Flyttdagen
Publicerat den

Vilken dag det har varit! Jag kunde i princip inte sova inatt p.g.a. nervositeten som kommer med förändringar och det blev inte bättre av att jag var halvt död när väcklarklockan ringde kl.07:00. Jag brukar kunna somna om en stund om jag är väldigt trött, men nu var det bara att pallra arslet ur sängen och ta hand om det lilla som var kvar innan mamma och pappa kom med släpen. Mikael ställde i ordning möbler och kartonger, så att de var lätta att komma åt, medan jag packade ned sängkläderna i svarta sopsäckar och skafferiinnehållet i banankartonger.

När vi hade plockat i nästan en och en halv timme tyckte Mikael att det var dags att gå till affären och köpa frukost. På vägen dit ringde jag till pappa för att höra hur långt de hade kommit och det visade sig att de var i närheten av Vallby (1-2 minuter med bil). Jag förvarnade honom om att vi inte var hemma, men att vi skulle skynda oss så gott vi kunde.

När vi kom tillbaka från affären stod de parkerade med varsin bil och varsitt släp utanför porten. Vi pratade en stund innan vi gick in i lägenheten för att hugga in i allt bråte. Jag och pappa lastade in kartonger och småsaker på det minsta släpet medan mamma torkade ur kylskåpet och Mikael plockade i sovrummet. De skall vara glada att de fick plocka inomhus... Jag och pappa fick arbeta i regnet. Några av kartongerna blev blöta, men det var ingenting som skadade innehållet.

Vi hann inte mer än att lasta på alla småsaker innan det var dags för Mikael och pappa att åka och hämta våra nya soffor. Jag hade gärna följt med och hjälpt till, men det gick inte p.g.a. att jag inte fick plats i bilen (baksätena var nedfällda). Jag var dock säker på att de skulle klara sig utan mig och att de skulle komma tillbaka inom 20 minuter med tanke på att det fanns två stycken hissar i byggnaden där sofforna skulle hämtas, men icke! De var inte klara förrän kl.10:20 (de åkte kl.09:40) tack vare att 3-sits soffan var för stor för hissarna och fick bäras ned i trappen, från åttonde våningen. Jag som vill vara punktlig började bli stressad när klockan passerade 10. Vi hade en bokad tid med en socialförvaltare kl.10:15, så när de kom tillbaka var det bara att sätta sig i bilen och åka i ilfart mot stan. Jag sade till Mikael att vi säkert skulle bli nekade hjälp p.g.a. att vi var sena och jag hade tyvärr rätt. Kvinnan i receptionen sade att det inte fanns någon som kunde ta emot oss, men att vi kunde boka in en ny tid den 13/9. Jag förklarade att vi håller på att flytta och att vi inte kan ta den tiden. Hon hänvisade oss till en telefon längre ner i korridoren och jag fick prata med en förvaltare - som sade samma sak. Vi fick gott vända på klacken och åka tillbaka till lägenheten... Jag tar på mig det här då det var jag som bestämde vilken tid vi skulle hämta sofforna (jag trodde att det skulle gå snabbare än det gjorde). Jag hade också kunnat säga till socialen när jag bokade tiden från början att den 31/8 skulle bli väldigt tight eller ringt, idag, och förklarat situationen. Jag trodde dock inte att det skulle behövas. Vi får helt enkelt söka ekonomiskt bistånd hos socialförvaltningen i Falun.

Mikael och pappa stannade kvar i lägenheten och tog hand om det som var kvar medan jag och mamma åkte mot Falun för att hämta nycklarna (klockan var då 11:30). Det var bestämt att vi skulle hämta dem kl.14:00, men när vi kom dit var Marie och karln hennes inte klara på långa vägar. Kan Ni gissa när hon lämnade över dem? Två timmar senare! Hon bad inte om ursäkt över att vi fick vänta utan hon gick emot bilen och sade någonting i stil med Här! (när jag öppnade dörren) och gick... Jag kan förstå om hon var stressad, men inte behövde hon vara halvt otrevlig för det? Jag hade ingenting emot att vänta, men att behöva sitta i två timmar är inte okej. Hur kan man säga att man skall mötas kl.14 när man vet att man inte kommer att vara klar innan kl.16? Jag hade kunnat stanna kvar i Västerås och hjälpt till med städningen eller lastningen av det stora släpet under de två timmar som vi fick vänta... Nu kom inte Mikael och pappa till Falun förrän kl.18-19 p.g.a. att de inte fick någon hjälp. Jag passade på att bära upp alla kartonger (utom de två tyngsta) i lägenheten i väntan på möblerna. 

