Hämta paket
Publicerat den

Om en stund bär det av mot affären för att hämta ut paketet med rödbetsjuicen. Jag måste erkänna att jag är ganska nervös inför att prova den då det jag har druckit hittills (aloe vera-juice och munkpeppar) har smakat fan. Jag kommer ge det en månads försök i alla fall och om det går att dricka utan att bli illamående/äcklad kommer jag fortsätta. Det dröjer som sagt två veckor innan jag börjar med juicen. Det kommer en update om det då. 



Dumma värk!
Publicerat den

Jag hatar att ha ägglossning (mens också för den delen, men det är två veckor kvar tills jag skall behöva stå ut med det) då det gör så förbannat ont! Det har ömmat i två dagar nu, igår på vänster sida och idag på höger sida. Det gör ondare idag så jag antar att ett ägg är på väg att släppas vilket i sig är bra, men det är irriterande att det skall behöva göra ont. Mensvärk kan man ju lindra med diverse metoder (värmedyna i mitt fall), men jag har aldrig hört att man kan göra detsamma med ägglossningsvärk. Kanske på tiden att jag googlar det 
 
Ni som inte skyddar er, brukar ni ha ont vid ägglossning?



Kommer vi någonsin kunna enas? (haha)
Publicerat den

Det har varit en kort dag idag. Jag har inte gjort annat än att redigera bilder (har inte många kvar nu) och kollat på lägenheten med Mikael. Jag gillade den då den var stor och hade mycket utrymme medan han hade några invändningar. Han tyckte t.ex. att vardagsrummet var alldeles för långt (det blir för långt avstånd till tv:n), att hallarna var konstigt konstruerade och att det var allmänt weird att det fanns en toalett och ett badrum (= ett rum med toalett och handfat samt ett rum med badkar och handfat). Skall man jämföra denna med den vi kollade på för två veckor sedan så är den här ljusår mycket bättre.
 
Just nu kan vi inte komma överens om vi skall tacka ja eller nej. Det känns som att det är bäst att tacka nej med tanke på att det är inflytt på tisdag och vi kommer aldrig kunna få den här uthyrd tills dess... Om det gick att förhandla med HSB och Kopparstaden om att vi får flytta 1/8 hade det varit en annan femma, men det blir svårt nu när det är med så kort varsel. Mikael vill dessutom få den här wow-känslan när han går in i en lägenhet. Då är den värd att satsa på. Han har inte fått den känslan hittills (inte jag heller för den delen) . Vi kanske skulle avvakta och se om vi får komma på visning på en tredje lägenhet som vi har lämnat intresse på. Jag är ganska säker på att den inte kommer passa oss heller. Om jag hade haft ett jobb hade vi kunnat köpa någonting. Jag hatar att vara arbetslös! 
 
Imorgon blir det att hämta ut paketet med rödbetsjuicen och redigera klart bilderna. 



Lägenhetsvisning #2
Publicerat den

Då var det dags för ännu en lägenhetsvisning  Vi skall kolla på en 4 r.o.k. á 100 kvm i centrala BorlängeProblemet med den här lägenheten är att det är inflytt om en vecka och det är 3 månaders uppsägningstid på den vi har nu. Man kan fylla i en blankett om att man vill släppa den tidigare, men det är inte säkert att vår hyresvärd går med på det när det är med så kort varsel. Kan hända att vi får stå med dubbel hyra en månad. Det kan det vara värt tycker jag, men Mikael tycker nog motsatsen. Först skall vi på visning (imorgon kväll), sen får vi se vad som händer. Jag skulle bli försvånad om den som ligger först tackar nej. Det är en fantastiskt fin planlösning! 



När man är på väg att ge upp...
Publicerat den

... kommer den där ljuspunkten som gör att man bara måste kämpa vidare. Jag skriver sällan om barnlösheten och härom dagen hade jag mer eller mindre bestämt mig för att sluta helt, men så igår kväll fick jag ett tips som jag bara måste prova: rödbetsjuice. Effekterna av rödbetsjuice är sänkt blodtryck, vidgning av blodkärl, ökat blodflöde och rensning av restprodukter. Det innehåller också mycket folat, som är bra för celldelningen. Det skadar inte att prova, eller hur? En månadsförbrukning är i alla fall beställd och kommer intas så fort nästa mens har kommit (BIM 10/7). Jag kommer dricka 1 dl om dagen under hela cykeln, inte bara mellan mens och ägglossning som man brukar göra med andra preparat. Det är tänkt att jag skall prova munkpeppar i tablettform också. Jag beställde en burk för några månader sedan, men den har bara legat i en kartong och skräpat. 
 
