CityGross förmånskort
Publicerat den

Vad snopna vi blev när vi var på väg hem efter att ha tagit en promenad i skogen i det vackra vädret. Vi svängde in på gatan (vi bor längst ner och befann oss längst upp) och skulle precis till att gå förbi en bil med släp när en man plötsligt kliver ur bilen och frågar om vi vill ha gratis frukt. Jag tyckte att det verkade skumt och kopplade inte förrän jag såg att det stod CityGross på hans bröst. Vi tackade ja och han tog fram en korg med äpplen ur baksätet och ett reklamblad från släpet. Vi tackade och gick vidare hemåt. Jag kastade reklambladet av den anledningen att det gjorde reklam för förmånskortet - som vi har! Det var hur som helst snällt av honom (smart om inte annat) och äpplena var jättegoda. Här skall bakas äppelpaj!
 
Jag kan förövrigt säga att förmånskortet är jättebra. Jag tycker att Ni skall skaffa ett om Ni inte redan har gjort det, inte bara för att man får bättre erbjudanden än de som inte har kortet utan också för att man får hem en rabattkupong med 5% rabatt på hela köpet. Våra kom väldigt lägligt!



På visit i Smedjebacken
Publicerat den

Vi har varit en vända till Smedjebacken idag. Mamma och pappa var här på fika i söndags, tror jag att det var, och vi bestämde innan de åkte hem att det var vår tur att åka och hälsa på dem. Det blev just idag p.g.a. att det var hockey på tv kl.16:00 och det var ett perfekt tillfälle för att göra hemmagjord pizza. Jag gillar i normala fall inte hemmagjord pizza, men det är inte så att jag vägrar äta det. Jag tycker bara att det inte är lika gott som på pizzeria. 
 
Vi var i Smedjebacken vid lunchtid. Jag satte mig i vardagsrummet och tittade på tv med mamma en stund medan Mikael spelade med Elias. När mamma gjorde i ordning pizzan passade vi på att knata iväg till Konsum för att köpa någonting att dricka. Jag kunde inte hålla mig från att köpa med godis också. Det blev en påse tuttifrutti och en påse Polly Rocks med choklad, lakrits och citron. Jag tycker att Ni skall prova den om Ni inte redan har gjort det! Jag älskar den med lakrits. Jag blev dock besviken över att det var citron och inte vit choklad. Det hade varit helvetiskt gott. Jag kommer utan tvekan att köpa den fler gånger 
 
Jag är inte särskilt intresserad av hockey och inte Mikael heller. Det blev av den anledningen hemfärd i periodpaus. Vi fick umgås med folket iallafall Det är så trevligt så. Jag har inte så mycket mer att säga om dagen mer än att vi kom hem för någon timme sedan. Jag ville egentligen bara tipsa om Polly Rocks, men det blev lite mer en så.
 
Hejsvejs!



Dagens roliga
Publicerat den

Vi sitter i köket och äter frukost. Jag skivar leverpastej och lägger en skiva åt sidan, på köksbordet. 
 
"Vad är det där?" - Mikael
"Det är en svart fläck från leverpastejen" - Jag
"Jaha. En leverfläck" - Mikael
 
Någon som försökte vara fyndig...  



Praktikplats
Publicerat den

Jag har fått en praktikplats! Jag skall praktisera på H&M i Bergströms galleria i elva veckor, med start på måndag. Jag hörde senast igår att det skall vara svårt att få praktikplats i klädbutiker, men jag kan inte påstå att det var särskilt svårt för min del. Det är dock inte bara att kontakta butiken/företaget som man är intresserad av, som många tror... Jag började med att göra en lista över tänkbara butiker (jag vill göra någonting annat än att assistera idrottslärare) och rangordna dem. Vart ville jag helst vara? Vart är det mest lönsamt att vara? När jag hade ett förstahandsval kontaktade jag butikschefen per telefon och bokade in ett möte med den personalansvarige senare samma dag (det här var idag).

