Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Långpromenader i kylan:
"Köp ett busskort"


Det verkar som att många av mina läsare inte är läskunniga då de undgår att läsa det jag faktiskt skriver. Jag har precis förklarat att jag inte har råd att betala några fler resor. Hur ska jag då ha råd att betala ett busskort?

Det billigaste busskortet jag kan köpa kostar 585:- och avser 40st resor, men jag kommer endast att göra av med 16st som max under praktiken. Att betala varje resa för sig kostar 440:-/mån (jag gör en fuling och åker på ungdom fast jag ska åka på vuxen - med anledning att biljetten heter skolungdom och jag fortfarande går på gymnasiet) och det är dessutom det billigaste alternativet då 585:-/40st resor = 14,6:-. När man betalar varje resa för sig kostar det 11:-. Alltså är det bortkastade pengar att köpa ett busskort, om man nu hade haft pengar vill säga.

Det var det jag ville poängtera: att jag inte har pengar, men det verkade du inte uppfatta av någon anledning.



Grattis Emma
Publicerat den

Jag vill passa på att gratulera min kompis Emma som idag blev mamma för första gången till en liten Angelica som var ynka 45cm vid födseln och hade en vikt på 2.2kg. Nu är vi många som väntar spänt på att hon ska komma hem så att vi alla får se en bild på det lilla pyret. Hon ska tydligen vara lik pappa Simon.

Grattis, gumman! :)



Engla dricker vatten
Publicerat den


För någon vecka sedan upptäckte Engla att det kommer vatten ur kranen i badrummet och hon föredrar nu att dricka ur den istället för ur skålen som står i köket. När hon är törstig springer hon in badrummet, sätter sig på badkarskanten och väntar på att vi ska dra på vattnet.

I början fick hon alltid vatten i näsan då hon inte hade den rätta tekniken, men hon har hon förstått sig på hur man ska göra.




Långpromenader i kylan
Publicerat den

Skoldagen blev kort då jag endast hade ergonomi i 3 h. De som läser MaB kommer att få stanna kvar resten av dagen, men vi som inte läser denna kurs fick därför gå hem. Innan jag drog på mig ytterkläderna för att gå hem pratade jag med rektorn angående att låna busskort under praktiken. Jag tycker nämligen att det är för långt att gå 9km tur och retur varje dag när jag måste släpa på min dator (har med mig den för att kunna arbeta med mina uppgifter) och min axel klarar inte mer än 10 min. Det visade sig dock att jag inte kommer att få låna ett då följande gäller: är man inte berättigad ett busskort av skolan - dvs. har för kort avstånd mellan skolan och hemmet - blir man inte heller berättigad att kort under praktiken.

Jag fick med mig en ansökningsblankett som jag kan skicka in till VL och om jag har tur godkänner de den, men varför skulle de göra det om det är ovanstående som gäller? Jag kommer därför att få kliva upp mellan kl.05:30-06:00 beroende på om jag måste duscha eller inte. Det kommer att ta mig ca 45 min att gå till praktiken och lika lång tid hem.

Anledningen till att jag ville låna ett busskort beror på att jag inte längre har råd att betala resorna denna månad eftersom vi måste spara, som Ni vet. Det betyder alltså att jag får gå, vilket känns blandat. Jag hoppas bara att axeln klarar av det samt att knäna inte blir för påverkade.

Sedan kan jag passa på att säga till Cissi som frågade varför jag inte svarade på hennes kommentar att jag inte besvarar alla frågor. Denna månad har jag fått över 100st kommentarer och det fungerar inte att svara på alla, utan jag svarar endast på de jag vill besvara eller som jag tycker borde besvaras. Resten låter jag vara.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Vilken vändning!:
"Kan du inte skruva ner värmen själv"


Jag har alltid haft svårt för det här med element då de flesta inte visar vilken riktning man ska vrida åt. Enligt Dennis så kan vi dessutom inte själva ställa in vilken värme vi vill ha i sovrummet då det regleras efter rumstemperaturen. Om det t.ex. är kallt i rummet blir elementet automatiskt varmare och eftersom vi har en glipa i fönstret som släpper in kalluft kan det vara en förklaring till varför jag ligger och är glödhet om nätterna.



Dag 21
Publicerat den


En bild på någonting som gör mig glad


I tidigare inlägg har jag skrivit att jag ångrar att jag blev gravid med Kim då jag tycker att det var oansvarigt av mig att blanda in ett liv i det hela. Nu tänkte jag visserligen inte klart med tanke på vilket sorts förhållande jag befann mig i, men jag hoppas ändå att Ni förstår hur jag tänker.

Anledningen till att jag väljer Kim på ännu en av dessa punkter är för att jag tack vare graviditeten och aborten insåg att jag inte kunde leva under de omständigheter som jag gjorde. Hade det inte varit för det lilla livet i magen hade jag med största sannolikhet stannat hos R och Gud vet hur det hade kunnat sluta.

Jag kan summera det som att en del av mig ångrar graviditeten pga. att det var oansvarigt av mig att tro att ett barn skulle rädda förhållandet, men samtidigt är jag glad över att det inträffade eftersom det gav mig styrka att inse att mitt liv var i fara.

(Bild från Minneslunden 2010/01/02)



Vilken vändning!
Publicerat den

Det känns som att det äntligen börjat att gå framåt med de små livet. Engla hade visserligen sönder mattan på ett nytt ställe igår, så när hon slutat med det helt blir det att köpa en ny. Den kostade endast 99:-.

Anledningen till att det känns som att det går åt rätt håll beror på två saker:
1. Några minuter innan  vi skulle borsta tänderna och gå till sängen för att lägga oss tog vi fram pinnen med fjädern och lekte med katterna tills de blev alldeles utmattade. Jag tror att vi höll på i 10-15min och när vi var klara låg Engla på golvet och flåsade precis som hundarna brukar göra när det är varmt. Det slutade med att jag fick bära henne till vattenskålen så att hon fick dricka. Då blev det bra.

2. Vi lät de sova med oss under natten. Eftersom de var så pass utmattade tänkte vi att de ändå inte skulle orka springa runt och leka, vilket vi också hade rätt i. De sade inte ett ljud under natten utan låg och sov större delen av tiden. Jag ligger alltid på sidan och sover, vilket Eira utnyttjade genom att ligga på mitt revben medan Engla låg på mitt huvud.

Natten har alltså gått bra, men trots det fick jag inte särskilt mycket sömn. Denna gång beror det dock inte på katterna utan pga. att det är så fruktansvärt varmt i sovrummet. När klockan var runt 04 låg jag alldeles svettig, så jag ska be Dennis att skruva ner värmen så att det blir lättare att sova. Jag kan inte sova om det är för varmt.

Tack vare nattens succé kommer vi att fortsätta med detta. Både att leka med de innan läggdags samt att ha sovrumsdörren öppen. Den nya klösbrädan kommer även att stå inne hos oss och förhoppningsvis kommer de att sova på den istället för mitt huvud. xD



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.4: Evanescence - Lacrymosa



Svar på kommentar
Publicerat den

Cissi om Det fungerar inte längre:
"Varför gör ni inte katterna till ute katter?? Dom kanske river tapet för att det går att riva? Det spelar ju ingen roll att du har sju leksaker framme. Dom gör ju det dom tycker är kul."


Anledningen till att de är inne är för att vi vill ha det så. Alla mina katter har varit innekatter och vi vill fortsätta med det och tänker därför göra allt vi kan för att det ska fungera. Skulle våra försök mot förmodan inte hjälpa så kommer vi eventuellt att försöka ha de ute, men nu tycker jag att det är alldeles för kallt för det. De vill inte ens vistas på balkongen pga. kylan så varför ta ut dem i snön där det är ännu kallare?

Som jag tidigare skrivit så fanns det inga utbuktningar eller revor i tapeten när vi flyttade in och de har alltså skapat revorna själva. Vi har täckt över de flesta med möbler, men tycker inte att vi ska behöva anpassa oss efter dem hela tiden. D.v.s köpa möbler på möbler för att täcka över reva på reva.

Under dagen har jag fiskat tips på internet och fått som råd att ta bort några leksaker då katter lätt kan tröttna om det är för mycket. Som jag förstod det så behöver de variation, så istället för att ha 7st leksaker framme finns det för tillfället 3st: en skumgummiboll, en trådrulle och kattunneln.

Jag kommer även att köpa en större klösbräda på tisdag så att de kan klättra då jag märkt att de tycker om det. De har t.ex. legat och vilat på en av våra byråer, vilket vi inte tillåter så jag tror att brädan kommer att göra nytta. Jag har även läst att katter har ett behov av att klösa på höga höjder och då är denna perfekt.

Ett annat tips jag fick var att klippa klorna på dem. Jag har inte tänkt på det tidigare, så det är någonting som vi kommer att göra. För tillfället leker katterna i tunneln, så de tillåter mig inte att klippa färdigt. Jag har lyckats klippa klorna på Eiras baktassar samt klorna på en baktass på Engla. När de lugnat ner sig tänkte jag ta resten.

En annan anledning till att de inte kan vara ute är pga. att de varken är vaccinerade, kastrerade eller öronmärkta. Det betyder alltså att vi måste ta itu med det innan vi eventuellt kan ha de ute och jag har ingen aning om när vi kommer att ha råd med det. Inte innan sommaren iaf, så det är bara att göra sitt yttersta för att de ska trivas inomhus och vara tillräckligt sysselsatta för att hålla sig undan tapeterna.



Dag 20
Publicerat den

Min favoritplats


Min absoluta favoritplats måste nog vara mitt hem. Det finns ett ordspråk som säger borta bra, men hemma bäst och det beskriver ordagrant vad jag känner. Att komma hem efter en resa eller en lång dag på stan eller i skolan är någonting av det skönaste jag vet.

Att få komma hem och lägga sig på soffan, titta på tv eller ta sig en macka. I princip vad som helst, bara man är hemma. Det är klart att jag har vantrivits på ställen jag bott på, men jag har alltid tyckt att det varit skönt att komma hem till huset/lägenheten. Den enda platsen jag känt mig någorlunda trygg på.



Kattunnel och fjäderpinne
Publicerat den

Efter en tur till Ö&B har vi precis kommit hem och packat upp kattleksakerna. Det var tänkt att vi endast skulle köpa tunneln samt klösbrädan, men brädan var slut och skulle inte finnas i lager igen förrän på tisdag så direkt efter praktiken tar jag bussen till Erikslund för att köpa hem den.

Vi valde att köpa en till leksak till dem också, nämligen en pinne med en fjäder längst ut i kanten. Den är sprayad med kattmynta bara för att.

Eira och Engla befinner sig just nu i köket med sin nya tunnel som verkar vara väldigt uppskattad. De prasslar och har sig, så jag antar att det var roligt.

Under tiden som vi har varit borta har de låtit tapeten vara, vilket känns bra. Jag gick och oroade mig över det under hela resan, så det var skönt att komma hem till en oförändrad hallvägg. De har inte heller rört någon matta, inte ens dörrmattan som annars brukar vara väldigt rolig att leka med.

Nu ska det bli spännande att se vad de tycker om klösbrädan som kommer nästa vecka. Jag måste bara komma fram till vart jag ska ställa den. Som det ser ut nu kommer den att stå i sovrummet vilket betyder att de kommer att få vara med oss under nätterna. Vi har ju sagt att vi ska prova fler gånger, så varför inte i samband med detta?

Btw, Engla skriker knapp någonting längre!



Alsolsprit, tunnel och bräda
Publicerat den

För en stund sedan öppnade jag en tråd på Familjeliv i forumet för husdjur och frågade om råd angående det här med att katterna klöser på tapeten. Det första tipset jag fick var att spraya med någonting som luktar illa, antingen den så kallade fy-sprayen eller alsolsprit. Den sistnämnda ska tydligen vara bäst, så då får jag gå till Apoteket imorgon samt införskaffa mig en sprayflaska.

Jag fick även tipset om att köpa en golv-till-tak-bräda, men eftersom de kostar flera tusen har vi inte råd med en sådan. När jag var inne på Ö&B's hemsida för att titta på kattunneln upptäckte jag att de har en trevåningsbräda för 249:-. Den är prissänkt och har tidigare kostat 100:- mer, så jag tänkte att vi under dagen skulle åka dit för att köpa både brädan och tunneln. Det hela kommer att gå på 341:- (då är alsolspriten inräknad).

Det kan hända att jag slinker in några nya leksaker också. Kanske en sån där ful stav med en fjäder längst ut så att jag kan vara med och trötta ut dem. Det ska tydligen inte hjälpa att de själva får ta ansvar för lekandet, så det får bli ändring på det. Här ska lekas! Vi får hoppas att det kommer att gå bra under dagarna då vi är borta bara. Jag funderar på om jag inte ska försöka hitta på någonting att sätta för revan, annars kommer de säkerligen att riva upp hela väggen.



Det fungerar inte längre
Publicerat den

Det har nu kommit till en punkt då jag har börjat att fundera över om det inte är bättre att vi hittar ett annat hem till Eira och Engla.

För bara några minuter sedan klev jag upp för att kika vad de höll på med då jag hörde att de var uppe på en av våra nya byråer. Jag upptäckte då att Engla sprang runt med någonting i munnen och det visade sig vara en bit tapet. En fet reva på 35 cm, vilket innebär att vår taktik med att köpa möbler för att rivandet skulle sluta inte fungerat. Detta är den 8:e revan som de nu skapat i tapeten. Bara i hallen!

Jag har ingen aning om vad vi ska göra för att detta ska sluta då vi inte har någonting att täcka för denna reva med eftersom den sitter precis bredvid dörrlisten in till köket. Det skulle därför se väldigt dumt ut om jag satte upp någonting, så jag vet inte riktigt vad vi ska ta oss till.

Det ligger 7st leksaker framme som jag har sprutat med kattmynta. Likadant med klösbrädan, men det verkar inte ha fungerat överhuvudtaget. Det känns som att de behöver mer stimulans och vi kan inte ge dem det här i lägenheten, så jag är rädd för att vi måste göra precis som med Alvin: hitta ett nytt hem. Med mer stimuli. Vi kommer dock att göra vårt yttersta för att behålla dem. Vi har t.ex. placerat klösbrädan på en annan plats än tidigare och har nu funderingar på att köpa en större. Det ska även finnas en spray man kan använda på saker som de inte får klösa på, så den ska inköpas och sen får vi se hur det går.

Här har Ni den vackra revan.




Dag 19
Publicerat den

Min födelsedag


Min födelsedag inträffade för tre dagar sedan, alltså den 26/1. Dagen började med att jag vaknade mitt i natten pga. av att Engla skrek. Sedan tror jag att jag var nervös inför min första dag på praktiken, vilket gjorde att jag inte kunde sova ordentligt.

Jag tog bussen till skolan (där jag praktiserar) kl.07:23 och var framme ca 30 min senare då jag var tvungen att gå från stationen. Under de 2 h och 40 min som jag var där fick jag presentera mig samt arbeta med min första uppgift, som ska redovisas nu på måndag.

När jag var klar för dagen åkte jag hem för att invänta Dennis. Han kom ett par timmar senare och jag fick då öppna min present: fotoramen som jag visat bild på tidigare. Jag provade även mitt ögonbrynskit som jag fick av mamma.

Efter att jag var klar med presentöppningen började vi med maten och Dennis hade oturen att få springa iväg till Ica då vi dagen innan glömt att köpa grädde. Precis när han kom hem var jag klar och gratängen skulle ställas in i ugnen. Jag upptäckte då att jag endast dragit på lyset, men ingen värme och vi fick därför vänta en stund.

Vi åt sedan mat samt efterrätt, vilket var gott. Sedan minns jag inte att vi gjorde så mycket mer. Jag har säkert skrivit om det i tidigare inlägg, så Ni får isåfall fiska där.

Min födelsedag var iaf inte särskilt händelserik, men ändå bra.



Lördag kväll
Publicerat den

Dagen har gått relativt snabbt och jag är redan trött. Det känns som att jag skulle kunna gå och lägga mig, men jag tänkte att jag skulle vara uppe en stund till annars kommer jag att vakna tidigt imorgon vilket jag inte vill då jag planerar att sova länge.

Vad som händer imorgon kan jag inte svara på, utan vi kommer säkert lata oss som vanligt. Det kan hända att vi kör en uno-vända precis som igår kväll eller att vi tittar på en film. Det gick ingenting bra idag, så vi har båda setat vid våra datorer. Jag är för tillfället med i en turingering av fia med knuff och väntar på att mina motståndare ska bli utsedda. Jag har gått vidare till semifinal.

Efter turneringen kanske det är dags att sova. Det beror helt på om Dennis är trött eller inte. Skulle han inte vara det får jag väl ligga kvar på soffan och byta ut datorn mot katterna. De ligger så sött ovanför mitt huvud och sover. Gullungar.



Gifts
Publicerat den

Som jag tidigare skrivit så fick jag under dagen 3st paket av farmor. Det första var min 20-årspresent. Jag hade nämligen önskat mig ett tårtfat/kakfat i glas, men hon hade inte hittat något som hon tyckte var dugligt så det dröjde ett tag. Närmare bestämt ett år.


Det andra paketet var förra årets julklapp. Eftersom jag firade julen i lägenheten och mina föräldrar inte tagit med klappen fick jag den nu. Det var ett par sockor som hon har stickar, i min favoritfärg dessutom: ljusblå!


Paket nummer tre var en bok - sju sorters kakor. Jag har inte bläddrat någonting i den, utan bara kikat lite snabbt i registret. Som jag förstått det så är det en bok med recept på kakor, bullar samt bröd m.m. Jag som älskar kakor tyckte att denna bok kom till pass, så jag tackar för den - alla andra presenter också, såklart.

Jag fick även en present av mina föräldrar - en biobiljett. Mamma hade nämligen fått den tidigare och inte haft någon användning för den, så jag fick därför ta den. Dennis och jag kommer att använda den troligen runt vår 1-årsdag. Vi behöver alltså endast betala för han då eftersom jag får gå gratis tack vare biljetten jag fick nu.

Tack för alla presenter.




Berra bus
Publicerat den

Folket har nu åkt och jag har precis tryckt i mig en tårtbit samt ett glas med Berra Bus. När vi var på Ica maxi skrek jag till när jag såg flaskan eftersom det var så pass länge sedan jag drack den. Jag minns att mormors man Lars ofta köpte den till oss när vi var små och jag var bara tvungen att smaka den då jag glömt hur det smakar. Det var fortfarande gott, så några glas till blir det nog.



Hallen
Publicerat den

Jag tänkte att jag skulle visa hur hallen blev efter att vi satt in byråerna, mattan samt spegeln. Innan har vi endast haft en dörrmatta och en skohylla, så det blev ett väldigt lyft och Dennis höll med mig om att det nu ser ut som ett hem. Vi är båda väldigt nöjda med resultatet. Tack mamma.

Vy från vardagsrummet.

Vy från ytterdörren.

Efter att ha sett dessa bilder tror jag att byråerna skulle göra sig mycket snyggare i vitt. Vad tror Ni?



Påfyllning
Publicerat den

Folket har nu varit här i 4 ½ h och vi har hunnit fika, varit på IKEA och Ica maxi samt att jag har öppnat presenter. Då jag fick ögonbrynskitet av mina föräldrar var det endast paket från farmor, närmare bestämt 3st. Det första var ett par ljusblåa/vita sockor som går halvvägs upp till knäna, en kokbok innehållande recept på bl.a. kakor, bullar och bröd samt ett tårtfat i glas.

Efter att vi fikat åkte vi till IKEA. Det var först tänkt att vi endast skulle få byråerna, men jag lyckades smöra till mig en hallmatta för 99:-. Hallen ser mycket mer hemtrevlig ut nu och jag hoppas att katterna tycker likadant. Förhoppningsvis håller de sig undan både tapeten och möblerna nu, men det återstår att se. Jag planerar att köpa en större klösbräda åt dem. För tillfället har de endast en liten pelare som de får klösa på. Jag tror att de skulle vara mycket roligare om de fick en med flera våningar samt en leksak som sitter fastspänd på den.

För en stund sedan blev Dennis och jag klara med att skruva ihop byråerna och vi har nu ställt de där de ska vara. Pappa försöker att borra ett hål i väggen där spegeln ska sitta, men han verkar inte lyckas särskilt bra då väggen verkar vara väldigt fast. Han borrar och borrar, men det händer ingenting. Jag hoppas att han orkar och lyckas för jag vill verkligen ha upp den där spegeln.

När alla har åkt tänkte jag att jag skulle ta mig ännu en tårtbit då det var gott, sen tänkte jag lägga mig i soffan och ta det lugnt. Jag känner att min rygg behöver det då jag inte legat ner på hela dagen.

Btw, mamma erbjöd sig att köpa hårfärg åt mig när vi var på Ica maxi. Jag har köpt samma färg som tidigare, men jag kommer inte att använda den förrän efter praktiken eftersom jag på min och Dennis 1-årsdag ska ha livräddning med skolan. Det kommer visserligen att vara i klassrummet, men jag vet inte om jag även måste vara med på delen i vatten. Därför väntar jag med att färga tills dess.



Tårtan
Publicerat den


Bjuder på en bild av tårtan som jag under morgonen har stått och gjort i ordning.

På första lagret är det vaniljkräm följt av jordgubbssylt på det andra. Den är sedan täckt med grädde och garnerad med mandarinklyftor, frysta jordgubbar (i brist på färska), kiwi, vindruvor och chokladdoppade digestivekex som jag hackat sönder.



Födelsedagsfirande
Publicerat den

Under dagen kommer mina föräldrar plus lillebror hit för att fira min födelsedag i efterskott. Det har varit tal om att även farmor ska följa med, men om det faktiskt blir så vet jag ännu inte.

Tack vare magont har jag haft problem att sova, men det känns ändå som att jag har fått sova mer nu än under veckan. Jag har nu varit uppe i ca 40 min och ska strax till att börja med  tårtan så att jag inte behöver stressa med den sen.

Denna gång blir det ingen marsipantårta utan det kommer att bli en gräddtårta toppad med frukt samt choklad. Jag brukar i princip alltid göra den när jag fyller år och den är uppskattad. Det är inte många bitar som brukar bli över, men denna gång ska det inte vara några problem att kunna spara lite av den då vi blir färre idag än annars.

Efter att tårtan är klar tänkte jag att jag skulle städa lägenheten. Dennis får ta itu med disken eftersom jag inte hinner göra i ordning tårta, diska, dammsuga, plocka undan samt göra mig i ordning på den tiden vi har. Folket är här om ca 3 h, så det känns som att det är lika bra att köra igång direkt. Jag vill dock inte väcka Dennis, så jag funderar på att vänta tills väckarklockan ringer strax efter kl.09.

Det här med byråerna har löst sig också. Mamma såg mitt inlägg om det igår kväll och erbjöd sig att betala dem (tack), så det blir en trip till IKEA för att köpa dessa samt att hon själv skulle ha en del. Efter det vet jag inte vad som händer. Antar att de åker hem beroende på hur länge pappa klarar av att stanna. Det gick dock väldigt bra i julas, så det borde gå bra nu också. Räknar med att de är här i kanske 2-3h iaf.



Fredagsmys utan film *buhu*
Publicerat den

Efter en tur till Erikslund samt Ica är vi nu klara för dagen och har precis ätit korv med bröd. Det känns skönt att det äntligen är helg och att man har möjlighet att sova ut. Kanske inte ordentligt imorgon, men iaf på söndag.

Det blir en relativt sen uppstigning imorgon jämfört med vilken tid jag gått upp under veckan. Klockan är inställd på kl.10, men jag funderar på om jag inte ska gå upp redan kl.08:30 eller kl.09 eftersom jag måste duscha och tvätta håret samt göra i ordning tårtan.

Det var tänkt att vi skulle åka till IKEA imorgon för att köpa byråer till hallen för att täcka upp revorna katterna skapat på tapeten (6st), men jag är osäker över om jag vill göra det eftersom vi måste spara så mycket pengar vi bara kan. Under turen till Erikslund var vi inne på Djurmagazinet och köpte kattmynta på spray och har nu sprayat både klösbrädan samt ett par leksaker för att se om det eventuellt kan hjälpa de att hålla sig ifrån väggen. Skulle de inte göra det får vi antingen köpa möbler att ställa för eller börja fundera ut andra alternativ.

Dennis har pratat om att försöka ha de ute, men då måste vi först vaccinera, kastrera samt öronmärka dem vilket vi inte kommer att ha råd med på ett tag med tanke på att bara kastreringen kostar ca 1000:-/katt. Vi får se hur vi löser det, men vi tänker försöka göra allt för att kunna ha kvar dem då de är så härliga. Det löser sig så småningom. :)



Dag 18
Publicerat den



Någonting jag ångrar


Med tanke på hur mitt liv har sett ut hittills är det mycket jag ångrar, så även denna gång blir det svårt att endast välja en sak.

När jag tänker tillbaka på hur de senaste åren har sett ut måste jag nog säga att jag faktiskt ångrar det här med Kim. Nu är det inte så att jag ångrar aborten, utan hela graviditeten. Trots att det var under denna tid jag lärde mig som mest om mig själv vad gäller mina värderingar så kan jag inte låta bli att ångra mitt sätt att tänka.

Som Ni vet har jag under många år haft en stark barnlängtan och det var hösten-07 som den började att smyga sig fram för första gången. Jag hade precis flyttat till Stockholm samt börjat på Designgymnasiet vilket innebär att misshandeln ännu inte hade börjat.

Efter att det första slaget kom försvann min längtan och dök inte upp igen förrän vi flyttade till Smedjebacken. Den låg alltså gömd i mitt hjärta under ½ år och som några av Er vet var Kim planerad, men av helt fel anledning. Som jag uppfattade det ville R bilda familj, men jag ville skaffa barn för att jag inte kände mig älskad av honom samt att jag var för svag för att ta mig därifrån. Jag var alltså beredd att göra vad som helst för att någon skulle älska mig och jag kom då att tänka på barn.

Såhär i efterhand ångrar jag mina tankegångar trots att jag vet att andra som varit i ett förhållande med en våldsam man tänkt samma sak, eller iaf liknande. Jag förstår inte hur jag kunde blanda in ett annat liv i detta elände, men jag är glad att jag tog mitt ansvar och gjorde vad jag ansåg bäst även om det såklart var otroligt jobbigt. Jag önskar bara att jag hade tänkt annorlunda så att jag hade sluppit att blanda in ett oskyldigt barn i det hela.

(Bild tagen av mig 2010/10/20)



Äntligen fredag
Publicerat den

För bara en timme sedan slutade jag för dagen och har därmed  fått helg. Det var först sagt att fredagar var den längsta arbetsdagen i veckan, men eftersom min nuvarande handledare skulle sluta kl.12 fick jag sluta när vi var klara i friidrottshallen - kl.11:30.

Jag gick då raka vägen till Konserthuset (restaurangen där min skola äter) och åt biffgryta med ris. Det var först tänkt att jag skulle åka till Ica och köpa mjölk så att jag kunde äta kalaspuffar, men med tanke på att det inte är riktig mat bestämde jag mig för att ensam gå till matsalen.

När jag ätit klart gick jag till centralen. Väl där upptäcker jag att de har ändrat biljettautomaterna så pass att man inte längre kan betala med kort, utan man måste göra det på bussen. Jag fick dessutom betala vuxenbiljett, vilket kändes surt. Annars brukar jag åka på ungdom eftersom vuxenbiljetten kostar 230% mer än ungdomsbiljetten.

Nu ligger jag iaf hemma i sängen och försöker att återfå värmen. Det har varit kallt de senaste dagarna, så det ska bli skönt med helg. Slippa vara ute i kylan - ofrivilligt iaf.

Runt kl.17 kommer Dennis och jag att åka till Willys för att köpa ingredienser till tårtan som ska göras imorgon eller ikväll. Det beror på när jag känner att jag har tid och orkar. Sedan är det tänkt att vi ska köpa mat samt kattsand. Så det blir en trip till senare idag.



Helgen nalkas
Publicerat den

Denna vecka har gått förvånansvärt snabbt. På något sätt känns det som att det fortfarande är måndag, men det är redan torsdag vilket innebär att det imorgon är sista dagen innan helgen.

Efter att Dennis har slutat skolan imorgon eftermiddag tar vi oss en tur till Willys för att köpa ingredienser till tårtan samt kattsand. Sen blir det raka vägen hem och zzzzzzzova. Jag har inte sovit ordentligt på tre dagar, så Ni kan ge Er fan på att jag tänker sova nu när jag inte måste ställa någon klocka. Nu ska vi visserligen fira min födelsedag på lördag, men folket kommer inte förrän runt kl.12 vilket gör att jag iaf hinner sova till kl.10-11.

Detta är första helgen på året som vi faktiskt har någonting planerat, så det ska bli skönt att slippa sitta hemma och rulla tummarna. Nu ska vi bara komma på vad vi ska göra på söndag. Uno-turnering antagligen.



Dag 17
Publicerat den


Någonting som upprör mig


Det finns många saker som upprör mig, men det som ligger högst upp på listan måste ändå vara när andra försöker övertyga sig själva om att de vet allt om mig och mitt liv.

Jag har många gånger fått höra att jag inte borde göra det och det eftersom jag kommer att må si och så, men Ni har ingen aning om hur jag fungerar. Ni dömer mig för det jag skriver i bloggen eller för mitt förflutna, men hur många av Er har tagit sig tid att verkligen lära känna mig? Jag trodde att Ni var medvetna om att folk förändras.




