Mycket att göra
Publicerat den

Jag har varit uppslukad i fotografering de senaste dagarna, därav den lilla luckan. Jag hade min första i torsdags och sedan dess har jag haft en per dag. Kvällens fotografering är dock inställd, men det gör ingenting då det ger mig mer utrymme att redigera och söka lite jobb. Det sista skulle jag verkligen behöva göra, men jag får sådan ångest av det då jag suger på att skriva personliga brev (jag som är så duktig på att skriva annars...).
 
Nej. Nu ska vi redigera lite gravidbilder och ladda inför morgondagens syskonfotografering.



Suget är borta
Publicerat den

Jag glömde skriva igår att jag nu har varit utan onyttigheter i två veckor! Hur duktig är inte jag? Innan jag bestämde mig för att göra en förändring i kosten kunde jag äta någonting onyttigt flera gånger i veckan, ibland varje dag. Sötsuget är helt borta och det var inga problem att välja bort chips/popcorn/godis/läsk till bion i söndags. Det blev en loka  Jag erkänner att jag tänkte att det hade varit gott med godis (jag älskar Hemmakvälls violbilar), men jag var inte sugen på det och för mig är det idag väldigt ologiskt att köpa någonting om man inte är sugen på det. Det känns bara som slöseri. Jag klarade mig bra på min loka i alla fall. Det jobbiga var väl bara att jag blev kissnödig snabbare jämfört med om jag hade haft någonting att tugga på  Äh. Det var det värt.
 
Om jag har gått ner i vikt de senaste två veckorna kan jag inte svara på, men Mikael säger att han uppfattar mig som piggare nu så någon förändring har kostomläggningen fört med sig. Viktnedgången får ha sin gång, helt enkelt. Jag har inga planer på att tvinga fram den. Nu har jag gjort en första förändring, den andra kommer så snart Friskisschemat har kommit igång. 



Tiden läker inte alla sår
Publicerat den

 
Det sägs att tiden läker alla sår, men mitt hjärta är fortfarande trasigt. Idag för 6 år sedan förlorade jag en del av mig själv som jag aldrig kommer att få åter, en del som jag kommer att sörja till mina sista dagar  Jag kommer aldrig glömma det som har varit och helt ärligt så vill jag inte det heller då det har format mig till den jag är idag. Jag är så tacksam för alla lärdomar som det onda har fört med sig. Det är som ordspråket säger: det finns ingenting ont som inte för någonting gott med sig. Det har varit många tuffa år, men jag har lärt mig mycket om mig själv och fått andra värderingar. Det tackar jag för. 
 
Idag har jag besökt minneslunden, men inte ensam. Nej, jag hade med mig en nyfunnen vän som också är fotograf. En känslosam, men fin session på minneslunden blev det. Några av bilderna kommer ramas in och hängas upp på väggen. Bilder kommer sen!



Thunderstorm var det, ja.
Publicerat den

Vilket väder vi har haft idag! Vi cyklade in till stan en sväng för att handla och bara sekunder efter att vi klev innanför dörren började det regna och kort därefter övergick det till hagel. Haglet var så stora att det lät som om någon kastade sten på vårat balkongtak. Brunnarna utanför lägenheten har svämmat över, vägen likaså. Det brukar bli blött i cykelförrådet när det regnar, så nu när det har varit halvt oväder vågar jag inte ens föreställa mig hur det ser ut där nere.
 
Jag har en mail via mail.com och när man går in på hemsidan finns det en väderprognos. Idag var prognosen thunderstorm och det kan vi garanterat säga att det har varit. Gud, det har inte regnat och blåsit så här på länge. Precis innan det började regna flög det runt massa saker i luften. Vi kunde inte avgöra om det var flugor eller pollen. Ett tag trodde jag att det var rester från den stora branden i Malung, men det kändes ganska självklart att det inte var det då ovädret verkade komma söderifrån. Nu har det slutat regna och molnen är inte längre svarta, utan vita/gråa. Vi hoppas på fint väder imorgon då vi ska på bio.
 
