Frånvaro
Publicerat den

Jag tänkte bara förvarna er läsare om att det kommer att vara tomt i bloggen i ungefär en vecka då vårat internet inte kommer att aktiveras förrän på måndag. Jag är fortfarande hos mina föräldrar, men åker till lägenheten om ca 1 ½ timme :) Så ha en trevlig sommar så länge och njut av solen, för det tänker iaf jag göra. ♥



Imorgon blir vi sambos! ♥
Publicerat den

Pga. att Dennis inte har packat klart kommer flyttlasset att gå av imorgon, men det gör ingenting då jag ändå har lite kvar att göra. Jag har t.ex. inte valt ut gardiner, sängkläder och dukar med mamma och tänkte därför göra det ikväll eller imorgon innan vi har lassat in allting i bilen.

Det blir en tidig morgon imorgon, men det är det helt klart värt med tanke på att jag får flytta ihop med Dennis. Kan knappt fatta det! ♥ Gud, vad jag är spänd.



Flytt vankas
Publicerat den

Som några av er kanske har sett så har jag bytt bostadsort från Smedjebacken till Västerås på Facebook och Bilddagboken, men Dennis och jag bor fortfarande kvar hos respektive föräldrar. Vi flyttar antingen imorgon eller på onsdag beroende på hur lång tid det tar för honom att packa. Jag passade på att ändra det nu då vi inte kommer att ha något internet förrän om en vecka.

Jag har själv packat klart nästan allting (tvätt ligger i maskin/tumlare), så det enda som fattas är att tömma kaninburarna och lassa in allting i bilen. Det gör jag dock inte förrän dagen vi flyttar. Innan är bara onödigt.

När vi kommer till Västerås kommer vi först att åka till lägenheten, packa upp, sätta ihop möblerna och sedan åker vi till Elgiganten, Ikea och Willys för att köpa det sista som behövs till lägenheten.

Som mågna kanske kommer ihåg och har läst tidigare så har det varit krångel med hyresvärden och vi har nu blivit lovade att få avdrag på hyran nästa månad. Dennis pappa ringde nämligen och pratade med Kvarnvreten idag. Vi kommer att få avdrag för ca 6-9 dagar och summan blir då 905kr-1357kr. Den 6/7 fick de nämligen in borgenspapprena och den 9/7 fick vi veta att vi kunde komma och hämta nycklarna. Jag tycker inte att det är mer än rätt att vi ska få avdrag för 9 dagar eftersom det ändå handlar om hur lång tid vi inte hade tillgång till lägenhet, vilket är 9 dagar. Får vi avdrag med den högsta summan kommer hyran att ligga på 3318kr den månaden, vilket är perfekt.

Det ska bli spännande att äntligen få flytta och jag hoppas att det blir av imorgon. Jag saknar verkligen Dennis och ser fram emot att få bo med honom. ♥



Tiden går fort ♥
Publicerat den

Som jag skrev i föregående inlägg så känns det som att tiden går väldigt fort och det gäller inte bara det här med Kim, utan även om mitt och Dennis förhållande. Det känns som om det var igår vi träffades för första gången, men samtidigt känns det som att vi alltid har varit tillsammans. ♥ Vi har idag varit tillsammans i 5 månader.

Det kändes rätt redan från första stund, men aldrig vågade jag drömma om att det skulle gå såhär bra. Trodde aldrig att det skulle sluta med att vi bestämde oss för att flytta ihop. Jag tycker att det ska bli väldigt spännande och jag räknar dagarna tills vi flyttar. Just nu är det sagt att vi ska flytta på torsdag, men det kan bli så att vi flyttar tidigare om vi får som vi vill *blink blink* :)

Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur jag känner för Dennis, men det tänker jag inte göra. Det enda jag tänker säga för närvarande är: Dennis, jag älskar dig ♥ Tack för att du finns och är den du är.

Jag behöver inte säga så mycket mer, för han vet redan vad jag känner för honom. Jag tänker istället göra mitt bästa för att visa det.



2 år har gått ♥
Publicerat den

Ibland är det fascinerande att tiden kan gå så otroligt snabbt. Det är nämligen 2 år sedan jag låg på sjukhuset och Kim fick somna in. På något sätt känns det som om det vore igår, men samtidigt känns det som att det är en evighet sen. Som om det aldrig har hänt. Alla minnen efter graviditeten och aborten finns kvar, men på något sätt känns det ändå som om det bara var en dröm. Det är iaf vad jag önskar att det vore.

Som många vet så har jag mått ganska dåligt över detta, men den senaste tiden har jag hanterat det annorlunda och kan idag prata om det utan att bli ledsen. Enda gången jag kan bli lite rörd är när jag tänker på att jag faktiskt hade kunnat vara mamma idag. Jag försöker dock att koncentrera mig på nuet eftersom jag vet att jag en dag kommer att ha en alldeles egen liten familj. ♥

Jag hade gärna velat åka till minneslunden idag eftersom det är ½ år sedan som jag var där sist, men eftersom jag varken har bil eller pengar får jag nöja mig med att tända ett ljus för Kim istället. Jag har ett uppe på rummet som jag brukar tända under de dagar som är kopplade till detta (tre dagar om året).

Trots att jag saknar och sörjer Kim finns det egentligen inte så mycket att säga mer än att jag önskar att hon har det bra.







