I finally have time to do something else
Publicerat den

Det ser ut att bli en relativt lugn dag av den anledningen att jag inte behöver infinna mig i skolan förrän kl.13. Det är nämligen så att klassen har estetisk verksamhet på förmiddagen och eftersom jag läste den kursen i Falun innebär det att jag kan ta sovmorgon varje onsdag fram tills nästa termin då vi byter till religion.

Fördelen med att ha en lucka i schemat (eller rättare sagt tre då jag är ledig varje måndag, onsdag och torsdag förmiddag) är att jag inte behöver slita som ett djur sent in på kvällarna för att ha möjlighet att uppnå högsta betyg. Jag kan alltså använda mina förmiddagar till eventuella uppgifter och sedan ägna kvällarna åt att umgås med Dennis.
Det var stor brist på det förra året, så det skall bli skönt att ta igen det.

Det är tänkt att vi skall ta sällskap hem från skolan i eftermiddag när vi båda har slutat (mellan kl.16:00-16:30), men vi kommer att ta oss en sväng på stan först då jag är i behov av ett anteckningsblock till projektarbetet. Jag har ingen lust att behöva dra fram laptopen varje gång jag har ätit, så det får bli handskrivet. Projektet startar förövrigt på måndag och schemat kommer att se ut såhär:

Lchf v.36-40
Vila
v.41-42
GI-metoden
v.43-47
Vila v.48-49
Leucindieten
v.50-2
Vila v.3-4
Aschramdieten
v.5-9
Vila v.10-11
PMS-dieten v.12-16



Nothing is impossible
Publicerat den

Det var tidigare sagt att alla uppgifter i hälsopedagogik skulle vara inlämnade senast fredag eftermiddag, men pga. att det var relativt mycket att skriva tvingades jag att arbeta hemma under helgen. Det gick dock inte som väntat av den anledningen att jag drabbades av hjärntorka - som innebär att det står stilla i huvudet. Jag valde därför att kliva upp samtidigt som Dennis veckarklocka ringde för tre och en halv timme sedan enbart för att färdigställa den sista uppgiften. Den blev dock klar på bara en timme vilket innebar att det fanns möjlighet till att sova i en timme eller två, men jag avstod från det av den anledningen att jag inte vill behöva stressa innan det är dags att pallra sig till skolan.


Så mycket roligt hade jag att berätta..... Det händer förhoppningsvis mer under dagen eller senare i vecka. Skall försöka att uppdatera så mycket som möjligt (fullkomligt hatar när det inte finns någonting att skriva om).



Come and visit
Publicerat den


(Nikon D3100 + AF-S DX 18-105 /3,5-5,6 G ED VR)


Denna lördag har vi haft besök av min mamma
av den anledningen att hon behövde svänga förbi vid ikea (ovanligt, va? ) samt att hon lovat att hjälpa mig med ett par klänningar. Det fanns nämligen ingen söm på underkjolarna, så hon fick sicksacka kanterna för att förhindra att de går sönder vid användning (maskinen krånglade när jag skulle göra det, så hon fick ta hand om det eftersom hon är van vid det gamla skrället). Vi började dock med att åka till Djurmagasinet för att köpa delikatesshö till Malte samt storhandla på Willys. Efter det skyndade vi oss tillbaka till lägenheten för att äta tacogratäng - som Dennis önskat.

Medan gratängen stod och puttrade i ugnen passade mamma på att ta itu med slaveriet. Det gick dock relativt snabbt, vilket gjorde att vi kunde åka till ikea direkt efter maten. Väl där plockade jag åt mig en badrumsmatta (katterna hade sönder den förra), en bordslampa att ha i köksfönstret, två glödlampor och en våg som jag kan använda under projektarbetet. Det kostade mig inte ett öre då mamma åtog sig att betala det (gick på ca 100 kr). Tack för det.


Det blev ett längre besök än vi hade förväntat oss (sex timmar), men det gjorde absolut ingenting eftersom vi tycker att det är trevligt att ha min familj här (bortsett från syrran som inte har hälsat på ännu. Har inte varit hos henne heller, för den delen. Skall dock åka dit när min kamera och det nya objektivet har kommit). När vi skall ses nästa gång är inte bestämt, men det blir förmodligen om 4-6 veckor. Det skulle vara roligt om pappa och Elias kunde komma också, men de verkar inte var så intresserade av det.



