What's wrong?
Publicerat den

De senaste dagarna har jag varit väldigt deppig och det beror på ett flertal saker. Jag är bl.a. stressad över att jag har så många arbeten som ska vara klara v.45 och jag har inte ens kommit halvvägs då jag har fastnat. Dennis har lovat att han ska hjälpa mig, men jag måste först återfå fokus istället för att tänka för mycket på annat runt omkring.

Någonting som jag tänker på väldigt ofta, jag skulle vilja säga dagligen, är mig själv. Under mina 20 år har jag inte kunnat lista ut vem jag är och det är någonting som jag så gärna skulle vilja göra. Jag känner delar av mig själv, men inte hela människan och jag tror att det är en anledning till att jag har mått och mår som jag gör. Jag känner mig halv. Undrar vart den andra halvan har tagit vägen.

Jag vet vad jag vill få ut av livet och jag har mina mål, men det som saknas i mitt liv just nu är självkänsla och självförtroende. Jag tror att det skulle ha en stor inverkan på mig.

Rent generellt så mår jag inte dåligt, men det händer att jag börjar att tänker på saker och när jag väl gör det är det svårt att sluta. De senaste två dagarna har jag haft ångest över hur jag ser ut och jag kan inte sluta tänka på hur jag ska bära mig åt för att förbättra det.

Jag vet inte om många känner till det, men jag har under många år äcklats av mig själv och jag antar att det beror på min uppväxt och mina erfarenheter vad gäller förhållanden. De finns de som har sagt att jag är mullig trots att jag är 165cm och väger 55kg, vilket har gjort att jag fått en ganska skev bild av hur en man vill att hans kvinna ska se ut. Jag har alltid uppfattat det som att den ultimata kvinnan ska vara lång, överdrivet smal, blond, stora bröst och en grym självkänsla. Den beskrivningen stämmer inte in på mig ett dugg och det har gjort att jag känner mig oduglig.

Dennis har många gånger sagt att han älskar mig precis som jag är, eftersom det är jag, men trots det känner jag mig inte duglig. Det spelar ingen roll hur många gånger han säger att jag är perfekt, det går inte in i skallen. Den dagen jag är perfekt är den dagen då jag är nöjd med mig själv. För tillfället känns det som att den dagen är en evighet bort.

I samband med mitt förhållande med Billy nämnde jag det här med bröstförstoring och det är inte förrän nu som jag faktiskt överväger att göra en. Jag vet att många karlar föredrar äkta, men jag har också hört att det är attraktivt med en god självkänsla. Någonting som jag inte har haft på flera år. Jag vill kunna gå med huvudet högt och vara nöjd med mig själv istället för att gömma mig i bakgrunden nu eftersom jag skäms så mycket över mig själv.

Under en längre tid har jag känt mig som hälften man, hälften kvinna och det beror på att jag är så pass kurvig nertill, men inte upptill. Eftersom jag lagt mitt förflutna bakom mig (någorlunda) tror jag att det är den största anledningen till att min självkänsla är så pass låg idag och i dagsläge känns det som att det endast är en bröstförstoring som kan få mig att bli nöjd med mig själv.

När jag ser hur fina alla blivit kan jag inte låta bli att bli avundsjuk. Alla har någonting som inte jag har och för tillfället är det en personlighet och ett fint yttre. Jag har haft samma kupa sen jag var 14 år och jag tycker att det är pinsamt. Som om jag stannat i utvecklingen i förtid.

Många tycker säkert att jag är löjlig som känner såhär, men det är tyvärr ingenting jag kan råför. Jag hoppas på att jag en dag ska ändra uppfattning om mig själv så att jag slipper gå igenom någon operation, men det är som med allt annat: det återstår att se.

Förutom min osäkerhet över mig själv är jag deppig över tisdag. Domen fastställs då och jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Det kanske är bäst att inte ha några förväntningar alls då jag är rädd för vad de kommer att komma fram till. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska ringa till domstolen på eftermiddagen och fråga vad domen blev eller om jag ska invänta brevet. Brevet kommer jag att få vilket fall som helst, så jag funderar nästan på om jag inte ska vänta in det eftersom jag är så otroligt rädd för vad de ska säga om jag hör av mig via telefon. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta innan det dimper ner i brevlådan.

Nej, nu skiter jag i det här och fortsätter att läsa i min bok så att jag kan påbörja recensionen någon gång!



Önskelista
Publicerat den

Jag tänkte att jag skulle utöka min önskelista lite grann. Har nu upptäckt denna på Bon Prix. Det blir inga fler bikinis för min del, utan det får bli baddräkter/monokinis.



Baddräkt/monokini
Publicerat den

Efter gårdagens lektion i simhallen konstaterade jag att det är dags att köpa nya badkläder då de jag har nu är för små. Jag har under dagen kikat lite grann på internet och hittat en brun baddräkt/monokini från Bon Prix som jag vill ha. Jag visade den för Dennis för en liten stund sedan och berättade att jag vill ha den. Då sa han att jag får den. Frågan är bara om han kommer att köpa den till mig i julklapp/födelsedagspresent eller om han menade att jag kan få köpa den. Oavsett så vill jag ha den.



Marabou vinter vit
Publicerat den

När jag för några dagar sedan gick på affären för att köpa bl.a. balsam upptäckte jag att Marabou kommit ut med en ny chokladkaka, vinter vit. Eftersom det är en limited edition kunde jag inte låta bli att köpa den. Det är en vit choklad med smak av vanilj och den kostade mig 19,90:-, en vanlig chokladkaka kostar annars 18,90:-.

Jag tycker personlingen att den är jättegod och vill därför rekommendera den till er chokladälskare. Passa på att prova den nu innan den tar slut. Själv har jag 3st i skafferiet *blink blink* 

Den får helt klart betyg 5/5. Utan tvekan!

Jag hoppas att de kommer att fortsätta med denna, för den är verkligen god.




NU är det höstlov.
Publicerat den

Nu är det officiellt. Det är höstlov! För inte så länge sedan kom jag hem efter att ha spenderat 3h i Klöverhallen. Det var bågskytte, innebandy och dodgeball som stod på schemat, men eftersom vi delade in oss i två grupper hann inte min grupp spela dodgeball. Jag lider dock inte över det eftersom jag ändå hade roligt. Speciellt på bågskytten. Till en början gick det hyfsat, men efter att alla i klassen förutom jag och Alexandra gått hem gick det betydligt bättre.

Under tiden då klassen fortfarande var i salen satte instruktören upp ballonger på tavlorna och det fanns en jätteliten ballong som inte ens han träffade. När Alexandra och jag sedan var själva tyckte han att det gick så bra för mig att han tyckte att jag skulle försöka träffa den (den satt i 10:an). Jag var väldigt nära hela tiden (träffade 7-9)och efter 10-20 min träffade jag den äntligen! Då tackade jag för mig och gick hem. Det kunde inte bli så mycket bättre.

Jag kände av axeln och långfingret på slutet, men har inte ont nu såhär efteråt vilket är skönt. Jag kan alltså njuta av höstlovet om jag inte får några skador på träningarna, vilket jag inte brukar.

Det finns nog inte så mycket mer att säga om dagen. Den har varit bra och jag hoppas att den fortsätter att vara det.



Höstlov
Publicerat den

Morgonen inleddes med hälsopass i simhallen. Vi körde kondition och vattenpolo (utan de "fina" mössorna), vilket kändes helt okej. Jag har dock konstaterat att jag måste köpa en ny bikini eftersom jag för det första såg ut som en gammal kärring för att bikinitrosorna var fyrkantiga och för det andra så har jag gått upp några cm runt låren (väger fortfarande 55kg) vilket gör att det ser förjävligt ut. Underdelen stramade åt så hårt att fläsket vällde över, eller hur man ska säga. Det låter säkert värre än vad det var. Jag tror inte att någon tänkte på själva fläsket, utan bara att trosorna såg förjävliga ut. xD

Jag funderar nu på om jag ska köpa en ny bikini eller investera i en monikini. Jag tror att det skulle se bättre ut på mig. Frågan är bara om jag ska vänta med att köpa det till sommaren eller om jag ska önska mig det i julklapp/födelsedagspresent ? Det är nämligen så att jag inte brukar önska mig någonting eftersom jag oftast aldrig får det, men jag kanske kan önska mig någonting litet. Som en bikini/monikini.

Det var först tänkt att jag skulle önska mig en titanstav till läppen, men igår blev jag så frustrerad på att jag tuggar eller slickar på ringen att jag gick till Magic Lines och köpte en direkt. Jag har alltså en stav i läppen nu vilket känns mycket bättre. Det känns som att jag har fått tillbaka min mun på något sätt eftersom det inte är någonting i vägen. Jag kan t.ex. stänga munnen ordentligt nu. Det kunde jag inte med ringen.

För tillfället sitter jag hemma i köket. Jag hade ingen vidare lust att hänga på stan i 2h, så jag åkte hem för att tvätta håret och äta. Jag börjar nästa lektion kl.13:00 och då är det bågskytte, innebandy och dodgeball som står på schemat. Det ska bli spännande. :) Efter lektionens slut är det dessutom höstlov och jag har en hel del som ska göras, bl.a. ska jag läsa ut en bok på 332 sidor (har läst ca 50%), skriva en recension på den på engelska, förbereda min muntliga uppgift om vittnesplikt och sedan ska jag skriva en epokresa i form av en berättelse på engelska. Jag har alltså mycket att göra och jag hoppas att jag hinner. Tre av uppgifterna ska vara klara 11/11, så det blir att lägga på ett kol. Jag tror dock inte att jag kommer att arbeta särskilt mycket med dessa idag eftersom det faktiskt är fredag. Jag känner att jag vill ta det lungt och mysa lite med Dennis.

Det är inte bestämt vad vi ska göra i helgen eller på lovet, men det låter som att vi kommer att få besök av mina föräldrar alternativt Dennis föräldrar. Jag har även träningar må, ons och torsdag som jag tänkte gå på. Annars kanske vi kan gå på stan eller någonting. Det visar sig.