Besked lägenhet
Publicerat den

Nu har vi fått besked om lägenheten för 3962kr/mån. Varken jag eller Fredrik har fått något erbjudande, så vi får hålla tummarna för den andra lägenheten. Får vi inget erbjudande på denna tror jag faktiskt inte att vi får något på den andra heller, så det blir väl att vi får hålla utkik efter lägenheter i december istället. Jag hoppas verkligen att det kommer ut någon då som vi kan få, för det kommer bli jättetufft för oss att spara pengar till alla räkningar + mat den månaden eftersom jag inte får någonting från CSN då (får dubbelt i januari istället).




Kopia på hyreskontraktet
Publicerat den

I lördags valde jag att maila till Kvarnvreten angående hyreskontraktet och idag när mina föräldrar gick ut för att hämta posten visade det sig att jag fått brev från dem. Jag öppnade det och: kors i taket! Det var hyreskontraktet! I brevet fanns det även en handskriven lapp från Caroline (tjejen som alltid svarar när jag ringer dit) och på lappen stod det:"Hej Louise! De i receptionen glömde att ge dig kontraktet när du hämtade nycklarna. Här kommer de iallafall / Caroline".

Jag tror inte ett skit på att de glömde att ge mig hyreskontraktet, utan jag tror att de blev rädda när jag skrev att jag skulle besöka de personligen om de inte skickade ut detta. Att man ska behöva skicka ett mail där man låter irriterad för att det ska hända någonting.

Jag kommer ändå att åka in till dem nu när vi ska flytta och kräva den tredje nyckeln. Jag fick nämligen bara 2/3st när jag var där och kvitterade ut dem.

Som jag skrivit tidigare har Dennis och jag anmält intresse på 2st lägenheter i området bredvid och det är hans pappa som får stå för kontraktet. Jag har genom min användare hos Mimer anmält intresse på lägenheterna och fick idag veta att jag ej blivit erbjuden den dyrare. Det betyder att Dennis kan logga in på sin pappas användare för att se om han har fått något erbjudande. Hans pappa är nämligen ute på sjön fram till helgen och man har bara några få dagar på sig att ge besked och jag tycker att det är lika bra att vi fixar detta så fort som möjligt.

Det ska bli spännade att se om vi ligger bra till om vi har fått ett eventuellt erbjudande. *Håller tummarna*



Kontaktat Kvarnvreten och hyresgästföreningen
Publicerat den

Dennis och jag har nu fått nog av allt slarv från hyresvärden och har (som tidigare nämnt) bestämt oss för att vi ska säga upp lägenheten så fort som möjligt, men för att vi ska kunna göra det måste vi få en kopia på hyreskontraktet.

När vi var i Västerås och skrev på papper för lägenheten sa Gun att hon skulle skicka en kopia så fort hennes chef godkänt kontraktet och det är snart 3 veckor sedan. Vi har fortfarande inte fått hem någonting!

Pga. detta valde jag att igår maila till Kvarnvreten (de har inte öppet på lördagar och jag kunde inte vänta). Jag skrev att jag kräver att de skickar ut en kopia på hyreskontraktet då vi har bestämt oss för att säga upp lägenheten pga. allt slarv och för att vi blev lurade angående hyran. Om jag inte fått hem pappret senast på fredag kommer jag att personligen besöka dem och kräva en handskriven uppsägning.

Vi har hittat 2st lägenheter i området bredvid (uthyres av Västerås största fastighetsbolag) och om vi har tur kanske vi kan få någon av dem. Eftersom Dennis och jag kommer att leva på studiemedel blir det hans pappa, Fredrik, som får stå på kontraktet. Mimer går nämligen på inkomst och då är chansen att vi ska få en lägenhet i mitt namn väldigt liten. Vi har tidigare anmält intresse på kanske 30st lägenheter och inte fått ett enda erbjudande. Fredrik får erbjudanden hela tiden.

Lägenheterna ligger gatorna bredvid varandra, så vilken vi får spelar egentligen ingen roll. Den första vi anmält intresse på är en 2 r.o.k på 61kvm för 3962kr/mån, varav 204kr/mån är VLU. Sista ansökningsdagen på den är idag. Den andra vi har anmält intresse på är en 2 r.o.k på 54kvm för 3606kr/mån och då är det inget VLU alls. Sista anmälningsdagen på den är på onsdag. Om jag fick välja skulle jag vilja ha den mindre och billigare då både gatan och lägenheten ser ut att vara mysigare än den andra. Skulle vi få den större och lite dyrare så gråter jag väl inte över det eftersom det fortfarande är bättre än den vi har nu.

Om vi skulle få ett erbjudande på någon av dessa har jag föreslagit till Dennis att hans pappa ska ringa till Mimer och fråga hur han ligger till i listan innan han ger besked om vi ska ha den eller inte. Om han skulle ligga högst upp i listan åker vi dit för att titta på den och tycker vi om den tar vi den. Vi kommer dock att göra upp en lista och gå igenom lägenheten mer noggrant så att vi inte gör samma misstag som vi gjorde nu.

Så om vi får ett erbjudande på lägenheten och vi står först i listan så åker vi dit och tittar på den och om vi vill ha den så skriver hans pappa på kontraktet för att sedan skjutsa ut oss till Kvarnvreten så att vi kan säga upp vår nuvarandra lägenhet. Detta måste dock göras innan den 30/7 då det är då vi senast måste ha sagt upp den.