Tack för tipset, Eva 



Spring hit och dit
Publicerat den

Idag har jag sprungit på stan och uträttat ett par ärenden. Jag har lämnat tillbaka ett par böcker på biblioteket (hade gärna lånat om den ena, men den var reserverad och var tvungen att vara tillbaka senast idag så jag har beställt den på Adlibris), kopierat avtalen från senaste fotograferingen, lämnat ansökningsblanketten om kurser och pratat med Arbetsförmedlingen om a-kassan. Det gick allt som allt bra då jag blev antagen till kurserna (börjar läsa matematik 2 och näthandel 1 den 1/9) och fick en förklaring till varför jag har blivit nekad a-kassa. Jag fick det förklarat för mig att försäkringskassan måste skicka beslutet om jobb- och utvecklingsgarantin till Handels, vilket kan ta ett par veckor. Det är bara att vänta, med andra ord. 
 
Efter allt spring avslutade vi (Mikael följde med mig till stan) med fika på Focus 



Glad midsommar ♥
Publicerat den

Glad midsommar, allihopa  Vad skall Ni hitta på för roligt idag? Jag skall spendera dagen med min fina sambo. Vi planerar att äta frukost/brunch på Subway om det är öppet (vi har inte ätit någonting ännu då vi sov länge) och laga någon god mat här hemma framåt kvällen. Jag skulle gärna fotografera honom också då vi har pratat om det länge, men det får bli en dag då det inte är så kallt ute. Han är långledig för ovanlighetens skull, så det är ingen brådska. Det får bli en dag då det är varmt och skönt ute så att vi slipper frysa  Kvällen kommer jag att ägna mig åt redigering. Jag hade en parfotografering i Ludvika i onsdags, sen är jag inte klar med bilderna från balfotograferingen den 3/6. Jag har att göra, med andra ord. Bara roligt 
 
Imorgon kommer mina föräldrar hit och firar. Om vädret tillåter blir det grillning.
 



Han kan, min karl ♥
Publicerat den

 
Idag kändes det nästan som att Mikael kunde läsa mina tankar. Jag kände mig ensam här hemma och skrev på facebok:"Kan inte min fina komma hem snart? Jag hatar när han jobbar kväll! ( ⌣́,⌣̀)". Vad händer inte två timmar senare, två timmar innan han brukar vara hemma när han har kvällspasset? Han kliver innanför dörren och med en rosbukett i handen! Jag kan inte minnas att han någonsin har gett mig blommor, så jag blev så glad och överraskad att jag fällde ett par glädjetårar 



Beslut om högskolan
Publicerat den

Efter att ha diskuterat saken med Mikael har jag tagit beslutet att tacka nej till höstens utbildningar och göra ett (fjärde) försök att läsa MaB så att jag kan söka till butikschefsprogrammet till nästa år. Jag skall klara det! 



Jävla nötter till arbetsförmedlare
Publicerat den

Jag sitter och kokar bakom datorn just nu då jag idag har fått ett brev från Arbetsförmedlingen där de skriver att de har lämnat felaktiga uppgifter till a-kassan, som då måste vara orsaken till att jag har blivit nekad arbetslöshetsersättning (för alla uppgifter som jag har skickat in har varit korrekta). Jag skickade ett irriterat mail till min handläggare efter att ha läst brevet, för nu är jag trött på det här...
 
 



Lägenhetsvisning och en tur på stan
Publicerat den

Då var man precis hemkommen efter att ha varit i Borlänge en sväng. Vi började med lägenhetsvisningen som var kl.10. Jag var väldigt positiv till en början, men ju mer vi tittade desto mer fel hittade vi: det stora sovrummet var alldeles för litet (kort och avlångt med fönstret på fel ställe), köket var alldeles för litet (våra köksmöbler hade inte fått plats p.g.a. att balkongdörren hade blivit halvt blockerad), klädkammaren var förbaskat ful och opraktisk, vardagsrumsgolvet knarrade och var repigt, internetuttaget satt i sovrummet, gästrummet var extremt litet och fönstrena var obeskrivligt fula. Vi hittade två saker i hela lägenheten som vi gillade och det var kökstapeterna och badrummet, om man bortser från badkaret som Mikael inte gillade. Om bara planlösningen hade varit annorlunda hade den här lägenheten kunnat vara någonting, men den passade tyvärr inte oss så vi får söka vidare. På fredag får vi svar om vi blir erbjuden en visning på en annan lägenhet som vi är intresserade av (4 r.o.k. á 100 kvm). 
 
Efter visningen knatade vi ner till IKEA och kikade lite. Vi har pratat om att köpa en ny soffa (har en vit tomelilla 3-sits just nu) och två bokhyllor. Det märks att vi har olika smaker. Mikael gillar inte den lantliga stilen medan jag älskar den  Det skall bli spännande att se hur det kommer sluta när vi skall inreda kommande hus. Det blir nog bra med efter en och annan kompromiss. Vi gick hem tomhänta idag, annars brukar det slinka med en och annan småsak (oftast galgar och påsklämmor). 
 
