Gott nytt år... snart..
Publicerat den


Inte många timmar kvar till det nya året nu. Det har inte hänt särskilt mycket sen jag skrev sist. Dennis och jag har ätit samt tittat på filmen han köpte idag - I love you, man. Det var såklart en komedi då jag fullkomligt älskar filmer ur den genren. Den var faktiskt riktigt bra och vid några scener höll jag på att dö av skratt. Jag satte t.o.m. skrattet i halsen en gång.

På menyn stod kräftor (jag åt 3st stjärtar och Dennis resten), olika sorters kex, vitlöksbaguetter samt morötter och dip. Jag höll mig till allt utom kräftorna. Jag är inte så förtjust i skaldjur. Räkor går om de inte är för små och för sega, men annars avstår jag. Vi skulle haft räkor, men de var så otroligt små så vi har sparat dem och kommer att göra wok på dem imorgon. Samma recept som jag lagt in tidigare i bloggen.

Vid midnatt är det tänkt att vi ska titta på fyrverkerier. Frågan är bara om vi tittar från balkongen eller om vi går ut. Jag har ingen aning om vart folk i området brukar trycka av dem, eller hur man ska säga. Några står för tillfället och smäller utanför kiosken mitt över gatan, så då kan man lika gärna vara inne. Det visar sig dock hur det blir. Det beror helt på hur trötta vi är.

Dennis sade imorse att vi kan vara uppe senare än vanligt ikväll, men jag har en känsla av att vi kommer att lägga oss relativt tidigt ändå. Förmodligen efter att alla raketer är skjutna. Jag är småtrött redan nu, men man blir det efter 2 veckor av dålig sömn.



Dagen hittills
Publicerat den

Hittills under dagen har det inte här sådär jättemycket. Dennis bjöd med mig till Hälla då han och hans klasskamrat Alexander skulle dit för att leta efter dataspel på bl.a. Elgiganten och Onoff. Rikspresentkorten som han fick i julklapp av sin farmor fungerade på Onoff och Siba, så han köpte ett gamecard till WOW (till sig) samt en dvd-film och ett tv-spel till mig - Tomb Raider: Underworld.

När vi var på Siba hittade jag fler spel jag ville ha. Bl.a. Sonic och Spyro the dragon (fanns 3st olika), så nu vet Dennis vad han kan köpa till mig i födelsedagspresent. Jag har inte önskat mig särskilt mycket, då jag lärt mig att inte göra det pga. att jag oftast får annat istället.

Efter att grabbarna var klara med sina inköp åkte vi till stan och skildes åt där. Dennis och jag begav oss till McDonalds då vi var för trötta och frusna för att orka laga mat. Hungern var så pass stark att vi ville ha mat nu och då blev det onyttigt skräp. Nu äter vi visserligen inte där så ofta, men iaf.

För tillfället sitter vi hemma i soffan då vi kom innanför dörren för 30 min sedan. Jag är fortfarande frusen i fingrarna, så det tar ett tag för mig att skriva. Dennis sitter och spelar Gran Turismo, som han tyckte var grymt roligt. Han rekommenderar de till alla som gillar bilspel.

Räkorna och kräftorna är tinade och kommer att serveras runt kl.19-20. Det ska bli gott och jag hoppas att jag orkar äta någonting då jag är väldigt liten i maten. Vi får se om det  går någon bra film också. Det ska tydligen gå ett flertal ikväll, men frågan är bara om det är någon som är sevärd. Annars får vi ta komedin som köptes idag.



Sammanfattning av året
Publicerat den




Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? - 24/2

Höll du några av dina nyårslöften?
- Jag lyckas aldrig hålla mina nyårslöften.

Blev någon av dina vänner förälder i år?
- Ja. *Avundsjuk*

Dog någon som stod dig nära?
– Min älskade Holly.

Vilka länder besökte du?
– Jag har aldrig varit utomlands. Räknas Södermanland? xD

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha 2011?
– En bättre relation till min pappa.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
– Blev tillsammans med en yngre kille.

Vad var din största framgång 2010?
– Jag flyttade till Västerås och tog tag i skolan en gång för alla.

Största misstaget?
– När jag skrev på hyreskontraktet och blev lurad av hyresvärden.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
– Blev förkyld strax innan jul, men tillfrisknade några dagar senare.

Bästa köpet?
– Katterna, utan tvekan. Även kläderna på mellandagsrean.

Vad spenderade du mest pengar på?
– Förutom hushållet måste jag nog säga kläder, saker till lägenheten och godis.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
– När Dennis frågade om jag ville flytta ihop med honom.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010?
– Ingen speciell.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
– MYCKET gladare.

Vad önskar du att du gjort mer?
– Reflekterat över mina tankar och känslor samt prata om dem - med Dennis.

Vad önskar du att du gjort mindre
? – Tänkt på framtiden.

Hur tillbringade du julen?
– Den tillbringade jag i lägenheten. Min familj respektive Dennis familj var på besök.

Blev du kär i år?
– Ja. I min älskade Dennis.

Favoritprogram på tv?
– Vem kan slå Filip och Fredrik.

Bästa boken du läste i år?
– Nässlorna blomma, men den var inte bra. Enda boken jag läste.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
– Det minns jag faktiskt inte då det var så länge sedan födelsedagen ägde rum.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
– Att Holly var kvar i livet.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
– Tråkig som alla andra år, men det tar sig.

De bästa nya människorna du träffade?
- Dennis

Årets besvikelse?
– Att jag inte kom in i Falun samt när jag fick ett falskt plus på graviditetstestet. En del av mig ville verkligen vara gravid trots att jag vet att det absolut inte går just nu.




Creative Club
Publicerat den

Tänk vad tråkigt ett lov kan vara. Jag börjar seriöst längta tillbaka till skolan då jag blir så fruktansvärt rastlös av att inte göra någonting. Det finns nada att göra i området där vi bor och att strosa i stan utan pengar är inget vidare. Då kan vi lika gärna sitta hemma.

För att inte dö av rastlöshet har jag idag pysslat med mitt scrapbookalbum. Jag har än så länge gjort tre stycken fulla sidor och ska precis fullborda nummer fyra så att jag kan gå vidare till nästa. Än så länge tycker jag att det ser bra ut och det tyckte även Dennis. Jag är amatör på detta och har aldrig haft fingerfärdighet när det gäller pyssel, så det ska bli spännande att se hur allting kommer att se ut när det är klart.

När jag sist bodde hos mina föräldrar var jag medlem i en scrapbookklubb som heter Creative Club. Som medlem får man hem ett paket med småkrafs var 4:e vecka för någonstans mellan 150-170:-. Helt klart värt det om man tycker att det är roligt. Jag kommer dock att avvakta innan jag ger mig in i medlemsskapet igen. Jag vill se att vi verkligen har råd. Eller ja, det har vi. Jag tycker dock att pengarna kan sparas till bättre saker.

Det har inte hänt så mycket mer idag. Ikväll tänkte jag se om det går någonting bra på tv. Förmodligen ingen film, utan det blir väl Simpsons, 2 ½ men och How I met your mother.

Imorgon är det nyårsafton och den kommer Dennis och jag att spendera i lägenheten. Han ville först bjuda hit någon, men alla är upptagna och vi har ingen möjlighet att åka någonstans. Det blir därför så att vi firar hemma genom att äta räkor, kräftor, kex och ost samt morötter och dip. Vi har även en skräckfilm vi kommer att titta på. Vad den heter vet jag inte då det är en ickekänd film.

Det hade varit kul om man kunde fira jul med mina föräldrar eller släkten, men vi är ju begränsade nu när vi har katterna. Vi kan inte åka bort hur som helst och till vem som helst.



Scrapbook
Publicerat den

Under dagen har Dennis och jag gått en sväng på stan. Det var tänkt att jag skulle köpa hårfärg och sminkborttagningsmedel på Åhléns, men det blev endast hårfärg då medlet inte fanns i lager.

Då jag inte visste om jag ville köpa någonting mer gick vi en sväng i Gallerian och vi hamnade bl.a. på Game. Dennis ville köpa ett spel för Rikspresentkorten han fick, men de tog inte emot dem längre. Efter hans besvikelse gick vi in på Guldfynd då det är 25% rabatt där. Jag fick ju en rabattkupong i födelsedagspresent av dem, så jag tänkte se om det fanns någonting som lockade. Det enda jag hittade som jag verkligen fastnade för var faktiskt bestick med Musse Pigg och Nalle Phu som motiv. Jättesöta.

Efter Guldfynd gick vi till Gallerix då jag var intresserad av att köpa ett album till mina Scrapbooks. Vi hittade ett svart som jag funderade på att köpa, men vi gick istället till Akademibokhandeln då jag misstänkte att det kunde finnas mer saker där.

När vi kom dit upptäckte vi att samma album fanns där och att det var 50:- billigare, så jag slog till. Efter att vi kom hem började jag att pyssla direkt och mitt projekt är nu ett album med bilder på mig och Dennis. Ungefär som en tidsaxel. Det är alltså foton från början och så går det framåt tills nu. Ni förstår säkert.

För tillfället sitter jag i soffan och gör en sur Dennis sällskap. Han försöker spela Gran Turismo med sin bror (på sitt PS3), men det går inte särskilt bra då internetanslutningen försvinner hur som helst.

Senare under kvällen är det tänkt att vi ska äta min hemmagjorda potatisgratäng, men det är inte säkert att det blir så då jag knappt har varit hungrig sen dagen jag blev förkyld. Jag är i princip frisk nu, så jag antar att det kan bero på att jag är deppig ibland. Det börjar iaf att bli bättre. :) Jag har tid på mig att bli 100% bra vad gäller humör, sömn och hunger med tanke på att det är ca 2 veckor kvar innan skolan börjar.



1 ½ veckas sömnsvårigheter
Publicerat den

Sömnen är fortfarande dålig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att den ska bli bättre. Är det inte för varmt så har jag ont i antingen käken eller huvudet. Engla har även börjat skrika igen, men jag kan inte avgöra varför.

För ett tag sedan lärde jag mig nämligen hennes alla skrik och det är fortfarande matskrik på morgonen. Så fort jag kliver upp springer hon fram till matskålen och skriker trots att det redan ligger mat där. Jag antar att hon gör det för att hon vill ha blötmat, vilket de inte längre får då de blev så gasiga i magen. Har jag tur slutar hon, men så sade jag tidigare och det höll endast i sig i någon dag. Sedan började hon igen.

Jag har nu sovit dåligt i 1 ½ veckas tid och det har ledit till att jag har blivit lite deppig. Tack och lov för att det är jullov, säger jag bara. Hade det varit mitt i terminen hade jag blivit tokig då jag behöver sömn för att orka. Det vet jag sedan tidigare skolgångar. Det fungerar inte annars.

De senaste dagarna har jag inte kunnat sluta tänka och jag blir så förbannat jävla arg på mig själv. Det är inget fel i sig att tänka på detta, men jag blir så frustrerad över att det inte går! Jag har bäddat för mig själv, vilket är en anledning till att jag blir förbannad. Tyvärr gör vi alla saker vi ångrar och det kan jag säga att jag gör nu. Det kommer så småningom. Tråkigt att det ska behöva ta längre tid än jag hoppats på.



Uttråkad till tusen
Publicerat den

Dagarna går och snart börjar vårterminen. Ska jag vara ärlig så ser jag fram emot att få komma tillbaka till skolan då jag blir uttråkad av att sitta hemma för länge. Det är klart att det kan vara skönt att få vara ledig någon gång ibland, men det blir tråkigt i längden om man inte har någonting att göra.

För tillfället känner jag ett behov av att göra någonting, så jag funderar på att hitta någonting som kan sysselsätta mig. Kanske lite pyssel i form av Scrapbooking. Det var länge sedan jag höll på med det nu. Senast gjorde jag ett album till Kim och denna gång tänkte jag göra ett album med bilder på mig och Dennis. Jag har även andra planer på vad jag kan ha för innehåll i mina album, men det får bli längre fram när sånt blir aktuellt.

För att kunna fortsätta med mina Scrapbooks måste jag köpa album, så jag tänkte att jag skulle se om det finns några billiga på Tradera. Annars får jag gå till Akademi Bokhandeln någon dag. Dennis och jag ska ändå ner på stan och köpa mer hårfärg till mig.

Under dagen har det inte hänt sådär jättemycket. Jag har setat vid den stationära datorn då Dennis Playstation 3 kom med posten idag. Tv:n har alltså varit upptagen hela dagen. Jag har då roat mig med att spela The Sims 3.

Jag har ett riktigt bloggsug, men jag vet inte vad jag ska skriva då det inte händer så mycket just nu.



Ökat studiebidrag
Publicerat den

Enda sedan Dennis och jag flyttade till Västerås har jag fört budget och för en stund sedan ville jag se hur mycket pengar vi får i januari. Vi har några planerade inköp och jag ville försäkra mig om att vi verkligen har råd.

För att fastställa den exakta summan loggade jag in på Mina sidor på CSN's hemsida. Väl där upptäckte jag att de har höjt summan på mina utbetalningar varje månad, med 86:-. Nu kanske den summan inte är så mycket för vissa, men vi tar emot alla pengar vi kan få.

Vilken julklapp!



Fashion show
Publicerat den

Dennis har fått leka fotograf medan jag har provat de nya kläderna. Underkläderna fotades dock inte och varför kan Ni nog lista ut själva. Här är de plagg som fotades:

Jag håller fortfarande fast vid att jag är väldigt nöjd. Plaggen satt väldigt bra och det kändes som att jag lyckades hitta kläder jag tyckte var fina till ett bra pris istället för att köpa billiga, men fula kläder som jag så gott som alltid har gjort.

Både Dennis och jag hittade några personliga favoriter. Han tyckte bäst om den svart/rosa klänningen (första från väster på översta bilden), den svarta spetsklänningen (tredje från vänster på översta bilden) samt de röda underkläderna. Jag däremot har många favoriter och för att sammanfatta det skulle jag kunna säga att det är alla förutom de plagg på de bilder där jag har jeans. Jag är visserligen nöjd med dem också, men jag föredrar att visa benen trots att mina knän ser ut som dubbelhakor. Det kommer nog därför bli så att jag har dessa linnen när jag är hemma. Behöver såna också.

Vilka kap jag har gjort! :) Jag är så otroligt nöjd. Kan knappt berga mig att få använda dem.



Min nya garderob
Publicerat den

Efter att ha sprungit på stan mellan kl.10-12 är vi nu hemma och varvar ner. Jag kom hem med sammanlagt sex stycken påsar och de kom från NewYorker, H&M, Lindex, Gina Tricot, Åhléns och Accent - en väskaffär.

Senare under dagen kommer jag att lägga ut bilder på hur alla plaggen ser ut när man har dem på sig, men just nu har jag en handduk i håret efter att ha tvättat det och det får därför vänta.


Lindex: Trosor 69,50:-/st och bh 179:-. Summa = 387:-



Gina Tricot: Top 124,50:-, klänning 149,50:- och strumpor 79:-. Summa = 353:-


Åhléns: Foundation 149:-/st. Summa = 298:-


Accent: Plånbok 199:-


Insidan. Den är ca 20x10cm, så den är stor.


H&M: Randigt linne 99:-, grå klänning 249:- och svart klänning 249:-. Summa = 597:-


NewYorker: Överdel 179:- och trosor 49:-. Summa = 228:-


NewYorker: Linne 169:- och nattlinne 169:-. Summa = 338:-


NewYorker: Klänning 179:-/st. Summa = 358:-


NewYorker: Tights 99:- och tröja 199:-. Summa = 298:-

Allt från mellandagsrean gick på några kronor över 3000:- varav ca 2550:- var på kläder. Resten på annat. Jag är än så länge väldigt nöjd med alla mina köp och det ska bli spännande att prova de om en liten stund. Det blev sammanlagt 21st plagg om man räknar med strumporna, så det kommer att ta en stund.