Hem ljuva hem
Publicerat den

Efter en lång dag på praktiken har jag äntligen kommit hem och sitter nu i soffan för att återfå värmen.

Dagen har varit väldigt seg, men helt okej ändå. Jag kom till praktiken kl.08, men hade ingenting att göra förrän kl.08:50 då jag skulle följa med vikarierna till friidrottshallen. Åk.8 skulle nämligen ha fyspass, så jag fick vara med och hjälpa till. Nu gjorde jag visserligen inte särskilt mycket, men jag var ändå delaktig.

När klockan var 11:30 var vi klara och begav oss tillbaka till skolan (där jag gör min praktik). Det var dags för lunch men lärarna försvann vilket resulterade i att jag inte åt eftersom ingen visat mig matsalen. Det resulterade i att jag inte åt förrän kl.15:15 då det var fika.

Från kl.12:45 till kl.15:15 arbetade jag med en av mina uppgifter som ska göras under praktiken. Det var ganska jobbigt att sitta med det så pass länge. Skolan har inget trådlöst nätverk, så jag hade ingen tillgång till internet utan var då tvungen att arbeta hela tiden. Nu fick jag visserligen saker gjorda, men när man sitter med hjärnsläpp kan det vara jobbigt.

Nu är jag iaf hemma, vilket känns skönt. Har saknat Dennis hela dagen.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Ny telefon:
"Fick inte du en ny av dina föräldrar?"


Telefonen var ny för mig, men min mamma hade använt den ett tag och den var därmed begagnad - eller hur man ska säga. Enda gången jag haft en ny telefon är när jag själv har köpt en och det har bara hänt en gång i samband med att jag var klantig som ramlade över en sten och krossade displayen, annars har jag alltid fått ärva mammas telefoner.



Daimtårta och fotoram
Publicerat den

Maten ligger i magen och sover så gott medan jag väntar på att tårtan ska tina. Det är ca 15 min kvar, så jag hinner återhämta mig från potatisgratängen innan jag klämmer i mig efterrätt. Som det ser ut nu kommer jag att smälla i mig halva tårtan då det är så fruktansvärt gott. Det kommer dock att bli ännu godare i helgen då jag ska göra gräddtårta. Vi får se om Dennis orkar vispa all grädde själv eller om jag får hjälpa till. Vi har nämligen ingen elvisp.

Strax efter att gratängen ställdes in i ugnen pysslade jag med att sätta in foton i ramen jag fick av Dennis. Först visste jag inte vilka jag skulle välja, men det fick bli bilder från minneslunden. Mycket snyggare med samma tema och liknande färger på alla foton istället för en enda stor regnbåge.



Louise som nyfylld 20-åring
Publicerat den


Bjuder på en bild av mig från min 20-årsdag. D.v.s 1 år sedan.



Födelsedagspresenterna
Publicerat den

Runt kl.12:30 kom posten och jag sprang som en tok till brevinkastet i hopp om att se en avi om att mitt Too faced-kit kommit, vilket jag också gjorde. Det fanns även ett till kuvert innehållande ett handgjort födelsedagskort från mina föräldrar samt lillebror *tack*

Dennis kom hem strax efter kl.14:30 och vi gick då raka vägen till Ica för att handla det som fattas för middagen. Det får bli hemmagjord potatisgratäng med kotlett samt grekisk sallad. Till efterrätt blir det daimtårta.

Efter att ha klivit innanför dörren och packat upp matvarorna fick jag födelsedagspresenten av Dennis: en fotoram. Jag hade nämligen sagt att jag ville ha den när vi var på Gallerix en sväng för någon vecka sedan. Nog hade jag mina aningar om att han skulle köpa den eftersom jag annars önskat mig dyra saker, men jag visste inte vilken färg han isåfall skulle välja. Det blev iaf  en svart.


Jag provade sedan mitt kit och jag må säga att jag såg ut som en f*cking jävla grottmänniska! Jag vet sedan tidigare att jag ser förjävlig ut i tjocka ögonbryn, men det här tog fan priset.

FÖRE



EFTER


Som Ni ser så såg jag inte särskilt glad ut efter att själv ha fått se resultatet för första gången. Jag kan säga att flaskan med sminkborttagningsmedel snabbt åkte fram.

På bilden ovan ser Ni mitt försök med den mörkaste skuggan i kitet, men det såg rent ut sagt förjävligt ut - först för att man fortfarande kan se mina ögonbryn, men också för att jag ser ut som en karl med skev hårväxt. Det såg även lika dumt ut med den ljusa skuggan samt ögonbrynspennan. Jag antar att mina helt enkelt är för mörka, men jag tänkte fortsätta att använda skuggorna så att mina bryn blir mörkare - jag avstår dock från mallarna.

Jag får hoppas att detta bara är nybörjarotur och att jag med tiden lär mig hur man ska använda detta för ett bra resultat.

Tidigare så har jag velat ha tjockare ögonbryn närmast näsan, men jag måste nog hålla med Elias: jag ska ha smala ögonbryn. Synd bara att jag har så äckligt jävla dålig form. Inte går det att forma om dem heller då stråna inte växer överallt, utan bara under ögonbrynen. Det går därför inte att fixa de som jag vill ha dem: med den högsta punkten mer till höger, mot bortre ögonvrån.


FETINGDISS, säger jag.



Melodifestivalen 2011
Publicerat den

Tidigare under dagen hörde jag en diskussion angående Melodifestivalen och började då att fundera över när den kommer att dra igång eller om jag redan missat den. Jag var därför för en stund sedan inne på SVT's hemsida för att checka läget och såg till min lättnad att första deltävligen inte är förrän den 5/2.

När jag sedan kollade igenom alla bidrag upptäckte jag att Anders Fernette (tidigare kallad Anders Johansson) kommer att delta i deltävling 4, den 26/2. Snacka om att jag blev glad! Enda sedan han var med i Fame Factory har han varit min absoluta favoritsoloartist.

Under snart 5 år har jag gått och väntat på att han ska komma ut med ett nytt album (med tanke på att jag redan har alla) och har jag tur kanske han gör det snart. Vet vet?! :D



Ny telefon
Publicerat den

För någon dag sedan upptäckte jag att jag inte har mms-inställningar på min mobil efter att ha försökt att skicka in en bild till Bilddagboken. Jag har tidigare varit med om detta och har då kunnat gå in på Halebops hemsida för att ladda ner dessa, men när jag igår skulle göra det kunde jag inte hitta min telefon i listan så jag provade att följa instruktionerna på deras sida istället. Efter några minuter fick jag ett sms där det stod att jag måste utföra inställningarna manuellt och jag började då gräva i manualen. Det visade sig dock att det enda som står om mms är vad det är för någonting, inte om hur man ställer in så att det fungerar.

Efter att ha försökt gräva på internet efter inställningarna gav jag upp och gick in i Halebops livechat för att få hjälp. De hänvisade mig till Sony Ericsson och jag kontaktade de därför, men fick idag till svar att jag måste ringa till dem för att få hjälp. Ska det vara sånt krångel kan jag lika gärna byta telefon. Vad är det för vits att ha en mobil med mms-funktion om man ändå inte kan använda den?

Frågan är nu vad jag ska köpa för mobil och när jag ska ha råd med det. För tillfället har jag en Sony Ericsson w100i spiro och den är fullkomligt värdelös när det gäller utrymme och batteri. Om jag inte stänger av telefonen under nätterna så håller batteriet i max 1 ½ dag samt att jag endast kan ha två bilder och en låt i galleriet - sen är minnet fullt.

Som det ser ut nu lutar det åt en Nokia 7230 eftersom telefonen har fjorton gånger så stort minne än min nuvarande samt att ett minneskort medföljer.

Några förslag på en bra telefon? Det ska inte vara någon lucka eller pekskärm.



Dag 16
Publicerat den

Något/någon jag saknar


Ni trodde säkert att jag skulle skriva om hur mycket jag saknar Kim, men eftersom hon endast var en del av mig och jag aldrig fick träffa henne så kommer jag inte göra det. Hur kan man sakna någonting man aldrig har haft, liksom?

Det är klart att jag saknar känslan av att vara gravid, men att säga att jag saknar Kim borde rent tekniskt vara omöjligt. Jag kommer därför att skriva om någon som kom att betyda väldigt mycket för mig och som gick bort för inte så länge sedan: Holly.

Holly var en dvärgvädursmix som jag fick av mina föräldrar på min 19-årsdag. Nu fick jag visserligen pengar av dem i födelsedagspresent, men det var för dem som jag köpte henne. Den 26/1-09 åkte vi till Falun för att hämta hem denna skönhet på 4 månader. När jag såg henne smälte jag och jag visste att det var hon jag ville ha och känslan växte när vi var påväg hem. Hon ville nämligen inte sitta i transportburen, utan hon skulle ligga i min famn - med huvudet under min haka och sova.

Den första tiden var hon väldigt skygg, men när hon fått vänja sig med det nya hemmet och alla i hushållet började man att se hennes personlighet. Det jag gillade mest med henne var att hon var så full i liv och kärlek. Varje gång man lyfte upp henne mot bröstet pussade hon på en och ibland när hon sprang lös på golvet kunde hon springa mot en, ge en puss och sedan springa vidare. Hon upprepade det sedan flera gånger. Hon kunde såklart pussa på andra ställen, men det var framförallt bröstet/nyckelbenet som blev "offer".

En annan sak som jag tyckte mycket om med henne var att hon blev så otroligt glad varje gång hon såg en. Hon gjorde stora glädjeskutt och slutade inte förrän man kom fram och hälsade på henne. Helst skulle man klia henne i pannan. Då lutade hon upp huvudet och slöt ögonen.

Hon tyckte även om andra djur och hann t.ex. träffa ett flerat kaniner och katter. De var lika roliga allihopa.

Jag ångrar att jag inte tog mig mer tid med henne eftersom hon nu gick bort vid så pass låg ålder. Hon blev endast 2 år, vilket är alldeles för ungt för en kanin som kan bli upp till 10 år. Nu dog hon visserligen i en olycka, men hade den aldrig inträffat hade jag troligen fått många fina år med henne.

Att jag inte tog med henne till Nybro ångrar jag också, men jag visste att hon inte skulle trivas där med tanke på att hon ville ha friheten att kunna springa hur hon ville. Mina föräldrars bakgård var därför bästa alternativet. Nu hade vi henne visserligen i lägenheten här, men hon fick då hela balkongen för sig själv (inglasad).

Djur har alltid betytt mycket för mig, men av någon anledning så har jag alltid fastnat som mest för kaniner. Jag minns när kaninen innan Holly dog, Theo. Han betydde också väldigt mycket för mig då jag haft honom sedan dagen han föddes samt att han var med mig under min resa genom misshandeln. Han var den enda tröst jag hade och när han gick bort tog det hårt på mig. Det var dock jobbigare när Holly gjorde det eftersom hon hade en starkare personlighet.



21 år
Publicerat den

Trots att Engla väckte mig kl.03 inatt har min födelsedag än så länge varit bra och det beror på att jag är på ett relativt bra humör. Av vilken anledning vet jag inte, men jag antar att jag på något sätt sett fram emot praktiken även om en del av mig fruktat den.

Det var tänkt att vi alla skulle ha vår första dag igår, men min blev för flyttad till idag istället. Jag befann mig i byggnaden kl.07:50 och 10 min senare skulle ett par lärare samt vikarier samlas i aulan. Mötet där pågick i ett par minuter och när vi var klara var det bara att gå upp till klassrummet för att stämma av vad alla elever ligger. De får nämligen planera vilka ämnen de ska jobba med så länge de uppnår målen.

Jag fick presentera mig även denna gång och vi får se hur många gånger jag ska behöva göra det. Eftersom jag ska vara med på idrotten fr.o.m nästa vecka antar jag att det kommer att förekomma en del sådana med tanke på att det finns 5st klasser i varje åk, 6-9.

Eftersom det inte finns så mycket att göra såhär i början fick jag efter 2h och 40 min åka hem istället för att vara kvar till kl.15. Min handledare arbetar endast 50% då hon är gravid och skulle därmed sluta kl.12. Hon tyckte att jag kunde få åka hem och vi kom då överens om att jag ska arbeta med den första uppgiften som jag har fått från skolan - företagspresentation.

Dennis slutar inte förrän om 5h och då är det tänkt att vi ska bege oss till Ica för att köpa det som fattas för maten. Jag har bestämt mig för att vi ska äta hemmagjord potatisgratäng, men istället för att ha köttbullar till som vi alltid brukar ha vill jag ha någonting annat. Troligen kyckling eller revbenspjäll. Grekisk sallad blir det också och jag funderar på om jag inte ska unna mig någon form av bakelse.

Någon present har jag ännu inte fått (förutom av mamma) då jag valde att vänta med den delvis för att det är roligare att gå och vänta, men också för att jag skulle gå till bussen när Dennis väckarklocka ringde. Jag ville inte att han skulle behöva gå upp tidigt för att ge mig min present. Det kan han göra senare. :)



Dag 15
Publicerat den


Saker som får mig att må dåligt



Det finns många saker som gör mig deprimerad, men i princip bara en sak som får mig att må dåligt och det är tanken på mitt förflutna.

Det sägs att vi lär oss av våra misstag och oftast gör vi det och jag har många gånger fått höra att jag ska vara glad för att jag är där jag är idag. Jag kan dock inte låta bli att tänka på hur mitt liv hade kunnat se ut om jag valt att leva det annorlunda. Om jag kunde göra saker ogjort.

Vi kan inte ändra på det förflutna, men om jag hade kunnat göra det hade jag ändrat på så gott som allt. Jag önskar att jag hade varit mer hårdhudad som tonåring eftersom jag då hade kunnat säga ifrån och förhoppningsvis förebyggt mobbingen eller iaf inte tagit åt mig lika mycket som jag gjorde och då hade jag sluppit min social fobi och mitt hat mot andra. Det är visserligen inte lika illa idag som det var för något år sedan, men Ni förstår säkert vad jag menar?

Jag hade även ändrat mina prioriteringar. Som många kanske vet har jag så gott som alltid prioriterat mina förhållanden. Om jag hade hållt hårt i min dröm gällande innebandyn och inte gett upp hade jag aldrig flyttat ihop med R och jag hade då aldrig behövt gå igenom aborten. Jag kan dock inte garantera att han aldrig hade misshandlat mig, men om jag bott kvar i Falun och han någon gång hade slagit mig hade jag lämnat honom direkt eftersom jag ändå inte hade varit beroende av honom.

Trots att skolan går bättre i dagsläge än den någonsin har gjort kan jag inte låta bli att tänka på att jag hade varit klar med mina gymnasiestudier för länge sen. Jag hade t.o.m kunnat varit halvvägs med mina universitetsstudier, men jag var så korkad och gav upp min största dröm för ett as som R.

Jag har såklart lärt mig av allt som hänt, men fick jag dra tillbaka klockan hade jag ändrat på det mesta.

Det är klart att jag är glad över att mitt liv går framåt. Att jag får gå klart skolan en gång för alla, att jag har eget boende och kan försörja mig själv samt att jag har Dennis. Det är saker som jag är tacksamma över och det är pga. mitt förflutna som jag nu sitter där jag sitter, men jag hoppas att Ni förstår vart jag försöker att komma. Att jag hade kunnat bespara mig så mycket lidande om jag bara hade tänkt och agerat annorlunda.

För att summera det kort mår jag dåligt av tanken på att jag kunde ha påverkat mitt liv till det bättre, men att jag aldrig tog chansen att göra det och jag får nu sota för det.



Slapp dag
Publicerat den

För bara någon timme sedan svängde jag förbi vid praktiken för att möta mina handledare. Vi gick igenom vad som krävs av alla för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt, så vi gick igenom mina uppgifter och kom fram till hur veckorna kommer att se ut.

Denna vecka kommer vi att fokusera på den första uppgiften jag har - som ska redovisas på måndag. Det betyder alltså att jag inte kommer att assistera på idrotten förrän nästa vecka, men det gör inte så mycket för mig eftersom praktiken handlar om att vi ska få förståelse för arbetsplatser m.m.

Mötet med mina handledare tog ca 10 min, så dagen har varit väldigt slapp. Det kommer dock att bli tufft de närmsta veckorna då jag börjar redan kl.08 och därmed måste gå upp ca kl.06:30 (brukar annars gå upp över 1 ½ h senare), men jag tror att jag kommer att klara av det. Jag får helt enkelt hitta en teknik för att hålla mig pigg hela dagen.

Strax innan det var dags för mig att gå fick jag följa med in på lärarmötet för att presentera mig. För första gången på flera år kunde jag presentera mig inför helt okända människor utan att vara nervös. Jag var t.ex. otroligt nervös när jag skulle presentera mig för klassen första gången, men nu känns det som att jag inte är lika blyg längre vilket är bra.

När jag presenterat mig fick jag gå hem och när jag kom till stan ringde Dennis och berättade att han var klar för dagen. Jag mötte då honom vid skolan och vi gick upp till Hemköp för att köpa mat. Vi åt klart för ett par minuter sedan och på tallriken låg det nachos. Jag hade nachochips, riven ost, majs och köttfärs kryddat med tacokrydda på min tallrik. Det var gott, men jag hade kunnat skippa köttfärsen då jag inte är särskilt förtjust i det oavsett maträtt.

Nu sitter jag i soffan och smälter maten medan jag googlar efter fler rockabilly/pinup-klänningar.



Svar på kommentar
Publicerat den

karro om Rockabilly/pinup:
"Ohhh.. var har du hitta dessa underbara skönheter? :D
verkligen älskar rockabilly stil mer och mer men hittar inga bra ställen att köpa från.
prickigt, randigt, rutigt är helt klart det bästa jag vet :D"



De senaste dagarna har jag googlat som en tok efter klänningar i detta slag och efter ett tag kom jag till en sida som heter Sivletto och det var där jag hittade den röd/bruna klänningen. Den man ser först i det inlägget.

De följande tre klänningarna hittade jag på en butik på Tradera, Jetset Trends. Det finns fler fina produkter hos dem, men jag valde att endast lägga ut ett fåtal av de som jag faktiskt fastnade för.

Jag skulle själv vilja hitta fler internetbutiker där man kan köpa kläder av detta slag, men utbudet verkar vara större utomlands. Jag hittade t.ex. en dansk internetbutik med jättefina kläder, men jag tror inte att jag skulle våga beställa från något annat land än Sverige så jag får googla vidare. :)



Skinande rent
Publicerat den

Städningen av lägenheten är nu klar och jag kan inte komma på någonting som behöver göras, vilket känns skönt. Det tog mig kanske 1 ½ h att diska, torka, dammsuga, vika och samla in tvätt, göra rent kattlådan samt lägga undan saker som inte behöver ligga framme.

Det enda jag har kvar nu är att duscha samt göra mig i ordning och eventuellt äta någonting innan jag åker om ca 3 ½ h. Det är 1.5 km från stationen till praktiken, så jag behöver egentligen inte stressa eftersom det tar mig 20-25 min att gå hem och avståndet är då dubbelt så långt.




Städning i full gång
Publicerat den


Strax innan kl.08:20 kände jag för att städa då jag inte har någon lust att göra det varken när jag kommit hem från mötet eller imorgon - eftersom jag då fyller år. Jag har därför städat lägenheten den senaste timmen, men endast hunnit med disken och tvätten. Det som återstår är att torka vardagsrumsbordet, dammsuga och rengöra kattlådan, sen är jag klar.

För tillfället sitter jag i soffan och äter frukost - yoghurt och kiwi. När jag ätit klart tänkte jag att jag skulle städa klart för att sedan ta en dusch innan jag beger mig till min praktikplats för möte. Då jag vill vara i tid tänkte jag ta bussen ner till stan strax efter kl.14 så att jag är garanterad att hinna till kl.15:15. Jag vet vart skolan ligger, men har ingen hum om hur lång tid det tar att gå dit från stationen. Sedan vet jag inte vart mötet kommer att äga rum, så jag vill hinna hitta dit också.

Under gårdagen fick jag ett mail från Eleven om att ögonbrynskitet är skickat och det befann sig för 2 h sedan i Örebro,  vilket betyder att det nu finns på posten här i Västerås. Det går nämligen att se på postens hemsida vart paketet befinner sig och det står nu:"Posten, Brevavisering har skickats till mottagaren". Jag kan alltså hämta ut paketet idag om jag får brevaviseringen, annars hämtas det ut imorgon. Tack, mamma. :)

Dennis får under dagen matpengar av sina föräldrar och eftersom jag ännu inte har bestämt mig för vad jag vill äta imorgon får det bli en sväng till affären efter att jag är klar för dagen. Som det ser ut nu vill jag ha hemmagjord kycklingsallad eftersom det är både gott och enkelt. Annars vet jag inte. Hemmagjord potatisgratäng, kanske. Jag har tills imorgon eftermiddag på mig att bestämma mig.



Praktik
Publicerat den

Under dagen kommer alla i klassen att gå ut på praktik, förutom jag då min handledare inte kunde ta emot mig förrän imorgon pga. möte. Vi har dock sagt att jag ska komma dit runt kl.15 idag då hon ville träffa mig och få information om vad som krävs av både mig och skolan under dessa veckor, så jag kommer inte att köra igång förrän imorgon.

Eftersom vi har ett flertal uppgifter som skall göras under dessa veckor vet jag inte hur mycket jag kommer att kunna hjälpa till praktiskt, men jag hoppas att jag kan få möjlighet att hålla i en eller ett flertal lektioner. Vi har sagt att jag ska vara med och assistera samt observera, men vi ska prata mer om det idag.

För Er som inte hängt med ska jag vara på en skola för högstadieelever, åk.6-9. Jag ska praktisera med en av idrottslärarna.



Piercing
Publicerat den

Jag har sedan slutet av förra året haft funderingar över om jag ska ha fler piercingar eller inte och isåfall vart. Efter att ha kollat i gallerier samt rådfrågat andra känns det som att jag äntligen har bestämt mig och det blir en till piercing detta år. Den kommer att sitta i ansiktet, men exakt vart tänker jag ännu inte berätta utan det får Ni se efter att den är tagen. Frågan är nu bara när jag ska ha tid, för pengar har jag. Jag är dock petig och vill pierca mig på Eastwood i Ludvika eftersom Mona har tagit alla mina förutom de i öronen. Hon har alltså piercat mig sex gånger och jag har varit lika nöjd varje gång.

Efter att denna har gjorts finns det en till som jag vill ha i ansiktet, men sen anser jag att det blir för mycket. Känner jag sedan att jag vill ha fler trots allt kommer jag att pierca triangeln i navel och sen får det vara nog. Då får jag övergå till tatueringar istället. Jag kommer dock att vara väldigt noga med att tänka efter innan jag gaddar mig eftersom jag gärna vill ha kvar de tatueringar jag gör.



Leksaksaffär
Publicerat den

På vägen hem från skolan kikade Dennis och jag förbi vid Zetterlunds leksaker för att köpa en Uno-kortlek så att vi har någonting att sysselsätta oss med på t.ex. helgerna eller kvällarna. Butiken är väldigt mysig och man blir glad av att vara där. Det är fascinerande att se vad det finns för utbud idag jämfört med när man själv var liten. Det har tillkommit så mycket nytt.

Om vi bor kvar i Västerås efter att ha fått vårat första barn kommer jag att spendera mycket tid där. Jag kan t.o.m tänka mig att jobba i den butiken - eller iaf i en leksaksbutik - så jag funderar på om jag inte ska kontakta dem och fråga om man kanske kan få vara där vid sin nästa praktik (om vi inte måste inrikta oss på idrott) eller om möjlighet till ett deltids- eller extrajobb finns.





Telefonsamtal och 11 månader ♥
Publicerat den

Under morgonen har jag setat i telefon med bl.a. Kronofogden och Falu tingsrätt. Jag har nämligen bestämt mig för att det är dags att driva in skadeståndet, så det kommer att ligga stor fokus på det den närmsta tiden. Jag hoppas att kunna få ut pengarna till sommaren, för jag tänker inte acceptera att det ska ta alltför lång tid. Som med utredningen. Jag kommer därför försöka att ligga på så att det går relativt snabbt.

När jag skulle gå till skolan imorse slog det mig även att Dennis och jag varit tillsammans i 11 månader idag. Vi har alltså snart varit tillsammans i 1 år. Det känns fantastiskt och jag hoppas på att detta bara är början. ♥

För tillfället sitter jag i skolan och har precis fått lunchrast. Jag är jättehungrig, men orkar inte gå iväg till matsalen riktigt än då jag hoppas på att Dennis ska göra mig sällskap. Skulle det inte gå eller att han känner att han inte vill kommer det säkerligen sluta med att jag går till Ica och köper mig någonting.

Det finns två i klassen som jag brukar äta med i matsalen, men ska jag vara ärlig så tycker jag inte om den ena och den som jag faktiskt tycker om är inte här för tillfället. Jag är en sån som inte tycker om att äta själv, så om jag inte har sällskap så går jag antingen dit ändå och sitter ensam vid ett bord eller så köper jag mig någonting på Ica. Det är såklart smidigare och billigare att äta i matsalen, men jag är som jag är. 



Dag 14
Publicerat den

Saker som får mig att må bra


Det finns många olika saker som får mig att må bra, så jag tänkte att jag skulle gå igenom en fysisk och en psykisk.

Som Ni säkert förstår så handlar den fysiska biten om att jag mår bra av att vara aktiv - utföra någon form av fysisk aktivitet oavsett om det är en idrott eller om jag är på gymmet. Anledningen till att det är så tillfredsställande att träna beror på att det händer mycket i kroppen. Lungorna klarar mer, blodet pumpas runt bättre, hjärtat arbetar på ett annat sätt osv. Trots att jag lagt av med innebandyn är idrott mitt största intresse och jag kommer att  fortsätta med det så länge jag kan och orkar.

När jag tränar känner jag mig lugn och kroppen känns på något sätt fräsch. Det känns verkligen att det händer någonting och det är en häftig känsla. Även om jag ibland känner mig missnöjd med min prestation är jag ändå nöjd med att jag utfört aktiviteten eftersom jag vet att jag mår bättre av det. Kanske inte just på sekunden, men i längden. 

Vad gäller den psykiska biten så har jag under många år haft vetskapen om att jag blir deprimerad av att vara inaktiv. Om jag t.ex. är stillasittande för länge och inte har någonting att göra kan jag bli deprimerad och det kan leda till att jag blir sängliggandes och skäms över mig själv för att jag inte har någonting att sysselsätta mig med. De gånger som jag valt att ta en promenad pga. depressionen har det blivit bättre och det är delvis en anledning till att jag håller på med idrott - för att det får mig att må bra.



Rockabilly/pinup
Publicerat den

Under mitt snart 21-åriga liv har det alldeles för sällan hänt att jag köpt kläder som jag faktiskt tycker är snygga och det har berott på att jag ansett att det varit alldeles för dyrt, vilket har resulterat i att jag nöjt mig med relativt fula kläder bara för att de har varit billiga.

Efter inlägget om lösögonfransarna började jag att fundera över vilken stil jag känner är jag och jag kom fram till att jag fullkomligt älskar kläder som sitter tight - gärna klänningar och inte vilka klänningar som helst, utan de med inslag av rockabilly och pinup-stil.

Jag vet inte vad det är som lockar, men jag skulle tippa på att det beror på att såna kläder sitter så otroligt bra och de bringar fram formerna på rätt sätt. Enda sedan jag var 14 år har jag fullkomligt älskat piercingar och med åren har jag även börjat att intressera mig för tatueringar och det kan ha gjort att denna stil lockat mig. Eftersom många förknippar rockabilly med bilar, konstiga kläder, tatueringar m.m.

En annan sak som jag under åren har velat göra är att lära mig att stylea långt hår, ungefär såhär. Jag tycker att det är äckligt jävla snygg att ha en sån frisyr, speciellt om håret är rött. Man måste dock ha rätt frisyr för det och med tanke på att jag haft sån otur med mina frisörer tidigare så vet jag inte om jag vågar klippa mig så även om jag såklart skulle vilja. Jag kanske får för mig att göra det när det blivit ungefär så långt som jag vill ha det.

Om jag fick välja skulle jag ha kanske 3st piercingar till och smycka så gott som halva kroppen med tatueringar samt ha knallrött hår
(som på bilden ovan), men jag har inte vågat då jag är rädd för att det ska påverka mina chanser för att få jobb i framtiden. På något sätt vill jag inte överdriva.

 


Ni som känner mig sedan tidigare kanske inte tycker att detta är någonting för mig, men det känns helt rätt på något sätt. Vi får se om jag tar mig råd att införskaffa kläder av detta slag.



Dag 13
Publicerat den

Mina planer och mål


För närvarande är mitt enda mål att gå ut skolan samt att ha ett gott slutbetyg med väl godkänt som lägsta betyg i majoriteten av mina ämnen. Jag hade nämligen i snitt VG i alla ämnen både när jag gick ut 9:an och åk.1 på gymnasiet, så det är en av anledningarna till att jag har som mål att hålla det - kanske t.o.m höja mig så att jag får MVG i det mesta.

När det gäller planer så har jag väl egentligen inga. Det finns iaf ingen garanti på att de få planer jag har kommer att följas, så det kanske inte ens är någon idé att ta upp de här? De planer, eller kanske snarare önskemål, jag har handlar om framtiden vad gäller boende, familj osv.



