It's been too long
Publicerat den

Kan Ni gissa vad jag skall göra senare i veckan? Jag skall medverka i en innebandyturnering - som äger rum i Falun. Det är nämligen så att en vän (eller rättare sagt en före detta pojkvän till syrran) gjorde ett inlägg på facebook tidigare under dagen där han sade att han efterlyser en målvakt, som inte är bollrädd, som kan tänka sig att ställa upp och sugen som jag är nappade direkt! Det är sagt att han skall betala min resa, så det enda jag behöver göra är att sätta mig på tåget och leverera under matcherna. Schemat ser ut som följande:

Match torsdag kl.15:30 och kl.19:30
Match fredag kl.14:00
Match lördag kl.09:30 och eventuellt slutspel - förutsatt att det går bra.

Vi kommer att hålla till i Lugnet, så om det är någon som är nyfiken så är Ni välkomna att svänga förbi och kika.



Svar på kommentar
Publicerat den




Jag hade min mens nu i dagarna, så nej - jag är inte gravid!



Don't forget blogresponse
Publicerat den



Ni har väl inte glömt att Ni kan ställa frågor i/genom Blogresponse? Ni får svar på allt, så tveka inte!




Svar på kommentar
Publicerat den




Vi har aldrig diskuterat detaljerna kring mitt förhållande med Micke och det kommer att fortsätta så eftersom han inte har med det att göra. Det må vara så att vi en gång i tiden älskade varandra, men det hände någonting på vägen som gjorde att vi gled isär samt att kärleken rann ut i sanden. Vi skulle ha separerat redan när det var tal om det första gången (november -10), men av olika anledningar valde vi att skjuta på det. Vi har inte varit kära i varandra på över sex månader och det var inte någonting som skedde över en natt, utan det var en lång process - som uppstod pga. att vi ville olika saker.

Det är många som anser att det går väldigt fort fram när det kommer till mig och Micke, men det skall understrykas att det inte är jag som har föreslagit att han skall bosätta sig här utan det är han själv. Jag har sagt att det är han som får ta initiativ till saker och ting (oavsett vad det gäller) samtidigt som jag säger ifrån om det är någonting som inte känns bra för min del.

Man brukar säga att man skall tänka först och agera sen, men jag har under mina år insett att livet handlar om att chansa och våga ta risker. Det skadar givetvis inte att ha en reservplan samt vara förberedd, men det känns som att vi människor har en tendens att tänka för mycket - någonting som jag gjorde när jag var tillsammans med Dennis. Varför skall man behöva vänta med eller rent av strunta i saker som man verkligen vill, enbart för att någon annan tycker att det är för tidigt? Det är endast de inblandade som kan avgöra vad som känns rätt eller inte.

Det må vara så att jag har varit med om en del, men det är fortfarande mina val och jag som skall leva med mina beslut. Jag vet att ni bara vill väl, men ni behöver inte vara oroliga för mig - det är inte jag.
Det är klart att man skall vara försiktig, men jag orkar inte vara på min vakt alltför mycket längre (eftersom det är orsaken till att jag har mått dåligt i tidigare förhållanden). Jag vill inte leva kvar i det förgångna, utan jag vill fokusera på framtiden. Njuta av min partner. Njuta av livet.



Every time you leave, my heart falls into pieces
Publicerat den

Då var man återigen ensam efter att ha spenderat en vecka med min underbara Micke.  Det känns som att hjärtat rivs i tusen bitar varje gång vi måste skiljas åt, men det är samtidigt en tröst att veta att det inte är sista gången vi ses. Han skall endast vara borta i mindre än en vecka - sex dagar. Det skall vi kunna stå ut med även om det kommer att kännas en aning jobbigt i och med att vi verkligen älskar varandras sällskap (vi älskar givetvis varandra också!).  Det skall bli så skönt när han kommer hem igen.



Not what I expected
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att det vankades besök i eftermiddags. Det var nämligen så att mina föräldrar var här för att fira min födelsedag i efterskott. De hade med sig bullar och kakor, men vi gjorde en fuling och bakade chokladbollar samt att jag kilade iväg till affären under gårdagen för att köpa gifflar och ballerinakakor - då mamma har en tendens att köpa sådant som jag inte tycker om. Typiskt, va? Det var dock i princip ingenting som gick åt, utan vi fick lov att kasta det mesta i och med att det som lämnades kvar inte föll oss i smaken. Slöseri kan man tycka, men vad skall man göra? Dumt att slänga i sig onyttigheter, som man dessutom inte gillar, enbart för att det inte skall gå till spillo.

