Kost och träning 31/5-11
Publicerat den

1 port. makaroner och köttfärssås med ketchup, sallad och gurka
1 dl valioyoghurt med smak av vanilj
1st Polarbröd med smör och ost
1 port. chokladpudding
2st Lithells kokkorv med bröd och ketchup
4 dl lättdryck med smak av svartvinbär
1 ¼ dl GB-glass med smak av vanilj och choklad



Kommentar: Det har gått relativ bra denna dag trots att jag har ätit chokladpudding samt glass. Nu har det visserligen inte varit i någon stor mängd, så jag förstår inte vad folk gnäller om ? Att jag äter glass beror bl.a. på att jag vill lära mig att byta ut mina fällor mot bättre alternativ för att sakta men säkert även göra mig av med dem. Det har många gånger hänt att jag har varit sugen på chips eller godis, men istället har jag valt glass eller chokladpudding. Det är givetvis inte bra, men det är bättre om man jämför med mina tidigare kostvanor. Det skall dock bli ännu bättre, men allt har sin tid. Det gäller att ha tålamod och ta ett steg i taget. Alla har inte den diciplinen att sluta med alla onyttigheter på en och samma gång.




Gud, vad jag har längtat efter detta
Publicerat den

Det blev ingen promenad till stan för min del av den anledningen att Dennis inte upptäckte mitt chattmeddelande på Facebook förrän klockan 16:30. Eftersom vi inte ville stressa i diverse gallerior samt butiker har vi valt att skjuta upp det tills imorgon och om jag får min vilja igenom blir det en heldag av shoppning. Det kommer inte att spenderas några stora pengar, utan vi skall enbart införskaffa nödvändigheter i form av skor och strumpor. Det kan hända att det slinker med några toppar i och med att jag i princip enbart äger klänningar - som inte värmer speciellt mycket på vintrarna. Det kan även vara skönt att variera sin klädsel och prova andra plagg.

Tack vare att även Dennis är klar med allting som har med skolan att göra är han (precis som jag) ledig fram tills nästa tisdag. Vi kan alltså spendera de kommande dagarna tillsammans och göra nästan vad vi vill, vilket känns väldigt bra eftersom vi de senaste månaderna inte har haft tid till varandra pga. alla timmar av studier.


Bjuder på en bild av mig och Dennis tagen den 23/4.



Myror i brallan
Publicerat den

Det har varit full rulle i lägenheten större delen av dagen då jag har diskat, dammsugit, gått ut med soporna, rengjort tv-bänken, burit ner cyklarna i förrådet, plockat undan kartonger som vi inte behöver samt möblerat om på balkongen. Det känns skönt att allting nu är gjort och det skall bli spännande att se vad Dennis säger angående möbleringen i och med att allt bråte nu är borta. Förmodligen tycker han precis som jag - att det ser mer hemtrevligt ut. Eira och Engla verkar iaf gilla det då de har spenderat större delen av dagen där ute och jag tänker snart göra de sällskap.

Eftersom solen värmer samt skiner så vackert har jag funderingar på att gå ner på stan för att möta Dennis i och med att han fortfarande är i skolan, men pga. att han inte svara på Facebook ser det ut som att det inte kommer att bli av. Skulle han få för sig att svara kan jag med säkerhet säga att han enbart vill komma hem och ta det lugnt då hans dagar är väldigt långa (08:30 - 16:30). Det skadar dock inte att fråga.



Kost och träning 30/5-11
Publicerat den

5 dl valioyoghurt med smak av vanilj
1 port. risgrynsgröt med socker
1
¼ dl GB-glass med smak av päronsplit
2 ½ dl GB-glass med smak av krokant
3 dl Bravo med smak av apelsin, mandarin och äpple
1 port. makaroner blandat med köttfärs och morötter
1st Polarbröd med smör och ost
2 dl chokladpudding
1st kiwi



Saknaden av dig
Publicerat den


Saknaden av dig är så stor.
Du finns ej mer, men i mitt hjärta du nu bor.

Jag tänker på dig varje minut

Och saknaden av dig  tar aldrig slut.

Dag efter dag skriker mitt hjärta efter dig
Och jag önskar så att du vore hos mig.


Skriven av Louise Hedblom 2008/09/24




Ni får dessvärre vänta ett par dagar
Publicerat den

Det var denna kväll tänkt att Ni skulle få ta del av ett par dagboksanteckningar från tiden med R, men pga. att jag har glömt den viktigaste dagboken hos mina föräldrar i samband med rättegången får Ni dessvärre vänta ett par dagar.

Anledningen till att jag vill dela med mig av detta beror på att det kan vara skönt för mig att få berätta om mitt liv och mina erfarenheter samt att det kan vara till värde för andra som har varit med om liknande eller samma sak.



Svar på kommentar
Publicerat den




Alla har en egen definition av vad som är viktigt samt vettigt och körkort står inte på min lista i och med att jag har körfobi (!) samt att jag inte känner något behov av det eftersom jag alltid har lyckats bosätta mig relativt centralt. Det kan dock bli omständigt när man storhandlar, men det är ingenting som jag känner att jag lider av eftersom allting går bara man vill - och nu råkar det vara så att jag inte vill ha körkort.

Vad skadeståndet skall spenderas på är enbart min ensak och det viktigaste för mig är att jag mår bra. Ni har ingen aning om vad det är som får mig på bättre humör samt vad som får mig att känna ett inre lugn.

Det är fascinerande och en aning patetiskt att se hur folk kan rasa över att man spenderat ynka 6 % av beloppet på kläder!



Nu behöver jag inte tänka på detta
Publicerat den

När beslutet från Brottsoffermyndigheten kom i torsdags följde det med ett papper som sade att jag måste underrätta Kronofogden om att skadeståndet har betalats ut - så att de inte gör en utmätning på gärningsmannen. Det har tagits omhand nu under eftermiddagen och förhoppningsvis har de brevet imorgon i och med att det inte är tömning förrän kl.18.

Eftersom monokinin var i fel storlek passade jag även på att retunera den i och med att den skulle ha varit betald på onsdag om jag valt att behålla den. Om jag har turen på min sida anländer den till Ingelita på onsdag. Förhoppningen är då att de skall skicka ut den nya som jag har beställt.



Det känns ovant att inte ha någonting att göra
Publicerat den

Det kommer att bli en otroligt slapp vecka av den anledningen att klassen skall på hajk. Eftersom jag inte läser kursen natur och friluftsliv samt att jag är klar med alla uppgifter och kompletteringar innebär det att jag är ledig fram tills nästa tisdag. Det är dock sagt att jag skall infinna mig på skolan i eftermiddag för att medverka på JB-dagen, men pga. att jag inte har fått någon information om vad det är som gäller kommer jag att stanna hemma. 

Eftersom jag, som tidigare nämnt, inte har några uppgifter kvar kommer de närmsta dagarna förmodligen att kännas tråkiga samt en aning värdelösa. Det gäller då för mig att hitta någonting att sysselsätta mig med och som det ser ut nu kommer jag att fortsätta med mitt scrapbook-album.

Nästa helg kommer jag däremot att ha mer att göra i och med att Helena kommer och levererar Malte.
Som jag har längtat efter honom!



Svar på kommentar
Publicerat den




Vad pengarna spenderas på har ingen annan med att göra och jag tycker inte att du skall yttra dig om detta i och med att du inte har någon aning om hur mycket pengar det rör sig om. Det är ingen liten summa som befinner sig på kontot!

Skadeståndet är som plåster på såren för vad R utsatte mig för och de skall alltså gå till saker som får mig att må bra (!). Ni skulle bara veta vilken skada han har åsamkat mig, så att köpa kläder har jag fan gjort mig förtjänt av!

Det skall också tilläggas att det inte är våra pengar, utan det är MINA PENGAR.


När det kommer till katterna har vi hittat två lösningar som passar oss alla. Eira har t.ex. inte bajsat på golvet på 48 timmar, vilket är bra gjort i och med att hon tidigare bajsade på golvet minst en gång om dagen. Nu har vi inte sett ryken av det, utan nu används lådorna precis som vanligt. Allt tack vare en extra låda samt att vi skurat golvet med citron flera gånger om dagen. Det ser alltså ut som att de inte behöver kastreras riktigt än, men vi avvaktar och ser hur det artar sig.

För att svara på din fråga: Vi har aldrig haft några problem med katterna ekonomiskt då vi har råd att köpa alla nödvändigheter samt saker utöver det. Anledningen till att de inte har kastrerats tidigare beror på att vi har behövt pengarna till sommarhyran samt att vi inte vill kastrera dem om det inte är absolut nödvändigt.

Varken Eira eller Engla har visat tecken på att de mår dåligt, utan de har agerat precis som vanligt förutom Eiras bajsande på golvet - som nu har upphört.





Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.21: Alexandra Stan - Show me the way




Det händer ingenting för tillfället
Publicerat den

Det har varit en lång och mörk dag av den anledningen att jag har varit deppig. Varför kan jag inte svara på i och med att jag inte vet. Jag skulle dock tippa på att det beror på att jag känner mig allmänt äcklig när jag inte har fixat håret (tvättat det) samt sminkat mig. Förhoppningsvis blir det bättre imorgon, men det återstår att se.

Eftersom jag inte har någonting att dela med mig av för tillfället tänkte jag önska Er en trevlig kväll samt säga godnatt.



Kost och träning 29/5-11
Publicerat den

3 dl Valioyoghurt med smak av vanilj
1 port. fil med müsli, russin och nötter
3 dl Bravo med smak av apelsin, mandarin och äpple
1st hamburgare med bröd, sallad, gurka, tomat, ketchup och riven ost
1st Tuc med smak av sourcream and onion
Morötter och fresh island-dip
3 dl Premier läsk med smak av mango
1st Polarbröd med smör och ost


Utvärdering: Trots att jag intar någonting som är onyttigt (eller innehåller mycket socker) dagligen känns det som att det är påväg att gå åt rätt håll eftersom jag har lyckats trappa ner på mina fällor. Tidigare kunde jag äta godis flera gånger i veckan, men den senaste månaden tror jag att jag har ätit godis tre- fyra gånger (alltså snitt en gång per vecka).

Det skulle inte fungera för mig att sluta med allting tvärt, utan det känns bäst att försöka ta det stegvis och det har fungerat även om jag emellanåt äter glass, chokladpudding osv. Med tiden tänkte jag försöka trappa ner på det också, men allting har sin tid.

Vad gäller träningen tänkte jag komma igång med den så snart som möjligt. Har planerat att gå till gymmet några vändor förutsatt att gymkortet fungerar. Annars får det bli promenader, antingen själv eller mer Dennis.



Det är tillåtet att unna sig vackra saker
Publicerat den

Gickr helps you to pimp your myspace


Det är nu tre dagar sedan som Brottsoffermyndigheten betalade ut mitt skadestånd och om sanningen skall fram har jag stor ångest över det i och med att jag vill tänka smart istället för att impulsköpa saker som jag egentligen inte behöver. Det skulle vara busenkelt att spendera hela beloppet på bl.a. kläder, skor, smink, tatueringar m.m, men jag vill försöka tänka smart samt vara sparsam även om det är mina pengar - pengar som jag kan använda till vad jag vill.

Många av oss har någon gång önskat en stor summa pengar, men tro mig - när man väl sitter där är det otroligt svårt att bestämma sig för vad man skall spendera dem på. Som det är nu har jag råd att köpa allting som står på min önskelista, men eftersom jag vill agera vuxet och visa att jag kan hantera pengar får jag helt enkelt prioritera det som är viktigast och i mitt fall är det ny legitimation samt kläder (då jag är i stort behov av det). Det kommer givetvis att inhandlas andra saker som bl.a. en systemkamera, men det får dock bli senare då jag vill ta det viktigaste först.

De senaste månaderna har jag använt samma kläder hela tiden (5-7 klänningar) och pga. att jag har tröttnat på det skickade jag tidigare under dagen iväg en beställning på Nelly.com. Eftersom de ständigt uppdaterar sitt lager och utbud finns risken att man inte hinner köpa de kläder man faktiskt gillar och det kändes därför som att det var lika bra att passa på då det för tillfället finns mycket fint.

Eftersom jag fullkomligt hatar byxor fick det bli 10st klänningar (som Ni kan se ovan). Det skall till dem införskaffas leggings samt att alla mina skor skall lämnas in till skomakaren. Det känns som att det är onödigt att köpa nya när jag faktiskt har ett antal som enbart behöver nya klackar.



Ännu en anledning till varför man inte bör dricka
Publicerat den

Det var ett herrans liv i en lägenhet på våningen ovanför då en fest eskalerat i ett bråk runt kl.23:30 igår kväll. Till en början kunde man höra en karl samt en kvinna skrika, som att hon blev misshandlad, och efter ett tag tycktes vi höra ännu en karl samt att det dunsade i golvet - ungefär som att de kastade möbler runt omkring sig.

Vi blev båda väldigt rädda och Dennis tyckte att jag skulle ringa polisen, men det behövdes inte då de kom bara några minuter senare. Med spänning väntade vi på att någonting skulle ske, vilket det också gjorde. Det kom nämligen ett kamerateam som gick runt och förhörde folk, filmade polisbilen m.m. Polisen skickade även ut en del av partyprissarna samt att de efter kanske 20 minuter kom ut tillsammans med en man. Han blev alltså gripen, men om jag tolkade tidningen rätt under morgonen har handlade det inte om någon allvarlig misshandel (det var en bråkig kväll på många håll här i Västerås enligt uppgifter).

Det är fortfarande så att jag får kalla kårar när jag hör en kvinna skrika på det där sättet. Det har tidigare förekommit situationer som dessa, men inte i lika stor utsträckning så att man har behövt ringa polisen. Ett tag blev jag även arg och för en sekund funderade jag på att gå upp till lägenheten för att fråga vad fan de höll på med, men jag avstod då jag inte ville bli inblandad i och med att polisen ändå kom till slut.



Kost och träning 28/5-11
Publicerat den

1st smörgås med smör och ost
1st bit glasstårta med smak av vanilj, choklad samt hasselnöt
1st taco bestående av bröd, sallad, gurka, tomat, paprika, majs, ost och köttfärs
4st taco bestående av skal, sallad, gurka, tomat, paprika, majs, ost och köttfärs
Tuc med smak av sourcream and onion
6 dl Premier läsk med smak av mango
1st kexchoklad med smak av banan
1st klunk schweppes tropical
2st kiwi
Vindruvor




Kexchoklad banan
Publicerat den

När jag för tre dagar sedan läste Emmas blogg upptäckte jag att det kommit en ny smak från Cloetta, nämligen kexchoklad banan! Tidigare har jag provat original, blåbär samt hallon och nyfiken som jag är kunde inte låta bli att smöra till mig den med banan när vi var inne på Ö&B i eftermiddags.

Eftersom jag är en sådan gottegris valde jag att öppna chokladkakan i bilen, bara några minuter efter att den betalats. Elias, som smakat den tidigare, sade att den är god samt att den påminner om chokladdoppade skumbananer vilket han också hade rätt i. Denna hade dock inte lika mycket smak, utan det var en bra balans mellan chokladen samt bananen.

Tack vare att balansen var så pass bra får veckans provsmakning betyget 4/5. Förövrigt kan jag tänka mig att köpa denna igen, men jag föredrar den med blåbär.



