Filur
Publicerat den

Tack vare värmen och det vackra vädret fick veckans provsmakning bli en isglass vid namn Filur. Den påminner om Piggelin i formen, men smaken är inte densamma. Denna har/ska ha en smak av hallon och apelsin.

Eftersom jag fullkomligt älskar hallonglass trodde och hoppades jag på att även denna skulle vara god, men det var den tyvärr inte då det rosa lagret var helt smaklöst samt att apelsindelen smakade påminde mycket om mangoglassen jag provade i början av januari.

De senaste provsmakningarna har fått höga betyg, men denna får endast 3/5 pga. dess smak.

Detta är inte en glass som jag kommer att köpa igen.



Allt detta ståhej över Valborg
Publicerat den

Denna lördag har bjudit på ett relativt varierat väder då det under morgonen var mulet samt att det regnade en skvätt (enligt Dennis ?). Det klarnade tack och lov senare in på dagen och solen lyser fortfarande plus att det är varmt. Det känns dock som att det är en aning kyligare ute än vad det har varit tidigare i veckan då jag kunde gå i långbyxor till Ica utan att svettas ihjäl.

Trots det strålande vädret har vi spenderat dagen inne av den anledningen att jag har pluggat (ovanligt, va?) samt att jag har varit väldigt trött. Vi planerar dock att ta oss en kvällspromenad för att se om det tänts någon brasa i närheten. Skulle vi mot förmodan inte göra det kommer vi att spendera resten av dagen och kvällen i soffan till en film och lite snacks.



Det känns som att det har börjat lugna ner sig nu
Publicerat den

Som tidigare nämnt var det denna eftermiddag dags för gruppredovisning i rehabilitering och som vanligt var jag nervös - helt i onödan. Det gick nämligen väldigt bra (trots att vi översteg tiden något), vilket även våra lärare verkade tycka då jag fick beröm från en av dem efter att han stått och så gott som skällt ut klassen för dess insatser.

Det är alltid kul när någon ser att man har lagt ner mycket tid och energi i sitt arbete.
Förhoppningsvis går den individuella redovisningen lika bra och gör den det finns nog chansen att jag får högsta betyg - som också är målet, inte enbart i denna kurs utan även i de som är kvar.

Tack vare att gruppredovisningen nu är avklarad känns det som att jag kan foksuera på resterande uppgifter som ska vara klara inom ramen av fem veckor. Som det är nu har jag 9-11st uppgifter varav jag har som mål att bli klar med tre stycken innan söndagens slut. Det har nämligen inte satts något inlämningsdatum på dessa och det känns därför som att det är lika bra att beta av dem så snart som möjligt. Det handlar ändå inte om så mycket.

Nästa inlämningsdatum är tisdagen den 10/5 vilket innebär att jag kan ta det relativt lugnt fram tills dess om jag vill, men pga. mina höga ambitioner kommer jag att arbeta smått med allt som finns kvar att göra så att jag slipper stressa med det sen.

När jag tänker efter lägger jag ner väldigt mycket tid på skolan och när jag berättade för några av klasskamraterna att jag spenderar helgerna till att plugga trodde de att jag skojade. Är det verkligen så fel av mig att vilja sköta skolan nu när det är min sista chans?



Det är knappt så att man hinner blinka
Publicerat den

Det är inte klokt vad tiden går fort. Av någon anledning känns det som att det skulle kunna vara onsdag idag när det i själva verket är fredag. Det innebär att vi är lediga - igen! Det blir dock inte särskilt mycket slappande för min del i och med att jag har ett antal uppgifter som jag ska (eller rättare sagt vill) ha klart innan veckans slut och jag måste därför lägga på ett kol. Nu behöver jag lyckligtvis inte sitta klistrad vid datorn i samband med pluggandet i och med att jag de senaste två dagarna har arbetat väldigt flitigt, utan det kommer att finnas möjlighet till någon paus då och då.

Imorgon är det Valborg, men pga. att vi inte känner till alla ställen där det tänds brasor kommer det förmodligen bli så att vi sitter hemma och ugglar i lägenheten eller att vi går ut på en picknick - som vi gjort vid två tillfällen den senaste veckan. Vi funderade först på om vi inte skulle bjuda in våra familjer till en grillning, men pga. att alla är upptagna fick vi skrota den idén och göra någonting på tu man hand. Jag klagar dock inte över det.




Det går upp och ned
Publicerat den

För bara några minuter sedan klev jag innanför dörren efter att ha spenderat en lång, men bra dag i skolan. Arbetet tar dock inte slut här, utan jag måste skriva klart informationen som ska ut till mina gruppmedlemmar inför morgondagens redovisning i rehabilitering. Det innebär att jag har att göra under eftermiddagen samt kvällen, men jag klagar inte i och med att jag har höga ambitioner som gör att jag automatiskt pluggar mycket. Det går inte en dag utan att jag arbetar med någonting.

Trots gårdagens besked mår jag denna dag bättre, men vi får se hur länge det varar. Jag hoppas dock på att allting löser sig så snart som möjligt, för jag vill bli av med fanskapet en gång för alla! Han ska inte få ta upp mer av min tid och energi.

Nej, nu måste jag plugga och när Dennis är påväg hem blir det mat.



End this misery now
Publicerat den

När jag vaknade denna morgon trodde och hoppades jag på en dag fylld av energi och lycka, men som vanligt blev det inte så utan tack vare ett besked jag fick vid lunchtid känns det som att det inte finns någon vits med någonting längre. Att jag lika gärna kan lägga mig i ett hörn och ruttna. Nu tänker jag dock inte låta det här styra mitt liv, utan jag kommer att försöka leva vidare som vanligt tills allting är över.



Jag trodde aldrig att det skulle gå såhär bra
Publicerat den

Det blev inget muntligt framträdande i engelska för mig denna eftermiddag av den anledningen att vi inte hann med det. Ska jag vara ärlig är jag glad över att det inte blev av i och med att jag inte var mentalt förberedd. Nu hinner jag förbereda mig inför tisdagens framträdande och förhoppningsvis går det lika bra då som det gjorde på samma moment, men i svenska. Jag fick nämligen besked om betyget strax innan jag cyklade hem och som väntat fick jag MVG!

Nu är jag otroligt motiverad till att göra bra ifrån mig på de delar som vi har kvar (jag har kvar allt i engelska) samt att jag känner ett sug för att arbeta hårdare då det känns som att jag faktiskt kan nå upp till mina mål i de flesta ämnen. Det gäller bara att jag sliter arslet av mig, så det tänker jag fortsätta med.

Bortsett från skolan händer det inte så mycket. Dennis och jag har precis ätit hemmagjort mos med schnitzel, majs och sallad och nu sitter vi vid respektive dator och tar det lugnt (eller rättare sagt så ligger jag ner i sängen). När jag har smält maten tänkte jag fortsätta med någon av mina pågående uppgifter. Vilken det blir har jag dock inte bestämt riktigt än, men förmodligen blir det rehabilitering, första hjälpen eller idrott och hälsa B.



Att jag alltid ska få ångest inför muntliga framträdanden
Publicerat den

Efter att ha spenderat två timmar på gymmet befinner jag mig nu i klassrummet i väntan på att engelskalektionen ska dra igång - ingenting som jag ser fram emot för tillfället då det låter som att det är den muntliga delen av det nationella provet som gäller. Nu är jag visserligen väldigt duktig när det kommer till ämnet, men jag får alltid ångest inför muntliga framträdanden av den anledningen att jag är rädd för att göra bort mig - att mitt framträdande inte lever upp till kraven för högsta betyg. Nu tror jag inte att det kommer att gå åt skogen, men jag brukar alltid ställa in mig på att det kommer att göra det eftersom risken finns.



Äntligen får vi återgå till det vanliga
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag kunde sova och det berodde inte på någonting speciellt, utan jag kände helt enkelt att jag inte behövde mer än sju timmars sömn. Det är ungefär vad jag brukar få under vardagarna och unnar jag mig mer kommer jag bara att bli trött, vilket inte fungerar när jag är i skolan då jag behöver vara pigg och allert för att hänga med.

När Dennis klädde på sig ytterkläderna för att bege sig till skolan kom jag på mig själv med att det är tisdag idag, inte måndag. Det känns på något sätt som att det var söndag igår och det var det i och för sig eftersom det var röd dag, men Ni förstår säkert vad jag menar? Det innebär att den första skoldagen efter lovet inleds med ett pass på gymmet, vilket behövs efter alla timmar i soffan och framför datorn. Det ska bli skönt att äntligen få komma igång med träningen igen och jag har även bestämt mig för att gå till skolan på måndagar, onsdagar och fredagar. Resterande dagar har jag specialidrott och min axel klarar inte av att hålla upp väskan i mer än ett par minuter och då fungerar cykeln bäst eftersom det tar ynka 7 minuter till gymmet på den.

Tidigare under morgonen läste jag Saras blogg och i hennes senaste inlägg skrev hon att hon och Camilla fotat med Håkan och nyfiken som jag är kunde inte låta bli att gå in på hans blogg. Väl där upptäckte jag att han lagt upp en bild på mig från min andra fotosession! Det hade jag definitivt inte väntat mig. En glad överraskning, tycker jag.



Det är såhär det ska vara
Publicerat den


Pga. att jag för tillfället inte har någonting att dela med mig av bjuder jag på en bild som togs strax innan promenaden till Djäkneberget tidigare idag. Här kan Ni se resultatet av lördagens färgning av håret. Kan inte säga annat än att jag passar mycket bättre i brunt än i rött av den anledningen att det ser fräscht och äkta ut även om det inte är min naturliga hårfärg (är mellanblond annars).

Tack vare den nya färgen behöver jag inte längre rufsa till håret för att det ska se bra ut utan nu kan jag sätta upp det eller låta det vara rakt, vilket känns bra då jag vill kunna variera mina frisyrer istället för att ha samma gamla hela tiden.



Det blev ingen vår, utan sommaren kom direkt
Publicerat den

Den senaste veckan har bjudit på ett fantastiskt väder och det känns nästan som att vi hoppat över våren och gått direkt från vinter till sommar. Nu har jag ingenting emot det i och med att jag fullständigt hatar kyla, men om det är såhär varmt nu finns risken att det kommer att bli olidligt varmt när den riktiga sommaren väl kommer. Det kan också hända att det är varmt nu i vår för att sedan regna hela sommaren, men förmodligen och förhoppningsvis håller värmen i sig tills hösten. Jag ser dock att det inte blir varmare än 30+ av den anledningen att det kan bli jobbigt för husdjuren då de inte har så stor möjlighet att gå ut och sätta sig i skuggan. Malte kommer jag dock att ta ut i koppel de dagar som det är olidligt varmt i vardagsrummet (där han kommer att få bo under sommaren då det är alldeles för varmt att ha honom på en inglasad balkong).

Denna dag (precis som alla andra dagar) har gått otroligt fort och det känns som att vi inte har hunnit med någonting, vilket har gjort att jag känner mig stressad och har ångest då det är så mycket som jag skulle behöva göra. Det är dock endast sex veckor kvar till sommarlovet och det ska inte vara några som helst problem att stå ut tills dess i och med att jag har känt mig stressad enda sedan jag började skolan i maj förra året. Jag tror att stressen beror på att jag har väldigt höga mål och krav på mig själv och det kommer att fortsätta även nästa läsår, men det gör ingenting eftersom jag vet att jag klarar allt bara jag vill samt att tiden går fort. Snart har vi tagit studenten.

Då varken Dennis eller jag vill sitta i vardagsrummet och uggla om dagarna tog vi oss en eftermiddagspromenad till andra sidan Djäkneberget där vi satt och åt varsin munk samt drack påskmust. Idén med att gå dit var att vi skulle få tid tillsammans (annars sitter vi vid respektive datorer då det inte finns så mycket att göra i lägenheten) samt undkomma hettan. Det var nämligen mycket svalare i skuggan och ett tag var det på gränsen att jag började frysa.

Utöver promenaden och munkätandet har jag under dagen försökt att plugga naturkunskap och nu känns det som att jag är på god väg att bli klar även om jag endast har kommit halvvägs. För tillfället håller jag på att skriva om djurlivets- samt växternas uppkomst och när jag är klar med det ska jag skriva om kaniner - vilka fiender de har, var de lever osv.

Om bara några minuter är klockan åtta och det innebär att det vankas läggdags om 2-3 h. Det är svårt att tänka sig det då det fortfarande är varmt samt ljust ute, men det är nödvändigt i och med att vi båda ska till skolan imorgon. Dennis börjar kl.08:30 om jag inte minns fel medan jag börjar senast kl.10 (vi har väldigt rörliga tider när vi är på gymmet).



