Favorit i repris
Publicerat den




Tell the world I'm coming home
Publicerat den

Som det är nu har jag funderingar på att åka hem av den anledningen att mitt välmående inte är det bästa. Det känns som att jag skulle behöva en god natts sömn, ordentligt med mat (vågar inte riktigt ta för mig eller säga vad jag är sugen på när jag är bortrest) och mängder av motion. Posten skulle även behövas ses över eftersom elräkningen aldrig dök upp samt att jag har ett flertal paket som väntar på att bli uthämtade. Vi är osäkra över hur många det rör sig om och hur länge de befinner sig hos Posten innan de riskerar att skickas tillbaka till avsändaren, så det känns som att det är lika bra att vara på den säkra sidan och bege sig.

Dennis har inte fått besked angående hur länge han beräknas arbeta, så han skall diskutera det med sin chef då han helst ser att vi åker tillsammans. Som det ser ut nu kan det komma att bli på torsdag, men det återstår att se.



Svar på kommentar
Publicerat den



Det är det absolut, men med tanke på att jag har ätit p-piller i totalt fem år och aldrig varit med om att mensen uteblivit är det svårt att hålla sig lugn i en situation som denna. Hade hellre sett att mensen kommit än att behöva gå och oroa sig för att någonting är fel.





The lady in red
Publicerat den

Det känns som att det är läge att kontakta kvinnokliniken för undersökning samt rådgivning av den anledningen att vi misstänker att någonting inte står rätt till när det kommer till min kropp. Mensen är nämligen sex veckor försenad, men graviditetstesten visar inga som helst indikationer på att jag skulle kunna vara gravid (hade blivit väldigt förvånad om de gett utslag med tanke på att jag sköter mina piller till punkt och pricka). Vi kan därför konstatera att det beror på någonting annat - förmodligen pga. stress eller/och dålig kost. Man kanske skulle ta och införskaffa ett kosttillskott för att försäkra sig om att man får i sig tillräckligt av de livsnödvändiga vitaminerna och mineralerna ?

Som det är nu kommer vi att avvakta med att kontakta kvinnokliniken eftersom mensen beräknas att komma om två veckor. Det känns som att det är dumt att boka en tid och undersökas för att sedan upptäcka att kroppen har återställt sig. Skulle den mot förmodan utebli en tredje gång kommer pillerna att kastas, för jag kan inte ha det såhär.



Time is running out
Publicerat den

Ett år som sambos ♥ Det går fort när man har roligt.
(Bild från i våras)



Three blocks away
Publicerat den

Gårdagskvällen spenderades i Trosa tillsammans med Fellnert och Maria. Det hände dock ingenting särskilt, utan vi unnade oss en måltid ute samt tittade på film. Eftersom jag försöker att bättra mig vad gäller kosten beställdes det en hawaiisallad (bestående av sallad, gurka, tomat, skinka, räkor, ananas, majs och tillhörande bröd) och tur var väl det då pizzorna serverades på brickor. De var alltså gigantiska (även mitt bröd som var lika stor som en inbakad)!

När alla kände sig klara begav vi oss till Fellnert för att titta på film. Det fick bli Silent hill eftersom han inte hittade någonting bättre. Kan säga som så att den var värdelös och att jag inte kommer att kolla färdigt på den. Vi (Dennis och jag) bestämde oss nämligen för att cykla hem vid 22-tiden av den anledningen att det är svårt att ta sig fram i totalmörker (det finns inga gatulysen på vägen mellan Trosa och Lagnöviken).

Det märks att mina knän är känsliga för belastning. Redan efter tre kvarter kunde jag känna hur det började skava runt knäskålen och kort därefter försvann muskelstyrkan gradvis. Det var ett rent helvete att försöka ta sig upp för alla backar, men viljestyrkan övervann smärtan. Det värsta som kan hända i en situation som denna är att muskelstyrkan försvinner helt, vilket resulterar i att jag knappt kan stå på benen och behöver hämtas. Det gick dock bra i sin helhel eftersom den skavande känslan försvann efter att vi klivit av cyklarna och fått sitta ner en stund.

Kan summera det som att kvällen var trevlig även om den var påfrestande på sina håll.



We're having fun
Publicerat den

De senaste timmarna har gått förvånansvärt fort och det är knappt så att man har hunnit registrera att Dennis faktiskt inte är hemma, vilket i sig är bra av den anledningen att man inte hinner känna sig ensam och/eller nere. Jag har givetvis saknat honom och det skall bli skönt att få krama om honom, men tack vare dagens aktiviteter har jag insett att det förmodligen kommer att bli en roligare vistelse än jag hade förväntat mig.

Kort efter föregående inlägg följde jag med Maarit in till Trosa för att handla. Vi besökte bl.a. trossen (a.k.a ica), en inredningsbutik samt systembolaget. Det var t.o.m. så att jag blev tillfrågad om jag ville följa med in på sistnämnda, med tanke på att jag är nykterist. Jag har dock inga problem att följa med när andra köper alkohol (eller dricker den så länge de gör det med måtta). Hon fick ett leende och kommentaren: Varför inte? Jag är tillräckligt gammal för att få gå in. 

Efter hemkomsten tog vi det lugnt (på varsitt håll). Det blev soffläge för min del pga. att jag kände mig en aning trött. Inte så konstigt egentligen eftersom jag endast åt 2st ägg och en portion lasagne på hela dagen igår. Hade nämligen ingen matlust samt att jag var uppspelt över att få träffa Dennis. Skall dock skärpa mig när det kommer till att äta. Har en tendens till att enbart äta yoghurt, smörgås och frukt när jag är ensam. Tror att det beror på att det är så förbannat tråkigt att laga mat utan sällskap samt att vi brukar köpa mat som inte duger, enligt mig. Vi har därför kommit överens om att utgå ifrån listan med rätter som faller mig i smaken som skrev för någon vecka sedan.  Är tyvärr en aning kräsen.



