Egopic
Publicerat den

Dennis ville ha en ny bakgrundsbild till datorn då han idag fick en ny skärm, så jag tog lite egopics och lägger därför upp en här då den förra bilden på mig såg ut som stryk pga. att håret var blött och jag i princip var nyvaken.



Imorgon flyttar Alvin
Publicerat den

För snart 2 månader sedan utökades familjen med en liten dvärgvädurshane vid namn Alvin. Min kompis Johanna hade inte tid för honom och jag erbjöd mig då att ge honom ett hem. Enda sedan jag fick hem honom har han varit trotsig, men det är som värst nu då han praktiskt taget ÄTER upp sin bur. Har han tråkigt tuggar han på plasten och varje gång jag lägger märke till det smörjer jag in området med sminkborttagningsmedel (det är som tvål). Han tycker inte om det, men istället för att sluta letar han upp ett nytt område att tugga på eller så väntar han tills tvålen har torkat.

För att sysselsätta honom brukar vi släppa ut honom i lägenheten, men han är endast intresserad av att springa till området där jag förvarar maten. Han brukar även få saker att tugga på, bl.a. toalettrullar och pinnar. Han har en pinne fäst i buren som han har haft sen kanske 1-2 veckor innan vi flyttade. Jag brukar skämma bort honom med mat också, men det kanske inte är så bra ?

Jag vet inte varför han håller på som han gör. Ett tag funderade jag på om det kliade i tänderna, men det borde ha gått över nu då han snart är 10 månader. Holly hade också en period då hon bet på buren (dock i gallret), men det gick över efter bara någon månad. Alvin började med detta precis efter att vi flyttat. Han betedde sig inte såhär tidigare.

Om jag får gissa så tror jag att det kliar i tänderna, men jag misstänker också att han är uttråkad och rastlös. När jag fortfarande bodde hos mina föräldrar fick han vara ute dagligen, men nu när jag bor i lägenhet finns inte den möjligheten.

Då jag tröttnat på hans beteende valde jag att sätta ut en annons om honom på Blocket där jag skrev att jag skänker bort honom till någon som kan ge honom den sysselsättning och stimulans han behöver. Jag känner nämligen att jag ej kan ge honom det. Jag skrev också att jag helst ser att han kommer till någon som har tillgång till gård så att han kan vara ute då han älskar det.

Jag har fått fyra stycken mail än så länge och just nu är det sagt att en tjej ska komma hit och hämta honom imorgon kl.07:15 (hon jobbar natt och slutade då). Hon bor på landet och har ett stall med hästar. Det är tänkt att han ska få vara där medan de mockar och gör i ordning, vilket de gör ganska ofta. Det fanns även en 3-årig dotter i hushållet, så det kommer vara fler som pysslar med honom :)

Anledningen till att jag väljer att skänka bort honom istället för att försöka lösa problemet själv är pga. att jag inte har råd just nu. Jag känner, som tidigare nämnt, att han behöver mer sysselsättning än jag kan ge honom och jag tycker inte att det är mer än rätt att han då får ett nytt hem. För hans bästa.

Jag ber om ursäkt för detta, Johanna. Jag tror dock att han kommer att få det så mycket bättre hos denna familj och är det någonting så kommer jag att spara mailadressen för att kunna fråga hur han har det.



Kroppsutsmyckning
Publicerat den

Efter att ha fått många kommentarer och åsikter var gäller piercingar har jag så gott som bestämt mig för vad det blir nästa gång. Som det ser ut nu kommer det att bli septum, men ska jag vara ärlig så är jag ganska sugen på att isåfall göra en double septum. Det kommer nog inte att bli så, då jag inte vill överdriva i ansiktet. Ska ju ta en till i läppen sen. Skulle jag mot förmodan inte pierca septum så går jag på säkra kort och piercar ögonbrynet igen då jag vet att jag passar i det.

Vad gäller det det här med tatuering så är det bestämt att jag ska tatuera in sjöhästarna på föregående bild. Det får bli på True Heart Tattoo i Ludvika. När vet jag inte eftersom jag måste spara pengar och se att jag har råd. Det blir tidigast när jag fyller år. Detsamma gäller piercing.



Piercing och tatuering
Publicerat den

Jag piercade mig första gången när jag var 11 år och enda sedan jag piercade ögonbrynet som 14-åring har jag haft ett sug efter fler piercingar. För tillfället har jag 4st (en i varje öra, läppen och naveln) och jag är enormt sugen på att skaffa fler. Jag har sedan tidigare bestämt att jag ska pierca ytterligare två stycken i naveln (så att de formar en triangel) och en till i läppen, precis bredvid den jag har nu. Jag kommer dock att vänta med de till nästa år eftersom det kommer att kosta 1150-1200:-.

De piercingar som jag i dagsläge funderar på är cheeks, medusa, septum eller ögonbrynet. Jag har på Facebook och Bilddagboken lagt ut bilder som illustrerar hur jag skulle se ut om jag hade dessa piercingar (var för sig), så om det är någon som är intresserad av att se bilderna så heter jag Elin Louise Hedblom. Ni måste vara vän med mig för att se bilderna på båda sidorna.

Om det finns någon som är intresserad av att veta hur många piercingar jag har haft kan jag berätta att jag har piercat mig 7 ggr, varav jag hade 6st samtidigt. Jag har haft 8st piercingar totalt. Såhär har förloppet sett ut:

2001 - Öronen
2001 - Höger näsvinge
2003 - Naveln
2004 - Vänster ögonbryn (togs ur slutet av -05)
2006 - Vänster sida av underläppen (togs ur jan-08)
2007 - Höger ögonbryn (togs ur jan-08)
2010 - Vänster sida av underläppen (igen)

Utöver det här med piercingar så har jag bestämt mig för att tatuera mig. Tidigare så var det tal om att jag skulle tatuera in texten KIM i nacken, men den kommer jag att vänta med då jag ej bestämt mig för vilken typsnitt den ska ha. Jag kommer istället börja med att tatuera in två sjöhästar (bilden ovan) över bröstet. Det är inte bestämt vart jag ska tatuera mig, men jag har kontaktat True Heart Tattoo i Ludvika. De ville ha 2000-2500:- för båda. Är det rimligt, tror ni?



Shopaholic
Publicerat den

De senaste dagarna har det inte hänt sådär jättemycket. Jag har varit i skolan alla dagar förutom fredag då jag endast var på möte med SYV. Egentligen skulle jag ha varit med på en "lekdag" med hälsoettan, men eftersom de redan hade börjat och skulle vara klara strax efter att mitt möte slutat så kändes det onödigt att gå dit och störa friden. Jag hade dessutom världens huvudvärk att jag övervägde att ställa in mötet med SYV och stanna hemma, men jag var ändå tvungen att gå ner på stan för att köpa Ipren och valde att gå på mötet för att få det överstökat.

Anledningen till att jag hade möte med SYV var för att gå igenom min studieplan. Vi kom överens om hur vi ska lösa allting och det kommer att se ut såhär:

- För att jag ska slippa läsa 50% av idrott och hälsa A i åk.3 kommer jag att få läsa både A och B-kurserna samtidigt. När jag har idrott och hälsa B på schemat kommer jag även att bli betygsatt i idrott och hälsa A.