Jag håller tummarna för att vi får ett erbjudande på någon av dem, för jag vill verkligen inte bo i Pettersberg (iaf inte i lägenheten) så länge. Vi vill båda därifrån så fort som möjligt. Dennis har t.o.m sagt till sin chef på sommarjobbet att han inte kan jobba sista veckan denna månad just för att vi ska hinna med detta.

Med tanke på hur allting har gått till har jag även kontaktat hyresgästföreningen och frågat om det får gå till såhär. Jag har berättat om både hyran, nycklarna, när vi fick tillgång till lägenheten, löftet om avdrag på hyran och lägenhetens skick. Jag hoppas att de hör av sig så snart som möjligt så att vi får ordning på det här.



Besiktningsprotokoll
Publicerat den

Efter gårdagens lägenhetschock valde jag att idag ringa till Kvarnvreten för att se om jag eventuellt kunde få ett besiktningsprotokoll. Caroline i receptionen (det är alltid hon som svarar) sa att de inte har fått in protokollet än och jag berättade då att det igår upptäcktes skador i lägenheten och att jag är rädd för att de inte är protokollförda. Hon skrev då ner alla skador och sa att hon skulle skriva med det i protokollet om det inte redan stod där.

Vi kommer alltså inte att få betala för skadorna. Om vi mot förmodan skulle bli tillsagda att göra det vet jag inte vad jag gör. Först så skulle de dra av pengar på hyran för att vi inte haft tillgång till lägenheten fr.o.m det datum vi betalade första hyran. Den andra fakturan hittade vi i lägenheten igår och de hade inte dragit av någonting. Jag kommer därför att ringa till dem eller gå dit personligen när vi har flyttat och fråga varför. Det ska inte få vara såhär.

Det känns iaf som att det börjar gå lite framåt, men vi kommer ändå att flytta ut så fort det bara går.



Uppsägning nalkas
Publicerat den

Som jag nämnde igår var det idag tänkt att jag och mina föräldrar skulle åka till Västerås för att hämta nycklarna till lägenheten och så blev det också. Det var lätt att hitta både till Kvarnvretens kontor och lägenheten trots att vi åkte ifrån Smedjebacken. Jag har nämligen bara åkt till lägenheten från Dennis och var rädd för att jag inte skulle hitta, men det var inga som helst problem. :) Vägbeskrivningen jag skrivit ut behövdes inte ens.

När vi kom fram till första stoppet (Kvarnvreten) tog det ca 10min innan jag fick nycklarna i handen. Det berodde på att tjejen som satt i receptionen var tvungen att skriva ut ett papper (kvittens om att jag hämtat nycklarna). Först kunde hon inte hitta det och när hon väl gjorde det så fungerade inte hennes skrivare. När hon sen fick ut pappret kunde hon inte hitta nycklarna, men de kom fram till slut. Jag fick dock bara med mig 2/3st då de sista paret var på vift.

Efter att jag skrivit på kvittensen och fått (nästan) allting åkte vi till lägenheten. Mina föräldrar sa inte så mycket om den förrän de började kolla på den mer ingående. De hittade då ganska många problem och jag ska därför ringa om det imorgon. Som ni läst så har det varit mycket krångel med dessa och varken Dennis eller jag tänker betala ett öre för att den förre hyresgästen har förstört lägenheten.

De saker som vi upptäckte var:

- Spisluckan går inte att öppna (knoppen som man trycker på för att öppna spisen är borta)
- Sprucket gångjärn till vänster garderob i sovrummet
- Låset till högra vardagsrumsfönstret är trasigt
- Fettfläck i vardagsrummet precis innanför dörren (finns även en i sovrummet, men den upptäckte vi sist)
- Låset till badrummet går inte att låsa
- Kranen i köket är trasigt (tar man på för mycket"sprut" så sprutar det inte neråt, utan åt sidan)
- Repor i golvet (har filmat dem då det var svårt att ta kort)

Hur det kan vara repor över i princip hela golvet förstår jag inte då det lades in laminatgolv för 6 månader sedan. Enligt pappa ska det vara svårt att repa ett laminatgolv, men det är stora repor över hela vardagsrummet. Antagligen har han dragit sina möbler istället för att lyfta dem, eller så har hans 2-åriga son lyckats med någonting. Jag bryr mig inte så jättemycket om hur det gick till. Jag är bara rädd för att allt som vi lade märke till inte uppmärksammades under besiktningen. Vi vägrar att betala för någonting som någon annan har förstört.

Jag skäms över att jag inte tänkte på detta när vi var och tittade på den första gången, men vi var så upphetsade och glada över att få titta på den och vi tänkte därför inte så långt. Detta är en erfarenhet i sig och vi har alltså lärt oss av det.

Vi är nu på jakt efter en ny och har eventuellt hittat en. Det enda som fattas är att vi ska få den, men sista anmälningsdagen är inte förrän den 18:e, så det är ett par dagar kvar innan man får besked om man får ett erbjudande och om man sen får den ifall man tackat ja. Jag hoppas på att vi får ett erbjudande, för då tackar vi ja. Skulle vi även få den måste vi skynda oss att säga upp lägenheten vi har nu. Den ska vara uppsagd senast den 31:a om vi ska hinna.



