Pisses me off
Publicerat den


Strax innan kl.17 idag fick jag ett sms av Björn där han meddelade att det kommit ett brev i mitt namn. Det var från hyresvärden, så jag frågade om han hade öppnat brevet och vad det stod i det. Han sa då att det stod att jag inte får skriva av mig från lägenheten, vilket gjorde mig panikslagen. Efter en stund så sa han att han skojade och att det stod att lägenheten nu har gått över på honom.

Jag blev jätteförbannad eftersom jag inte tycker att man skämtar om en sån sak. Eftersom jag vill att allt ska skrivas över på honom så snabbt som möjligt för att jag ska kunna gå vidare tyckte jag inte att det var ett dugg roligt. Tydligen så gjorde han det eftersom det är jobbigt för honom att han inte har några pengar alls i december.

Han skriver då att han nu är i en jobbig sits och att han vill att jag hjälper honom eftersom jag är en del till att han har det såhär. Då blev jag ännu mer förbannad eftersom det då kändes som att han lade all skuld på mig. Vi är lika delaktiga i det här och ingen ska behöva ta skulden för att han nu har det jobbigt ekonomiskt i en månad. Istället för att göra slut på en gång hade han kunnat ta itu med det praktiska först, men nu gjorde han inte det och det får såklart följder.

Eftersom jag är en snäll människa innerst inne har jag lovat att jag ska hjälpa honom med hyran i december. Jag kommer att få pengar i julklapp av mina föräldrar, så jag avvarar dem för att Björn ska kunna betala hyran. Jag har sagt till honom att jag egentligen inte vill hjälpa honom eftersom jag är så pass arg och sårad, men att jag är en person som inte orkar stå och se på när folk har det jobbigt.




Blöt hund
Publicerat den

Eftersom jag är ganska trött på att bara sitta på mitt feta arsle dag ut och dag in fick jag idag för mig att jag skulle sysselsätta mig med någonting och eftersom Björn inte har skickat upp mina scrapbooks än kunde jag inte pyssla med det.

Det finns inte så mycket här hemma att göra, så jag bestämde mig därför för att ta mig en promenad. När klockan var 14:00 tog jag på min innebandyoverallen, tog med mig mammas MP3 och gick ut. Att det regnade hindrade mig inte, utan jag var fast besluten om att jag skulle ut och röra på fläsket lite eftersom det kan behövas ibland.

Jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen och eftersom jag känner att jag vill vara ifred så ville jag gå på en avskiljd plats. Det blev därför elljusspåret även om det var väldigt blött och lerigt där. Eftersom jag inte hade någonting bättre för mig gick jag hela slingan 1 ½ gång. Efteråt var jag genomblöt och kall.

När jag kom hem såg det ut som om jag hade badat med kläderna på. Det måste ha sett lite roligt ut. För första gången var jag faktiskt glad över att jag inte hade något smink eftersom jag hade vatten överallt.

Promenaden tog mig exakt en timme, vilket chockade mig med tanke på att jag hade räknat med att det skulle ta 1 ½ - 2 timmar. Så en timme var ganska bra gjort.

Jag tänkte göra samma slinga imorgon, men då får det gärna vara uppehåll eftersom det blev ganska kallt att promenera i regnet med prasselkläder.



Det handlar alltid om pengar
Publicerat den

Jag har nu kommit på fler saker som jag vill göra för att hålla kroppen i trim, men det jobbiga är att det såklart kostar pengar (som allt annat).

Jag vill börja gymma och simma, men då måste jag såklart ha pengar till det vilket jag inte har. Om jag ska vänta tills jag får egna pengar måste jag vänta tills i september nästa år och det har jag ingen lust med. Därför tänkte jag att jag skulle önska mig pengar i julklapp och födelsedagspresent så att jag kan ha råd med en bikini och ett halvårskort i simhallen (tar simningen först eftersom gymkortet är ganska dyrt). 

Eftersom jag inte tycker om att göra saker själv skulle det vara kul om någon ville göra mig sällskap på gymmet och i simhallen, men är det så att ingen vill göra mig sällskap så går jag själv. Jag tänker inte backa ur bara för att jag får gå själv.

