Svar på kommentar
Publicerat den

Cissi om Det fungerar inte längre:
"Varför gör ni inte katterna till ute katter?? Dom kanske river tapet för att det går att riva? Det spelar ju ingen roll att du har sju leksaker framme. Dom gör ju det dom tycker är kul."


Anledningen till att de är inne är för att vi vill ha det så. Alla mina katter har varit innekatter och vi vill fortsätta med det och tänker därför göra allt vi kan för att det ska fungera. Skulle våra försök mot förmodan inte hjälpa så kommer vi eventuellt att försöka ha de ute, men nu tycker jag att det är alldeles för kallt för det. De vill inte ens vistas på balkongen pga. kylan så varför ta ut dem i snön där det är ännu kallare?

Som jag tidigare skrivit så fanns det inga utbuktningar eller revor i tapeten när vi flyttade in och de har alltså skapat revorna själva. Vi har täckt över de flesta med möbler, men tycker inte att vi ska behöva anpassa oss efter dem hela tiden. D.v.s köpa möbler på möbler för att täcka över reva på reva.

Under dagen har jag fiskat tips på internet och fått som råd att ta bort några leksaker då katter lätt kan tröttna om det är för mycket. Som jag förstod det så behöver de variation, så istället för att ha 7st leksaker framme finns det för tillfället 3st: en skumgummiboll, en trådrulle och kattunneln.

Jag kommer även att köpa en större klösbräda på tisdag så att de kan klättra då jag märkt att de tycker om det. De har t.ex. legat och vilat på en av våra byråer, vilket vi inte tillåter så jag tror att brädan kommer att göra nytta. Jag har även läst att katter har ett behov av att klösa på höga höjder och då är denna perfekt.

Ett annat tips jag fick var att klippa klorna på dem. Jag har inte tänkt på det tidigare, så det är någonting som vi kommer att göra. För tillfället leker katterna i tunneln, så de tillåter mig inte att klippa färdigt. Jag har lyckats klippa klorna på Eiras baktassar samt klorna på en baktass på Engla. När de lugnat ner sig tänkte jag ta resten.

En annan anledning till att de inte kan vara ute är pga. att de varken är vaccinerade, kastrerade eller öronmärkta. Det betyder alltså att vi måste ta itu med det innan vi eventuellt kan ha de ute och jag har ingen aning om när vi kommer att ha råd med det. Inte innan sommaren iaf, så det är bara att göra sitt yttersta för att de ska trivas inomhus och vara tillräckligt sysselsatta för att hålla sig undan tapeterna.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?