I'm finally here
Publicerat den



Tack vare att signalfelen har åtgärdats i stor utsträckning befinner jag mig i skrivandets stund hos Dennis föräldrar. Det är tänkt att vi skall stanna tills den 7/8, men det kan hända att jag måste åka hem en eller två dagar tidigare pga. att paketet från Nelly.com anlände tidigare än jag hade räknat med. Klänningen beställdes nämligen på fredag eftermiddag och befann sig på posten redan igår kväll (fick ett sms om det). Jag har visserligen två veckor på mig att hämta ut det, men det känns som att det är lika bra att åka hem i tid så att de inte skickar tillbaka det.

Det finns inte särskilt mycket att säga om gårdagen mer än att resan gick bra. Jag lyckades dock ådra mig ett skavsår på min vänstra axel pga. att sportbagen inte ville ligga stilla. Det gör tack och lov inte ont, men det ser en aning komiskt ut. Ungefär som att man har bränt sig. 

Har inte så mycket mer att dela med mig av, utan nu tänkte jag luta mig tillbaka och invänta Dennis. Han åkte till jobbet för inte så länge sedan och förväntas sluta kl.17. Vi får se vad som kommer att sysselsätta mig under tiden. Som det ser ut nu blir det internet, korsord och Zeke.



Svar på kommentar
Publicerat den







Det handlar inte om att vara lat, utan det handlar om att mina knän inte klarar av att gå långa sträckor. Tycker att Ni (det gäller alla) skall ta reda på fakta när det kommer till mina skador innan Ni kommer med påståenden om att jag är lat. Det har ingenting med saken att göra. Skulle gärna röra på mig mer, men läkarna har rekommenderat mig att inte belasta knäna för mycket vilket jag gör om/när jag promenerar längre sträckor, sitter/står för länge samt om/när jag styrketränar. Det är knappt så att jag kan gå fram och tillbaka från skolan (6 km) utan att få ont, förlora kraft och ramla ihop.

Kan inte göra annat än att hålla med mamma. Varför envisas Ni med att besöka min blogg om Ni anser att det enda jag gör är att gnälla? Ni påverkas inte av mina skador, mina sömnsvårigheter, min stress, min dåliga självkänsla osv, så jag förstår inte vad problemet är! Tycker att Ni faktiskt får skylla Er själva som medvetet väljer att skriva in min adress i sökrutan.



Svar på kommentar
Publicerat den

 


Det verkar som att du inte är läskunning eftersom du ständigt förvränger det som skrivs. Jag har inte påstått att det är ett problem, utan jag konstaterade endast att jag inte har någon lust att gå 11,4 km. Använde pumpsen och axeln som två av många exempel på varför eftersom jag anser att jag inte skall behöva dela med mig av varenda orsak till att jag inte vill eller kan göra särskilda saker.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.29: Selena Gomez & the scene - A year without rain



I'm on my way
Publicerat den

Biljetten har bokats till kl.15:53, vilket innebär att tåget går om fyra timmar. Innan dess skall jag hinna med att slänga återvinning och sopor, diska glasskålen så att den slipper stå smutsig i två veckor, packa alla småsaker, köpa någonting ätbart till resan samt hämta ut biljetten. Det skall inte vara några som helst problem i och med att jag enbart behöver fokusera på mig själv eftersom kissarna har flyttat samt att Malte är på "semester".



Kan knappt berga mig
Publicerat den

Det ser ut som att det går framåt vad gäller signalfelet då tågen mellan Stockholm-Linköping inte längre är inställda. De går dock inte hela vägen, men tillräckligt långt för att jag skall kunna åka till Dennis! Jag har dock inte bokat någon biljett ännu, utan det kommer jag att göra först när hans föräldrar har kommit med besked om när de kan hämta mig. Har nämligen ingen lust att behöva gå från Vagnhärad eftersom jag planerar att använda pumps samt att min axel inte orkar bära på sportbagen mer än ett par minuter.



Det går fort när man har roligt
Publicerat den

17 månader ♥



I can't wait
Publicerat den

Jag brukar i normala fall inte läsa tidningar (varken i pappersform eller via internet). Det var dock tur att jag besökte Aftonbladet tidigare under morgonen då det meddelades att alla tåg som passerar Östergötland samt Södermanland har blivit inställda pga. signalfel. Trafikverket i Norrköping har nämligen drabbats av översvämning och det gör att jag inte kan åka till Dennis förrän detta har tagits omhand.

Det skall tydligen finnas tillgång till ersättningsbussar, men pga. att majoriteten av chaufförerna har tagit semester kan väntetiden komma att bli tre timmar lång. Vi har därför bestämt oss för att vänta tills på tisdag. SJ har nämligen sagt att signalfelet förväntas ha blivit åtgärdat om 23 timmar (d.v.s. kl.18 imorgon), men det finns en risk att det kan dröja och jag vill inte chansa.



Please, behave.
Publicerat den

Det är nu fem timmar sedan som Marie med familj kom för att hämta Eira och Engla. Vi hade, som tidigare nämnt, diskuterat att mötas på centralstationen i Stockholm under morgondagen, men de bestämde sig för att komma till Västerås i eftermiddags (vid lunchtid) av den anledningen att de var uppspelta över att bli kattägare samtidigt som de ville bespara mig besvären som kan uppstå om/när jag bär tunga saker. Väldigt snällt, tycker jag.

Som det är nu känns det väldigt tomt, men det syntes klart och tydligt att de trivdes väldigt bra i varandras sällskap vilket är den största orsaken till att jag ännu inte har ångrat mig. Det känns som att det var ett bra beslut. Det kommer nämligen till en punkt där man inte längre kan tänka/fokusera på sig själv, utan man måste sätta sina djur (och ibland sina barn. Dock inte för oss som ännu inte har några) i främsta rummet. En ljus framtid väntar dem och det är en stor tröst. Vi kommer givetvis att sakna dem, men det är fullt förståeligt med tanke på att de har fantastiska personligheter.



