Mi Amore
Publicerat den

Cityfestivalen var som väntat ingen höjdare av den anledningen att attraktionerna var mest lämpade för barn samt att stånden innehöll det gamla vanliga. Det fanns dock tonvis med klänningar som lockade, men pga. att garderoben är full samt att jag inte ens har använt hälften av plaggen som inköptes av skadeståndet valde jag att avstå. Det kommer jag förmodligen att ångra längre fram i och med att de var gudomligt fina, men det kvarvarande beloppet vill jag som tidigare nämnt spendera på kommande barn så det var bara att bita ihop och se glad ut.

Efter att ha spatserat i centrum under en till två timmar bestämde vi oss för att äta på Amore då restaurangen/pizzerian tydligen skall vara bra, men det var definitivt inte värt pengarna och vi kommer inte att äta där igen av den anledningen att Dennis pizza (Calzone) var blöt pga. att den var dränkt i ost medan min (Napoli) var millimetertunn. Det blev en enda stor gegga när man försökte att skära den och det slutade därför med att halva slängdes/lämnades. Det skall även tilläggas att vi upptäckte
att ett flertal räkor var smutsiga. Det såg nästan ut som att någon tappat de på golvet för att sedan blåsa av de och lägga de på pizzan.

På vägen hem hade vi även en fotodag och det togs cirka femtio stycken bilder. Det syns klart och tydligt att jag blir bättre på det här med fotografering. Nu skall jag bara förbättra mina kunskaper inom Photoshop då jag inte kan ett piss.
Det kanske finns någon som är villig att lära mig eller som kan rekommendera någon bra hemsida/klipp som illustrerar olika funktioner ?

Är Ni intresserade av att se ett fåtal av dagens bilder skall Ni gå in på min Facebook eller Dayview.



We need some variety
Publicerat den

Bortsett från det pendlande humöret har dagen i ren allmänhet varit bra av den anledningen att vi under eftermiddagen försökte oss på någonting nytt, nämligen chokladdoppade jordgubbar. Det gick dock inte som vi tänkt oss av den anledningen att vi köpte Marabou istället för blockchoklad och det fungerade inget vidare då det blev en enda stor boll i kastrullen. Dennis vägrade dessvärre att kasta den då han ansåg att det hade varit slöseri med pengar, så han väntade på att den skulle stelna för att sedan äta upp den. Bläää! Anledningen till att vi valde Marabou beror på att jag är känslig mot blockchoklad. Vi kommer dock att införskaffa det under morgondagen och vi får hoppas på att det skall gå bra. Det enda som skulle kunna hända är att jag får ont i magen, men det är jag villig att riskera för romantiken. Ingen större uppoffring, om jag säger så.

Det har, som tur är, hänt mer under dagen då vi fram mot kvällningen gick mot stan för att se Transformers 3. Den gick i 3D och tro det eller ej, men detta var första gången som jag sett en film i det formatet och det var en upplevelse i sig. Dock inte på ett positivt sätt då man fick ont i huvudet/ögonen samt att man fick en känsla av att allting var överarbetat. Det syntes klart och tydligt att det var datagjort och det såg nästan ut som att alla detaljer hade lagts in separat. Ungefär som lager-på-lager. Dennis tyckte dock att det var häftigt, vilket innebär att han ensam får se på 3D-filmer i fortsättningen.

När det var dags att bege sig hemåt upptäckte vi, när vi passerade Stora gatan, att det fanns karuseller samt diverse stånd längs centrum och nyfikna som vi är/var kunde inte låta bli att söka information på internet för att se vilken dag marknaden (eller om det är en festival) äger rum. Det visade sig lyckligtvis att kalaset, eller vad vi skall kalla det, går av stapeln under morgondagen och vi har därför bestämt oss för att skjuta upp grillningen samt badet tills på torsdag då vi vill medverka på detta. Vi bodde nämligen inte i Västerås vid den här tiden för ett år sedan och vi har därför ingen aning om vad evenemanget har att bjuda på.

Det skall tilläggas att systemkameran kommer att följa med och om Ni har tur kommer det att publiceras en bildbomd - både från kalaset, men också från promenaden hem. Vi bestämde tidigare under kvällen att det vore perfekt att ha vår nästa fotodag vid ån (?) i närheten av biblioteket och eftersom vi ändå kommer att traska i centrum under morgondagen kommer vi att passa på i samband med det.




I can't take this anymore
Publicerat den

Det är svårt att sätta fingret på varför mitt humör har varit instabilt de senaste dagarna, men jag tror att det beror på att det känns ovant att inte ha någonting att göra (syftar då framför allt på skolan i och med att jag är van att ständigt ha uppgifter) samt att det är ren kaos i mitt huvud. Vilka tankar det rör sig om tänker jag dessvärre inte nämna av den anledningen att jag inte vill uppröra nära och kära. Jag kan dock säga som så att det känns fruktansvärt orättvist att folk i min närhet lever det liv som jag så länge har drömt om medan det enda jag kan göra är att titta på samtidigt som jag kämpar för att inte bryta ihop av avund och sorg.



Give me some ideas
Publicerat den

Efter tretton timmars vakenhet kan det konstateras att värdelös är det ord som bäst beskriver hur dagen har varit och det beror på att det inte händer någonting nytt, utan vi ägnar oss ständigt åt samma gamla skit. Det har blivit en aning uttjatat och vi har därför bestämt oss för att åka till Björnö senare i veckan då Dennis har pikat om att han vill grilla samt bada. Det skall bli roligt samt spännande av den anledningen att det krävs många om och men för att jag skall våga visa mig i badkläder. Nu skall det dock inte vara några problem i och med att monokinin döljer ett av mina problemområden (kärlekshandtagen), men det återstår att se hur det blir. Som med allt annat.



Veckans låt
Publicerat den

Veckans låt v.25: Doll terra (full song)

Delar med mig av min favoritlåt på Dancing stage supernova. Dansar mycket till denna.




The sun is shining on my pillow
Publicerat den

Efter nästan två veckor av pendlande väder känns det som att sommaren äntligen har kommit tillbaka vilket enbart är bra enligt min mening då det är så mycket lättare samt roligare att ägna sig åt utomhusaktiviteter när solen står högt på himlen (i och med att vi inte är särskilt förtjusta i regn), men vi har trots det valt att inte planera alltför mycket då det finns en tjusning i att vara spontan samt att det är ovisst vad gäller Dennis sommarjobb.

De kommande dagarna kommer att, som det ser ut nu, bli relativt lugna av den anledningen att vi endast har ett biobesök inplanerat. Dennis har nämligen pikat om att han vill se Transformers 3 och eftersom det är svårt att säga nej till honom bokades biljetterna förra onsdagen. Det kändes som att det var lika bra att vara ute i god tid och tack vare att vi hade en veckas marginal till premiären (från det att biljetterna bokades) lyckades vi få våra favoritplatser - längst upp i högra hörnet. Det skall bli spännande att se hur många som kommer att se den då det var smockfullt vid premiären av den senaste Pirates of the caribbean.

Det kan även hända att vi beger oss ut i skog samt mark för ytterligare en fotodag då det för det första är väldigt roligt att fotografera, men också för att gårdagens bilder inte blev/var någon höjdare av den anledningen att solen var på väg att gå ned. Det gjorde att resultatet blev mörkare än jag hade tänkt mig, så det gäller att vi passar på när solen står som högst på himlen - eller som lägst då nattbilder är väldigt vackra. Allting däremellan ser dock förjävligt ut.



Turn me off
Publicerat den

Det har varit strålande väder större delen av dagen och Dennis föreslog därför att vi skulle ta tillvara på solen samt värmen i form av en fotodag. Det blev dock inte som vi tänkt oss av den anledningen att vi, när vi hade promenerat halvvägs till Djäkneberget, upptäckte att systemkameran har varit påslagen sedan i fredags samt att kameran varnade för dåligt batteri. Det slutade därför med att vi fick promenera tillbaka till lägenheten för att sätta det på laddning. Vi väntar nu på att det skall ladda klart så att vi kan avsluta dagen med tonvis av fotografier.



Lakritspuck i paketformat
Publicerat den

Det har tidigare varit ett herrans liv över att Nogger, Päronsplit samt Lakritspuck nu finns i paketform och eftersom jag fullkomligt älskar glass var det ett självklart val att jag skulle prova någon av dessa. För några veckor sedan införskaffades ett paket med Päronsplit, så veckans provsmakning fick därför bli Lakritspuck! Det tog dock ett antal dagar/någon vecka innan jag lyckades hitta den i butik i och med att den inte säljs på Ica här i området.

Saltlakrits har alltid varit min favoritsmak när det kommer till kulglass och det var därför väntat att denna skulle göra sig bra på tungan, vilket den också gjorde. Det införskaffades hela tre paket och de svepte jag inom loppet av någon dag då den är så förbannat god.

Behöver jag nämna att den får betyg 5/5?




It's raining cats and dogs
Publicerat den

Det har de senaste dagarna varit en aning stökigt här hemma av den anledningen att vi inte har haft energi samt ork till att städa, men tack vare att regnet stod som spön i backen denna lördag bestämde vi oss för att göra slag i saken och det är nu, efter någon timmes arbete, skinande rent. Det har dock inte handlat om någon storstädning utan vi har endast tagit hand om disk, skurat golv och bänkar, vikt tvätt, rengjort vardagsrumsmattan samt dammsugit.

Bortsett från allt arbete (eller vad vi skall kalla det) har det inte hänt någonting nämnvärt, utan vi har som vanligt tagit det lugnt och försökt att komma på eventuella aktiviteter. Det har dock inte gjorts några framsteg på den fronten, än så länge, av den anledningen att jag känner mig en aning trött. Vad det beror på kan jag inte svara på, men vi misstänker att det kan ha att göra med att jag får sova mer nu än tidigare. Har en tendens att bli seg om jag sover för länge.