Mellandagsrea!
Publicerat den

Om en timme är det dags för uppstigning då Dennis och jag ska in till stan för att handla på mellandagsrean. Det är tänkt att jag ska köpa så mycket kläder som möjligt då jag är i ett väldigt stort behov av det. När vi har tvättat har kanske 10% av alla plagg varit mina (och då har 50% varit idrottskläder) och jag har i princip alltid samma kläder hela tiden. Det kanske de i klassen har sett, så det blir att försöka skrapa ihop en ny garderob. Denna gång ska jag inte göra misstaget att köpa kläder som är fula bara för att det är billigt, utan jag tänker kosta på mig kläder som jag tycker är snygga. Nu är det ju ändå rea.

Jag har aldrig haft mer än 1000:- på en mellandagsrea, så det ska bli spännande att se vad man kan göra med tre och en halv gånger mer. Det är dock tänkt att jag inte bara ska köpa kläder, utan det kommer även att bli foundation, sminkborttagningsmedel, hårfärg, mössa och en ny plånbok. Om Dennis köper någonting har jag ingen aning om. Det skulle väl kunna vara ett spel på GAME isåfall.

Först ut på menyn kommer att bli NewYorker i hopp om att hitta några snygga klänningar. Senare under dagen kommer vi att svänga in på Lindex, H&M, Cubus, Åhléns, Gina Tricot, Glitter och Teknikmagasinet. Vi hamnar med största sannorlikhet på fler ställen.

Nu får klockan gå så att vi får åka någon gång! :)



Helt i onödan
Publicerat den

Då Dennis under gårdagskvällen bestämt sig för att han ville åka till MediaMarkt blev det idag en tidig morgon. Vi klev upp redan kl.06:10 då elektronikbutikerna öppnade kl.08. Jag planerade inte att köpa någonting, men valde ändå att följa med vilket jag såhär i efterhand ångrar. Varför får Ni veta snart.

Eftersom det är en bit till Erikslund härifrån åkte vi buss och den klev vi på runt kl.07:45 och var framme några minuter senare. Efter att ha klivit av gick vi i rask takt till butiken och tittade på vad Dennis ville ha: ett Playstation 3. Konsolen kostade 2790:- (den var sänkt med 20%), men han tyckte att det var för dyrt för 160GB och vi gick därför till Elgiganten. Där hittade han ett paket med konsolen och spelet Gran Turismo (bilspel) för 3495:-, men det visade sig att paketet var slut. Han gick istället och hämtade konsolen och spelet separat.

Vi gick sedan till kassan för att betala och när vi kom ut frågade han var Playstation:et kostade. Det kostade 2995:- och han blev då chockad och stannade upp. Han började då mumla om att han skulle gå tillbaka och byta det då det var dyrare än han trodde. Jag tyckte inte att 205:- var hela världen, men vi hamnade på återköpsavdelningen. Han fick pengarna tillbaka för allting, men kunde inte få tillbaka pengarna kontant utan fick de iställt på kortet och det kan ta upp till tre bankdagar innan han har dem. Det betyder att han får pengarna någon gång mellan måndag och onsdag.

Jag frågade honom varför han köpte det och jag fick till svar att han tänkte på priset vi sett på MediaMarkt. Att han blev till sig och inte kunde tänka ordentligt. Det roliga var att han kollade på prisskylten 2 ggr, men ändå köpte han det.

Tack vare detta fick jag stå och frysa i ca 40 min och ett tag hade jag ingen känsel i underkroppen. Det stack som satan i rumpan och det var obehagligt när jag skulle sätta mig på sitsen i bussen. Det gick dock bra.

Nu har vi varit hemma i ca 3h och för tillfället sitter vi i soffan under varsitt täcke. Som plåster på såren beställde Dennis det där paketet han såg på Elgiganten, fast på internet. Det lär komma någon gång nästa vecka, om han har tur.

Jag var väldigt grinig på Dennis ett tag för att han köpte konsolen och spel för att två minuter senare lämna tillbaka det. Vi både åkte och frös helt i onödan. Tänk, vi hade kunnat få sova ut istället för att kliva upp kl.06:10 på juldagen.

Allting är dock bra nu då vi båda är varma, Dennis har beställt det han ville ha och jag ska få shoppa på mellandagsrean imorgon.



Julaftonsfirande
Publicerat den

Julaftonsfirandet är nu över för vår del då våra familjer åkte hem för inte så länge sedan. De kom alla hit kl.13 - de svängde in på parkeringen samtidigt, komiskt nog. Då pappa är allergisk hade jag förväntat mig att han endast skulle klara av 2-3 h, men han kände så gott som ingenting under de 5 h som de var här. Jag är både förvånad och glad över det då det betyder att han kan komma hit fler gånger utan att behöva skynda sig iväg.

Då vi inte visste hur länge pappa skulle klara av att vistas i lägenheten började vi med maten direkt. Alla förutom Marcus och Elias fick sitta i köket - de fick sitta i vardagsrummet. Det bjöds som väntat på mycket mat och jag blev mätt efter lite mer än halva tallriken trots att jag knappt tog någonting. Jag är ganska liten i maten och blir mätt väldigt snabbt, vilket var synd nu när det var så god mat. Jag behöver dock inte bekymra mig över något julhull.

Vi åt maten i lugn och ro samtidigt som vi pratade lite. Ett ämne som kom upp var Ica-reklamerna och Jackass, så vi satt och hade diskussionen om roliga avsnitt. Efter maten ville folket ha kaffe (inte jag da), så vi satte oss i vardagsrummet och tittade på tv. När alla ansåg sig klara med fikat var det julklappsutdelning. Dennis fick flest julklappar, sen fick vi ganska många gemensamt. De gemensamma klappar vi fick var en kaffebryggare, ett ställ med grytvante och förkläde, ost och kex, glas och skålar samt en korg med mat. Den innehöll bl.a. Marabou choklad, Fazer choklad, tepåsar, prinskorv, köttbullar, kex, vörtbröd, ischoklad, chokladkola, rökt skinka, kokt skinka, kaffe, medwurst och säkert mer.

De klappar som jag gav bort var en spishandduk till båda familjerna, samt en vinkork till Dennis familj och en kapsylöppnare till min. Respektive familj fick även dela på en Marabou Vinter vit.



Vad fick då lilla jag? Jag fick ett par vantar och ett halsband av Dennis familj, pengar av mina föräldrar (redan igår), en Sony Ericsson W100i Spring Green. Den är visserligen begagnad då mamma använt den ett tag och trots att det är lite repor på skärmen så är den mycket bättre än min nuvarande. Slutligen till julklappen från Dennis da. Tidigare misstänkte jag att han köpt antingen en digitalkamera eller en MP3 till mig då han nämnde garanti lite snabbt för någon vecka sedan. Vad tror Ni inte att han köpte till mig? En MP4 med 4GB's utrymme. Snacka om att jag hade rätt. *Höhö*


Trots att min syster inte kunde fira jul med oss fick det bli ett par foton på familjen. Det är inte ofta de flesta av oss är samlade, så jag ville passa på att ta kort. Här kommer ett par på oss.

Tack för alla klappar och det fina sällskapet. God jul, allihopa!




GOD JUL!
Publicerat den

GOD JUL ALLESAMMANS.

Då var man vaken tidigt för sjätte morgonen i rad. Dennis och jag ska visserligen gå upp snart för att göra oss i ordning samt städa lägenheten. Vi vill ha det extra snyggt idag eftersom våra familjer kommer på besök, så vi kör en omgång till.

Dagens klädsel blir min nyköpta, svarta klänning med röd/rosa strumpor samt ett juligt diadem. Dennis skulle ha någon blå tröja samt jeans. Håret och sminkningen har jag inte tänkt på, men det lär väl visa sig.

Mat till förbannelse blir det idag, såklart. Våra familjer tar med sig mat trots att vi har här. Det finns alltså mycket att välja på. Det kommer även att serveras julgodis: tre olika sorters skumtomtar, toffifee, polkagrisstänger och Paradis. *Mums*

Folket kommer att trilla in om 4-5 h, så Dennis får sova en stund till. Jag tror inte att vi kommer att behöva sådär jättemycket tid till att städa och göra oss i ordning. Jag vill visserligen äta frukost och seda hinna bli hungrig tills de kommer, men jag får väl äta frukost när han har klivit upp. Bara det att jag får äta lite mindre.

Trots att det idag är julafton (känns inte så) så är jag fortfarande inte nyfiken över vad jag ska få av Dennis. Jag har dock mina aningar om vad det kan vara. Eftersom han pratade om garanti när han fick hem den så skulle det kunna vara en MP3 eller en digitalkamera. Han säger nämligen att det är någonting jag vill ha. Någonting som jag önskat mig och det är i princip det enda. Iaf inom elektronik. Vi får se om jag har rätt. Han blev rätt stum när jag en gång för någon vecka sedan sa att jag ville ha en ny digitalkamera, men det behöver såklart inte vara det. Den som väntar får se.

Julklappen från mina föräldrar fick jag redan igår. Jag har fått pengar varje år under kanske 6 års tid, så de fick jag in på kontot igår *tack tack* Det ska bli spännande att se om alla gillar sina julklappar.

Finns inte så mycket mer att säga just nu, så jag för önska alla en GOD JUL.



Del 3 - Vem kan slå Filip och Fredrik
Publicerat den

Sista delen av Vem kan slå Filip och Fredrik börjar nu. Det ska bli spännande att se hur det går. Vid varje avsnitt hoppas jag på att utmanaren ska slå dem eftersom det alltid är lika kul att höra deras bortförklaringar till varför det gick mindre bra.

Frågan är bara: vem vinner idag?



Dan' före dopparedan'
Publicerat den


Nu är julskinkan klar och står på köksbänken för att svalna. Jag tog visserligen bort för lite fett på skinkans underdel, men det får vi fixa imorgon innan vi serverar den. Vi har även satt upp julstjärnan i vardagsrumsfönstret. Nu är det mer julkänsla här i lägenheten, men det kommer att bli ännu bättre nästa år då vi bl.a. kommer att ha julgran och mer pynt.

Det enda som är kvar att göra idag är att gå ut med soporna. Jag vill inte att svålen och fettet efter skinkan ska lukta, annars är vi klara för idag.

Vi är nu alltså redo för morgondagen, så tiden får gå fort så att vi får äta av den goda maten och dela ut alla klappar
.



I väntan på julen
Publicerat den

Städningen för dagen är klar för länge sen, så det enda vi kan göra nu är att invänta morgondagen. Skinkan ska givetvis griljeras, men det kommer inte att göras förrän ikväll.

Det enda vi har att tänka på tills imorgon förutom skurningen och dammsugningen (tänkte dra en omgång till) är hur vi ska sitta. Sen måste Dennis påminna sina föräldrar att ta med sig bestick. Vi blir nämligen 8st pers och vi har endast sittplatser och bestick till 6st. Det kommer troligtvis bli så att vi flyttar in köksbordet i vardagsrummet så får de som inte får plats vid bordet sitta i soffan. Jag skulle tippa på att det blir mamma och Elias. Kanske Marcus. Det visar sig, som med allt annat.

Jag har även kommit fram till vad jag ska avlägga för nyårslöfte, men jag tänker inte avslöja det förrän det har gått en bit in på året så att jag ser om jag kan hålla det eller inte. xD

Kommer Ni att avlägga några löften?



Julstädning
Publicerat den

Städningen är nu i full gång och vi är strax klara. Jag har precis dammsugit hela lägenheten, gjort rent kattlådan och skurat badrummet (badkar, handfat, toalett och väggar). Det enda som är kvar är att skura golvet, men det gör jag imorgon. Dennis står för tillfället och diskar. Han är snart klar och då tänkte jag att vi skulle sitta i soffan och mysa lite. Det kan vara skönt att få slappa lite efter att ha städat.

Imorgon blir det tidig uppstigning då jag vill hinna äta frukost och göra mig i ordning i lugn och ro. Vi kommer att äta julmat strax efter lunchtid, så jag vill hinna bli hungrig tills dess och därför vill jag äta frukost relativt tidigt. De senaste dagarna har jag inte haft någon aptit och har det fortfarande inte, men jag tänker äta imorgon ändå eftersom det är viktigt oavsett om man är hungrig eller inte.

Hur länge alla kommer att stanna vet jag inte. Pappa är allergisk mot katter, så min familj kommer att vara här i kanske 3h. Dennis familj däremot kommer att sova kvar här. Om de tar in på hotell eller om de sover här i lägenheten är inte bestämt, men det är tänkt att vi ska gå på mellandagsrean tillsammans. Galleriorna öppnar dock inte förrän den 26:e, så vi får se om de orkar stanna så länge eller om Dennis och jag får gå själva. Mig kvittar det så länge jag får gå.




...... nights in a row
Publicerat den

Jag vet inte hur många nätter i rad jag har sovit dåligt nu. Det börjar bli otroligt frustrerande att det ska vara någonting som stör mig varje natt. Tror Ni inte att jag har fått tillbaka min halsont? Jag misstänker även att jag hade en släng av feber inatt, vilket jag tror mig ha haft i tre dagar till och från. Att det aldrig ska ta slut. Tur för mig att jag är förkyld eller sjuk väldigt sällan.

Dennis ligger såklart och sover fortfarande, men jag puttade lite på honom och berättade att jag tänkte kliva upp pga. att jag har ont i halsen igen. Sist jag klev upp utan att säga någonting funderade han över vart jag tog vägen, så jag tänkte att det är lika bra att underrätta honom nu så att han kan sova i lugn och ro sen.

På schemat idag står städning och julskinksgriljering. Det blev inte av igår då vi båda tyckte att det var onödigt att göra i ordning den för tidigt, så det blir idag istället.

Kan Ni tänka Er att det är julafton imorgon? Det kan inte jag, vilket till största delen beror på att julen förlorade sin mening i mina ögon för ett antal år sedan. Julklapparna hade inte längre någon betydelse, utan det handlade endast om att träffas och äta mat. Även det blev långtråkigt, men jag tror att det kommer att bli bättre i framtiden. För det första så håller jag på att försöka skapa egna traditioner (med pynt osv.). Jag tror även att jag kommer att älska julen när jag har fått barn. Jag älskar nämligen att skämma bort andra och det är så tillfredsställande för själen att se när alla blir glada över sina klappar. Se de ha användning för dem.

Jag hatar även vintern, men tror att det även kommer att bli annorlunda där då man kan åka pulka och skridskor m.m. med barnen. Nu säger jag inte att julen och vintern är meningslösa, men det känns som att jag kommer att få en annan syn på allting när jag har blivit mamma. Nu kommer det såklart att dröja ett tag, men som många av Er säkert vet så längtar jag efter den dagen. En sak i taget. Det skadar dock inte att drömma. ;)

(Bjuder på en bild från köksfönstret)



Kväll, men inte kväll
Publicerat den

Klockan är strax efter 17, men på något sätt känns det som att det är sent på kvällen. Hur det kommer sig vet jag inte eftersom jag inte har gjort ett piss idag. Jag antar att det beror på att det mörknar ute så pass tidigt och för att jag känner mig allmänt seg.

Trots att jag har varit hemma och varit sjuk så har dagen varit okej. Jag fick roliga saker med posten när den väl kom; julsetet jag köpte på Tradera samt ett brev från Guldfynd. Jag är nämligen kund hos dem (har klubbkort) och de skickade en rabattkupong då jag snart fyller år. Rabatten avser 30% på alla varor till ordinarie priser. Kupongen ska användas senast 1/2, så jag har tid på mig att bestämma mig för vad jag vill ha. Det lutar just nu åt örhängen, men vi får se vad det blir.

Ikväll har Dennis och jag kommit överens om att se på film, men vi kan inte bestämma oss för vad vi vill se. Jag gillar inte Sagan om ringen-trilogin, så det får bli någonting annat. Kanske någon dvd-film. Till filmen har vi köpt chips, Fanta ananas, saltlakrits samt morötter och dip. Jag fullkomligt älskar morötter och dip. Det är så förbannat gott.

Kl.20 ska jag se andra delen av Vem kan slå Filip och Fredrik - Holmgången. För tillfället står det lika, så det ska bli spännande att se hur det artar sig. Jag hoppas verkligen att Stefan Holm vinner.