Det är alltid skönt med extra ledighet
Publicerat den

Tack vare att det är annandag påsk samt röd dag är vi gymnasieelever lediga, vilket känns bra då jag behöver någon dag till där jag får ta det lugnt samt ägna mig åt skolarbete. Trots att jag de senaste dagarna har försökt att fila på naturkunskapen är jag ännu inte klar och pga. att vi går in på ett nytt kapitel på fredag har jag en del att göra för att jag ska ligga i fas. Samtidigt måste jag plugga rehabilitering då vi har prov onsdag-fredag, så jag har en hel del att göra och jag kommer förmodligen inte att ha tid över till annat de närmsta dagarna. Det gör dock ingenting i och med att det snart är sommarlov. Jag får helt enkelt ge järnet de veckorna som är kvar (6 ½ vecka).

Som det är nu kommer dagen att bjuda på en promenad och en hel del pluggande. Utöver det vet jag ännu inte, utan det visar sig allteftersom.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.16: Self Deception - Stay young



Våra 14 månader firade vi med en picknick
Publicerat den

Denna dag har Moder jord ännu en gång bjudit på strålande väder och vi passade därför på att ta tillvara på det i eftermiddags genom att gå till Djäkneberget på en picknick. Det blev dock inte som vi tänkt oss då det blev bestämt i sista minuten, vilket innebar att vi inte fick med oss någon mat utan det blev endast frukt samt fika i form av kaka och munk (vi tänkte först på kycklingsallad, men det skulle ta sån lång tid att göra i ordning samt att vi inte hade någon ananas - som jag absolut måste ha!).

När vi anlände till berget fylldes mitt huvud med idéer om vad jag vill fota när jag köpt en systemkamera. Det första jag vill inrikta mig på är att fotografera detaljer i skogsmiljö och förhoppningsvis ta mig vidare därifrån till mer traditionella saker som djur, porträtt, byggnader m.m. Jag vill dock börja sakta men säkert av den anledningen att jag inte har så stor kunskap om objektiv, kamerors funktioner osv.

Det var för mig häftigt att få alla dessa idéer eftersom jag tidigare aldrig har tänkt på det. I vanliga fall har jag fotograferat random saker, så jag ser därför fram emot detta då jag tror och hoppas på att det kan arta sig och bli någonting bra.

Vår picknick var i övrigt trevlig då vi fick besök av ett flertal duvor samt ett flertal ekorrar. Nu flög samt sprang de inte fram till oss, men de höll sig i närheten vilket var relativt häftigt. Så fort man såg sig omkring sprang det en ekorre bland träden och jag tror att vi fick det till att det var 4-5 st.

Vi spenderade 1 ½ h uppe på berget och det var välbehövligt må jag säga då det var svalt och skönt i skuggan. I solen samt i lägenheten är det rena bastun, så att få sitta i skuggan var juvligt. Inte speciellt roligt att komma hem sen, men vi kan inte spendera hela dagen ute bara för att det är varmt. Jag har nämligen skolarbeten att ta hand om, så att slappa i solen eller skuggan hela dagarna får vi ta i sommar.



Heldag med familjen
Publicerat den

Denna dag har gått åt till att spendera tid med min familj. De svängde in på parkeringen när klockan var 12:50 och de kom då upp till lägenheten för att lämna ingredienser till dagens mat samt tjåla en stund. Vi åkte sedan raka vägen till IKEA för att ta en titt på den nya lokalen och ska jag vara ärlig var den inte särskilt märkvärdig då det på något sätt kändes mindre samt att det var dåligt att man inte fick ha kundvagnar på den översta våningen.

Till en början var det tänkt att vi endast skulle köpa en ny tvättkorg samt ett lakan, men det slutade med att vi även fick ett laptopbord, ett par lådor och en roller med oss hem. Det tackar vi för

När vi kände oss klara på IKEA åkte vi vidare till Djurmagazinet då mamma behövde köpa sand till familjernas hamstrar. Jag passade då på att kika på ett kaninkoppel att använda till hoppningen (Malte ska bli hoppkanin), men de som fanns där var tre till fyra gånger dyrare än det jag kikat på hos Grand-Prix. Det känns därför som att det är lika bra att beställa ett där eftersom jag kommer undan med en slant.

Efter att sanden betalats åkte vi vidare till Willys då Dennis och jag behövde storhandla pga. att både kyl och frys var urlänsat hemma hos oss. Det gick som väntat bra och det gick inte på lika mycket som jag trodde att det skulle göra, vilket alltid är ett plus.

Storhandlingen var det sista vi gjorde innan vi åkte tillbaka till lägenheten för att äta. Mamma fick dock bereda maten då jag hade fullt upp med att färga håret. Det första hon sade när hon klev innanför dörren var nämligen:"Färga håret brunt!" och mitt svar blev då att jag kunde göra det om hon betalade för färgen, vilket hon också gjorde. Det innebär alltså att jag i skrivandets stund är brunett. Resultatet ser Ni till höger (i menyn) genom att titta på min profilbild. En större version av bilden kommer upp senare.

Pga. att färgen satt i när lasagnen stod i ugnen kunde jag inte blåsa håret förrän efter vi alla ätit klart, men det gjorde nog inte så mycket egentligen. Det kändes bara allmänt konstigt att sitta med en turban på huvudet vid köksbordet. Det är inte någonting som jag i normala fall brukar göra.

Folket valde att åka hem kl.18 och det ansåg jag vara en lagom tid i och med att de faktiskt hann vara här i hela fem timmar. Pappa klarade sig bra trots katterna och vi får hoppas att han inte drabbas av allergin imorgon. Det blev så förra gången, så vi får hoppas att han klarar sig från det denna gång.



Lion
Publicerat den

Nu blir Ni förmodligen inte särskilt förvånade när jag säger att veckans provsmakning är ännu en glass. Denna gång blev det dock ingen från GB, utan det blev från ett helt annat märke. Vad det heter vet jag tyvärr inte, men glassen heter iaf Lion och är baserad på chokladkakan som finns att köpa i diverse butiker.

Denna glass består av vanilj varvat med choklad och kolasås - ungefär som Cornetton jag provade för någon vecka sedan. Det var dock mer vanilj i denna samt en annan konsistens på kolasåsen vilket gjorde att den blev extra god.

Eftersom jag är ett stort fan av chokladkakan Lion får även glassen ett högt betyg. Närmare bestämt 4/5. Anledningen till att den inte fick full pott beror på att jag inte är speciellt förtjust i choklad blandat med vanilj.



I'm not even good at this
Publicerat den

De senaste veckorna har jag fått många förfrågningar angående bloggdesigner, vilket jag tycker är väldigt roligt i och med att jag då får använda fantasin samt utveckla mina kunskaper inom Photoshop. Trots ett års pysslande känner jag att jag har mycket kvar att lära och det är en anledning till varför jag vill börja fota. Att stå bakom kameran lockar mig, men att sedan redigera bilderna är också någonting som verkar roligt. Jag ser därför fram emot att få lära mig att fotografera samt redigera.

På bara två veckor har jag fått designa tre stycken bloggar samt hjälpa till med en header och i skrivandets stund är jag i full gång med en design till Susanna. Jag ser fram emot att få hjälpa henne i och med att vi känner varandra sedan barnsben då hennes farfar var gift med min mormor (han gick bort för några år sedan).

Mitt senaste verk mixtrades ihop igår kväll och finns nu i Sarahs blogg. Hon önskade en rosa/svart design med bilder på henne och sonen Liam, så jag satte ihop någonting enkelt.



Sommaren ligger i luften
Publicerat den

Det märks klart och tydligt att sommaren är på väg när det inte går att sova pga. att det är för ljust i rummet trots att man har hängt upp en stor pläd för fönstret. Jag klagar dock inte i och med att sommaren är någonting av det bästa jag vet, så hädanefter kommer jag att vara glad över den lilla sömn jag faktiskt får istället för att åma mig över den jag går miste om.

Som vanligt är det strålande väder och det är vid såna här tillfällen jag önskar att jag hade en bättre kamera eftersom chansen att ta bra bilder är stor. Det är tänkt att min blivande kamera ska betalas med en del av skadeståndet och skulle det inte rulla in snart kommer Kronofogden att höra av mig då det är tre månader sedan de skickade ut information om hur mycket jag kommer att få per månad. Jag tycker att det är alldeles för lång tid, så på tisdag eller onsdag är det tänkt att jag ska ringa till dem och kolla läget.

Eftersom det fortfarande är morgon har Dennis och jag inte hunnit beta av så mycket mer än påklädning samt disk (det var han som fick ta tag i disken då det var/är hans tur) och snart är det dags för frukost. Det får bli varma mackor i och med att det är det enda vi har. Vi ska nämligen passa på att storhandla nu när vi får besök av min familj (minus syrran, som vanligt i och med att hon inte bor hemma) och vi då har tillgång till bil eller skjuts, beroende på hur man ser det.

Under dagen kommer vi alltså att få besök och det är då tänkt att vi bl.a. ska till IKEA och Willys, men det kan även hända att vi slinker in på Ö&B då Dennis vill dit och kika på någonting till sin cykel - om jag inte minns fel ? Den ligger nämligen i delar på vår balkong då den har fått punktering tre gånger på raken inom loppet av någon vecka. Dennis väntar därför på att hans föräldrar ska komma med tillhörande däck (de däcken som sitter på nu är till en annan cykel vilket kan vara orsaken till punkteringarna) och skulle de inte göra det vill ha köpa nya, så jag antar att det kan vara det han vill kika på hos Ö&B då det inte fanns någonting bra på Biltema.

När vi alla är klara med handlandet är det tänkt att vi ska åka hem till lägenheten och äta mat - lasagne. Vad som kommer att hända sen vet jag inte, men förmodligen blir det så att vi tittar på tv eller spelar något spel förutsatt att de tar med sig ett (vi har pratat om det tidigare, så vi får se om de hittade något).



Varför ska det vara så svårt att bestämma sig?
Publicerat den

Create myspace graphic with Gickr


Som tidigare nämnt funderar jag på om jag inte ska ta och bli brunett istället för att traggla med den röda färgen, men som det är nu kan jag inte riktigt bestämma mig då jag är rädd för att det kommer att se förjävligt ut. Nu vet jag visserligen sedan tidigare att jag passar i båda dessa färger, men ändå är jag rädd för att "släppa taget" och prova någonting nytt (tänkte prova någon brun nyans som jag tidigare aldrig har haft).

Anledningen till att jag har fastnat för rött beror dels på att jag trivs i det, men också på att det är annorlunda. Det finns ingen som föds med knallrött som naturlig hårfärg samt att det är sällan man ser rödtottar på stan. Majoriteten av de människor man stöter på är antingen brunetter eller blondiner. Det förekommer givetvis andra färger, men det känns som att det är brunt och blont som är de vanliga färgerna eller hur man säger.

Skulle det bli så att jag väljer att go brown kommer det att ske nu under helgen då vi under morgondagen ska till Erikslund för att bl.a. gå på Ikea samt storhandla. Som det är nu kan jag inte ge något direkt svar angående hur det blir, men både Dennis och mamma tycker att det är dags för ge upp det röda så det kanske är lika bra.

Vad tycker Ni?



Tänk vad härligt det är med sol och värme
Publicerat den

När Dennis och jag satt i bilen mot Vagnhärad under gårdagen bestämde vi oss för att under dagen (d.v.s. idag) åka till Hälla för att kika på ett PC-spel som Dennis har varit intresserad av den senaste tiden, men pga. det vackra vädret bestämde vi oss för att gå dit. Det visade sig vara en bra idé dels för att man måste ta vara på det fina vädret, men också för att vi kände att vi behövde aktivera oss efter ett par dagars inaktivitet.

Det var egentligen tänkt att vi endast skulle gå på stan, men pga. att spelet var så pass dyrt på GAME bestämde vi oss för att gå till Hälla. Väl där började med Siba, men pga. att det var lika dyrt där som i stan gick vi över till Elgiganten. Där visade det sig att spelet inte fanns i lager och det slutade då med att vi gick in på OnOff. Han hade turen att hitta det där till ett pris av 399:- (en hundring billigare än på GAME och Siba).

När spelet var betalt svängde vi in på McDonalds för att köpa glass. Dennis tyckte dock att vi skulle äta istället, men det hade då känts som att vi gått den där promenaden i onödan om vi ändå skulle fylla på med äckliga och onyttiga kalorier. Nu kanske inte glass är så nyttigt heller, men det är fan så mycket bättre än en fet hamburgare med pommes och dricka. Det slutade iaf med att jag övertygade honom att vi skulle äta varma mackor hemma istället och det fick också bli så. Glassen fick därför följa med mig på vägen mot bussen.