När karlarna var framme åkte jag, mamma och Mikael till McDonalds för att handla någonting att äta medan Elias (som blev hämtad i Smedjebacken) och pappa bar in möblerna i lägenheten. Det var en hel drös med människor inne i restaurangen och vi valde av den anlendningen drive-in. Jag är dock tveksam över om det gick snabbare, men vi fick våran mat till slut. Jag är ingen stor beundrare av snabbmat, men nu satt det fint. En smörgås och en smoothie till frukost var ingenting att hurra över... Vi höll nästan på att dö av hunger, hela bunten 

Efter att vi smällt i oss maten var det dags för mamma och pappa att åka hem till sig. Elias är fortfarande kvar då han skall sova här. Han kommer dock att sova på bäddmadrassen då resårmadrassen blev blöt i transporten. Jag tror inte att han lider av det. Kunde han sova under vardagsrumsbordet som barn kan han sova på en tunn madrass på golvet. 

Jag har inte kunnat vila någonting förrän nu. Jag är öm i halva kroppen och lär må gott imorgon. Det skall bli så skönt när vi är klara med allting! 

Ja.. Nu bor vi i Falun iallafall. Hem, ljuva hem 




Slutspurten
Publicerat den

Nu är vi snart klara med allt som har med flytten att göra! Vi har städat och packat som galningar de senaste timmarna. Det var mer att göra än vi trodde, så det lär bli väldigt stressigt imorgon. Jag är dock övertygad om att vi kommer att klara det galant med tanke på att vi är fyra personer som kan hjälpas åt, har tre stycken bilar och två stycken släp (ett stort och ett litet) som kan lastas. Det som är kvar att göra nu är att torka ur kylskåpet och dammsuga golven, men det har mamma sagt att hon skall göra imorgon. Det återstår dock att se om det blir så (hon har problem med sina leder, så det är dumt att hon tar på sig för mycket arbete). 

Sista natten i Västerås nu da!



Städning i full gång
Publicerat den

Då var vi igång med städningen! Jag gillar inte att behöva göra saker i sista minuten och vi har av den anledningen börjat städa redan nu. Mikael har skurat taken (det står i checklistan för avflyttning att man skall göra det) medan jag har torkat ut- och insidan av skåpen/garderoberna, torkat lister, torkat kaklet i köket och tvättat fönster. Jag fick dock hjälp med det sistnämnda då Mikael var rädd för att jag skulle ramla med tanke på att jag måste stå på en stol för att komma åt överallt. Han är gullig, han Det som är kvar nu är att dammsuga och skura golven, tömma och frosta av frysen, rengöra spisen, torka kylskåpet och torka utsidan av skåpen en gång till - annars är vi klara! 



Cash
Publicerat den

Jag var till banken idag för att sätta in pengar på Ronjas konto (tingningsavgiften för Millie). Jag var helt säker på att det skulle gå snabbt och utan problem, men när det blev min tur och jag kom fram till disken sade mannen som stod bakom den att de har slutat använda sig av kontanter! Han visade mig en maskin i rummet intill som jag kunde använda för att göra insättningen, men det skulle kosta 150:- p.g.a. att pengarna skulle sättas in på ett konto i en annan bank. Ett annat alternativ var att göra det hela över internetbanken. Jag hade gjort det om jag kunde, men nu var det inte möjligt av olika anledningar... Det var bara att vända på klacken och gå hem i alla fall. Det slutade med att mamma fick göra överföringen från sitt konto. Hon får pengar av mig på fredag när hon kommer för att hjälpa oss att flytta.
 
Vilket krångel... Nu är frågan om det är likadant på alla Swedbank-kontor eller om det bara är på kontoret i Västerås.



På fredag smäller det!
Publicerat den

Nu vet vi äntligen vilken dag vi får flytta in i nya lägenheten! Jag skickade ett sms till Marie imorse och bad henne att kontakta mig angående det här med nycklarna. Hon ringde vid lunch och sade att det inte är säkert att hon och karln hennes kommer att hinna lämna in dem till bovärden innan hans arbetsdag är slut på fredag och att vi i sådana fall måste vänta med att flytta in till på måndag. Jag förklarade att vi inte kan vänta så länge p.g.a. att vi inte har någonstans att förvara våra saker och hon föreslog då att vi skulle prata med våra hyresvärdar och höra om vi kunde komma fram till en lösning med dem. Jag hann dock aldrig kontakta Kvarnvreten av den anledningen att Marie var väldigt snabb med att kontakta Kopparstaden (eller om det var bovärden). Det blev i alla fall bestämt att vi kommer att få tillgång till lägenheten på fredag som planerat, men att följden blir att vi bara får en nyckel (de resterande två får vi på måndag) och att städbesiktningen avbokas. Jag gråter inte över det. Vi kommer att skita ner när vi bär in alla saker, så om/att det är skitigt redan när vi kommer är inte hela världen. Det skall städas vilket fall som helst, liksom.
 
På fredag blir vi Falubor! Woho!



Provsvar
Publicerat den

Provsvaren från vårdcentralen kom med posten idag. Jag blev positivt överraskad när jag öppnade kuvertet och såg att läkaren hade gjort en översikt av proverna. När jag tog blodprover i vintras fick jag bara hem ett brev där det stod att proverna var normala, men den här gången fick jag se med egna ögon vad det var de hade undersökt. De hade b.l.a. kontrollerat blodvärde, levern, långtidssocker, njurfunktion, sänka, salthalt m.m. Salthalten var på gränsen till lågt och långtidssockret var lågt, dock inte överdrivet. Man bör ha ett värde på 27-42. Jag hade 26. Läkaren hade längst ned i brevet skrivit att det är vanligt att ungdomar utan benägenheter för diabetes har ett lågt långtidssocker, så det var ingenting att oroa sig över. 
 
