Åter hemma
Publicerat den

Efter ett par timmar ute i skogen är jag äntligen hemma och sitter nu och kurar i soffan under ett täcke. Dagen har varit lika tråkig som jag trodde att den skulle vara, men detta var en obligatorisk aktivitet och har man inte varit med på detta måste man vara med på en liknande aktivitet senare. Det var alltså lika bra att jag medverkade på detta även om det var grymt tråkigt. Det kan visserligen bero på att jag aldrig gillat vintern och därmed inte vinteraktiviteter heller.

Morgonen började vi med att åka buss till Björnö och när alla var samlade gick vi i åk.2 till en stor gräsmatta - nästan lika stor som en åker. Medan åk.1 hade olika tävlingar vid en annan plats var vi tvungna att sysselsätta oss med någonting och alla klasser fick då i uppgift att sätta ihop ett vindskydd. Till hjälp fick vi en yxa och två stycken spadar.

Vi hade turen att hitta både plankor och backar (som man har på lager), så vi använde dem som två av våra fyra väggar. Resterande två väggar fick byggas av snö och sittplatser blev stockar, som jag och Alexandra hittat i skogen.

När vi var klara med vårat vindskydd gjorde vi upp en eld och de som hade fika med sig mumsade på det. Sedan var det bara att bege sig till basecamp för mat - korv med bröd. Jag valde att avstå från maten då jag åt korv igår, men jag tog iaf en festis för att få i mig någonting. Den var dock inte särskilt god, men jag klämde i mig hela ändå.

När alla var klara med att äta var det dags för åkning i backen. Det var inte så många som åkte, men ändå fler än jag trodde. Jag var en av de som avstod delvis för att jag inte tycker att detta är en kul aktivitet, men också för att jag frös så förbannat om fötterna. Jag hade dock turen att få en eldstad nästan för mig själv, så jag lade upp fötterna och värmde mig tills det var dags att åka tillbaka till stan. Jag fick alltså värma mig i ca 1 ½ h. Nu luktar dock skorna och jackan eldrök, men det struntar jag i. Det kunde ha varit värre.

Nu sitter jag som sagt i soffan och jag funderar på om jag inte ska vila en stund då jag är skapligt trött.

Bjuder på lite bilder från dagen:













Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?