Utvecklingen går framåt
Publicerat den

Detta kommer att bli ett väldigt kort inlägg, men jag tänkte bara meddela att Bloggsvar har bytt namn och heter numera blogresponse. Det innebär att min widget ser annorlunda ut, men frågorna ställs på exakt samma sätt som innan uppdateringen. Bara att klicka på Våga fråga! som Ni hittar under chatrutan.



Det börjar bli standard
Publicerat den

Det har varit en rolig samt fullspäckad dag av den anledningen att familjen har varit på besök. Det är nästan så att det har blivit standard att de åker ner runt löneutbetalningen för att bl.a. hjälpa oss att storhandla, men också för att besöka IKEA. Vi har givetvis ingenting emot att de är här med jämna mellanrum då det alltid är lika trevligt att träffa dem samt att det är skönt att få hjälp att storhandla i och med att alla stormarknader ligger en bit ifrån vår bostad. Det är svårt att få med sig alla varor på bussen och det är bara omständigt att behöva åka fram och tillbaka.

Som många av Er säkert redan vet brukar vi vid dessa besök åka till IKEA samt Willys, men pga. att vi bestämt oss för att köpa en till kattlåda valde vi att först svänga in på Ö&B. Det fick bli en ljusblå låda då jag tidigare under dagen läste att katter tydligen skall dras till färgen. Om det stämmer är en helt annan femma, men det tåls att prova då vi är mottagliga för alla tips och råd.

Snäll som mamma är erbjöd sig att betala de saker som vi plockat åt oss. Denna gång blev det en lykta, återförslutningsbara påsar, påsklämmor, sittdynor till stolarna på balkongen, galgar och fem stycken burkar. Jag fick även en mobiltelefon, Nokia C3-00. Tack så mycket.

Efter att vi storhandlat begav vi oss tillbaka till lägenheten för att laga mat. Det fick bli tacos då mamma erkände att hon saknar det i och med att de inte äter det hemma längre av den anledningen att folket (d.v.s. Elias och pappa) har tröttnat på det. Det var iaf gott, men jag förstår varför det inte äts särskilt ofta - det mättar inte.

Det finns inte så mycket mer att säga om dagen mer än att vi är tacksamma för alla saker som vi har fått samt att vi tackar för besöket.



Jag förstår inte vad det är som är fel
Publicerat den

Som tidigare nämnt har Eira fått för sig att golvet är hennes toalett och vi har misstänkt att hennes agerande är en form av protest mot att katterna har fått spendera tidigare dagar i badrummet (de gör det inte längre), men de senaste dagarna har vi kommit underfund med att det måste bero på någonting annat. Vad det är vet vi inte, men oavsett vilket skick lådan är i samt att vi nu har flyttat på den för att hon skall passera den varje gång hon går in i badrummet så fortsätter hon att bajsa på golvet.

Detta har pågått i över en vecka och vi börjar känna oss relativt hjälplösa. Vi har provat att sätta ner henne i lådan med jämna mellanrum, inte rengöra den för ofta (brukar annars rengöra den från avföring 2-3 gånger per dag) samt skura golvet när olyckan har inträffat. Det har dock inte hjälpt ett skvatt och vi börjar nu få brist på idéer.

Eftersom vi inte har råd att kastrera dem måste vi hitta andra alternativ och som det ser ut nu kommer vi att införskaffa en till låda då det kan vara så att hon vill kissa i en och bajsa i en. Det kan också vara så att hon inte tycker om kattsanden. Skulle inget av detta hjälpa får vi helt enkelt beställa Feliway och hoppas på att det är lika effektivt som det ryktas om.

Enligt källor på internet skall även citron samt klorin vara effektivt. Katter gillar nämligen inte citron och golvet har därför skurats med citronlösning (brukar köpa sånt och späda ut i vatten för att sedan dricka det). De dras även till klorin och det rekommenderas därför att man skall skura golvet med citron samtidigt som lådan skall skuras med klorin. Det är någonting som jag tänkte att vi skulle prova. Frågan är bara vart man köper klorin eftersom butiker inte får sälja det hur som helst.

Har Ni några förslag?




Nu får det fan vara nog
Publicerat den

Den senaste timmen har jag spenderat vid datorn och tack vare hårt arbete är nu kompletteringarna i naturkunskapen gjorda samt att uppgiften har lämnats in. Det återstår dock att se om detta räcker för att få ett MVG, men David sade att om resten av arbetet uppfyller samma kvalitet som tidigare kommer jag att få det. Jag anser att jag har lagt till det som behövs, men jag tänker definitivt inte ta ut någonting i förskott då jag inte vill bli besviken. Detsamma gäller specialidrott B. Johan har inte diskuterat betyg med mig än och trots att jag anser att jag förtjänar ett högt betyg försöker jag att inte förvänta mig någonting med risk för att bli besviken.

Det som återstår av dagen är att dammsuga och plocka undan saker som inte skall ligga framme. Sedan får  vi besök av familjen, men de kommer inte förrän runt kl.12 vilket innebär att vi har tid på oss att städa och göra i ordning allting.



Kost och träning 27/5-11
Publicerat den

Vindruvor
1st MilkTime squeezy
2 port. chokladpudding med jordgubbar
5 st Tuc med smak av sourcream & onion
6 dl Bravo med smak av apelsin, mandarin och äpple
1 port. kycklingsallad bestående av sallad, gurka, tomat, majs, ananas och kyckling

50 minuter promenad (6 km)


Kommentar: Det känns inte som att jag behöver kommentera dagen särskilt mycket då Ni själva kan se hur det har gått - bedrövligt. Jag har helt enkelt inte haft någon matlust samt att jag under eftermiddagen kände mig en aning besviken när David berättade att jag hade två punkter kvar på naturkunskapen för att kunna uppmå högsta betyg.

Tidigare när jag har varit deppig har det resulterat i att jag proppat i mig mängder av onyttigheter, men under kvällen ratade jag pizza och valde än en gång kycklingsallad. Jag struntade även i chips, godis samt läsk och köpte istället morötter med dip - som jag aldrig åt.



Vilken tur att jag har en sådan glöd
Publicerat den

Det kommer att bli en sen kväll denna fredag av den anledningen att jag måste försöka bli klar med naturkunskapen i och med att den skall vara inlämnad absolut senast på onsdag. Även om jag skulle kunna ta det relativt lugnt fram tills dess känns det som att det är lika bra att bli klar med allting så att jag kan njuta av den lediga tid jag får, för det var länge sedan jag hade någon form av fritid. De senaste månaderna har upptagits av studier och det ska därför bli skönt att få ta det lugnt för ovanlighetens skull. Få spendera mer tid med Dennis, framförallt.

Kvällen har bestått av vila samt pluggande då jag känner mig en aning stressad över att jag har kompletteringar kvar att göra. Efter allt slit borde jag inte dra på min detta, men förmodligen har jag helt enkelt slarvat och jag får väl vara glad över att det är två enkla saker som jag skall ändra/skriva om.

Det ska bli spännande att se hur länge vi kommer att stanna uppe, men förhoppningsvis sover vi inom loppet av tre timmar då det kan vara välbehövligt med några timmars sömn innan familjen kommer på besök imorgon. De ska hjälpa oss att handla, åka till IKEA samt lämna en mobiltelefon och utemöbler (som vi skall ha på balkongen). Det börjar bli standard att de kommer på besök fram emot löneutbetalningen, men det känns faktiskt väldigt bra för oss eftersom det är svårt att storhandla när man inte har någon bil.



Det går inte att lita på någon
Publicerat den

De senaste veckorna har jag väntat spänt på min monokini, men när jag under kvällen hämtade ut den kom jag att bli besviken då färgen jag beställt inte längre existerar. Leverantören hade istället för att meddela mig om detta skickat samma monokini, men i en annan färg. De hade även halverat priset samt att de bjuder på frakten om jag skulle känna att jag vill skicka tillbaka den.

Monokinin är väldigt vacker, men pga. att den inte passar måste jag dessväre retunera den och beställa en ny. Eftersom denna inte längre finns i lager måste jag välja en annan och som det ser ut nu blir det en leopardmönstrad. Frågan är bara om jag skall beställa storlek medium eller storlek large i och med att small var minst en storlek för liten.

Eftersom Ingelita (som monokinin är beställd från) inte har någon storleksguide valde jag att, innan jag skickade in ordern, kontakta dem och fråga vilken storlek som skulle passa mig bäst i och med att jag har strl 34/36 på överkroppen samt strl 38/40 på underkroppen när det gäller badkläder. De sade då att medium skulle bli alldeles för stort och de rådde mig därför att köpa small. Det skulle jag inte ha gjort eftersom den nu inte passade. Jag skulle ha gått på min magkänsla och beställt en medium (eller large) från början.



Det börjar lida mot sitt slut
Publicerat den

Det blev en långdragen eftermiddag av den anledningen att alla hade bråttom att redovisa. Det resulterade i att jag fick vänta till sist, men det gjorde ingenting eftersom jag sedan innan hade en hum om vilket betyg jag skulle få i kursen. Jag fick alltså sitta och träna på mitt tålamod. Det händer nämligen att jag blir väldigt rastlös samt får ont i knäna om jag måste sitta stilla under en längre tid (satt på samma ställe och väntade i 2 ½ timme).

Medan Fredrik, som var innan mig, hade sin redovisning valde jag att kliva ur soffan då Louise (vi är två i klassen som heter så) påstod att det är farligt att ha sex när man är gravid. Jag och Malla förklarade då att det är fullt möjligt att ha samlag fram tills förlossningen. Det kan t.o.m. sätta igång värkarbetet fram mot slutet.

När vi ändå var igång och pratade om graviditeter samt barn började vi diskutera det här med förlossning. Louise, Anna och Josefin hade nämligen frågor angående hur min abort gick till, om det gjorde ont osv. Det är alltid lika roligt när folk inte tror sina öron när jag säger att jag har fött barn. Nu tänker jag inte gå in mer på det eftersom många av Er redan känner till min så kallade historia.

Mitt uppe i diskussionen blev vi avbrutna då Fredrik var klar, vilket innebar att det var min tur att redovisa. Det gick som väntat bra och Johan sade att det märktes att jag var påläst. Tack vare att R hade ett hetsigt humör samt uppvisade symptom för ADHD bidrog det till mitt betyg. Hade det inte varit för honom tror jag inte att det hade gått lika bra. Jag behövde nämligen inte ha en enda stödlapp med mig, utan jag kunde precis allt. Det resulterade i ett MVG.


Det har tidigare varit sagt att alla uppgifter skall ha inlämnats idag, men deadline har istället flyttats till på onsdag. Har man inte lämnat in allting innan dess är det kört. När jag lämnade in naturkunskapen under gårdagen trodde jag att jag äntligen var klar för i år, men det visade sig att David anser att jag måste lägga till två punkter för att nå högsta betyg så det skall jag göra under helgen. Helst vill jag bli klar idag, men jag tänker inte stressa.



Allting kommer att gå min väg till slut
Publicerat den

Tack vare att jag under gårdagen blev klar med samt lämnade in naturkunskapen har David gett mig ledigt under förmiddagen. Det innebär att jag hade kunnat ta sovmorgon, men pga. att det var relativt ljust i rummet samt att Eira och Engla lekte en del fick jag inte mer än 3-4 timmars sömn.Troligen kommer det att fortsätta såhär de kommande veckorna, men jag är villig att ge upp sömnen för katternas skull. Allt för att de ska få det så bra som möjligt.

Eftersom jag har varit vaken i ca 6 ½ timme har jag hunnit med att äta frukost, duscha, tvätta håret samt plugga. Vi har nämligen en sak kvar att göra innan vi är klara för läsåret (iaf jag) och det är att ha individuell redovisning i habilitering. Den kommer att äga rum kl.12:50 i eftermiddag och Johan har lovat mig ett MVG om det går bra, vilket jag är övertygad om att det kommer att göra då jag är väldigt säker på dövhet och ADHD - som jag skall prata om. Det är nästan så att jag inte behöver ha med mig några stödlappar denna gång och det känns otroligt bra att all fakta faktiskt har fastnat samt att jag har erfarenhet av ADHD då R påstod sig ha det samt att några bekanta har det.

Pga. att alla i klassen förutom jag, Denise och Daniel skall på hajk nästa vecka innebär det att detta är den sista riktiga skoldagen för läsåret. Nu kommer jag visserligen att infinna mig i skolan på onsdag då Johan skall gå igenom mitt betyg i specialidrott B, men utöver det blir jag klar i eftermiddag.



Svar på kommentar
Publicerat den




Det viktigaste för mig var att han fick ta konsekvenserna för vad han utsatte mig för och det får han nu göra genom sina straff. Pengarna är endast plåster på såren och när de kom in på kontot igår var det som ett avslut för mig då jag visste att jag aldrig mer skulle behöva ha med honom att göra.

Förstår du bättre nu?



Kost och träning 26/5-11
Publicerat den

2st pannkakor med sylt och grädde
2 dl lättdryck med smak av päron
2st varma mackor med smör, skinka, ost samt kött- & grillkrydda
2 dl lättdryck med smak av citron/lime
1 port. chokladpudding med jordgubbaroch grädde
1st äpple
3 ½ st kiwi

50 minuter promenad (6 km)


Kommentar: Kostintaget har denna dag varit bedrövlig, på ren svenska. Eftersom jag har tröttnat på originalrost valde jag att endast äta ett äpple till frukost och det resulterade i att jag var väldigt hungrig vid lunch. Det stod dock pannkaka på menyn och det är inte särskilt mättande samt att jag har tröttnat på det i och med att det serveras varannan torsdag. Det kändes dock som att det var lika bra att äta eftersom det som sagt är väldigt viktigt.

Pga. det tunga, men positiva beskedet tyckte jag att jag kunde få unna mig chokladpudding med jordgubbar och grädde. Tankarna var dock inne på godis först, men jag valde istället att investera i en korg med vindruvor. Det kändes väldigt bra och förhoppningsvis kommer det att fortsätta såhär framöver. Att jag ratar saker som jag i vanliga fall tycker är gott samt oemotståndligt.



En känsla av befrielse
Publicerat den

Efter tårar samt magont känns det som att beskedet har börjat sjunka in och det har nu gått upp för mig att jag för första gången i mitt liv inte kommer att hindras från att göra eller köpa saker som får mig att må bra.

Vetskapen om att alla dessa år av problematik och drama har fått ett slut går inte att beskriva med ord. Det känns som att alla bitar har fallit på plats samt att det äntligen finns en mening. Tidigare har glädjen till livet sakta tynat bort, men den senaste tiden har gnistan varit påväg tillbaka och nu brinner lågan för fullt. Det är för mig en mäktig känsla i och med att de senaste 15 åren har varit väldigt händelserika samt problematiska. Det är inte förrän nu som jag känner att livet är underbart. Att jag klarar av allting bara jag vill samt tror på mig själv. Aldrig har jag känt mig så trygg, lättad och lycklig - allt tack vare att mardrömmen fick ett slut.

Det finns så mycket som jag skulle vilja säga, men det är så otroligt svårt att finna ord för hur jag känner.



Härmed går jag vidare med mitt liv
Publicerat den

Det har varit en väldigt omtumlande dag av den anledningen att jag har fått många glada besked. Det första beskedet kom från Helen då vi under lektionen diskuterade det här med betyg. Hon sade att oavsett hur det gick på de nationella proven kommer jag att få MVG i både svenska B och engelska B. När hon sade det blev jag alldeles varm i kroppen samt att glädjen var så stor att jag bara ville hoppa och skrika.