3 månader som sambo
Publicerat den

Idag har Dennis och jag bott tillsammans i 3 månader och det har fungerat jättebra. ♥ Jag trivs otroligt bra med honom och jag är så himla glad över att han föreslog att vi skulle flytta ihop. Det är något av det bästa jag har gjort bortsett från att ha blivit tillsammans med honom, förstås.

För tillfället är han i skolan och jag saknar honom lika mycket som jag alltid gör när vi är ifrån varandra. Det spelar ingen roll om det är för 10min eller 5h. Jag saknar honom lika mycket.
♥ Jag känner mig trygg och säker med honom, vilket jag inte har gjort med någon annan tidigare. Iaf inte på det här sättet. Jag tror och hoppas på att folk ser att jag är lycklig, för det är jag.


Jag älskar dig, Dennis. Mer än du anar.



Födelsedagspresent/julklapp beställd
Publicerat den

Tidigare idag beställde jag Dennis julklapp (det får bli så) och för kanske ½ h sedan beställde jag även hans födelsedagspresent. Har jag otur kommer de att gå in genom brevinkastet, så jag hoppas att jag kommer att hinna hem innan honom om dagarna vilket jag dock tror att jag gör. Risken finns då att den ena saken går sönder då den är ganska skör, så jag hoppas att de levereras till posten istället så att jag kan få hämta ut dem.

Jag skulle tippa på att hans julklapp kommer tidigast fredag. Frågan är bara vart jag ska gömma den/det tills jul ? Inte för att han skulle gå och leta efter den/det, men jag vill inte att han upptäcker saken av misstag. Hmm ?



Födelsedagspresent/julklapp beställd
Publicerat den

De senaste veckorna har jag setat och funderat över vad jag ska köpa till Dennis i födelsedagspresent respektive julklapp. Det tog en stund innan jag bestämde mig för vad jag skulle ge honom, men jag ångrade mig imorse när jag fick ett litet tips på Facebook.

Jag har pratat med Dennis om hur mycket presenterna får kosta och han sa att de får inte kosta tusenlappar, vilket de definitivt inte kommer att göra. Jag passade på att fråga honom om 500:- är för dyrt (presenten kostar inte så mycket/lite, men ville ändå höra mig för), men han tyckte att det var okej och jag beställde därför en sak till honom idag.

Det är inte bestämt om jag ska ge honom denna/detta i födelsedagspresent eller i julklapp, utan jag får fundera på det ett tag. Han fyller inte år förrän om 4 veckor, så jag har lite betänketid. Det känns dock mer om en julklapp, så jag får försöka att bestämma mig för vad han ska få i födelsedagspresent.

Vilken summa tycker ni är rimlig för en födelsedagspresent/julklapp?



Jag måste hitta motivationen igen
Publicerat den

För tillfället känner jag mig väldigt deppig och det beror till största delen på innebandyn. Mitt tidigare inlägg handlade om just det, men pga. att jag inte vet om någon i laget läser min blogg valde jag att inte gå in på några detaljer utan jag skrev endast ner mina känslor. Det enda jag kan säga på en gång är att jag känner mig orättvist behandlad vilket har resulterat i att jag tappat lusten för idrott totalt. Under dagens idrottslektion kände jag ingen glädje, utan jag ville bara åka hem och lägga mig i sängen.

Om det fortsätter såhär ser det mörkt ut för min innebandykarriär och vad jag måste göra då är att försöka hitta en annan passion. Jag fullkomligt älskar att idrotta och när jag inte gör det mår jag psykiskt dåligt och jag måste därför hålla mig aktiv. Skulle det bli så att innebandyn går i graven funderar jag på om jag inte ska köpa ett årskort i simhallen och börja simma de dagar som jag tidigare har haft innebandyträning på istället. Årskortet kostar 1950:-.

"Vi"/laget är nu spellediga i två veckor och under den tiden ska jag fundera över hur jag vill göra. Jag har lovat mig själv att inte ge upp, utan att jag ska kämpa tills kroppen inte längre klarar det. Det känns dock som att det är dags att gå på förnuft. Att jag måste fråga mig själv om det är värt all svett och all slit om det inte ger resultat. Jag tycker att det i dagsläge fungerar bra på träningarna, men tydligen så är jag ensam om det. Det har lett till att jag blivit besviken på mig själv som inte kan prestera så som laget vill, men jag får väl ta och inse att min tid helt enkelt är över.



Jag ger upp
Publicerat den


Det känns inte som att jag duger längre. Vad jag än gör och hur mycket jag än kämpar så räcker det inte till. Hoppet har runnit ut och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Livsglädjen har försvunnit och jag vet inte om den någonsin kommer att komma tillbaka. Inte på denna front iaf.

Jag vet inte om jag ska ta mig i kragen och kämpa vidare eller om jag ska ge upp, en gång för alla. Detta har varit mitt liv under så många år och jag vet inte om jag är redo att lägga det åt sidan än. Jag har gjort det en gång tidigare, men nästa gång blir det för gott.

Tårarna rinner, men det känns som att det är bortkastad energi. Jag förtjänar att vara glad. Få göra någonting jag tycker om istället för att bli ignorerad. Ska det behöva vara såhär?



Ny bloggdesign
Publicerat den

Som ni kanske har märkt så har jag bytt design och det beror på att jag är så otroligt trött på att ladda ner hela tiden. Det känns bäst att ha en egen, så jag har lagt in egna bilder och bytt färger samtidigt som jag har låtit copyrighten stanna kvar eftersom jag har tagit mallen från skaparen.

Designen kanske inte är så mycket bättre än den jag hade innan, men nu känner jag iaf att den är min eftersom det är jag själv som har tagit bilderna. Den kommer att få stanna kvar så länge det är snö ute. Sen kommer det lite somrigare bilder från minneslunden.

För tillfället är jag lite osäker över vilken bild jag ska ha i headern, men det får vara denna tillsvidare tills jag har bestämt mig.



Återbesök
Publicerat den

För två veckor sedan hade jag en bokad tid på ungdomsmottagningen för att få förlängt recept på mina p-piller. Det upptäcktes då att jag hade ett för högt undertryck. Blodtrycket låg på 120/90. Jag gjorde idag ett återbesök för att kolla upp blodtrycket och denna gång låg det på 115/70, vilket är betydligt bättre. I dagsläge äter jag dock inga p-piller och det är troligtvis anledningen till att trycket är bättre.

Jag berättade för läkaren om smärtorna i livmodern och den vaginala blödningen jag hade för lite mer än två veckor sedan. Jag poängterade också att jag glömde ett piller och han antog att det kunde vara därför jag blödde. Han sa att han tycker att jag ska börja med pillerna igen vid nästa mens och sedan komma tillbaka på ett återbesök om 3 månader för att se om blodtrycket har ändrats. Har det gjort det föreslog han att man skulle kolla över vilka andra sorter det finns.

Om jag kommer att byta sort då är oklart. Anledningen till att jag äter Trinovum trots att jag har ont ibland beror på att jag vet att jag kan bli gravid efter att ha ätit dem. Det finns inget som säger att jag kommer att bli det lika snabbt nästa gång som sist, men man kan ju hoppas.

Så nu är det bara att invänta mensen som ska komma om 1 ½ - 2 veckor och sedan börja knapra på med pillerna igen.



Svar på kommentar
Publicerat den

j
om Buseli bus:

"en fråga bara :) lämnar ni alltid disk? :P jag klarar inte av att ha disk framme, så vi diskar alltid när vi ätit :) det är skönast, för då slipper man ett berg med disk sen! :D"


Vi lämnar alltid disk framme, men vi försöker att bli bättre på det. När jag flyttade hemifrån första gången (bodde då själv) så gjorde jag precis som du: diskade direkt efter att man ätit. :) Det hände någon gång ibland att jag inte hann diska eftersom jag skulle iväg på träning, men annars brukade jag diska efter jag ätit. Jag hatar nämligen att diska. :P Något som hade varit perfekt för mig och Dennis hade varit en diskmaskin. Vi har rum för det, men jag vet inte hur det fungerar. Om vi måste be hyresvärden sätta in den och sedan betala av den. Om det fungerar så har vi inte råd, men annars hade vi skaffat en. :)

Jag ska framföra förslaget till Dennis, så får vi se vad han säger.



Buseli bus
Publicerat den

Dagen började med att Eira och Engla tog sig upp i sängen kl.07. Det var fullt ös vid våra fötter att jag till slut pallrade mig ur sängen för att ge de dagens färskfoder (½ portionspåse). Efter någon timmes sömn klev vi alla upp och det var dags för frukost, för allas del. Tjejerna har ätit en nypa foder, men Dennis och jag har fortfarande inte ätit någonting då vi inte kommer fram till vad vi ska stoppa i magen. Jag är inte hungrig än så länge så det gör ingenting att vi väntar en stund.

I helgen är det tänkt att jag ska försöka lägga på ett kol med mina uppgifter och sedan är det planerat att vi ska städa då vi lämnade lite disk innan vi åkte till mina föräldrar i måndags. Det ska tas omhand och sedan måste det dammsugas då det är så pass mycket smuts på golvet att det stör mig. Eira och Engla får smuts i pälsen vilket jag inte är så förtjust i även om de kanske inte bryr sig.



Ökad ledighet
Publicerat den

Det känns som att jag har haft något form av lov den senaste veckan då jag endast har varit i skolan fem timmar, två i måndags och tre idag. Nu är det helg igen och jag tycker att det är välbehövligt. Tack vare Eira och Engla känns det som att jag kan komma på rätt spår igen vad gäller skolan. Tidigare har det känts som att jag hamnat efter med mina uppgifter, men nu känns det som att jag kan fortsätta med de då jag tänker på annat än den kommande domen.