- Den grenspecifika träningen som jag läste i Falun kommer att döpas om till specialidrott A, men eftersom specialidrott A är en kurs på 200p och grenspecifik träning en kurs på 150p kommer jag att få kompletera några områden för att sedan få betyg.

- Jag valde några av de valbara kurserna. Matte B och Engelska B i åk.2 och Naturkunskap B och specialidrott C i åk.3 (jag läser specialidrott B nu).

Jag tror inte att det var så mycket mer vad gäller skolan och studieplanen. Så länge jag får läsa så mycket idrott som möjligt och kommer upp i 2500p som slutbetyget ska vara på så är jag nöjd.

Förutom skolan så har det blivit mycket shopping. Dennis och jag var på stan i onsdags då jag på vägen till skolan såg att det var superrea på NewYorker. Eftersom jag är i ett stort behov av kläder kom vi överens om att jag skulle få köpa mig ett par plagg. Det blev 2st linnen och en bolero. Dennis blev också sugen på att köpa lite kläder, så han köpte sig 2st t-shirts.

Då jag även var i ett stort behov av skor (ännu större behov än kläderna) gick vi till skopunkten för att se om det fanns några billiga skor där. Vi gick runt en stund och det slutade med att jag köpte mig ett par svarta converse för 199:-. Jag brukar i normala fall inte använda såna skor då jag föredrar att gå i klackar. Jag valde dock att köpa de då de var billiga och för att de var dugliga för hösten.

När vi kom hem kände jag mig mer sugen på att köpa kläder och jag har de senaste dagarna budat hem lite kläder på Tradera: en vinterjacka, en bolero och två toppar. Allting kostade sammanlagt 215:- och då är frakten inräknad. Eftersom det nu är helg kommer jag inte att få plaggen förrän nästa vecka, vilket jag ser fram emot. Jag bara älskar känslan av nyköpta kläder!

Förutom att buda som en galning på Tradera var Dennis och jag på marknaden ute vid Rocklunda (där jag tidigare tränade med vib). Det var länge sedan jag var på en marknad samtidigt som jag faktiskt haft råd att köpa någonting, så det var roligt. Jag tog med mig 500:-, men Dennis hittade ingenting han ville ha så det slutade med att jag köpte upp alla pengar istället. Det var dock från mitt studiemedel, så det kanske inte gjorde så mycket. Det blev iaf 3st klänningar varav en är stickad och kan användas till byxor på t.ex. vintern. Jag gav 420:- totalt för dessa.

Jag känner mig som rena shopaholic, men nu efter att ha köpt 10st plagg och ett par skor känner jag att det räcker. Det ska bli spännande att få hem alla kläder från Tradera för att sedan kunna använda dem :) Får se vad som passar bäst. Håller liksom fortfarande på att prova vad som är jag inom klädväg.

Ja, det händer väl inte så mycket annat. Det kan hända lite saker inom innebandyn inom kort, men mer om det kommer senare när jag vet säkert.



Innebandylag
Publicerat den

Idag är det en vecka sedan jag tränade innebandy och jag börjar nu bli sugen på att träna igen, men problemet är att laget jag tränat med nu de senast två veckorna kommer att läggas ned. De har gått i konkurs. Det betyder alltså att jag måste leta rätt på ett nytt lag och jag har inte riktigt bestämt mig för vart jag vill ta vägen.

Jag funderar på om jag eventuellt ska åka till Köping och provträna som jag lovat, men jag vill även testa att träna med andra klubbar. Jag har kontaktat två stycken lag i en annan klubb här i Västerås, men jag väljer att inte berätta vilken då jag ej har fått något svar.

Det ska bli spännande att se vad de säger, men jag hoppas inte på för mycket utan tar det som det kommer. Så länge jag får fortsätta med innebandyn, för det är någonting som jag absolut inte kan tänka mig att vara utan.



6 månader ♥
Publicerat den

Dennis och jag firade igår 6 månader tillsammans och vi kände att vi ville göra någonting roligt, så vi valde att gå ut och äta för att sedan gå på bio. Vi hade tyvärr lite problem att hitta någonstans att äta då vi endast hade 200kr att röra oss på, så det slutade med att vi åt pizza nere på stan. Såhär i efterhand känner jag att vi kanske inte skulle ha gjort det då pizzan smakade bläää och pga. att miljön var ganska skräpig. Det var gapande snorungar därinne, så Dennis och jag kunde inte ens prata med varandra. Vi fick typ skrika i varandras öron för att kunna höra någonting, så vi tänker inte gå dit igen.

När vi firar 1 år tänkte vi istället gå till en restaurang som vi var sugna på att gå till först. Plånboken samtyckte dock inte, men det kommer inte att bli några problem om ett halvår eftersom vi då har mer pengar att röra oss med. :)

Efter maten gick vi en stund på stan eftersom det var en timme kvar tills bion började. Vi gick bl.a in på Game, Gallerix och Skopunkten. Mina skor är mer än trasiga. Har det regnat ute så får jag gå med plastpåsar utanpå strumporna, men jag upptäckte idag att det inte fungerar längre då vattnet gick igenom påsen. Jag är därför i ett desperat behov av nya skor, så vi gick dit för att se om det fanns några prisvärda. Jag hittade ett par skinnstövlar med nitar på för 229:-. Hade de funnits i min storlek hade jag slagit till eftersom jag idag fick mitt studiemedel från CSN. Jag får dock köpa skor en annan gång.

Mamma skulle ta med sig mina skor när hon kommer hit nästa vecka, men jag vill gärna köpa ett par som är vattentäta. Skorna hon ska ta hit är i mocka och det läcker lätt in vatten i de trots att de är pregnerade. Vi får se hur mycket pengar vi har kvar efter att vi har betalat alla räkningar och köpt mat. Har jag tur kanske jag kan köpa mig ett par skor att ha nu när det regnar.

När klockan började närma sig 18:30 gick vi till bion. Till en början var vi ensamma och det hade varit ganska romantiskt om det hade fortsatt så, men den turen hade vi såklart inte. Det var dock inte så många som tittade på filmen. Jag tror att vi sammanlagt var 12st.

För Er som inte hängt med så tittade vi på Grown ups och den var som väntat bra. Jag kommer troligtvis att köpa den när den kommit ut på dvd. Under reklamen upptäckte jag 2st till komedier som jag vill se. Jag har dock lovat Dennis att han ska välja film nästa gång vi ska på bio eftersom jag alltid valt film.

Kvällen var jättemysigt och nu längtar jag till nästa "utekväll" :)♥ Nästa gång står det dock mer på schemat, men det kan jag avslöja lite längre fram.

Dennis ♥



Skola
Publicerat den

Som jag nämnt tidigare så började jag skolan igår och det gick faktiskt väldigt bra. Det kändes toppen att veta att man äntligen skapar sig någon form av framtid och att jag samtidigt får göra någonting jag tycker är kul. Det känns även bra att ha någonting att göra om dagarna istället för att sitta hemma. Ingen mår bra av att vara hemma för länge. Det känns därför bra att jag äntligen gör någonting av mitt liv.