We wish you all the best
Publicerat den

Det har, som tidigare nämnt, publicerats en annons på Blocket angående Eira och Engla. Den har dock förflyttats från Västmanland till Södermanland av den anledningen att vi inte kommer att befinna oss i lägenheten förrän i början av augusti samt att alla vi kom i kontakt med bestämde sig för att lämna återbud enbart pga. att de inte är kastrerade.

Att flytta den visade sig vara ett lyckat beslut då vi under gårdagen kom i kontakt med ett par från Stockholm som omedelbart förälskade sig i de små liven. De bor förvisso i lägenhet, men det finns tillgång till att vistas utomhus tack vare att de bor på första våningen och därmed kan använda en ramp och en eventuell kattlucka. Det kan även hända att kissarna får följa med till parets sommarställe, som även det ligger i huvudstaden.

Tack vare att en vän till familjen kan utföra operationer nästintill gratis (veterinär) var kastreringen det minsta problemet, vilket är en tröst för oss i och med att det tidigare har varit orsaken till att de tidigare intressenterna tackat nej. Det är dock oklart om de skall kastreras omgående eller om de skall paras (givetvis inte med varandra i och med att det är omöjligt).

Det var tidigare tänkt att jag skulle åka till Dennis imorgon kväll, men vi har bestämt oss för att skjuta upp det tills på måndag av den anledningen att hans föräldrar i skrivandets stund befinner sig på båtsemester. De är osäkra över vilken tid de kommer hem och eftersom jag måste hämtas i Vagnhärad (tåget stannar där) känns det dumt att chansa. Marie och Mathias har underrättats om detta och det har föreslagits att vi skall träffas på centralstationen under väntetiden/bytet.
De ville nämligen titta på dem/hämta dem så snart som möjligt, men det återstår att se hur det blir. Väljer de att inte möta mig där kommer de att åka till oss senare på kvällen.

Skulle de mot all förmodan tacka nej (vilket jag tvivlar starkt på efter allt gott hon har sagt om dem) har vi fått in en intresseanmälan från en kvinna vid namn Kerstin. De kommer alltså att bli sålda, vilket känns väldigt bra av olika anledningar. Det kommer dock kännas väldigt tomt och tråkigt, men vi gör detta för deras skull.


Edit: De har bestämt sig för att ta dem.




Forever in my heart
Publicerat den

Tänk att det har gått hela tre år sedan du lämnade mig. Tre år sedan livet tog en helomvändning som förändrade mitt liv för all framtid. Du öppnade upp mina ögon och det är tack vare dig som jag lever idag. Det känns dock väldigt tungt att du skulle behöva lida för det och jag hoppas att du kan förlåta mig. Det går inte att beskriva skammen, sorgen och tomheten som råder i mitt hjärta.

Vila i frid, Kim. Mamma kommer förevigt att älska och sakna dig. ♥


"Jag kan inte hålla tillbaka
Tårarna bara rinner.
Sakta rinner de ner för min kind,
Då minnena aldrig försvinner.

Du lever inom mig
Trots att du inte finns.

När jag tänker tillbaka på livet
Är du det finaste jag minns.

Du förändrade mitt liv
Och jag kan inte tacka dig nog.

Jag kommer alltid att sörja dagen då du dog.
"

(Skriven av Louise Hedblom 2009/09/25)



Complete me
Publicerat den

Kameran har nu lämnats in för reparation, vilket känns väldigt bra av den anledningen att jag inte längre behöver oroa mig för att min dyrbaraste ägodel (av alla saker som jag äger) skall komma till skada. Den befinner sig, förhoppningsvis, i goda händer och det skall bli skönt att få tillbaka den. Jag känner mig nämligen en aning naken när det inte går att fotografera eftersom jag finner det väldigt roligt.



Mary had a little goat (2)
Publicerat den









Svar på kommentar
Publicerat den




Det är ingen som påstår att deras beteende inte är normalt, men det kommer till en punkt där resurserna inte räcker till. Vi har använt oss av många olika tekniker och det har vi gjort av den anledningen att vi vill ge de en chans, men det verkar inte hjälpa. Avlivning är ett mycket drastiskt val, men det kan komma att bli den sista utvägen eftersom vi inte har möjlighet att behålla de enbart för att ingen annan vill ta sig an dem. Vi kommer dock att anstränga oss till det yttersta för att inte behöva genomgå det. Dennis har t.ex. föreslagit att vi skall sätta upp posters på anslagstavlan i området där hans föräldrar bor medan jag har föreslagit att vi även skall sätta upp ett antal inne i Trosa eftersom det kan öka chansen till intressenter. Annonsen har även blivit uppdaterad, vilket förhoppningsvis resulterar i ett mail eller två.

Förslaget om avlivning var inte min idé, så om du skall kasta skit på någon tycker jag att du skall vända dig till denne.



I can't catch a break
Publicerat den

Det var en himla tur att det tecknades en 5-årig garanti (så kallad plusgaranti som innebär fria reparationer) vi köpet av kameran då jag tidigare under dagen lyckades tappa den i golvet. Jag försökte nämligen att fotografera alla revor (synliga såsom dolda) av den anledningen att det känns som att det är på tiden att Ni får se svart på vitt vilket helvete vi kommer att få dras med vid eventuell flytt.

