Motivation
Publicerat den

Nu måste det hända saker här! Björn tog ett kort på mig idag och när jag tittade på det fick jag en chock. Jag måste seriös gå ner i vikt. Jag har aldrig vägt såhär mycket i hela mitt liv och jag trivs verkligen inte med den vikt jag har nu. Min målvikt ligger på 10kg mindre än vad jag väger just nu, så jag har en hel del att göra. Jag har börjat med lite övningar, men det har än så länge inte hjälp. Därför ska jag sluta med alla godsaker: Chips, godis, läsk, fikabröd m.m. Jag ska ersätta det med frukt. Jag var duktig idag som åt kiwi istället för godis. Det slank dock ned lite chokladpudding med jordgubbarna (fy fy). Jag ska därför ändra på mina matvanor. Äta mindre potioner och motionera mer.

När jag har nått min målvikt kanske jag kan trivas med mig själv och slappna av ordentligt. Det skulle jag behöva.
Jag ska lägga upp ett träningsprogram och en form av diet (som utesluter socker) så får vi se hur resultatet blir. Vi får hoppas att jag blir gravid efter några kilos viktnedgång.



Great :)
Publicerat den

Nu har vi äntligen fått någorlunda ordning i lägenheten. Vi har fått en tv-bänk och tillhörande hyllor av Björns fd. grannar. Färgen är kanske inte så smickrande (ljusgul), men man kan ju måla om dem. Vi har även fått ett nytt soffbord som är i mindre storlek än det förra. Det vi hade tidigare använder vi nu som databord tills vi har råd att köpa ett riktigt.

Vi var i måndags till socialen och ansökte om socialbidrag. Vi måste dock lämna in lite papper innan de kan ta ett beslut, så det kan ta uppåt två veckor innan vi får några pengar (om de godkänner ansökan). Jag måste få mina papper från arbetsförmedlingen först innan de kan ta ett beslut. Vi får hoppas att de godkänner ansökan annars vet jag inte vad vi gör. Björn har sökt jobb, så har även jag. Jag vet dock inte hur jag ska göra på jobbfronten med tanke på mina knän. Jag ska till en läkare på fredag och hoppas att de kan ställa en diagnos eller iaf gå vidare istället för att säga att det "växer" bort.



Money, money, MONEY!
Publicerat den

Nu har jag sagt upp mig från jobbet pga. knäna. Jag kan dock få tillbaka jobbet senare om knäna skulle kännas bättre, vilket känns bra. Jag har dock sökt ett deltidsjobb på en barnklädesaffär och hoppas på att jag ska få det istället. Då sitter jag ju inte stilla hela tiden.

Jag har öven bokat tid till två stycken vårdcentralen för att kolla upp mina knän. Jag måste dock beställa journalkopia från när jag var på magnetröntgen i Stockholm, annars kan de inte gå vidare och då är det egentligen onödigt att gå till läkaren. Jag har dock ett litet problem. Jag minns inte vad sjukhuset hette som jag röntgade mig hos. Det är snart 2 år sedan som jag var där, därför är det svårt att komma ihåg. Det enda jag minns från Stockholm är att jag var hos en ortoped på Ortopediska huset, annars har jag glömt allting.

Nu har vi även packat till flytten. Vi har lite kvar att packa, men det mesta är redan gjort. Vi ser fram emot att få flytta, men vi har ett litet problem: Eftersom vi får flytta in mitt i månaden måste vi betala 1246 kr på tisdag då vi hämtar nycklarna. Det jobbiga är att vi inte har några pengar då. Björn får pengar på torsdag, men jag tycker inte att vi ska behöva ta hans födelsedagspengar till det här. Det känns så dumt. Därför måste vi försöka få tag i pengar så att vi klarar av att betala den här hyran. Den riktiga hyran som vi ska betala sen i slutet på månaden har vi dock pengar till, vilket känns väldigt bra.

Farmor brukar kunna låna ut pengar, men jag är inte så förtjust i att låna pengar av folk. Speciellt inte nu när jag inte har någon som helst inkomst. Då går det definitivt inte, så jag måste diskutera detta med Björn. Kan ev. höra med mamma vad hon tycker att man ska göra. Jag vill inte fråga henne om pengar heller, men vad ska man göra?



Kissekatter
Publicerat den

I Juli blir vi ägare till dessa små skönheter. Det är två systrar. Vi hämtar de i Skillingaryd i närheten av Jönköping. Eftersom varken jag eller Björn har körkort kommer jag att åka tåg dit. Resan tar (tur och retur) ca 6 timmar och kostar oss lite över 300 kr. Sen tillkommer kostnaden för katterna, 100 kr/st. Vi tycker att det är ett bra pris för både resa och katter, 500 kr. Vi kommer i slutet av månaden bestämma med ägaren när vi ska hämta småtjejerna. =)

Det ska bli så himla mysigt att ha kattungar i huset igen. Har saknat Molly och Maja. Vi får hoppas att dessa små töser är lika underbara de också.





