Shabby chic
Publicerat den

Idag har mina föräldrar varit här på besök. De hämtade ett köksbord med tillhörande stolar, en kökssoffa och en datorstol som vi inte längre behöver. Mikael tog med sig sitt köksbord och en större datorstol ifrån lägenheten i Halmstad senast han var ner. Vad skall vi med dubbla uppsättningar till? Jag hade dock gärna behållt kökssoffan, men pappa ville absolut inte att jag skulle måla den vit och klä om den (den är enligt honom helig då vi fick ärva den av mormors man som numera är död). Den hade passat perfekt i hallen i den kommande lägenheten! Det blir att söka efter en begagnad i Shabby chip-stuk på till exempel Blocket. I love it!

Nästa gång mina föräldrar kommer på besök skall vi ägna oss åt någon form av aktivitet. Nu hann vi enbart kolla en stund på tv, äta tacogratäng (som förövrigt blev väldigt plaskig på grund av att Mikael köpte Philadelphiaost light och lätt crème fraiche) och packa ut möblerna i släpkärran. Jag skulle vilja bowla, spela minigolf eller se en film på bio. Mamma har dock föreslagit Västerås flygmuseum och en sväng till ikea - mamma älskar ikea medan pappa älskar allt som har med helikoptrar och flygplan att göra. Vi får se vad det blir



I will always be a swot
Publicerat den

Jag kontaktade vuxenutbildningen i Falun tidigare idag av den anledningen att de har ändrat sista ansökningsdagen till utbildningar och kurser på hemsidan. Jag mailade och frågade vad det är som gäller för att man skall kunna söka och vara behörig till butikssäljarutbildningen. Kvinnan som svarade sade att jag inte behöver vara inskriven på arbetsförmedlingen då de inte har någonting med de att göra. Jag måste dock, bortsett från ansökan och slutbetyg, skicka med ett intyg från arbetsförmedlingen om att jag är arbetslös. No problem! Jag kan tyvärr inte söka till den kommande kursstarten på grund av att alla platser har blivit tillsatta. Jag får helt enkelt hålla tummarna för att jag blir antagen i Västerås (det är tillåtet att bo i en kommun och studera i en annan).
 
Jag hittade ett flertal separata kurser som jag skulle vilja läsa när jag gick igenom hemsidan. Jag är intresserad av att läsa fyra stycken kurser för min egen del och fyra stycken kurser för utbildningens skull - om jag blir antagen. Jag kommer att skicka in ännu en ansökan, den här gången till Falun, så snart jag har fått antagningsbeskedet ifrån vuxenutbildningen här i Västerås. De kurser som jag vill läsa är: affärsjuridik, privatjuridik, rätten och samhället, entreprenörskap, administration 1, företagsekonomi 1, information och kommunikation 1 samt samhällskunskap 2 (A-kurser benämns numera som 1 och B-kurser som 2).



Heartshaped chocolate
Publicerat den

 
Jag har världens mest underbara karl! Jag var, som så många andra gånger, sugen på godis denna afton. Vi gick till affären strax innan stängning för att hinna med att köpa en påse lösviktsgodis. Mikael ville till min förvåning inte ha en egen (det är han som är den stora gottegrisen här hemma), men han bad mig att plocka i tre stycken chokladbitar och en sötlakrits. Jag tyckte att det var konstigt och en aning gulligt att han inte ville ha mer. Jag förstår såhär i efterhand varför: när vi kom hem satte jag mig i vardagsrummet och startade tv:n medan Mikael stod i köket och pysslade med någonting. Han kom efter en stund in i vardagsrummet och placerade två stycken hjärtformade chokladbitar på bordet. Han hade, romantisk som han är, skurit ut dem för hand  



We've found a couple
Publicerat den

 
Jag känner mig lugnare idag. Jag var på dåligt humör under gårdagen av den anledningen att risken finns att vi måste stanna kvar i Västerås om vi inte hittar en lägenhet som är ledig senast 1/9. Jag har ingenting emot att bo kvar, men Mikael vill härifrån och jag längtar tillbaka till Falun (och har gjort det de senaste fem åren) så det känns som att det är ett perfekt läge att bosätta sig i mina hemtrakter. Vi håller tummarna för att det löser sig. Vi har iallafall hittat två stycken lägenheter som matchar uppsägningstiden på vår nuvarande, men det innebär inte automatiskt att vi kommer att bli erbjudna någon utav dem. Det är bara att vänta, tills på fredag, och se.



Living things
Publicerat den

 
 
Jag blev positivt överraskad när jag kollade mailen tidigare idag och fick se aatt Linkin Park har kommit ut med ett nytt album. Klicka på bilden för att komma till min absoluta favoritlåt (jag kan av någon anledning inte bädda in YouTube-klipp).
 
Tack för tipset, Spotify!
 
 



When everything goes wrong
Publicerat den

Jag har varit på dåligt humör hela dagen! Jag fick ett mail av Kopparstaden under morgonen som sade att lägenheten som vi tackade ja till för två och en halv vecka sedan har blivit uthyrd till någon annan. Jag förstod till en början inte varför, men efter att ha funderat en stund ringde klockan: vi skulle ha skickat in papper om inkomst eller ringt senast igår, men vi hann aldrig göra det. Jag trodde inte att det skulle vara några problem att prata med marknadsavdelningen en dag senare än avtalat, men jag hade som vanligt fel... Jag pratade med marknadsavdelningen idag innan lunch och förklarade hela situationen, men det gjorde ingen skillnad utan de sade att vi måste anmäla intresse som alla andra (det är förståeligt, men surt). De poängterade att det är säkrast att höra av sig om man vet eller misstänker att papprena kommer att dröja. Jag vill inte att det skall behöva bli såhär igen, så jag kommer utan tvekan att höra av mig regelbundet och uppdatera Kopparstaden.
 