Eftersom jag inte ville påverka mina klasskamrater negativt (då jag vet att många har rester kvar att göra) samt att min sista uppgift för läsåret är klar valde jag att gå hem. Vad jag inte visste då var att jag skulle mötas av ännu ett besked. Ett besked som skulle komma att förändra mitt liv.

Ni som har följt min blogg under en längre tid vet att jag har blivit misshandlad av en tidigare pojkvän och att det har varit stor fokus kring polisutredningen, rättegången samt skadeståndet de senaste två åren. Brevet som låg och väntade på mig när jag kom hem var från Brottsoffermyndigheten - som jag kontaktade den 11:e.

De senaste dagarna har min största farhåga varit att de ska skicka ett brev med information om att de avsäger sig ansvaret att betala, men jag hade turen på min sida då det längst ned på pappersarket stod:"Brottsoffermyndigheten tillerkänner Louise Hedblom brottsskadeersättning med .............. kr". Det stod också att beloppet skulle infinna sig på mitt konto inom fem arbetsdagar, men när jag loggade in på internetbanken upptäckte jag att varenda krona redan fanns där. Nu ligger de i säkert förvar och jag kommer att tänka mig för väldigt noga innan jag spenderar dem.

Reaktionen av detta blev en flod av tårar. De som inte har varit med om någonting liknande kan inte föreställa sig hur det känns att få beskedet om att det äntligen är över.
Aldrig mer behöver jag tänka på honom. Aldrig mer behöver jag vara rädd för honom. Aldrig mer behöver jag fly, utan nu kan jag gå vidare med mitt liv till 100 % och bara fokusera på det goda i livet. Aldrig har jag varit så lycklig och skräckslagen på samma gång.



Kost och träning 25/5-11
Publicerat den

1st originalrost med smör och ost
3 dl lättdryck med smak av päron
1st grov fralla bestående av grovt bröd, smör, sallad, ost, skinka och paprika
2st ugnstillagade mackor med smör, skinka, ost och kött- & grillkrydda
3 dl lättdryck med smak av svartvinbär
1 port. pytt i panna med ägg
5 dl MER
1st Piggelin
Vindruvor

50 minuter promenad (6 km)
30 min dance dance revolution



We all need a break once in a while
Publicerat den

Som tidigare nämnt skulle vi i åk.2 på hälsa- och idrottsprogrammet (d.v.s. min klass) åka till riksidrottsmuseumet i Stockholm idag. Det började dock inte särskilt bra då vi höll på att missa tåget pga. att min mentor delade ut biljetterna samtidigt som han inte hade någon koll på klockan. Efter att ha påmint honom om det sprang vi iväg till perongen och satte oss på första bästa plats. Bara minuten senare stängdes dörrarna, vilket innebär att vi hade en jävla tur - om man får uttrycka sig så.

Väl i Stockholm blev vi en aning förvirrade då det på våra biljetter stod att vi skulle åka T-bana, men när vi klivit ut från centralstationen samlades alla vid en busshållplats för att ta buss nr.69 till Djurgårdsbrunn. Som tur var löste sig allting och vi anlände till museumet strax efter kl.10. Det var dock stängt då de inte öppnar förrän kl.12, men pga. att vi hade en bokad guidening släppte de in oss.

Det första som hände var att en kvinna (som jag inte minns namnet på. Tror inte hon presenterade sig ?) gav oss information om att guideningen inte skulle börja förrän kl.11:30, vilket innebar att vi hade 1 ½ timme på oss att se oss omkring.

Till en början var jag väldigt uttråkad, men när vi (jag, Denise och Alexandra) klev in i rummet för sport kunde jag inte låta bli att le när jag upptäckte dansplattformen. Efter en stunds betänketid bestämde jag mig för att dansa och om jag förstått det rätt hette spelet Dance dance revolution.

Efter att ha dansat i ca 30 minuter kändes det som att det var dags att avsluta. Dels för att jag blev så otroligt varm (och en aning svettig) av allt dansande samt att den guidade turen snart skulle börja. Det finns dock inte särskilt mycket att säga om den mer än att en man vid namn Karl redogjorde för idrottens samt sportens historia.

När vi kände oss klara på museumet tog vi bussen tillbaka till stan där Denise och jag sprang in på Pressbyrån för att köpa någonting att äta. Det fick för min del bli en smörgås, MER, ett äpple och en Piggelin.

Om man skall sammanfatta dagen så har den varit bra och efter att ha dansat på detta sätt för första gången har jag konstaterat att detta är någonting som jag vill köpa hem. Det kostar inte så fasansfult mycket, så när jag har råd kommer jag att införskaffa dance dance revolution.

Det skall också tilläggas att jag fick ett väldigt glädjande besked under eftermiddagen. Som många av Er säkert redan vet har jag under den senaste månaden läst en kurs vid namn medicinsk grundkurs (som klassen läste i åk.1). Till en början hade jag endast omdöme G i den, men tack vare mina högkvalitativa arbeten slutade betyget på ett MVG.
Detta är det femte för detta läsår (har fått betyg i 7st kurser hittills. De andra två slutade på VG).



Kost och träning 24/5-11
Publicerat den

1 port. mannagrynsgröt med socker
3 dl lättdryck med smak av svartvinbär
1 port. makaroner med (två) kokkorv, sallad och ketchup
2 ½ dl chokladpudding med jordgubbar och grädde
2st kiwi

50 minuter promenad (6 km)



Man lär sig av sina misstag
Publicerat den

S, du behöver inte komma och predika om att vi har gjort fel angående katterna - för det är vi väl medvetna om. Vi är allt annat än stolta över att ha stängt in de i badrummet, men vi har haft en anledning till att göra det. Det har dock gått upp för oss att vi måste ändra vårat sätt att tänka samt att det behövs särskilda resurser för att katterna inte skall klösa på tapeten.

De får sina klor klippta regelbundet samt att de (precis som tidigare) får vistas fritt större delen av dygnet. De har dock inte tillgång till vardagsrummet om nätterna pga. att vi vill kunna ha uppsikt över kablarna.

Vad vi kommer att göra nu för att det skall fungera är att bl.a. köpa en större klösbräda samt Feliway. De kommer även att kastreras när vi har råd, men när det kommer att ske är ännu oklart eftersom vi som tidigare nämnt måste spara majoriteten av pengarna som blir över efter att vi har betalat alla räkningar.

Det skulle uppskattas om du kunde sluta jämföra mitt liv med ditt hela tiden, för jag är inte ett dugg lik dig (och det är jag väldigt glad över!) samt att du inte kan jämföra våra djur eftersom alla individer är olika.



Stoltheten kan ingen ta ifrån mig
Publicerat den

Eftersom sovrumsdörren stod öppen inatt har jag endast fått ca 5 timmars sömn, men trots det lyckades jag ta mig igenom skoldagen. Det lämnades t.e.x in två stycken arbeten samt att jag framförde min muntliga presentation av engelskaboken jag läste för inte så länge sedan. Det innebär att jag endast har naturkunskapen samt redovisningen av habiliteringen kvar - sedan är jag klar för detta läsår!
Det känns otroligt bra och jag är så fruktansvärt stolt över mig själv som har lyckats åstadkomma alla dessa högkvalitativa arbeten. Nu återstår det endast att se vad jag får för betyg i respektive kurser, men som det är nu ser det väldigt lovande ut.

Det har varit en tråkig samt energikrävande dag i och med att jag valde att hoppa över lunchen av den anledningen att det serverades lax, vilket jag inte äter. Det första riktiga energigivande målet intogs alltså inte förrän Dennis kom hem kl.17. Tack vare slarvet med maten har jag i skrivandets stund en aning huvudvärk, men med lite mat samt en huvudvärkstablett försvinner det. Nu tycker jag visserligen inte om att ta tabletter, men ibland har man inget annat val. Det går liksom inte att sova om man har huvudvärk.

Pga. att klassen skall till riksidrottsmuseumet i Stockholm under morgondagen blir det en tidig uppstigning, men det skall nog inte vara några större problem eftersom jag brukar vakna kring kl.05 när katterna får springa fritt. De agerar alltså väckarklocka även om det väcker mig alldeles för tidigt.


Utöver resan kommer det att bli en del pluggande då jag vill bli klar med naturkunskapen. Det är nämligen deadline på alla uppgifter på fredag, vilket innebär att jag inte har särskilt lång tid på mig. Jag har dock enbart 1-2 sidor kvar att skriva, vilket jag klarar av på någon timme om jag har huvudet fullt av idéer och fantasi.



Det får gärna fortsätta såhär
Publicerat den

De senaste dagarna har det varit diskussioner här hemma gällande Eira och Engla - om vi skall behålla dem eller inte. Anledningen till att samtalsämnet återigen har hamnat på bordet beror på att både Dennis och jag anser att det inte är humant att låta två katter vistas i ett badrum under större delen av dygnet samt att vi är trötta på att behöva plocka upp bajs från golvet det första vi gör när vi släpper ut de på morgonen.

Vem det än är som har bajsat på golvet förstår vi att hon har gjort det i ren protest och vi provade därför att låta katterna springa fritt inatt samt under tiden vi varit i skolan. Det har fungerat bra då inga olyckor har skett någonstans i lägenheten samt att tapeten var orörd. Vi kommer därför att fortsätta med detta och skulle de börja riva på tapeten igen kommer vi att införskaffa Feliway. Skulle inte det fungera kommer vi att söka efter ett nytt hem till dem. Förhoppningsvis slipper vi det då jag verkligen inte vill behöva ge bort dem.



Kost och träning 23/5-11
Publicerat den

1st Polarbröd med smör och skinka
3st potatisbullar med sallad, gurka, tomat, majs och riven morot
4 dl lättdryck med smak av päron
1 port. hemmagjorda potatisklyftor med en schnitzel och sallad
1 dl lättdryck med smak av björnbär och hallon
6st kiwi

50 minuter promenad (6 km)



Härmed säger jag godnatt
Publicerat den

Det blir tyvärr inga inlägg denna kväll av den anledningen att jag inte har någonting att dela med mig av. Inte i den här bloggen iaf... Ni får alltså vänta tills imorgon



Kost och träning 22/5-11
Publicerat den

1st Polarbröd med smör och skinka
½ dl Bravo apelsin- och ananasjuice
1st Donut med strösseltopping
½ st Donut med sockertopping
3 dl lättdryck med smak av svartvinbär
1 port. hemmagjorda potatisklyftor tillagade i ugn med en hamburgare och sallad
½ dl lättdryck med smak av björnbär och hallon
2st originalrost med smör och skinka
½ påse ahlgrens bilar
4st kiwi
Vindruvor



Om man skulle ta och strunta i folk, alltså.
Publicerat den

Det har varit en omtumlande dag då jag har haft hetlevrade diskussioner med en rad olika människor. Det har handlat om alltifrån vänskap till skolarbete och det är nästan så att jag gruvar mig inför att gå till skolan imorgon trots att jag innerst inne älskar att vara där. Förhoppningsvis kan mina lärare hjälpa till att lösa situationen - annars måste jag släppa efter, vilket jag absolut inte vill göra.

Bortsett från det har dagen i ren allmänhet varit bra trots att jag inte har fått särskilt mycket gjort. Det enda jag har hunnit, eller rättare sagt orkat med, är att dammsuga samt arbeta med naturkunskapen. Dock inte lika mycket som jag i normala fall brukar göra och det beror på att jag inte har särskilt stor kunskap om växthuseffekten samt att jag för tillfället inte vet hur jag skall lägga upp texten.

Det var även tänkt att vi skulle tvätta kl.16-19, men av någon anledningen har tvättstugans bokningssystem fått för sig att det är den 23/7 och att klockan är tolv timmar mindre/mer än vad den faktiskt är. Den stod alltså på 04:00 när vi kom ner, vilket inte stämmer. Det innebär att vi inte kunde tvätta samt att vi nu måste vänta på att hyresvärden åtgärdar detta, annars får vi handtvätta i fortsättningen.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.20: Mika Newton - Angel




Kost och träning 21/5-11
Publicerat den

2st Polarbröd med smör och skinka
2st skivor honungsmelon
3 dl Bravo apelsinjuice
4 dl Bravo apelsin- och ananasjuice
1 port. smörmakaroner med köttbullar och ketchup
1st Päronsplit
2st kiwi
63 gram (½ påse) Ahlgrensbilar
1st rulle Center
Varma chips
Popcorn
3 ½ dl Fanta

50 minuter promenad (6 km)


Kommentar: Det blev en del onyttigheter denna kväll av den anledningen att Dennis och jag var på bio. Det känns dock ändå som att det går framåt vad gäller kosten i och med att jag trappat ner väldigt mycket på det onyttiga - i mängden. Tidigare när vi gick på bio kunde jag köpa med mig ett kilo godis, men nu åt jag inte mer än en halv påse med Ahlgrens bilar och en rulle center. Nu åt jag även varma chips och popcorn, men det var ingen större mängd där heller så även om jag fortfarande äter onyttigheter så känns det som att det går i rätt riktning - sakta, men säkert.



Någon gång skall det väl vara min tur att vinna en tävling
Publicerat den

För tre dagar sedan deltog jag i en tävling om en inbjudan till bloggsvar på Marie's blogg och tro det eller ej, men jag var en av de tre som vann! Det innebär att Ni nu kan använda kommentarsfältet, chatten eller bloggsvar vid eventuella frågor.



Festis guava banan
Publicerat den

När Dennis och jag stod i kassan på Hemköp under gårdagseftermiddagen kunde jag inte låta bli att slänga ett öga på kylarna som innehåller diverse drycker. Det slutade med att han fick hämta den blåa festisflaskan då den såg väldigt intressant ut, dels för att innehållet hade samma färg som mitt munskölj och dels för att jag var nyfiken över vilken smak det var då den blåa tidigare var blåbär. Det var det dock inte nu, utan det var guava och banan.

Som vanligt kan det kännas ovant när man provar någonting nytt, men efter att ha tagit några klunkar upptäckte jag att drycken faktiskt var god. Den smakade visserligen inte så mycket guava, men bananen var tillräckligt söt för att den skulle gå hem.

Dennis, som inte tycker om banan, ansåg att den var drickbar. Frågan är bara om han skulle kunna tänka sig att dricka den igen. Det kan iaf jag! Den får 4/5 av mig.



Som väntat överlevde mänskligheten ännu en gång
Publicerat den

Som väntat överlevde mänskligheten ännu en gång och tur var väl det då jag inte är redo att dö riktigt än i och med att det är så mycket jag vill hinna göra innan det är dags: skaffa barn, flytta till hus, bli personlig tränare eller konditor m.m. Skämt åsido så hade Vi nog inte väntat oss någonting annat än detta då alla som förutspått jordens undergång har haft fel. Det skall bli spännande att se vad de religiösa som faktiskt trodde på detta kommer att göra eller säga.

Det har hittills varit en väldigt tråkig dag av den anledningen att jag har sån fruktansvärd mensvärk samt att jag fortfarande har träningsvärk efter torsdagens träningspass (step-up). Det är dock en tröst att veta att värken kommer att gå bort inom ett par dagar, så det gäller att stå ut den lilla tid det varar.

Trots att det är strålande väder har vi spenderat dagen inne och det beror dels på att det blåser, dels på att jag har pluggat/pluggar naturkunskap och dels på att vi helt enkelt inte orkar. Vi väntar med att gå ut till kvällningen då vi skall gå på bio. Det kan hända att vi tar oss en sväng till affären senare då min monokini har kommit!
Jag skall endast hämta ut den. Den kommer dock inte att provas förrän mensen har gått över. Det känns bäst så.