Det var som väntat trevligt, men det sades inte särskilt mycket. Mamma brukar i vanliga fall vara väldigt duktig på att prata, men inte idag. Det kändes nästan som att de ignorerade Micke, vilket jag innerst inne vet att de inte gjorde utan det kan vara svårt sådär i början. Det sades t.ex. inte särskilt mycket när jag fick träffa hans mamma och bror. Jag förmodar att det blir bättre när man har träffats några gånger.




We're having so much fun together
Publicerat den

Dagen började med en välbehövlig sovmorgon - innan det var dags att bege sig mot praktiken. Det blev dock ingen ordentlig frukost för min del av den anledningen att jag endast hade en lektion, lunch följt av ytterligare två lektioner. Det kändes som att det inte var någon idé att mätta magen i och med att man ändå skulle äta femtio minuter senare. Jag lyckades i och för sig somna på soffan bredvid Micke när jag gick hem, så det blev ingen riktig måltid förrän senare på kvällen - i samband med att vi gick ned på stan för att hyra film. Det fick bli Zookeepers då jag länge velat se den. Det skall bli spännande att se om den är lika bra som den verkar.

Det var riktigt roligt på praktiken idag - mycket tack vare att Micke gjorde mig sällskap. Han kikade förbi kort efter att han hade varit och diskuterat arbete med flyttfirman som jag nämnde tidigare (var det, va?). Det ser ut som att han kan ha en chans hos dem, men det återstår att se. Det är ingen idé att ta ut någonting i förskott, utan vi får helt enkelt vänta på att de hör av sig med besked. Jag skulle iaf bli väldigt glad om de var intresserade av att anställa honom eftersom det skulle vara till hans fördel - på många plan.

Den sista lektionen (eller om det var alla - jag minns inte riktigt) spelade vi innebandy på helplan. Det var tänkt att jag skulle stå vid sida om och hålla ett öga på eleverna, men Micke fick göra det istället eftersom han var så gullig och kikade förbi. Det enda han behövde göra var att hålla koll på tiden - vi spelade tre minuter åt gången. 



Three weeks and a birthday
Publicerat den


Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att mina föräldrar fick för sig att väcka oss i form av att skicka (ett varsitt) sms där de grattade mig på födelsedagen. Väckarklockan skulle ha gått av stapeln bara trettio minuter senare, men eftersom jag är väldigt lättväckt samt att jag har svårt att somna om när jag väl har slagit upp mina blå valde vi att snooza en stund innan vi drog på oss kläderna för att knata iväg till praktiken.

Vi har länge sagt att det skulle vara roligt om Micke kunde göra mig sällskap samt se mig in action, så vi bestämde att det fick bli idag. Det blev dock en väldigt icke-ansträngande lektion av den anledningen att eleverna önskade byta ut innebandyn mot badminton - som jag annars skulle ha varit ansvarig för. Vi kände oss en aning rastlösa/uttråkade och frågade därför två elever om de ville spela mot oss. Det gjorde det så gärna och det var så roligt, så.
Vi spelade lektionen ut och efter det var Micke tvungen att bege sig, tråkigt nog. Det dröjde lyckligtvis inte särskilt många timmar (en och en halv) innan jag fick gå hem och pussa på honom - och njuta av födelsedagen till fullo.

Det är idag tre veckor sedan jag blev tillsammans med Micke och det är en av anledningarna till att jag inte förväntade mig att han skulle köpa någonting i födelsedagspresent. Jag blev därför väldigt förvånad när han sade att han utöver gårdagens ville ge mig ytterligare fyra stycken! De första två hörde ihop: en brödkniv och ett knivställ som man hänger på väggen (en magnet som man sätter knivarna mot). De andra två var en tatty teddy-nalle och ett par örhängen - som påminner om dessa. Presenterna kommer utan tvekan att komma till användning. Tack så mycket, hjärtat.


Det som återstod av dagen ägnade vi åt att laga mat (potatisgratäng och fläskfilé) samt bara njuta av varandras sällskap. Det har varit en underbar födelsedag - så mycket kan jag säga.



Today's like a rollercoaster
Publicerat den

Denna dag har varit som en enda stor berg- och dalbana. Den började som vanligt med några lektioner på praktiken, som förövrigt gick relativt bra - med det menas att ingen blev utkastad. Det var sagt att vi skulle utöva någon bollsport och eftersom eleverna har en tendens att tjata om fotboll bestämde vi (jag och min handledare) att det var innebandy som gällde. Höhö! Det var lyckligtvis ingen som klagade, utan de som var med såg ut att ha roligt. Det var dock några som ansåg att det var fusk att jag var med, men det kunde jag inte hålla med om eftersom jag inte gav hundra procent.