Better late than never
Publicerat den

Den första skolveckan har varit väldigt bra om vi bortser från informationen vi fick i onsdags angående det individuella valet. Det kom nämligen fram att kursen specialidrott C inte längre går att välja för de som inte spelar fotboll eller handboll av den anledningen att skolan inte har hunnit förhandla med nJoy (gymmet). Det sades också att det är en lokal kurs som innebär att det endast är vi på skolan som läser den och man får tydligen inte ha med den i slutbetyget. Vi fick därför med oss en lapp där vi fick fylla i vilka kurser vi vill läsa istället och det blev i mitt fall geografi A respektive samhällskunskap B. Jag fullkomligt hatar samhällsorienterande ämnen! Anledningen till att jag valde dem trots det beror på att vi kommer att läsa religion A, historia A och samhällskunskap A. Det kändes därför som att det var lika bra att ta alla flugor i en smäll. Två av dessa kurser (plus en till - organisation och ledarskap, som är en företagskurs) läses på distans, så det skall bli spännande att se hur det kommer att fungera. Vi har inte fått någon som helst information kring det, utan det visar sig på onsdag eftermiddag då vi kör igång.

Ps. Uppgifterna som nämndes i ett tidigare inlägg är inte klara, utan jag kommer att fila på dem under helgen. Det är inte mycket som skall läggas till, så jag skall (om jag arbetar på bra) bli klar senast imorgon kväll.



Diet
Publicerat den

"Större delen av sommarlovet spenderade jag till att fundera över vad jag vill inrikta mitt projektarbete på och det var till en början tänkt att jag skulle anordna en lekdag för åk.3 (som en avslutande aktivitet innan studenten) då jag anser mig vara en bra ledare, men efter att ha funderat närmare på det känns det som att det inte är tillräckligt utmanande för mig. Att jag inte lär mig någonting av den erfarenheten eftersom vi i klassen anordnade någonting liknande för åk.1 föregående läsår. Jag har därför bestämt mig för att inrikta mitt arbete på kost då jag har varit väldigt intresserad av ämnet de senaste åren (har haft funderingar på att bli dietist).

Idén är att jag skall ta reda på fakta om olika dieter (hur de går till, vad man skall tänka på, fördelar respektive nackdelar m.m.) för att sedan prova dem. Det är inte bestämt hur många jag skall åta mig, men som det ser ut nu kommer det att bli allt ifrån tre till sex stycken. Varje diet skall pågå i 4-6 veckor, beroende på hur kroppen reagerar.

Det kommer att föras dagboksanteckningar under projektets gång. Det är då tänkt att jag skall anteckna hur jag mår (både fysiskt och psykiskt), vilka tankar jag har osv. När projektet sedan börjar lida mot sitt slut kommer jag att sammanställa den fakta som jag har fått ihop tillsammans med mina resultat. Allting kommer att redovisas skriftligt (som en uppsats) samt muntligt inför en större grupp, förmodligen klassen eftersom det är de som skall få lyssna till min presentation längre fram." - Texten är tagen från min idéskiss.

Det skall bli spännande att få genomföra detta av den anledningen att jag tror och hoppas på att kunna bredda mina kunskaper när det kommer till ämnet. Jag kan dessvärre inte särskilt mycket om de olika dieterna, så om Ni har några tips och idéer om t.ex. recept får Ni gärna dela med Er av det. Först ut är iaf lchf följt av GI och naturdiet.




Six months left
Publicerat den

Kan ni tänka er att det endast är sex månader kvar tills Dennis och jag har varit tillsammans i två år?




I can't wait any longer
Publicerat den

Det har snart gått fem veckor sedan systemkameran lämnades in för reparation och eftersom den beräknades att bli klar redan den elfte är det svårt att inte fundera över vart den har tagit vägen. Jag ringde därför till MediaMarkts kundtjänst tidigare under eftermiddagen för att höra om de kunde komma med något besked. Det sades då att den skall vara klar och att det bara var att svänga förbi för att hämta den. Det visade sig dock att det inte var så enkelt som jag trodde då butiksmedarbetaren på serviceavdelningen sade (när jag kom dit) att kameran fortfarande befinner sig på reparation och att den har fått ett nytt avhämtningsummer. Han sade också att jag kommer att få ett sms när den har kommit tillbaka. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta innan jag kommer att se ryken av det. Jag trodde nämligen att det endast skulle ta 3-5 veckor, men det dröjer förmodligen någon vecka till eftersom det nyligen har varit semester. Tråkigt eftersom jag såg fram emot att få börja fotografera igen.