Kost och träning 20/5-11
Publicerat den

5 dl Bravo apelsinjuice
1st Polarbröd med smör och skinka
1st honungsmelon
3 dl Bravo apelsin- och ananasjuice
35 cl Festis med smak av banan och guava
2st lithelles kokkorv med bröd och ketchup
2st kiwi

50 minuter promenad (6 km)



I främmande farvatten
Publicerat den

Som många av Er säkert redan vet är jag ett stort fan av komedier, men morgondagens  biofilm tillhör en annan genre, nämligen action och äventyr. Vi skall, som så många andra, titta på Pirates of the caribbean - i främmande farvatten - då Dennis länge pratat om att han vill se den.

Tack vare att jag verkligen vill bli bättre på det här med kosten har jag bestämt mig för att byta ut godiset mot popcorn även om det givetvis inte är särskilt nyttigt det heller. Jag älskar dock att ha någonting att knapra på när man ser på film, men jag har ingen lust att dra med mig t.ex. frukt till salongen och det får därför bli såhär. Hellre att jag tar små steg i rätt riktning än att jag tar ett för stort steg och sedan faller tillbaka i gamla vanor.



Det är inte klokt vilken energi jag har
Publicerat den

Det blev en relativt kort skolvecka för min del då jag bestämde mig för att stanna hemma måndag och tisdag av den anledningen att jag kände mig något febrig samt att jag ännu inte kommit ur chocken vad gäller Kendjis bortgång. Nu känns det dock som att chocken har lagt sig samt att koncentrationen och motivationen är tillbaka.

De senaste dagarna har jag tagit det relativt lugnt då majoriteten av mina arbeten är klara samt inlämnade. Som det är nu har jag endast två uppgifter samt två redovisningar kvar, som jag kommer att beta av nästa vecka. Sedan är jag klar för detta läsår! En del av mig ser fram emot sommarlovet då det ska bli skönt att äntligen få slappna av och tänka på annat medan en annan del av mig fruktar inför det dels för att det kommer att kännas konstigt att inte behöva plugga och dels för att Dennis kommer att vara bortrest under fyra veckors tid.


Tidigare under dagen blev jag underrättad om betyg i ergonomikursen (som vi läste under praktiken) samt att jag fick ett omdöme i naturkunskapen. Som väntat fick jag högsta betyg i ergonomin, vilket jag nästan hade räknat med då ergonomi-/praktikuppgiften var den längsta jag någonsin skrivit samt att jag lade ner oerhört mycket tid på den. David berättade också att han läst igenom mitt arbete i naturkunskap (det jag skrivit hittills) och han sade att om resterande delar av uppsatsen är lika bra som de tidigare så kommer jag att få ett högsta betyg även där.


Någonting annat som hände under dagen var att jag på skoj kikade igenom alla mina arbeten för att se hur många A4 jag har skrivit under läsåret och jag fick det till hela 204 A4. Nu kommer siffran givetvis att öka i och med att jag har två arbeten kvar, men jag tycker ändå att det är sjukt! Förstår Ni nu hur mycket arbete jag har lagt ner på skolan?



Kost och träning 19/5-11
Publicerat den

1 port. mannagrynsgröt med socker
1st grov fralla bestående av grovt bröd, smör, sallad, skinka och ost
350 ml Proviva mango
33 cl Minute maid med smak av apelsin
3st polarbröd med smör och skinka
2 skivor (ca 180 gram) honungsmelon
3 dl Bravo apelsinjuice
3 dl Bravo apelsin- och ananasjuice
1st kiwi

50 minuter promenad (6 km)
175st hopp med hopprep
Utmaning nr.15 på step up-bräda
Rakbensdrag bakåt i kabelmaskin 30x3


Kommentar: Dagen har bjudit på det första riktiga träningspasset på två veckor och det kändes väldigt bra trots att jag inte kunde hålla mig till mitt planerade program pga. skavsåret. Jag lyckades dock träna så hårt att jag gick in i omklädningsrummet med flåset i halsen och svetten som rann.

När det kommer till kosten anser jag att jag har gjort ett väldigt bra jobb då jag hållt mig till relativt nyttiga saker (även om folk kanske tycker att juice bara är proppat med socker. Jag tycker dock att juicen som jag dryckit idag är mycket bättre än lättdryck). Jag ratade även päronsplit när Dennis erbjöd mig en och det kändes mäktigt då jag, som Ni säkert redan har märkt, älskar sötsaker.



Nu är det inte långt kvar
Publicerat den

Tro det eller ej, men jag har faktiskt inte så mycket att dela med mig av denna kväll. Det har nämligen inte hänt någonting nämnvärt förutom att gårdagens skoköp var bortkastade pengar i och med att jag fick stora skavsår på hälarna efter enbart 10 min. Jag kommer dock att behålla dem då de duger att ha på sig när man t.ex. går ut med soporna eller tar sig till affären. Hur jag skall göra nu vet jag inte, men förmodligen kommer det bli så att jag får fortsätta att använda mina converse trots att de är trasiga eller bekosta mig ett par bättre skor (funderar på dessa eller dessa) för pengarna som Dennis och jag egentligen skall ha till att roa oss med i sommar. Nu kommer givetvis inte hela summan att gå åt om jag köper skor, men man vill ju ha så mycket pengar som möjligt så att sommaren blir extra rolig.


Om vi bortser från skavsåren har resten av dagen sett bra ut och för första gången på länge har jag kunnat gå en hel kväll utan att plugga! Det känns faktiskt väldigt bra då jag tidigare drabbats av ångest varje gång jag tagit det lugnt, men nu känner jag att jag kan unna mig tid till annat i och med att jag har varit så otroligt duktig med mina tidigare arbeten. Nu har jag endast två uppgifter som skall skrivas klart, en som skall lämnas in som är klar sedan tidigare samt att jag skall redovisa habiliteringen (antingen skriftligt eller muntligt. Jag har inte bestämt mig) och book diary. Det kommer dock gå galant. Jag kan det här.



Kost och träning 18/5-11
Publicerat den

1st grovt bröd med smör och skinka
3 dl Bravo apelsinjuice
1 port. pytt i panna med rödbetor
3 dl lättdryck med smak av päron
1 port. makaroner, köttbullar, kokkorv och gräddsås
1 dl Proviva mango
1st Päronsplit
1st Mini-daimstrut

50 minuter promenad (6 km)


Kommentar: Trots att det slank ner två glassar under dagen tycker jag ändå att det har gått bra. Nu gäller det enbart att komma igång med träningen (har specialidrott på gymmet imorgon förmiddag bl.a.) samt försöka undvika alla eller iaf majoriteten av alla onyttigheter. Det känns dock som att det går framåt, men jag skall inte säga för mycket.

Min första tanke nu är att jag vill ha en mixer så att jag kan bereda en smoothie (på frukter och is) när jag känner mig sugen på någonting.



Det står helt stilla för tillfället
Publicerat den

De senaste dagarna har skolarbetet stått relativt stilla då det är så mycket annat som rör sig i mitt huvud och det har väckt stor ångest samt frustration hos mig då jag vill bli av med de få uppgifter som jag har kvar (nu är det endast två stycken).

Som det är nu är jag så besviken på mig själv att jag skulle kunna ha sönder någonting, men de som känner mig vet att jag inte tar ut mina "aggressioner" i handling utan jag tar istället ut de genom att antingen gräva ner mig i sängen eller skriva här. Idrotta brukar även hjälpa, men eftersom jag lagt innebandyn åt sidan kan jag inte välja det alternativet, utan det får då bli bloggen.




You got some attitude
Publicerat den


Tack vare att febern höll sig borta under gårdagskvällen samt morgonen bestämde jag mig för att knata iväg till skolan trots att jag lika gärna hade kunnat stanna hemma och tränat på habiliteringen. Det kändes dock som att det är bäst att ta tillvara på den tid som är kvar, så jag satt lugnt och stilla i klassrummet där jag gick igenom vad jag hittills kan om dövhet.

Trots att jag på onsdagar slutar kl.11:50 valde jag att stanna kvar till kl.14 då Dennis ville ha sällskap till Hair Fashion. Eftersom salongen ligger långt upp på Stora gatan började vi med att gå in på Cubus för att se om det fanns några billiga shorts, vilket det också gjorde. Jag lyckades hitta ett par svarta för ynka 59:-.

Vi svängde även in på NewYorker för att köpa ett par skor då mina converse har gått sönder i hälen. Paret jag köpte (som givetvis var svart) kostade mig 99:-. Det ska bli spännande att se hur länge de håller i och med att den typen av skor brukar gå sönder efter ca 1-3 månader. När de har gått sönder tänker jag påkosta ett par skor som är bättre. Jag tycker dock att sånt där är svårt att veta, men jag får helt enkelt prova mig fram och se vad som är hållbart.

Efter shoppningen gick vi till Hair Fashion. Dennis blev klippt av en elev/lärling och till en början var vi båda en aning oroliga då vi tyckte att hon klippte en aning kort, men slutresultatet (som Ni kan se ovan) blev bra. Tack vare att han hade så pass lång utväxt blev han av med det svarta håret och nu kan man endast se hans naturliga hårfärg. Han vill givetvis färga det svart igen, men jag tycker att han skall låta det vara som det är då han passar väldigt bra i ljust hår. Han gör dock givetvis som han vill.

I skrivandets stund ligger jag i sängen och arbetar med svenskauppgiften. Som det ser ut nu går det trögt då det känns som att den är alldeles för kort, men förhoppningsvis gör det ingenting.

Det skall tilläggas att jag för någon vecka sedan lämnade in en uppgift i specialidrott B och under dagen (när jag var inne på skolwebben) upptäckte jag att mina lärare satt MVG på den. Jag hade ärligt talat inte väntat mig det, men jag klagar inte då jag vill göra bra ifrån mig på alla uppgifter.

 




Kost och träning 17/5-11
Publicerat den

3st Donuts (utan fyllning)
6st Päronsplit
6 dl Bravo apelsinjuice
3 dl Proviva mango
2st Mini-daimstrut
1 port. ugnstillagade pommes med (en) hamburgare och ketchup


Kommentar: Som Ni ser har det inte gått särskilt bra idag av den anledningen att jag har varit deppig (därav alla donuts) samt att jag har haft feber (därav alla glassar. För att bekämpa värmen med kyla). Oavsett hur det ser ut under morgondagen kommer jag att gå till skolan, vilket innebär att det inte kommer att bli några problem att hålla sig undan skräp.

Det finns en del onyttigheter hemma nu i form av glass, men jag har ätit upp min del av kartongerna vilket innebär att det är Dennis som är kvar. Eftersom jag inte vill snylta av andra brukar jag låta bli och jag tänker fortsätta så. Jag får hålla mig till min Proviva - som är så gott!


Om 11 dagar kommer mamma och Elias hit, vilket innebär att det är dags att storhandla. Dennis och jag har då kommit överens om att ändra våra inköp och tänka smartare i form av att kosta på bättre alternativ istället för att köpa skit bara för att det är billigt. Han har haft en tendens att vilja köpa olika livsmedel pga. att det inte kostar särskilt mycket och eftersom det är han som har hand om matkassan känns det som att jag inte har haft någonting att säga till om. Nu är vi dock båda överens om att en förändring bör göras och det ska bli sååå roligt. Jag ser verkligen fram emot det.



Fungerar det att äta tonvis med glass ?
Publicerat den

När väckarklockan ringde denna morgon bestämde jag mig genast för att stanna hemma ytterligare en dag dels för att jag sovit oroligt och dels för att jag kände mig en aning deppig. Till en början kändes det som en ogiltig anledning till att strunta i skolan, men det visade sig sedan att det var ett klokt beslut då febern kom tillbaka. Tänk om jag hade gått till gymmet för att träna och sedan drabbats av feber ?

Eftersom jag kände mig en aning varm knatade jag till affären för att köpa någonting svalkande då jag vet att det brukar hjälpa när jag har feber. Det slutade då med att jag fick med mig Proviva mango, Bravo apelsinjuice och glass i form av mini-daimstrutar och päronsplit (man fick köpa två förpackningar glass för 55 kr).

Som Ni säkert förstår har jag setat och tryckt i mig både vätska och glass för att försöka bekämpa febern, men om det har fungerat kan jag inte svara på då jag i skrivandets stund står och svettas bredvid spisen. Jag steker nämligen hamburgare och det kan bli en aning varmt då vi inte har någon spisfläkt.

Bortsett från ätandet/drickandet har jag försökt att arbeta med min svenskauppgift, som är den sista i kursen. Det har gått framåt och enligt min planering skall jag vara klar senast imorgon om jag skall hinna med de återstående (två) uppgifterna. Eftersom detta är en väldigt liten uppgift finns chansen att jag blir klar redan ikväll om jag bara får energi samt motivation till att arbeta. Motivationen har inte varit på topp de senaste dagarna, om jag säger så. Förhoppningsvis blir det bättre efter lite mat.



Jorden går under nu på lördag
Publicerat den



Är det bara jag som tror att detta är rappakalja?



Kost och träning 16/5-11
Publicerat den

3st grova bröd med smör, sallad och skinka
3 dl lättdryck med smak av svartvinbär
1 port. hemmagjort mos med schnitzel och sallad
2 dl lättdryck med smak av citron/lime
Chips


Kommentar: Det blev en del onyttigheter idag också i form av chips. Dock inte i någon större mängd även om det givetvis hade kunnat undvikits. Om det inte vore för att Dennis ville ha hjälp med att äta upp skiten så hade jag låtit bli, men nu blev det som det blev.

Trots att jag intagit en del skräp de senaste dagarna (inte så mycket, men ändå) är jag påväg att bli bättre då jag för inte så länge sedan kunde trycka i mig både det ena och det andra även på vardagar. Det kunde vara alltifrån godis till läsk. Nu har jag ätit godis två gånger på två veckor, vilket alltså är i snitt en gång i veckan. Det tycker jag är helt acceptabelt i och med att man faktiskt får unna sig i en rimlig mängd. Sen skall man kanske ha i åtanke att det snart är sommar och då kan det bli mycket skräp. Det återstår att se hur min sommar kommer att bli, men jag skall göra mitt bästa.



Det kändes helt enkelt inte nödvändigt
Publicerat den

Det var denna förmiddag tänkt att klassen skulle befinna sig på Hälla för att spela golf, men pga. att jag under gårdagen blev dålig bestämde jag mig för att det var bättre att stanna hemma med risk för att insjukna igen. Nu lyckades jag hålla mig undan febern, men jag har varit något illamående samt haft en tung känsla i huvudet. Dock inget allvarligt.

Eftersom mina studier inte blir lidande av att vara frånvarande i 1 ½ timme struntade jag i att sjukanmäla mig, vilket Dennis tyckte var dumt. Det kändes helt enkelt inte som att det var det viktigaste för mig i och med att mina betyg inte påverkas. Dels för att jag missade en fysisk aktivitet (elevledd) och dels för att jag tack vare att jag stannade hemma fick tid till skolarbeten.

Det är nu åtta dagar kvar innan majoriteten eller alla arbeten skall vara inlämnade och som det är nu har jag goda chanser att klara deadline i och med att jag under dagen blev klar med två stycken. Det innebär att jag endast har tre stycken kvar. Sedan kan jag slappna av och njuta av sommarlovet!