Efter praktiken var det bara att knata hemåt, duscha och bege sig mot stan. Det var nämligen så att jag skulle ha möte med min klient angående uppgiften i hälsopedagogik (där vi skall agera hälsocoach till en klient som vi har blivit tilldelad). På vägen möttes jag av Micke, som vände på klacken och gjorde mig sällskap.
Jag har ingen aning om vad han gjorde på stan - eller rättare sagt: jag minns inte.

Det var gulligt av honom att göra mig sällskap, men det visade sig att han gjorde det i onödan av den anledningen att min klient aldrig dök upp. Det var sagt att vi skulle mötas utanför konferensrummet, men han sågs inte till på femtio minuter - trots att jag väntade utanför konferensrummet, väntade utanför hans lärarrum, knatade ett varv runt skolan för att se om han var i något av klassrummen för att sedan göra om proceduren. Det slutade med att jag tröttnade och gick hem! Jag skall kontakta honom och se om vi inte kan boka om mötet eller eventuellt ha en mail-kontakt - om det fungerar bättre för honom.


Jag var en aning besviken (och irriterad!) när jag klev innanför dörren, vilket resulterade i att Micke fick krama om mig en stund. Det känns så underbart när han gör det. Man blir så obeskrivligt lugn.
Han gjorde dock någonting senare under kvällen som fick mitt hjärta att slå volter! Det var nämligen så att han ville ge mig en tidig födelsedagspresent - två stycken par sockor i fleeceliknande material (då jag har en tendens att frysa om fötterna. Jag kan t.ex. inte sova om jag inte har strumpor på mig). När jag hade tackat och gett honom en puss släckte han lampan, men ångrade sig några sekunder senare. Han såg mig då djupt i ögonen och sade att han älskar mig! Jag blev en aning chockad, men samtidigt berörd av den anledningen att jag inte var riktigt beredd på att han skulle säga det. Det var nästan så att jag började gråta - glädjetårar givetvis. Vilken underbar kväll!



Being at the wrong place at the wrong time
Publicerat den

Det var sedan tidigare sagt att Micke skulle träffa den personalansvarige (?) på flyttfirman idag, men det blev inte så av den anledningen att deras adress aldrig uppdaterades i samband med att de ordnade nya lokaler. Det resulterade i att han strosade runt nere på stan i onödan och missade det avtalade mötet. Det gjorde dock ingenting då de kom överens om att skjuta upp det till senare i veckan. Det skall bli spännande att se hur det går. Keep your fingers crossed!



Feel your body
Publicerat den

Det har varit en väldigt rolig dag av den anledningen att vi har kommit igång med ett intressant område på naturkunskapen - nämligen människokroppen. Vi som studerar på hälsa- och idrottsprogrammet har ett stort försprång tack vare att vi har läst väldigt många kurser som har med det här att göra samtidigt som jag läste en kurs på innebandyprogrammet som går in lite mer på djupet.

Det här är ett av de områden som jag har sett fram emot i kursen, så det skall bli spännande att se vad vi kommer att arbeta med. Vi skall, som det är nu, söka efter information om en särskilt del, redovisa det genom en power point-presentation samt skriva ett prov - både på andningsorganen (som jag och min kollega har blivit tilldelad) och resterande delar. Det kommer att gå strålande!


Micke var gullig som höll mig sällskap på vägen mot skolan. Vi kom iväg tjugo minuter senare än planerat, men det  gjorde ingenting av den anledningen att jag hann precis innan min lärare skulle starta lektionen - jag kom fem minuter för sent (som jag givetvis bad om ursäkt över!). Tack för sällskapet, hjärtat.



In the middle of the night
Publicerat den


Det blev som väntat en väldigt sen ankomst för Mickes del. Han anlände inte förrän efter midnatt - närmare bestämt kl.00:30. Han parkerade precis utanför porten av den anledningen att bilen var smockad med packning! Det hade blivit alldeles för jobbigt att behöva bära sakerna från bilen, så det var smidigast att förkorta sträckan i största möjliga mån. Det är vid sådana här ögonblick som man är glad över att huset är utrustad med två stycken hissar - som man kan ställa upp.