Hallelujah!
Publicerat den

Reklamen är nu borta och min footer ser ut som den ska. HALLELUJA! Det hade varit intressant att få veta varför de bestämde sig för att ta bort den helt plötsligt. Antar att för många klagade. Det startades bl.a. en protestlista och jag mailade blogg.se och klagade.



Julavslutning
Publicerat den

Julavslutningen äger rum idag, men jag kommer inte att gå på den då jag inte är frisk ännu. Det enda vi ska göra är att äta och vilka vi kommer att få sitta bredvid har lottats fram. För det första så har jag ingen lust att sitta bredvid några randoms och för det andra så har jag inte haft någon aptit sen jag blev förkyld. Det känns därför, för mig, dumt att gå på avslutningen om jag ändå bara kommer att sitta och stirra på när alla andra äter.

En tredje anledning till varför jag kommer att stanna hemma beror på att jag blir yr och får spänningshuvudvärk när jag sitter eller står upp. Jag känner därför att jag måste vara hemma och vila. Hälsan går alltid först.

Jag är så äckligt jävla trött att jag inte orkar göra någonting. Det var tänkt att jag skulle diskat igår, men det kommer Dennis att göra istället. Jag kommer att ta itu med tvätten, dammsugningen och griljeringen av skinkan. Det är visserligen fler saker att göra, men det känns lättare att ta itu med tre småsaker än en stor.

Under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen kommer jag troligen att försöka vila lite. Jag funderar även på om jag inte ska gå till affären och köpa lite godis. Det ska dock vara väldigt kallt ute, så det kan hända att jag låter bli då jag inte vill göra allting värre. Jag kanske tar lite glass istället, så att jag får i mig någonting.



Ge tillbaka min aptit
Publicerat den

Det har inte hänt sådär jättemycket idag mer än att jag har lyckats lämna in två IdhB-uppgifter. Utöver det har jag försökt att kurera mig på soffan där jag bl.a. har lekt i Photoshop, kikat runt på datorn (laptop), tittat på tv och spelat data-/tv-spel (vi har en dator kopplad till tv:n).

Vid flera tillfällen har jag varit trött i ögonen, men jag har inte kunnat sova eller vila då min näsa inte samtycker. Jag tror även att jag drabbades av feber ett tag då jag bl.a. var tvungen att ta av mig både strumpor och täcke. Annars brukar jag kunna ha på mig både och utan problem, men nu gick det inte. Det blev alldeles för varmt. Dennis var söt som gav mig glass när jag kände mig som varmast och det hjälpte faktiskt, så jag har ätit en del glass idag.

Jag brukar inte vara hungrig när jag är förkyld, men har ändå försökt att äta någonting. Det har alltså endast blivit glass, mandariner och varma mackor idag. Bättre än ingenting. Det ska bli skönt när jag blivit frisk då jag längtar efter att återfå aptiten. Det är ju jul snart! Jag måste äta julmat. Har längtat efter det så länge nu.

Jag har precis tittat på Vem kan slå Filip och Fredrik. Dagens (eller rättare sagt tredagars-) utmanare var ingen mindre än Stefan Holm. Han har slagit de tidigare vid två tillfällen, bl.a. På spåret, så det ska bli spännande att se om han kan slå de en tredje gång. Programmet är i tre delar: 21-23/12 kl.20-21. Jag har ställt alarm på mobilen så att jag inte ska missa det.



Äckliga, jävla reklam!
Publicerat den

Är det bara jag som stör mig på reklamen nedan? Tack vare att den införts så har min footer blivit förstörd! Inte hjälper det att jag försöker att sätta in en ny. Nu ser botten av bloggen förjävlig ut. Äckliga, jävla skit.

Det är både tråkigt att skriva och läsa bloggar nu när det ser ut som det gör (reklamen alltså). Den är bara allmänt irriterande.


HÄR är protestlista mot den nya reklamen.



I'm not dead. Yet.
Publicerat den

Trots att jag är grymt trött har jag under förmiddagen lyckats lämna in två uppgifter. De skulle vara inne senast imorgon och eftersom jag ändå är hemma kände jag att jag lika gärna kunde försöka att bli klar med dem idag när jag ändå är hemma och gör ingenting. Det handlade om teori inom idrott och hälsa B. Jag hoppade dock över en liten punkt i VG-uppgiften, men jag tror inte att det gör någonting utan jag är nöjd med min prestation ändå. Jag gjorde så gott jag kunde och hoppas på ett bra resultat.

För tillfället har jag 4st uppgifter kvar att göra varav det inte finns någon deadline på tre av dem. Det handlar om en engelskauppgift där jag ska skriva en komedi i form av en novell som ska vara klar den 29:e. Sen har jag en uppgift i specialidrott och två i medicinsk grundkurs.

Jag tänkte att jag skulle försöka göra klart så många jag kan nu under lovet. Engelskan är prio ett. Sen får vi se vad jag börjar med efter det.

Nu täntke jag att jag skulle vila ögonen en stund. Har sovit dåligt sen i lördags natt, så nu vill jag bara lägga mig i dvala i ett par dagar.

(Bjuder på en bild på Engla)



På bättringsvägen
Publicerat den

Det blev inte så mycket sömn inatt då jag första gången vaknade 3 ½ h efter att vi gått och lagt oss (lade oss kl.23 och vaknade kl.02:33). Jag tog då av mig strumporna pga. att jag ansåg att det var för varmt och jag somnade sedan om, men hur mycket sömn jag fick kan jag inte svara på. Det blev dock ännu en störd natt.

Anledningen till att jag vaknade var för att jag hade så förbannat ont i näsan när jag andades och det hjälpte inte att jag försökte att andas med munnen. Det var lika jobbigt ändå. Halsen är bättre, men näsan är jobbig och jag är trött. Jag kommer därför att stanna hemma från skolan idag igen.

Jag tror att jag kommer att vara frisk tills på fredag om det fortsätter såhär, vilket är skönt. Det gör dock ingenting om jag är sjuk då med tanke på att vi ändå ska fira julen här i lägenheten.



Sjukling
Publicerat den

Trots att jag i ett tidigare inlägg skrev att jag bestämt mig för att åka till skolan ändrade jag mig för ett par minuter sedan. Jag har ont både i näsan och i halsen, så jag skulle bara störa alla andra med mitt snörvlande och harklande. Jag kommer under dagen försöka att göra klart alla uppgifter som ska vara inlämnade senast onsdag. Det är inte mycket kvar nu, så jag tänkte lägga på ett kol.



Rödtott
Publicerat den


Då var färgningen klar. Resultatet blev inte riktigt som jag hoppats på, så jag kommer att färga om det efter årsskiftet och då blir det med samma förpackning som jag hade tidigare i år. Det blir alltid bra, så den kommer att inköpas senare. Nu tänkte jag låta det vila lite grann innan jag lägger i en till omgång. Jag är hyfsat nöjd iaf. Håret ser bättre ut nu än när jag var brunett, så jag får väl hålla med Dennis: jag ska vara rödtott!



En timmes sömn
Publicerat den

Efter att ha setat uppe och löst kordord till kl.05:45 bestämde jag mig för att försöka sova. Eftersom jag var täpt i näsan fick jag andas med öppen mun, vilket inte är så kul när man har ont i halsen. Det fungerade dock och jag fick sova i kanske 1-1 ½h. Dennis och jag klev upp kl.08:20, så jag har varit uppe ett tag nu.

Jag har precis ätit vad jag kallar luciafrukost (lussebullar) och även bestämt mig för att gå till skolan. Det handlar ändå bara om 2h. Frågan är bara om det blir promenad, cykel eller buss.

Sen tänkte jag att jag skulle färga håret håret om någon timme. Det ska bli spännande att se hur resultatet blir. Förhoppningsvis bra.



Mitt i natten. Lyckat.
Publicerat den

Uppstigning vid den här tiden på dygnet är skandal, speciellt när dagen inte börjar förrän kl.12:50. Anledningen till att jag inte kan sova är för att jag är täpt i näsan, men också för att jag har så förbaskat svårt att svälja. Det tar emot och jag kan inte ens svälja mitt eget saliv. Man skulle nästan haft en handduk på kudden och låta dreglet rinna. Ingen idé att ens försöka svälja när det inte går. xD

Eftersom jag endast har 2h mentorstid idag funderar jag på att sjukanmäla mig. Jag kan ändå knappt prata och det enda vi gör på den lektionen är att arbeta med uppgifter som inte är klara ännu. Det kan jag lika gärna göra hemma medan jag försökar bli bättre. Jag funderar på om jag inte ska gå och köpa mig lite nyponsoppa när ICA har öppnat. Nyponsoppa eller någonting med kolsyra brukar hjälpa.

Jag fick ont i halsen igår, söndag. Om jag skulle få gissa vad som utlöste det så skulle jag säga att jag blev alldeles för kall när Dennis och jag stod och väntade på bussen i 35 min i lördags. Det var svinkallt!

Vi får se om jag kan få sova lite sen, men just nu går det verkligen inte. Halsen måste bli bättre först, iaf lite. Sitter just nu med en halstablett i munnen i hopp om att det ska bli bättre.



Bigfoot
Publicerat den

Då har jag precis fönat håret efter att ha blekt det. Det blev inte särskilt snyggt, men det var inte meningen att det skulle bli det heller utan det skulle endast bli ljusare så att det röda fäster bättre.

Jag blev knallblond i hårbotten (syns dock inte särskilt på bilden), vilket jag nästan förstod att jag skulle bli med tanke på att min utväxt var väldigt ljus redan innan blekningen. Imorgon kommer jag att lägga i det röda och det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut. Jag hoppas verkligen att det blir bra. Blir det inte det så köper jag den röda jag annars brukar ha.

Ni får ursäkta att jag inte orkade sminka mig idag.



Hårfärg inköpt
Publicerat den

Efter att ha varit en sväng på stan är Dennis och jag nu hemma igen. Vi tog oss en tur till Åhléns för att köpa hårfärg till mig. Det blev Schwartzkopf blonde L1++ och Country Colors 58. Anledningen till att jag köpt 2st av varje är för att jag ska vara säker på att täcka alla områden så att jag inte har bruna fläckar kvar.

När vi var klara på Åhléns gick vi till Hemköp för att köpa halstabletter. Vi upptäckte då att dessa färger även fanns där och hade jag valt att köpa de där istället hade jag sparat ca 60:-. Jag är dock inte så petig vad gäller det, utan jag ville gå till Åhléns då de har ett mycket större utbud än matbutiker, enligt mig.

Blekningen kommer att göras efter maten (den står på spisen nu) och färgningen av det röda kommer att göras imorgon. Jag hoppas att det blir bra och skulle det inte bli det får jag ta en annan röd, helt enkelt.



All tid är dyrbar
Publicerat den

Tänk att det ska finnas idioter överallt. Dennis och jag hade idag tvättid kl.10-13, men när vi kom ner i tvättstugan 10 min innan vår tid var ute upptäckte vi att tvätten inte var torr, så vi satte på torktumlaren på 15 min till (man kan ställa in den på 15, 30, 45 eller 60 min). Vi tänkte fråga de som hade tid efter oss om det var okej att vi drog över lite grann, men det hann vi inte göra.

Så fort hyresgästerna (en man och en kvinna) som hade tid efter oss kom in skällde mannen på oss och sade att man ska vara ute senast den tiden som är satt. Alltså för vår del kl.13. Han tyckte att det var dåligt att vi drog över och att vi då var tvungna att städa på deras tid. Dennis bad om ursäkt och vi tog ur tvätten ur tumlaren så fort vi kunde, tog bort allt ludd och gick därifrån. Vi tittade sedan på tvättavlan för att se vilka de var samt boka ny tid och då rusade mannen ut och skällde på oss för att han tyckte att tvättmaskinerna var smutsiga inuti (det var vatten på glaset).

Han sade sedan att de nu fick städa efter oss och sade:"Vi vet vart Ni bor" och han skulle tydligen klaga till hyresvärden. Först är han grinig för att vi drog över på deras tid med 5 min, ville att vi skulle sticka direkt och sedan gnäller han över att han inte tycker att det är städat. Seriöst!

Det var inte skitigt i tvättstugan när vi gick, så jag förstår inte vad problemet är. Vi använde ju ändå inte tvättmaskinerna när de kom in och de fick en ursäkt, men det dög inte. Det sägs att all tid är dyrbar, men det här är ju fan löjligt.



Jag vill sova! :(
Publicerat den

Det blev en väldigt tidig morgon idag då jag inte längre kände att det var någon idé att ligga kvar i sängen. Dennis och jag gick till sängs kl.21:54 igår, men försökte inte sova förrän 1h senare. Jag brukar sova med strumpor om nätterna då jag tycker att det är bekvämt, men också för att hålla värmen. Denna natt tänkte jag dock försöka sova utan för att se om det var bekvämt, men det var det inte. Det slutade istället med att jag inte kunde sova och nu sitter jag här med halsont och ett förstadie till huvudvärk.

Dennis ligger såklart och sover. Jag tror inte att han märkt att jag klivit upp då jag inte sade någonting. Det känns dumt att väcka honom bara för att jag inte kan sova. Jag tänkte därför sitta här tills han vaknar och det är dags för oss att gå ned i tvättstugan. Vi har tvättid kl.10-13.

Efter att vi tvättat klart bär det av till stan då jag tänkte köpa hårfärg. Jag kommer dock inte att färga förrän nästa helg, men jag vill ändå ha den köpt så att jag slipper all rusning på mellandagsrean.



Erikslund
Publicerat den

Dagen har varit bra även om Dennis och jag höll på att förfrysa på vägen hem. Vi var nämligen till Erikslund för att handla det sista inför julen (mat) eftersom det är gratis att åka buss i helgen.

Vi åkte med bussen till stan strax efter kl.13 och vi var i Erikslund runt kl.13:40. Först begav vi oss till MediaMarkt då Dennis ville kolla på ett Playstation 3. Det var dock dyrare där än vad han hade trott, så vi gick istället till Ö&B då jag ville se om de hade några polkagrisar (stänger som man kan hänga i t.ex. julgranen).

Efter Ö&B gick vi till Willys för att handla och det gick bra. Vi fick dock leta arslet av oss efter ströbrödet då ingen av oss hade någon aning om var det stod. Jag har nämligen aldrig köpt det tidigare, så det var inte så lätt att veta. Vi hittade det iaf, precis som resten av det vi skulle köpa. Vi måste dock köpa påläggsskinka här på ICA då det endast fanns Eldorados. Vi brukar köpa Euroshoppers.

När vi var klara med handlingen gick vi ut till bussen och vi hade oturen att missa den precis. När vi klev utanför utgången åkte den iväg, så vi fick stå och vänta på nästa. Det tog 35 min innan den kom, så vi höll på att frysa ihjäl. Kändes det som iaf. Jag hade t.ex. ingen känsel i varken fötterna eller låren ett tag och med tiden höll det på att sprida sig ända upp i pannan, så jag var överlycklig när bussen kom. Folk trängde sig dock, så det slutade med att Dennis och jag inte fick sitta bredvid varandra. Det gjorde ingenting, men ändå.

Nu är vi hemma och har precis kollat på en film som Dennis köpte för pengarna han fick av mamma när han fyllde år. Jag minns inte vad den hette, men det är ingen känd film. Den var helt okej, men ganska skum i början. Nu slappar vi alla. Jag och katterna sitter i soffan (Eira ligger på mina ben) medan Dennis sitter vid datorn och kikar lite. Det gör visserligen jag också. *höhö*

Jag har även bestämt mig för att färga håret rött, vilket jag kommer att göra nu under lovet. Tidigare idag lade jag ut en bild iFokus på Bilddagboken för att be om smakråd och alla utom två tyckte att jag skulle färga rött, så det får bli så. Jag älskar rött och har tröttnat på det jag har nu, så det är så det får bli. Betalar färgningen med mina julklappspengar. Strax innan skolan börjar blir det även klippning på stan.



