I want a coverup
Publicerat den


Det är snart sex och en halv månad sedan som jag tatuerade mig senast och det känns som att det börjar dra ihop sig för en fjärde omgång. Det blir en coverup av texten I know you by heart, som sitter på vänster underarm, av den anledningen att jag placerade stencilen snett samt att det inte är rätt typsnitt. Det skulle ha varit skrivstil - precis som på den första. Det motiv som jag har spanat in den här gången är en svart/grå kråka som skall symbolisera sorgen efter Kim
Det är tänkt att kråkan skall uppta underarmens fram- och baksida samt kopplas ihop med mina rosor. Man kan summera det som att jag vill göra en sleeve (samma princip som på bild). Det skall dock inte vara några mellanrum/kala områden, utan det skall vara bläck från axeln och ner till handflatan. Jag kommer att kontakta en studio, som heter BlueBird, under våren och höra om det är möjligt att göra en coverup. Det borde inte vara några problem eftersom det är samma/liknande färg på texten och kråkan, men det är lika bra att rådfråga.

Hjärtat samtycker som vanligt inte på grund av att han är rädd för att det skall bli för mycket, men jag har sagt att det blir en sleeve och eventuellt två texter innan det är dags att ge sig. Det är tänkt att barnens namn (förutsatt att jag får några) skall stå i nacken medan det kommer att stå I know you by heart på foten. Den meningen betyder väldigt mycket för mig och jag vill fortfarande ha den, men inte på underarmen. Jag hoppas att Elaine är villig att tortera mig än en gång.



I don't want to continue
Publicerat den

Den fjärde behandlingen ägde rum idag och det gick som vanligt relativt bra - om man bortser från att det kan vara obehagligt när man vrider på nålarna. Det finns egentligen ingenting att säga om behandlingen mer än att jag överväger att avbryta den inom kort. Det känns nämligen inte som att den hjälper i den utsträckning som jag skulle vilja (om den hjälper överhuvudtaget) samtidigt som det börjar bli dyrt då jag måste betala per gång - jag har alltid trott att det är gratis om man har en remiss. Tänk så fel man kan ha!



You don't have to get a job
Publicerat den

Hjärtat har som tidigare nämnt blivit garanterad en fast anställning på firman och vi har i samband med det kommit överens om att jag inte behöver arbeta direkt efter studenten - med motiveringen att jag måste återhämta mig från den ångest och stress som har hemsökt mig det senaste året. Jag vill dock inte att hjärtat skall känna att det är jobbigt att försörja oss båda, utan det skulle vara skönt att kunna bidra med någonting (det kommer kännas som att jag snyltar på honom annars). Jag har av den anledningen börjat söka efter sommarjobb/deltidsjobb och det finns i dagsläget sju stycken tjänster som jag skulle vilja söka - bland annat som butikssäljare i en friluftsbutik, butikssäljare i en möbelbutik, idrottsledare, barnskötare m.m. Det enda som återstår innan jag kan skicka iväg mina ansökningar är ett personligt brev. Det som är så svårt!



Again and again
Publicerat den

Det blev en sjukanmälan även denna morgon av den anledningen att jag, precis som igår, drabbades av magsmärtor i samband med att jag skulle sminka mig. Det innebär att jag endast har varit i skolan fem timmar denna vecka. Det är skandal eftersom jag vanligtvis brukar ha väldigt bra närvaro, men vad skall man göra när man mår dåligt - både fysiskt och psykiskt? Jag har varit i kontakt med dagens ämneslärare och fått information om vad som skall göras till nästa gång vi ses igen. Det är inga stora grejer, så jag skall försöka att beta av allting idag.



Tredje försöket
Publicerat den

Vi misslyckades denna månad då mensen kom i tisdags på BIM+4. Det innebär att jag har oregelbunden mens, men vi hoppas att det inte skall vara ett problem utan att det kan/skall ta sig trots det. Jag vet inte om jag har sagt det, men vi har inte försökt aktivt ännu på grund av att hjärtat inte vill känna sig pressad. Han sade dock tidigare i veckan att han känner sig redo, så vi skall verkligen gå in för det här (inte ha sex lika ofta, tänka på vad vi äter och motionera) efter att mensen har försvunnit. 


Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




He's not going anywhere
Publicerat den

Hjärtat har som tidigare nämnt haft funderingar på att börja arbeta på GameStop i Erikslunds shoppingcenter, men efter att ha övervägt för- och nackdelar har han bestämt sig för att vara kvar på byggfirman. Han vill inte att vi skall behöva leva knapert och oroa oss över ekonomin. Han säger att det är smidigast att köra på säkra kort eftersom vi bland annat planerar att skaffa hus inom ramen av ett år.

Det är tråkigt att han skall behöva tacka nej till ett arbete som han vill ha, men det är samtidigt skönt att veta att vi kan bo kvar i lägenheten utan problem efter studenten. Han har nämligen blivit garanterad en fast anställning efter att provanställningen har löpt ut!



Give me a straight answer!
Publicerat den


Jag har under dagen varit i kontakt med diverse lärare angående släpande uppgifter. Det låter i dagsläget som att det kommer att ordna sig i hälsopedagogiken och samhällskunskap A. Hur det kommer att gå i B-kursen är dock oklart av den anledningen att min lärare sade att jag måste skriva godkänt på provet (som skulle ha gjorts långt innan jul). Jag har föreslagit att jag skall skriva det efter påsklovet och eventuellt komplettera de delar som jag inte klarar samtidigt som jag har efterfrågat en beskrivning av vad som krävs för att bli godkänd i kursen - och någon form av betygsmatris för de uppgifter som inte är inlämnade. Han har varit extremt dålig på det!