Än så länge får jag hålla mig till det som är gratis: promenader och styrketräning hemma. Sen när jag har råd tänker jag bygga på det med annat.



Ändring i träningsprogram
Publicerat den

För inte så länge sedan bestämde jag mig för att jag skulle börja träna dagligen. På tisdag ska jag börja på mitt träningsprogram så jag tänkte testa på det lite grann idag. Jag har konstaterat att jag inte kommer att kunna använda motionscykeln som står på mitt rum. Knäna orkar inte mer än 2 minuter så därför har jag bestämt mig för att jag ska byta ut motionscykeln mot en långpromenad istället. När våren kommer blir det löpning på elljusspåret istället. Resten av träningsprogrammet kommer jag att kunna utöva, bara det att jag får byta ut cykeln mot promenader.

Det borde inte vara någon fara med tanke på att jag då får komma ut lite och samtidigt får jag lite frisk luft. Synd bara att jag inte har någon MP3, men jag får väl önska mig det när jag fyller år eller se om det är någon annan i familjen som har en att låna ut.

Det ska iaf bli skönt att ta tag i det här nu. Jag är jättepeppad :)



Paranoid vs. social fobi
Publicerat den

För Er som tror att jag berättar precis allt här i bloggen har fel, men eftersom jag vill att Ni ska veta varför jag är som jag är tänkte jag att jag skulle berätta något som många kanske inte vet: En av anledningarna till att jag är en sån som inte går ut så ofta och umgås med mina kompisar så beror på att jag lider av social fobi

För Er som inte vet så är social fobi en psykisk störning som karakteriseras av rädsla för
sociala situationer. Diagnosen kategoriseras som ett ångestsyndrom. En person med social fobi försöker ofta undvika sociala situationer på alla möjliga vis. Man ska inte förväxla social fobi med vanlig blyghet; social fobi är ett verkligt handikapp som förhindrar den drabbade att leva ett normalt liv.

Det kan vara mycket besvärligt att ha ett fungerade liv när man har social fobi; vardagliga saker som att jobba, gå i skolan, åka buss och handla är ofta väldigt jobbiga. Situationer där uppmärksamheten riktas mot personen kan vara speciellt jobbiga, som till exempel att redovisa eller hålla tal inför en grupp människor. Därför börjar dessa personer ofta att isolera sig mer och mer. 

För 1 år sedan gick jag regelbundet till en psykolog här i Smedjebacken för att försöka att bearbeta allting och strax innan jag slutade att gå på mottagningen diagnotiserades jag som paranoid

Paranoia är en personlighetsstörning och personer med denna typ av störning är misstänksamma och de tenderar att tolka erfarenheter och upplevelser negativt. Eftersom de förväntar sig att behandlas illa eller utnyttjas söker de ständigt efter tecken på att de blivit lurade och utnyttjade. Andra människors neutrala eller till och med vänligt avsedda handlingar kan uppfattas som fientliga eller hotande, vilket påverkar relationer med familj, arbetskollegor och andra. Personer med paranoid personlighetsstörning kan utan anledning tvivla på och ifrågasätta vänner och kollegors lojalitet och pålitlighet. De är ofta fientliga och reagerar med ilska på kränkningar, som de har svårt att glömma och förlåta.

När Ni läser igenom detta kanske ni inser varför jag har agerat som jag har gjort. Jag ska inte vara taskig mot mig själv, men man skulle kunna säga att jag inte har varit riktigt "frisk" i huvudet. Alltså kunde det inte gå mer än fel mellan mig och Björn. Han visste dock vad jag led av innan vi blev tillsammans och han sa att han kunde hantera det.

Det var under mobbingens sena år som jag utvecklade den sociala fobin och min paranoia. Eftersom jag inte har haft styrkan att ta itu med det har det bara växt sig större och större. Jag har därför bestämt mig för att jag ska ta itu med detta en gång för alla, men då kan jag inte pressa fram en förbättring. Jag måste ta ett steg i taget annars mår jag bara dåligt.

Ni ska inte tro att jag alltid har varit såhär, utan jag har faktiskt varit normal jag också. Det är klart att man inte är helt frisk i huvudet efter att ha blivit mobbad under nästan hela uppväxten, regelbundet misshandlad av en man man älskat, genomgått en förlossning av sitt döda barn och blivit bedragen. Om man förväntar sig att man ska gå normal ur det så borde man tänka om. Man får problem. Så är det bara.