Det var tänkt att vi skulle gå hem eftersom vi varit så flitiga och gått dit, men pga. att Dennis mådde illa samt att jag hade sånt skoskav (mina tår tycker inte om Converse) bestämde vi oss för att åka buss. Väl på bussen fick vi bevittna när chauffören kastade av två resenärer av den anledningen att de inte hade några biljetter. Här i Västmanland går det nämligen att köpa biljetter via telefonen (det var så jag fick böter) och dessa hade inte beställd dem än utan tänkte göra det på bussen. Det tog dock hundra år innan det hände någonting och chauffören fick då nog och kastade av dem. De blev då väldigt griniga och förstod inte varför de inte fick åka med när det hela egentligen var väldigt enkelt. De hade inte betalat för någon biljett!

Det är ca 80 minuter sedan vi kom hem, vilket innebär att vi var borta i 3 h. Det var tänkt att jag skulle ta ett par bilder på vägen, men det blev inte så då jag var tvungen att hållla i jackan så gott som konstant pga. värmen. Vi får hoppas att det finns möjlighet någon annan gång så att det kommer någonting nytt hit istället för mangabilder hela tiden. Det känns som att det börjar bli tjatigt med det.

Förhoppningsvis kommer det upp väldigt mycket nytt här under eller efter sommaren då jag bestämt mig för att investera i en systemkamera det första jag gör när jag fått en del av mitt skadestånd. Exakt vilken modell det blir har jag ännu inte bestämt mig för, men en ny kamera blir det iaf.

Förutom promenaden till Hälla samt letandet efter en kamera har jag beställt en kaninbur som kommer om 5-14 dagar. Den kostade mig 473:- (frakten är medräknad) vilket är den billigaste buren i nyskick som jag någonsin köpt. Ett kap, med andra ord. Nu måste jag bara bestämma mig för vilken av hanarna jag vill ha.

Efter att ha kikat på bilderna av dem tror jag att jag har bestämt mig för vem jag vill ha när det kommer till utseendet. Det ser dock ut som att han (som jag gillar mest) är väldigt blyg och det är jag inte intresserad av, utan jag vill ha en kanin som är framåt. Jag funderar därför på om jag inte ska fråga uppfödaren om deras personligheter då det känns som att det underlättar mitt val.



There's no place like home
Publicerat den

Efter att ha spenderat fyra dagar hos Dennis föräldrar är vi äntligen (!) hemma och det känns freaking awesome. Det ska bli så otroligt skönt med lugn och ro samt att jag längtar efter att få sova i min/vår säng. Det har varit ett helvete de senaste nätterna av den anledningen att jag får ont i kroppen samt att jag inte kan sova om jag inte får bre ut mig ordentligt eller om jag inte kan ha täcket över huvudet.

Tidigare under dagen sade jag att livsglädjen samt mitt goda humör kommit tillbaka, men under eftermiddagen ändrades det snabbt då stämningen i huset inte var den bästa av den anledningen att Marcus vägrade gå ut med Zeke (hunden) och lade ansvaret på oss då han hellre ville göra annat. Dennis försökte då förklara för honom att vi inte är ansvariga för Zeke då vi inte bor där samt att vi inte blivit ombedda att rasta honom i och med att Marcus skulle göra det. Han vägade dock och det resulterade i att jag tog på mig skorna, tog kopplet, slängde igen dörren och tog med mig Zeke.

Dennis upptäckte smällen och stormade då ut på gården för att höra vad som var fel. Jag vägrade dock svara och det slutade då med att han skrek argt åt mig, vilket inte uppskattades då han hade en R-liknande ton i rösten. Efter att han stoppat samt kommit fram till mig började jag att gråta en skvätt, men inte pga. hans tonläge utan pga. bristen på respekt från Marcus sida.

Jag försöker ständigt vara en bra djurägare, men jag anser mig själv vara en djurplågare som låter katterna sova i badrummet under nätterna för att de inte ska riva i tapeten. Nu verkar de dock inte lida av det då de har tillgång till låda, mat och vatten, klösbräda, någonstans att sova samt varandra. Trots det känns det så oerhört fel vilket gör att jag skäms och när Marcus sade att han hellre ville äta godis istället för att gå ut med Zeke blev jag så arg samtidigt som jag kände mig förolämpad i och med att jag sliter för att bli bättre på att ta hand om samt uppfostra Eira och Engla.

Nu kanske detta inte är någonting som de flesta skulle reagera på, men jag blir så besviken samt ledsen och arg över dessa prioriteringar. Hur kan man vara så egoistisk och bara tänka på sig själv? Våra djur är beroende av oss och då kan vi inte bara strunta i dem.

När vi satte oss i bilen för att åka till tåget kändes det genast bättre och ännu bättre kändes det när vi klev innanför dörren till lägenheten. Vi var dock tvungna att gå till Ica för att köpa kattmat samt kattsand då det var slut, men det kändes iaf skönt att veta att man äntligen var i Västerås. Hemma.

I skrivandets stund sitter vi och latar oss då vi anser att vi har gjort oss förtjänade av det. Vi har inte gjort någonting speciellt, men efter dagens bravader kändes det välbehövligt. Vad resten av kvällen kommer att bjuda på vet jag inte, men förmodligen kommer vi att titta på tv en stund innan vi går och lägger oss.

Tänkte avsluta inlägget med att tacka Dennis familj för att vi fick komma samt tacka för påskäggen. Pixel Icons



Ett överskott av kärlek
Publicerat den

De senaste nätterna har jag sovit väldigt dåligt av den anledningen att det är för trångt i sängen som Dennis och jag delar samt att det är för ljust i rummet trots att vi har hängt för en filt över fönstret. Bristen på sömn samt andra faktorer gjorde att jag under gårdagen drabbades av ett relativt dåligt humör, vilket inte var särskilt roligt för Dennis då han fullkomligt hatar när jag inte är glad. Det kan jag förstå eftersom jag hatar när han är sur, grinig, irriterad eller arg. Det är så mycket roligare när ens partner är på bra humör.

Denna morgon känner jag dock att livsglädjen och humöret har kommit tillbaka och vad det beror på vet jag inte, men jag skulle tippa på att kvällens hemfärd kan ha någonting med saken att göra. Efter att ha varit borta i fyra dagar känns det nämligen som att det är dags att åka hem av den anledningen att det kan vara skönt att landa några dagar innan man återgår till skolan. Det känns även som att det är dags att lägga på ett kol vad gäller skolan och eftersom jag arbetar som bäst hemma kanske det är dags att dra sig ditåt.

Dagen kommer inte att bjuda på någonting speciellt förutom att jag ska försöka plugga samt att jag måste bestämma mig för vilken kanin jag vill ha. Uppfödaren som jag kontaktade för tre veckor sedan skickade nämligen ett par bilder på hanarna (två stycken) som är till salu igår och det gäller nu för mig att bestämma mig för vilken jag vill ha. Jag behöver inte ha bråttom i och med att jag står först i kön, men eftersom de är leveransklara på Valborg känns det som att det är smidigast att komma med ett besked så snart som möjligt.

När Malte (som han kommer att heta) har flyttat in hos oss kommer vi inte längre ha någon möjlighet att åka bort så mycket som vi gör nu, men det gör för mig ingenting eftersom jag inte är speciellt förtjust i att åka och hälsa på andra då jag trivs väldigt bra hemma. Skulle vi mot förmodan vilja åka bort båda två någon gång går det absolut att lösa då jag anser att allt går bara man vill. Hur vi löser det får vi ta då i och med att det inte är någon idé att ta ut någonting i förskott. Dennis behöver därför inte oroa sig så mycket som han för tillfället gör, utan vi tar det som det kommer.

Anledningen till att jag vill ha en ny kanin trots att jag sade att det fick vara nog efter Holly beror dels på att jag fullkomligt älskar kaniner. Dels på att jag känner att jag har så mycket kärlek att ge och eftersom det inte är läge att bilda familj riktigt än väljer jag att dela med mig av den till djuren istället.

Dennis har frågat varför katterna inte räcker och det beror på att det är så mycket lättare att ta hand om en kanin. De har ett helt annat lugn, de leker på ett helt annat sätt, de är keligare (enligt mig) m.m. Min familj har även ägt ett x antal kaniner och det har då blivit så att man fastnat för de små liven.



Svar på kommentar
Publicerat den




Det är alltid lika fascinerande när folk läser fel samt misstolkar precis allt jag säger. Om du bara läst min kommentar till Micah ordentligt så hade du sett att jag skrivit:"Jag förstår inte varför du hela tiden ska dra in magen. Vill du inte bli tagen som du är?
". Jag har aldrig påstått att hon inte står för den hon är, för någonting sådant lägger jag mig inte i eftersom jag inte känner henne. Jag tycker bara att det är synd att  hon inte förstår att hon duger som hon är och att hon inte behöver göra sig till (t.ex. dra in magen) pga. att andra påstår att hon är fet, när hon i själva verket inte är det.

Många av hennes bloggläsare lever för att trycka ner henne och det är i såna situationer som hon måste försöka stå emot. Det är klart att man är lättpåverkad och tar åt sig som tonåring (det gjorde även jag), men det kommer till en punkt då det inte längre fungerar att låta andra styra ens liv på det sättet - för det är så det kan sluta. Man säger eller agerar på ett sätt endast för att andra ska bli glada när det egentligen är en själv man ska tänka på.

Förstår Du hur jag tänker?
Alltså ingenting illa menat med min kommentar, utan det hela handlar nog om hur vi individuellt tolkar den. Syftet var iaf gott även om det tolkades på ett helt annat sätt.


Nedan följer en printscreen över min kommentar.




Istället för att sitta och uggla hemma i lägenheten
Publicerat den

Tack vare att vi hade fullt upp igår resulterade det i att det blev tomt här på eftermiddagen samt kvällen, så jag tänkte att jag skulle ta igen en del av det nu genom att berätta vad vi har gjort hittills.

Det hela började med att vi alla (Dennis, jag, Eira och Engla) åkte ner på stan för att lämna tillbaka en av mina lånade böcker samt åka till centralen för att vänta på tåget. På vägen mot biblioteket blev jag irriterad på allt och alla av den anledningen att min väska var alldeles för tung och pga. att vi valt att lägga all vår packning i den kan Ni säkert föreställa Er att min axel inte gillade det. Det gjorde inte jag heller för den delen, så ett tag var jag inte särskilt trevlig mot Dennis. Mitt dåliga humör upphörde tack och lov när jag fick sätta mig på tåget i och med att väskan då fick ligga på golvet.

Både tågresan samt bilresan gick relativt snabbt och när vi anlände kl.19:30 var det nästan dags för mat. Direkt efter att vi ätit upp fick vi skjuts av Marcus in till Trosa då Dennis kompis Jacob ville träffa oss en stund, så vi tog oss en sväng med honom inne i stan - eller vad de kallar det. Vi gjorde inte så mycket mer än att knata runt lite här och var samtidigt som vi (eller rättare sagt de) pratade.

Pga. att det endast var två grader varmt ute fick Marcus komma och hämta oss kl.22:30. Vi hade då varit borta i två timmar och det kändes som att det var dags att dra sig tillbaka.

Det hände inte så mycket mer förutom ovanstående då vi kl.23 gick till sängs då alla skulle sova. Vi kunde därför inte titta på tv osv, utan vi gick därför och lade oss. Väldigt roligt tycker jag i och med att jag knappt fick sova då jag inte var ett dugg trött vid den tiden.

Vad har vi då gjort idag? Ingenting, om jag ska vara ärlig. Vi har endast tittat på tv samt varit ute med vovven en snabbis. Han behöver gå ut snart igen, så ännu en promenad blir det. Vad vi gör efter det vet jag dock inte, men som det ser ut nu kommer jag att ta mig en vila då jag är så förbannat trött.



Jag har inte de rätta formerna, men jag chansar ändå
Publicerat den


Efter att ha lusläst olika internetbutiker de senaste dagarna har jag äntligen bestämt mig för vilka badkläder jag ska köpa. Det får bli en zebrarandig monokini från Ingelita för 255:- plus frakt. Om den kommer att passa mig vet jag inte då jag anser att jag inte har de rätta formerna, men jag kan givetvis ha fel och det är en anledning till att jag kommer att chansa. Det kan inte gå annat än åt skogen, eller hur?



Det visade sig att det var intressant trots allt
Publicerat den

När jag vaknade denna morgon kände jag ingen som helst lust att gå till kvinnojouren av den anledningen att det förmodligen inte skulle ge mig någonting i och med att jag mår psykiskt och fysiskt bra efter misshandeln. På vägen dit försökte jag dock vara öppen inför vad som skulle komma och det visade sig att det var ett bra beslut då mötet var ganska intressant, trots allt.