Handla julmat
Publicerat den

God morgon, folket. Det blev en tidig uppstigning för mig idag då jag runt kl.09 kände mig utvilad. Dennis och jag gick till sängs vid midnatt och tack vare att Engla inte skriker så mycket längre (hon skrek till vid kl.06 imorse efter att Dennis gått på toa. Antar att hon ville ha sällskap) kände jag att det var dags att kliva upp. Varför ligga kvar i sängen om man ändå känner sig utvilad?

Jag har precis gett Eira och Engla en portion blötmat, som de får varje morgon. Engla har precis varit uppe i soffan och tackat för maten. De brukar göra det, gulligt nog. :)

På schemat idag står det att handla julmat. Det blir visserligen inte så mycket eftersom våra familjer tar med sig en del när de kommer. De tar givetvis inte med sig allt, så vi ska handla det som är kvar. Vi har sagt att vi ska åka till Willys, men jag är osäker över om de säljer Gustafskorv (?). Coop Extra gör det däremot, så man kanske skulle ta sig en sväng dit. Jag får prata med Dennis om det. Smidigast är ju att åka till Willys eftersom det är så billigt där. Coop Extra ligger strax nedanför skolan, så jag skulle kunna köpa Gustafskorv på måndag eller idag när vi väntar på bussen från stan till Erikslund.

Någon som vet om det säljs Gustafskorv på Willys här i Västerås?



Färga håret ?
Publicerat den

Eftersom jag inte minns när jag senast färgade håret så har jag ägnat lite tid åt att kolla igenom Bilddagboken och mina blogginlägg. När jag tänker efter så har jag för mig att jag var svarthårig när vi flyttade till lägenheten, vilket vi gjorde i slutet av juli. Det innebär att jag inte har färgat håret på 5 månader.

Då mitt hår ser gräsligt ut pga. all utväxt känns det som att det är mer lockande att färga det än att låta min naturliga hårfärg växa ut. Som det ser ut är den ganska tråkig och jag kommer nog inte att vilja behålla den ändå.

Nu har håret fått vila iaf ett tag och det kommer att se förjävligt ut om jag väntar tills den nuvarande färgen är borta, så det lutar åt att bleka det för att sedan färga rött och klippa mig. Jag har inte klippt mig sen i början av mars, så det är väl dags snart. Det får isåfall bli efter att jag är klar med all blekning och färgning.

Håret kommer att bli lite kortare då jag vill ha samma längd både fram och bak. Jag har beräknat via spegeln att det kommer att försvinna kanske 5-7cm som max då längdskillnaderna mellan nacken och framsidan inte är så stora (klippte page sist jag var hos frissan). Jag kan leva med att en del av håret försvinner med tanke på att jag sen kommer att fortsätta att spara.

Om jag bestämmer mig för att bli rödtott (lutar åt det nu), så kommer det att ske under jullovet då jag inte vill springa runt och se ut som en apelsin i huvudet bland folk.



Piroger
Publicerat den

På fredagar försöker Dennis och jag unna oss någonting gott och denna gång blev det hemmagjorda piroger. Vi har lagat det en gång tidigare, men det blev inte så bra som jag hade hoppats på vilket det lyckligtvis blev denna gång då jag ändrade tekniken.




Ingredienser

25g jäst för matbröd
2 ½ dl fingervarmt vatten
2 msk olja
½ tsk
6-7 dl mjöl
1st ägg


* Smula jästen i en bunke
* Häll över vattnet och rör till jästen löst sig
* Häll i olja och salt
* Arbeta in mjölet tills en deg bildats
* Låt degen jäsa i 1h

När degen har jäst kavlar man ut den och lägger på fyllning. Dennis och jag hade tacokryddad köttfärs blandat med majs. För att pirogens kanter inte ska släppa penslar man på lite ägg. Sätt sedan ugnen på 225 grader och grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

Vi fick 9st stora piroger av denna deg.

Om Ni vill att pirogerna ska se ut som den till höger ska Ni se till att inte kavla ut degen för tunn. Det gjorde jag och resultatet ser Ni på pirogen till vänster. Den ser inte så inbjudande ut.



Eftertraktad
Publicerat den

Jag verkar vara intressant på arbetsmarknaden. Ännu en från ett bemanningsföretag som ringt mig på bara ett par dagar. *höhö*



Rödtott ?
Publicerat den

När Dennis och jag stod i badrummet igår kväll för att borsta tänderna sade han rakt ut ur tomma intet att han tycker att jag borde färga håret rött när den här färgen har växt ut. För tillfället håller jag på att låta min förra färgning växa ut så att håret får vila. Jag har nämligen inte haft min riktiga hårfärg sen jag var 8 år, så jag tycker att det är dags nu. Om jag tröttnar på min vanliga hårfärg tänkte jag dock färga det rött igen, men då blir det inte den röda jag hade tidigare i år då den var för ljus utan då blir det ungefär samma röda som jag hade när jag bodde i Falun (bilden ovan - tagen 29/1-07).

Vad tycker Ni? Ska jag bli rödtott igen?



Vilken natt!
Publicerat den

För första natten på länge har jag sovit bra och Engla har inte sagt ett ljud. Hon jamade visserligen till en gång när väckarklockan ringde, men det var inget skrik. Jag öppnade då dörren så att de fick gå in och säga godmorgon. Inget spring! Gud, vad skönt. De gick lugnt in i sovrummet och hoppade upp i sängen för att gosa lite.

Inget skrik längre, utan nu pratar Engla bara som hon brukar göra. Tänk vad lite mat kan göra. Jag är glad att jag ställde fram mer och att mamma beställt automaterna åt dem. Detta kommer att bli toppen!

Sedan tänkte jag svara på Johannas kommentar: Jag förstår precis vad du menar och det var det som fick mig att tänka. Det ska vara lika för alla oavsett om det handlar om människor eller djur. Mina första katter hade fri tillgång under hela tiden jag hade dem, så varför skulle dessa inte få det? 100kr/mån för mat är ingenting. Det äter typ Dennis och jag för på två dagar.



Tips och råd
Publicerat den

Tidigare idag startade jag en tråd på Familjeliv där jag bad om hjälp angående Eira och Engla. Syftet var att få tips om hur jag kan få Engla att sluta skrika på morgon, men istället blev det mycket fokus kring deras matvanor. Vi brukar ge de mat 2ggr/dag och det var inte rimligt enligt majoriteten då kattungar behöver fri tillgång till mat. När jag hade Molly och Maja hade de fri tillgång så varför Eira och Engla inte har haft det är svårt att svara på. En bidragande anledning är nog att Dennis tycker att det är slöseri med pengar och att de inte behöver äta så mycket. Jag har dock bestämt mig för att ställa fram mat så att de själva får bestämma över sina matvanor, så därför köpte jag 3st påsar kattmat och 2st burkar med blötmat efter skolan. Mamma har även beställt en vatten- och en foderautomat till dem i julklapp.

När jag kom hem från skolan gav jag de först blötmat och sedan fyllde jag skålen så pass mycket att den så gott som var överfull med mat. Katternas beteende har ändrats redan nu. Tidigare så sprang de efter mig och Dennis så fort vi gick in i köket och det började då att skrika. Nu ligger de kvar i soffan eller håller sig till sina leksaker. Vi kan alltså vistas i köket utan att de springer efter och ska ha någonting. Det kändes jätteskönt att kunna laga mat utan att ha Eira svansandes runt fötterna.

Vi kommer alltså att låta de ha fri tillgång till mat. Maten kostar ändå bara 34,95:- för 1kg, vilket inte är så mycket. Det ska bli spännande att se om Engla slutar att skrika på morgon. Enligt en kvinna som svarade i tråden så gör Dennis och jag rätt som ligger kvar i sängen när Engla skiker och det kändes bra att få veta.

Nu får vi se om detta håller i sig och skulle Engla mot förmodan fortsätta att skrika tänkte jag att vi skulle försöka låta katterna vistas i sovrummet under nätterna. Det gäller då för oss att plocka undan alla saker som de skulle kunna ha ner i golvet osv. Sen får vi hoppas att Engla inte attackerar ens ansikte medan man sover. Hon brukar nämligen göra det.

Det känns skönt iaf att katterna nu får mer mat. Har haft dåligt samvete över maten tidigare, men nu känns det mycket bättre. Om vi får äta hur många gånger vi vill, varför ska då inte katterna få göra det?



Minnestatuering
Publicerat den

Jag förstod att jag skulle få skit för att jag vill göra en minnestatuering tillägnad Kim. Tidigare idag fick jag en anonym kommentar där någon frågade varför jag ska tillägna en tatuering till någon/något som jag själv valt att ta bort. Jag tycker att det är tragiskt att folk öppnar munnen när de inte vet vad det handlar om. Ni som har hängt med mig länge vet att jag ville behålla Kim, men med tanke på omständigheterna hade det inte fungerat. Allas liv hade blivit kaotiska. Inte bara mitt och R's, utan också barnets och jag ville bespara henne det. - Anledningen till att jag kallar Kim för henne är för att man betonar människan som en hon.

Denna fegis blev även upprörd och tyckte att detta var ett hån mot de som fått missfall och de som inte kan få barn, men det har ingenting med det att göra. Jag har känt stor sorg och smärta över det här med aborten och innerst inne ville jag behålla Kim, men som jag skrivit ovan hade det inte fungerat för någon. Jag var tvungen att tänka på allas framtid och jag ansåg då att detta var det bästa beslutet vilket jag också står för.

Tatueringen för mig är ett sätt att gå vidare till 100% och påminna mig själv om att inte göra samma misstag igen.

Det spelar alltså ingen roll vad Ni tycker, utan jag kommer att genomföra detta.



Födelsedagspresent
Publicerat den

Om exakt 6 veckor fyller jag år och jag har nu börjat att fundera över vad jag ska önska mig. Tidigare har jag önskat mig små, ganska obetydliga saker som cd-skivor, träningsredskap osv. Saker som jag egentligen skulle klara mig utan. Jag vill därför önska mig någonting som har en mening. Någonting jag kan dra nytta av i många år.

Vad jag kommer att önska mig denna gång är pengar till en tatuering. Jag har nämnt det tidigare och nu är jag 100% säker på att jag vill och ska tatuera mig. Tatueringen jag vill göra kommer att vara till minne av Kim, men jag är osäker på om jag ska skriva hennes namn eller om jag ska ha en text som syftar till henne.

Tatueringen kommer att sitta antingen på skuldrorna eller i nacken. Jag har googlat efter bilder som visar på ett ungefär vart jag vill ha den, men jag är osäker över vad som är snyggast.

Typsnittet på denna är perfekt, men jag kan inte bestämma mig för om det är snyggast att placera den på skuldran eller i nacken.

Placeringen på denna
är densamma som på bilden, men det kan hända att jag ändrar typsnitt till någonting mer snirkligt och snyggt. Som t.ex. Bickham Script Pro.

Om jag väljer att tatuera mig i nacken
kommer det att stå Kim och det kommer inte att förekomma något hjärtat. Typsnittet kommer att ändras och även storleken på texten. Den kommer isåfall att vara större.

När det gäller denna
är det lite annorlunda jämfört med resterande bilder. Jag funderar på att skriva Kim lodrätt och det är anledningen till att jag valt denna bild, för att visa placeringen. Texten kommer att vara större och i ett annat typsnitt.

Vad tror Ni blir snyggast?




Julafton nalkas
Publicerat den

Resten av julklapparna trillade in idag, så jag har precis slagit in de. Några av klapparna blev inte särskilt fint inslagna, men det berodde på att varor av det slaget är svåra att slå in utan att lägga de i en kartong. Pappret ska dock brytas upp, så egentligen är det inte så noga.

Nu får det bli jul så att alla får komma hit och äta mat samt öppna sina klappar. Det ska bli så kul att se vad alla tycker om grejerna! :)



Registrera CV
Publicerat den

Det lönar sig att registrera sitt CV på arbetsförmedlingens hemsida, har jag märkt. Ni förstår nog varför jag tar upp detta. För en stund sedan ringde en kvinna från ännu ett bemanningsföretag och ville erbjuda mig jobb, men jag var tvungen att tacka nej då det handlade om ett heltidsjobb. Jag minns inte riktigt vad företaget hette, men det handlade om ett säljarjobb iaf.

Jag tycker faktiskt att det är lite fascinerande att alla som ringt mig sagt att jag låter intressant, när jag själv vet att jag inte har särskilt stora erfarenheter av arbetslivet. Det verkar dock som att det inte har så stor betydelse, utan att de mest går på det personliga brevet.

Jag tror att detta är den femte som ringer efter att jag registrerat mitt CV, så jag rekommenderar arbetssökande som inte har gjort det att göra det. Det lönar sig.



Spärrad
Publicerat den

När jag imorse gick in på Mimers hemsida såg jag att det finns en ledig lägenhet gatan ovanför skolan, alltså mitt i stan! Det är en 1 r.o.kv på 45kvm för 3275kr/mån. Snacka om kap!

Snabbt efter att jag upptäckt den loggade jag in för att anmäla intresse, men då kom det upp en text som sade:"Din intresseanmälan är spärrad. Det är viktigt för oss att få svar från dig som blivit erbjuden visning av en lägenhet. Vid två tillfällen det senaste halvåret har du inte svarat på erbjudanden som du fått och är därför spärrad att söka. Välkommen att ta kontakt med oss för mer information."

Det första erbjudandet meddelade inte Fredrik om och det andra meddelade han för sent vilket resulterade i att vi inte längre kan söka. Hur länge det kommer att hålla i sig vet vi inte, men han kommer under dagen att ringa till Mimer och prata med dem. Han mailade igår och berättade att han skulle tacka nej till lägenheten, men tydligen så hjälpte det inte. Jag såg för en stund sedan att det räcker med att man tackar nej via hemsidan, så det hade varit smartare om vi hade gjort det istället.

Vi har även fått ett tredje erbjudande, men jag har tackat nej till det. Lägenheten låg alldeles för långt bort, så Dennis och jag har kommit överens om att endast lämna intresse på lägenheter som ligger antingen här i området eller närmare skolan. Inte på de som ligger längre bort. Tidigare så har vi anmält på billiga lägenheter utan att tänka på avståndet, så nu blir det endast anmälan på lägenheter som inte ligger mer än 3km ifrån skolan.

Vi får hoppas att Fredrik löser detta så att vi kan anmäla intresse på den jag såg idag. Jag vill såklart kunna anmäla på fler, men speciellt på denna.



Uppdaterat vardagsrum
Publicerat den

Jag tänkte att jag skulle tacka mamma för de fina gardinerna hon skickade förra veckan. De kom i torsdags eller i fredags (minns inte exakt dag). Då Dennis och jag var bortresta i helgen hämtade jag inte ut paketet förrän idag och vi satte upp gardinerna efter maten. Vi tycker båda att det blev bra och nu är det inte bara juligt i köket, utan även i vardagsrummet.

Ni får ursäkta att ingenting matchar förutom gardinerna, duken och tapeterna. Vi har inte haft råd att köpa snygga möbler samt inredning. Det är något av det första som kommer att köpas när vi har råd. När det nu blir.



Julklappsregn
Publicerat den

Det börjar bli roligt att komma hem när det alltid ligger ett paket på golvet. Denna gång var det den sista julklappen till min syster och hennes sambo, vilket betyder att det endast är 4st julklappar kvar. Två är till min familj (exklusive syrran eftersom hon inte bor hemma längre) och två är till Dennis familj. Alla är skickade, så det är alltså garanterat att de kommer denna vecka vilket känns skönt.

Tänkt att det bara är 10 dagar kvar till julafton. Det jag längtar mest efter är maten, men också att få se allas miner när de öppnar sina julklappar. Jag tror och hoppas på att alla kommer att bli nöjda.

Btw, jag är fortfarande inte ett dugg nyfiken över vad Dennis har köpt till mig. Han har avslöjat att det är någonting som jag sagt att jag vill ha. När han beställt och fått hem varan sade han att han skulle spara garantipappret, så jag har mina aningar om vad det kan vara. Det behöver dock nödvändigtvis inte vara det jag tror, men det återstår att se.