Edit: Nu, kl.19:15, är det strålande solsken och knappt några moln på himlen 



Jag behöver ro i själen
Publicerat den

Idag har jag tagit det tuffa beslutet att slänga mina bli-gravid-piller och sälja alla bebissaker (det som köptes när jag var gravid med Kim kommer jag såklart spara). Jag har länge funderat över detta, men inte varit redo då det känns som att det är ett sätt att säga att man har gett upp och det vill jag inte. Jag vill inte ge upp, samtidigt orkar jag inte kämpa längre. Jag har varit så naiv som har samlat på mig så mycket saker under åren och nästan tagit förgivet att jag kommer bli gravid igen. Kolla på mig nu! Hur länge har inte vi försökt få barn? Hur länge till ska vi behöva försöka? Kommer vi någonsin lyckas? Det virvlar runt tusentals frågor i mitt huvud just nu och jag tror att det är det här jag måste göra för att själen ska få ro för en stund. Det är fruktansvärt tungt att se alla saker ligga i kartongen och bara vänta på ett barn som kanske aldrig kommer. 
 
Att bli mamma har länge varit min stora dröm och jag börjar inse att det aldrig kommer vara annat än en dröm...
 



Garderobsrensning
Publicerat den

Då var det dags för ännu en garderobsrensning. Det börjar bli smockfullt i klädkammaren och jag använder inte ens hälften, så nu ska det bort!  



Jag är så duktig!
Publicerat den

Jag har varit så duktig de senaste två veckorna och Mikael berömmer mig ofta över att jag är så stark som står emot. Efter det senaste videoinlägget bestämde jag mig för att sluta med alla onyttigheter och jag har lyckats hålla det! Jag har försökt förut, men p.g.a. att jag har mått dåligt har jag halkat tillbaka i gamla vanor. Nu verkar det dock som att jag kan hålla det här, för varje gång jag är minsta sugen på någonting så tar jag en frukt eller dricker ett glas kolsyrat mineralvatten. 
 
Mikael var på bio igår och då jag visste att han skulle äta godis blev jag också sugen på det, men jag nöjde mig med morötter och dip. Idag har jag laddat upp med massor av frukt, så det tänker jag kalasa på om suget skulle komma tillbaka. Det har nästan försvunnit helt sedan jag slutade med juice och yoghurt (vet med mig att det ökar sötsuget), men ibland kan det komma tillbaka lite smått. Jag tror nog att det sitter mer i huvudet, så det gäller att vara stark och försöka ignorera det bara. Det är det jag har gjort 
 
Jag tänkte att jag skulle väga mig någon dag också, men jag måste ordna ett nytt batteri till vågen först. 



Han är bara för gullig
Publicerat den

God morgon. Här sitter jag alldeles nyvaken och väntar på att Mikael ska vakna. Han skulle egentligen ha varit på väg till jobbet just nu, men har valt att ta ledigt då han tycker att vi får alldeles för lite tid tillsammans p.g.a. att han jobbar så mycket. Jag tycker också att han jobbar alldeles för mycket, men jag skulle aldrig be honom ta ledigt för det. Jag blev därför väldigt glad när han kom hem igår och sade att han hade en överraskning. Jättegulligt  Dagen kommer vi spendera nere på stan. Vad vi kommer göra där återstår att se. 



En till som inte gillas
Publicerat den

Dagens visning blev väldigt kort då vi redan innan visste att vi inte vill ha den här lägenheten p.g.a. den konstiga planlösningen. Jag tror att vi kollade på den i 5 minuter innan vi tackade för oss och gick mot stan. Mikael hittade en sak han gillade och det var vardagsrummet medan jag inte gillade någonting. Vi har beslutat oss för att inte söka fler lägenheter hos den här hyresvärden, utan försöka få hos någon annan. Jag har idag gjort en vild chansning och publicerat en annons på Blocket. Om det ger någonting lär vi märka. 



Antagningsbeskedet
Publicerat den

Igår kom antagningsbeskedet till högskolan (som jag hade glömt bort då jag som sagt har bestämt mig för att vänta med högskolestudier till nästa år). Jag kom in på mitt förstahandsval: webbutveckling. Jag är så stolt över mig själv som jobbade arslet av mig under mina sista två år av gymnasiet, för hade jag aldrig gjort det hade jag aldrig kunnat konkurrera om en plats på de utbildningar som jag är intresserad av då antagningspoängen är ganska höga. Speciellt den som jag helst av allt vill gå, som jag tänker söka till nästa höst om jag bara klarar matten. I mitt huvud finns inget annat alternativ än att klara det, men man vet aldrig. Jag tänker göra mitt bästa i alla fall och räcker inte det, då är det så. Då får jag söka någonting annat.
 
Vad rörigt inlägg det blev... Jag kommer i alla fall tacka nej och söka till butikschefsprogrammet nästa år. 