Natten gick bra för vår del och jag gick upp en timme tidigare för att göra de sällskap. När Dennis klev upp för att gå på toa upptäckte han att de inte låg i transportburen utan att de låg och sov under badkaret. För mig gör det ingenting när de är såhär små, men jag är smått rädd för att de ska fastna där under även om det går att ta bort kanten och hämta ut dem. Nu är de så pass små att kanten kan sitta kvar och de kommer faktiskt fram självmant.

Innan vi gick och lade oss igår var de små liven väldigt gosiga vilket resulterade i att de somnade mot min mage när jag låg och tittade på tv i soffan. Det känns bra att de är så pass trygga redan nu att de kan sova bredvid oss.



Film
Publicerat den

För en liten stund sedan filmade jag kissarna när de busade i badrummet. Det slutade med att jag fick avsluta videon pga. att jag började garva efter Eiras volt.



Återfunnen liten bus
Publicerat den

Tidigare idag skrev jag ett inlägg om att familjens kanin Fia påträffades försvunnen imorse när pappa skulle åka till jobbet. För bara några minuter sedan fick jag ett sms av mamma där hon skrev:"Gissa vem jag har bredvid mig? :-D" och jag förstod direkt att det handlade om Fia. Jag slängde en signal och hon berättade då att någon i byn sett henne springandes på vägen. Nu vet jag inte hur hon visste vem Fia tillhörde, men nu har hon lämnats tillbaka till mian föräldrar och sitter nu bredvid mamma i soffan. Hur de kommer att göra med Fia under natten är oklart, men för att vara på den säkra sidan låter det som att det blir kedjor och lås på buren hädanefter. Det är lika bra!



Kissar små
Publicerat den

Eira (t.h) och Engla (t.v)

De senaste dagarna har varit omtumlande och jag har haft svårt att sova. Det känns därför bra att vara hemma igen, speciellt nu när Eira och Engla flyttat in hos och och eftersom jag imorgon endast går i skolan till lunch. Sen är det helg! Välbehövligt.

Tåg- och bussresan gick bra eftersom våra tre små krabater (Holly, Eira och Engla) sov större delen av tiden. Det hände ibland att Engla pep, men hon slutade när jag klappade henne.

När vi kom hem släppte jag ut nytillskotten i köket och gav de mat samt visade de vart lådan är placerad. Det tog en stund innan de använde den och jag var tvungen att hjälpa de på traven (droppade några droppar urin i lådan). Efter maten och toapausen fick de springa runt i lägenheten för att utforska den och nu ligger de och sussar sött.





Eira och Engla
Publicerat den

Som ni säkert har läst hundra gånger vid det här laget så får vi idag hem kattungarna. Det var tidigare prat om vad de ska heta och vi kunde inte riktigt komma överens. Jag kom med några förslag och Dennis nappade på ett par. Vi gick dock igenom namnen idag igen och även mamma kom med förslag.

Nu har vi bestämt vad de små liven ska heta och det blir Eira och Engla. Jag bestämde Eira (för länge sen) och Dennis fastnade för Engla, så vi bestämde oss för det. Frågan är bara vem som ska heta vad. Mamma tycker att den långhåriga ska heta Eira, men vi kommer nog att avgöra detta om ett par dagar eller senare ikväll när vi ser hur katterna är. Om de är framåt, nyfikna, tillbakadragna, försiktiga osv.

Eira och Engla blir det iaf, även om jag föredrog Eira och Enya.



Fia <3
Publicerat den

När jag klev upp strax efter kl.08:30 hittade jag mamma i vardagsrummet med gråten i halsen och tårar i ögonen. Hon berättade då för mig att pappa upptäckte när han skulle gå till jobbet att dörren på buren till familjens kanin stod öppen och att Fia var borta. Eftersom buren har en fjäder som man måste dra åt sidan innan man kan haka bort haspen och bommen har hon inte tagit sig ut själv, utan det är någon som har öppnat den och tagit henne. Dennis och jag har tagit en sväng runt området i hopp om att hitta henne, men vi befarar att någon har slängt henne i en container eftersom det var soptömning imorse. Eftersom hon tyvärr är döv är det lönlöst att ropa på henne, så det enda vi kan göra är att hålla utkik efter henne i hopp om att hon ska återfinnas.

Vem ger sig på en försvarslös kanin som inte gör en fluga förnär?

Lilla gumman <3



Nu är det värsta över ?
Publicerat den

Som ni alla vet så var jag under gårdagen på rättegång, men även idag. Jag kommer inte att reflektera så mycket över hur jag upplevde det, hur det gick till i rättssalen osv. här i bloggen, utan jag kommer att hålla det för mig själv tillsvidare vilket beror på att jag känner att jag inte behöver berätta precis allt för folk. De som har varit inblandade i mitt och R's förhållande kommer, om jag känner att det är nödvändigt, få veta domen av mig. Den kommer att fastställas den 2/11, alltså om 13 dagar.

Efter rättegången åkte vi raka vägen till minneslunden dels för att jag inte varit där på 9 månader, men också för att det var smidigast att ta det nu när vi ändå var i Falun. Det kändes blandat att vara där, men när jag stod vid punkten där jag brukar lägga sakerna upptäckte jag någonsin som gjorde mig gråtfärdig.Jag upptäckte att två av kramdjuren som jag plaserade på platsen i januari fortfarande satt kvar. Det var såklart glädjetårar. Aldrig trodde jag att de skulle finnas kvar, inte såhär länge. Dikterna, rosorna och ljusen var borta så jag blev förvånad när kramdjuren var kvar eftersom de bruka rensa platsen ganska regelbundet.

Varje gång jag besöker minneslunden tar jag med mig en dikt och det är alltid en dikt som jag själv har skrivit. Denna gång lät den såhär:

"Kärleken till dig kommer aldrig att ta slut.
Saknaden av dig kommer aldrig att dö ut.

Minnena lever vidare än
Och jag önskar att du fick vara en del av mig igen.

Jag vet att vi kommer att återförenas en dag
Trots att det inte är än på ett tag.

Tålmodigt jag kommer att vänta på dig
Tills du än en gång är hos mig."


Jag brukar även ta bilder på minneslunden och den speciella platsen där jag lägger alla saker. Ovan kan ni se hur stenen ser ut nu.

När vi var klara på minneslunden åkte vi till Ö&B för att köpa tillbehör till kattungarna eftersom de följer med oss hem imorgon. Jag kanske ska passa på att berätta att vi var och tittade på de igår. Det var precis vad jag behövde efter den jobbiga dagen. Eira och Engla var väldigt söta och framför allt små. Man vågade knappt lyfta upp dem och när man väl gjorde det så pep dem och ville ner. En av deras systrar däremot gick fram till Elias och pep tills han klappade henne. Riktigt gulligt! :)

De följer som sagt med oss hem imorgon och det ska bli riktigt roligt. Det var länge sedan jag hade kattungar och jag ser verkligen fram emot det. Det kanske kan få mig att inte tänka så mycket på domen de här två veckorna som vi måste vänta.

Utöver det så har det inte hänt så mycket. Dennis håller för tillfället på med skoluppgifter och jag tänker göra detsamma när jag är klar med inlägget. Tänkte även att jag ska ta mig tid att läsa lite bloggar när jag tar en paus i arbetet eftersom jag inte har haft tid att läsa någonting sen i måndags förmiddag, så jag har missat en del känner jag. ;)

Bilderna ovan är tagna av mig, minneslunden Falun 2010/10/20



Del 1
Publicerat den

Då var del 1 av rättegången avklarad, men av säkerhetsskäl kommer jag inte att nämna hur det gick eftersom jag vill fokusera på imorgon även om jag kanske inte kommer att få säga någonting då. Det är nämligen fokus på vittnen imorgon.

Utöver det här med rättegången så ska Dennis och jag ut i skogen för att titta på kattungarna snart. Vi ska åka runt kl.17, vilket är snart. Hur lång tid det kommer att ta vet jag inte, men det ska iaf  ta 15-20min att åka till ägaren. Detta är det enda jag sett fram emot på hela dagen, så jag hoppas att det kommer att gå bra.



D-day
Publicerat den

God morgon, folket. Nu kanske ni undrar varför jag är vaken, men som ni säkert vet så är det rättegång idag. Första etappen börjar kl.09 och det tar lite mer än 1h att åka, så det är lika bra att vara uppe i tid så att man hinner vakna. Hur det kommer att gå idag vet jag inte och jag kommer heller inte att berätta någonting förrän allting är klart. Om ens det.

Wish me luck!



Kattungar
Publicerat den

Nu är det ÄNTLIGEN (!!!!) bestämt vilka kattungar som kommer att få flytta in hos oss. Dennis tyckte att de vita katterna var alldeles för dyra och jag hittade för någon timme sedan en annons om 5st kattungar i Smedjebacken, 4st honor och 1st hane. Det är endast hanen som är tingad, så honorna är kvar och två av dem kommer att följa med oss hem på torsdag!

Vi är ganska säkra på vilka vi vill ha, men för att vara på den säkra sidan kommer vi att åka och titta på dem imorgon kl.17.

Ovan ser ni en bild på kattungarna och alla förutom den första till vänster (den man endast ser halva ansiktet på) är honor. Jag har markerat de vi vill ha med pilar. Jag är dock osäker över vem som ska heta vad. Just nu lutar det åt att den helgråa med vitt i pannan ska heta Eira och den grå/beigea Essie.

Vad tycker Ni?



Brist på sömn
Publicerat den

Inatt har jag sovit väldigt dåligt och jag tror att det beror på att jag är nervös inför rättegången, men också för att jag igår fick höra av en tjej att jag borde förbereda mig på ett väldigt lågt straff bara för att hon läst i en bok att en man som misshandlat sin fru i 16 år endast fick 4 månaders fängelse och fotboja. Hon har inte tänkt på att våra fall skiljer sig? Hon har förklarat för mig hur denna kvinna blev misshandlad och det  går inte att jämföra våra situationer, så jag förstår inte varför hon ens försöker. Alla fall är olika och bara för att hon blev misshandlad i 16 år behöver det inte betyda att hennes misshandel var värre. Nu säger jag inte att min var det, men ni kanske förstår vart jag försöker att komma?