Det känns bra att proverna var normala, men nu är frågan: vad är det som är fel? 



.... och där kom tantjäveln!
Publicerat den

Jag har glömt att skriva att jag fick min mens i måndags på BIM-2, dag 28. Jag förstod att jag inte var gravid med tanke på att jag inte hade några som helst symptom. Jag är bara millimeter ifrån att säga till Mikael att jag inte orkar längre, men jag har lovat mig själv att stå ut till årsskiftet och har det mot all förmodan inte hänt någonting innan dess vet jag inte vad jag gör. 
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Neil Armstrong
Publicerat den

 
Det är inte bara min namnsdag idag (grattis alla som heter Louise), utan det är även sorgens dag - ur ett historieperspektiv. Neil Armstrong, förste man att sätta sin fot på månen, har idag avlidit. Han blev 82 år gammal. 



Recension Pantene Pro-V
Publicerat den

Kommer Ni ihåg Buzzadorpaketet med hårvårdsprodukter som jag skulle få hem? Jag har idag provat schampo och balsam för normalt-tjockt hår (de gröna flaskorna) och jag är hur nöjd som helst!  Jag brukar annars använda Head&Shoulder p.g.a. min känsliga hårbotten, men håret blir väldigt tovigt (jag måste borsta igenom det femhundra gånger per dag) och det ser väldigt torrt fast man inte har blåst eller plattat det. Pantene Pro-V tar dock hand om det på ett kick! Nu är håret skinande, silkeslent och tovorna är som bortblåsta. Jag måste tvätta håret varannan dag med Head&Shoulders för att det skall se fräscht ut, men med Pantene kan det gå nästan fem dagar! Jag säger inte att jag kommer att vänta längre mellan gångerna bara för att jag har ett bättre schampo, men nu behöver jag inte känna att jag måste tvätta det varannan dag för att jag skall våga kliva utanför dörren 
 
Jag kan i alla fall rekommendera Pantene Pro-V. Jättebra produkter!



What are you doing?!
Publicerat den

Vad i helvete håller blogg.se på med?! Jag blir vansinnig på alla problem som har kommit med det nya verktyget och de senaste uppdateringarna. Jag har varit i kontakt med supporten halva dagen av den anledningen att kommentarsfunktionen där jag kan svara på era kommentarer helt plötsligt ändrade färg! Mina svar gick från att vara svarta till att vara vita (texten syntes därmed inte) och jag kunde inte ändra tillbaka det, utan fick lov att fråga supporten hur man gör.
 
Om de skall göra ändringar i verktyget kan det vara en fördel att se till att inte bloggarna förstörs eller påverkas negativt! Jag har sett andra bloggar som har haft problem - dock med andra funktioner (t.ex. att inläggen har hamnat i sidomenyn. Jag hade så ett tag, men löste det genom att uppdatera stilmallen femhundra gånger). Jag har fått ordning på det mesta nu, men jag var nästan tvungen att vara otrevlig innan jag kunde få hjälp. Herregud... 



Yellow baby bunny
Publicerat den


 
Det blir ingen grå kaninunge av den anledningen att säljaren slutade svara på mina mail... Jag har försökt att komma i kontakt med henne och förklara att jag inte längre är intresserad, men det har inte gett några resultat. Hon kan inte ha varit seriös för fem öre. Det skall inte behöva ta nästan en vecka innan man får svar från någon som annars är väldigt snabb!

Jag har numera tingat en viltgul wienertecknad vädur (korsning) av en uppfödare i Gävle. Hon heter Nonjans Shark Tale och är idag två veckor gammal. Hon är leveransklar i början av oktober och kommer fr.o.m dagen vi får hem henne att heta Millie Jag håller på att längta ihjäl mig efter henne! Det skall bli så himla roligt att se hur Malte reagerar när han får träffa henne (under uppsikt såklart med tanke på att han inte är kastrerad ännu). Han älskade katterna jag hade i fjol, så jag hoppas att han kommer att vara lika förtjust i Millie. Skulle de mot all förmodan inte gilla varandra är det inte hela världen med tanke på att de skall bo i separata burar.



Can you help people at all?
Publicerat den

Jag följde med Mikael till arbetsförmedlingen idag av den anledningen att jag inte hade någonting annat att göra… Han hade ett möte med en byggnadshandläggare, men det var snarare en avstämning än ett möte då hon (det var en kvinna) bara ville veta vad han har gjort hittills. Kunde hon inte ha gjort det via telefon som de gjorde med mig? Han berättade i alla fall att han har varit arbetslös i två och en halv månad, men att han skall på arbetsintervju för Sector alarm i början av september i samband med att vi flyttar och att han planerar att söka andra arbeten, mestadels inom handel, om de väljer att inte anställa honom. 
 