Det har gått och går extremt dåligt i B-kursen på grund av att vi inte får tillräckligt med information kring uppgifterna. Det har i princip gått så långt att jag har sagt att jag är villig att ta ett icke godkänt i kursen, vilket är idiotiskt med tanke på hur mina betyg såg ut föregående läsår! Jag skall se om jag inte kan få hjälp av Erik (en lärare som undervisar religion och samhällskunskap A på skolan). Jag skall klara det här!



There's something wrong with me
Publicerat den

Jag skulle egentligen ha varit i skolan och redovisat ett arbete om kulturmöten idag, men det fick bli en sjukanmälan av den anledningen att jag vaknade med ångest samt att jag drabbades av magsmärtor i samband med att jag skulle sminka mig. Jag kände att det var nödvändigt att stanna hemma och vila eftersom jag inte är särskilt produktiv när jag mår dåligt - oavsett om det är fysiskt eller psykiskt. Hur vi skall organisera det här med redovisningen är dock ett problem eftersom det är inlämning ikväll. Jag överväger att kontakta vederbörande lärare och göra en deal med dem. Det kan hända att vi kan arbeta under påsklovet. Det borde vara möjligt, tycker jag.



Where are my keys?
Publicerat den

Jag skulle ha varit i skolan efter lunch, men det slutade med att jag fick stanna hemma av den anledningen att jag inte kunde hitta mina hemnycklar. Hjärtat hade tagit hand om dem under gårdagen när vi var ute och promenerade en sväng. Han hängde dock aldrig tillbaka dem i nyckelskåpet, vilket resulterade i att jag misstänkte att han hade lyckats få med sig dem till jobbet och eftersom han har svårt att gå ifrån bestämde jag mig för att vara hemma. Det är idiotiskt att lämna lägenheten olåst! Det visade sig olyckligtvis att han hade lagt dem i en av sina jackor - som hängde hemma i hallen! Jag tyckte att jag hade letat igenom alla fickor, men tydligen inte. Jag får försöka hålla reda på dem själv i fortsättningen...



BIM+3, andra försöket
Publicerat den

Det känns som att kroppen har börjat signalera att mensen eventuellt kan vara påväg då några av mina symptom har avtagit samtidigt som jag under gårdagskvällen drabbades av en svag mensliknande känsla i livmodern. Skulle det visa sig att det är mensvärk kommer jag att införskaffa femal balans (ett läkemedel mot pms-besvär) av den anledningen att jag har ett hemskt humör mellan ägglossning och bim. Det är nästan så att jag inte orkar stå ut med mig själv och jag tycker synd om hjärtat eftersom det emellanåt kan gå ut över honom. Han påstår dock att det inte gör någonting, men det är väldigt jobbigt för mig. 


Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




You have to make the decision
Publicerat den

Det är snart tre veckor sedan som hjärtat började jobba för byggfirman och det har hittills gått väldigt bra. Han påstår sig trivas, men han har ändå varit i kontakt med en spelbutik i Erikslunds shoppingcenter. Han tror nämligen att det är en bransch som skulle passa honom eftersom det innebär mindre belastning för kroppen, mer kundkontakt samt att han får göra någonting som han upplever roligt. De har i dagarna erbjudit honom en deltidsanställning med arbete tre dagar i veckan som motsvarar cirka tjugo timmar. Han är väldigt sugen på att acceptera erbjudandet, men han har svårt att bestämma sig av den anledningen att han är orolig över hur det skall gå ekonomiskt. Vi har kikat igenom budgeten och konstaterat att det skulle fungera så länge jag fortfarande studerar, men att det kommer att bli knapert efter studenten. Fördelen med situationen är dock att chefen på byggfirman har sagt att han är välkommen tillbaka om det skulle vara så att det inte fungerar på GameStop (som butiken heter).

Hjärtat har varit väldigt kluven och rent av sagt att jag får bestämma hur han skall göra. Jag har dock sagt att jag vägrar eftersom det är han som skall jobba - och framförallt trivas med det han gör. Det råd som han har fått är att han skall göra det som känns bäst för honom och jag har sagt att jag stöttar honom oavsett. Jag vill bara att han skall må bra och om det innebär att vi måste leva efter en strikt budget får det vara så. Vi klarar allt bara vi är tillsammans.



I'm not going to join you
Publicerat den

Jag har under veckan haft funderingar över det här med studenten och efter att ha övervägt för- och nackdelar har jag bestämt mig för att jag inte vill vara med på flaket. Det var sagt att var och en skulle betala en avgift på 440:- till klasskassan, men det känns som att det är slöseri med pengar eftersom man kan använda dem till någonting vettigare. Det är dock inte anledningen till att jag väljer att avstå, utan det är på grund av att jag vill ha en lugn och fridfull dag tillsammans med mina närmaste. Det är inte så att jag kommer att överge mina klasskamrater, utan jag kommer att medverka på studentmiddagen, champagnefrukosten (läsk för min del!), samlingen i klassrummet och utsläppet. Det är mer än tillräckligt i mina ögon i och med att jag inte har någon vidare relation till någon i klassen.



BIM+1, andra försöket
Publicerat den

Jag skulle ha haft min mens igår enligt den senaste menstruationscykeln, men som det är nu känns det som att den inte är på väg. Jag kan inte svara på om jag är gravid eller inte eftersom graviditetstesterna visar negativt. Det känns dock som att det skulle kunna vara någonting då jag har fått fler symptom: svag värk i magen som kommer någon enstaka minut om dagen, småont i brösten, huggningar nedanför naveln och ont i revbenen. Det var någon som sade på familjeliv att jag har typiska symptom för PMS, men jag kan inte hålla med henne eftersom jag aldrig har haft det samtidigt som trettiofem procent av mina symptom anses vara ett tecken på PMS - resterande sextiofem, da? Jag håller tummarna för att det är för tidigt att testa ännu och att det är därför som testerna har varit negativa. Jag kommer att avvakta några dagar och skulle mensen inte ha kommit innan fredag morgon provar jag lyckan igen.


Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




A piece of me is gone
Publicerat den

Jag har under många år haft en vårtliknande utbuktning på tungan, men det har aldrig varit aktuellt att söka läkarvård då den inte har varit till besvär. Den har dock varit en aning öm i veckan på grund av att jag har struntat i att rensa tänderna med fingrarna/tandpetare/tandborste som jag brukar göra i vanliga fall. Den har tack vare det blivit irriterad och skiftat färg från vit till lila. Jag reflekterade inte särskilt mycker över förändringen förrän det oväntade hände: jag hade precis kommit hem från behandlingen och skulle hämta någonting i sovrummet när jag kände någonting segt i munnen. Jag trodde att det rörde sig om matrester som hade lossnat ifrån tänderna, men när jag kikade visade det sig att utbuktningen hade ramlat av! Det var en befrielse eftersom den har varit jobbig emellanåt, men det kändes samtidigt konstigt - som om någonting saknades. Jag har ingen aning om vad det var som satt på tungan, men efter att ha sökt efter information på internet verkar det som att det har rört sig om en vårta. Hur man nu kan få en på tungan......



It's not working
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag skulle till Fysiokliniken för min tredje behandling. Det var som vanligt väldigt obehagligt och det var nästan så att man skrek inombords när sjukgymnasten vred på nålarna. Det var inte den trevligaste känslan, men det är ingenting som man inte står ut med. Det handlar lyckligtvis endast om tjugofem minuter - man vrider på nålarna två gånger.

Jag har haft funderingar på att avbryta behandlingen på grund av att det inte hjälper samt att det kostar varje gång. Jag har säkerligen missuppfattat det hela, men jag har alltid trott att det är gratis om man har en remiss - vilket jag har. Det återstår någon enstaka behandling (två eller tre), sen får det vara nog.



BIM-2, andra försöket
Publicerat den

Jag har inte varit aktiv på väldigt länge och det beror på att jag helt enkelt inte har haft någonting att skriva om. Det känns onödigt att analysera symptom i onödan, så jag har försökt att låta bli och leva med inställningen blir jag gravid så blir jag. Det är klart att man vill att det skall ta sig, men det är inte så att jag blir deprimerad eller besviken i den benämningen att jag känner att jag vill ge upp. Jag är envis! 

Det kändes som att mensen skulle komma i helgen då jag hade hemska smärtor som sträckte sig ned i ljumsken och halvvägs ned på låret. Det var endast en kväll, men det var så illa att jag fick ligga med en värmedyna på max. Det avtog lyckligtvis i samband med att jag sov och jag har inte känt någonting efter det - inte som gör direkt ont iaf. Mensen är beräknad på fredag om man skall gå efter den senaste cyklen och jag har hittills följande symptom (jag som inte skulle analysera):

- Svullen mage
- Ömma bröst
- Konstig känsla i brösten (det känns som att det är på väg att göra ont)
- Trötthet (brukar vara det i normala fall)
- Huggningar i livmoder- och ljumskområdet (särskilt på höger sida)
- Humörsvängningar
- Ökade flytningar (sedan början av veckan)
- Konstant hunger 
- Citronliknande smak i munnen
- Gaser (brukar ha det i normala fall)
- Mensvärk
- Illamående till och från

Jag kunde inte hålla fingrarna i styr, utan gjorde ett graviditetstest i söndags som givetvis var negativt så att det bara skrek om det. Jag hade i och för sig inte förväntat mig någonting annat eftersom jag är inställd på att mensen skall komma - trots att det i dagsläget känns som att den inte kommer att göra det. Jag har dock varit med om att mensvärken har kommit bara någon timme innan mensen, så det är inte omöjligt att det blir likadant även denna gång. Det är bara att vänta och se helt enkelt.


Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




One of those days
Publicerat den

Jag brukar vanligtvis inte reagera när någon har namnsdag, men när jag kikade igenom min femårskalender och upptäckte att det stod Kim ovanför dagens datum vred det sig i hjärtat. Hur kan man glömma bort någonting sådant? Det är inte särskilt konstigt egentligen eftersom det är fem stycken datum som jag skall hålla reda på: när jag blev gravid, när jag fick positivt på graviditetstestet, aborten, beräknad förlossning och namnsdag. Det sistnämnda är inte lika viktigt, men det är fortfarande någonting som jag anser att jag borde lägga på minnet - det handlar ändå om mitt barn...

Jag önskar att jag hade kunnat besöka minnesunden idag, men jag får försöka att trösta mig med att jag svängde förbi en snabbis för åtta veckor sedan. Det känns dock som en evighet sen, så jag skall höra med hjärtat om vi inte kan åka dit nu i vår. Det är så vackert där om våren och sommaren.

Grattis, älskade.



Svar på kommentar
Publicerat den




Det är ett AF-S DX 18-105 /3,5-5,6 G ED VR. Det är dock inte systemkameran som har fångat bilderna på mig och hjärtat, utan det är digitalkameran.



Veckans låt
Publicerat den



Seether - Master of disaster




At the finish line
Publicerat den

Jag är inte den som brukar ge upp, men det känns i dagsläget som att jag är påväg att göra det av den anledningen att motivationen och koncentrationsförmågan är som bortblåst. Det känns inte som att det finns någon mening med att kämpa längre eftersom det inte kommer att ge någon utdelning i slutändan - och med det menas att majoriteten av mina mål inte kommer att uppnås.

