Outfit
Publicerat den

De senaste dagarna har jag ägnat åt att kika på studentklänningar - med resultat! Jag lyckades nämligen hitta en icke enfärgad som föll mig i smaken när jag var inne på tradera och det slutade med att jag klickade hem den (man kunde välja mellan att buda eller köpa direkt). Jag misstänkte dock att hjärtat inte skulle gilla den av den anledningen att det är en väldigt sexig klänning och jag hade som vanligt rätt. Han sade att den inte liknar någonting man har på studenten, utan den är särskilt passande för fest eller när man känner att man vill klä sig utmanande. Det var inte tanken när jag köpte den, utan jag vill ha en klänning som jag känner mig bekväm och snygg i - vilket jag vet att jag skulle göra i den här.



Walking in the sunshine
Publicerat den


Denna eftermiddag valde vi att spendera utomhus av den anledningen att det var strålande solsken. Det var dock en aning kyligt, men det gjorde ingenting eftersom hjärtat var gullig som värmde mina händer - dumt som jag är lämnade vantarna hemma. Det blev en relativt lång promenad, vilket enbart var trevligt eftersom vi hann prata om saker som rädslor, drömmar och förhoppningar samtidigt som vi fick frisk luft. Jag minns inte riktigt hur lång sträckan var, men vi gick säkerligen över en mil. Det skall vi utan tvekan göra om - frisk luft och motion gör en gott!



Andra försöket
Publicerat den

Vi gick under gårdagen in på vårat andra försök i samband med att mensen upphörde. Den var inte på besök särskilt länge, vilket enligt mig enbart är positivt eftersom det innebär att vi kan fortsätta där vi slutade. Vi har dock kommit överens om att inte ha sex lika ofta som tidigare eftersom det kan påverka våra chanser negativt. Vi kunde nämligen inte hålla fingrarna i styr, utan det slutade med att vi hade sex varje dag (ibland flera gånger). Det är i och för sig förståeligt eftersom vi är nykära och verkligen vill det här. Det finns lyckligtvis andra saker vi kan göra - som inte innebär att mannen får utlösning. 

Skulle det bli så att vi misslyckas även denna gång kommer jag att börja motionera samt se över mina kostvanor. Som det är nu konsumerar jag ungefär som vanligt (jag tillåts att äta vad jag vill i rimlig mängd) samtidigt som jag äter ett kosttillskott som är rekommenderat för kvinnor i fertil ålder. Det innehåller bland annat viktiga ämnen som folsyra - det är samma mängd som i preparaten som enbart innehåller det. Det innebär att man lika gärna kan ta det här eftersom man då får i sig andra viktiga vitaminer och mineraler.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Dove Nourishing Oil Care Conditioner
Publicerat den

Jag är som tidigare nämnt medlem hos Buzzador och tänkte berätta om den senaste kampanjen:"Dove Nourishing Oil Care Conditioner är ett intensivbalsam som ger tre gånger mer näring än ett vanligt. Den unika vit- och guldrandiga formulan består av balsam med inpackning som även gör mycket torrt och frissigt hår mjukt och glansigt. Använd dagligen efter schamponering istället för ditt vanliga balsam. Dove Nourishing Oil Care Conditioner är ett nytt hårvårdssystem för torrt hår. Dess unika formula av viktlösa naturliga oljor tränger snabbt in i håret utan att göra det fett."

Jag har i dagarna provat att använda denna produkt och kan säga som så att jag endast var nöjd i det ögonblicket som jag applicerade det. Håret kändes lent och mjukt, men jag hade svårigheter att kamma/borta det samt att det såg flottigt ut när det väl hade torkat. Det står i en folder som jag fick med i leveransen att balsamet skall motverka statiskt hår, men det var snarare så att jag fick det - eftersom jag inte har det i vanliga fall.

Jag skulle inte rekommendera Dove Nourishing Oil Care Conditioner till den som har långt hår (och som har en tendens att få tovor i nacken), men jag tror att den skulle kunna vara någonting för den med en kort frisyr - på sin höjd. Det är givetvis olika från person till person. Det finns säkert de som har upplevt denna produkt som bra, men jag gillade den inte! Jag kommer att hålla mig till Head & Shoulders.



Nothing serious
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag var tvungen att kontakta vårdcentralen. Det var ingen som svarade första eller andra gången jag ringde, så jag bestämde mig för att slå ett annat nummer - som innebar att man fick säga namn, personnummer samt telefonnummer i väntan på att de skulle höra av sig. Det hördes dock inte ett ljud på nästan sex timmar, men de lyckades ändå boka in mig då sköterskan sade att en läkare måste kolla på hälen.