Celebration
Publicerat den

Eftersom det under gårdagen var relativt vackert väder traskade vi till Djäkneberget vid 13-tiden för att delta vid midsommarfirandet som skulle bjuda på klädning samt resning av stången, dans, musik och godisregn. Vi stannade dock endast i två timmar av den anledningen att solen gick i moln som resulterade i att det blev kallt samt att vi tröttnade på dansen och musiken. Det kändes nämligen som att detta var mer ämnat för äldre människor, så vi bestämde oss istället för att gå lite mer avsides för att inviga vår så kallade fotodag.

Som Ni kan se i föregående inlägg blev majoriteten av de tagna bildern bra och som det ser ut nu kommer jag att inrikta mig på närbilder (främst natur) samt porträtt, men det kan hända att det emellanåt slinker in bilder på landskap m.m. då det kan vara roligt att prova sig fram och vidga sina vyer istället för att använda samma motiv/inriktning hela tiden.

Efter att ha tagit ungefär nittio stycken bilder bestämde vi oss för att det var dags att gå hem för att äta mat - fläskfilé med pommes, bearnaisesås och (min variant av) grekisk sallad. Dennis fick även en present i form av en bok då vi varit tillsammans i 16 månader. Det kändes som att det var på tiden att han fick känna sig uppskattad och jag vet sedan tidigare att han älskar att få (dels) egengjorda saker som kommer ifrån hjärtat. Det var även tänkt att han skulle få en bukett rosor, men han tillät mig inte att köpa det eftersom det är kvinnor som skall överrösas med sådant.


Det hände inte särskilt mycket mer under gårdagen, utan vi spenderade kvällen hemma i soffan till The Hunter - som förövrigt påminde om Rambo.



En bild säger mer än tusen ord
Publicerat den




I vått och torrt
Publicerat den

Det var denna eftermiddag tänkt att vi skulle befinna oss på Djäkneberget för att ha en fotodag (där Dennis bl.a. skulle få agera modell) men pga. det dåliga vädret har vi bestämt oss för att skjuta upp det - i hopp om att solen samt värmen skall komma tillbaka. Vi har ännu inte diskuterat vad vi skall göra istället, men det kommer troligen bli så att vi pysslar med min nya laptop då det behöver installeras diverse program.

Ni får ursäkta mina korta samt tråkiga inlägg, men det finns inte särskilt mycket att säga då det för tillfället inte hänt/händer någonting nämnvärt i mitt liv (iaf inte som jag vill dela med mig av i den offentliga bloggen). Bara solen kan komma tillbaka så skall Ni se att det kommer att skrivas till tusen.



Svar på kommentar
Publicerat den




Det har tidigare förekommit att okända personer har publicerat bilder av mig i diverse forum (utan min tillåtelse), men det är ingenting som jag har reagerat på - förrän nu. Anledningen till att jag denna gång inte förmår att rycka på axlarna beror på att det är, ingen mindre än, Dennis ex som har valt att publicera denna bild. Det handlar dock inte om att jag ser henne som en konkurrent (för det gör jag inte), utan det handlar om att vi trodde och hoppades på att vi hade blivit av med henne. Hon hade nämligen, i början av vårat förhållande, väldigt svårt att acceptera att Dennis är tillsammans med mig och inte med henne - trots att det var hon som dumpade honom (!). Det resulterade i att hon ständigt ringde samt sms:ade till hans mobil och när hon inte fick svar ringde hon istället oavbrutet till hemtelefonen. Hon kunde ringa mitt i nätterna och det slutade med att han fick byta mobilnummer - som nu inte finns registrerat på Eniro av den anledningen att vi inte vill att hon skall få tag i honom.

Vi är inte att dugg förvånade över detta i och med att hon för inte så länge sedan publicerade bilder av Dennis på sin Bilddagbok. Denna gång har vi dock inte lika gott överseende och vi har därför valt att anmäla detta. Hon har inte fått tillåtelse att använda bilden och speciellt inte i detta syfte - att hacka på oss. Det handlar inte om fula ögonbryn, utan det handlar om att hon fortfarande är svartsjuk över att han valde mig och inte henne.



Passion for fashion
Publicerat den

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!




There are no words
Publicerat den

Som det är nu lever jag i ett enormt lyckorus och det beror inte på någon graviditet eller liknande (Ni måste ha missuppfattat mig någonstans), utan det beror helt enkelt på att Dennis takes me higher. Det känns som att jag svävar på rosa moln och det går inte att beskriva kärleken till honom. Till livet.

De senaste timmarna har varit fantastiska av den anledningen att jag blir alldeles varm i kroppen varje gång han slänger en blick mot mig. Varje gång han vidrör min kind. Det går inte att få annat än fjärilar i magen och det är en underbar känsla. En känsla som för mig är någonting alldeles extra.


Har tyvärr ingenting att säga om dagen bortsett från att det känns bra att Dennis återigen är hemma.



We will always be. Now and forever.
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att Dennis kommer hem! Som det ser ut nu anländer han till Västerås om en och en halv timme, men det beror givetvis på hur lång tid det tar för dem att komma till Stockholm. Han får nämligen skjuts dit av Fredrik (sin pappa) i och med att han ändå arbetar i staden.

Jag finner inga ord för den glädje som sprudlar genom kroppen och det kommer att kännas hundra gånger bättre när han väl kliver innanför dörren. Åh, hjärtat. Vad jag har saknat dig.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.24: Katy Perry - Firework

Ber om ursäkt för att Ni har fått vänta på detta inlägg, men har helt enkelt haft annat i tankarna.



It feels like forever
Publicerat den

Tidigare under dagen berättade Dennis att han inte skall arbeta förrän om två veckor och det innebär att han, precis som jag hade hoppats på, hinner hem till midsommar. Som det ser ut nu kommer han att åka på torsdag då det är tänkt att han skall följa med till sin pappas arbete för att hjälpa de att inventera. Skulle det dock bli så att han inte behövs kommer han redan imorgon! *happy face*





Everything I do, I do it for you
Publicerat den

"Jag levde ett liv i mörker,
Så kallt och så tomt.

Vart jag än vände mig
Fanns där bara ont.

Ett liv fyllt av sorg.
En själ fylld av smärta.

Jag var en stackars flicka
Med ett brustet litet hjärta.


För varje steg jag tog
Kändes det som om en del av mig dog.

Alla såg på mig med avsky.
Ingen som mig förstod.

En vändning jag behövde.
Ett mirakel jag ville ha nu.

Aldrig vågade jag drömma om
Att miraklet skulle vara du.


Dagen vi möttes
Minns jag som igår.

Du kom in i mitt liv
Och du läkte mina sår.

Du tog mig med storm
Och du släppte mig in.

Varje gång jag grät
Var du den som torkade min kind.


Du är mitt ljus i mörkret.
Det är du som får mig att se.

Det är du som får mig att skratta.
Det är du som får mig att le.

Jag vet inte hur jag ska beskriva
Vad du betyder för mig.

Jag kan inget annat än att säga:
Dennis, jag älskar dig ♥"


Dikt skriven av Louise Hedblom 22/4-10



Nothing is the same without you
Publicerat den

Efter att ha spenderat en veckas tid utan min andra hälft har jag börjat inse hur mycket han faktiskt betyder för mig. Hur mycket jag saknar honom. Som det är nu finns risken att han kommer att vara borta fram tills på söndag eller längre, men min förhoppning är att han skall hinna hem tills på fredag i och med att vi då (som tidigare nämnt) har varit tillsammans i 16 månader samt att det kan vara mysigt att få fira midsommar tillsammans. Han får dock inget besked angående sitt arbetsschema förrän imorgon eller på torsdag, vilket innebär att jag kommer att få spendera ytterligare ett par dagar utan honom - ovetandes om när vi ses nästa gång. Det känns inget vidare, men det är en tröst att veta att han kommer hem förr eller senare.

Skulle det sluta med att han måste arbeta fredag-lördag kan det hända att jag sätter mig på tåget för att åka till Smedjebacken, men eftersom vi inte har någon aning om hur det blir ställer jag in mig på att han kommer hem. Förhoppningsvis.

(Bjuder på en bild från gårdagen)



Do you really want to hurt me?
Publicerat den

Tidigare under dagen hörde jag talas om att det, för inte så länge sedan, gått ett rykte om mig som påstått att det inte rörde sig om någon misshandel i mitt och R's förhållande, utan att han endast slog mig för att jag tände på det. Detta är något av det dummaste jag har hört och efter allt jag har varit med om, efter allt jag har fått utstå känns detta som en enda stor förolämpning. Att gå med vetskapen om att det är en före detta god vän som har hittat på detta gör inte saken bättre, men som det är nu har jag ingen energi till att reflektera särskilt mycket över detta i och med att han alltid har varit en skitstövel. Det var alltså väntat att han skulle dra upp någonting ur skjortärmen. Frågan var bara vad.

Ni som har haft en intim relation med mig kan intyga att ryktet inte stämmer och hade det mot förmodan gjort det hade jag aldrig inlett ett förhållande med R av den anledningen att han inte var intresserad av en intim relation (d.v.s. att han aldrig ville kramas, kyssas eller ha sex) och jag hade då aldrig behövt gå till polisen för att göra en anmälan samt ta det till rätten.

Som det är nu känner jag mig besviken samt förbannad på en och samma gång, vilket troligen är förståeligt i och med att det alltid skall pågå någonting. Aldrig blir jag lämnad ifred. Aldrig får jag en lugn stund, utan jag skall ständigt påminnas om mitt förflutna. Detta är dock ingenting som stannar upp min vardag och som får mig att må dåligt, utan det är själva idén av ryktet som upprör mig. Hur man kan komma på någonting så idiotiskt när det finns bevis på att det utan tvekan har rört sig om misshandel?



There's no love like your love
Publicerat den

De senaste dagarna har varit rent ut sagt värdelösa av den anledningen att ingenting är sig likt utan Dennis. Vi brukar med jämna mellanrum klaga på att det inte finns någonting att göra, men efter att ha varit ensam i snart en veckas tid har jag insett att det inte stämmer då det finns tonvis med aktiviteter som vi (tillsammans) kan ägna oss åt. Det gäller att ha huvudet på skaft och låta fantasin flöda.