Lösögonfransar
Publicerat den

För en stund sedan hamnade jag i en bekants galleri på Facebook. Hon är make-up artist och när jag såg några av hennes verk kom jag att tänka på det här med smink. *såklart* Som Ni säkert sett på foton av mig är jag inte särskilt duktig på att sminka mig, men jag tycker mig ändå ha kunskapen om vilka färger som passar mig.

Nu kanske Ni tror att jag vill bli make-up artist och även om det hade varit roligt så är det inte det jag försöker att säga utan det är så att jag kom att tänka på det här med lösögonfransar. Under många år har jag tyckt att mina ögonfransar varit för korta och jag har aldrig lyckats hitta en mascara som jag varit 100% nöjd med, utan jag har alltid fått använda mig av två samtidigt - en för volym och en för fyllighet. Det är ibland svårt att tvätta bort och jag har alltid mascararester kvar, vilket inte är så uppskattat.

Efter att ha funderat på saken har jag nu börjat att överväga att använda lösögonfransar istället då jag tror att det skulle tillföra det jag så länge har velat ha. Nu är det inte så att jag vill att de ska vara superlånga, utan det ska se någorlunda naturligt ut ändå bara det att de ser längre och fylligare ut.

Dennis tyckte att det lät som en bra idé när jag förklarade att jag tycker att det här med mascara och ögonfransar är svårt, så han frågade om jag inte kunde beställa ett par med tanke på att jag redan beställt kitet för ögonbrynen. Fransarna jag är sugen på att köpa kostar endast 65:-. Om det medföljde lim kollade jag aldrig upp, så det måste jag också göra.

Om jag införskaffar mig ett par fakelashes kommer jag naturligtvis inte att ha på mig de varje dag, utan endast de dagar då jag inte tränar. Det blir alltså ca varannan dag.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.3: Parachute - Something to believe in



IKEA-besök
Publicerat den

Den senaste tiden har katterna roat sig med att riva sönder tapeterna, så vi har nu bestämt oss för att köpa 2st byråer från IKEA och ställa i hallen så att de inte kommer åt revorna. För tillfället har vi flyttkartonger som är staplade på varandra för att dölja den största revan, men vi kan inte täcka upp för de andra två och tänkte därför köpa byråer.

Vi kommer även att köpa kattmyntespray och spraya klösbrädan för att visa att det är den de ska använda istället för att riva på väggen. Frågan är ju om de river i tapeten för att det är roligt eller om de gör det för att fila klorna. Vi kommer att inköpa det vilket fall som helst och jag funderar även på om jag inte ska införskaffa ett par pingisbollar då jag vet att det är uppskattat.

Vi får se när vi drar oss mot IKEA. Kanske har vi turen att mina föräldrar kan skjutsa ut oss när de kommer på lördag. Dennis vill inte släpa på byråerna på bussen eftersom de väger 28kg totalt.



Testing testing
Publicerat den

Efter en jobbig natt är vi nu uppstigna och har precis satt oss i vardagsrummet. Som jag skrivit tidigare så tänkte vi prova att ha katterna i sovrummet någon gång och eftersom det är helg bestämde vi oss för att prova det igår/inatt.

Vi gick och lade oss kl.01 och vi lät alltså dörren vara öppen, men innan vi släppte in Eira och Engla tog vi bort allting som de hade kunnat ha ner eller lekt med (de älskar att bita i min sportbag och leka med tvättkorgen). Jag ställde även in transportburen samt gjorde i ordning korgen vi gick i julklapp - lade en filt i den.

När de kom in i rummet började de att springa runt och leka i sängen. De åkte ut efter bara 10 min då Dennis inte orkade mer. De fick dock komma in efter en stund då han ansåg att de lugnat ner sig. Det var lugnt ett tag, men sedan sprang de runt och härjade igen. Jag blev t.ex. riven i foten trots att jag låg stilla, men jag får väl skylla mig själv som inte lade på täcket ordentligt?

Denna hatt blev inte Dennis attackerad i ansiktet, men han tyckte ändå att det var jobbigt att de skulle stryka sig eller slicka honom på kinden. Jag antar att det kittlar och därmed stör honom. När det gällde mig så lade sig Engla många gånger för mitt ansikte, så jag fick ett par gånger försöka att vinkla huvudet så att jag hade näsan ovanför henne istället för rätt in i sidan på henne.

Någon sömn fick jag inte förrän de åkte ut nu imorse runt kl.08 efter att Engla försökt bryta sig in i vardagsrummet genom att stå på stolen som finns i sovrummet (vi har inte plats för den i köket). Jag lyckades då att få kanske 30-60 min sömn.

Under natten har det funnits 4st leksaker framme - 2st som låter och 2st tysta. Jag lade fram de ifall de skulle få för sig att härja där ute, men det var tydligen roligare att härja i sängen.

Hur vi gör nu vet jag inte, men jag sover bättre när de är utestängda och Engla skriker än när de får vara i sovrummet. Jag tänkte att vi skulle prova några gånger till och se om man kan hänvisa de till golvet eller köket när de härjar i sängen så att de förstår att det inte är en lekplats. Det kan dock ta tid, men det är det nog värt.



Lördagsmys
Publicerat den

Om en stund är Dennis pizza klar (fryspizza) och när han har smällt i sig den är det tänkt att vi ska spela Mario Party. Tidigare har vi endast haft en dosa, så han har alltid fått använda tangentbordet vilket kan vara komplicerat vid en del minigames. Nu har han dock fixat en till dosa, så nu kommer vi att ge järnet!

För Er som inte vet så har han laddat ner Nintendo 64's alla spel till datorn och det är på så sätt vi har kunnat spela det.

Vi har även laddat upp med onyttigheter. Känns jättebra (ironi) med tanke på hur duktiga vi var igår som åt fruktsallad. Dennis har köpt chips med smak av sourcream och peppar medan jag har köpt godis. Det finns även läsk i kylen, så vi kommer känna oss väldigt feta när kvällen är slut.



Dag 12
Publicerat den

Mina passioner

Min passion har sedan jag fyllde 11 år varit idrott och till en början var passionen för innebandyn störst. Med åren har det dock utvecklats till så mycket mer. Idrott handlar inte endast om att utöva och jag känner att jag vill göra mer än att bara träna. Det är t.ex. en anledning till att jag skulle kunna tänka mig att utbilda mig till dietist. För att idrott och hälsa handlar om så mycket mer.

Som Ni vet så har min skolgång varit väldigt upp och ned. Enda gången som jag faktiskt har skött mig i skolan är när jag har gått på ett idrottinriktat program, så jag vet att idrott är min grej. Att det är meningen att jag ska hålla på med det.

Under många år har jag fungerat så att jag blivit deprimerad om jag inte har fått idrotta eller om jag varit inaktiv för länge och det säger nog en del om mig som person. Jag vill hålla igång och göra saker. Inte sitta hemma och uggla hela dagarna.

Exakt vad jag vill eller kommer att jobba med i framtiden vet jag inte, men så länge det har med idrott och hälsa att göra så är jag nöjd. Jag skulle t.ex. kunna tänka mig att arbeta i en sportbutik som bl.a. Stadium. Man får såklart ingen toppenlön, men det ska vara kul och så länge jag klarar allt det nödvändiga så är jag nöjd. Jag vill trivas med det jag gör.



Flush
Publicerat den

Klockan är strax efter 12:30 och jag har ännu inte gjort någonting vettigt av dagen. Enda sedan kl.09 har jag spelat och blev klar för en stund sedan.

Om en stund är det tänkt att vi ska äta, men jag har ingen aning om vad det blir. Dennis var igår sugen på pizza, så han kanske får för sig att äta det idag. Med tanke på hur jag blev att må sist jag proppade i mig pizza är jag osäker över om jag vågar äta det igen. Ska jag mot förmodan göra det blir det utan kyckling då jag misstänker att det kan ha varit den som fick mig att må så dåligt för någon vecka sedan.

En annan sak som jag kom att tänka på nu när jag ändå är igång och skriver är att jag hoppas på att hitta en annan lägenhet så snart som möjligt. Som jag tidigare skrivit så tycker både Dennis och jag att denna är alldeles för dyr med tanke på skicket. Sedan är det bara krångel. Det är ständigt inbrott i förråden, saker är trasiga och nu helt plötsligt så har det blivit stopp i avloppet. Det "roliga" är att vi endast har spolat ner urin och avföring i den, så hur det kan ha blivit stopp vettefan. Jag är dock inte förvånad för den här lägenheten är fan bara skit! *höhö*



Födelsedagspresent beställd
Publicerat den

Tidigare under dagen skrev mamma till mig på Facebook och berättade att hon inte hunnit ordna en födelsedagspresent än, men att jag kunde få beställa en som hon sedan betalar. Jag har då valt att beställa Too Faced Brow Envy Kit från Eleven.se. Jag har skrivit om kitet tidigare här i bloggen och det ska bli spännande att få prova och se om det är någonting att ha.

Kitet klickades hem för bara några minuter sedan och jag hoppas kunna få det lagom till slutet på nästa vecka. Bra timeing hade ju varit om det kommer på onsdag, men den turen lär jag väl inte ha.



Keep on living
Publicerat den


Efter gårdagens chock mår jag idag bättre och är inte längre panikslagen. Ska jag vara ärlig så övervägde jag för en sekund att lösenordsskydda bloggen, men det tänker jag inte gör för ingen ska få hindra mig att göra någonting jag tycker om - så jag kommer att fortsätta.

Dennis och jag klev upp för ett par minuter sedan. Han sitter vid datorn medan jag sitter i soffan, bloggar och tittar på American Idol. Vi har nämligen fått en ny kanal i grundutbudet - TV11. De har nämligen ersatt MTV med den.

För en stund sedan klämde jag i mig en skål med fruktsallad och grädde, som fick agera min frukost. Salladen blev väldigt god, men jag känner att jag skulle ha skippat vattenmelonen. Den tillförde ingenting annat än vätska. Utöver det var det jättegott och jag åt två stora skålar igår kväll. MUMS!

Vi har inga som helst planer för dagen, men jag tänkte att jag skulle arbeta lite på engelskan. Jag har äntligen kommit på vad jag ska skriva. Nu ska jag bara formulera det rätt. Jag kommer dock inte att börja arbeta nu på en gång, utan det tar jag sen. Jag är sugen på att spela lite sök-och-finn-spel först.



........
Publicerat den

Allt känns bara så äckligt jävla hopplöst just nu. Det spelar ingen roll vad jag gör - allt blir bara fel. Jag kan lika gärna lägga ner, allt.



Fruktsallad
Publicerat den

Under den senaste halvtimmen har jag varit hungrig och trots att maten står på spisen är det inte den jag längtar till, utan det är fruktsalladen som vi ska mumsa på ikväll! Strax innan Dennis och jag kom hem från skolan var vi på Ica i stan för att köpa frukt samt grädde.

Salladen kommer att bestå av kiwi, ananas, persika, vindruvor, färska jordgubbar och vattenmelon. Gud, vad det ska bli gott! Jag har redan varit och nallat av vindruvorna, men fick hejda mig eftersom det snart är mat. Det blir hemmagjort mos och köttbullar. Kanske lite grönsaker.

Ikväll går det ingen bra film, så Dennis ska se om han kan skicka över sin nedladdning av Hipp Hipp till datorn som är inkopplad i tv:n (vi använder den ibland som dvd då vår riktiga dvd har pajjat). Jag hoppas att det går eftersom den serien är rolig. Speciellt Morgan. xD



Trött, men bra.
Publicerat den

Efter en timmes yoga och lunch sitter jag nu i skolan och väntar på att den sista lektionen för dagen samt veckan ska börja. Den börjar om ca 10 min och helgen invigs runt kl.16. Då ska jag raka vägen till Hemköp för att köpa frukt. Jag har nämligen bestämt mig för att göra en fruktsallad till kvällen istället för att äta onyttigheter som chips eller godis. Nu är det visserligen socker i frukt, men jag äter hellre någonting med naturligt socker än proppar i mig någonting som innehåller tillsatt socker.

Dagen har hittills varit bra även om jag under yogan fick ont i axeln. Vi skulle hålla händerna bakom ryggen och vinkla de på ett speciellt sätt som gjorde att jag fick ont i axeln, men det hindrade mig inte utan jag gjorde så gott jag kunde. Läkarna har ju sagt åt mig att jag ska försöka leva som tidigare och det är just vad jag gör, så gott jag kan.

Trots att jag är trött och gärna skulle vilja ligga i sängen och vila känner jag mig positiv. Jag har äntligen kommit igång med engelskan och har lyckats skriva lite på den idag och tänkte att jag skulle slipa på den så mycket jag kan i helgen. Dennis och jag har ändå inte planerat att göra någonting även om det skulle vara kul. Jag funderade först på om vi inte skulle leta reda på en eldstad i skogen så att vi kan grilla, men då måste man veta vart man kan hitta dem också. Vi har inte varit ute i skogarna i trakten, så vi kanske får ta oss en promenad imorgon och kika ?

Det ska bli skönt att få komma hem om ett par timmar. Direkt när jag kommit innanför dörren kommer jag att slänga av mig ytterkläderna och placera mig i sängen. Bara ligga där och inte göra någonting annat än att lata sig.



Dag 11
Publicerat den


Mina rädslor

För att summera det kort så handlar mina rädslor om mitt liv. Att det inte ska gå som jag tänkt mig - då syftar jag på arbete, boende, familj osv.

Någonting som jag är otroligt rädd för är att det t.ex. ska ta flera år för mig att få ett arbete efter studenten och att jag under tiden måste gå på socialbidrag fast jag har som regel att försöka göra allt för att det inte ska inträffa. Att jag i slutändan endast kan få skitjobb och att jag måste försörja mig på minimilön eller att jag rent av måste skaffa flera jobb samtidigt som resulterar i att jag går in i väggen.

En annan sak som jag är rädd för är att jag en dag ska stå utan boende. Att det t.ex. blir missförstånd mellan mig och hyresvärden eller att jag blir vräkt och inte kan få tag i en ny bostad eller måste ta det risigaste som finns.

Det jag är mest rädd för är, som Ni vet, att jag inte ska kunna bli gravid igen eller att jag ska drabbas av upprepade missfall. Dennis har frågat om jag inte kan tänka mig att genomgå IVF (provrörsbefruktning), men jag tror att allting händer av en anledning och om jag inte blir gravid så är det meningen att jag inte ska ha barn.

Jag har skrivit om denna rädsla i tidigare inlägg, så jag behöver egentligen inte säga så mycket mer än att detta är det som skrämmer mig mest - om man bortser från döden.



Svar på kommentar
Publicerat den

Emma om Att man aldrig ska få sova:
"Varför låter ni inte katterna sova med er i sovrummet? Då kommer dom lugna ner sig! Lika om dom får ha leksaker oxå. Har man skaffat katter så får man så lov att lära sig sova med dom ljuden."


Jag har svarat på en liknande kommentar tidigare, men du verkar inte ha sett det så jag får väl förklara det än gång till.

Anledningen till att vi inte tillåter dem att vara i sovrummet beror på att det är en lekplats för dem. Om vi ska kunna sova samtidigt som de är i rummet måste vi ligga blixt stilla annars attackerar de våra fötter eller händer. Det har även hänt att Dennis blivit attackerad i ansiktet, vilket inte är särskilt trevligt. Den oturen har inte jag haft eftersom jag sover med täcket över huvudet. Endast näsan sticker ut, knappt det.

Vad gäller leksaker så finns det och vi har som regel att ha minst en leksak framme som de kan sysselsätta sig med medan vi sover.

Trots att jag får svårt att sova när hon skriker så har jag egentligen inga problem med det eftersom det är ett sätt för henne att berätta någonting på. Jag är dock rädd för att det ska störa grannarna. Det har tidigare kommit in klagomål till hyresvärden angående en hund på första våningen som skäller väldigt ofta och jag vill inte att vi också ska få ett klagomål på oss.

Om du hade läst ett av mina tidigare inlägg så hade du sett att jag skrivit att vi kommer att prova att ha dem i sovrummet, men att vi stänger ut dem om det inte fungerar. Vi är iaf villiga att testa.



Att man aldrig ska få sova
Publicerat den

Tack vare att jag slumrade till på soffan i 30 min innan vi skulle gå och lägga oss har jag inatt knappt fått sova alls. Vi släckte lampan runt kl.23:30 och jag vaknade första gången 3 h senare. Nu minns jag inte om jag vaknade pga. att jag var pigg eller att Engla skrek, men vaknade gjorde jag iaf.

Som alltid försökte jag att somna om, men vaknade strax efter kl.05 av att Engla stod utanför dörren och pep. Det övergick sedan till skrik och en halvtimme senare fick jag för mig att någon ringde på dörren. Jag låg dock kvar i sängen då jag intalade mig själv att man inte ringer på dörren kl.05:30 på morgonen.

Engla fortsatte att skrika, så jag kunde i princip inte somna om sen dess utan har legat och kollat på klockan flera gånger i timmen. Det var tänkt att jag skulle få sova till kl.08-08:30, men jag valde att kliva upp kl.07.13. Jag kunde helt enkelt inte sova längre och varför ska jag då ligga kvar suckandes i sängen med risk för att väcka Dennis som får sova till kl.11?

För tillfället härjar katterna i vardagsrummet, så risken finns att han vaknar ändå även om det inte är mitt fel. Vi får hoppas att han lyckas somna om då han har lättare för sånt än vad jag har.

Kl.08 ska jag duscha då mitt hår luktar som en enda stor grill. Dennis tyckte igår att det var lite komiskt, men samtidigt så längtade han efter att få komma ut i skogen och grilla. Jag har ingenting emot att göra det bara det inte är för kallt.

Jag bjuder på en bild av katterna som leker i/med vår tygkasse. Eira kröp in frivilligt när vi glömde att plocka upp den från golvet.



Mamma kommenterar
Publicerat den

Ansa Hedblom om Friluftsdag:
"Alla får naturligtvis tycka vad dom vill men jag reagerade också över att man gärna kommenterar men inte törs stå för det man säger genom att inte sätta ut sitt namn. Är man månne själv rädd för att få skit för vad man tycker? Om man nu blir så upprörd och irriterad över vad som skrivs kanske man ska låta bli att läsa bloggen."



Pappa kommenterar
Publicerat den

Pappa om Svar på kommentar:
"Dennis är inte mycket yngre än vad jag var när jag blev pappa första gången, jag var 19, så åldern är inget stort problem. Jag har i alla fall inte ångrat mig en sekund. Dessutom mognar dom flesta med upp giften. Den lilla skillnaden är väl att jag hade pluggat färdigt och hade fast jobb. Det funkade för oss att ha barn med bara en inkomst även om det inte blir speciellt mycket pengar över till annat.

Man kan ju undra lite över kommentaren (för jag som skattebetalare vägrar sitta och betala ditt liv!!"), Känns det bättre att skatten går till fyllon & arbetsskygga och alla andra som lyfter bidrag? Det är bara att gilla läget för varken du eller jag kan bestämma vilka som skall få del av skatten vi betalar."



Brist på bilder
Publicerat den

Den senaste tiden har det varit snålt med egentagna bilder här i bloggen, så jag har lovat mig själv att försöka använda min digitalkamera mer ofta. Nu vet jag inte vad Ni tycker, men jag anser att det är så mycket roligare att se bilder som bloggskrivaren själv har tagit än att h*n lägger upp bilder som är tagna från internet. Det finns dock undantag och det kan jag tycka är okej, men jag känner att jag vill lägga ut fler bilder som jag själv har tagit.

Problemet är dock att min kamera är väldigt känslig för ljus och jag tycker mig därför behöva en ny och kommer att införskaffa mig en när jag har råd. För närvarande har jag 7.1 mpx, men skulle vilja ha mer. Jag vet dock inte hur mycket jag behöver med tanke på att jag inte är ute efter att ta några proffsbilder, utan jag vill helt enkelt att bilderna inte ska bli suddiga, mörka osv.

Har Ni några tips på en bra digitalkamera?




Fredagsmys - imorgon
Publicerat den

Jag kan inte förstå vart tiden tar vägen. Det känns som att det var lördag igår och det är redan torsdag, vilket innebär att det är sista skoldagen för veckan imorgon.

Första lektionen kommer att äga rum på Njoy och det är sagt att vi ska ha yoga. Förra gången tyckte jag att det var enformigt och jag tror inte på dessa energier samt att jag inte har den koncentrationsförmågan för en sådan aktivitet. Det kan dock vara skönt att göra någonting som inte tar alldeles för mycket på krafterna eftersom det faktiskt är sista dagen för vecka. De flesta brukar vara trötta och inte särskilt sugna på att träna, så då kanske yoga är perfekt. Vad vet jag?

Efter lunch är det tänkt att grupperna ska redovisa sin uppgift om att starta en förening, men jag fick idag reda på att alla i min grupp kommer att vara frånvarande imorgon vilket innebär att jag är själv. Det betyder alltså att vi får skjuta fram redovisningen, antagligen till en måndag under praktiken eftersom praktiken endast avser tis-fre. Måndagar är vi i skolan.

På eftermiddagen är det tänkt att Dennis och jag ska åka till Willys för att köpa en stor säck kattsand. De finns inte på butikerna här, så det blir att ta bussen ut till Erikslund och köpa med sig en påse på 20 liter. Vad som händer efter det vet jag inte, men jag skulle tippa på att vi på kvällen kommer att titta på en film - som vi brukar göra. Frågan är bara vilken det kommer att bli.



Åter hemma
Publicerat den

Efter ett par timmar ute i skogen är jag äntligen hemma och sitter nu och kurar i soffan under ett täcke. Dagen har varit lika tråkig som jag trodde att den skulle vara, men detta var en obligatorisk aktivitet och har man inte varit med på detta måste man vara med på en liknande aktivitet senare. Det var alltså lika bra att jag medverkade på detta även om det var grymt tråkigt. Det kan visserligen bero på att jag aldrig gillat vintern och därmed inte vinteraktiviteter heller.

Morgonen började vi med att åka buss till Björnö och när alla var samlade gick vi i åk.2 till en stor gräsmatta - nästan lika stor som en åker. Medan åk.1 hade olika tävlingar vid en annan plats var vi tvungna att sysselsätta oss med någonting och alla klasser fick då i uppgift att sätta ihop ett vindskydd. Till hjälp fick vi en yxa och två stycken spadar.

Vi hade turen att hitta både plankor och backar (som man har på lager), så vi använde dem som två av våra fyra väggar. Resterande två väggar fick byggas av snö och sittplatser blev stockar, som jag och Alexandra hittat i skogen.

När vi var klara med vårat vindskydd gjorde vi upp en eld och de som hade fika med sig mumsade på det. Sedan var det bara att bege sig till basecamp för mat - korv med bröd. Jag valde att avstå från maten då jag åt korv igår, men jag tog iaf en festis för att få i mig någonting. Den var dock inte särskilt god, men jag klämde i mig hela ändå.

När alla var klara med att äta var det dags för åkning i backen. Det var inte så många som åkte, men ändå fler än jag trodde. Jag var en av de som avstod delvis för att jag inte tycker att detta är en kul aktivitet, men också för att jag frös så förbannat om fötterna. Jag hade dock turen att få en eldstad nästan för mig själv, så jag lade upp fötterna och värmde mig tills det var dags att åka tillbaka till stan. Jag fick alltså värma mig i ca 1 ½ h. Nu luktar dock skorna och jackan eldrök, men det struntar jag i. Det kunde ha varit värre.

Nu sitter jag som sagt i soffan och jag funderar på om jag inte ska vila en stund då jag är skapligt trött.

Bjuder på lite bilder från dagen:











Mobilblogga
Publicerat den

Jag har tidigare funderat över att mobilblogga, men det verkat så otroligt komplicerat då jag inte lyckats lista ut hur man raderar inläggen man skriver - om man skulle ångra sig. Det enda jag upptäckt att man kan göra är att ändra dem (vilket jag gör nu. Ändrar inlägget Testar. Det är anledningen till att texten inte har blivit kursiv), så vi får se om jag kommer att mobilblogga någonting mer eller om jag kör på som vanligt. The old fashion way.




Dag 10
Publicerat den

Mina drömmar


Under mina (snart) 21 år har jag haft många drömmar. Jag har t.ex. drömt om att bli dansare och få stå i bakgrunden på melodifestivalen eller Eurovision song contest. När jag först fick tanken på att börja dansa tyckte jag dock att jag var för gammal (ca 15 år) och jag lade därför detta på hyllan.

Ett år senare började jag drömma om att bli innebandyproffs och mitt mål var att ta mig till elitserien samt svenska landslaget. Enda sedan jag började att spela innebandy har det varit krångel och det slutade med att jag inte längre hade ett mål och varför ska man då spela? För mig fungerade det inte att fortsätta för att det var roligt, för det skulle också ändras med tiden - vilket det också gjorde.

En dröm som jag dock haft i många år nu, som Ni vet, är att få bilda en familj. Jag drömmer om att flytta till ett stort hus med min stora familj bestående av mig, Dennis och fyra barn. Fick jag välja skulle jag vara hemmafru tills barnen är tillräckligt gamla för att klara sig själva eller är tillräckligt gamla för dagis eller skola. Vad som händer efter det har jag inte tänkt på. Jag kanske får för mig att bli inredare, starta en hemsida där jag säljer saker jag gjort eller någonting annat. Någonting som jag finner roligt, men som inte tar upp hela min tid då jag vill ägna den åt barnen.



Friluftsdag
Publicerat den

Efter en god natts sömn blev det en tidig morgon för hela hushållet. Strax innan kl.07 vaknade jag upp av att jag fått för mig att jag hört någon låsa upp ytterdörren, så jag rusade upp ur sängen för att titta. Det slutade med att jag väckte Engla och hon skrek i ca 20 min. Hon lyckades även öppna sovrumsdörren två gånger, så vi får se hur vi gör om vi provar att ha dörren öppen om nätterna eller om vi låser den. Det är bara att vi provar oss fram och ser vad som känns bäst.

Idag har vi på John Bauer friluftsdag. Jag vet dock inte om hela skolan ska iväg eller om det bara är hälsa- och idrottsprogrammet, men vi ska iaf till Björnö och åka skidor/snowboard/pulka. Jag har ingen som helst lust att vara med och Dennis föreslog att jag skulle sjukanmäla mig, men jag tänker inte göra det utan jag följer med ändå. Dagen börjar kl.10 och slutar runt kl.13:20, så den håller inte på särskilt länge. Den lilla tiden kan jag stå ut.

När jag kommit hem tänkte jag att jag skulle försöka bli klar med renskrivningen av Att starta en förening. Jag måste hinna skicka ut dokumenten till min grupp, men också till vår lärare innan vi redovisar. Det är inte mycket kvar som ska göras, så när den uppgiften är klar ska jag påbörja en annan. Föreslagsvis engelskan. Jag har tre veckor kvar att göra klart den och det borde jag faktiskt klara. Jag får helt enkelt försöka att arbeta lite varje dag och inte ge mig förrän jag fått till några rader om dagen.

Jag vill även passa på att meddela att min blogg igår hade rekord vad gäller både sidvisningar och unika besökare - mer än dubbelt så mycket som jag annars brukar ha, så det var väldigt roligt. Många kommentarer fick jag också även om det var tråkigt att endast 2st vågade skriva ut sitt namn.



Om en vecka
Publicerat den



Onsdag nästa vecka fyller jag 21 år - inte så mycket att hurra över kanske.

Dennis och jag har ännu inga planer eftersom födelsedagen inträffar mitt i veckan. En anledning till att vi kanske inte kommer att ha så mycket tid till att göra någonting beror på att jag den dagen går ut på praktik och jag vet inte hur länge jag blir där varje dag.

Det är dock bestämt att vi ska äta någonting gott, men jag har ännu inte kommit fram till vad jag vill ha. Om jag får välja kanske det blir en hemmagjord kycklingsallad med vitlöksbaguetter. Någonting enkelt.

Under dagen har Dennis varit på stan och köpt en present till mig. Jag vet såklart inte vad det är eftersom jag inte var med honom, så jag får vänta tills nästa vecka innan jag får veta vad det är för någonting. För tillfället har jag ingen som helst aning om vad det kan vara då jag knappt önskat mig någonting.

Den 29:e kommer även mina föräldrar plus brorsan hit för att fira mig. Jag har ännu inte bestämt mig för vad vi ska bjuda på. Om jag ska slänga ihop en tårta eller om jag ska slänga ihop en efterrätt bestående av ett vitt chokladmousse, smulade mariekex, vanligt chokladmousse med frukt och grädde som garnering. Vad tycker Ni?

Nu när jag ändå tänker på det måste jag tipsa om en klädbutik här i Västerås. Rigolo heter den och ligger på Stora gatan 20. Mitt emot busshållplatserna nere vid rödljusen. Vi var nämligen in där på lunchrasten och jag hittade jättemycket fint som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Som det ser ut nu kommer jag t.ex. att köpa min balklänning där. Jag hittade en svart som var otroligt fin för bara 800:-. Man kan även ha den vid andra tillfällen som nyår, födelsedagsfiranden, bröllop m.m.

Så om Ni har vägarna förbi Västerås, kika in där!



Pulkaåkning
Publicerat den

Jag har som vanligt parkerat mig i sängen. Dennis och jag har precis pratat (igen) och även denna gång på hans initiativ - då han ville att jag skulle få ut minsta lilla tanke. Jag har nu fått ur mig allting och han vet exakt hur jag tänker och känner. Vi behöver alltså inte diskutera detta igen på ett tag, vilket känns bra.