Vi avslutade med att äta på McDonalds. Mikael insisterade på att jag skulle välja var vi skulle äta, så det fick bli McDonalds då jag inte har ätit där på hundra år. Det var antingen det eller Tacobar. Vi sade sedan hejdå då Mikael skall jobba stängningspass. Nu sitter jag hemma i lägenheten och undrar vad jag skall göra. Det blir nog lite redigering så att jag blir av med det någon gång. På onsdag har jag en parfotografering i Ludvika och då vill jag inte ha massa eftersläpande bilder att jobba med.



Lägenhetsvisning
Publicerat den

Just ja! Jag har glömt berätta att vi skall på lägenhetsvisning i centrala Borlänge på fredag  Jag blev väldigt paff när Mikael fick "kallelsen" till sin mail med tanke på att vi registrerade oss och lämnade intresse dagen innan. Den här hyresvärden har ett kösystem och vi hann inte ens vara sökande i ett dygn innan vi fick erbjudande om visning. Nu ligger vi dock på plats 10/11 så chansen att få den är väldigt liten, men man vet aldrig. Det skadar inte att kika i alla fall. Då vet vi på ett ungefär vilken standard lägenheterna är hos den hyresvärden. 



Tankar kring studier
Publicerat den

De senaste dagarna har jag suttit och tänkt på det här med studier. Den största anledningen till att jag har valt att söka till högskolan i höst är jag är trött på att behöva vara arbetslös, att det känns som att det är bättre att specialisera sig på någonting och därmed öka sina chanser till jobb. Jag skulle så gärna vilka utbilda mig till butikschef, men jag saknar MaB för att vara behörig till den utbildningen. Jag hade kunnat läsa kursen under våren för att bli behörig, men det tänkte jag på först när det var för sent.
 
Det jag sitter och tänker på nu är om jag skall tacka nej till höstens utbildningar och istället läsa MaB (för fjärde gången...) så att jag blir behörig och kan söka det jag verkligen vill eller om jag skall tacka ja till någon av utbildningarna jag har sökt till hösten och studera halvhjärtat bara så att jag får mig en utbildning. Jag är så rädd att jag kommer ångra mig i slutändan hur jag än gör! 
 
Hur hade Ni resonerat? Jag orkar inte vara arbetslös i 15 månader till (om jag fortsätter ha oturen med mig), men jag vill samtidigt inte göra någonting halvhjärtat.



Jobb- och utvecklingsgarantin
Publicerat den

Igår var jag på Arbetsförmedlingen för att få information om jobb- och utvecklingsgarantin. Jag har tidigare varit med i jobbgarantin för ungdomar och det skiljer sig i princip ingenting. Det finns dock en sak som skiljer sig och det är aktivitetsstödet. I och med att jag inte är berättigad a-kassa kan jag bara få 134 kr/dag, 10 kr mindre per dag jämfört med när jag var med i jobbgarantin. Det känns ganska surt, men det är absolut bättre än ingenting. Som det ser ut nu kommer jag att få börja hos en jobbcoach (igen) och genom dem gå ut på praktik. Jag är dock osäker över om det är möjligt nu med tanke på att många arbetsgivare inte tar in praktikanter under sommaren. Kan hända att jag får vänta till hösten, men då är det väl så. Då har jag tid på mig att fundera över vart jag vill vara (om jag väljer att inte börja studera). Just nu lutar jag åt att höra av mig till butiken i Borlänge som jag var på anställningsintervju hos i vintras. 



Picknick
Publicerat den

Vilken härlig eftermiddag vi har haft!  Den började med att vi samlades på Friskis&Svettis kl.15 för att kika på ombyggnationen och prata om den kommande terminen (jag var där en stund innan för att diskutera ett problem med vår verksamhetschef och hämta företagskortet som skulle finansiera avslutningen). Efter en stund knatade vi vidare till Hemköp där vi inhandlade det som behövdes till picknicken. Vår verksamhetschef hade beordrat oss att slå på stort, så det gjorde vi: två förpackningar med jordgubbar, två ramlösa, två påsar godis (choklad i en påse och övrigt i en annan), två pain riche, en coca cola, en zingo, en kexförpackning, en stor förpackning med chokladflarn, en stor förpackning med chokladbollar, sallad i kruka, rökt skinka, brieost, paprika, bigaråer och ballonger (vi var sex pers.). Det som behövdes utöver det hade jag med mig. Tjejerna tyckte att det var imponerade att jag var så förberedd. Ja, om man har en sån position som jag har vore det ju pinsamt om man inte var det  Sen var det ju också jag som tog initiativet att dra ihop det här.
 