Jag åkte till butiken och pratade med den personalansvarige. Hon verkade väldigt positiv till att jag är intresserad av att praktisera i butiken, men hon ville att jag skulle träffa chefen för säkerhets skull innan vi bestämde någonting. Jag berättade för chefen att jag har läst textildesign i Stockholm, att jag gillar kläder, varför har man annars 50st klänningar i garderoben?), att jag gillar att plocka med saker och att jag gillar att ha flera bollar i luften. Hon tyckte att det lät bra och att jag var trevlig. Jag fick tack vare det hennes godkännande (det är jätteviktigt att man är positiv och trevlig när man är i kontakt med butiken/företaget som man är intresserad av att praktisera hos. Personligheten är A och O!). På måndag skall vi bestämma vilka arbetsuppgifter jag skall tilldelas. Spännande! Jag hoppas att jag får arbeta i/på alla avdelningar, att jag får stå i provrummet och att jag får stå i kassan. Jag vill prova på så mycket som möjligt. Jag tror att mina chanser på arbetsmarknaden ökar markant om jag får göra det. 

Det skall bli så skönt att komma ut och göra någonting om dagarna istället för att sitta hemma och uggla... 




Nu är vi fyra i familjen ♥
Publicerat den

Min lilla flicka är hemma! Hon hämtades i stan imorse och har nu varit hos oss i sex timmar. Hon var något reserverad i bilen, men det blev liv i henne bara vi kom hem och avlägsnade den övre delen av transportburen. Hon ville så gärna utforska lägenheten. Jag vågade dock inte släppa ut henne med tanke på att det är hennes första dag. Jag satte in henne i buren, som verkade vara väldigt intressant. Hon sprang runt och luktade på väggarna, luktade på ovansidan av gallret och ställde sig mot luckan. Hon hade fullt upp med att undersöka buren att hon inte lade märke till Malte. Han lade däremot märke till henne väldigt snabbt. Han blev rädd när han hörde henne och stampade till en gång. Han lugnade dock ned sig och rädslan övergick till nyfikenhet. Han biter i gallret konstant i hopp om att jag skall släppa ut honom så att han kan skutta fram och nosa på henne. Han har fått nosa på henne en gång idag och det gick jättebra. Han var så duktig så! Jag var rädd att han skulle försöka bita henne, att det var därför han bet och slet i gallret, men han pussade henne på pannan och skuttade glatt vidare 
 
Det är en lättnad att de, än så länge, går väldigt bra ihop. Jag förstod att Malte skulle gilla henne och det är roligt att hon gillar honom tillbaka. Jag längtar tills hon blir större så att man kan låta dem hälsa på varandra på golvet (de har fått hälsa på varandra från varsin sida av gallret till Millies bur p.g.a. att han är tre-fyra gånger större än henne). En sak i taget... Nu skall hon vänja sig vid lägenheten och alla som bor i den. När hon har gjort det skall jag börja plocka med henne mer. Hon gillar inte att bli buren med en arm och jag vet inte vad hon tycker om att placeras på rygg (jag brukar ha kaninerna på rygg i knät när jag klipper klorna på dem). 
 
Nej, nu skall jag se hur lillflickan har det  Bye bye!
 



BIM+5. Dag 34. Åttonde försöket
Publicerat den

Jävla skit! Jag fick min mens idag på BIM+5 och det har nu gått så långt att jag inte längre har orken att försöka... Jag har inte pratat med Mikael om det, men jag skulle vilja att vi pausar bebisverkstaden i någon eller några månader innan vi försöker igen. Det kanske är bättre att vi väntar tills vi har kommit igång med någon form av träning och ändrat våra kostvanor. Jag skapade en hälsoblogg för någon månad sedan och nu är det läge att börja använda den - och verkligen försöka ändra min livsstil!
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Självbild
Publicerat den