Hämta nycklarna.
Publicerat den

Imorgon åker jag och familjen till Västerås för att hämta nycklarna och lämna lite saker i lägenheten. För att vara på den säkra sidan kommer jag att ringa till receptionen och förvarna att vi kommer så att vi inte åker dit i onödan. Hyresvärden sa att vi skulle hämta nycklarna i receptionen, men jag vill alltid vara på den säkra sidan så jag kommer att ringa innan vi åker för att se så att någon har dem. Hyresvärden är som jag tidigare nämnt på semester, så jag kan inte få dem av henne.

Förutom att lämna lite saker kommer vi även att mäta lite grann då både Dennis och jag vill se så att allting får plats. Vi har fått mina föräldrars hörnsoffa, men vi är rädda att den inte ska få plats och vi måste därför mäta. Skulle den vara för stor går det tack och lov att göra om den till en 3-sits.

Pappa ska även få kolla inuti skåpen. Många har säkert lagt märke till att jag klagat på att de såg förjävliga ut och han ska därför se om man kan göra någonting åt det.



Fullt upp
Publicerat den

Det har varit lite tomt här i ett par dagar nu och det beror på att jag inte har haft någonting att skriva om, förrän nu. Som jag skrivit tidigare har det varit mycket vad gäller lägenheten och idag har jag haft lite grann att göra. Jag ringde t.ex. till Kvarnvreten och frågade när man kan komma dit för att hämta nycklarna. Det var bara att komma vilken dag som helst mellan kl.07:30 och kl.16:00. Det var säkrast att inte komma vid lunch ifall någon inte skulle vara där. Jag frågade även om lägenhetsnumret då jag behövde det för att kunna göra en inflyttningsanmälan hos elbolaget, annars får vi ingen el.

På fakturan för hyran fanns det ett objektsnummer, men jag var osäker över om det var lägenhetsnumret och ringde därför för att fråga. Jag hade rätt, men det kändes bäst att kontrollera för säkerhets skull. Jag har nu alltså anmält att vi ska ha el fr.o.m 1/8. Jag har även tecknat hemförsäkring hos länsförsäkringar. Vi (eller rättare sagt jag) får betala 74 kr/mån för hemförsäkring och allriskförsäkring. Jag måste nämligen ha en allriskförsäkring för att kunna få ut en bärbar dator från skolan.

Det enda som fattas just nu är min adressändring och sen ska det även beställas bredband och telefoni hos ComHem. Det krånglade så mycket med Telia när jag hade det, så jag har valt att teckna detta hos ComHem istället då jag tycker att de är bra och de är mer organiserade vad gäller fakturorna.

Nu är det inte så mycket kvar vad gäller flytten och så. Det enda som ska göras är att hämta nycklarna, åka till Ikea och sen flyttar vi in :) Sen ska bredband och telefoni beställer förstås. Skönt att det äntligen börjar närma sig.



32 underbara dagar ♥
Publicerat den

Idag åkte jag hem efter att ha spenderat 32 underbara dagar med Dennis. ♥ Jag hade gärna stannat längre, men eftersom han jobbar mycket den här månaden kändes det som att det var lika bra att åka hem trots att jag egentligen inte ville. Det enda som lockade och fick mig att se en liten ljusglimt var tanken på att jag äntligen skulle få träffa Alvin. Eftersom jag älskar djur har jag gått och tänkt på honom enda sedan dagen han flyttade in hos oss.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att lägga mina saker i hallen för att sedan gå ut på bakgården och hälsa på mina pluppisar. De gjorde många glädjeskutt när de fick syn på mig. De var alltså glada att se mig, vilket även gjorde mig glad. Jag saknar alltid Holly när jag är borta och nu har jag en till plutt som jag kan sakna. Jag kommer dock inte att ha tid med det med tanke på att jag inte kommer att åka till Dennis något mer innan flytten. Alvin följer dessutom med till Västerås.

När jag kom ut på gården valde jag att hälsa på Alvin först då mina föräldrar sagt att han juckar på en om man klappar Holly först. Det syntes direkt att han ville gosa då han satt på buren innan jag kom dit, men hoppade ner när jag var en meter ifrån. Jag klappade honom en liten stund och gick sedan till Holly. Hon sprang några varv runt mig och när hon bestämde sig för att sitta stilla klappade jag henne på huvudet och borstade henne.

Nu ska jag inte babbla på för mycket om mina kaniner, utan tänkte övergå lite grann till vad Dennis och jag har pysslat med under de två veckor som jag har varit hos honom. Vi har egentligen inte gjort sådär jättemycket mer än jag redan har berättat. Efter att vi var och skrev på kontraktet på lägenheten har vi försökt att planera ganska mycket runt det. T.ex. när vi ska flytta och vad vi ska köpa först. Eftersom vi kommer att köpa i princip allt förutom soffa och säng måste vi bestämma oss för vad vi måste prioritera med tanke på att vi inte är gjorda av pengar.

I slutet av månaden kommer vi att åka till Ikea och det känns som att det är bäst att ta det i samband med flytten så att man slipper åka fler gånger. Vi måste t.ex. åka till Västerås nu i veckan för att hämta nycklarna till lägenheten. Det känns dumt att behöva åka mer än nödvändigt.

Förutom alla planer runt flytten har Dennis och jag bara tagit det lugnt. Eftersom det var så pass varmt igår bestämde vi oss för att cykla ner till badplatsen och bada. Jag bar en bikini för första gången på 4 år, vilket Dennis var ganska stolt över. Tidigare har jag tyckt att det var för kallt i vattnet, inte haft badkläder, blivit avrådd från läkare att bada eller så har jag skämts över min kropp.

