Ökad självkänsla
Publicerat den

För exakt ett år sedan på dagen satt jag i bilen på väg till Falun för att se Elias spela handboll på Lugnet. När vi precis passerat Jobsbo ringer Sara och berättar att vi fått en tid hos Håkan Elfving kl.15-20(?). Först visste jag inte vad jag skulle svara, men det slutade med att jag tog första bästa tåg till Ludvika.

Sara hämtade upp mig och vi åkte sedan hem till mig för att hämta kläder, smink samt accessoarer. Jag minns att jag var väldigt nervös, vilket jag också var när vi kom fram. Det kändes konstigt att vara tillbaka i Björsjö igen efter att inte ha varit där sedan Rasmus gjorde slut - då för ca 3 år sedan.

När vi kom in i Håkans fotoateljé/studio fick vi sätta oss ned en stund. Efter ett tag fick vi göra oss i ordning vad gäller smink och hår. Jag trodde att vi skulle fota i kläder, men det visade sig att vi skulle fotas enbart i underkläder och nakna. Först kändes det obehagligt då jag skäms över min kropp, men efter ett tag släppte det.

Sara och jag tog parbilder, vilket var väldigt kul då jag känner mig väldigt trygg med henne. Jag kunde slappna av och bilderna blev faktiskt hyffsat bra för att ha så pass dålig självkänsla. Det var även första gången som jag fotades samt träffade Håkan. All anledning att vara nervös.

Hela upplevelsen med att bli fotad var rolig, men efter att ha varit med om det tre gånger så känner jag att det inte riktigt är min grej. Jag har väldigt svårt för att leverera en känsla på beställning samt svårt för att ta direktiv. Jag har även svårt för att hitta vinklar samt att jag anser mig väga för mycket. Jag uppskattar dock att jag fick komma dit. Det var lärorikt.

Anledningen till att jag väljer att skriva om detta och lägga upp en av bilderna beror på att jag efter mina fotosessioner fick en ökad självkänsla. Jag ser annorlunda på mig själv idag och självförtroendet har ökat.

Under många år har jag praktiskt taget hatat mig själv pga. mobbingen, misshandeln och mina katastrofala förhållanden. Jag har ständigt klandrat mig själv för hur mitt liv blev, men med tiden insåg jag att det inte handlar om att det är mitt fel utan snarare om att jag har haft otur. Jobbiga saker händer och man ska aldrig klandra sig själv för det. Vi gör alla dåliga val här i livet, men vi måste gå vidare och det var vad jag insåg efter dessa fotosessioner.

Grunden till det tror jag ligger i att jag gick med på att göra någonting som jag i normala fall aldrig skulle utsätta mig för. Det gjorde att jag kände mig mer bekväm i "rollen" vilket i sin tur gjorde att jag slappnade av och började att acceptera mig själv.
Jag vet att jag klarar mer än jag ibland tror, så vad jag försöker säga är: tack Håkan.



Sara H

Ja men du fick ju ta bilder med kläderna också, Jag frågade ju dig också om det och även Håkan gjorde det, men det var väldigt starkt gjort utav dig och du var duktig :)



URL: http://[email protected]




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?