Nu är jag inskriven och aktiv på ungdomsslussen! Jag svängde förbi en stund igår (inbokat möte) och pratade jag med min handläggare om det här med praktik och hon sade att jag har tio arbetsdagar på mig att ordna en praktikplats och om jag inte skulle ha någon innan den 5/10 kommer hon att ordna en åt mig. Jag har ingen aning om vart jag vill vara, men det är som tur är ingen brådska att lista ut det. Jag var först inne på om jag inte skulle vara på Stadium, men det känns som att det är smidigare att vara i en internationell butik (jag vill göra någonting annat än att assistera idrottslärare) och inte en som bara har sin verksamhet i Sverige. Vi får se vart jag hamnar.

När vi pratat klart om praktik fick jag svara på några frågor om min hälsa och skriva på några papper (man måste göra det när man blir inskriven). Jag fick svara på frågor som hur många gånger i veckan jag duschar, hur bra min sömn är, hur min relation till familj och vänner ser ut osv. Det här med hur många gånger i veckan jag duschar är bara löjligt. Varför skall jag behöva svara på någonting sådant? Jag svarade iallafall ärligt på alla frågor, hur irrelevanta jag tyckte att de var.

Jag har varit på ungdomsslussen idag också. Det är sagt att vi skall vara på praktik måndag-torsdag oh på fredagar är vi på ungdomsslussen och diskuterar olika ämnen. Den här gången diskuterade vi självbild och nästa vecka skall vi diskutera hälsa. Passar mig utmärkt 




En vecka tidigare än beräknat
Publicerat den

Jag fick ett glädjande mail från Ronja, kaninuppfödaren, ikväll. Hon skrev att hon skall till Falun i början av nästa vecka (hon studerar här) och att hon kan ta med sig Millie på måndag eller tisdag om vi vill, så att vi slipper åka hela vägen till Gävle för att hämta henne. Jag har diskuterat saken med Mikael och han säger att han såklart vill ha hem henne, men att vi skall göra det som är bäst för henne. Han är rädd att hon inte skall må bra av att behöva skiljas från sin mamma och sina syskon nu när hon är så pass liten. Hon är dock leveransklar och snart lika gammal som Malte var när jag fick hem honom (han var 9 veckor gammal). Han visade inga som helst tecken på att han mådde dåligt av att flytta och jag är övertygad om att Millie inte heller kommer att göra det. Hon kommer säkert att vara något reserverad de första dagarna, men det är fullt förståeligt med tanke på att det är så mycket nytt att vänja sig vid. Det är bara att ha tålamod och låta henne anpassa sig i sin egen takt.
 
Jag skall göra i ordning Millies bur i helgen (jag hade tänkt att göra det oavsett om Ronja mailat mig eller inte) och se om jag kan hitta en bra matskål åt henne. Det blir en sväng till Djurmagazinet senare idag  Jag vill ha måndag!



BIM+2. Dag 31. Åttonde försöket
Publicerat den

Jag skulle ha haft min mens i måndags, men den har inte kommit än... Jag känner mig inte gravid och om man skall tyda testerna så är jag inte det heller. Jag har testat varje dag sedan i lördags och jag har inte kunnat se någon som helst skymt av ett plus, inte ens ett svagt. Jag har tre stycken testar kvar, men jag planerar inte att använda dem. Varför slösa på dem i onödan när de ändå kommer att vara negativa? Kan inte mensen eller plussen komma så att jag vet vad det är som står på?!
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Jobbgaranti för ungdomar
Publicerat den

Det känns som att man inte gör annat än att springa ärenden på stan... Idag har vi varit på informationsmöte, om jobbgarantin för ungdomar, på arbetsförmedlingen. Informationen beräknades ta en timme, men det gick något snabbare för oss som inte hade alla handlingar klara (Mikael blev kallad till mötet via telefon igår och handläggarna hann av den anledningen inte skriva ut beslutet som måste skrivas på för att man skall få pengar) och som var tvungna att smita iväg innan vårat parkeringstillstånd gick ut. Jag kan inte påstå att informationen var intressant och jag måste säga att det är sjukt vilka höga krav arbetsförmedlingen har! Jag kan inte förstå hur man som arbetslös, oerfaren och outbildad skall kunna söka arbeten i hela landet - och att man måste tacka ja om man blir erbjuden en anställning. Hur skall man kunna göra det om man inte står i bostadskö eller av någon anledning blir nekad bostad, inte har någon möjlighet att pendla, inte har någon möjlighet att flytta, inte har någon möjlighet att ha dubbla boenden osv? 
 