Som väntat kunde jag inte få den informationen som jag först ville ha av den anledningen att Maj-Gun ville fokusera på mig och inte på R och såhär i efterhand gör det ingenting eftersom jag vill avsluta det här kapitlet. Det kommer dock dröja minst ett år i och med att det kommer ta så lång tid för R att betala av skadeståndet. Sedan kan jag äntligen gå vidare med mitt liv till 100 % och aldrig mer behöva skänka honom en tanke.

Den information som jag faktiskt fick handlade om vad IDAP arbetar med/för och det var intressant, om jag ska vara ärlig. Vi gick igenom de olika ämnena som tas upp under gruppsammanskomsterna och det är alltifrån kontrollbehov till hur mannen tar ut sina aggressionen samt att de får arbeta med att komma fram till en lösning för hur mannen på bästa sätt skall hålla sig borta från sina raseriutbrott.

Vi diskuterade även om jag kände igen mig i det som tas upp under programmets gång och det gjorde jag absolut. Det gjorde även att jag fick bekräftat att det är såhär det är när man blir misshandlad samt att jag inte är ensam om det. Det finns tusentals kvinnor som upplever samma känslor som jag upplevde, så det var väl vad mötet gav mig. En förståelse för att jag faktiskt blev utsatt för ett brott och att mina känslor och mitt agerande är vanligt när det kommer till misshandlade kvinnor.

Detta var det första och sista mötet med kvinnojouren och trots att det inte tillförde så mycket i mitt liv tror jag att det kan ha varit nyttigt att få sitta och lyssna till detta.



Varför ådrar jag mig saker jag egentligen inte vill?
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag snart ska bege mig till kvinnojouren för att se vad de kan erbjuda i samband med allting. Som det är nu tror jag inte att detta kommer att ge någonting, utan det kommer förmodligen sluta med att jag går därifrån eftersom de inte kan ge mig den informationen som frivården erbjudit.

Eftersom jag mår bra samt att jag inte känner mig hotad eller rädd på något sätt är det inte stöd jag behöver, utan jag vill få den informationen som togs upp i informationsbladet som skickades ut. Det kommer säkerligen inte att bli så då kvinnan som kontaktade mig sade på telefon att hon inte har särskilt bra kontakt med frivården i Dalarna. Då tycker inte jag att man skickar ut ett blad som säger att man kan få den och den informationen när man i själva verket inte kan få det. Jag har god lust att säga att hon då får ta sig den kontakten i och med att det endast är frivården jag är intresserad av, inte kvinnojouren.



Happy Me, Happy You
Publicerat den

Nu hoppas jag att Ni har överseende med att veckans provsmakning kommer ut en dag senare än vanligt, annars ber jag om ursäkt.

Denna vecka har jag iaf valt att prova ännu en glass då jag bestämt mig för att prova alla nya glassar som GB kommit ut med. Jag har än så länge hunnit med fem stycken, vilket innebär att jag har åtta stycken som väntar på mig. Det kommer alltså inte att vara några som helst problem att fylla ut med inlägg de närmsta lördagarna.

Om vi ska fokusera på glassen happy me, happy you så tyckte jag inte att den såg särskilt god ut när jag plockade upp den, men när jag väl börjat äta på den ändrade jag genast uppfattning av den anledningen att den smakade precis som Cornetto jordgubb. Happy me, happy you har dock mycket större utbud av jordgubbssås vilket jag uppskattade då det är det som är gott.

Trots att det var mycket jordgubbssås tyckte jag ändå att balansen mellan sås, vanilj och choklad var perfekt och det gör att jag definitivt kommer att äta den fler gånger. Den var supergod!

Den får 5/5 i betyg.



Man får helt enkelt göra det bästa av saken
Publicerat den

Apropå det vackra vädret samt sommarkänslorna som väckts till liv har jag de senaste dagarna letat som en galning efter nya badkläder. Eftersom jag fullkomligt hatar min kropp har jag bestämt mig för att köpa en monokini då jag anser att den kommer att kunna framhäva mina former på bästa sätt. Det är t.ex. därför jag föredrar klänning framför byxor - för att det ser bättre ut.

Eftersom jag inte badar särskilt ofta känns det inte som att det är någon idé att införskaffa sig någonting dyrt, utan det ultimata hade varit att lyckats hitta en snygg monokini som dessutom är relativt billig. Jag tror att jag har hittat ett par, men det har nu kommit till en punkt då jag inte kan bestämma mig för vilken jag vill ha.

Nu tror jag inte att någon kommer att göra detta, men jag skulle uppskatta om Ni gick in på Ingelita och gav förslag samt kom med synpunkter om de olika badkläderna. Jag funderar på flertalet av deras monokinis, men vet inte riktigt vad som skulle passa mig.



En härlig kvällspromenad i det fina vårvädret
Publicerat den

För bara några minuter sedan klev Dennis och jag innanför dörren efter att ha tagit en kvällspromenad ner på stan. På vägen dit letade vi reda på kvinnojouren, som givetvis var busenkelt att hitta till, samt att vi köpte tågbiljetter då det är bestämt att vi åker till hans föräldrar imorgon eftermiddag. Vi vet dock inte hur länge vi stannar i och med att vi endast köpte turbiljetter, men vi  kommer iaf att åka hem innan folket (min familj minus syrran) besöker oss på lördag.

Pga. det var relativt mörkt ute när vi började promenaden (19:20) togs det inga bilder, utan jag får försöka att knäppa ett par under lovet - som jag lovat tidigare. Förmodligen kommer det att tas ett par imorgon, men jag är inte säker utan det visar sig. Ni kanske inte ens är intresserade av några bilder. Jag tycker iaf att det är så mycket roligare att läsa en blogg som inte enbart innehåller text.

Promenaden startade här hemma i Pettersberg och eftersom det var så skönt ute bestämde vi oss för att gå via Djäkneberget och ner på Kristinagatan (där kvinnojouren ligger). Vi gick sedan ner på stora gatan och förbi stadshuset för att komma till centralstationen så att vi kunde köpa biljetterna. När vi hade gjort det kikade jag snabbt in på Pressbyrån och Dennis frågade mig om jag ville ha någonting och jag smörade då till mig en glass eftersom jag ännu inte har smakat någonting nytt (veckans provsmakning), så jag fick mig en som jag kommer att skriva om strax.

När vi ätit upp våra glassar och kommit till Vasagatan fick vi för oss att gå in på Hemmakväll i och med att vi aldrig varit in där. Jag såg butiken i Falun när jag bodde där, men reflekterade inte så mycket över det pga. att jag aldrig spenderade helgerna hemma. Nu kändes det dock som att det var läge att kika eftersom Dennis och jag ofta tittar på film.

Det första jag tänkte när jag klev innanför dörrarna var:"Här måste jag köpa godis nästa gång!". De hade otroligt mycket att välja mellan samt att det är billigare än i matvarubutikerna och på Gottland, så nästa gång jag känner för att köpa godis kommer jag att svänga förbi där. Vi har även kommit överens om att hyra film där då det var billigt. Det låter alltså som att vi kommer att besöka Hemmakväll ett ex antal gånger.

Det hände inte så mycket mer under vår kvällspromenad, utan vi försökte att njuta så mycket som möjligt av det fina vädret samt det fina sällskapet. Nu sitter vi vid respektive dator och tar det lugnt. Dennis spelar spel med ett par kompisar (online) medan jag sitter och funderar över morgondagens besök. Det känns nämligen som att det bara är slöseri med tid att gå dit i och med att jag ändå inte kommer att få den informationen jag önskar. Jag kommer dock att gå dit ändå för att höra vad de har att säga eftersom de faktiskt var de som kontaktade mig.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.15: Britney Spears - I will still love you




Det känns som att sommaren är på väg
Publicerat den

Tack vare det fortsatt fina vädret vankas det även denna dag en promenad som kommer att ske antingen under eftermiddagen eller under kvällen. Det blir dock så att vi går den ordinarie vägen istället för samma slinga som igår av den anledningen att jag måste leta reda på kvinnojourens lokal då jag har ett inbokat besök där imorgon kl.09. I och med att jag passerar gatan varje dag i samband med att jag åker till skolan vet jag på ett ungefär vart det ligger. Jag känner dock att jag vill veta exakt vilken byggnad samt ingång det är så att jag inte behöver vara ute i för god tid. Om Ni förstår hur jag menar.

Vad är det då jag ska göra hos kvinnojouren? Det är ingenting allvarligt, utan jag ska dit och få information angående programmet som R blivit dömd till. Vilken sorts information det handlar om avslöjar jag dock inte eftersom det inte berör Er.

Som det ser ut nu kommer det att bli en fullspäckad morgondag då jag först ska på mötet/besöket samt att vi fram mot sena eftermiddagen åker till Dennis föräldrar då de vill träffa oss en sväng. Vi kommer dock inte spendera hela lovet där, utan det handlar endast om ett par enstaka dagar.



Det är svårt att dela med sig när ingenting händer
Publicerat den

Det känns som att det är alldeles för tomt i bloggen nu för tiden av den anledningen att jag inte har någonting att dela med mig av pga. jag går igenom samma procedur varje dag. Det har alltså inte hänt någonting nytt och lär inte göra det på ett tag.

Förhoppningsvis kommer det att komma upp ett par extra inlägg här inom de närmsta dagarna då Dennis och jag har bestämt oss för att fortsätta med promenader längs sträckan vi gick idag. Det kommer förmodligen att förekomma en del bilder också förutsatt att kvaliteten blir bra. Jag har nämligen världens mest sämsta kamera och jag har lovat mig själv att köpa en ny så fort jag har råd.

Är det någonting speciellt Ni vill att jag ska blogga om?



Det går faktiskt att hitta på saker tillsammans
Publicerat den

Dagen har rent generellt varit bra trots att jag under tidiga förmiddagen kände mig nere vilket resulterade i att det brast när Dennis kom in i köket. Det slutade med att vi gick in i sovrummet för att prata och diskussionen pågick i ca 1 h. Vad vi diskuterade tänker jag inte ta upp här eftersom det endast rör oss, men det resulterade iaf i någonting bra och det kändes genast så mycket bättre när vi fick öppna upp våra hjärtan och verkligen berätta hur vi känner, tycker och tänker.

När vi kände att vi fått ur oss allting ställde vi oss vid spisen för att laga makaroner med köttbullar och gräddsås. Direkt efter det fick Dennis för sig att vi skulle ta en promenad ner mot stan för att köpa mjukglass och det kanske inte var det smidigaste vi gjort i och med att det är bra om man hinner smälta maten innan man klämmer i sig glass. Vi gjorde därför så att vi sprang runt i diverse butiker som bl.a. Lindex, Kapp Ahl, Lagerhaus, Clas Ohlson, Vero moda m.fl.

Efter att ha sprungit runt i halva Igor bestämde vi oss för att gå till glassbaren i Sigma. Där köpte vi en varsin mjukglass som vi sedan avnjöt nere vid vattnet nermot kyrkan. Det var dock inte det sista vi gjorde, utan när vi precis skulle till att korsa bron såg vi två stycken kanadagäss som stod på gräsmattan. En bit ifrån dem låg det en stor kaka/limpa, men de rörde den inte så jag tog mig friheten att smula sönder den. Det slutade då med att jag satt face to face med dem (ca 1 ½ m). Det var ganska häftigt eftersom jag aldrig varit i närheten av så stora fåglar tidigare.

När vi kom hem var klockan 17:30. Det innebär att promenaden tog 2 h samt att vi inte har varit hemma särskilt länge. Nu tar vi det lugnt vid diverse datorer efter den fina dagen tillsammans (med undantag).



Man kan pyssla utan att vara händig
Publicerat den

Efter två dygns slit är Carolines design äntligen klar och den finns nu i hennes blogg - för den som är nyfiken. Det var tänkt att jag skulle hjälpa en tjej vid namn Camilla också, men hon har inte svarat på mitt mail så jag antar att det kommer att dröja ett tag innan det blir någon för hennes del.

Frågan är nu - vem ska jag designa till härnäst?



Det är dags för fredagsmys
Publicerat den

Det är strålande väder ute denna fredagseftermiddag, men trots det sitter jag inne i köket och ugglar. Dennis är nämligen i skolan medan mitt påsklov började igår. Jag sitter alltså och inväntar honom samtidigt som jag lyssnar på musik samt pysslar med alla bloggdesigner. Nathalie's header är klar och finns nu på hennes blogg. Nu har jag endast Caroline kvar, så jag ska försöka att lägga på ett kol. Det står för tillfället stilla i huvudet då de flesta idéer har tagit slut. Jag behöver lite inspiration, känner jag. Pixel Icons

Större delen av dagen kommer jag att spendera framför datorn då jag tänkte försöka arbeta med naturkunskapen. Jag kommer dock inte sitta inne hela dagen då Dennis och jag har kommit överens om att ta en promenad när han kommit hem. Vi kommer även att gå till affären och köpa oss någonting gott (får se vad det blir) till filmen ikväll - V for Vendetta.