Jag vill ingenting hellre än att vara en duktig elev och prestera på en hög nivå, men hur skall man lyckas åstadkomma det när man inte är närvarande? Jag har varit frånvarande i snitt en och en halv timme per vecka de senaste fem månaderna, vilket är skandalöst! Det är ingenting som jag är stolt över, men vad skall man göra när man känner att man behöver ta en paus och fokusera på någonting annat för en sekund? Det är inte konstigt att man är en millimeter ifrån att gå in i väggen. Hur skall man kunna slappna av och leva i harmoni när man ständigt måste vara uppslukad av sina studier?

Det är svårt att se mållinjen när man snavar över banans alla hinder, men jag skall försöka att inte förlora hoppet och den lilla gnista som är kvar. Det är många som har uppmanat mig att sänka mina mål, men det känns snarare som att det är vägledning och hjälp som behövs för att jag skall orka med de få veckor som är kvar. Jag skall ta kontakt med diverse lärare och se om vi kan komma överens om någonting. Jag orkar inte vakna varje morgon med ångest. Jag orkar inte sitta i köket med gråten i halsen om kvällarna...



Eat my socks
Publicerat den

Det händer emellanåt att vi erbjuder Malte att springa fritt i lägenheten och när vi gjorde det tidigare idag fick han för sig att svansa runt mina fötter. Det märktes att han ville ha uppmärksamhet och när jag inte gav honom tillräckligt följde han efter mig in i köket, ryckte mig i strumpan och sprang iväg. Han är bara för gullig, den där!



You're making me sick
Publicerat den


Jag är inte den som brukar bli sjuk, men nu känns det som att någonting är på gång då jag har börjat reagera på varm mat. Jag har inga problem med att äta kalla livsmedel eller rätter, men när det är någonting som är varm blir jag illamående. Det har varit såhär i snart fyra dagar och det är en aning skrämmande eftersom jag har emetofobi - överdriven rädsla för att spy. Det är inte så att jag drabbas av panik, men det händer att jag får ångest av tanken på att jag när som helst kan spy trots att det är över tio år sedan som jag gjorde det senast. Jag hoppas att jag inte är på väg att bli magsjuk eller liknande, utan att det skall vara någonting annat - t.ex. en reaktion. Jag äter i vanliga fall väldigt dåligt och det kan vara så att kroppen reagerar med illamående när jag väl äter. Who knows?




A gift
Publicerat den

Hjärtat fick en tidig födelsedagspresten tidigare under dagen av den anledningen att han under föregående vecka sade att han är i behov av en kalender. Jag lade det på minnet och beställde samma dag en så kallad femårskalender. Det är en tjock kalender som endast är markerad med datum då det är meningen att man skall notera veckodag och årtal själv. Det innebär att man kan använda den så länge det finns lediga rutor. Han blev som väntat väldigt glad eftersom det här var någonting som han verkligen behövde samtidigt som han för första gången på länge upplevde att någon lyssnade på honom. Han uppskattade det och tackade så mycket. Hjärtat har en annan present som väntar, men den får ligga till hans födelsedag - som är i början av maj.

Jag kan avslöja att jag har beställt en kalender till mig själv också eftersom den är smidig och prisvärd.



No more episodes
Publicerat den

Det känns som att den senste behandlingen hjälpte då jag inte har haft några episoder sedan i måndags. Det är en befrielse eftersom jag tack vare det är piggare och gladare samtidigt som koncentrationen har blivit bättre. Jag räknar dock inte med att det kommer att hålla i sig eftersom vissa sjukdomar/besvär tenderar att komma tillbaka. Jag kommer fortsätta med behandlingen och skulle det visa sig att det blir värre (d.v.s. att smärtan vägrar ge med sig) kommer jag att kontakta vårdcentrale igen - så får de komma på en annan lösning.



We can't be friends anymore
Publicerat den

Det har genom åren hänt att jag har valt att säga upp kontakten med några vänner, men det har aldrig hänt att jag har känt mig tvungen på grund av min partner utan det har alltid varit på eget initiativ. Det var det även under gårdagskvällen, men jag gjorde det mestadels för hjärtats skull eftersom jag inte vill att han skall vara svartsjuk eller rent av må dåligt Jag pratade nämligen med Dennis på Skype av den anledningen att jag behövde hjälp inför ett seminarium i historia. Han var klar med samma moment och det kändes i och med det naturligt att vända sig till honom.

Konversationen pågick säkerligen i femtio minuter och hjärtat kunde höra varje sekund eftersom dörren mellan köket och sovrummet var öppen samtidigt som hörlurarna var urdragna. Det märktes att han ogillade att jag pratade med Dennis, men det var ingenting som vi diskuterade förrän idag. Han sade bland annat att det var oroande att konversationen var så pass lugn och det resulterade i att han fick för sig att jag fortfarande har känslor för Dennis. Jag kan med säkerhet säga att jag inte har några som helst romantiska känslor kvar, utan de är endast vänskapliga och kommer aldrig att vara någonting annat. Jag hade aldrig blivit/varit tillsammans med Mikael om jag hade haft känslor för någon annan. Det går emot mina principer.

Det var dumt av mig att prata med Dennis eftersom hjärtat tidigare har pikat om att han ogillar/har ogillat det. Jag hade blivit en aning misstänksam och ledsen om han hade pratat med sitt ex, så jag har full förståelse för honom. Jag kan dock tycka att det är tråkigt när man skall behöva överge sina vänner, men jag älskar Mikael och jag vill ingenting hellre än att det skall fortsätta att gå bra för oss. Jag skulle kunna göra vad som helst för honom.