Under dagen har jag varit i skolan och där fortsatte jag med mitt grupparbete om hur man startar en förening. Vi är snart klara och kan redovisa på fredag. Det ska bli spännande att se hur det går, om vi har en logisk förening och ett logiskt tänkande.

Imorgon är det frisluftsdag och vi kan välja mellan längdskidor, slalom och pulka. Alla alternativ lika tråkiga, men vad har man för val? Det är bara att dra med sig en svart sopsäck (har inget annat) och sitta på sitt feta arsle i de. . Snyggt, va? Jag ser inte fram emot det, men det är obligatorisk närvaro så det är bara att göra det bästa av det. Precis som med allt annat. *pik*



Svar på kommentar
Publicerat den

Therese med Clara om Pratat ut - en gång för alla.:
"Varför ska inte dennis vara föräldraledig? Vill ni inte att ert barn ska få samma chans att bygga upp en relation med sin pappa? Och varför PLANERA att sätta barnet på dagis vid ett? Har förståelse för de som måste men inte för de som väljer det. En ettåring är liten!"


Det är ingen som har sagt att Dennis inte kommer att vara föräldraledig - givetvis kommer han att vara det. Han känner dock att det är viktigare att jag är det först eftersom det är känt att män inte kan amma. Han är även osäker över när han vill ta ut föräldraledigheten och i vilken omfattning.

När min föräldraledighet har gått ut tycker han att det är dags för mig att komma ut på arbetsmarknaden igen och han planerar då att läsa vidare. Det är anledningen till att vi har sagt att barnet får placeras på dagis. Eftersom vi annars inte vet hur vi ska bära oss åt.

Alla barn i min syskonskara gick t.ex. hos dagmamma vid väldigt låg ålder och jag ser inga problem i det, men vi är såklart alla olika.

Det är han själv som har kommit med det här förslaget. Vad ska jag göra? Neka honom att läsa vidare för att han måste vara hemma med barnet? Jag kan inte tvinga honom.




Svar på kommentar
Publicerat den

Emma - Blivande mamma om Pratat ut - en gång för alla.:
"Dennis verkar vara mogen för sin ålder. Men tänk på att han är 17år, han har hela livet framför sig, och istället för att leva livet , sitter han och snackar om att skaffa barn. Visst, nu är han 2 år yngre än mig, men vafan.. Killen din har rätt ialf.. Skaffa ett jobb, BÅDA två först.. Det är inte lätt att leva på en inkomst, tro mig.. Det gör jag och sambon, jag hade velat haft ett jobb innan bebisen kom, men nu hinner jahg inte det, tyvärr..

Sluta tänk att du måste ha barn före 25års ålder, du stressar dig själv för mkt. Tänk istället att erat barn måste kunna få nya kläder, mat , blöjor, ja allt som har med barn att göra när h*n behöver, och inte bara när ni sparat ihop tillräckligt med pengar till det, det är jävligt dyrt med barn.. Tyvärr!


Tänk efter, du är 21 (?) år , och dennis 17år, och han tänker mkt mer moget än vad du gör.


Sen har du skrivit att ditt psyke inte pallar tex säljar jobb, genom telefon eller face to face .. hur ska du klara av alla besök på bvc eller dagis möten och ja, massa andra saker som har med barnet att göra? Då är allt genom telefon, eller face to face.


Menar inget illa.. men ... tänk efter!"



Nu svarar jag endast på det här som har med jobb att göra:
Jag har inga som helst problem att föra en konversation över telefon, men när det kommer till att jag ska försöka pracka på folk saker säger det stop. Det existerar inte för mig att försöka tvinga på någon någonting, utan därför skulle en butik passa mig bättre eftersom då kunderna själva kommer in när de vill ha någonting.

Face to face handlar om att stå i t.ex. en galleria med ett sk. bås (som operatörer som 3 gör) och försöka sälja telefonabonnemang, telefoner osv. Det är inte heller någonting som jag skulle vilja göra eftersom det också handlar om att försöka tvinga på andra saker.

Jag hatar telefonförsäljare och face to face-säljare, så varför skulle jag då sätta mig i en situation där jag själv arbetar som det? Jag har redan arbetat som telefonförsäljare (sålde rakhyvlar) och jag slutade efter fyra dagar då mitt psyke inte klarade av mer.

Skulle jag i framtiden ta ett sånt jobb så kommer det att sluta med att jag sjukskriver mig för depression och hur bra är det? Är det då inte bättre att ta ett jobb som man vet att psyket klarar av?



Svar på kommentar
Publicerat den



Anonym
om Uppsägning vaknas!:
"Är inte sommarjobb ett måste i vilket fall? Vet inte många studenter som klarar sig utan ett?!"


Dennis och jag har ca 13 000:-/månad att leva på och om det inte vore för att vi inte får pengar under juni och juli så hade vi klarat oss otroligt bra med ca 4000:- att lägga undan på sparkontot varje månad. Nu måste vi dock lägga undan dem till hyra och räkningar under de två månader som vi inte får några pengar från CSN.

Vi har räknat med att kunna spara ca 18 000:- fram tills juni om vi sparar precis allt som blir över efter att räkningar och mat blivit betalda. Nu steg ju summan i samband med hyreshöjningen och vi kommer (som vi räknat) att klara av det allra nödvändigaste, men vi vill såklart ha extra pengar ifall vi t.ex. vill åka någonstans, shoppa eller om det kommer några oväntade räkningar. Man vet aldrig.

I slutet av förra året var Dennis på praktik och han kan eventuellt få sommarjobb där, vilket vi hoppas på. Vad gäller mig kan jag tyvärr inte ta vad som helst pga. mitt psyke, men jag söker de jobb jag känner att jag klarar av och tänkte att jag skulle maila eller ringa till företag som jag kan tänka mig att vara hos i hopp om att någon ska nappa.

Om vi mot förmodan inte skulle få något sommarjobb och jag har hunnit få ut mitt skadestånd så har jag lovat att vi kan ta ifrån det så länge, men att vi sedan lägger tillbaka pengarna när någon har jobb.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Svar på kommentar:
"Det är inte billigt att skaffa barn... Det kostar en hel del, mer än vad man tror faktiskt! Jag råder dig att en av mer har fast jobb åtminstone! Så ni har en liten trygghet i det! Varför har du så bråttom? :) Du hinner! :)"


Anledningen till att jag på något sätt känner mig stressad är för att många i min bekantskapskrets redan har barn. Antingen ett eller faktiskt två. Det känns som att jag är den sista kvar, men sedan beror det till stor del på att jag är rädd för att det ska ta tid för mig att bli gravid.

Man har ju läst om par som har fått försöka i flera år trots att båda är friska. Bara för att jag blev gravid på första försöket med R så betyder det inte att jag behöver bli det nästa gång. Mitt största farhåga är nämligen att jag inte ska kunna bli gravid igen.

Jag är även rädd för att jag t.ex. inte ska hinna med att få det antal barn som både Dennis och jag vill. Att jag ska gå in i klimakteriet för tidigt och sedan är det kört. Det handlar alltså mycket om rädslor för att jag inte ska kunna bilda familj.

Jag vet att det är dumt att tänka så, men hur lätt är det att låta bli när folk säger:"Du har inte tänkt på att du kan ha blivit steril av din abort". Nu vet jag att jag inte är det, men ibland är det svårt att inte lyssna eftersom det här med barn är en stor del av mitt liv.



Dag 9
Publicerat den


Ett ögonblick


Eftersom jag aldrig delat med mig av historian om aborten så tänkte jag att jag idag skulle göra det eftersom det är ett ögonblick som jag aldrig i hela mitt liv kommer att glömma. Jag vill passa på att varna känsliga för att läsa detta.

Texten är kopierad från min blogg på Familjeliv.

"Den 22/7-08 gjorde jag en sen abort i v.14+1. Den ägde rum på Falu lasarett. Jag fick komma in kl.09:00 och fick sitta i väntrummet och vänta tills kl.09:40 då sköterskan kom och ropade upp mig. Jag fick då komma in på mitt rum och sköterskan gav mig 4 st slidpiller. Hon sa åt mig att ligga stilla i 30 minuter för att de inte skulle åka ur. För att fördriva tiden spelade jag och R. kort och pratade lite. Jag bad honom att följa med då jag inte skulle klarat av det själv med tanke på vilken stor sak en abort faktiskt är. Man behöver allt stöd man kan få.

Vid 11-tiden började jag få ont i magen. Ungefär som mensvärk, fast än inte så jobbig. Sköterskan sa att jag inte fick äta någonting på hela dagen, utan jag fick endast dricka. Jag drack lite juice och varm nyponsoppa.

När klockan var 12:30 började smärtan bli starkare och vid 12:55 fick jag två tabletter att ha under tungan i 20 minuter. När de hade gått 20 minuter och jag gick på toa började jag skaka och frysa jättemycket. R. berättade att jag fått frossa och ringde efter en sköterska så att hon fick komma och ge mig ett extra täcke och en värmekudde. Jag la mig ner för att försöka få lite värme. Frossan höll i sig i ca en timme. När det kändes lite bättre bestämde vi oss för att ta en promenad, jag skulle bara gå på toaletten. Tyvärr så blev det ingen promenad eftersom vattnet gick, klockan var då 14:05.

Jag gick och la mig i sängen igen. Några minuter senare började jag få en konstig känsla i magen, det var värkar. Jag hade nu ganska ont i magen, men det gick att ta sig igenom. Det var ungefär som stark mensvärk. Eftersom jag är van vid den smärtan så behövde jag ingen smärtlindring förrutom en citodon. R. och jag väntade ytterligare en stund och jag kände kl.14:35 att jag var tvungen att gå på toaletten igen. Jag kände någonting konstigt och såg att två av de fyra slidpiller jag fått kommit ut. Jag tänkte att om jag krystade lite så skulle de andra två också komma ut. Jag krystade lite och kände en annorlunda känsla. Jag tittade ner mot slidan och fick se ett ben sticka ut. En liten fot med 5st välskapta tår. Jag bad R. att ringa sköterskan. Hon kom till toaletten och jag berättade att det var dags. Eftersom jag fortfarande var inne på toaletten (med mitt bäcken under mig) sa hon åt mig att krysta lite. Det gick inte så bra, så hon sa åt mig att vi skulle gå in i rummet och prova.

Jag bad R. att vänta i väntrummet då det skulle bli för mycket för honom att se processen. Jag fick lägga mig i sängen och ombads att ligga på sidan. Det gick inget vidare så jag fick prova att ligga på rygg. Det gick bättre, men när huvudet skulle ut så sa det stopp. Jag hade kramper i livmodern vilket gjorde att barnets huvud hade fastnat. Sköterskan kallade in en läkare som skulle hjälpa mig, men ingenting hände. De körde in mig i ett annat rum och väntade på att en förlossningsläkare skulle komma.

När jag legat i rummet en stund kände jag en konstig känsla. Jag fick krysta igen och då kom fostret äntligen ut. De klippte av navelsträngen och tog ut barnet. De berättade för mig att moderkakan inte kommit ut, så nu väntade jag på skrapning. Några minuter senare kände jag samma känsla igen, som om någonting släppte. Jag krystade igen och ut kom moderkakan. Sköterskan skjutsade in mig på rummet igen och R. fick komma in. Jag berättade hur det gått och att jag hade fått se en fot. Vilket kändes jobbigt! Nu skulle en läkare titta på moderkakan så att den var hel, sen kunde de skriva ut mig när jag kände mig redo.

Aborten var klar kl.15:00. Det tog 5 ½ timme från det att jag fick slidpillerna till att moderkakan var ute. Jag och R. grät en stund och sedan la vi oss och sov. Han kröp upp och la sig brevid mig i min säng. Några minuter senare kom en barnmorska och diskuterade preventivmedel med mig. Hon skrev ut p-piller till mig och magmedicin för min starka mensvärk. Sen fick vi sova igen. Vid 16:30 kom de in med lite mat, raggmunk, som jag tycker är såååååå äckligt, men jag åt ändå. De sa att moderkakan var hel och jag fick säga till när jag ville åka hem. Jag åt klart och sen plockade vi undan på rummet. Kl.17:00 blev jag utskriven från sjukhuset. Sjukhusvistelsen varade i 8 timmar. "

Nu kanske många tycker att jag är dum i huvudet som berättar om detta, men jag tycker att det är lika bra att jag gör det så att Ni får bättre förståelse för mig. Om varför jag har haft det så jobbigt osv. Sen kan det vara skönt för mig att få berätta det också, på något sätt.



Uppsägning vaknas!
Publicerat den

Strax efter att jag kom hem från skolan igår kom posten som bl.a. bestod av hyran, el och kataloger (den tidigare räkningen på 195:- var för elnätet, inte själva elen). Vi har tidigare fått meddelande om att det eventuell kan bli en hyreshöjning på ca 0.03-0.06%. Eftersom jag tagit förgivet att den skulle höjas med den lägre procenten öppnade jag inte kurvertet förrän imorse.

Till min förvåning får jag se att de har höjt hyran med hela 284:- (alltså med 0.06%) vilket betyder att hyran nu ligger på 4960:-. Vi anser det oacceptabelt då det är alldeles för dyrt och vi är nu på desperat jakt efter en ny lägenhet.

Tidigare under dagen hittade jag en lägenhet i Malmaberg som låg på 31 kvm och kostar 3300:-, någonting. Elen ingår i den, så jag har lagt en intresseanmälan trots att jag tycker att storleken är alldeles för liten. Jag hade iaf velat ha 10 kvm till, men den lyxen verkar inte finnas.

För tillfället har vi råd att bo här trots höjningen, men vi kommer att få stora problem i sommar vilket gör att vi måste flytta ut snart. Dennis ska prata med sin pappa ikväll då han hade några kontakter här i Västerås. Förhoppningsvis har den snubben någon ledig lägenhet som vi kan ta. Annars vet jag inte vad jag gör. Då är ett sommarjobb ett MÅSTE!



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Pratat ut - en gång för alla.:

"snälla lilla louise!! du har en klok kille, håll fast vid honom och LYSSNA på han! ni har inga förutsättningar alls till att ge erat barn va den behöver. barn är dyrt! till och med för dom som har 2 fast inkomster! så om du nu är så smart som du påstar att du är så VÄNTA!! hitta på något annat, lägg ner tid på att hitta ett jobb, ut och res! vad som hellst.. bygg upp ett liv först! för de har du inte nu.. du går bara och räknar dagar tills du får slänga pillrena. respektera dennis och hans värderingar. han är bara 17.. fyller 18! så snälla, tänkt till! för jag som skattebetalare vägrar sitta och betala ditt liv!!"


Jag förstår precis hur Dennis och Ni andra tänker. Anledningen till att jag har varit väldigt deppig över detta beror på att hjärtat har sagt en sak medan hjärnan en annan. Jag har alltid sagt att man ska följa sitt hjärta, men det tar emot när man vet att det bästa i en sån här situation är att lyssna till hjärnan. Det var likadant när jag skulle försöka lämna R. En del av mig ville inte, medan en annan del visste att jag var tvungen. Jag har följt förnuftet en gång, så det borde egentligen inte vara några problem nu.

Det är klart att jag också vill ha bra förutsättningar. Jag är bara rädd att det ska ta alldeles för lång tid. Sedan det här med att någon ska betala för mitt liv (jag antar att du menar soc) så skulle jag aldrig gå med på det. Dennis och jag har sagt att vi hellre bor på gatan än att ta emot pengar från dem och det håller jag fast vid. Vi vill båda kunna stå för våra utgifter oavsett om vi betalar för oss själva eller om vi har barn och det är så det nu kommer att bli.




Grattis på 2-årsdagen ♥
Publicerat den

            
För någon dag sedan slog det mig att det är Kims beräknade födelsedag den 19:e, alltså idag. Hon skulle ha fyllt 2 år om jag valt att behålla henne.

Ska jag vara helt ärlig så har jag knappt tänkt på det och trots att detta har varit ett väldigt känsligt ämne för mig tidigare så känner jag inte samma sorg då som nu. Jag känner t.ex. inget behov av att åka till minneslunden som jag annars brukar göra. Jag känner heller inget behov av att ens tända ett ljus, men jag kommer antagligen att göra det ändå.

Trots att Kim betyder otroligt mycket för mig känns det som att jag har gått vidare även om hon alltid kommer att vara en stor del av mitt liv. Vet Ni hur skönt det känns? Jag mår inte längre dåligt av att tänka på henne och jag har inget behov av att sörja längre. Inte på samma sätt som jag gjort tidigare iaf.

Det känns som att jag accepterat det förflutna och jag försöker nu att fokusera på framtiden, vilket har gjort att jag tänker på annat och samtidigt har andra värderingar och prioriteringar. Äntligen, säger jag bara!

Jag måste dock säga Grattis, gumman. ♥ (missförstå mig rätt)




Pratat ut - en gång för alla.
Publicerat den

Nu vet jag inte om Ni är nyfikna över hur samtalet med Dennis gick igår, men jag tänkte ändå att jag skulle skriva om det:

Som jag sagt tidigare så är detta ämne väldigt känsligt för mig, så det slutade även denna gång med att Dennis fick inleda. Han gick igenom sina tankar och jag svarade om jag höll med honom eller inte. Gjorde jag mot förmodan inte det framförde jag mina åsikter om saker och ting.

Han har tidigare sagt att vi ska skaffa barn nästa år och jag har då sett det som ett löfte, men han menade på att han tycker att vi kan göra det förutsatt att någon har jobb eftersom han vill ha största möjliga förutsättningar för det kommande barnet/barnen. Dvs. kunna leva ett dugligt liv med egentjänade pengar så att man slipper ta emot bidrag.

Jag kan hålla med honom om det, men frågan är bara hur lång tid det kommer att ta innan någon av oss har jobb. Jag har ingen lust att t.ex. flytta hem till mina föräldrar igen eller gå på soc. för att jag inte kan få ett jobb.

Vi har bl.a. diskuterat vart vi kommer att ta vägen efter skolan och för ett tag sedan lät det som att vi skulle flytta till Göteborg, men det låter inte så nu. Dennis pappa har erbjudit honom att få arbeta på hans jobb och om det blir så kommer vi att flytta till Stockholmstrakten. Jag struntar i vart vi flyttar bara någon av oss får jobb snabbt. Inte för att vi ska kunna skaffa barn, utan också för att vi ska kunna leva. Jag har ingen lust att skita ut mitt skadestånd på boende, utan på saker som jag känner att jag vill lägga det på eftersom det är mina pengar. Jag måste såklart få ut det först.

Det diskuterades vilka jobb vi kan tänka oss att ta och på Dennis lät det först som att vi måste ta första bästa skitjobb vi hittar. Han nämnde t.ex. säljarjobb och jag har inget emot att ta såna så länge det inte handlar om telefonförsäljning eller face to face. Att stå i en butik, t.ex. Ica, en klädbutik eller arbeta på ett café har jag ingenting emot så länge vi får in pengar.

Vi kom även in på det här med studier. Att Dennis måste läsa vidare för att få ett bra jobb, antingen inom IT eller det militära. Det lät som att han tror att det är lättare att få jobb inom militären då han jämföre IT-branschen med en släktings partner. Han hade läst IT på högskola/universitet, men det hade dröjt flera år innan han fått något som hade med det att göra.

Vilka arbeten vi kan tänka oss tills vi får någonting bättre var också ett ämne som diskuterades och som jag nämnt ovan så kan jag ta nästan vad som helst så länge det inte är telefonförsäljning eller face to face eftersom mitt psyke inte klarar av det. Dennis pratade om Scania då många av hans släktingar har arbetat där. Det ska tydligen vara lätt att få jobb där och det lät som att han kan tänka sig att vara där ett tag. Tills han känner att det är dags att läsa vidare.

Som jag förstått det så kan han tänka sig att läsa vidare när vårat första barn är 1 år, dvs. min mammaledighet har tagit slut och barnet ska placeras på dagis. Det är då tänkt att jag ska komma ut på arbetsmarknaden så att han kan plugga. Det är han själv som har sagt detta och det känns bra för mig så länge det känns bra för honom.

Tidigare så hade han tänkt att han skulle plugga först och sedan skaffa barn, men han kan tänka sig att skaffa barn först och sedan läsa vidare.

Det kom under samtalets gång fram att han missförstått mig då han trott att jag vill ha tre barn innan jag fyllt 25 år, men i själva verket så vill jag ha mitt första barn innan dess. Han trodde även att jag ville ha jättetätt mellan barnen, när jag i själva verket vill ha ca 2-3 år mellan varje. Vi klarade därför ut alla frågetecken han hade, vilket var givande för honom då han inte längre behövde vara orolig och känna sig stressad.

Han har även trott att man bloggar för att få någon form av uppmärksamhet, men ska jag vara ärlig så struntar jag i om någon ens läser vad jag skriver eftersom bloggen är till för mig. Enda sedan jag var 11 år har jag skrivit dagbok för hand, men när jag träffade Dennis tillbringade jag mindre tid med den och det slutade därför med att min blogg fick agera dagbok och det gör den än idag. Bloggen är för mig ett sätt att skriva av mig om saker som jag t.ex. känner att jag inte vill prata om (muntligt).

Trots att jag nu inte får som jag vill kan jag gå med på detta eftersom jag hela tiden har förstått hur han tänker (det här med jobb). Han har nu gått med på att skaffa barn tidigare än han tänkt sig, så vi har mötts halvvägs precis som jag ville. I det stora hela är vi nu överens även om det såklart är jobbigt att vänta, men tack vare detta samtal har jag fått höra svart på vitt att det inte går och vad som måste tas itu med först.

Jag kan alltså inte göra annat än att respektera detta och det var som Dennis sa: Vi har snart varit tillsammans i 1 år och det året har gått fort. Har vi tur kommer resten av tiden också att göra det och snart sitter jag där med magen i vädret.

Idag är jag lugnare och hoppas att det håller i sig. Jag har lovat mig själv att inte sitta på Familjeliv längre och vi får se om jag fortsätter att läsa gravidbloggar (har flera vänner och bekanta som är gravida). Jag vill inte förvärra mitt "tillstånd", eller hur man kan säga.



Förberedd (?)
Publicerat den

Efter en timmes vila efter att ha gråtit en skvätt känner jag mig nu lugnare och på något sätt mer förberedd. Dennis är hemma om ca 1 h, men vi får se om vi kastar oss in i diskussionen direkt eller om han väljer att hämta andan och ta det lugnt en stund.

För att tänka på någonting annat tills han har kommit hem har jag anmält mig till en Fia med knuff-turnering som startar när som helst. Jag anmäler mig ofta till dem då jag tycker att det är kul. Vi får se hur det går idag. Sist gick det inte särskilt bra, men det är trots allt bara ett spel.



Dag 8
Publicerat den


Vad kärlek är för mig


Kärlek för mig är när man känner sig trygg och lycklig med någon/något, men även att man känner att man utvecklas tack vare detta/denna. Kärlek behöver nödvändigtvis inte handla om en annan person, utan det kan även handla om föremål eller andra saker - som t.ex. en idrott. Folk pratar även om passion, men passion och kärlek för en idrott tycker jag är helt skilda saker.

Sedan finns det olika former av kärlek till personer. Det kan vara kärleken till sin familj, kärleken till sin partner eller kärleken till en kompis. Där använder man sig av samma ord, men innebörden och värdet är olika.

Jag förknippar oftast kärlek med personer och (äkta) kärlek för mig är när man lever i en ömsesidig relation. En relation där man prioriterar sig själv, men också sin partner. Att man tar sig tid att hjälpa till om det så är att slipa på relationen, ta hand om barnen eller hjälpa till med hushållet.

Kärlek för mig är när jag eller min partner ställer upp på saker som man egentligen inte vill eller har lust med. Nu handlar det inte om stora saker, utan om att t.ex. ta en promenad tillsammans för att umgås trots att den ena är trött eller att man tittar på en film som den andre egentligen inte vill se, men att h*n går med på det just för att göra någonting tillsammans. Skulle man hela tiden göra som man själv ville så skulle det aldrig fungera.

Det är så svårt att förklara något så stort eftersom det är så många bitar som spelar in.



Skolk
Publicerat den

Om några minuter är det tänkt att jag ska vara på Aros Congress center då hela skolan ska på en föreläsning, men jag valde att istället åka hem. Dagen har varit alldeles för jobbig med alla tankar, så jag kände att jag behövde vara för mig själv - ensam ett tag.

Jag har precis pratat med Dennis och vi har bestämt att vi ska ta ännu ett snack, som blir efter att han kommit hem. Under diskussionen igår lät jag honom prata och det fick jag sota för idag, så nu tänker jag öppna upp mig och prata med honom först så att han inte får en chock av att läsa om någonting i min blogg - någonting som vi inte pratat om.

Vi får se hur det går. Det känns som att det är slöseri med tid och energi att ens försöka säga vad jag känner, men det kan vara skönt för honom också eftersom han ser på mig att jag är ledsen. Han vet dock inte vad han ska göra för att jag ska bli gladare eftersom han inte vet problemet, så det ska vi diskutera när han kommer hem. Så att jag får ut allting.

Det här med barn är ett känsligt ämne för mig, så jag tror att det är därför jag inte riktigt vågar öppna mig. Annars är det inget problem och kommunikationen mellan oss är otroligt bra, men när det kommer till det här så täpper jag igen munnen vilket är mindre bra.

Vi får se hur jag mår efter att vi har pratat. Jag hoppas på att det kommer att kännas bättre, men jag förbereder mig på att det kommer att bli jobbigt.



Open up
Publicerat den


Under hela gårdagens för- och eftermiddag längtade jag efter att Dennis skulle komma hem så att vi kunde prata, men såhär i efterhand förstår jag inte vad det var att längta till med tanke på att det gick som det gick.

Efter att ha hållit inne med vad jag tänker och hur jag känner är det nu dags att släppa ut det, en gång för alla: Ämnet som vi diskuterade igår var barn och som många av Er säkert vet så har jag längtat efter en graviditet - ett barn - i 4 års tid nu.

Dennis har lovat att vi kommer att ha ett barn någon gång nästa år och min önskan den senaste tiden har varit att han ska gå med på att låta mig sluta med mina p-piller till sensommaren eller hösten. Jag är nämligen rädd för att det ska ta väldigt lång tid för mig att bli gravid även om jag sist blev det på första försöket och det är anledningen till att jag vill "börja i tid".

Det var väldigt svårt för mig att öppna upp och verkligen berätta vad jag känner eftersom jag innerst inne visste att Dennis inte skulle hålla med om det, så jag lät honom prata - det lilla han fick ur sig. Han sade bl.a. att han är rädd för att jag ska lämna honom pga. min längtan, men jag förklarade för honom att jag inte tänker göra det. Nog för att min längtan är stor, men jag skulle aldrig lämna honom pga. att han inte känner att det går just nu. Det fungerar inte så. Det hade varit skillnad om han sagt att han inte ville ha barn än på ett par år eller att han inte vill ha alls - då hade jag nog börjat tveka eftersom barn är en viktig del av mitt liv.

Han sade även att han är rädd för att jag vill ha ett barn mer än honom och så är givetvis inte fallet. Tidigare när jag har planerat barn med någon så har jag gjort det för att jag endast ville ha barn. Vem jag fick det med kvittade just då, men nu känner jag att det är Dennis jag vill bilda familj med. Att han känner att det finns saker som sätter käppar i hjulet får jag då helt enkelt acceptera. Det är så det fungerar när man älskar någon.

Ibland måste man göra saker som man inte vill och i mitt fall är det att vänta. Jag förstår att han vill att någon av oss har ett jobb först då han säger att han inte vill behöva ta emot bidrag, vilket jag håller med om. Det här med att vi ska ha gått ut skolan håller jag delvis med om. Jag har ingenting emot att vara gravid under skoltiden bara barnet kommer efter studenten och det lät rimligt enligt honom.

Anledningen till att jag inte vill att vi väntar för länge är för att vad som helst kan hända. Låt säga att vi går ut skolan, någon av oss får jobb och jag blir sedan planerat gravid. Mitt uppe i graviditeten blir den med arbete varslad/uppsagd och har sedan svårt för att få tag i ett nytt jobb. Vad gör vi då? Vad jag alltså menar är att allt kan hända, så jag vill inte att det ska komma ursäkt på ursäkt till varför vi inte kan skaffa barn.

Mamma och jag pratade om detta för ett tag sedan och hon sade att det alltid finns en ursäkt till att vänta, men det fungerar inte att gå efter dem hela tiden eftersom det då slutar med att man aldrig skaffar barn. För mig gäller det att chansa, men man får såklart inte vara dum. Jag vill såklart inte gå på soc om det absolut inte är nödvändigt.

Dennis tycker att det är jobbigt att se mig ledsen, men det är någonting som han dessvärre får stå ut med. Han ska inte behöva gå med på någonting bara för att jag vill det. Det känns inte rätt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än det jag redan har nämnt. När jag blev tillsammans med Dennis anade jag att det kunde bli såhär pga. åldersskillnaden, men det var en smäll jag var villig att ta och jag står för det. Jag ångrar mig inte även om det kan vara jobbigt att längta.




Min dator får övernatta på skolan inatt
Publicerat den

Då var datorn inlämnad och kommer inte att återfås förrän imorgon eftermiddag. Klassen är visserligen på föreläsning då, så jag kommer att ta ut den på onsdag innan lunch. Som Ni säkert förstår så sitter jag vid Dennis dator för tillfället då han inte har kommit hem än.