Jag har iaf insett att jag har problem som jag måste ta itu med. Jag vägrar inleda ett förhållande med någon innan jag har fått bort mitt beteende. En del av mig kommer nog alltid att ha social fobi och vara paranoid, men jag vill få ner det på en nivå så att det går att leva med det. Det är mitt mål just nu.

Jag hoppas att ni efter detta inlägg har lite större förståelse för min situation. ♥




En dag i taget
Publicerat den

Idag var det tänkt att jag och en gammal klasskamrat till mig (Sandra) skulle gå ut på en krog i Ludvika. Ingen av oss dricker, så det var tänkt att vi skulle gå ut och bara umgås eftersom det var flera år sedan vi gjorde någonting tillsammans.

Jag är inte den typen som festar och eftersom jag just nu känner att jag inte är redo för att gå ut bland folk kände jag att det var bättre att ställa in. Det är tänkt att vi ska gå ut nästa lördag istället, men vi får helt enkelt se hur jag mår.

Istället för att stressa är det bättre att jag känner efter så att jag inte gör någonting som känns konstigt. Jag behöver verkligen tänka på mig själv, så varje val jag gör kommer att vara väl genomtänkt.

Det enda jag har planerat in nu är en innebandyhelg med Sara. Vi får se om vi tar det nästa vecka eller veckan därpå. Det är inte riktigt bestämt eftersom jag inte vet hur Elias spelar handboll. Jag måste ju liksom kunna ta mig till Ludvika (om vi ska se matchen nästa söndag) och eftersom det knappt går några bussar på helger måste jag få skjuts.

Förutom det försöker jag att inte planera någonting eftersom jag bara vill ta en dag i taget. Med tanke på att jag blev så stressade över alla planer som Björn och jag hade tror jag att jag skulle må bättre av att ta allting som det kommer istället. 

Jag försöker att inte tänka på någonting annat än mig själv och än så länge går det ganska bra. Jag brukar alltid vara seg i starten vad gäller saker, så jag vet att det kommer att gå bättre ju längre tiden går. Med tanke på vad jag har varit med om de senaste åren så är karlar det sista jag tänker på. För första gången i mitt liv har jag rätt till att vara egoistisk och det kan ni ge er fan på att jag tänker vara.



Innebandyhelg
Publicerat den

Efter att ha pratat lite med Sara har vi bestämt oss för att vi ska ta en helg då vi tittar på innebandy. Den 12/12 är det derby här i Smedjebacken då Harnäs IF (min modersklubb) möter IBF Ludvika. Det är visserligen herrarna i division 5 som spelar, men vi tänkte att vi skulle titta eftersom det kan hända en hel del. Vi vet ju hur karlar blir när det är derby *inga kommentarer*.

Om jag känner mig redo för att träffa henne tidigare så kommer vi att titta på IBF Ludvika när de möter Söderbärke GOIF den 6/12. Det beror helt på hur jag känner mig, men det är iaf bestämt att vi ska se derbyt den 12:e.

Jag vet att hon inte är sådär jätteintresserad av innebandy, men jag kan behöva göra saker som jag tycker om just nu så vi tänkte passa på att prata av oss lite medan vi tittar på innebandy. Jag tror att det kan vara nyttigt för mig att få tänka på någonting annat just nu.

Sara och jag har lagt in andra saker i schemat, men eftersom jag inte mår så jättebra just nu kommer vi att vänta med det tills jag känner att jag har fått jobba med mig själv. Eftersom jag har socialfobi är det ändå ingen idé förrän jag har fått jobba med det och känner att jag kan vara där det är mycket folk.



Flytta tillbaka till mamma och pappa ?
Publicerat den

Som det ser ut nu kommer jag inte att stanna i Nybro heller. Igår tyckte jag att Björn uppträdde sig konstigt och jag gick då in på en sms-sida han har och upptäckte att han flirtat med en tjej i Dala-järna. Han vägrade i princip prata med mig igår och det berodde alltså på att han pratade med henne.