Katten till höger är Björns och hon kommer att heta Sally. Det är alltså min till vänster och jag har bestämt mig för att hon ska heta Salma.



Uppsägning?
Publicerat den

Jag funderar på om jag ska säga upp mig trots allt. Jag har haft problem med knäna i flera år och har så himla ont när jag är inaktiv. Eftersom jag endast sitter framför en dator hela dagarna på jobbet känner jag att det inte är någon idé. Jag ska inte behöva sitta och ha ont hela dagarna. Det är inte värt det. Speciellt inte när jag tjänar så pass lite (70 kr/tim före skatt). Jag har därför sökt ett annat jobb i Kalmar. Det är i en barnklädesbutik och då får jag jobba inne i butiken. Jag förmodar att man ska jobba på lagret och i kassan. Det kan jag absolut tänka mig eftersom jag tycker att barn är så himla söta. =) Jag lämnade in intresseanmälan idag och hoppas på att få svar så snart som möjligt. Jag känner att jag behöver ett jobb där jag får röra mig. Ett jobb som är roligt. Då skulle det här vara perfekt!

Jag ska därför ringa till min jobbcoach och säga att det inte fungerar pga. knäna och tacka för att de visade intresse för mig. Jag måste dock tänka på hälsan först. Den är viktigast för mig. Vi kommer att fixa allting. Jag ska gå till arbetsförmedlingen och försöka få sån där ersättning som Björn får. Då har vi en inkomst på sammanlagt 6164 kr/mån. Vi klarar oss ganska bra på det. Det kan hända att vi får gå till socialen och ansöka om matpengar, men då är det så. Björn ska börja studera i höst och han kommer då med största sannolikhet att få mer pengar än han får nu. Då klarar vi oss. Jag ska själv börja studera igen, men inte förrän i början på nästa år.



Vi ska flytta!!!
Publicerat den

Idag när jag var på jobbet fick jag ett samtal av Kerstin, hyresvärden. Hon sa att allting såg bra ut vad gäller vår borgensman, så hon kommer att skicka kontraktet till oss och vi har det i brevlådan nästa vecka. Vi kommer att få nycklarna av den nuvarande hyresgästen, Kim. Han skulle besikta lägenheten den 11:e, så vi får nycklarna strax efter det. Vi flyttar in den 16:e.

Det känns skönt att allting har löst sig nu. Nu kan vi pusta ut för en sekund. =) ♥



Finally!
Publicerat den

Nu låter det som att det kommer att ordna sig. Mamma och pappa sa nej till att ställa upp som borgensman så Björn frågade sin moster och hon ställer upp. Jag har därför meddelat hyresvärden om att detta och att vi nu vill ha lägenheten. Hon kommer att göra en kreditupplysning på Benitha (som hans moster heter) och sen är det klart! =) Då får vi flytta in redan den 15:e. Nu väntar jag bara på samtalet från socialen så att vi kan få hjälp första månaden eftersom jag inte hinner få min lön. Då blir jag alltså kvar på jobbet och kommer att jobba kvar där tills jag hittat någonting bättre. Jag har haft ont i huvudet sen jag var på utbildningen. Det försvinner när jag kommer hem, men dyker upp igen när jag går till jobbet. Lite jobbigt, men vad gör man inte för pengar?



Första dagen på jobbet
Publicerat den

Idag hade jag min första riktiga arbetsdag och det gick sådär. Jag lyckades att sälja till endast tre kunder. Min jobbcoach sa dock att det är bra för att vara ens första dag. Det fanns säljare som jobbat där länge som endast sålt till fyra kunder idag. Jag vet dock inte om jag kan vara kvar på jobbet pga. knäna. Då måste jag komma till en läkare som ställer en diagnos så att jag kan göra någonting åt smärtan jag har när jag är inaktiv. Vi sitter ju stilla hela dagarna och jag känner att det inte fungerar för knäna. Det gör alldeles för ont. Jag har därför sökt ett nytt jobb på ett gatukök i Kalmar. Annars funderar jag på att börja plugga i vår iallafall fast det är sagt att jag ska vänta med det.

Jag har pratat med mamma och hon säger att varken hon eller pappa vill gå in som borgensman. De vill inte dra på sig några skulder hos kronofodgen. Björn pratade idag med en han känner och han ville heller inte. Kommer vi inte på någon annan som kan tänkas ställa upp så måste vi avböja om lägenheten vilket ingen av oss vill. Vi har dock inget val eftersom en borgensman är nödvändigt för att vi ska få lägenheten. Skulle det bli så att det inte blir någon lägenhet så kan jag lika gärna säga upp mig från jobbet. Jag tog jobbet för att kunna betala lägenheten, ingenting annat. Väntetiden är så lång på Nybro Bostads AB, så det kan dröja väldigt länge innan vi får någon lägenhet. Jag har ändå ont när jag jobbar så varför vara kvar? Jag ska kontakta en läkare för en undersökning + bedömning angående arbete innan jag bestämmer mig för någonting. Skulle jag bli rekommenderad att sluta pga. inaktiviteten så sökte jag ett nytt jobb idag på ett gatukök.