Vi gjorde ingenting särskilt efter att ha burit upp packningen i lägenheten. Det kändes nämligen dumt att börja kika på filmen i och med att klockan var så pass mycket. Vi kikade därför på vanlig tv innan vi begav oss i säng för att sova. Hur många timmars sömn vi fick var det nog ingen som lade på minnet, men vi lyckades iaf sova en stund innan vi klev upp för att äta frukost och kika på filmen. Den skulle lämnas tillbaka innan kl.23, men vi (eller rättare sagt jag) trodde att det var kl.18 som gällde eftersom det brukade vara så tidigare - iaf på videobutiken i Stockholm och Smedjebacken. Vi skyndade oss därför ned på stan och hade, vad vi trodde, en marginal på cirka tio minuter.

Dagen har inte bjudit på så mycket annat, utan vi har mestadels tagit det lugnt eftersom det behövs. Det blir nog att packa upp Mickes saker under veckan så att vardagsrummet slipper se ut som ett bombnedslag - påsar och kartonger som vi inte vet vart vi skall ställa.



Honey bunny's coming tonight!
Publicerat den

Det är sedan tidigare bestämt att Micke skall komma hit idag, men som det är nu kommer han inte att anlända förrän sent ikväll (eventuellt inatt) av den anledningen att packningen samt förberedelserna har dragit ut på tiden. Det är nämligen så att han skall ta med sig majoriteten av sina saker då han har beslutat sig för att bosätta sig i Västerås. Han skall under den kommande veckan iväg och diskutera arbete med en flyttfirma respektive en byggfirma, vilket vi båda ser positivt på. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på att han får en anställning inom kort. Det hade varit underbart!

Det är som sagt oklart angående vilken tid han anländer ikväll/inatt och det är en av anledningarna till att jag har varit på språng större delen av dagen. Jag har bland annat städat lägenheten (of course!), handlat mat samt hyrt en film. Det måste vara jobbigt att behöva sitta i en bil i över fem timmar - tanken är därför att vi bara skall ta det lugnt och njuta av varandras sällskap. Man får passa på när man kan.



Shifting
Publicerat den

Det har inte hänt någonting särskilt denna dag mer än att jag har varit på praktiken. Det har som vanligt gått relativt bra - trots att vi fick göra ändringar i schemat. De som skulle ha haft mig i boxning kommer att ha det nästa vecka av den anledningen att min handledares man sade att det var smidigare att anordna en mindre fotbollsturnering, klasserna samt kön emellan, som träning inför en kommande turnering/cup som de skall vara med på. Det är sagt att vi skall ha bollspel under nästa vecka, så dagens klasser fick helt enkelt byta - köra bollspel idag och boxning om en vecka. Piece a cake!

Avslutar med att säga att Micke kommer hit imorgon. Hur länge han stannar är oklart, men det ser ut att bli ett tag. Yay!




I love doing this!
Publicerat den

Det har varit en väldigt bra dag av den anledningen att det är obeskrivligt roligt att ansvara för idrottslektionerna. Jag har dock blivit ifrågasatt när det gäller den teknik vi använde oss av (av två stycken elever som påstår sig vara boxare), men det var ingenting som gjorde mig osäker eftersom jag endast kan grunderna någorlunda samt att jag i grund och botten är innebandyspelare - inte boxare.

Det blev en mindre diskussion (där jag fick förklara att det är min handledare som har valt aktivitet), men det gick bra i slutändan. Jag behövde lyckligtvis inte kasta ut någon, utan det var endast en elev ur en annan klass som blev uppskickad på läktaren då han inte kunde skärpa sig efter att ha blivit tillsagd upprepade gånger.


Måste också nämna att det var några elever under morgonen som frågade om jag skall bli idrottslärare. När jag svarade nej såg de så besvikna ut. Haha! Gullungar.
Det är då man känner sig omtyckt och uppskattad. Jag älskar min praktikplats!



Tänder ett ljus ♥
Publicerat den




You will always, and forever, be in my heart
Publicerat den

Jag kan inte hålla tillbaka
Tårarna bara rinner
Sakta rinner de ner för min kind,
Då minnena aldrig försvinner.

Du lever inom mig
Trots att du inte finns.

När jag tänker tillbaka på livet
Är du det finaste jag minns.

Du förändrade mitt liv
och jag kan inte tacka dig nog.

Jag kommer alltid att sörja dagen då du dog.

