Jag vill spela!
Publicerat den

Idag har jag haft 2st innebandyträningar: en i skolan (specialidrott) och en med klubben. Det gick inte som jag hoppats på under någon av dem då jag känner att jag helst skulle behöva fokusera på andra saker som t.ex. skolan. Jag har 3st uppgifter som ska vara klara någon vecka efter rättegången och jag känner att jag måste lägga på ett kol för att jag ska hinna. Det känns inte som att jag kommer att göra det. Jag kommer dock göra mitt bästa, som alltid.

Jag tänker inte utvärdera träningarna speciellt mycket, utan går direkt på hur det blir nu i helgen. Dennis vet sedan tidigare att jag oftast brukar ha rätt när jag påstår någonting och det hade jag även denna gång. Innan jag åkte på träning så sa jag att jag trodde att jag inte skulle få spela denna match heller, vilket jag inte kommer att få göra. Förra gången blev jag kallad till match, men blev förvarnad om att jag kanske inte skulle få byta om/vara med. Denna gång har jag inte ens blivit kallad, utan det är direkt upp på läktaren som gäller.

Som vanligt är jag besviken, men jag försöker att inte ta åt mig för mycket även om vår tränare sa att de alltid går in för att vinna och man försöker därmed att ta ut det bästa laget. Jag känner mig då utpekad som dålig, men jag vet att jag inte är det och jag försöker intala mig själv att jag inte får spela eftersom jag precis har skrivit på mina papper och för att jag inte har varit med och tränat så länge.

Kan tillägga att jag är väldigt öm i armarna efter dagens träningar. På specialidrotten är vi åtta stycken varav fem av dem är killar vilket innebär att de tar i för kung och fosterland. Jag har alltså armarna fulla i blåmärken av färgerna: blå, röd, rosa, gul och lila. Värsta regnbågen!



Faktura
Publicerat den

För två veckor sedan skrev jag om att jag fått hem en räkning på 2000:- för en dator som jag inte har. Det handlade om datorn jag fick låna när jag gick på Designgymnasiet i Stockholm. När jag såg räkningen ringde jag direkt till företaget som skrivit den och hon jag pratade med tyckte att allting lät konstigt, det gjorde även administratören på min gamla skola när jag ringde och pratade med henne.

Idag när jag klev innanför dörren upptäckte jag att jag fått brev och denna gång handlade det om datorn. De har nu dragit bort avgiften, så på fakturan stod det -2000:- istället för 2000:-. Jag ska alltså inte betala någonting, vilket känns skönt eftersom jag vägrar betala för någonting jag inte har.



Tanka
Publicerat den

Det känns som att det är dags att äta med tanke på att det är 8 timmar sedan jag tankade magen. Anledningen till att jag struntade i att äta i skolan idag var pga. att jag inte orkade släpa med mig mer än träningsgrejerna och för att jag ville förbereda mig inför dagens redovisning. Den gick förövrigt okej, men jag måste träna på mitt minne då jag tycker att jag behövde läsa för mycket från pappret.

Träning står på schemat idag och vi kommer att få veta vilka som blir kallade till match på söndag. I dagsläge har jag inga större förhoppningar, utan jag tror att det kommer att bli en plats på läktaren även denna gång. Jag kan dock ha fel, men det återstår att se. Det är hemmamatch mot Hässelby kl.17:30. De ligger någon placering ovanför oss i serien. Vi har dock samma poäng.



Exotic snack
Publicerat den

För någon vecka sedan satt jag och googlade efter gratis provpaket och lyckades då komma in på Exotic Snack's hemsida. Registrerar man sig får man ett gratis provpaket (och en rabattkupong på 10kr) och mitt anlände i brevlådan i måndags. Jag hämtade ut paketet för ca 20min sedan och jag har redan smakat alla påsars innehåll. Det medföljde tre stycken påsar med innehållet: Kanderade jordnötter, salta cashewnötter och "Giant corn".

Jag vet sen tidigare att jag älskar kanderade jordnötter, men när jag smakade dessa blev jag lite besviken då den kanderade delen inte var så pass söt och hård som jag annars är van vid. Cashewnötterna smakade lite surt när man först stoppade in dem i munnen, men efter ett tag smakade de salt och allmänt torrt som jag tycker att de brukar göra (har aldrig gillat cashews) och de "gigantiska kornen" smakade som salta popcornkärnor. Ingen hit, med andra ord.

De kanderade jordnötterna får hiss eftersom de gick att äta, men de andra nötterna får ett stort DISS!

Jag har även beställt andra provpaket (gratis såklart) så nu sitter jag och väntar på att det ska ramla ner ett paket med kattmat. xD



Svar på kommentar
Publicerat den



Sarahs och mickes blogg om Svar på kommentar:
"nä på tanke på det du skarv på saras blogg. så låter det som du få mycket bäter själförtonde . om du får bran . eller får större bröst . .. eller så gör du så här sluta köpa käder du tycker är fyla och spar lite penga och köp nått dy tycker är snyggt."


Bara för att jag fick ett ökat självförtroende vid min förra graviditet finns det ingen garanti på att det kommer att bli likadant nästa gång, utan jag kan endast hoppas på det och det är just det jag har skrivit om i hennes blogg: att det KAN hända igen. Inte att det kommer att göra det. Det är skillnad.

Anledningen till att jag skulle få ökat självförtroende med större bröst är att jag då skulle känna mig kvinnlig. Jag har under många år känt mig som en karl upptill, vilket har gjort att jag skäms över mig själv.

För inte så länge sedan köpte jag 10st klädesplagg varav 3st var fula, så jag köper faktiskt kläder som jag tycker är snygga. Sen det här med att spara så kommer jag förmodligen inte att ha råd med det på ett par månader med tanke på att vi har annat vi måste spara till. Bl.a. till hyra, mat och räkningar de månader jag inte får pengar från CSN.



Svar på kommentar
Publicerat den

sarahs och mickes blogg om CV hos arbetsförmedlingen:
"om det nu är att du inte har nå själförtonde bara för du inte har barn ska du kanse ta och skaffa en och hålla käfft"


Tror du på fullaste allvar att mitt dåliga självförtroende beror på att jag inte har barn? Jag kan rabbla upp flera olika anledningar till varför jag ser på mig själv som jag gör och det har ingenting med barn att göra. Det är ingen som har sagt att jag kommer att få bättre självförtroende efter att ha blivit mamma, men chansen finns eftersom jag var nöjd med mig själv vid förra graviditeten. Jag kände en stolthet som ökade mitt sätt att se på mig själv.



CV hos arbetsförmedlingen
Publicerat den

För en liten stund sedan ringde min mobiltelefon och det var en tjej vid namn Louise som ringde från ett bemanningsföretag i Stockholm. Hon ville erbjuda mig jobb, men jag var tvungen att även denna gång tacka nej pga. att det rörde sig om ett heltidsjobb. Arbetstiderna var kl.08-17 och eftersom jag går i skolan kl.08:50-15:50 i princip varje dag var det såklart inte möjligt.

Anledningen till att hon ringde var för att hon sett mitt CV på arbetsförmedlingens hemsida. Varför hon blev intresserad av just mig kan jag inte svara på eftersom jag inte tycker att jag har någon speciell erfarenhet av arbetslivet. Jag har endast varit ute på praktik, men tydligen så spelade inte det någon roll. Min presentation måste ha varit lockande. Kan inte se någon annan anledning.

Det känns ganska surt att folk har börjat ringa och erbjuda mig jobb nu när jag absolut inte kan. Jag hade jättegärna tackat ja redan vid förra erbjudandet om det inte vore för skolan, men jag känner att det är lika bra att bli klar med detta nu. Skulle jag däremot bli erbjuden ett deltidsjobb kommer jag att tacka ja.



Back on track
Publicerat den

Direkt efter gårdagens match begav vi oss (Dennis och jag) hemåt. Jag visste redan innan jag kom hem att det skulle bli en sen kväll eftersom engelskauppgiften varken var klar eller inlämnad. Runt kl.21:30 började jag med den och jag var inte klar förrän strax efter kl.23:30. Den blev inte ens hälften så bra som jag hade hoppats på att den skulle bli, men jag försökte så gott jag kunde och istället för att fokusera för mycket på mina argument så valde jag att lägga störst vikt på mitt språk. Jag fick som tur var med två av tre argument och motargumentet. Slutsatsen var inte så mycket att hurra över, men jag är skapligt nöjd med tanke på att vi hade så pass kort tid på oss.

Efter att jag lämnat in uppgiften gick vi och lade oss eftersom vi alltid måste gå upp tidigt när det är skoldag. Denna morgon valde jag att skjuta upp frukosten till i sista minuten eftersom jag var tvungen att plugga till dagens prov i pedagogik. Jag trodde att det skulle vara jättesvårt, men det var det definitivt inte. På provet fanns det ett antal påståenden och man skulle para ihop de med rätt pedagogik (G-nivå). För att få ett högre betyg skulle man väga för- och nackdelar på två av pedagogikerna och sedan redogöra för vilken åldersgrupp som är mest lämpade för dessa.

Jag skrev en hel A4 om det och jag hoppas att det räckte eftersom jag satsar på MVG i alla idrottsämnen. Sannolikheten för att jag kommer att få det är nog inte så stor som jag hoppas på, men jag tänker göra som jag alltid gör: mitt bästa.

Tack vare att jag lämnade in uppgiften igår och skrev provet idag lyckades jag hitta tid till att diska och jag kan meddela till den anonyme som påstod att det tar 10-15min att diska att det bara är bullshit. Ett komiskt påstående med tanke på att denne inte har någon aning om hur mycket disk det rörde sig om. Jag diskade ca 70st saker och om jag hade hållt mig inom ramen av 15min så skulle jag endast få diska varje sak i högst 20sek, vilket inte går om man vill ha ren disk. Nog om det. Köket är nu rent och alla uppgifter är inlämnade och klara. Nu fattas bara morgondagens redovisning. Hur det går lär visa sig.



Inte ens bänkvärmare
Publicerat den

Nu känner jag äntligen att det finns tid till att blogga och jag tänke därför berätta om vad som hänt de dagar jag valt att låta bloggen damma lite grann.

Igår var jag i skolan som vanligt och på morgonen hade jag specialidrott (innebandy) med resterande elever från skolan som också har samma idrott som mig. Som många kanske vet så är jag målvakt och eftersom vi skulle ha match senare under dagen valde jag att inte ta med mig stället då jag ville spara på knäna och jag lånade därför en klubba. Såhär i efterhand känns det dock ganska onödigt och jag ska strax förklara varför.

Efter att jag kom hem från skolan hann jag inte göra annat än att äta innan jag var tvungen att åka till hallen. Jag och Elin (den yngste målvakten) blev kallade till matchen, men det visade sig att våra tränare lånat in en av elitseriemålvakterna och det resulterade i att jag fick sitta på läktaren. Jag tycker att jag borde ha blivit informerad om det tidigare under dagen eftersom jag nu släpade med mig mina kläder helt i onödan.

Trots att jag fick sitta på läktaren valde jag att kolla på matchen för att se hur laget spelar. Det ska tydligen vara många nya spelare (som jag har fattat det) och det kan vara en bidragande orsak till att de förlorade mot Köping i söndags. De är seriefavoriten nu när VIB har gått i konkurs.