Livet är bra orättvist
Publicerat den

De senaste timmarna har det stått stilla i mitt huvud av den anledningen att min kompis Emma lämnade ett chockbeskedet under gårdagskvällen om att en bekant mist sin 3 månader gamla son. Hon har inom loppet av tre år burit på tre barn varav hon förlorat två. Den första sonen fick somna in i v.19 då han inte hade överlevt efter förlossningen pga. anencefali, den andra sonen föddes i juni-09 vilket innebär att han idag är 23 månader samt sonen som föddes i januari som dessvärre gick bort under gårdagen.

Sonen avled av plötslig spädbarnsdöd och mina tankar går nu till familjen. Speciellt till modern och fadern som har fått utstå så mycket de senaste åren. Jag trodde att allting skulle ordna sig nu när de fick sonen, men jag hade dessvärre fel vilket är otroligt synd.

Beskedet kom runt kl.21 och enda sedan dess har jag inte kunnat koncentrera mig riktigt samt att jag hade svårt att sova då jag anser världen vara så otroligt orättvist.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.19: Eldar & Nigar - Running scared


Eftersom jag inte hade någonting bättre för mig under gårdagen fastnade jag framför Eurovision song contest och tro det eller ej, men segertippade (enligt mig) var Sverige, Slovenien eller Azerbaijan. Häftigt att man för ovanlighetens skull hade rätt. Personligen tycker jag att låten var bra, men jag anser att en låt med mer sväng i hade passat bättre som vinnare. T.ex. Georgien eller Sverige. Jag tycker dock att Ukraina skulle ha vunnit.

De låtar som enligt mig var bra från årets eurovision var Sverige, Slovenien, Ukraina, Georgien och United Kingdom. Roligt att återse Blue på scenen. Många år sedan man hörde dem nu.




Kost och träning 15/5-11
Publicerat den

2st originalrost med smör, (en med) skinka och (en med) ost
2 dl lättdryck med smak av apelsin och persika
1st kycklingsallad bestående av sallad, gurka, tomat, ananas och kyckling
7 dl lättdryck med smak av päron
2st grova smörgåsar med smör, sallad och ost
1 dl valioyoghurt med smak av skogsbär
1 dl lättdryck med smak av äpple


Utvärdering: Trots att jag denna helg har ätit både chips och godis samt druckit läsk anser jag ändå att jag har skött mig relativt bra om man jämför med mina tidigare kostvanor. Nu är rostat bröd inte den bästa frukosten, men eftersom det inte finns särskilt mycket hemma får man helt enkelt ta vad man haver. Jag längtar därför tills Dennis får sina matpengar så att vi kan åka och storhandla. Då tänkte jag att vi skulle börja ersätta vissa livsmedel mot bättre alternativ. Jag har t.ex. tröttnat på originalrost och vill istället ha grovt bröd samt att jag vill minska på lättdrycken och lära mig att dricka mjölk m.m. Det kommer även att införskaffas en mixer så att jag kan dricka smoothies under fredagsmyset.

Den senaste veckan har jag varit väldigt duktig i form av att jag ratat påskmust och pizza. Jag lyckades även motstå chipsen som står i skafferiet och bara väntar på att få bli uppätna. Nu skall jag bara lyckas motså godis i fortsättningen samt byta ut vitt bröd och lättdryck. Det borde dock inte vara några problem nu när jag har artikeln på kylskåpet som dagligen påminner mig om att sköta mig.



Att det alltid ska komma någonting i vägen
Publicerat den

Som tidigare nämnt var det denna dag tänkt att Dennis och jag skulle ta en vända på elljusspåret, men pga. det dåliga vädret samt att jag drabbades av sprängande huvudvärk, smärta i käken, feber och illamående kände vi att det var lika bra att ställa in det då det är dumt att träna om man inte mår bra.

Huvudvärken samt illamåendet resulterade i att jag blev sängliggandes i ett par timmar samt att jag inte kunde ägna mig åt skolarbete pga. att koncentrationen var nere på noll. Det känns dock bättre nu efter en Ipren, men om jag inte misstar mig har febern inte försvunnit då jag fortfarande känner mig en aning varm. Förhoppningsvis har det gått över helt tills imorgon då jag känner att jag behöver lägga på ett kol vad gäller de uppgifter jag har kvar.

Eftersom jag inte vill att huvudvärken skall komma tillbaka har jag lagt pluggandet åt sidan denna söndag och jag har istället valt att bara ta det lugnt i form av att hänga här samt kolla på hockey. Det var hundra år sedan jag gjorde det så det kanske är på tiden ? Det är trots allt final.



Proviva mango
Publicerat den

Då det under gårdagen serverades äcklig mat i skolan (ost- och skinkpaj samt köttfärspaj) bestämde jag mig för att gå till Ica för att köpa mig någonting som föll mig i smaken. Till en början var det tänkt att jag skulle köpa en yoghurt, ett rismål (billigare variant av risifrutti) och en juice, men jag bestämde mig istället för att köpa en smörgås och en Proviva. Jag lyckades dock inte hitta female som jag provade förra veckan, så mango fick duga.

När jag senast köpte en Proviva tog det mig två dagar att dricka upp den eftersom den var något sliskig samt att den luktade äckligt, men denna svepte jag inom loppet av några minuter. Det innebär att den var fruktansvärt god! Skall man jämföra mango med female var mango något tunnare, den luktade gott samt att den smakade gott. Något knatter på tungan behövde jag inte uppleva, utan jag kunde i lugn och ro njuta av den.

Denna var så god att den får 5/5 och det ska tilläggas att jag definitivt kommer att köpa denna i fortsättningen.



Kost och träning 14/5-11
Publicerat den

2st stekta ägg
Lösviktsgodis
OLW's grillchips
8 dl Trocadero
2st lithelles kokkorv med bröd varav en med ketchup och en med gurksallad

60 minuter promenad (6 km)


Kommentar: Kostintaget har denna dag varit rena katastrofen av den anledningen att matlusten har varit nere på noll. Som Ni säkert förstår har jag ångest över detta och pga. att jag inte skall fortsätta med skäp som läsk, chips och godis har jag sagt upp denna bild på kylskåpet som skall påminna mig om vad följderna kan bli.

Eftersom jag inte har tränat någonting denna vecka (förutom promenader till och från skolan) har Dennis och jag bestämt att vi under morgondagen skall dra ut i elljusspåret och springa en vända. Skulle det sluta med att han inte vill får jag göra det själv, för nu känner jag att jag vill röra på fläsket.



Jag uppskattar att Ni fortfarande är här
Publicerat den

Den senaste tiden har det varit mycket snack om skolan och jag kan tänka mig att det inte har varit särskilt intressat att läsa om. Jag tänkte därför be om ursäkt för det och meddela att bloggen kommer att återgå till det gamla vanliga efter skolavslutningen som äger rum om 3 ½ vecka. Tills dess får Ni faktiskt stå ut, men det borde inte vara några problem eftersom jag har tjatat om alla uppgifter osv. under en längre tid.

När sommarlovet äntligen är här kommer jag att ha väldigt mycket tid över till bloggen. Jag kommer dock inte att sitta inne och uggla hela tiden då jag vill njuta av det (förhoppningsvis) vackra vädret samt spendera så mycket tid jag kan med Dennis innan han åker iväg och jobbar.

Det kommer även att komma upp en hel del bilder då jag vill bevara så många minnen som möjligt. Frågan är bara om bilderna kommer att tas med min nuvarande digitalkamera eller om jag har hunnit få mina pengar så att jag kan köpa en systemkamera. Det återstår att se.



Man kan ju undra om jag är riktigt frisk
Publicerat den

Som många av Er säkert redan har märkt satsar jag stenhårt på skolan, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det som sagt är min sista chans i och med att jag nu är för gammal för att få göra ett uppehåll. Nu vill jag inte göra det, men Ni förstår nog vad jag menar.

Det har varit både roligt och slitsamt att lägga ner så mycket tid till arbeten som jag har gjort, men jag vet att det i slutändan är värt det även om jag många gånger har haft ångest över att jag inte får någon fritid samt att jag knappt har tid för Dennis. Han har dock överseende med detta då han vet att jag har höga ambitioner och det är en tröst i sig då jag många gånger har varit rädd för att vi skall växa ifrån varandra av den anledningen att jag inte ger honom tillräckligt med tid. Han verkar tack och lov inte lida eftersom han under tiden jag pluggar sysselsätter sig med annat.

Vid ett flertal tillfällen har jag poängterat att vi har haft många uppgifter på en och samma gång. Det har gjort att jag känt mig stressad, men för någon månad sedan kom jag fram till en lösning på problemet som faktiskt har hjälpt mig enormt mycket. Vad jag har gjort är att jag har använt så kallade fästisar (liknar post-its) som finns på datorn där jag har skapat ett arbetschema där jag skrivit upp vilken uppgift jag skall arbeta med. Som det ser ut nu skall jag under morgondagen samt måndag arbeta med medicinsk grundkurs medan jag på tisdag skall arbeta med medicinsk grundkurs och naturkunskap. Fästisarna ger mig alltså en överblick om hur jag bör arbeta för att hinna med de uppgifter som jag har.

Denna vecka har jag inte lagt ner lika mycket tid till studierna som jag annars brukar göra, men ändå har jag blivit klar med hela sex stycken uppgifter vilket innebär att jag endast har fyra stycken kvar. Jag har även uppfyllt målen för veckan samt nästa vecka och det känns mäktigt i och med att jag för några dagar sedan inte kunde bestämma mig för hur jag skulle prioritera uppgifterna. Nu blir det inga problem i och med att jag bara kan beta av dem en efter en samtidigt som jag kan ta tid på mig istället för att stressa igenom dem. Jag har tack och lov endst småuppgifter kvar.



Det gäller att vara ute i god tid
Publicerat den

Det var denna eftermiddag tänkt att Dennis skulle klippa sig, men pga. att det var fullt på Hair fashion blev vi ombedda att komma tillbaka nästa vecka. Som det ser ut nu kommer han att gå dit på onsdag i och med att han slutar runt kl.14 då, vilket innebär att det inte gör någonting om det mot förmodan skulle stå många i kö.

Vi blev båda en aning besvikna över att det inte blev av idag. Han har länge känt att det är dags att göra någonting med håret eftersom det är ivägen medan jag är spänd över resultatet - på ett positivt sätt, givetvis.

Trots att det inte blev något klipp klipp idag får vi se det från den ljusa sidan: vi fick iaf en promenad



Kost och träning 13/5-11
Publicerat den

1 dl valioyoghurt med smak av skogsbär
1st morot
350 ml Proviva mango
1st grov fralla med smör, sallad, ost och skinka
1 port. ugnstillagade pommes med en halv hamburgare, sallad och ketchup
½ dl lättdryck med smak av björnbär och hallon
5 dl Trocadero
Lösviktsgodis

50 minuter promenad (6 km)


Kommentar: Tidigare under dagen inbillade jag mig själv att jag var sugen på godis, men efter att ha ätit ett par insåg jag att hjärnan endast lurade mig - att jag var sugen på någonting. Nästa gång det är dags för fredagsmys får det bli ananas och melon som förra gången eftersom det var fan så mycket godare. Jag får försöka att påminna mig själv om att godis bara är skräp. Onyttigt att äta även om man givetvis får unna sig ibland. Jag skall dock försöka att verkligen hålla mig borta från godis eftersom jag vet att jag kan bara jag vill. Ni får tjata på mig på torsdag kväll/fredag förmiddag att inte köpa godis när vi går till affären.


Vad gäller yoghurt och lättdryck går det framåt. Vid frukosten hällde jag t.ex. upp 2 dl yoghurt, men när jag ätit upp hälften tröttnade jag och hällde ut resten. Det kändes faktiskt bra.
Jag får tjata på Dennis att sluta köpa originalrost hela tiden och istället köpa grovt bröd samt mer frukt.



Längtan blir bara större och större
Publicerat den

Som tidigare nämnt har jag tingat en dvärgvädurshane av färgen chinchilla vid namn Richard (som kommer att döpas om till Malte av olika anledningar) hos Helena Gustafsson, en uppfödare i Vikarbyn. Det var först sagt att han skulle levereras den 29/5, men vi har nu bestämt att det kommer att flyttas fram till den 9-10/6 - d.v.s. runt skolavslutningen. Det passar mig perfekt eftersom jag då kan ägna hela sommaren åt att pyssla med honom. Dennis kommer nämligen att vara bortrest i fyra veckor i samband med sitt sommarjobb och eftersom det inte går att ta med sig två katter samt en kanin på tåget får jag helt enkelt stanna hemma i lägenheten under dessa veckor. Det kommer givetvis att bli tråkigt, men jag har som sagt min lilla kompis som håller mig sällskap.

Pga. att det blir så varmt på balkongen om somrarna (den är inglasad) kommer Malte att få bo inne i vardagsrummet. Han har där en innebur med höhäck, men jag kommer även att införskaffa mig ett hus till honom. Dock inte i trä eftersom det var så Holly bröt ryggen, utan denna gång får det bli i plast. Alternativt att jag köper en skiva som han kan sitta på.

Han kommer även att få en koppel samt ett antal hinder eftersom jag vill använda honom till amatörhoppning - d.v.s. hemma på gräsmattan. Ett par leksaker kommer även att införskaffas, men jag har inte riktigt bestämt mig för vad han skall få. Förmodligen blir det en sån där boll som man kan placera godis/mat i.

Som det ser ut nu har jag ordnat det viktigaste och det är buren samt en vattenflaska. Nu återstår endast någonting att sitta på/sova i, en matskål i keramik och sågspån.

Kan det inte bli juni någon gång så att jag får hem min lilla hårtuss!




Kost och träning 12/5-11
Publicerat den

2 dl valioyoghurt med smak av skogsbär
1st morot
2 st pannkakor med sylt, grädde, riven morot, sallad, gurka och tomat
2 dl lättdryck med smak av lingon
2st originalrost med smör samt (en med) skinka och (en med) ost
5 dl arla mellanmjölk
1 port. makaroner med köttbullar, gräddsås och sallad

45 minuter promenad (6 km)



Hur orkar jag egentligen?
Publicerat den

Efter många timmars slit är jag äntligen (!) klar med den första samt andra uppgiften i medicinsk grundkurs, vilket innebär att jag endast har Kris och katastrof kvar - som jag kommer att påbörja redan imorgon ihopp om att bli klar så snart som möjligt.

Som väntat blev uppgifterna om läkemedel samt sjukdomstillstånd/skador väldigt långa. Hela 16st A4 (6st A4 vs. 10st A4). Johan har alltså en hel del att göra framöver och jag håller mina små tummar för att det blir ett MVG i kursen, men som vanligt vill jag inte ta ut någonting i förskott.

Tidigare under dagen fick jag också veta slutbetyget i specialidrott A (en kurs som klassen läste i åk.1). Eftersom programmet inte erbjuder kursen grenspecifik träning som jag läste i Falun kommer den att göras om till just specialidrott A, som jag kommer att få VG i - eftersom jag fick det i den grenspecifika träningen. Ska jag vara ärlig blev jag besviken eftersom jag satsar på högsta betyg i alla ämnen, men jag kan ha överseende  i den här situationen.

Som det ser ut nu kommer det inte att vara några problem att hinna med deadlines innan betygen sätts eftersom jag inom loppet av några dagar har betat av tre stycken uppgifter, vilket jag tycker är väldigt bra gjort.
Det innebär att jag endast har sju stycken uppgifter kvar, varav jag nästan är klar med tre stycken.

Nu är inte detta meningen som skryt, men jag är så otroligt imponerad och stolt över mig själv som orkar lägga ned så mycket tid och energi på skolan. Pixel Icons Den är väldigt viktig för mig nu när det är min sista chans.



