Tillbakablick
Publicerat den

Igår satt jag och tänkte över hur mitt liv har varit och vad jag vill åstadkomma i framtiden. Jag kan inte förstå hur jag har kunnat vara så stark genom åren med tanke på vad jag har varit med om. Det är klart att man har mått dåligt och tappat hoppet flera gånger, men när jag pratar med andra säger de att jag är en väldigt stark person. Att jag borde vara stolt över mig själv som orkat.

Det som jag satt och funderade mest över var allt som jag har gett upp för kärleken. Vissa saker har jag gett upp fast jag inte har velat göra det och andra saker har jag sett fram emot att lägga bakom mig. Om jag inte hade gett upp skolan för R's skull hade jag tagit studenten nu och jag hade fått tillbringa mycket tid med något som jag tycker så mycket om. Någonting som är livsnödvändigt för att jag ska må bra. Det var väldigt dumt att ge upp det. Hade jag varit kvar på innebandygymnasiet hade jag aldrig blivit misshandlad. Då hade jag inte behövt lida så mycket idag. Tyvärr så kan jag inte dra tillbaka tiden, men jag kan vara mer försiktig i framtiden. Jag tänker inte ge upp innebandyn för någon igen. Inte ens Björn. Nu vill jag bara att det ska bli som det var innan jag blev tillsammans med R. Då var mitt liv som bäst. Dagen jag blev tillsammans med honom var den bästa dagen i mitt liv, trodde jag. Det visade sig dock vara tvärtom. Det var den värsta dagen i mitt liv. Dagen som skulle förstöra mitt liv för all tid. 

Jag har även funderat över hur jag klarat av att vara så stark och stått ut med alla slag och alla pikar. Hur jag har klarat av att bli så manipulerad av honom som jag blev. Man ska inte behöva uppleva sånt när man är 17 år gammal. Man ska inte behöva utsättas för det överhuvudtaget. Jag blir alldeles förvånad när jag läser igenom mina gamla dagböcker som jag hade från den tiden. Hur i helvete har jag orkat med allting? Det är sjukt vad mycket jag har fått stå ut med. Jag är stolt över mig själv som lyckades stå ut. Som lyckades ta mig därifrån. Jag är 100% säker på att jag inte hade levt idag om jag stannat kvar hos honom.

Aldrig trodde jag att jag skulle bli gravid, speciellt inte vid sämsta lägliga tillfälle. Jag ville så gärna gå hela graviditeten ut och behålla barnet, men när man har det som jag hade är det orättvist att sätta ett barn till världen. Tänkt vad han hade kunnat utsätta barnet för. Jag VET att han hade slagit barnet också. Män som har ett sånt beteende säger så mycket saker. Det är mycket snack, men lite verkstad. Han sa alltid:"Förlåt, det ska aldrig hända igen". Det tog sedan någon dag och så kom nästa slag. Man kan alltså inte lita på vad de säger. Många frågar varför jag inte gick på en gång. Svaret är väldigt enkelt: jag blev så manipulerad att jag till slut trodde på allt han sa. Varje gång han hade slagit mig skyllde han allt på mig och sa att det var mitt eget fel. Jag var även rädd för vad han skulle göra om jag lämnade honom. Han hade hotat med det ena och det andra och jag ville inte riskera att något av de hände. Jag trodde att allting skulle bli bättre och därför stannade jag. Sen när jag fick bevis på att allting bara skulle bli värre gick jag.

Jag minns när jag berättade att jag tänkte göra abort. Han sa:"Så du tänker döda vårat barn?". Hellre att jag lät det somna in innan det föddes än att han hade ihjäl barnet efter förlossningen. Vad är bäst liksom? Jag skyller allting helt och hållet på honom. Både misshandeln och aborten. Hade han inte betett sig som han gjorde så hade ingenting av detta hänt!