Mikael fick sina arbetsgivarintyg igår eftermiddag och vi kopierade dem på biblioteket idag (a-kassan vill ha originalen. Han kopierade de för sin egen del ifall det skulle vara någonting). Han skickade in dem så snart kuvertet var frankerat. Jag passade på att lämna in min ansökan på vuxenutbildningscentrum medan vi ändå var på stan. Nu är det bara att vänta och se hur det går. Mikael borde ha ett besked i slutet av månaden som senast (det skall inte behöva ta så lång tid....) och jag kommer att få antagningsbeskedet i början av september.



I want to accomplish something!
Publicerat den

Jag uppmärksammades under gårdagen av en statusuppdatering på facebook, publicerad av min syster. Hon skrev: Så sjukt glad, men tänker inte avslöja varför riktigt än Ni som vet, säg inget . Jag misstänkte genast att hon var gravid, att hon hade blivit erbjuden arbete eller att hon och karln hennes hade hittat en lägenhet i Smedjebacken (de har haft funderingar på att bosätta sig i hemtrakterna). Hon sade att det inte handlade om något utav det och att hon skulle berätta den stora nyheten för alla så snart hon hade pratat med våra föräldrar. Hon avslöjade nyheten på facebook senare samma dag, men jag hann inte se det på grund av att jag inte orkade hålla utkik. Det slutade med att jag fick höra det från mamma nu ikväll i samband med att jag ringde angående helgen (mamma och pappa kommer hit för att hämta möbler som vi inte längre behöver). Kan Ni gissa vad den stora nyheten är? Hon skall gifta sig!
 
Jag blev väldigt chockad och överraskad när mamma berättade på grund av att vi i familjen har varit av den uppfattningen att hon och karln hennes aldrig kommer att utbyta ringar - vare sig det handlar om förlovnings- eller vigselringar (vi menar ingenting illa, utan hon har personligen sagt någonting liknande). Jag är säker på att vi alla blev lika förvånade, men vi är utan tvekan glada för deras skull Jag måste dock erkänna att nyheten kändes som a slap in the face av den anledningen att den påminde mig om att jag inte har åstadkommit någonting här i livet. Jag kan inte nämna en enda sak som jag är stolt över bortsett från min envishet, min kämparglöd. Jag kommer tyvärr inte långt på den även om den har varit till stor hjälp många gånger...
 
Jag medger att jag är avundsjuk på alla som har kommit ett steg längre i livet, ett steg längre i sina förhållanden. Jag har längtat efter en egen familj i fem år och det smärtar att jag inte är i närheten av någon utav mina drömmar (en egen familj, ett borgerligt utomhusbröllop, ett arbete inom hälsa och/eller idrott, göra innebandykarriär m.m.) medan andra har upplevt eller är på väg att uppleva dem. Varför kan det aldrig bli min tur att ha ett arbete och vara självförsörjande? Varför kan det aldrig bli min tur att vara gravid, förlova sig, gifta sig, skaffa hus osv? Jag orkar inte vara den som står och ser på när andra lever det liv som jag så länge har drömt om... Det är orättvist! Jag ser hur lyckliga alla är med sina barn och sina pojkvänner/fästmän/män. Jag vill också vara lycklig!
 
Kommer jag någonsin att vara någonting annat än flickvän och sambo? Kommer jag någonsin att bli mamma? Jag vet vad jag vill och skall göra om det visar sig att jag inte kan bli gravid på naturlig väg (provrörsbefruktning, insemination och adoption är inte ett alternativ på grund av min tro. Jag är inte religiös på det viset, men jag är övertygad om att allt sker av en anledning och om jag inte kan bli gravid genom det gamla hederliga samlaget är det meningen att jag inte skall ha barn), men jag har inget stöd från Mikael. Han har sagt att han kommer att lämna mig om jag bestämmer mig för att göra det utan en riktig anledning. Jag anser att jag har det, men han köper den inte... Han menar säkert inte att han skall lämna mig bokstavligt, utan jag tolkar det som att han pikar om att han är starkt emot det eller att jag inte behöver göra det. Det här är dock ett beslut som skall tas av mig. Jag kommer såklart att diskutera saken med honom och ta hans åsikter i åtagande, men i slutändan är det jag som har sista ordet. Vi får hålla tummarna för att jag kan bli gravid - inte för att risken finns att han lämnar mig om jag väljer det här (Ni kan säkert lista ut vad det är utan att jag säger det) utan för att min absolut högsta dröm är att ha en egen familj.
 
Grattis till förlovningen och det kommande bröllopet, syrran



Jobbfokus
Publicerat den

Jag ville ingenting hellre än att stanna kvar i sängen med Mikael när väcklarklockan ringde klockan 08:30. Jag hade dock inget annat val än att stiga upp och göra mig i ordning inför dagens informationsmöte på arbetsförmedlingen. Jag var, precis som många andra, inbokad till det som kallas Jobbfokus. Handläggarna som höll i det visade bland annat hur arbetsförmedlingens hemsida fungerar (det var en person som aldrig hade besökt Platsbanken) och pratade om hur man skall skriva ett CV, hur mycket man får i a-kassa om man är berättigad grundersättningen, hur man skall söka arbete (kontakta företag via telefon eller personligen, hålla utkik på hemsidor) osv. Jag hade ingen aning om att de har CV-mallar på hemsidan och varken jag eller Mikael hade någon aning om hur mycket man kan få i a-kassa. Nu vet vi det!
 
Informationsmötet varade i cirka femtio minuter, men jag gick inte hem direkt utan jag stannade kvar i nästan en och en halv timme. Det står i min handlingsplan att jag skall ha visat mina slutbetyg senast torsdag, så jag passade på att göra det när jag ändå var i krokarna.



Dagens roliga
Publicerat den

Mikael har gjort en bädd på balkongen, med hjälp av våra soffkuddar, som vi har kurat ihop oss på med ett varmt täcke. Jag placerar min hand på hans lår och han frågar nyfiket vad jag håller på med. Jag svarar med himlande ögon att jag vill krama om honom ordentligt, men det slutar med att han tar bort min hand och placerar den försiktigt i sin. Han ser på mig och säger med mjuk röst:"Skall vi komma överens om att dela resten av våra liv tillsammans?". Vi skakade hand på det.