Kan ingen ge mig mer tid?
Publicerat den

Efter att ha tagit en sväng till Apoteket Hjorten nere i centrum är jag återigen hemma och sitter för tillfället i köket för att färdigställa min första uppgift i medicinsk grundkurs (var tvungen att besöka ett Apotek för att kunna göra klart den). Som det ser ut nu kommer jag även att bli klar med den andra, vilket innebär att jag endast har en kvar - inom det ämnet alltså.

Bortsett från studiebesöket (ska vi kalla det för det eftersom det ändå var ämnat för ett skolarbete ?) har jag varit i skolan där vi i åk.2 hade nationellt prov i engelska. Detta var den sista och svåraste delen enligt mig då jag fullkomligt hatar hör- och läsförståelse. Att läsa samt svara på frågor är inga som helst problem, men när det kommer till A B C D-frågor (där man skall kryssa i en ruta) blir jag osäker. Detsamma när det gäller hörförståelsen eftersom jag är expert på att haka upp mig på en fråga trots att personen som talar redan har gått igenom den.

Det gick dock bättre än jag hade förväntat mig även om jag givetvis ville göra bättre ifrån mig. Förhoppningsvis påverkas inte mitt betyg negativt av dagens prestation, men det återstår att se.

Den tid som är kvar av dygnet tänkte jag ägna åt att göra klart min pågående uppgift i medicinsk grundkurs samt arbeta med svenska. Vi har fått en avslutande uppgift som handlar om namn och dess historia, så den tänkte jag försöka göra klart.




Kost och träning 11/5-11
Publicerat den

4 dl valioyoghurt med smak av skogsbär
3st kardemummaskorpor med smör och ost
1st mjukglass i våffla
3 ½ dl MER med smak av päron
2st ugnstillagade mackor med smör, skinka, ost och kött- & grillkrydda
3 dl arla mellanmjölk
½ dl påskmust

50 minuter promenad (6 km)



En dags arbete hemma kan göra stor nytta
Publicerat den

Denna onsdag har jag spenderat hemma i köket av den anledningen att Lisa (en gruppmedlem i habiliteringsprojektet) gett oss alla tillåtelse att arbeta på valfri plats, vilket jag givetvis flitigt har gjort. Trots att jag har en del kvar att göra är jag övertygad om att redovisningen kommer att gå strålande dels för att jag känner mig relativt säker på funktionsnedsättningen vi skriver om (dövhet) samt att vi är duktiga på att samarbeta.

Det var även tänkt att jag skulle följa med Dennis till Hair Fashion kl.14, men jag fick för en timme sedan veta att han kommer att sluta kl.15:45 pga. att hans klass (eller kanske hela skolan ?) arbetar med rester denna eftermiddag. Jag kommer dock att möta upp honom på stan ändå (vid kl.16) då han har lovat mig en mjukglass samt att jag vill ta en promenad. Det värsta jag vet är att sitta stilla för länge, även om jag ibland måste.

Jag vill även passa på att tacka för den fina kommentaren jag fick av L i inlägget I know I'm not pretty.



Nu är det äntligen (!) över
Publicerat den

Tack vare att min älskade mamma ringde till försäkringsbolaget och hörde sig för kunde jag skicka in ansökan om brottsskadeersättning till Brottsoffermyndigheten tidigare än jag hade räknat med. Alla dokument som skulle skickas (ansökan, domen, intyg om att domen trätt i laga kraft m.m.) postades på eftermiddagen den 11/5. I och med att jag inte har någon kunskap om hur lång tid dessa ärenden brukar ta förväntade jag mig att det skulle ta ungefär två veckor, vilket det också gjorde då beskedet kom tidigare under dagen.

De senaste dagarna har min största farhåga varit att de ska skicka ett brev med information om att de avsäger sig ansvaret att betala, men när jag öppnade brevet kunde jag till min lättnad se att det längst ned på pappersarket stod:"Brottsoffermyndigheten tillerkänner Louise Hedblom brottsskadeersättning med fyrtioåttatusenfemhundra (48 500) kr, varav 13 500 kr för sveda och värk samt 35 000 kr för kränkning". Det var först sagt att jag skulle få 50 000 kr, men pga. att självrisken är 1 500 kr har de dragit av det från beloppet. Jag klagar dock inte eftersom pengarna, oavsett belopp, är ett plåster på såret - för allt skit han har utsatt mig för. Det stod också att beloppet skulle infinna sig på mitt konto inom fem arbetsdagar, men när jag loggade in på internetbanken upptäckte jag att varenda krona redan fanns där. Nu ligger de i säkert förvar och jag kommer att tänka mig för väldigt noga innan jag spenderar dem.

Reaktionen av detta blev en flod av tårar. De som inte har varit med om någonting liknande kan inte föreställa sig hur det känns att få beskedet om att det äntligen är över. Aldrig mer behöver jag tänka på honom. Aldrig mer behöver jag vara rädd för honom. Aldrig mer behöver jag fly, utan nu kan jag gå vidare med mitt liv till 100 % och bara fokusera på det goda i livet. Aldrig har jag varit så lycklig och skräckslagen på samma gång. Det är också en tröst att veta att R kommer att få betala tillbaka detta belopp till Brottsoffermyndigheten. Han får alltså ta konsekvenserna för det han har gjort, vilket jag tycker är helt rätt då han är gammal nog att veta att agerande får konsekvenser.

Härmed går jag vidare med mitt liv.




Svar på kommentar
Publicerat den




Anledningen till att jag dricker lättdryck istället för saft beror på att jag är känslig mot de flesta saftsorter (vi misstänker att jag reagerar på sötningsmedel). De enda jag kan dricka utan att få ont i magen är BOB samt Willys päron, vilket är en bidragande orsak till att jag gärna håller mig borta från saft överhuvudtaget.

Dennis är dessutom expert på att dricka, så det är farligt att köpa hem både lättdryck, saft och mjölk då han kan klunka i sig flera liter på bara någon dag.
Det innebär att så gott som ingenting blir över till mig, så jag funderar på om jag skall övergå till smaksatt vatten samt köpa egen mjölk (även om jag inte tycker om det).



Det förvånar mig inte ett dugg
Publicerat den

När jag för en halvtimme sedan klev innanför dörren upptäckte jag att det låg ett brev från Kronofogden på dörrmattan och eftersom det inte var särskilt länge sedan de skickade ut information om hur stor R's skuld till mig är förstod jag genast att det handlade om någonting annat.

I måndags skickade de ut ett brev där det framgick att hans anställning har upphört. Frågan är nu bara om han sagt upp sig för att slippa betala eller om han blev av med jobbet i samband med domen. Jag tror och hoppas nästan på det sistnämnda så att han får ta konsekvenserna för sina handlingar. Han skulle ha betalat 5490:-/mån om han hade haft en anställning.

Pga. att han inte längre har någon inkomst som går att utmäta måste jag skicka in en ansökan om brottsskadeersättning till brottsoffermyndigheten. Vad jag oroar mig för då är att jag inte skall få den summa som tingsrätten har räknat ut då brottsoffermyndigheten har ett annat räknesystem. Jag tror och hoppas dock på att jag kommer att få ut mina 50 000:-. Räntan bryr jag mig inte så mycket om då de förmodligen kommer att avsäga sig rätten/skyldigheten att betala den. Det återstår att se. Först och främst måste jag få ett intyg från försäkringsbolaget att de inte ersätter skada i hemmet (misshandel).



Kost och träning 10/5-11
Publicerat den

3st äpplen
4 dl lättdryck med smak av björnbär och hallon
½ dl lättdryck med smak av päron
2st lithells kokkorv med bröd varav en med ketchup och en med gurksallad
1st skål med glass och kolasås
2 dl Arla mellanmjölk
1 port. pytt i panna med stekt ägg

50 minuter promenad (6 km)


Kommentar:
Som förväntat har det gått bättre med kostintaget denna dag även om det känns som att jag borde ha ätit mer samt att jag kunde ha struntat i glassen. Det var dock så förbannat j*vla varmt, så jag tyckte att jag kunde få unna mig det. Får försöka att inte tänka så, utan t.ex. dricka isat vatten eller någonting.

Kan tillägga att lättdrycken jag dricker är av märket BOB.



I know I'm not pretty
Publicerat den


I brist på annat bjuder jag på en nytagen bild (från igår).



Kunde Ni inte ha sagt detta tidigare?
Publicerat den

Tack vare att det är mycket i skolan såhär på slutet kan det hända att det blir glest på träningsfronten i och med att jag under förmiddagen fick information om att deadline för alla uppgifter är den 24/5, d.v.s. om två veckor. Det innebär att jag måste ta tillvara på all tid jag kan få då jag för tillfället har 10st uppgifter. Det blir ingen fritid för mig, inte.



Kost och träning 9/5-11
Publicerat den

3st små skålar med GB vaniljglass, fruktcocktail och kolasås
2st äpplen
2 dl lättdryck med smak av svartvinbär
4 dl lättdryck med smak av päron
2st ugnstillagade mackor med smör, skinka, ost och kött- & grillkrydda

50 min promenad (6 km)


Kommentar: Det blev en trög start på denna vecka av den anledningen att jag inte har haft någon som helst energi till att göra någonting, vilket också syns i dagens kostintag. När jag känner mig nere eller orkelös brukar jag äta dåligt. Förhoppningsvis ser det bättre ut imorgon



Ska vi slå vad om att den inte kommer att passa
Publicerat den


Tack vare (den underbara Pixel Icons) värmen har jag konstaterat att det är dags att införskaffa sig ett par nya badkläder då underdelen till bikinin som mamma köpte förra året är för liten.

Tidigare var det sagt att jag skulle köpa mig en svart/vit zebrarandig monokini, men efter att ha funderat fram och tillbaka fick det i slutändan bli den här - som jag även klickade hem för några minuter sedan. Det ska bli spännande att se om den passar eftersom jag har en storlek större på byxor än jag har på toppar. Skulle den mot förmodan inte passa får jag sälja den då man inte får skicka tillbaka den pga. att det är en intimvara.

Jag (eller rättare sagt mamma) får ge 248:- för den (169:- samt frakt och fakturakostnad).



Svar på kommentar
Publicerat den




Anledningen till att jag inte tar hand om disken (som jag pratade om i föregående inlägg) beror på att det är Dennis tur. Vi gör nämligen så att vi diskar varannan dag, d.v.s. att han diskar t.ex. måndag, onsdag, fredag och söndag medan jag diskar tisdag, torsdag och lördag (dagarna varierar från vecka till vecka).

Han är duktig på att glömma bort att det är hans tur och det är inte meningen att jag ska behöva ta hand om hans sysslor så därför låter jag det se ut som det gör. Allt för att förhindra att han tar förgivet att jag kommer att ta hand om allting åt honom. Jag har varit med om det med tidigare sambos.



Det fick bli en lugn morgon hemma i köket
Publicerat den


Pga. att jag inte känner något behov av att träna för tillfället har jag valt att strunta i att gå till gymmet denna förmiddag. Det känns som att det är lika bra att försöka ta det försiktigt såhär i början så att jag inte sätter för höga krav på mig själv som kan resultera i att jag tränar på fel sätt - som jag gjorde vid senaste styrkepasset. Jag använde maskinerna fel som i sin tur gjorde att jag fick ont i ljumskarna. Trots att det imorgon är en vecka sedan känner jag mig fortfarande öm i området, så jag har bestämt mig för att ta det lugnt vad gäller styrkan och eventuellt få vägledning av t.ex. mina lärare så att jag slipper detta nästa gång.

När jag anlänt till gymmet imorgon i samband med specialidrotten kommer jag först att träna dagens planerade pass följt av styrka, som det är tänkt att jag skall träna på tisdagar. För att hinna med detta innan lunch kommer jag att åka/gå dit någon timme tidigare så att jag kan träna i lugn och ro. Det blir sånt liv när resten av programmet kommer, så det kan vara skönt att starta när det inte är så mycket folk. Då är man oftast garanterad ett löpband.

Tack vare att framhjulet på min cykel blev stulet förra veckan samt att det är så pass fint väder ute kommer jag att ta två promenader, så jag kommer inte sitta inomhus och uggla hela tiden utan jag kommer att få frisk luft samt motion i åtminstone 45-60 min. Det är iaf någonting.

Eftersom jag bestämde mig för att stryka gymmet denna förmiddag passade jag på att ägna några minuter till att städa badkaret, dammsuga samt göra rent kattlådan. Nu återstår det att se om Dennis blir peppad att ta tag i disken, för det ser rent ut sagt förjävligt ut i köket.


I eftermiddag (slutar kl.14:50) kommer jag att ha fullt upp med att plugga medicinsk grundkurs då jag väldigt gärna vill bli klar i och med att det är den största uppgiften/uppgifterna jag har. Frågan är bara om jag skall gå till Apoteket idag eller på onsdag. Jag skall nämligen utforska deras utbud samt ställa ett par frågor angående stukning av foten m.m. På något sätt känns det som att det är lika bra att ta det idag, men vi får se hur det blir. Senast torsdag har jag tänkt mig iaf.

Nej, nu har jag inte tid att skriva mer för jag måste ta tag i sminkningen innan jag sticker.



Kost och träning 8/5-11
Publicerat den

1 port. mannagrynsgröt med socker
2 dl konserverad ananasjuice
2 dl tropisk juice
3 små port. kycklingsallad bestående av sallad, gurka, majs, konserverad ananas och stekt kyckling
2st skålar GB vaniljglass med fruktcocktail
1/3 msk kolasås
39 gr kexchoklad med smak av hallon


Utvärdering: Denna vecka tycker jag att det har gått relativt bra vad gäller kosten. Det enda som jag känner att jag kan förbättra är dryckesintaget. Istället för att dricka juice och lättdryck kan jag ersätta en del av det med vatten eller mjölk, som jag i vanliga fall inte tycker om.

Vad gäller onyttigheter tycker jag att jag har skött mig mycket bättre jämfört med tidigare även om det givetvis kan bli bättre på den fronten.



Det ska bli skönt att få komma tillbaka
Publicerat den

Då var söndagen och veckan snart slut, vilket innebär att det är skoldag som gäller imorgon. Ska jag vara ärlig ser jag fram emot det då jag blir uttråkad av att sitta inne och uggla om helgerna. Sedan trivs jag väldigt bra med mina klasskamrater och lärarna samt att kurserna är extremt roliga. Aldrig trodde jag att det kunde vara så roligt att gå i skolan.

Som vanligt kan jag under morgondagen ta sovmorgon till kl.12:50, men pga. att jag har bestämt mig för att ändra mina vanor vad gäller kost och träning blir det istället att kliva upp samtidigt som Dennis för att sedan åka (eller rättare sagt gå eftersom jag inte längre kan använda min cykel) en sväng till gymmet. Som det ser ut nu kommer det att bli samma konditionspass som i torsdags så att jag på tisdag kan träna styrka. Tidigare gjorde jag nämligen så att jag tränade styrka på tisdagar och kondition på torsdagar (har specialidrott då), så jag tänkte fortsätta med det.