Motståndet denna gång blev Farsta och de fick en plats i serien pga. att det blev en ledig plats när VIB inte längre medverkade. Första perioden var kaotisk enligt mig då spelarna inte hade någon som helst koll på var de skulle vara. Vid många tillfällen stod alla fem på samma kant och ibland stod de t.o.m på rad. Det var inte förrän när Farsta tryckte in 2-3 som de (vi) blev motiverade och det gick genast bättre. Matchen slutade 6-3 och vi kammade alltså hem 3 poäng. Bra bra.

Målvaktsprestationen tänker jag inte kommentera då jag lärt mig av egen erfarenhet att det inte uppskattas, men bara för att jag väljer att tiga om det så betyder det inte att det gick dåligt.

Vad gäller det här med att jag inte fick vara med så kan jag inte påstå att jag blev ledsen över det, men jag kan inte förneka att jag blev besviken eftersom det har gått så bra på träningarna. Jag får hela tiden beröm och jag tror att de ville gå på säkra kort igår eftersom de vet hur dessa målvakter är in action. Jag hoppas att de inte har samma "argument" som Falun hade när jag tränade med dem. Deras anledning till varför jag fick sitta på bänken i princip hela tiden var att de inte visste vad jag gick för. Hur skulle jag kunna visa det om jag inte fick chansen att spela? Det går liksom bara inte!

Jag pratade även med mamma igår och både hon och pappa tyckte att det var konstigt av våra tränare att ta in en elitmålvakt på en division 1-match när det istället borde vara vi division 1-målvakter som får prova på att träna eller spela med elitlaget. Jag tror och hoppas på att jag ska få den chansen i framtiden, men just nu försöker jag att fokusera på att träna och visa att jag är duktig så att jag får spela. En del av mig hoppas på att det kommer att bli som när jag tillhörde Nybro IBK: att jag fick sitta på bänken när vi mötte bottenlag, men att jag fick spela när vi mötte topplag.

Vi får vänta och se helt enkelt, men spela SKA jag göra. Det är bara att bita ihop och ge järnet på träningarna. Jag har ju trots allt bara tränat fyra gånger.



Natti natt
Publicerat den

Engelskauppgiften är nu inlämnad trots att jag tycker att den var långt ifrån klar, så nu ska jag sova. Natti natt!

Ps. Det kommer några inlägg imorgon. Nu är jag för trött och det kan vara välbehövt med lite sömn eftersom jag har prov imorgon (som jag inte har hunnit plugga till. Bra va?).



Boooooring!
Publicerat den

Nu har det varit tomt i bloggen i två dagar och det beror på att jag helt enkelt inte haft tid att skriva. Har egentligen inte tid nu heller eftersom jag måste göra klart min engelskauppgift. Den ska vara inlämnad senast kl.23:59 idag och jag har inte ens kommit halvvägs, så jag måste lägga på ett kol om jag ska bli klar.



Piss, skit och vademecum.
Publicerat den

De senaste dagarna har varit jobbiga då jag har börjat att längta efter barn igen. För mig är det sämsta möjliga tillfälle och jag blir allmänt frustrerad då jag av olika anledningar inte vill känna såhär just nu. Det är dock väldigt svårt med tanke på att jag har 7st bekanta som ska ha barn inom kort och man kan inte vara annat än avundsjuk.

Eftersom det inte finns några som helst förutsättningar vad gäller utbildning och ekonomi (samt Dennis ålder) måste jag försöka att ändra mina tankegångar. Det är dock svårt med tanke på att jag började längta redan för 3 år sedan. Att man har en underbar pojkvän hjälper inte speciellt mycket heller eftersom man då blir att längta ännu mer. Jag visste dock redan innan vi blev tillsammans att saker skulle gå långsammare än jag hoppats på, men det var en smäll jag var beredd att ta och jag ångrar mig inte idag även om jag hade hoppats på att vi skulle vara på samma våglängd. Så går det när man blir tillsammans med en yngre kille.

Längtan håller på att äta upp mig inifrån och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Innerst inne vill jag att Dennis ska ändra sig och säga att även han vill ha barn snart, men att skaffa barn är inte så bara. Man ska ha tid, ork och pengar till det och för tillfället finns nog inget av det. Ibland önskar jag att jag gjort annorlunda val i livet, men då hade jag inte varit tillsammans med Dennis idag och det är jag otroligt tacksam över att jag får var
a. ♥ Jag älskar honom något enormt.

Som det är nu vill jag bara att tiden ska gå snabbt så att jag får fixa skolan och eventuellt skaffa ett jobb. Jag vet att det finns de som skulle bli besvikna på oss om jag blev gravid när ingen av oss har jobb, så vi får väl försöka att göra de till lags eftersom det förmodligen skulle bli ett jävla liv annars.

Detta är ett känsligt ämne och varje gång jag pratar om barn eller tänker på min längtan blir jag att gråta, så därför väljer jag att avsluta här. Tack och hej, leverpastej.



Många bollar i luften (!?!)
Publicerat den

Jag förstår inte varför dagarna ska gå så himla fort. Det är visserligen bra av olika anledningar, men ibland känns det som att man inte hinner varva ner t.ex. under helgen. Man hinner endast lägga sig på fredag kväll och vips så är det måndag. Vart tar tiden vägen egentligen?

För tillfället känner jag att jag skulle behöva vila ut då det är mycket som snurrar i huvudet just nu. Som många kanske förstår tänker jag ofta på den kommande rättegången och pga. det har jag svårt att fokusera på någonting annat. Imorgon är det skola igen och under veckan har jag en inlämningsuppgift (som ska vara inne på tisdag kl.16, men som ej är klar), ett prov och en redovisning. Jag måste dessutom jobba ikapp i matteboken.

Det känns som att jag alltid har någonting som måste göras och för tillfället vet jag inte riktigt vad jag ska prioritera. För några minuter sedan gav jag upp engelskauppgiften då det känns som att jag lika gärna kan göra den på tisdag eftermiddag med tanke på att jag ändå har lektion då. Då kanske jag tar fingrarna ur arslet och verkligen gör klart den. Jag förstår ändå inte vad det är uppgiften ska gå ut på. Vilken tur att lektionen är 3h lång da. Då ska jag hinna.

Sedan måste jag hinna med att städa. Det är min tur att diska och det har resulterat i att vi i princip har använt all disk vi äger, förutom finporslinet. Jag får ta och diska på onsdag eftersom jag då slutar tidigt. Imorgon hinner jag inte då jag slutar kl.16 och måste hem för att äta. Direkt efter det sticker jag på träning. När jag kommit hem måste jag räkna matte eftersom jag halkat efter i planeringen. På tisdag har jag inte heller tid eftersom jag då måste plugga inför onsdagens prov i pedagogik.



Sex av tio brott klaras inte upp
Publicerat den

Igår kväll när jag bläddrade på text-tv fick jag se detta:

"SEX AV TIO BROTT KLARAS INTE UPP

Sverige har 20 540 poliser totalt, fler än någonsin. Men bara fyra av tio brott klaras upp, enligt statistik från Brå skriver Metro. - Med tanke på att det är ansenliga resurser som satsas krävs också stora resultat. Det här visar att det finns mycket kvar att göra, säger justitieminister Beatrice Ask."

Som jag fattade det så är det många ärenden som läggs ner och jag är väldigt glad över att mitt inte gjorde det. I början var t.ex. pappa övertygad om att det inte skulle hända någonting med min anmälan, utan att de skulle lägga ner fallet och jag är otroligt glad och tacksam för att de tog det på allvar. Det var dock jobbigt att det skulle ta sån tid, men hellre det än att det skulle läggas ned.

När jag sitter i rättssalen är det 1 år och 10 månader sedan jag anmälde honom och det är lång tid enligt mig. Jag vet inte hur lång tid ett ärende normalt sett brukar ta. Det beror nog helt på vad det handlar om och hur mycket det är som ska gås igenom. Med tanke på misshandeln höll på så länge var det en hel del att gå igenom på både mitt förhör, mina vittnens förhör och polisen ringde några gånger till mig då åklagaren ville ha ytterligare uppgifter om ett par saker.

För tillfället är jag rädd för vad som ska hända om jag t.ex. säger saker under rättegången som inte har tagits upp under mitt förhör. Jag har nämligen börjat minnas saker som jag inte kom ihåg då. Det är liksom svårt att komma ihåg allt när man sitter med 39 graders feber och ska försöka att komma ihåg så mycket som möjligt under 2 timmar. Det var inte lätt.

Jag tror och hoppas på att domen kommer att baseras på vad som sägs under själva rättegången. Att förhöret hos polisen endast kommer att användas om jag t.ex. inte kommer ihåg eller tar upp alla saker som jag sa då. Vi får se hur det  går. Just nu försöker jag förbereda mig så gott det går. Det är svårt att arbeta i skolan just nu då jag i princip bara sitter och tänker på detta.



Kattungar
Publicerat den

Som jag skrivit tidigare så är jag väldigt sugen på att skaffa kattungar och nu har även Dennis blivit sugen på det. När han var i skolan för någon dag sedan tänkte han:"Vad mysigt det skulle vara med katt", så nu har vi kommit överens om att vi ska skaffa hem två stycken hårbollar. :) När det kommer bli är dock inte bestämt eftersom tillbehören kostar en del även om man försöker hitta billigt.

Jag brukar ofta vara ute på Blocket och hålla utkik efter lämpliga kattungar, men annonsörerna lägger alltid ut redan leveransklara ungar. Det hade varit bättre om det fanns annonser med nyfödda som man kan tinga med tanke på att vi vill veta när vi ska förbereda oss, vad det kommer att kosta osv så att man inte behöver drabbas av panik i sista stund.

I dagsläge är det tänkt att vi ska köpa mycket kläder under mellandagsrean, men jag funderar även på om jag inte ska spara lite av de pengarna och lägga det på tillbehör så att man har det. Kattungarna får inte kosta mer än 500kr/st med tanke på att vi inte har sådär jättemycket pengar med tanke på att vi endast har våra CSN-medel att röra oss med.

Det är iaf bestämt att vi ska köpa kissar, vilket vi båda ser fram emot. :) Längtar!



7 månader ♥
Publicerat den

Nu är det äntligen fredag. Dagen inleddes på gymmet då vi skulle ha BodyPump på idrotten. I det stora hela gick det bra och det var inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Man klarar mer än man tror. Efter att jag duschat och kommit tillbaka till skolan satte jag mig i en av sofforna i skolans entré. Jag började då att tänka på det här med rättegången och min fd. psykologilärare och min specialidrottslärare tyckte att jag såg ledsen ut, så de frågade hur jag mådde. Jag förklarade lite snabbt att jag har blivit kallad till rättegång pga. att jag tidigare varit med om hemskheter och att jag nu är orolig och nervös över hur det ska gå. De sa precis som jag: att det bara är att försöka förbereda sig så gott det går.

Pga. att jag var ledsen och allmänt nedstämd kände jag ingen som helst matlust även om det var tacos i skolan, men efter en timme började hungern smyga sig på och jag sprang då iväg till Ica för att köpa mig en yoghurt och en risifrutti XL.