Hur gullig får man bli på en skala!
 



Fyndhörnan
Publicerat den

 
Jag älskar second hand! Jag besöker Blocket flera gånger om dagen och när jag kikade under kategorin möbler & heminredning vid lunchtid hittade jag någonting som föll både mig och Mikael i smaken. Det var dock inte en hörnsoffa som jag egentligen var på jakt efter, utan det var en köpmansdisk i furu (se bild). Jag mailade säljaren omedelbart och berättade att vi var intresserade, men att vi inte kunde hämta den på grund av att bilen är trasig. Han var snäll och körde hem den efter att vi kollat på den personligen och erbjudit en slant för besväret. Köpmandisken står i skrivandets stund i vardagsrummet. Den kommer, precis som byråerna i hallen och köksstolarna som vi får hem nästa vecka, att målas i vitt. Det som saknas innan vi är nöjda med lägenheten är moderna gardiner, vitmålade möbler, dukar och inredningsdetaljer. Mikael vill bland annat att vi skall skaffa fler tavlor medan jag vill ha ljusstakar, korgar osv. Jag längtar efter vår nya lägenhet. Det skall bli så roligt att inreda!



Four and a half centimetres
Publicerat den

Ni som kikar förbi emellanåt kommer säkerligen ihåg att jag har pratat om att jag vill gå ner i vikt. Jag började söndagen den 10:e juni och hade min första vägning slash mätning denna morgon innan frukost. Jag har, till min förvåning, gått ner ett kilo och blivit nästan fem centimeter mindre - ett kilo och en halv centimeter ifrån mina första delmål (jag har delmål vad gäller vikt och delmål vad gäller antalet centimeter)! Det hade jag aldrig trott med tanke på att jag fuskade så in åt helvete de första sju dagarna (den första veckan är svårast både vad gäller motion och kost...). Jag har dock varit duktig de resterande dagarna - bortsett från dagens undantag: Mikael överraskade mig med en glassdessert bestående av vaniljglass, vispad grädde, riven choklad, jordgubbar och hemmagjorda maränger Vilken underbar karl jag har. Han kan, han.
 
Jag har inte kommit igång med träningen ännu av den anledningen att jag vill koncentrera mig på kosten de första veckorna. Jag väljer att ta itu med det största problemet, som är kosten, innan jag börjar motionera i den utsträckning jag vill. Jag har hittills dansat i två timmar och promenerat raskt i tjugo minuter, men mer (mycket mer) skall det bli!



Screaming like a pig
Publicerat den

Mikael skulle ha varit hemma i Västerås kl.18:30 igår kväll, men han svängde inte in på gården förrän en och en halv timme efter midnatt av den anledningen att han fick lov att köra långsamt på småvägar. Det var alldeles för riskabelt att köra på motorvägen med tanke på att bilen kunde lägga av när som helst. Han lyckades dock ta sig hem helskinnad och glad är jag över det. Jag var rädd att han inte skulle komma hem överhuvudtaget - att bilen skulle lägga av mitt ute i ingenstans. Den klarade hela resan, men måste lämnas in på verkstaden så snart som möjligt. Den skriker som en stucken gris! Det är tur att vi inte är i behov av den nu när vi båda är arbetslösa...
 
Nu är Mikael där han skall vara iallafall: hos mig!



He's coming home!
Publicerat den

Mikael skulle ha varit hemma för tre och en halv timme sedan, men bilen började krångla efter halva vägen så han fick lov att stanna på en mack i Oxelösund (om jag minns rätt. Han sade att ha var i Boda borg och det är enligt Eniro i Oxelösund) för att ladda batteriet till mobiltelefonen. Han använder navigationssytemet och det är svårare att hitta till Västerås om mobiltelefonen är död plus att det är bra om han kan använda den ifall han skulle behöva komma i kontakt med någon.
 
Jag kan ingenting om bilar, men Mikael påstår att ett av däcken riskerar att ramla av på grund av att någonting sitter fel eller löst. Han kommer att bli upphämtad av en gemensam kompis om det skulle vara så att däcket ramlar av. Det känns bra att veta att han kommer hem på ett eller annat sätt. Han beräknas att vara i Västerås runt midnatt om allt går som det skall. Han måste åka i 40-50km/h för att vara säker på att bilen håller. Jag som vill krama om mitt hjärta nu!



Jag orkar snart inte mer!
Publicerat den

... och där kom mensen! Jag är inte särskilt förvånad eftersom vi inte försöker aktivt, men jag är ändå besviken eftersom jag verkligen vill ha barn med min karl :-( Jag skall prata med honom ikväll och säga att jag vill att vi börjar försöka aktivt, som vi har pratat om, eller börjar skydda oss. Jag orkar inte hoppas på att jag skall vara gravid varje månad när jag vet att chansen är väldigt liten. Jag grät igår pga. att det känns som att det aldrig kommer att bli vår tur.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




BIM-2, dag 28.
Publicerat den

Jag kan med säkerhet säga att vi inte lyckades den här månaden heller. Jag har haft svag mensvärk, till och från, i två eller tre dagar samtidigt som den ömmande känslan i bröstvårtorna har försvunnit - precis som den brukar göra några dagar innan mensen kommer. Jag upptäckte en ljusbrun flytning senast jag var på toaletten och det är kroppens sätt att säga att den är på väg... Suck.. Jag som hoppades på att det tog sig den där söndagen då det gjorde så ont. Det måste ha varit ägglossningen. Jag skall prata med Mikael i veckan och säga att jag vill börja försöka aktivt nu. Jag vill verkligen ha barn med honom. Det vill han också. Han frågar regelbundet är du gravid?kan du inte kolla om du är gravid?när kan du kolla om du är gravid? osv. Han har dock sagt att han inte vill att vi skall planera när vi skall ha sex, men hur skall man göra då om man rekommenderas att ha sex var tredje dag? Det är inte så att vi bestämmer en särskild tid, utan snarare att vi har våra dagar där vi får vara hur aktiva vi vill.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Wedding bells are ringing
Publicerat den

Jag vill bara önska Er alla en trevlig midsommar och säga grattis till min vän Cecilia som gick från fästmö till fru idag. Grattis, fina du. Jag är såååå avundsjuk!