Som det är nu har Dennis en överraskning som väntar på honom, men pga. att han emellanåt kikar in här för att läsa vad jag har att säga får det vara hemligt tills han har kommit hem. Vi vet dock ännu inte när det sker, men min förhoppning är att han skall få ledigt innan fredag/midsommarafton eftersom vi då har varit tillsammans i 16 månader. Överraskningen hade nämligen varit pricken över i:et den kvällen.


Om vi bortser från att det är tomt samt tråkigt att behöva vara ifrån min andra hälft har jag det bra. Tack vare att tummen har återhämtat sig relativt bra (d.v.s. att den inte längre är öm) kan jag återigen ägna mig åt hushållssysslor som disk samt tvätt, vilket känns bra då det var pinsamt att behöva be mamma och Elias om hjälp. Nu kan jag dock pyssla med så gott som vad jag vill utan att behöva vrida mig i plågor.



Magnum caramel & nuts
Publicerat den

Tack vare att det stod stilla i huvudet angående vad jag denna vecka skulle prova bestämde jag mig för att veckans provsmakning fick bli Magnum caramel & nuts. Det var nämligen väldigt länge sedan som jag sist åt en Magnum och eftersom det är strålande väder samt varmt ute passade det perfekt med en glass.

Mitt första intryck av denna var positivt då kombinationen av vaniljglass, caramellsås och choklad var god, men det kändes som att jag introducerats till samma smak i en annan glass och denna får därför endast 3,5/5.




Please come home. Please come home.
Publicerat den

Det blev ingen övernattning hos Mikaela av den anledningen att allting gick mycket snabbare än väntat och det innebär alltså att jag återigen är hemma. Resten av familjen valde dock att åka tillbaka till Smedjebacken, men det gör ingenting då det känns som att det är lika bra att jag får vara ensam. Jag har nämligen ingen som helst lust att umgås med någon annan än Dennis och eftersom det inte är möjligt kan jag lika gärna existera i min ensamhet tills han har kommit hem. Vi får hoppas att det inte dröjer alltför länge då det är otroligt tomt samt tråkigt utan honom. Ingenting är sig likt.

Pga. mitt dåliga humör har jag bestämt mig för att hålla mig ifrån datorn den närmsta timmen då det känns som att det inte är någon idé att blogga om jag endast skall sitta och åma mig över hur mycket jag saknar Dennis. Ni får alltså vänta på en uppdatering till senare ikväll - om det då finns någonting att skriva om.



Som plåster på såren
Publicerat den

Det har varit en relativt bra samt händelserik dag av den anledningen att mamma och Elias har varit, eller rättare sagt är, på besök. De anlände kort efter lunchtid och eftersom det inte finns någonting att göra här hemma begav vi oss nästan direkt till stan för att ansöka om ny legitimation. Det gick (till skillnad från förra gången) bra, men det visade sig att fotona som togs förra veckan inte var användbara och det togs därför ett nytt på plats vilket jag såhär i efterhand är glad för då fotografiet blev väldigt bra.

Efter att legitimationsansökan var påskriven begav vi oss till NewYorker då Elias ville kika på ett par jeans samtidigt som jag var intresserad av att köpa ett linne som jag såg under gårdagens shopping. Mamma passade även på att unna sig en klocka då det imorgon är hennes 44-årsdag. Hon kommer dock inte att få sin födelsedagspresent av mig förrän vid frukosten då den ännu inte är hundra procent färdig.

Det sista som hände på stan var att vi gick till Gottland då det är Elias favoritbutik här i Västerås. Det inhandlades dock inget godis från min sida av den anledningen att jag verkligen försöker bli bättre på det här vad gäller kost. De senaste dagarna har gått förvånansvärt bra då jag upprepade gånger har stått emot onödiga inköp som munkar, godis m.m.


Eftersom den nedersta fryslådan enbart består av köttfärs föreslog mamma att vi skulle äta tacos och pga. att jag var några ingredienser kort svängde vi förbi Ica på hemvägen. Väl där hjälpte folket till att hämta ut alla paket som låg och väntade på mig. Det var fem stycken och de levererades från Komplett (laptop), GrandPrix (tillbehör till djuren), BonPrix (kläder), Adlibris (böcker) samt Cyberphoto (tillbehör till systemkameran).

Det har nu gått tre veckor sedan som Brottsoffermyndigheten betalade ut mitt skadestånd och tro det eller ej, men allting på min önskelista har bockats av och det innebär att resterande belopp kommer att läggas undan till framtida barn. Det har även bestämts att det skall startas ett sparande då jag vill ha så mycket som möjligt i startkapital.

Som det är nu finns det inte särskilt mycket mer att säga om dagen, utan jag tänkte passa på att förvarna om att det kommer att vara tomt här under morgondagen då vi skall åka till Köping för att hjälpa min moster att flytta.



Tänk att det skulle gå så bra
Publicerat den

Efter föregående inlägg kändes det som att det var dags att ta sig i kragen och tack vare det vackra vädret bestämde jag mig för att ta en promenad ner på stan. Det var tänkt att jag skulle vänta med detta tills imorgon i och med att vi kommer att vistas i centrum i samband med besöket hos Skatteverket, men pga. att varken mamma eller Elias gillar att följa med mig på shopping valde jag att ta det nu när jag ändå är ensam och har möjligheten att strosa runt i butiker i lugn och ro.

Det brukar i vanliga fall kännas tråkigt samt en aning meningslöst att behöva göra saker utan Dennis, men det gick för ovanlighetens skull väldigt bra och jag tror att det beror på att jag inte behövde stressa. Det händer nämligen att jag drabbas av ångest samt oro när någon följer med mig (oavsett om det är Dennis eller en familjemedlem) då det känns som att mitt sällskap inte trivs i miljön och det resulterar i sin tur i att jag inte får den tid jag behöver för att kunna hitta det jag söker. Nu gick det dock väldigt bra och som det är nu kommer det inte att bli några fler shoppingturer då jag efter leveransen från BonPrix (som skall komma senast onsdag) är nöjd.

Har inte så mycket mer att säga om dagen, så jag avslutar kvällen med att säga att jag saknar Snutt.



I feel lost without you
Publicerat den

De senaste dagarna har publiceringen av inlägg inte varit på topp och det beror på att det inte finns någon energi samt lust till det tack vare att jag känner mig en aning tom utan Dennis. Det skall dock inte vara några problem att återfå motivationen inom de närmsta dagarna då jag tror att det handlar om att vänja sig. Som det är nu har vi endast varit ifrån varandra i två dagar och det är precis som när man drabbas av en chock - det tar ett tag innan den lägger sig, men det kommer.





Det går inte som jag vill
Publicerat den

Det var denna eftermiddag tänkt att jag skulle ta mig en välbehövlig promenad, men tack vare att det har regnat till och från sedan jag klev upp för fem timmar sedan har jag bestämt mig för att avstå tills det har klarnat upp då det känns onödigt att bege sig ut med risk för att bli nedkyld samt sjuk. Det händer visserligen väldigt sällan att jag insjuknar, men jag vill inte ta några risker utan jag håller mig inomhus för säkerhets skull. Det är tur att jag har min dansmatta annars hade jag dött.

Det senaste dygnet har varit en aning jobbigt av den anledningen att det är tomt utan Dennis och det kändes inte ett dugg bättre när han under gårdagskvällen berättade att han inte skall jobba förrän på fredag. Hade hans arbetsgivare inte kunnat kläcka ur sig det tidigare? Nej, då meddelade hon det när han ringde och frågade om arbetstiderna efter att han anlänt till sina föräldrar. Vi kan dock inte göra någonting åt det nu, utan han får komma hem som planerat. När det nu är.

Som det är nu har jag inte särskilt mycket att dela med mig av mer än att tummen ser relativt bra ut trots att den fortfarande är öm samt en aning blå. Det går dock att använda den ungefär som vanligt utan att det behöver göra olidligt ont, vilket känns skönt. Förhoppningsvis går ömheten samt svullnaden över inom ett par dagar annars kanske man skulle ta och kontakta vårdcentralen.

Tänkte springa iväg och äta, men jag återkommer troligen senare under dagen eller framåt kvällen. Adiós!



You complete me
Publicerat den

Eftersom det under gårdagen var strålande väder bestämde vi oss för att äta lunch vid Djäkneberget i form av en picknick med jordgubbar, vattenmelon, vindruvor, baguette och lättdryck på menyn. Det kändes som att det var dags att tillbringa lite tid tillsammans samt att det kunde vara skönt att få komma utanför hemmet för en sekund -  detta var alltså det bästa vi kunde komma på. Det var dock väldigt mysigt, så jag klagar inte.

Tack vare att det var en aning kyligt i och med att det blåste valde vi att gå hem inom loppet av en timme. Kort därefter fick vi besök av två kompisar till Dennis då de förra veckan kommit överens om att ha en film- och spelkväll hemma hos oss.

Pga. att tv:n var ockuperad fick jag sysselsätta mig med annat och som vanligt slutade det med att jag hängde här tills det var dags att sova. Det blev dock inte särskilt mycket sömn av den anledningen att folket bestämde sig för att stanna uppe hela natten (kl.18-09:30). Det måste nämligen vara knäpptyst för att jag skall komma till ro, men eftersom man ständigt kunde höra de prata var det väldigt svårt att somna. Det var även en stor besvikelse att inte få sova bredvid Dennis en sista gång (han åkte tidigare under dagen till sina föräldrar för att sommarjobba i 1 ½ vecka) och det resulterade i att jag grät.

Efter två timmars snörvlande upptäckte Dennis att jag var ledsen och han gick därför mot sovrummet för att höra hur det var med mig. Jag förklarade för honom att jag kände mig bortglömd av den anledningen att han knappt pratat med mig sedan hans kompisar kom samt att det kändes tungt att inte få sova bredvid honom nu när detta var våran sista natt tillsammans på ca två veckor.