I'm not surprised
Publicerat den

De senaste dagarna har varit väldigt stressiga av den anledningen att jag har två stycken uppgifter som skall vara klara imorgon. Det är inte uppgifterna i sig som är svåra, utan det är att komma på hur man skall formulera sig för att det skall inte skall låta som att det är en tioåring som har knåpat ihop texten.

Det känns som att jag är på god väg att bli klar, men samtidigt är det någonting som saknas. Jag kan inte sätta fingret på vad, men jag skulle tippa på att det har med dålig fantasi att göra. Det släpper förhoppningsvis till morgondagen. Funderar dock på om jag inte skall höra med min lärare om jag kan få arbeta över helgen. Vi kör nämligen inte igång med det riktiga schemat förrän på måndag.




Fifty minutes
Publicerat den

Första skoldagen gick som väntat snabbt och smärtfritt. Den var dock allt annat än lugn av den anledningen att mina klasskamrater inte kunde vara tysta. De har en tendens att vara ouppmärksamma och har man otur kan de skrika random saker som ingen är intresserad av att höra - man vänjer sig även om man inte skall behöva göra det. Det är bara att le och se glad ut.

Den timmen vi vistades i klassrummet bestod av information angående det kommande schemat (det har inte fastställts ännu), projektarbetet, praktiken m.m. Det sistnämnda inträffar v.49-07 (med ledighet under jullovet) och som det är nu kommer jag att kontakta sju stycken skolor för att se om det finns en möjlighet att få assistera deras idrottslärare. Det borde inte vara några problem eftersom omdömet från min senaste plats finns till förfogande samt att jag är ute i god tid - som verkar vara uppskattat.

Min studieförsäkran har även postas, vilket innebär att pengarna hinner komma innan alla räkningar skall vara betalda. Den turen hade vi inte förra året eftersom läsåret började två dagar senare än i år.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.33: Nightwish - The poet and the pendulum



Back to school
Publicerat den

Det återstår endast två dagar av sommarlovet, vilket för mig känns overkligt i och med att jag tidigare var övertygad om att jag aldrig skulle klara av gymnasiet. Nu påbörjas mitt sist år och jag längtar faktiskt tills på måndag av den anledningen att jag trivs väldigt bra på programmet, med klassen samt med lärarna. Det skall även bli skönt att för första gången på länge bygga upp en vardag med rutiner. Dennis tycker, som jag, att det är tråkigt att sitta hemma och uggla. Det är mycket roligare att göra nytta samt syssla med saker som man tycker om (vilket vi båda gör i skolan).

Någonting som är mindre roligt är ångesten och oron över att tappa diciplinen och motivationen. Det känns dock som att risken är väldigt liten, men det är ändå min största farhåga när det kommer till skolan. Jag tänker därför göra allt för att uppnå bästa möjliga resultat. Slutbetyget är nämligen någonting som jag vill kunna visa upp med stolthet.



Make a memory
Publicerat den

Det var tidigare sagt att jag skulle avvakta med att beställa diverse tillbehör till systemkameran tills den har kommit tillbaka från reparationen, men det är/var svårt att hålla sig eftersom det är så fruktansvärt roligt att fotografera. Det klickades därför hem ett ljustält och en reflexskärm i söndags som vi passade på att hämta ut när vi handlade på affären under gårdagskvällen.

Att sätta ihop tältet var ingen barnlek, utan det tog upp till en halvtimme innan det gick upp för mig hur väggarna skulle sitta. Det gick t.o.m. så långt att vi tvingades att leta reda på en bild av det på hemsidan. Så svårt ansåg vi att det var. Vi lyckades dock till slut, vilket är huvudsaken. Nu skall jag bara lista ut hur reflexskärmarna skall användas, men det är det minsta problemet. Först skall MediaMarkt ringa och meddela att kameran är klar. Att det bara är att komma och hämta den. Den skulle ha varit klar (beräknat) för en vecka sedan, så jag tycker att de borde höra av sig snart. Den skall vara i min ägo senast den 26:e då det har gått fem veckor (maxtid).