Svar på kommentar upphör
Publicerat den

 
Jag kommer inte att skapa separata inlägg för att svara på kommentarer längre av den anledningen att jag inte längre behöver! Blogg.se har uppdaterat sina verktyg och nu är det möjligt att svara på alla godkända kommentarer direkt i inlägget. Ni som har eller kommer att lämna kommentarer hänvisas i fortsättningen till de inlägg som Ni har kommenterat. Ni kommer att hitta mina svar, om jag känner för att svara, där.



So you think you can dance baby edition
Publicerat den


Jag måste bara dela med mig av ett klipp från dagens avsnitt av so you think you can dance.
Ni förstår vad det är som är så speciellt med det när Ni ser det. Jag kan inte låta bli att le iallafall.



Skall det bli en butikssäljare av mig?
Publicerat den

Jag har länge sagt att jag aldrig skall ha med arbetsförmedlingen att göra, men jag hade inget annat val än att skriva in mig idag på grund av att vuxenutbildningen här i Västerås har som krav att man skall vara inskriven och vara godkänd i grundskolans svenska, engelska och matematik för att få söka deras kurser och utbildningar. Jag fick hem mina ansökningsblanketter idag och skall lämna in dem nästa vecka efter att jag har kopierat mina betyg från grundskolan och gymnasiet (jag måste ha med båda av den anledningen att jag har läst en av kurserna, på gymnasiet, som ingår i utbildningen). Jag kommer inte att söka till utbildningen i Falun på grund av att sista ansökningsdagen var i slutet av maj och på grund av att man måste vara inskriven på jobbgarantin för ungdomar - vilket jag inte är förrän om tre månader. Man får studera i en kommun medan man bor i en annan, så jag är inte orolig över att jag inte kommer att bli antagen. Det borde jag bli...



Plånboken sinar
Publicerat den

Dagens besiktning gick ungefär som väntat; besiktningsmannen sade att vi måste reparera tapeten i hallen och få handtaget till sovrumsfönstret utbytt. Jag ringde till Kvarnvreten så snart han var klart för att höra hur mycket det kommer att kosta. Vi behöver inte bekosta handtaget, men tapetseringen kommer att landa på 2500:-. Det suger med tanke på hur vår ekonomi ser ut. Det är tur att Mikael har två löneutbetalningar kvar den här månaden (en från Geidemarks bygg och en från hans pappa)... Jag skall höra med Gun om det är möjligt att göra en avbetalningsplan. Det är lättare så eftersom vi måste använda våra undansparade pengar och Mikaels löner till viktigare saker nu när situationen är som den är.



Babyliss press n' curl ceramic
Publicerat den

Jag har äntligen bestämt mig för vad jag skall göra med håret! Jag övervägde för en sekund att bli korthårig av den anledningen att det är lättare att sköta; man behöver inte använda mängder med schampo och balsam, man behöver inte oroa sig för att det skall vara i vägen om nätterna, man behöver inte använda två eller tre förpackningar med hårfärg, det är lättare att få volym på håret med mera. Jag har dock aldrig gillat att vara korthårig på grund av att jag inte passar i det och på grund av att jag anser att det är kvinnligt med långt hår. Jag har, efter att ha pratat med Mikael och vänner på facebook, klickat hem en Babyliss press n' curl ceramic som bör komma i början av nästa vecka. Jag har bestämt mig för att fortsätta vara långhårig!



Two weeks til' we'll know for sure
Publicerat den

 
Jag pratade med Kopparstadens marknadsavdelning i eftermiddags och vi kom överens om att vänta med kreditupplysningen till nästa vecka av den anledningen att vi inte hinner skicka in alla papper som redovisar hur vi försörjer oss den här veckan (på grund av att Mikael är bortrest). Mikael måste hämta ett arbetsgivarintyg från det senaste arbetet, skicka in de till a-kassan och invänta en bekräftelse. Det är bekräftelsen, som visar hur mycket han kommer att få, som Kopparstaden vill ha. Det kan hända att vi behöver ett par extra dagar, eller vi behöver rättare sagt ett par extra dagar. Jag skall prata med marknadsavdelningen igen på måndag, efter att Mikael har hämtat intyget, och berätta hur situationen ser ut: att vi bara väntar på besked från a-kassan.



Kan det inte ta sig någon gång?!
Publicerat den

Jag har haft en svag smärta i livmodern idag. Jag misstänker att det kan vara ett tecken på att mensen är på väg, men jag håller tummarna för att det skall vara någonting annat. Crap! Kan det inte ta sig någon gång?!


Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Sex dagar kvar
Publicerat den

Jag har inte skrivit om bebisverkstaden på ett tag, men jag fick min mens i maj och inväntar nu mensen i juni. Det är sex dagar kvar till BIM och jag har inte känt av några som helst symptom bortsett från att bröstvårtorna är ömma. De brukar dock vara det mellan ägglossning och mens, så jag tolkar inte det som ett tecken på att jag kan vara gravid. Jag kände förövrigt av ägglossningen för första gången - som inträffades den 10:e. Jag kände mig illamående på morgonen och började nästan svettas när vi var på affären. Vi hade sex samma dag och två dagar innan, så man kan alltid hoppas på att det har tagit sig. Jag räknar dock inte med det, utan jag tar förgivet att vi får försöka några månader till.


Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Everytime you leave my heart falls into pieces
Publicerat den

Det känns som att hjärtat slits i tusentals bitar varje gång Mikael reser till Halmstad. Jag verkligen hatar att behöva vara ifrån honom. Det känns som att någonting saknas vilket det i och för sig gör, men Ni förstår säkerligen vad jag menar. Han kommer lyckligtvis hem på lördag och som jag längtar! Jag kommer bokstavligt talat kasta mig i hans armar och aldrig släppa taget. Åh, vad jag älskar min karl
 
Det allra jobbigaste med att Mikael är bortrest är att vi inte hann spendera dagen tillsammans. Han var tvungen att packa medan jag var tvungen att göra mig i ordning, diska, plocka undan saker och handla fika inför besöket av Emma, Simon och Angelica. Det är alltid lika trevligt att träffa dem, men det ingick inte i vår planering denna eftermiddag. Jag kunde dock inte förmå mig att säga nej när de frågade om de kunde svänga förbi efter att ha handlat på ikea eftersom det är en och en halv timmes resväg, enkel resa, för dem. De stannade i princip tills det att Mikael skulle åka (vi fick schasa iväg de lite försiktigt), så vi hann aldrig säga hejdå riktigt. Han fick lov att stressa, men det gick bra i slutändan. Han kom fram helskinnad. Det hoppas jag att han gör på lördag också....



Hair all over the place
Publicerat den

Jag har haft funderingar på att göra någonting med håret, men jag har ingen aning om vad. Jag har varit inne på att skaffa en frisyr med mer volym, införskaffa en locktång eller kapa av håret. Jag verkligen älskar att vara långhårig, men det kan vara a pain in the ass sometimes. Någonting av det värsta som finns är när det ser ut att vara slitet eller flottigt, när man får det i ansiktet eller munnen när det blåser, när det är i vägen om nätterna, när man inte vet vad man skall göra med det osv. Det hade varit så mycket lättare att bara göra sig av med skiten, men det är dumt att göra någonting förhastat. Jag har gjort det alltför många gånger och ångrat mig....

Vad brukar Ni göra med håret när Ni har tröttnat på det?



One step in the right direction
Publicerat den

Jag har äntligen kommit igång med förberedelserna inför det stora projektet. Jag måste dock prata med, eller rättare sagt intervjua, cirka femton stycken personer och söka efter en del information på internet eller i böcker på biblioteket innan jag kan börja på allvar.
 
Jag skulle gärna berätta mer, men jag vill inte säga någonting som gör att Ni listar ut vad projektet handlar om Det är en hemlighet tillsvidare, men jag kommer att avslöja det when the time is right. Det är på gång iallafall, vilket är huvudsaken. I am so looking forward to this!



Alone for the week
Publicerat den

Nästa vecka kommer jag att vara ensam hemma av den anledningen att Mikael åker till Halmstad på söndag. Han skall hjälpa sin pappa på jobbet. Jag hatar att behöva vara ifrån honom, men jag försöker att se det här som ett gyllene tillfälle att komma igång med träningen och planeringen inför flytten. Jag måste bland annat prata med Kopparstaden, kontakta ComHem angående att flytta abonnemanget och skaffa ett annat telefonnummer, kontakta elbolagen (vi har nätet hos ett bolag och elförbrukningen hos ett annat), söka butikssäljarutbildningen, skriva in mig på arbetsförmedlingen med mera. Jag har att göra iallafall, men det är inte lika roligt utan Mikael...



Studentbilder
Publicerat den






Ni får ursäkta att jag gråter av lycka på den fjärde bilden...



Dagens roliga
Publicerat den

Vi är på väg hem efter att ha handlat på matbutiken längre när på gatan när vi passerar en förskola. En flicka ropar hej tills det att Mikael vänder sig om och svarar. Vi fortsätter att gå hemåt och efter cirka hundra meter hör jag flickan säga, högt, till en kompis: de är kääääära.

Jag kunde inte hålla mig från skratt. Det lät så roligt



We're almost there
Publicerat den

Vi tackade ja till en lägenhet idag! Kopparstaden sade, när jag pratade med marknadsavdelningen under morgonen, att vi har placering nummer ett i kön på en av de lägenheter som vi har fått erbjudande på. Jag pratade med en man, vars namn jag inte minns, och han frågade om han skulle markera att vi ville ha den eller om vi ville vänta. Det är dumt att vänta när vi är hundra procent säkra på att vi vill ha den här lägenheten - som är belägen i Herrhagen. Det enda som återstår nu är en kreditupplysning och kontrollering av inkomst. Det borde inte uppstå problem på vägen eftersom vi inte har några betalningsanmärkningar samtidigt som Mikael anmälde sig till a-kassan förra veckan (de godkänner a-kassa som inkomst).



When you start to look fat
Publicerat den

Jag skäms över att behöva erkänna det, men jag har ökat sju kilo i vikt det senaste halvåret. Jag är duktig på att smälla i mig socker i överflöd eller svälta mig själv när jag mår dåligt. Det sistnämnda är mer vanligt, men de senaste månaderna har jag av någon anledning suktat efter äppelpaj med floder av vaniljsås, banankaka med jordgubbar, godis med mera. Det är inte okej och det måste få ett slut! Jag är fortfarande normalviktig (jag är tolv kilo ifrån att vara underviktig och åtta kilo ifrån att vara överviktig), men jag känner mig som en fet gris som borde slaktas. Jag blir äcklad varje gång jag passerar eller står framför en spegel och det skall inte behöva vara så. Jag vill kunna säga att jag har ett attraktivt utseende, men jag är ljusår ifrån det idag.

Det är inte enbart Mikael som säger att jag är vacker, men jag har tröttnat på att höra det. Jag vill känna det! Jag vill kunna använda bikini utan att vara rädd för att jag eller andra skall tycka att jag är fet, jag vill kunna använda korta toppar utan att skämmas över mina kärlekshandtag, jag vill kunna vara intim med Mikael utan att vara rädd för att valkarna skall vara enorma, jag vill kunna använda leggings nedanför naveln (har de ovanför eftersom kärlekshandtagen ser mindre ut), jag vill kunna använda sexiga kläder och verkligen känna mig sexig, jag vill bli av med celluliter, jag vill inte att rumpan skall vara lika kurvig, jag vill ha mindre lår och jag vill ha plattare mage. Det är en hel hög med saker som jag skulle vilja ändra på och det kommer jag att göra!