För tillfället sitter jag i köket och väntar på att Dennis ska duscha klart så att vi bl.a. kan gå till affären och handla någonting inför ikväll. Vi har nämligen varit tillsammans i 7 månader idag och vi brukar alltid göra någonting speciellt den 24:e. Det kan vara allt från att laga någon god mat och dessert till att gå på bio eller ha filmkväll hemma. Förra gången gick vi på bio och såg Grown Ups och denna gång blir det Wild wild west på tv, så jag tänkte unna mig någonting till den. Har inte riktigt bestämt mig för om jag vill ha godis eller morötter och dip. Det lär visa sig när vi kommit hem från affären.

Ni kanske tycker att det är töntigt att fira när man varit tillsammans i ytterligare en månad, men jag tycker att det är både roligt och bra eftersom det kan vara nyttigt i förhållandet att bara släppa allting och göra någonting tillsammans för en dag (eller fler). Dennis och jag gör visserligen ganska mycket tillsammans, men det känns mer speciellt om man har en dag varje månad som man planerar inför och ser till att den blir extra rolig.

Nej, nu struntar jag i det här och tar på mig strumpor. Dennis är snart klar.


Dennis ♥



Vad händer i rättssalen?
Publicerat den

Efter gårdagens besked har jag fått som en klump i magen och jag har därför börjat läsa på om hur det går till i rättssalen så att jag är väl förberedd när jag kommer dit. I dagsläge känns det som att det kommer att gå bra, men jag måste komma ihåg att vara lugn och sansad eftersom jag vet att jag kan snubbla över orden när jag är nervös eller stressad och det vill jag inte eftersom jag vill att mina ord ska komma ut rätt. Det stod visserligen i mina papper att det inte spelar någon roll hur jag berättar, utan det är själva innehållet som har betydelse. Jag vill dock att det ska komma ut rätt så att jag slipper upprepa mig pga. nervositet.

En sak som jag kom att tänka på är om det är en offentlig rättegång (om den är öppen för allmänheten) eller om den kommer att äga rum bakom stängda dörrar. Jag skulle tippa på att den kommer att vara offentlig och det är väl positivt med tanke på att Dennis och pappa vill och ska följa. Om den äger rum bakom stängda dörrar får Dennis sitta utanför och pappa får då följa med som stödperson. Jag får nämligen ha med mig en stödperson (oavsett om rättegången är offentlig eller stängd), men den personen får inte säga någonting under rättegången, utan ska bara agera moraliskt stöd genom sin närvaro.

Jag lämnade idag in en ledighetsansökan som min mentor ska ge till rektorn för en påskrift. Det kändes bäst att lämna in den redan nu även om det är lite mindre än 4 veckor kvar. Mina föräldrar har även ordnat med ledighet så att de kan följa med under förloppet. Det enda som fattas är att Dennis lämnar in sin ledighetsansökan, men det kommer att ta lite tid eftersom han måste skicka den till sina föräldrar för en påskrift först eftersom han inte är myndig.

Nu är det tänkt att jag bara ska förbereda mig mentalt så att jag klarar mig igenom det här. Det kommer att bli jobbigt, men jag tror och hoppas på att det kommer att kännas bättre när allt är över.



Bäst när det gäller. Yeah, right!
Publicerat den

När vi innan träningen satt i omklädningsrummet och fick information fick vi alla veta att den tredje målvakten (som inte var med på förra träningen) i laget ska göra elitseriedebut i helgen då Rönnbys båda elitmålvakter är sjuka. Jag kände då en strimma motivation i kroppen att bevisa att även jag är duktig och att jag kan komma till toppen och träningen gick extremt bra i lite mer än en timme (vi tränar i 1 ½).

När elitserielaget kom och tittade på vår träning fick jag så mycket adrenalin i kroppen att det svartnade för ögonen och jag kände mig pressad att visa vad jag kan. Under de 10-15min som de var där gick det skit, men som tur var kollade en av lagets tränare (tror jag att han var eftersom han medverkade under deras träning) på större delen av vår träning (även när det gick awsome!). Jag såg att han vid några tillfällen stod och pratade med andra som är inblandade i klubben samtidigt som han tittade på mig. Nu vet jag inte vad de sa, men jag tror och hoppas på att det var någonting bra. Nu visade jag inte min starka sida på slutet, men jag får ge gärnet på onsdagsträningarna eftersom det är då elitlaget tränar efter oss.

Jag skrev iaf på övergångspapper för division 1-laget idag och kommer att vara spelklar på måndag. Vi har match på tisdag, så det ska bli spännande att se om man får spela eller inte. Jag har inga större förhoppningar även om de ringde i måndags kväll och ville att jag skulle skriva på papper så fort som möjligt. Vi får ta veckan och träningarna som den/de kommer.



Kallelse till tingsrätten
Publicerat den

För en stund sedan klev jag innanför dörren då min skoldag tog slut strax innan kl.12 och jag upptäckte genast att jag fått en del post bl.a. från Falu Tingsrätt. Eftersom förundersökningen har tagit så lång tid vågade jag inte riktigt hoppas på vad det handlade om, så när jag öppnade brevet och läste långsamt kom tårarna. Jag har blivit kallad till rättegång!

Jag kan inte åta bli att småle med tanke på att jag igår skrev i min blogg på Terapisnack att det känns som att det aldrig kommer att bli av, men ack så fel jag hade. Aldrig trodde jag att jag dagen efter skulle få hem en kallelse i brevlådan.

Som det är nu känner jag mig panikslagen och nervös, men på samma gång vill jag få det här överstökat. Rättegången kommer att äga rum den 19/10 och 20/10, båda börjar kl.09. Det handlar alltså om samma sak så varför de delar upp det på två gånger vet jag inte, men jag antar att det beror på att det är mycket att gå igenom och för att det kan vara jobbigt att ta allt på en gång eftersom det kan ta tid.

För tillfället rinner tårarna då jag har blandade känslor inför det här. Det jag fruktar mest är att åklagaren ska döma till hans fördel även om jag har starka bevis mot honom. Jag är även rädd för att han ska få ett milt straff eller att han inte blir straffad alls.



Denna eviga väntan
Publicerat den

Dagen efter jag skrev inlägget som heter Nu händer det grejer var jag på möte med min advokat och det gick inte som jag hade förväntat mig. Om det gick bättre eller sämre kan jag faktiskt inte svara på, men jag trodde att vi skulle gå igenom mer än vi faktiskt gjorde. Vi tog bl.a. en titt på fallet; vad mina vittnen har sagt respektive vad han och hans vittnen har sagt. Ska jag vara ärlig så är jag otroligt besviken på både honom, men också ett av hans vittnen (vill inte säga vem av säkerhetsskäl).

Efter att ha fått stå ut med den här skiten 1 år förnekar han att det har hänt och påstår att jag har hittat på alltihopa för att kränka honom. Vad är det för jävla påhitt? Han påstår att allting var bra mellan oss fram tills dagen jag valde att lämna honom (13/9-08), men om situationen nu hade varit så att allting var bra mellan oss hade jag definitivt inte gjort abort, lämnat honom och polisanmält honom. Är det ingen som har tänkt på det?

I dagsläge har jag förflyttat mig till en annan stad för att få lugn och ro samtidigt som jag kan gå vidare med mitt liv medan jag väntar på rättegången. Just nu känns det inte som att den kommer att bli av överhuvudtaget då det snart har gått 2 år sedan jag valde att anmäla. Jag förväntade mig att det skulle ta tid, men att det ska behöva ta år innan det blir av är bara löjligt. Det är klart att det finns allvarligare fall, men ska man blunda för detta pga. det? Det är otroligt jobbigt att behöva gå dag ut och dag in i väntan på att få hem en kallelse och rädslan av att behöva träffa honom får mig att vilja krypa ihop i ett hörn och ruttna samtidigt som jag vill stå upp för min sak och visa att man inte behandlar andra människor såhär!

En del av mig fruktar rättegången samtidigt som en annan del av mig längtar efter att få berätta för alla vad det är han har gjort. Det ska även bli spännande att höra hans ”version”. Jag vet redan vad han kommer att säga och det är allt annat än sanningen. Innerst inne vet han vad det är han har gjort och att det är fel, men han är för stolt för att erkänna det med tanke på att han inte vill vara en sån person. Synd för honom, för det är just det han är vare sig han vill det eller inte. Det verkar som att han tror att bara för att han VILL förändras så existerar inte det förflutna, att det är glömt vilket det definitivt inte är. Jag kommer att bära med mig det här för resten av mitt liv (även han och alla runt omkring) och jag tror inte att någon av oss tycker om den sitsen, framför allt inte jag.
 
Det här inlägget är publicerat i efterhand (2012-07-09, kl.10:01)



Ej spelklar
Publicerat den

Som det är nu så kommer jag inte att vara spelklar på söndag då Nybro inte har hört av sig, inte till mig iaf. Lena har inte heller hört av sig, så jag tar förgivet att informationen inte har gått fram. Jag gråter inte över att övergångspapprena inte blir klara idag så att jag får spela på söndag, men det hade såklart varit väldigt roligt att få inleda säsongen med match efter bara 3st träningar (första i onsdags och två den här veckan).

Det blir därför så att jag kommer att vara spelklar nästa vecka istället, men jag tycker att det är bra ändå.



Innebandyträning i skolan
Publicerat den

När jag började på John Bauer-gymnasiet var det oklart om det skulle anordnas någon innebandy på specialidrotten och till en början fick vi innebandyspelare träna på gymmet, men idag hade vi äntligen vår första träning. Eftersom skolan egentligen erbjuder endast handboll och fotboll var vi väldigt några (7st pers. med mig), men vi lyckades koka ihop en bra träning ändå.

Träningen gick faktiskt mycket bättre än jag hade förväntat mig och alla som medverkade verkade vara nöjda även dem. Jag hade turen att få höra att jag är väldigt duktig, vilket alltid piggar upp. :) Jag hoppas att det är fler som ser det (tänker då såklart på Rönnby).

Bo Hägglöf ringde mig igår kväll och sa att de definitivt vill ha mig i klubben. De vill att jag skriver på papper så snart som möjligt och han bad mig att ringa till klubbens ordförande direkt efter att vi lagt på, så jag gjorde det. Lena, som ordförande heter, bad mig att kontakta min förra klubb (i det här fallet Nybro IBK) och be om ett påskrivet övergångspapper. Ska jag bli spelklar till seriepremiären på söndag ska pappret vara inne idag och jag hoppas att det går att ordna. Det skulle vara häftigt om jag fick spela med tanke på att man inte ringer någon efter en träning och ber personen att skriva på övergångspapper så snart som möjligt om de inte ser att någonting finns där.



Min lilla sjukling ♥
Publicerat den

Det verkar som att alla börjar bli sjuka nu när hösten har smygit sig på och risken finns att även Dennis håller på att bli sjuk. Han har hostat mycket nu de senaste dagarna och verkar allmänt trött. Jag tycker så synd om honom, så jag funderar på om jag inte ska göra lite chokladbollar åt honom. Han älskar nämligen mina chokladbollar. :) Om jag är extra snäll kanske jag lagar lite muffins när jag ändå är igång ifall han skulle bli sjuk och måste vara hemma någon dag. Då har han någonting att trösta sig med när jag är i skolan. Jag får nämligen inte vara sjuk enligt CSN. Jag måste isåfall skaffa intyg från Försäkringskassan och det är som många vet ganska svårt eftersom de är stränga. Det kommer därför bli hög närvaro på mig dessa 2 år, vilket kanske inte är någonting negativt i sig. Det kan dock vara dumt om man är i skolan när man är jättesjuk (nu är jag visserligen aldrig sjuk, men man vet aldrig).