Det hände någonting roligt när vi stod i receptionen och skulle anmäla oss (eller rättare sagt mig). Det var nämligen så att de hade dubbelbokat mig och när jag sade vilken läkare jag skulle till frågade hon om jag hette Doris. Inga konstigheter med det kan man tycka, men det komiska var att hon var i (uppskattning) 70-års åldern.
Det hade blivit rätt om hon slängt ett öga på födelsedatumet och inte det översta namnet, men det gjorde ingetning. Det är lätt hänt, men vi fick oss ett gott skratt iaf!

Vistelsen på vårdcentralen blev inte särskilt lång, utan läkaren gjorde en snabb undersökning och konstaterade att den högra foten är svullen i jämförelse med den vänstra. Han misstänkte att smärtan kan bero på att jag har kommit åt någonting (jag minns inte riktigt vad) i närheten av hälbenet, men det skulle iaf inte vara någon fara att stödja på foten - det kunde snarare vara bra för läkningen. Han sade att jag skulle komma tillbaka om det inte blir bättre/blir värre, vilket vi inte hoppas på. Det skulle vara skönt om det kunde gå över inom de närmsta dagarna så att man kan ägna sig åt någon form av fysisk aktivitet. Jag saknar att träna!



We like your company
Publicerat den


Jag glömde att fråga om det är farligt att stödja på hälen när jag ringde till sjukvårdsrådgivningen, men det borde inte vara någon fara i och med att smärtan börjar avta. Det är endast svullnaden som inte vill ge med sig. Jag vågade mig iaf ut på en promenad till Vallby friluftsmusem tillsammans med hjärtat och familjen Linden/Johansson. De skulle nämligen på ett ärende i Västerås och passade i samband med det på att besöka oss - precis som senast. De kom med förslaget att vi skulle bjuda på middag och jag kom med förslaget att vi skulle gå till Vallbygårdarna/friluftsmuseumet eftersom det kunde vara en rolig grej för Angelica samtidigt som jag kunde passa på att fotografera.
Det var som väntat väldigt trevligt och vi ser fram emot att spendera mer tid tillsammans.



Twice the size
Publicerat den

Jag hade inte en tanke på att någonting kan ha gått snett när jag gjorde illa hälen i fredags - tills jag kontrollerade foten tidigare idag! Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skulle göra, men av någon anledning tog jag av mig strumpan och det var då som jag upptäckte att både hälen och en stor del av foten var svullen. Det gjorde enligt mig ingenting eftersom jag förväntade/förväntar mig att det skall ge med sig med dagarna, men mina nära och kära uppmanade mig att uppsöka läkare eftersom jag inte hade någon känsel i svullnaden längs fotens långsida (i höjd med fotknölen). Jag ansåg inte att det var nödvändigt, men jag beslutade mig för att kontakta akuten - då jag inte ville att folk skulle vara oroliga för mig samtidigt som jag inte ville riskera att det blev sämre. Jag kopplades dock till sjukvårdsrådgivningen och de sade att det inte är någon fara om jag avvaktar och besöker vårdcentralen under morgondagen. Det blir att stiga upp tidigt med andra ord!



Är huvudet dumt får kroppen lida!
Publicerat den

Det har varit en orolig natt av den anledningen att jag har varit varm som en bastu. Det är i och för sig inte särskilt konstigt eftersom kroppen förmodligen reagerat med feber tack vara gårdagens händelse, men vi får hoppas att det ger med sig om ett par dagar då det inte är särskilt trevligt att vara sjuk - eller vad man skall kalla det. Jag kan säga som så att det måste ha varit en ordentligt smäll då jag inte kan stödja på foten what so ever! Jag måste luta mot diverse möbler för att kunna ta mig någonstans, vilket är irriterande eftersom man vill fungera normalt - är huvudet dumt får kroppen lida!



Kan det ha varit ett missfall?
Publicerat den

När jag gick på toaletten tidigare under dagen upptäckte jag någonting som såg ut som en bönliknande klump. Jag hann inte studera den vidare av den anledningen att den simmade vidare ner i avloppet samt att det rann relativt mycket blod. Det kom bland annat långa strängar med slem (tjockt blod) och det var nästan så att jag började fundera över om det inte är så att jag har fått missfall. Jag brukar nämligen kunna stå ut med mensvärken, men igår var den verkligen hemsk! Jag hade för en stund funderingar på om vi inte skulle åka in till akuten, men det behövde vi lyckligtvis inte. 

Jag skall till barnmorskemottagningen om tre och en halv vecka i samband med en uppföljning av blodtrycken, men jag funderar på om jag inte skall ringa och be om att få komma tidigare - så att vi kan konstatera om det endast var mens eller om jag faktiskt har erfarat ett missfall. Det borde inte vara det sistnämnda eftersom ingen i familjen har varit med om det, men man vet aldrig. Det kanske är lika bra att kolla upp det så att det inte sätter käppar i hjulet för det under våra nästkommande försök.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Det är lika bra att fylla på förrådet
Publicerat den

I början av veckan beställde jag graviditetstester på billiga-tester.se eftersom det är relativt dyrt i butik - både på Apoteket och i vanliga matvarubutiker. Jag har endast använt tre stycken (fick hem 10st), men beställde trots det under gårdagen ytterligare tjugo stycken av den anledningen att jag har siktat in mig på att det kommer att dröja några månader innan det blir någonting. Det kommer att gå åt en del tester på vägen mot plusset - om jag känner mig själv.

