Sommarvikariat
Publicerat den

Jag måste bara berätta att jag har fått sommarjobb!  Jag var på anställningsintervju på Lidl här i Falun igår och i eftermiddags fick jag ett samtal från butikschefen. Hon sade att hon var väldigt nöjd över gårdagen och att hon ville erbjuda mig tjänsten (det är ett sommarvikariat mellan v.26-34). Jag tackade givetvis ja. På tisdag skall jag skriva på anställningsavtalet och efter det skall jag gå en utbildning som förbereder mig inför vikariatet. 

Det känns som att det äntligen börjar gå i rätt riktning och jag mår bättre tack vare det. Den största anledningen till att jag inte har mått helt hundra de senaste månaderna är bristen på arbete. Det är klart att det är påfrestande att vara ofrivilligt barnlös, men barn är ingenting man behöver för att överleva (inte som enskild individ). Jag tycker att det är pinsamt att vara arbetslös då jag vill kunna bidra till ekonomin här hemma och ha en tillräcklig inkomst för att försörja mig själv om det skulle hända någonting, så det känns väldigt bra nu när jag får möjligheten tjäna pengar. Det skall också bli kul att få göra någonting om dagarna. Det är så tråkigt att sitta hemma... 




Vänta på barn - fertilitetshandboken
Publicerat den

Jag var på stan en sväng igår för att försöka hitta en present till Mikael då det är hans födelsedag om en och en halv vecka  Jag gick in på Akademibokhandeln och hamnade i slutändan på avdelningen med böcker om barn/graviditet/föräldraskap. På översta hyllan fanns en bok som heter Vänta på barn - fertilitetshandbokenDen beskiver vad både kvinnor och män själva kan göra för att öka chansen att få barn på naturlig väg. Den beskriver också de behandlingar som används för att hjälpa ofrivilligt barnlösa par (t.ex. provrörsbefruktning, insemination och ägg- eller spemiedonation) och den skildrar orsaker till missfall och hur man minskar risken att drabbas. 
 
Jag var väldigt sugen på att köpa boken, men jag tyckte inte att den var värd 349:-. Idag kollade jag om den fanns på Adlibris med förhoppningen om att den skulle vara billigare där och det var den. Där kostade den hälften av vad den gjorde på bokhandeln, så jag beställde den. Den kommer väl i början av nästa vecka då den postades i eftermiddags. Det första Mikael frågade när jag berättade att jag beställt den var om jag är säker på att jag vill ha den. Det är jag utan tvekan. Jag litar inte på allt som står på internet med tanke på att i princip alla kan skapa en hemsida och hitta på saker. Jag litar därför mer på böcker. Den här boken är skriven av Anna Bratt, en författare med inriktning på medicin och hälsa. Hon är medicinreporter på DN.
 
 



Struntar i Agnus Castus
Publicerat den

Jag slutade med Agnus Castus i söndags av den anledningen att jag inte orkar dricka det längre. Det är vidrigt och jag fick ångest av bara tanken på att behöva dricka det... Jag mår dåligt som det är (över barnlösheten och arbetslösheten) och det känns som att det är lika bra att eliminera alla faktorer som påverkar det psykiska välmåendet. Jag har också slutat med grapefruktjuicen, inte för att jag har tröttnat på den (det har jag dock gjort) utan för att jag skall ha ägglossning i dagarna. Hur det blir i nästa cykel är inte bestämt, men som det ser ut nu blir det bara Apoteket kvinna och Friggs D-vitamin - om ens det. Det är så tråkigt att behöva proppa i sig massa skit, vare sig man behöver det eller inte.
 
Skall det vara så jävla svårt att bli gravid?!
 



Inget resultat
Publicerat den

Det verkar som att det bara är slöseri med energi att dricka grapefruktjuice och örtteextrakt... Det är många som säger att dessa gör underverk på ägglossningen, men jag har inte märkt av ett skvatt. Jag skall ha ägglossning om 2-4 dagar och jag har ännu inte fått några trådiga flytningar, inga andra flytningar heller för den delen. Det brukar ömma något kring äggstockarna och flytningarna ökar när det börjar närma sig ägglossning, vanligtvis kring dag 9. Idag är jag på dag 11 och jag har inga ägglossningskänningar mer än att brösten ömmar. Det började de dock göra på dag 5-6. 

Just nu känns det som att min menstruationscykel har rubbats tack vare grapefruktjuices eller örtteextraktet. Det är nästan så att jag överväger att sluta med det sistnämnda. Det smakar apa och det är nästan så att jag får ångest när jag sitter vid frukostbordet. Grapefruktjuicen har jag ingenting emot att dricka då det känns fräscht och hälsosamt, men örtteextraktet är vidrigt! 



GLA jättenattljusolja
Publicerat den

 
 
Jag må ha små händer, men när en pillerburk är större än ens utsträckta hand är det illa...
Pillerna är inte så små de heller.