Eftersom många av våra kurser handlar om ledarskap ska vi anordna en "lekdag" för åk.1 (hälsa- och idrottsprogrammet) på fredag. Med tanke på att vi inte har särskilt lång tid på oss att planera var det det enda vi gjorde igår förutom att få information om schema osv. Enligt mitt schema ska jag gå kl.08:50-15:50 varje dag, men det kan hända att jag får gå kl.08:50-11:50 på onsdagar eftersom jag inte har valt språk.

Vad gäller resten av mitt schema så är det fortfarande oklart, men jag har möte med SYV kl.08:30 på fredag. Jag mötte henne en snabbis igår bara och hon sa att jag kanske inte behöver läsa hela medicinsk grundkurs eftersom jag i Falun läste en kurs som heter anatomi och fysiologi. Jag skulle endast behöva tenta av ett område. Jag känner dock att jag vill läsa hela kursen eftersom jag inte har någon som helst aning om vad den handlar om. Jag tänkte därför meddela SYV om detta på fredag.

Sedan så kommer vi att ordna upp imorgon hur det blir med min träning. Vi är endast 2st i klassen som har innebandy och det låter som att vi kommer att få gymma åk.2 och åk.3. Vi har specialidrott imorgon förmiddag och vi skulle samlas i skolan för att sedan gå ner på gymmet. Jag skulle förmodligen få mitt gymkort då.

Dagens lektion (vi hade bara en) var som gårdagen: tråkig. Denna gång skulle vi planera en lekdag för ALLA ettor. Vi har dock lite längre tid på oss då denna dag kommer att inträffa den 9/9.



Studieplan
Publicerat den

Tidigare idag gick jag igenom programmets poängplan och upptäckte att jag ligger 350p efter resten av klassen då de ej läst samma kurser som jag. Jag mailade därför till SYV och frågade om vi kunde göra en individuell studieplan för mig. Helst så snart som möjligt så att jag inte behöver oroa mig för mina studier.



De kurser som jag har missat är:

- Medicinsk grundkurs, 100p
- Idrott och hälsa A, 50p (läste halva i Falun)
- Valbara kurser, 50p
- Individuellt val 150p

Jag har föreslagit en lösning vad gäller det individuella valet och jag frågade om det var möjligt: att vi gör så att vi i slutbetyget sätter in den grenspecifika träningen som jag läste i Falun. Det är samma poäng som det individuella valet ska vara på och det handlar båda om att jag ska/har utövat min idrott.

I min studieplan står det att jag redan har läst näringslära, men det har jag inte utan jag läste en kurs som heter Kost och träning när jag gick i Falun. De har alltså redan genomfört mitt förslag fast i en annan kurs. Det borde alltså inte vara några problem.

Sedan funderade jag på hur jag ska ta igen den medicinska grundkursen, idrotten och valbara kurser. I åk.3 ska klassen läsa estetisk verksamhet, men eftersom jag redan har läst och fått betyg i det kanske jag under den tiden kan läsa klart idrott och hälsa A med åk.1. Resten går nog att lösa på något sätt. Jag ska iaf välja naturkunskap B som valbar kurs eftersom jag måste ha läst kursen för att få läsa vidare sen. Vilken tur jag har att jag också har läst halva av den kursen.

Jag tror att detta inte kommer att vara några problem, men jag vill bara att det ska bli klart snart så att jag kan njuta av skoltiden och inte vara orolig över hur allting ska gå ihop. Folk vet ju hur jag är: oroar mig för allt och inget.



Grown ups
Publicerat den

Som jag skrev i föregående inlägg börjar jag skolan på tisdag, men det är inte det enda som står på menyn för dagen. Det är nämligen så att Dennis och jag då har varit tillsammans i 6 månader, vilket vi har valt att fira med bio. Eftersom jag älskar komedier har vi bestämt att vi ska se Grown ups, med bl.a. Adam Sandler (han och Jim Carrey är bäst!). Vi hämtade ut biljetterna igår, så nu ligger de tryggt i min plånbok och väntar på att få bli använda.




Skolstart
Publicerat den

På tisdag är det dags för mig att återgå till skolbänken, en gång för alla. Det är nu 3 år sedan jag skötte mig och arbetade helhjärtat i skolan, så det känns lite pirrigt även om jag är ganska förväntansfull. Anledningen till att det inte har fungerat tidigare har berott på att jag mått dåligt, men också för att jag har gått program som inte har varit roliga. Jag syftar då på när jag gick industri och ekonomi eftersom det var då jag hade problem, både med skolan och hemma.

Att få gå ett idrottsinriktat program (igen) är pricken över i:et då jag tycker att det är viktigt att man går ett program som är KUL, inte ett som garanterar ett jobb efter studenten. Eftersom idrott är det roligaste jag vet så tror jag att detta kommer att bli toppen eftersom jag dagligen kommer att få syssla med någonting jag älskar. Någonting som jag inte kan vara utan.

Det känns även bra att veta att kurserna är nya för alla och inte enbart för mig. Då behöver jag inte känna att jag ligger efter och att alla kan mer än mig eftersom detta då är nytt för hela klassen. När jag läste psykologi kände jag mig väldigt stressad och visste att alla kunde mer än mig, så jag blev lättad när jag fick ett godkänt. Tänk då vad jag kan prestera nu när jag får gå kurserna hela året istället för under fem lektioner.



"Kom så åker vi och hämtar honom"
Publicerat den

För tillfället känns det som att Dennis föräldrar tycker att det var en dålig idé att vi flyttade ihop, iaf hans mamma. Hon hade igår sett någonting jag postat i min logg på Facebook och reagerat ganska starkt på det. Jag hade skrivit:

"När Dennis och jag var på väg hem från Erikslund i förrgår gick det förbi en pappa med sin son i barnvagn och dottern gåendes bredvid. Precis när vi skulle korsa varandra (gick så att vi möttes) så vinkade bebisen i vagnen till oss :) Det var så sött! Nu blir man ju sugen på egna :(".

När hon hade sett detta satte hans föräldrar sig ner och diskuterade en stund för att sedan ringa oss. Fredrik ringde två gånger och ena gången predikade han om att Dennis måste gå ut skolan och skaffa ett jobb m.m. Hans mamma hade ett tag funderat över om de inte skulle åka hit och hämta honom (?!?!?!?!?) och jag tolkade det som att hon inte litar på mig riktigt. Det kanske beror dels på min ålder och att jag känner mig mer mogen för barn än vad han gör.

Jag tycker att de skulle ha diskuterat detta med oss istället för dem emellan. Detta handlar inte om dem, utan det handlar om mig och Dennis. De verkar inte förstå det eftersom de under hela vårat förhållande predikat om du DE hade det som unga och hur DE gjort. De måste inse att vi har egna liv och de kan inte göra någonting åt det. Jag har ingenting emot att de kommer med åsikter, men då får de gärna lägga fram de på ett bra vis istället för att säga:"Såhär och såhär måste ni göra". Det fungerar inte så.