Han kramade om mig och för en sekund kändes det som att han skämdes då han pratade väldigt tyst samt att han knappt vågade titta på mig. Det var dock inte meningen att han skulle känna så, utan jag ville endast att han skulle få veta orsaken till varför jag var ledsen. Att det hade betytt mycket för mig att få spendera de sista timmarna med honom i och med att vi nu inte kommer att kunna träffas på ett tag. Han bad om ursäkt ännu en gång och lovade att förvarna mig nästa gång, vilket uppskattas. Då behöver ingen av oss känna sorg eller skam, utan vi kan fortsätta att vara lika glada som vi alltid brukar vara.


Det känns fortfarande en aning tungt, men det är en tröst att han kommer hem och trots att han enbart har varit borta i tre timmar känns det som att jag håller på att dö av längtan. Vi får hoppas att de närmsta dagarna flyger iväg då jag fullkomligt hatar att behöva vara ifrån honom.

Som det är nu väntar en överraskning på honom och det skall bli spännande att se hur han reagerar.


Jag älskar dig, gubben. Ber om ursäkt ifall du blev orolig, men det är så fruktansvärt jobbigt att behöva vara ifrån dig.



Hur lyckas man egentligen?
Publicerat den

Den första riktiga sommarlovsdagen började inte särskilt bra då jag vid frukostförberedelserna lyckades skära mig relativt allvarligt i tummen (med osthyveln!). Eftersom det hela gick väldigt fort ropade jag i ren panik på Dennis (som fortfarande låg i sängen) att jag skurit mig och förmodligen behövde sy. Han tyckte att vi skulle kontakta vårdcentralen, men eftersom jag vill göra saker och ting på mitt sätt bad jag honom att hämta en gummisnodd så att jag på den vägen kunde stoppa blödningen som pågått i 1-2 minuter.

Ni som känner mig sedan tidigare vet att jag är en stark person, men någonting hände med mig när jag såg allt blod som rann. Efter att gummisnodden placerats runt tummen kände jag mig yrslig och ett tag kunde jag varken gå eller höra, så Dennis fick ta hand om det som återstod av frukostförberedelserna - d.v.s. skära ost i och med att jag nu inte kunde.


Många av Er undrar säkert hur man lyckas skära sig i tummen med en osthyvel och det hela är väldigt simpelt. För några dagar sedan köpte vi Goudaost av märket Eldorado och varje gång vi skall till att inviga en ost skär vi av det översta lagret samt kanten som finns runt själva osten. Det var när jag skulle skära bort kanten (som för övrigt var stenhård!) som osthyveln fastnade och eftersom jag ibland har dåligt tålamod trodde jag att det skulle hjälpa att ta i mer, men då slant jag och lyckades skära mig.

Det är sju timmar sedan som detta inträffade och tummen blöder fortfarande. Det har hittills förbrukats fyra stycken plåster och som det ser ut nu kommer det att förbrukas ett antal till innan läggdags, men så länge det inte blir värre kan jag stå ut med det.

Som det är nu ser området förjävligt ut samtidigt som det fortfarande är ömt. Tack vare olyckan kan jag inte klä på mig, hålla i bestick samt sminka mig ordentligt. Det är även svårt att hålla i saker som bestick, kameror m.m. Vi får hoppas att smärtan går över tills imorgon, men den turen har jag nog inte utan jag får säkerligen stå ut i ett par dagar till.



Hur svårt skall det vara?
Publicerat den

Det har varit en relativt tråkig dag av den anledningen att det inte har funnits någonting roligt/vettigt att göra och det är vid tillfällen som dessa som paniken flödar genom kroppen. Tidigare har min ledighet spenderats på mina studier, men nu när det är sommarlov måste jag fylla tiden med andra aktiviteter och det är inte det lättaste. Även Dennis tycker att det är svårt eftersom vi har väldigt skilda intressen. Vi har dock kommit överens om att ägna morgondagen åt varandra i form av en pickcnick då han på tisdag åker till sina föräldrar för att sommarjobba i 1 ½ vecka.

Det finns inte så mycket mer att säga om dagen mer än att vi kl.21 skall titta på Role Models på TV6. Vi har dock sett den tidigare, så vi får försöka att fokusera på varandra istället för att vara uppslukade av filmen - som vi annars brukar vara, om jag inte somnar förstås.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.23: Hammerfall - Always will be



Det känns mer hemtrevligt
Publicerat den

Det var relativt tomt här under gårdagen av den anledningen att mamma var på besök då hon behövde åka till IKEA för att köpa ett hyllsystem till familjens hamstrar. Eftersom lägenheten behövde fräschas upp passade jag på att följa med och införskaffa diverse möbler i form av en DVD-pelare, vardagsrumsbord, vardagsrumsmatta, tv-bänk (som får agera skohylla i min garderob då jag inte vill att alla mina par skall stå framme i hallen) samt förvaringslådor till mina underkläder m.m.

Eftersom mina föräldrars Toyota är väldigt rymlig behövdes inte Dennis, utan han fick stanna hemma medan mamma och jag åkte till IKEA. Det blev även en snabbvisit till Elgiganten och Djurmagazinet då pappa önskat en äggkokare samt att hamstrarna behöver ny sand. Det införskaffades även saker till Malte i form av sticks (godis), 110 liter hö samt en vattenskål då han inte har hittat till flaskan än.

Efter att vi var klara i diverse butiker åkte vi hem för att bl.a. fika och sätta ihop möblerna. Allting gick som väntat bra och lägenheten känns mer hemtrevlig nu av den anledningen att den känns fräsch samt modern på något sätt. Tidigare har det sett förjävligt ut, men det gör det inte nu.



Gifflar hallon och vanilj
Publicerat den

Eftersom det var full rulle under gårdagen samt att jag inte hade tillgång till någon dator då Dennis spelade kommer veckans provsmakning en dag senare än planerat.

De senaste gångerna har det provats alltifrån dryck till glass och godis, men denna gång valde jag att prova Gifflar med smak av hallon och vanilj (hittade tyvärr ingen bra bild på påsen)  då mamma tyckte att vi skulle fika. Detta var dock ingen höjdare då det smakade precis som en dålig version av bröd. Man kunde alltså inte ana att det var en bulle som skulle smaka hallon och vanilj. Den får därför betyg 2/5.

Det skall tilläggas att jag inte kommer att köpa detta i fortsättningen.



Let's give me some space
Publicerat den

Som Ni säkerligen redan har märkt har det de senaste dagarna inte publicerats några inlägg i kategorin Kost och träning och det beror på att jag för närvarande inte har någon lust i och med att det känns som att jag tidigare har redovisat min så kallade kosthållning samt träning av fel anledning. Till en början var det helt och hållet för min egen skull. För att jag skulle se hur utvecklingen går och även om det går framåt (sakta, men säkert) känns det ändå fel.

Anledningen till att jag tidigare har fört kost- och träningsdagbok beror på att min största farhåga är att bli fet, men efter alla dessa år borde jag förstå att det inte kommer att inträffa så länge jag inte konsumerar mer än jag tidigare har gjort samt så länge jag rör på mig. Vågen har nämligen visat 55-57 kg de senaste fem till sex året (bortsett från några månader under -09 då jag vägde 64 kg, men det berodde på att jag var extrem när det gällde godis och läsk. Tror vi åt godis 4-5 ggr/vecka. Kilona rasade dock av mig efter att jag började med p-piller igen och vikten har sedan dess hållt sig i schack).

Dansmattan, som jag tidigare köpte från en butik på Tradera, kom under gårdagen och det har dansats för fullt. Det finns t.o.m. work out-program, så det kördes tre sådana under kvällen och det var svettigt må jag säga.



Du får mitt hjärta att smälta
Publicerat den


Det är nu ett dygn sedan Helena levererade Malte och som det är nu har det gått otroligt bra av den anledningen att han är väldigt framåt samt att han inte är ett dugg rädd för Eira och Engla. De är däremot en aning försiktiga, men de verkar tycka om honom då de vill vara i hans närhet oavsett om han springer lös på balkongen (som han fullkomligt älskar!) eller om han sitter i buren.

Det har under dagen tagits över hundra stycken bilder på denna bedårande varelse, men pga. att Dennis inte har Photoshop på sin dator kan jag tyvärr inte koka ihop ett kollage av honom vilket innebär att Ni får vänta på det tills min laptop har kommit. Eller ja, det måste beställas en först. Det kommer dock inte att göras förrän legitimationen är klar.



Att det skall vara så omständigt
Publicerat den

Som tidigare nämnt gick jag under gårdagen till Swedbank för att beställa ny legitimation, men pga. att det gick ut för två år sedan hänvisade de mig istället till bl.a. Skatteverket. Personalen där sade dock att jag var tvungen att betala en avgift i förskott och eftersom banken vid denna tidpunkt precis skulle till att stänga fick jag knata hemåt. Det bestämdes direkt att Dennis och jag skulle ta en promenad ner på stan denna eftermiddag för att ta itu med detta i och med att det är viktigt att legitimationen förnyas. Det blev dessvärre inte som vi hade tänkt oss då en kvinna på Skatteverket sade att någon måste medtas vid ansökan/beställningen pga. att jag inte kan styrka att jag är jag, så att säga. Mamma kommer därför att ta ledigt från jobbet och följa med mig så att det blir av någon gång.

Hade de meddelat mig om detta tidigare hade jag inte behövt skämma ut mig själv. En medarbetare (eller vad man kallar det) sade under gårdagen att jag enbart behövde ta med mig mitt gamla leg, men det stämde tydligen inte. Tänk att det skall vara så förbannat omständigt att skaffa ett sketet plastkort. Hur som haver, så länge det ordnas är jag nöjd. Helst så snart som möjligt så att jag kan beställa min laptop.



Sommar, sommar, sommar!
Publicerat den

De senaste dagarna har det varit strålande solsken och det var det även under gårdagens skolavslutning. Den började kl.13 med betygsutdelning i klassrummet, men eftersom mina lärare redan underrättat mig om respektive kurser blev det ingen överraskning. Det var dock skönt att se vilket lyft jag har gjort jämfört med tidigare år.