Jag är en person som alltid kämpar för kärleken vare sig jag borde eller inte. När jag kämpade för att hålla Rasmus kvar gjorde jag rätt, men det var väldigt dumt att kämpa för mitt och R's förhållande. Det var dömt att misslyckas redan från början eftersom vi var så olika. Jag har därför lärt mig när man verkligen ska kämpa för kärleken och när man borde lämna allting och gå. Det förhållandet jag är i nu kommer jag att kämpa för tills dagen jag dör. Jag vet att vi är ämnade för varandra.

I framtiden tänker jag använda mig av allting som har hänt och försöka att göra det till någonting bra. Jag tänker inte låta det bryta ner mig. Det har pågått alldeles för länge och det är dags att jag sätter ner foten och visar att jag faktiskt tänker leva ett bra liv. Den här gången ska han inte få ta det ifrån mig. Den här gången tänker jag försöka att få det liv jag alltid har drömt om. Allt han lovade, men som jag aldrig fick. Jag vet att jag kommer att bli lycklig den här gången och jag är så glad att han inte får vara en del av det.

Jag kan leva med det han har gjort, men jag kommer aldrig i hela mitt liv att förlåta honom. Det spelar ingen roll om han så kommer och bönar på sina bara knän. Han förtjänar inte min förlåtelse. Han förtjänar inte min uppmärksamhet överhuvudtaget.

Det kommer att bli jobbigt att se honom på rättegången, men om han får ett rättvist straff så är det värt det.



Pengaregn
Publicerat den

Idag fick Björn besked om hur mycket han får i studiemedel respektive hur mycket han får ut på studielånet varje månad. Vi har räknat ut att vi får över 16 500 kr i oktober och januari. Annars får vi 10 500 kr. Så för de som tror att vi inte har råd med en större lägenhet har fel, fel, fel. Vi är dock osäkra på om vi ska flytta till en lägenhet så snabbt. Jag trivs väldigt bra i den här lägenheten och tycker att den är mysig. Den har även perfekt läge eftersom det är nära till precis allt. Vi har därför sagt att vi ska flytta till större när vi har fått barn. Just nu är vi inte i så stort behov av någonting större. Vi kommer istället att köpa in nödvändiga saker till lägenheten istället. Vi tänker t.ex. köpa en större säng, en mikro, en ny soffa, ett databord och en bärbar dator för studier.

Det känns skönt iaf att veta att vi har en så pass bra inkomst de närmsta två åren. Då behöver vi inte känna oss stressade och må dåligt över ekonomin. Vi kommer även att lägga undan pengar varje månad till  framtiden. Man vet aldrig när man kan behöva pengar. Vi tänkte t.ex. börja spara pengar så att vi har när det är dags för en liten knodd. Det är lika bra att gardera sig.



Vilket krångel
Publicerat den

Det var sagt att telefonen och digitalboxen skulle fungera idag, men när vi skulle använda båda två fungerade ingen utan dem. Jag gick därför ut på Telias supportchat och frågade varför det inte fungerar. De sa att telefonen skulle kopplas i idag, men att den inte kommer att fungera förrän imorgon. Okej? Igår var det ju sagt att den skulle fungera idag. Digitalboxen skulle även börjat fungera igår natt, men kommer inte att fungera förrän inatt. Vad är det här? De verkar bara vara krångel med Telia. Jag har varit kund hos dem i en vecka och jag är redan missnöjd. Vi har inte fått hem något telefonnummer via posten utan jag frågade på chatten vad vi har för nummer. Ska det behöva vara såhär?

Jag blir så irriterad att sakerna inte fungerar när de säger att de ska göra det. Det låter nästan lite som politiker. De säger så mycket skit, men det händer liksom ingenting.

Vi fick även brev från Länsrätten igår angående vår överklagan till socialen. Länsrätten tycker inte att vi har någon rätt till socialbidrag. Det jag blir som mest irriterad över är att det först står att den som inte kan tillgodose sina behov eller få dem tillgodosedda ska få socialbidrag. Sen helt plötsligt står det att man måste ha konlikter i familjen för att få bidrag. De har även hittat på att jag fått socialbidrag när jag bott hos mina föräldrar. Jag har inte fått socialbidrag när jag bott hemma. Jag fick bidrag när jag bodde med Richard.