Vi badade i havet vilket betyder att det var saltvatten. Detta var första gången någonsin som jag badat i saltvatten och det var ingen hit kan jag tala om. Jag kämpade med att försöka att inte få in något vatten i munnen, men det var svårt. Det var iaf ganska bra värme i vattnet och vi flummade oss lite grann. Det brukar vi dock göra när vi är glada, så det var inget nytt.

Det känns ganska jobbigt att vara hemma just nu eftersom Dennis inte är i min närhet, men det tröstar att veta att detta faktiskt är sista gången vi behöver vara ifrån varandra på det här sättet. Det gör alltså ingenting att vi måste vänta i 2 ½ - 3 veckor.

Nu börjar inlägget bli ganska långt, så jag tänkte att jag skulle avsluta.


Dennis ♥



Tillökning
Publicerat den

När jag var inne på Facebook i onsdags såg jag att min kompis Johanna ville hitta ett nytt hem åt sin kanin, Alvin. Eftersom jag älskar djur frågade jag henne varför hon inte ville ha kvar den och det berodde delvis på att hon inte har tid för den pga. jobbet m.m. Hon ville inte ha någonting för honom och alla tillbehör medföljde, så jag erbjöd mig därför att ta honom.

Jag frågade henne även när det var tänkt att han skulle flytta och hon ville "bli av med honom" redan samma dag. Eftersom jag var och är hos Dennis ringde jag mina föräldrar och frågade om det var okej för dem att hon kom och lämnade honom, vilket inte var några problem.

Senare under kvällen bad jag mamma att skicka en bild på honom och när jag fick se den tänkte jag:"Varför har hon skickat en bild på Holly?". För den som inte vet är Holly min nuvarande kanin. Det visade sig att bilden var på Alvin. Det är bara det att de är väldigt lika.

Det ska bli spännande att komma hem nästa vecka och se honom. Han ska (precis som Holly) vara en riktig pärla. :)

BTW, både Holly och Alvin är av rasen dvärgvädur. Holly är dock lite äldre med sina 22 månader mot Alvins 7 månader. Jag hoppas att de kommer att tycka om varandra ändå.



Klartecken om lägenheten
Publicerat den

Dennis och jag har i ett par dagar funderat över det här med lägenheten, så jag ringde till dem för en liten stund sedan för att höra hur det går. De hade fått in borgenspapprena och besiktningen var klar, så det var bara att komma och hämta nycklarna när vi ville och hade tid.

Vi diskuterade även det här om att vi betalat för perioden 1/7-31/7, men att vi inte har haft tillgång till den fr.o.m datumet vi betalade. Tjejen jag pratade med sa att de skulle dra av den summan på nästa hyra, så hyran för 1/8-31/8 kommer att vara billigare. Det handlar om ca 1100:-

Frågan är nu bara när vi ska åka och hämta dem. Jag åker hem nästa vecka (är fortfarande hos Dennis) och mamma har semester i ett par veckor, så vi skulle kunna åka och hämta dem i slutet på nästa vecka eller veckan efter. Det beror helt på vad mamma tycker. Jag vet inte om vi åker dit för att endast hämta nycklarna eller om hon planerar att handla när vi ändå är där. Är osäker över om hon tycker det är värt att åka 20 mil tur och retur för ett par nycklar. Vi har visserligen betalat för lägenheten och ska ha dem, men iaf. Vi får se när det blir av. Nu är det klart iaf. :)

Nu kan jag slappna av ett tag.



Svar på kommentar
Publicerat den

anonym om Tatuering:

"tänk när du mår bättre och inte sörjer på samma vis. då kommer du att ångra dig."


Det var ett tag sedan jag skrev om det här med Kim och det märks eftersom folk inte verkar ha någon aning om hur jag mår och hur jag tacklar detta. För ca ½ år sedan kände jag att jag kunde förlåta mig själv för vad jag gjort och trots att valet om att låta Kim somna in var något av det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv så mår jag jättebra idag. Det är klart att jag tänker på henne och frågar mig själv hur jag hade levt idag om jag valt att behålla henne, men jag måste även se framåt.

Vi upplever alla jobbiga saker i livet och jag insåg för inte så länge sedan att jag inte alltid kan leva i det förflutna. Jag gjorde vad jag ansåg var bäst och jag står för vad jag gjort. Om jag hade varit Kim hade jag velat att min mamma tagit samma beslut för mig; det bästa baserat på situationen.

Det tog mig 1 ½ år att förlåta mig själv och processen var väldigt jobbig. Jag grät oavbrutet i perioder och kunde varken sova eller äta. Jag åkte ofta till minneslunden i Falun och det var där jag kunde sörja som mest. Det var där jag släppte ut mina känslor och tankar. Ju fler gånger jag var där desto bättre mådde jag. Det hände även i mitten på januari (Kims beräknade 1-årsdag) att jag skrattade när jag besökte platsen. Jag insåg därför att jag mådde bättre och bättre. Att jag nu sörjde på ett annat sätt.