(Dikt skriven av mig 2009/09/25)



Grattis på födelsedagen, älskade barn. ♥
Publicerat den

Det är otroligt vad dagarna, veckorna, månaderna och åren går fort! Kan Ni tänka Er att det är tre år sedan som Kim var beräknad? Det kan inte jag! Det känns overkligt och man blir en aning rörd när man ser barn i samma ålder - då man drömmer om hur det hade varit om man valt att agera annorlunda. Jag säger dock som jag brukar göra: jag ångrar inte beslutet, utan jag ångrar hela graviditeten (även om den stärkte samt lärde mig ett och annat) av den anledningen att det var oansvarigt att blanda in ett barn - hur manipulerad man än var/blev.

Det känns som att det är dags att besöka minneslunden - någonting som jag mer än gärna hade velat göra denna afton. Det är dock svårt när man inte har körkort/bil samtidigt som man har en begränsad ekonomi som gör att man inte har möjligheten att resa särskilt ofta. Nästa gång jag är i Dalarna skall jag iaf försöka svänga förbi och tända ett ljus. Det var alldeles för länge sedan nu (24/9-11).



You don't want to mess with me
Publicerat den

Efter den lyckade gårdagen trodde och hoppades jag på att det skulle gå minst lika bra idag, men det gjorde det dessvärre inte av den anledningen att en av klasserna vägrad att göra som jag sade. Det slutade med att jag kastade ut dem - efter många varningar. Det var synd eftersom det vi gjorde kan vara läskigt roligt om man bara är uppmärksam och anstränger sig. Man kan dock inte vara närvarande till hundra procent hela tiden, men det var tråkigt att så många i klassen hade fokus någon annanstans eftersom det kan förstöra - särskilt för de få som faktiskt tyckte att det var roligt. De klagade iaf inte när de fick lov att gå, men det såg ut som att de skämdes en aning. Jag skall försöka att ta in det som hände och lära av det (så att man kan göra det ännu bättre nästa gång).



You're doing fine
Publicerat den



Det var sedan tidigare sagt att jag skulle/skall ansvara för denna veckas idrottslektioner - i boxning. Jag hade mina första fyra i förmiddags och det gick väldigt bra. Det var dock en aning nervöst i början, men det släppte lyckligtvis allteftersom i och med att man upptäckte vad man gjorde bra respektive vad man gjorde mindre bra. Vi fick ihop det i slutändan och det verkade som att eleverna hade roligt av den anledningen att de ansträngde sig samt att de vid utvärderingen sade att de utan tvekan skulle kunna tänka sig att göra detta flera gånger. Det kändes bra eftersom jag inte hade någon som helst aning om det skulle gå hem eller inte, men det gjorde det som tur var.



Home sweet (?) home
Publicerat den

Då var man återigen hemma i Västerås efter att ha spenderat tre dagar hos/med min älskade Micke. Det var synd att vi under fredagskvällen, efter att sista tåget hade gått, bestämde att jag skulle komma och hälsa på. Det var egentligen sagt att vi inte skulle ses förrän nästa vecka i samband med min födelsedag, men vi saknade varandra något oerhört och det resulterade i att jag nästkommande morgon släpade med mig Malte på tåget mot Göteborg - där vi blev upphämtade. Vi stannade från lördag eftermiddag till måndag kväll av den anledningen att dagarna har en tendens att rusa förbi. Det hade varit en aning tråkigt att endast stanna en natt, så det fick bli två. Jag skulle egentligen ha varit på praktiken och en sväng i skolan, men jag valde att strunta i det - så att vi kunde spendera lite mer tid tillsammans. Det var det utan tvekan värt.

Vi har under dessa dagar tagit det lugnt i form av att kika på ett ex antal filmer, promenerat och blivit bortbjudna på middag hos Mickes bror med sambo. Jag fick även träffa deras mamma, vilket var trevligt. Det var givetvis en aning nervöst, men det är så det skall vara.
Jag hade det iaf bra under min vistelse och det tog emot när man skulle åka hem. Ville ingenting hellre än att stanna - eller ta med mig karln hem!



Svar på kommentar
Publicerat den



Jag säger som Micke: Han fick följa med i sin transportbur, men vi hade honom lös (under uppsikt!) i vardagsrummet emellanåt. Han är nämligen van vid det och det hade inte känts rätt att ha honom inlåst under hela vistelsen, så han fick springa fritt i största möjliga mån om dagarna och var inlåst om nätterna.



I'll se you soon ♥
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag skall bege mig söderut för att hälsa på Micke. ♥ Vi bestämde det sent igår kväll efter att sista tåget hade gått, så jag hoppar på det andra som går nu på morgon och spenderar resten av veckan hos honom - Malte skall givetvis med (även om han klarar sig själv ett dygn).