Disken skall även tas omhand och eftersom det var min tur igår, men att det inte blev av (då jag glömt vem som diskade föregående dag) får jag ta hand om det efter filmen. Det är inte så mycket, så det går på bara några ynka minuter.

Hur resten av helgen kommer att se ut vet jag ännu inte, men som det är nu kommer jag att plugga arslet av mig då jag har bestämt mig för att den förbannade naturkunskapen ska bli klar med tanke på att jag legat efter så pass länge nu (2 veckors arbete). Rehabilitering måste jag plugga inför redovisningen också.



Det är otroligt vad tiden kan gå fort
Publicerat den

Det har nu gått tre år sedan Kim flyttade in i min mage och emellanåt känns det som om det vore igår, men samtidigt känns det som om det var en evighet sen. Nu kände jag visserligen inte ögonblicket då ägget fäste, men jag minns än idag känslan av att vara gravid. Känslan av att älska och längta efter någon som man aldrig har träffat.

Det går inte att beskriva lyckan och sorgen jag kände och fortfarande känner inför detta och det är så mycket som jag skulle vilja säga,
men jag vet inte vart jag ska börja. Pixel Icons



Tänk vad lite kan göra mycket
Publicerat den

Det blev under gårdagen ett uppehåll här i bloggen av den anledningen att jag inte hade någonting att dela med mig av samt att jag hade fullt upp med alla bloggdesigner som jag för tillfället håller på med. Jag har nämligen gett mig in i träsken ännu en gång och håller för tillfället på att hjälpa tre stycken med deras bloggar.

Jag har dock inte kunnat ägna så mycket tid till designerna under för- och eftermiddagen av den anledningen att jag har varit i skolan och haft nationellt prov i svenska - den skriftliga delen. Det gick till så att vi fick välja en av 6-8st (minns inte exakta antalet) uppgifter att skriva om och jag valde sociala medier. Om det ska vara tillåtet att vara uppkopplad på Facebook under arbets- och skoltid.

Trots att jag lovat mig själv att sitta de 300 minutrarna vi hade på oss kände jag mig klar när klockan var 13:30. Det var då två timmar kvar av skrivningen, men jag kände att jag inte längre kunde pressa mig själv till att skriva mer då jag ansåg att det hade kunnat förstöra min text så jag nöjde mig där.

Som det är nu är jag självsäker över min text och är övertygad om att jag kommer att få minst VG, men om det räcker till ett MVG tänker jag inte svara på än utan jag väntar istället tills Helen kommer med beskedet. Det ska bli spännande att höra hur det gick på det muntliga också.

Det skall poängteras att vi inte behövde sitta och skriva i 300 minuter i sträck, utan vi fick givetvis två stycken raster - en bensträckare samt lunchrast. Under lunchrasten följde jag med mina kvarvarande klasskamrater (fyra stycken tjejer, utöver mig) på stan för att hitta ett par snygga solglasögon åt Lisa samt fördriva tiden tills vi återigen fick komma in och skriva.

Efter lunchrasten behövde jag endast en halvtimme och när jag var klar begav jag mig hemåt för att möta Dennis så att vi kunde gå till affären och köpa småkrafs. Brödet, mjölken och lättdrycken var nämligen slut.

Mitt humör har varit på topp så gott som hela dagen. Det sjönk en aning när jag kom hem då Dennis verkade så frånvarande. Han kramade, pussade och pratade knappt med mig och när jag frågade honom om han var hungrig, om han var trött och om han var orolig över någonting svarade han bara nej. Det kröp sedan fram att han är orolig inför ett prov som kommer att äga rum imorgon. Jag förstod väl att det var någonting!

När vi pratat samt kramats en stund begav vi oss till respektive datorer, där vi sitter än. Vad Dennis gör vet jag inte, men jag pysslar iaf i Photoshop. En header till Nathalie är klar, men frågan är om hon tycker om den eller inte. För säkerhets skull kommer jag att sätta ihop ett par till. Detsamma gäller till Caroline. :) Får se hur många jag har gjort vid dagens slut.

Det ska tilläggas att jag nu har påsklov då vi under morgondagen har studiedag pga. att våra lärare är borta på aktiviteter (?). Detta innebär att jag nu kan ta tag i alla arbeten jag har! Det ska bli så skönt. Förhoppningsvis kan jag beta av så många som möjligt.



Svar på kommentar
Publicerat den



Nej, det är jag inte. Varför tror alla det hela tiden? Har jag blivit fet, eller vad är det frågan om?



Det måste upplevas för att du ska förstå
Publicerat den

När jag under morgonen var inne på Familjeliv upptäckte jag att det hade startats en ny tråd i forumet misshandel/våld och jag valde givetvis att läsa den vilket jag såhär i efterhand kanske inte skulle ha gjort eftersom det slutade med att jag blev förbannad på trådstartaren.

Nu kommer jag att förfina hennes inlägg eftersom hon skrivit väldigt slarvigt, men hon inledde tråden med att säga:

"Gå när du blir psykiskt och fysiskt misshandlad för det blir skador för livet: stroke, kärlsjukdomar och reumatism. Skadorna kommer på lång sikt. Din kropp klarar inte av det."

Då jag själv har blivit misshandlad kan jag hålla med om att man får skador för livet, men att påstå att man kommer att få en stroke, kärlsjukdomar och reumatism anser jag vara dumdristigt eftersom alla fall är unika.

Eftersom hon inte hade några källor som kunde styrka detta bad jag om det och hon bifogade då ett blogginlägg skrivet av en kvinna vid namn Marie. Hon blev misshandlad i 17 år innan hon klarade av att lämna mannen som utsatte henne för detta. Under dessa år blev hon slagen i huvudet och i ansiktet så att hon fick stora bulor, hon fick näsbenet knäckt samt en tand utslagen. Mannen tog även stryptag, kastade bord, tryckte in tummen i gommen på henne samt bröt hennes tår som sedan fick självläka.

Marie sitter nu i rullstol efter att bl.a. ha fått en stroke av skadorna mannen orsakade henne och det är klart att det är hemskt att detta skulle behöva hända just henne. Det var dock inte det som gjorde mig så otroligt förbannad när det gällde tråden, utan det var att trådstartaren påstod att alla kommer att drabbas av detta vilket är ren bullshit!

När jag läst igenom vad Marie skrivit återgick jag till foruminlägget och skrev till trådstartaren att det finns de som har turen att klara sig bra både fysiskt och psykiskt efter en misshandel. Hon sade då att jag endast har haft tur då hon pratar med sexton stycken kvinnor som har haft problem efter att ha blivit utsatta för våld.

Sexton stycken är inte särskilt många i och med att det är 10 000-tals kvinnor som blir misshandlade varje år och bara för att dessa har bestående men betyder det inte att alla drabbas.

Det som gjorde mig som mest förbannad var när hon vräkte ur sig:"i din ålder vet man inte så mycket". Nehe, så bara för att jag fortfarande räknas som ung betyder det automatiskt att jag inte kan någonting om fysiska och psykiska men efter en misshandel?

Ni tycker säkerligen att jag är löjlig som reagerar över en sak som denna, men jag tar faktiskt illa vid mig när folk påstår att de kan saker som de egentligen inte har någon kunskap om.



Vi får hoppas att allt står rätt till
Publicerat den

Under en längre tid har jag haft en strålande smärta i huvudet och det har nu kommit till en punkt då det har blivit så pass jobbigt att jag överväger att söka läkare. Jag misstänker nämligen att någonting är fel i och med att jag har ont flera gånger om dagen, men exakt vad det är kan jag inte svara på utan jag hoppas att någon inom vården kan göra det genom en röntgen.

Nu vet jag givetvis inte vad det är som ger upphov till smärtan, men jag har kommit så långt att jag kan utesluta huvudvärk samt migrän i och med att jag inte har det så ofta (har aldrig i hela mitt liv haft migrän). Det måste alltså vara någonting annat. Frågan är bara vad.

Det första jag kommer att tänka på är alla smällar mot huvudet i samband med misshandeln. Kan de vara en orsak till strålningen eller kan det vara någonting annat?

Oavsett orsak känner jag nu att det är på tiden att jag får veta vad det beror på och om det finns någonting jag kan göra för att förebygga det. När jag kommer att kontakta läkare vet jag dock inte i och med att jag för tillfället inte har råd samt att mitt leg gick ut för snart 2 år sedan (man måste visa leg i receptionen).


På bilden ser Ni vilka punkter det är smärtan strålar ut. Punkt 1 är värst.



Hur kan det vara så roligt att lära sig nya saker?
Publicerat den

Under dagen har det varit tomt här i bloggen av den anledningen att jag har haft fullt upp med projektet i rehabilitering och habilitering. Det var tänkt att en av mina gruppmedlemmar skulle sätta ihop vår powerpoint-presentation, men pga. att vi endast har morgondagen på oss att bli klara med uppgiften tog jag mig friheten att göra det istället. Förhoppningsvis gör det ingenting, men det återstår att se vad de säger när de får veta imorgon.

Ska jag vara ärlig har jag inte gjort någonting mer idag, utan hela min tid har gått åt till rehabiliteringen. Nu tar jag dock en paus efter att ha ätit ris med nuggets, bearnaisesås, sallad och gurka. När maten har smält tänkte jag ta det lugnt en stund. Det tycker jag att jag har förtjänat efter det flitiga arbetet.

Till kvällen blir det mer arbete, men då i form av att läsa engelskaboken. Jag har varit väldigt dålig på det den senaste tiden då jag varit rädd för att jag ska läsa ut den vid ett läsningstillfälle. Jag får helt enkelt dela upp det så att jag läser ett visst antal sidor varje gång för att förhindra detta. Recensionen ska ändå inte vara klar förrän den 10/5.



Det är alltid trevligt med oväntade samtal
Publicerat den

För några minuter sedan fick jag ett oväntat samtal från Rönnbys division 3-lag där tränaren (minns ej vad han hette) berättade att de är intresserade av att ha mig som sin förstemålvakt. Han förklarade att han var nöjd med min insats från matchen som jag medverkade på för ett par månader sedan och frågade om det finns någon möjlighet att jag kan komma tillbaka till klubben och deras lag. Jag sade då att jag kan fundera på saken, så han återkommer om ett par dagar igen för att se om jag bestämt mig.

Även om jag vill spela på en högre nivå överväger jag att iaf träna med de ett par gånger för att se hur det känns. Jag är nämligen inte redo att lägga innebandyn på hyllan för resten av livet, utan innerst inne vill jag fortsätta. Skolan hade dock oturen att komma i kläm sist och eftersom den är viktigast just nu var jag tvungen att prioritera den. Förhoppningsvis kan det fungera nu, men det återstår att se.



Jag känner mig som en vandrande zombie
Publicerat den

Det har under dagen varit relativt tomt här i bloggen av den anledningen att jag helt enkelt inte har haft någonting att dela med mig av. Jag har spenderat dagen framför datorn där jag har kikat runt på internet trots att jag sade att jag skulle arbeta med diverse uppgifter. Det kändes dock som att jag behövde en dag där jag bara fick ta det lugnt och vila hjärnan. En dag då jag inte behövde tänka på någonting, så det fick bli så.

För tillfället sitter jag i köket och tittar mot diskbänken där gårdagens disk fortfarande ligger och väntar på att få renas. Dennis glömde givetvis att ta hand om detta igår och förmodligen kommer han att glömma av det idag också trots att han sagt att han ska ta hand om det. Pga. att jag är trött på karlar som lovar saker de inte kan hålla får den ligga där. Jag tänker inte ge med mig eftersom det kan sluta med att han tar förgivet att jag kommer att fortsätta ta hand om hans sysslor.

För övrigt är humöret inte på topp idag, men det är ingenting som jag kommer att skriva om här utan det kommer troligen upp i den privata bloggen. Om ens det.



Svar på kommentar
Publicerat den




Anledningen till att han ännu inte har någon internetdosa beror på att de på banken sade att hans vårdnadshavare måste följa med honom när han skriver på papper samt hämtar ut den och eftersom de bor i Trosa, d.v.s 16 mil härifrån, har han inte haft den möjligheten.

Han har även påmint sina föräldrar om att skriva på detta papper, men det har inte blivit av.



Varför går det inte ihop?
Publicerat den

När Dennis under gårdagen ringde till sina föräldrar för att kolla sitt saldo (det gick inte i uttagsautomaten samt att han inte har någon internetdosa i och med att han inte är myndig) upptäckte han att det inte stämde, så jag bestämde mig för att sätta mig ner i köket med alla kvitton för att se hur mycket vi har spenderat i mat - om det ska finnas några pengar kvar till det eller inte.