Vi är snart aktuella för jobbgarantin för ungdomar (man räknas som vuxen vid 25-års ålder) och kan skrivas in i den om vi inte har fått något arbete innan vi har varit inskrivna på arbetsförmedlingen i tre månader, men Mikael verkar inte vilja det. Han är inställd på att han skall ha ett arbete så snart som möjligt och han är inte den som ger sig. Jag däremot måste skrivas in i jobbgarantin av den anledningen att jag inte kan bli erbjuden en praktikplats annars. Det säger de nu! Jag har inget annat val än att vänta på att få hjälp till i slutet av september eller söka arbeten och utbildningar, som jag känner att jag klarar av utan att riskera att gå in i väggen igen, på egen hand. Jag kommer att söka till butikssäljarutbildningen som planerat, men det kan hända att jag söker jouristutbildningen i Härnösand också (som ger en behörighet till att arbeta på kvinnojour). Det blir dock inte nu. Jag vill arbeta först och se hur det känns innan jag studerar igen. I need a break, you know. 



Put your ass down
Publicerat den

 
På måndag kommer det bli tomt i vardagsrummet av den anledningen att vi inte kommer ha någon soffa! Jag måste sälja min på grund av att vi skall hämta en soffgrupp, bestående av en 3-sits och en 2-sits, nästa fredag. Jag hittade dem i en annons på Blocket i söndags och ikväll, tack vare ett återbud och uteblivna svar, har vi varit och kollat på dem (jag var den tredje att kontakta säljaren och var näst på tur). De var väldigt fräscha och väldigt bekväma, men klädslarna skulle behöva tvättas innan vi använder dem. De kommer att passa perfekt in i vårat ljusa vardagsrum iallafall! Ett stort plus till att de är vita. Jag älskar vit inredning  En nackdel med att de inte är mörka är att vi inte kan sitta och äta i vardagsrummet. Det händer att vi gör det, men vi har kommit överens om att vi skall sluta med det. Det spelar ingen roll att klädseln är avtagbar och tvättbar. Jag vill inte behöva kasta in den i tvättmaskinen var och varannan dag på grund av att man har spillt någonting... När vår ekonomiska situation har blivit bättre (jag säljer min soffa för att kunna ha råd med de här!) skall vi köpa en extra klädsel, för säkerhets skull. De är dock svindyra! 

Det har varit stort intresse av min divansoffa. En av de första som kontaktade mig har varit här ikväll och kollat på den. 
Han gillar den och vill absolut ha den. Han insisterade till och med på att betala en slant i handpenning för att försäkra sig om att vi inte säljer den till någon annan. 



Bang bang
Publicerat den

Hur många gånger skall man behöva besöka vårdcentralen innan läkarna kan komma med en diagnos?! Jag vill bara bli av med den strålande känslan i huvudet, men det verkar tyvärr som att jag måste leva med smärtan. Jag har haft koncentrationssvårigheter och insomningsproblem i snart två år, men det är inte allt... De senaste månaderna har jag också haft svårigheter att fästa blicken på ett objekt, då det är som värst, (det svartnar eller blir suddigt på grund av tårbildning) och ibland strålar det så intensivt att smärtan går ut i ögonen. Jag behöver inte glasögon, men det skadar inte att göra en synundersökning (jag har inte gjort någon på flera år och det känns som att det är dags även om jag ser bra på nära och långt håll). Jag är dock säker på att den inte kommer att visa någonting och att besvären/smärtan beror på någonting annat. Frågan är bara vad...
 
Dagens besök på vårdcentralen gick bättre om man jämför med det i vintras, men jag hade hoppats på att läkaren skulle göra mer. Han ställde några frågor och kollade i mina ögon, kollade rörligheten i mina axlar (jag nämnde att jag har problem med den högra och ville att han skulle undersöka den) och kollade på min nacke. Jag fick vrida på huvudet och prova att placera hakan på nyckelbenet. Jag hade problem med det sistnämnda på grund av att han hade sin hand i närheten av min hals och han sade att det oroade honom, men hur lätt är det på en skala att lägga hakan på nyckelbenet när det är någonting i vägen? Det gick hur bra som helst hemma iallafall. No worries there. 
 
Jag fick inget direkt svar på vad det är som kan vara fel, men läkaren sade att jag är något stel i bakhuvudets nedre del och att jag kan medicinera mot smärtan. Han pratade om läkemedel som innehåller ett särskilt ämne (jag minns inte vad det heter), men det var ingenting som han rekommenderade av den anledningen att man kan bli beroende av det eller att det så småningom blir verkningslöst på grund av att kroppen anpassar sig. Det var aldrig tal om någon annan sorts behandling, så jag antar att det bara är att le och se glad ut. Skitkul...