Som det är nu står det två stycken byråer i hallen enbart för att täcka för tre stycken revor och jag tvingades att flytta på dem för att kunna komma åt med kameran. När jag kände att jag fått med allting lade jag ifrån mig den på den högra byrån, puttade tillbaka den och vips (!) så ramlade kamerna i golvet. Snacka om att jag fick panik. Jag är nämligen väldigt rädd om den och tillåter varken mig själv eller andra att använda den utan halsremmen. Denna gång gjorde jag dock ett undantag och se hur det gick.

Det var tidigare bestämt att vi (jag, mamma och Elias) skulle åka till Kungsbyn samt min syster för att fotografera i helgen, men vi tvingas nu att ställa in det av den anledningen att jag måste lämna in kameran på reparation - då displayen blir svart/gul vid fotografering. Jag som dessutom ville åka till Skansen, Parken Zoo och/eller Kolmården. Där sprack de planerna. Frågan är bara vad skall jag sysselsätta mig med när jag befinner mig i Trosa?

Kameran kommer att lämnas in under morgondagen då folket kommer hit för att hälsa på samt hämta Malte. Reparationen kan komma att dröja 3-5 veckor.



Mary had a little goat
Publicerat den




Svar på kommentar
Publicerat den




Förstår inte riktigt vad du menar med i början eftersom vi har haft de sedan i oktober -10 (d.v.s. 9 månader). De började att riva på tapeten vid årsskiftet, om jag inte minns fel, och problemet är att de endast gör det om nätterna när vi sover. Det är alltså väldigt svårt att säga till dem i och med att man inte upptäcker det förrän man vaknar nästkommande morgon.

Anledningen till att vi har bestämt oss för att sälja/skänka bort dem beror på att de inte får utlopp för sin energi, vilket troligen är en orsak till att de förstör. De kan nämligen inte leka på en jämnt nivå utan skall alltid förstöra soffan, tapeten, lakanen eller tyget på köksstolarna. Det är visserligen inte medvetet (förutom tapeten), men det är väldigt påfrestande för oss eftersom det kommer att kosta oss många tusenlappar att reparera eftersom hela hallen måste tapetseras om.

Vi känner oss även väldigt låsta i och med att vi inte kan resa bort utan att behöva ta med dem. Dennis befinner sig för tillfället hos sina föräldrar och det var tänkt att jag skulle följt med honom, men det gick inte pga. katterna. Det är alldeles för omständigt att släpa med sig de på tåget. Skall dock försöka på måndag, men det kommer att bli väldigt jobbigt i och med att min axel inte klarar av att bära objekt som väger mer än en matkasse.



Little monsters
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att Eira och Engla lekte rövare i köket. De bestämde sig för att det är väldigt roligt att sitta på varsin sida om sovrumsdörren (som gränsar till köket) och samtidigt försöka slå varandra genom springan i golvet. Jag upptäckte även en reva i tapeten ovanför kattebryggaren när jag klev upp för att gå på toa, vilket innebär att de kommer att fortsätta med skadegörelsen så länge de vistas inomhus konstant.

Efter att ha haft en diskussion med Dennis angående detta har vi bestämt oss för att ändra annonsen och den säger nu att vi endast tar en avgift för tillbehören, om man känner att man är intresserade av dem. Det innebär att Eira och Engla bortskänkes. Skulle det vara så att ingen nappar trots detta har vi diskuterat att låta de gå till avlivning. Det känns som ett väldigt drastiskt beslut och det är ingenting som vi önskar göra, men det känns som att de aldrig kommer att få ett dugligt liv (sett från våra ögon) om de inte får tillgång till att vistas utomhus - vilket de aldrig kommer att få göra i vår ägo i och med att det inte fungerar av olika anledningar.

Vi har bestämt oss för att vänta och se om vi får någon respons på annonsen i fortsättningen, men som det ser ut nu lever de farligt. Tragiskt, men vad skall man göra? Vi vill trots allt deras bästa och ett liv i fångenskap (som vi ser det) gynnar ingen.



Chicken boy
Publicerat den




Picture me
Publicerat den

Ni får ursäkta att det inte publicerades särskilt många inlägg under gårdagen. Det kändes som att det inte fanns tid till det av den anledningen att jag hade fullt upp med att redigera bilder. Jag besökte nämligen Vallby friluftsmuseum, ännu en gång, för en fotografering och eftersom jag inte är särskilt duktig när det kommer till Photoshop tar det ett antal timmar att gå igenom samt redigera uppåt 200st bilder. Nu väljer jag visserligen endast ut de som ser någorlunda bra ut och det brukar sluta på 30-70%, men bara det tar en evighet. Har jag tur går det mycket snabbare när mina prenumerationer av Fotoguiden och Photoshopguiden har kommit. Känns som att informationen på internet inte räcker till, så jag har bestämt mig för att ta hjälp från annat håll. Fotografering är nämligen någonting som jag vill satsa 100% på.



Needles are my thing
Publicerat den

Tisdagen den 9:e augusti kl.14 sker gaddningen på Big time tattoo. Det var egentligen tänkt att jag skulle få en senare tid, men pga. en avbokning bestämde sig Jimmy för att klämma in mig i den luckan vilket passar mig perfekt då jag hade hoppats på att få en tid mellan den 8:e och 22:a augusti.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.28: Good Charlotte - Jealousy



The time isn't right
Publicerat den

Det var tidigare tänkt att vi, denna vecka, skulle åka till Trosa för att spendera tre veckor hos Dennis familj, men pga. att de som var intresserade av Eira och Engla bestämde sig för att tacka nej tvingas jag att stanna hemma tills slutet av veckan. Vi gråter dock inte över det eftersom det till en början såg ut som att vi skulle behöva vara ifrån varandra till v.32 (av den anledningen att vi inte får med oss djuren). Nu blir det lyckligtvis inte så tack vare att mamma har erbjudit sig att ta hand om Malte. Det innebär alltså att vi kan spendera resten av sommarlovet tillsammans samt att vi även kan beta av inplanerade aktiviteter (bad, grillning samt besök till Skansen eller/och Kolmården).