Detta är inte någonting som jag behöver just nu då det får mig ur fokus, men det kanske var syftet med att vräka ur sig det. Jag vet inte. Jag ska dock försöka att inte reflektera så mycket över detta förrän allting är klart och jag fått veta domen. Hur lång tid det kommer att dröja vet jag inte eftersom de skickar ut domen via brev. Jag kommer alltså att få hjärtklappning så fort jag ser ett brev på golvet.

Nu gäller det för mig att bara fokusera på min uppgift i rättssalen istället för att tänka på vad alla andra har sagt eftersom det inte finns någon som vet hur det kommer att gå.

Idag börjar jag inte skolan förrän kl.12:50, vilket känns skönt då jag inte mår så speciellt bra just nu. Dagens lektion är mentorstid, så det kommer inte att bli så ansträngande. Vi ska bl.a. diskutera specialidrotten då jag pratat med en av våra lärare om att grabbarna i min klass inte dyker upp på torsdagar eftersom de fått för sig att de kan sticka och gymma istället. Vi andra har därför tröttnat och vill ha ett rakt svar. Antingen så kör vi innebandy 2ggr/vecka eller så lägger vi ner helt.

Efter skolan är det raka vägen hem, packa det sista som är kvar och diska upp den sista disken samt rensa kylskåpet. Sen ska jag vänta på Dennis och efter det åker vi till mina föräldrar.



Klantarsle!
Publicerat den

Snart är vi klarar med städningen av lägenheten. Det är endast tvätten som ska vikas och badrummet som ska skuras. Jag kommer dock att avvakta med skurningen av badkaret tills imorgon eftersom jag ändå ska duscha innan jag går till skolan.

För ca 1h sedan stod jag och tog hand om disken och när jag nästan var klar lyckades jag skära mig på ett kastrullock. Jag har nu ett fint jack på första "böjen" efter nageln på vänstra pekfingret. Dennis tog över disken, gullig som han är, och jag gick över till att dammsuga och göra rent Hollys bur istället.

Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli klar. Idag blir det varma mackor, precis som igår. Det är lika bra att äta upp allt bröd eftersom vi åker bort under veckan och de ändå kommer att gå ut då. Trevligt att komma hem och det ligger mögligt bröd i skafferiet. *Mums*

Sen sitter jag och funderar över det här med kattungar. Som jag skrev tidigare så hittade jag ett par i Sala som hotades att avlivas och jag har nu fått svar från ägaren. Det finns ett par honor, som jag förstått det 4st. Två av dem är randiga och de andra två är kolsvarta. Då det var många som var intresserade av en långhårig hona sade jag att hon kunde ge henne till någon annan då vi ej är intresserade av svarta katter. Enligt henne så har jag missuppfattat hur det ligger till med kattungarna (kön och så) och för tillfället känns det som att hon bara vill bli av med dem. Jag är inte ens säker på vilka som är vad.

Jag har nu istället fått svar från en annons jag mailade på igår. Det handlar om vita kattungar och det fanns 3st honor respektive 2st hanar. Jag har sagt att vi är intresserade av två av honorna om ingen redan har tingat dem och att vi kan komma och hämta de små liven nästa fredag (om jag kan få låna pengar av någon fram tills den 25:e). Jag har alltid älskat vita kattungar, så det skulle vara jätteroligt om vi kunde få dessa. :) Som Ni ser i annonsen så kostar de 400:-/st, men det är jag villig att ge eftersom det bara kostar 80:- att åka och hämta dem.

Håller tummarna för att det kan bli bestämt någon gång, så att vi vet vilka vi ska ha.



Städa och packa
Publicerat den

Dagen kommer att gå åt till att städa lägenheten så att den är snygg när vi kommer hem på torsdag kväll. Vem vill komma hem till en skitig lägenhet, liksom? Bara för att jag inte har någonting bättre för mig har jag bestämt att vi ska städa överallt och då menar jag ÖVERALLT. Bad- sov och vardagsrummet. Köket, hallen och balkongen. Vi har även saker som ska ner i förrådet och det kan vi lika gärna ta nu när vi ändå är igång, annars kommer det aldrig att bli av.

Sen måste vi packa så att vi slipper göra det i sista minuten. Jag har några saker som jag kommer att packa imorgon innan vi åker, men det är saker som inte är så viktiga och det gör därför ingenting om jag glömmer dem. Jag har skrivit en kom ihåg-lista över allting som ska med och jag tror inte att jag kommer att glömma att packa ner någonting. Datorn ska bl.a. med eftersom jag har skolarbeten som ska vara klara v.45 och det känns bäst att försöka bli klara med dem så snart som möjligt. Jag kommer därför att arbeta på tåget och i bilen till och från rättegången.

Jag får inte glömma att ta med Holly också eftersom hon inte kan vara ensam i tre dygn. Hon dricker upp allt vatten i falskan på ett par timmar och hon äter som en gris, så det är lika bra att ta med henne så att jag slipper ha dåligt samvete.

Igår fick jag en fråga om hur det går med våra planer om att skaffa katt och det börjar komma ut några på Blocket nu. Tidigast idag har jag hört av mig till en tjej som har 6st kattungar som hon måste bli av med snart. Hyresvärden har nämligen sagt att hon inte får ha dem och om hon inte hittar nya ägare till dem snart måste hon avliva dem. Jag har bett henne att maila bilder till mig och om det är några som är intressanta kommer vi att ta dem. De kostar 100:-/st och det kostar ca 100:- att åka och hämta dem, så 300:- är inte fy skam.

Vi avvaktar och ser. Först ska jag få bilder och info om vad det är för kön på ungarna och är det sen några honor som vi dessutom är intresserade av slår vi till.

Som ni kanske förstår så fick jag inget svar efter mitt senaste mail om katterna jag lade ut bild på tidigare.



Blogghumör
Publicerat den

Jag har varit på blogghumör i flera dagar nu, men jag vet helt ärligt inte vad jag ska skriva. Det enda som händer just nu är att jag försöker förbereda mig inför rättegången, men det är svårt. Jag försöker att intala mig själv att jag inte behöver vara nervös utan att jag ska föreställa mig att jag pratar med någon som står mig nära. Det borde bli lättare så. Eller så får jag väl ta det för vad det är, men ändå försöka behålla lugnet eftersom jag vill att så mycket som möjligt ska komma fram.

I helgen händer det inte så mycket mer än att Dennis och jag ska städa samt packa inför resan. Vi åker på måndag kl.18:15 och är framme i Smedjebacken ca 1 ½ h senare.



Min egen lilla svartskalle ♥
Publicerat den

Ikväll har jag färgat håret på Dennis och ovan kan ni se resultatet. Jag tycker personligen att det blev väldigt bra delvis för att ögonbrynen nu har samma färg som håret, men också för att han var svarthårig när vi blev tillsammans. Nu känns det som att han är i sitt rätta element, eller hur man ska säga. Han är såklart underbart fin oavsett hårfärg, men jag är van att se honom i svart. :)

Dennis, när jag tänker på dig får jag fjärilar i magen. Det kittlar till och jag kan inte låta bli att le.
Varje gång jag ser på dig vill jag bara gråta, gråta stora och tunga glädjetårar. Jag har älskat dig sen första stund och kärleken till dig växer sig allt starkare. Jag känner att vi klarar allt bara vi är tillsammans och det är en fantastisk känsla. Att veta att vi går hand i hand i alla väder.

Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka dig för allt du har gjort och allt du gör för mig, men jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att visa min tacksamhet. Att få vara en del av ditt liv är det bästa som någonsin har hänt mig.

Inga ord kan beskriva vad jag känner för dig. Du är allt för mig.


Jag kan fortsätta skriva om mina känslor i evigheter, men för att inte tråka ut någon får det räcka såhär. Snutt vet iaf vad jag känner. :)



Jag börjar tröttna
Publicerat den

För snart en timme sedan kom jag hem från kvällens träning. Den gick varken bra eller dåligt och jag kan inte riktigt svara på om jag är nöjd med insatsen eller inte. Tydligen så presterade jag inte tillräckligt eftersom jag inte blev kallad till matchen i helgen trots att min tränare i måndags ville ha min tröja så att de kunde trycka mitt namn och nummer. Jag får alltså sitta på läktaren än en gång. Det här är femte gången som jag inte får vara med.

Jag vet inte riktigt vad det är som händer och hur folket har tänkt sig. Om jag någonsin kommer att få spela eller inte. Jag har iaf bestämt mig för att lägga av helt med innebandyn om jag inte har fått spela innan jul. Då går jag i förtidspension och lägger av för gott. Det känns inte som att det är någon idé att slita arslet av sig och komma hem alldeles blålila om armarna vecka ut och vecka in om det inte ger några resultat.

Nej, nu lär jag sluta eftersom Dennis och jag ska prova tv-spelet som jag köpte idag (Ratchet) medan hårfärgen sitter i. Denna gång är det han som färgar, inte jag.



Svar på kommentar
Publicerat den

Sara Hagelberg om Besök på Kvinnokliniken:
"Sa du inte till om att du tror att det är p-pillrena som orsakar denna smärta? och att p-pillrerna kanske gör det värre?"


Jag förklarade för henne att jag endast har ont när jag äter p-piller, inte annars. Hon reflekterade inte så mycket kring det utan sa att jag borde prova att äta värktabletter när jag har ont och jag förklarade då att jag har provat det tidigare och att jag t.o.m fick medicin utskrivet för mensvärk för 5 år sedan och att inte ens det fungerade. Då sa hon ingenting.