När jag berättade för honom att jag sett smsen han skickat så tar han bort dem! Varför kan han bara inte vara ärlig istället för att gå bakom ryggen på mig? Visst, jag kanske inte ska snoka, men vad gör man när man blir totalignorerad?

Han verkade ganska sur över att jag ställt in intervjun och nu förstår jag varför. Om jag hade flyttat hade han antingen gjort slut eller gått bakom ryggen på mig. Hur kan man göra så?

Varför ska jag alltid dras till fel killar?




Svar på kommentar
Publicerat den

Idag fick jag en kommentar från någon som inte vågar stå för vad h*n säger. Kommentaren såg ut såhär:
"du kan ju inte tro att du blir lycklig av att flytta till en annan stad? man vill kanske tro det men vardagen kommer iafatt dig även där, och de enda som kan göra dig lycklig är att arbeta med dej själv. de kanske är lika bra att du och björn gör slut då för du verkar ju inte vara riktigt kär och vilja ha barn med honom om du kan byta det mot ett mcd jobb i falun?"

Jag har varit riktigt lycklig en gång i mitt liv och det var när jag bodde i Falun, så jag vet att jag skulle kunna bli lycklig igen av att flytta tillbaka. När jag är där kan jag slappna av och jag känner mig för ovanlighetens skull väldigt lugn och kroppen fylls av en värme som inte går att beskriva.

Jag vill även göra det av flera anledningar:

* Det kan vara bra om vi får vara ifrån varandra lite. När man bor tillsammans kan man ibland känna sig kvävd eftersom man är så tätt inpå varandra. Eftersom vår lägenhet är så pass liten och vi inte gör någonting speciellt om dagarna tillbringar vi nästan hela dagarna i samma rum, vilket kanske inte är så kul om man ibland känner att man vill vara ifred. Enda gången vi får vara för oss själva är när vi tränar. Det kan vara bra om vi får sakna varandra i några dagar istället för att man ska behöva sakna varandra lite grann i någon timme. Känslan av längtan när man varit ifrån varandra ett tag kan vara nyttig.

* Jag har en möjlighet att få gå klart skolan. Eftersom jag har gått 3st olika program tycker jag att det är bättre att fortsätta i Falun eftersom jag redan fått betyg från åk.1 och känner både skolan och lärarna bra, istället för att börja på ännu ett program som jag ändå kommer att hoppa av. Jag trivdes väldigt bra på innebandyprogrammet och kan inte tänka mig att gå någonting annat.

* Jag får då tid att tänka ut vad jag vill göra med mitt liv. Björn och jag har tidigare diskuterat vad vi ska göra efter jag tagit examen, men han är inte riktigt med på noterna eftersom han inte vill flytta ifrån Nybro. Ska jag då behöva ge upp även drömmarna om högskola/universitet för hans skull? Utbildningen jag vill gå finns nämligen bara på tre orter i Sverige (Göteborg, Uppsala och Umeå) och jag har varken lust eller råd att bo i Göteborg själv i 3 år. Jag tycker inte att det fungerar så. Jag skulle t.ex. aldrig be honom att sluta på sin KY-utbildning för min skull eftersom jag vet hur vikigt det är med en utbildning (såhär i efterhand).

* Om jag flyttar är det just det jag får göra, arbeta med mig själv. Jag får då tid för mig själv så att jag kan tänka ut vem jag egentligen är och hur jag fungerar. Istället för att behöva tänka på någon annan kan jag bara tänka på mig själv utan att vara egoistisk.

* Jag får försörja mig själv. Som jag sagt tidigare så har jag åkt snålskjuts alltför länge på mina pojkvänner och skulle jag istället få jobb och flytta får jag försörja mig själv. Jag får lära mig hur det är att tjäna pengar och vad man ska spendera de på för att livet ska fungera.

* Björn skulle klara sig bättre ekonomiskt. Eftersom Björn får så pass lite pengar i studiemedel får vi alltid snåla varje månad och ibland måste vi även låna pengar, vilket kanske inte är så kul. Om jag skulle flytta skulle han inte behöva oroa sig över pengar eftersom det då blir billigare för honom att bo ensam.