Visning efter visning
Publicerat den

På måndag ska vi på vår tredje lägenhetsvisning. Jag har svårt att tro att vi kommer gilla den då planlösningen är ganska dum, men det skadar inte att kolla. Ibland kan man bli positivt överraskad  Det bästa hade varit om jag fick ett heltidsjobb för då hade vi kunnat köpa en lägenhet eller kanske t.o.m. ett radhus. Jag har inte turen med mig på jobbfronten, så det lär inte hända än på länge... 



Nu ska fläsket väck!
Publicerat den

I onsdags kickstartade jag min viktnedgång med en långpromenad på 7-8 km. Jag gick samma sträcka idag och slog min tid med 10 minuter! Jag blev nästan lite chockad när jag klev innanför dörren och kollade på klockan, för enda skillnaden idag jämfört med i onsdags var att jag idag hade bättre skor och en vattenflaska med mig. Det kändes som att jag gick segare idag, men icke. Vad roligt det är när man ser resultat på något sätt. Det dröjer nog någon vecka innan jag kan se/känna resultat på kroppen också, men det kommer. Ett nytt batteri till vågen måste jag fixa så att jag kan se hur mycket jag går ner under loppets gång. Jag hade först tänkt att bara fokusera på hur jag känner mig, men det kan vara roligt att se lite siffror. Eller vad säger ni? 
 
Hur gör ni andra som försöker gå ner i vikt? Går ni efter vågen, måttband, ögonen eller känslan? 



Allt om....
Publicerat den

Jag är ganska aktiv på facebook och har som ni vet en egen sida. Jag har nu tagit initiativet att starta två nya grupper: Allt om relationer och Allt om skönhet. Anledningen till detta är att jag själv har eftefrågat liknande grupper, men aldrig hittat några så jag tog saken i egna händer.  
 
Då Allt om relationer är en sluten grupp kommer här beskrivningen av den:

"Välkommen till Allt om relationer.


Vi har alla olika sorters relationer och ibland kan det vara skönt att få prata om dessa. Här samlas vi för att diskutera allt som rör just relationer, vare sig det är kärleksrelationer, vänrelationer, relationer till bekanta, önskan om en relationer osv. 

Då ämnet kan vara känsligt för vissa önskar jag att det som sägs här stannar här. Vi håller också en god ton och respekterar varandra.

Glöm inte att bjuda in era vänner så att vi kan hjälpa fler ♥"
 
Gå med, vetja! 



Ibland hatar jag att vara kvinna
Publicerat den

Vilket helvete det ska vara att ha mens... Jag har haft problem med starka menssmärtor i 10 år nu och i tisdags var det så illa att jag var millimeter ifrån att ringa akuten (det kändes bokstavligt talat som att magen skulle sprängas). Jag valde dock att inte göra det då de inte hade kunnat göra någonting, kanske ge mig smärtlindrande på sin höjd och det vill jag inte ta med tanke på att jag försöker bli gravid. Det blev i alla fall bättre efter att jag suttit på toaletten, i 30 minuter, med benen på en stol (knäna pekandes uppåt) och med en värmedyna tryckt mot magen.
 
Det är tråkigt att man ska behöva ha det så här. Jag var till läkare precis i början när jag fick mina besvär och det enda som kom på tal var p-piller och smärtlindrande (preventivmedel är ju inte aktuellt nu och smärtlindrande är inte bra, vare sig man försöker bli gravid eller ej). Jag har idag pratat med kvinnokliniken om detta. Jag berättade om min situation och sa att jag vill försöka få till en laparoskopi då jag har haft långvariga besvär plus att jag har symptom som kan tyda på endometrios, så nu är jag uppsatt på väntelistan. Jag är bara rädd att jag kommer få samma svar som tidigare: att det är onödigt med tanke på att mina äggledare ser bra ut. En tid hos vårdcentralen ska också bokas så att jag ökar chanserna att få hjälp med detta. Jag kommer kriga för att få göra en laparoskopi!



Positivt överraskad
Publicerat den

Jag drack precis mitt första glas rödbetsjuice då mensen har kommit (som ni såg i föregående inlägg). Jag var säker på att det skulle smaka äckligt, men det gjorde det inte!  Det smakade ingenting under tiden jag drack, men hade en eftersmak av rödbeta. Det hade varit konstigt om det smakade någonting annat  För att få bort eftersmaken åt jag bara en nektarin och poff så var det borta. Nu måste jag bara komma ihåg att dricka det varje morgon. Jag fuskade ju ganska rejält med Aloe vera-juicen... Skall göra ett nytt försök med den längre fram, men först får det bli rödbetorna (som jag kommer ta tillsammans med Vitex och efter ägglossningen ProgesterAll, igen).