Egentligen vill jag inte börja med pillerna igen, men som jag skrivit så många gånger tidigare är Dennis osäker över det här med p-datorn. Jag har en månad på mig att bestämma mig eftersom jag nu inväntar nästa mens.



Besök på Kvinnokliniken
Publicerat den

Som jag skrev i ett av mina föregående inlägg hade jag idag en tid på Kvinnoklinken då jag bokat tid för att kolla upp mina smärtor i livmodern. Besöket gick bättre än jag trodde att det skulle göra, men trots det fick jag inte svar på min fråga: varför har jag ont?

När jag kom dit gick vi igenom hur länge jag ätit p-piller, om jag har pojkvän och isåfall hur länge vi har varit tillsammans, när smärtan uppstod osv osv eftersom jag ännu inte hade någon journal. Efter att barnmorskan fått all nödvändig information fick jag genomgå en gyn.undersökning och ett vaginalt ultraljud, och trots att det gjorde ont när hon förde ultraljudsstaven till min högra sida såg allting bra ut. Barnmorskan konstaterade dock via ett urinprov att jag har bakterier i underlivet och det är inte första gången jag har drabbats av det. Jag råkade nämligen ut för samma sak för snart 2 år sedan och vad det beror på har jag ingen aning om, men jag skulle anta att det kommer från sexuell kontakt.

Det gjordes även ett cellprov, ett klamydiatest och ett graviditetstest. Graviditetstestet av negativt (som jag visste att det skulle vara) och de andra resultaten vet jag faktiskt inte. Om det visar sig att de också är negativa så kommer jag inte att få reda på det, utan jag kommer endast att bli underrättad om resultat ifall de visar några ändringar. T.ex. om cellprovet visar att bakterierna ökar osv. Då får jag hem ett brev om det och eventuella recept på mediciner.

Vad det är som orsakar smärtan i livmodern kunde barnmorskan inte säga, men förutom bakterierna så är allting som det ska och jag kommer därför att börja med mina p-piller igen efter nästa mens. Jag slutade nämligen att äta dem i lördags efter blödningen då jag ville ha svar från detta besök först. Nu vet jag dock att jag inte behöver vara orolig, så jag får pina mig själv att äta p-piller ett tag till. Jag har iaf konstaterat att de har något samband med smärtan eftersom jag endast har ont när jag äter dem. Inte annars.

De gånger jag får ont i fortsättningen blir det att knapra värktabletter i hopp om att det ska hjälpa. Det har aldrig gjort det tidigare, så varför skulle det göra det nu? Jag tänker dock göra ett försök.



Svar på kommentar
Publicerat den

tina om Röntgen:
"om man inte har fyllt tjugo så kostar det inget, hoppas på att du ännu inte fyllt då :) ha det bra!"


Tyvärr så har jag redan fyllt 20 år. Det gjorde jag i slutet av januari i år, så jag har varit det ett tag nu. Det är bara att bita ihop och rulla fram plånboken. Tack detsamma. :)



Fullspäckad
Publicerat den

Dagen kommer att bli fullspäckad med aktiviteter. Till att börja med kommer jag att åka till skolan och ha lekar ute i Klöverhallen. Vi har nämligen haft ett grupparbete i ledarskap där vi ska organisera lekar för barn i en viss ålder och nu var det några som missade detta, så de ska få köra sitt idag. När lektionen är slut har jag slutat skolan för dagen, men det tar inte slut där.

Direkt efter att jag duschat och fixat mig ska jag cykla in till stan för att besöka Life och diskutera det här med APU. Efter det ska jag till Kvinnokliniken då jag har en tid där kl.14. När jag har kommit hem händer det inte så mycket, utan jag får hämta andan en stund innan det är dags att dra på träning.

Jag har förresten fått klartecken att jag kommer att få spela och inte bara träna. Min tränare frågade nämligen i förrgår efter en tröja att skicka in på tryck så att jag också kan få "matcha". Det känns jättebra då jag vet att jag inte bara kommer att få träna, utan även spela. Det ska bli spännande att se när och mot vilka.



Röntgen
Publicerat den

Jag borde seriöst boka en tid för röntgen av mitt långfinger. Enda sedan dagen jag fick smällen har jag haft problem och senast igår gjorde jag illa mig då jag fick en boll på fingertoppen under träningen. Det svullnade direkt och den har inte gått ner än även om det har blivit bättre. Jag var dock tvungen att lägga målvaktgrejerna åt sidan under dagens specialidrott och fick istället låna en klubba.


Det svullnade så pass mycket att jag inte kunde och kan böja på fingret ordentligt. Det gör ont och ömmar när jag försöker. Frågan är bara vad det kostar att utföra en röntgen?



En vecka kvar
Publicerat den

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. När jag vaknade visste jag att jag var tvungen att ringa bl.a. ungdomsmottagningen och gyn (kvinnokliniken). Jag trodde dock att jag skulle få en tid idag, men det blev som sagt på onsdag. Efter att jag pratat med receptionisten på kvinnokliniken ringde min advokat. Jag ringde honom i fredags och vi kom då överens om att vi skulle ha ett litet möte idag eftersom han ändå hade ett ärende på polishuset i Västerås.

När klockan var ca 12:10 cyklade jag till Erikslund för att träffa honom. Han ville ha ett möte för att gå igenom vad jag vill ha skadestånd för, men det tänker jag inte ta upp här då jag faktiskt inte skriver om precis allt som händer, som många kanske tror. Mötet gick iaf bra och jag känner mig redo inför nästa vecka. Jag kan knappt fatta att Dennis och jag sitter på tåget till mina föräldrar om en vecka och 4 timmar.

Som jag skrivit tidigare så har jag hoppat av MaB och har därför sovmorgon på måndagar. Jag börjar inte förrän kl.12:50 och har endast mentorstid. Denna gång var dock mentorstiden inställd vilket innebär att jag blev ledig idag. Det var faktiskt välbehövt då jag är grymt trött och jag har ingen motivation till någonting. Jag ska dock försöka att göra klart en av mina engelskauppgifter nu i veckan. Idag kommer den inte att bli klar då jag har träning ikväll och jag kan därför inte pina mig med att skriva tills den är klar.



Kvinnokliniken
Publicerat den

För en timme sedan ringde jag till ungdomsmottagningen angående smärtan i livmodern och jag blev hänvisad till Kvinnokliniken, så jag ringde dit. De har ett system där man får knappa in sitt telefonnummer så att de kan ringa upp och de ringde för ca 15min sedan. Kvinnan, eller tanten kanske jag ska säga, sa att man inte kan få en akuttid om man har haft besvär länge och hon kollade därför i registret över vilka tider som är lediga i veckan. Jag ska få komma dit på onsdag kl.14. Vilken tur jag har som slutar kl.11:50 på onsdagar. Då missar jag ingenting i skolan, utan kan ha min lektion och sedan cykla direkt till lasarettet.

Under samtalet var jag tvungen att beskriva vart jag hade ont och det räckte alltså inte med att förklara att smärtan sitter i livmodern, utan jag var tvungen att försöka beskriva om det satt upp mot magen eller längre ner (why?). Hon sa sedan att smärtan kanske beror på ägglossning, men precis i början av samtalet frågade hon om jag äter/åt p-piller vilket jag också sa att jag gjorde och var därför tvungen att förklara att man inte får ägglossning när man äter p-piller. Borde hon inte ha lyssnat ordentligt och haft den vetskapen?

Jag kan iaf avslöja att jag inte har tagit mina piller sen blödningen eftersom jag inte vill förvärra allting eftersom jag vet att jag endast har ont när jag äter dem, inte annars. Dennis och jag kom överens om igår att det är lika bra att hitta någonting annat så att jag slipper må som jag gör, men vi har inte bestämt vad. Jag vill fortfarande ha den där p-datorn.



Kattungar på ingång ?
Publicerat den

Som jag nämnt tidigare har Dennis och jag pratat om att köpa kattungar och under veckan har jag mailat på 6-7st annonser på Blocket varav jag fått svar på 2st. Dessa två hade inga bilder, utan endast text. Jag har dock fått se ungarna och gillade de från annons nr.2.

Det är kattungar som är födda 16/9 och 20/9, de är alltså inte leveransklara förrän runt 10/12 respektive den 14/12. De var dock osäkra på könen eftersom de inte är så gamla, men som det ser ut nu är det en hane och tre honor. Dennis och jag är ute efter två stycken honor, så vi hoppas på att deras aningar stämmer. Jag gillar i vanliga fall inte svarta katter, men dessa har ett stänk av vitt vilket gjorde att jag smälte. Tjejerna (om det nu stämmer) är i princip identiska, men Dennis har ändå två stycken favoriter. Jag bryr mig inte om vilka vi får eftersom de är så pass lika.


Fördelen med att de inte är leveransklara förrän om ett par veckor är att vi då hinner spara pengar till allt som ska köpas in:

- Klösbräda
- Någonting att ligga på
- Mat- och vattenskålar
- Kattlåda + spade
- Sand
- Mat
- Leksaker

Ungarna finns att hämta i Sala, så jag får sitta på tåget i 25min. Jag dör dock inte av det eftersom det kostar ca 80:- tur och retur. Det kommer alltså att kosta ca 280:- för katterna och tågresan.



Boka akuttid på gyn
Publicerat den

Som ni ser i föregående inlägg så är jag osäker över hur jag ska göra med mina p-piller och för tillfället överväger jag att inte ta ut receptet som barnmorskan skrev ut åt mig. Anledningen till det är den här smärtan jag har pratat om vid ett par tillfällen.

Jag drabbades av denna smärta igår och på eftermiddagen gjorde det så ont att jag fick lägga mig på sängen. Det slutade med att jag började att gråta och att Dennis fick trösta mig mitt i matlagningen. Efter att vi hade ätit gick vi till affären och jag kände då att någonting kom i mina trosor och jag tog då förgivet att de var flytningar, eftersom jag alltid drabbas av ökade när jag äter p-piller. På kvällen när jag skulle gå på toa upptäckte jag dock att det inte var flytningar, utan det var blod.