Man kan inte tänka på alla andra hela tiden utan man måste tänka på sig själv också. Jag har inte tänkt på mig själv sen jag var 16 år, vilket jag ångrar idag. Det här handlar om min framtid. Vad är viktigast att prioritera; kärleken eller ens egen framtid? Jag har alltid prioriterat kärleken och det har inte slutat bra: Vid mitt första riktiga förhållande blev jag lämnad av min fästman efter 2 ½ år då han tyckte att vi inte träffades tillräckligt ofta (varje helg). Andra förhållandet var med en f.d. nära vän och det slutade i katastrof då jag blev misshandlad i 1 år samtidigt som jag blev gravid mitt upp i allt och gjorde abort (hemsk upplevelse). Det tredje förhållandet var också katastrof då jag blev bedragen samtidigt som han ljög om det. Jag fick veta vad han gjort via en han satt på.

Nu är jag tillsammans med Björn och jag älskar honom högst av allt på jorden. Vi har det lite kämpigt med ekonomin bara, men annars fungerar det toppen. Annars verkar det som att varje gång jag väljer kärleken går det åt skogen. Därför tar jag mitt förnuft till fånga och försöker att kombinerar båda.

Det är klart att jag vill ha barn med Björn, men det skadar inte att vänta tills vi har bättre förutsättningar. Om vi skulle få barn nu och det sen slutar med att jag blir ensamstående har jag ingen chans att komma ikapp med utbildning och jobb. Därför är det bättre att göra det nu när man ändå har chansen. Jag har ingen lust att plugga med barn, så det är bättre att göra det nu när man inte har några.

Jag väljer inte jobbet före Björn, utan jag försöker att välja båda och göra det bästa utav det. Många tycker ändå att vi går för fort fram, så varför ska det nu bli gnäll när jag vill flytta ut och göra någonting av mitt liv samtidigt som jag vill fortsätta i förhållandet? Det är inte ens säkert att jag får något jobb. Jag tror inte att jag får det, men jag hoppas såklart.

Min syster och hennes pojkvän flyttade ihop när de varit tillsammans i lite mindre än 1 år och det slutade med att de blev särbo eftersom han delvis ville vara för sig själv ett tag, men också för att satsa på jobbet. De håller ihop än idag och har snart varit tillsammans i 3 år, så bara för att Björn och jag eventuellt skulle bli särbo behöver det inte betyda att vi kommer att göra slut.




Telefonförsäljare är alltför roliga
Publicerat den

Idag när jag låg och vilade märkte jag att telefonen ringde. Det var dolt nummer och eftersom mamma har dolt från jobbet tänkte jag att det kanske kunde vara hon som ville någonting. Så var det dock inte. Det var en telefonförsäljare som ville skänka ett prova-på-paket med hipsterstrosor till mig. Han förklarade att det inte är något köptvång när man fått hem gratispaketet och att man kan säga upp det när som helst om man inte är nöjd.

Då sa jag att jag också har arbetat som telefonförsäljare och då började vi diskutera det istället. Han tyckte att det var världens sämsta jobb eftersom han egentligen var utbildad kock, men eftersom det är lågkonjuktur har även han svårt att få jobb så nu arbetar han som telefonförsäljare (och säljer damunderkläder) i Stockholm. Han kommer annars från Umeå. Vi började babbla om jobbet, fritiden. Ja, allt annat än det där paketet som han ville skicka till mig.

Han var väldigt trevlig och det var skönt att han höll med om att det är deprimerande att försöka pracka på folk saker som de egentligen inte behöver, men vad gör man inte för pengar?

Roligt samtal var det iaf och nej. Jag tackade inte ja till något gratispaket.



Matchreferat
Publicerat den

De senaste dagarna har jag haft mycket att göra eftersom jag nu är ansvarig för matchreferaten för Nybro IBK's herrar, division 4. I tisdags hade de match i distriktsmästerskapet och jag blev klar med matchreferatet idag. Jag kan dock inte pusta ut eftersom de idag har seriematch och jag måste skriva ännu ett referat. Det är vid såna här tillfällen som jag är glad att vi inte har match även om jag är jättesugen på att spela. Hade vi haft match i helgen hade jag inte haft tid att skriva och referatet hade blivit inlämnat mycket senare än de senaste två har blivit.