Tredje dagen med Agnus Castus
Publicerat den

Nu har jag druckit Agnus Castus i tre dagar. Det smakar fortfarande illa, men om man varvar med någonting annat går det ner (idag blev det grapefruktjuice och jordgubbar). Jag klarar dock inte av att dricka det tre gånger om dagen som det står på flaskan att man skall göra. En gång om dagen får räcka till jag har vant mig vid smaken. 
 
Jag hämtade ut paketet med jättenattljusoljan igår också. På vägen hem från affären sade Mikael att han tycker att jag inte skall äta kosttillskott, eller bli-gravid-piller som han kallade det, hur länge som helst och jag sade då att jag kommer sluta så snart spolningen är gjord. Då kommer jag bara äta Apoteket kvinna, Friggs D-vitamin och Great Earth Super Zinc. Det skall bli skönt att sluta med alla piller. Jag har aldrig gillat piller (inte ens huvudvärkstabletter) och har enbart provat det då jag inte tror att spolningen kommer ge någonting.



Agnus castus och HSS-spolning
Publicerat den

Jag hade sådan stark mensvärk när vi satt och åt frukost att jag kände på mig att jag skulle börja blöda vilken sekund som helst. Jag började därför med kostillskotten som man skall äta mellan ägglossning och mens. Det här försöket blir det Agnus Castus, Arctic root och jättenattljusolja (den har jag dock inte hämtat ut från postombudet ännu). Jag kommer också dricka Tropicanas golden grapefruit-juice.

Jag har inte spytt på över 10 år, men när jag drack Agnus Castus var det inte långt ifrån. Det var det vidrigaste jag har drickit i hela mitt liv och det skall jag dricka tre gånger om dagen de närmsta två veckorna! Hur i helvete skall jag klara av det? Jag drack varannan klunk Agnus, varannan klunk grapefruktjuice. Det hade aldrig slinkit ner om jag bara druckit det rakt av. Usch! Det blir att köpa hem någonting som jag kan trycka i mig efteråt, någonting som tar bort eftersmaken. 

Efter att jag motvilligt druckit upp örtteextraktet/munkpepparn gick jag och lade mig på soffan. Det gjorde så ont i magen att jag inte klarade av att sitta vid köksbordet. Jag tog med mig min smörgås och grapefruktjuice in i vardagsrummet, där jag lade mig med värmedynan på magen. När jag legat i soffan en stund blev det värre och jag fick lov att springa in på toaletten. Väl där kom mensen. Jag slängde mig över hemtelefonen, för att ringa kvinnokliniken, det första jag gjorde efter att jag kom ut från toaletten. Jag fick prata med en jättetrevlig barnmorska och hon sade att det tyvärr inte finns några tider den här månaden, att det kan bli så att jag måste vänta upp till tre cykler innan den blir av (det här är första sedan vi var till läkaren). Det blir med andra ord ingen spolning den här cykeln, men om jag har tur kanske det blir i nästa. Nästa BIM är 10/5.




Bruna flytningar
Publicerat den

Nu är det bekräftat att mensen är på väg då det bara kommer mer och mer bruna flytningar
(mensvärken är dock som bortblåst...).
 
Edit kl.18:55: ... och där kom mensvärken tillbaka!



Typiskt!
Publicerat den

Kan Ni gissa vad som hände några timmar efter att jag publicerade föregående inlägg? Jag fick mensvärk! Jag började känna av den när jag stod och dansade framför tv:n (har dansspel till PS2). Jag brukar dansa i 60 minuter, men fick avsluta efter halva tiden p.g.a. värken och senare på kvällen kunde jag se en antydan till bruna flytningar. Det är så typiskt! Jag skall seriöst sluta skriva positiva saker här, för bara några timmar senare blir det tvärtom...



Beräknad icke-mens
Publicerat den

Idag är mensen beräknad (om man ser till längden på den senaste menstruationscykeln). Den ömma känslan i äggstockarna och livmodern har börjat avta och den bruna flytningen som brukar komma så här dags har inte synts till. Jag har mått illa i några dagar nu och humöret är inte det bästa (det känns som att jag blir irriterad och ledsen för minsta lilla), brösten ömmar och det smakar konstigt i munnen. Det här är klassiska PMS-symptom för min del och jag vågar därför inte hoppas på att jag är gravid. Varför skulle jag ha blivit det nu, liksom? 

Jag tog ett graviditetstest innan kl.12 och det var som väntat negativt. Kan hända att jag testade för tidigt om det är så att jag mot förmodan är gravid. När jag var gravid med Kim testade jag negativt på dag 30 och plussade på dag 33. Jag är på dag 28 idag. Nu tror jag inte att jag är gravid, men det hade varit komiskt om jag vore det då jag har bunkrat upp med Agnus Castus, Jättenattljus olja och grapefruktjuice.