Apropå tillbehör så har jag bestämt mig för att införskaffa nio stycken bakgrunder, sju stycken dvd-filmer om redigering, två stycken produktbord, två stativ, två stycken objektiv,
en reflexarmshållare och UV-filter. Det är en dyr hobby, det här. Tycker dock att det är värt varenda krona.



Flowin fitness
Publicerat den

Vi hade för inte så länge sedan en diskussion angående det här med julklappar respektive födelsedagspresenter. Att det kan vara svårt att komma på vad man skall köpa till varandra osv. Det känns dock som att det blir lättare och lättare för varje gång. Hur det kommer sig vet jag inte, men det beror förmodligen på att man lär sig mer om varandra allt eftersom. Både vad gäller personlighet och intressen.

Som det är nu har jag bestämt mig för vad Dennis skall få till jul, men det här med födelsedagspresent känns svårare av den anledningen att jag vill köpa någonting alldeles extra i och med att han faktiskt blir myndig. Ni råkar möjligtvis inte ha några tips och idéer
?

(Bilden ovan har ingenting med Dennis kommande presenter att göra, utan det är ett träningsredskap som jag önskar mig. En önskelista kommer senare.)




That's what you think
Publicerat den

Det blev ett herrans liv på Facebook under gårdagskvällen av den anledningen att jag uppdaterade min status med att jag längtar efter någonting. Mina vänner började då att spekulera och tro att jag är gravid eftersom jag avslutade det hela med ett hjärta. De fick dock inte ta del av den bakomliggande orsaken till texten pga. att vi inte vill att det kommer ut riktigt än. Det handlar inte om att vi skall ha barn (eftersom mensen kom i lördags), utan det handlar om någonting helt annat. Ingenting som förändrar vårat liv för all framtid, men vi vill ändå att det skall vara en hemlighet tills vidare. Ni kommer alla att få ta del av vad det nu är tidigast nästa vecka, så Ni får hållas fram tills dess.

Tycker att det är fascinerande hur alla kan få för sig att man skall ha barn bara för att man uttrycker sig om att man längtar efter någonting. Att man är lycklig. Det är givet att jag längtar efter att bilda familj, men som tidigare nämnt fungerar det inte för tillfället utan man får helt enkelt fokusera på andra saker tills det är dags - så att säga.



I wouldn't call it goals. Dreams, perhaps.
Publicerat den

Vi har alla saker som vi skulle vilja göra eller uppleva innan vi intar den långa sömnen. Här kommer ett par punkter som finns på min lista:

- Flytta till USA och tjäna stora pengar (antingen som fotograf, dietist eller personlig tränare)
- Återuppta flöjtspelandet och uppträda på tillställningar som bröllop, dop m.m.
- Lära mig att baka bröllops- och födelsedagstårtor från scratch
- Ta sånglektioner för att sedan spela in mitt eget album
- Öka antalet unika besökare med minst 500 %
- Åka till Afrika för att fotografera vilda djur
- Öppna en egen fotostudio
- Bilda familj (såklart!)



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.31-32: Avril Lavigne - Wish you were here
(Mycket bättre ljudkvalitet på Spotify)




Where we're going
Publicerat den

Eftersom tiden har en tendens till att flyga iväg samt att vi vill vara förberedda har vi börjat att fundera över vad vi skall ta oss till efter studenten. Som det ser ut nu kommer Dennis att studera på ett datavetenskapligt program på högskola/universitet medan jag arbetar. Det kan dock hända att jag utbildar mig till fotograf först. Jag har nämligen hittat ett flertal kurser inom fotografering som jag skulle vilja gå. Det finns även en högskoleutbildning, men inriktningarna som fanns passade inte riktigt mig så det känns som att det är bäst att gå separata kurser, t.ex. barnfoto, fest- och bröllopsfotografi, porträttfoto, ljussättning i studio, street photagraphy, grundkurs i digitalfoto samt porträtt, människor och rörelse. Alla läses i Stockholm (flyttar förmodligen dit eller till Göteborg).

Risken finns att jag måste arbeta ett antal månader innan jag kan påbörja diverse kurser. Man får nämligen stå för kostnaderna själv, vilket jag är beredd att göra eftersom fotografering är någonting som jag brinner för - trots att jag inte har kommit särskilt långt. Mycket pga. att min kamera lämnades in för reparation bara några veckor efter att jag köpt den. Smidigt, Louise.