Det är frivilligt att skriva in sig i jobbgarantin, men vi är så illa tvungna p.g.a. socialförvaltningen (de vill att man gör vad man kan för att bidra till sig egen försörjning; söka alla bidrag som går, vara inskriven på arbetsförmedlingen och medverka på deras aktiviteter, söka arbeten osv). Mikael blir avanmäld från a-kassan, som numera utbetalas av försäkringskassan, om han inte är inskriven i jobbgarantin och jag kan tacka nej om jag vill, men priset är att vi inte blir beviljade ekonomiskt bistånd av socialförvaltningen. Jag tror inte att vi skall behöva söka fler bistånd, men det är ingen idé att chansa... 



BIM. Dag 29. Åttonde försöket
Publicerat den

Jag satt och räknade igår och kom fram till att jag har BIM idag, inte igår! Jag har än så länge inte fått någon mens och det verkar som att den inte är på väg - om man ser till symptomen: ingen mensvärk och den ljusbruna flytningen har inte synts till. Jag har tagit tre stycken graviditetstest de senaste dagarna (ett test om dagen sedan i lördags) och alla har varit negativa. Det kan vara så att jag har testat för tidigt eller att mensen är sen, så jag avvaktar till på onsdag för att se om det är det sistnämnda. 
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Ungdomsslussen
Publicerat den

Jag sov inte särskilt bra inatt av den anledningen att jag inte kunde sluta kolla på klockan. Jag hade ett alarm inställt på min mobiltelefon som påminde mig om att jag skulle knata in till stan och skriva in mig på Ungdomsslussen (på order från socialförvaltningen). Jag klev ur sängen kl.10:00 och var inne i stan två timmar senare - efter att ha ätit frukost och gjort mig i ordning. Jag hade ingen aning om att de hade lunchstängt mellan kl.12:00-13:00 (det stod ingenting om det på hemsidan), men personalen var snälla och släppte in mig iallafall. Jag fick sitta och vänta i ett separat rum i en halvtimme p.g.a. att karln som har hand om inskrivningarna var på lunch - såklart!  Han kom tillbaka kl.12:40, men jag blev inte inskriven idag utan jag skall skrivas in på torsdag. Han ville mest höra vad jag läste på gymnasiet, höra vilka arbetsplatser/yrken jag har i åtanke och se mina slutbetyg. Jag fick beröm för mina betyg innan jag gick också. Jätteroligt! 



Sandra 1.0
Publicerat den

Idag har jag fotograferat ännu en gång. Den här gången fick Sandra och hennes familj stå framför kameran. Hon ville ha några bilder på sina söner, men det slutade med att jag fotograferade allihopa - både individuellt och tillsammans. 
 
Här kommer tre stycken bilder på Sandra. 




Det blev nog ingenting den här gången heller...
Publicerat den

.... och där kom mensvärken! Jag kan dock inte påstå att den är särskilt stark, men den har en tendens att öka i intensitet på bara några timmar - så jag är övertygad om att den kommer imorgon. Helvete!