Mina kartor innehåller 28st piller och jag tog igår nr.14. Jag ska alltså inte ha min mens förrän om ca 2 veckor och är övertygad om att någonting är fel. Jag har drabbats av en mellanblödning i hela mitt liv och det var i samband med att jag bytte sort som 16-åring. Det uppstod dock ingen smärta då, så därför är jag väldigt orolig just nu. Jag har inte ens tagit dagens piller eftersom jag är så kluven över vad det kan bero på.

Imorgon börjar jag inte dagen förrän kl.12:50, så jag tänker ringa ungdomsmottagningen om en akuttid och även höra av mig till någon gyn.mottagning här i Västerås och be om samma sak. Sist jag gjorde en gyn.undersökning pga. smärtan kunde de inte hitta någonting. Inte ens via plasmaprov, så jag tänker be om ett vaginalt ultraljud.

Som det är just nu är jag skräckslagen och vet inte alls hur jag ska göra. Jag vill verkligen inte att någonting ska vara fel. Min största farhåga är att någonting har gått snett så att jag kanske får svårt eller t.o.m inte kan få barn i framtiden.



Take away the pain
Publicerat den

För två månader sedan reflekterade jag över det här med preventivmedel och jag vet fortfarande inte hur jag ska göra. Jag pratade med en barnmorska för inte så länge sedan och hon rekommenderade inte p-plåster till mig eftersom jag idrottar och därmed duschar mycket. Plåster och p-dator är det enda jag kan tänka mig, men jag blev som sagt avrådd från plåstret och det här med dator är Dennis inte så positiv till då han tycker att det låter osäkert.

Anledningen till att jag vill byta till dator eller sluta med preventivmedel helt beror på att jag har sån fruktansvärd smärta i livmodern. Jag har inte tänkt så mycket på smärtan sen jag började argumentera om detta i augusti, men för någon dag sedan kom smärtan tillbaka och nu känns den som värkarna gjorde när jag låg på sjukhuset och Kim föddes. Ibland får jag så ont att jag knappt orkar stå och jag vet inte om jag vill utsätta mig själv för det längre.

Som jag skrev för någon dag sedan så har jag en tid på ungdomsmottagningen den 25:e då jag ska träffa deras läkare och jag funderar då på om jag ska be om en gyn.undersökning för säkerhets skull. Visar det ingenting då överväger jag starkt att kontakta gyn.mottagningen om bl.a. ultraljud för att se om det eventuellt kan visa någonting. Det kostar visserligen 300:- att undersökas, men i dagsläge känns det som att det kan vara värt det. Jag orkar verkligen inte må såhär längre. Det gör så ont! :'(



Detta eviga ringande
Publicerat den

Dennis är nu påväg hem och jag känner för att snygga till lägenheten lite grann eftersom jag inte har gjort det än. Jag har nämligen valt att fokusera på telefonsamtalen och för bara någon minut sedan lade jag på telefonen för dagen.

Det första samtalet gick till tingsrätten då jag hade frågor angående det här med reseersättning. Man kan nämligen få ersättning när man ska till rätten och jag undrade om de var villiga att betala för sträckan Västerås - Smedjebacken istället för Västerås - Falun (och returresa såklart). Jag förklarade att det blir smidigare att åka till mina föräldrar i Smedjebacken och övernatta där eftersom mamma ändå ska vittna på onsdagen istället för att behöva åka härifrån kl.05:38, sitta på ett tåg i över 2h för att sedan sitta i rättssalen gud vet hur länge. Sen ska jag åka hem för att göra samma procedur dagen efter och vi tyckte båda att det lät jobbigt.

Eftersom de inte brukar ge pengar till den som vill ha ersättningen i förskott (det var därför jag ringde) skulle de boka mina biljetter och jag får antingen hämta ut dem på stationen eller så skickar de hem dem i brevlådan. För mig spelar det absolut ingen roll bara jag får biljetterna i tid eftersom jag måste infinna mig i rätten den 19:e och 20:e. Även Dennis ska följa med, men vi kommer att bekosta hans biljetter ur egen ficka. De kommer dock bara att kosta 298:- tur och retur för honom. Det gör det för mig också, men det betalar ju tingsrätten.

Det andra samtalet gick till min advokat då jag ville veta om han skickat in pappret om skadestånd. Han har inte gjort det och av vilken anledning vet jag inte. Vi ska dock träffas på måndag eftersom han ändå har ärenden i Västerås och vi ska då gå igenom det här. Skulle pappret inte bli inskickat i tid kan man ta upp detta under rättegången.

Samtal nummer tre (och fyra) gick till Life då jag är intresserad att ha min APU där. Den butiksansvarige var inte anträffbar, så jag blev ombedd att ringa senare. Jag provade att ringa ca 1 timme senare och fick då tag på den butiksansvarige, Anja. Jag berättade vilket program och vilken skola jag kommer ifrån, att jag är intresserad av att ha min APU hos dem och hur lång tid det handlar om. Hon berättade att hon vanligtvis inte tar in praktikanter, men eftersom jag går hälsa och idrott så skulle hon överväga saken. Hon ville även träffa mig personligen innan hon kan ge besked, så jag ska träffa henne i början på nästa vecka. Jag kan lika gärna ta det efter att jag träffat min advokat.

Det sista samtalet gick till tingsrätten igen då jag kom på att jag glömde att ställa min fråga angående rättegången. Jag lovade mamma att jag skulle fråga om den kommer att vara offentlig eller om den kommer att ske bakom stängda dörrar. Den kommer att vara offentlig så länge ingen begär annat. Jag struntar fullständigt i hur det blir. Om någon vill komma dit och lyssna får de absolut göra det. Så om det är någon som är nyfiken på att vara närvarande under rättegången finns möjligheten.

Nej, det känns som att det är dags att gå in i köket för att börja med maten. Jag antar att Dennis kommer att vara hungrig när han kommer hem. Om inte kanske jag borde diska, vika tvätt eller fortsätta med engelskan. Det visar sig vad det blir.



Studiedag, igen.
Publicerat den

God morgon, folket. Det blev en sen uppstigning idag eftersom vi på John Bauer har studiedag, igen. Vi hade det för inte så länge sedan, men jag klagar inte eftersom jag då kan ta hand om saker som jag skjutit upp pga. att jag varit trött, inte orkat eller pga. att jag har varit tvungen att ordna saker för att kunna fullfölja det jag ska göra idag.

På listan idag står:

- Vika tvätt
- Diska
- Arbeta på engelskauppgiften
- Ringa Tingsrätten
- Ringa min advokat
- Ringa om APU
- Boka tågbiljetter

För tillfället sitter jag här och tittar på Våra bästa år innan jag tänker ta itu med detta. Det känns bäst att ta tag i alla telefonsamtal först eftersom det är viktigast. Vi ska inte ut på APU förrän v.4-8, men det kan vara bra att vara ute i god tid. Vad som händer resten av dagen vet jag inte än. Det blir nog att arbeta så mycket med engelskan som möjligt och läsa lite grann i boken.



Borttagning av MaB
Publicerat den

Tidigare har jag haft funderingar på att avsluta kursen MaB, men jag kunde inte riktigt bestämma mig. Igår slog jag dock slag i saken och lämnade en anmälan till min mentor om att jag vill avsluta den. Jag förklarade varför och han tyckte att det lät vettigt, vilket kändes skönt. Innan jag tog beslutet satt jag och letade efter högskoleutbildningar som inte kräver kursen och jag hittade ganska många som lät intressanta. Det som lockar mest just nu är det hälsopedagogiska programmet i Gävle. När jag läste igenom programbeskrivningen insåg jag att det är exakt det jag vill hålla på med, så att utbilda mig till enbart dietist hade nog varit en dum idé. Utbildning inom kost får man ändå på detta program.


Även om det är bra att ha läst kursen känns det bäst såhär eftersom jag har tragglat med matten enda sedan sjuan. Jag känner att jag vill fokusera på alla andra ämnen, för det är inte endast matten som är viktig. Tack vare detta så börjar jag inte förrän kl.12:50 på måndagar och då har jag endast mentorstid, så det kommer att bli slappt. Då har jag dessutom tid över till att göra läxor och plugga inför prov och jag slipper då förhoppningsvis att ställa in fler träningar (har valt att lämna återbud idag pga. att jag ska jobba med min engelskauppgift).



Nu är det verkligen höst
Publicerat den

Dagen började med att jag fick cykla 15-20min i regnet, vilket i praktiken kanske inte är så jobbigt. Jag har dock ingen stänkskärm på min cykel, så när det regnar ute blir jag alldeles blöt och det handlar inte bara om i rumpan utan idag blev jag blöt ändå upp på ryggen.

När jag var framme i hallen visade det sig att vi bara var tre stycken då ingen av grabbarna dök upp och det går inte att utforma en innebandyträning med två utespelare och en målvakt. Vi hade därför turen att få vara med en klass från vår skola som hade idrott (vi hade specialidrott). De hade elevledd lektion och de spelade som tur var innebandy, vilket passade oss perfekt.

Efter lektionen gick jag med cykeln (för att inte bli blöt) till Konserhuset där vi äter. Dennis mötte mig där efter några minuter då även han hade lunchrast och han följde därför med mig när jag åt. Dagens lunch var pannkakor! :) Vi satt i salen i ca 20-30 min innan vi gick till min skola. Eftersom endast elever får vistas i skolan stod vi utanför och fördrev tiden tills det var dags för mig att gå in på lektion.

I ett av gårdagens inlägg skrev jag om att jag borde ha pluggat till provet, som vi alltså hade idag. Jag försökte att plugga lite grann under kvällen, men det gick inte så bra och jag tror även att det visade sig på provet. Vi skulle nämna 2st författare från varje epok (bl.a. Medeltiden, Renässansen, Romantiken m.fl) och jag har väldigt svårt för att komma ihåg namn som jag aldrig har hört tidigare. Jag lyckades komma ihåg Shakespeare och Mary Shelly
(dock på fel epok), Selma Lagerlöf och två till. Sen skulle jag fördjupa mig i ett verk från varje epok och jag skrev då endast om 2st.