När jag klev innanför dörren ramlade det som vanligt ut reklam, men också ett brev från Mälarenergi (om elen). Jag har under flera dagar haft funderingar på att ringa och fråga vart räkningen tagit vägen, men det behövde jag tack och lov inte göra nu.

Vi betalar vår el varannan månad och tidigare så har vi fått betala 600-700:- (för både elförbrukning och övriga avgifter), men fr.o.m första november bytte vi till ett billigare avtal (om jag förstått det rätt). Det sades att det skulle bli betydligt billigare och det kan Ni ger Er fan på att det blev. Denna gång får vi betala ynka 195:- (!!!!!).

Dennis är hemma om ca 1 h och då är det tänkt att vi ska äta hemmagjord potatisgratäng med köttbullar och grekisk sallad - det blev kvar från igår. Sedan ska vi prata - om vad får Ni fortfarande inte veta *höhö*. Sen blir det att ta det lugnt. Jag kan ändå inte arbeta på några av mina uppgifter utan datorn, så jag får vänta tills på onsdag.

Har Ni tur kanske jag slänger in något litet inlägg ikväll om hur allting har gått, utan att avslöja någonting. Har Ni tur kanske jag gör det, om det går bra. Kanske inte.



Sicken osis
Publicerat den

Tänk vilken otur man kan ha ibland. När jag klev upp i morse var jag helt inställd på att vi skulle ha lektion nu på morgon, men det visade sig att de som läste MaB förra terminen inte är klara med kursen än vilket innebar att jag åkte till skolan helt i onödan. Som tur var hade inte min sms-biljett gått ut, så jag tog första bästa buss hem och sitter nu i köket.

Vi får se hur det blir nästa vecka, om jag har sovmorgon igen. Isåfall har jag endast lektion i 1 ½ timme eftersom jag kl.15 ska träffa mina handledare på praktiken. Det ska bli spännande att se hur det går. Jag får allting ångest inför nya saker, men det ska nog gå bra.

Om 3 h ska jag tillbaka till skolan, men vi får se om jag åker in tidigare för att äta eller om jag gör i ordning någonting hemma. Det beror helt på om Dennis har lunchrast samtidigt som mig och om han har lust att göra mig sällskap. Han brukar göra det när han har tid, oftast de dagar då jag har specialidrott.

Efter skolan ska Dennis och jag sätta oss ned för att prata om någonting som bekymrat mig de senaste dagarna. Jag skrev ett inlägg om det igår, men sade aldrig vad det handlade om och kommer inte att göra det nu heller. Det är bättre att vi får prata om det ordentligt innan jag delar med mig av det. Jag hoppas att samtalet kommer att gå bra. Nu brukar det alltid gå bra när vi pratar, men denna gång är jag faktiskt rätt nervös och jag hoppas att jag vågar säga allt. Jag vet att han inte bits, men iaf.



Dag 7
Publicerat den

Min första kyss

Nu minns jag inte riktigt om det var under ettan eller tvåan, men jag gick iaf på lågstadiet. Min första kyss (som jag iaf kommer ihåg) var med en kille som heter Robin. Vi lekte på skolgården någonting av en blandning av kull och handtag, fandtag klapp eller kyss. Han valde såklart kyss och jag minns att jag kysste honom på kinden samtidigt som jag lyfte på benet *höhö*.

Min första kyss på munnen - som jag minns - var med min första pojkvän Kent. Jag var på besök hos min kusin i Fagersta (de bodde i samma stad), så en dag ville vi att han skulle komma till Emelies förra skola. Vi gick runt på skolgården och när det började regna ställde vi oss i en trappa med tak ovanför och det var där han kysste mig för första gången. Ingenting romantiskt med det egentligen, men jag tyckte då att det var jättegulligt.



Ny vecka
Publicerat den

Måndag morgon och jag är redan uppe. Tack vare att vi har påbörjat en ny kurs har jag inte längre sovmorgon till kl.12:50, utan börjar redan kl.08:50.

För tillfället sitter jag med en handduk i håret och väntar på att mina flingor ska mjukna lite samtidigt som jag tittar på The Nanny. Jag har redan sett hela serien, men jag tycker att det är roligt att de fortfarande visar den. Likadant med Vänner. Det är min absoluta favoritserie.

Inatt har jag fått sova *kors i taket*, så jag är relativt utvilad nu även om jag såklart hade velat ligga kvar i sängen en stund till. Vem vill inte det? Jag får dock hoppas på att vi börjar lite senare imorgon så att jag kan få sova då.

Under eftermiddagen blir jag även av med datorn då den ska göras om, men jag får tillbaka den imorgon eftermiddag. Risken finns att det inte blir några fler blogginlägg idag, om jag inte får låna Dennis dator förstås. Jag får sysselsätta mig med någonting annat under dagen. Det blir säkerligen Scrapbook eller så måste jag helt enkelt låna datorn så att jag får arbeta med några uppgifter. Det visar sig. (Det börjar bli en standardfras).



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Nu får det vara nog:
"bondkatter har jaktbegär.... dom ska inte vara inne. och vad menar du? menar du att katter är jobbigare än barn?"

Eira och Engla är blandraskatter (bondkatt/norsk skogskatt) och är för tillfället innekatter, men vi har pratat om att låta de vara ute när vi har flyttat till hus. Hans familj har också två stycken katter och de fungerar bättre ute än inne, så vi tänkte prova. Det är dock svårt nu när vi bor i lägenhet och inte kan ha en ramp från balkongen ner på gården.

Haha! Nej, jag menade såklart inte att katter är jobbigare än barn utan jag syftade på att det är skillnad på att ta hand om ett djur jämfört med att ta hand om ett barn. Det är fortfarande samma ansvar, men det är för mig stor skillnad eftersom katterna har större frihet. De kan t.ex. äta samt dricka när de vill, gå på låda när de behöver, de rengör sig själva, de behöver inte nattas utan lägger sig när de är trötta osv osv. När det gäller ett barn så måste man ta hand om detta åt dem. Iaf i ett par år framåt.



Svar på kommentar
Publicerat den

Sara om Gravidbilder:
"du har aldrig tänkt på att du hade svårt o få barn med björn pga att du har gjort abort? man kan ju faktiskt bli steril av det.."


Man kan bli steril om en skrapning går fel - dvs. om instrumenten förs in för långt eller om man får en allvarlig infektion, men under min abort behövde jag aldrig skrapas utan det var precis som en förlossning. Då borde det isåfall finnas en risk att bli steril vid en vaginal förlossning och hur ofta händer det, liksom?

Är det ingen som har tänkt på att det kan ha varit Björns "fel" att det inte blev någonting? Jag skulle kunna rabbla upp en lista på saker som kan ha bidragit till att jag inte blev gravid, men så lågt tänker jag inte skjunka.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.2: Mandy Moore - Only hope



There's so much to say
Publicerat den

Urs, vad bloggen är tråkig för tillfället!
Det är så mycket som jag vill säga, men eftersom jag inte vet vilka som läser min blogg väljer jag att vara tyst än så länge - annars kommer någon att missförstå och då blir det ett jävla liv igen. Förr eller senare måste jag dock skriva av mig då det inte fungerar att hålla någonting inne för länge.

Jag älskar att blogga, så det är frustrerande att inte kunna skriva om det man vill. Jag har dock lovat mig själv att vara mer öppen och ärlig mot mig själv och det kommer därför att komma ut mer tankar och känslor här i bloggen. Det finns såklart en gräns över hur mycket och vad man bör skriva om, så jag ska försöka hålla mig till det.

Nu hoppas jag att återfå inspirationen och motivationen imorgon. Det kan hända att jag lägger korten på borden och säger som det är.



Dag 6
Publicerat den

Min första kärlek

Nu kommer inte jag att skriva om min första pojkvän eftersom jag tycker att det är skillnad på att ha pojkvän och att vara tillsammans med sin kärlek. Det är svårt att förklara, men min första pojkvän älskade jag aldrig utan jag tyckte endast om honom och det är delvis därför som jag väljer att skriva om den första killen jag någonsin älskat.

Ni som känner mig sedan tidigare förstår att det är Rasmus jag pratar om och för Er som inte har hängt med så långt kommer här en berättelse om oss:

När jag skulle börja åk.8 bytte jag skola från Smedjebacken till Ludvika pga. mobbingen. Som många kanske är bekanta med så har man elevens val under högstadiet - en kurs man får välja att läsa. Jag hade då valt idrott och under lektionen den 15/9-04 (min pappas födelsedag) träffade jag Rasmus för första gången. Han hade nämligen också valt idrott då han under många år spelat både fotboll och innebandy.

Jag hade någon vecka tidigare sett honom på första lektionen (introduktionen), men det var inte förrän den 15/9 som vi pratade med varandra första gången - i samband med att jag gjorde illa mig. Vi spelade nämligen innebandy på småmål och när jag fick en armbåge i ansiktet kom han fram till mig och frågade om det gick bra. Efter det flöt allting på.

Vi började att prata på bl.a. Lunar samt msn och efter ett tag pratade vi om att träffas utanför skolan. Han följde med mig hem en dag efter sin prao (som det på den tiden kallades) eftersom vi båda skulle ha innebandyträning. Han hade bara någon vecka innan bytt till samma klubb som mig, så då passade det perfekt.

Innan träningen åkte vi hem till mig och vi pratade i timmar. Det var otroligt lätt att prata med honom och jag kände mig väldigt trygg. Framåt kvällningen var det dags att gå till Bergahallen och enligt Rasmus så kysste han mig då för första gången. Jag minns det dock inte.

Vi hann inte göra så mycket under den dagen pga. våra träningar, men jag minns att hans kusin dagen efter hört från honom att han skaffat flickvän. Det betydde alltså att vi blev tillsammans denna dag, 14/10-04.

Eftersom vi träffades genom att vi gick på samma skola träffades vi väldigt ofta - närmare bestämt varje dag under 8 månaders tid - tills det var dags för honom att börja på gymnasiet. Han var nämligen 1 år äldre än mig, alltså -89:a.

Sommaren-05 åkte vi på vår första semester tillsammans och den ägde rum i Hemavan med hans föräldrar. Hans pappa hade nämligen genom jobbet fått hyra en stuga där, så vi blev erbjudna att följa med vilket vi också gjorde. Resan var både bra och dålig, men i det stora hela var det skönt att få komma bort lite.

När skolan sedan drog igång fortsatte vi att träffas. Tiden gick och  vi hade helt plötsligt varit tillsammans i 1 år. Jag gick ut 9:an och skulle byta gymnasiet samt flytta hemifrån. Vi kunde då endast träffas på helger, men trots detta valde vi att förlova oss efter 1 år och 11 månader - på hans initiativ. Jag var överlycklig, men lyckan blev kort. Redan efter 4 månader som förlovade märkte jag att han betedde sig konstigt och det visade sig att han tyckte att vi växt ifrån varandra pga. att vi inte kunde ses lika ofta som tidigare. Vi pratade ut och jag förklarade för honom att om vi tagit oss såhär långt så kan vi klara allt.

En månad senare, när vi varit tillsammans i 2 år och 5 månader, åkte jag hem till mina föräldrar och tur var väl det. Vi pratade nämligen på msn den kvällen och även då märkte jag att någonting var fel. Han pratade konstigt och ville inte riktigt vara rak på sak, men jag förstod direkt att han tänkte göra slut. Jag sade till honom:"Du gör fan inte slut med mig på msn!" så jag bad pappa om skjuts så att han kunde göra slut face to face.

Jag minns den dagen som igår. Aldrig har jag varit så ledsen och t.o.m hans mamma var förkrossad. Hon frågade:"Hur ska vi klara av det här?" och kramade om mig. Jag vet att hans föräldrar tyckte bra om mig, vilket jag också gjorde. Jag kunde dock inte tvinga Rasmus att vara tillsammans med mig om han inte ville det.

När vi pratade ut den kvällen sade han att han - tack vare att jag flyttat och för att vi inte kunde ses lika ofta som tidigare - blivit kär i en tjej i sin klass. Jag fick i efterhand veta att hon inte ville ha honom, så han blev dragen vid näsan.

I dagsläge är han tillsammans och förlovad med en tjej som jag inte tål. Hon har skrivit till mig några gånger och jag förstår inte riktigt varför. Jag antar att hon i början kände sig hotad av mig pga. mitt förhållande med Rasmus.

Rasmus och jag har haft kontakt en gång efter att han lämnade mig och det var när jag kontaktade honom i panik under mitt förhållande med R. Jag bad honom om stöd och hjälp att ta mod till mig att ta mig därifrån, men han ville inte utan uppmanade mig att vända mig till min familj istället. Sedan dess har jag inte hört ett ljud.

Mitt förhållande med Rasmus varade i 2 år och 5 månader varav vi var förlovade i 6 månader. Än idag tycker jag att vi hade det väldigt bra och jag hyser ingen agg mot honom trots det som hände. Det är livets gång, helt enkelt.



Korv all day long
Publicerat den

Då var vi precis hemkomna från affären. Det tog oss ca 30 min att åka tur och retur samt handla. I påsarna vi fick med oss hem låg: 4st påsar kattmat, kalaspuffar, chokladflingor, glass, tvättsvampar, potatis, läsk, lasagneplattor och säkerligen mer. Prio ett var ju trots allt kattmaten och nu har vi laddat upp ordentligt. Det går åt ca ½-1 påse/vecka.

Maten står nu på spisen efter att jag varit på Ica och handlat grönsaker till den grekiska salladen. Det blir korv och mos - alltså korv för tredje dagen i rad. Nu klagar jag iofs inte eftersom det är gott, men i längden är det varken näringsrikt eller roligt att bara äta korv. Imorgon blir det pasta med ost- och skinksås i skolan, så lite variation blir det tack och lov.

Imorgon är det skolan igen, vilket känns sådär. Det hade varit skönt att få sova ut någon gång, men jag antar att så inte kommer att vara fallet förrän katterna kastreras och förhoppningsvis *håller tummarna* blir lugnare. Frågan är bara när vi ska ha råd med det. Vi måste ju spara så mycket vi kan till vår överlevnad i sommar pga. att vi inte får några pengar från något håll. Dennis får inte ens matpengar från sina föräldrar. Han får det endast när han går i skolan.



Föräldrafritt
Publicerat den

Efter att ha spenderat en halv dag i sängen bestämde jag mig för att kliva upp för ca 20 min sedan då Dennis sade att han tänkte duscha. Jag frågade då om jag fick göra honom sällskap och det var inga problem. Vi brukar i princip alltid göra så att vi duschar/badar tillsammans.

Jag sitter nu i sängen och väntar på att han ska bli klar med sköljningen av sitt hår. Efter det ska vi ner på stan för att köpa kattmat och inhandla någonting att äta under dagen. Det känns inte så lockande att äta korv med bröd för tredje dagen i rad, så vi får se vad vi hittar på. Flingor ska jag iaf köpa och de får jag ha för mig själv då han inte tycker om sånt.

Hur länge vi blir nere på stan vet jag inte då det kan bli så att vi endast åker till Hemköp för att slippa betala för 4st biljetter (två var - tur och retur).

Vad vi gör när vi har kommit hem vet jag inte heller, förutom att ge katterna mat direkt förstås. Jag antar att Dennis vill laga mat direkt då han oftast brukar vara hungrig vid den här tiden. Jag däremot har en väldigt rubbad aptit och det är inte ofta jag är hungrig, utan jag brukar oftast vara sugen på någonting i värsta fall.

Nej, nu har Dennis klivit ur duschen så nu ska vi åka. Bye Bye!




Feeling blue
Publicerat den

Detta måste seriöst vara en av de tråkigaste dagarna på länge. Klockan är strax efter 13 och jag ligger fortfarande i sängen med nattlinne. Jag har inte ens bortat håret - dock ätit frukost.

Egentligen skulle jag behöva arbeta på mina uppgifter som jag så ofta tjatar om, men jag har ingen som helst lust då jag idag känner mig deppig pga. tankar som jag länge haft. Det känns som att jag måste diskuera det här med Dennis snart, för tankarna håller på att äta upp mig och jag vill verkligen inte det. Jag måste få höra någonting som kan lugna ner mig och få mig på rätt spår igen.

Jag skulle kunna ligga i sängen och deppa hela dagen, men så kommer det inte bli då vi måste ner på stan för att köpa kattmat. Den tog slut för 5 h sedan, så vi ska strax bege oss. Jag vill inte att de ska gå hungriga alltför länge.

Det är även tänkt att vi ska åka till Willys och köpa kattsand, men vi får se om vi orkar göra det. Det är egentligen lika bra, men det visar sig som med allt annat.

Ikväll går ännu en film, men jag minns inte riktigt vad den heter. Det är ännu en krigsfilm som Dennis vill se. Vad gäller den vi såg igår så somnade jag till vid ett flertal tillfällen, så jag kan inte ge någon recension på den. Av det jag såg så tycker jag inte att det hände så mycket, egentligen.



Nu får det vara nog
Publicerat den

När jag gick och lade mig igår hoppades jag på att jag skulle få sova ut eftersom jag inte längre har sovmorgon på måndagar, men icke. Engla har sprungit runt och skrikit 5-10ggr inatt samt att hon har haft ner saker i badkaret och det jobbiga är att jag inte kan avgöra vad det är hon vill då hon använder samma skrik som hon gjorde i början när hon ville ha mat.

Det finns mat i skålen, så jag antar att hon hade tråkigt (båda kan springa runt och jama då) eller att hon ville ha sällskap. Tydligen så duger inte syrran om nätterna. Engla slutar nämligen att skrika när hon får sällskap av oss, så jag antar att hon har separationsångest - fortfarande. Jag får se till att komma ihåg att lägga fram leksakerna på nätterna. Då brukar hon lugna ner sig lite.

Jag har försökt att inbilla mig själv att detta är bra träning inför då man ska skaffa barn, men det är stor skillnad på ett par katter och ett barn. Det handlar om liv oavsett, men det är fortfarande stor skillnad.

Detta börjar bli riktigt jobbigt och det känns som att jag har kommit in i en period där jag ännu en gång har svårt att sova. Allt tack vare Engla. Nu kan det i vissa situationer vara bra att vara lättväckt, men det är fan inte roligt! Ingen människa fungerar utan sömn.



Trött och uttråkad
Publicerat den

Dagen är snart slut och om ett par timmar ska Dennis och jag se på film. Vi har båda köpt någonting gott som vi kan knapra på - det gör vi så gott som alltid när vi planerar att se på en film. Jag har köpt en påse gott och blandat (den som smakar precis som Tutti Frutti) samt morötter och dip medan Dennis har köpt chips. Det finns även läsk i kylskåpet. *mums* Vi får se vad vi tycker om filmen, men den borde vara helt okej.

Under dagen har vi hunnit med att handla samt att jag har diskat. Vi har även ätit, så för tillfället sitter vi och smälter maten. Jag är grymt mätt även om jag bara fick i mig 1 ½ korv med bröd. Jag har alltid varit liten i maten, vilket kan vara både bra och dåligt av olika anledningar.

Som Ni ser har jag bytt design - IGEN! Jag har insett att jag fullkomligt suger på att göra designer, så det får bli nedladdade som gäller. Funderar dock på att kontakta en designer som jag upptäckte när jag googlade för ett par dagar sedan. Hon gör designer gratis utefter ens egna önskemål, så jag funderar på om jag inte ska kontakta henne så att jag har en design som inte alla andra har.



Dag 5
Publicerat den


Någon jag är stolt över


Nu kanske Ni inte blir särskilt förvånade när jag säger att jag är stolt över mig själv, men så är det. Enda sedan unga år har mitt liv varit en enda stor röra, men på något sätt har jag alltid lyckats ta mig igenom allt som kommit i min väg.

Jag tror inte att alla hade klarat av att utstå vad jag har fått gå igenom. Under mina 21 år har jag hunnit bli mobbad i 8 år, flyttat fem gånger, bytt skola upprepade gånger, hoppat av min drömutbildning, blivit misshandlad (av min första sambo) i 1 års tid, genomgått en förlossning av mitt döda barn, gått till psykolog, gjort en polisanmälan samt varit på rättegång.

Jag har många gånger fått höra att jag är en inspirationskälla och att jag är en stark person och när jag tänker efter kan jag inget annat än att hålla med om det. Det är klart att jag periodvis har mått dåligt, men någonstans inom mig har jag haft en stark drivkraft och det är tack vare den att jag är där jag är idag.

Under många år har mitt motto varit: allt går bara man vill samt det kunde ha varit värre och det är vad som har varit min drivkraft under alla dessa år. Jag har även haft stöd på min sida, så det har även varit en bidragande orsak till att mitt liv har gått framåt.

Vi gör alla val i livet som vi kanske inte är så stolta över - som vi ångrar, men vi får inte fastna i det förflutna utan det är istället viktigt att blicka framåt. Jag har tagit beslut som varit jobbiga och beslut som jag ångrar, men jag har varit ärlig mot mig och erkänt för mig själv att det är mänskligt att fela.

Jag är iaf stolt över att jag tagit mig igenom allt detta och att jag tagit tag i mitt liv en gång för alla. Det ska bli spännande att se vad framtiden har att ge.

(Bild - skolfoto-10/11)



Tidig helgdagsmorgon
Publicerat den

Det blev en tidig helgdagsmorgon för mig och Dennis då vi båda kände vid kl.08 att det var dags att kliva upp. Vi var nämligen pigga och då var det ingen idé att ligga kvar i sängen.

Vi har alltså varit uppe i ca 1 h och det enda vi har gjort är att sitta i soffan. Dennis spelar Gran Turismo och jag söker jobb. Har än så länge endast sökt ett, men jag har hittat två stycken andra som jag tänker söka. Jag har endast kikat på en kategori, så 3st jobb på en kategori är ganska bra. Det är deltidsarbeten allihopa, så jag håller tummarna för att jag ska få något av dem.

Under dagen tänkte jag försöka diska samt arbeta lite med ett par uppgifter som jag har. Ikväll blir det ännu en film: Windtalkers. Det är Dennis som vill se den då han tycker att krigsfilmer är bra. Då Nicolas Cage är med kan jag gå med på att se den då han är en bra skådespelare. Får se om filmen är bra.



Gravidbilder
Publicerat den

För en stund sedan fick jag en fråga i chatten som lydde:"Varför lägger du inte upp bilder på dig från när du var gravid?".

För det första så finns inte bilderna kvar då R raderade dem från datorn när jag flyttade ut. För det andra så förstår jag inte varför jag skulle göra det ? Jag är inte gravid längre och jag försöker att inte tänka så mycket på graviditeten då jag inte vill att min barnlängtan ska bli starkare än vad den redan är.

Hade bilderna nu funnits kvar hade jag hållt dem för mig själv, så vill Ni se bilder på min mage när jag är gravid får Ni allt vänta tills det är dags nästa gång.



Starta en förening
Publicerat den

Tyck vad Ni vill, men satan vad rolig dagen har varit! Vi har arbetat med samma uppgift under hela dagen och den gick ut på att man skulle starta en idrottsförening. Jag trodde att uppgiften skulle vara väldigt svår, men min grupp är så gott som klar och det enda vi har kvar att göra är att renskriva allt vi kom fram till samt göra en PowerPoint-presentation till redovisningen om en vecka.

Detta är nog första gången som jag har orkat arbeta med en och samma uppgift i 6 h samtidigt som jag tyckt att det varit roligt. Det ska bli spännande att se vad vår lärare tycker om resultatet, men än så länge så tyckte han att det lät bra. Vi resonerade på ett bra sätt, så det borde inte bli särskilt svårt att nå upp till det betyget vi satsar på.

Nu är det alltså helg för min del. Jag kom hem för 15min sedan och trodde att Dennis skulle vara hemma, men icke. Jag antar att han är hemma om 1 h, kanske. När han kommit hem ska vi äta - kokkorv med bröd.

Dennis frågade för någon dag sedan om det fanns någon uppföljare på Mumien och det gör det ju såklart. Det är en trilogi. Jag såg precis att den andra filmen visas ikväll kl.19:20, så jag tror att han kommer att vilja se den. Enligt mig så är ettan och tvåan bäst. Trean är inte helt i min smak.

Vi får se vad resten av dagen har att bjuda på.



Dag 4
Publicerat den


Min bästa vän

Under hela mitt liv har jag haft svårt att knyta vänskapsband och jag tror att det beror på det här med mobbingen och den sociala fobin jag så länge hade. Trots det har jag lyckats att behålla en och samma vän i snart 7 år och det är Sara Hagelberg.

Sara är född 25 december 1990. Det betyder alltså att vi är lika gamla och vi träffades genom att jag bytte skola till åk.8 samt att jag hamnade i hennes klass
(år 2004). Hon sade hej redan första dagen, vilket jag uppskattar då jag förmodligen inte hade vågat prata med någon annars.

Under tiden vi har känt varandra har vi haft mycket roligt tillsammans och vi har endast varit osams/oense en gång på alla dessa år och jag tycker att det tyder på äkta vänskap. De senaste 5 åren har vi dock inte haft särskilt mycket tid till att träffas eftersom jag har flyttat runt över halva Sverige, men hon har inte lämnat mig i sticket för det.

Anledningen till att jag tycker att hon är en så bra vän beror på att hon inte är rädd för att vara sig själv. Jag fullkomligt hatar människor som försöker att vara någonting de inte är, så att hon helt enkelt är sig själv är någonting som tilltalar mig. Dessutom tycker jag att vi är relativt lika och vi har för det mesta samma åsikter om saker och ting, vilket ibland kan underlätta.

Hon är dessutom omtänksam och hon är mån om hur andra har det, men hon kan samtidigt ta hand om sig själv. Någonting som jag tycker är roligt är att hon är glad och positiv - för det mesta. Sedan tycker jag att det är roligt att umgås med henne då hennes glädje smittar av sig.

Jag skulle kunna skriva en lång uppsats om henne, men jag får avrunda med att säga:

Sara, du är min bästa vän för att du är du.



Fredag!
Publicerat den

Klockan är snart åtta och jag har varit vaken sen kl.03:46 då Engla började att skrika. Visserligen inte högt, men är jag väl vaken oavsett om jag är pigg eller seg så kan jag inte somna om förrän hon är tyst. Jag vet inte hur länge hon höll på, men jag kunde inte somna om alls och tittade sedan på klockan flera gånger i timmen för att se när jag var tvungen att kliva upp.

Vi gick och lade oss kl.23 igår då vi var uppe och tittade på Fun with Dick and Jane. Nu har vi sett den tidigare, men jag fullkomligt älskar Jim Carrey eftersom jag är galen i komedier. Till filmen åt jag godis och det kan förklara varför jag inte fick sova. Jag klagar dock inte eftersom jag nu inte är trött och det är helg efter dagens skoldag. Då kan jag sova bäst jag vill.

På schemat idag står det två nya kurser: Naturkunskap A och Rehabilitering & habilitering. Det ska bli kul att se vad det är för kurser. Naturkunskapen borde inte vara alltför svår eftersom jag tycker att biologi är roligt. Det påminner ju om varandra, så vi får se.

När jag kommit hem tänkte jag diska eftersom Dennis gjorde det sist. Dammsög och tömde kattlådan gjorde jag igår, så Dennis behöver inte göra någonting. Inte som har med städning att göra iaf. Jag kanske ber honom att gå ner i förrådet och märker det med vårat namn. Alla hyresgäster måste göra det innan den sista, annars klipper de upp låset och tömmer det.

Jag tänkte också att jag skulle försöka jobba med någon av mina uppgifter. Engelskan och idrotten får det bli.



Akutgåva
Publicerat den

I inlägget Alla hjärtans dag pratade jag om en bok som jag är sugen på att köpa, men jag berättade också att jag hittat en annan som tilltalade mig mer. Den fanns dock ej i lager då och jag registrerade därför min mailadress och tidigare under dagen fick jag veta att denna nu åter är i lager, vilket gjorde mig glad. Den är så fruktansvärt gullig.

När jag kikade på sidan upptäckte jag andra fyll-i-själv-böcker som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Bl.a. om studenten, ens föräldrar, sin graviditet och första året som förälder. Det fanns även fler roliga och jag tänkte därför tipsa om dessa. Jag tror att det skulle vara kul att ha såna här.

För att komma till sidan klickar Ni HÄR. Jag hoppas att Ni fastnar för någon - det gjorde iaf jag.

PS. Kommer Ni till BlueBox startsida så klickar Ni på "Akutgåvor" i menyn till vänster. Då kommer Ni till en sida med dessa böcker, men med andra gåvor.



Svar på kommentar
Publicerat den


Fellnert
om Det är inte roligt längre:
"Men lilla Louise då.. Om hon nu vill fuska på en LEK så låt henne göra det? Vad spelar det för roll egentligen? Tycker helt ärligt att det är lite omoget av dig att ens bry dig om sådana patetiska småsaker, inget illa menat men det var verkligen en sådan löjlig grej :P"


Det handlade inte om att hon fuskade, utan om att hon blev hysterisk när andra gjorde som hon. Det var fullt tillåtet av henne att tänja på reglerna, men när någon annan gjorde det blev det ett jävla liv. Nu är hon visserligen en riktig gaphals jämt, så vad hade man förväntat sig?

Jag är så fullkomligt trött på personer som tror att de får bete sig precis hur de vill utan protest, men när någon annan gör precis likadant då blir det ett jävla liv.

Syftet med lektionen var att vi skulle ta det lugnt och göra någonting roligt tillsammans, men hon förstörde det som vanligt. Det är DET jag försöker att poängtera.

Efter en timme fick vi välja om vi ville stanna kvar och "leka" eller om vi skulle gå hem och det slutade med att alla stack eftersom det inte var roligt längre.