Vi ska lämna ett slutgiltigt besked till hyresvärden imorgon. Nu ser det dock väldigt mörkt ut. Jag som trodde att allting skulle gå bra =(



Utbildning
Publicerat den

Idag var jag på utbildning. Jag kom till lokalen strax efter kl.09 och fick sitta i fikarummet och vänta på att klockan skulle bli 10. Vi skulle vara tre stycken tjejer på utbildningen, men vi var bara två stycken. Vi fick lite information om företaget, varan vi skulle sälja och sedan fick vi titta på när de andra säljarna i vår grupp försökte att sälja vår produkt. Vår grupp säljer rakhyvlar för män och kvinnor. Det första paketet är gratis. Man får en rakhyvel med 4st tillhörande blad. Vill man sen inte ha några fler kontaktar man företaget inom 14 dagar, annars tecknas en årsprenumeration. Man får då hem fyra nya blad varannan månad. De första paketen (efter gratispaketet) kostar 99 kr. När man sen varit prenumerant i 6 månader får man en ny gratis hyvel och priset på bladen sänks till 49 kr. För varje hyvel som skänks eller säljs till hushållet ges 5 kr till SOS barnbyar och för varje 80:e kund får företaget en fadder.

Jag börjar min provanställning redan imorgon kl.09. Jag arbetar i 7 timmar, alltså 09-16. Min jobbcoach säger att jag får lägga på de första samtalen om det känns jobbigt och nervös. Det ska nog inte vara några problem. Jag tror att jag fick lära mig det jag behöver av de andra i min grupp.

Jag kommer att ha provitionslön de första två veckorna vilket innebär att jag inte har någon garantlön, utan jag får endast ut det jag säljer för. Jag får 25-50 kr/såld vara beroende på hur många varor jag säljer. När provanställningen gått ut går det över till visstidsanställning och jag får då 70 kr/timmen om jag säljer under 13 varor/dag. Annars blir lönen högre.

Jag fick även ett samtal från socialen idag. De undrade om vi fortfarande är i behov av bidrag. Jag berättade att jag fått jobb, men att det är timanställning och att jag då inte får ut någon lön förrän i juli. Vi behöver alltså bidrag i juni, för juli månad. Vi behöver dock inte så mycket bidrag då hyran på vår lägenhet ligger på 2692 kr/mån + el. Jag hoppas att mamma kan gå in som borgensman. Hon skulle prata med pappa idag. Hon tror dock att han inte vill, men det krävs endast en person som backar upp. Jag ska prata med socialen och hyresvärden imorgon.

Vi får hoppas att allting kommer att gå bra.



Glädjebesked
Publicerat den

I torsdags skickade jag in en jobbansökan till Tre Media Öst AB och idag när vi skulle till Kalmar och hämta köksmöblerna till lägenheten fick jag ett samtal från dem. De sa att mitt CV var intressant och de vill att jag kommer på utbildning imorgon kl.10:00. Jag kommer att få stiga upp tidigt, men det kan det vara värt om jag får jobbet. Jag kommer att tjäna minst 150 kr/timme och då jobbar man kl.09-16 varje vardag. Det är telefonförsäljning jag ska syssla med. Alltså att jag kommer att ringa runt till privatpersoner och försöka att sälja produkter. Det kanske inte är mitt drömjobb, men när det gäller ens första jobb så får man inte vara kräsen. Jag har dessutom ingen gymnasieutbildning, så jag är bara glad att de är intresserade av mig. Erbjuder de mig jobbet imorgon så kommer jag att ta det. Då slipper Björn och jag att gå till Socialen och ansöka om pengar till våra räkningar.

Jag pratade med förvaltaren idag och hon sa att så länge vi skaffar en borgensman så får vi lägenheten. Jag har frågat mamma om hon kan gå borgen för oss och hon kommer inte att ge besked förrän imorgon efter utbildningen. Jag tror inte att det ska vara några problem att hon gör det. Kerstin, som förvaltaren heter, kommer att ringa igen imorgon på förmiddagen. Jag hoppas att hon ringer innan eller efter utbildningen, annars får jag ringa upp henne när jag kommit hem imorgon. Jag hoppas att det inte ska ta alltför lång tid.

Nu känns det som att det inte står still längre. Nu är vi påväg att få både lägenhet och jobb. Det ska bli jättespännande =)