Efter att ha gått igenom kvitton för tre månader upptäckte vi att saldot inte kan stämma då han borde ha mer pengar kvar. Det är vid såna här tillfällen som en internetdosa hade varit perfekt i och med att det är viktigt att vi dokumenterar alla inköp för att det här med budgeten ska fungera. Annars kan vi strunta i den och handla hej vilt i hopp om att sommaren ska fungera.

De senaste månaderna såg relativt okej ut även om jag såhär i efterhand inte borde ha spenderat så mycket på kläder, men det är ju någonting som jag behöver så bortkastade pengar har det absolut inte varit även om man kanske hade kunnat lägga dem på annat.

Eftersom det tar en stund att gå igenom kvitton för tre månader kom vi inte i säng förrän kl.23:20, men det gjorde mig ingenting eftersom jag faktiskt är ledig idag. Det var tänkt att jag denna morgon skulle få sova ut, men tack vare att jag glömde att stänga av alarmet under gårdagskvällen vaknade jag kl.07:20 av att telefonen ringde. Det resulterade i att jag inte kunde sova, så jag följde med Dennis upp och gjorde frukost till honom - mannagrynsgröt. Vi har ingenting annat hemma, så det fick duga så länge. Frågan är bara vad jag ska äta eftersom jag ätit gröt i två dagar nu. Jag börjar redan tröttna på det.

Dagen kommer inte att bjuda på någonting speciellt. Förmodligen kommer jag att arbeta med diverse uppgifter även om jag givetvis skulle vilja ligga och lata mig hela dagen. Det kommer dock inte att bli så då jag vill få så mycket som möjligt gjort.



Skäm inte bort oss för mycket nu
Publicerat den

Den kommande veckan blir för mig väldigt lugn i och med att det är mycket ändringar i schemat. Vi som inte har några rester är t.ex. lediga imorgon, vilket innebär att jag kan sova ut samt arbeta med diverse uppgifter i min egen takt samt att det finns tid till annat om jag känner för det.

Tisdag och onsdag går jag endast halvdag tack vare att jag fått framföra mitt tal. På torsdag blir det dock heldag då det är nationellt prov i svenska, den skriftliga delen. Vi har 300 minuter på oss och då är alla raster medräknade, så hur lång tid det faktiskt blir vet jag inte. Det enda jag vet är att jag kommer att försöka sitta tills tiden är slut då jag vill försäkra mig om att arbetet har blivit ordentligt gjort.

Nu återstår endast fredagen och även då är jag ledig av den anledningen att det är studiedag. Lärarna skulle iväg på någonting. Exakt vad minns jag inte, utan det enda jag har lagt på minnet är att vi är lediga.

Detta kommer att vara min vecka och när den är slut börjar påsklovet som kommer att hålla i sig till den 26:e april i och med att måndagen den 25:e är annandag påsk.

Som det ser ut nu kommer jag att tillbringa lovet i köket där jag kommer att arbeta med diverse uppgifter så att jag slipper stressa med de på slutet av läsåret. Även om jag givetvis vill ta det lugnt samt roa mig (t.ex. ta en tur på stan, gå på picknick osv) känns det som att det är bäst att ta itu med skolan först eftersom den är väldigt viktig för mig nu när det är min sista chans. Jag vill göra så bra ifrån mig som möjligt och då måste jag lägga ner så mycket tid jag kan.

Nu är det ingenting som säger att jag kommer att plugga arslet av mig i 11 dagar, utan jag kommer givetvis att ta pauser så att jag inte fastnar i det. Min familj (- syrran) kommer t.ex. hit den 23:e, så lovet innehåller ett besök där vi förmodligen åker till IKEA, äter god mat m.m. Det brukar bli så när folket är här. Det har liksom blivit standard.

Vi får se om Dennis och jag hittar på någonting roligt också. Jag hoppas på det, men det är så otroligt svårt när man inte har pengar.



När ska ni få ordning på skiten?
Publicerat den

Den senaste tiden har jag lagt märke till att Blogg.se haft problem med diverse saker. För inte så länge sedan publicerades inte postade inlägg och nu har de tydligen problem med statistiken.

När jag går in på internet om morgnarna brukar jag kika in här för att se vad statistiken stannat på föregående dag och när jag gjorde det i förrgår upptäckte jag att det inte var möjligt då 7/4 fanns med två gånger samt att statistiken för den 8:e fallit bort.

Det gick heller inte att se detta under morgonen (idag) då mätaren på 7/4 stannade den eftermiddagen, den 8:e har fallit bort och gårdagen hade endast en besökare - enligt räknaren. Nu vet jag givetvis att det var mycket mer eftersom jag brukar ha över 100st unika besökare per dag.

Jag förstår inte vad som är problemet i och med att det alltid verkar vara någonting. Det är tråkigt när det ska behöva bli såhär eftersom det är spännande att se hur många det är som faktiskt är inne och läser. Det hade varit ännu roligare att få veta vilka Ni är, men med tanke på att ingen sade ett ljud under frågestunden kanske det inte är någon idé att jag ens frågar.



Att det kan vara så skönt att bara göra ingenting
Publicerat den

Efter gårdagens fina väder står nu molnen högt upp på hilmen och hindrar solen från att kika fram. Det var tänkt att vi skulle ta ännu en promenad denna helg, men vi har valt att avstå från det av den anledningen att vi helt enkelt vill ta det lugnt. Vi är duktiga på att göra det. Slappisar!

Dagen har jag tillbringat i soffan där jag bl.a. har spelat tv-spel (CastleVania - symphony of the night), tittat på tv samt löst korsord. Det är någonting som jag brukar göra när jag känner att jag vill hålla hjärnan i trim samtidigt som jag är för lat för att orka vara fysiskt aktiv.

Dennis och jag antog även en ny utmaning denna eftermiddag, nämligen att göra hemmagjord lasagne. Vi är dåliga på att prova nya rätter, så vi bestämde oss för att prova på detta i hopp om att det skulle bli bra vilket det också blev. Han tyckte att det var jättegott medan jag tyckte att det smakade för lite. Det var dock helt klart dugligt, men nästa gång får det bli mer krydda.

Vi har även bestämt oss för att diska varje kväll så att vi ska slippa alla dessa högar i slutet av veckorna. Jag inledde detta under gårdagskvällen och det kändes jättebra, så vi kommer definitivt att fortsätta med det. Det ska bli spännande att se om Dennis kommer ihåg att det är hans tur ikväll, annars får jag väl ta det två dagar i rad så får han göra detsamma sen.



Veckans låt
Publicerat den

 

Veckans låt v.14: Shinedowm - Breaking down




Vi har äntligen hittat en lösning
Publicerat den

Efter månader av spring och djävulsskap tror vi oss ha hittat en lösning för hur katterna ska hålla sig lugna.

När vi för några dagar sedan gick ut på balkongen för att öppna ett fönster (den är inglasad) följde Eira och Engla nyfiket med ut och av någon anledning fastnade de för att vara där ute och det har nu blivit deras favoritplats. Varje morgon efter att de blivit utsläppta från badrummet (de sover fortfarande där pga. tapeten) springer de fram till dörren och signalerar att de vill ut. Nu gör de inte speciellt mycket när de väl är där ute, men det märks att de trivs där då de har blivit mycket lugnare.

När dörren är öppen håller de sig där ute istället för att springa runt som yra hönor i lägenheten, riva på tapeterna, riva i mattan och ligga på möbler som vi helst vill att de håller sig ifrån. Vi gör därför så att vi öppnar dörren det första vi gör på morgonen just för att de ska kunna vara där.

För första gången på länge känns det som att vi har hittat en hållbar lösning, men det återstår att se hur det utvecklas. Om de fortsätter att hålla sig lugna eller om energin kommer tillbaka. Vi hoppas givetvis på att detta ska hålla i sig då det är så otroligt skönt att inte behöva springa och hålla koll på de hela tiden. Det känns också som att de mår bättre, som att de känner att de har någonstans de kan gå när de är trötta (de sover oftast där).



Det skadar inte att vidga sina vyer
Publicerat den

De senaste veckorna har jag fokuserat på att provsmaka olika glassar, men denna vecka bestämde jag mig för att bryta mitt mönster och prova någonting annat. Det fick därför bli den nya kexchokladen med smak av blåbär.

När vi köpte den trodde jag att den skulle vara äcklig, men det var den inte utan den var faktiskt god. Den smakade inte så mycket i början, utan smaken kom inte förrän man ätit ett flertal. De smakar förövrigt som blåbärsglass, vilket jag är ett fan av. Den gick därför hem hos mig och jag kommer definitivt att äta denna fler gånger.

Betyg 4/5.





Jag förstod väl att det skulle bli såhär
Publicerat den

Frågestunden är nu avslutad och jag kan konstatera att detta inte är någonting som jag kommer att fortsätta med då jag endast fick 2st frågor. Hur det kommer sig vet jag inte, men jag antar att Ni inte är särskilt nyfikna eller så vet Ni redan en hel del om mig.

De frågor som jag faktiskt har fått kommer jag att svara på, men inte här utan jag kommer att skicka ett svar till Era bloggar. Svaret kommer under kvällen eller morgondagen.



Puppan sprack och ut kom fjärilen
Publicerat den

Efter en promenad i det härliga vårvädret är vi tillbaka i lägenheten och ska snart till att laga mat. Vad det blir har vi ännu inte kommit överens om. Dennis vill äta korv med bröd medan jag vill äta schnitzel med mos eller nuggets med ris och bearnaisesås, men det verkar inte som att det lockar honom då han verkligen har fastnat för det här med korv. Det känns dock som att vi äter det hela tiden, så jag är nu sugen på lite variation.

Det blev en kort promenad då det blåser väldigt mycket ute. Det var dock skönt att få komma utanför lägenheten samt röra på sig. Vi tillbringar alldeles för mycket tid i lägenheten, men det kommer att bli ändring på det nu när det börjar bli så fint väder. Jag hatar nämligen vinter, kyla och snö vilket har varit en anledning till att vi har blivit stillasittandes här de senaste månaderna. Nu känns det som att jag vågar mig ut på olika aktiviteter, vilket jag även ser fram emot.





Strålande väder och här går vi och städar!
Publicerat den

För ovanlighetens skull blev det en sen uppstigning denna lördagsmorgon av den anledningen att Dennis och jag satt uppe till kl.02 igår/inatt. Vi tittade nämligen en stund på EdTV, men tröttnade när det var ca 30 minuter kvar och vi bestämde oss därför för att gå till sängs.

Detta måste vara sen senaste uppstigningen sedan jag drabbades av sömnproblem, så det kändes riktigt skönt att få sova någorlunda även om det kunde ha varit bättre. Det känns dock som att det är på bättringsvägen, men det återstår att se. Det verkar pendla fram och tillbaka, så man kan bara hoppas.

Trots att det är strålande väder utomhus har vi spenderat dagen inne. Vi började med att spela tv-spel, men bestämde oss sedan för att övergå till att storstäda lägenheten då det behövdes. Dennis tog hand om disken samt rensade avloppen medan jag dammsög, vek tvätten samt hänge in den i skåpen, torkade bänkar och skurade badrummet.

Även om jag inte är ett stort fan av att städa tycker jag att det är så skönt när det är klart. När man kan se sig omkring utan att upptäcka en enda dammråtta, ingen kattsand som ligger och dräller, inga kläder som ligger och skräpar osv. Nystädat är mysigt!

För tillfället sitter Dennis och jag vid respektive dator och tar det lugnt innan det är dags för oss att ta oss en promenad i den fina vårsolen. Vart vi kommer att gå vet vi ännu inte, men det är iaf bestämt att vi ska försöka komma ut lite istället för att sitta inne och ruttna helg efter helg. Det är inte speciellt trevligt. Vi får se om jag lyckas smöra till mig en glass också.



Jag tycker synd om kommande generationer
Publicerat den

Dagen har rent generellt varit bra trots att jag under förmiddagen blev riktigt skrämd och tveksam över framtiden. Det var nämligen så att vi i klassen åkte på ett studiebesök till soptippen här i Västerås för att lära oss om källsortering - varför det är bra, hur processen går till, vad som kan hända om man fuskar osv.

Rundturen började med att vi blev välkomnade av en man vid namn Kaj som visade oss till en stuga där vi tillsammans skulle diskutera detta. Han började med att gå igenom sin powerpointpresentation samtidigt som han ställde frågor till oss för att se om vi hade koll på läget - vilket vi också hade.

Han berättade bl.a. hur tippen ser ut, hur många det finns i Västmanland osv. för att sedan prata om ämnet - källstortering. Vi fick t.ex. veta att det tar 20-25 år för ett tuggummi samt 1 miljoner år för en glasflaska att tas upp av naturen. Det var dock inte detta som skrämde mig, utan det var när han berättade att bensinen samt järnmalmen kommer att ta slut runt år 2030 och att vi då får leva knapert.