Sömn, ljuva sömn.
Publicerat den

Natten har varit bra då jag fick sova ordentligt. Jag stördes dock av en oroväckande dröm som fick mig att börja tänka. Det handlar inte om mitt liv, utan om någon annans. Exakt vad den handlade om tänker jag inte berätta.

Hur jag plötsligt kunde börja drömma om något sådant har jag ingen aning om eftersom jag inte tänkte på den personen igår. Det är konstigt det där med drömmar och vad de betyder. Det har hänt vid ett fåtal tillfällen att mina mardrömmar har slagit in, men om detta är en mardröm kan jag inte svara på. Jag ser det mer som en tankeställare. Inte för mig då, utan för personen det handlar om.

Morgonen har varit bra, förutom att jag är skapligt trött. Med tanke på att jag sov så pass lite i helgen kan jag förstå bristen på energi. Det skulle vara skönt om man fick sova ut, men nu är vi hemma igen och det finns då tillfälle för det. Vi får helt enkelt lägga oss tidigare än vanligt. Dennis brukar bli trött tidigt, så jag får ge med mig och gå till sängs någon timme tidigare än vanligt. Det kan vara nyttigt. Sömn!

På schemat idag står teori/gym fram till kl.12:50. Som Ni säkert förstår ska jag snart ha teori. Det är lite svårt att blogga på gymmet *höhö*. Efter gymmet är det dags för lunch och den kommer jag att skippa. Det är ändå äcklig mat, så jag kommer istället att sitta på skolan och träna på min bokrecension. Jag läste för någon månad sedan en bok på svenska som jag ska redovisa muntligt på engelska. Jag har inte pratat engelska inför någon i klassen, så det känns blandat. Jag tror dock att det kommer att gå bra med tanke på att det gick så bra på svenskan. Svenska och engelska är visserligen inte samma sak, men jag får försöka att hålla mig till samma tonläge, ögonkontakt och samma fart på talet.

När jag kommer hem efter skolan tänkte jag att jag skulle försöka bli klar med en av mina uppgifter. Jag vill verkligen ha klar de innan vi slutar nästa vecka, så jag får lägga på ett kol för jag har en bit kvar. Det handlar dock inte om stora mängder, utan det handlar mest om att jag måste ta mig tid och verkligen hålla mig till uppgiften.



Köksgardinerna uppsatta
Publicerat den

Då var köksgardinerna uppsatta. Det fick bli de som jag köpte på Myrorna eftersom de ändå satt på stången. Jag orkade helt enkelt inte byta till de andra, utan strax efter julafton kommer jag att byta till de med tomtarna på.

Nu är bilden visserligen suddig, men det är jättemysigt i köket. Speciellt när det är släckt i taket och endast staken är tänd. Jag fick ingen bra bild i mörkret, så det fick bli den här. Nu vet Ni iaf hur vårat kök ser ut. Inte det vackraste, men det är helt klart dugligt. Vi kommer ju inte att bo här i all evighet, så den tiden som blir går att stå ut med eller hur man ska säga.



Spishandduk
Publicerat den

Vunna objekt från Tradera har nu börjat att trilla innanför brevinkastet. Dagens objekt blev spishandduken som jag vann i tisdags. Den var mycket sötare IRL än på bild, precis som korgen, så nu pryder den spisen så fint. Jag får hoppas att katterna inte lyckas ha ned den. Jag trodde att det skulle vara en knapp på den, men det var endast kardborreband. Jag är dock lika nöjd för det.

Detta är objekt nummer tre. Hittills har jag varit nöjd med allting och hoppas att det kommer att fortsätta så. För tillfället väntar jag på 4st objekt, varav ett av dem inte är betalt. Det ena objektet är julsetet som jag visat tidigare och resten är julklappar. Har jag tur kommer de senare i veckan.

Det känns inte som att det är jul nästa fredag. Tiden går så otroligt fort. Dennis och jag har t.ex. varit tillsammans i 10 månader på självaste julafton, så det blir att fira mer än bara jul.



Julklappar
Publicerat den

Jag har nu själv listat ut vad det var för lösenord som skulle ändras, så julklapparna har nu klickats hem och leveranstiden är 1-2 arbetsdagar. De ska alltså komma senare i veckan, vilket jag ser fram emot. Det ska bli kul att se hur de ser ut IRL och det ska bli kul att se allas reaktioner. Efter jul tänkte jag visa vad det är jag har köpt, men för tillfället låter jag bli. Det blir ingen överraskning annars. ;)



Hem ljuva hem
Publicerat den

Nu sitter jag återigen hemma i vår älskade lägenhet. Det känns skönt att vara hemma. Jag har alltid tyckt att det varit jobbigt att åka bort till någon då det känns så konstigt. Som att man inkräktar på deras mark. Sen trivs Dennis och jag väldigt bra här, vilket har gjort att vi har längtat hem under hela besöket hos hans föräldrar.

Det var såklart kul att få träffa dem och komma bort lite, men det är alltid lika skönt att få komma hem. Varför vi har längtat hem hela tiden tycker jag inte att jag borde skriva ut i en blogg, men som Ni säkert såg i ett av mina föregående inlägg så skrev jag att det hade varit lite stökigt i huset. Mer behöver jag inte säga, utan jag lämnar det så.

Jacob kom över en stund igår kväll och vi gjorde inte sådär jättemycket. Jag låg i sängen medan grabbarna satt på sängkanten och skapade en miniräknare på datorn. Vi tittade även på tv samt åt. Vi hann inte göra så mycket mer innan filmen började. Jag har sett den förut, dock inte hela. Vid ett par tillfällen råkade jag slumra till och när det var 20min kvar frågade han om vi skulle gå upp och lägga oss. Vi valde dock att se klart. Om vi hade sett så pass mycket av den kunde vi lika gärna se klart.

Efter filmen gick vi och lade oss. Denna natt fick jag sova lite grann vilket kändes skönt. Jag hoppas att sömnen ska bli bättre nu när jag får sova i vår säng. Deras gästsäng var väldigt trång.

Denna morgon fick vi kliva upp kl.07 då vi var tvungna att åka tidigt. Jag tyckte dock att vi åkte sent eftersom det tar en stund att åka till Västerås och det slutade med att Dennis blev sen till skolan. Det handlade iofs bara om 10min. För min del spelade hans försening ingen roll eftersom jag inte börjar förrän om 2 ½ h. Det var först tänkt att jag skulle lägga mig och sova en sväng, men så blev det inte. Det känns dumt att lägga sig och försöka sova i ca 1 h. Då kan jag vila när jag har kommit hem. Det känns smidigare.

Nu har jag även fått kontonummer till julklapparna som mina föräldrar respektive Dennis föräldrar ska få. Jag hoppas att jag hinner få de i veckan så att jag inte får panik några dagar strax innan jul. Jag funderar dock på om jag inte ska köpa de andra sakerna ändå. De känns, som jag skrev tidigare, mer personliga.

Jag försökte att klicka hem dem för en stund sedan, men då kommer det upp en ruta med denna text:"Ditt lösenord är spärrat. För att välja ett nytt lösenord måste du logga in till internetbanken och gå in under menyn Beställ tjänster." Vad det är för lösenord det handlar om har jag ingen aning om, så jag har mailat till Swedbanks kundcenter för att se om de kan hjälpa mig. Jag kan ju inte beställa en tjänst om jag inte vet vad det är som ska beställas. Om det är nytt Bank-ID eller nytt inloggningslösenord (som jag redan fixat). Vi får se hur det går.

Jag tänkte också att jag skulle passa på att svara på Sara H's fråga: Vi ser alltid ut att vara uttråkade på bild. Både Dennis och jag har svårt för att se glada ut på beställning. Det ska komma naturligt.



Hemfärd vankas
Publicerat den

Imorgon är det dags för oss att åka hem och det ska bli grymt skönt, faktiskt. För det första så har jag haft ont i huvudet i snart två dagar pga. att jag inte har kunnat sova och för det andra så är det alltid skönast att vistas i sitt hem. Det är såklart nyttigt att få komma bort ibland, men det slutar oftast med att man längtar hem.

Dagen har varit allmänt värdelös då det inte har hänt någonting. Det var tänkt att Dennis kompis Jacob skulle ha kommit hit för en timme sedan, men han har inte hört av sig så det kan hända att han inte kommer alls och det blir då så att vi kommer att titta på film istället. Hushållet har bestämt sig för att det är I am legend som står på schemat. Jag ska försöka smöra för hans föräldrar och se om de kan skjutsa in oss till affären (de bor mitt ute i skogen) så att vi kan ha någonting att mumsa på. Dennis och jag brukar i princip alltid ha någonting till filmerna på helgerna. Han säger alltid:"Urs, vad jag kommer att bli fet efter det här", men vi har hållt på såhär i snart fem månader och ingen av oss har gått upp någonting. Inte ens jag som slutat att träna innebandy.

Jag tror inte att det står så mycket mer på schemat idag förutom filmen, om Jacob inte kommer hit förstås. Det återstår att se. Annars blir det att titta på I am legend innan vi ska sova. Det får bli en tidig sänggång ikväll då vi ska upp tidigt imorgon. Anledningen till att vi åker imorgon istället för idag är för att Fredrik ändå ska till Västerås.

Om jag får gissa skulle jag tro att vi får kliva upp kl.05:30-06:00 eller liknande. Jag börjar inte förrän kl.12:50, så för min del spelar det ingen roll. Jag kommer, som Ni säkert förstår, slänga mig i sängen det första jag gör när jag kommit hem. Dennis får skjuts till skolan då han börjar tidigare.

Jag kan även meddela att jag så gott som har ordnat en praktikplats, men det är inte 100% spikat än. Det blir förhoppningsvis klart nästa vecka.



Julbord
Publicerat den


Då var vi hemkomna från årets julbord. Detta är faktiskt första gången som jag har varit på ett julbord och den så kallade erfarenheten eller vad man ska kalla det var inte alls märkvärdig. Det serverades många olika sorters mat, men mycket av det tyckte jag inte om. Det fick bli det gamla vanliga på tallriken: potatis, köttbullar, julskinka och ägg. Jag upptäckte efter att jag ätit upp att det fanns rödbetssallad som jag jättegärna hade velat ha, men jag orkade inte bry mig om att ta mer så det fick bli som det blev. Jag var nöjd över maten ändå och när vi ätit upp fanns det plats för lite julgodis. Jag blev dock besviken då julgodiset innehöll punch och likör, som jag inte tycker om. Det stod ingenting om fyllningen på beskrivningen. Hade det gjort det hade jag givetvis inte tagit det. Jag fick nöja mig med julskum, polkagris, mintkyssar och en mandarin istället.

En sak som jag störde mig på när vi satt och åt var att en servitris som arbetade på hotellet hela tiden fyllde på våra glas och tog bort våra tallrikar utan att fråga. Om någon t.ex. hade ett halvfullt glas vatten/läsk/öl fyllde hon på utan att fråga. Detsamma gällde att ta bort våra tallrikar. Hon bara klev dit och tog bort de. Ingen frågan om man var klar eller inte.

Enligt Maarit skulle julbordet kosta 500kr/pers och ingen av oss tyckte att det var värt det då man kan äta denna mat hemma. Fredrik sade att anledningen till att man går ut och äter på detta sätt är för sällskapets skull, inte maten - även om den var god.

Vi vistades på hotellet i 3h innan vi åkte hem. Jag blir alltid uttråkad av att sitta stilla för länge och det blev jag även idag, men inte lika snabbt som i vanliga fall. Sällskapet vi hade vid bordet var folk som Dennis föräldrar känner och på något vis lyckades de bjuda in sig själva till "efterfest" här, så nu sitter de i köket och skriker. De har även med sig sina barn, så de har kikat en del på katterna samt lekt med dem. Vi fick tyvärr skicka ut de efter en stund då vi tyckte att Eira och Engla behövde lugn och ro. Det har varit mycket nu igår och idag med nya djur samt nya människor. Det kan bli för mycket på en och samma gång, vilket vi inte vill. Det är lika bra att ta det stegvis.

För tillfället är jag väldigt trött, men det blir ingen sömn än på ett tag utan det blir senare. Det är ingen idé att försöka sova så länge folket är kvar. Det kan bli väldigt högljutt vid alkoholkonsumtion, så vi väntar tills det är tyst. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta.

Dagen har varit ganska värdelös egentligen. Det enda som var bra var maten och Dennis sällskap.

När jag ändå är igång kan Ni få se lite bilder ifrån julbordet.

Btw, Ni får ursäkta håret. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med det, så det fick bli någonting enkelt.



Brödkorg
Publicerat den

När jag kom hem från skolan igår eftermiddag ramlade det ut ett stort brev när jag öppnade dörren. Jag trodde först att det var spishandduken jag väntar på, men så var det inte utan det var brödkorgen. Den är nämligen ihopfällbar, vilket jag tycker är en smidig finess då man kan vika ihop och lägga undan den om man tröttnar på den eller bara vill byta.

Jag är väldigt nöjd med köpet och korgen var extremt gullig. Mycket gulligare IRL än på bild, tycker jag. Nu väntar jag bara på allt annat jag budat hem. Förhoppningsvis hinner jag få det innan jul. Risken finns dock att jag måste köpa någonting annat åt min familj respektive Dennis familj då säljaren inte uppgav i annonsen att hon ville ha betalt via Paypal. Jag har mailat henne och frågat om kontouppgifter istället, men inte fått något svar. Skulle jag inte ha fått något svar innan måndag har jag hittat annat jag kan köpa. Dock inte från Tradera.

Dennis och jag är nu hos hans föräldrar. Vi kom hit igår runt kl.20 då det först var väldigt mycket trafik i Stockholm, men också för att vi stannade på vägen för att handla bl.a. kattsand och lite snacks inför kvällen. Det blev inte så mycket Idol för vår del, utan vi lyssnade endast på vinnarlåten innan vinnaren blivit utsedd och följde sedan därifrån.

Till tv:n blev det godis och chips - min och Dennis favorit, Cream Cheese. De fick sällskap av en flaska julmust. *mums* Vi tittade först på Idol, sedan Cirkus Möller följt av resten av Idol. Efter det minns jag inte riktigt vad vi tittade på, men vi var iaf uppe tills klockan var ca 23:30.

Natten har varit jobbig då sängen är för liten för vår smak. Jag får alltid ont i axeln när vi sover i en 90x200cm säng. Sedan var det sånt liv på katterna. De skulle hela tiden ligga bredvid oss i sängen, vilket jag inte har någonting emot, men det var jobbigt för Dennis då de skulle slicka honom i ansiktet och kittlade honom med morrhåren. Jag var mest rädd för att jag skulle mosa dem. Sedan sprang de runt på bord och stolar, vilket vi har lärt dem att de inte får. Datastolen var okej, men den lät så förbannat. Jag skällde dock ingenting på de inatt, vilket var skönt att få slippa. Det enda jag gjorde var att sätta ner de på golvet när Dennis visade att han ville ha bort dem.

Katterna har annars sovit ganska mycket, men vid ett flertal tillfällen har de fått träffa familjens hund samt katter. Till en början har det varit väldigt läskigt, men med tiden har det varit intressant och Engla har nu vant sig med Drutten - familjens norska skogskatthane. Hunden är dock lite osäkert över än då han är så pass stor, men i det långa loppet tycker jag att det har gått bra.

För tillfället sitter Dennis och jag på Marcus gamla rum då vi väntar på att få åka till julbordet på hotellet. Vi ska vara där kl.18, så vi åker om lite mindre än 1h. Vi får se hur det går. Det har varit väldigt stormigt här i huset, så jag är inte så sugen på att åka om jag ska vara ärlig. Jag håller dock tummarna för att stämningen blir bättre när vi har kommit tillbaka, men jag hoppas inte på för mycket.

Btw, vad tycker Ni om årets Idolvinnare? Var det rätt person som vann?
Mina favoriter var Geir och Andreas, men eftersom Geir redan har varit artist tycker jag att Andreas skulle ha vunnit. Jag får väl vara nöjd över att min favorit vann förra året. Man kan inte få som man vill hela tiden.