Den kommande veckan blir förhoppningsvis relativt lugn då jag har ett väldigt bra arbetschema gällande vad jag måste plugga när jag kommit hem från skolan. Nu har jag visserligen 10st uppgifter som skall vara klara inom ramen av 3 ½ vecka, men eftersom jag vet vad som gäller skall det inte vara några problem att hinna med dessa. Fem av dessa är snart klara, vilket innebär att jag endast måste lägga på ett kol med resterande. Jag har dock alltid klarat av tidspress, så jag är inte ett dugg orolig.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.18: Inna - 10 minutes




Kost och träning 7/5-11
Publicerat den

7st melonskivor
4st skivor färsk ananas
1st hamburgare med bröd bestående av grovt bröd, hamburgare, ketchup, sallad, gurka, tomat och gurksallad
2 dl chokladpudding
9 dl färskpressad apelsinjuice
3st kardemummaskorpor med smör och ost
1st cornetto hasselnöt




Nu kan jag ägna mer tid till dig
Publicerat den

Tack vare veckans flitiga arbete kan jag för första gången på länge spendera en hel kväll med Dennis utan att ha ångest samt känna att jag måste plugga. Om jag känner honom rätt har han längtat efter det, vilket även jag har gjort. Jag har dock känt att jag måste prioritera vad som är viktigast för mig och långt in i mitt huvud finns en röst som säger att jag borde satsa på skolan i och med att det är min sista chans, så det har därför blivit så. Dennis har tack och lov varit väldigt förstående, vilket jag är väldigt glad över. Pixel Icons Det känns skönt att han förstår varför jag lägger ner så pass mycket tid till pluggandet som jag gör.

Denna kväll har vi ännu inte hunnit göra så mycket, men vi planerar att bl.a. spela tv-spel samt titta på tv. Jag rekommenderade en tv-serie under gårdagskvällen (band of brothers) som han nu tittar på, så det kan hända att vi kollar på något avsnitt.

Kan även tillägga att vi för inte så länge sedan tog en promenad i skogen med varsin glass i handen. Det var mysigt. Pixel Icons



Proviva female
Publicerat den


Eftersom jag bestämt mig för att inta nyttigare kost fick veckans provsmakning bli Proviva female.

Förra sommaren provade jag Proviva active med smak av tropiska frukter och om jag inte minns fel tyckte jag inte särskilt mycket om den pga. att smakerna skar sig, så när jag köpte female fasade jag för att även den skulle vara äcklig. Den smakade dock relativt gott trots att den luktade konstigt samt att det poppade på tungan vid första klunken.

Det finns inte särskilt mycket att säga om den förutom att den smakade relativt gott samt att jag definitivt kommer att köpa den igen.
Den får betyg 3,5/5 pga. lukten och känslan på tungan.




Folk tror säkerligen att jag är dum i huvudet
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att Engla givetvis började skrika runt kl.06:20 (hon fick skrika i en timme, sedan klev jag upp). Jag led dock inte särskilt mycket av det då jag kände mig relativt utvilad trots att jag endast fick ca 7 timmars sömn. Det gynnar sig att vara riktigt trött när man går och lägger sig.

Trots att klockan inte var mer än 07:20 när jag klev upp satte jag mig i köket och pluggade det första jag gjorde. Eftersom Dennis fortfarande låg och sov kändes det som att jag inte hade någonting bättre för mig, så jag passade på att (äntligen!) göra klart min enskilda uppgift i rehabilitering och habilitering. Tack för hjälpen, mamma. Pixel Icons

Efter att ha pluggat i två timmar kände jag att jag behövde vila hjärnan en stund och då gjorde jag någonting som jag inte har gjort sedan jag var liten, nämligen kolla på Disneydags! Man kan aldrig bli för gammal för tecknat.
Morgonens program bjöd bl.a. på ett avsnitt av den lilla sjöljungfrun, ett kort avsnitt pluto samt ett avsnitt av ersättarna.

När Dennis sedan klev upp begav jag mig återigen in i köket för att fortsätta med uppgifterna jag har i medicinsk grundkurs. Jag har arbetat så bra under dagen att jag nästan har blivit klar med den första uppgiften. Det enda som är kvar att göra är att besöka Apoteket och ställa frågor angående deras utbud, sen kan jag påbörja de sista två uppgifterna.



Kost och träning 6/5-11
Publicerat den

½ baguette bestående av grovt bröd, smör, sallad, ost, skinka och tomat
3 dl lättdryck med smak av svartvinbär
2 dl lättdryck med smak av päron
1 port. honungsglaserad kotlettrad med rostad potatis, sallad, gurka, tomat, broccoli och ananas
1 ½ dl färskpressad apelsinjuice
3 dl chokladpudding
4st skivor vattenmelon
2st skivor färsk ananas


50 minuter promenad (6 km=




Kommer han tycka om den?
Publicerat den

Denna kväll blir det fredagsmys för hela slanten och för ovanlighetens skull har jag valt att avstå från de klassiska onyttigheterna som chips, godis och läsk av den anledningen att jag vill hitta godare och framför allt nyttigare alternativ.

Det kändes otroligt bra att kika ner i matkassen efter att vi handlat på Ica. Längst ned i botten låg det nämligen färsk ananas, vattenmelon, färskpressad apelsinjuice och chokladpudding. Nu är inte det sistnämnda särskilt nyttigt eller näringsrikt, men det är helt klart ett bättre alternativ om man jämför med vad jag ätit tidigare.


Eftersom det inte går någon bra film på tv (på de kanaler vi har
) har vi valt att ladda ner American history X. Dennis hade inte hört talas om det trots att den är över 10 år gammal, men när jag visade trailern ville han genast se den så det skall vi göra snart. Det ska bli spännande att se om han gillar den, men det tror jag absolut att han kommer att göra. Han älskar nämligen filmer med action och pang pang i.



Vi får hoppas att den sista delen går bra
Publicerat den


Naturkunskapen blev denna vecka inställd av den anledningen att det var dags för ännu ett nationellt prov. Denna gång skriftligt i engelska. Det innebär att det endast är en del kvar som kommer att äta rum på torsdag och det är den delen som jag gruvar mig mest inför då jag fullkomligt suger på hörförståelse då jag lätt tappar koncentrationen. Nu är jag dock övertygad om att jag kommer att få ett högsta betyg oavsett hur det går på torsdag, men det skadar inte att vara extra alert.

Trots att dagens insats kunde ha varit bättre är jag ändå nöjd i och med att vi endast fick skriva 600 ord
(jag skrev 495 för att vara säker på att inte överskrida) samt att jag fick med det viktigaste, tror jag . Tack vare mitt goda språk och mitt ordförråd tror jag att det gick väldigt bra, som det alltid har gjort. Det återstår dock att se.

Som det är nu ser mitt slutbetyg (för åk.2) väldigt lovande ut, men jag tänker inte ta ut någonting i förskott eftersom det inte har kommit ut något omdöme på rehabiliteringen samt naturkunskapen. Jag tror och hoppas dock på att jag kan arbeta så pass hårt och bra att jag kammar hem högsta betyg även i dem.

När jag tänker efter är det endast 4 veckor och 6 dagar kvar tills skolavslutningen och det är sjukt vad tiden går fort!
Det ska dock bli skönt med ledighet, men jag kommer givetvis att sakna skolan också eftersom jag trivs väldigt bra (mycket tack vare mina lärare).

Nu är det dock ett tag kvar dit, så jag får helt enkelt ta och njuta av helgen så länge. Det kommer inte att hända någonting speciellt, förutom att jag (som vanligt) behöver plugga.




Kost och träning 5/5-11
Publicerat den

1 port. mannagrynsgröt med socker
½ baguette bestående av grovt bröd, smör, sallad, ost, skinka och tomat
33 cl minute maid-juice med smak av apelsin
350 ml proviva female
1st äpple
2st lithelles kokkorv med bröd varav en med ketchup och en med gurksallad


60 minuter promenad (6 km)
10 min uppvärmning löpband speed 5.2
5 min max distance vs. 3 min recovery x 4
Utmaning nr. 15:
1 min sprint/1 min gång
1 min sprint/ 50 sek gång
1 min sprint/ 40 sek gång
1 min sprint/ 30 sek gång
1 min sprint/ 20 sek gång
1 min sprint/ 10 sek gång
1 min sprint/ 20 sek gång
1 min sprint/ 30 sek gång
1 min sprint/ 40 sek gång
1 min sprint/ 50 sek gång
1 min sprint/ 1 min gång
5 min nedvarvning löpband speed 4.2




I'll prove you wrong
Publicerat den

Efter tisdagens styrketräning på gymmet kan jag konstatera att jag i fortsättningen får hålla mig ifrån hip adductor samt hip abductor då jag förmodligen använder maskinerna fel i och med att jag drabbats av stark smärta i ljumskarna. Dessa maskiner/övningar är ämnade för låren, men på något j*vla vis lyckas jag belasta fel del av kroppen och jag måste därför lära mig hur man utför dessa övningar korrekt så att jag i fortsättningen slipper detta då det inte är ett dugg roligt.

Dagens träningspass (kondition) gick däremot mycket bättre och för ovanlighetens skull pressade jag mig själv till en nivå som jag aldrig har varit på. Jag klarade även av att träna under en längre tid utan att vila samt dricka vatten och tidigare har jag inte klarat av det av den anledningen att jag lätt har blivit varm och det har i sin tur resulterat i att jag fått en slemklump i halsen som endast försvinner vid regelbundet drickande. Nu känns det dock som att jag klarar mig från det och jag tror att det delvis beror på att jag bytt ut mina träningskläder till ett tunt och lätt material.

Det är endast fyra dagar sedan som jag bestämde mig för att ändra min livsstil och det märks klart och tydligt att det redan nu är på god väg att gå rätt håll - äntligen! Det kan dock inte synas rent kroppsligt efter såhär kort tid, men det märks rent mentalt då jag har en helt annan inställning till träning samt att jag tänker annorlunda när det gäller mat.

De dagar då det är äcklig mat i skolan, som inte är ätbar enligt mig, brukar jag knata iväg till Ica för att köpa mig någonting att äta. Nästan varje gång slutar det med att jag köper en yoghurt, en risifrutti samt en minute-maid-juice, men så blev det inte denna gång utan jag bestämde mig för att köpa en smörgås bestående av grovt bröd, smör, sallad, ost, skinka och tomat samt ett äpple, en minute-maid-juice och en proviva (female). Nu kanske inte MM-juicen är det nyttigaste, men jag ville gå på säkra kort ifall Provivan skulle vara äcklig, vilket den tack och lov inte var.

Någonting sött har jag heller inte varit sugen på de närmsta dagarna, vilket är väldigt ovanligt när det kommer till mig då jag i vanliga fall brukar ha ett enormt sötsug som resulterar i att jag köper godis. Nu är det dock som bortblåst och det känns fantastiskt!



Nu kanske sommaren äntligen är på väg
Publicerat den


Det var denna morgon tänkt att jag skulle ta sovmorgon till kl.08, men det slutade med att jag klev upp 40 min tidigare dels pga. att jag har så fruktansvärt ont i magen och dels pga. att Engla hade skrikit sedan kl.06. Det innebär att jag fick nog och kände mig tvingad att släppa ut dem, så jag klev upp för att göra det.

När jag kikade ut genom fönstret upptäckte jag att det fina vädret har kommit tillbaka och det var väl på tiden med tanke på att det har varit mulet samt småregnat och haglat i ett par dagar nu, vilket inte gillas även om växtligheten behöver det. Jag hoppas nu på att solen stannar ett tag innan det mulnar på nästa igen.

Denna torsdag kommer inte att bjuda på någonting utöver skolan samt det fortsatta pluggandet när jag har kommit hem. Det är klart att det hade varit skönt att få ta det lugnt och bara slappa någon gång, men som det är nu känns det som att det bara är slöseri med tid då jag behöver lägga ner så mycket tid och energi jag kan på mina uppgifter i och med att jag har så höga ambitioner.



Kost och träning 4/5-11
Publicerat den

4 dl valioyoghurt med smak av persika
2st originalrost med smör och ost
4 dl lättdryck med smak av svartvinbär
1 port. chokladflingor med mjölk
1 port. kyckling med ris, sallad, gurka och tomat


50 minuter promenad (6 km)




Det ska bli kul att se hur det går nu på slutet
Publicerat den

Det blev en kort skoldag för min del då jag slutade vid lunchtid och om det inte vore för att DHL skulle leverera Maltes bur mellan kl.13-15 så hade jag stannat kvar och arbetat med habiliteringen. Vi blev nämligen introducerade till en ny uppgift som skall göras så snart som möjligt. Den skulle helst bli/vara klar idag, men pga. att jag är en pluggis och skriver mycket kommer jag inte att kunna lämna in den förrän imorgon. Jag tror dock inte att det gör någonting så länge den lämnas in med kvalitet.

Redovisningen i rehabilitering gick väldigt bra och det var från början sagt att man skulle redovisa sin egen idrottsskada plus en till (som någon annan redovisat), men vi i min grupp behövde inte prata om vår då den var på MVG-nivå. Det innebär att jag endast behövde redovisa den andra skadan - kraftig hjärnskakning. Även där gick det bra, men inte hela vägen utan det landade på ett VG+. Det gjorde dock ingenting då Johan sade att jag kommer att få högsta betyg i kursen om uppgifterna i habilitering är av kvalitet och det ska inte vara några som helst problem i och med att jag alltid tar mig tid till mina uppgifter. Allt för att de ska bli så bra som möjligt.


Han gav mig även beröm då han anser att jag är väldigt duktig och jag tolkade som att han inte enbart menade i denna kurs eftersom han har gett mig beröm även på specialidrotten. Det är alltid lika roligt när någon ser att man tar sina studier på allvar och att man vill samt kan lära sig. Det håller motivationen uppe.

Under gårdagen fick jag reda på att vi måste skriva ett preparation material innan fredag för att få delta vid det nationella provet i engelska, men när jag pratade med Helen tidigare idag sade hon att jag inte behöver pga. att jag är så pass duktig i ämnet samt att hon vet att jag kommer att klara det kalant ändå. Det innebär att jag inte behöver stressa med den uppgiften under dagen samt morgondagen, utan jag kan istället fokusera på habiliteringen samt den medicinska grundkursen.


När jag klev innanför dörren var klockan 12:30 och eftersom det då var en stund kvar till leveransen satte jag mig i köket för att plugga. Jag sitter alltid där inne pga. att jag fokuserar samt koncentrerar mig bättre i och med att det inte finns någon tv där som lockar. Varje gång någon öppnade hissen eller dörren till trappen trodde och hoppades jag på att det var DHL, men det dröjde ända tills kl.14:50 innan de kom.

Efter att ha tagit en titt på buren kan jag konstatera att den är begagnad, d.v.s. att någon har använt den innan mig. Gallret var nämligen väldigt snett och framluckan gick inte att stänga. Det hade även försvunnit färg på de delar där luckorna sitter och det är endast möjligt om man öppnat samt stängt de mycket. Jag fick även med en höhäck och den var givetvis missfärgad, så jag kommer aldrig att köpa en kaninbur på Grand-prix igen. De har dock väldigt bra varor för katter, så dessa kommer jag att fortsätta att köpa. Dock inga kaninburar.



Små saker kan ändra humöret drastiskt
Publicerat den


Det blev inte så mycket sömn för min del denna natt av den anledningen att jag omedvetet låg och förhörde mig själv inför den individuella redovisningen i rehabilitering som kommer att starta idag. Jag låg även och tänkte på mina uppgifter i medicinsk grundkurs och hur jag ska hinna med dessa, så nu under morgonen (när jag bestämde mig för att kliva upp) skrev jag ett arbetsschema, som jag tidigare gjort, så att jag ser hur jag behöver arbeta för att nå upp till mina mål i diverse kurser.