När alla kuvert var utdelade begav vi oss till Konserthuset för att äta tvårätters middag med resten av årskursen. Som tur var hade vi inga bestämda platser mer än att vi i klass Lillebror blivit tilldelade tre stycken bord samt att jag enbart hamnade med människor som jag trivs någorlunda med. Det blev därför en väldigt lugn middag med en del prat samt att vi alla sjöng tillsammans då det stod på dagens schema. Vi fick även höra några elever sjunga egna låtar m.m.

Det blev dock ingen utdelning av stipendier utan det delades istället ut blommor till personalen. Det blev säkerligen en misstolkning från min sida, men det är ingenting jag klagar över utan avslutningen var fin samt trevlig och det skall nu bli skönt att få vara ledig i ett par veckor då jag anser att jag har gjort mig förtjänt av det.

Efter att vi fått klartecken om att det var tillåtet att gå begav jag mig till Swedbank för att beställa ny legitimation, men väl vid disken förklarade kvinnan som stod där att de inte kan ta emot en ansökan pga. att det är två år sedan som mitt senaste leg. gick ut. Hon hänvisade mig därför till Polisen eller Skatteverket. Eftersom det är nödvändigt att jag beställer ett så snart som möjligt gick jag förbi SV på vägen hem, men de sade att avgiften för legitimationen måste betalas i förskott vilket innebär att jag måste gå till banken senare under dagen för att ta hand om detta. Jag måste nämligen ha med mig ett kvitto på att avgiften är betald, vilket är en anledning till att jag inte kan använda mig av internetbanken.

Det sista som hände innan jag begav mig hemåt var att jag besökte Gallerian en snabbis för att införskaffa smycken till näsan. Efter att ha varit utan min piercing i två år upptäckte jag under gårdagsmorgonen att hålet inte växt igen, så jag fick för mig att bringa den till liv igen. Det känns dock konstigt, men efter ett par dagar skall jag ha vant mig.


Nej, nu skall jag inte sitta här och uggla. Dennis har nämligen vaknat så nu skall vi äta frukost och efter det blir det städning.



Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge
Publicerat den


Efter två och en halv månads längtan samt väntan är Malte äntligen här och det går inte att beskriva lyckan över att vara kaninägare igen. Som Ni ser är han bedårande och det är otroligt svårt att inte slänga ett öga på honom samt le då han får mitt hjärta att smälta. Han kommer dock att bli lämnad ifred de närmsta dagarna då jag vill att han skall anpassa sig i sin egen takt istället för att vi skall tvinga på honom kel, överrösa honom med godis (torkad banan och Johannesbröd) samt introducera honom för katterna.

Det finns inte särskilt mycket att säga om honom än så länge då han enbart har varit hos oss i en timme. Han skall dock enligt Helena vara den som är mest framåt i kullen samt att han skall vara väldigt kelig. Mer än så vet jag inte, utan det kommer att visa sig inom den närmsta tiden.


(Bilden är tagen med min systemkamera)



Det skall bli skönt att inte behöva stressa
Publicerat den

Efter månader av stress, ångest och hårt arbete har vi äntligen kommit till den efterlängtade skolavslutningen. Det känns dock en aning skrämmande i och med att jag är van att ständigt behöva plugga, men det är samtidigt en tröst att veta att jag inte behöver viga mitt liv till skolan de närmsta månaderna utan nu kan jag istället fokusera på att ta det lugnt, ha roligt med Dennis osv.

Det är endast två och en halv timme kvar tills jag skall infinna mig på skolan för att motta mitt betygsdokument och sedan traska till Konserhuset för en middag med klassen samt resten av skolan. Det kommer även att delas ut stipendier till elever i åk.2 (om jag har förstått det rätt) och det hade varit häftigt om man kunde få ett för årets bästa betyg, men det lär aldrig hända utan jag får drömma vidare.


Efter middagen är det tänkt att jag skall besöka Swedbank då jag behöver beställa ett nytt legitimation i och med att mitt nuvarande gick ut den 28/7-09, vilket innebär att det är ogiltigt. Det skall även tas ut pengar då Helena kommer med Malte framåt kvällningen. Gud, som jag har längtat!



Kost och träning 8/6-11
Publicerat den

4st bitar Marabou choklad med smak av mintkrokant
190 gram Gott och blandat superfrutti
½ st Donut med strösseltopping
1st Activia med smak av blåbär
2st Bitar honungsmelon
1st Donut med socker
8 dl Schweppes
4st Pizzabitar
Cheeseballs


Kommentar: Det har blivit en del skräp denna dag, men vet ni vad? Jag skäms inte ett dugg! Skall träna bort skiten imorgon och förhoppningsvis kommer dansmattan i slutet av denna vecka, vilket innebär att jag kan träna hur mycket jag vill.



Nikon D3100 + 18-105/3,5-5,6 VR
Publicerat den


Som tidigare nämnt var det denna eftermiddag tänkt att vi skulle ta en tripp till Erikslund och som planerat kom vi hemifrån runt kl.12. Det blev dock ingen storshopping i och med att det enbart skulle inhandlas sprayfärg till Dennis dator samt en systemkamera till mig då jag vill lära mig att fotografera.

Eftersom det är många som har rekommenderat Nikon D3100 (se bild!) bestämde jag mig för att införskaffa en sådan och skall jag vara ärlig måste detta vara det bästa köpet hittills dels för att bilderna blev otroligt bra och dels för att jag är övertygad om att jag kommer att ha stor nytta samt glädje av denna.
Fotografering är ett intresse som jag har haft under många år, men som jag inte riktigt har haft tid samt energi och pengar till att satsa på - förrän nu.

Som det ser ut nu kommer kameran inte att användas särskilt mycket såhär i början i och med att jag vill spendera så mycket tid som möjligt med Dennis medan han fortfarande är hemma. När han sedan har åkt iväg för att sommarjobba är det tänkt att jag skall ta minst en timmes promenad (dagligen) för att söka inspiration samt fota lite. Det är nämligen så att jag vill fotografera natur - till en början iaf.




Svar på kommentar
Publicerat den




Det börjar bli otroligt frustrerande samt irriterande att Ni ständigt skall komma med åsikter om vad mitt skadestånd bör spenderas på. Det kan givetvis tyckas vara smidigare att lägga pengarna på andra saker såsom körkort eller någon form av investering, men som jag tidigare har nämnt handlar det inte om att enbart tänka smart utan jag måste även få tänka på mig själv. Som det är nu har jag valt att sätta mig själv i fokus i och med att R åsamkade mig stora skador vad gäller mitt välmående samt min vardag. Det viktigaste för mig är alltså att hitta saker som får mig att må bra och jag anser inte att det skall ifrågasättas.

Det skall även tilläggas att trots att jag har spenderat ca 50 % av beloppet på bl.a. kläder, elektronik, husdjur m.m. innebär det inte att allting kommer att gå till spillo, utan det planerades långt innan jag fick skadeståndet att det skall läggas undan en viss summa pengar (40 %) till kommande barn och det håller jag fast vid. Ni kan alltså inte komma och säga att jag inte tänker ett steg längre, för det stämmer inte.



Kost och träning 7/6-11
Publicerat den

2st Bitar honungsmelon
2st Activia med smak av jordgubb
1st Activia med smak av blåbär
7 dl Eldorado läsk med smak av citron
1 port. Hemmagjort mos med schnitzel, sallad och paprika

100 minuter promenad (9 km)



Nobody is perfect
Publicerat den


Det har varit en bra start på veckan tack vare den vackra samt betydelsefulla tatueringen, men också tack vare de lovande betygen och det firades med en shoppingrunda på stan. Eftersom jag är i ett stort behov av nya underkläder passade jag på att utnyttja Lindex erbjudande (3 for 2) och det slutade med att jag kom hem med tolv stycken par trosor. Det slank även med två stycken toppar då det kan behövas ett par till alla byxor som jag beställt från BonPrix.

Efter shoppingturen gick vi till Sigma för att ta en mjukglass. Det var välbehöligt att inta någonting svalkande då det är så fruktansvärt varmt ute. Apropå värme hämtade jag tidigare under kvällen ut monokinin som jag beställde för någon vecka sedan och tro det eller ej, men den passade! Hade jag haft större bröst, mindre kärlekshandtag och mindre lår hade det varit döläckert så jag får hoppas på att några centimeter försvinner när min dansmatta samt mina spel har kommit.

De närmsta veckorna kommer jag dessvärre inte ha någon användning för den då jag inte får bada, varken i badhus eller utomhus. Om jag har förstått det rätt skall jag även vara sparsam med duschvatten, men det skall inte vara några problem eftersom jag i vanliga fall inte brukar ta särskilt långa duschar.

Som många av Er säkert har märkt spenderar jag pengar på löpande band och Ni som är vän med mig på Bilddagboken har förmodligen sett min önskelista över saker som jag vill köpa och som det är nu återstår det bl.a. en ny laptop samt en systemkamera. Kameran kommer att inköpas imorgon då vi skall till Erikslund. Dennis vill nämligen besöka Biltema för att köpa delar till sin dator medan jag helt enkelt vill ha en ny kamera då min nuvarande är 3 ½ år gammal (digitalkamera). Det blir alltså ännu en shoppingtur, men det blir en av mina sista då jag snart köpt allting som står på min önskelista.




Det går inte att vara annat än stolt
Publicerat den

Efter att ha spenderat två dygn med familjen i Smedjebacken befinner jag mig nu återigen hemma i Västerås. Det känns otroligt bra att vara tillbaka då jag trivs väldigt bra i staden, i området, i lägenheten (trots att den är dyr och ser förjävlig ut) samt med Dennis och katterna.

Det hände ingenting nämnvärt under gårdagskvällen i och med att jag kom hem så pass sent samt att jag inte hade ork till att göra någonting. Tro det eller ej, men det kan vara väldigt påfrestande att behöva sitta på ett tåg och uggla i 1 ½ timme. Speciellt för mig som får ont i knäna av att vara inaktiv för länge. Om jag inte missminner mig dröjde det enbart några få minuter innan det började skava runt knäskålen och eftersom det satt en kvinna mitt emot mig (satt vid ett bord) kunde jag dessvärre inte sträcka ut benen.