Min första tanke blev då hur ska vi klara oss utan besin och metall, men han han förklarade sedan att det håller på att framställas alternativa bränslen som bl.a. Biogas. Det finns bl.a. bilar som åker på det nu, men för att dessa ska kunna starta behövs en gnutta bensin. Undrar hur det blir sen när den inte finns.

Det var skrämmande att höra detta. Skrämmande att höra vad det är vi faktsikt gör av vår jord. Efter detta kommer jag definitivt att tänka på hur jag källsorterar då jag den senaste tiden har slavat en del.

Efter föreläsningen blev vi guidade genom tippen, vilket var en upplevelse i sig även om det kanske inte var så märkvärdigt. Det roligaste var nog när vi passerade området där komposten sorteras. Grabbarna i klassen tyckte att det luktade förjävligt och några var påväg att spy. Jag tycker dock inte att det var speciellt farligt. Det luktade som en blandning mellan hästskit och ärtsoppa.

När vi var klara på Vafab begav vi oss tillbaka till stan för att äta samt ha rehabilitering och habilitering. Vi har två lektioner per dag á tre timmar och de sista tre timmarna gick väldigt fort och jag tror att det beror på att jag hade väldigt roligt. För tillfället håller vi på med ett projekt som handlar om idrottsskador och vi i min grupp hann med mycket, vilket kan ha varit en bidragande orsak till mitt goda humör.

Dagen har inte bjudit på så mycket mer. För tillfället sitter jag nyvaken i soffan efter att ha vilat en timme. Jag har nämligen varit trött de senaste dagarna då John Blund har börjat jävlas med mig igen.



Jag kan helt enkelt inte låta bli
Publicerat den

Trots en orolig natt har dagen varit bra av den anledningen att jag har hunnit med mycket. Störst fokus har givetvis varit på det muntliga framträdandet, men jag har också ägnat mycket tid till projektet personlig träning samt att jag har hjälpt Louise med sin header.

Efter många om och men är den äntligen klar och publicerad. Det tar dock inte slut här då jag ådragit mig att göra en design till hennes kompis Camilla. Jag ser fram emot det då jag läst mycket om henne i tidningen samt att jag är medlem i en grupp på Facebook ägnad till hennes man.

Även om jag inte är särskilt duktig på att designa bloggar tycker jag ändå att det är roligt, så om det är någon som vill ha en design eller bara en header är Ni välkomna att hojta till så ska jag se om jag kan hjälpa Er.

Detta har i stort sett varit min dag: Arbetat med mitt projekt, haft muntligt framträdande samt att jag har fipplat i Photoshop. Händelselös dag, men det har ändå varit bra.



Att jag aldrig lär mig
Publicerat den

Det senaste dygnet har jag oroat mig över det nationella provet då jag ansett att mitt tal inte varit tillräckligt stark, men såhär i efterhand kan jag inte hålla med om det då framträdandet gick väldigt bra enligt både mig, min lärare och min grupp. De tyckte att jag hade en bra inledning, bra ögonkontakt, bra tempo, bekväm samtalston samt att jag verkade ha koll på det jag faktiskt stod och sade. Några råd för vad jag kunde göra för att talet skulle bli ännu bättre kunde de inte komma på, utan de tyckte att det var perfekt. Det kändes jätteskönt att få höra det då jag var väldigt osäker över om det skulle låta bra, men tydligen så gjorde det det.

Med tanke på att det gick lika bra denna gång som sist borde jag få MVG, men eftersom det inte är ett vanligt tal utan faktiskt ett nationellt prov har jag ingen aning om vad resultatet kommer att bli. Jag tror dock på att jag kommer att få högsta betyg, men det återstår att se. Nu ser jag fram emot den skriftliga delen då det är skrift jag är bäst på.



Inte lång tid kvar nu
Publicerat den

När som helst är det dags för mig och min grupp att gå in i klassen för att redovisa. Som det är nu kan jag mitt tal så gott som utantill, så det ska rent generellt inte vara några som helst problem att framföra det. Det enda jag är rädd för är att jag inte ska hitta rätt takt samt tonläge för att det ska låta intressant även om jag lyckades väldigt bra förra gången.

I skrivandets stund sitter jag i vårat grupprum i väntan på att den gruppen som redovisar nu ska bli klar. Ska jag vara ärlig hoppas jag att de blir klara snart så att vi kan få det här överstökat någon gång.



Vi får se om allt slit har lönat sig
Publicerat den

Efter en relativt orolig natt sitter jag nu i soffan och väntar på att håret ska torka så att jag kan göra mig i ordning inför dagen. Då mitt tal handlar om hur vi dömer andras utseende känns det som att jag inte kan se ut hur som helst, så det är lika bra att försöka se så bra ut som möjligt. Jag hatar även att se risig ut då det känns som att jag liknar en grottmänniska eller något liknande.

Tack vare att vi under tisdagar och torsdagar får välja vad vi ska arbeta med (våra utmaningar på gymmet eller uppgifterna riktat mot den personliga träningen) har jag bestämt mig för att skippa gymmet idag av den anledningen att jag vill ha så mycket tid som möjligt till att förbereda och öva in mitt tal. Nu kommer jag givetvis inte sitta och plugga svenska under specialidrotten, utan jag kommer att göra det under lunchen. Jag vill dock känna att det finns tid om det skulle behövas.

Det ska bli spännande att se hur det går på nationella provet och då syftar jag inte enbart på det muntliga, utan i helten. Vi har nämligen den skriftliga delen om en vecka, vi har 300 min på oss och jag håller tummarna för att det kommer att finnas någonting bra att skriva om. Helst någonting som har med mitt förflutna att göra. Det skulle vara pricken över i:et då jag kommer att behöva dessa 5 h.

Förutom provet kommer det inte att hända så mycket mer idag än att jag tänkte städa här hemma. Vi tvättade igår och vi har alltid varit dåliga på att vika samt lägga in allting i våra garderober, så det känns som att det är läge att bli bättre på det nu.

När vi är klara med det tänkte jag försöka mig på naturkunskapen och sedan läsa några sidor ur engelskaboken. Vi fick dra fram inlämningsdatumet två veckor, så nu känner jag mig inte lika stressad över det. Nu känns det som att jag kommer kunna ta det i lugn och ro bara jag kommer igång med naturkunskapen.

Som Ni säkert redan har märkt pluggar jag en hel del, men vi har mycket uppgifter som ska göras så det är bara att le och se glad ut. Vi får sommarlov om 2 månader, så den sista tiden kan jag nog stå ut med.



För första gången i min bloggs historia
Publicerat den


För första  gången i denna bloggs historia dras det nu igång en frågestund. Den kommer att påbörjas torsdagen den 7/4 kl.09:00 och avslutas lördagen den 9/4 kl.18:00.

Ni är välkomna att fråga precis vad Ni vill. Jag lovar att svara på allt förutsatt att jag får in minst 10st frågor.



Allt går bara man vill
Publicerat den

Efter att ha slitit som en gnu med mitt talmanus är jag äntligen (!) klar och redo för morgondagen. Det känns dock som att slutet inte är det bästa, men enligt Dennis förstår man vad det är jag försöker att förmedla och jag litar därför på honom. Får jag inte MVG är det hans fel.

De få timmar som är kvar av dygnet kommer jag bara att ta det lugnt då jag tycker att jag förtjänar det efter dagens prestation. Förmodligen kommer jag att fortsätta med alla dessa designer. Jag skulle visserligen behöva arbeta med naturkunskapen och engelskan, men det får vara nog med plugg idag.



Hur lyckas jag egentligen?
Publicerat den

Trots att jag under morgonen hade stor ångest över det här med nationella provet mår jag nu mycket bättre och allt tack vare att jag valde att åka till badmintonhallen. Det märks att jag mår så mycket bättre av att vara fysiskt aktiv, så nu längtar jag tills jag får skadeståndet så att jag kan köpa ett årskort till simhallen. Det känns som att jag kan behöva det i och med att det har varit väldigt stressigt den senaste tiden.

En annan anledning till att jag mår bättre beror på att jag äntligen har kommit igång med svenskan. Faktum är att jag så gott som är klar. Det är endast avslutningen som saknas, men den kommer jag att hinna med under kvällen. Detta innebär att jag inte behöver sitta uppe inatt, utan jag kan lägga mig i tid med gott samvete inför morgondagen.

Som Ni säkert redan förstår så har det varit tomt här i bloggen under dagen pga. att jag har haft fullt upp med mitt talmanus. När jag började imorse hade jag endast skrivit 315 ord och jag har nu tack vare allt slit kommit upp i 893 ord. Jag är otroligt stolt över mig själv som klarade av detta ännu en gång. Det är typiskt mig att slutföra ett arbete i sista minuten och jag tror att det beror på att hjärntorkan släpper då. Av någon anledning. Det blir givetvis stressigt, men jag är bara glad om jag blir klar i tid vilket jag nu också blir.

Förutom skrivandet har jag under dagen pysslat i Photoshop då jag har lovat Louise en ny header. Jag satte ihop en åt henne för snart 1 år sedan och nu är det dags igen. Alltid lika roligt att hjälpa till. Om det är någon annan som är intresserad av en ny header eller design får Ni gärna säga till.



Jag är så besviken på mig själv
Publicerat den

När klockan står på 09:15 är det dags för mig att cykla ut till Bellevue för att ha badminton med klassen, men pga. att jag har så mycket kvar att göra vad gäller förberedelserna inför imorgon känns det som att jag inte har tid med det då varje minut och timme är dyrbar. Det känns därför som att det bästa vore att sjukanmäla sig för att skapa mer tid, men det kommer jag givetvis inte att göra även om jag har god lust till det.

Det är nu jag har ångest över att det inte finns tillräckligt med tid och det är vid såna här tillfällen som jag bara vill gå och gräva ner mig. Kan jag inte få ägna min tid till viktigare saker än badminton? *suck*



Varför ska jag alltid vara ute i sista minuten?
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag hade svårt att sova, men inte pga. de vanliga faktorerna utan denna gång handlade det om att jag var/är tvungen att arbeta med förberedelserna inför det nationella provet som äger rum imorgon. Som det är nu kommer jag att få sitta uppe hela natten då jag endast har kommit halvvägs, vilket oroar mig.

Anledningen till att jag inte är klar beror på att det känns som att mitt tal är alldeles för rörigt, men jag hoppas att jag under dagen/natten får till det eftersom jag kommer att ha mitt framförande imorgon kl.13:40 (?). Förhoppningsvis går det bra, annars vet jag inte vad jag gör.

Tack vare att jag endast har en lektion idag (badminton) har jag gott om tid att arbeta med detta. Frågan är bara om jag vårdar tiden väl eller om det fortfarande kommer att stå stilla i huvudet på mig. Jag kommer iaf att stanna uppe tills jag är klar med mitt talmanus. Det spelar ingen roll om klockan så blir 05. Det ska vara klart idag!



Snällt att ni inte berättar
Publicerat den

När väckarklockan ringde denna morgon antog jag att min skoldag började kl.08:50 i och med att den har gjort det de senaste två veckorna, men när jag väl kom till skolan berättade min mentor att vi inte börjar förrän kl.12:50. Detta innebar att jag hade kunnat stanna hemma för att sova ut istället då jag för första gången sedan i november fått sova en hel natt utan oroligheter och avbrott!

Pga. att det kändes onödigt att cykla hem för att sedan komma tillbaka stannade jag kvar i klassrummet för att arbeta med förberedelserna inför det nationella provet i svenska som äger rum på torsdag. Jag har varit väldigt stressad och frustrerad över detta då jag inte har haft några som helst idéer om vad jag ska prata om.

Under dessa timmar som jag satt kvar "i onödan" släppte det dock och nu har jag äntligen kommit igång och kommer att bli klar ikväll eller imorgon beroende på hur snabbt och bra jag skriver. Jag har därför även tid över till att träna in mitt manus så att jag kan det relativt bra. Förhoppningsvis nästan utantill som sist.

Efter att jag publicerade föregående inlägg fick jag ett tips av en bekant om att införskaffa Feliway. För inte så länge sedan funderade jag faktiskt på om vi inte skulle införskaffa en sådan, men det har inte blivit av då de är så förbannat dyra. Det känns dock som att vi inte har något annat val än att prova då jag helst inte vill "göra mig av med" katterna. Frågan är bara när vi ska ha råd med det. Som det ser ut nu blir det inte förrän efter sommaren och jag har ingen lust att låta de sova i badrummet om nätterna tills dess.