So long, suckers!
Publicerat den

Jag vill bara att det skall bli den sista augusti så att vi får lasta in alla saker i släpen och bege oss mot Falun. Det är ännu inte klart om vi får tillgång till lägenheten på fredag eller lördag nästa vecka, men det spelar ingen roll utan huvudsaken är att vi kommer härifrån och att det går som det skall med allt som har med flytten att göra. Nu måste vi bara beställa bredband och hemtelefoni, betala den första hyran, packa det som är kvar, städa och lämna/hämta nycklar - sen är det hejdå Västerås och hem, ljuva hem Falun! Jag längtar 



Wedding pictures
Publicerat den

Kan Ni gissa vad jag skall göra i början av oktober? Jag skall agera bröllopfotograf i Örebro stadshus när min syster och fästmannen hennes gifter sig! Jag ser det som en ära, men jag är något nervös med tanke på att jag inte är särskilt duktig ännu. Jag börjar komma in i det här med vinklar, men jag kan ingenting om inställningar och jag blir inte klok på alla hemsidor som beskriver hur man skall pilla med kameran. Nej! Nu blir det att läsa igenom mina fototidningar, googla på internet (videos är lättare att förstå) och öva. Det kommer säkert sluta med att jag måste be Ninni om hjälp, men det tror jag inte att hon har någonting emot Det skall bli spännande iallafall!



Hear ye, hear ye!
Publicerat den

Nu gör jag ett sista försök att sälja de saker som jag inte vill ha/inte behöver. Jag vill inte behöva söka ekonomiskt bistånd av socialtjänsten och jag har av den anledningen skapat ett album på facebook. Jag har i det publicerat bilder över de saker som jag har att erbjuda, med förhoppningen om att plånboken skall växa något, och jag skulle uppskatta om Ni kunde kolla igenom albumet. Ni är välkomna att kontakta mig på mailen om Ni hittar någonting som verkar intressant. Det går utmärkt att pruta, men kom inte med några skambud!
 
Tack 



Tillökning
Publicerat den

 
Om två veckor blir vi en till i familjen! Jag har tingat en kaninhona (någon av de gråa) som skall vara sällskap till min älskade Malte  Hon är leveransklar på onsdag, men vi kan inte hämta henne innan den 30/8 på grund av att vi inte har någonstans att ha henne. Hon skall inte behöva bo i transportburen i en vecka...
 
Jag har gjort en deal med min syster och hon har gått med på att låna mig en innebur i en eller två månader (då skall vi ha kommit på fötter ekonimiskt och ha råd att köpa den), men den är hemma hos mina föräldrar. Jag vill inte be dem att komma hit och lämna den med tanke på att det inte är billigt med bensin. Jag hade inte velat åka ner med någonting som kan vänta i en vecka om jag vore dem. Jag har iallafall förklarat situationen för säljaren och hon sade att hon är villig att hålla på honan om jag kunde lova att jag kommer och hämtar henne om två veckor. Jag har försäkrat henne om att jag kommer att göra det och gett henne mitt mobilnummer ifall det skulle vara någonting. 
 
Nu är frågan: Vad skall den lilla tösen heta? Hon skall ha ett kort namn som börjar på M! Jag är inne på Millie, men jag är osäker. Det här med namn är svårt. Jag satt och googlade i femhundra år innan jag kom på vad alla mina katter skulle heta. Malte var dock ett solklart val.



Are you going to help us?
Publicerat den

Jag har pratat med socialtjänsten i två stycken kommuner och län idag. Jag började med att kontakta kontoret i Falun på grund av att det är dit vi skall flytta och på grund av att jag var säker på att vi skulle bli nekade hjälp i Västerås. Jag förklarade för mottagningssekreteraren att vi skulle behöva söka ekonomiskt bistånd av den anledningen att Mikaels a-kassa inte räcker till både mat och räkningar. Jag poängterade att vi bor i Västerås, men att vi kommer att vara bosatta i Falun fr.o.m. 1/9 och hon sade då att man skall söka det första biståndet i den kommun som man flyttar ifrån. Mikael hade rätt, med andra ord...
 
Jag kontaktade genast kontoret här och bokade ett möte den 31/8, kl.10:15 - bara några minuter innan mina föräldrar kommer med släpen! Jag hade hellre sett att vi fått en tid nästa vecka med tanke på att det inte tar en dag att ta ett beslut. Jag vill gärna ha ett besked innan räkningarna skall vara betalda. Nu måste jag be om att få ändra sista betalningsdagen på bredbandet och elen (vi fick, tack och lov, väldigt få räkningar den här månaden). Jag hoppas att det löser sig i slutändan, annar måste vi komma på en annan lösning.



Your eyes are huge
Publicerat den

Jag fick en rolig kommentar av hjärtat för någon timme sedan när vi var på väg till affären för att handla.
 
"Du älskar verkligen barn, va?" - Mikael
"Ja. Vadå, syns det?" - Jag
"Ja. Du får pupiller stora som bowlingklot när du är i närheten av barn" - Mikael
 
Vad kan jag säga? Jag älskar barn! 