She's back
Publicerat den

Efter att ha krånglat i tre månaders tid känns det som att kroppen äntligen har återgått till ursprungsläge. Med det menas att jag inte längre är trött om dagarna samt att mensen har kommit tillbaka. Den bestämde sig för att kika förbi när jag besökte toaletten tidigare under dagen och det var en fröjd för ögat (även om det inte handlade om någon större mängd) eftersom det innebär att jag inte behöver boka en tid på kvinnokliniken för rådgivning och undersökning.

Hur det kommer sig att den uteblev två gånger på raken är ännu oklart, men vi misstänker att det berodde på vitaminbrist i och med att den kom tillbaka på utsatt tid sex dagar efter att jag börjat med kosttillskott för kvinnor i fertil ålder.

Vi är båda väldigt lättade över beskedet av den anledningen att Dennis inte vill att jag skall bli gravid riktigt än (han tänker framför allt på ekonomin) medan jag kan sluta oroa mig för att någonting är fel.



Cupcake candy
Publicerat den



Gårdagen valde vi att spendera inomhus av den anledningen att vi inte ville riskera att bli blöta och eventuellt förkylda. Det regnade nämligen konstant och trots att jag inte har varit sjuk på två och ett halvt år kändes det som att det var dumt att ta risken att bli sängliggandes när sommarlovet börjar gå mot sitt slut. Det är nu man skall komma in i sina gamla rutiner vad gäller kliva upp i tid, hålla sig frisk m.m.

Eftersom det inte var aktuellt att t.ex. ta en promenad bestämde jag mig för att sysselsätta mig med att titta på tatueringar. Det må vara två dagar sedan som den senaste gjordes, men jag är redan sugen på en till. Ovan kan Ni se två motiv som jag väldigt gärna skulle vilja göra (med en personlig touch, såklart) och som det ser ut nu kommer det att beställas en tid lagom till min födelsedag. Tänkte att jag skulle unna mig en i present. Det blir isåfall den dyraste presenten hittills, men med tanke på att den skall sitta i ett ex antal år blir det väldigt billigt i längden.




Summer's moving on
Publicerat den

Efter dagar av dåligt väder kan det konstateras att sommaren snart är förbi, vilket känns tragiskt eftersom jag fullkomligt hatar vintern av den anledningen att det är kallt, man kan inte klä sig hur man vill (tänker framförallt på skor. Svårt samt dumt att gå i t.ex. pumps) samt att det inte finns några aktiviteter som passar mig eller som jag anser mig ha tid med. Innebandyn tar upp alldeles för mycket energi och eftersom jag vill viga mitt liv till studierna (det lilla jag har kvar) får jag helt enkelt prioritera bort mitt intresse och försöka hitta någonting annat. Det är tur att jag köpte systemkameran, för fotografering är som sagt väldigt roligt. Skulle utan tvekan vilja arbeta i en studio eller bli naturfotograf, men det kommer att ta ett ex antal år med tanke på att jag inte är särskilt insatt i det här med kamerors olika funktioner samt redigering. Övning ger färdighet, så det gäller att hålla glöden uppe och har jag tur lär jag mig ett och annat tack vare mina prenumerationer på fotoguiden samt photoshopguiden.



Picture my camera
Publicerat den

De senaste dagarna har jag gått som på nålar i hopp om att MediaMarkt skall ringa och meddela att min systemkamera är reparerad. Att det bara är att åka och hämta den, men den turen lär jag inte ha eftersom de sade att det kan ta tre till fem veckor. Det står dock i arket som jag fick vid inlämningen att den beräknas vara klar imorgon, men jag vågar inte hoppas på det utan jag ställer in mig på att det kan dröja en vecka till. Jag ser iaf fram emot att få hem min käraste ägodel. Ni anar inte hur roligt det är att fotografera!

Det första som händer när den har hämtats ut är att jag skall beställa ett nytt objektiv (för närbilder), en reflexskärm och en fotostudio. Vågar inte göra det riktigt än då jag fruktar för att de skall säga att de inte kunde ordna felet, men risken är förmodligen väldigt liten.



Needles are my thing
Publicerat den

Det nya tillskottet! :)



Let's try again. For real this time.
Publicerat den

Efter två veckor uppehåll (pga. att jag har varit bortrest) vad gäller kost och träning har jag bestämt mig för att köra igång på allvar genom att träna minst en timme om dagen, dokumentera vad jag äter samt ta mina mått på mina så kallade problemområden. Det skall även tilläggas att jag har börjat äta ett kosttillskott som heter Apoteket kvinna, som innehåller 12 vitaminer och 10 mineraler, då den uteblivna mensen kan bero på vitaminbrist om den inte beror på stress.


