Agnus castus
Publicerat den


I lördags beställde jag hem en flaska med Agnus Castus då jag har läst att det kan boosta fertiliteten. En kvinna på Familjeliv, i en tråd som jag är aktiv i, rekommenderar detta örtteextrakt då det hjälpte henne att bli gravid. Hon hade under sin fertilitetsutredning fått besked om att hon har dåliga äggreserver (27 år gammal) och om man har det finns risken att man inte kan bli gravid överhuvudtaget eller att man har väldigt svårt för att bli det. Hon blev dock gravid efter sitt första försök med Agnus Castus. Hur motiverande är inte det?!
 
Agnus Castus är ett plantbaserat kosttillskott av hög kvalitet som även är känt som munkpeppar. Det aktiva ämnet har i flera studier visat sig kunna bidra till att minska PMS symptom (premenstrual syndrom) och ge andra positiva effekter på kvinnors hormonella hälsa. Agnus castus har en balanserande effekt på hypofysen, är progesteronstimulerande och kan reglera menstruationen. 
 

Dosering: 10 - 20 droppar per kopp, två till tre gånger dagligen eller enligt rekommendation.

Innehåll per ml: Vitex agnus castus (spädd 1:1) 1 000 mg, samt huvudsakliga aktiva beståndsdelar: alkaloider, flavonoider, bitterglykosider, eteroljor 

Försiktighetsåtgärder: Används inte under graviditet och med försiktighet av ammande mödrar.

Förvaring: Oåtkomligt för barn.

Biverkningar: Huvudvärk & ökad menstruell blödning kan förekomma.

Interaktion med läkemedel: Möjligen med dopaminantagonister, vid hormonbehandling


KÄLLA: BABYCENTER, VITAMINBUTIKEN OCH BODYSTORE





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?