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




We made a hole
Publicerat den

           
Jag är inte den som blir aggressiv, men idag när jag skulle sätta in räkningarna i pärmen blev jag skapligt irriterad. Den ville nämligen inte stängas ordentligt utan den insisterade på att glappa, vilket resulterade i att jag kastade den i golvet och stampade den i ryggen så hårt jag kunde. Jag hade inte en tanke på att metallgängorna kunde gå igenom plasten, så det slutade med att jag fick ett hål i hälen. Det var inte särskilt stort, men tillräckligt för att det skulle blöda och ömma - nästan halva foten är avdomnad och jag har därmed svårigheter att gå. Jag får dock skylla mig själv som inte tänkte ordentligt, men det är sådant som händer. Det är tur att vi har sportlov nästa vecka, annars hade jag förmodligen fått vara hemma från skolan (om ömheten inte har släppt innan helgens slut).




Hur visste jag det?
Publicerat den

Jag hade rätt när jag sade att jag var övertygad om att mensen skulle komma. Den gjorde det när jag var på toaletten för en stund sedan. Jag är inte besviken eftersom jag siktade in mig på att vi skulle behöva försöka ett par gånger innan det tar sig, så nu vill jag bara att denna eländiga smärta skall gå över så att vi kan starta om. 

Nästa bim blir någon gång mellan 23-28/3.

 
Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)



Denna eviga smärta
Publicerat den

Jag har sedan början av veckan haft en svag mensliknande smärta i nedre delen av magen - som har ökat med dagarna. Det kändes inte särskilt mycket är jag vaknade denna morgon, men efter det första toalettbesöket kändes det nästan som att en bomb slog ned i min mage! Jag fick plötsligt en hemsk smärta någar centimeter nedanför naveln och det slutade med att jag fick ligga med en värmedyna i två timmar samt duscha varmt i hopp om att det skulle lindra, vilket det inte gjorde. Jag har också upptäckt att magen har blivit betydligt mindre svullen om man jämför med tidigare (har tagit kort cirka varannan dag), så jag är övertygad om att mensen kommer - att vi misslyckades. Jag hoppas dock på att jag har fel, men det återstår att se.
 
 
Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)



Vacation once a week
Publicerat den

Det blev en kort skolvecka mellan praktiken och sportlovet av den anledningen att jag valde att sjukanmäla mig under gårdagen pga. ångest samt att jag numera är ledig på fredagar tack vare att vi har avslutat kursen hälsopedagogik. Det är dock inte alla som har lämnat in de sista uppgifterna (jag är en av dem), men det borde egentligen inte göra någonting eftersom betygen sätts någon vecka innan studenten. Det innebär att jag skall hinna klart med de två återstående uppgifterna (som jag inte har lämnat in) samt komplettera uppgiften om ensamstående föräldrar. När det är klart skall jag ha mitt MVG!




Godmother
Publicerat den

Ni kan förmodligen gissa er till vad detta inlägg skall handla om enbart genom att studera rubriken, men jag väljer att kortfattat berätta vad som hände i eftermiddags: Det var nämligen så att min goda vän Madelen ringde och frågade om jag ville bli gudmor till Nelly - hennes yngsta dotter. Jag tvekade inte en sekund eftersom jag älskar henne och hennes familj, utan jag tackade artigt ja.  Jag har enda sedan vi lärde känna varandra (-07) sagt att hon skall bli gudmor till mina barn och hon säger nu att hon längtar efter en mindre version av mig som hon kan skämma bort. Det återstår att se när det blir.




Det börjar närma sig BIM
Publicerat den

Den 4/2 bestämde vi oss för att starta bebisverkstaden. Vi har inte varit tillsammans särskilt länge, men det känns verkligen rätt och vi är säkra på varandra. Vi har diskuterat saker som barn och hus - och hoppas på att ha båda delarna inom ramen av ett år. Det förutsätter då att jag blir gravid senast i maj, men sådan tur lär vi säkerligen inte ha. 

Vi är idag inne på vårat första försök och som det är nu ser det ut som att vi inte lyckades av den anledningen att jag i början av veckan fick svaga smärtor i nedre delen av magen (livmodern, förmodar jag) och som har ökat något med dagarna. Det är dock ingenting som är konstant utan det kommer någon enstaka gång per dag. Jag hade i och för sig en hemsk mensvärk dagarna innan bim vid min senaste graviditet, så det är inte helt omöjligt att det är en bebis i magen.