Grodor på väg
Publicerat den


Detta fick jag se på vägen till skolan idag. Några meter efter fanns ännu en skylt och på den stod det:
"Gatan avstängd tillsvidare pga. grodvandringen". Wtf!?!




Välja bort MaB?
Publicerat den

Enda sedan dagen jag började 7:an har jag haft svårigheter med matte. Jag vet inte om det har berott på att jag mått dåligt eller om jag faktiskt har problem med att lära mig just inom det ämnet. Det är nämligen så att jag nu läser MaB för tredje gången (de första två gångerna läste jag inte hela kursen, utan bara en del) och jag överväger nu att välja bort den. Jag tycker att den är alldeles för svår och jag vägrar ha ett IG i mitt slutbetyg. Då gör jag hellre så att jag väljer bort kursen nu för att sedan läsa den på komvux om jag känner att jag behöver. Jag läser den nu pga. att jag behöver den om jag väljer att läsa vidare till dietist. Risken finns att jag känner för att bli någonting annat och då har jag pinat mig själv i onödan, enligt mig.

Det är klart att det är bra att ha betyg i kursen, men jag är inte ett dugg intresserad och jag anser att den är alldeles för svår för mig. Jag vill fokusera på idrottskurserna eftersom jag faktiskt går idrott istället för att traggla med matten hela terminen. Det handlar visserligen bara om ett par veckor till, men jag har inte lärt mig ett piss och när jag tittar i boken känns det som ett helt annat språk. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, så jag funderar på om jag ska känna efter under morgondagens lektion och sen reflektera över hur jag vill göra.

Pappa har alltid fått hjälpa mig när jag inte har förstått och jag känner mig ganska vilse utan honom just nu. Jag har försökt mig på detta själv, men det går verkligen inte och jag vill inte känna mig idiotförklarad så fort någon måste hjälpa mig. Alla verkar kunna det här utom jag! Ibland suger det på att vara duktig på praktiska saker. Önskar att jag även var duktig på teoretiska.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Lägenhetsbyte:

"I stan hittar du aldrig någon som är billigare än den ni har!"


Det FINNS lägenheter i stan som är billigare än den vi har, men chansen att vi ska få en är liten eftersom Mimer går på inkomst. Som många vet så försöjer sig Dennis och jag på våra CSN-bidrag och eftersom de är så pass låga får vi inga erbjudanden.



Bon Prix
Publicerat den

Bifogar ännu ett par bilder på kläder jag önskar köpa. Denna gång är det från Bon Prix.





Lägenhetsbyte
Publicerat den

Dennis och jag har nu diskuterat det här med att flytta till en billigare lägenhet och vi är båda överens om att försöka få tag på en etta. Lägenheten vi bor i nu är en 2 r.o.k på 58kvm och vi använder bara sovrummet när vi ska sova och köket när vi ska laga mat. Vi äter alltid i vardagsrummet och tycker därför det är onödigt med så pass mycket utrymme, så vi tänkte leta reda på en 1 r.o.k på 40+kvm med kokvrå eller ett mindre kök.

Fredrik känner någon här i Västerås som eventuellt ska kolla upp om de har någonting ledigt åt oss. De måste dock tänka på att vi ska hinna säga upp både lägenheten och elen. Jag hoppas på att kunna få en närmare stan, eller kanske t.o.m i stan då det blir närmare skolan och lättare om man vill handla någon annanstans än på Ica.



Fruktbricka
Publicerat den

Jag har fått ett önskemål från Emma att lägga ut en bild på fruktsalladen jag gjorde för några minuter sedan. Det är dock snarare en fruktbricka eftersom jag ej hade någon skål att lägga frukten i och lade allt på en assiett istället.

Fruktbrickan består av: kiwi, färsk ananas (ej burk), äpple och kärnfria vindruvor.



Tack, älskling ♥
Publicerat den


Dennis kom hem för inte så länge sedan och när jag kom för att möta honom vid dörren stod han där med ett brett leende och någonting bakom ryggen. Han sträcker sedan fram en bukett rosor och berättar att han även köpt saker så att vi kan göra en fruktsallad. Jag har nämligen under en månads tid klagat på att jag varit sugen på fruktsallad, så han ville göra mig glad och köpte saker så att vi kunde göra det till kvällen. Vi försöker nämligen att låta bli chips och godis så gott det går, så en sallad är väl perfekt? :)

Tack för de fina rosorna och omtanken, älskling. ♥



Potatisgratäng
Publicerat den

Jag tänkte att jag skulle bjuda på ännu ett recept och denna gång blir det någonting som jag ofta brukar laga här hemma. Dennis och jag åt det första gången vi träffades.


Hemmagjord potatisgratäng med köttbullar och grekisk sallad, 2pers




Ingredienser

Gratäng

2st stora potatisar
200gr riven ost
2dl matlagningsgrädde
Salt
Vitlökspulver

Jag har tidigare haft färsk, pressad vitlök och gullök som man finhackat. Det togs dock bort då de skapade en konstig smak. Nu är det vitlökspulvret som får stå för mestadelen av smaken.

Grekisk sallad
Sallad
Gurka
Tomat
1st burk Majs
6msk Vatten
6msk Olja
2st påsar grekisk mix


Instruktioner potatisgratäng

* Sätt ugnen på 225 grader
* Skala potatisarna och skiva de tunt
* Strö riven ost över formens botten (ej för mycket, bottnen ska vara 50% synlig)
* Lägg ett lager med potatis över osten och häll på salt och vitlökspulver efter egen smak
* Strö riven ost över lagret med potatis och kryddor
* Lägg ännu ett lager potatis och krydda efter smak
* Strö riven ost över potatisen och häll över matlagningsgrädden
* Ställ in i ugnen och låt stå i 40min

Kortfattad beskrivning: Det ska vara tre lager ost och två lager potatis.


Instruktioner grekisk sallad


* Skiva sallad, gurka och tomat
* Häll i det i en ren bunke
* Häll i en stor burk med konserverade majskorn
* Rör om
* Blanda vattnet, oljan och mixen i en mugg och häll sedan över salladen
* Blanda ihop ordentligt och servera

När potatisgratängen har stått i 30min steker man köttbullarna.

Klappat och klart, bara att hugga in!



Extra drops
Publicerat den

Som min familj vet så älskar jag lakrits och igår när Dennis och jag tog oss en sväng på affären för att köpa bl.a. skinka och någonting att dricka upptäckte jag i kassan att det fanns Extra Drops med smak av lakrits. Jag smörade till mig dem och när kvällen var slut var även paketet det.

Rent smakmässigt var de jättegoda, men jag kände inte att den hjälpte halsen speciellt mycket utan det var mer som godis. När man läser på förpackningen inser jag dock att man ska ta dessa efter måltid och jag har alltid trott att det varit halstabletter. Tji fick jag!

Jag har även smakat Extra Drops med smak av vilda bär och även den var grymt god.

Ska jag betygsätta de båda får de 5/5.





Äntligen fredag
Publicerat den

Tack vare att jag och två tjejer i min klass är klara med vårat grupparbete fick vi sluta 2h tidigare (13:50 istället för 15:50), vilket var välbehövt. När jag klev innanför dörren fick jag se att det kommit ganska mycket post till mig varav ett av breven var en faktura. Den kom från Jönköping och de påstod att jag inte lämnat in datorn jag fick låna när jag gick på Designgymnasiet i Stockholm. Det "roliga" är att jag lämnade in datorn den 28/2-08 eftersom jag och R skulle flytta den 3/3. Jag skrev på papper om att jag skrev ut mig från skolan och lämnade tillbaka alla saker. Det betyder alltså att tjejen i receptionen var så inkompetent att hon inte meddelade den datoransvarige om detta och prickade av att jag lämnat in den.

Jag förstår heller inte varför de skickar ut en faktura NU. Det är för fan snart 3 år sedan jag slutade där. Dennis tror att de bara vill mjölka mig på pengar och jag kan ärligt säga att jag inte har någon aning om vad de håller på med. Jag ringde företaget som har hand om det här och tjejen jag pratade med skulle kolla upp detta då hon tyckte att det lät konstigt med tanke på att det är så länge sen jag gick där. Om hon inte kan hjälpa mig tänker jag ringa till skolan och kräva att de letar reda på pappret jag skrev på när jag slutade. Jag tänker fanimej INTE betala 2000kr för en dator som jag lämnat in.



Klöverhallen
Publicerat den

Nu när jag tänker efter förstår jag inte vad jag var så irriterad över imorse och Dennis ska ha en ursäkt för att jag blev grinig. Det gick förvånansvärt bra att hitta till hallen och det visade sig faktiskt att jag tränat i den tidigare, under träningen med VIB då de inte meddelade mig om den nya hallen. Jag åkte dock från ett annat håll, så jag kände inte igen den förrän jag kom till entren.

Jag kom dit hela 20min innan lektionen skulle börja, så jag hade kunnat åka senare hemifrån om jag velat. Lektionen gick iaf bra. Påminn mig dock om att aldrig hålla i en innebandyklubba igen! Målvakter ska inte spela ute.



Suck
Publicerat den

Idag är det ännu en dag då jag känner att jag vill vara hemma och ruttna bort. Nu på morgon ska klassen ha idrott i en hall som jag inte har någon aning om vart den ligger, så jag måste utgå från en karta på Eniro och jag är 100% säker på att jag inte kommer att hitta med tanke på att jag aldrig har varit åt det hållet.

Om jag hade haft någon att ta sällskap med kanske det inte hade varit så jobbigt, men jag har ingen att vara med i skolan så jag får ta mig dit själv. Skulle jag inte hitta cyklar jag till skolan och får förklara för min lärare sen. Om jag hade varit berättigad ett busskort hade jag kanske kunnat åka buss dit, men jag har för kort avstånd mellan hemmet och skolan och har därför ingen rätt att få ett.

Vi lär märka hur det går, men jag tror inte att det kommer att gå överhuvudtaget. Jätteroligt med tanke på att det är idrottsämnena jag vill satsa på.

Nej, nu tänkte jag att jag skulle göra mig i ordning och åka. Skriver sedan hur det har gått.




Skriva på papper
Publicerat den

Under dagens svenskalektion ringde Bo Hägglöf för att höra hur det gick på träningen igår. Jag berättade att det gick okej och han sa att tränarna som var där igår tyckte att det gick mer än okej, så de ville att jag skulle skriva på papper och jag kommer därför att göra det på nästa träning. Det känns bra att de ser att jag är duktig och att de vill att jag blir en del av laget. Jag hoppas dock att jag inte blir kvar alltför länge då jag satsar på att knipa en plats i elitlaget inom något år.



Skolfoto
Publicerat den

Tänkte bjuda på skolfotot. Det var som mamma sa: det syns att jag har blivit äldre (och tur är väl det, så att det inte går åt fel håll). Jag börjar få långt hår också! :) Det syns dock på bilden att jag har hårspray i eftersom jag annars har spikrakt hår.