Längre ner i brevet står det även att svärföräldrarnas hus inte anses vara trångbebott. Nehe? Vi bodde sex personer i en trea. Björn och jag bodde i ett gammalt pannrum där det inte fanns något fönster, ingen frisk luft och väggarna upptogs av rör. Hans bror bodde i ett ännu mindre rum. Det var alltså inte trångbebott. De är ju fan dumma i huvudet. Jag är så jävla glad över att vi har det bra ekonomiskt fr.o.m nästa månad. Annars skulle de få höra ett och annat. Det är säkert Moderaternas fel att det ska behöva vara såhär.




Internet. Jippi!
Publicerat den

Imorse vaknade vi kl.07:54 av att min mobiltelefonringde. Det var en snubbe från Telia som skulle installera vårat bredband. Så nu har vi bredband i lägenheten, men ingenting annat. Telefonen och digitalboxen fungerar inte förrän imorgon, men längtan är inte så lång tack och lov. Digitalboxen bryr jag mig inte så mycket om, men det är ju bra om man har telefon.

Annars händer det inte så mycket för tillfället. Jag skrev ett kort litet inlägg i bloggen som Björn och jag har gemensamt. Det var länge sedan vi skrev i den och jag tyckte att det var dags att skriva lite. Jag har även bytt design på den, men den är bara tillfällig. Tänkte ändra den sen när jag blivit mer bekant med hur man designar bloggar.




Möblerat om
Publicerat den

Idag har vi möblerat om i lägenheten. Först var vi inte ritkigt överens om hur vi skulle ställa möblerna i sovrummet, men det blev som det blev. Vardagsrummet är mer hemtrevligt nu, men vi tycker ändå att vi borde skaffa en större lägenhet eftersom vi knappt får plats med någonting. Sen är det inte så kul att stå och laga mat i en kokvrå. Jag vill ha ett kök.

Vi har kikat på lägenheter, men det är så svårta tt kolla på lägenhet såhär eftersom man inte kan flytta in förrän om 3 månader. Uppsägningstiden är ju så lång. Det skulle vara om det är någon som vill ha vår lägenhet på en gång. Då slipper vi vänta på den nya så länge. Vi får se hur vi gör. Vi är iaf på jakt efter en större lägenhet nu när det är klart att Björn får plugga i höst.



Önskelista
Publicerat den

Idag var Björn och jag på Stadium i Kalmar och tittade på innebandysaker. Björn tittade på nya skor och svettband medan jag tittade på ny målvaktsutrustning. Jag hittade en hjälm och en väst som jag nu har satt upp på önskelistan. Vi tittade endast på Salming såklart då jag vägrar spela med någonting annat. Det är tänkt att vi ska spara ihop pengar så att jag kan få ett helt nytt ställ. Det viktigaste är dock en ny hjälm och ett par nya knäskydd. Knäskydden köper vi i Nybro och de kostar 699:-. Det blir dyrt för Björn, men de är värt pengarna eftersom jag tänkt spela länge och jag sliter heller inte så mycket på mina kläder. Mina nuvarande kläder är i hyfsat skick. Tröjan är hel, men byxorna har hål på knäna. Hjälmens fästen är trasiga eftersom de är i plast, men på den nya hjälmen som jag ska köpa är fästena i metall. Västen jag har nu är dock bra. Vi får se när vi har råd med allting :) Ska bli kul att börja spela igen iaf. Björn hade match igår och då kände jag riktigt hur det kliade i fingrarna. Jag tänkte då på hur det skulle kännas att börja träna igen och då kände jag mig plötsligt riktigt lycklig. Alltså gör jag rätt som börjar träna igen. Nu ger jag inte upp min dröm.



Dessa byxor har inte samma finesser som mina nuvarande byxor har, men det lider jag inte av. De byxor jag har nu har dragkedja vid vristerna och kardborreband i midjan, vilket jag tycker är bra. Jag hoppas att dessa byxor är lika bra utrustade som de jag har nu.