Standardinlägg menstruation
Publicerat den

Vi är på: 31:a försöket
Senaste mensens första dag: 8/7
Senaste menscykeln: 30 dagar
Beräknad icke-mens (BIM): 6/8



Värmebölja
Publicerat den

Det är inte klokt vad varmt det är! Man ska inte klaga på vädret, men idag har det varit hemskt. Jag sov väldigt oroligt inatt (vaknade alldeles svettig) och har varit konstant varm fast jag har haft en luftig klänning på mig. Jag har inte feber och mår annars bra, så det måste vara vädret som gör att det känns som att jag ska koka över. Vi åkte in till stan en sväng på eftermiddagen och det gick nästan inte att vara ute. Om det inte vore för att Mikael inte vågar bada ännu hade vi kunnat göra det. Vi får hitta en annan lösning när det är så här varmt. Frågan är bara vad... En fläkt, kanske. 



30 månader ♥
Publicerat den

 
För de flesta är det en helt vanlig dag idag, men inte för oss. Idag har vi nämligen varit tillsammans i 2 ½ år 



Besök i det fina vädret
Publicerat den

Idag har vi haft besök av min mamma, lillebror och hans flickvän. Det var tänkt att vi skulle spela minigolf och äta på restaurang, men det har varit så varmt idag så vi bestämde oss för att skippa minigolfen och kolla på film istället. Restaurangbesöket blev i alla fall av och då alla var hungriga började vi med det, en pizzeria i stan som jag och Mikael gillar fick det bli. Vi kvinnor tog varsina tallrikar (kycklingtallrik och kebabtallrik) medan karlarna tog pizza. Gott  Vi var snälla och bjöd min lillebror på maten medan mamma bjöd hans flickvän. Det hade bara känts orättvist om hon hade behövt betala för sig själv, även om lillebror slapp betala för att han fyllde (18)år härom dagen  Efter maten åkte vi en snabbis till CityGross och sedan raka vägen hem för att kolla på film. Det blev The Internship, som jag köpte på Hemmakväll tidigare i veckan. Jag hade länge velat se den och när den fanns på utförsäljning var jag bra tvungen att köpa den (köpte 5st BlueRay för 200 kr). Rolig film. Rekommenderas för den som inte har sett den. 
 
... och jag åt ingenting onyttigt (åt ingenting alls) under filmen. Tummen upp för det! 



Videoinlägg
Publicerat den


Vill poängtera att jag inte kommer använda Naturdiet som enda energikälla. Det är tänkt att jag kanske skall ta en om dagen tills de tar slut (har 14st), så Ni behöver inte kommentera det 



Möte
Publicerat den

Igår träffade jag verksamhetschefen på Friskis&Svettis i Borlänge. Jag kontaktade henne härom veckan och sa att jag är intresserad av att vara med och starta upp barnpassning i deras lokaler (om det finns behov, plats och budget för det). Jag skulle gärna vara kvar där jag är idag, men med tanke på att jag och Mikael planerar att flytta till Borlänge känns det mer logiskt att gå över dit. Det kan vara roligt när vi ändå är igång med ett miljöbyte.

Tillbaka till saken. Margareta började med att visa mig runt och sedan satte vi oss ner för att prata. Jag fick berätta hur barnpassningen fungerar hos oss i Falun (vilka tider vi har, om vi har någon åldersgräns, vad barnen får göra osv), vilka tankar jag har kring barnpassning i allmänhet m.m. Hon frågade mig också om jag är intresserad av att bli jympavärd och det kan jag tänka mig att bli, bara jag får vara aktiv inom föreningen. Det roligaste hade ju varit att få bli jympainstruktör (medel), men jag är inte i den form jag behöver vara för att klara av det. Jag måste gå ner ganska mycket först.

Just nu är jag ganska tveksam till hur jag vill göra. Ska jag enbart gå på magkänsla kommer jag vara kvar i Falun. Det återstår att se hur det blir.


Ps. Härmed slutar jag med sade och skall. Jag har insett att det ser förjävligt ut.Plus att jag inte säger så när jag pratar. Varför vara formell i skrift när man inte är det i tal? Weird