En del av mig vill, den andra vill inte.
Publicerat den

Som tidigare nämnt möttes Dennis och jag under gårdagen av en ny reva i tapeten (t.h. i bild) efter att ha kommit hem från stan i samband med att han cyklade för att hjälpa mig med min väska. Vi blev båda väldigt irriterade och frustrerade, men reflekterade inte så mycket mer över det då vi hoppades på att detta skulle vara slutet på eländet. Vi blev dock dragna vid näsan som vanligt då vi denna morgon upptäckte att de varit och rivit på den gamla revan. Den som jag bifogade på bild (t.v. i bild) i slutet av januari.

De har rivit upp hela 11 cm till, vilket har resulterat i att vi har tröttnat. Vi har därför kort diskuterat hur vi ska göra och som det är nu står vi mellan valet och kvalet gällande om vi ska behålla dem eller inte . Innerst inne vill jag givetvis att de ska stanna eftersom de är så härliga, men jag vägrar anpassa mig efter dem hela tiden - d.v.s. köpa möbler på möbler för att täcka över revor m.m.

Hur i h*lvete ska vi ha råd att betala en nytapetsering? Aldrig i livet att jag tänker lägga ut pengar från skadeståndet till detta!

I skrivandets stund sitter jag i skolan och för att Eira och Engla inte ska riva i tapeten har jag valt att stänga in dem i badrummet (med mat, vatten, klösbräda och låda givetvis). Det känns dock inte bra då jag i princip klassar mig själv som en djurplågare pga. att jag anser att det är fel med för litet utrymme.

Dennis tror att det kommer att blir jobbigt (för min del) om vi ger bort katterna och det är klart att det kommer att bli det, men hur länge ska vi behöva stå ut med detta? Den enda trösten jag har just nu vad gäller detta är att jag i slutet av maj/början av juni med största sannolikhet får hem en kaninunge.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.13: Cascada - What hurts the most (slow version)



Nu är jag i mitt rätta element igen
Publicerat den

Efter att ha spenderat helgen i Smedjebacken utan Dennis är jag nu äntligen(!) hemma. Resan gick dock inte som jag hoppats på då jag innan mamma skjutsade ut mig till tåget kom på att jag inte hade lösa pengar till bussresan hem (från centralstationen här i Västerås till lägenheten), så vi fick åka in till Ica för att växla.

Väl där fick vi stressa då vi vid kassan upptäckte att det endast var 7 min kvar innan tåget skulle gå. Vi hann dock till stationen i tid och bara 3 min efter att jag anlänt kom det, så vi hade tur att kassörskan snabbade på vid slutet annars hade vi fått släppa varorna och springa till bilen.

Tågresan gick som väntat bra och när jag kom till busscentralen för att åka buss hem upptäckte jag att den sista bussen (12:an) hade gått för länge sen. Detta upptäckte jag EFTER att jag köpt min biljett, såklart! Det slutade därför med att Dennis fick komma och möta mig på vägen då min axel inte klarar av att bära en väska med denna vikt.

När vi var utanför Myrorna såg vi att 92:an åkte förbi och han frågade om jag inte skulle ta den eftersom den går förbi hemma, men det kändes onödigt då jag för det första skrynklat ihop biljetten samt att han nu hade kommit för att möta mig.

Promenaden hem gick bra, men det var inte särskilt trevligt att komma hem då katterna gjort en ny reva i tapeten. Enligt Dennis fanns den inte där när han tog på sig kläderna för att åka och möta mig, så det innebar att den var färsk. Jag misstänker att det är Engla som har varit i farten då hon hoppade upp på byrån och rev på väggen när vi stod i köket och lagade mat.

Eira och Engla är otroligt härliga, men det går inte att ha det såhär. Så fort vi inte är hemma river de antingen i tapeten eller i mattan, vilket jag inte uppskattar för fem öre då vi inte ska behöva anpassa oss efter dem hela tiden. Vi kan inte köpa möbler och täcka upp revor varje gång de är rastlösa. Det fungerar inte.

För tillfället vet jag inte vad vi ska göra, utan vi får helt enkelt avvakta och se. Skulle det bli så att de fortsätter att riva i saker kommer vi att leta efter ett nytt hem åt dem. Det känns som att de inte får utlopp för sin energi här i och med att det inte är rätt miljö för dem. Det är som jag alltid brukar säga: man ska ha kanin. De är mycket enklare att ta hand om.



Borta bra, men hemma bäst.
Publicerat den

Helgen börjar lida mot sitt slut och det innebär att det är dags för mig att åka hem till Västerås. Tåget går kl.16:18, så om bara någon timme beger jag mig till stationen. Innan dess ska jag följa med mamma till Björnidet då Elias ska spela fotboll. Vi hinner se första halvlek, men i pausen måste jag kila då mamma måste skjutsa ut mig till tåget.

De senaste dagarna har varit bra även om det inte har hänt speciellt mycket. Jag följde med Elias, Alexander och Robert till Berga för att spela basket och förutom det har vi firat min kusin Ida samt att vi har tittat på film - Knight and day.

Det var även tänkt att jag skulle arbeta med naturkunskapen, svenskan och hemstudieuppgifterna, men det blev inte så då motivationen är nere i botten samt att hjärntorkan ännu håller i sig. Dennis har därför erbjudit sig att hjälpa mig när jag kommit hem, så som det ser ut nu kommer det att bli en sömnlös natt då jag måste bli klar med allt.



Twister fruit
Publicerat den

Denna vecka har jag provsmakat ännu en glass som fick bli en isglass - Twister fruit.

När jag köpte den trodde jag att den skulle se ut som originalet, vilket den såklart inte gjorde då den hade två olika lager. Ett med isglass och ett med vanlig glass - som man kan köpa i paket. Detta gjorde mig förvånad, men samtidigt fascinerad över hur man lyckats göra det möjligt.

Denna form av Twister smakade förvånandsvärt gott då den inte var lika sur som originalet. Nackdelen med denna var dock att den hade två olika lager. Det vita lagret smälte väldigt snabbt, så man fick äta så fort man kunde. Rent smakmässigt var den dock god, men pga. det krångliga lagret får den endast 4/5.



Plötligt händer det
Publicerat den

När jag under gårdagskvällen satt i vardagsrummet kom mamma in med sin sminkväska och frågade om jag var intresserad av att titta igenom den då hon annars skulle kasta dess innehåll, så jag har under morgonen kikat och upptäckt att jag vill ha alltihop.

Väskan innehöll nämligen:

- 10st mascaror
- 4st ögonskuggor
- 2st läppstift
- 1st eyeliner
- 1st pensel
- 1st borste

Snacka om timeing då jag är i ett stort behov av en eller flera mascaror då mina har tortkat. Jag kommer att prova någon utan dem ikväll i samband med att vi åker för att fira min kusin.




Det är påväg åt rätt håll
Publicerat den

Imorgon är det en vecka sedan jag åt eller drack någonting onyttigt (t.ex. chips, godis, läsk) och jag måste säga att jag är stolt över mig själv eftersom jag tidigare har varit en riktig gottegris som dagligen varit sugen på någonting sliskigt och onyttigt.

Anledningen till att jag har hållt mig ifrån skräp (som jag brukar kalla det) beror på att Dennis och jag bestämde förra veckan att vi ska sluta med onyttigheter, vilket är bra eftersom jag vill gå ner i vikt och trimma kroppen. Då fungerar det inte att proppa i sig som jag tidigare gjort och för att jag inte ska få "återfall" är det lika bra att sluta helt.

Tack vare vår överenskommelse har jag två gånger denna vecka köpt frukt och vitamindryck istället för godis. Detta är någonting jag kommer att fortsätta med då jag dessa gånger känt mig så otroligt stolt över att jag lyckats motstå någonting som tidigare varit självklart för mig. Jag har dock under alla år ansett att frukt är så mycket godare, men att utbudet av godis och chips är större och då har det automatiskt blivit att man dragits åt det hållet. Nu är det dock slut på det och det känns så fruktansvärt bra!

Denna morgon ställde jag mig även på vågen och den stannade på 55.6 kg, vilket innebär att jag har gått ned 1.2 kg sedan vi var och hälsade på Dennis föräldrar sist. Förmodligen har jag lyckats med detta av den anledningen att jag tränar hårdare på gymmet även om det inte är sådär jätteansträngande.

Pga. att jag blev så pass mätt efter maten igår blev det aldrig något gottande, utan det blir till kvällens film och det kommer då bli morötter och dip samt en fruktsallad bestående av frukterna jag nämnde igår.

Nu känner jag en större längtan efter att få komma hem så att Dennis och jag kan börja med våra raska promenader. Det blir även lättare nu när det finns musik på min MP3. Här ska tränas!



Jag fullkomligt hatar att vara ifrån dig
Publicerat den

Bara efter att ha spenderat 18 timmar i Smedjebacken har jag insett hur mycket jag faktiskt trivs hemma i Västerås. Mycket tack vare Dennis då jag känner mig väldigt trygg med honom och det är en anledning till varför jag känner mig ensam fast jag i skrivandets stund har sällskap. Han är för mig en del av familjen, så det känns tomt och tråkigt utan honom. Som om det är någonting som fattas - som det alltid gör när vi är ifrån varandra oavsett om det handlar om minuter, timmar eller dagar.

De senaste dagarna har det stått still i huvudet, vilket har resulterat till att jag har haft svårt för mina uppgifter. Pga. att jag inte ville sitta i vardagsrummet och stirra rätt in i väggen följde jag med Elias, Alex och Robert till Berga(kul). Vi spelade basket i ungefär en timme innan vi tröttnade och gick "hem". Väl "hemma" försöka jag arbeta på hemstudieuppgiften, men det gick inget bra av den anledningen att den information som jag ska söka efter inte finns på google. Jag kan inte hitta den någonstans, vilket gör det hela mycket svårare.

Från det att vi gick ifrån Berga tills jag valde att släcka lampan (kl.23:59) och försöka sova satt jag vid datorn. Jag gjorde ingenting speciellt, utan satt mest och tänkte på hur mycket jag hatar att vara ifrån Dennis. Det är något av det värsta jag vet.

Pga. att jag saknar Dennis hade jag svårt för att sova, vilket även han hade då han nu under morgonen berättat att han sovit på min sida av sängen. Älskling, da. ♥
Det ska bli skönt att få komma hem (imorgon) och sova bredvid honom, vara i hans närhet. Det är något av det bästa jag vet! Tills dess ska jag umgås med familjen och en del av släkten då vi under dagen kommer att åka till min faster Annelie då min kusin Ida fyller 11 år (?).

Vi kommer att åka dit fram mot 18-tiden då hennes fästman är på jobbet under dagen. När vi sedan har kommit hem från kalaset är det tänkt att vi ska titta på film. Vi har ännu inte bestämt vilken vi ska se (hyrfilm), men det kommer säkert sluta med att jag får välja och då blir det Knight and Day med Tom Cruise och Cameron Diaz.

Dagen har inte så mycket mer att bjuda på, utan jag ska försöka att arbeta med någon av mina uppgifter i hopp om att jag ska komma ett steg närmare en slutföring - som jag kallar det.



Det är nu jag ska kunna slappna av, men icke.
Publicerat den

När klockan var 15:43 anlände jag till Smedjebackens tågstation där jag blev upphämtad av mamma. Vi började med att åka hem och lämna min väska för att sedan åka till Konsum för att handla varor inför kvällens mat. Jag passade även på att köpa snacks.

Bara några minuter innan jag cyklade hemifrån för att åka till tåget bestämde jag mig för att åka till Gottland (en godisaffär i Västerås), men sedan ångrade jag mig så det slutade med att jag köpte kiwi, äpple, vindruvor, ananas och en vitamindryck. Det var även tänkt att jag skulle köpa morötter och dip, men pga. att jag glömde det ska jag, Elias och hans kompis Alexander gå till Ica för att köpa detta. Vi går runt kl.18 i samband med att maten (tacogratäng) står i ugnen.

Pga. att jag inte kommer åt internet från min bärbara dator får jag låna mammas. Det handlar dock inte om en längre tid, utan endast tills pappa har kommit hem så att han kan ge mig åtnkomst till internet.

Slänger med en bild på mig som togs kl.16:38 via camen i mammas laptop. Jag börjar få långt hår!



I väntan på tåget
Publicerat den

När jag klev upp för några timmar sedan var jag inte speciellt peppad inför dagen av den anledningen att det kändes som att jag hade alldeles för lite tid till att förbereda inför resan, men jag lyckades (som alltid) få klart allting i tid och jag sitter nu i soffan och väntar på att klockan ska gå så att jag får cykla ner på stan i väntan på tåget.

För närvarande finns det inte så mycket mer att säga, så jag lämnar det såhär och uppdaterar när jag är i Smedjebacken.