 

För Er som inte har hängt med så är detta hälsa- och idrtottsprogrammet åk.2 på John Bauer-gymnasiet i Västerås. Min klass heter Lillebror (eller Hip2 om man vill kalla den för det) och detta är mitt första år med den. Kan inte riktigt säga om jag trivs i klassen eller inte, men det ska väl gå. :)




Skola + trött = skoltrött?
Publicerat den

Jag tänkte passa på att posta ett inlägg nu medan jag har rast. Dagen har varit allmänt värdelös då vi knappt gör någonting på lektionerna. Skoldagen började vi på gymmet och till en början hade vi eget ansvar i ca 45min och jag valde då att köra intervallträning på löpbandet i 30min och använde sedan roddmaskinen i resterande. När vi var klara hade vi genomgång av ryggövningar med vår lärare och efter det var vi klara.

Lektionen slutade runt kl. 11:40 och eftersom jag inte skulle börja igen förrän kl.12:50 träffade jag Dennis på stan. Jag glömde nämligen mitt matkort hemma och bad honom att komma ner med det, men när vi gick till konserthuset för att äta kom han på att han glömt min plånbok inklusive kortet hemma. Antar att det delvis berodde på att han endast tänkte på att vi skulle mötas på stan för att köpa ringar till hans läpp. Det blev dock inga smycken eftersom de inte fått in de han vill ha ännu (svarta ringar med svarta kulor).

Dennis frågade sedan hur jag skulle göra med maten och jag sa att jag kunde strunta i att äta och vänta tills skoldagens slut, men han samtyckte inte utan erbjöd sig att köpa någonting till mig. Vi gick då till Ica och det inhandlades smörgås med sallad, ost och skinka, en yoghurt med müsli (köpte apelsin istället för vanilj då jag glömde se mig för, så den åkte i sopen), en risifrutti XL och en flaska Festis med smak av kaktus/lime. Det gick på 70,50kr.

Vi hann inte göra så mycket mer efter att jag ätit upp, så Dennis åkte hem och jag återvände till skolan och nu sitter jag här. Jag slutar om 45min och då bär det av hemåt. Väl där tänkte jag att jag skulle försöka bli klar med alla arbeten som vi håller på med i skolan. Det är bl.a. fördjupning inom Montessoripedagogiken, Modernismen och matte. Kanske inte det roligaste, men jag vill fan sköta mig i skolan nu. Har satt en väldigt hög ribba och jag tänker inte sänka den.



Give me some rest!
Publicerat den

Av någon anledning känner jag att jag skulle vilja vara hemma idag. Känner mig trött och deppig, men vet inte riktigt varför. Det kan bero på att jag knappt äter eller för att jag får för lite sömn. Jag sover ca 7 h/natt och tror att jag skulle behöva iaf en timme till. Imorgon kommer jag att få en timme mindre då vi på idrotten ska vara i en hall som jag inte vet vart den ligger. Jag tänkte därför åka en timme innan vi börjar för att försöka hitta den. Enligt kartan ska den inte vara alltför svår att hitta, men det är en bit dit.

Om en timme ska jag vara i gymmet med några i klassen, vilket jag inte är så peppad för just nu. Det känns dock dumt att vara hemma från skolan då jag inte har en giltig anledning. Jag vill dessutom sköta skolan så gott jag kan och jag får faktiskt inte vara sjuk för CSN. Skulle jag bli sjuk måste jag skaffa ett intyg från Försäkringskassan och folk vet ju hur hårda de är. Det känns därför bra att det är helg snart så att man får sova ut ordentligt.



Svar på kommentar
Publicerat den

Sara Hagelberg om Träning:

"Varför släppte du inte efter på knäskydden då ? För du hade väl inte spänt under hela träningen?"


Jag hade spänt om skydden om det hade funnits tid, men eftersom vi endast var 2st målvakter hade vi fullt upp hela träningen. Alltså knappt någon vila. Det enda jag hann göra när jag fick vila var att dricka vatten, sen skulle man in igen. Det är bara att lära sig till nästa gång.



Träning
Publicerat den


Jag vet inte riktigt hur jag ska utvärdera dagens träning, men den får godkänt. Till en början kändes det okej, men efter ett tag tappade jag lite grann. Största anledningen till det var pga. att jag spände knäskydden så hårt det går, BIG MISTAKE! Skydden skavde och jag hade problem att röra mig i sidled ett tag, men då får jag tänka på det till nästa gång: inte spänna dem för hårt.

Det finns inte så mycket att säga om träningen än att det gick okej. Jag tror att det kommer att gå betydligt bättre sen när jag får vänja mig vid laget och hur alla spelar. Tränarna tyckte iaf att det gick bra, vilket är positivt.

Nästa träning blir på onsdag nästa vecka.



Rönnby IBK's damer division 1
Publicerat den

Efter 3 veckors abstinens är det äntligen över! För snart en timme sedan ringde Bo Hägglöf från Rönnby IBK. Jag skickade nämligen ett mail till klubben (för 3 veckor sedan) där jag berättade att jag är intresserad att träna i antingen elitlaget eller division 1-laget. Nu fick jag äntligen svar och vi pratade dels om vad jag gjort tidigare, mina ambitioner, vad jag behöver träna på osv och han tyckte att det lät väldigt lovande. Han sa även att det hörs att jag verkligen vill spela innebandy och det är skönt att höra. Jag vill att folk ska veta att jag verkligen brinner för det här, för det gör jag!

Det blev bestämt att jag skulle komma ner och träna med division 1-laget redan ikväll, så Dennis kommer knappt hinna klä av sig och äta förrän vi ska åka. Jag vet inte riktigt vart hallen ligger, bara på ett ungefär, och jag vill därför vara ute i god tid. Vi har sagt att jag ska vara där till kl.17:30. Det tar kanske 20-30min att cykla dit, så vi lär väl åka strax innan kl.17 för att vara på den säkra sidan. Man vill ju inte vara sen första gången (man ska inte vara sen alls, men ni förstår).



Modifast
Publicerat den

Som jag nämnt ett flertal gånger här i bloggen är jag sugen på att börja med Naturdiet, men idag när jag googlade upptäckte jag att man kan få ett gratis provpaket från Modifast. Paketet består av två shakes (choklad och vanilj) och en soppa med smak av potatis och purjolök. För att få detta provpaket helt gratis måste man registrera sig på deras hemsida och man får då en rabattkod till sin mail. Skriver man in den i kassan får man provpaketet gratis och det menas att man inte betalar någonting. Inte ens frakt!

Jag har även funderat över vad jag önskar mig i julklapp vs. födelsedagspresent. Till jul kommer jag att få pengar, så jag kommer väl inte att önska mig någonting speciellt av min familj iaf. När jag fyller år tänkte jag dock önska mig tre saker i hopp om att få något av det:

- Ab Circle Pro
- Motionscykel
- Mixer

Det som står högst på listan just nu är cykeln och mixern då jag inte vet om Ab Circle Pro fungerar på mitt problemområde (rumpa/lår). Den ska vara bra för mage (och bål?), men det är inte det jag vill träna i första taget. Jag tror därför att det är bättre med cykeln. Mixern vill jag ha då jag funderar på att börja göra egna shakes istället för att köpa ute i butik. Det borde bli billigare?



2 år sedan
Publicerat den

För en liten stund sedan satt jag och funderade över min anmälan och rättegången då det slog mig att det idag är 2 år sedan som jag tog mig ur skiten. Efter allt velande lyckades jag äntligen ta mod till mig att lösgöra mig från honom och det är fanimej det bästa jag någonsin har gjort!

Det känns som att det vara igår jag stod där och förklarade för honom att det var slut för gott, men samtidigt känns det som att det var en evighet sen. Jag är fortfarande irriterad och besviken på honom som står och säger att allting var bra mellan oss tills jag träffade Billy. Folk som var inblandade i detta och inte blundande för sanningen vet att det var allt annat än bra.

Jag är iaf stolt över mig själv som till slut insåg att jag inte kunde leva sådär. Innest inne är jag en stark människa och vid detta tillfälle tror jag att jag bevisade det för många. Tyvärr är det inte alla som har styrkan och modet att lösgöra sig från förhållanden i denna klass, så jag är väldigt tacksam för allt stöd och allt tjat som fick mig att välja en bättre väg.



Träningsprogram
Publicerat den

Jag har nu färdigställt mitt träningsprogram och det ser ut såhär:

1.       Sit-ups på pilatesboll

2.       Diagonallyft på pilatesboll

3.       Benpress med pilatesboll

4.       Plankan

5.       Kissande hunden

6.       Rygglyft på pilatesboll

7.       Benspark bakåt på alla fyra

8.       Plankan

9.      Benlyft och ryggresning på pilatesboll

10.   Magliggande benlyft på pilatesboll

Jag vet dock inte om jag ska göra detta dagligen eller om det är bättre att göra det varannan dag. Hur gör ni som tränar hemma?

Det är även bestämt att jag ska ändra mina kostvanor och det kommer jag göra genom att äta med 4 timmars mellanrum och minska portionerna samtidigt som jag ökar träningen. Jag kommer alltså att gå från en normanstor tallrik till en assiett. Tallriken kommer också att ändra "innehåll". Tidigare har jag följt tallriksmodellen för högpresterande, men eftersom jag bl.a. inte tränar innebandy för tillfället tänkte jag övergå till modellen för motionerare, ½ tallriken sallad, en fjärdedel pasta/ris/potatis och en fjärdedel kött/fisk.

Dennis och jag har dessutom kommit överens om att vi båda ska sluta med onyttigt skit som chips, godis, läsk osv. Jag funderar på om jag även ska minska ner på juicen, inklusive den med naturligt socker. Det känns som att det är lika bra att försöka dricka vatten och mjölk istället även om jag hatar mjölk. Det går visserligen bra till kräm och flingor, men hur nyttigt är det på en skala?

Jag har under en period funderat över om jag ska börja med Naturdiet. De har nämnts tidigare här i bloggen, men jag har inte riktigt haft råd att köpa dem eftersom de kostar 22.90kr/st. Ska jag dricka 2-3st/dag kommer det att kosta 1373-2061kr/mån vilket är dyrt med tanke på att Dennis och jag äter MAT för ungefär så mycket i månaden.


Som tur är har jag sökt lite jobb och har jag turen att få något av dem skulle möjligheten att börja med dessa finnas. Jag kommer med största sannolikhet äta 3st mål om dagen varav 2st av dessa är shakes. Det betyder alltså att jag äter frukost varje dag med tanke på att det är dagens viktigaste mål. Vad gäller mina mål så vill jag gå ner 9kg och för att inte stressa mig själv har jag satt att jag ska ha gått ner dessa kilon till sommaren. Jag tror och hoppas såklart på att jag ska lyckas gå ner detta i år med tanke på att jag gick ner 10kg på 1 ½ månad förra året.