Jag vill ha fredag idag
Publicerat den

För en timme sedan var det dags för uppstigning, men pga. katterna hade jag redan varit vaken i en timme då jag var tvungen att ligga och lyssna på vad de gjorde. Eira lättrade bl.a. upp på bänken där jag har ställt pepparkakshuset (kattmaten står i skåpet ovanför) och när jag klev upp ur sängen för att schasa ner henne hoppade hon ned på en gång. Jag hann inte ens öppna dörren. Hon hoppade upp ett par gånger medan Engla drog ned köksduken och sprang runt och skrek.

Trots att hon skrek som en galning låg jag kvar i sängen då jag inte vill att de ska lära sig att de får mat så fort de skriker, så de fick vänta den där timmen. Nu har jag alltså varit vaken i två timmar och har som Ni kanske förstår redan piggnat till.

Dennis och jag åker i eftermiddag till hans föräldrar och stannar tills på måndag. Vi har nämligen blivit bjudna på julbord imorgon. Jag har hunnit packa lite grann, men åker hem efter skolan för att packa det sista. Katterna ska såklart med, så jag måste packa ner deras saker också. Vi får hoppas att det går bra med hunden, men jag tror inte att det ska vara några problem. Han är så snäll så.



Svar på kommentar
Publicerat den

Therese med Clara om Mina efterlängtade gardiner:
"har ni inte fler fönster att hänga gardiner i? annars hade jag nog bytt efter ett tag =) Man vill ju se på sina nya fina gardiner :D"


För tillfället har vi endast gardiner i vardagsrummet, men jag har fått ett par nya av mamma som jag kommer att byta till. Det behövs alltså endast sättas upp gardiner i köket och det är därför jag har skrivit mycket om det. Vardagsrummet har redan. :)



Mina efterlängtade gardiner
Publicerat den

För ett par minuter sedan kom jag hem från skolan då vi fick sluta tidigare pga. att Helen skulle på ett möte. När jag klev innanför dörren upptäckte jag att jag hade fått ett stort brev och förstod direkt att det var mina efterlängtade gardiner, vilket det också var!

Förutom att det var ett konstruktionsfel (hålet där gardinstången ska sitta var igensytt) som säljaren meddelat mig om så är jag nöjd. Kvinnan som skickade gardinerna tvättade de t.o.m i förrgår bara för min skull, vilket jag tyckte var gulligt gjort. Jag fick t.o.m två underlägg/dukar och en julhälsning av henne. :)

Nu är då frågan: Ska jag låta dessa sitta uppe hela julen eller ska jag bytas av efter halva (köpte ju gardiner på Myrorna som är så söta) och vilka ska jag isåfall börja med? Jag får fråga Dennis vad han tycker när vi har skaffat skruv så att vi kan skruva upp stången.



Muntlig redovisning
Publicerat den

Förra veckan hade jag en muntlig redovisning som filmades och tidigare under dagen fick jag både se den, men också få besked om betyget som sattes. Jag pratade om vittnesplikten och jag tyckte både under och efter redovisningen att jag hade kunskap om vad som sades pga. det här med rättegången. Jag diskuterade egna åsikter, egna erfarenheter och framförde en del fakta.

När jag fick se filmen tyckte jag att det gick bättre än det kändes. Direkt efter redovisningen kände jag mig lite besviken, men efter att ha fått se filmen tyckte jag att det gick bra. Vår lärare Helen tyckte att det gick otroligt bra och hon sade till mig att hon kan föreställa sig mig som jurist, åklagare eller advokat då jag är duktig på att framföra vad jag har att säga och att jag pratar så pass bra att lyssnarna dras med.

Innan jag fick se filmen trodde jag att hon hade satt ett VG på mig, så jag blev förvånad när hon berättade att jag hade fått ett MVG. Jag som fullkomligt hatar att prata inför folk. Det syntes dock inte denna gång. Jag är stolt över mig själv och jag tror att det gick som det gjorde pga. att jag upplevt det jag pratade om.

Tack vare att ha sett filmen känner jag mig starkare i att prata inför folk och jag känner att jag med tiden har blivit bättre på det. Den senaste redovisningen inför klassen (i onsdags) gick t.ex. väldigt bra och jag var riktigt nöjd när jag gick hem från skolan. Det känns som att jag börjar prestera och komma upp i den nivån som jag vet att jag besitter. Det känns skitbra!



Lämna återbud ?
Publicerat den

Efter att igår ha upptäckt lägenhetserbjudandet hos Mimer hade Dennis och jag en kort diskussion angående hur vi ska göra. Han tycker att vi ska tacka nej till både visning och lägenheten då han inte tycker att vi tjänar någonting på att ta den då vi ändå måste lägga ut 800 kr/mån på att åka buss och då ligger vi på samma summa i månaden som vi gör nu. Då kan vi lika gärna bo kvar. Hans mamma tyckte att lägenheten var dyr, men den här är ju 800:- dyrare än den vi fått erbjudande på.

För mig spelar det inte så stor roll, men både Dennis och jag är överens om att vi hellre hade fått en lägenhet som är här i området eller närmare stan. Jag lämnade intresse på en mindre och billigare lägenhet några hus ned på gatan, så vi får väl hoppas att vi kan få den istället.



Julset
Publicerat den

Som jag tidigare nämnt har jag under några dagar budat hem en del på Tradera. Både julklappar, men också saker till lägenheten och idag kunde jag inte låta bli att hålla mig utan jag budade hem ytterligare lite saker till köket. Denna gång blev det ett set med en spishandduk, en grytlapp samt en grytvante. Allt i julmotiv. Jag har ännu inte betalat för varan, men jag kommer att få ge 10 kr för objektet och 24 kr för frakten, alltså 34 kr totalt.



Pengar tillbaka ?
Publicerat den

Om 80 min är min skoldag slut och då är det dags att åka hemåt. Imorse åkte jag buss till skolan, men jag fick aldrig min sms-biljett utan var tvungen att betala med kortet. Vad tror Ni inte händer då? Jag får min sms-biljett 10 min senare - när jag sitter på bussen! Jag antar att det berodde på att många väljer att betala sina biljetter via sms, så nästa gång jag åker buss får jag helt enkelt beställa den tidigare så att jag är garanterad att jag fått den när det är dags att gå till hållplatsen. Imorse beställde jag den precis efter att jag klivit utanför dörren, så nästa gång beställer jag den 10-20 min innan jag ska gå.

För en vecka sedan skrev jag om att jag råkat ut för en surgubbe på vägen till skolan och jag blev då lovad att jag skulle få pengarna tillbaka. För en stund sedan fick jag ett sms där det stod att jag nu fått pengarna, men jag har kollat mitt saldo och jag har inte fått en krona. Jag förstår inte hur det för det första kan ta så lång tid och att man sedan får ett sms, men inga pengar. Jag har kollat saldot varje dag, men det har inte dykt upp någonting och inte denna gång heller. Nu kvittar det iofs. Jag tycker bara det är lite komiskt att jag får sms:et en vecka efter händelsen när tjejen i kassan sa att jag skulle få det samma dag. Den här stan är weird. xD



Lägenhetserbjudande
Publicerat den

För en stund sedan gick jag in på Mimer för att se om det kommit ut några nya lägenheter och jag upptäckte då att det finns en ledig lägenhet på gatan där vi bor. Jag loggade då in på Mina sidor för att anmäla intresse på den och upptäckte då att vi fått ett erbjudande på en av de lägenheter som jag anmälde intresse på för ett par dagar sedan. Jag skrev om det förra måndagen.

Eftersom användaren är i Fredriks namn kommer Dennis att ringa till honom ikväll och be om uppgifter för visning. Jag vill verkligen ha den här, så visning tänker vi gå på och jag är säker på att jag kommer att vilja ha den även efter att vi har sett den. Det är en 1 r.o.kv på 41 kvm med tvättstuga i badrummet. Den är ledig fr.o.m 3/1, men jag tror inte att det ska vara några problem då vi förhoppningsvis kan förhandla med hyresvärden och få flytta ut en månad tidigare. Det är stor efterfrågan på lägenheter här i Västerås, så jag tror inte att det ska vara några problem för oss att flytta ut en månad tidigare och för en ny familj att flytta in tidigare. Det är flera som har fått göra så.

Nu tar jag inte förgivet att vi ska få denna, men vi tänker gå på visningen samt med största sannolikhet tacka ja till denna. Jag kanske kan tillägga att den kostar 3890kr/mån, ifall någon undrar.



Kort dag
Publicerat den

Det känns ganska bortkastat att gå till skolan idag då jag endast har en lektion. Vi ska redovisa våra intervjuer om ledarskap från i fredags. Måndagar och onsdagar känns allmänt onödiga då jag endast har en lektion på 2-3 h. Jag får dock säga till mig själv som till resten av klassen: det är bara 2-3 h, sen är vi lediga resten av dagen!

När jag kommer hem från skolan tänkte jag att jag skulle försöka bli klar med en av mina uppgifter och påbörja en annan. Jag vill verkligen inte ha några rester, utan jag vill och ska bli klar med allting även om jag så måste sitta uppe halva nätterna. Det är ändå jullov snart, så det kan det vara värt.

Denna morgon tar jag bussen till skolan då det ser ut att vara kallt ute. Dennis tog cykeln då jag inte vill använda den mer efter igår. Det är för mycket snö för min smak. Man ska inte behöva kliva av cykeln i varje sväng. Då kan man lika gärna gå eller åka buss, så jag tar bussen till skolan och om det är varmare när jag slutat så kanske jag får för mig att gå hem. Jag har ju ingen tid att passa förrän imorgon.



Julpynt och julklappsköp
Publicerat den

Efter att ha varit ensam i 3 ½ timme har Dennis kommit hem. Jag har längtat efter honom hela dagen, så det känns bra att han äntligen är hemma. Vi ska snart till att äta, men vi har inte riktigt bestämt oss för vad vi vill ha. Någonting med kokkorv, men vi kan inte enas om vi ska ha hemmagjort mos eller bröd (korv med bröd, alltså). Dennis tycker att jag ska välja då han gjorde det igår, men jag vill veta vad han är sugen på. Mat blir det iaf. Vi får se vad.

Under tiden som jag varit ensam hemma har jag setat som en galning på Tradera då jag kände att jag ville ge alla (Dennis familj, min familj och syrran samt hennes sambo) någonting mer i julklapp, så nu har jag fixat det. Dessa saker är mer personliga och jag vet att de kommer att komma till användning, så jag hoppas att de blir glada över de.

Vad jag har köpt kan jag dock inte avslöja här då bl.a. mamma läser min blogg och jag vill inte att hon ska få nys om vad de ska få. :) De får vänta tills julafton. Jag kan dock avslöja att jag har köpt saker till lägenheten. Det första jag budade hem var en brödkorg. Jag fick ge 9 kr för korgen och 24 kr för frakten, alltså 33 kr totalt.

Nästa objekt som jag budade hem var en spishandduk. Vi har tidigare hängt en vanlig kökshandduk på spisen, men katterna har hela tiden rivit ner den så det är en av anledningarna till att jag ville ha en sådan handduk. Sen är jag trött på materialet som kökshanddukar är gjorda av. Det ska vara samma material som vanliga handdukar och det får vi nu. Jag fick ge 26 kr för handduken och 12 kr för frakten, alltså 38 kr totalt.

Jag väntar nu också på mina gardiner. Gardinerna jag budade hem på Tradera kommer att postas imorgon, så jag har de förhoppningsvis på fredag eller i början på nästa vecka. Mamma kommer även att posta 4st gardiner som vi kan ha i vardagsrummet. Jag har ingen lust att ha dessa hela tiden, så det ska bli skönt med lite ombyte. Speciellt nu när det är jul då man ska ha julgardiner uppe. :)

Nej, nu får det bli jul så att vi får äta god mat. Jag vill även se vad alla tycker om sina julklappar. *hihi*



Det går framåt
Publicerat den

Efter ett pass på gymmet sitter jag nu i skolan och har tråkigt. Vi har lunchrast till kl.12:50 och jag har tillåtelse att åka hem då klassen har blivit indelade i två redovisningsgrupper. Grupp nr.1 ska ha redovisning idag och den andra om en vecka. Jag är i grupp nr.2 och kan alltså välja att åka hem, men jag sitter istället kvar i skolan då jag tror att jag har störst fokus här. Arbetar jag hemma blir det lätt att man sitter på msn, tittar på tv osv. När jag är i skolan håller jag mig till det jag ska och ingenting annat.

Det skulle dock vara skönt att åka hem och sova, men det tar jag när jag är klar med uppgiften. Jag har nämligen ingenting som jag behöver stressa med tills imorgon, utan jag kan ta det lugnt och unna mig själv en stunds vila tills Dennis kommit hem.

Det går även framåt vad gäller katterna. Engla har inte skrikit efter frukost sen jag skrev inlägget Give me some sleep. Istället för att skrika har hon varje morgon gett ifrån sig ett litet pip och hon har haft turen att det då har varit dags för frukost, så jag har klivit upp ur sängen och gett de mat. Vanligtvis brukar de skrika när de ser att jag tar fram matpåsen, men jag har tagit fram maten så pass snabbt att de inte har hunnit säga någonting vilket har gjort att de inte längre skriker när de ska få mat. Det känns väldigt bra och jag hoppas att det fortsätter såhär. Engla har dock fortfarande separationsångest (skriker så fort man går in i ett rum och stänger dörren), så det är nästa grej vi får jobba på. Det går dock framåt :)

Jag tror inte att jag har så mycket mer att dela med mig av för tillfället. Jag tänkte att jag skulle fortsätta med min uppgift nu, så jag skriver antaglingen när jag kommer hem om jag har någonting att berätta.



Svar på kommentar
Publicerat den

Therese med Clara om Svar på kommentar:
"dyrt? vi ger 5300 för en lika stor lgh. utan el då. Så är det när man tvunget vill bo nära en storstad :P (för vår del då, bor i en grannkommun till Malmö."


Vi tycker att det är dyrt med tanke på att vi försörjer oss på pengarna vi får från CSN. Utbetalning sker 10 månader om året, vilket gör att vi måste spara så mycket vi kan varje månad för att kunna bo kvar i sommar. Vi hoppas såklart på att kunna få sommarjobb eller kanske t.o.m ett deltidsjobb, men vi måste förbereda oss på att det kanske inte blir så. Därav allt sparande.



Svar på kommentar
Publicerat den

Emma - Blivande mamma om Bostad Västerås:
"Hur stor är eran nuvarande lägenhet?

Verkar vara väldigt dyrt i Västerås!


Här där vi bor kostar våran trea på 75kvm, 4857kr/månad. Och då bor vi 10-15 min ifrån stan, alltså gång avstånd. :) Så det är väldigt centralt på ett sätt."



Lägenheten vi har nu är en 2 r.o.k på 58kvm. Vi ger 4676kr/mån för den och då ingår endast vatten, värme och kabel-tv. Elen får vi betala själva och summan brukar ligga på 600-700kr varannan månad och då är 58% av kostnade övriga avgifter som moms, skatt osv. Vi brukar nämligen endast förbruka el för ca 130kr/mån. Det blir alltså dyrt för oss.

Vi bor 3km ifrån skolan (den ligger i stan), så även vi har gångavstånd. Det tar ca 20-25min att gå samt 7min med buss.



Gardiner
Publicerat den

Efter att ha sett gardinerna på auktionen på Tradera kände jag att jag inte kunde låta bli, så istället för att vänta tills budgivningen gick ut valde jag att klicka på köp nu. Jag var helt enkelt rädd att någon annan skulle buda på objektet och 160kr för 2st gardiner tycker jag inte är fy skam med tanke på att de är så pass gamla. Jag har alltså mina efterlängtade gardiner om förhoppningsvis ett par dagar och det kommer att bli så snyggt! :D

Du behöver alltså inte leta efter dem, mamma.