Would you do anything like that?
Publicerat den

Jag imponerade på mig själv under eftermiddagen i samband med att jag promenerade i sjuttio minuter enbart för att införskaffa frukt till kvällens sallad. Det är inte varje dag det slår sådant slint i huvudet att man slänger på sig träningsoverallen, promenerar 3.9 km i rask takt, handlar och promenerar samma sträcka tillbaka - i motvind! Jag hade funderingar på att dansa som avslutning, men det blev ingenting med det av den anledningen att jag var en aning nedkyld i ansiktet samt att jag var hungrig då jag endast ätit en portion gröt idag - vid kl.11. Det kändes iaf väldigt bra och jag kommer utan tvekan att gå denna sträcka varje gång jag är ute och promenerar.



Who's your favorite parent?
Publicerat den

Den som inte har sett detta videoklipp måste göra det!



Work out mania
Publicerat den

Det har inte hänt någonting särskilt denna dag mer än att jag har varit på praktiken samt att jag har tränat. Jag har sagt att jag skall försöka dansa varannan dag och eftersom jag gjorde det senast i tisdags innebar det att det var dags ikväll - jag är aktiv mellan kl.21-22 pga. att jag inte vill hinna bli pigg innan det är dags att gå och lägga sig. Man sover så mycket bättre om man är trött eller rent av utmattad. Det gick iaf väldigt bra och det skall bli roligt att inviga de nya låtarna som jag låste upp i webshopen - man får poäng under spelets gång som man sedan kan låsa upp/köpa låtar för. Det blev några minuters styrketräning också eftersom jag vill slimma rumpa och lår (som jag misstänker att man måste arbeta mer med för att det skall försvinna någonting). Jag är iaf stolt över mig själv som har kommit igång med någon form av aktivitet samtidigt som jag har börjat ändra mina kostvanor. Jag slängde bland annat glassen som låg i frysen och hällde ut lättdrycken som stod i kylskåpet. Det var det enda onyttiga som jag hade hemma. Skall se över vilka livsmedel som är värda att ha kvar i frysen också. Det är dumt att spara på någonting som man inte kommer att äta eller som rent av är mindre bra att äta (det värsta jag har i frysen är korv, hamburgare och pommes. Det skall iaf bort!).



Svar på kommentar
Publicerat den




Du behöver inte be om ursäkt, hjärtat.
Det är förståeligt att du var trött i och med att du hade arbetat samt att det var en lång resa. Det var inte du som sov för mycket, utan snarare jag som sov för lite - jag låg för guds skull vaken hela första natten! Det var nästan en fröjd för ögat att se dig sova eftersom du är så otroligt vacker samtidigt som man fick ett intryck av att du trivdes i min närvaro.



Everything's alright
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag skulle infinna mig på vårdcentralen kl.08:45 - för undersökning av huvudet. Det utfördes en rad olika tester, men man kunde inte hitta någonting avvikande mer än att pulsen var en aning hög. Det är dock ingenting som är farligt, men jag skulle ändå vilja göra någonting åt det.

Någonting som jag däremot inte behöver oroa mig för är blodtrycket. När jag undersöktes på barnmorskemottagningen för snart tre veckor sedan låg det på 114/95, men idag hade det sjunkit till 110/70. Det innebär att det, med största sannolikhet, var p-pillerna som orsakade höjningen. De konstaterade iaf att det jag drabbats av är ovanligt, men att jag inte behöver vara orolig över att det skall vara någonting allvarligt. Jag var nämligen rädd för att det skulle vara en tumör eller liknande, men då hade resultatet av testerna sett ut på ett annat sätt. De misstänker att jag har muskelspänningar och remitterade mig till en sjukgymnast där jag skall få genomgå akupunktur. Det återstår dock att se om det fungerar - om det inte gör det skulle jag komma tillbaka till vårdcentralen.



Boxing game
Publicerat den

Det ser ut som att det kommer att bli en relativt lugn praktikvecka av den anledningen att eleverna har tester. Det innebär att jag har möjlighet att påbörja uppgifterna som skall vara klara senast fredagen v.7 samt att jag har möjlighet att planera inför nästa vecka då det är jag som ansvarar för lektionerna (sammanlagt tjugo stycken = sexton timmar). Det är sagt att vi skall ha boxning - någonting som jag är duktig på. Vi kommer att arbeta efter samma koncept som jag använde mig av på Kunskapsskolan samt en variant som vi hade på en idrottslektion föregående läsår. Det skall bli spännande att se vad eleverna säger om det, men jag tror och hoppas att de kommer att ha roligt.



