Open up
Publicerat den


Under hela gårdagens för- och eftermiddag längtade jag efter att Dennis skulle komma hem så att vi kunde prata, men såhär i efterhand förstår jag inte vad det var att längta till med tanke på att det gick som det gick.

Efter att ha hållit inne med vad jag tänker och hur jag känner är det nu dags att släppa ut det, en gång för alla: Ämnet som vi diskuterade igår var barn och som många av Er säkert vet så har jag längtat efter en graviditet - ett barn - i 4 års tid nu.

Dennis har lovat att vi kommer att ha ett barn någon gång nästa år och min önskan den senaste tiden har varit att han ska gå med på att låta mig sluta med mina p-piller till sensommaren eller hösten. Jag är nämligen rädd för att det ska ta väldigt lång tid för mig att bli gravid även om jag sist blev det på första försöket och det är anledningen till att jag vill "börja i tid".

Det var väldigt svårt för mig att öppna upp och verkligen berätta vad jag känner eftersom jag innerst inne visste att Dennis inte skulle hålla med om det, så jag lät honom prata - det lilla han fick ur sig. Han sade bl.a. att han är rädd för att jag ska lämna honom pga. min längtan, men jag förklarade för honom att jag inte tänker göra det. Nog för att min längtan är stor, men jag skulle aldrig lämna honom pga. att han inte känner att det går just nu. Det fungerar inte så. Det hade varit skillnad om han sagt att han inte ville ha barn än på ett par år eller att han inte vill ha alls - då hade jag nog börjat tveka eftersom barn är en viktig del av mitt liv.

Han sade även att han är rädd för att jag vill ha ett barn mer än honom och så är givetvis inte fallet. Tidigare när jag har planerat barn med någon så har jag gjort det för att jag endast ville ha barn. Vem jag fick det med kvittade just då, men nu känner jag att det är Dennis jag vill bilda familj med. Att han känner att det finns saker som sätter käppar i hjulet får jag då helt enkelt acceptera. Det är så det fungerar när man älskar någon.

Ibland måste man göra saker som man inte vill och i mitt fall är det att vänta. Jag förstår att han vill att någon av oss har ett jobb först då han säger att han inte vill behöva ta emot bidrag, vilket jag håller med om. Det här med att vi ska ha gått ut skolan håller jag delvis med om. Jag har ingenting emot att vara gravid under skoltiden bara barnet kommer efter studenten och det lät rimligt enligt honom.

Anledningen till att jag inte vill att vi väntar för länge är för att vad som helst kan hända. Låt säga att vi går ut skolan, någon av oss får jobb och jag blir sedan planerat gravid. Mitt uppe i graviditeten blir den med arbete varslad/uppsagd och har sedan svårt för att få tag i ett nytt jobb. Vad gör vi då? Vad jag alltså menar är att allt kan hända, så jag vill inte att det ska komma ursäkt på ursäkt till varför vi inte kan skaffa barn.

Mamma och jag pratade om detta för ett tag sedan och hon sade att det alltid finns en ursäkt till att vänta, men det fungerar inte att gå efter dem hela tiden eftersom det då slutar med att man aldrig skaffar barn. För mig gäller det att chansa, men man får såklart inte vara dum. Jag vill såklart inte gå på soc om det absolut inte är nödvändigt.

Dennis tycker att det är jobbigt att se mig ledsen, men det är någonting som han dessvärre får stå ut med. Han ska inte behöva gå med på någonting bara för att jag vill det. Det känns inte rätt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än det jag redan har nämnt. När jag blev tillsammans med Dennis anade jag att det kunde bli såhär pga. åldersskillnaden, men det var en smäll jag var villig att ta och jag står för det. Jag ångrar mig inte även om det kan vara jobbigt att längta.




Emma

Alltå låter bra gumman,bara hoppas det går fort när du vill blir gravid :) han kanske ändrar sig senare iaf =) bara hoppas, kanske är så han känner just nu.. men man kan ändra sig:) de tog lång tid för mig med, nu äntligen så får jag ett barn med min Simon =) samma som du med Dennis sen:) jag håller tummarna att de går fort för er :D



URL:


Carro

Ett otroligt bra tips!

Sluta tjata, de är det enda som hjälper. För tar du upp de gång på gång och du ändå får samma svar hela tiden, så kommer du bara bli ledsen och besviken. Ta inte upp de nå mer förän de börjar närma sig sommaren iallafall. Och är de så att han har ändrat sig lovar jag att han kommer säga de själv.



Tar man upp de hela tiden kan de leda till bråk och man blir bara ledsen av att behöva höra att man måste vänta hela tiden!





URL:


sarah med bebis i magen .

barför att det inte blev grvid när du var med bjön. så detyder det inte att du inte blir det på andra försöket med dennis. om du välinge älskar han som du gör . så lägger du detta med att bli gravid på isen . ferosm han har skata att han inte vill börja föens sen somman . vara inte bara vänte . och låt det tussa. och tänke på att att ni ska ha ett bra förholnad tillsamma .. det tar mycket på paret att man är gravid. harmoner . och allt det . som du säker redan vat . .. och att det kanse inte blev bebis, med bjön . kan vara t.x att ni hade sex på spejälla tider. .. då blir men aldioga gravid, eller att nån av er är ngativ i blor gruppen . så kan det med blir svårta att får. fösta gånga för mej och micke tog det 7 ånder inna jag vart grvis,



URL:


Angelica

Neh det är ju inte säkert att det dröjer fler månader för dig att bli gravid! Det kan gå på första försöket, men man vet ju aldrig! :)

& Sarah angående blodgrupp så har det ingen betydelse för hur lång tid det tar att bli gravid! Jag är neg & min kille är pos! det tog 2 månader för mig att bli gravid! :)



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?