Det är inte roligt längre
Publicerat den

Då var jag ännu en gång precis hemkommen. Nu är det dock för dagen då vi fick sluta skolan 2 h tidigare pga. att vi inte hade någonting att göra. Det var tänkt att vi skulle ha svenskalektion, men eftersom vi snart går ut på praktik var det ingen idé att dra igång med någonting och istället lekte vi lekar.

Nu kommer jag säkert att få skit för det här, men jag står för vad jag säger: Herregud, vilken omogen klass jag går i! Jag visste det redan innan jag började, men aldrig trodde jag att det skulle vara såhär illa.

Under "lektionen" lekte vi en lek och den gick ut på att man i fyra lag skulle få en bokstav. När man blivit tilldelad bokstav (alla fick samma) skulle man komma på bl.a. land, stad, vatten, djur m.m. och när vi fick bokstaven P svarade en grupp Piraya. Senare fick vi bokstaven R och då svarade en grupp regnbåge. Det blev då ett jävla liv från en tjej i den första gruppen då hon ville påpeka att regnbåge är en fisk och att det då borde nekas eftersom fisk börjar på F. Jaha ? Vad är inte piraya da? Jo, EN FISK! Hon höll på sådär hela lektionen.

Hon fuskade även mycket i början och blev helt hysterisk när hon blev påkommen. Hon försökte sedan påstå att alla andra fuskade och många satt antingen och skrek eller svor. Jag blev så pass irriterad på den här tjejen att jag kallade henne för jävla pucko (inte tillräckligt högt för att hon skulle höra), men högt.

Det går inte att göra någonting med klassen, utan de ska alltid göra pannkaka av allt. Det är inte ofta som det är lugn och ro under lektionerna, utan det ska vara ett jävla liv precis hela tiden. Det är inte speciellt roligt.

Nu har jag fått det sagt!



Handboll
Publicerat den

För tillfället sitter jag hemma i soffan med en handduk i håret. Jag är precis hemkommen efter att ha varit i Bombardier och spelat handboll med några ur klassen samt handbollseleverna på skolan.

Till en början kändes det helt okej även om håret var grymt irriterande eftersom jag inte hade någon snodd med mig, men det gick ändå. När det var ca 20 min kvar av lektionen skulle vi spela match och jag fick då stå i mål. Jag hade tidigare under lektionen anmält mig frivillig (jag var den enda som gjorde det). Anledningen till att jag gjorde det var för att min axel inte klarar av den tekniken man måste ha för att kunna utföra ett bra kast.

Matchen gick ungefär som jag hade förväntat mig: medelmåttigt. Jag släppte in sammanlagt 6st mål på lite över 10 min, vilket är helt okej. 5st av dessa mål var från handbollseleverna, så om man ser det från den sidan så gick det bra. Mindre roligt var det när en klasskamrat sade:"dåligt målvaktsspel" när jag släppte in ett mål. Strax efter det räddade jag dock en straff från honom och då blev han tyst.

Jag vet att jag inte är duktig på handboll, men man behöver inte kasta det i ansiktet på mig. Jag gjorde så gott jag kunde och jag tycker inte att någon har rätt att klanka ner på mig då. Nu tog jag det visserligen med en nypa salt då jag vet att innebandy är min grej, men ändå. Tänk om det hade varit någon som inte hade reagerat likadant som jag gjorde?

Om ca 30 min ska jag bege mig till skolan igen, så jag måste klä på mig samt sminka mig och blåsa håret snart om jag ska hinna. Till denna lektion tänkte jag nämligen gå då jag inte längre tycker att det är någon idé att använda cykeln. Det låter som att kedjan ska gå av vilken sekund som helst då den knarrar.



Praktiken spikad
Publicerat den

Praktiken är nu spikad och idrottsläraren skulle försöka att få tag i mig senare under dagen. Hon vill nämligen veta vad jag ska göra och om det finns några förväntningar på dem. Det är förstått att jag ska vara med på idrotten, men jag antar att hon vill veta mer exakt så att hon kan föra det vidare till den vikarierande idrottsläraren. Hon ska nämligen vara mammaledig fr.o.m v.5, så jag kommer att få vara med en annan senare.

Tack vare att jag nu vet hur det blir känner jag mig inte lika stressad som tidigare, vilket känns bra. Nu ska jag bara bli klar med alla uppgifter. En av dem började jag med igår och om jag arbetar lite på den varje dag är den klar senast om en vecka. Engelskan ska Dennis och jag slipa på idag. Den ska inte vara inlämnad förrän 10/2, men jag vill vara klar så snart som möjligt - som med allt annat.

Om bara några minuter ska jag cykla iväg på min rostiga cykel till Bombarier Arena då vi ska ha handboll där. Efter det ska jag åka hem för att duscha, åka ner på stan och äta pannkakor. Sedan har vi engelskalektion. Då ska vi tydligen leka lekar med klassen eftersom vi inte har tillgång till internet längre, vilket gör att vi inte kan dra igång några arbeten.



Dag 3
Publicerat den





Mina syskon

För De som inte vet så har jag två syskon - en storasyster och en lillebror.

Min syster heter Ninni och är född 14 april 1988 - hon fyller alltså 23 år i vår. För tillfället bor hon i Kumla med sin sambo Kristian som hon har varit tillsammans med i snart 4 år. Hon är för närvarande arbetslös och på fritiden fotograferar hon djur: bl.a. sina hamstrar, kaninen och sin hund. Sedan ett par år tillbaka har hon varit uppfödare av kaniner och för inte så länge sedan blev hon även uppfödare av hamstrar, så det är någonting som tar upp ganska mycket av hennes tid.

Lillebror heter Elias och är född 3 juli 1996 - han fyller alltså 15 år i sommar. Han bor med våra föräldrar i deras villa i Smedjebacken och lär väl göra det iaf fram tills gymnasiet. För tillfället går han i åk.8 på Bergaskolan med idrottsprofil. På fritiden spelar han fotboll och handboll. Det har länge varit prat om att han ska sluta på någon av idrotterna, men det har inte blivit så (vad jag vet?). Förutom idrotten är han intresserad av spel i olika slag, dataspel, tv-spel och har varit det sen han var liten. Antagligen för att pappa också är det.



Chat och gilla-knapp
Publicerat den

För Er som inte har upptäckt det ännu tänkte jag bara meddela att det nu finns en chat installerad i bloggen. Det går alltså att chatta direkt med mig eller skicka eventuella frågor via den om man känner att man inte vill eller vågar lämna en kommentar.

Jag har precis testat hur det fungerar och det fungerar toppen, så det är bara att bomba mig om det är någonting. Ett tips till Er som vill chatta med mig: Ni får gärna fylla i Ert namn där det står "Edit nickname:meeboguest" så att jag slipper fråga varje gång. Tack =)

Det finns även en Gilla-knapp för Facebook och den är placerad där RSS-symbolen brukar vara. Alltså längst ned i menyn (side som det heter i kodningen).



Ny bloggdesign
Publicerat den

För snart 3 ½ timme sedan kom jag hem från skolan och enda sedan dess har jag lekt i Photoshop då jag varit sugen på att sätta ihop en ny bloggdesign. Trots att många sade att den förra var snygg kände jag att jag behövde uppdatera den med någonting som jag kände var mitt och det har jag nu gjort. :)

Den är visserligen inte jättesnygg, men jag får helt enkelt utveckla den med tiden och hoppas på att resultatet i framtiden kan bli ännu bättre. Det hade också varit toppen att ha en full version av PS. Nu har jag inte det och är därför begränsad i mitt arbete, vilket gör att det ibland ser ut som skräp.

Jag är hyfsat nöjd med denna. Den är mycket bättre än den svarta iaf, så vi får se hur länge det dröjer innan jag byter eller ändrar igen. *höhö*

NI SOM INTE KAN SE DEN NYA DESIGNEN KLICKAR PÅ F5.



Dag 2
Publicerat den


Mina föräldrar

I mitten av 80-talet träffades dessa turturduvor, Ansa och Tony Hedblom - mina föräldrar.

Mamma är född 18 juni 1967 medan pappa är född 15 september 1968. De blir alltså 44 år respektive 43 år år 2011.
För tillfället arbetar mamma på BUP i Ludvika medan pappa arbetar på Ovako (f.d. Fundia).

De blev tillsammans under gymnasiet och skaffade sitt första barn, min syster, -88. De hade då varit tillsammans i 2 år (om jag inte misstar mig) och var 20 år respektive 19 år. De bodde då i en lägenhet i Västansjö, Smedjebacken.

När min syster var 1 år blev mamma gravid med mig och familjen flyttade då till en villa en vecka innan jag föddes. De bor där än idag och kommer att göra det tills min lillebror har flyttat hemifrån och de blivit äldre. Helst till en enplansvilla, om mamma får bestämma.

I juni-90 gifte de sig och är det än idag. Innan bröllopet hette mamma Ann-Charlotte Karlsson, men bytte efternamn i samband med giftermålet. Under många år har hennes smeknamn varit Ansa och för bara något år sedan bytte hon och det är idag hennes tilltalsnamn.

År -96 fick paret sitt tredje och sista barn, min lillebror.

Jah. Det var kort och gott om mina föräldrar. Något jag glömt?

Behöver jag säga att jag är lik min pappa? ;)



I brist på rubrik
Publicerat den

Det blev en tidig morgon då jag börjar skolan kl.08:50. Jag hade hellre legat kvar i sängen då jag är både trött och för öm för att orka gå. Vi hade nämligen cirkelträning på gymmet igår och jag är seg som en kola då jag inte tränat sen veckan innan lovet. Det kändes dock bra att vara igång igen även om kroppen får vara öm ett tag. Spännande att se hur det går på handbollen imorgon.

Efter skolan kommer Dennis och jag att arbeta på min komedi och jag hoppas att det kommer att gå framåt med den. Jag känner mig nämligen väldigt stressad vilket resulterade i att jag var ganska deppig igår kväll. Jag fullkomligt hatar att jag ska vara petig med alla upgifter jag gör. Tänk om man bara kunde ha eld i fingrarna, men nej da.

Apropå gårkvällens "depression" så mår jag nu bättre. Jag känner mig bara allmänt stressad pga. att det är så mycket att göra och jag vet inte vad jag ska prioritera först för att det ska bli bäst. Jag tänkte skriva en lista när jag kommit hem, hur dumt det än låter. Det kanske gör att jag inte springer runt som en yr höna.

För tillfället snöar det och det verkar ha gjort det hela natten, så det ska bli tungt att gå till skolan. Det hade varit lättare att ta bussen, men jag har inte råd att åka både hem och från skolan utan får välja. Då känns det lika bra att gå även om det kommer att bli jobbigt med all snö. Jag kommer säkert att slå ikull mig denna gång också, men då är det så.



Mitt lilla charmtroll
Publicerat den

Bjuder på en bild av mitt charmtroll. När jag var in i badrummet för att ta ett par nya foton på mig snodde han filten och såg ut såhär när jag kom tillbaka. xD Han är bara för söt. ♥



Soffpotatisar
Publicerat den

Då var listan i full gång och ligger under kategori Smått&Gott. Det känns faktiskt både bra och roligt att ha påbörjat den då jag tror att den kan vara till nytta både för Er och för mig. Speciellt den sista punkten då jag kommer att försöka skriva kortfattat om mitt liv. Då kanske Ni förstår mig bättre. Inlägget kommer dock att bli ljusår långt eftersom jag har varit med om så otroligt mycket.

För tillfället sitter Dennis och jag i soffan. Han spelar Gran Turismo på sitt Playstation 3 medan jag sitter här och ugglar. Jag vill arbeta på engelskan, men jag har ingen som helst motivation till det då jag inte har någon aning om vad jag ska skriva. Under lektionen kom jag dock på en scen som jag vill ha med, men den kommer senare i berättelsen. Frågan är bara vad jag ska klämma in emellan. Absolut sista inlämningsdagen är i början av februari, så jag behöver inte känna mig jättestressad - jag vill dock ha det klart så snart som möjligt, vilket jag nämnt hundra gånger nu.

Kvällen kommer väl att bli lika tråkig som alltid då det inte finns ett piss att göra här ute. Vilken tur att vi håller på att leta ny lägenhet da. Om vi får en närmare stan finns det betydligt mycket mer att göra. Looking forward to it!



Dag 1
Publicerat den


Presentation av mig själv

Fredagen den 26 januari 1990 föddes jag, Elin Louise Hedblom, på Falu BB. Jag var 53cm lång och vägde 4117g. - jag var alltså en stor liten flicka.

Jag är uppväxt i mina föräldrars villa i Smedjebacken, Dalarna. Familjen (som då bestod av mina föräldrar och min syster) flyttade in exakt en vecka innan jag kikade ut, så jag fick tillbringa många år under detta tak. I byn finns även mina farföräldrar samt mina fastrar plus deras barn.

När jag var 16 år gammal flyttade jag hemifrån för första gången i samband med gymnasiet. Jag gick då på Innebandyprogrammet på Lugnetgymnasiet i Falun. Nu betalade visserligen mina föräldrar hyran då jag inte var myndig, men mamma utnyttjade det också 2ggr/vecka då hon arbetade bara några minuter ifrån min skola. Jag stod dock själv för maten och andra nödvändigheter.

Pga. olika omständigheter har jag haft det väldigt turbulent under skoltiden och det är inte förrän nu som det faktiskt går bra för mig. Jag går nu åk.2 på hälsa- och idrottsprogrammet i Västerås. Detta är min fjärde skola och mitt fjärde program, så det säger en del om hur min skolsituation har sett ut.

För att summera skolan så har det sett ut såhär: 1 år på innebandyprogrammet i Falun (slutade pga. knäskada och pojkvän), 6 månader på Industriprogrammet med inriktning textildesign och mode i Stockholm (slutade pga. flytt), 7 månader på samhällsprogrammet med inriktning ekonomi i Ludvika (slutade pga. att jag mådde psykiskt dåligt) och nu hälsa- och idrottsprogrammet i Västerås som jag kommer att slutföra.

På 4 ½ år har jag hunnit bo i fem olika städer samt lägenheter: Smedjebacken, Falun, Stockholm, Nybro och Västerås. Det har varit en upplevelse i sig och det känns skönt att äntligen få stå på egna ben. Känna att man har ett liv.

Enda sedan år 2001 har idrott varit ett stort intresse för mig och jag har både utövat fotboll samt innebandy. Innebandyn lade jag av med nyligen då jag inte känner någon glädje med det längre pga. att jag känner att det finns viktigare saker i världen än nöjen. I dagsläge så brukar jag pyssla på min fritid. Det kan vara allt ifrån bloggdesigner i PS till scrapbooking.

Under mitt snart 21-åriga liv har jag haft stor brist på riktiga vänner pga. att jag under uppväxten blev mobbad, så jag har alltid sökt tröst hos djur. Hittills har jag haft 13st och det har varit både katter, hundar och kaniner. Jag hoppas att i framtiden kunna skapa vänrelationer med människor. Det har dock varit svårt pga. att jag under ett par år led av social fobi som gjorde att jag undvek folk. Jag kunde inte ens vara i skolan utan att få ångest och det ledde ibland till att jag sjukanmälde mig pga. ångest - inte sjukdom. Nu är jag lyckligtvis fri från det, men lider fortfarande av paranoian jag utvecklade för 4 år sedan. Den är dock bättre idag än den var för 1 år sedan.

Många har kastat skit på mig för att jag är som jag är, men Ni har inte en aning om varför det är så. Jag kommer att skriva om mitt livs historia i punkt nr.30 så att Ni förstår mig bättre. Postade den för en stund sedan, men insåg att det inte handlade så mycket om hur jag är som person utan mest om vad jag varit med om. Jag tar det därför i sista inlägget, så jag ber om ursäkt till Er som redan läst det. Då behöver Ni inte läsa den sista punkten i listan sen.

PS. Vill Ni veta någonting mer så är det bara att fråga. :)



Boooooring
Publicerat den

För tillfället sitter jag i skolan och har rast, i 2min till. Efter det återupptar vi engelskalektionen och de som inte är klara med dagens uppgift får arbeta med den. Frågan är bara vad jag ska pyssla med som är klar. Jag försöker att slipa på komedin, men det går inte särskilt bra och jag har därför bett Dennis om hjälp.

Skoldagen slutar kl.15:50 och då ska jag försöka att ta mig hem på min genomrostiga cykel. När jag skulle cykla till gymmet imorse upptäckte jag nämligen att kedjan var alldeles brun av rost. Det var den inte innan jullovet, så vi måste alltså köpa olja - annars får vi köpa en ny kedja. Jag har ingen lust att åka buss till skolan då det kostar pengar, så jag föredrar att cykla eller gå (cyklar tis och tors).

Jag har även bestämt mig för att befinna mig i klassrummet istället för i simhallen imorgon. Eftersom vi ska planera vårens kurser känns det som att det är viktigare just nu då jag vill ha koll på läget. Livräddningen kan jag som sagt göra under praktiken, så det oroar jag mig inte för.

Sedan tänkte jag bara meddela att listan jag bifogade igår kommer att finnas här i bloggen i fortsättningen då några tyckte att det kunde vara roligt. Jag tror även att det kan vara nyttigt för mina läsare så att de får en större förståelse för mig och jag tror att de även lär känna mig bättre. Frågan är bara när jag ska börja. Jag funderar på att göra det imorgon då jag slutar tidigare, men vi får se.



Jag vill inte!
Publicerat den

Om 40 min börjar min skoldag och det känns inte särskilt roligt då jag hellre hade stannat hemma i sängen. Jag har sån ångest över det här med livräddningen samt alla uppgifter som ska göras (har 3st som jag ska ha klara innan praktiken), så jag hade hellre varit hemma och gjort klart dem. Jag får slipa lite på dem när jag kommit hem sen.

Vad gäller livräddningen så har jag bestämt mig för att göra det under praktiken. Inte bara pga. det här med hårfärgen utan också för att vi imorgon ska planera våra kurser inför våren. Jag tycker att det kan vara bra om jag är med på det. Livräddningen ska ju ändå vara klar senast juni nästa år då slutbetyget sätts, så jag behöver inte ha bråttom med det även om det kan vara bra att bli klar med det så snart som möjligt. Jag tar det dock under praktiken. Får meddela min mentor om detta senare idag.

På schemat idag står gym kl.09:30. Om vi får träna fritt har jag inte så stor koll på, men jag antar det eftersom det brukar vara så. Det var tänkt att jag skulle träna överkropp detta pass, men jag vill inte belasta axeln för mycket då jag redan har ont i den. Jag får därför hitta på någonting annat.

Efter vi är klara har vi lunchrast och senare på dagen har vi engelska (?). Jag har inte redovisat min bokrecension, så har jag otur får jag göra det. Skulle jag slippa tänkte jag att jag skulle göra en film (som vi gjorde på svenskan) där jag pratar om den. Det känns nog bättre.

När jag kommer hem blir det som sagt arbeta en sväng med uppgifterna, sen tänkte jag vila. Jag försökte att inte ha ångest och känna mig stressad när vi gick och lade oss, vilket resulterade i att jag kunde sova lite bättre. Dock så kunde jag ha fått bättre sömn, så vi hoppas på det inatt.



Tänk vad tiden går ♥
Publicerat den

Eftersom vi hade besök i helgen samt att jag var dålig glömde jag av att posta ett inlägg som jag haft på lut i flera dagar nu. I lördags var det nämligen 1 år sedan som Dennis upptäckte mig på Bilddagboken genom att jag lagt upp en bild av mig i iFokus (även kallat Siimii idag).

Anledningen till att jag postade fotot var för att jag ville dela med mig av det då jag tyckte att det var så oroligt fint. Många kanske tycker att bilden inte är särskilt märkvärdig, men jag är väldigt nöjd med den och ville därför visa den för andra. Kommentarerna struntade jag fullkomligt i och till en början reflekterade jag inte så mycket över Dennis kommentar eftersom han (som Ni vet) är/var -93:a.

Det var även i samma veva som jag träffade Niklas. Dock med en annan bild, som idag är borttagen pga. att den blev anmäld. Det var inte förrän det började gå dåligt med honom som jag började att prata ordentligt med Dennis. Till en början pratade vi endast om piercingar och sedan om vardagliga saker, så det var "tack vare" Niklas ointresse för mig som ledde mig i armarna på Dennis.

Till en början var jag själv inte medveten om att jag hade känslor för honom, utan det var inte förrän den 6/2 som jag upptäckte det. Sara och jag skulle nämligen till SOLO för att fira våra födelsedagar i efterskott. Hon hade på skoj frågat efter hans mobilnummer och mitt svar blev då:"NEJ! HAN ÄR MIN!". Det bara kom, rakt upp och ned. Efter det började jag tänka och jag insåg då att det fanns någonting där. Dagen efter berättade jag det för honom och jag fick då veta att känslorna var besvarade. Resten har Ni fått veta under resans gång, så mer behöver jag inte säga.

Aldrig trodde jag att jag skulle hitta någon bara genom att ladda upp en bild på mig. Det var inte syftet, så jag blev glatt överraskad och jag är glad över att det har gått så otroligt bra för oss. Jag hoppas givetvis att det kommer att fortsätta så.
Tänk att det har gått ett helt år sedan du "upptäckte" mig här på Bilddagboken - tack vare att jag lade upp denna bild i iFokus (som nu heter Siimii).

Anledningen till att jag ville dela med mig av bilden berodde på att jag tyckte att den blev så grymt fin och jag ville därför dela med mig av den. Aldrig trodde jag att uppladdningen skulle leda till att jag träffade någon. Jag är dock glad över att jag gjorde det.


Om 7 ½ vecka har vi redan varit tillsammans i 1 år. Det har hittills varit det bästa året någonsin och jag hoppas att framtiden ser lika ljus ut för oss. Jag älskar dig och gör allt för dig. Allt för oss.

Tack för att du finns. För att du är den du är och för att du låter mig vara en del av ditt liv.




Lista
Publicerat den

Vid ett flertal tillfällen har jag ramlat in på bloggar där 'ägaren' bifogat en lista - ungefär som nedan. Jag tycker att det kan vara ganska roligt att läsa om man tar sig tid att göra det. Som Ni ser är det 30st punkter och eftersom man svarar på en per dag tar det alltså en månad innan alla svar är färdigställda. Då många verkar påstå att de känner mig fast de inte har någon aning om vem jag är eller hur jag fungerar har jag nu börjat fundera över om inte jag också ska lägga in en sådan för att Ni ska få en så bra bild av mig som möjligt. Frågan är bara: Skulle det vara intressant att läsa eller är det bara bortkastade inlägg? Frågor som jag isåfall tänkte svara på ser Ni nedan:

Dag 1.  Presentation av mig själv.
Dag 2.  Mina föräldrar
Dag 3.  Mina syskon
Dag 4.  Min bästa vän
Dag 5.  Någon jag är stolt över
Dag 6.  Min första kärlek
Dag 7.  Min första kyss
Dag 8.  Vad kärlek är för mig
Dag 9.  Ett ögonblick
Dag 10. Mina drömmar
Dag 11. Mina rädslor
Dag 12. Mina passioner
Dag 13.
Mina planer och mål
Dag 14.
Saker som får mig att må bra
Dag 15.
Saker som får mig att må dåligt
Dag 16.
Någonting/någon jag saknar
Dag 17.
Någonting som upprör mig
Dag 18.
Någonting jag ångrar
Dag 19.
Min födelsedag
Dag 20. Min favoritplats
Dag 21.
En bild på någonting som gör mig glad
Dag 22.
Det här får mig att gråta
Dag 23. Om jag fick en önskan
Dag 24. Framtiden för mig
Dag 25. Bästa minnet från förra året
Dag 26. Någonting jag lärt mig den senaste månaden
Dag 27. Den här månaden
Dag 28. Varför jag började blogga
Dag 29. Meningen bakom mitt bloggnamn
Dag 30. Mitt liv - då och nu





Livräddning
Publicerat den

Måndagar är för mig väldigt lugna då jag endast går 2 h i skolan eftersom jag hoppade av matten. Under dagens lektion/pass fick  vi information om det nya datasystemet. Min mentor passade även på att prata med mig angående IdhA. Jag har nämligen ett område som jag måste komplettera/göra för att få betyg - livräddning.

Det fanns tillfälle redan på onsdag kl.09:30 på Lögarängsbadet, men problemet då är att min hårfärg kommer att gå bort och då har vi kastat bort pengar på det. Nästa tillfälle kommer under praktiken och jag funderar därför på om jag inte ska göra det då istället eftersom jag ändå har så slappt schema då. Skolan jag ska vara på har nämligen bara idrott 8 h/vecka, vilket betyder att jag endast behöver vara där någon enstaka timme om dagen. Jag skulle därför kunna vara med på livräddningen under praktiken utan problem.

Eftersom färgen kommer att gå bort får jag färga om det på sportlovet, som är v.9.



Färgning
Publicerat den

Färgningen av håret är nu äntligen klart och jag är lika nöjd som jag alltid är när jag har denna nyans. Det ska bli spännande att se om Dennis håller med mig. Nu har han visserligen sett mig i denna färg tidigare, men man kan ändra åsikt med tiden. Jag tror dock att han kommer att tycka att det är snyggt då det var han som föreslog att jag skulle färga håret rött. Nu är håret röd/lila, men när det börjar växa ut så blir det knallrött. Det är snyggt! :)

Förändringen syns tyvärr inte särskilt bra på bild, men nu är färgen iaf jämnt fördelad så att jag slipper vara ljus upptill och mörk nertill. Får se hur länge jag får behålla detta innan jag måste lägga i nytt igen. Det får bli en klippning emellan också då det snart är 1 år sedan jag klippte mig sist. Det är dags nu.

Under färgningen upptäckte jag att en av mina handskar gått sönder och resultatet av det blev:

På bild är fingertoppen röd, men IRL är den mörklila. Det ser nästan ut som att jag klämt mig någonstans. Tänk vad lite färg kan göra.



Jullovet är nu slut
Publicerat den

Jullovet är nu slut och skolan börjar för de flesta. Dennis gick för ½ h sedan och jag ska iväg om 3 h då jag inte börjar förrän kl.12:50.

För tillfället sitter jag i köket och funderar på om jag ska färga håret idag eller om jag ska avvakta med det tills senare. Vi ska nämligen ha friluftsdag nästa måndag och finns det simning vill jag ta det. Då känns det värdelöst att färga håret nu om det ändå kommer att gå bort pga. allt klor (har varit med om det tidigare när jag varit rödhårig. Håret blev då brunt).

Under denna vecka kommer vi även att bli av med våra datorer, så det kan hända att det blir glest med inlägg här ett tag. Har jag tur får jag låna den stationära datorn. Det måste jag iofs få göra eftersom jag tänkte försöka bli klar med engelskan någon gång. Det är svårt att skriva om jag inte har någon dator att skriva med (vi gör alla våra uppgifter över datorn).

Äh. Jag har ändå ingenting att göra. Nu går jag in och färgar håret! Bild kommer sen om det finns tid innan jag ska till skolan, annars lånar jag Dennis dator när jag kommit hem.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.1: Richard Marx - Ready to fly



Selection
Publicerat den

Nu har folket åkt hem, vilket betyder att Dennis och jag nu är själva - katterna är givetvis också här. Vi har precis spelat lite Crash Bandicot 3, men jag gav upp då det gick dåligt. Jag har ganska dåligt tålamod när det gäller spel då jag verkligen hatar när det går dåligt. Många blir aggressiva när det går åt pipan, men inte jag. Istället för att visa aggressiva tendenser spottar och svär jag för att sedan pausa och återuppta spelandet när jag känner mig redo. Ingen idé att koka över. Det är ju trots allt bara ett spel. Inte hela världen, liksom.

Elias lämnade kvar sin glass, Selection från Ica. Det är en bytta med 550ml mangoglass. Dennis tyckte inte att den var god, men det tyckte jag. Jag tycker att smaken påminner om en av Nestlés fruktpuréer (är osäker över om det är exakt den). Jag är ett stort fan av barnmat då jag tycker att det både ser sött ut, men också smakar relativt gott. När Elias var liten brukade jag nalla av hans mat *höhö*.

För några dagar sedan provade jag även Carte d'Or Selection - White Chocolate red fruit. Den smakade precis som Solero (den mörklila)
.

Ica's Selection mango får 4/5 medan Carte d'Or får 3/5. Den hade fått högre poäng om det inte var någon vit choklad i. Vit choklad är visserligen gott, men här var bitarna bara allmänt irriterande och nästan ivägen.



Skola vankas
Publicerat den

Imorgon är det dags att återgå till skolan och tidigare så har jag skrivit att det ska bli skönt, men nu börjar jag få ångest inför det. Det beror delvis på att jag inte är klar med engelskan än då den uppgiften är svår med tanke på att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva för att det ska bli bra. Jag vill att denna ska bli minst lika bra som den förra. Sedan beror det på att praktiken inte är 100% spikad än. Jag måste se till att ringa skolan och höra så att det är klart. Annars måste jag hitta någon annanstans att vara, vilket kan bli svårt på såhär kort varsel.

Dagen börjar inte förrän kl.12:50, så det ska bli skönt att sova ännu en natt. Jag hoppas att det inte blir lika oroligt då eftersom jag känner att jag vill vara helt utvilad även om jag endast har en lektion på 2 h. När jag kommer hem ska jag traggla med den där förbannade komedin. Den ska vara klar innan praktiken har jag lovat mig själv.



