Testing testing
Publicerat den

Efter en jobbig natt är vi nu uppstigna och har precis satt oss i vardagsrummet. Som jag skrivit tidigare så tänkte vi prova att ha katterna i sovrummet någon gång och eftersom det är helg bestämde vi oss för att prova det igår/inatt.

Vi gick och lade oss kl.01 och vi lät alltså dörren vara öppen, men innan vi släppte in Eira och Engla tog vi bort allting som de hade kunnat ha ner eller lekt med (de älskar att bita i min sportbag och leka med tvättkorgen). Jag ställde även in transportburen samt gjorde i ordning korgen vi gick i julklapp - lade en filt i den.

När de kom in i rummet började de att springa runt och leka i sängen. De åkte ut efter bara 10 min då Dennis inte orkade mer. De fick dock komma in efter en stund då han ansåg att de lugnat ner sig. Det var lugnt ett tag, men sedan sprang de runt och härjade igen. Jag blev t.ex. riven i foten trots att jag låg stilla, men jag får väl skylla mig själv som inte lade på täcket ordentligt?

Denna hatt blev inte Dennis attackerad i ansiktet, men han tyckte ändå att det var jobbigt att de skulle stryka sig eller slicka honom på kinden. Jag antar att det kittlar och därmed stör honom. När det gällde mig så lade sig Engla många gånger för mitt ansikte, så jag fick ett par gånger försöka att vinkla huvudet så att jag hade näsan ovanför henne istället för rätt in i sidan på henne.

Någon sömn fick jag inte förrän de åkte ut nu imorse runt kl.08 efter att Engla försökt bryta sig in i vardagsrummet genom att stå på stolen som finns i sovrummet (vi har inte plats för den i köket). Jag lyckades då att få kanske 30-60 min sömn.

Under natten har det funnits 4st leksaker framme - 2st som låter och 2st tysta. Jag lade fram de ifall de skulle få för sig att härja där ute, men det var tydligen roligare att härja i sängen.

Hur vi gör nu vet jag inte, men jag sover bättre när de är utestängda och Engla skriker än när de får vara i sovrummet. Jag tänkte att vi skulle prova några gånger till och se om man kan hänvisa de till golvet eller köket när de härjar i sängen så att de förstår att det inte är en lekplats. Det kan dock ta tid, men det är det nog värt.



Emma

Jag tror att eftersom dom inte är van att vara i sovrummet så tycker dom det är så kul, därför dom är så dryg. Ge dom ett tag så lugnar dom sig. Dom är trots kattungar, dessutom 2 st.



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?