Still got it
Publicerat den

Det verkar som att jag har relativt bra koll vad gäller prisuppskattning av tatueringar trots allt. Big time tattoo co svarade nämligen på mitt mail för inte så länge sedan och Jimmy (som ägaren heter) meddelade att kalaset kommer att sluta på 3000-3500:-. Han frågade även om motivet skall se ut som på bilden eller om det skall modereras för en mer personlig touch (vilket han rekommenderade) och han fick till svar att han gärna får finslipa den.

Som det ser ut i dagsläge kommer jag att boka en tid hos honom, men för att vara på den säkra sidan väntar jag med det tills Don't worry mama har hört av sig.



Don't worry mama vs. Big time tattoo
Publicerat den

Tack vare Elaines utomordentliga arbete när det gäller min tatuering har jag under de senaste veckorna haft funderingar på att införskaffa ytterligare ett antal och det var till en början tänkt att hon skulle få äran att göra ett par svarta rosor i tribalform på mig, men som det ser ut nu kommer jag att vänta med dem av den anledningen att jag, efter att ha googlat över halva internet, upptäckt ett mer passande motiv för överarmen - nämligen två sammanhängande rosor i färg. ↑

Tidigare under dagen valde jag att kontakta två studios här i stan angående prisuppskattning och jag väntar nu spänt på ett besked. Det skall bli spännande att se vad det hela kommer att landa på och har jag tur överstiger det inte mer än 4000:-. Jag är dock inte insatt i det här med pris när det kommer till färg (eller tatueringar överhuvudtaget), så det kan lika gärna dra iväg - vilket jag är tveksam över i och med att den endast är 12,5x11cm.

Utomordentliga




Over my dead body
Publicerat den

Efter två och ett halvt år som bloggerska har jag insett att man inte skall ta åt sig av nedlåtande samt onödiga kommentarer. Det förekommer dock situationer där det är ytterst svårt - som häromkvällen då en bekant bestämde sig för att använda chatten. Konversationen började med att hon uppmanade mig att bli gravid. Av vilken anledningen är oklart, men det förklarades att det inte är så lätt (i och med att vi fortfarande studerar samt att vi inte har någon riktig inkomst). Det verkar dock som att hon inte förstod då hon kort efter föreslog att jag skulle sluta med mina p-piller utan Dennis vetskap, bli gravid för att sedan vänta med att berätta till efter v.12.

Det fungerar inte så! Nog för att jag längtar otroligt mycket efter barn, men jag skulle aldrig stå och ljuga någon rätt upp i ansiktet på det viset. Hon kom då fram till den brillianta idén om att "glömma" att ta pillerna eller bli magsjuk eftersom de då har nedsatt verkan. Hur dum får man vara på en skala? Man måste ha ytterst lite materia innanför pannbenet om man ens tänker tanken!

Det skall också tilläggas att hon för inte så länge sedan uppmanade mig att lämna Dennis och bli tillsammans med någon som vill ha barn inom en snar framtid. Tanken hade slagit mig tidigare och i november förra året hade vi en diskussion angående detta i och med att jag inte visste vad jag ville. Jag bestämde mig dock för att stanna av den anledningen att jag faktiskt älskar honom. Hon påstår nu att jag är omogen som övervägde saken. Det var ju hennes idé! Hur kan man uppmana en person till någonting och sedan kasta skit på denne för att hon lyssnat?



Bevismaterial
Publicerat den

Tidigare under eftermiddagen kontaktade vi hyresvärden av den anledningen att vi ville komma in i förrådet för att fastställa exakt vad som stulits. Vi kunde omedelbart konstatera att det endast var cyklarna samt en lampa som var borta och det är vid såna här situationer som vi är glada över att vi förvarade allt av värde i lägenheten. Vi har nämligen haft funderingar på att bära ner alla kartonger (med bl.a. datordelar, Kims saker m.m.) och ställa upp de på hyllan, men vi är väldigt glada över att vi valde att inte göra det. Tack vare detta har vi bestämt oss för att i fortsättningen förvara allting av värde i lägenheten. Endast kartonger får ligga i förrådet - om ens det.

Under tiden som vi städade upp allt bråte som låg på golvet hittade vi ett sönderklippt lås, en skiftnyckel och en tång som inte tillhör oss. Vi bestämde oss för att plocka upp dem (med ett papper för att bevara eventuella fingeravtryck) och ta med dem till polisen. Det togs dock inte omhand av den anledningen att mannen som tar emot denna typ av anmälningar var upptagen. Kvinnan som stod i receptionen hänvisade oss till att vänta i en timme eller anmäla per telefon (vi valde det sistnämnda som betades av kl.15:45).

Det skall bli spännande att se om de kommer att följa upp detta då det enligt hyresvärden förekommer väldigt många inbrott på vår gata. Det skulle därför vara konstigt om vi är de enda som har anmält. Polisen borde agera på något sätt. Det återstår dock att se hur det kommer att arta sig. Vi har i vilket fall som helst polisanmält inbrottet samt stölden och försäkringsbolaget kommer att kontaktas imorgon.



We've been fooled by burglars
Publicerat den


Tidigare under eftermiddagen gick Dennis ned i källaren för att hämta ett par saker ur förrådet. Det gick dessvärre inte som han hade tänkt sig av den anledningen att våra lås var borta samt att de hade blivit ersatta med ett som det stod Kvarnvreten på (hyresvärdens namn). Vi trodde till en början att de hade knipsat av dem avsiktligt, men efter att ha pratat med en källaransvarig på kontoret visade det sig att det i dagarna har varit inbrott och att de har tvingats att låsa igen ett flertal dörrar för att förebygga nya stölder.