Eftersom det under gårdagen var Sveriges nationaldag, som innebär att det är röd dag, var vi skolelever lediga och tack vare att betygen redan är satta samt att det är skolavslutning på torsdag behövde vi endast infinna oss i skolan under förmiddagen för att lämna in datorerna. Det innebär att jag kommer att vara utan laptop en tid framöver, men som det ser ut nu kommer det att införskaffas en inom den närmsta veckan då jag är trött på lånedatorn i och med att det är virus på den (förmodar jag eftersom den är dum i huvudet) samt att den är allmänt risig. Det skulle kännas så mycket bättre att äga en egen som är i bra skick och  som man dessutom inte behöver lämna ifrån sig under somrarna.


Apropå mina betyg gick det ungefär som jag hade hoppats och som det är nu kan jag inte vara annat än nöjd. Det är fascinerande och nästan rörande att se hur duktig jag har varit detta läsår jämfört med mina tidigare skolår. Skall jag vara ärlig har åk.2 på John Bauergymnasiet varit det bästa skolåret i hela mitt liv och det är mycket tack vare mina fantastiska lärare samt de roliga kurserna. Mitt välmående samt min envishet har även gett resultat:

Rehabilitering och habilitering - MVG
Pedagogiskt ledarskap - MVG
Medicinsk grundkurs - MVG
Idrott och hälsa A - MVG
Idrott och hälsa B - MVG
Ergonomi - MVG
Svenska B - MVG
Engelska B - MVG
Naturkunskap A - MVG
Specialidrott B - MVG
Ledarskap i lek och idrott - VG
Specialidrott A - VG

Det är otroligt svårt att finna ord för hur stolt jag är över mig själv som har lyckats prestera detta trots allting jag har varit med om. Det bevisar bara att allting är möjligt, oavsett vad som döljer sig i det förflutna.



Kost och träning 6/6-11
Publicerat den

2st Lithells kokkorv med bröd och ketchup
2 st Activia med smak av jordgubb
1st Activia med smak av blåbär
1st Frökus med smör och ost
7 dl Färskpressad apelsinjuice
500 gram fruktsallad
3st Nävar chips

30 minuter promenad (3 km)



Marked for life
Publicerat den


Bild tagen av Elaine Persson.




Skall man vara fin får man lida pin
Publicerat den

Efter en timmes obehanglig sittning är tatueringen äntligen klar och det går inte att vara annat än nöjd. Skall jag vara ärlig gjorde det mindre ont än jag hade förväntat mig samtidigt som det med jämna mellanrum gjorde relativt ont. Det är svårt att förklara själva känslan, men till en början påminde det om när en sköterska precis skall till att sticka in en spruta i armen och efter ett tag kändes det som att någon drog i huden samtidigt som den blev stucken. Armen blev även varm, men eftersom jag är en riktig hårding klarade jag av hela sittningen utan att behöva be om en paus. Elaine blev dock dessvärre tvungen att avbryta i några minuter då maskinen slutade att fungera.

Medan Elaine tatuerade mig fick mamma hålla koll på hennes son, William. De lekte t.o.m. tillsammans och det var faktiskt gulligt att se och jag tvivlar inte en sekund över att hon kommer att bli världens bästa mormor en dag.
Det ser nästan ut som att hon längtar efter barnbarn, men jag kan givetvis ha fel.

Som det är nu känns armen en aning öm, men det är helt klart värt det då jag har fått en av de finasta tatueringarna man kan tänka sig. Inte enbart för att den är vackert gjord, utan även för att den har en stor innebörd.

Det var först tänkt att texten skulle göras på min vänstra underarm, men pga. att jag har en leverfläck bara någon centimeter från armvecket valde vi att byta till den högra armen. Det gjorde dock ingenting, utan jag är nöjd ändå.


Bild på tatueringen kommer senare.



Giving up was never an option
Publicerat den

Det är endast två timmar kvar tills jag sitter under nålen för första gången och skall jag vara ärlig känner jag mig en aning nervös i och med att jag inte vet vad som väntar. Kommer det att göra ont, kännas obehagligt eller blir det en axelryckning? Med tanke på att jag har överlevt misshandel borde jag klara av att tatuera mig. Det återstår dock att se. Förmodligen oroar jag mig helt i onödan. Precis som vanligt.

Eftersom man bör ha ätit inom ramen av tre timmar innan man piercar sig går jag på säkra kort och gör samma ska nu. Det känns som att det är lika bra att vara på den säkra sidan ifall jag skulle reagera under sittningen. Det skall dock bli spännande.



Veckans låt
Publicerat den




Veckans låt v.22: Rihanna - California king bed




Kost och träning 5/6-11
Publicerat den

½ dl Proviva med smak av grapefrukt
25 cl Festis med smak av jordgubb
2st klunkar Fanta wildberries
1st Sandwich
1st Äppelmunk
½ st Mjukglass
Marknadschips
Lösviktsgodis


Kommentar:
Se gårdagens kommentar....



Det lönar sig att umgås
Publicerat den

Det har varit en relativt bra samt rolig dag då den började med en visit till Kupolen. Eftersom jag fullkomligt älskar kläder samt att jag mår bra när jag känner mig snygg fick det bli en del i form av ett nattlinne, 3-pack strumpor, två bh:ar samt sex par leggings (tre med fötter samt tre utan fötter). Det kan särkerligen tyckas att det är onödigt att ständigt köpa kläder, men det är någonting som är en bristvara hemma hos oss då vi båda varvar mellan 3-5st plagg. Bortsett från ovanstående inköp fick det även bli 12st örhängen, tre stycken klämmor, två nagellack samt gummisnoddar - som enbart är saker som jag vill ha, men som jag egentligen inte behöver. Det är tillåtet att unna sig sådant också.

När vi alla kände oss klara i Borlänge bar det av till Falun då jag hade som önskan att få besöka minneslunden. Det var nämligen åtta månader sedan den besöktes sist, så det kändes som att det var på tiden. Jag hade dock dåligt samvete över att jag inte hade tagit mig tid samt råd att införskaffa ett kramdjur, en blomma, ett ljus samt skriva en dikt. Det gjorde dock ingenting då jag möttes av tre kramdjur som jag tagit med vid tidigare tillfällen. Två av dem lämnades i januari-10 medan det tredje lämnades vid det senaste besöket, d.v.s. den 20 oktober.

Tack vare denna upptäckt lyckades jag fälla tårar samtidigt som jag satt och log. Det kändes otroligt bra att veta att Kim har sällskap samt att det inte gjorde någonting att det inte togs med alla de saker som jag i vanliga fall brukar ge henne. Det kändes t.o.m. så bra att jag inte kunde hålla mig från att plocka upp ekorren (som lämnades på minneslunden i samband med rättegången) samt borsta av kramdjuren då de var en aning smutsiga. De står nämligen under en stor gran/tall.

Efter visiten till Borlänge samt Falun bar det av till Ludvika då det var bestämt att kvällen skulle spenderas med Madde. Det var väldigt roligt att träffa henne samt Olivia (hennes dotter) igen och trots att det var över ett år sedan vi sågs sist visste Olivia vem jag var. Hon sken nämligen upp som en sol när hon såg mig samt att hon skulle hålla handen och leka.
Gullunge.

Kvällen har sett ut så att vi har lekt med Olivia, pratat på balkongen samt att vi gick till Toffes (Sibylla) för att köpa glass. Det fick bli en mjukglass för min del, men av någon anledning orkade jag inte äta mer än halva och det är förvånansvärt när det gäller mig då jag i vanliga fall kan äta 1 ½ - 2 st i ett svep. Nu gick det dock inte ner och det måste ändå vara någonting bra i och med att jag vill bli bättre på det här med kost.
Keep it going! Snart är jag där jag vill.

Som Ni säkert redan har förstått har jag haft fullt upp under dagen och tur är väl det eftersom tiden enbart går snabbare då. Snart är jag återigen hemma hos Dennis, men först skall jag tatuera mig. Gaddningen kommer att äga rum kl.11 i Ludvika under morgondagen och som det är nu känner jag mig en aning nervös eftersom detta blir min första.

Bilder från minneslunden hittar Ni här.



Festis kaktus/lime
Publicerat den

Eftersom det är otroligt varmt ute fick veckans provsmakning bli Festis med smak av kaktus lime. Den har druckits tidigare, men eftersom flaskans design samt innehållet har ändrats en aning kände jag att jag bara var tvungen att prova den.

Den var som väntat god, men den smakade dessvärre inte lika mycket som förra gången. Jag kan dock tänka mig att köpa den fler gånger.

Betyg 3,5/5.



Kost och träning 4/6-11
Publicerat den

1st hamburgare med bröd, ketchup, sallad, gurka och tomat
1 port. Potatisgratäng med flintastek och sallad
5 dl Festis med smak av kaktus/lime
3st Klunkar coca cola
Lösviktsgodis
Marknadschips

25 minuter promenad (3 km)


Kommentar: Det har, rent ut sagt, sett förjävligt ut denna dag av den anledningen att vi ansåg att det var omständigt att äta frukost vid kl.11 för att sedan äta lunch kl.14. Vi valde istället att äta potatisgratäng samt flintastek direkt och det resulterade i att mättnadskänslan höll i sig större delen av dagen.

Efter ett antal timmar började jag dock att känna ett sötsug och det slutade med att jag gick till Ica för att köpa godis. Det dröjde som tur var inte länge förrän jag insåg att det inte var gott. Att jag skulle ha köpt jordgubbar istället. Det går alltså, fortfarande, åt rätt hål och det enda som återstår nu är att jag skall påminna mig själv om att köpa frukt/bär direkt istället för att komma på det i efterhand.

Som det ser ut nu kommer det inte att bli några större problem att tackla sötsuget eftersom det inhandlades en mixer under gårdagen. Det är alltså tänkt att jag skall göra smoothies när jag är sugen på någonting. Det skall faktiskt bli spännande att få prova och jag ser fram emot det. Jag vill inte ha det såhär längre.