(Pris okänt)


Denna väst var svår att både ta på och ta av sig, men den har skydd på armarna vilket min nuvarande väst inte har. Jag tänker använda båda eftersom denna väst inte har något skydd på sidan av magen vilket min har. Jag får helt enkelt prova mig fram och se vilken som är bäst.
(399:-)


Vitt brukar oftast bli ganska tråkigt, men eftersom det är ett silvermärke (Salming) på huvudet tycker jag att den är ganska cool. Den jag har annars är svart med silvrigt spindelnät. Gallret är rutor och denna hjälm kommer då att kännas ovan, men jag vänjer mig. Här är fästena i metall (där skruvarna sitter)
(699:-)



Pusta ut
Publicerat den

Nu kan äntligen Björn och jag pusta ut inför framtiden. Han var idag på möte/intervju om utbildningen som han har sökt. Han fick veta att han har fått en plats och att han börjar den 5/10. Då är det alltså inga problem med ekonomin. Då kan vi börja planera lite smått över vad vi måste köpa in. Vi behöver t.ex. en mikro och en ny säng. Den vi har nu är lite för liten för två personer.

Det känns iaf skönt att veta att allting kommer att lösa sig inom en snart framtid. Nu slipper vi vara stressade och irriterade över situationen. Äntligen ordnar allt sig =)



Diet
Publicerat den



Jag har bestämt mig för att jag ska gå på en diet. Jag har tidigare pratat om att jag vill gå ner i vikt, men motivationen har inte varit på topp för att motionera. På måndag tänkte jag fråga damlaget här om jag får börja träna med dem. Jag vet att kilona kommer att rasa då eftersom jag lätt bränner fett när jag tränar innebandy. När jag börjat träna tänkte jag att jag skulle ta några promenader de dagar jag inte tränar. Det gäller bara att få motivation först.

Dieten jag kommer att påbörja går ut på att ta bort alla kolhydrater och allt socker (tillsatt socker). Så det blir inga godsaker för min del. Jag kommer att ersätta godiset med frukt och grönsaker. Jag kommer inte att äta ris, pasta eller potatis. Utan jag kommer endast att äta kyckling, fisk och skaldjur. Mina mellanmål kommer att bestå av frukt och grönt. Fettet kommer jag att få i mig via mjölkprodukter. Så min diet går ut på att äta mestadels proteiner. När jag gått ner lite tänkte jag öka på lite med kolhydrater. Sakta men säkert, liksom. Jag tror att jag skulle må bättre av att gå på dieten. Då slipper jag få ångest när jag proppar i mig en massa fett och socker. Då kan jag äta med gott samvete och då blir jag inte lika irriterad som jag varit den senaste tiden. Då kan jag slappna av och vara glada gamla Louise igen. =) ♥

Dieten drar igång när vi kommer igång med ekonomin, vilket borde bli snart. Jag får hoppas på att jag får mina papper från försäkringskassan snart så jag kan få mina pengar. Annars får jag hoppas på att jag får något av de jobb som jag sökt. Har sökt 7st den här månaden.

Det är bara att vänta och se. Jag längtar iaf. Först drar dieten igång, sen tänkte jag börja med Abtronicx2 för att få bort fettet på sidan av magen och låren.



Aktivering på måndag
Publicerat den

Nu är det klart! :) På måndag aktiveras allting, så nu är det bara några dagar kvar tills vi har telefon, tv och bredband. Eftersom telefonjacket och tv-jacket är i två olika rum och de måste kopplas ihop så har vi valt att möblera om. Vi kommer nu att ha vardagsrummet där vi sover och tvärtom. Det blir dock ett litet vardagsrum, men det är det värt. Vi ska ju köpa en dubbelsäng och den kommer inte att få plats där vi sover nu.

Caroline, nu tycker jag att vi kan sluta fred. Du är en av mina bästa kompisar och det är klart att man kan råka i luven på varandra, men det ska inte behöva förstöra vänskapen för det. Jag vet att du bara är orolig för min skull, men tro mig, jag har koll på läget. =) Nu slutar vi bråka och tar i hand. <3



Kommunikation
Publicerat den

Äntligen har vi fått hem alla saker så att vi kan få telefoni, tv och bredband. Det fungerar dock inte än. Varför vet jag inte. Jag kollade inte riktigt i orderbekräftelsen när det kommer att aktiveras. Antingen så aktiveras det snart eller så har vi gjort någonting fel. Vi måste iaf få hem ett papper på posten med någon kod för att tv-kanalerna ska fungera. Vi får se när det kommer att fungera, men nu har vi alla saker iaf. Det känns jättebra. Då slipper vi gå till Björns föräldrar varje dag för att låna telefon och dator.