Jag försöker att inte analysera mina symptom eftersom jag har varit skengravid tidigare (med en annan man), men det är svårt när man känner att man verkligen vill ha ett positivt besked. Jag har under de senaste veckorna haft följande symptom:

- Svullen och öm mage
- Ömhet i magen varje morgon innan toalettbesök
- Ömma bröst (brukar ha det i normala fall)
- Trötthet (likadant som ovan)
- Huggningar i livmoder- och ljumskområdet
- Humörsvängningar
- Ökade flytningar
- Ökad lukt på flytningarna
- Konstant hunger
- Hudförändringar (fick eksem kort efter att vi började försöka)

Vi inväntar nu mensen, som vi hoppas på skall utebli. Den är beräknad att komma någon gång mellan 26-29/2. Jag kommer eventuellt att ta ett graviditetstest på söndag eftersom mina cykler normalt sätt brukar vara på 30 dagar.
 
 
Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)



Thoughs about graduation
Publicerat den

                              

Jag har börjat fundera över det här med studentklänning och kan konstaterat att jag inte skall ha en som är vit eller svart eftersom alla andra skall ha det (helfärgat snackar vi då), utan det kommer bli en blandning av olika färger - förmodligen rött kombinerat med svart.

Det är cirka fjorton veckor kvar tills vi skall springa ut, men det känns som att det är lika bra att vara ute långt i förväg eftersom jag inte vill behöva stressa med det på slutet i och med att man har andra saker att tänka på. Det skall bland annat skrivas/planeras inbjudningslista, eventuell lokal (om man kommer upp i ett sådant antal att man inte kan vara i lägenheten), vad som skall serveras osv. Klänningen är det minsta problemet, så man kan lika gärna ta itu med det först.




Get married instead
Publicerat den

Det ser inte ut som att det blir någon studentbal för min del av den anledningen att biljetterna såldes tre dagar innan utbetalningen av studiemedlet - för den som har studielån. Jag hade ingen som helst lust att behöva låna av någon eftersom det handlar om en relativt stor summa pengar för den som måste vara sparsam. Det känns onödigt att spendera mellan femtonhundra och tvåtusen kronor på någonting som egentligen inte betyder någonting. Det är klart att det kan vara en rolig grej, men studenten måste väl ändå vara viktigare? Jag är överlycklig av bara tanken på att jag skall ta studenten och jag kan därmed prioritera bort balen. Jag får helt enkelt se till att gifta mig - så att jag får bära en vacker klänning.




Now it feels like it's official
Publicerat den

Det är snart fem veckor sedan som hjärtat bestämde sig för att han skulle bosätta sig hos mig, i Västerås. Han hade rikligt med saker, så han hade inte möjlighet att ta med sig allting på en och samma gång utan han fick ta det i två omgångar - den första var lördagen den 21:a januari och den andra var lördagen den 4:e februari. Det är skrämmande vad dagarna går fort! Vi har snart varit tillsammans i två månader. Det kändes som att det inte var länge sedan vi träffades, men det känns samtidigt som att vi har varit tillsammans längre än vad vi faktiskt har varit. Det är svårt att förklara, men jag antar att det finns de som har upplevt den känslan. Det är dock inte det jag skall prata om, utan jag ville bara berätta att Micke äntligen har gjort en adressändring! Det innebär att han bor här även på papper. Det har i och för sig ingen betydelse eftersom vi är sambo oavsett, men det blir mer verkligt när bådas post kommer till ett och samma ställe - så nu är det klart!  Bara resten kvar da (vad som menas med det är en hemlighet tillsvidare).




Inte många dagar kvar i skolan
Publicerat den

                                 
Det är inte konstigt att man blir stressad när man inser att det endast är femtionio skoldagar kvar - minus ett par stycken eftersom fredagarna går bort (inte för de som läser Natur och friluftsliv), det är resursdagar under våren, vi skall besöka högskolan, olika yrkesgrupper kommer och informerar osv. Skall man räkna ut totalen är det säkerligen endast fyrtio dagar kvar. Det är ungefär som att vi skulle ta studenten i april! Det är dags att lägga på ett kol....




Hit the wall
Publicerat den

Det känns som att det bara är en tidsfråga innan man går in i väggen samtidigt som det är en aning imponerande att man inte redan har gjort det! Det var nämligen väldigt stressigt föregående läsår av den anledningen att man läste cirka ett dussin kurser på en och samma gång, vilket resulterade i att man hade svårt att prioritera - både när det gällde studierna och det vardagliga livet. Jag studerade cirka fjorton timmar per dygn eftersom jag ville ha högsta betyg i majoriteten av kurserna, men jag har i efterhand insett att det inte är hälsosamt. Det är en anledning till att jag har sänkt mina mål: jag vill inte arbeta ihjäl/bränna ut mig - särskilt inte så nära inpå studenten. Jag har fortfarande väldigt höga ambitioner, men när det kommer till att prioritera utbildning eller hälsa måste jag välja det sistnämnda. Det kommer svida att se slutbetyget då jag vill prestera lika bra i år, men det känns samtidigt som att det är dags att ta hand om sig själv. Jag kan, om jag absolut vill ha högre betyg i en kurs, komplettera den på komvux - även om jag inte vill det.