Picknicken hade vi i Läroverksparken, precis bredvid Kristinegymnasiet (mitt favoritställen är det kommer till att fotografera). Vi satt mest och pratade, bl.a. om hur terminen har varit. Vi pratade också om allmänna saker, som vad alla skall göra i sommar och vad de vill jobba med (en tar t.ex. studenten nästa vecka). När vi började känna oss klara var det dags att leka. Det fick bli ballongleken. Den går ut på att man knyter fast en ballong på varje ben. Syftet är att trampa sönder sina motståndares ballonger. Jag var en av de som var sist kvar, men jag vann inte då min sista ballong smällde p.g.a. att den träffade någonting vasst i marken (en pinne skulle jag tro). Det var jätteroligt i alla fall  Lite tråkigt att alla inte kunde komma, men så är det alltid. Det är svårt att hitta en dag som passar alla. Nu är tanken att vi skall dra ihop någonting i sommar så att de som inte kunde vara med idag får chansen att umgås lite. Det blir ju någonting helt annat när man umgås utanför Friskis.
 
 
 
 
 



Avslutning
Publicerat den

I eftermiddag vankas det picknick med mina kära barnpassare då barnpassningen är slut för den här terminen (fortsätter som vanligt igen till hösten)  Det här är första gången som vi har en riktig avslutning tillsammans annars brukar alla funktionärer ha en gemensam, men de är inte särskilt roliga. Jag har tagit initiativet att dra ihop dagens aktivitet och jag tror att det kommer bli jättebra. Just nu sitter jag och försöker komma på lite lekar som vi kan göra. Man kan ju inte vara barnpassare utan att leka, heller 



Tid med Sara
Publicerat den

Idag har jag varit i Smedjebacken/Ludvika en sväng. Det var tänkt att jag skulle umgås med ett par kompisar, men av någon anledning hade jag ingen lust så det slutade med att jag bara var med Sara. Välbehövligt  Vi började med att gå en sväng på marknaden. Jag hittade ett stånd med inredningsdetaljer som föll mig i smaken. Jag stod länge och kollade på sakerna innan jag bestämde mig för att köpa en postlåda och en hjärtformad skål. Det var nära att jag köpte ett servettställ också, men det fick bli en svalkande läsk och en glass istället. Om Ni inte har provat Calippo bubbelgum, gör det! 
 
Efter att vi kände oss klara på marknaden gick vi hem till Sara, där vi satt och pratade (ute på gården). Vi skildes åt efter en stund för att äta och sen bar det av till Ludvika för att bevara hennes gravidmage på bild. Vi hade tyvärr otur med vädret då det var strålande solsken (gillas inte), men vi lyckades få till det i alla fall. Bilderna kommer att redigeras nästa vecka, efter att jag har blivit klar med tidigare fotograferingars bilder. Det har varit mycket på fotograferingsfronten de senaste veckorna. Jätteroligt  
 
Det har väl inte hänt så mycket mer idag, egentligen. Jag har haft en bra dag i alla fall. Det är inte ofta jag har det. 



Okej okej!
Publicerat den

Vad gulliga Ni är som påminner mig när det går långt emellan uppdateringarna  Jag önskar som sagt att jag bara kunde dela med mig av allt som händer i mitt liv just nu, men jag kan tyvärr inte och då blir det långa uppehåll som det har varit de senaste månaderna.

Jag har det väldigt jobbigt privat och som det ser ut just nu står jag inför en stor omställning inom de närmsta veckorna (med en tråkig klang). Hur får Ni spekulera i då jag inte kan avslöja någonting ännu. Jag lovar dock att Ni kommer att få ta del av det som händer när allt är i rullning. 

En sak som jag kan säga däremot, som inte är privat, är att jag har blivit nekad a-kassa. Två dagar efter att jag skickade in kassakorten fick jag hem ett brev från Handels där det stod att de har tagit beslutet att avslå min ansökan. Ena dagen påstår de att jag inte uppfyller arbetsvillkoren (vilket jag gör!) och andra dagen påstår de att de inte har fått in de papper som de behöver från försäkringskassan. Jag kommer med andra ord inte hinna få någon a-kassa innan jag börjar studera... Skittråkigt. Det känns inte som att det är någon idé att vara med i a-kassan om det skall vara så här. Så fort jag har fått antagningsbeskedet kommer jag gå ur. De skall då inte få några pengar av mig!

Blä för allt krångel... Kan det inte få ett slut någon gång? Det är bara krångel i mitt liv just nu. Jag behöver verkligen ha lite tur med mig.