Studiedag
Publicerat den

Helgen riktigt flög iväg och jag är därför glad över att jag har studiedag idag och får vila ut ordentligt. Det blev dock en ganska tidig morgon för att få vara ledig, men det finns ingen vits med att ligga och såsa hela dagen. Jag har nämligen lite att göra idag:

- Sammanställa hushållets budget
- Städa lägenheten
- Hämta gymkort
- Följa med Dennis när han byter smycken i läppen
- Påbörja träningsprogram som jag sammanställde igår

Igår kväll blåste jag upp pilatesbollen jag fick av min syster för inte så länge sedan och googlade sedan fram lite styrkeövningar där jag får användning för den. Jag tycker t.ex. att det är obehagligt för ryggraden att göra sit-ups på golvet, så jag gör det på bollen istället då man inte belastar ryggen lika mycket (jag har en kota som är sned). Eftersom magen inte är mitt problemområde har jag istället valt ut många övningar för rumpa och lår, men också för mage och rygg för att få med hela kroppen. Jag har även ett par hantlar hemma som jag tänkte börja använda igen. Jag vet inte om jag ska göra dessa övningar dagligen eller ett par gånger i veckan (isåfall de dagar jag har idrott med skolan), men det är iaf tänkt att jag ska göra sit-ups varje dag för att se om mina kärlekshandtag kan minska lite grann. Gör de inte det tänkte jag att jag skulle köpa mig en Ab Circle Pro. Jag vet inte om den fungerar när man vill gå ner i vikt, men den ska fungera bra om man vill bli mer rörlig. Det kan behövas inom innebandyn, så det kommer inte att vara bortkastade pengar.



Hem ljuva hem
Publicerat den

Nu är Dennis och jag återigen hemma efter att ha besökt hans föräldrar över helgen. Vi åkte som sagt igår förmiddag och var framme på eftermiddagen. Hans mamma och mormor hämtade oss vid tågstationen för att sedan åka till huset. Väl där gjorde vi inte så mycket mer än att äta mat, prata lite och titta på film. Vi blev bjudna på kycklingfilé och potatisgratäng. Gratängen var väldigt sur, men den var köpt som tur var. Hade känt mig ganska elak om jag klagat annars, men jag sa ingenting. Jag vet sedan tidigare att jag inte gillar den, men jag åt artigt så mycket jag orkade.

Efter maten åkte Dennis morföräldrar hem och vi pysslade då med grafikkortet han köpte när vi hade tågbyte i Stockholm. När vi var klara satte vi oss alla (utom Marcus) i soffan för att titta på Hemma bäst. Jag såg visserligen inte hela filmen då jag lyckades somna. Det är farligt att ligga ner när man försöker att titta på film.

Det hände inte så mycket mer igår. Dagen ägnade vi en stund åt att åka och besöka hans farföräldrar. De tyckte att det var roligt att få se oss igen och vi fikade en lite innan det var dags för oss att åka till tåget. Resan hem tog 3h då vi fick byta i Stockholm och Sala. Under vårat byte i Stockholm åt vi cheeseburgare på McDonalds och när jag precis hade börjat på min andra blev jag bara äcklad. Jag vägde mig nämligen imorse och vågen stod då på 58.3kg. Jag har inte vägt såhär mycket sen i november förra året. Idealvikten för mig ligger visserligen på 58.7kg, men jag tycker att det är alldeles för mycket med tanke på att de sätter sig på ett och samma ställe istället för att fördela sig jämnt över hela kroppen. Jag kommer därför att åka ner till gymmet imorgon och hämta ut gymkortet jag ska få av skolan och tänkte att jag eventuellt skulle ta mig en sväng dit på onsdagar eftersom jag slutar kl.11:50 och jag kan nyttja kortet till kl.15 varje dag. Sen tänkte jag även att jag skulle nyttja min pilatesboll genom att googla fram lite övningar där jag kan använda den. Har redan 2st som jag brukar göra på gymmet, men tänkte att jag skulle börja med de hemma varje dag.

Hade jag haft råd hade jag även skaffat ett simkort i badhuset, men det får bli senare då vi fått en bättre översikt över hur vår ekonomi kommer att se ut. Det är så svårt att säga det nu när vi inte har bott här så länge. En årskort kostar nämligen 1950kr och man ska lyckas luska fram dem också.



Tidig helgmorgon
Publicerat den

Idag blev det en ovanligt tidig helgdagsmorgon. Dennis och jag klev upp för snart en timme sedan pga. att vi åker till hans föräldrar nu på förmiddagen. Jag sitter med handduk i håret medan han håller på att gå igenom ett par tomma kartonger som han har haft dataprylar i. Han ska köpa ett grafikkort (?) av en bekant när vi kommit till Stockholm och han behöver någonting att transportera det i så att det inte går sönder.

Tåget går härifrån kl.11:00 och vi ska vara framme hos hans föräldrar någon gång efter kl.13:30 beroende på hur länge vi får vänta på dem efter att ha klivit av tåget. Eftersom det tar ca 25min att gå hemifrån till stan tänkte vi gå om en timme, så jag ska bara vänta på håret och sminka mig så kan vi gå sen. Det känns bäst att gå istället för att lämna cyklarna på stationen över natten då det tydligen ska vara mycket stölder här i Västerås.

Då jag inte kommer att ha tillgång till dator förrän imorgon kommer det att vara tomt här i lite mer än 24 timmar, men jag tror inte att någon dör av det. Har inte haft så mycket intressant att säga den senaste tiden iaf.



Rönnby IBK division 1
Publicerat den

Sedan Västerås damer i division 1 gick i konkurs har jag varit på jakt efter ett nytt lag och för lite mer än 2 veckor sedan kontaktade jag Rönnby IBK. Jag berättade att jag är intresserad av att börja träna med antingen deras division 1-lag eller elitlaget. Tidigare idag fick jag svar från en som är ansvarig för klubben (antar jag?) och han ville att jag skulle börja träna med division 1-laget. Målet i framtiden är att jag ska nå elitserien, men jag har full förståelse för att de vill sätta mig i det lägre laget för att se hur jag spelar. Jag hade gjort samma sak om jag vore honom.

För mig spelar det inte sådär jättestor roll vilket lag jag får börja träna med. Jag vill inget hellre än att få spela elit, men jag vet att jag har några saker som jag måste jobba på. Jag måste t.ex. träna upp mina reflexer i axlarna då jag tappat de lite grann pga. mitt uppehåll 2007-2009. Jag har inte tränat så mycket efter det, så det är någonting som jag vet behöver slipas. Utöver det vet jag inte om det är sådär jättemycket mer. Det finns såklart fler saker, men reflexerna i axlarna är prio ett.

När jag kommer att börja träna är inte bestämt, utan han skulle höra av sig igen så att vi kunde komma fram till någonting. Det ska bli jättekul att få börja träna igen då jag känner att det behövs. Det riktigt kliar i fingrarna!




Camp Björnö
Publicerat den

Enda sedan skolan började har vi i klassen planerat en kort friluftsdag för åk.1 som genomfördes igår. Dagen gick ut på att de skulle utföra sammarbetsövningar för att lära känna varandra. Det fanns 10st stationer varav 4st var obligatoriska. De var dock tvungna att klara minst 5st stationer för att bli godkända.

Jag och två andra tjejer i klassen ansvarade för station nr.7, lastpallen. Den gick ut på att en person i gruppen skulle sitta på lastpallen medan de andra i gruppen bar den ett visst avstånd för att sedan upprepa det ytterligare två gånger, men att man bytte person på pallen för varje gång. Eftersom vår station låg längst bort på hela kartan hann vi inte hitta lastpallen i tid (den skulle finnas på plats när vi kom dit) så vi fick improvisera och det slutade då med att vi bytte till Kungliga stolen.

Vi förväntade oss att många av grupperna skulle hoppa över vår station, men 16/20st grupper besökte oss vilket vi tyckte var roligt även om det inte hände sådär jättemycket. Alla klarade uppgiften, vilket ledde till att de fick ett klistermärke. Den grupp som hade flest klistermärken och lämnade in startkorten (lappen med märkena) snabbast vann. Om jag inte minns fel var det teknikettan som vann.

Dagen gick snabbt, vilket kändes bra då det var lite drygt att stå på samma plats i 3 timmar och dra samma info om och om igen. Inte hjälpte det att man fick göra i princip allting själv. Jag drog informationen, tog tid och delade ut klistermärken.

På tisdag ska vi ha ännu en friluftsdag, men jag har uppfattat det som att det är för oss tvåor. Eftersom vi har många ledarskapskurser är det min klass som ska hålla i stationerna även denna gång. Jag och tre andra i klassen ska ha hand om stationen där man sätter ihop ett Trangiakök. Denna gång kommer jag förmodligen att ha en bättre grupp. Det var inte så seriöst igår då det slutade med att jag fick göra 90% av arbetet. En tjej i gruppen gjorde ingenting.

Idag hade vi orientering i skolan och då gick jag med en av tjejerna som var i min grupp igår. Till en början var hon ganska otrevlig, men efter ett tag gick det bra. Vi lyckades hitta alla kontroller (7st) och vi var inte sist, vilket vi hade tagit förgivet att vi skulle vara. Resten av dagen utvärderade vi gårdagen. Vi fick bl.a. skriva vad vi tyckte var bra i gruppen, individuellt osv. Jag hoppas bara inte att resten av gruppen får se den.

Om vi bortser från skolan så händer det inte sådär jättemycket. Dennis och jag åker imorgon till hans föräldrar. Det var från början bestämt att de skulle komma hit, men de ville att vi skulle komma dit istället då hans morföräldrar skulle komma på besök. Vi kommer att stanna där tills på söndag, men jag gråter inte över det eftersom jag har studiedag på måndag. Jag är alltså ledig då.



Kattungar
Publicerat den

Enda sedan Dennis och jag flyttade ihop har vi funderat över om vi inte ska ta och köpa oss ett par kattungar. Ni som känner mig vet att jag redan har haft 4st, Molly och Maja med R och Sally och Salma med Björn. Anledningen till att jag inte kunde behölla katterna var för att det var jag som fick flytta när jag gick isär med respektive. Denna gång är det dock annorlunda eftersom lägenheten juridiskt sätt är min eftersom Dennis inte är myndig. Det är då alltså han som får flytta om vi går isär och katterna är då mina.

Eftersom vi lever på våra CSN-bidrag måste vi hålla hårt i pengarna, så det kommer inte att bli några kattungar nu även om jag gärna skulle vilja ha ett par. Det är mycket som ska köpas in innan och vi måste vara säkra på att vi har råd med mat och kattsand. Holly har vi råd med, men hon kostar under 100kr/mån vilket inte är så mycket att gråta över. Ett par katter kostar mer. Speciellt för mig eftersom jag alltid har en tendens att skämma bort mina djur. Varje gång jag t.ex. har haft katt har de fått färskfoder, kattmjölk och torrfoder dagligen. De har även slinkit ner lite ost vs. skinka när jag varit i köket och gjort i ordning ett par mackor. På helgen brukade Sally och Salma även få kattsalami eller kattgodis (oftast denta).

Det blir alltså inga katter nu, men jag hoppas på att det inte dröjer alltför länge då jag saknar ljudet av två små katter som springer runt och leker. Saknar även när de ligger längs magen när man ligger i sovrummet eller i soffan.