Starting something new
Publicerat den


Det hände någonting oväntat, men positivt tidigare under kvällen. Det är nämligen så att jag har haft funderingar på att fråga Micke om han anser att vi är tillsammans i och med att det gick så förvånansvärt bra i helgen, men eftersom jag är så mesig har jag valt att avstå från det - dels för att jag inte vågar och dels för att jag inte vill att han skall känna sig pressad. Det gjorde dock ingenting av den anledningen att han på eget initiativ frågade om han fick ange mig som sin flickvän på facebook - så att han kan skryta om att han har världens snyggaste tjej (yeah, right!
) samtidigt som utomstående skall se att han inte är tillgänglig längre. Det innebär att vi numera är i ett förhållande.



I am no longer behind!
Publicerat den

Jag blev under eftermiddagen tagen åt sidan av en lärare vid namn Helena. Hon undrade om jag var intresserad av att hoppa av marknadsföringen eftersom det är en fortsättningskurs (man måste ha läst företagsekonomi, vilket jag inte har gjort) och påbörja praktisk marknadsföring A och B - som skall vara lättare. Jag tvekade inte en sekund eftersom jag har haft väldiga problem med uppgifterna. Jag kommer i samband med bytet att ha 50 poäng mer än vad jag egentligen skall ha (det räknas då till utökat) samtidigt som jag inte behöver ha ångest. Nu känns det som att motivationen börjar komma tillbaka!




Our first weekend together
Publicerat den

De senaste dagarna har varit underbara och en aning pirriga av den anledningen att jag har haft en karl på besök - närmare bestämt Micke. Han anlände som planerat under torsdagskvällen. Jag hade dock inte väntat mig att han skulle hitta den exakta byggnaden då man inte kan se siffran när man kommer ifrån motorvägen. Jag blev därför väldigt förvånad när han svängde in på parkeringen. Det var i det ögonblicket som nervositeten kom ordentligt och det var nästan så att jag inte vågade gå ned och låsa upp dörren åt honom (man måste ha en särskild nyckelbricka för att komma in), men det kändes inte som att man skulle göra ett gott första intryck om man lät honom stå och vänta på att någon skulle in/ut. Han behövde lyckligtvis endast vänta i någon enstaka minut medan jag samlade mig. Det var dock bortkastat av den anledningen att man blev ännu mer nervös och pirrig när man såg honom samt fick en kram. Han var vackrare än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Det var relativt stelt de första minutrarna och vi sade i princip ingenting. Det blev dock avsevärt bättre efter att jag hämtat ett täcke i sovrummet som vi delade på. Det dröjde i och för sig en stund innan Micke vågade ta en bit av det, men det var också då som det kändes mindre nervöst och som han vågade kyssa mig för första gången. Han gjorde det visserligen inte direkt, utan han väntade någon timme och slog till när jag minst anade det - jag hade precis slutit mina ögon och dragit en djup suck av välbehag. Det var magiskt!


Vi lade oss relativt sent den första natten, vilket resulterade i att jag inte kunde sova. Micke däremot snarkade på och pratade i sömnen. Jag uppfattade dock aldrig vad han sade, men det var säkerligen bara struntprat.
Han verkade sova gott iaf, vilket var huvudsaken. Han vaknade inte förrän vid lunchtid, vilket innebär att halva dagen försvann. Det gjorde dock ingenting av den anledningen att vi inte hade någon som helst aning om vad den hade att bjuda på. Det slutade med att vi svängde förbi stan en sväng då han behövde kolla på skor samtidigt som han ville köpa godis.

Vi gjorde ingenting särskilt nästkommande eftermiddag, utan det började inte hända saker förrän framåt kvällen. Micke ville nämligen bjuda ut mig på restaurang, men eftersom jag inte har någon som helst aning om vilka som är prisvärda och framförallt bra gick vi runt halva stan i någon timme. När vi var inne på sista varvet bestämde vi oss för Akropolis - som serverar rätter av grekisk karaktär. Jag minns inte riktigt vad Micke beställde, men ett svagt minne säger mig att det var fläskfilé charlesmagne. Jag brukar vanligtvis vara väldigt liten i maten, så det fick bli en portion pasta bolognese för min del (gick på säkra kort då jag inte ville beställa någonting som visat sig vara äckligt). Det var en aning kyligt i salen, men det gjorde ingenting i och med att man hade gott sällskap som gjorde en varm - inombords.