Varje gång jag tänker på Kim eller när det är en speciell dag tänder jag ett ljus för henne. Eftersom det är en bit till minneslunden är det så jag idag väljer att sörja henne. Jag har inte fällt en tår pga. detta på 6 månader nu och det känns jättebra då jag tidigare grät så fort någon sa hennes namn. Så jag sörjer inte på samma sätt idag som jag gjorde då. Det är en anledning till att jag vet att jag inte kommer att ångra mig vad gäller tatueringen.

Kim var den vackraste och största delen av mitt liv och på något sätt kommer hon alltid att vara det och tatueringen kommer att symbolisera all sorg, men också all glädje som hon gav. Jag har funderat över det här länge och jag är väldigt säker på att det är det här jag vill och ska göra.



Psykologi A
Publicerat den

För inte så länge sedan påbörjade jag kursen psykologi A på John Bauer (som jag kommer att gå på i höst). Redan under första lektionen uppfattade jag kursen som svår och jag var övertygad om att jag inte skulle få godkänt med tanke på att jag bara hade några veckor på mig att ta igen allting som resten av klassen läst.

Eftersom det led mot årskursens slut ställdes många lektioner in och jag behövde därför bara vara i skolan 1ggr/vecka. Jag var alltså bara på fem lektioner under hela kursen.

För någon vecka sedan ringde mamma då jag fått brev från Västerås. Hon berättade att jag fått hem betyget och jag tog förgivet att jag fått ett IG, men det hade jag faktiskt inte fått. I betygsdokumentet stod det ett fint och prydligt G. Så trots att jag tyckte att kursen var svår och endast gick på fem lektioner lyckades jag att få godkänt. :) Nu slipper jag alltså läsa om den.



Tatuering
Publicerat den

Jag har i 20 månaders tid funderat över om jag ska göra en minnestatuering för Kim och nu har jag äntligen bestämt mig. När jag kom på idén om att göra detta var jag inne på att tatuera en ängel mellan skuldrorna, men så kommer det inte att bli. Med tanke på att en tatuering är permanent vill jag inte göra någonting som jag sen ångrar och har därför bestämt mig för att skriva "KIM" med skrivstil i nacken. Typsnittet kommer troligtvis att bli Künstler Script eller Shelly.

När jag kommer att göra den är inte bestämt, utan det kommer att bli när jag har råd. Jag har heller inte bestämt mig för vem som ska tatuera mig. Har rådfrågat på Facebook och fått ett förslag. Jag vet några som tatuerar, men är osäker över om de vill göra det på mig och vad de isåfall kommer att ta. Vill inte att det ska bli för dyrt.



Dags att åka hem?
Publicerat den

Som det ser ut nu kommer jag att vara kvar hos Dennis ett tag till då han har fått ändringar i schemat. Det var först sagt att han skulle vara ledig imorgon, men av någon anledning kommer han att vara ledig på fredag istället. Eftersom det kostar ganska mycket att åka hem på fredag får det bli så att jag åker hem senare. Dennis har även planerat att vi ska cykla ut och grilla nere vid sjön och eftersom det är hans enda lediga dag vill jag inte missa det.

När jag åker hem vet jag inte riktigt, utan vi får helt enkelt vänta på att få schemat för nästa vecka (han går på veckoschema). Jag vill egentligen inte åka hem, men jag vill heller inte vara kvar för länge eftersom det känns som att jag bara är i vägen. Igår var det värst då vi fick skäll så fort hans föräldrar klev innanför dörren. Dennis var nämligen och jobbade vilket resulterade i att Marcus och jag fick laga mat till oss själva. Vi delade upp arbetet, men efter att vi ätit upp tog vi inte ordning på all disk efter oss. Eftersom diskmaskinen var full hade vi ingenstans att göra av disken förutom i diskhon. Det var därför vi fick skäll; pga. att ingen hade diskat upp det (det handlade om två små kastruller och ett durkslag).

Dennis sa att jag inte skulle ta åt mig av deras gnäll (hans mamma skrek på allt och alla medan hans pappa satt och svor), men eftersom jag var delaktig i detta kunde jag inte låta bli. Bara för att jag är gäst har jag ingen rätt att skita ner hur som helst. Jag tyckte dock inte att vi grisade ner någonting, men det är fortfarande deras hem.

Vi försökte att tänka på annat och kom då in på det här med ekonomin. Dennis påminde sin pappa om att hans ansökan om inackorderingstillägg måste skrivas på och skickas in så snart som möjligt. Fredrik tyckte inte att det var någon idé att göra det förrän allting är klart med lägenheten. Han frågade oss om det är 100% klart att lägenheten är vår och NEJ, det är det inte. Den är vår så fort borgenspapprena är inskickade och hyreskontraktet är påskrivet av Kvarnvreten. Skulle de inte godkänna det får vi pengarna tillbaka. Fredrik skrattade då hånfullt åt oss för att vi betalat för någonting som vi inte kan utnyttja. Någonting som vi inte är garanterade att få. Jag tycker dock att lägenheten borde vara vår eftersom kvinnan mamma pratade med sa att kontraktet var bindande nu när vi skrivit på.

Jag tycker också att det var konstigt att vi skulle behöva betala om vi inte kan flytta in och allting inte är klart, men skulle det bli så att vi inte får lägenheten ändå så får vi ju pengarna tillbaka. Nu är läget som det är och vi får helt enkelt leva med det. Detta kanske inte var det smartaste av varken oss eller dem, men vad ska vi göra då? Det var den enda lägenheten jag kunde få tag i (utan hjälp) i tid. Vi måste ha någonstans att bo, så att vi kastar bort ett par tusen är någonting vi helt enkelt får ta. Jag kommer dock att kräva tillbaka pengar för att vi inte har fått tillgång till lägenheten fr.o.m det datum vi betalade.