Det blir nog bra i slutändan!




Sista dagen på praktiken
Publicerat den

Det är med sorg i hjärtat som jag måste meddela att det är min sista dag på praktiken. Jag har blandade känslor inför det av den anledningen att jag gärna skulle stanna längre, men det skall samtidigt bli skönt att få återgå till skolan i och med att det endast är några veckor kvar till studenten. Man vill inte behöva komplettera någonting - särskilt inte om man heter Louise Hedblom eftersom det innebär att man måste studera på Komvux då man inte har åldern inne för gymnasiet.

Någonting som jag kommer att sakna med praktiken är de elever som har gett mig en uppriktig chans. Hade det inte varit för dem hade jag aldrig klarat av att pallra mig upp om morgnarna. Det är tack vare dem som jag har haft ett leende på läpparna och faktiskt sett fram emot lektionerna - oavsett om jag har assisterat eller ensam varit ansvarig. Jag blev dessutom en aning rörd under förmiddagen då en elev sade att han tycker att det är tråkigt att jag skall sluta (eftersom jag är mer närvarande än min handledare. Det borde i och för sig vara så eftersom hon är cirka fyrtio år äldre än mig). Det uppskattar jag eftersom det bevisar att jag har gjort ett gott intryck (givetvis inte på alla) och att jag passar i rollen som ledare.

Jag kommer givetvis sakna min handledare också, som var så snäll som tog emot mig. Tack så mycket allihopa!




Micke är bäst
Publicerat den

Det händer regelbundet att jag halkar efter med uppdateringen (pga. att jag har viktigare saker att göra samt/eller att jag inte har någon lust) och när det väl händer brukar jag skapa en handskriven lista där jag antecknar datum, rubrik och innehåll så att man inte glömmer någonting - jag älskar trots allt att blogga.

När jag under dagen skulle kontrollera listan och eventuellt uppdatera den såg jag att hjärtat skrivit att han tyckte att jag skulle publicera ett inlägg där jag skriver att han är bäst, så här kommer det:"Micke är bäst!". Jag bjuder på en bild också.  Han är så vacker, mitt hjärta.

Jag måste bara säga att han gör mig så lycklig - även om jag emellanåt kan vara en aning nere eller rent av deprimerad. Det är dock inte han som är orsaken till det, utan jag påverkas något enormt av studierna. Det känns nämligen som att man måste viga majoriteten av sitt liv åt att prestera, vilket leder till prestationsångest och, om man har otur, spruckna förhållanden (om man prioriterar fel). Han är då underbar som påminner mig om att det snart är över och att vi då kan påbörja det liv som vi drömmer om. Det är någonting som jag ser fram emot - väldigt mycket!

Jag älskar dig, Mikael. Du skulle bara veta.




Talk about disrespect
Publicerat den

Den näst sista dagen på praktiken var rena katastrofen av den anledningen att två av tre lektioner spårade ur. Det hela började med att en elev protesterade i samband med att jag och min handledare agerade domare - de spelade volleyboll. Denna elev är en person som vill att alla skall rätta sig efter honom/henne och när vi inte gjorde det fick vi höra saker som pedofil, jävla norrlänning (det hörs klart och tydligt att jag är från Dalarna! Det var t.o.m. så att en annan elev, som jag aldrig har träffat, kunde höra att jag är ifrån Falu-trakten) samt att jag inte hade någonting att säga till om eftersom jag inte är lärare. Han/hon pekade också finger åt min handledare och hotade henne - vad han/hon sade är dock ingenting som behöver sägas här, men det slutade med att hon kontaktade rektor angående hans/hennes beteende vilket jag anser är bra. Man har ingen rätt att bete sig hur som helst även om man i efterhand ber om ursäkt (han/hon gjorde det senare under dagen. Dock inte till mig).

I och med ovanstående situation tvingades min handledare att söka upp rektorn och det innebar att jag fick ansvara för nästkommande lektion. Det gick inte som jag hade hoppats på, utan det var en elev som vägrade lyssna och det slutade då med att jag stängde dörren till bollförrådet - som jag inte har nyckel till. Det är många som kommer med inställningen att de kan göra som de vill samt att jag ger med mig enbart för att jag är praktikant, vilket jag motbevisade här. Jag kan också vara bestämd och hård! Det gick i slutändan bra tack vare att en elev sprang iväg och hämtade min handledare som fick styra upp lektionen. Gissa om jag fick skäll av grabbarna i klassen när de skulle gå till omklädningsrummet. De harklade ur sig saker som att det var den sämsta lektionen någonsin, att jag är dum i huvudet och att det skall bli så skönt att slippa mig m.m. Jag försökte att inte ta det personligt, men det var väldigt svårt i och med att man vill göra ett bra jobb - jag gillar trots allt min roll och trivs bra på praktiken. Det kan dock inte vara frid och fröjd hela tiden, utan det krävs motgångar för att man skall växa.