Ebba 1.0
Publicerat den

 
Jag måste bara börja med att säga att jag har haft jätteroligt idag! Emma har varit här på besök med sin dotter Ebba. Jag var säker på att hon skulle vara blyg med tanke på att det var första gången som vi träffades, men det gick hur bra som helst! Hon sken som en sol när hon fick syn på mig (jag mötte de längre ner på gatan) och vi hann inte mer än att komma in i lägenheten innan hon signalerade att hon ville upp i min famn  Hon fick hälsa på Malte, hjälpa till att sopa vardagsrumsgolvet (sågspån), snurra i datorstolen, spela datorspel och kramas med min rosa gris också innan vi gick till Djäkneberget. Jag tänkte att det kunde vara roligare att leka i lekparken och njuta av det vackra vädret än att sitta i lägenheten. Det blev dock inget lekande på grund av att gungorna var ockuperade, men Ebba verkade inte särskilt intresserad iallafall. Hon ville hellre hålla mig i händerna och leka med mina skor. Jag passade på att fotografera henne också (som Ni ser). Jag är sjukt nöjd! Hon är så söt  
 
Tack för idag, tjejer. Det här måste vi göra om 



Not enough interest
Publicerat den

Jag fick ett brev från vuxenutbildningscentrum här i Västerås idag som sade:"Ej start av utbildning till Butikssäljare på Eductus 24 september 2012. För att våra samordnare ska kunna starta behövs ett visst antal studerande vid varje kursstart. Tyvärr har de inte blivit tillräckligt många i den utbildning du sökt. Om du önskar kan du lämna in en ny ansökan till nästa preliminära start. Om du ej är folkbokförd i Västerås måste du lämna din ansökan till din hemkommun. Nästa startdatum är inte fastställt ännu".
 
Jag förstod att det inte skulle bli någonting, men jag var helt säker på att det berodde på att vi skall flytta... men icke. Jag skall iallafall söka till samma utbildning i Falun så snart jag har ett intyg på att jag är arbetslös.



BIM-8, dag 22
Publicerat den

Nu är det bara 8 dagar kvar till BIM. Jag har än så länge inga symptom som tyder på att jag skulle vara gravid och jag tror inte att jag kommer att få några heller... Jag som hade hoppats på att det skulle ta sig nu när jag har börjat att använda ägglossningstester, men jag verkar som vanligt hoppas på för mycket. Jag kommer säkert aldrig att bli gravid.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




You make me mad
Publicerat den

Jag måste bara få avreagera mig lite... Jag blir så äckligt jävla irriterad på karlar som skall sitta vid sina datorer och spela dag ut och dag in! Jag har ingenting emot att man har skilda intressen och att man gör saker på egen hand, men det skall inte behöva sluta med att hushållssysslorna blir bortglömda och förhållandet lidande. Jag hatar att vara den som måste påminna om saker som skall göras, jag hatar att vara den som måste be om hjälp om och om igen innan de händer någonting, jag hatar att vara den som blir bortprioriterad på grund av att karln påstår att han inte kan gå ifrån datorn och jag hatar att vara den som gråter, inombords som utombords, av längtan efter lite kvalitetstid! Jag kräver inte att min karl skall sätta sina intressen åt sidan och vara med mig jämt och ständigt, men hur svårt skall det vara att pausa och göra någonting med sin flickvän?! Jag har tröttnat på bortförklaringar som att vädret är dåligt, att alla aktiviteter kostar pengar och, klassikern, att karln inte vet vad vi skall göra... Det finns hundratals saker som man kan göra tillsammans, men det gäller att ha fantasi och inte låta saker stå i vägen!
 
Jag kan inte förstå hur man som arbetslös väljer att sitta vid en dator 10-15 h/dag och strunta i eller glömma bort saker som hushållsarbete, ekonomi och förhållande (hur hälsosamt är det på en skala?!). Jag kan dock ha förståelse för den som har arbetat och vill ta det lugnt en stund, men det skall inte behöva gå till överdrift vare sig man har arbete eller är arbetslös. Jag har fått erfara båda delarna och det är inte särskilt roligt... Man känner sig så jävla otillräcklig och ibland vill man göra någonting drastiskt för att fånga karlns uppmärksamhet (som att gå ner i vikt eller skaffa större bröst), men det är inte riktigt så det fungerar.
 
Jag måste vara världens mest ointressanta och oattraktiva människa - det känns åtminstone som det. Jag kan inte komma på någon annan förklaring till varför de karlar som jag har bott med hellre har setat vid datorn än att göra saker med mig. Jag har försökt med det ena och det andra, men ingenting har hjälpt... Vad är det för fel på mig?
 
 
Det här inlägget är riktat till tre av fyra karlar som jag har bott med!



A good night's sleep
Publicerat den


Jag fick som jag ville till slut! Det krävdes dock en del övertalning innan han gav med sig, men nu står madrasserna och sängstommen (isärskruvad) på balkongen, sängborden i hallen och byrån i vardagsrummet. Jag måste bara säga att jag älskar sängen! Jag tycker att den är så vacker och det skall bli spännande att sova i den om tre veckor  Den hade varit ännu vackrare i vitt, men jag orkar inte hålla på att måla om varenda möbel. Det räcker med köksstolarna och köpmansdisken... 
 