Dessutom, vem har sagt att vi ska skaffa barn nu? Vi förstår väl båda två att det är bra om vi går ut skolan och har en inkomst som inte är lån innan vi skaffar barn. Jag vet att de bara bryr sig om Dennis, men det känns som att de tagit förgivet att han ska ta fel beslut pga. mig. Jag skulle aldrig pressa honom att göra någonting bara för att jag vill det. Man är två i ett förhållande och då får man kompromissa och försöka att komma överens tillsammans.



På bättre humör
Publicerat den

Denna vecka har varit väldigt seg och jag har inte varit på särskilt bra humör. Det är inte så att jag har mått dåligt eller varit ledsen, utan jag har helt enkelt inte haft energi till att göra någonting.

I måndags var det sagt att jag skulle träna med Köpings damer, men det blev som väntat inte så vilket till stor del berodde på deras upplägg för pendlande spelare. Upplägget verkar vara så att man får betala resorna själv och att klubben sedan betalar tillbaka, men jag har ingen möjlighet att göra så eftersom vi måste hålla hårt i våra pengar. Ska någon betala resorna så måste de göra det på en gång.

Jag förklarade att jag inte har någon möjlighet att betala resan själv och det blev då tal om att jag skulle ta sällskap med deras andra målvakt som också är från Västerås. Antingen så skulle hon åka bil och jag kunde då åka med eller så fick hon lägga ut för min resa. Jag tyckte att allting verkade så komplicerat och valde därför att avstå från att träna överhuvudtaget (skulle ha tränat med VIB annars). Jag kände att jag behövde tänka igenom hur jag ville göra med allting.

Idag har jag känt mig väldigt energilös och jag kan faktiskt inte sätta fingret på vilket humör jag har varit på. Jag har varken varit glad, ledsen eller arg osv. Jag har bara känt mig allmänt trött i kroppen och har inte haft någon lust att sysselsätta mig med någonting. Under eftermiddagen vilade jag en stund för att se om det kunde hjälpa, vilket det gjorde till viss del. Dock inte tillräckligt.

Pga. att jag kände mig så trött funderade jag en stund på om jag skulle strunta i träningen, men jag valde att gå ändå. När jag kom till hallen visade det sig att vi inte skulle vara där då den var bokad till handbollen, utan vi skulle vara i en annan hall! INGEN hade talat om det för mig så jag hade tur att en av tränarna (?) var på plats i hallen vi annars brukar vara i. Han skjutsade ut mig och Dennis till den tillfälliga hallen, vilket jag tycker var snällt. Annars hade jag gått hem då jag tyckte att det var dåligt att alla fick veta detta förutom jag.

Träningen gick bra och jag har nu 8st blåmärken på min högra arm pga. att jag inte var uppvärm ordentligt när vi körde igång (jag kom ju för sent pga. att jag inte fått info och vi började med övningar på en gång). Jag tycker dock att träningen gick bra och det var kul. Btw, man SKA ha blåmärken som målvakt. Så det var ingenting negativt menat :)

Imorgon är träningen inställd, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Det får nog bli så att Dennis och jag går till Ica och köper material så att jag kan skicka in mitt papper till CSN. När jag sökte studielån fick jag hem ett papper som både jag och skolan ska skriva på, annars får jag inte ut mina pengar. Dennis och jag valde därför att gå förbi skolan igår när vi ändå var ner på stan, så nu har jag fått min påskrift. Det enda som behöver göras nu är att skicka in pappret. Då har jag mina pengar lite tidigare än om jag skulle skicka in det samma dag som jag börjar skolan.



Tackat nej till arbetsintervju
Publicerat den

För några minuter sedan ringde min mobiltelefon. Jag hörde inte riktigt vart tjejen ringde ifrån, men jag sökte tydligen ett jobb i januari och de undrade om jag fortfarande var intresserad. Var jag det så ville de att jag skulle komma på en arbetsintervju, men eftersom det var ett heltidsjobb valde jag att tacka nej till det eftersom jag börjar skolan nästa vecka.

Det kändes jättetråkigt att behöva tacka nej till ett jobb när man faktiskt blir erbjuden ett. Det händer mig inte särskilt ofta, om jag säger så. Det känns dock som att det är bäst att jag satsar på skolan när jag ändå har chansen. Jobb kan jag få sen.

Synd att jag inte lyssnade ordentligt så att man hade någon hum om vad det var för jobb, men spela roll när jag ändå inte skulle ta det xD



Förlåt ♥
Publicerat den

Jag kan inte minnas när jag grät såhär mycket senast och då har jag haft en hel del att gråta över. Allting började igår kväll när Dennis och jag låg i soffan och tittade på How I met your mother. Avsnittet handlade om en prövning - hur lämpad Marshall var för barn - och jag började då att tänka på hur mycket jag själv längtar efter att få bilda familj.

Tårarna började att rinna lite lätt och Dennis lade sig hos mig för att prata. Han bad om ursäkt för att han är så ung, men det är ingenting han kan rå för. Jag visste vad jag gav mig in på när jag blev tillsammans med honom, så jag vill inte att han ska gå runt med dåligt samvete över det. Vi får helt enkelt ta hänsyn till varandra så kommer det att lösa sig i slutändan.

Efter att ha pratat en liten stund gick vi in i sovrummet då det på något sätt kändes bättre att prata där inne. Vi diskuterade detta i kanske en timme, men jag tycker inte att vi kom fram till någonting som "gynnade" oss båda utan det kändes mest som en predikan om att man "måste" ha gjort det och det innan man kan bilda familj. Jag vet att han bara vill vara på den säkra sidan, men jag tycker inte att man ska sätta upp för höga krav för då kommer det hela tiden att bli uppskjutet.

Jag vill ha barn när jag är 22 år och Dennis sa att jag kommer att få det också, men jag får det inte att gå ihop. Vi går ut skolan när vi är 22 år respektive 18 år och om jag måste utbilda mig för att kunna få ett bra jobb så kommer inte jag kunna bilda familj förrän jag är ca 28 år. Jag tänkte nämligen ta 1 år ledigt efter att vi tagit studenten. Förhoppningsvis får jag ett jobb inom idrotten, men måste jag läsa på högskola blir det en 3-årig utbildning på dietistprogrammet och när jag är examinerad är jag 26 år. Sen tar det nog en stund innan jag får jobb respektive fast. Sen vet man inte hur lång tid
det tar från det att man börjar försöka tills det att man faktiskt blir gravid. Jag vet inte ens om jag kan bli gravid igen även om aborten gick bra. Så denna "plan" kan vi inte hålla oss till, för den har redan gått åt skogen.

Han sa sedan att vi inte behöver stressa, men vi har redan flyttat ihop och vi har andra planer på gång. Bara för att de i hans bekantskapskretsar/släkt inte bildat familj förrän vid 30-års ålder behöver vi inte göra likadant. I mina bekantskapskretsar är det nämligen så att de flesta skaffar barn innan de är 20 år och jag har alltid velat göra detsamma - bli ung mamma. Det känns som att man kan och orkar göra mer. Det känns även som att man får mer tid med barnen.