Quasimodo
Publicerat den


Det verkar som att det inte räcker med paranoia, obsessive-compulsive dissorder, strålande känsla i huvudet och trehundra olika skador (höger axeln, höger långfinger, höger häl och båda knän) utan det skall ständigt tillkomma eller hända någonting nytt. Den här gången handlar det om en utbuktning på skuldran som är lika stor som en hockeypuck. Jag har haft den under en längre period (säkerligen tre år), men jag har valt att strunta i den eftersom den inte har varit till besvär mer än att den har varit något öm i samband med att jag pluggar - pga. att jag sitter fel. Hjärtat har uppmanat mig att kontakta vårdcentralen av den anledningen att han är orolig över att det skall vara någonting allvarligt - som cancer. Jag är dock inte orolig över att det skall vara någonting sådant, utan jag misstänker att det kan vara en fettknöl eller en broskbildning som har uppkommit tack vare misshandeln. Den sitter nämligen på samma sida som min skadade axel.

Det är svårt att beskriva hur denna utbuktning eller knöl ser ut, men den är cirka åtta centimeter i diameter och är mjuk på utsidan, men hård på insidan. Man kan flytta innanmätet om man tar ett stadigt grepp. Trevligt, va?



You're hurting me
Publicerat den

Det är tre och en halv vecka sedan som jag skadade hälen i samband med pärmincidenten. Det kändes som att det var på väg att bli bättre efter besöket på vårdcentralen, men det stannade av där vilket innebär att den fortfarande är hård, en aning öm samt att det är svart i hålet - förmodligen torkat blod som inte har hittat sin väg ut. Jag har haft funderingar på att kontakta läkaren igen, men de kommer med största sannolikhet säga att jag skall fortsätta som vanligt. De sade nämligen samma sak när jag undersökte axeln efter misshandeln och då trodde dem sig veta vad det var som var fel. Jag kommer att avvakta och eventuellt kontakta vårdcentralen igen om det vägrar ge med sig.



I hope it's not getting any worse
Publicerat den

Det är snart en vecka sedan som jag påbörjade behandlingen för den strålande känslan i huvudet och det känns i dagsläget som att det inte kommer att hjälpa av den anledningen att smärtan har förvärrats sedan i onsdags. Det är dock inte samma sorts smärta, utan den har ändrat skepnat. Det är nästan så att det känns som att det är värre idag jämfört med för någon vecka sedan. Jag misstänker att det är kroppens sätt att reagera på någonting som den inte är van vid och jag hoppas att det blir bättre för varje behandling. Jag vill inte ha det såhär eftersom det är obehagligt samtidigt som det är oroande.

Den andra behandlingen gjordes idag och det gick ungefär som senast - enda skillnaden var att det gjorde ont på höger sida och inte vänster. Jag kan inte säga så mycket mer om denna gång eftersom det endast har gått någon timme. Jag återkommer om några dagar - om jag känner någon skillnad.



Obsessive-compulsive dissorder
Publicerat den


Jag har under många år varit paranoid och misstänker att det är en följd av mobbingen - eftersom det var i tidiga tonåren som det började. Diagnosen kom dock inte förrän cirka fem år senare i samband med att jag gjorde en undersökning/utredning på psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Smedjebacken efter det här med mobbingen, misshandeln och aborten. Jag hade aldrig någon som helst tanke på att jag kunde vara paranoid, men jag kände innerst inne att det var någonting fel på mig. Jag minns att pappa sade att diagnosen inte kunde stämma, men efter att ha gjort research kunde jag konstatera att den gjorde det. Det kändes som att en sten lossnade från bröstet eftersom jag äntligen fick veta svart på vitt vad som var fel.

Jag har försökt att handskas med min paranoia, men det har varit väldigt svårt eftersom jag har lidit av det i över ett decennium. Det blev bättre i samband med att jag flyttade till Västerås, men jag har fortfarande en lång väg kvar att gå och jag är osäker över om jag kommer att bli frisk - för det är en personlighetsstörning, en sjukdom. Jag är övertygad om att jag kommer att få dras med det här under resten av mitt liv, men jag kommer att göra vad jag kan för att det inte skall ta över min vardag som det gjorde för några år sedan.

Det är ingen hemlighet att jag är paranoid eftersom jag har nämnt det tidigare, men vad folk inte vet är att jag även lider av obsessive-compulsive dissorder - så kallade tvångstankar eller tvångshandlingar. Tvångstankar kan beskrivas som ihållande, inkräktande tankar och fantasier som ger upphov till ångest och oro medan tvångshandlingar är ritualer som utförs för att dämpa ångest eller förhindra att någonting hemskt skall inträffa. Jag måste bland annat stänga lägenhetens alla dörrar på ett särskilt sätt, gå igenom köket och in i sovrummet när jag skall sova (man kan gå igenom vardagsrummet, men det blir fel), kliva upp på trottoarer och trappor med höger fot först, ta på/av mig skorna på ett särskilt sätt m.m. Jag inbillar mig att någonting hemskt skall hända om jag inte gör det här och får ångest om jag omedvetet gör fel. Det går lyckligtvis över efter några timmar.