Jag borde inte publicera detta inlägg, men jag gör det i syftet att visa hur det kan vara. Jag har i många år målat upp en bild av att det skall vara a piece of cake att vara idrottslärare, men det är det verkligen inte. Man har sina bra och dåliga dagar - och detsamma är det med eleverna.




I should have answered faster
Publicerat den

Jag berättade tidigare i veckan att Christer Söderqvist från Sveriges radio kontaktade mig angående ett program som handlar om spelberoende ungdomar. Jag sade att jag skulle fundera över saken och återkomma, men det visade sig att jag inte var tillräckligt snabb då han idag meddelade (efter att jag skickat respons) att programmet är inspelat och klart. Det hade varit roligt att få medverka och verkligen berätta hur det känns att leva med någon som omvandlar ett intresse till ett beroende - omedvetet. Jag får fortsätta uppdatera misshandelsbloggen istället.




Valentines day
Publicerat den


Det här med alla hjärtans dag är väldigt komplicerat, enligt mig, eftersom man inte vill planera någonting som verkar klyschigt. Det är vanligt att man ger sin partner blommor och choklad, men i och med att jag inte vill vara som alla andra skall det till någonting mer - någonting alldeles extra. Jag hade dock inte möjlighet att klämma till med någonting stort (middag och efterrätt) eftersom ekonomin inte samtyckte. Det fick räcka med en bukett rosor, en chokladask, ett häfte med kärlekscheckar, en förpackning med geléhjärtan, en påse geléhjärtan, tre stycken chokladbitar med texten love, en chokladbit med texten en sötsak till min go'bit, ett doftljus (jordgubb) och en förpackning med godisstänger - med texten me and you, the perfect two. Hjärtat blev positivt överraskad och tackade för presenterna (eller vad man skall kalla det), så det gjorde ingenting att det inte gick som planerat. Kan passa på att nämna att jag fick en hjärtformad muffins med chokladtopping och kokos- samt hallonfyllning av min älskade.  Den var både gullig och välsmaklig.

Glad alla hjärtans dag på er!



We're back on track
Publicerat den

Jag har under de senaste månaderna lagt det här med fotograferingen på is av den anledningen att jag har haft viktigare saker för mig - som studierna. Jag insåg dock under lördagskvällen hur mycket jag faktiskt saknar att hålla i kameran, redigera bilder osv. så dagen har spenderats till att ta porträttfoton av Malte. De blev bra, även om de givetvis hade kunnat bli bättre (jag har inte börjat fotografera manuellt än, men det kommer). Bilderna kan Ni se här.




They want me in their show
Publicerat den

Jag brukar kontrollera min e-mail regelbundet och när jag gjorde det tidigare under dagen upptäckte jag att Christian Söderqvist från Sveriges radio kontaktat mig angående ett program om spelberoende (han lämnade två stycken telefonnummer och sin e-mailadress, den han hade mailat ifrån och som stod på hemsidan, så det var ingen scam). Han undrade om jag kunde tänka mig att medverka och berätta hur det var att leva med en man som utvecklade sitt intresse för spel till ett beroende, ett missbruk. Jag har inte svarat ännu, utan kommer att fundera på saken och kontakta honom därefter.




I want one on my own some day
Publicerat den

          
 
Det har varit en fullspäckad dag i form av att vi har haft besök av mina föräldrar. Det var nämligen sagt att de skulle komma och hämta diverse saker som vi inte behöver - bland annat den gamla sängen, en bäddmadrass, en pläd och min tjocka tv (vi använder numera platt-tv:n som Micke tog med sig). Det är onödigt att det står här och skräpar när någon annan kan ha användning för det. Elias har t.ex. ingen säng, så han kommer säkerligen uppskatta att inte behöva sova på soffan eller i någon annans säng när personen inte är hemma. Vi behöver dessutom det utrymme vi har i lägenheten eftersom det är riskabelt att förvara saker av värde i förrådet - då det är inbrott där med jämna mellanrum.

Det blev som vanligt ett relativt kort besök, men vi hann prata en stund samt smälla i oss några muffins (som jag bakat tidigare under dagen) innan det var dags att bege sig mot Dalarna. Det var nämligen bestämt att vi skulle följa med mina föräldrar hem samt att vi skulle hälsa på en av mina bästa vänner - Madelen. Hon påpekar regelbundet att hon saknar mig och eftersom hon nyligen blev tvåbarnsmamma kändes det som att det var dags att hälsa på.  