Det har inte hänt någonting mer som är värt att nämna mer än att det har varit en underbar helg. Det jobbigaste var ögonblicket då Micke svängde ut från parkeringen och begav sig hemåt. Hade det inte varit för studierna och praktiken kunde jag ha följt med honom! Det är sagt att vi skall ses snart igen, men exakt när är inte fastställt eftersom jag måste se över ekonomin när räkningarna har kommit. Resan är nämligen allt annat än billig - kostar minst en tusenlapp. Det hindrar mig dock inte från att boka en biljett och sätta mig på tåget. Jag har verkligen kärat ned mig i den här karln.




Any minute now
Publicerat den

Det är otroligt vad svårt det skall vara att öppna garderoben, sträcka in handen och välja en klänning! Det blir i och för sig inte lättare av att man har femtio stycken, men det skall fortfarande inte behöva ta flera timmar innan man har bestämt sig. Det är endast några minuter kvar innan Micke kommer, så det känns som att det är dags att göra sig i ordning - allt vad det innebär. Det är bara att hoppas på att man inte ser ut som ett bombnedslag i slutändan. Jag tror dock inte att han kommer att vara särskilt uppmärksam på vad jag har för kläder, men ändå. Det skadar inte att försöka se så bra ut som möjligt.



There's someone else
Publicerat den


Den senaste veckan har varit en aning pirrig av den anledningen att jag har gått och blivit förtjust i en karl från Halmstad. Vi har endast haft kontakt med varandra sedan annandag jul, men det är ändå bestämt att han skall komma hit på torsdag/imorgon och stanna veckan ut - förutsatt att det går bra. Det känns en aning nervös i och med att vi inte har pratat särskilt länge, men det är ingenting som bekymrar mig egentligen. Jag är övertygad om att det kommer att gå strålande.



We're not getting back together
Publicerat den

Det var någon som undrade om det är så att jag inte kommer att bli tillsammans med Dennis igen och det stämmer mycket riktigt. Vi har kommit överens om att inte ge det en sista chans av den anledningen att vi har olika värderingar samtidigt som vi har olika mål med våra liv. Han vill bland annat satsa på en militär karriär och njuta av att han äntligen har blivit vuxen medan jag vill bilda familj inom en snar framtid och eventuellt satsa på en idrottskarriär efter det - antingen som utövare eller ledare.

Den största anledningen till att vi har beslutat att det är såhär det får bli är åldersskillnanden samt våra livserfarenheter. Jag har bland annat hunnit med att göra saker som Dennis inte ens har haft en tanke på och det påverkar ett förhållande mer än man tror. Likadant med åldersskillnaden - även om tre år inte anses vara så mycket. Det var det dock för oss i och med att det var jag som var den äldre. Man säger att kvinnor mognar snabbare än män och vi kände av det båda två. Vi är dessutom inte kära i varandra (och har inte varit på länge), utan vi misstänker att vi övervägde att ge det en sista chans av den anledningen att vi kommer väldigt bra överens samt att vi passar väldigt bra ihop. Det innebär dock inte per automatik att man skall ha ett förhållande, utan man kan vara vänner lika gärna - särskilt i en situation där det har varit struligt pga. att man vill olika saker. Vi skils lyckligtvis som väldig goda vänner i och med att vi fortfarande tycker väldigt bra om varandra. Någon återförening kommer det däremot inte bli, utan vi har sagt att vi skall gå vidare med våra liv.




Where are we going ?
Publicerat den

Den sista lediga veckan, innan det är dags att återgå till praktiken, kommer att spenderas med Dennis. Det är sagt att han skall stanna t.o.m. fredag, men det är inte hundra procent säkert att det blir så. Vi skall iaf, oavsett hur det blir, hyra film och laga tacogratäng ikväll.



Longing for love
Publicerat den

Det är den första januari idag, vilket innebär att det är hela tre månader sedan som det tog slut mellan mig och Dennis. Det är otroligt vad dagarna går fort! Jag måste dock erkänna att jag trots det börjar känna mig redo för ett förhållande, men hur lång tid det kommer att ta innan jag befinner mig i ett är en annan femma. Jag har sagt att jag skall vara försiktig i fortsättningen av den anledningen att jag inte vill behöva vara med om samma  sak igen - att man blir fäst vid någon som man pratat med över nätet och som sedan visat sig vara ett kräk i verkligheten (syftar inte på Dennis!).