What the f*ck?
Publicerat den


Igår fick jag ett samtal från mamma om att en elräkning i mitt namn hade kommit hem till dem. De gällde lägenheten som jag och Richard bodde. För det första så ska jag inte längre stå på den och för det andra så förstår jag inte hur den kunde komma till mina föräldrar när det inte gäller den adressen. Sen är jag ju skriven i Nybro. Jag ringde därför till elbolaget och sa åt dem att ta bort mig, så nu står han ensam på den. Jag tänker fan inte betala någonting om han missköter sig.



Leave me alone!
Publicerat den

Hur kan du komma och säga att jag är omogen? Att jag går på socialbidrag fast jag inte gör det. Jag trodde att du hade glömt mig, att jag inte betydde någonting för dig. Jag tycker att du kan lämna mig ifred. Jag vill inte ha någonting med dig att göra! Du är ett äckligt jävla svin och jag vill inte veta av dig. Du kommer och påstår att jag är omogen, men vem är det som är omogen egentligen? Du fick mig att lita på dig och sen går du och knullar allt som rör sig. Sedan säger du att allting är bra. Att alla andra ljuger. Hur dum får man vara?!

Folk tror så mycket skit och jag är så trött på att alla ska komma och säga det ena och det andra om mig. Det har varit knepigt med ekonomin de senaste månaderna, men jag försöker att göra det bästa av situationen och vi går för fan inte på socbidrag! Fr.o.m nästa månad har vi pengar så att det räcker. Vi behöver inte söka eller låna av någon. Om du läste min blogg ordentligt så hade du fattat det, men din hjärna är ju som sagt för trög för att kunna ta in mer än en sak i taget.

Något av det värsta jag vet är ex som hör av sig efter att man gjort slut och efter att man skaffat en ny kille som man dessutom har det bättre med. Billy, lämna mig ifred! Låt mig ta hand om mitt eget liv istället för att du ska komma och lägga dig i.

Jag har det bra utan dig. Fattar du inte det?



Thank you
Publicerat den

Tack Sara Hagelberg för hjälp med min header =) Det blev jättebra. ♥

Jag har länge försökt ändra min blogg lite, men det har inte gått särskilt bra. Därför har jag fått proffessionell hjälp av världens bästa Sara. Tänkte jag skulle så henne en pling när vi fått hemtelefon. Jag kommer att skrivas in på ungdomsgarantin den 15/8, så i september kommer jag att få mitt första bidrag på ca 2900 kr. Då ska vi skaffa telefoni och bredband. Björn beställde det hos Telia, men det har inte kommit och vi förmodar att det inte kommer att göra det heller.

Annars har det inte hänt sådär jättemycket. Överklagan till socialen gick till länsrätten, men det kanske jag har skrivit i tidigare inlägg ? Vi har iaf inte hört någonting därifrån och kommer nog inte att göra det på ett tag.

Det ser ut att lösa sig med tiden eftersom jag snart får pengar och vi då inte längre behöver oroa oss. Vi behöver bara stå ut med eländet i en månad till vilket känns jätteskönt. När Björn börjar plugga hade vi tänkt att skaffa oss en större lägenhet eftersom den vi har nu är rätt liten. Vi kommer att ha råd eftersom vi får över 10 000kr/mån. Sen om vi ska ha barn inom en snar framtid så kan det vara skönt med en större lägenhet så att man får lite plats. Vi funderar på om vi ska leta efter en liten 3:a. Helst med diskmaskin och hiss. Vi har många önskemål vad gäller lägenhet, men vi tar det vi kan få och det vi har råd med. Det känns skönt iaf att det börjar ordna upp sig.