Trots gårdagens stöld är jag på ett förvånansvärt bra humör även om jag givetvis känner mig seg och trött. Anledningen till att jag är på så pass gott humör beror delvis på att jag känner mig säker inför dagens redovisning, jag är stolt över min prestation på provet (igår), det finns möjlighet att nå ett högsta betyg i den medicinska grundkursen samt att kaninburen kommer idag.


Denna eftermiddag kommer jag att ha mycket att göra pga. att jag ännu inte är klar med preparation material, en uppgift som man skall ha gjort innan fredag - annars får man inte delta vid det skriftliga, nationella provet i engelska. Jag måste därför sätta fart så att jag bl.a. får delta vid provet, men också så att jag kan arbeta med resterande uppgifter. Främst medicinsk grundkurs eftersom det krävs en del av mig för att få MVG. Det borde dock inte vara några som helst problem.



Kost och träning 3/5-11
Publicerat den

2 dl valioyoghurt med smak av persika
2st kardemummaskorpor med smör och ost
1st fullkornsbröd med smör
4 dl lättdryck med smak av päron
1st hemmagjord hamburgertallrik bestående av ugnstillagade pommes, hamburgare med fullkornsbröd, sallad, gurka, tomat och ketchup


20 min cykel
Baksida lårcurl i maskin 15x3 á 15kg
Rumplyft i maskin 15x3 á 35kg
Hip adductor 15x3 á 13kg
Hip abductor 15x3 á 13kg
Hängbron 2 min x 3
Rymplyft med utåt- och inåtföring 15x3
Stående enbenslyft 30x3 (15st/ben)
Stående sidobenslyft 30x3 (15st/ben)




Har folk ingenting bättre för sig?
Publicerat den

När jag vaknade denna morgon trodde och hoppades jag på att få uppleva en underbar dag, vilket jag också fick - till en början. Morgonen inleddes med ett styrkepass på gymmet, men pga. att jag inte fick med mig inneskorna (glömde dem hemma på skohyllan) blev jag tvungen att ändra uppvärmningen från gång på löpbandet till cykling. Det gjorde dock ingenting då resterande övningar inte krävde skor, utan det gick utmärkt i strumpor.

Dagens träningsprogram tog mig en timme att genomföra och efter en snabb dusch knatade jag iväg till Konserhuset för att äta. Väl där stötte jag på Ronja, som går åk.1 på samma program som jag. Eftersom hon satt själv samt att jag gärna ville ha sällskap frågade jag om jag fick slå mig ner och det var inga som helst problem. Vi åt och pratade en stund innan vi begav oss tillbaka till skolan för att fortsätta rasten.

När rasten tagit slut var det dags för nationellt prov i engelska, den muntliga delen. Jag och Alexandra fick dock vänta till sist, så fram tills att det var vår tur pratade jag med en av mina lärare angående medicinsk grundkurs. Vi diskuterade vad som krävs av mig för att nå högsta betyg och uppgifterna verkade inte allt för svåra. Jag måste bara hinna med de innan skolans slut och som det ser ut nu är det konstant pluggande, varje dag, som gäller.

Efter samtalet med Johan fortsatte jag med en av dessa uppgifter, som jag faktiskt påbörjade redan igår. Det känns dock som att jag är för sent ute, men jag har tidigare klarat av tidspress så det borde inte vara några som helst problem den här gången heller. Jag får helt enkelt ägna någon timme per dag till uppgifterna så borde de vara klara lagom tills betygen sätts.

När klockan var 15:00 var det dags att ha det muntliga framträdandet. Till en början trodde jag att det skulle gå riktigt dåligt och ett tag kändes det som att så också var fallet, men det var givetvis inte så då det landade på ett MVG för min del.
Det gjorde att jag bara ville skrika av lycka, men den lyckan berövades jag lika snabbt igen då jag, när jag kom till Subway, upptäckte att någon hade stulit framhjulet till min cykel samt omdirigerat kablarna. Det innebar att jag fick gå hem, men pga. att jag inte ensam ville släpa på den kom Dennis och hjälpte mig.

Majoriteten av människorna som vi mötte tittade på oss som om vi vore dumma i huvudet och jag är övertygad om att alla trodde att vi hade stulit den. Det var t.o.m. en kille (kanske 12 år) som frågade vart framhjulet var och vårat svar blir:"Vadå, är det du som har snott det?". Han började då anklaga oss och påstod att vi faktiskt stulit cykeln när den i själva verket var min.

Tack vare detta får jag hädanefter gå till skolan och det ska bli spännade att se om mina knän samt om min axel klarar av det. Jag har dock inget annat val i och med att jag inte har råd att åka buss samt att det är onödigt att göra det nu när det ändå är så fint väder.

När jag klev innanför dörren till lägenheten trodde jag inte att det kunde bli värre, men som vanligt hade jag fel - det kunde det givetvis. Kronofogden hade nämligen skickat ett brev till mig, men det var inte det brevet jag hade väntat mig så nu är jag tvungen att ringa till dem igen!



Kost och träning 2/5-11
Publicerat den

Efter en kort diskussion med Sara är det nu bestämt att jag varje kväll skall redovisa vad jag har ätit samt vad/hur mycket jag har tränat (för att hålla motivationen uppe). Det har därför startats en ny kategori vid namn kost och träning som kommer att uppdateras en gång om dagen, innan jag går och lägger mig.

Denna måndag har sett ut så att jag ätit fyra måltider: frukost, middag och två mellanmål. Mellanmålen har bestått av 2 dl valioyoghurt med smak av persika samt en morot. Resterande är frukost och lunch. Vad som är vad kan Ni nog lista ut själva samt att Ni (under strecket) kan se dagens träning:


2st originalrost med smör och ost
1 ½ dl lättdryck med smak av citron/lime
4 dl valioyoghurt med smak av persika
2st morötter
1 port. spagetti och köttfärssås med ketchup, sallad och gurka

10 min uppvärmning löpband speed 5.2
10 min sprint löpband speed 10.2
30 min rask gång löpband speed 5.2
25 min cykling



Det bästa året någonsin
Publicerat den


Som några av Er säkert redan vet gick jag för några år sedan (läsåret -06/07) på idrottsprogrammet med inriktning innebandy på Lugnetgymnasiet i Falun. Pga. att de har ett annat upplägg samt andra kurser på det programmet jämfört med det jag går nu har jag under läsåret fått göra ett antal kompletteringar, bl.a. i idrott och hälsa A, specialidrott A och medicinsk grundkurs.

De två sistnämnda håller vi/jag fortfarande på med, vilket innebär att det ännu inte har satts något betyg i dessa. Jag fick däremot besked om IdhA under eftermiddagen och i mailet från min mentor, som är lärare i idrott och hälsa, stod det såhär:

"Hej Louise
Vad kul det är att läsa dina inlämnade uppgifter. Du är verkligen ambitiös och har ett innehåll, en struktur och ett språk i det du lämnar in som är jättebra. Jag hörde av Johan att det gick bra i fredags och jag trodde väl heller inget annat då jag såg vad ni skrivit. Kul! I och med att Första hjälpen-uppgiften är klar är du nu klar med Idrott och hälsa A. Betyg: MVG."


När jag såg detta sken jag upp som en sol då jag tagit förgivet att slutbetyget skulle landa på ett VG i och med att det var omdömet från Falun, så nu när jag fick högsta betyg känns det obeskrivligt då jag minns hur besviken jag var över omdömet i åk.1. Nu kan jag istället vara stolt över mig själv och det känns otroligt bra.

Efter allt slit känns det definitivt som att detta är det bästa skolåret någonsin, men jag hoppas givetvis på att nästa läsår kommer att gå lika bra eftersom slutbetyget då kommer att se riktigt fint ut. Det är någonting som tiden får utvisa, men jag kommer iaf att ha samma ambitioner och behålla mina mål.

Om man skall utgå från mina betyg samt omdömen så kan betygsdokumentet från åk.2 komma att se ut såhär:

Svenska B - MVG
Engelska B - MVG
Rehabilitering och habilitering - MVG
Medicinsk grundkurs - chans på MVG
Idrott och hälsa B - MVG *
Pedagogiskt ledarskap - MVG*
Ledarskap i lek och idrott - VG*

(* garanterad att få det betyget)

Resterande kurser ingår antingen i åk.1's betygsdokument eller så har inget omdöme satts ännu.


GUD, VAD JAG ÄLSKAR SKOLAN!



I know you don't have faith in me
Publicerat den

Tack vare att lägenheten kändes tom och tråkig efter att Dennis gått till skolan bestämde jag mig för att cykla ner till gymmet för att köra ett lätt konditionspass och påbörja vägen mot min (förhoppningsvis) nya kropp.

När jag ombytt och klar klev ut i lokalen upptäckte jag att våra bästa år, som är min favoritserie, skulle till att börja och för att försäkra mig själv om att inte fuska med träningen bestämde jag mig för att löpa tills programmets slut - 50 min. Det var tänkt att jag skulle fortsätta även in på Top model (det finns 6st tv apparater på väggen framför löpbanden, crosstrainers och cyklar), men jag kände att mina knän inte orkade och jag valde därför att ge mig för dagen och försöka att ta igen det på specialidrotten imorgon istället. Då kommer jag även att lägga en del styrka också.

Ni som har följt min blogg ett tag är förmodligen övertygade om att jag kommer att torska denna gång också och det motiverar mig faktiskt till att bevisa motsatsen, att jag kan bara jag vill. Det som driver mig är dock inte er tvivel på mig, utan det är vetskapen om att min kropp kommer att (förhoppningsvis) bli snyggare samt att jag kommer att klara av mer.

De senaste åren har jag varit begränsad i min träning pga. mina knän samt min axel och jag har nu bestämt mig för att sätta ihop ett rehabiliteringsprogram i hopp om att i framtiden kunna träna utan smärta. Detta skulle jag ha gjort för länge sen, men då hade jag inte den kunskapen jag har idag.

En vältränad och snygg kropp kommer alltså att vara en bieffekt av träningen, men det riktiga målet är att få bort smärtan som jag under så lång tid har upplevt - även om det har blivit bättre med åren. Iaf i knäna.

Som det är nu funderar jag på om jag skall göra så att jag, varje kväll, redovisar vad jag har stoppat i mig samt vad jag har tränat. Allt för att jag själv ska få en överblick i hur det går samt om jag borde förändra någonting. Ni får då även möjligheten att komma med tips, för det är alltid välkommet.




Schemat sprack direkt, men det skall inte hindra mig
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon dels pga. att jag inte kunde sova och dels för att jag bestämt mig för att inte ta sovmorgon av den anledningen att jag tänkte ta mig till gymmet för att köra ett konditionspass innan skolan börjar kl.12:50.

Vid upprepade tillfällen har jag pratat om att gå ner i vikt samt trimma kroppen och nu tänkte jag äntligen ta slag i saken. Tidigare har jag inte haft någon som helst motivation pga. det dåliga vädret, men nu när solen står högt på himlen så gott som varje dag känner jag hur motivationen kommer tillbaka och jag tänker nu ta tillvara på det genom att dubbla min träning på gymmet fram tills sommarlovet (då vi inte kan använda gymkortet efter avslutningen) samt ta med mig Dennis till Rocklundaspåret då även han vill trimma kroppen.

Det är tänkt att jag ska träna må-tors, men denna vecka kommer jag inte att ha någon möjlighet att träna på onsdag eftermiddag pga. att DHL kommer och levererar kaninburen jag köpte på Grand-prix för 1 ½ vecka sedan. Den är nämligen så stor att de väljer att leverera den till dörren istället för att lämna den på posten vid Ica. Mycket smidigt.
Nu är det bara Malte som saknas, men honom får jag vänta på i ca 3 ½ vecka till.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.17: Alexandra Stan - Mr. Saxobeat



Motivationen blir allt större
Publicerat den

De senaste veckorna samt dagarna har gått otroligt fort, men för ovanlighetens skull känns det som att denna dag har gått relativt sakta vilket enbart är positivt för min del eftersom jag har setat i köket sedan efter frukosten. Jag har nämligen arbetat med naturkunskapen och efter ett antal timmars arbete samt tre och en halv A4 känns det som att jag är på god väl att hinna ikapp efter att ha legat efter i tre veckors tid. Det ser dock ut som att jag inte hinner med mitt mål för veckan vad gäller idrott och hälsa B, men jag gråter inte över det i och med att uppgiften skall vara inlämnad senast 1/6. Det innebär att jag har några veckor på mig.

Om tolv och en halv timme ringer väckerklockan i samband med att Dennis ska till skolan. Jag däremot börjar inte förrän kl.12:50, men trots det kommer jag inte att ta sovmorgon då jag bestämt mig för att åka till gymmet och konditionsträna.

Som det ser ut nu kommer jag att träna fyra gånger i veckan, vilket är dubbelt så mycket jämfört med vad jag gör nu. Jag är otroligt peppad inför det och jag håller tummarna för att det ska ge resultat i form av att jag går ner några centimeter runt rumpa och lår samt att magen blir mer trimmad. Nu behöver jag visserligen inte träna den i och med att den är väldigt platt, men jag tycker att det är lika bra att försöka ta med så mycket som möjligt då varierad träning och träning av hela kroppen ger bättre resultat.



Ju längre tiden går desto nämre kommer vi
Publicerat den

Gårdagskvällen valde vi att spendera hemma i soffan till filmen Supersugen som gick på 6:an kl.21. Vi har länge velat se den och lyckligtvis visades den på tv, så vi bestämde oss för att ha myskväll och strunta i att försöka leta reda på närmsta brasa.

Vi åt dessutom väldigt sent och pga. att vi ville smälta maten i lugn och ro kändes detta som det bästa alternativet. Maten var för övrigt något av det äckligaste jag ätit!
Det blev potatisgratäng med kokkorv (köttbullar för Dennis del) och anledningen till att det denna gång smakade förjävligt berodde på att vi, när vi storhandlade för åtta dagar sedan, köpte en billig gratängost på Willys. Det skulle vi inte ha gjort. Konsistensen var som lim och man kände ingen som helst smak av potatis pga. att osten (eller vad vi nu ska kalla det) tog över totalt. Det slutade därför med att jag höll mig till korven och salladen. Dennis åt däremot upp, stackarn.

Bortsett från den vidriga gratängen tycker jag ändå att kvällen blev lyckad. Man kan ha trevligt på Valborg utan att behöva gå och titta på någon brasa, supa skallen av sig (nu är ju jag nykterist, så jag syftar på andra som inte kan hantera alkohol eller som faktiskt går in för att bli fulla bara för att) osv. Att sitta hemma och ta det lugnt framför en bra film kan vara minst lika bra.

Nu är det iaf första maj, vilket innebär att det inte är särskilt många veckor kvar innan vi går på sommarlov (5 veckor och 4 dagar). Det ska bli skönt med en längre ledighet trots att jag lätt kan bli uttråkad av att inte ha någonting att göra. Under somrarna finns det dock oändligt mycket aktiviteter man kan ägna sig åt, så egentligen borde det inte vara några problem. Det gäller bara att ha lite fantasi.

Denna söndag kommer inte att bjuda på någonting speciellt, utan det blir det gamla vanliga - plugg. För att hinna med alla uppgifter har jag gjort så att jag skrivit upp mål för kommande veckor och denna vecka hade/har jag som mål att bli klar med rehabiliteringen, första hjälpen, idrott och hälsa B-kompletteringarna samt naturkunskapen. De två sistnämnda har jag kvar, men det är inte särskilt mycket som skall göras så har jag tur blir jag klar till kvällen och uppnår därför målen.