Vi får se hur det går för dem idag eftersom det ibland är svårt att skriva referat. Jag vill liksom inte att referaten ska påminna om varandra, utan jag vill skriva nya saker varje gång. Ibland kan det dock vara svårt och eftersom man inte kan skriva vad som helst måste man passa sig lite grann.

Det skulle underlätta om man hade en bärbar dator med sig till varje match istället för penna och papper. Jag har lättare för att skriva på dator än för hand. Jag skriver t.ex. ren svenska på datorn, men för hand skriver jag ganska slarvigt. Jag har tittat på en liten dator för ca 3000 kr som jag tänkte att jag skulle spara till. Den kan vara bra till mycket. Om Björn t.ex. sitter vid vår stationära dator kan jag bara ta den bärbara ifall jag behöver göra något skolarbete.

För er som vill läsa mina referat kan gå in på Nybros hemsida och klicka på "herr" och sedan "matchreferat". Jag har inte kommit in i det än, så de är inte så bra som de skulle kunna vara, men de duger så länge.



Ta dig i kragen!
Publicerat den

Nu har jag äntligen börjat motionera. De senaste 8 dagarna har jag utfört minst en aktivitet, vilket känns väldigt bra. Tidigare har jag slarvat, men efter att ha sett bilden på mina byxor kände jag att jag var tvungen att göra någonting. Jag har dock slarvat med maten, vilket inte är särskilt bra. Björn är en riktig gottegris och jag är en person som har svårt för att säga nej, därför har vi ätit och druckit väldigt mycket onyttigt den senaste tiden. Jag har därför haft lite ångest och bestämt mig för att jag ska försöka att vara så nyttig som möjligt tills jag nått min målvikt. Jag vill inte gå upp mer och därför tänker jag ta mig i kragen en gång för alla.

Det skulle vara skönt om Björn hjälpte mig, men jag förväntar mig inte så mycket. Det är bättre att han säger:"Jag tänkte köpa lite godis. Vad vill du ha istället?". Annars brukar han fråga:"Ska vi köpa lite godis?". Frågar han om vi ska köpa godis säger jag såklart ja, vilket jag inte borde. Vi borde därför hjälpa varandra. Det är klart att han ska få äta godis, men det skulle vara skönt om han hjälpte mig att motstå suget.

Det är iaf skönt att jag börjat motionera och att jag hittat motiveringen. Det gör det så mycket lättare och jag vet att det här med maten kommer att falla på plats ju längre tiden går. Jag ska försöka att äta så nyttigt som möjligt den närmsta tiden. Jag tänker fan inte gå upp mer! Det är på tiden att jag tar tag i mitt liv och det ska bli så himla skönt när allting är klart. Då kan jag se tillbaka på tiden som varit och vara stolt över mig själv.

Den här veckan har jag tränat innebandy i 3 timmar, promenerat i 2 timmar och gjort 100st sit-ups. Jag tycker dock att det är alldeles för lite, men med tanke på att jag precis har börjat så är det godtagbart. Jag kommer att trappa upp träningen ju längre tiden går och det ska bli både skönt och roligt att träna mycket. Jag längtar tills jag och Zabine börjar simma.



Jag ser det snöa, jag ser det snöa.
Publicerat den


Idag har det snöat, men som tur var smälte snön lika snabbt som den kom. Tittar man ut ser det nästan ut som att det har regnat eftersom marken är blöt och det är kallt ute. När jag såg snön slog det mig att jag måste köpa ett par skor. Jag har fortfarande ett par sommartofflor som skor eftersom jag inte har haft råd att köpa mig ett par ordentliga. Jag har vinterskor hemma hos mamma och pappa, men de måste klackas om så det är ingen idé att mamma skickar ner dem. De får klackas om när vi har hämtat dem istället.

Jag har hittat några skor som jag tycker är snygga, men de får inte kosta alltför mycket. Jag har rabbat på Ellos, men hittade inga som föll mig i smaken där, utan jag hittade jättefina skor på Deichmann sko och Halens. Det kan bli så att jag istället köper ett par på skoaffären här i Nybro, eller om vi åker in till Kalmar. Jag måste vilket fall som helst ha ett par.