Jag har gjort en deal med min bästa vän Emma om att vi skall stötta varandra i vår kamp om en sundare och vackrare kropp. Hon vill precis som jag bli mindre, så varför inte hjälpa varandra? Vi har kommit överens om att vi tillsammans skall gå ner cirka 30 kilo innan julafton - hon vill gå ner 20
kilo medan jag vill gå ner mellan 7-10 kilo (eller bli 50 centimeter mindre). Det är inte helt omöjligt eftersom jag var nere i den vikten efter fem veckor med LCHF. Den här gången vill jag nå samma vikt, men genom regelbunden träning och hälsosam kost.

Jag kommer att vara aktiv en timme varannan dag den första veckan, med start imorgon, av den anledningen att jag inte har gjort annat än att promenera till och från skolan de senaste nitton månaderna. Jag vill börja försiktig och öka stegvis med förhoppningen att jag skall orka vara aktiv minst två timmar per dag - det mår jag som bäst av. Jag skall som sagt äta hälsosam kost och med det menas att jag kommer att minska intaget av livsmedel som innehåller stora mängder med socker och fett och öka intaget av livsmedel som innehåller proteiner, vitaminer och mineraler. Jag slutade till exempel med yoghurt och juice för två månader sedan och sötsuget har minskat lavinartat efter det, men jag har en bit kvar på vägen. Jag är inte längre den som går till affären för att köpa godis eller ingredienser till bakverk, men jag är inte heller den som tackar nej om jag blir erbjuden. Jag har blivit erbjuden alldeles för ofta och jag måste lära mig att stå emot. Det är inte oartigt att tacka nej.

Den här bilden illustrerar på ett ungefär hur jag ser ut idag och hur jag vill se ut när jag är klar. Det enda som skiljer sig från den vänstra bilden och min kropp är att jag har en plattare mage och att det bredaste området på låren sitter längre ner. Jag behöver inte säga så mycket mer om det. Jag tror att Ni förstår poängen. Jag vill bli av med min fläskiga underkropp. Jag vill bli fit!

Jag är väldigt kräsen när det gäller mat, men jag skulle ändå uppskatta om Ni kom med tips om hälsosamma maträtter. Det kan vara alltifrån frukost till mellanmål. Ös på bara!

Projektet som jag nämnde igår har ingenting med det här att göra.



Det ena projektet efter det andra
Publicerat den

Jag kommer att påbörja ett stort projekt i sommar. Jag har funderat på att göra det här i flera år, men det har aldrig blivit av på grund av att jag har haft viktigare saker för mig och på grund av att jag inte har haft psyket för det. Jag känner mig mer motiverad än någonsin och det skall bli spännande att se hur slutresultatet blir. Det kommer att bli en lång och smärtsam process, men det kommer utan tvekan att vara värt det. Jag är övertygad att det inte enbart är jag som tjänar på det här. Vad det är för sorts projekt är hemligt tillsvidare, men jag kommer att avslöja det tids nog. Ha tålamod, mina vänner



Bättre sent än aldrig
Publicerat den



Det har varit en lång och känslosam dag. Den började med att jag inte kunde sova. Jag måste ha varit nervös eller så var det resultatet av att jag inte var trött när vi gick och lade oss strax efter midnatt. Jag låg iallafall kvar i sängen tills det att väcklarklockan ringde, klockan 07:00, eftersom jag inte ville väcka mamma eller Mikael. Jag hann inte mer än att kliva upp, göra mig i ordning och äta frukost (i form av ett glas berra bus och en halv ostsmörgås) innan det var dags att bege sig mot skolan.

Jag var en av de sista att kliva in i klassrummet, men det var inte särskilt konstigt av den anledningen att det var tre stycken som inte närvarade vid champagnefrukosten. Det var i princip ingen som lade märke till att jag kom. Det var dock en som undrade var jag befann mig under morgonen och jag sade som det var: att jag valde att avstå på grund av att det inte var någon som
självmant sade att det hade blivit ändringar i planeringen. Jag ångrar inte beslutet. Jag ville ha en lugn student och det fick jag Det enda som var tråkigt med dagen var att jag skrev i samtliga mössor medan det endast var femton stycken, fyra stycken lärare och elva (av tjugofem) stycken elever som skrev i min avgångsbok. Vi skrev i varandras mössor i väntan på fotografering, betygsutdelning, stipendiumutdelning och vandring till Konserthuset.

Det var inga konstigheter i betygsdokumentet. Jag blev dock besviken över att jag inte var den som fick stipendiumet för klassens bästa prestation. Jag förstod att jag inte skulle få det med tanke på att det inte gick särskilt bra första året på gymnasiet, men det var motiverande att ha någonting att sträva mot. Jag blev besviken av den anledningen att det kändes som att alla år av slit har varit i onödan. Det är som en av mina lärare skrev i min avgånsgbok: jag kan inte vara bäst på allt. Jag är lyckligtvis stolt över vad jag har åstadkommit under mina två år i Västerås.