Vi har tagit oss en närmare titt genom att stå utanför dörren (och lysa med ficklampa) och det kan konstateras att dataskärmen samt våra cyklar har blivit stulna. Kartongerna som tidigare låg på hyllan samt kramdjuren som tidigare låg i en svart sopsäck ligger nu på golvet, vilket styrker historian om att det har rörit sig om inbrott.

Eftersom vi upptäckte detta vid 15-tiden innebär det att vi inte hann gå ned till polishuset för att göra en anmälan. Vi kommer därför att göra det imorgon efter frukosten. Det kommer även att göras en anmälan till försäkringsbolaget.



I need something to do
Publicerat den

Det var under gårdagskvällen full rulle här hemma av den anledningen att jag beslutade mig för att (efter föregående inlägg) sudda bort alla sura miner, ta mig i kragen och göra nytta i form av städning. Efter att ha diskat, rengjort diskbänken, slängt ett berg av sopor, rengjort kattlådorna, bytt sågspån i Maltes bur samt sopat badrumsgolvet klev jag upp på dansmattan för att köra en timmes workout i och med att träning får mig att slappna av (vilket leder till att humöret påverkas positivt).

Det märktes klart och tydligt att det hjälpte då kroppen fylldes av en känsla av tillfredsställelse och stolthet. En känsla som endast uppträder när jag har gjort någonting bra. Som det ser ut nu kommer denna känsla att hålla i sig under en längre tid framöver då jag för några dagar sedan bestämde mig för att återuppta kost- och träningsdagboken. Jag kommer dock endast att redovisa mina resultat en gång i veckan (söndagar) av den anledningen att det känns lättast så.

Någon form av sysselsättning verkar vara botemedlet mot min berg- och dalbansliknande depression och jag har därför bestämt mig för att dagen kommer att spenderas till att sy klänningarna som för inte så länge sedan beställdes från Nelly, vika tvätt samt promenera. Det kan även hända att Dennis blir medtvingad ut på gården så att jag får fotografera Malte när han springer runt i kopplet.



I can't take this anymore
Publicerat den

Som det är nu känns det som att jag skulle behöva fly från verkligheten för en sekund. Komma till en plats där tankar och känslor kan ta semester. Den senaste veckan har nämligen varit väldigt påfrestande av den anledningen att det pågår alldeles för mycket runt omkring och det har dessvärre kommit till en punkt där bägaren har runnit över. Det är en bidragande orsak till varför det står relativt stilla här i bloggen. Det känns nämligen som att det inte är lämpligt att dela med sig av allt. Skall dock försöka att ta mig i kragen och komma i bättre tillstånd. Sommarlovet skall trots allt vara en tid fylld av glädje, roliga aktiviteter, bad, grillning m.m. Deprimerad kan jag vara i vinter.



From the designer
Publicerat den

Dåså Louise :) Då är din nya design på plats! Hoppas du är nöjd!
Tryck F5 om dom senaste uppdateringarna inte syns. / Millblomskan



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.27: Good Charlotte - Break apart her heart



Santa Maria sourcream & BBQ
Publicerat den

Som tidigare nämnt serverades det tacogratäng i fredags/under gårdagen i samband med att mamma samt Elias var här på besök. Hon lyckades dock ta fel på creme fraiche, vilket resulterade i att den blev något vattnig. Det införskaffades även en extra påse med tortillachips (vi brukar i vanliga fall enbart köpa med smak av Cheese). Veckans provsmakning blev alltså Santa Marias tortillachips med smak av sourcreme och BBQ.

Medan gratängen stod i ugnen sneakade vi (d.v.s. Elias och jag) in i köket för att nalla chips i och med att vi var hungriga. Det komiska var att vi båda tog sourcreme, men att jag blankt trodde att det var cheese eftersom jag inte märkte någon större skillnad - förrän Elias poängterade vilken smak det faktiskt var jag stoppade i mig.

Skall man se till smaken blev jag en aning besviken av den anledningen att det endast smakade sourcreme. Det hade varit mycket godare och mer intressant om man hade kunnat ana spår av BBQ. Kan hända att jag inte tog mig tid att smaka ordentligt eftersom cheese är godast, men jag kan iaf rekommendera dessa till de som är ett fan av sourcremechips.

Betygsmässigt får den 3/5, pga. bristen på BBQ.



I'm not ready to lose you yet
Publicerat den

Efter nio månader kan det konstaterats att Eira och Engla skulle trivas bättre i en miljö där de får tillgång till att vistas utomhus. De får nämligen inte utlopp för sin energi i vår lägenhet och eftersom vi inte har möjlighet att låta de vistas i området har vi bestämt oss för att söka efter ett nytt hem. Det har därför publicerats en annons på Blocket i hopp om att någon skall vilja ta sig an dessa underbara varelser. Jag är dock inställd på att inte få någon respons då det kan vara mer lockande att införskaffa ett par kattungar.

Anledningen till att beslutet har tagits beror på att vi under morgonen upptäckte en ny reva i hallen (på 52 cm). Det innebär att det, som det är nu, existerar tio stycken revor i tapeten som sammanlagt motsvarar 130x10 cm. Vi har testat leksaker, kattmynta, ställa för möber samt klippa deras klor regelbundet, men det räcker tydligen inte till och vi har därför bestämt oss för att tänka på deras bästa - det gjorde vi inte tidigare, utan då tänkte vi endast på tapeten eftersom det kommer att kosta oss skjortan att tapetsera om.

Det känns rent ut sagt förjävligt att det skall behöva sluta såhär, men det märks klart och tydligt att de är rastlösa. Någon sade tidigare att katter är gjorda för att jaga. Att de inte skall leva i en inomhusmiljö och efter att ha ägt sex stycken har det nu gått upp för mig att det faktiskt stämmer. Det verkar som att det är få katter som mår bra av att leva ett liv i fångenskap - eller vad man skall kalla det. Vi anser därför att det vore bäst om de fick komma till någon som kan tillfredsställa deras behov vad gäller att göra av med energi.