(Jag väljer att skriva om det här eftersom det var nyligen som jag konstaterade att jag har OCD)



She finally kissed me
Publicerat den

Denna helg har som väntat varit väldigt lugn. Det har inte hänt någonting särskilt utan vi har endast ätit gott (godis, chips och tacos), kikat på värdelös film, spelat dator/tv-spel, matat änderna samt handlat godis på stan. Jag hade nämligen lovat att Madelens äldsta dotter skulle få ett påskägg av mig i förskott eftersom vi kommer att få besök på påskafton. Jag har ingen aning om vilket sorts godis man kan köpa till en treåring så det fick bli ett kinderägg med Skönheten och Odjuret, Hello kitty-tuggummi, Hello Kitty-skum, Svamp Bob-tuggummi, klubba, gelébjörnar m.m. Det som inte rymdes i ägget (lite mindre än hälften fylldes) åt vi upp - eftersom jag inte ville ge henne för mycket. Vi kikade förbi hemma hos dem kort efter att vi lämnat av Elias och det gick ungefär som senast. Olivia pratar ofta om mig och vi tror att vi har konstaterat varför: hon vet att Micke följer med! Hon är upp över öronen förtjust i honom! Hon skall leka med honom samt pussas/kramas. Jag fick mig en puss för första gången på tre år också - efter att ha lurat henne lite. Hon brukar nämligen pussa personer som ligger och sover, så jag lade mig på soffan och slöt ögonen. Gullunge. Vi stannade inte särskilt länge eftersom Micke skall upp tidigt imorgon i samband med jobbet. Det var iaf lika trevligt som vanligt.



I guess I have to keep you
Publicerat den

Jag har i dagarna funderat över det här med studentklänningen och kommit fram till att den inte skall säljas. Jag har varit intresserad av den i cirka två år och blev överlycklig när jag lyckades få den relativt billigt. Det känns därför dumt att inte behålla samt använda den - vilket också hjärtat tycker. Han vill inte påverka mina val av kläder och säger ständigt att jag skall ha den på studenten om jag vill det och det kommer därför att bli så!



Looking for a new place to live
Publicerat den


Hjärtat berättade under gårdagen att han har haft funderingar över vår gemensamma framtid och han avslöjade bland annat att han vill börja spara pengar till hus och barn - med förhoppningen att vi skall ha det förstnämnda inom ramen av ett år. Det har aldrig förts någon diskussion om vart vi vill bosätta oss, men jag skulle chansa på att vi kommer att stanna kvar i närheten av Västerås - om hjärtat blir erbjuden att vara kvar på jobbet efter att provanställningen har löpt ut. Det kan hända att vi bosätter oss längre söderut om han inte får förlängt, men det förutsätter då att han får en anställning i den staden. Det första vi skall göra är att påbörja ett sparande - sen får vi se!



We want you to feel alright
Publicerat den

Det är ingen hemlighet att min lillebror har haft det jobbigt de senaste åren. Han har bland annat haft det svårt i skolan samtidigt som hans psykiska välmående har pendlat och det verkar som att det är som värst nu. Jag har upprepade gånger bett honom att besöka oss så att han får komma bort och tänka på annat - och han har äntligen gått med på det! Han kommer imorgon eftermiddag och skjutsas hem på söndag. Jag har ingen aning om vad vi kommer att göra under de dagar som han är här, men det ser ut som att vi kommer att ta det lugnt i form av att kika på film och äta godis, spela dator/tv-spel och bowla. Det skall iaf bli skönt att få ta hand om honom för en stund.



I know I can do it!
Publicerat den

Det är idag tre månader kvar till studenten, vilket enligt mig är otroligt med tanke på att det kändes som om det vore igår man började på gymnasiet. Det är skrämmande vad dagarna går fort och man önskar emellanåt att man kunde stanna tiden för en sekund. Det hade varit guld värt av den anledningen att man blir väldigt stressad när man inser hur mycket som skall hinnas med att göra. Jag säger dock som jag har gjort tidigare: jag har klarat det förut och jag kan göra det igen! Det handlar bara om att vara envis och ha målet i sikte. I know I can do it!



I'll get there
Publicerat den


Jag har eventuellt kommit på en lösning som kan minska den stress och ångest som har förföljt mig under de senaste månaderna: veckomål! Det har inte varit aktuellt tidigare av den anledningen att jag helt enkelt inte har haft en tanke på det. Det var inte förrän idag som det slog mig att det kan underlätta eftersom det innebär större valmöjligheter samtidigt som man kommer till insikt med hur mycket man måste arbeta med respektive uppgift för att bli klar i tid. Jag gjorde ett arbetsschema förra året som innebar att jag antecknade vilka dagar jag skulle arbeta med den och den uppgiften. Det gick förhållandevis bra, men det fungerar inte i längden på grund av att risken är stor att man blir rastlös av att arbeta med samma uppgift under en hel dag. Det är lättare och framför allt roligare om man kan variera och byta när man känner för det, men ändå hålla sig till sitt schema.

Jag är osäker över om det kommer att hjälpa, men jag skall göra ett helhjärtat försök i hopp om att jag skall hinna med det som är kvar.




We don't know if it's going to work
Publicerat den

Jag skulle egentligen ha varit i skolan under förmiddagen, men jag fick i måndags lov att meddela min lärare om att jag inte skulle ha möjlighet att närvara på lektionens första två timmar pga. att jag hade en bokad tid på Fysiokliniken. Jag var inte särskilt nervös inför behandlingen i och med att jag har provat akupunktur tidigare, utan jag var snarare nyfiken över hur det skulle kännas att bli stucken med nålar i huvudet - med tanke på att skallen är relativt hård! Det gick lyckligtvis bra, men det gjorde en aning ont när sjukgymnasten satte i samt skruvade på den nål som satt på vänster sida av pannan. Det var nästan så att jag blev orolig, men han sade att det inte är ovanligt att det är obehagligt eller rent av gör ont. Nästa gång kan det vara på en annan punkt.