Härmed ger jag Er mitt ord på att jag ger upp om jag inte är gravid. Jag orkar inte hålla på och kämpa till ingen nytta. Det verkar inte som att jag skall ha barn, så varför ens försöka? Nej, nu blir det att satsa på fotograferingen och träningen.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Dag 27. Åttonde försöket
Publicerat den

En dag kvar innan mensen är beräknad! Jag känner mig inte gravid, men det känns inte heller som att mensen är på väg då jag inte har någon mensvärk - ännu. Jag har haft en svag känsla i magen i några dagar, men det har bara handlat om några enstaka sekunder per dag så jag kan inte riktigt avgöra vad det är för någonting. Humörsvängningarna har dock blivit bättre, men jag är tröttare än vanligt och brösten ömmar så mycket så att det känns som att de skall ramla av... Jag har inte tagit några graviditetstester och planerar inte att göra det heller. Jag vill se om mensen kommer först. Det kan vara så att den är några dagar sen bara. Jag har ändå en cykel på 28-32 dagar (vanligtvis 28-30 dagar).
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Marit Anne 1.0
Publicerat den

Jag bara älskar att fotografera! Här kommer några bilder från dagens fotografering med Marit Anne och hennes dotter Maja. Jag hade inte tålamod att pilla med inställningarna och bilderna är av den anledningen halvtaskiga, men det är en del av processen. Jag räknar inte med att alla bilder skall bli bra, utan jag måste ta dåliga bilder för att kunna utvecklas. Hur skall man annars kunna se vad man behöver förbättra? Jag tycker iallafall att det är jätteroligt att fotografera och jag kommer att fortsätta öva. Övning ger färdighet, you know.

Jag är någorlunda nöjd med dagen. På söndag skall jag fotografera en hel familj. Nervöst, men jag ser fram emot det. 
 



Mikael 3.0
Publicerat den

Idag har jag fotograferat Mikael... igen  Här kommer tre smakprov av resultatet.
(fler bilder finns på FlickR)




Bilder på lägenheten
Publicerat den

Jag har glömt att visa hur vår lägenhet ser ut! Jag har dock gjort några små ändringar i gästrummet och i vardagsrummet, men det är ingenting som jag känner att jag behöver visa... 

                       Hallen ↑                                                Köket ↑                                           Matplatsen ↑
                  Badrummet ↑                                         Gästrummet ↑                                      Vårat sovrum ↑
                                                               Vardagsrummet från hallen ↑
                                                                Vardagsrummet från balkongen ↑
 
Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliteten. Jag orkade inte hålla på och pilla med inställningarna för att de skulle bli bra...



Dag 22. Åttonde försöket
Publicerat den

Nu är det bara sex dagar till en veckan kvar innan mensen är beräknad. Jag borde dock inte kunna vara gravid den här gången då jag inte har haft ägglossning (vad jag vet iaf). Jag kände av en ökad flytning på dag 8 och började testa på dag 9. Första dagen fick jag två svaga streck, andra dagen fick jag två streck som var svagare än dagen innan och på tredje dagen var testet blankt (jag fick bara ett streck istället för två, som man skall ha). Jag hade iofs inte ätit någonting på den tredje dagen, så det kan hända att det berodde på det. Jag hoppas att jag missade ägglossningen med testerna bara. Jag har fyra förklaringar till det här; jag hade ägglossning innan jag började testa, jag hade ägglossning under de dagar som jag pausade med testandet (jag pausade dag 12-15 och efter dag 19), jag hade en sen ägglossning eller att jag inte hade någon ägglossning alls. Det återstår att se. Jag borde inte vara  gravid och är det så att jag inte är det så tänker jag börja med testarna samma dag som mensen försvinner för att vara säker på att jag inte missar ägglossningen. Det borde ta sig snart, tycker jag!