Jag är övertygad om att jag inte kommer att få godkänt på det provet, men jag tror inte att det gör så mycket. Jag gjorde mitt bästa och ibland räcker det helt enkelt inte till.

Igår när jag cyklade till skolan fick jag skäll av en städare då jag cyklade på trottoaren och inte på vägen, så idag när jag var påväg hem tänkte jag att jag för ovanlighetens skull skulle göra det. Det resulterade i att en bil stannade mitt i vägen så att ingen kom förbi och jag blev då så irriterad att jag försökte lyfta cykeln över två parkerade bilar. Smart som jag är lyckades jag slå cykeln i en av bilarna så att halva kedjan hoppade av, men jag fixade det efter en stund och cyklade hem.

Nästa vecka har jag en uppgift som ska vara inne. Det är en uppsats i berättelseform (som en saga) och jag har precis börjat, så jag är osäker över om jag ska träna idag. Jag tror knappast att jag får spela på söndag iaf och skulle jag bli kallad till match är nog risken stor att jag inte kan följa med om vi måste lägga bensinpengar. Träningen börjar om 4h, så jag har tid på mig att bestämma mig. Som det är nu skulle jag bara vilja vara hemma och bli klar med den där uppgiften så att jag kan göra klart resterande uppgifter, som dock ska vara klara 11/11.

Just nu vill jag bara lägga mig i sängen och stänga ute allt. Bara koppla av och inte behöva tänka på någonting.



Namnförslag
Publicerat den

Trots att vi inte har fått hem några kattungar än vill jag ha klart för mig vad jag ska döpa dem till, men jag kan inte riktigt bestämma mig. Tidigare så har mina katter fått heta Molly och Maja, Sally och Salma. Jag vill alltså att de ska börja på samma bokstav och just nu är jag inne på bokstaven E. När Dennis och jag diskuterade det här med barn kom jag med ett namnförslag (Eira), men han gillade det inte så då kanske han kan gå med på att döpa en av katterna till det.

Mina förslag än så länge är:

Eira och Enya
Eira och Essie
Eira och Eowyn

Som ni ser så har jag verkligen fastnat för Eira, men jag behöver ett matchande namn. Någon som har några bättre förslag än de jag skrivit upp? Det får helst vara ovanliga namn. Ni får såklart komma med förslag som inte börjar på E.



I am bored
Publicerat den

Dagen började med att jag klev upp 40min för tidigt då jag trodde att vi skulle ha vanlig lektion, men när jag satte mig vid datorn insåg jag att yoga stod på schemat och att vi började kl.09:30 istället för kl.08:50, alltså 40min. Jag kunde därför ha legat i sängen till kl.08, men när jag upptäckte detta orkade jag inte bry mig utan jag satt kvar i soffan.

Yogapasset var något av det tråkigaste jag varit med om vilket troligen beror på att jag inte tror på energier. Det enda jag tänkte på under passet var att jag är otränad i vaderna och att jag ville hem så att jag kunde ta tag i städningen. Jag försökte iaf så gott jag kunde.

Min skoldag varade i en timme, så direkt efter att vi slutat cyklade jag hem. Det var egentligen tänkt att jag skulle ringa tingsrätten och advokaten om rättegången samt ringa till företag angående praktik, men så blev det inte. Jag väljer att skjuta upp det tills på fredag eftersom jag ändå är ledig då.

När jag kom hem började jag alltså att städa eftersom jag tyckte att det såg grisigt ut även om det kanske inte gjorde det. Jag slängde bl.a. sopor och reklam, dammsög, lade undan skor som ej används och tvättade. Resultatet blev bra, så jag hoppas att vi slipper städa på ett par dagar nu. Disken måste vi såklart ta ordning på, kanske imorgon. Annars är det ingenting.

På onsdagar brukar jag i vanliga fall ha innebandyträning, men enligt hemsidan så är kvällens träning inställd. Varför vet jag inte, men nu har jag en chans att plugga till provet imorgon. Vi ska ha prov i svenska där vi bl.a. ska lägga författare från olika epoker på minnet. Jag kan endast 1-2st, vilket inte kommer att räcka.



Svar på kommentar
Publicerat den

Johanna om Svar på kommentar:
"Men i december får du ju. Det får jag iaf. Och i juni får jag ett halvt. Ska du inte sommarjobba?"


För att Ni ska få ett bättre översikt, så att jag slipper förklara hundra gånger väljer jag att bifoga en kopia över min översikt.




Som Ni ser så har jag ingen utbetalning i varken december, juni eller juli. Jag står alltså utan pengar då. Däremot får jag pengar vid två tillfällen i Januari.

Om jag får tag i ett sommar jobb så är det klart att jag ska försöka sommarjobba. Jag söker för tillfället även deltidsjobb i hopp om att få någonting.




Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym
om Anonym om Kattungar på ingång ?:

"Får ni inackorderingstillägg?
Det låter som ett evigt sparande det där."



Det jag får från CSN är studiebidrag på 2696:-/mån + studielån på 5444:-/mån. Jag är nämligen för gammal för att få inackorderingstillägg, så jag måste ta studielån. Jag får ut 8140:-/mån.

Dennis får som vanligt studiebidrag på 1050:-/mån. Eftersom han har åldern inne får han inackorderingstillägg och det ligger på 1770:-/mån, som han får 9 månader om året. Han får även 1900:-/mån av sina föräldrar varav 400:- är bidrag till hyran och 1500:- är mat för honom. Vi brukar dock försöka att leva på det både han och jag så att summan för mat inte drar iväg för mycket.

Vi har alltså ca 12 900:-/mån och våra utgifter ligger på ca 8000:- (då är räkningar, mat och husdjur inräknat). Allt som blir över går direkt till sparande för de månader vi inte får pengar.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Kattungar på ingång ?:

"om ni har dålig ekonomi tänk också på att katterna behöver ta en ettårs spruta och kastreras/steriliseras, försäkring tycker jag man också ska ha på katterna om man nu vill deras bästa och även plånbokens bästa.. hoppas dom får det väl hos er :)"


Ekonomin är inte dålig, utan vårat problem är att vi varje månad måste spara så mycket som möjligt eftersom jag inte får något bidrag från CSN i december, juni och juli. Vi står alltså utan pengar tre månader om året och måste alltså spara under resterande 9 månader. Det kanske inte låter så svårt, men jag ska försöka att förklara hur det ligger till:

Jag får mitt första studiemedel i slutet på augusti/början på september och vi har då tre-fyra månader på oss att spara 3500:- till hyra (+ någon tusenlapp till ifall det skulle dyka upp oväntade utgifter). Sen måste jag spara till Dennis födelsedagspresent och han till min. Vi vill även kunna spara pengar till mellandagsrean eftersom man då kan göra bra fynd. Jag har tidigare klagat på att de kläder jag tycker är snygga kostar alldels för mycket, så jag vill kunna unna mig snygga kläder under mellandagsrean.

Efter jullovet har vi alltså fem månader på oss att spara till sommaren och det handlar om att vi ska spara ca 15000:-. Så om vi inte hade behövt tänka på att spara varje månad så har vi bra ekonomi då vi har ca 5000:- över varje månad efter att alla räkningar och maten är betald.

Vad gäller ekonomi och katter så har jag tänkt på både det här med vaccination och kastration. Det kostar t.ex. 900:-/hona vad gäller kastration, så det är bara att spara. Det kommer alltså inte att bli några problem. :)



Kattungar på ingång ?
Publicerat den

Dennis och jag har nu äntligen bestämt oss för att köpa kattungar, det blir 2st honor. Igår kväll satt vi och kollade igenom annonser på Blocket och jag svarade på två stycken som kom från Västerås. Den första handlade om 5st kattungar på 8 veckor som alltså är leveransklara om 4 veckor (1/11). Det stod dock inte vad det var för kön på ungarna, så jag har mailat och frågat om det. Finns det två honor smäller vi till direkt till ett pris för 100:-/unge, vilket jag tycker är perfekt med tanke på vilken ekonomi vi har. Nu har vi visserligen lagt om budgeten och får 1000:- extra till sparande varje månad, så det är ett plus.

Den andra annonsen handlade om två hanar och två honor. Vi är såklart intresserade av honorna och de är leveransklara den 24:e denna månad. De kostar 300:-/unge, vilket jag är beredd att ge. Skulle jag få välja vill jag gärna ha två katter ur den första annonsen då det fanns mer färger att välja mellan. Hur det blir återstår att se eftersom jag fortfarande väntar på svar.

En sak som vi har tänkt på är det här med foder. Dennis tycker att vi kan köpa vilket foder som helst, men jag har gjort lite research och läst att man tydligen ska ge katter kvalitetsfoder som t.ex. Royal Canin, Hills, Specific, Eukanuba m.fl. Det kostar dock en förmögenhet att köpa en påse. En påse på 2kg från Royal Canin kostar 259:-, men det sägs att påsen ska räcka väldigt länge då fodret är mättande. Dennis tror att det är bortkastade pengar, men jag vet inte om jag vågar chansa. Vi ska diskutera detta när han kommit hem, så får vi se hur vi gör.

I dagsläge tycker jag nästan att vi ska köra på Royal Canin för säkerhets skull. En påse på 10kg kostar 629:- och tänk vad länge den kan räcka och vad billigt det blir i längden om den t.ex. räcker i 6-8 månader. Då har det kostat oss i snitt 78-104kr/mån för kattmat.



Mysmatchen
Publicerat den

Som jag skrivit tidigar så provade Dennis och jag OLW's Vilda Westernchips i helgen. Eftersom det finns tre bidrag i Mysmatchen bestämde vi oss för att köpa de återstående påsarna eftersom man fick rabatt om man köpte två påsar från OLW. Vi sitter nu och mumsar på Creamy Pizza och den smakar som en blandning mellan lasagne och Billys panpizza. Jag antar att det beror på tomatsåsen.