Besvikelse
Publicerat den

I början av september skrev en tjej till mig på Familjeliv. Hon och hennes kille skulle flytta till Nybro och ville ha någon att umgås med om dagarna. Eftersom hon inte riktigt visste var man kunde få tag i en lägenhet hjälpte jag henne genom att söka på internet och ge några förslag. Den 1/10 fick de flytta in i en lägenhet runt hörnet och några dagar senare frågade hon om Björn och jag ville komma över. Vi tittade på film och pratade lite. Jag tyckte att vi hade riktigt kul.

Dagen efter kom vi över till dem en sväng om frågade om de ville titta på film hemma hos oss, vilket vi gjorde. Eller ja, vi tittade på Ensam mamma söker. Sen hjälpte vi hennes sambo att hitta en truckförarutbildning. Vi skrev ut ansökningsblanketter ifall han ville söka.

Efter det har vi inte umgåtts något mer. Varje gång Björn har sms:at har de kommit med bortförklaringar om att de t.ex. inte kan pga. att de ska hälsa på Besniks mamma. Tidigare var det tänkt att vi skulle följa med dem till Ikea och hjälpa till när de skulle köpa en säng, men när dagen väl kom sa de att det blivit inställt. Senare under dagen fick vi ett sms om att de åkt till Ikea iaf, men att Besniks kusiner hjälpt till.

De har inte hört av sig till oss sen dess, utan Björn har sms:at till dem några gånger. De har även då kommit med bortförklaringar om att de har förhinder. Det är så uppenbart att de inte vill umgås med oss. Varför kan de inte bara säga det istället för att komma med bortförklaringar hela tiden? Jag blir så irriterad.



Regn och rusk
Publicerat den

Är det bara jag som tycker att hösten är deprimerande? Det är klart att det är skönt att veta att året snart är slut, men hur kul är det med regn och rusk egentligen? Det enda positiva, för mig, är att innebandysäsongen då drar igång.

Som jag minns det var den bästa hösten -06 då jag förlovade mig med Rasmus och vi firade vår 2-årsdag. Jag började även då på innebandygymnasiet och fick då träna med IBF Faluns elitlag (det skulle alltid finnas två målvakter på träningarna och när någon inte kunde ringde de till mig). Annars har de senaste två åren varit så jobbiga att man bara velat lägga sig i ett hörn och ruttna. Därför är det skönt att i år veta att resten av året kommer att bli bra. Det händer ingenting speciellt, men att veta att jag har en kille som behandlar mig väl och älskar mig räcker gott och väl. Det är mer än jag kunnat önska mig. Kanske t.o.m mer än jag förtjänar. Vem vet?

Det som har varit tråkigt denna höst är att jag inte har kunnat fira min pappas 41-årsdag. Jag var inte med på pappas 40-årsfest, men jag tror att vi hade ett vanligt födelsedagsfirande för honom. Jag är osäker. Hade vi inte det och jag inte firade honom alls får jag skämmas. Jag har iaf köpt ett kort som jag ska skicka till honom, sen har Björn och jag valt ut en present som han ska få när vi kommer upp nästa gång.

Det var tänkt att vi skulle åka upp i jul, men eftersom vi inte har råd åker vi inte upp förrän vid min födelsedag i slutet på januari. Det ska bli skönt att träffa familjen och släkten igen. Det var ett tag sen nu. Björn och jag har t.ex. inte varit i Dalarna sen i maj.

Vad tycker ni? Är hösten deprimerande eller är jag ensam om att tycka det?



Fniss kissemiss
Publicerat den


Vi fick oss ett gott skratt igår när Björn och jag tittade på tv. Katterna lekte med sina pingisbollar och efter en stund såg vi att Sally lade sig på mattan. Vi upptäckte att hon hade någonting i munnen och försökte att se vad det var och efter en stund fattade vi att det var hennes pingisboll! Hon är bara 6 månader och inte så stor än, men ändå lyckades hon trycka in bollen i gapet.

Idag gjorde hon samma sak, fast hon sprang istället runt i lägenheten med bollen i munnen istället för att ligga stilla på mattan. Det såg jätteroligt ut. Jag tänkte att jag skulle ta en bild på henne, men hon spottade såklart ut bollen när jag kom med kameran. Har jag tur lyckas jag knäppa ett kort på henne nästa gång.


Hihi. Djur är bara för härliga. ☺