Mina mått vid start

Midja smalaste området: 66 cm
Midja bredaste området (över kärlekshandtagen): 85 cm
Rumpa: 96,5 cm
Vänster lår: 57 cm
Höger lår: 57 cm

Nästa mätning sker 5/9.




On a bed of roses
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att grannen fick för sig att borra i väggen (betong) kl.08. Det gjorde dock ingenting eftersom alarmet på min mobil var inställt på att ringa en och en halv timme senare. Vi vill nämligen hinna göra oss iordning innan det är dags att gå till Big time tattoo. Jag skall, för den som har glömt, tatuera mig för andra gången. Det kommer dock att dröja ett par dagar innan det publiceras en bild på resultatet eftersom digitalkameran är värdelös samt att systemkameran fortfarande är på reparation (beräknas att bli klar på torsdag).



Wrong date
Publicerat den

07/08/2011




Fool me once, shame on you.
Publicerat den

Dagen började med en polisanmälan mot en säljare på Tradera då han efter tre veckors tid fortfarande inte har skickat någon vara trots att jag betalade ett par timmar efter att auktionen avslutades. Det kan dock vara så att posten har strulat till det, men med tanke på att han vägrar svara när man försöker att komma i kontakt med honom är jag övertygad om att det handlar om en blåsning. Det känns rent ut sagt förjävligt av den anledningen att klänningen var otroligt fin samt att den finansierades av mitt skadestånd. Det handlade visserligen inte om någon stor summa pengar, men det är fortfarande lurendrejeri. Någonting som jag inte tolererar. Säljaren har därför anmälts till polisen och Tradera.

Det skall bli spännande att se hur detta artar sig med tanke på att polisen i Örebro ringde för två timmar sedan för att be om säljarens påstådda namn, adress, e-post och kontonummer (förmodar att de skall kolla upp min betalning till hans konto).



Sunday all day long
Publicerat den

Trots att regnet stod som spön i backen större delen av morgonen och eftermiddagen bestämde vi oss (vid lunchtid) för att ta bussen ned mot stan för att handla på Apoteket och Hemköp. Det inköptes bl.a. ansiktsvatten, ansiktstvål, Bepanthen till tatueringarna samt kosttillskott som jag skall börja med imorgon i samband med att jag börjar dansa igen. Har saknar mattan väldigt mycket av den anledningen att jag fullkomligt älskar att vara aktiv. Promenader fungerar givetvis, men inte i den utsträckningen som jag skulle vilja - allt tack vare knäna. Jag håller mig därför till korta promenader (till och från skolan), träning på gymmet samt dans. Det känns som att jag har större kontroll då plus att jag kan avbryta omedelbart om det börjar att skava eller göra ont.

Det har inte hänt särskilt mycket mer denna afton, utan vi planerar nu att ta en välbehövlig paus i tv-soffan och bara njuta av varandras sällskap. Det känns så fruktansvärt bra att vara hemma igen. Att vara på en plats där vi enbart behöver tänka på varandra.

Som det ser ut nu kommer morgondagen även den att bli väldigt lugn. Den kommer dock att bjuda på en promenad då vi (eller rättare sagt jag) måste leta reda på studion som jag skall tatuera mig hos på tisdag. Det skall bli så spännande! Vet redan nu att jag vill och skall bygga på den, men det får vänta eftersom jag har andra saker som jag skulle vilja köpa (bl.a. en fotostudio och nya objektiv).



Home sweet home
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att vi skulle åka med tåget som gick från Vagnhärad kl.09:28. Vi befann oss hemma i Västerås två och en halv timme senare, men vi hann inte mer än att gå igenom posten förrän mina föräldrar ringde och sade att de stod utanför porten. Det var bestämt sedan tidigare att de skulle lämna Malte samt hjälpa oss att hämta en soffa (som Ni ser ovan), så det var bara att ta på sig skorna för att åka till Enhagen och hämta den nya familjemedlemmen.
Den var förvånansvärt fin, vilket även Dennis tyckte som till en början totalvägrade när jag visade en bild på den. Han ångrade sig alltså när han fick se den irl, så det lönar sig att vara envis.