Pickles and mayo har jag inte smakat än och jag vet inte om jag vågar göra det heller, men det återstår att se.

Eftersom jag har vanan att sätta betyg när jag har provat någonting nytt väljer jag att göra det även idag. Vilda Western får 4/5 och Creamy Pizza får 3/5.



Förnyat recept och högt blodtryck
Publicerat den

Som jag skrev tidigare så hade jag en bokad tid på Ungdomsmottagningen idag och det gick inte som jag hade hoppats på. För det första så behövde jag inte genomgå någon gynekologisk undersökning eftersom jag bl.a. gjorde en strax innan jag flyttade och de inte kunde hitta några fel (vad gäller smärtan i livmodern och äggstockarna), så vi pratade mest. Barnmorskan tog även mitt blodtryck, som visade 120/90 på båda armarna. Det övre trycket (120) var bra, men det undre var gränsfall och jag ska därför få komma tillbaka den 25:e och träffa läkaren på mottagningen.

Enligt vårdguiden ska man sluta med p-piller om man drabbas av högt blodtryck, men det är ingen som har avrådit mig från att göra det. Tidigare när jag varit på ungdomsmottagningen i Smedjebacken har Karin alltid tagit mitt blodtryck två gånger och den första gången har det alltid varit lite högre. Det har dock aldrig varit såhär högt, så vi får se hur det går när jag träffat deras läkare.

Jag fick även ett nytt recept, men jag kommer inte att ta ut det förrän jag varit där nästa gång ifall han skulle avråda mig från att fortsätta med dem. Då har jag kastat bort pengar helt i onödan, vilket känns ganska osmart.



2 veckor kvar.
Publicerat den

Det är nu två veckor kvar tills jag ska infinna mig i rätten och för tillfället har jag blandade känslor inför det. Jag vill få det överstökat, men jag förstår att det inte är smärtfritt utan att det både kommer att ta tid och vara jobbigt. Det jobbigaste med detta är att jag måste se honom igen. Om jag vill kan jag meddela tingsrätten att jag inte vill ha en speciell person inne i salen när det är min tur att prata, men det tänker jag inte göra. Jag vill att han ska höra det här så att han vet hur illa han har betett sig.

Imorgon ska jag ringa till tingsrätten då jag har frågor angående ersättning. Jag kan nämligen få reseersättning, antingen i förskott eller i efterskott. Istället för att vi ska behöva lägga ut pengar tänker jag be om att få ersättningen i förskott. Jag måste även fråga om jag har rätt att få ersättning för sträckan Västerås - Smedjebacken eller om jag endast kan få för sträckan Västerås - Falun.

Jag måste även ringa till min advokat och höra hur det blir med skadestånd. Om han har skickat in ansökan/anmälan eller han gör det under rättegången.

Vi får se hur jag kommer att må efter det här, men jag försöker att inte tänka på det så mycket eftersom det som sagt är två veckor kvar. Det är inte så lång tid, men det känns dumt att haka upp sig på det även om jag är nervös.



Okt. 5, 2010
Publicerat den

För tillfället känner jag mig som en senil, gammal kärring som inte hänger med i svängarna. Nu har helgen gått sådär fort igen och jag hinner knappt med. Det känns nästan som att tiden springer iväg medan jag står stilla.

Denna helg har varken varit rolig eller tråkig, utan jag har mest varit trött. I fredags tittade Dennis och jag på film medan vi dukat upp med
Vilda Westernchips från OLW. Det var först tänkt att vi skulle titta på dödligt vapen 3, men det blev inte så. Om jag inte minns fel gick Titta, hon snackar! på tv den dagen, eller om det var dagen efter.

I lördags gjorde vi absolut ingenting, så i söndags gick vi till biblioteket eftersom vi ska läsa en bok på svenskan.  Boken jag valde heter "Nässlorna blomma" av Harry Martinsson. Det är en bok ur epoken modernismen. Jag hatar att läsa böcker, men när det gäller skolan har jag inte så mycket till val. Det är bara att bita ihop.

Innan vi gick till biblioteket tog vi en sväng på stan. Vi letade bl.a. på ungdomsmottagningen eftersom jag ska vara där kl.10:30 idag. Jag ska dit och bl.a. diskutera p-piller och mina besvär när jag äter dem. Vi får se om det blir någon undersökning också, annars ber jag om en eftersom det kan vara bra.

Det har egentligen inte hänt sådär jättemycket mer då vi oftast latar oss på helgerna.




Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Designa bloggar:

"Varför ger du bort något du inte är nöjd med? så gör man väl inte!"


Mitt mål med designen var att Jenny skulle bli nöjd och det blev hon. Det enda som jag tycker kunde ha blivit bättre var headern. Som jag skrev tidigare så har jag inte Photoshop på den här datorn och var därför tvungen att använda mig av Paint och det blev därför sämre kvalitet på bilden. Jag förvarnade henne om detta och har lovat att jag ska åtgärda det så fort jag har skaffat Photoshop på datorn.

Grejen med detta var inte att jag skulle bli nöjd, utan att hon skulle bli det. Jag blir aldrig 100% nöjd med det jag gör. Ska jag då sluta upp med allt? Det fungerar inte så.



Jag börjar få långt hår!
Publicerat den

Det är nu 7 månader sedan jag klippte av mig det långa håret och jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur mycket det har växt sen dess. Mitt hår växer som ogräs vilket man kan se på bilderna. Efter klippningen låg luggen precis i ögonvrån och nu har den blivit så lång att jag t.ex. kan ha den i munnen. Det är dock äckligt, men nämnde det bara för att ni skulle förstå hur lång den har blivit på denna korta tid.

Jag färgade även håret för ca 3 månader sedan och utväxten går inte att missa. Om ni tittar noga på första efterbilden så kan ni se en del av den i högra delen av luggen (samma sida jag har min piercing på). Sist jag hade min vanliga hårfärg var jag 8 år, så det känns som att det är dags att låta hårfärgen växa ut så att håret får vila lite. Det ska bli spännande att se vilken hårfärg man har. Om den är densamma som den var för 12 år sedan eller om den har ändrats. Jag var när jag var yngre väldigt ljus och man kan se i utväxten att jag är det än idag, men frågan är bara vilken nyans det är. Ska bli kul att se! :)

Före


Efter


Före


Efter



Designa bloggar
Publicerat den

För ett par månader sedan gav jag mig in i det här med att designa bloggar, men efter ett tag gav jag upp då jag inte tyckte att jag hade tillräckligt med kunskap för att det skulle bli som jag hade hoppats på. I mitten av veckan frågade Jenny om jag kunde hjälpa henne med hennes blogg då hon tröttnat på den. Snäll som jag är kunde inte säga nej och jag blev klar med allt igår. Resultatet blev inte riktigt som jag tänkt mig eftersom jag fick göra allt i paint eftersom jag inte har Photoshop (headern blev suddig), men hon blev riktigt nöjd och det var mitt mål.

Hon har två bloggar och ville gärna ha hjälp med båda, så jag ska sätta in en annan design i nr.2. Jag hoppas att den kommer att bli lika bra som denna, men det återstår att se.

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!



Äckliga jävla matte
Publicerat den

Efter att ha tragglat med MaB ett tag känner jag att den är alldeles för svår för mig och även om det inte är så lång tid kvar på kursen känner jag att jag vill hoppa av den. Jag tycker inte att det är värt att läsa den en tredje gång om jag ändå kommer att gå IG i slutbetyg. Vår lärare har nämligen sagt att ingen kommer att få godkänt som det ser ut nu och då känns det allmänt värdelöst med tanke på att talen blir allt svårare ju längre jag kommer.

Jag ligger två kapitel efter enligt planeringen och det spelar ingen roll att vi har genomgång eller att Dennis försöker hjälpa mig. Jag förstår ändå ingenting även om jag försöker.

Pga. detta har jag mailat till studievägledaren och frågat om det finns någon möjlighet för mig att välja bort matten. Om jag känner att jag vill bli dietist när jag slutat skolan får jag väl läsa kursen på komvux. Just nu vill jag fokusera på resten av ämnena eftersom jag pga. matten stuntar i allt annat med tanke på att den tar upp så mycket tid.

Jag vet att det kan vara bra att ha läst matten, men hur kul är det att läsa den om man ändå kommer att få IG? Folk kommer kanske tycka att det är töntigt av mig att vilja välja bort den, men det är mitt eget beslut. Jag börjar få den där känslan att:"Nej, jag vill inte gå till skolan" bara pga. matten. Nu när det är min sista chans att gå klart gymnasiet vill jag inte ha den känslan eller tanken, utan jag vill kunna njuta av skolan och för tillfället kan jag inte göra det. Jag blir bara deprimerad av detta äckliga ämne.



Fredagsmys
Publicerat den

Då var det fredag igen och jag kan ärligt säga att det fortfarande känns som att det är onsdag, förra veckan! Jag hinner inte med i svängarna och det känns som att tiden bara rusar iväg. Även Dennis håller med om detta. Jag ser dock ingen nackdel med att tiden går snabbt eftersom det då går snabbare tills jag får göra vissa saker. :)

Idag står fredagsmys på menyn. Vi ska titta på film (förmodligen Dödligt vapen 3), äta tacos och äta de nya chipsen Vilda Western från OLW. Vi kunde inte hålla oss till kvällen, så vi smakade några när vi kom hem från affären och de var faktiskt goda och har därför bestämt att vi ska prova de andra två sorterna för att avgöra vilken som är bäst. Det blir dock inte idag, utan någon annan dag.

Ja, det händer väl inte så mycket mer. Tänker njuta av kvällen och det fina sällskapet :) Ska bli mysigt att bara få ta det lugnt och mysa med Dennis.