Vi mellanlandade som sagt i Smedjebacken i väntan på att Madelen skulle ge oss klartecken och säga att vi kunde komma förbi. Det dröjde dock längre än vi hade räknat med (cirka två timmar), men vi hade överseende eftersom det kan vara energi- och tidskrävande att ha barn. Vi kikade på när Elias och hans kompisar spelade tv- och dataspel under tiden. Grabbarna verkade komma överens, vilket är viktigt enligt mig. Jag vill hemskt gärna att de i familjen skall gilla min partner och det känns som att de gör det. De har inte sagt någonting annat iaf.

Jag minns inte riktigt vad klockan var när vi satte oss i bilen för att åka till Ludvika, men ett svagt minne säger mig att det var någon gång efter halv fem. Olivia reagerade som väntat när vi klev innanför dörren: hon blev väldigt glad av att se mig, men hon höll sig på avstånd från Micke. Det dröjde dock inte länge innan hon kände sig bekväm och det slutade med att hon ville att han skulle leka med henne. Han fick t.o.m. en puss på munnen efter att jag visade hur man gjorde. Vi hade inte räknat med det (varken jag, Micke, Madelen eller Anders) eftersom hon aldrig kramar eller pussar mig och då verkligen älskar hon mig!  Det var underbart att se eftersom det visar att han har god hand med barn (han gick så snällt med på det Olivia ville) samtidigt som Olivia blir mer social - vilket innebär att hon kan leka med oss båda när vi är och hälsar på istället för enbart mig.

Jag får inte glömma bort att nämna den största anledningen till besöket: Nelly - som det nya tillskottet skall heta. Hon vilade så sött på soffan när vi anlände. Jag ville inte verka påträngande eller störa hennes sömn, men jag kunde inte hålla mig från att sätta mig ned och stryka henne över pannan.  Efter en stund blev jag tillfrågad om jag ville hålla henne och jag tvekade inte en sekund! Det var magiskt och man insåg återigen hur mycket man verkligen längtar efter en egen familj. Det verkade t.o.m. som att Micke var sugen då han emellanåt inte kunde slita blicken från henne. Han fick också prova att hålla henne - efter att jag insisterade. Han vågade nämligen inte till en början då han, som jag, inte ville verka påträngande. Det gick dock hur bra som helst och hon sade inte ett ljud, utan sov vidare. Det togs tonvis med bilder också - varan majoriteten var på barnen.

Vi hann inte göra så mycket mer innan det var dags att åka hem. Vi satte oss i bilen kl.21:00 och var hemma i Västerås en och en halv timme senare - och där är vi nu. Bara detta som skall postas, sen är det dags att gå och lägga sig!




Better late than never
Publicerat den

Denna kväll har vi haft besök av min vän Emma med familj - fästman och dotter. Vi har pratat om att ses i många år nu, men det har inte blivit av på grund av diverse anledningar. Det har bland annat varit svårt eftersom vi har bott relativt långt ifrån varandra, det har varit stressigt i skolan, ekonomin har inte tillåtit osv. Nu hade de dock vägarna förbi Västerås i samband med ett köp av bilbarnstol, så de passade på att göra ett pit-stop hos oss - äntligen!  Vi hann med att ta en fika (chokladbollar som jag hade bakat), prata strunt, kika på tv och kela med Angelica. Det var väldigt trevligt och vi ser fram emot att träffa dem snart igen.

Tack för blomman återigen.




When a new life begins
Publicerat den

Grattis till mina älskade vänner Madelen och Anders som under eftermiddagen fick en liten dotter.  Vi ser fram emot att hälsa på er när ni har kommit hem och slagit er till ro.




Slow is not in my vocabulary
Publicerat den

Det är den femte idag, vilket innebär att jag och Micke har varit tillsammans i en månad. Det har hänt mycket på den korta tiden! Vi har bland annat blivit sambos, han har sökt arbete här samt att vi har börjat planera inför vår framtid tillsammans - vad gäller hus och barn. Det är dock ingen som säger att det kommer att bli av riktigt än, men vi är väldigt säkra på varandra och det känns verkligen rätt.




Minneslunden
Publicerat den


Jag har under de senaste dagarna haft funderingar på att besöka minneslunden, men det har inte blivit av på grund av att det har varit väldigt kallt ute samt att det är svårt att smita iväg utan att någon undrar vart man har tagit vägen - syftar då bland annat på lagkamraterna. Jag lyckades dock komma iväg efter sista matchen tack vare att jag skulle påbörja hemresan på centralstationen i Falun - och inte ifrån Smedjebacken/Ludvika.