Dennis tycker att jag istället ska fokusera och satsa på innebandyn, men jag tror inte att han vet vad som kan hända om jag gör det. Skulle det bli så att jag får komma upp i elitserien snart vill jag satsa helhjärtat på det tills jag är för gammal för att spela, vilket brukar vara vid 35-40 års ålder. Då är det alldeles för sent för att skaffa barn, tycker jag. Det är klart att jag vill satsa på innebandyn, men mitt hjärta har alltid velat satsa på kärleken och för något år sedan ändrade min livsönskan. Tidigare så var den att få spela i elitserien, nu är det att få bilda en familj och vara lycklig.

Efter att ha pratat ytterligare en stund började jag att tänka på hur mitt liv hade kunnat se ut om jag inte hade varit så dum och gett upp min dröm om innebandygymnasiet för R's skull. Då hade jag tagit studenten förra året och förmodligen haft jobb och eget boende. Då hade det inte varit några problem att skaffa barn snart, för då hade vi redan uppfyllt kraven. Jag hade även haft en bättre relation till min familj.

Mitt liv har aldrig varit enkelt och jag har alltid haft en tendens att ta fel beslut. Beslut som inte bara har påverkat mig, utan även hela min familj. Allting började när mina föräldrar fick veta att jag blev mobbad i skolan. Det var inte lätt för någon av oss, men att jag vägrade ta emot hjälpen gjorde det hela så mycket svårare.

Vi hade sedan turen med oss och det var lugnt i ett par år. Jag träffade sedan en kille och istället för att hålla fast vid min dröm valde jag att överge den för hans skull, vilket var ett STORT misstag! Jag hoppade av skolan, flyttade och levde under en period ett dolt liv. Alla trodde att jag hade det bra, men det visade sig att det var tvärtom. Det kunde inte bli så mycket värre, trodde vi.

Jag gjorde sedan många val och tog många beslut som jag verkligen inte är stolt över. Tänk då hur min familj måste se på mig. Det är det som får mig att gråta mest. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte kan nämna en sak som kan ha gjort mina föräldrar stolta. Det känns som att jag har dragit skam över familjen och ibland är jag rädd för att de ska ångra att de skaffade mig.

Ingen är perfekt, men det känns som att jag är dömd att misslyckas. Jag gör så gott jag kan för att göra er stolta, men det känns som att jag gång på gång gör er besvikna. Det gör så ont att säga det, men jag har hela tiden känt så och det var inte förrän igår jag kunde släppa ut det.

Förlåt, för all smärta jag har orsakat.



Gallerirunda
Publicerat den

Eftersom Dennis börjar skolan på måndag bestämde vi oss för att gå en sväng på stan för att för att se om han kunde hitta ett par nya jeans. Vi var bl.a. inne på Carlings, ESPRIT, Maddox, Lindex och slutligen NewYorker. Där hittade han ett par byxor som föll honom i smaken för ett bra pris, 399:-. Efter köpet hade han ca 200:- över och han sa då att jag kunde få köpa kläder för de pengarna.

Först var jag inne på om jag skulle köpa en marinblå kjol, men eftersom jag inte ville slösa så mycket av hans pengar ville jag satsa på en klänning istället. När vi gått igenom lite kläder på avdelningen för kvinnor hittade jag 2st klänningar som jag tyckte om. En leopardmönstrad (den på bilden ovan) och en svart med runda nitar. Jag tyckte om båda, men Dennis föredrog den leopardmönstrade och jag valde därför den.

Pga. storleken på mina lår och att klänningen är ganska kort fick jag tillåtelse att köpa ett par leggings. Jag hittade inga som jag tyckte om och det fick istället bli ett par tights. Vi måste dock gå ner på stan imorgon igen då jag tog ett par som var en storlek för små (S/M). Tights sitter ju väldigt tight (antar att det är därför de heter så *lol*), så jag behöver storlek L. Det var nämligen väldigt svårt att få på sig dem. Jag var hela tiden rädd för att de skulle gå sönder, så det är lika bra att byta till en storlek större även om de satt bra när man väl fick på sig dem.

Klänningen och tightsen är köpta på NewYorker. Min favoritbutik fr.o.m nu! Dennis och jag har kommit överens om att det är dit vi ska gå det första vi gör på mellandagsrean. Då ska det shoppas!!!!!!



Urs, gah och blä!
Publicerat den

Eftersom det var så pass bra väder idag kände Dennis och jag att vi inte orkade sitta inne hela dagen, så vi bestämde oss för att gå en sväng till Erikslund. Jag gjorde en tabbe redan när vi gick hemifrån genom att ta på mig jeans när det var gassande solsken och knappt ett moln på himlen. Så går det när man knappt äger varken kläder eller skor! Jag har 5st par klackskor, men jag orkade inte gå 9.2km (plus allt vi gick i butikerna) i klackar, så jag tog mina converse som det är hål rakt igenom sulorna på båda skorna.

Anledningen till att vi gick dit istället för ner på stan var för att Dennis ville in på Biltema för att se om de hade någon u-list. Innan vi gick till Biltema tog vi oss en sväng förbi ICA MAXI för att köpa oss en stor, svalkande läsk. Det behövdes! Efter det gick vi först på Bauhaus, sen till Biltema och sist till JULA. Dennis hittade tyvärr ingen list på någon av butikerna, så det får nog bli så att han beställer från England då det verkar vara väldigt svårt att få tag i den sorten här i Sverige.

Vi var i köpcentrumet i kanske 1 ½ timme för att sedan gå hem. Jag ville ha godis, men det blev inte så utan det tar vi imorgon när vi varit på stan och Dennis har köpt sig ett par nya jeans. Han glömde nämligen sina enda hela par hemma hos sina föräldrar och de kommer inte upp hit förrän ca 3 veckor. Han börjar skolan på måndag och vill gärna ha ett par tills dess.

Vägen hem var mycket jobbigare än när vi gick dit. Det slutade med att jag satte mig på en fotbollsplan och vilade. Jag kunde knappt resa mig upp, men det var inte sådär jättelångt kvar innan vi var hemma så jag fick bita i det sura äpplet och pallra arslet hemåt. Anledningen till att jag blev så öm i kroppen var för att jag hade träning igår (innebandy blandat med kondition och styrka), men också för att jag blir så öm i ljumskarna och höften när jag går. Antar att det beror på kilona runt i kring. Sen gick jag så grymt ont i fötterna pga. att jag hade världens mest sämsta strumpor.

Av någon anledning så har dagen varit väldigt jobbig då jag under "promenaderna" gick och tänkte en del. Både på framtiden, men också på det förflutna. Jag skäms och är så besviken på mig själv över hur mitt liv är just nu även om jag har det så himla bra med Dennis. ♥ Jag önskar bara att jag kunde göra alla hemska saker ogjorda, men den turen har man ju inte. Det är bara att försöka leva vidare och fokusera på det som kommer. Ibland känns det dock lite frustrerande att inte veta vad som kommer att hända längre fram, men det finns nog en tjusning i det också. Dock inte idag.



Telefonhelvete!
Publicerat den

Jag vill bara upplysa alla som försökt att få tag i mig att både hemtelefonen och min mobil är ur funktion. Det har varit problem med mitt sim-kort tidigare och det verkar vara exakt samma problem även denna gång. Jag har därför beställt ett nytt och kommer alltså att byta nummer så fort det har anlänt.