Jag är supernöjd med köpen, men hjärtat är något skeptisk. Jag tror dock att han kommer att gilla sakerna senare  Btw, syns det att sängen är 10 år gammal?



What a catch
Publicerat den

Varför skall det vara så lätt att hitta saker som man vill ha när man inte har råd? Jag har hittat en annons på Blocket med möbler som skulle passa utmärkt i vårat kommande sovrum. Jag vill till exempel ha en större säng på grund av att hjärtat är duktig på att knuffa in mig i väggen när vi sover och nu är det någon som säljer en stor dubbelsäng (stomme och madrasser) med tillhörande sängbord och en byrå för 300:-. Hur billigt är inte det på en skala?! Jag skall se om jag inte kan övertala hjärtat. Han tycker att vi skall vänta och se om vi kan hitta någonting billigare. Det tvivlar jag på.



Helping others
Publicerat den

Jag har varit duktig och sökt en hel drös med jobb idag! Jag brukar vanligtvis söka butiks-/säljarjobb, men nu känner jag att det är dags att vidga vyerna och prova lyckan på annat håll (restaurangbranschen och personlig assistans).
 
Jag har berättat om ansökningarna för hjärtat och han var positiv till han fick veta att en av tjänsterna som personlig assistens innebär att coacha en man i 30-årsåldern. Han har en neurologisk sjukdom och har varit rullstolsbunden de senaste tio åren på grund av det, men det hindrar honom inte från att vara fysiskt aktiv. Han söker nu en person som är intresserad av hälsa som kan hjälpa honom med träningen. Jag kände mig träffad när jag läste igenom annonsen på Platsbanken, men jag fick ingen vidare respons av hjärtat. Kan Ni gissa vad han hade mage att vräka ur sig? Han sade att det är bättre att den här mannen anställer en manlig assistent/coach på grund av att man blir mer motiverad och lyhörd av en manlig coach jämfört med en kvinnlig (jag håller inte med honom). Han sade också att det är bättre om jag inte blir anställd, för då slipper han vara svartsjuk och orolig över att någonting skall hända (han är livrädd för att jag skall vara otrogen, men det kan jag med fem miljarder procents säkerhet säga att jag aldrig i helvetet kommer att vara. Han har ingenting att vara orolig över).
 
Vad roligt det är när man får stöd av sin partner.... Jag är dock inte den som ger upp! Jag skall arbeta med någonting som har med ledarskap att göra en dag vare sig hjärtat vill det eller inte. Han borde veta vid det här laget att han kan lita på mig och låta mig arbeta med hälsa/idrott/träning med tanke på att jag verkligen, verkligen, brinner för det.



Sector alarm
Publicerat den

Kan Ni gissa vad som händer måndagen den 3/9, två dagar efter att vi har flyttat? Hjärtat skall på arbetsintervju! Han skickade in en ansökan till Sector alarm igår och idag ringde de och sade att de vill att han kommer på intervju. Han har fått information om hur det är att vara säljare hos dem och han verkar tycka att det låter bra. Han har dock fått en ogiltig adress, någonting som är mindre bra. Jag har ingen aning om hur han skall kunna ta sig till en adress som inte finns (inte i Falun iallafall och det är där intervjun skall äga rum), men det löser sig väl i slutändan. 



Pantene Pro-V
Publicerat den

Jag har blivit uttagen till Buzzadors Pantene Pro V-kampanj. Jag kommer att få hem två stycken buzzadorpaket - ett med produkter som jag skall prova själv och ett med produkter som andra skall prova. Det gick åt skogen med den senaste kampanjen då jag nästan fick tvinga på bekanta produkten (balsam från Dove, tror jag att det var). Jag hoppas att det kommer att gå bättre den här gången. Jag tycker iallafall att det skall bli spännande att prova produkterna som följer med mitt paket - särskilt den värmeskyddande sprayen! 
 
Någon som vill prova ett schampo? 



Stegring
Publicerat den

 
Här har Ni augustis stegring. Testerna är från (börjar uppifrån):
1. torsdag 2/8 kl.14:30, dag 11.
2. fredag 3/8 kl.14:21, dag 12.
3. lördag 4/8 kl.14:44, dag 13.
4. lördag 4/8 kl.23:10, dag 13.
5. söndag 5/8 kl.11:37, dag 14.
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Jag hade fel
Publicerat den