Det kändes som vanligt bra att vara där, men det var samtidigt svårt att hålla tillbaka tårarna. De började rinna nedför min kind bara några sekunder efter att jag klivit utanför bilen (mamma följde med/skjutsade då hon ville se mig spela) och det slutade med att jag fick torka kinderna eftersom jag inte ville att mamma skulle se att jag var ledsen. Jag är dock väldigt dålig på att dölja saker (särskilt när det gäller Kim), så hon kunde förmodligen se det ändå.

Jag insåg tidigare under dagen att jag endast har besökt minneslunden nio gånger på snart tre och ett halvt år, vilket jag anser vara skandal!
Jag skall försöka komma iväg oftare efter att skolan är klar. Det har varit svårt att avvara tid och pengar som student eftersom man måste ta tillvara på den/det, men efter sommaren skall det bli ändring!



He's finally coming home
Publicerat den

Det är sex dagar sedan som hjärtat begav sig söderut för att arbeta en sista vecka för sin pappa, vilket innebär att det är ikväll han kommer hem! Det är sagt att han skall ta med sig de resterande sakerna - som han inte kunde knöckla in i bilen senast han var här. Det skall bli spännande att se om han kan få med sig sängen (som skall transporteras på taket!). Han har nämligen införskaffat en större då en nitto-säng är alldeles för trång för två pers. Det är givetvis underbart att vara nära varandra, men det kan också vara behövligt med extra utrymme - särskilt för mig som får ont i knäna om jag inte kan ha benen i en nittio graders vinkel.

Det enda som återstår nu är en adressändring. När det är ordnat är vi sambos även på papper!




We've had so much fun
Publicerat den

Den sista och avslutande matchen på årets turnering i korp- och företagsidrott är härmed spelad. Det gick till vår förvåning väldigt bra, men det räckte inte riktigt för att ta hem en seger utan vi rundade av med en förlust. Hur det gick rent resultatmässigt är ingenting som jag vill diskutera eftersom det inte har någon som helst betydelse. Det viktigaste är att man har roligt och det hade vi (iaf jag)!

Jag kan med handen på hjärtat säga att det var länge sedan som jag njöt såhär mycket på innebandyplanen (även om det inte gick som jag hade tänkt mig) och det syntes enligt de på läktaren. Det var t.o.m. så att jag hade min egen hejarklack!
Jag har aldrig sett människorna i hela mitt liv, så självförtroendet fick sig ett lyft.

Det kan hända att jag kommer att medverka under nästa års upplaga, men det förutsätter då att Klenseratet inte lyckas få tag i en målvakt.



Second time around
Publicerat den

         

Den andra matchdagen bjöd som väntat på en förlust, men det gjorde ingenting av den anledningen att vi hade roligt.  Det kändes dock som att vi presterade bättre under gårdagen, men det är det som är grejen med turneringar: resultaten varierar! Man kan inte vara världsbäst hela tiden, utan man måste ta ett nederlag för att kunna konstatera vad man kan utveckla. Vi har en match kvar (imorgon) och nu vet vi lyckligtvis hur vi inte skall agera ute på planen.




Korp- och företagsidrott
Publicerat den

Den första och andra matchen är härmed avklarad - och det gick bättre än vi hade förväntat oss! Vi inledde den tre dagar långa turneringen med en vinst och avslutade dagen med en förlust. Vi gråter dock inte över det av den anledningen att Klenseratet (som vi hette) aldrig har vunnit en match i korp-/företagsem - om jag förstod det rätt.

Om man skall nämna den individuella prestationen måste jag säga att det märks klart och tydligt att det var ett tag sedan som jag spelade, men att det samtidigt syns att jag i grund och botten är innebandyspelare då koncentrationsförmågan och reflexerna fortfarande sitter i. Jag skulle dock behöva komma igång med träningen i och med att det är en aning ringrostigt, men det är inte aktuellt ännu - i och med att jag vill fokusera på en sak i taget och som det är nu är studierna viktigast.




Here I come!
Publicerat den

Jag måste ha varit väldigt trött när jag gick och lade mig under gårdagen. Jag lyckades nämligen ställa in väckarklockan på helt fel tid - och det var ingen liten marginal heller! Det var tänkt att jag skulle kliva upp runt kl.10, men av någon anledning hade jag fått för mig att det var då jag skulle åka. Det innebär att jag har varit vaken en stund (cirka tre timmar), men det gör ingenting eftersom det betyder att jag inte behöver stressa - utan jag kan i lugn och ro göra mig i ordning innan det är dags att bege sig mot stationen. Jag kommer att ta direkttåget mot falun på grund av att det är billigare samt att det är bekvämare att inte behöva byta trehundra gånger innan man är framme. Denna gång lämnas Malte hemma. Han har dock utrustats med två stycken vattenskålar, en vattenflaska, en matskåll full i mat och det som var kvar i höpåsen. Han skall kunna klara sig på det i två dagar utan problem.