De symptom som jag har hittills är trötthet, humörsvängningar, ömma bröst och en tryckande känsla i magen. 
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Mikaels arbetsintervju
Publicerat den

Mikael har varit på arbetsintervju idag. Han skulle ha varit på den i måndags (3/9), men den blev framflyttad en vecka p.g.a. ett missförstånd. Han verkade intresserad av arbetet innan han åkte, men han kom tyvärr hem och var osäker över hur vi kommer att klara oss ekonomiskt om han tackar ja. Lönen är baserad på hur mycket man säljer (provision) och om han inte skulle sälja särskilt bra eller inte alls (det har aldrig hänt... inte än iallafall) går han tomhät. Vem vill arbeta 40 h/v utan betalt? Han tycker att det är alldeles för riskabelt med tanke på att han blir av med sin a-kassa om han skulle börja arbeta på Sector alarm, men han har inte bestämt sig ännu. Rikard, som han pratade med, kommer att kontakta Mikael senare i veckan - så att han hinner tänka igenom och diskutera saken med mig. Jag tycker dock inte att det är någonting att diskutera. Han skall göra det som känns bäst för honom, men han säger att han vill göra det som är bäst för oss. Jag kommer hur som helst inte att påverka hans beslut.



Du är vacker ♥
Publicerat den

Jag måste seriöst ha världens snyggaste pojkvän!  
(bild från dagens fotografering. Jag provade att fotografera i närheten av ett fönster)
 



Övning ger färdighet
Publicerat den

Jag är medlem i en facebook-grupp som heter Falun och igår kväll skrev jag ett logginlägg där jag frågade om någon var intresserad av att bli fotograferad. Jag förklarade att jag inte tar någon avgift p.g.a. att jag vill fotografera för nöjets och utvecklingens skull (jag behöver öva!). Jag trodde aldrig att någon skulle svara, men det har ramlat in intresseanmälningar idag och jag har nu, än så länge, en inbokad gravid- och barnfotografering på fredag kl.10 och en familjefotografering på söndag kl.13. Jätteroligt! 



McFlurry Marabou jordgubb
Publicerat den

 
Jag sprang in på McDonalds idag när Mikael och jag var på kupolen. Han skulle lämna in sitt CV i en butik som söker en butikssäljare. Jag gick in på BR-leksaker en sväng medan jag väntade på att han skulle bli klar, men jag hittade ingenting intressant så jag knatade vidare mot McDonalds då jag var sugen på glass. När jag kom dit såg jag att de hade en ny smak: Marabou jordgubb. Det lät väldigt gott och bilden såg väldigt aptitretlig ut, men glassen levde inte upp till förväntningarna. Chokladbitarna var goda, men jordgubbssåsen var ingen höjdare... eller det var inte jordgubbssås. Det var jordgubbssylt på tub! Jag hade lika gärna kunnat göra den här glassen själv. Jag tycker att de skall återinföra McFlurry med lakrits. Den var helvetisk god! 



Vad roligt att Ni hänger kvar!
Publicerat den

Vad gulliga Ni är som har tålamod och kikar in emellanåt trots att jag är väldigt dålig på att komma ikapp med uppdateringenDet har varit så mycket de senaste veckorna och bloggen har tyvärr kommit i sista hand p.g.a. att andra saker har varit viktigare, men inte nu längre! Nu skall jag lägga ned allt vad Facebook heter och bara fokusera på bloggen (jag menar inte att jag sitter på Faceboop hela dagarna, utan snarare att det är lättare att sitta och prata med folk där än att uppdatera här - iallafall när man är så petig med orden som jag...). Jag kommer att vara online via Facebook messenger, men hemsidan är inte längre intressant. Jag vill satsa hundra procent på bloggandet. Jag älskar att skriva! 



8 månader
Publicerat den

Jag kan inte förstå att jag och Mikael redan har varit tillsammans i 8 månader Nu är det bara
4 månader kvar till vi har varit tillsammans i 1 år. Ett helt år! Det är inte klokt vad dagarna springer iväg. Jag måste dock erkänna att det finns en tråkig sak med att vi snart firar vår första årsdag och det är att vi inte har nått våra mål... Vi har några saker som vi skulle vilja göra innan årsskiftet, men det ser i dagsläget inte ut som att det kommer att bli av p.g.a. vår ekonomiska situation. En av sakerna som vi skulle vilja göra är att skaffa en bättre bil. Mikaels Volkswagen Passat är nästintill fallfärdig och kommer med största sannolikhet att bli icke godkänd på besiktningen i oktober. Han överväger att sälja den och skaffa en barnanpassad Volvo (jag har tjatat om en familjebil). 
 