The usual
Publicerat den

Gårdagen spenderade vi tillsammans med mamma och Elias - som kom på besök av den anledningen att de ville åka till Ikea, MediaMarkt och Elgiganten. Eftersom vi ändå var i krokarna passade vi på att svänga förbi Willys för att storhandla då både kylskåpet samt skafferiet blivit länsade. Man kunde nästan ana ett eko. Vi blev även bjudna på mat i form av tacogratäng. Det kändes som att det var dags att uppgradera sig i och med att vi ätit tacos de senaste gångerna. Ingen större förändring, men bättre än ingenting.

Efter att alla var mätta och belåtna bestämde sig folket för att åka hem då Elias hade en tid att passa. Han skulle nämligen lana kl.19:15, så de fick tillåtelse att bege sig. De kommer ändå tillbaka om en och en halv vecka i samband med att Dennis åker till sina föräldrar för att sommarjobba. Mamma tyckte att vi skulle hitta på någonting då och som det är nu vill jag åka tll Kungsbyn.



Looking good
Publicerat den

Det var tidigare sagt att vi skulle åka till Björnö för att grilla samt bada så fort vädret förbättrats. Vi blev därför väldigt glada när vi klev upp denna morgon då solen stod högt på himlen samt att det inte fanns ett moln i synhåll. Glädjen blev dock kortvarig av den anledningen att det slog oss att vi hade en bokad tvättid kl.16-19 som vi dessvärre inte kunde strunta i eller omboka (pga. att det alltid är snålt med tider. Har man tur kan man tvätta en gång varannan vecka). Det existerar nämligen över sextio stycken hushåll i denna byggnad och det innebär att man får slåss om vem som skall tvätta när.

Tack vare den tråkiga upptäckten tvingades vi att spendera större delen av dagen hemma i lägenheten och det resulterade i en tillfällig depression - som lyckligtvis gick över/försvann när vi rastade Malte i området. Det kändes nämligen som att det var på tiden att ta med honom ut och se vad han tycker om att bära koppel och det gick faktiskt bättre än väntat. Till en början ville han endast äta gräs samt klöver, men efter ett tag skuttade han överallt och ingenstans. Det var väldigt roligt att se och som det ser ut nu kommer det inte att bli några som helst problem att skola om honom från kelkanin till kelkanin slash hoppkanin.
Jag skall bara lyckas få tag i ett par hinder till ett rimligt pris. Sen blir det hoppa av!

Det skall också tilläggas att jag återigen har kommit igång med träningen och det känns väldigt bra. Mätaren står nu på 230 minuter och då är det räknat från i tisdags, vilket innebär att jag har varit aktiv i snitt 77 minuter om dagen. Siffran kommer dock att öka då det är tänkt att jag skall klämma in styrketräning varannan dag för att få ett så varierat schema som möjligt.

Som det är nu känner jag mig inte redo vad gäller att redovisa träningen och det beror på att kosten måste förbättras/ändras. De senaste dagarna har jag försökt att blanda till en god smoothie (som bl.a. skall ersätta godis, läsk m.m.), men resultatet har inte varit det bästa. Ni är därför välkomna att hjälpa mig att leta reda på ett bra recept - eller om Ni redan har ett.



I am a chicken
Publicerat den

I brist på annat....



Cow and chicken
Publicerat den

Efter fyra dagars uppehåll bestämde sig solen för att komma tillbaka och det tog vi tillvara på genom att gå till Vallby friluftsmuseum för att ha ännu en fotografering/fotodag. Det var som väntat väldigt roligt av den anledningen att jag fullkomligt älskar djur. Jag blev dock en aning besviken då hästarna inte syntes till, men det gjorde lyckligtvis ingenting då vi upptäckte tre stycken baggar, tre stycken kor samt sex stycken höns - som på något sätt lyckades gömma sig vid det senaste besöket. De sistnämnda (d.v.s. hönsen) vandrade fritt på gården då de tydligen hade rymt, men jag hann precis fotografera klart innan personalen kom för att fånga in dem. Man skulle kunna säga att jag höll ett öga på dem så att de inte sprang iväg.

Det har, utöver fotograferingen/fotodagen, inte hänt någonting särskilt. Det ser dock ut som att vi kommer att ha fullt upp under morgondagen av den anledningen att Dennis anser att det är dags att röra på fläsket. Han har nämligen gått upp ett antal kilon sedan vi inledde vårat förhållande och det har nu kommit till en punkt då han känner sig obekväm. Vi har därför kommit överens om att vi skall börja motionera tillsammans (själv dansar jag en timme om dagen) och första träningspasset kommer att gå av stapeln imorgon - om det inte är vackert väder, förstås. Då skall vi nämligen åka till Björnö för att grilla samt bada.

Vi kommer även att vara upptagna på fredag av den anledningen att mamma samt Elias kommer på besök. Det är tänkt att vi skall åka till IKEA, som vanligt. Det kan även hända att de får följa med mig till Skatteverket i samband med att mitt nya leg. skall hämtas ut.



Mixed up
Publicerat den

Tidigare under dagen kom min mixer till användning för första gången då vi fick för oss att tillaga varsin hallon- och blåbärssmoothie. Det blev dessvärre inte riktigt som vi tänkt oss av den anledningen att vi, efter att ha handlat på Ica, upptäckte att det i receptet stod att man skulle använda naturell yoghurt - inte vaniljyoghurt som vi hade införskaffat. Slutresultatet blev dock bra, men efter att ha druckit en halv deciliter kunde det konstateras att smoothien hade varit så mycket godare om vi endast hade använt blåbär. Vi kommer därför att använda oss av andra frukter vid nästa mixning - förmodligen jordgubb och kiwi.