De senaste timmarna har vi ägnat oss åt att möblera om, inreda (fick nya gardiner av mamma samt att jag fick hem objekt från Tradera. Bl.a. en tavla som nu hänger i vardagsrummet), flytta på sladdar, dammsuga m.m. Vi försöker nu ta en välbehövlig paus innan det är dags att knata iväg till affären för att införskaffa basvaror samt snacks till kvällen. Vi skall nämligen titta på XxX 2: The next level. Jag har visserligen redan sett den, men är villig att se den igen enbart för Dennis skull.

Avslutar inlägget med att säga: Fyfan, vad skönt det är att vara hemma! Nu saknas bara systemkameran, så är allting perfekt.



Svar på kommentar
Publicerat den




1. Flera gånger om dagen genom Bloglovin.

2. Det beror helt på vad det är som står i diverse inlägg. Väljer jag att inte kommentera beror det förmodligen på att det som skrivs inte är intressant eller att jag inte finner vettiga ord att sända.

3. Skall man jämföra med de städer som jag bott i tidigare ligger Västerås i topp (efter Falun). Jag trivs alltså väldigt bra, mycket tack vare Dennis och skolan.

4. Ingen. Vi har (hur skall man säga det?) glidit ifrån varandra eftersom man ständigt förändras - speciellt i tonåren.

5. När mamma meddelade mig att jag kommit in på innebandygymnasiet i Falun samt dagen då jag fick positivt på graviditetstestet.

6. Som det ser ut nu kommer vi att flytta till Göteborg (förutsatt att vi får jobb eller kommer in på någon utbildning). Skulle det mot förmodan ta slut mellan mig och Dennis kommer jag inte att återvända till Smedjebacken, utan då beger jag mig till den stad där jag får jobb.



Sweet home Alabama
Publicerat den

Som det är nu har jag ingen vidare lust att uppdatera av den anledningen att det inte händer någonting (inget märkvärdigt iaf) samt att det enda jag kan tänka på är morgondagens hemfärd. Det skall bli så fruktansvärt skönt att få komma hem och inte behöva oroa sig för diverse saker.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.30: Selena Gomez & the scene - Who says



Three days to go
Publicerat den

De senaste dagarna har varit både tråkiga och händelselösa av den anledningen att det inte finns någonting att göra pga. att systemkameran befinner sig på reparation samt att Dennis aldrig är ledig. Han har arbetat varje dag sedan han kom hit för två veckor sedan, vilket jag tycker är rent ut sagt förjävligt i och med att kroppen behöver vila. Han har t.o.m, med egna ord, uttryckt att det är alldeles för påfrestande för psyket att arbeta under dessa förhållanden och vi har därför bestämt oss för att åka hem så snart som möjligt (fredag).

Det bästa med hemkomsten måste ändå vara att vi får sova i vår säng, att vi kan äta mat som vi tycker om, att det finns tillgång till affärer, att vi inte behöver stå ut med folk som skriker och är otrevliga, varmvatten, frisk luft samt att vi inte behöver respektera andra än oss själva. Vi får inte glömma bort Malte också. Det har varit otroligt tomt utan honom, så det skall bli mysigt att få ha honom hemma igen. 



Hard work work
Publicerat den

Det återstår nu mindre än tre veckor av sommarlovet och tro det eller ej, men det skall faktiskt bli skönt att få återgå till skolan av den anledningen att kurserna är väldigt roliga samt att det behövs rutiner för att min vardag skall fungera optimalt. Att sitta hemma och uggla i mer än ett par dagar är ingenting för mig, utan det får gärna vara full rulle året om i form av diverse aktiviteter (t.ex. studier, arbete, fotografering, nöjen m.m). Man blir lätt deprimerad, omotiverad samt rastlös annars.

Som det är nu har jag väldigt svårt att föreställa mig att jag kommer att ta studenten om ett par månader eftersom jag för ett par år sedan var övertygad om att jag aldrig skulle gå ut gymnasiet, av olika anledningar. Det känns därför ofattbart att jag, tack vare en enorm glöd och envishet, en dag kommer att stå där med flaggan i topp och strålande betyg (förutsatt att jag arbetar lika hårt som i åk.2).

Det går inte att beskriva lyckan som strömmar genom kroppen när jag tänker på detta. Bara tanken på vad jag har åstadkommit det senaste året får mig att vilka gråta glädjetårar. Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv, så det kommer att bli ett känslosamt studentfirande.