Hemtelefonen har jag ingen aning om vad det är fel på. Alla som ringer hit får en röst i örat som säger:"Det önskade numret kan inte nås", men vi kan ringa till andra. Vi kan alltså ringa, men inte ta emot några samtal. När vi först fick abonnemanget var det tvärtom.



Reparationer
Publicerat den

Vid 10-tiden vaknade jag av att jag hörde ett plingande ljud. Jag var osäker över om jag hörde rätt eller om det bara var inbillning, men jag gick ändå till dörren för att se om jag hade rätt eller inte. Det visade sig att det faktiskt ringde på dörren och det var en hantverkare från Kvarnvreten som hade blivit skickad att reparera några av de saker som var trasiga i lägenheten. Han lagade badrumslåset som inte gick att låsa, spisluckan som inte gick att öppna och ett lås på ett fönster som var trasigt.

Det enda som fattas nu är att elektrikerna ska komma hit och fixa resterande. Det handlar om strömbrytaren i köket och strömuttag i vardagsrummet (det finns ingen krok i taket så att man kan hänga upp en lampa). Det börjar kännas lite mer seriöst även om jag fortfarande är lite sur över det här med hyran, men jag tänker inte grubbla över det eftersom vi klarar oss ändå.




Vardagen
Publicerat den

Igår slog det mig att jag i princip aldrig skriver om vad jag gör om dagarna, så jag tänkte skriva ett litet inlägg om vad jag har gjort denna vecka.

Jag minns inte riktigt vad Dennis och jag gjorde i måndags för- och eftermiddag, men enligt honom var vi nere på stan en sväng.
På vägen ner hittade vi en råttunge på trottoaren (Dennis höll på att trampa på den) som höll på att bli angripen av myror. Vi tyckte inte att den skulle ligga där så jag tog ett löv, schasade bort myrorna och lade ungen på en säker plats i hopp om att mamman skulle komma och hämta den. Vad vi sen gjorde på stan kommer jag faktiskt inte ihåg, men jag antar att vi var på jakt efter någonting till Dennis dator. Han har under ett par dagar desperat letat efter en u-list, men kan inte hitta det någonstans. Vi var till Kjell & CO förra veckan och kollade, men de hade ingen aning om vad det var.

När vi tröttnat på att leta efter den där listen valde vi att utforskad stan lite ytterligare då det fortfarande fanns några gator vi inte hade varit på. På vägen hem gick vi båda och tänkte på den där råttungen och undrade hur det hade gått för den. När vi kom till platsen där vi hittade den kollade jag om den låg kvar på stället där jag lagt den. Ungen var borta och lövet låg en decimeter nedanför. Jag trodde då att mamman hade hämtat den, men när vi tittade på trottoaren så låg den på exakt samma ställe igen. Den var även denna gång täckt av myror. Dennis funderade på om vi inte skulle avsluta dess liv, men jag tyckte att naturen fick ha sin gång. Om det var meningen att den skulle överleva så skulle den göra det. Han lade den därför en bit in i skogen, borta från myrorna. Vad vi inte förstår är hur den kunde hamna på exakt samma ställe som där vi hittade den. Jag lade den på en kulle, men måste alltså ha kravlat ner för kullen och ramlat ner för muren (ca 1 meter). Ett tag funderade jag på om inte mamman hade hämtat den och kastat ner den för muren, men det kändes lite orealistiskt på något sätt.

Efter någon timme gick vi tillbaka för att se om den låg kvar eller om den var borta. Först kunde vi inte se den, men efter att ha letat en liten stund såg Dennis att den låg kvar och denna gång var den ej vid liv då någonting ätit sig igenom dess huvud. Jag kan tillägga att ungen inte kan ha varit så gammal då den ej öppnat ögonen. Det var tråkigt att den inte överlevde, men jag förstod nästan att det skulle sluta såhär. Jag vet inte om vi gjorde rätt i att lägga den i skogen eller om vi skulle ha "hjälpt den på traven" så att den slapp lida.

På kvällen gick vi till Bombadier arena då jag hade min första träning för veckan. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig då det inte var något som helst glid på golvet pga. allt handbollsklister. Detta var min andra träning med VIB och jag tyckte att det var den sämsta hittills.

Under gårdagen var vi på stan ännu en gång i hopp om att hitta Dennis efterlängtade u-list, men gjorde vi det? Nej. Han hade hittat en butik tack vare google, men när vi skulle leta reda på den så hittade vi den aldrig så vi sprang runt på galleriorna och tog oss sedan en varsin Calippo.

Senare på kvällen (samma tid som i måndags) begav jag mig till min tredje träning med VIB och min andra för denna vecka. Jag har sedan tidigare vetat att om det är mycket handbollsklister eller dåligt glid av någon annan anledning så kan det hjälpa om man gnuggar in sina knän med stearin. Jag var osäker över om det skulle fungera, men jag gjorde ett försök och det fungerade! Tack vare detta gick träningen jättebra och jag ser fram emot kvällens träning. Träningsvärken från i måndags har i princip gått över, förutom ömheten runt knäna. Det går nog över till helgen. :)

Idag har jag som sagt träning, men jag vet inte riktigt vad vi ska göra fram tills dess. Dennis och jag har iaf gjort om lite grann i lägenheten. Vi har flyttat databordet så att baksidan av skärmen pekar mot fönstret. Tidigare så lyste solen in så pass mycket på skärmen att man inte såg någonting. Vi har även satt upp våra första gardiner. Det blev faktiskt väldigt bra, men eftersom vi inte har ett par likadana får det bli så att vi köper nya, matchande gardiner när vi har råd. När det nu blir :/

Vad gäller det här med preventivmedlet så har jag ännu inte bestämt mig. Jag är fortfarande väldigt sugen på den där p-datorn, men jag vill veta mer innan jag bestämmer mig. För någon dag sedan kollade jag i min nattduksbordslåda och upptäckte att mina p-piller tar slut i november och inte i december som jag först trodde. Jag har alltså lite mindre tid på mig att bestämma mig. Det är mycket som spelar in på mitt beslut, men förr eller senare lär jag ju ta ett.

Det finns inte sådär jättemycket mer att säga förutom att jag igår pratade lite grann med Köpings lagkapten Sofie. Hon säger att de ser fram emot att jag ska komma dit, vilket jag också gör. Jag är bara lite fundersam över hur jag ska ta mig dit. Det är klubben som fixar det, men jag har ingen aning om hur. Jag tänkte att jag skulle maila deras tränare senare idag och fråga. Jag har nämligen sagt till en av de andra målvakterna i VIB att jag inte kommer nästa vecka.



Rena politikerna
Publicerat den

Nu tänkte jag återgå till allt krångel med hyresvärden. Som jag skrivit så många gånger tidigare blev vi lovade att vi skulle få avdrag på hyran för de dagar vi inte hade tillgång till lägenheten förra månaden. Vi blev lovade detta TRE gånger och senast så sades det att det skulle dras av på denna månadshyra, men när den kom i brevlådan så hade de inte dragit av ett öre.