Slänger in receptet också:

Frukt och bär: 1 dl
Mjölk: 1 dl
Yoghurt (naturell): 1 dl
Florsocker: 0,5 msk
Is: Efter behag

Tillagning:

Häll alla ingredienser i en mixer eller matberedare och mixa några sekunder till fin konsistens.
Häll upp (den kalla!) smoothien i ett dricksglas och servera.



Behind the camera
Publicerat den

De senaste dagarna har jag haft funderingar på att införskaffa ett nytt objektiv till min systemkamera då jag anser att zoomen på mitt nuvarande inte räcker till för att fotografera djur på långt håll.

Efter att ha sökt information på internet samt diskuterat ämnet med min syster (som är hobbyfotograf) känns det som att Nikon AF-S DX 55-300mm f/4.5-5.6 GVR skulle tillfredsställa mina behov på bästa sätt. Dennis anser dock att det är slöseri med pengar, men han har dessvärre ingen talan eftersom det kommer att finansieras med mitt skadestånd. Han får givetvis komma med åsikter, men det är i slutändan mitt beslut och som det är nu vill jag satsa hundra procent på detta.



I would bring you back if I could
Publicerat den

Tidigare under dagen fick jag för mig att googla ett användarnamn som jag har använt mig av i många år på diverse hemsidor - Thotis90. Det var till en början tänkt som en kul grej, men efter att ha snubblat in på den tredje länken kom det att bli så mycket mer då det upptäcktes att jag för trettiosju månader sedan (den 3/6-08) publicerade en bild i mitt galleri på Ungdomar.se. En bild av min mage som togs i v.7+1 då jag väntade Kim.

Under alla dessa år har jag trott att bilden av det positiva graviditetstestet var/är det enda som fanns/finns kvar då R raderade mina dokument från datorn när vi flyttade isär, men jag hade återigen fel vilket jag är väldigt glad över i och med att jag nu har två bilder som förknippas direkt med Kim. En som påminner om det glädjande beskedet samt en som håller minnet av graviditeten vid liv.

Som det är nu har jag blandade känslor angående upptäckten och det är svårt att säga hur mitt mående kommer att vara de närmsta dagarna. Jag skall dock försöka att inte tänka på detta för mycket i och med att jag vill kunna njuta av sommarlovet (även om jag stundvis längtar tillbaka till skolan).



Like an animal
Publicerat den

Det blir ingen fotografering på Vallby friluftsmusem denna eftermiddag av den anledningen att det inte är tillräckligt bra väder. Det ser ut som att det skall till att regna vilken sekund som helst och eftersom jag anser att det skall vara strålande solsken för bästa resultat känns det som att vi lika gärna kan spendera dagen inomhus - vilket vi hittills också har gjort. Vi har dock tagit tillvara på dagen i form av städning då det kändes som att det var på tiden att fräscha upp lägenheten. Husdjuren är nämligen väldigt duktiga på att skräpa ned med päls, sand samt sågspån och vi måste däför hålla efter mer regelbundet nu än tidigare.

De senaste dagarna har vi haft funderingar på att åka till Kolmården eller Skansen (dels för att komma bort för en stund och dels för att jag skall få fotografera djur som för tillfället är mitt favoritmotiv). Vi har dock, genom research,
upptäckt att det finns en djurpark i Kungsbyn och det känns därför väldigt lockande att åka dit istället eftersom det är både billigare samt närmare än tidigare nämnda djurparker. Det kan dock hända att vi betar av alla tre eftersom de inte har samma djur i sina inhängnader. Det återstår att se eftersom det är jag som får punga ut för kalaset.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.26: Stone Sour - Through glass




Activia vanilj
Publicerat den

Det bästa som finns i frukostväg enligt mig är yoghurt och eftersom jag för inte så länge sedan fyllde kylskåpet med Activia i alla olika smaker (förutom den med fullkorn och den utan tillsatt socker) tänkte jag dela med mig av den så kallade upplevelsen/erfarenheten. Veckans provsmakning får därför bli Activia med smak av vanilj.

Eftersom de tidigare smakerna gick hem trodde och hoppades jag på att även denna skulle göra det, men icke! Det var nämligen så att yoghurten smakade gammeldags vaniljglass (samt att den var väldigt tjock) och eftersom jag fullkomligt hatar det bestämde jag mig för att skölja ur den samt slänga förpackningen i soporna.

Kan summera det som att den var äcklig (!). Den får därför endast betyg 1/5.



Detta måste vi göra om
Publicerat den

Som Ni kan se i föregående inlägg har dagen ägnats åt att fotografera diverse djur på Vallby friluftsmuseum och tro det eller ej, men det var något av det mest fascinerande samt roligaste jag har gjort på länge. Vi har därför bestämt oss för att göra ett återbesök så snart som möjligt och som det ser ut nu blir det redan imorgon. Det förutsätter då att vädret tillåter. Skulle det mot förmodan bli regn kommer jag istället att ägna mig åt att dansa eftersom det var ett tag sedan nu (pga. att det är alldeles för varmt).



Vallby friluftsmuseum
Publicerat den

 


 

Mer bilder finns på Facebook och Dayview.



Why does it rain ?
Publicerat den

Pga. att solen samt värmen bestämde sig för att ta semester har vi än en gång tvingats skjuta upp grillningen, men vi gråter inte över det då det var/är välbehövligt med ett svalare klimat. Det har varit outhärdligt kvavt det senaste dagarna och det skulle inte förvåna mig om det till veckan bryter ut ett regnoväder. Det skulle behövas i och med att växtligheten tar stryk pga. hettan.

Det har inte hänt någonting nämnvärt under dagen, så jag väljer att avsluta mitt inlägg här för att fila på vad jag skall dela med mig av under morgondagen. Kanske avslöjar någonting roligt.