Det skall även tilläggas att det under nästa vecka kommer att beställas Dacing stage supernova, Dancing stage supernova 2 samt en spelmatta så att jag kan börja dansa. Det är perfekt motion när det är för varmt eller för kallt ute.



We are meant to be together
Publicerat den

Det har varit en tuff dag av den anledningen att jag fullkomligt hatar att behöva vara ifrån Dennis - oavsett om det handlar om dagar eller timmar. Bara några minuter efter att jag klev utanför dörren för att bege mig mot tåget kände jag hur paniken flödade genom kroppen i och med att det slog mig att jag inte kommer att kunna krama, kyssa samt sova bredvid honom (m.m.) förrän på måndag kväll. Det känns som en evighet tills dess, men det kan vara bra träning att vara ifrån varandra nu i och med att han kommer att vara bortrest i fyra veckors tid fr.o.m. mitten av juli.

Det är en tröst att veta att han känner likadant då det endast dröjde 10 minuter innan han skickade ett sms där han sade att han älskar mig samt att han redan saknar mig
Han är för gullig. 

Apropå då jag begav mig till tåget hände någonting som gjorde mig en aning irriterad. Efter att jag passerat alla rödljus på Ringvägen möttes jag av en silvrig/grå bil i och med att jag promenerade på vänster sida av vägen. När bilen bara var någon meter ifrån mig saktade föraren in, tutade samt gav mig en slängkyss. Han körde sedan vidare och när jag befann mig i stadsparken dök han upp igen! Denna gång stirrade han endast - och inte så lite heller.

Ni kanske anser att detta inte är någonting att bli irriterad över, men pga. att detta inte är någonting som händer mig särskilt ofta kände jag mig en aning förolämpad. Dels för att det enligt mig är vidrigt när karlar gör såhär (ytliga jävla kräk!) samt att jag är övertygad om att han inte hade agerat som han gjorde om jag hade haft andra kläder.

Tidigare upptäckte jag även att någon lämnat ett röstmeddelande på min mobil bara några minuter efter att jag gick och lade mig igår kväll. Nu kunde jag dessvärre inte höra vem det var, men det var någon som sade att han ville ligga med mig. Vilka äckel det finns.



Dennis Jag älskar dig.



I hate being away from you
Publicerat den



Som Ni säkert redan har märkt är detta mitt första inlägg för dagen och det beror på att jag inte har haft någonting att skriva om samt att jag inte har haft tillgång till dator mellan kl.15 och kl.18:30 pga. att jag setat på buss/tåg. Eftersom jag enbart skall spendera två dygn hos mina föräldrar bestämde jag mig för att lämna laptopen hemma då det känns onödigt att släpa på den samt att Dennis nu kan ha nytta av den om han känner för att spela med sina kompisar.

Det är en timme sedan bussen anlände till tågstationen här i Smedjebacken och det har därför inte hunnit hända speciellt mycket. I skrivandets stund väntar jag på att min lillebror skall komma hem, men det dröjer förmodligen någon timme till. Det gör dock ingenting eftersom det snart är dags att äta samt att jag efter det skall till Ica för att köpa någonting gott till kvällen. För första gången på länge överväger jag att köpa godis, men då förutsätter det att det blir en promenad under morgondagen. Elias kanske känner för att följa med mig på en fotostund på byn. Digitalkameran fick nämligen följa med.

Eftersom min vilja oftast går igenom ser det ut som att det blir en tripp till Borlänge under morgondagen då det var länge sedan man besökte Kupolen. Butikerna i centrala Västerås känns inte märkvärdiga längre (förutom NewYorker, som jag absolut älskar!) och det kan därför vara kul att få åka någon annanstans och shoppa. Tänkte fortsätta leta efter en laptop samt en systemkamera.

Det känns även som att det är dags att besöka minneslunden då det är åtta månader sedan jag var där sist. Kim förtjänar ett besök once in a while, så varför inte ta det när man ändå är i krokarna?

Bortsett från tippen till Borlänge (om det nu blir av) skall jag träffa Madde samt min kusin Emelie då det var länge sedan vi träffades sist.



Kost och träning 3/6-11
Publicerat den

1 port. Risgrynsgröt med socker
1 port. Makaroner med köttfärssås, ketchup och sallad
1 port. Chokladpudding
50 cl MER med smak av päron
1 L Jordgubbar

40 minuter promenad (4,5 km)



Ingen skall behöva gå igenom detta
Publicerat den

De senaste 10 åren har jag fört dagboksanteckningar (antingen för hand eller genom bloggen) och det har nu kommit till en punkt då jag känner att jag vill dela med mig av alla tankar jag hade under min tid med R. Dels för att Ni skall få en överblick av hur verkligheten såg ut för mig. Dels för att det kan kännas skönt för mig att få berätta om det då endast tingsrätten har fått tagit del av vad jag precis skall till att skriva.

Ni kommer nu att få ta del av stycken ur min dagboksanteckning från lördagen den 10 november 2007. Ni får ursäkta det dåliga språket. Det var inte lika välutvecklat som det är idag.

"Vad är det för fel på mig? Allt jag ville var att få känna lite närhet samt passion mellan oss, men inte. Jag gav honom närhet (ett annat ord i dagboken), men allt jag fick var ett stryptag mitt på gatan och så sa han att jag var uppkäftig. Hur kul är det? Fatta hur jävla misslyckad jag känner mig. Det här gör inte mitt självförtroende bättre."


"Varför kan jag aldrig göra någonting rätt? Allt jag gör blir bara fel. Jag tycker fel, jag säger fel och tydligen så är det fel på mitt utseende nu också. Hur kan man gå från att inte kunna hålla fingrarna borta från varandra till att inte ens peta på varandra? Då måste det ju vara några stora fel. Har jag blivit så jävla äcklig?"


"Jag kan inte ens göra den lättaste saken rätt. Jag ville så gärna mysa och vara intim med honom, men det ville tydligen inte han. Det enda intima han gjort mot mig var att ge mig stryk. Idag trodde jag faktiskt att han skulle strypa ihjäl mig. Jag duger inte till nåt. Vad ska han då ha mig till? Jag kan lika gärna gå och dö, men jag kan inte. Jag vill, men samtidigt inte. Vad fan ska jag göra?"

"Jag vill kunna göra honom lugn och glad, men det känns som att det enda jag gör är att göra honom upprörd. Jag är fan värdelös. Ibland kan jag inte fatta varför han är tillsammans med mig. Jag känner mig så hjälplös. Jag kan inte ta kommando eller initiativ för det blir bara fel. Sen blir han arg när jag är tyst. Vad ska jag göra da? Så fort jag öppnar käften får jag ju stryk. Ibland ger han mig stryk bara för att det är kul. Jag trodde att ingen fick göra mig illa, inte ens han."

Det kan säkert tyckas att mina anteckningar inte är särskilt allvarliga, men tänker man ett steg längre förstår man att det faktiskt var det. Det är otroligt vanligt att mannen hjärntvättar kvinnan samt får henne att tro att misshandeln är hennes fel när det i själva verket inte är det. I mitt fall var det så att jag blindt trodde på varenda ord som kom ur hans mun och det resulterade i att jag klandrade mig själv, ständigt sökte efter ett sätt att förbättra mitt beteende samt hitta tips och tillbehör för att göra mitt utseende mer attraktivt. Att detta var vanligt var givetvis ingenting som jag visste då, utan det kröp inte fram förrän efteråt. Förrän jag öppnade upp ögonen.

Det riktigt värker i hjärtat när jag läser igenom mina tankar och känslor från den tiden. En 17-årig flicka skall inte behöva känna en längtan efter att dö. Det känns så ofattbart att man kan utsätta en annan människa, som man påstår sig älska, för alla dessa hemskheter. Man har ingen rätt att behandla någon annan på detta sätt oavsett humör eller situation. Aldrig!

Varje gång jag tänker tillbaka på detta känner jag hur tårarna samlas, men han skall inte få ta mer tid och energi utan det är på tiden att han låter mig gå vidare med mitt liv. Efter allt som har varit tycker jag, och många andra, att jag förtjänar ett långt samt lyckligt liv och som det är nu är det inte långt borta. Det är endast få puzzelbitar som saknas.

Efter allt som har varit (mobbingen, misshandeln, aborten m.m.) är det ett under att jag har klarat mig igenom detta helskinnad. Många skulle förmodligen behöva år av terapi, men av någon anledning har det inte varit aktuellt för mig då jag på något konstigt vis har tagit mig igenom det ändå. Det är fascinerande vad människan klarar av på egen hand och jag hoppas att det finns fler där ute som är starka nog att ta sig ur förhållanden av dessa slag. Man förtjänar så mycket bättre.



Capture the moment
Publicerat den

Det har varit en fantastiskt rolig dag av den anledningen att vi, som tidigare nämnt, bestämde oss för att ta en välbehövlig promenad till Erikslund för ännu en shoppingtur. Det inhandlades dock inga kläder vid detta tillfälle då jag anser att det räcker för tillfället, så det fick istället bli 32st galgar från IKEA, en matskål samt godis (havre, johannesbröd och torkad banan) till Malte, en bärbar telefon, en mixer samt ett par hörlurar.

Som många av Er säkert redan har läst är jag intresserad av att köpa en systemkamera då jag vill börja fotografera, men pga. att detta är väldigt nytt för mig har det varit väldigt svårt att välja märke samt modell. Min syster, som har fotograferat under ett antal år, har rekommenderat Nikon D3100 samt Nikon D90. Den sistnämnda skall dock enligt en säljare på Elgiganten vara väldigt gammal samt att den skall ha upphört i produktion. Han rekommenderade därför (hade inte berättat att jag funderat på den) Nikon D3100 då den skall vara relativt simpel.

Eftersom de hade ett visningsobjekt av denna valde jag att prova den, men det kändes dessvärre konstigt vilket gjorde mig en aning osäker. Det var dock inte särskilt konstigt då vi upptäckte att det satt ett annat objektiv på den. När vi kom till MediaMarkt hittade vi nämligen exakt samma kamera, men med det tillhörande objektivet (som följer med när man köper hela kameran istället för enbart huset) och det kändes mycket bättre. Som det ser ut nu kommer jag att införskaffa en sådan då säljare i båda butikerna samt min syster har rekommenderat denna. Nu fattas det bara en ny laptop då jag vägrar köpa lös den jag har fått låna av skolan.