Jag blir så äckligt jävla förbannad när de behandlar folk såhär! Rena politiker som bara lovar och lovar, men som inte kan hålla ett ord av vad de har sagt.

Det känns lönlöst att ens försöka längre. Det spelar ingen roll vad vi gör, de kommer ändå inte att dra av på hyran. Jag som tänkte att vi kanske kunde bo kvar här om de fixade detta, men nu har jag bestämt mig för att leta efter en annan lägenhet, för nu SKITER JAG I DET HÄR!



Köpings IBF damer division 1
Publicerat den

För ett tag sedan blev det bestämt att jag skulle provträna med Köping IBF's damer i division 1 och jag har nu lovat att jag ska göra det nästa vecka. Anledningen till att jag kommer att träna med två olika lag såhär i början är för att det känns bäst att ha provat flera lag innan man bestämmer sig för vilket man vill gå över till. Laget som lockar mest just nu är Köping då det känns som att chansen för framgång och mycket spel ligger där. De har även lagt ut en artikel/notis om mig på sin hemsida, så de verkar se fram emot att få ha mig i klubben. De har dock skrivit lite fel i artikeln/notisen, men det gör absolut ingenting. Jag har rättat det.

Det ska bli spännande att få prova sig fram och jag är spänd över hur min "karriär" kommer att se ut i framtiden. Målet är fortfarande elitserien och jag hoppas att jag tar mig dit snart.



Preventivmedel
Publicerat den

Jag har i ett par dagar funderat lite grann kring det här med preventivmedel och efter 4 ½ år av pillerknaprande känner jag att det är dags att byta till någonting annat.

Jag har provat 4st olika pillersorter och jag har inte varit nöjd med någon då jag fått så många otäcka biverkningar. Många har frågat om jag inte kan byta ännu en gång eller övergå till mini-piller, men jag tycker inte att det är någon bra idé. Ska jag fortsätta att äta p-piller så vill jag gärna hålla mig till denna sort då jag redan är medveten om vilka biverkningar de ger mig. Mini-piller har däremot mindre biverkningar, men eftersom man endast får ha en glömskemarginal på 3 timmar väljer jag att avstå från dessa då min glömskemarginal oftast är högre.

Eftersom vi är två i denna fråga bad jag Dennis om hjälp och han föreslog antingen p-plåster eller p-ring. Ett tag var jag inne på om jag eventuellt skulle prova plåstret eftersom det verkar vara lätt att använda, men det fick nedprioriteras eftersom jag kommer att idrottar så mycket. Nu när jag börjar skolan kommer jag att träna ca 6 h/dag, 6 dagar/vecka. Det innebär en hel del duschande och plåstret kan därför lätt åka av.

P-ring får också gå bort då jag ej vill använda preparat som skall sättas in i underlivet. Jag vägrar t.o.m använda tampong!

För att se vad som passar mig bäst valde jag att igår leta information på internet och jag kom fram till att det bästa alternativen är p-piller eller p-dator. Dennis är dock lite osäker över denna metod, så jag har försökt att förklara för honom hur det går till och att det kan vara en säker metod om man använder den rätt. För att vi båda ska vara säkra på om detta är ett bra alternativ för oss tänkte jag att jag nästa vecka skulle gå till ungdomsmottagningen för att få tips och råd av en barnmorska. Se vad de har för kunskaper om dessa.

Jag känner personligen att det är bäst att inte proppa kroppen full med hormoner och tillsatser, utan jag vill att det ska vara naturligt och då är p-datorn perfekt. Då slipper jag må dåligt och ha ont hela tiden. Endast 0,7 av 100 kvinnor blir gravida med LadyComp.

Dennis och jag har diskuterat det här med att införskaffa en p-dator och han säger att jag ska göra det som känns bäst för mig. Om jag fortsätter att äta mina p-piller kommer jag fortsätta att ha ont i magen respektive livmoder och äggstockar vilket han såklart inte vill, men han är rädd att jag ska bli gravid även om vi sköter oss med denna metod. Jag är inte ett dugg rädd, men man måste såklart ha det i åtanke OM det skulle hända. Jag vet att man klarar av allt bara man vill och man får ta det som det kommer. Jag är iaf otroligt trött på att behöva stoppa kroppen full i skit.

Största anledningen till att jag inte vill prova något annat preventivmedel som t.ex. p-stav, p-spruta osv. beror delvis på att jag har så grymt ont (!!!!) när jag har mens (fick för något år sedan gå till läkare för att få medicin för menssmärtan), men också för att jag VET att jag kan bli gravid relativt snabbt efter att ha ätit p-piller. Det finns också medel som gör att mensen försvinner helt, men det känns inte bra det heller.

Jag har kollat upp vad dessa p-datorer kostar och det lockar väldigt mycket just nu, om jag ska vara ärlig. Jag tror att jag skulle må så mycket bättre fysiskt och psykiskt om jag inte behövde använda preventivmedel med hormoner och tillsatser i.

Hur ställer ni er till det här med preventivmedel? Vad tycker ni är bäst respektive sämst och hur skulle ni ställa er till att prova en p-dator?



Träning med Västerås IBF's damer division 1
Publicerat den

Idag hade jag min första träning med Västerås IBF's damer i division 1. Eftersom det är 5 månader sedan som jag tränade sist var jag ganska ringrostig och det tog lite mindre än en timme innan knäskydden började skava på knäna. Det berodde dock mycket på att det ej var något som helst glid i golvet. Jag kommer därför att gnugga ett stearinljus mot knäna (byxorna) vid nästa träning, om det blir några fler.

Jag tycker att träningen i allmänhet gick ganska bra med tanke på att kroppen är lite ovan just nu. Fram till att knäskydden började skava gick det jättebra, men jag är trots allt nöjd med dagens insats med tanke på att jag inte har tränat sen i början på mars.

Det finns inte sådär jättemycket att säga om träningen egentligen förutom att det kändes bra. Jag fick beröm för mina utkast, vilket var väldigt roligt.

Vi får se om det blir några fler träningar. Deras ordinarie tränare var ej där, men jag har mailat honom för att se hur det ser ut nu framöver. Jag ska även se om jag kan klämma in någon provträning med Köpings IBF.



Scrapbook
Publicerat den

För ca ½ år sedan blev jag medlem i Creative Club, en scrapbookklubb. Som många vet är innebandy mitt största intresse, men jag tycker även om att pyssla. Jag tyckte därför att det skulle vara roligt att börja med någonting som man kan ha nytta av i framtiden.

Eftersom jag inte har haft några foton tidigare valde jag att samla på mig så många paket som möjligt och kom upp i 6st innan jag bestämde mig för att beställa foton från FUJI direkt

Albumet är till minne av Kim och för att vara mitt första verk är jag väldigt nöjd. Insidan kunde ha blivit bättre, men jag är ännu inte klar. Har jag tu
r blir jag nöjd när det är fullständigt. Insidan består av 4st pappersark varav jag har satt ett foto på fram- och baksida. Jag har även valt att sätta ett foto på själva bokens fram- och baksida. Det sitter alltså 10st foton i boken. Under varje foto kommer jag att skriva en dikt och det kommer såklart att bli dikter jag har skrivit till Kim. Dikterna finns HÄR.