CSN har rekommenderat Dennis att skicka in ansökan om inackordering så fort som möjligt då de skulle ändra några regler i höst. Om det tar för lång tid med alla papper finns risken att han inte får något bidrag alls och det skulle vara surt. Jag kommer därför ringa till Kvarnvreten i veckan och fråga hur det går.

Efter att vi pratat klart med Dennis pappa gick vi upp på rummet då jag inte orkade mer. När någon är spydig, svär eller skriker får jag ont i magen och blir deprimerad. Såna situationer påminner mig alltför mycket om mitt förflutna och jag försöker att inte tänka på det förutom då det är nödvändigt (som t.ex. vid förhöret). Detta är anledningen till att jag inte vill vara kvar för länge. Det känns som att jag är i vägen och att de tycker att det är dags för mig att åka hem, så jag tänkte göra det snart. Jag får väl komma ner igen i slutet på månaden eller så får vi mötas i Västerås den 1/8 då det är tänkt att vi ska flytta in (om allt går igenom).

För övrigt så sitter jag på Dennis rum och har tråkigt. Han jobbar länge idag, vilket gör att jag får sysselsätta mig med någonting tills han kommer hem. Jag brukar då försöka att blogga, om jag har någonting att skriva om. Jag tänkte även att jag skulle kolla om jag kan hitta något jobb någonstans. Såg att de söker på IKEA, men måste nog läsa på lite mer vad det handlar om.

Jag har väldigt svårt för situationer där jag måste vara social eller där jag står i rampljuset (t.ex. redovisningar m.m.), men jag får bita i det sura äpplet. Om vi ska kunna bo kvar i lägenheten (oavsett vilken vi får) är det bäst att någon får jobb och jag tänker inte tvinga Dennis till någonting sånt, utan jag får ta tag i saken själv.



Uppdatering
Publicerat den

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev ett riktigt inlägg och inte bara svarade på kommentarer. Jag har inte så mycket att skriva egentligen förutom att både Dennis och jag har lugnat ner oss angående det här med lägenheten. Vi kommer att flytta in i början på augusti, men vi blir inte långvariga då vi har bestämt oss för att leta efter en ny som vi kan flytta in i någon gång mellan 1/11-10 och 1/1-11. Pga. allt krångel så känner vi att det är bäst att flytta ut så snabbt det bara går. Om kontraktet inte anses ogiltigt vill säga. Jag tror dock inte att vi har den turen, så det är bara att leta vidare.

För att vi ska kunna få en lägenhet någon annanstans (som t.ex. på Mimer) måste en förälder stå på kontraktet. De går nämligen på årsinkomst och då har vi ingen chans, så vi måste isåfall få hjälp. Eftersom det är jag som har inkomsten (CSN) kanske det är lika bra att någon av mina föräldrar står på kontraktet. Dennis pappa har tidigare erbjudit sig att göra det, men han ställer alltid frågan:"Vad händer om det tar slut?".

Jag har inte pratat med mina föräldrar angående detta, men jag vet att de läser min blogg så de lär få nys om det iaf. Först och främst måste vi hitta en ny lägenhet.

Vi får se hur det känns när vi har flyttat in. Risken/chansen finns att vi vill bo kvar trots allt krångel, men då gäller det att någon av oss får jobb. Ska vi bo kvar vill vi nämligen måla om i skåpen och sätta in en spisfläkt. För att ha råd med det måste vi ha en till inkomst och då är det lika bra att det är ett jobb. Jag ska försöka kolla efter jobb ganska snart. Min klass ska ut på APU efter jullovet och jag tänkte att jag skulle försöka vara i en sportbutik. Har man tur kanske man får jobb där efteråt.

Det är mycket tankar och förberedelser kring det här med lägenheten, så den mesta tiden går åt till det. I slutet av veckan tänkte jag ringa till Kvarnvreten och höra när vi kan komma dit för att  hämta våra nycklar.



Vad händer annars da? Just nu är jag hos Dennis, men åker troligtvis hem på onsdag då han har återgått till sommarjobbet igen efter två veckors semester/ledigt. Jag har varit här i lite mer än en vecka och vill inte vara till besvär för någon, så jag tänkte att jag skulle bege mig hemåt snart. Dennis kommer nämligen att jobba väldigt mycket den här månaden, så det kommer inte finnas så mycket tid för mig iaf. Då är det lika bra att jag är hemma hos mig istället.

Det kommer att bli jättejobbigt att behöva vara ifrån honom, men jag tror att jag kan stå ut med tanke på att vi faktiskt flyttar ihop om ett par veckor. :) Vi har som längst varit ifrån varandra i 17 dagar (tror jag) och det är ungefär lika lång tid som vi kommer att vara ifrån varandra nu. Jag får se till att sysselsätta mig med någonting. Jag tänkte att jag skulle försöka komma igång med träningen och viktnedgången igen och om jag ändå är hemma och inte har någonting bättre för mig kan jag ju börja med det.