Det handlas för fulla muggar
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon (kl.04:50) av den anledningen att det var alldeles för ljust i rummet, katterna kunde inte vara tysta, revbenen ömmade då jag med största sannolikhet legat konstigt samt att hungern gjorde sig påmind. Eftersom det för mig är svårt att somna om när jag väl har vaknat kändes det som att det var lika bra att kliva upp istället för att ligga kvar och åma sig med risk för att väcka Dennis. Nu klev han visserligen upp bara några minuter senare i samband med att han behövde gå på toa, men han gick som tur var och lade sig igen. Han blir seg om han inte får tillräckligt med sömn, så nu sussar han gott.

Som tidigare nämnt skall vi under dagen ta en sväng till Erikslund och det bestämdes under gårdagskvällen att vi skall gå om det är fint väder - vilket det också är. Det kan dock hända att vi åker buss hem om det inhandlas en mixer då det kan vara omständigt att bära på den i 40 minuter. Som det ser ut nu kommer vi iaf att gå dit, vilket känns bra då jag behöver röra på mig.

Eftersom det är några timmar kvar tills vi skall bege oss har jag roat mig med att beställa diverse saker från internet, bl.a. ett laptopfodral, min första bok blå, bästa boken om mig: inte så lite kaxigmina nio månader samt födelsedagspresenter till mina föräldrar. Pappa fyller visserligen inte år förrän i mitten av september (mamma den 18/6), men det kändes som att det var lika bra att köpa till båda nu eftersom det var billigare samt att dessa kanske inte finns i lager när jag väl tänkt köpa dem.

Det skall också tilläggas att jag inte är gravid, utan böckerna köptes av samma anledning som födelsedagspresenterna.



Kost och träning 2/6-11
Publicerat den

1 port. hemmagjorda potatisklyftor med flintastek och (vad som för mig är) grekisk sallad
2 ½ dl GB-glass med smak av vanilj och choklad
3 dl lättdryck med smak av blåbär och äpple
1 port. chokladpudding
4st kiwi


Kommentar: Tack vare att aptiten varit som bortblåst har det varit glest med mat. Till frukost åt jag t.ex. två stycken kiwi, vilket såhär i efterhand inte var särskilt smidigt. Det fick dock duga i och med att jag under morgonen upptäckte att allt bröd var mögligt trots att det inte går ut förrän imorgon.

Som det är nu skäms jag inte för dagens kostintag då det kan se ut såhär när aptiten är dålig. Det händer med jämna mellanrum att jag väljer att köpa godis när jag inte har någon matlust, men denna gång blev det icke så utan det fick istället bli chokladpudding. Den är snart slut och det kommer inte att införskaffas någon ny efter det. Detsamma gäller glassen, som tog slut tidigare idag.

Nästa gång sötsuget gör sig påmint kommer det att drickas en smoothie då vi under morgondagen skall till Elgiganten för att köpa en mixer.



Det skall bli spännande att få träffa dig igen
Publicerat den

Det har varit en relativt bra dag trots att det inte har hänt särskilt mycket. Tankarna har iaf lagt sig och det känns därför mycket bättre även om jag givetvis alltid kommer att vara orolig - oavsett vad som händer. Det känns dock som att det är dags att sluta oroa sig då min tid samt energi kan ägnas åt så mycket annat. T.ex. skolan (som går så fruktansvärt bra för tillfället) samt min älskade Dennis.

Som det ser ut nu kommer vi att åka till Erikslund under morgondagen då jag vill kika på en bärbar telefon, laptop, mixer och en systemkamera. Det är bestämt vilken kamera som skall inköpas, men det känns bäst att åka till en återförsäljare och prova den så att man vet vad som väntar.

Biljetterna inför lördagens resa skall även hämtas ut och det kommer att ske innan vi kliver på bussen från centralstationen. Det känns nämligen bäst att inte behöva stressa med det i sista minuten.

Eftersom vänskapen med Madde nu är åter har vi bestämt oss för att spendera en heldag tillsammans på söndag. Vi har dock inte bestämt vad vi skall göra, men förmodligen blir det en fika på stan eller så kommer vi att hitta på någonting hemma hos henne. Hon har trots allt en dotter på 2 ½ år och det krävs därför en del planering, men det skall inte vara några problem.
Det skall iaf bli väldigt roligt.



You're a screw up
Publicerat den

När klockan precis passerat 11:30 ringde telefonen och det visade sig att det var mamma. Hon berättade, till min förvåning, att hon nyligen hört på radion att en 24-årig man från Smedjebacken som tidigare blivit dömd för grov kvinnofridskränkning med behandlingsplan samt skyddstillsyn som påföljd nu blivit dömd till 10 månaders fängelse. Enligt uppgifter skall denne man ha kallats till rätten samt dömts pga. misshandel riktat mot sin f.d. sambo. Skall man ta hänsyn till denna förklaring kan det inte handla om någon annan än R. Det innebär, om det är han, att han inte har skött sin behandlingsplan eller/samt sin övervakning och det har resulterat i att tingsrätten samt hovrätten dömt honom till fängelse. Det var tidigare sagt att han skulle få ett 6 månader långt fängelsestraff om han misskötte sig, så han måste ha misskött sig grovt i och med att de valde att höja straffet till 10 månader.

Som det är nu vill jag ansöka om ett besöksförbud i samband med att han kommer ut av den anledningen att jag vill vara på den säkra sidan. Gud vet vad han är kapabel till när han har blivit frisläppt! Nu är det inte säkert att han kommer att söka upp mig, men jag vill inte ta några risker. Det är inte ens säkert att det är han, men vem skulle det annars vara? Hur många 24-åringar från Smedjebacken blir dömda för exakt samma brott med exakt samma påföljd?



Kost och träning 1/6-11
Publicerat den

1 port. ris med grytbitar, sweet&soursås och sallad
2 dl lättdryck med smak av björnbär och hallon
1 dl Valioyoghurt med smak av vanilj
1 dl GB-glass med smak av päronsplit
3 dl Ica läsk med smak av lime
1st Polarbröd med smör ost
2st Nävar grillchips
Morötter och dip
2st kiwi

60 minuter promenad (6 km)


Kommentar: Det har sett bra ut denna dag bortsett från chips, läsk samt glass. Nu har det visserligen inte varit i någon större mängd, men ångesten sitter ändå i halsen och det var en anledning till att jag inte köpte någon egen chipspåse när vi var till Ica (köpte dip till morötterna istället) - för att jag visste att jag skulle ångra mig. Det känns bra att jag än en gång ratat någonting som jag i vanliga fall tycker väldigt mycket om, så det märks att det är på väg att bli bättre
Nu skall jag bara ta steget att sluta med allt detta, men som det ser ut nu kommer det att dröja ett tag då det är svårt att motstå såhär på sommaren. Man får helt enkelt se till att äta det med måtta samt motionera för att kompensera kroppen för allt skräp man stoppat i sig. Det kommer förmodligen inte att bli några problem då jag bl.a. har beställt dance dance revolution. Tänkte ha som regel att jag måste dansa minst en timme om dagen.



Att unna sig saker kan göra mer än man tror
Publicerat den

Som tidigare nämnt var det denna onsdag bestämt att Dennis och jag skulle ta en promenad ner på stan för en shoppingrunda. Det finns dessvärre inte speciellt mycket att säga angående den förutom att vi båda hade väldigt trevligt samt att vi är väldigt nöjda med våra köp.

Det var från början tänkt att jag skulle införskaffa mig ett par toppar eftersom jag enbart äger klänningar, men det blev givetvis inte så av den anledningen att det inte fanns några som tilltalade mig. Jag valde istället att köpa en bh med (tre) tillhörande trosor, en klänning, ett par leggings, ett par stay-ups, tre par skor (med erbjudandet ta tre, betala för två), en bok med recept på muffins och cupcakes, en bok med recept på kakor, ett USB-minne, en pärm, en handväska samt en bok där man kan anteckna saker som pågått i ens liv. T.ex. ens största bedrifter, ens goda sidor osv. Tänkte nämligen att det kan vara kul att bifoga en lista per vecka här i bloggen - precis som jag gör med veckans provsmakning samt veckans låt. Eller vad tycker Ni?

Bara några minuter efter att vi anlänt till kvarteret Igor (en galleria) kom ett sms från Posten där de meddelade att paketet från Nelly.com fanns att hämta på Ica. Vi hann alltså inte mer än hem förrän det var dags att springa iväg igen. Dennis behövde dock inte följa med eftersom han inte har någon nytta av mina kläder, så jag skyndade mig till affären/posten för att hämta ut paketet samt köpa tvål.

Klänningarna satt otroligt bra och tro det eller ej, men den blommiga samt den blåa kom snabbt att bli mina favoriter. Resterande var givetvis väldigt vackra de också, men dessa stod ut mer eftersom färgen tillförde mycket. Man kanske skall satsa på färg istället för svart och vitt?

När den så kallade modevisningen var över ringde telefonen och till min förvåning hörde jag en välbekant röst - nämligen Maddes. Hon hade hört någonting chockerande och skrämmande på radion, så hon ringde dels för att höra hur allting står till med mig och dels för att se om vi kan bli vänner igen. Det är inte så att vi har varit osams, utan vänskapen sades upp av den anledningen att jag var arg och besviken på henne (det hade med rättegången att göra). Nu har jag dock ingen anledning att vara det och vi har därför bestämt oss för att börja umgås igen.


Det känns bra att vi återfått kontakten då vi innan rättegången hade en väldigt bra relation. Förhoppningsvis kan vi återgå till det som var innan vi "förlorade" varandra. Som det är nu kommer vi att träffas på lördag eftersom jag ändå befinner mig i Smedjebacken. Jag skall nämligen tatuera mig på måndag kl.11 i Ludvika, så vi kan lika gärna passa på att umgås nu när möjligheten finns.