Innebandyträning
Publicerat den

Dennis och jag tog oss en promenad till Kvarnvreten i torsdags för att hämta ut den tredje nyckeln och på vägen dit ringde (trodde jag) Västerås IBF's tränare till mig, men Dennis fick igår ett sms och det visade sig då att det i själva verket var Köping IBF's tränare. Jag hade alltså inte lyssnat ordentligt när han presenterade sig och jag missuppfattade därmed allting.

Jag pratade lite grann med Kjell (Köpings tränare) och sa att jag inte kunde komma på träningen igår pga. att jag ej har några pengar till resan. Han berättade då att klubben står för resorna. Jag var dock tvungen att betala resan dit igår, vilket jag inte kunde. Jag sa därför att jag skulle se om jag kunde komma imorgon istället.

Senare på dagen ringde telefonen och denna gång var det Västerås tränare Joakim. Vi kom överens om att jag ska vara med på deras träning på torsdag kl.19:15. Hallen ligger inte alls långt härifrån, så Dennis och jag kommer att gå dit strax innan kl.18:30.

Det ska bli spännande att få träna i division 1. Jag har tränat i ett division 2-lag som tagit sig till division 1, men när de gjorde det så flyttade jag. Jag har ingen aning om vilken klass det är på Västmanlands innebandylag, så det ska bli spännande att se. Jag hoppas verkligen på att jag kommer att få spela.

Vilket lag som lockar mest just nu kan jag nog inte svara på. Köping lockar eftersom de betalar resorna, har 2st lag (division 1 och division 3) och de har endast 2st målvakter. Västerås lockar pga. att det är nära och för att det finns ett elitserielag här. De har dock 3st målvakter som det är nu (enligt hemsidan), så chansen att få spela är nog ganska liten. Jag tror att deras målvakter är väldigt duktiga med tanke på att de vann serien säsongen som var.

Jag får försöka att tro på mig själv, så får vi se vad som händer. Jag tänkte iaf att jag skulle provträna med båda lagen innan jag bestämmer mig för vart jag vill spela.



Sambo och internet
Publicerat den

Eftersom vi har internet fr.o.m idag tänkte jag att jag skulle börja skriva lite här igen med tanke på att det varit ganska tomt ett tag. Trots det är det några som har varit inne och kikat lite då och då, vilket piggar upp :)

Anledningen till att det har varit tomt här i snart en vecka beror på att Dennis och jag flyttade i onsdags. Det var först tänkt att vi skulle flytta i tisdags, men det blev framflyttat en dag pga. att han inte hade packat klart allting. Det gjorde dock ingenting för oss, med tanke på att vi redan varit ifrån varandra i 2 veckor. En dag till kunde vi stå ut med.

Flytten gick väldigt bra. Min familj lämnade Smedjebacken kl.12:15 och var framme i Västerås ca 13:45. Pappa glömde svänga av vid rätt infart, men trots det hann vi till lägenheten innan Dennis och hans familj. Jag kände att det var lika bra att börja lägga upp allting i lägenheten, så Elias och jag gick upp för att lämna kaninerna. När vi sedan gick ner för att börja hämta allt annat stod Dennis i dörröppningen. Gud, vad skönt det var att se honom igen! :)♥

Vi kramades en liten stund för att sedan bära upp allting. Vi var totalt 7st personer som hjälptes åt, så det gick väldigt snabbt att få upp allting i lägenheten. Det enda som behövde göras innan vi kunde åka till Ikea var att sätta ihop stommen till sängen. Madrasserna köpte vi senare under dagen eftersom vi inte hade några.

Som ovan nämnt åkte vi sedan till Ikea, vilket var väldigt roligt om jag ska vara ärlig. Vi köpte ganska mycket husgeråd till köket, men också madrasser till sängen och 2st små pallar att ha som soffbord tills vi har råd att köpa det vi egentligen ville ha. Eftersom vi inte hade råd att köpa allt vi behövde är det bestämt att vi ska göra det i slutet på augusti eller i början på september. Det beror helt på vilken dag jag får min första utbetalning från CSN.

När vi var klara på Ikea följde Dennis och jag med mamma och Elias till Ica Maxi för att handla mat. Mamma hade ganska bråttom att komma därifrån då hon hade ont i kroppen, så vi fick handla lite till (själva) i torsdags. Vi har en butik 5min härifrån, så är det någonting man känner att man behöver är det bara att springa iväg till Ica.

Vi gjorde faktiskt inte sådär jättemycket mer. Dennis familj åkte till Media Markt för att köpa en micro då den vi tänkt köpa på Elgiganten var slut. Nu såhär i efterhand är jag glad att den inte fanns då den från Media Markt var så grymt mycket snyggare till exakt samma pris. Den är lite knasig bara. Man måste först vrida upp den på 3min och SEN ska man ställa in hur lång tid man ska värma maten. Annars fungerar den jättebra.

När alla hade åkt började vi att packa upp alla kartonger, men vi blev inte klara och valde därför att låta resten stå tills dagen efter. Det handlade inte om så mycket och det viktigaste var redan uppackat.

Första natten var ingen höjdare då det drog in ett åskoväder. Det mullrade inte sådär jättemycket, men det blixtrade i princip hela natten. Jag såg endast 2st vanliga blixtrar, annars var alla dubbla eller trippla (att det slog ner två eller tre gånger på samma ställe med några hundradels sekunder). Det är även väldigt irriterande när det regnar då det riktigt slår mot fönsterbrädan. De andra nätterna gick bättre vädervis, men vi har ändå haft grymma problem med sömnen pga. att det är så förbannat ljust. Vi har vaknat runt kl.05 varje morgon. Det jobbiga är att vi inte har någon gardinstång i sovrummet och det går heller inte att hänga upp någon filt för fönstret eftersom vi inte har någonting att hänga upp den med. Som tur är börjar vi inte skolan förrän om 2-3 veckor, så vi har tid på oss att lösa det här med sömnen.

Under tiden som vi har bott här har vi inte gjort sådär jättemycket. Vi har laddat ner Sims3 till datorn, vilket jag tyckte var ganska roligt. Jag tycker dock att Sims2 är mycket bättre, men jag gråter inte över att vi inte har det. Björn har lovat att skicka hit mina spel, men jag tror inte att han gör det.

Vi har även varit och undersökt staden lite grann och senast var igår. Det verkar vara ganska lätt att hitta till allting, så det ska inte vara några problem att hitta. Det enda jag är rädd för att jag kommer att ha svårt att hitta till är sporthallen. Jag ska nämligen provträna med Västerås IBF's damer i division 1 idag. Träningen börjar kl.19, men jag skulle vara där kl.18:15. För att hinna dit i tid kommer Dennis och jag att gå runt kl.17 eftersom det faktiskt tar en stund att gå dit. Hur det gick på träningen kommer jag att blogga om antingen ikväll eller imorgon.

För att inte trötta ut alla som läser tänkte jag att jag skulle avsluta här och kommer jag på någonting mer så tar jag det sen :)


Dennis ♥