Återställd
Publicerat den

Efter en orolig natt har vi alla klivit upp. Elias sov på hotellet tillsammans med resten av sitt lag medan vi andra sov i lägenheten. Mamma åkte iväg till Bombardier kl.09 och vi låg kvar i sängen fram tills kl.11. Nu sitter vi vid respektive dator och kikar dagens info. Jag har inte hittat någonting roligt och intressant än, så jag tänkte läsa lite bloggar snart.

Vad gäller mitt välmående så är jag helt återställd nu. Jag är varken yr, illamående eller febrig utan jag mår nu bra. Det måste ha varit matförgiftning. Jag är glad att jag inte spydde bara. I sommar är det 10 år sedan jag gjorde det sist, så jag avstår gärna.

Vad som står på schemat idag vet jag inte, precis som alla andra dagar. Vi brukar i normala fall inte planera någonting, utan är ganska impulsiva av oss. Disken måste vi ta itu med, så det kommer iaf att göras under dagen. Sen får vi se.



Läggdags
Publicerat den

Klockan är nu elva och det är snart dags att gå och lägga sig. Mamma ska upp runt kl.08 imorgon, så jag antar att resten av hushållet kommer att vakna då. Det kan vara skönt att få sova ut nu när det är näst sista natten jag kan sova hur länge jag vill.

Kvällen har gått bra och jag mår betydligt bättre nu än jag har gjort tidigare under dagen samt igår. Efter att ha ätit mos och kasslersallad två gånger idag (med 4 h mellanrum) är yrseln borta och jag mår varken illa eller har feber. Det känns alltså som att det är påväg bort helt. Jag skulle nog kunna säga med säkerhet att det är borta innan måndag.

Förutom IKEA-besöket har vi idag tittat på när Elias spelat handboll. Det gick inget bra för dem då de förlorade med 9-18. Han blev dock matchens lirare, så alltför dåligt gick det inte. Han har två stycken matcher imorgon, men Dennis och jag orkar inte titta på dem. Vi kommer alltså att vara hemma imorgon. Under dagen tänkte jag försöka att jobba på min engelska så att jag blir klar med den en gång för alla. Det är inte så lätt att skriva komedier som man tror. Det återstår att se hur det går. Jag ska försöka iaf.

Nej, nu skiter jag i det här. Natti natt hatti fnatt.



Ikea-visit
Publicerat den

Folket har kommit och vi har precis varit till IKEA. Dennis håller för tillfället på att skruva ihop skohyllan vi fick. Vi har även fått en äggdelare, en papperskorg och en lampa till sovrummet. Det finns fler saker från IKEA som jag skulle vilja ha, men det får bli när vi bor i hus vilket kommer att dröja tills kanske år 2015 eller nåt.

Vi sitter nu alla i vardagsrummet och väntar på maten. Det blir hemmagjort potatismos och kasslersallad (kasslertärningar, gurka och tomat blandat i en skål). Jag har inte ätit det på länge, så det ska bli gott. Jag hoppas att jag får i mig någonting då jag för tillfället mår illa igen. Jag får helt enkelt äta så mycket jag orkar.

Ikväll är det tänkt att vi alla ska titta på någon film och äta någonting gott. Det får nog bli morötter och dip för min del om jag känner att jag vill ha någonting. Dennis och jag åt det visserligen igår bara för att jag skulle få i mig någonting. Jag mådde faktiskt lite bättre efteråt.



Fortfarande snurrigt, men bättre
Publicerat den

För en stund sedan puttade Dennis på mig och sade att vi inte får ligga i sängen för länge då mamma och Elias kommer idag. Han sprang då iväg och duschade medan jag gosade med katterna. Samtidigt startade jag telefonen och fick då ett sms av mamma om att de precis åkt. De är här om ca 1 ½ h, så det var bra att vi klev upp nu och inte sen.

Efter att Dennis har duschat klart tänkte jag duscha samt tvätta håret. Efter det blir det frukost och när folket har kommit åker vi till IKEA. Jag känner att det går även om jag är lite vinglig. Det är dock inte lika illa som igår. Jag mår inte illa, jag har inte feber utan jag är endast yr. Yrseln är inte heller lika som igår, utan det har blivit bättre och jag kan gå som vanligt utan att behöva vara rädd för att ramla. Jag behöver alltså inte hålla i mig i någonting, utan kan stå upprätt själv.

Vad det var som gjorde att jag mådde som jag gjorde vet vi fortfarande och lär väl aldrig få veta heller, men att jag är på bättringsvägen är det enda som räknas.



Alla hjärtans dag
Publicerat den

Det slog mig att det snart är alla hjärtans dag. Nu är det visserligen över en månad dit, men tiden går så otroligt fort så jag tycker att det är lika bra att börja tänka på det redan nu.

Alla hjärtans dag för mig är en dag då jag får tillfälle att visa uppskattning och kärlek mer än jag annars brukar göra. Många kan tycka att det är tjatigt om man är puttenuttig för ofta, så jag försöker att hålla det på en måttlig nivå för att sedan anstränga mig lite extra just på alla hjärtans dag.

Senast jag gjorde någonting fint för någon på alla hjärtans dag var år 2007, så det är ett tag sedan. Det har kommit så mycket nya saker som man skulle kunna ge i present. Apropå det googlade jag efter presenter idag och kom in på en sida som jag besökte för några månader sedan - Bluebox. Jag tycker att det är en bra sida med många olika potentiella saker att ge bort. Jag hittade bl.a. en bok som jag är sugen på att köpa. I boken står det t.ex:"Jag tycker om dig för att:" man får sedan fylla i varför, vilka egenskaper man gillar hos sin partner, första mötet osv. Jag hittade en till i liknande stuk, men den finns tyvärr inte i lager för tillfället. Jag har dock registrerat mig mailadress så att de meddelar mig när den är i lager igen.

Vi får se hur mycket jag har råd med, men jag har planerat dagen ganska väl och hoppas på att det blir som jag tänkt mig. God middag med efterrätt, film och en present står på menyn. Sen har jag andra saker som jag tänkte köpa, men det får Ni inte reda på förrän då. Jag kan inte avslöja för mycket.

Vad brukar Ni ge Er partner på alla hjärtans dag?



På bättringsvägen - förhoppningsvis
Publicerat den

Efter en stunds vila känns det som att det börjar bli bättre. För någon timme sedan gjorde Dennis i ordning två stycken varma mackor åt mig, men jag fick endast i mig en av dem då jag kände mig spyfärdig av att äta. Jag har nu ätit en till omgång glass, vilket gick bra. Jag har även försökt att dricka lite grann.

Vi får hoppas att detta har gått över imorgon, för då kommer mamma och ska sova här. Elias ska spela handboll i Bombardier Arena, så istället för att åka hem och komma tillbaka på söndag får mamma låna vår soffa.

Det är tänkt att vi ska åka till IKEA och jag vill verkligen följa med dit. Vi ska få en skohylla och en lampa till sovrummet och trots att mamma vet hur hyllan ser ut, men inte lampan så vill jag följa med. Det kan alltid vara kul att få komma ut lite. Det blir tråkigt att sitta hemma dag ut och dag in.



Nära akuten-upplevelse
Publicerat den

För en stund sedan var Dennis och jag till Ica för att köpa glass till mig. Vi upptäckte nämligen för en timme sedan att jag har feber, vilket kan vara en förklaring till varför jag under dagen har varit så pass yr.

På vägen till affären gick det bra även om jag först var väldigt skakis i benen, men när vi väl var framme och skulle handla slog det till som en våg. Det var så varmt att jag var tvungen att ta av mig jackan. Efter en stund blev jag så varm att jag nästan svettandes, men på något sätt kände jag att jag var på väg att få frossa.

När vi var på väg till kassan började jag att få ryckningar och det fortsatte att snurra. När Dennis skulle betala det vi köpt började jag att få andningssvårigheter. Det högg till mitt mellan brösten och yrseln blev allt värre. Jag kunde knappt stå och lutade mig därför mot kassan. Ett tag var jag nära att be någon ringa efter en ambulans, men jag lät det vara då jag ville se om det skulle bli bättre eller sämre.

På vägen hem vinglade jag rätt mycket och Dennis frågade om jag inte åkt på matförgiftning - med tanke på att vi åt pizza igår. Det skulle mycket väl kunna vara så, men det kan även vara någonting annat.

När vi klivit innanför dörren var jag tvungen att sätta mig ner och försöka andas ordentligt. Då försvann trycket i bröstet. Dennis frågade om han skulle ringa efter någon, men jag sade att det inte behövdes - än. Jag fick sedan hjälp med att ta av mig skorna och han hjälpte mig upp. Jag ligger nu i soffan efter att ha blivit serverad glass. Febern är kanske inte borta, men jag svettas inte längre. Jag är dock fortfarande yr när jag sitter och står upp, så det är viktigt för mig att ligga och vila.



Gungeli gung
Publicerat den

Trots att natten har varit bra har jag nu varit sängliggandes så gott som hela dagen. Enda sedan jag klev upp har jag varit väldigt yr och så fort jag sitter upp eller står känns det som att hela världen gungar. Det ser t.o.m ut så.

För en stund sedan var jag på toa och när jag tittade på skurhinken såg det ut som att den gungade fram och tillbaka. Jag vinglade även till när jag skulle gå in till sängen igen.

Dennis frågade vad jag har gjort och det kan jag inte svara på. Jag skulle tippa på att det kan bero på att jag ätit dåligt de senaste tre veckorna. Att kroppen nu säger ifrån.

Vi ska strax gå till affären och köpa godis till mig så att jag får i mig lite socker i hopp om att jag ska piggna till. Sen tänkte jag försöka äta ordentligt senare under dagen.



ZZZZzzzzzzova
Publicerat den

Det bjöds på en god natts sömn även denna natt och jag håller tummarna för att det kommer att fortsätta då det är behövligt att få sova ut. Snart börjar skolan också, så i helgen vill jag sova ordentligt så att jag är pigg och orkar med allt arbete igen. Nu är det visserligen endast två veckor i skolan och sedan 5 veckors praktik. Sova vill jag vilket som.

Dennis ligger fortfarande i sängen. Jag har klivit upp innan honom flera dagar i rad - nästan veckor i rad. Jag kan helt enkelt inte sova så länge som han gör. 8-9 h brukar räcka för mig medan han kan sova upp till 12 h. Det orkade jag endast göra när jag bodde i källaren hemma hos mamma och pappa. Man höll inte koll på klockan då det inte fanns någon, men också för att det var så pass mörkt.

Vad dagen har att bjuda på vet jag inte denna dag heller. Det snöar för fullt igen, så någon promenad blir det inte. Någon riktig frukost blir det inte heller då vi glömde att köpa bröd när vi var på affären igår. Jag antar att det får bli pizza eftersom det inte finns någonting annat. Knäckebröd med endast smör känns inte så lyckat. Vi får ta en sväng till Ica senare.



Too Faced brow envy
Publicerat den

Under hela mitt liv har jag fullständigt hatat mina ögonbryn och år 2006-2007 rakade jag av dem för att kunna måla dit egna. Det kändes smidigt då jag kunde välja färg och form efter smak och behov. Med tiden blev det dock jobbigt att behöva ställa sig framför spegeln och försöka sminka fram två symmetriska ögonbryn, så jag lät de växa ut och har haft äkta sedan dess.

Även om formen idag ser okej ut är jag inte riktigt nöjd och under dagen har jag googlat på internet efter ögonbrynsmallar. Jag hittade då ett kit där med olika tillbehör som jag funderar på att klicka hem i slutet av månaden.

Som jag förstår det är det tänkt att man ska placera mallen mot toppen av sina ögonbryn och sedan lägga på puder. Det ska i sin tur ge ett resultat som gör att det ser ut som att man har ett högre ögonbryn med finare form.

Jag har läst recensioner om detta kit och alla har varit väldigt nöjda, så jag ska nog chansa.

Kitet heter Too Faced brow envy.



Maybe Baby
Publicerat den

När Dennis och jag gick mot Ica och pizzerian kom jag att tänka på det här med jobb. Det hade nämligen varit skönt att få tjäna sina egna pengar. Delvis för att jag vill känna att jag gör nytta, men också för att kunna dra ner på studielånet samt öka chanserna för att få en lägenhet hos Mimer.

För inte så länge sedan sökte jag 3st tjänster på City Gross och sista anmälningsdagen är den 19:e. Jag sade då till Dennis att jag längtar tills den dagen trots att en del av mig inte gör det. Det är då nämligen Kims beräknade födelsedag. Hon skulle ha fyllt hela 2 år. Tänk vad fort tiden går. Det är sjukt!

Nu är det inte så att jag mår dåligt av att tänka på Kim eller prata om henne - snarare tvärtom, men jag kan inte låta bli att tänka på att jag faktiskt kunde ha varit mamma idag. Jag är fortfarande fascinerad över att jag ens kunde bli gravid, då jag först inte trodde på det förrän jag fick se plusset på stickan.

Som många av Er vet har jag under en lång tid längtat efter barn - närmare bestämt 4 år. Dennis och jag hade en diskussion om detta igår, vilket jag tyckte var väldigt skönt. Vi pratade bl.a om när vi kan tänka oss försöka utöka och bli en familj, men också vilka förutsättningar som skall finnas för att det ska vara möjligt. Det känns skönt att vi ser någorlunda lika på saker och ting, så det ska bli spännande att se om det blir som vi tänkt. Han har lovat att vi ska ha barn innan ett visst år, men vilket tänker jag inte avslöja. Det är inte än på ett tag iaf. Så mycket kan jag säga.

För tillfället är det många av mina bekanta/vänner som ska ha barn, så jag försöker att vara glad för deras skull istället för att tänka på den längtan jag själv känner. Samtalet igår gav hopp, så jag ser ljusare på framtiden nu än tidigare.



Tjuvstart
Publicerat den

Pga. att vi åt dagens första mål så pass sent valde vi att tjuvstata med pizzan då vi båda kände att det var dags att äta. Jag har haft huvudvärk/varit tung i huvudet varje dag i snart 3 veckor och Dennis började även känna av värk, så vi bestämde oss för att äta tidigare.

Efter maten (som vi avslutade för 20-30 min sedan) tittade vi klart på King Kong som gick på tv. Vi har båda sett den tidigare, men det gjorde ingenting då vi bara ville ta det lugnt. Smälta maten lite grann.

För tillfället ligger jag i soffan och tar det lugnt. Jag funderar på om jag inte ska vila en stund då jag är trött i ögonen samt att det kan vara skönt att försöka få bort huvudvärken. Jag har tagit en tablett, men det har inte hjälpt än så länge (tog den för 1 ½ - 2 h sedan). Dennis sitter vid sin datorn för första gången på hela dagen. Jag är chockad, men glatt överraskad att han spenderat hela dagen med mig fram tills nu. Det uppskattas. ♥

Det enda vi väntar på nu är kvällens film. Jag har köpt dip till mina morötter, vilket ska bli gott. Dennis har valt att avstå från snacks, men det kommer nog sluta med att han nallar av mina morötter. Det roliga är att han inte ens tycker att det är gott - bara med dipen da.



Slide
Publicerat den



Då jag inte orkar bifoga bilder på de tatueringar jag funderar på har jag istället valt att göra en slide, som Ni ser ovan. Att det ska finnas så mycket snyggt gör det inte precis lättare, så jag har inget emot om Ni fortsätter att säga vad Ni tycker. *thanks*

Jag har bestämt mig för att göra en text, men frågan är om jag ska göra en färdig eller om jag ska göra en av mina dikter - och isåfall vart jag ska placera den.



Snart kväll. Pizza!
Publicerat den

Halva eftermiddagen har nu gått och vi har hunnit med att äta, titta på Dr. Dolittle 3 och nu spelar vi Pitfall. Ett playstation 1-spel som pappa köpte för många år sedan. Dennis har aldrig provat det, utan endast sett mig spela och det var därför hans tur att prova - tyckte jag. Det är ett one playes-spel, så vi får turas om.

Det blev ingen frukost för vår del, utan vi gick direkt på mat. Det blev wok thai röd curry blandat med nudlar. Samma rätt som vi bjöd på när min familj var här för ett tag sedan - dock utan räkorna.

Av någon anledning har jag för tillfället ont i huvudet, vilket jag också har haft varje dag sedan veckan innan jul. Jag skulle tro att jag äter alldeles för dåligt samt att jag tänker för mycket. Det var t.ex. länge sedan jag åt frukost, så det kan vara en bidragande orsak.



Utvilad
Publicerat den

Efter en god natts sömn har vi nu klivit upp och sitter för tillfället i soffan och tittar på tv. Vi har varit vakna i lite över 1 h, men vi brukar ligga och dra oss en stund vilket har gjort att vi inte klivit upp förrän nu. Efter gårdagen trodde jag inte att jag skulle få sova särskilt mycket, men det gick jag lyckligtvis. Jag vaknade första gången kl.08:45 av att katterna lekte med någonting. Det var en plopp till stolen, så jag gick upp och tog bort den för att sedan gå på toa. Efter det gick jag och lade mig igen och vaknade inte förrän kl.10:15. Natten har alltså varit bra och jag har sovit ut.

Jag sitter nu med en handduk i håret och väntar på att håret ska torka samtidigt som jag ser fram emot kvällen. Dennis och jag ska nämligen titta på filmen Dumpad medan vi äter pizza och annat gott. Det var tänkt att vi skulle ta en långpromenad idag, men han känner sig inte särskilt sugen på det då det snöar som attan här. Det har gjort det i ett par dagar nu. Istället tänkte vi spela lite tv-spel. Frågan är bara vad då vi tycker om helt skilda genre. Han gillar action medan jag helst spelar spel från när man var liten. T.ex. Mario (av olika slag), Spyro the dragon, Crash Bandicot m.fl. Trots att det är barnspel tycker jag att det är kul. :) Lite gulligt på något sätt.

Vad dagen mer har att bjuda på får vi se. Jag ska fundera ytterligare på det här med tatueringen.



Beslutsångest
Publicerat den

Under 2 ½ h har jag funderat över det här med min blivande tatuering och nu kommit fram till att jag vill börja med att göra en av mina dikter. Exakt vart på kroppen har jag ännu inte listat ut. Kan hända att det blir på armen eller skuldran.

Jag fick förslaget att skriva en ny dikt om jag hade svårt att välja, men det gick inte särskilt bra. Det brukar ta mig upp till en månad att skriva en då jag är väldigt petig med hur resultatet blir, så den idén skrotade jag. Jag har istället kollat igenom mina dikter och har nu hittat tre potentiella:



"Kärleken till dig kommer aldrig att ta slut.
Saknaden av dig kommer aldrig att dö ut.

Minnena lever vidare än
Och jag önskar att du fick vara en del av mig igen.

Jag vet att vi kommer att återförenas en dag
Trots att det inte är än på ett tag.

Tålmodigt jag kommer att vänta på dig
Tills du än en gång är hos mig."


"Saknaden av dig är så stor.
Du finns ej mer, men i mitt hjärta du nu bor.

Jag tänker på dig varje minut
Och saknaden av dig tar aldrig slut.

Dag efter dag skriker mitt hjärta efter dig
Och jag önskar så att du vore hos mig. "



"Jag kan inte hålla tillbaka
Tårarna bara rinner
Sakta rinner de ner för min kind,
Då minnena aldrig försvinner.

Du lever inom mig
Trots att du inte finns.

När jag tänker tillbaka på livet
Är du det finaste jag minns.

Du förändrade mitt liv
och jag kan inte tacka dig nog.

Jag kommer alltid att sörja dagen då du dog."



Vilken dikt ska jag ta?
Publicerat den

Under dagen har jag kikat runt efter ytterligare ett par tatueringar och hittat ett par som jag är väldigt sugen på. Jag har även hittat en som är villig att tatuera mig. Vi är bekanta sedan år 2003 och jag har sett denne persons verk och litar därför på att resultatet kommer att bli bra.

Efter att ha tänkt efter noga har jag bestämt mig för att jag ska tatuera in någon text då jag tycker att h*n är väldigt duktig på det. Frågan är bara vad det ska stå och vart jag ska placera den. Som jag nämnde i ett av mina föregående inlägg så är jag sugen på att tatuera in en av mina dikter på detta sätt:

Nu är frågan: vilken dikt ska jag ta? Jag har läst igenom alla, men kan inte riktigt bestämma mig för vilken som blir bäst och jag tänkte därför be om råd. Vilken tror Ni blir finast att ha?

För att läsa dikterna klickar ni HÄR.



Önskelista
Publicerat den

För någon dag sedan diskuterade jag och Dennis det här med min födelsedag. Jag berättade nämligen att vi kommer att fira den här i lägenheten, vilket inte var några problem. Han började då att fundera över vad han ska köpa till mig. Det är tydligen inte lätt då han säger att jag önskat mig så mycket.

Det jag vet att jag har önskat mig är:

- Fotoalbum
- Fotoframkallning av digitala foton
- DVD kombinerat med VHS
- Digitalkamera med minst 10mpx (har 7mpx på min nuvarande)
- Pengar till tatuering
- Pengar till kläder
- Tv-spelen jag hittade på Siba
- En ny tvärflöjt

Det jag önskar mig mest är dock pengar till tatuering. Det är någonting som jag vet skulle betyda mycket för mig med tanke på innebörden av det jag vill tatuera.

Nu blir jag givetvis glad över vad jag än får, men om jag fick välja så skulle jag vilja ha pengar till en tatuering. Jag måste bara komma fram till vem som ska göra den. Jag har ju kontaktat True Heart i Ludvika, men är osäker då jag tycker att 1200:- är lite saftigt för lite text. Jag har många bekanta som tatuerar väldigt bra, så någon av de kanske kan göra det ?



Fundering kring tatuering
Publicerat den

När jag loggade in på msn imorse skrev Sara att hon försökt att få tag i mig på mobilen inatt, så hon frågade om det var okej att ringa till vår hemtelefon för att prata en stund. Hon berättade att hon vill ha tips och råd angående tatueringen hon vill bygga vidare på.

Jag har under förmiddagen googlat och tagit fram några bilder som jag tänkte att hon skulle få titta på. Nu har vi visserligen helt olika åsikter om vad som är snyggt och helt skilda smaker, så det är inte säkert att hon kommer att tycka om mina (åtta) förslag.

När jag letade efter bilder till Sara började jag även att leta efter bilder till mig själv. Jag är grymt sugen på att tatuera mig, som Ni vet. Jag har länge vetat att jag vill ha fler än en, så jag håller på att leta inspiration till alla mina idéer. Jag har t.ex. funderat på om jag inte ska tatuera en av mina dikter på sidan av magen, från revbenet och neråt. Frågan är bara vilken som blir bäst.

Först och främst vill jag tatuera texten:"Everywhere I am, There you will be", men jag har också hittat en annan jag vill göra. Nämligen denna:


Jag har under många år varit ett fan av "Star tattoos" och har hittat en potentiell tatuering som jag skulle kunna tänka mig och det är denna:





I won't eat, no more.
Publicerat den

Efter två nätters god sömn trodde jag att jag skulle få en tredje, men icke. Natten har varit jobbig då jag haft ont i axeln, jag kunde inte hitta en skön sovställning, det var för ljust i rummet, det var för varmt och jag hörde katterna stup i kvarten.

Först kunde jag inte förstå varför natten blev som den blev, men jag tror att jag har hittat boven: MAT! Vi åt nämligen runt kl.20 då vi inte ätit någon riktig mat under dagen, så Dennis tyckte att vi borde göra det och så blev det.

Det sägs att man inte ska äta efter kl.18 då man morgonen efter kan få rubbad aptit och frukost är ju det viktigaste målet på dagen. Jag skulle nog vilja lägga till att även sömnen kan bli dålig.

Jag brukar inte äta såhär sent och jag kommer i fortsättningen att försöka låta bli då jag vill sova. Jag vill inte ha det såhär när vi har börjat skolan igen.



YouTube-klipp
Publicerat den


Eftersom jag har tråkigt tänkte jag dela med mig av ett YouTube-klipp. En bit från ett avsnitt ur Mythbusters. Jag höll på att garva arslet av mig när jag såg detta. xD

PS. SKRUVA UPP VOLYMEN! DET ÄR DÅ DET ÄR SOM ROLIGAST.



Fanta wildberries
Publicerat den

Nu var det länge sedan jag poängsatte någonting som jag smakat, så jag tänkte att jag skulle bli bättre på det också.

Många gånger när Dennis och jag har varit på Hemköp har vi sett nya läsksorter, bl.a. Fanta. Det har kommit ut Fanta lemon och Fanta wildberries. Jag har provat båda två och jag måste säga att de båda är väldigt goda. Den sistnämnda är dock min favorit bortsett från originalet. Originalet passar perfekt till pizza, t.ex.

Lemon får 3/5 och wildberries får 4/5.



Veckans låt
Publicerat den

Förra året införde jag någonting som kallades för Veckans låt och jag har nu bestämt mig för att återuppta det, men att verkligen skärpa till mig. Jag älskar musik och tycker att det är kul att dela med mig av den musik jag lyssnar på. Jag kommer dock inte att skriva någon text som jag tidigare gjort, utan bara ladda upp en låt. Det kommer att vara en tanke bakom varje låt, men Ni får själva lista ut vad jag försöker att förmedla med låten.

Varje söndag kommer det att finnas en låt här i bloggen, så håll utkik Ni som är nyfikna. Jag tänkte ladda upp varierade låtar då jag faktiskt lyssnar på annat än rock. xD



Sömntuta
Publicerat den

Eftermiddagen är nu här och det har inte hänt någonting hemma hos oss. Dennis klev upp kl.11:15 pga. att jag väckte honom - jag hade då varit uppe i en timme. Jag ville inte att han skulle sova bort hela dagen, så jag smög mig in i sovrummet och kramade om honom. Han vaknade när katterna följde efter mig och valde då att kliva upp.

Vi har precis duschat och jag ska snart till att tvätta håret och sminka mig innan vi går ner till stan för att köpa kattmat. Sorten vi ger dem finns inte på Ica, så vi måste alltid bege oss ner på stan till Hemköp. Jag klagar dock inte då vi får oss en promenad. Det var uppfriskande förra gången.

Jag har även klippt Dennis hår för första och förmodligen sista gången. Han får självlockar när håret börjar bli långt och han ville bli av med dem. Istället för att köpa en plattång bad han mig att hjälpa honom, så jag klippte bort dem. Det blev nästan som en pottfrilla då hans lockar sitter på samma höjd hela vägen runt, men han orkade inte bry sig så mycket utan lät det vara så.

Sen vill jag passa på att önska min kompis Emma lycka till då hon idag åkte in på BB då hon haft förvärkar de senaste dagarna. Hon har BF den 27:e (om jag inte minns fel), så hon är inte fullgången än. Jag hoppas att det går bra för henne oavsett om hon kommer hem med sin lilla dotter eller ej - de vet att det är en flicka.

Lycka till!



Piercing eller tatuering ?
Publicerat den


Som Ni säkert vet har jag länge funderat på om jag inte ska göra en minnestatuering tillägnad Kim, men nu börjar jag även bli sugen på att pierca mig igen. Jag har varit det ett tag, men har inte kunnat bestämma mig för vad jag vill göra. Septum har jag dock valt bort då jag inte tycker att den skulle tillföra någonting, utan den skulle nog bara se allmänt dum ut. Jag tog ju ur min nostril just för att näsan skulle bli fri. Då är det dumt att pierca näsan igen.

Ovan har jag bifogat bilder som demonstrerar hur jag skulle se ut i olika piercingar och jag ber om Er hjälp. Ska jag låta det vara som det är eller ska jag smycka mig med ännu en piercing? Kan tillägga att om jag skulle välja att sticka hål på mig så blir det sista gången jag gör det i ansiktet. Sen får det räcka.

Tatueringen vet jag inte riktigt när jag ska göra. Jag har iaf kontaktat studio om priser och jag skulle få ge 1000-1200:- för texten "Everywhere I am, there you will be". När jag ska ha råd med det vet jag dock inte. Det får isåfall bli efter sommaren, framåt hösten någon gång.

Jag vet att jag har bett Er om hjälp angående detta tidigare på Bilddagboken (och kanske här?), men jag ber Er en gång till. Smakråd, tack!



Satsa på en musikkarriär ?
Publicerat den

Efter att ha lyssnat på några låtar av Emil Sigfridsson kom jag att tänka på mitt förflutna vad innefattar Rasmus, men också skolan. Vad jag hade satsat på om det inte vore för idrotten och jag kom fram till att jag isåfall hade satsat på musik. Jag har visserligen sedan barnsben drömt om att bli dansare och att bl.a. få vara bakgrundsdansare på t.ex. melodifestivalen, men när jag kände att jag verkligen ville börja dansa ansåg jag mig vara för gammal (15 år).

Trots att jag slutade att spela tvärflöjt på musikskolan när jag var 13 år gammal samt att jag sålde den i dec-09 så hade det varit kul att göra någonting inom musik. Nu sjunger jag inte i värdsklass, men det går alltid att slipa sig själv. Det är nu jag ångrar att jag sålde flöjten, så jag funderar på om jag inte ska önska mig en ny av märket Yamaha i födelsedagspresent även om det är ganska osannolikt att jag skulle få en.

Under många år har jag känt att det skulle vara kul att spela och sjunga låtar på t.ex. dop, gudstjänster, bröllop m.m. Nu är jag inte så mycket för kyrkor och religiösa saker, men att få medverka på tillställningar hade varit väldigt roligt. Jag är fortfarande väldigt duktig på att spela, så än är det inte för sent.