Klockan hade precis passerat 10:30 när det var dags att samlas utanför skolan för att tåga mot Konserthuset. Vi satt, i en timme, i den finare delen av matsalen i väntan på att det skulle bli vår tur. John Bauer var den sista skolan att springa ut, men det märktes inte eftersom det hela gick väldigt snabbt. Det dröjde inte länge från det att vi kom dit tills vi stod på plattformen och hurrade. Jag var i princip den enda som inte hoppade och skrek. Det är inte riktigt min grej... Jag visar känslor på andra sätt - jag grät till exempel av lycka när Mikael kramade om mig efter att jag hittat min familj och mina släktingar


Efter utspringet pratade jag med mina släktingar en stund innan vi hoppade in i bilarna för att åka mot lägenheten. Det serverades smörgåstårta, kaffe, havreflarn med choklad och punchrullar i väntan på middagen: torsk med potatis, äggsås, ärtor, rostbiff och gustavskorv. Jag hade inte förberett någonting, utan jag fick laga middagen och desserten (se bild) från scratch. Mikael gjorde en banan- och chokladkaka medan jag sprang runt som en yr höna i köket. Det var svårt att hålla koll på allt som skulle göras. Jag misslyckades bland annat med att smälta den vita chokladen av den anledningen att jag inte visste att den är värmekänslig. Det slutade med att mina fastrar fick gå till affären och köpa mer choklad. Det gick bra i slutändan iallafall och desserten gick åt som smör


Det var inget märkvärdigt studentfirande - det var dock trevligt! Jag blev fotograferad (bilder kommer senare), jag pratade med mina släktingar, det serverades middag och dessert samt att det öppnades presenter. Jag fick en fönsterlampa av min farmor, ett kakfat med tre våningar av en av mina fastrar, ett fat med fem tillhörande skålar av min andra faster och en tusenlapp av mina föräldrar. Den kommer att användas till hyra eller räkningar i samband med flytten till Falun. Jag hade hellre sparat den och införskaffat ett nytt objektiv, men det är smidigare att använda den till viktigare saker. Jag får helt enkelt unna mig någonting för tusen kronor efter att jag har fått jobb.

Jag vill tacka alla som kom för att fira mig - och ett extra tack till min syster som agerade fotograf.



Keep your fingers crossed
Publicerat den

Det ser ut som att det kan komma att ordna sig med boende. Vi har i veckan blivit erbjudna två av de lägenheter som jag nämnde i onsdags och vi kommer att tacka ja till den i Herrhagen om det visar sig att vi har placering ett i kön samt om vi fortfarande gillar den efter en eventuell visning. Jag skall kontakta Kopparstaden på måndag och höra hur det ser ut. Det skulle vara skönt att ha en lägenhet klar så snart som möjligt.



Svar på kommentar
Publicerat den




Det handlar inte om att de inte meddelade mig om ändringen utan det handlar om en principsak. Det är inte en kotte som har reagerat när jag har sagt, föreslagit eller frågat någonting genom åren
(det är ingen som har brytt sig rättare sagt) och det är i mina ögon dåligt. Jag vet att man inte kan gilla alla och att det kan vara svårt att acceptera en person som kommer in i åk.2, men det skadar inte att försöka se till så att alla känner sig som en i gänget. Jag säger inte att man måste vara vän med alla utan vad jag menar är att det kan vara en god idé att involvera alla i aktiviteter, inte utelämna information (som i den här situationen) med mera.

Jag ville inte medverka på champagnefrukosten, men jag övervägde det för mina klasskamraters skull. De verkade dock inte intresserade av att ha mig där och det var en av anledningarna till att jag valde att strunta i det. Varför skall jag ställa upp för deras skull när jag inte vill? Jag kan inte vara andra till lags hela tiden.



Snart smäller det!
Publicerat den

Studenten imorgon! Jag kommer inte att medverka på champagnefrukosten av den anledningen att jag tidigare i veckan fick höra att Anna, som är värdinna, har valt att skjuta fram den en halvtimme. Det var dock ingen som berättade det för mig... Det kan hända att det har blivit bortglömt på grund av att jag studerade på distans de sista veckorna eller på grund av att jag helt enkelt inte är välkommen. Jag struntar i vilket eftersom det inte ändrar situationen. Jag kommer att ha min egen frukost hemma i lägenheten tillsammans med Mikael och mamma medan de andra är hos Anna.

Jag har, bortsett från att vara irriterad över att det skall vara så svårt att meddela alla om ändringar, förberett en del inför morgondagens spektakel. Jag har bland annat valt ut passande leggings och skor, plockat undan saker och städat i lägenheten, handlat ingredienser till middagen och desserten med mera. Det kommer att serveras kokt torsk med äggsås, potatis och ärtor till middag (rostbiff och gustavskorv för den som inte vill ha torsk), chokladmousse eller vaniljglass med jordgubbar till dessert och smörgåstårta, havreflarn med choklad, punchrulle (a.k.a. dammsugare), läsk och kaffe till fika.

Det känns som att det är lika bra att borsta tänderna och gå till sängs. Det kommer att bli en lång dag imorgon. Jag uppdaterar mer om studenten efter att alla har åkt hem



Inställd visning
Publicerat den

Det blir ingen visning idag av den anledningen att lägenheten inte längre är aktuell för uthyrning på grund av att man har hittat skador vid besiktningen. Vi gråter dock inte över det eftersom vi har lämnat intresse på tre andra. På den första är sista anmälningsdagen idag, på den andra är sista anmälningsdagen imorgon och på den tredje är sista anmälningsdagen på måndag. Vi kommer med andra ord att ha ett besked om de två första denna vecka Jag har förövrigt valt att ta bort vår intressenamälan på lägenheten i Norslund - inte på grund av kommentaren om att det skall vara ett slumområde, utan på grund av att vi vill flytta till Herrhagen. Jag har insett att det är området och inte planlösningen respektive antalet rum som är det viktigaste...



Studentmiddag
Publicerat den



Det har varit en fullspäckad dag. Den började med att jag inte kunde sova efter att Mikael åkt till jobbet. Jag orkade inte snooza i sängen eftersom jag bara blir rastlös av det, så jag satte mig vid datorn och redigerade bilder innan det var dags att klä på sig för att smita till skolan en sväng. Det var sagt att vi skulle städa klassrummet, fika och hämta ut våra laptops. Det var inte särskilt många som städade dock. Det är typiskt min klass att strunta i saker som är viktigt... Det är nästan så att man blir en aning irriterad.