Värk i äggstockar och livmoder
Publicerat den

Det känns som att mensen är på ingång då jag har varit öm kring äggstockarna i några dagar. Idag värker det i livmodern också, men ännu är smärtan hanterbara och jag har inte sett någon antydan till bruna flytningar. Det positiva med att det snart är dags för mens är att jag kan ringa kvinnokliniken och meddela att vi borde boka in en tid för spolning snart. Jag tror inte att det blir under den menstruationscykeln som kommer utan det blir troligtvis cykeln efter det, i början av maj. Det måste bli den cykeln, annars har jag inget annat val än att vänta till september (om det är sommarstängt/dåligt med personal under sommaren) och då har jag väntat i ett halvår. ALDRIG I HELVETE ATT JAG TÄNKER VÄNTA SÅ LÄNGE. Det tänker jag säga till dem också. Jag skiter i hur de bär sig åt, jag SKALL spolas innan sommaren. Det bara är så!



Vätskor
Publicerat den

Jag börjar tvivla på om det faktiskt var ägglossningsflytningar jag hade några dagar innan ägglossningen. Vi hade ju samlag kvällen innan och vid närmare eftertanke kan det ha varit vätskorna från samlaget som jag såg när jag gick på toaletten, inte flytningar. Hur förklarar man annars att de försvann i samma veva som de kom? Kan hända att jag kollade för snabbt, kan hända att det var flytningar. Jag lär aldrig få veta, men något säger mig att det bara var inbillning... Ingenting att grubbla över, dock. Här skall provas Agnus Castus och grapefruktioce för att se om jag får de där förbaskade flytningarna någon gång (och då skall de stanna i några dagar!).




Ungar är bra underbara
Publicerat den

Vad glad man blir när barnen på barnpassningen säger att de har haft roligt och att de hoppas att de får komma och leka med mig fler gånger  Ett av barnen (det var två bröder där idag) var så gullig att jag höll på att dö! Han satt i mitt knä medan vi tittade i en bok. Han pekade på en sak, frågade vad det var och upprepade mitt svar. Han var så gullig att jag bara ville krama om honom hårt och ta med honom hem 



Pillerhyllan
Publicerat den

 
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av min fina pillerhylla  Jag känner mig som en narkoman fast det bara är kosttillskott (just nu äter jag bara Apoteket kvinna, Friggs D-vitamin och zink).



Agnus castus
Publicerat den


I lördags beställde jag hem en flaska med Agnus Castus då jag har läst att det kan boosta fertiliteten. En kvinna på Familjeliv, i en tråd som jag är aktiv i, rekommenderar detta örtteextrakt då det hjälpte henne att bli gravid. Hon hade under sin fertilitetsutredning fått besked om att hon har dåliga äggreserver (27 år gammal) och om man har det finns risken att man inte kan bli gravid överhuvudtaget eller att man har väldigt svårt för att bli det. Hon blev dock gravid efter sitt första försök med Agnus Castus. Hur motiverande är inte det?!
 
Agnus Castus är ett plantbaserat kosttillskott av hög kvalitet som även är känt som munkpeppar. Det aktiva ämnet har i flera studier visat sig kunna bidra till att minska PMS symptom (premenstrual syndrom) och ge andra positiva effekter på kvinnors hormonella hälsa. Agnus castus har en balanserande effekt på hypofysen, är progesteronstimulerande och kan reglera menstruationen. 
 

Dosering: 10 - 20 droppar per kopp, två till tre gånger dagligen eller enligt rekommendation.

Innehåll per ml: Vitex agnus castus (spädd 1:1) 1 000 mg, samt huvudsakliga aktiva beståndsdelar: alkaloider, flavonoider, bitterglykosider, eteroljor 

Försiktighetsåtgärder: Används inte under graviditet och med försiktighet av ammande mödrar.

Förvaring: Oåtkomligt för barn.

Biverkningar: Huvudvärk & ökad menstruell blödning kan förekomma.

Interaktion med läkemedel: Möjligen med dopaminantagonister, vid hormonbehandling


KÄLLA: BABYCENTER, VITAMINBUTIKEN OCH BODYSTORE



Premenstruell
Publicerat den

Jag hatar perioden mellan ägglossning och mens… Inte nog med att man måste vänta i hundra år på att få veta om man är gravid eller inte, man skall må skit också. Jag har varit illamående de senaste dagarna och det känns som att jag inte gör annat än att springa på toaletten. Igår mådde jag så dåligt att jag knappt kunde äta och idag har jag mått så dåligt att jag inte ville kliva ur sängen i förmiddags. Jag är tveksam om det är tecken på en graviditet då jag har dessa symptom annars (kissandet p.g.a. skadade njurar), men ack så jobbiga de är! Jag har fler symptom, dock inga som gör att jag tror att jag är gravid.




Provresultat cellprov
Publicerat den