Nu när jag inte längre spelar innebandy tänkte jag att jag skulle försöka hitta någonting annat att satsa på och jag tror att det är detta jag vill göra. Musik har alltid fått mig att må bra och jag har alltid använt mig av flöjten när jag har mått dåligt. Den har fått mig på bättre humör. Sen är det kul att göra någonting som man vet att man är bra på.

Jag kommer visserligen att satsa på idrott också, men eftersom jag har tröttnat på innebandyn efter mina turbulenta år så väljer jag att träna varierat istället för att satsa på en och samma idrott. Jag vill fortfarande utbilda mig till dietist, men jag känner att jag också vill hålla på med musik. Vi får se hur det går ihop, men jag vet att jag klarar allt bara jag vill.



Sängliggandes
Publicerat den

Efter att ha spenderat större delen av dagen i köket och vardagsrummet har jag nu valt att bege mig till sovrummet. Dennis sitter vid tv:n och spelar med sin bror, så jag tänkte att jag skulle lägga mig här och kika runt lite samt spela på Spigo. Det är turnering i Fia med knuff om kl.21 som jag tänkte delta i.

Utöver städningen har det inte hänt så mycket idag. Vi var till affären en sväng på eftermiddagen då Dennis höll med mig om att tacos lät lockande, så det stod på menyn idag. Jag åt dock bara en stor, vilket jag i vanliga fall brukar göra då jag är liten i maten. Det var dock lika gott för det. Imorgon får det bli någonting lättare, någonting som vi har hemma.

Imorgon är det tänkt att jag ska ta itu med de uppgifter som jag skulle ha lämnat in under lovet, men som jag valde att strunta i. Jag har fortfarande den där komedin kvar, så jag tänkte att jag skulle göra klart den nu i veckan så att jag hinner lämna in den innan skolan börjar. Sen har jag två uppgifter som jag vill ha klara innan praktiken, som börjar v.4. Vi har dock inte fått någon deadline på dem.

När det gäller praktiken så ser det ut som att jag ska vara på en 6-9 skola och assistera idrottsläraren. Det ska bli spännande och jag hoppas att det kommer att gå bra.

Om en vecka återgår vi till skolan och det ska faktiskt bli skönt. Det är så tråkigt att gå hemma för länge då jag blir så fruktansvärt rastlös. Att vara ledig i 3-4 dagar är okej, men blir det längre än så tröttnar jag och vill ha någonting att göra.



Allt är som vanligt igen
Publicerat den

Då var vi klara med både städning och sopkastning. Jag funderar dock på om jag inte ska dammsuga idag igen då katterna hela tiden får med sig kattsand ut från badrummet. Antar att stenarna fastnar mellan trampdynorna, precis som maten ibland brukar göra. Hur de bär sig år vet jag dock inte.

Jag har kommit på en sak som vi måste göra idag och det är att gå ner i förrådet med saker som vi inte använder, t.ex. vinterkläder. Det ligger skor, vantar och mössor på hatthyllan samt att det hänger jackor på klädhängarna som inte används. Hyllan är även väldigt svag, så då är det lika bra att ta ner sakerna i förrådet. Även Dennis cykel ska ner dit. Den pajjade i somras, så den ligger i småbitar på balkongen vilket inte är särskilt trevligt. Det blir alltså en vända ner i förrådet.

För tillfället sitter Dennis och jag i soffan. Han spelar Playstation 3 medan jag sitter och halvtittar samtidigt som jag kikar på datorn. Jag håller även på att fundera ut vad vi kan äta. Jag är nämligen hungrig - första gången på länge. Efter att ha kollat i frysen funderar jag på om vi inte ska laga lite tacos. Frysen är full av köttbullar och falukorv, men jag är inte särskilt sugen på det så jag ska se om Dennis går med på att äta tacos. Annars får det väl bli någonting med köttbullar ändå. Antagligen med pasta och gräddsås.

Det känns faktiskt ganska skönt att julen är över, nu när jag tänker efter. Det är nytt år och det kommer hända mycket år 2011. Nu i januari fyller jag t.ex. 21 år, i februari är det alla hjärtans dag samt att jag och Dennis har varit tillsammans i 1 år. Det händer även mer saker nu i början på året, men vad tänker jag inte berätta riktigt än.

Mellan mars och juni händer det inte särskilt mycket, men till sensommaren/hösten kanske en av mina högsta önskningar slår in - om jag har tur. Det ska bli spännande att se vad detta år har att ge. Om det blir som vi har tänkt oss.



Julen städas ut
Publicerat den

Städningen är nu i full gång och vi har precis bytt gardiner i köket. Vi hade två olika att välja mellan: gröna med blommor eller lila med blommor och det fick bli de lila. Dennis tyckte att de gröna såg ut som skräp. Pga. att det var längder och att fönstret är ganska litet blev det nu ganska mörkt i köket, men jag tycker faktiskt att det är mysigt. Allt julpynt förutom julgardinerna i vardagsrummet är borttaget.

Dennis tycker att jag ska äta upp pepparkakshuset, men det har stått framme i 2 månader så jag är ganska skeptisk till det. Dessutom har vi en hel burk med pepparkakor som jag tycker att vi borde äta upp först, så jag har ställt huset i skåpet med allt julpynt. Det kanske låter äckligt att spara det till nästa år, men vi ska ju ändå inte äta det utan det ska agera dekoration.

Det enda som är kvar nu är att sätta upp gardinerna i vardagsrummet, torka av alla bänkar och bord samt diska. Ugnen måste också rengöras, men då måste vi först gå till Ica och köpa svampar eller stålull. Efter det är det endast maten som är kvar. Vi har ännu inte bestämt vad vi ska äta, så det ska bli spännande. Igår ville jag ha pizza, men det blev istället kokkorv med mos, kokta morötter och sallad. Det dög det också.



Det tar sig
Publicerat den

För första gången på snart 2 ½ vecka har jag fått sova ut. Dennis och jag gick till sängs runt midnatt igår. Jag tog för givet att jag skulle sova oroligt ännu en natt, men icke. Jag vaknade för ca ½ h sen och känner mig nu utvilad och ganska imponerad. Efter så många nätter av sömnsvårigheter trodde jag att det aldrig skulle hinna bli bättre, men nu känns det som att det faktiskt är på gång.

På menyn idag står städning av köket. Det är disk, nedtagning av julpynt och avtorkning av bänkar som gäller. Dammsugning av lägenheten och heltömning av kattlådan togs omhand igår.

Förutom det har jag ingen aning om vad som händer. Det återstår att se. Jag kanske får för mig att forstätta med mitt album.



Ökad självkänsla
Publicerat den

För exakt ett år sedan på dagen satt jag i bilen på väg till Falun för att se Elias spela handboll på Lugnet. När vi precis passerat Jobsbo ringer Sara och berättar att vi fått en tid hos Håkan Elfving kl.15-20(?). Först visste jag inte vad jag skulle svara, men det slutade med att jag tog första bästa tåg till Ludvika.

Sara hämtade upp mig och vi åkte sedan hem till mig för att hämta kläder, smink samt accessoarer. Jag minns att jag var väldigt nervös, vilket jag också var när vi kom fram. Det kändes konstigt att vara tillbaka i Björsjö igen efter att inte ha varit där sedan Rasmus gjorde slut - då för ca 3 år sedan.

När vi kom in i Håkans fotoateljé/studio fick vi sätta oss ned en stund. Efter ett tag fick vi göra oss i ordning vad gäller smink och hår. Jag trodde att vi skulle fota i kläder, men det visade sig att vi skulle fotas enbart i underkläder och nakna. Först kändes det obehagligt då jag skäms över min kropp, men efter ett tag släppte det.

Sara och jag tog parbilder, vilket var väldigt kul då jag känner mig väldigt trygg med henne. Jag kunde slappna av och bilderna blev faktiskt hyffsat bra för att ha så pass dålig självkänsla. Det var även första gången som jag fotades samt träffade Håkan. All anledning att vara nervös.

Hela upplevelsen med att bli fotad var rolig, men efter att ha varit med om det tre gånger så känner jag att det inte riktigt är min grej. Jag har väldigt svårt för att leverera en känsla på beställning samt svårt för att ta direktiv. Jag har även svårt för att hitta vinklar samt att jag anser mig väga för mycket. Jag uppskattar dock att jag fick komma dit. Det var lärorikt.

Anledningen till att jag väljer att skriva om detta och lägga upp en av bilderna beror på att jag efter mina fotosessioner fick en ökad självkänsla. Jag ser annorlunda på mig själv idag och självförtroendet har ökat.

Under många år har jag praktiskt taget hatat mig själv pga. mobbingen, misshandeln och mina katastrofala förhållanden. Jag har ständigt klandrat mig själv för hur mitt liv blev, men med tiden insåg jag att det inte handlar om att det är mitt fel utan snarare om att jag har haft otur. Jobbiga saker händer och man ska aldrig klandra sig själv för det. Vi gör alla dåliga val här i livet, men vi måste gå vidare och det var vad jag insåg efter dessa fotosessioner.

Grunden till det tror jag ligger i att jag gick med på att göra någonting som jag i normala fall aldrig skulle utsätta mig för. Det gjorde att jag kände mig mer bekväm i "rollen" vilket i sin tur gjorde att jag slappnade av och började att acceptera mig själv.
Jag vet att jag klarar mer än jag ibland tror, så vad jag försöker säga är: tack Håkan.



Nyårslöfte
Publicerat den

Eftersom det är så pass länge sedan jag avlade ett nyårslöfte tänkte jag att jag i år skulle göra det. Först tänkte jag lova mig själv att vara mer hälsosam, vilket jag också tänker vara. Det är dock inte min största prioritering när det gäller löften, utan jag tänker lova mig själv att vara mer öppen - våga prata mer. Antingen med mina vänner, med Dennis eller här i bloggen.

Många gånger har jag velat skriva av mig, men valt att avstå pga. att jag inte vill att alla ska behöva veta allt. Det har också berott på att jag inte förberett mig för vilka reaktioner det kan skapa och vilka kommentarer jag kan få. Det får dock vara ett slut på det då jag känner att jag vill vara mer öppen. Bloggen är faktiskt till för mig och inte för Er läsare även om jag tycker att det är kul att Ni läser och kommenterar. Nu kommer jag såklart inte att prata om precis allt, men mina tankar och känslor. Saker som för mig är viktiga.

Jag har tidigare fått kommentarer där någon härifrån Västerås skrivit att jag bara klagar och jag uppmanar dig då att du i fortsättningen inte bör läsa min blogg. Det kommer att stiga dig åt huvudet.



Frustration och skräckfilm
Publicerat den

Under gårdagen hände det inte speciellt mycket. Dennis spelade wow med sina kompisar medan jag hängde på Familjeliv. Jag har inte kunnat sluta tänka på den där forumtråden. Jag blir så fruktansvärt arg, men det var som jag sade till Jonna för ett par dagar sedan: vi har alla olika åsikter och har rätt att uttrycka dem då vi har yttrandefrihet i Sverige. Jag tycker bara att det är så fascinerande hur folk kan se på saker och ting. Sen om det är bra eller dåligt är en annan sak.

Hur det kommer att gå för kvinnan lär vi aldrig få veta då hon av misstag råkade avslöja vem hon var (hon skrev först anonymt), vilket resulterade i att hon avregistrerade sig på siten. Hon skrev i ett av sina senaste inlägg att hennes man insett sina fel och det låter därför som att hon kommer att stanna, vilket jag tycker är dumt. Det finns såklart de män som endast använder sig av våld en gång och sedan blir bättre, men en gång är fortfarande för mycket!

Utöver att hänga i forumet tittade Dennis och jag på film under kvällen. Vi tittade på Scar. Jag trodde att den skulle vara dålig, men den var faktiskt bra. Jag tyckte inte att den var ett dugg äcklig, som min karl gjorde, utan jag kunde inte sluta tänka på varför man gör en sådan sak. Hur kan man njuta av att plåga och döda tonårsflickor? Människor överhuvudtaget.

Efter filmen satt vi och tittade på tv, men vid kl.01 gick vi och lade oss. Klev upp ur sängen gjorde vi för snart en timme sedan. Jag känner mig faktiskt utvilad idag och är inte ett dugg seg, så jag skulle nog kunna säga att det var en bra natt trots att det var riktigt varmt i rummet.

Vi har inga planer för dagen, men jag funderar på om jag inte ska städa lite grann. Katterna drar med sig kattsand ut på golvet, så det ska bort. Sen får vi se vad som händer.




Självförsvar
Publicerat den

Om dagarna när jag känner mig rastlös brukar jag sitta och kika runt på internet. Jag har varit medlem på en sida som heter Familjeliv i snart 5 år och när jag tidigare under dagen var inne i forumet relationsproblem fick jag en chock.

Jag upptäckte en tråd som handlade om gårdagen. Ett par hade nämligen bjudit in släkt och vänner till en nyårsfest som i själva verket var deras bröllop. Strax innan bröllopet hade mannen lovat att han endast skulle skåla i champagne vid midnatt, men redan vid 23-tiden gick han fram till sin fru och säger att han vill ha sin bröllopsdans. Han är då strupfull och kvinnan får alltså stå och dansa med sin sluddrande karl.

När de kommit hem från festen anklagar mannen sin fru för att ha förstört kvällen. Då hon är gravid och full av hormoner valde hon att låsa in sig i badrummet då hon ville vara i fred. Hon ställer sig i duschen i hopp om att en varm dusch ska lugna ner henne så att hon kan slappna av och få sömn under natten.

Efter en stund bryter sig mannen in i badrummet. Han stänger av vattnet vilket leder till att hon ber honom att försvinna, men han vägrar. Hon säger att han kan få vara kvar i rummet om han bara låter henne duscha klart, men istället börjar han att spruta iskallt vatten på henne. Hon blir förbannad och häller schampo över honom och säger att han inte kan bestämma över henne.

Hon får tag i munstycket till duschslangen och slår honom på armen för att han ska släppa henne. Han har alltså tagit tag i henne och vägrar släppa. Efter det minns hon inte särkilt mycket. Det enda hon kommer ihåg är att hon ligger nedtryckt i badkaret med ett stryptag runt halsen. Att hon skriker att han ska släppa henne. Han släpper för en sekund så att hon kan ställa sig upp. Han knuffar då ur henne ur badkaret ner på golvet och tar sedan ett nytt grepp.

Det bankar då på ytterdörren. Det är grannen som skriker att han har ringt polisen. Mannen släpper då och går därifrån.

Anledningen till att jag tar upp detta beror på att jag fick mig en chock av alla kommentarer hon fick. Många av oss tycker att mannen har agerat fel som brutit sig in i badrummet när det var så uppenbart att hon ville vara ifred medan lika många tycker att det är hennes eget fel att han agerade som han gjorde. Jag förstår inte hur det kan vara hennes fel när det är han själv som avlagt löftet, när det är han som bryter sig in i badrummet och kränker henne. För mig handlar detta om kränkning och misshandel även om många ser det mer som ett bråk.

Jag förstår inte hur folk kan lägga skulden på henne när det enda hon har gjort är att utövat självförsvar. Om Dennis hade brutit sig in i badrummet när jag låst in mig för att duscha så att jag får vara ifred, sprutar iskallt vatten på mig för att sedan hålla i mig hade jag agerat precis likadant som hon gjort då ingen har rätt att agera på det sättet.

Några försökte lägga fram att mannen har lika stor rätt att vara i badrummet som hon har och att det då inte handlar om att bryta sig in. Att det är löjligt av henne att agera som hon gjorde. Det fanns t.o.m en som påstod att stryptag är mindre allvarligt än att hälla schampo över någon och då blev jag så fruktansvärt förbannad. Hur i helvete kan schampo vara värre än ett stryptag? Hur många dör i Sverige varje år pga. lite schampo på kroppen? V
ar 16:e dag dödas en kvinna i Sverige av sin partner/ex. Ge mig en siffra på folk som dör av schampohällning under de dagarna så kan vi börja snacka.

Det har även lagts fram att kvinnan varit nykter vid tillfället, men att mannen varit full. Jag tycker personligen inte att det spelar någon som helst roll. Bara för att han är alkoholpåverkad ger honom inte rätten att agera hur som helst. Hur svårt ska det behöva vara att knacka på dörren när man vill någonting? R brukade försöka bryta sig in i badrummet när jag skulle gå på toa och ibland tjuvkikade han på mig när jag duschade. Hur kränkande är inte det? Att stänga dörren borde vara tecken nog på att man vill vara ifred.

Att bryta sig in i ett badrum, i sitt eget hus eller inte, för att sedan spruta iskallt vatten på sin nyblivna fru som står naken i duschen anser jag som kränkning. Hon låste in sig av en anledning och han vägrade att ta hänsyn till det.

Hur det kan vara hennes fel att hela situationen uppstått förstår jag inte. Om han lagt fram att han ville supa sig full på nyårsafton hade de kunnat skjuta upp bröllopet. Om min karl hade varit full på vårat bröllop hade jag också blivit förbannad och besviken. Det ska vara en av de lyckligaste dagarna i deras liv, men han förstörde den och lade sedan skulden på henne. Typiskt beteende från män som inte vet hur man behandlar en kvinna.

Enligt mig handlar hela denna soppa om att han bröt sitt löfte om alkoholkonsumtionen under festen. Det är iaf det som startar rabalderna. Hur kan hon ha förstört kvällen när det är han som lovat att inte dricka sig full?

Jag blir så rädd, chockad och förbannad på samma gång när jag ser hur många som försvarar denne man. Hur kan man försvara någon som har druckit sig stupfull, brutit sig in i badrummet och sprutat iskallt vatten på sin fru, tagit tag i henne för att sedan ta ett stryptag? Argumentet att hon inte hade någon rätt att slå honom med munstycket till duschslangen köper jag inte eftersom detta handlar om självförsvar från hennes sida. Snacket om att hon ska ha triggat honom att misshandla henne genom att hälla schampo på honom och slå honom med munstycket köper jag inte heller. Oavsett hur arg han är och hur mycket alkohol han än har druckit så har han ingen rätt att slå henne. Det enda hon ville var att han skulle gå därifrån så att hon fick duscha klart. Är det för mycket begärt?

Det skär i mitt hjärta när jag tänker på det lilla barnet de väntar. Eftersom jag själv levt med en våldsam man samtidigt som jag varit gravid vet jag vilket jobbigt beslut hon nu står inför. Kommer hon att göra samma misstag som jag - att stanna i hopp om att det ska sluta? Risken är stor att detta inte var en engångsförteelse, men jag hoppas verkligen att det är det så att han inte skadar någon igen. Jag tycker att hon ska gå medan hon kan. Det är klart att det finns de män som inte upprepar sitt våld mer än en gång, men en gång är för mycket!

Under tiden som jag själv levde i skiten utövade jag självförsvar ett fåtal gånger, men det var ingenting som vållade skada. Det hända att R tryckte ner mig i soffan eller höll fast min kropp och vad jag gjorde då var att slå tv-dosan mot hans fotknöl eftersom han var så pass benig (han var 30cm längre än mig, men vägde bara 3kg mer) samt att jag ibland bet honom i benet för att markera att nu jävlar släpper du. Inget av detta vållade skada, utan det var saker som kunde upplevas göra ont för stundet. Ingenting i jämförelse mot vad han utsatte mig för.

Det känns som att självförsvar idag är en rättighet som har försvunnit. Att de som blir utsatta för kränkning eller brott bara ska stå och ta emot. Är det verkligen såhär folk ser på våld? Att det är offret som bär skulden till partnerns agerande.

Jag tänker inte ta åt mig av det här då jag vet att jag inte gjorde någonting fel under mitt och R's förhållande. De som har varit inblandade i fallet vet att han har problem och det är skönt att veta att han nu får hjälp. Jag vill verkligen inte att han ger sig på någon annan. Det får vara ett slut på det här. Jag hoppas även att misshandeln ute i världen slutar. Urs, jag blir så arg.



"Var detta ditt bästa år hittills?"
Publicerat den

Inatt innan Dennis och jag skulle sova fick jag frågan:"Var detta ditt bästa år hittills?". Jag svarade ja, men när jag tänker efter så måste jag nog lägga till år 2006 på listan. Anledningen till att det var ett bra år beror på att det var då min högsta dröm gick i uppfyllelse. Jag började på innebandyprogrammet i Falun och flyttade  hemifrån för första gången.

Jag hade under en längre tid sett fram emot att få lämna Smedjebacken och börja ett nytt liv, så när jag fick beskedet om att det skulle bli så kunde jag inte göra annat än att fälla glädjetårar. Jag minns ögonblicket som om det vore igår. Det var avslutning på innebandylägret, Rookie Camp. Mamma, pappa och Elias åkte till FK-arena för att hämta mig och min packning. När jag gick fram till dem för att hälsa sträckte mamma fram ett brev som jag öppnade. Där stod det att jag blivit antagen till innebandyprogrammet. Gud, vad glad jag blev!

Att flytta hemifrån för första gången är en stor upplevelse, speciellt om man får göra det själv. Det var både roligt och lärorikt då man lär sig så mycket. Ansvaret ökar då man måste ha större koll på saker och ting, men jag tycker inte att det var något problem.

Skolan gick bra fram tills Mars-07 då Rasmus gjorde slut, men innan dess presterade jag relativt bra. Jag tycker dock såhär i efterhand att jag hade kunnat presterat bättre, men jag drabbades även då av prestationsångest vad gäller innebandyn. Jag var ny i IBF Falun och deras motivering till varför jag inte fick spela var:"Vi vet inte vad du går för". Det kändes då lönlöst att ens försöka, vilket smittade av sig på skolan precis som det gjorde i år.

En positiv grej inom innebandyn var att jag emellanåt fick träna med elitdamerna - när någon av deras målvakter inte kunde. Det lyfte mitt självförtroende en bit och upplevelsen var väldigt rolig. Synd att jag var så dum och hoppade av skolan. Annars hade jag säkert fått träna mer med dem.

Med tanke på att jag blev mobbad under så gott som hela min uppväxt så mådde jag under år 2006 relativt bra. Det var dock under år 2007 som allting rasade.

Vad som hände mellan år 2006 och år 2010 behöver jag inte diskutera eftersom de flesta redan är medvetna om det. Varför var då år 2010 så bra? För det första så kändes det som att jag vid årsskiftet mellan år 2009 och år 2010 växte mentalt. Jag såg saker från en helt annan synvinkel och jag kände att jag vågade mer. Tidigare så tänkte jag alltid på hur folk skulle reagera om jag handlade på ett speciellt sätt eller sade någonting. Nu kan jag stå på mig och verkligen säga vad jag känner och tycker. Några fick även smaka på det.

En annan faktor har såklart varit Dennis. Om en vecka är det exakt 1 år sedan han hittade mig på Bilddagboken och vi började prata. Till en början pratade vi endast om piercingar då han funderade på om han skulle pierca ögonbrynet. Jag gav då honom skötselråd m.m. vilket var uppskattat. Han kallade mig även för expert när det gällde detta.

Efter det här med Niklas började vi att prata mer och vi kom allt närmare varandra. När jag första helgen i Februari var hemma hos Sara för att fira våra födelsedagar i efterskott upptäckte jag mina känslor för honom. Tidigare hade jag aldrig tänkt på det, men efter att Sara frågat efter hans mobilnummer - på skoj - och jag skrikit "NEJ, HAN ÄR MIN!" drog jag slutsatsen att jag faktiskt fanns någonting mellan oss.

Den kvällen gick vi till krogen för att dansa och jag hade två stycken som raggade på mig, men trots det kunde jag inte sluta tänka på Dennis. Jag dansade med en av killarna (som jag var bekant med sen tidigare då vi gick på Lorensberga samtidigt) och trots att han verkade ha en trevlig kväll samt att han sade till mig att jag var vacker kunde jag inte sluta tänka på Dennis, så jag dissade denna kille och åkte hem.

Dagen efter krogbesöket berättade jag detta för Dennis. Hur kvällen var, vad jag vräkt ur mig när Sara frågade efter hans nummer och att jag kommit fram till att jag hade känslor för honom. Han berättade då att även han hade känslor för mig, men att han inte vågade erkänna dem för mig pga. vår åldersskillnad. Varför skulle jag vilja ha en snorunge som honom? Jag frågade honom detsamma: Varför skulle han vilja ha en gammal kärring som mig?

2 ½ vecka efter att vi kommit ut med våra känslor för varandra var det dags för första mötet och det gick över förväntan. Dennis var rädd för att han skulle göra någonting fel, så han var ganska avvaktande även om det var han som tog initiativet till så gott som allt. Jag minns t.ex. när vi stod i köket efter min innebandyträning. Vi skulle precis till att äta och Dennis ville ha smörgås medan jag bestämt mig för att äta gröt. Han gjorde snabbt i ordning sina smörgåsar och ställde sig sedan bakom mig vid spisen. Han lade sina armar om mig och placerade sin haka på min axel. Jag blev glatt överraskad då jag trodde att han skulle vara väldigt blyg.

Resten av mötet orkar jag inte berätta om med tanke på att det redan finns skrivet här i bloggen. Förutom att vi hade en jobbig period med hans ex så har vårat förhållande varit väldigt bra. Över förväntan.

När vi hade varit tillsammans i 2 månader fick jag beskedet om att det inte fanns någon plats för mig i Falun, vilket gjorde mig förkrossad. Jag hade ingen aning om vart jag skulle ta vägen, så jag pratade med Dennis om detta. Han föreslog att jag kunde söka till Västerås eftersom han ändå skulle gå i skola där. Då kunde vi träffas när vi ville med tanke på att det då skulle vara närmare avstånd mellan oss. Tanken lockade, men jag visste inte hur jag skulle göra med boende då det verkade svårt att få tag i lägenhet i Västerås. Han sade då att jag kunde få bo med honom. Said and done. Jag kontaktade två skolor och fick klartecken från båda. Det vara bara att välja vilken jag ville. Det blev då John Bauergymnasiet då de ville att jag skulle börja direkt (detta var i Maj-10).

I slutet av juli flyttade vi ihop i vår lägenhet här i Pettersberg. Det kändes fantastiskt att få flytta ännu en gång, men att denna gång veta att jag inte är beroende av någon annan. Att jag kan ta hand om mitt eget liv samtidigt som jag bor med Dennis. Skulle det hända någonting så kan jag bo kvar.

3 ½ vecka efter att vi flyttat började skolan. Det kändes bra att äntligen vara tillbaka och verkligen få göra någonting av mitt liv. Att få gå en idrottsinriktad linje var som pricken över i. Perfekt.

Anledningen till att år 2010 blev ett så bra år berodde på att jag trodde på mig själv och tog tag i saker som för mig var viktiga. Jag har äntligen träffat en kille som behandlar mig som jag vill bli behandlad. Någon som tar mig för den jag är, som jag är.

Jag har börjat skolan igen, vilket känns bra då jag vet att jag säkrar min framtid. Att jag en dag kan få göra någonting som jag verkligen vill. Som jag verkligen trivs med.

Att få flytta var även någonting som jag värderar högt då många vet att jag absolut inte vill bo i Smedjebacken av många anledningen. Sedan tycker jag om att få ta ansvar och det får jag göra nu när jag inte bor hemma längre. När jag har eget boende. Givetvis med Dennis da, men det är jag som har koll på ekonomin osv. vilket jag själv har tagit på mig att göra.

En annan faktor till att år 2010 blev så bra var också rättegången. Att efter 1 år och 10 månaders väntan äntligen få ett avslut på denna hemska historia. Det är visserligen en punkt kvar, nämligen skadeståndet. Förutom det så känns det så fruktansvärt bra att det äntligen är över. Jag behöver inte längre bekymra mig över R, utan nu kan jag gå vidare med mitt liv.

År 2010 har alltså varit ett bra år för mig då det har hänt fler positiva saker än negativa, för ovanlighetens skull.

Hur detta år kommer att bli kan jag inte förutse nu, men i dagsläge står det mycket i planeringarna och vi får se hur mycket av det som faktiskt kommer att ske. Har jag tur prickar vi av allt och då kommer detta definitivt att vara det bästa året. Den som väntar får se. ;)

Vilket år har varit bäst enligt dig?



Första dagen på det nya året.
Publicerat den

Första dagen på det nya året har än så länge varit bra då jag fick sova länge för första gången på två veckor. Jag vaknade strax efter kl.08 av att Engla skrek, men jag ignorerade henne och försökte att somna om. Det slutade med att vi klev upp kl.10:25. Vi har alltså varit uppe i ca 1 h och på den tiden har jag hunnit äta glass och lite kex.

Dennis och jag stannade uppe till kl.00:30 igår kväll/inatt. Han vill titta på fyrverkerierna då det är ett måste enligt honom, så efter att alla slutat smälla gick vi in i vardagsrummet för att prova mitt nya tv-spel. Det blev diss direkt då man inte kunde styra med pilarna, utan endast med analogerna. Det fungerar inte för mig delvis pga. mina korta tummar (når knappt), så Dennis har satt ut en annons på det. Jag spelade i max 5 min och det var inget begagnat spel när jag köpte det, så det är i väldigt bra skick.

Efter att jag surat klart över spelet gick vi och lade oss. Jag sov oroligt som vanligt, men det känns som att det är på bättringsvägen. Jag hoppas att få kunna sova ut lite innan skolan börjat. Bara vakna upp en morgon och känna sig utvilad istället för ständigt seg.

Vi har inte planerat någonting för dagen förutom maten, så vi får se hur det blir.