När jag började mitt försök till att gå ner i vikt vägde jag 57.7kg. Ett tag vägde jag 52.9kg, men sen jag slutade att träna har jag gått upp i vikt och idag väger jag 55.8kg. Min målvikt är 48kg (på ett ungefär), men som jag nämnt tidigare så har det egentligen inte så stor betydelse vad vikten ligger på utan det är vad jag tror att jag kommer att väga när jag har nått mitt mål.

Jag tittade idag på Doctors på Tv4 och dagens avsnitt handlade om "52 tips för att gå ner i vikt". Jag såg inte hela programmet, men snappade upp en sak som jag tänkte att jag skulle prova. Många vet att jag har ganska höga krav på mig själv och enligt en i "panelen" är det ingen bra idé eftersom man då ofta misslyckas. Jag tänkte därför sätta upp delmål och se om det fungerar. Mitt första delmål kommer att vara 50kg. Jag tänkte även att jag skulle börja skriva matdagbok igen eftersom det hjälper en att hålla efter och inte fuska.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Svar på kommentar Dragen vid näsan:

"det är ju bara att inse att ni helt enkelt får skylla er själva. ni kunde väl ha sagt något när ni fick syn på att det inte stämde istället för att skriva på kontraktet.


Denna kommentar är inte godkänd"


Det låter som att folk inte har förstått hur det gick till när Dennis och jag var till Västerås för att skriva på kontraktet. När vi fick kontraktet i handen stod det att hyran var på 4232kr/mån och vi frågade hyresvärden flera gånger om det stämde, vilket det enligt henne gjorde. Vi skrev därför på och SEN fick vi veta (när vi fick fakturan) att hyran inte alls stämde. Om det i kontraktet hade stått att hyran egentligen låg på 4676kr/mån hade vi aldrig skrivit på. Kontraktet ljög alltså. Vi fick inte veta det förrän EFTER vi skrivit på.



Svar på kommentar
Publicerat den

Johanna
om Dragen vid näsan:
"Varför sa ni ingenting innan ni gick? Och varför ångrade ni er inte?"

Dennis och jag hade lust att backa ur, men då hade Gun redan sprungit iväg med kontraktet. När vi sedan åkt därifrån ringde mamma dit för att prata med dem angående detta. Kontraktet är tydligen giltigt nu när vi har skrivit på, så det finns inte så mycket vi kan göra. Vi kommer därför att leta efter en ny lägenhet och hittar vi en som är ledig någon gång mellan 1/11-10 och 1/1-11 så säger vi upp lägenheten så fort som möjligt.



Emmelie om Dragen vid näsan:

"Håller med Elin!
Du jag tänkte fråga om inte du skulle kunna ta lite bilder på ditt hus och rum och så så man får se hur det ser ut? Vore kul! :)"


Menar du huset jag bor i med mina föräldrar?



PS. BJUDER PÅ EN BILD FRÅN IGÅR



Dragen vid näsan
Publicerat den

Idag åkte Dennis och jag till Västerås för att skriva på kontrakt för lägenheten. Vi åkte som planerat runt kl.10 och vi var framme strax innan kl.12. Eftersom vi hade så pass mycket tid över innan mötet bestämde vi oss för att stanna och äta på McDonalds. Inte världens bästa mat, men det var iaf någonting.

Vi var framme hos hyresvärden strax innan kl.12:40, men vi valde att sitta kvar i bilen i några minuter innan vi gick in i lokalen. Väl inne fick vi sitta och vänta en stund då Gun precis hade varit på lunch.

När klockan var 13 kom hon för att möta oss. Vi satte oss i ett litet rum strax intill entrén och allt kändes till en början bra, men ju längre mötet gick desto mer tveksamma blev vi (Dennis och jag). Gun gick först igenom lite papper och sen visade hon oss hyreskontraktet. I kontraktet stod det att hyran låg på 4232 kr/mån och när man tittade lite längre ner på pappret stod det att det ingick någonting som hette VLU (valfritt lägenhetsunderhåll) på ca 440 kr/mån. Dennis frågade om detta var inräknat i hyran och hon svarade ja. Vi skrev då på kontraktet och strax efter det gick hon för att hämta vår faktura. När hon kom med den fick jag en chock. Vi skulle nu helt plötsligt betala 4676 kr/mån, alltså ingick inte de 440kr i hyran som hon sa. Vi blev antingen lurade eller så missförstod hon vad vi sa. Jag gissar på det sistnämnda.

Tidigare så pratade jag med Gun och frågade om det var okej att vi målade om i skåpen om vi stod för kostnaden och arbetet själva. Det var inga som helst problem, men nu när vi var där så sa hon att om vi ville göra om någonting så skulle arbetet komma från dem och kostnaden skulle sedan läggas på vår hyra.

Jag tycker personligen att det är väldigt dålig stil att göra såhär. För det första så annonserar man inte ut att det finns en lägenhet till uthyres för 4232 kr/mån om den i själva verket ligger på 4676 kr/mån. Sedan lovar man inte saker över telefon och säger en annan sak när man väl är där.

Tack vare att lägenheten kommer att kosta oss så pass mycket finns det inte en chans att det kan sättas in en spisfläkt i lägenheten. Man får nämligen betala för fläkten själv. Man betalar dock av den, men vi har inte råd med det iaf.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag är väldigt upprörd för tillfället. Det har fällts många tårar från min sida idag och jag skäms så otroligt mycket över detta trots att vi kontrollerade detta med Gun flera gånger. Det känns som att jag dragit in Dennis i en massa skit.

Förlåt ♥