Barnlängtan
Publicerat den

Många kommer kanske ihåg att jag tidigare har skrivit om min längtan efter barn och jag kan nu meddela att den har avtagit. Jag älskar fortfarande barn och ser fram emot att få bilda familj, men ända sedan jag började skolan tänker jag annorlunda vad gäller detta. Eftersom detta är min sista chans till att få en utbildning och gå klart gymnasiet vill jag inte sabba den. Jag har alltså insett vad det är jag måste prioritera. Ibland måste man gå på förnuft istället för att lyssna till hjärtat och det är precis det jag gör just nu.

Min önskan om att försöka bli gravid i slutet av nästan år står fast, men jag känner mig inte pressad eller är deppig över att det inte är rätt tillfälle för barn just nu. Det känns bra och jag hoppas att jag kan hålla tankarna i rätt spår så att jag inte faller tillbaka i tidigare tankegångar.

Jag älskar Dennis och jag skulle aldrig tvinga honom att göra någonting han inte vill. Jag är fullt medveten om vilka förutsättningar han vill ge och jag håller med honom även om det ibland smärtar att göra det. Allting har dock sin tid, även om man blir galen av att vänta.



Mer i min smak
Publicerat den


För att visa vad jag tycker om för sorts kläder har jag gjort en liten sammanställning av plagg från Nelly.com. Som ni säkert ser älskar jag svart och spets, men när man lever på studiemedel kan även de billiga plaggen bli dyra. Sen har alla sina uppfattningar om vad som är dyrt respektive billigt. För mig är ett plagg billigt om det kostar högst 199:-. Det beror iofs på vad det är för sorts plagg, men det är ungefär vad jag brukar vara villig att ge för ett plagg. Jag får nog bryta även den vanan om jag ska få hem några snygga kläder någon gång.


Jag gillar även denna sortens kläder. Lite slampiga kan många tycka, men eftersom jag inte har lika stora bröst som henne ser det inte lika "illa" ut. Denna kostar 399:- på Romantica.nu.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Tradera:

"men varför köper du saker som du tycker är fula? det måste väl finnas nått du tycker är fint?"

Jag har under 20 år haft fula kläder, så jag antar att det är en vana att köpa kläder som är billiga istället för att köpa kläder som jag tycker är snygga. Hittar jag någonting som jag tycker är snyggt avstår jag vanligtvis från att köpa det då jag anser att jag inte passar i såna kläder med tanke på att jag själv inte är så snygg. Föreställ dig en ful tjej i jättesnygga kläder. Då anser många att hon tror att hon är snygg fast hon inte är det och de kallar henne för t.ex. fjortis m.m. Jag vill inte vara den tjejen. Jag har dock försökt att bryta de tankegångarna och har nu börjat köpa kläder som jag faktiskt tycker är snygga. De kläder som jag tycker om kostar tyvärr ganska mycket, så det är också en anledning till att jag köper billigt istället för snyggt.

Det är tänkt att jag ska spara pengar till mellandagsrean så att jag faktiskt kan köpa kläder som jag tycker om.



Tradera
Publicerat den

I ett tidigare inlägg har jag nämnt att jag köpt ganska mycket kläder den senaste tiden och jag tänkte därför dela med mig av vad det är för plagg. Då jag blir så dålig på bild har jag valt att ta bilderna från Traderas budgivningar. Jag vet att man egentligen inte får ta bilder utan att fråga, men för att göra det rätt för mig får jag väl helt enkelt länka till säljarna.

Det första plagget jag vann var en rosa topp med väldigt korta ärmar. Den slutar precis nedanför rumpan och är därför perfekt om man bara vill springa runt i ett tunt plagg hemma eller om man helt enkelt vill ha någonting simpelt på sig. Färgen är dock ingen höjdare. Som många kanske vet (eller inte ?) så hatar jag rosa, men jag tänkte att jag skulle liva upp garderoben med lite färg då jag endast har en kulör på svart, grått, vitt och brunt.


Jag budade strax efter det hem denna kofta av samma säljare, Susse82. Anledningen till att jag ville ha denna var samma som den rosa toppen, liva upp med lite färg.


En svart spets-topp fick även slinka med hem då jag fullkomligt älskar plagg i detta material. Det stod även i beskrivningen att detta plagg inte finns att köpa i Sverige, så jag kunde inte låta bli att slå till. Man måste dock ha någonting under då den är fullkomligt genomskinlig. Säljare var Evil_Q.


Till sist vann jag även en vinterjacka av aj37viggen. Jag kände att det kunde vara bra att ha en jacka att ha när det snöar. Den jag har haft de senaste 2 åren är egentligen en höstjacka, så man fryser arslet av sig om vintrarna.



Om jag fick hissa och dissa varje plagg skulle det se ut såhär:

Plagg 1:
Hiss = Bekvämt material och bra längd
Diss = Ful färg

Plagg 2:
Hiss = Fin design & söt
Diss = Ful färg, kall och man ser allmänt platt ut i den

Plagg 3:
Hiss = Färgen; svart passar till ALLT (!) och materialet.
Diss = Det var svårt att se vad som var fram och bak

Plagg 4:
Hiss = Lång kappa som stänger ute mestadelen av kylan
Diss = Alldeles för stor för mig trots att det var strl S.


Jag köpte även kläder på marknaden för inte så länge sedan, men har inte tagit några kort på plaggen än. Får isåfall lägga upp bilder på de sen om någon är intresserad, vill säga. De är nämligen 500ggr snyggare än kläderna ovan. :)



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Älskade Holly:

"Ta henne till vetrinären! så de får kolla upp vad som är fel"


När detta hände senast tog min syster en av sina kaniner till veterinären, men han kunde inte hitta några fel mer än att hon var smal. De behandlades alltså inte, utan vi blev rådda att avvakta vilket vi också gjorde. Jag kommer med största sannolikhet att få samma svar som vi fick då. Jag har även frågat min syster om råd då hon är uppfödare och hon säger precis som veterinären sa då: avvakta och se. Det finns inte så mycket annat att göra.



Älskade Holly
Publicerat den

Jag har under hela mitt liv fått ganska tråkiga födelsedagspresenter, men när jag fyllde 19 år fick jag pengar av min familj och för dem valde jag att köpa Holly. Det kanske låter töntigt att få/köpa en kanin på sin 19-årsdag, men det är den finaste present jag någonsin fått.

Hon var 4 månader när jag hämtade hem henne och idag är hon hela 2 år. Vi har gått igenom så mycket roligt tillsammans och jag hoppas att det kommer att fortsätta. Det känns dock som att vår tid tillsammans snart är ute då hon har blivit väldigt tanig. Hon fäller visserligen just nu, men jag vet inte om det har något samband. Klappar man henne över ryggen kan man tydligt känna ryggraden och att jag ger henne mat 2ggr/dag och konstant tillgång till hö verkar inte hjälpa.

Jag var med om samma sak för snart 3 år sedan och det slutade tyvärr sorgligt. Detta handlade om mina kaniner Lavendel och Theo. De bodde på altanen hemma hos mina föräldrar och de verkade må bra. En dag plockade min syster med dem och upptäckte att de båda var väldigt taniga. Jag hade märkt av det lite grann sen tidigare, men det hade blivit värre. Resten av hushållets kaniner hade också drabbats, men inte lika hårt.

Vi gav de mat som vanligt och avvaktade. Det slutade med att Lavendel dog i min systers knä en novemberkväll. Theo dog några veckor senare. Först visste vi inte vad det berodde på, men såhär i efterhand kan vi dra slutsatsen att det måste ha berott på fodret vi gav dem. Ninni (som min syster heter) bytte nämligen foder till kaninerna strax efter att mina dog och då blev de genast bättre. Vi ger inga kaniner detta foder idag, men trots det så har Holly blivit tanig och jag fruktar att jag kommer att få uppleva detta ännu en gång.

Skulle Holly avlida har jag lovat mig själv att inte skaffa några fler kaniner då hon är den härligaste kaninen jag någonsin träffat. Det finns ingen som henne och jag kommer aldrig kunna älska en kanin så mycket som jag älskar henne. Nästa gång jag väljer att köpa husdjur får det bli katter, igen.

Nu håller jag tummarna för att Holly ska klara sig, men jag tar inte ut någonting i förskott. Jag är beredd att köpa en spade.



Chokladbollar
Publicerat den

Då jag inte hade någonting att göra ikväll bestämde jag mig för att baka chokladbollar. Vi glömde dock att köpa pärlsocker när vi var på affären, så det fick bli kokos istället. Det går lika bra det.




Chokladbollar á la Louise, 25st.

200gr rumstempererat margarin
2dl socker
6dl havregryn
2tsk vaniljsocker
O´boy efter behag
Vatten istället för kaffe, som man annars brukar slå i

* Tärna ner smöret i mindre bitar och häll över sockret. Blanda.
* Häll i havregrynet och vaniljsockret. Blanda ordentligt.
* Häll över O´boy och vatten efter behag. Det får dock inte bli för kladdigt.
* Rulla sedan ihop ca 1msk deg och doppa i kokos.

Låst stå i kylen i minst 15min. Sedan är det bara att hugga in!

Vill du piffa upp bollarna inför t.ex. ett barnkalas kan man byta ut kokos mot en färggrannt stössel.



Get out of my head!
Publicerat den

De senaste dagarna har jag och Dennis nynnat runt på dessa låtar, men jag har ingen aning om varför. H&M-reklamen är förståelig, men Mupparna?!?

 

 




Vidrigaste någonsin!
Publicerat den

Eftersom vi inte har någon matsal i skolan får vi istället äta på en restaurang (Konserthuset). Maten har varit okej fram tills idag då den var vidrig. Detta måste ha varit det äckligaste jag någonsin ätit i hela mitt liv!

Det serverades spagetti och grönsakswok med tomat- och mangosås. Det var alltså spagetti, kyckling, grönsaker (jag fick 2st blomkål) och tomat- och mangosås i form av två mangobitar (wft?). Pastan smakade mögel och kycklingen smakade inte ett piss. Det var skam att kalla detta mat överhuvudtaget.



Innocent
Publicerat den

Jag har under en lång tid velat prova Innocent smoothie, men inte haft någon vetskap om vart man kunnat köpa dem så när Dennis och jag såg dem på Coop Konsum på stan kunde jag inte låta bli att köpa en. Då det var ett erbjudande (2st för 30kr) tog vi en varsin. Dennis tog jordgubb/banan trots att han fullkomligt hatar banan. Jag däremot tog mango/passionsfrukt. Den luktar precis som mangopurén för spädbarn luktar och smakar ungefär likadant, fast lite mer sur.

Dennis däremot var äcklig, men jag tycker ändå inte att det var bortkastade pengar eftersom vi nu fick veta om det var någonting att köpa i fortsättningen eller inte. Mango/passion går att köpa, men inte jordgubb/banan.

Ska jag betygsätta dem får den till vänster 3/5 och den till höger 1/5.



Grönsakswok med sås, räkor och nudlar
Publicerat den

Jag tänkte dela med mig av gårdagens maträtt. Den var en hit, då alla åt upp samt att Dennis och jag även har ätit det idag.

(Utan nudlar)


(Med nudlar)



Grönsakswok med sås, räkor och nudlar, 5pers


Ingredienser

600gr wok thai röd curry
400gr skalade räkor
255gr/3paket kycklingnudlar (vi valde Eldorados)


Instruktioner

* Häll woken i en wokpanna och värm tills grönsakerna och såsen är varm.
* Häll i räkorna och låt sjuda några minuter.
* Koka sedan upp nudlarna och krydda med kött- och grillkrydda samt kycklingkryddan som medföljer (2/3 påsar). Låt sjuda någon minut.
* Slå av spadet från nudlarna och blanda med woken. Nu är det färdigt att servera!