Gardin funnen!
Publicerat den

Efter besvikelsen på Myrorna är jag fast besluten om att jag ska ha den där gardinen och mamma har lovat att försöka leta reda på den. Skulle hon inte hitta den har jag lyckligtvis hittat en auktion på Tradera som går ut på onsdag. Än är det ingen som har budat på den och det går att köpa den direkt. Jag är nästan sugen på att köpa den direkt istället för att buda på den, men jag slänger in ett bud imorgon i hopp om att vinna den. Skulle någon annan börja buda på den så klickar jag på köp nu, för jag SKA ha den!

När jag såg bilden i auktionen kom jag på att det även finns en till gardin jag jättegärna vill ha, men så länge jag får en av de är jag nöjd.



Planering
Publicerat den

Om 11 veckor och 3 dagar har Dennis och jag varit tillsammans i 1 år. Det är då bestämt att vi ska gå ut och äta på en restaurang i stan, men vi vill göra någonting mer och kan inte komma på vad. Jag har föreslagit antingen bowling eller bio - kanske både och. Nu är det dock så att jag inte kan hitta någon film som går den dagen, så om vi vill gå på bio får vi helt enkelt göra det dagen efter då det gick någon film.

Som jag precis nämnde har jag även funderat på att bowla, men det är så förbannat dyrt. På bowlinghallen i stan kostar det 295:- för 55 min. Det är även 18-årsgräns efter kl.19 på vardagar, så vill vi bowla måste vi göra det direkt efter skolan och sedan gå till restaurangen.

Apropå bio så har jag hittat en film jag bara måste se - Little Fockers. För den som inte vet vad det är för film så är det en uppföljare på Släkten är värst och Familjen är värre. Jag tycker att Ben Stiller är en bra skådespelare och de första två filmerna i denna trilogi var bra, så jag tror och hoppas på att även denna ska vara det. Jag får önska mig en presentkort på SF när jag fyller år så att vi kan gå och se denna. Premiären är den 14/1-11.



Avslag studentlägenhet
Publicerat den

Jag fick precis ett mail från Bostad Västerås där de sa att jag inte kan söka lägenhet om jag går på gymnasiet och dessutom bor i Västerås då de prioriterar högskoleelever. Då är min fråga: Varför kan man då kryssa i på deras hemsida under Mina sidor att man söker studentlägenhet för gymnasiet? Det är väl jävligt dumt?

Vi får då alltså försöka få tag i en lägenhet via Mimer istället. Jag lämnade under dagen två stycken intresseanmälningar, men förhoppningarna att få någon av de är inte så stora då det som sagt verkar vara extremt svårt att få tag i lägenhet här i Västerås. Om det inte vore för att Dennis blir av med sitt inackorderingstillägg om vi flyttar till en annan stad hade jag köpt en lägenhet i Fagersta då de är väldigt billiga där.

Vi får hålla hoppet uppe och kämpa för att få tag i någonting annat helt enkelt. Helst innan sommaren.



Happy face
Publicerat den

Det går inte att beskriva hur lycklig jag är. Känslorna bubblar inuti mig och ibland vill jag bara hoppa och skrika - ett riktigt Ronja-skrik. Jag kan inte kyssa Dennis utan att le och det känns fantastiskt. Det känns ofta som att jag drömmer och jag är så otroligt glad över att jag inte gör det. Att det är verklighet.
Jag känner mig så lyckligt lottad att jag har Dennis, men också att livet har tagit en stor vändning för mig. Allt känns bara så bra. Jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Lycka.



En dag på stan
Publicerat den

Dagen har varit både bra och dålig. Så fort jag klev på bussen till stan gjorde jag bort mig genom att halka precis när bussen åkte iväg. Jag ramlade baklänges, men som tur var fanns det två stolar på varje sida om mig vilket gjorde att jag hann fälla ut armarna så att jag inte ramlade med rumpan i backen. Det gjorde ont i armarna och för att ingen skulle glo på mig satte jag mig på närmsta stol efter att ha ställt mig upp. Vid nästa hållplats stannade busschauffören, kom fram till mig och frågade om det gick bra. Snällt gjort, tycker jag.

Väl nere på stan mötte jag Dennis vid hans skola då han glömt sina idrottskläder. Jag gav honom dem och när han lagt de i sitt skåp gick vi en sväng på stan. Först ut blev skopunkten då jag efter det här med bussen kände att jag var tvungen att köpa ett par nya skor.

När vi  kom in i butiken frågade han hur skorna såg ut och efter att ha beskrivit dem hittade han dem på en gång. Jag såg de inte förrän han visade mig, så det var tur att han pekade på dem annars hade jag gått till en annan del av butiken. Skorna kostar i normala fall ca 400:- (om jag inte misstar mig), men det var rea på dessa och kostade alltså 199:-. Hade det inte varit nedsatt pris på dessa hade jag antagligen köpt ett par andra eller struntat i att köpa några alls.

Efter Skopunkten begav vi oss till Apoteket för att hämta ut kartongen med piller. Kvinnan som stod i kassan frågade mig om jag var medveten om att mitt leg hade gått ut och om jag inte funderat på att skaffa ett nytt. Detta är första gången sen det gick ut som någon har nämnt det. Hon lät väldigt besvärad över att det är 1 ½ år sedan det gick ut, så det känns som att det är dags att uppdatera det. Jag får se till att göra det i januari efter att jag fått min första utbetalning.

Dennis och jag sprang sedan runt på stan och kikade tills det var dags för oss att återgå till våra skolor för lektion. Vi gjorde inte så mycket under mentorstiden mer än att arbeta med eventuella uppgifter. Jag blev klar med uppgiften som ska vara inlämnad på onsdag, så nu kan jag fokusera på resterande uppgifter som ska vara klara v.51.

Efter skolan gick jag till Myrorna för att leta reda på den där gardinen som jag så gärna vill ha, men jag kunde tyvärr inte hitta den så det fick bli denna istället.
Nu var dessa visserligen väldigt långa på bredden, men vi får ordna det på något sätt. Man kanske helt enkelt får dra ut gardinstången lite extra. Har jag tur kanske jag kan få den där gardinen av mamma om jag ber snällt. Den ligger någonstans hemma hos dem. *blink blink*

Jag ser fram emot julafton nästa år då vi hinner samla på oss mer julpynt och nästa år tänker jag fan ha en vit julgran! Jag har så mycket idéer för hur julen i framtiden kommer att vara med pynt, julklappar osv. Det ska bli så roligt. :) Nu får vi helt enkelt ta det vi har och göra det bästa av det, men om jag fick välja så skulle jag ha en stor, fet, vit gran med mycket röda kulor och rött glitter på.

De där gardinerna jag pratade om, det motivet finns även på bl.a. dukar och tavlor så det är någonting som jag skulle vilja ha. Jag tycker om alla de där gamla dukarna/tavlorna/gardinerna från förr, eller hur man ska säga.



Måndag morgon
Publicerat den

Min tredje tidiga morgon på raken nu. Denna gång känner jag mig dock utvilad och katterna har inte sagt ett ljud. De brukar få mat kl.07:10 och när jag slängde ett öga på klockan såg jag att den var 07:59, så jag klev upp och gav de mat. Strax efter det var det dags att gå upp och jag släppte då in de små liven i sovrummet. De sprang fram till Dennis så snabbt de bara kunde och skulle säga godmorgon. Inget lek, inget spring. Vilken morgon! Tänk om det kunde vara såhär varje gång.

Dagen är full av aktiviteter. Först bär det av till skolan för att ha mentorstid på 2h och efter det tänkte jag att jag skulle gå till Skopunkten och köpa mig ett par nya skor då de jag har nu är trasiga. Jag måste antingen klacka om de jag har eller köpa nya och då tycker jag att jag lika gärna kan köpa ett par nya som dessutom är fodrade. De jag har nu är svinkalla. Jag hittade ett par billiga skor på hemsidan igår, så jag tänkte att jag skulle gå till butiken och kolla om de har de i lager.

Efter Skopunkten blir det en sväng till Apoteket då jag måste ta ut receptet barnmorskan skrev ut till mig när jag var på ungdomsmottagningen för två månader sedan. Jag måste ha ut kartongen senast på onsdag, så då kan jag lika gärna fixa det idag när jag ändå är på stan.

När jag är klar på Apoteket går jag vidare till Myrorna för att leta efter gardinerna som jag så gärna vill ha. Jag hoppas verkligen att jag hittar dem, för de är så otroligt fina - på något sätt. Jag funderar även på om jag inte ska köpa några kökshanddukar med julmotiv. För tillfället har vi endast en och jag känner att jag vill ha fler. Jag ska försöka att inte få med mig för mycket hem, men jag ska iaf försöka hitta gardinerna. Ett måste!

Efter allt handlande blir det att åka hem och ta itu med lite skolarbete. Jag blev igår klar med en av mina uppgifter och tänkte att jag skulle bli klar med två till idag samt påbörja en. Jag har En uppgift som ska vara inlämnad på onsdag och fyra stycken som ska vara inlämnade v.51. Det handlar om fyra stycken idrottsuppgifter och en engelskauppgift. Engelskan är den som jag känner kommer att ta mest tid och energi då jag är väldigt petig med mitt språk, men idrottsuppgifterna ska inte vara några problem.

Jag tror inte att det kommer att hända sådär mycket mer idag utöver mina ärenden på stan och arbetet med mina uppgifter. Vi får se hur det ser ut.



Svar på kommentar
Publicerat den

J om Studiedag:

"Fin blogg du har :)
Jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak angående bloggdesign..? Hur gör man för att få sitt namn sådär fint i slutet av varje inlägg?"



Tack så jättemycket :) För att få instruktioner till hur du lägger in en signatur kan du gå in HÄR. :)






Julpynt
Publicerat den

För att få julstämning här i lägenheten har Dennis och jag försökt att pynta så gott det går. I vardagsrummet har vi en julduk respektive ett set med lyktor på bordet. I lyktorna kan man ha 4st värmeljus - jättegulligt. I köket har vi en ljusstake på fönsterbrädan, en julduk på bordet och ett pepparkakshus på bänken bredvid micron (se bild ovan). Det luktar pepparkaka så fort man kliver in i köket. :) Nu ser det visserligen lite stökigt ut, men temat var i skogen hemma hos tomtemor. Det är därför jag har mossa ovanpå bomullen, som ska föreställa snö. Jag har aldrig gjort ett pepparkakshus, så Ni får ursäkta att det är snett osv. Behöver mer träning även där.

För att öka stämningen tänkte jag gå till Myrorna nu i veckan och köpa julgardiner.
Mamma köpte en gardin till oss på Dollarstore, men den var för kort och jag tänkte därför att jag skulle köpa en som är längre. Jag är sugen på att köpa en sån där gammeldags gardin med tomtar på som vi bl.a. hade när vi var små. Dennis och jag såg många såna när vi var på Myrorna sist och jag bara måste ha ett par :)

Bilderna ovan är på julgardiner vi hade när vi var små och som jag även är sugen på att köpa. Nu hittade jag visserligen ingen bild på de jag absolut vill ha, men om jag hittar de på Myrorna kan jag ta ett kort på köket (där de ska sitta) när de är upphängda.

När gardinerna är uppsatta finns det inte så mycket mer vi kan göra för att tillföra julstämning. Den största julstämningen kommer ifrån tända ljus, maten, julgodiset och Kalle. :)


Hur skapar Ni julstämning?




Bullbak
Publicerat den

(Plåt nr.1)

Efter att ha ägnat någon timme åt att knåda deg är bullarna äntligen klara och det blev betydligt fler än förra gången. Det blev hela 36st denna omgång trots att några av dem blev för stora. Den första plåten såg ungefär ut som sist, men den andra plåten såg bra ut. Bullarna blev nästan för små, men hellre det än stora som elefanter.

Jag tror att jag kommer att göra jättefina lussebullar i framtiden bara jag får träna. Nu har jag bakat två gånger det här året och det får räcka. Det behövs inte mer då det finns så mycket annat gott att äta i jul.

Som Ni ser blev det inga kringlor då jag var rädd för att de skulle bli missbildade, vilket Ni också kan se på första plåten
(tredje raden uppifrån, femte bullen från vänster). Det var smart av mig att testa enbart en och inte lägga upp på hela plåten . Det smakar visserligen likadant, men det ska se inbjudande ut också. :) Jag är nöjd med mina traditionella lussebullar. Även Dennis tyckte att dem var goda och då påstår han sig inte tycka om lussebullar.

Det blev heller inga sockerdoppade bullar då det verkade krångligt, så det fick bli som det blev. Logiskt.


(Plåt nr.2)


(Den minsta bullen)


(Vår frys)




Lussebullar omgång 2
Publicerat den

Imorgon är det två veckor sedan jag bakade mina första lussebullar. Det är endast en påse kvar med ca 4-6 bullar i, så Dennis och jag var till affären för en liten stund sedan för att köpa saffran så att jag kan baka mer bullar. Ingen jul utan lussebullar, eller hur? :)

Denna gång kommer jag att baka både lussebullar (den traditionella varianten), kringlor och runda bullar doppade i socker. De sistnämnda såg jag en bild på i min kokbok och det såg gott ut, så jag tänkte prova. Jag tror att det kommer att bli jättebra bara jag inte tar för mycket deg. Förra omgången blev som Ni säkert såg på bilderna väldigt stora.

Mums, vad lussebullar är gott!




Give me some sleep
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning även denna morgon, men denna gång berodde det på färre faktorer än föregående natt. Nu kunde jag inte sova pga. värmen, axeln och de förbannade katterna - eller jag kanske ska säga Engla. Hon skriker varje morgon då hon tycker att det är dags för någon av oss att kliva upp och ge de mat. När jag vid kl.07:06 hörde att hon pep till två gånger klev jag upp direkt för att just slippa hennes skrik, men efter att hon ätit klart började hon skrika som en gnu och gav sig inte förrän vi släppte in henne i sovrummet.

De är inte könsmogna än, så brunstiga är de inte vilket gör det ännu jobbigare då man kan föreställa sig vad man väntar när de riktiga skriken väl kommer. Vi har dock sagt att det blir en kastrering av katterna. För att sysselsätta dem och få dem att tänka på annat medan vi ligger och sova funderar jag på om vi inte ska köpa mer leksaker och en större klösbräda.

Vi kan inte ha katterna i sovrummet under tiden vi sover då sängen är en lekplats för dem, likadant med soffan. De får alltså inte vistas i varken sovrummet eller vardagsrummet under nätterna, utan får endast hålla sig i hallen, köket och badrummet. Nu har de tur att både köket och hallen är väldigt stora, så vi behöver inte ha dåligt samvete även om vi gärna hade haft alla rum förutom sovrummen tillgängliga för dem.

De blir som galningar när vi klivit upp och detsamma gäller när de får vara i vardagsrummet. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, utan de ska vända upp och ned på hela rummet trots att vi sagt åt dem och visat vad man får och inte får göra. Det känns som att det är någon form av trotsålder de kommit in i eller så är de allmänt hyperaktiva och har ingen som helst tanke på vad som är okej eller inte. Ska de vara i sov- eller vardagsrummet måste vi alltså hela tiden hålla koll på vad de gör så att de inte klöser på soffan (de fäller ut klorna när de springer i den), sitter i fönstret, är uppe på databordet eller tv-bänken, drar i duken på vardagsrumsbordet, tuggar på sladdar osv.

För ett tag sedan var de jätteduktiga vad gäller detta, men inte längre. Det har fallit tillbaka i gamla vanor. De vet dock vad nej betyder och säger man åt dem springer de därifrån. Grejen är dock att de är där lika snabbt igen, vilket i sig kanske är bra på ett sätt då det kan vara bra träning för framtida barn då jag vet av ren erfarenhet att de kan vara envisa. Det är dock skillnad på barn och kattungar, så det blir såklart jobbigt.

Jag får ta en helg där vi sitter i vardagsrummet en hel dag och jag inte gör någonting mer än att koncentrera mig på vad de gör så att de ser att jag har koll på dem. Det kommer att bli en äckligt tråkig dag, men vad ska man göra?