Behandlingen gick relativt snabbt (cirka en halvtimme), vilket var skönt. Det här var dock inte första och sista gången, utan Dan sade att det säkerligen kommer krävas uppåt fem behandlingar innan man kan avgöra om det har givit ett resultat eller inte. Jag skall tillbaka redan på måndag igen.



We're so happy for you
Publicerat den

Hjärtat har sedan vi blev sambos sökt arbete i och med att han blir rastlös av att gå hemma samtidigt som han vill bidra ekonomiskt. Han har därför besökt arbetsförmedlingen upprepade gånger samt haft direkt- och telefonkontakt med olika företag/firmor. Han var bland annat i kontakt med Västerås flyttningsbyrå AB och det såg i början väldigt ljust ut, men det hände någonting på vägen som gjorde att det rann ut i sanden. Han kontaktade i samband med det en byggfirma som erbjöd honom en provanställning idag! Han skall börja arbeta senare i veckan och kommer att vara hos dem i tre månader - till att börja med.



In your dreams
Publicerat den


Det är fascinerande och en aning skrämmande när man har fyra liknande drömmar inom ramen av någon vecka. De har egentligen handlat om samma sak, men detaljerna har varierat från gång till gång. Jag är den som tror att allting sker av en anledning samt att vissa händelser kan säga någonting om framtiden - exempelvis en dröm eller någonting som upprepar sig i vardagen. Det skulle vara intressant att veta om mina drömmar är en glimt in i framtiden eller om de endast har visat sig pga. min vilja/längtan.



You are suppose to wear me
Publicerat den

Den efterlängtade studentklänningen kom idag. Jag hann dock inte glädjas av den särskilt länge av den anledningen att hjärtat sade att han anser att den är alldels för sexig. Han kom med påståendet att majoriteten av de män som kommer att vara på ceremonin garanterat kommer att spana in mig och han tackade ironiskt för det. Det var inte speciellt trevligt eftersom jag verkligen ville ha den här klänningen, men jag vill samtidigt inte att han skall vara svartsjuk eftersom jag vet hur jobbigt det kan vara - för den som är den svartsjuke. Jag vill att han skall vara positiv gentemot min student samt vara nöjd med mina klädval, vilket han inte är för närvarande.

Jag har valt att skapa en auktion på tradera av den anledningen att det känns som att det är lika bra att sälja den. Jag har sagt att jag kan införskaffa ett par svarta leggings som inte är genomskinliga och han har motvilligt gått med på det, men jag vill inte att han skall vara missnöjd överhuvudtaget utan jag vill att han skall vara lika nöjd som jag. Det kan hända att ingen kommer att buda på den, men det är inte hela världen. Jag kan eventuellt behålla den och använda den vid mer passande tillfällen - t.ex. när man har blivit bortbjuden på middag hemma hos någon, vid jul, om man någon gång får för sig att gå ut och dansa osv. Jag är iaf på spaning efter en annan klänning. Vilken färg samt typ det blir har jag ingen aning om, men det är som med allt annat: det återstår att se.



Syskonkärlek
Publicerat den

Idag hände någonting oväntat - som resulterade i glädjetårar. Det är nämligen så att vi i familjen/släkten inte uttrycker våra känslor för varandra, så när min lillebror sade att han älskar mig kunde jag inte hålla tillbaka utan det brast direkt. Det kändes helt plötsligt som att man hade ett värde - som om man hade någon betydelse. Jag har aldrig varit med om det (inom familjen), utan jag har under många år inbillat mig att jag endast är till besvär. Det har emellanåt hänt att jag har haft sådana tankar som att det hade varit bättre om mina föräldrar aldrig skaffat mig. Jag har bland annat fått höra att pappa inte ville ha fler barn efter mig och det startade en ond cirkel inuti mitt huvud - att jag gjorde någonting fel som resulterade i att han påstod sig vara nöjd. Ninni var tydligen perfekt och så kommer jag och förstör allting!

Jag älskar dig också, brorsan.



Two months
Publicerat den

Två månader av kärlek. Det går fort när man har roligt!



Treatment
Publicerat den

På onsdag skall jag äntligen påbörja behandlingen för den strålande känslan i huvudet. Det är sagt att jag skall prova akupunktur då läkaren på vårdcentralen misstänker att mina episoder beror på muskelspänningar. Det skall bli spännande att se om det fungerar. Jag har hört att det skall göra det på vanlig huvudvärk och/eller migrän, men jag har svårt att tro att det kommer att hjälpa mig eftersom det har pågått under så pass lång tid samt att det inte är huvudvärk, utan snarare små huggningar som kommer och går - flera gånger i timmen. Jag har försökt att beskriva smärtan här tidigare, men det är väldigt svårt eftersom det känns olika från dag till dag - från gång till gång. Jag hoppas iaf att behandlingen skall hjälpa i en sådan utsträckning att jag inte längre besväras. Det kommer säkerligen inte försvinna helt, men det kan jag leva med bara den starkaste smärtan försvinner.



I don't know how much more I can take
Publicerat den

De senaste veckorna har varit väldigt jobbiga av den anledningen att det är väldigt stressigt i skolan - alla släpande uppgifter (bland annat i distanskursen) samt mina höga ambitioner kan vara en bidragande orsak till att jag har konstant ångest! Det har emellanåt varit så illa att jag har gått hem från skolan, sjukanmält mig eller brutit ihop. Det sistnämnda gjorde jag senast idag på grund av att det känns som att jag är på väg att gå in i väggen - tack vare att det helt enkelt har blivit för mycket. Det handlar numera bara om en tidsfråga!