Efter att vi var klara med städningen bjöds det på saft av märket ica, bullar och päronsplit. Jag som inte kan äta eller dricka billiga märken på grund av att jag blir illamående och/eller får ont i magen fick lov att avstå från saften, men det gjorde ingenting eftersom jag kunde släcka törsten med en glass
Vi hämtade efter fikat ut våra laptops, sade hejdå och gick hem. Jag hann dock inte mer än att duscha, tvätta håret och svida om till finkläder innan det var dags att bege sig mot Harhska Palatzet för studentmiddag. Väl på plats blev vi omhändertagna av kurator och biträdande rektor i entrén i väntan på att bli insläppta i matsalen. Klockan var cirka halv sju när dörrarna öppnades och vi kunde sätta oss vid våra bord. Det var ingen bordsplacering, tack och lov. Jag satt bredvid min mentor, två av mina lärare och två klasskamrater som jag kommer bra överens med.

Kvällen involverade bland annat mösspåtagning,
sång från både lärare och elever, en sorts tipspromenad som handlade om skolans lärare, tal från rektorn och middag - såklart! Det serverades sallad, vattenmelon, jordgubbar, kiwi, marinerad kyckling, rostbiff, skinka och lax på fat. Det serverades potatissallad till, men det avstod jag ifrån eftersom det är äckligt. Till dessert fick vi en marsipanbakelse som innehöll hallonmousse (eller var det jordgubb?). Den var helt okej

Kvällen avrundades med att vi sjöng till studentlåten. Jag blev helt ärligt väldigt rörd och fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Det var inte förrän ikväll som jag verkligen förstod att jag skall ta studenten. Jag är så stolt över mig själv!



Not a proposal
Publicerat den

Kan Ni gissa vad Mikael hade med sig när han kom hem från jobbet idag? En ring! Det var dock ingen förlovningsring, men han har lovat att han skall ge mig en så småningom. Han har i och för sig aldrig sagt när, men det behöver han inte eftersom det är roligare om det blir en överraskning Jag vill inte att han skall känna sig pressad och han får av den anledningen ta initiativ till saker som barn, förlovning, giftermål och vad det nu kan vara. Han vet vad jag vill och vad jag tycker.

Det var ingen märkvärdig ring han hade med sig. Han hade hittat den på jobbet i samband med att han hade rivit en vägg - om jag förstod det rätt. Det var gulligt att han kom att tänka på mig även om det inte riktigt är min stil: en panter som jagar sin svans. Jag hade använt den om det inte vore för att den är väldigt stor. Den ramlade till och med av mina potatistummar!

Det roliga med hela den här situationen är att vi idag har varit tillsammans i fem månader
Herregud. Ett halvår nästa månad. Det är inte klokt vad tiden går fort.



In och ut. Hit och dit.
Publicerat den

Vart tar dagarna vägen, egentligen? Det känns inte som att jag har gjort någonting vettigt idag. Jag har dock haft fem stycken visningar och svarat på mail respektive samtal angående lägenheten. Det gick väldigt bra på visningarna och ett av paren som var här vid 19-tiden sade att de har varit i kontakt med Gun och att hon har sagt att de står på tur. Vad som menas med det kan jag inte svara på, men jag antar att det betyder att Gun har listat de som potentiella hyresgäster. De var väldigt trevliga och de hade utan tvekan skrivits upp på listan, tillsammans med ett äldre par, om jag fick bestämma. Nu får jag dock inte göra det och jag räknar inte med att få veta vem det är som kommer att ta över kontraktet efter mig. Det hade varit roligt att veta, men det viktigaste är att lägenheten blir uthyrd - och det blir den!



Popular
Publicerat den

Det märks att det är stor efterfrågan på lägenheter i Västerås. Jag publicerade en bostadsannons på Blocket kl.14:52 och det dröjde inte länge innan det började plinga till i mobiltelefonen och ramla in mail. Jag har blivit kontaktad av tjugo personer (!) varav det är två stycken som har varit på visning och fem stycken som skall kolla på lägenheten imorgon. Jag kommer att radera annonsen senare ikväll av den anledningen att det inte behövs fler intresseanmälningar. Gun, som är ansvarig för uthyrningen, har tillräckligt med arbete som det är nu och jag vill inte ge henne mer än nödvändigt. Det känns skönt att veta att lägenheten kommer att bli uthyrd iallafall

Vi skall på visning på onsdag, men det kan hända att vi avbokar och tackar nej till lägenheten om personen som står först i kön har tackat ja. Jag är väldigt intresserad av en lägenhet i Norslund och skulle hellre vilja ha den, men det är inte säkert att vi får ett erbjudande. Det är i och för sig endast tio stycken som har lämnat intresse och personen som har placering nummer tio i kön har för närvarande 7.5 poäng (vi har 1865 poäng). Vi vill dock inte ta ut saker och ting i förskott eftersom det har en tendens att bita en i arslet... Jag skall diskutera saken med Mikael och Kopparstaden, så får vi se hur det blir. Jag vill som sagt ha lägenheten på Norslund. På torsdag ser vi om vi har fått ett erbjudande på den eller inte.



Not enought
Publicerat den

Vi gick igenom våra slutbetyg med biträdande rektor i eftermiddags och jag måste erkänna att jag inte är hundra procent nöjd med resultatet. Jag är stolt över min prestation på John Bauergymnasiet, men jag ångrar att jag inte arbetade lika hårt på de andra skolorna. Det är dock ingenting som jag kan eller kommer kunna påverka. Jag skall försöka att acceptera situationen och glädjas åt att jag äntligen skall ta studenten. Jag var i slutet av tonåren övertygad om att jag aldrig skulle göra det, men se på mig nu! Det är som ordspråket säger: bättre sent än aldrig

Resultat: 19st MVG, 9st VG, 2st G och 1st IG*

* på grund av att den ansvariga läraren aldrig hade genomgångar med oss som läste på distans, uppgifterna var för stora och vi fick inte tillräckligt med tid på oss. Kursen kommer att kompletteras på komvux (som kvällskurs eftersom distans inte fungerade).