Förutom det här med katterna så är Dennis och jobbar även idag, vilket såklart är tråkigt både för honom och mig. Han är visserligen glad över att tjäna pengar, men han har inte haft en ledig dag den här veckan utan har haft praktik må-fre och jobb lö-sön. Jag förstår drivkraften, men att orka fysiskt vet jag inte om jag hade gjort. Man behöver vila.

Hur länge han kommer att vara på jobbet vet jag inte, men han tippade på att han är hemma ungefär samma tid som igår (han var då hemma kl.13:15). Det handlar inte om så många timmar, så jag klarar mig. Då Sims 3 krånglade igår så har jag bestämt mig för att strunta i spelandet idag och koncentrerar mig på att försöka få klart någon eller några av mina skoluppgifter. Först ut blir mitt träningsprogram.

När jag känner att jag är klar för dagen blir det att gå till Ica och köpa mer saffran. Jag känner att jag vill göra mer lussebullar. Det är inte många kvar nu. *blink blink* Jag funderar på om jag inte ska göra kringlor av degen istället för bullar, bara för att se hur det blir. Göra någonting annorlunda och mindre traditionellt. Jag vill bevara några traditioner från när man var liten, men även skapa nya.




Bostad Västerås
Publicerat den

Dennis och jag har nu bestämt oss för att försöka hitta en ny lägenhet så snabbt som möjligt delvis pga. att vi tycker att den vi har nu är alldeles för stor för oss, men också för att vi tycker att den är dyr. Vi fick för ett tag sedan hem ett brev om en eventuell hyreshöjning och om den går igenom kan vår lägenhet uppgå till 5000kr/mån i hyra och det vägrar vi att gå med på.

Innan vi flyttade till Västerås var det tal om att försöka hitta en studentbostad, men det var då inte möjligt att få en pga. alla högskoleelever som behövde lägenhet under höstterminen. Det känns dock som att det är lättare nu mot vårterminen av den anledningen att det var väldigt lång anmälningstid på de studentlägenheter vi tittat på.

För att kunna söka måste hyresvärden ha ett antagningsbesked från skolan och eftersom jag kontaktade den privat (jag sökte inte) så har jag inget. Jag kontaktade därför CSN tidigare i veckan och bad om min studieförsäkran (ett papper skolan stämplar på som man sedan skickar till dem för att kunna få studielån).

När Dennis och jag var till Ica och handlade igår kväll passade jag på att posta detta till Bostad Västerås och jag hoppas att de får det snart så att vi kan söka den lägenhet vi tittat ut. Den verkar perfekt för oss både i hyra och storlek. Det är två hyresfria månader (juni och juli) vilket är anledningen till att vi överväger studentlägenhet. Urs, jag vill verkligen ha den där lägenheten!



Tidig helgdagsmorgon
Publicerat den

Denna helg var det planerat att jag skulle få sova ut, men icke. Det blev att kliva upp för ett par minuter sedan då jag inte kunde sova längre pga. att jag har ont i axeln, mensvärk, katterna skrek efter mat, det var varmt, jag var hungrig och Dennis låg inte kvar i sängen.

Som jag nämnt någon enstaka gång tidigare så är han ute på praktik och han har blivit erbjuden jobb vid några tillfällen och ett av dem är idag. Hans arbetsdag är dock kortare idag än vad de annars brukar vara, vilket känns bra då jag tycker att det är tråkigt när han inte är hemma :( Det är det visserligen alltid, men speciellt nu när det är helg.

Frågan är då vad jag ska hitta på idag. Jag har lovat mig själv att jag ska bli klar med en av mina fyra uppgifter som ska vara inlämnade innan jul. Jag måste bara komma på vilken jag vill eller behöver göra klart först.

Jag har varit uppe i ca 10 min och därmed inte ätit frukost än då hungern försvann. Jag tänker därför sätta mig och spela lite Sims 3 tills jag känner att jag vill fylla på magen.



Ont i axeln
Publicerat den

De senaste dagarna har jag haft väldigt ont i axeln och idag är det som värst. Jag kunde inte ens skära morötter utan att få ont och jag har nu bestämt mig för att boka tid för både undersökning och röntgen när jag har råd. Eftersom man får betala för sina läkarbesök efter man fyllt 20 år (jag fyller 21 år i januari) så kan jag inte boka någon tid förrän jag vet att jag har pengar.

Det känns förjävligt att behöva ha det såhär då det begränsar mig. Jag kan t.ex. inte träna ordentligt då jag får ont, utan jag måste hela tiden försöka att anpassa min träning så att jag inte belastar axeln. Jag har försökt att träna den, men det gör bara mer ont. Jag skulle tippa på att det är bättre att jag låter bli att träna den tills jag har fått ett ordentligt svar på vad det är som har gått snett. Jag är trött på att inte kunna sova, klia mig på ryggen, träna ordenligt, laga mat, ta på/av mig kläder m.m. utan att få ont.



Harlow's song
Publicerat den

Jag har nu lyssnat igenom hela Good Charlotte's nya album och tro det eller ej, men jag gillade alla låtar. Favoriten måste ändå bli Harlow's song då texten är väldigt fin och jag antar att låten är tillägnad Benji's dotter Harlow. Om Ni lyssnar på låten tror jag nog att Ni håller med mig.

Låten är iaf gudomligt fin och den kommer att spelas mycket i mina högtalar den närmsta tiden. Gud, vad jag älskar Good Charlotte! Detta album måste inköpas på CD-skiva, precis som deras senaste album Good morning revival.



Good Charlotte
Publicerat den

Nu vet inte jag hur många av mina läsare som har mig på Facebook, men för någon dag sedan länkade jag min favoritlista på Spotify. Jag lade igår till en låt från Linkin Parks nya album och tänkte att jag skulle kika om Good Charlotte har släppt någoting nytt då jag tycker att det var ett tag sen nu, och vad hade de inte gjort? De släppte ett album nu i år! Jag lyssnar för tillfället igenom låtarna och än så länge har jag gillat alla. Jag tror inte att att det finns en enda låt som jag inte gillar med dem. Jag skulle nog därför kunna säga att de är mitt favoritband :) *Glad*

För den som vill lyssna på deras nya album kan klicka HÄR.

För den som vill lyssna på min lista kan klicka HÄR.



Vinst Tradera
Publicerat den

I söndags vann jag en auktion på Tradera då jag budat på en svart klänning att ha till jul. Den anlände för ett par minuter sedan och jag kunde inte hålla mig från att prova den. Jag kan inte säga annat än att det för tillfället är min favoritklänning! Den såg väldigt fräsch ut och den satt extremt bra. Jag är väldigt smal upptill och stor nertill (tycker jag) och klänningen satt tajt från nyckelbenet till midjan och slappt från midjan och neråt, vilket var perfekt.

Jag kommer att ge säljaren ett bra omdöme då jag fick den relativt snabbt ändå (vi har inte samma bank) och den satt som sagt väldigt bra. Nu längtar jag efter att få ha den på mig på julafton tillsammans med de röd/rosa strumporna jag köpte på NewYorker för ett par dagar sedan. Jag får påminna Dennis om att ta kort på mig i den då så att Ni får se hur den ser ut på.

Jag fick ge 78:- för denna klänning, 48:- för klänningen och 30:- för frakt.



Helg
Publicerat den

Då var det helg för min del då vi fick sluta tidigt idag. Det blev julpyssel istället för att titta på innebandy då en av mina lärare skickade mig till skolan då vi var tvungna att vara aktiva med någonting. Jag fick alltså vara i skolan och väl där pyntade jag, tre från min klass och tre från ettan en julgran. Till en början satt jag bara på en stol och tittade på när alla andra pyntade den då jag inte visste hur mycket plats jag fick ta (i gruppen) och jag kände att jag inte ville förstöra vad de hade påbörjat. Det kom dock till en punkt där de hade slut på idéer, så jag lade fram fyra och de nappade på tre. Då blev det hela mycket roligare och vi blev klara för en halvtimme sen.

Det var fyra stycken grupper som pyntade granar och den gran som anses finast kommer att stå i entrén på skolan. Vår grupp bryr sig inte om vi vinner, utan vårat mål var att vi skulle vara nöjda med granen och det blev vi.

Nu sitter jag alltså hemma igen och undrar vad jag ska göra. Jag har iaf bestämt mig för att ta hand om disken så att Dennis slipper göra det då jag vet att han kommer att vara trött när han kommer hem. Vad jag mer ska göra av dagen har jag inte riktigt bestämt. Jag har dock lovat mig själv att jag ska bli klar med minst en skoluppgift i helgen, så jag kan börja med att välja ut vilken jag anser som viktigast och försöka skriva på den. Sen får vi se :) Vänta på Snutt kommer jag att göra iaf.



Härliga fredag
Publicerat den

Det blir ännu en slapp dag då mina planer inte riktigt blev som jag räknat med. Jag skulle nämligen vara med på en innebandyturnering nu kl.09, men laget har lämnat återbud då många inte kunde. Jag kommer dock att åka dit och titta så att jag iaf får närvaro. Även om jag inte tränar innebandy för tillfället kan det ändå vara kul att titta, så jag cyklar dit om ett par minuter och håller mig där under dagen. Två dagars extra ledighet denna vecka får räcka. Tre blir bara tråkigt.

Frågan är bara vilken tid vi slutar. Jag tänkte nämligen att jag skulle överraska Dennis med att ta hand om disken trots att det är hans vecka att diska. Han är så trött om dagarna efter praktiken, så jag känner att jag kan unna honom lite extra vila genom att slippa diska och bara komma hem och ta det lugnt.

Det är planerat att vi ska ta det relativt lugnt ikväll då vi har bestämt att vi ska titta på Twins. En av de få filmer med Arnold.S som jag tycker är bra. Det är den och Junior. Vi får se om vi unnar oss någonting att tugga på. Förmodligen morötter och dip för min del då kylskåpet kryllar av morötter xD

Nej, nu kanske jag ska äta frukost samt göra mig i ordning. Jag tänkte att jag skulle cykla några minuter tidigare eftersom det kan vara jobbigt att cykla på snö och för att det kan vara kallt vilket resulterar i att man är framme några minuter senare. Vi hörs antagligen senare. ;)



Studiedag
Publicerat den

Denna vecka har jag varit ledig både måndag och idag. I måndags ställdes min enda lektion för dagen in och idag har vi studiedag, för tredje gången på kort tid. Det känns som att vi alltid har studiedagar, men nu känns det som att det var välbehövt som all annan vila. Jag känner att jag behöver få sova ut och bara ta det lugnt. Göra allting i min egen takt utan att någon stör eller stressar mig.

Under dagen har jag faktiskt inte gjort sådär jättemycket. Jag har i princip bara läst bloggar och försökt att mixtra med designer i Photoshop. Som Ni ser har jag ändrat design på bloggen för hundrade gången. Anledningen till att jag gjorde det nu var för att jag helt enkelt tyckte att den med all snö var för mycket. Det var för mycket detaljer, så nu tog jag en som var lugnare för ögonen och jag tycker att den blev helt okej. Jag är varken nöjd eller missnöjd.

Jag hade en annan design som jag funderade på att byta till, men bilderna i den hade för konstiga kanter (bifogar bild nedan) så jag valde denna istället och vi får se hur länge den stannar. Den är beräknad att få stanna tills nyår iaf.





Dagbok
Publicerat den

För några minuter sedan hörde jag någonting vid dörren och då var det brevbäraren som försökte trycka in ett stort brev genom brevinkastet. Jag trodde först att det var klänningen som jag vann på Tradera i söndags (ska ha den på julafton), men det var dagboken. Inte trodde jag att den skulle komma så snabbt, men jag är glad att den gjorde det då jag känner att jag inte vill att någon ska ha tillgång till den längre nu när fallet är avslutat.

Jag fick även med ett brev som jag ska undertäckna och skicka tillbaka till polishuset. Det är en kvittens på att jag har fått dagboken, så jag tänkte att jag skulle skicka tillbaka brevet imorgon eller senare under dagen så att det blir gjort så snart som möjligt.

Jag funderar på om jag inte ska läsa igenom ett par sidor. Det kanske låter konstigt att man påminner sig om vad som hänt, men jag har gjort det i flera år (med mobbingen osv) och det är ett sätt att se hur man har utvecklats, hur mycket man gått igenom och det mig att inse hur stark jag faktiskt är och har varit även om vissa inte tror det. Många tror säkert att jag är en mes, men innerst inne är jag starkare än folk tror.



En lättnads suck
Publicerat den

Strax efter att jag kom till skolan ringde min advokat och meddelade att R inte har överklagat, vilket gjorde att jag fick hjärtklappning av ren lättnad. Jag anser att han har gjort rätt då han nu fick det han ville ha. Det fanns alltså ingenting att överklaga på och hade han gjort det hade det med största sannolikhet varit till hans nackdel då jag tror att hovrätten dömt hårdare. Om det hade gjort det vet jag inte, men jag tycker att det här är för det bästa.

Jag kan alltså slappna av, men än är det inte klart utan det jag har kvar att göra är att driva in mitt skadestånd. Hur lång tid det kommer att ta kan jag inte svara på, men jag skulle gissa på att det tar minst till sommaren. Så länge jag får mina pengar så spelar det ingen roll om det t.ex. tar ett år innan jag har dem.

När skadeståndet är inne är allting äntligen över. Då behöver jag aldrig mer bekymra mig över detta, utan nu får vi alla ett slut på detta.

Nästa vecka kommer jag även att återfå min dagbok som användes som bevismaterial. Jag fick idag hem en kallelse om att komma och hämta den, men jag ringde till polishuset och bad de att skicka den på posten pga. att jag flyttat.

Det känns som att en börda har lättat från mina axlar. Nu är det bara slutklämmen kvar, sen tänker jag gå vidare med mitt liv och aldrig mer bekymra mig över detta igen!



Gringubbe
Publicerat den

Då var man precis hemkommen från skolan. Det känns skönt att vara hemma efter en så omtumlande dag. Dagen började nämligen med att jag blev grinig då busschauffören påstod att min sms-biljett var manipulerad. Jag blev därför tvungen att skicka efter en ny, men han sade då samma sak: den var manipulerad. Han bad mig därför att beställa en tredje, men mitt svar blev då:"Jag tänker fan inte beställa en tredje biljett om du ändå inte tänker godkänna den". Vid nästa hållplats klev jag av och inväntade nästa buss.

Min klasskompis Denise åkte med samma buss och hon såg därför vad som hände och kunde lyckligtvis berätta detta för min lärare då jag tack vare detta kom för sent till lektionen. Jag fick även veta av henne att nästa som hade klivit på bussen (efter att jag klivit av) som visade upp en sms-biljett fick samma svar. Hon fick dock åka med!

Denna chaufför har fått fler klagomål, bl.a. av Dennis. Vi har biljettautomater vid hållplatsen utanför oss, men den tar inte hans kort (förmodligen för att det är ett ungdomskort), så han fick sig en utskällning av denne chaufför när han ville betala biljetten med kort på bussen. Hans motivering till varför Dennis inte skulle få göra det var för att det tog upp hans tid. Snacka om latarsle!

Jag fick alltså betala för två biljetter när jag egentligen bara skulle betalat för en. Jag gick därför till VL's kundcenter efter skolan och krävde att få pengarna tillbaka för denna. Visserligen bara 10kr, men det var mest situationen som gjorde mig förbannad. Jag förstår inte hur han kan påstå att mina biljetter var manipulerade när jag t.o.m visade honom sms:et om att jag beställt dem (min telefon sparar alltid mina skickade sms i en mapp), men nej. De var manipulerade.

Jag skulle iaf få pengarna tillbaka på telefonen. Tjejen i kassan (eller vad man nu ska kalla det) sade att jag ska få ett sms om att pengarna sats in på mitt kort, men det har inte kommit än. Det är visserligen bara 40 min sen jag var där, så jag hoppas på att jag får tillbaka pengarna. Annars sade hon att jag skulle ringa.

Fan, vad irriterad jag blev alltså! Jag tänker inte stå och betala 30kr för att ta mig ner på stan när det kostar mig 20kr att åka till skolan och hem. Bedrövligt!