Jag försöker att se det från den ljusa sidan: det är endast tre månader kvar till studentexamen. Det är dock den tanken som ger mig ångest. Tre månader är ingenting ur ett studieperspektiv. Hur skall vi hinna med det som är kvar på bara några veckor?! Jag hoppas att jag skall lyckas komma på en lösning som minskar stressen och som eliminerar ångesten i största möjliga mån, men det ser väldigt mörkt ut av den anledningen att det är svårt att slappna av när uppgifterna blir fler och fler samtidigt som tiden rusar iväg. Jag måste iaf göra någonting och det är snart!



You forgot something
Publicerat den


Vi bestämde oss för att ta en välbehövlig promenad nu på eftermiddagen och det var tänkt att vi i samband med den skulle mata änderna eftersom vi hade gammalt bröd hemma, men när vi kom fram till ån där de brukar hålla till slog det mig att vi hade glömt brödet! Det var tur att jag hade med mig systemkameran iaf - så att jag kunde fotografera när de blev matade av andra som var där.
Vi brukar faktiskt svänga förbi änderna relativt regelbundet eftersom det är väldigt vackert vid ån om våren och sommaren. Det kan hända att vi spenderar många varma kvällar där de kommande månaderna. Jag har bland annat funderat på att eventuellt ha en heldag vid ån (när det har blivit varmare) i form av en picknick och en fotosession - där både änderna och Micke blir fotograferade. Det kan vara mysigt.



You can choose whatever you want
Publicerat den

Jag har börjat fundera över det här med studentpresent då mina föräldrar har sagt att jag får välja/önska mig någonting som kostar cirka 1000-1200:-. Det var först tal om en mobiltelefon, men det är inte längre aktuellt av den anledningen att jag har erbjudits att ta mammas nuvarande då hon skall införskaffa en ny samtidigt som Elias vill ha min. Det känns därför som att det är bäst att acceptera erbjudanten och önska sig någonting annat. Jag vet dock inte riktigt vad jag vill ha, men som det är nu kommer jag med största sannolikhet be om att få pengarna insatta på mitt konto så att de kan sparas till någonting vettigt - t.ex. barn. Det är ingen höjdarsumma eftersom det kostar att bilda familj, men det är en början!



Pieces of chocolate
Publicerat den

Den 26:e april skall vi på chokladprovning i Stockholm! Det var tänkt att vi skulle vänta med det till efter studenten (som en belöning för mitt hårda arbete), men det visade sig när jag var inne och kikade på liveit.se att den sista provningen äger rum torsdagen den 26:e april - så vi sade att det får bli då. Jag är ledig på fredagar, så det gör ingenting att vi kommer hem relativt sent.

Jag har inga särskilda förväntningar när det gäller provningen mer än att jag hoppas på att vi skall erbjudas både vit, ljus och mörk choklad. Jag gillar nämligen inte det sistnämnda.



Jag älskar dig Louise.... för alltid.
Publicerat den


Denna bedårande lilla teckning fick jag av hjärtat idag när jag satt och försökte plugga ute i köket. Han vet verkligen hur han skall göra för att pigga upp mig. Denna sitter numera på kylskåpet!



They make me feel naked
Publicerat den

Denna eftermiddag valde vi att spendera på stan av den anledningen att hjärtat skulle svänga förbi arbetsförmedlingen medan jag planerade att påbörja en uppgift i praktisk marknadsföring (som innebär att man skall fotografera skyltfönster) samt klippa topparna.

Klockan hade precis passerat två när vi skildes åt. Jag gick raka vägen in på Hair Fashion där frisörskan i kassan sade att jag skulle få vänta i cirka fyrtio minuter innan de kunde ta emot mig, men det visade sig att en annan medarbetare hade blivit klar tidigare och skulle vara ledig till kl.15 - då det egentligen var tänkt att jag skulle klippas. Det innebar att de startade direkt.

Kvinnan som stod i kassan när jag kom in började med att platta mitt hår. Vi pratade en stund och hon sade bland annat att hon gillade min utväxt (min naturliga hårfärg), vilket var intressant eftersom kvinnan som klippte mig sade tvärtom - att hon gillade den chokladbruna färgen. Jag konstaterade när jag satt i stolen att jag har tröttnat på att färga håret och det slutade med att jag sade att jag skall spara ut min naturliga färg. Det kommer dock att se förjävligt ut under tiden, men det gör ingenting så länge det blir bra i slutändan!


Jag verkligen älskar långt hår och min största farhåga inför dagens besök var att de skulle ta av för mycket, vilket de i mina ögon också gjorde. Jag har dock förståelse för det eftersom det först och främst var slitet, men det såg ut som ett upp- och nedvänt V om man lade håret på ryggen. Det har blivit så pga. att jag klippte page för två år sedan - som jag lät växa ut. Nu ville de jämna till det och det togs därför någon centimeter extra. Gud, vad jag känner mig naken! Det är dock en tröst att veta att det växer ut snart igen. Här är resultatet, för den som är intresserad.



Graviditetstesterna har kommit!
Publicerat den

Jag har glömt att berätta att graviditetstesterna som jag köpte från tradera har kommit. De kom i tisdags, vilket innebär att jag har ett lager som skall räcka ett tag framöver. Det tar i snitt sju månader för en kvinna att bli gravid, men som det är nu kommer lagret att räcka längre i och med att jag har ett antal på tjugosex stycken tester. Jag har sagt att jag får använda max tre stycken i månaden (innan bim, på bim och efter bim), vilket innebär att de tar slut i december - om det inte har tagit sig innan dess, vill säga. Jag hoppas på att vara gravid innan sommarens slut och skulle det ske kommer jag att skänka bort de som är kvar (eller sälja dem billigt).


Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)