Denna rätt handlar i princip om att värma maten separat för att sedan blanda ihop allt. Den ger en asiatisk känsla då såsen till grönsakswoken är väldigt kryddad.

Woken får betyg 4/5.



Vinterjacka
Publicerat den

Förra månaden köpte jag väldigt mycket kläder och jag lovade mig själv efter marknaden att det nu fick vara nog, men idag när Dennis och jag var på NewYorker hittade jag en jättefin vinterjacka som jag blev förälskad i direkt. Eftersom vi måste spara de pengar vi har kvar ringde jag mamma och frågade om hon kunde bidra så att jag kunde köpa mig en ordentlig jacka. Jag föreslog att vi kunde dela på kostnaden, men det slutade med att hon betalade den åt mig. Tack så mycket. :)

Jag kommer såklart att betala tillbaka för den, men när det blir har jag ingen aning om. Eftersom jag har lånat pengar till t.ex. hyra och saker på Ikea tänkte jag att jag skulle betala tillbaka för det först eftersom det handlar om större summor. Sen kan jag betala tillbaka för jackan.

Här kommer bilder på den för den som är nyfiken:


 

Det var även tänkt att vi skulle köpa ringar till Dennis läpp, men eftersom det är söndag var i princip allt stängt vilket vi inte tänkte på när vi cyklade ner på stan. Vi får ta det imorgon efter skolan istället.



Racing week
Publicerat den

Denna vecka har gått väldigt fort och det har inte hänt sådär jättemycket när jag tänker efter. Det är snart 2 veckor sedan jag började skolan och eftersom vi ännu inte har kommit igång med allting finns det inte så mycket att göra. Fredagen var däremot rolig då vi skulle agera ledare för halva klassen. Jag och två killar från min grupp höll i nedvarvningen, vilket jag tyckte var ganska tråkigt då jag ville ha en utmaning. Det är så mycket lättare att leda en klass om man får utföra en aktivitet som tar lite tid och engagemang.

För att fatta det kort bestod lektionen av fyra delar: uppvärmning, styrka, kondition och nedvarvning med stretchning. När jag kör konditionsträning brukar det täppa till i halsen om jag inte får tillräckligt med vatten, men när det blev så igår valde jag att fortsätta jobba. Jag är trött på att kliva av bara för att jag får så mycket slem i halsen att jag knappt kan andas. Jag "fuskade" dock lite grann under styrkan. Vi skulle utföra 48st utfall, men jag utförde bara 24st då mina knän inte klarade mer. Sen var vi tvungna att börja med konditionen eftersom vi endast hade 15min på oss vid varje moment. Annars var jag med på precis allt och jag är stolt över mig själv som kämpade vidare istället för att "ge upp" som jag tidigare har gjort.

Under tisdagens lektion kände jag att det fick vara nog med maskning och nu tänker jag jobba tills det inte längre går. Jag vet att jag är en kämpe och jag tänker visa det. Både för mig själv och för andra. Jag är inte en liten mes som man kan stampa på när man behagar, utan jag har en vilja att komma någonstans.

Efter att lektionen var slut var även min skolvecka slut, vilket kändes skönt då jag längtade hem till Dennis. Han var gullig och mötte mig vid Hemköp då vi skulle köpa någonting gott till kvällen. Eftersom han laddade ner film för kvällen var det min uppgift att komma med förslag på mat och det fick bli min hemmalagade potatisgratäng. Den var lika god som den alltid brukar vara och vi var båda nyttiga och åt grönsaker till. Jag har nämligen skrivit matdagbok sen i onsdags då jag vill ändra mina matvanor och lära mig att äta nyttigare. Sedan är det viktigt att man äter en balanserad kost när man idrottar.

Dillchips och ostbågar fick bli kvällens snack, men efter att vi ätit lite mer än en näve var tröttnade vi och övergick till vindruvorna. Tidigare har jag inte kunnat motstå varken godis eller chips, men i fredags gick det faktiskt väldigt bra då jag tyckte att det var så mycket godare med frukt än med massa onyttigt skit. Kan tillägga att vi tittade på The Bounty hunter med Jennifer Aniston. Den var som väntat bra :)

Morgonen därpå var det dags för städning då vi skulle få besök av mina föräldrar. Vi klev upp strax efter kl.09 då vi inte längre kunde sova och direkt efter duschen började vi att storstäda lägenheten. Det skulle ha gjorts även om vi inte hade fått besök, men man vill ju inte bjuda hem folk om det ser ut som en svinstia.

Städningen tog kanske 2 timmar totalt och resultatet blev väldigt bra. Mina föräldrar och Elias (lillebror) kom runt kl.12:30 och vi började med att lassa in alla saker som de tagit med sig hemifrån. Jag fick nämligen inte med mig allt då jag bl.a. lämnat kvar ett par skor, en väska och två par byxor för lagning. Sedan tog de med lite annat som de tyckte att jag kunde ha nytta av, så nu har jag allt jag behöver. Resten som finns hemma hos dem är det adjöss med.

När vi var klara med att lassa in allt i lägenheten åkte jag, Dennis, mamma och Elias till Willys för att storhandla åt oss. Det gick väldigt bra och det gick inte på så mycket som vi hade trott, så nu har vi lite extra pengar över som vi kan ha ifall vi skulle behöva fylla på någonting eller om det kommer någon räkning som vi inte har räknat med.

Efter shoppingturen på Willys åkte vi hem för att packa upp varorna för att sedan åka till Ikea. Mamma skulle nämligen dit och köpa bl.a. en ny kudde och lite glas. Vi var även i behov av lite saker och hon var gullig och betalade det åt oss. Det handlade om 6st stora glas, gardinstänger och knivar. Jag försökte nämligen att skära potatis med en köttkniv i fredags, så nu fick vi riktiga knivar som man kan ha till allt (ÄNTLIGEN!).

På vägen till kassan träffade vi på min kusin Dennis. Han berättade att han var där med Mona (min faster/hans mamma) och farmor. Jag förstod nästan att vi skulle stöta på någon av dem och det hade jag så rätt i. Farmor stod nämligen vid utgången när vi hade betalat, så vi stannade och pratade en snabbis innan vi skulle åka hem igen.

Väl hemma var det dags att laga mat. Jag hade nämligen lovat familjen att vi skulle bjuda de på mat och det fick bli asiatisk wok med nudlar (grönsakswok med currysås, nudlar och räkor). Det var tänkt att vi skulle ha kyckling i också, men den var fryst och vi orkade inte vänta på att den skulle tina så att vi kunde skära upp den och lägga den i grytan. Alla verkade iaf nöjda med maten då INGEN lämnade någonting på tallriken. Det blev knappt någonting kvar i grytan heller.

Efter maten satte vi oss i vardagsrummet en stund och tittade på lite tv. Mamma bjöd oss alla på godis, vilket var gott. Jag tog dock inte så mycket, utan det räckte med ett par stycken. De åkte sedan hem, så Dennis och jag tittade på Toy Story 3. Den var på engelska, vilket var lite tråkigt då jag alltid ser tecknat på svenska.

Förutom skolan och gårdagen har jag äntligen fått hem kläderna jag vann på Tradera. Jag vann en rosa top, en gul cardigan, en svart spetstop och en jacka. Jackan ska jag hämta ut idag och jag tror att jag kommer att vara som mest nöjd med den. Det börjar bli kallt nu och en lite tjockare jacka kan vara bra. Har endast 2st höstjackor, vilket kanske inte är så kul att använda i vinter.

Idag är det tänkt att Dennis och jag ska cykla ner på stan. Vi glömde att handla några saker igår, så vi ska köpa in det. Det är också tänkt att vi ska besöka en piercingstudio och köpa ringar till hans läpp på köttet i munnen har börjat växa över ett av hans smycken. Han fick nämligen för korta smycken när han piercade sig (han har väldigt tjock läpp att inte ens de längsta smyckena räckte ordentligt), så vi ska köpa ringar till honom. Han hade ändå tänkt att byta till det, så varför inte ta det nu när vi ändå har pengar?

Vad vi gör av resten av dagen vet jag inte, utan det får vi se då.



Graviditet/abort
Publicerat den

Jag har inte reflekterat så mycket över detta tidigare, men idag insåg jag att så fort mina vänner och bekanta har frågor vad gäller abort och graviditet så kommer de till mig. Varför de gör det kan jag inte svara på, men jag skulle tippa på att det beror på att de känner att jag har erfarenhet av detta och att de på något sätt litar på det jag säger.

Senast idag fick jag en fråga av en bekant om hur jag lyckades överleva min abort psykiskt. Jag försökte förklara för henne att jag inte hade något annat val än att försöka gå vidare, men den processen tar tid. Det är ingenting man kan stressa fram, utan naturen måste ha sin gång eller hur man ska säga. Hur lång tid det tar att lägga såna här saker bakom sig är individuellt. Det tog t.ex. 1 ½ år för mig, vilket jag anser är ganska lång tid med tanke på att jag inte ens fick se hela fostret.

Jag fick även ett sms inatt där en kompis till mig hade en fråga angående blödning mellan ägglossning och mens. Det känns som att folk tror att jag kan precis allt som har med kroppen att göra, vilket jag definitivt inte kan. Jag tycker dock att det är skönt att folk har ett så stort förtroende för mig att de kan diskutera såna här saker med mig om de har några funderingar eller bara vill lätta på sina tankar.



Tomt, men skönt.
Publicerat den

I natt blev det inte så mycket sömn för min del då jag tittade på klockan flera gånger i timmen. Jag skulle nämligen kliva upp kl.06:50, men hade ställt alarmet på kl.07:00 och jag ville därför hålla koll på hur mycket klockan var så att jag inte skulle få en chock när klockan väl ringde. Det resulterade i att jag knappt fick sova, så idag är jag väldigt trött. Vilken tur jag har som inte börjar förrän kl.10 imorgon. Då får jag sova en timme extra.

Anledningen till att jag var tvungen att kliva upp så tidigt var pga. att Alvin skulle hämtas vid kl.07:15 och hans bur behövde rengöras innan. Marie-Louise tyckte att han var jättesöt och hon verkade se fram emot att få ta med honom hem till stallet. Får hoppas att hennes dotter tycker om honom också :)

Det känns tomt nu när han har flyttat, men Dennis och jag är nöjda med beslutet då vi anser att han får det bättre hos någon som har bättre miljö och mer tid att sysselsätta honom än vad vi hade. Holly får såklart bo kvar då hon inte verkar lida av att vara inne. Hon har aldrig behövt särskilt mycket sysselsättning, så det är lättare att ta hand om henne. Det är dessutom väldigt lätt att läsa av vad hon vill. Det kunde man inte med Alvin.

Jag har bestämt mig för att endast ha en kanin åt gången. Vid tre tillfällen har jag haft två kaniner, men jag har nu insett att det är lättast för mig att ha en. Katter går utmärkt att ha två stycken, men när det kommer till kaniner tänker jag hålla mig till en för säkerhets skull.