En annan sak som vi skulle vilja göra är att skaffa hus. Jag har ingenting emot att bo i lägenhet, men jag vill att våra barn (om vi får några) skall ha samma möjligheter som jag hade när jag var liten. Jag kunde t.ex. leka på gården utan att behöva känna mig iakttagen, jag kunde kolla på tv sent om kvällarna utan att det gjorde någonting, jag kunde lyssna på hög musik utan att grannarna kom och klagade osv. Jag vill inte vara den som stör... Nu handlar det dock inte bara om att jag inte vill störa grannarna. Jag vill ha ett hus av den anledningen att det känns lättare, bekvämare och mer tryggt. Jag vill ingenting hellre att vi alla skall känna oss trygga. Jag säger inte att vi inte är det här (jag skulle utan tvekan kunna uppfostra våra barn här då det är ett lugnt och fint område), men det känns som sagt bättre med hus. 
 
8 månader var det, ja! 



Namnen på plats
Publicerat den

Nu har vi fått våra namn på dörren och nere i entrén! Jag såg att den gamla namnskylten satt kvar när jag kom till lägenheten i fredags, men jag hann aldrig kontakta bovärden av den anledningen att hans arbetsdag var slut Marie överlämnade en av nycklarna. Igår när vi var till bobutiken för att hämta ut de resterande två påpekade jag att vi vill att namnskylten byts ut (det kan vara en fördel om brevbäraren vet vart han skall göra av vår post!), men de kunde inte göra någonting åt det utan föreslog att vi gör en egen namnskylt och kontaktar bovärden - som har hand om det mesta i området. Han var här innan lunch, men han nästintill vände i dörren p.g.a. att han var tvungen att ordna ett nytt lås. Du som är boende hos Kopparstaden får tre stycken nycklar som är numrerade 1-3, men vi hade en nyckel med en 1:a på och två stycken nycklar med en 2:a på. Hur det var möjligt vet vi inte med tanke på att man inte får kopiera nycklarna (en teori är att nyckel nummer 3 har kommit bort och att man har valt att kopiera nyckel nummer 2). Nu är namnskylten och låset på sin plats iallafall.

Mamma har varit och hälsat på idag också Hon hade ett ärende här i Falun innan lunch och svängde förbi, med kaninburen som jag skall få låna av min syster, på vägen hem. 




Millie billie
Publicerat den

 
Hon har blivit så stor, flickan min (24 dagar gammal) 



Första dagen i den nya hemmet
Publicerat den

Nu börjar det bli ordning och reda här hemma! Jag plockade med småsaker hela kvällen igår medan Mikael skruvade ihop vår nya säng. Han hade i samma veva, av misstag, sönder min vita spegel som jag fick av mamma och pappa när jag flyttade till Västerås för två år sedan. Jag gråter dock inte över det av den anledningen att jag planerar att köpa en rektangulär (den här hade åtta kanter) i en mörkare färg, men det var tråkigt att den skulle behöva gå sönder. Jag hade kunnat sälja eller ge bort den, om inte annat... Jag måste bara säga att det blev en jävla smäll när den ramlade i golvet! Jag var helt säker på att grannarna skulle komma och fråga vad fan vi höll på med (de skall vara duktiga på att klaga), men de gjorde de inte som tur var. Det hade varit pinsamt, nästintill skamligt, om vi fått skäll första dagen.
 
Det börjar bli väldigt fint här hemma. Det är några detaljer som måste ändras (köpmansdisken skall målas vit och några möbler skall flyttas), men annars är jag jättenöjd med lägenheten i allmänhet. Ett plus till att vi har internet, hemtelefoni och digital-tv. Det kan vara skönt att bara ta det lugnt resten av helgen.