Jag hade fel när jag sade att jag hade ägglossning igår kväll. Jag har det idag! Jag använde ett ägglossningstest kl.11:37 och det skrek positivt om det. Det var mycket starkare än gårdagens test och det var inget snack om saken. Vi hade sex igår eftermiddag och igår natt, precis innan vi gick och lade oss. Jag gick aldrig på toaletten efteråt utan jag lät spermierna vara kvar i slidan till nu på morgonen. Jag vet att man inte behöver göra så, men allt vi har gjort hittills har inte fungerat så det skadade inte att prova. Nu är frågan om vi skall vänta med sex till att ägglossningen är över eller om vi skall fortsätta. Jag skulle gärna ha sex idag, för säkerhets skull. Jag vet dock inte om Mikael orkar det.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Positivt utslag på ägglossningstestet
Publicerat den

ag använde ett ägglossningstest nu ikväll på grund av att jag ville se om jag skall ha ägglossning inatt/imorgon eller imorgon/natten till måndag. Jag kan säga som så att det var tur att vi hade sex i eftermiddags för testet var positivt! Nu är det bara att vänta till den 22:a och se om vi prickade in ägglossningen eller inte... 
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Starkare utslag på ägglossningstestet. Dag 13
Publicerat den

Jag har använt ägglossningstester i tre dagar nu och jag fick ett starkt utslag idag. Det var dock inte tillräckligt starkt för att räknas som positivt (=ägglossning), men vi gissar på att det kommer att vara det imorgon.. Jag har läst att man helst skall ha sex en eller två dagar innan ägglossningen, så vi chansade och hade sex idag. Nu blir det att hålla fingrarna i styr tills vi ser hur stegringen artar sig.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Utslag på ägglossningstestet. Dag 17
Publicerat den

Jag har använt några av mina ägglossningstester nu i veckan. Jag såg inga som helst tecken på utslag igår (eller om det var i tisdag), men jag fick ett svagt streck idag! Jag borde ha ägglossning på söndag om man är fertil i fem dagar. Perfekt med tanke på att vi har varit tillsammans i 7 månader den dagen. Hur underbart hade det inte varit att bli gravid då? Jag kommer att ha beräknad förlossning lagom till Mikaels födelsedag om jag mot all förmodan skulle bli gravid. 

Jag planerade inte att börja testa än på grund av att bruksanvisningen som följde med ägglossningstesterna sade att jag skall börja använda testerna på dag tretton, som är på lördag. Jag kunde inte hålla mig av den anledningen att jag fick ökade flytningar under eftermiddagen. Jag fick en känsla av att ägglossningen är på väg och smet in på toaletten så fort vi kom hem från affären kl.14:30. Jag är överlycklig över att det börjar närma sig! Nu är det bara att hålla fingrarna i styr någon dag innan vi kör på och hoppas på det bästa.
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




No connection
Publicerat den

Det ser inte ut som att vi kommer att ha bredband, hemtelefoni och digital-tv* den första veckan efter flytten av den anledningen att vi inte har någon aning om vilken dag vi kommer att få tillgång till lägenheten - om det blir fredagen den 31/8 eller lördagen den 1/9 . Det skulle vara bättre för oss rent praktiskt om det blir på fredagen då vi känner att det är omständigt att mellanlanda i Smedjebacken (riskabelt att ha alla saker i släpen över natten). Det är smidigare att åka raka vägen från Västerås till Falun. Jag skall prata med bovärden om två veckor och höra hur det ser ut, men det borde inte vara några problem med tanke på att städbesiktningen kommer att göras den morgonen och med tanke på att han kommer att få nycklarna av Marie så snart hon och karln hennes har lastat ut sina saker. Det är bara en fråga om vilken tid hon kommer att överlämna dem. Hon skulle höra av sig till mig angående det när det börjar närma sig månadsskiftet. 
 
* ComHem har just nu ett combo-erbjudande, men det gäller bara till och med den 31/8 och om vi inte flyttar den dagen måste vi vänta tills de kommer ut med ett nytt erbjudande. 



I want to cry
Publicerat den

Hjärtat sade någonting gulligt när vi satt vid köksbordet idag. Jag minns inte om vi satt och åt eller om jag kikade på datorn, men han såg mig i ögonen och sade med ett leende: "Du är så vacker ibland att jag vill gråta!"  Hur rörd tror Ni inte att jag blev när han sade det? 
 
Jag älskar min karl! 



How clean is your house?
Publicerat den

Jag ber om ursäkt över att jag bara pratar om saker som har med flytten och den kommande lägenheten att göra, men jag har tyvärr ingenting annat som jag vill dela med mig av i dagsläget. Jag vill vara hundra procent fokuserad på alla förberedelser och alla saker som måste göras efter att vi är klara med flytten: packa, städa lägenheten och förrådet, komma överens med mina föräldrar om vilken tid de skall vara här i Västerås den 31/8 (vi måste vara ute senast kl.16:30 om vi skall hinna lämna in nycklarna hos Kvarnvreten), göra en adressändring hos elbolaget och teckna ett nytt abonnemang hos ComHem. Jag är kund hos dem idag, men jag kan inte flytta med mina tjänster på grund av att det är fiber i lägenheten och jag vill inte ansluta till stadsnätet. Jag blir inte klok på alla valmöjligheter som kommer med det och startavgiften är enorm! Det kommer att bli dyrare med fiber i jämförelse med nu av den anledningen att det inte finns någon basutbud i lägenheten (vill vi ha tv-kanaler måste vi betala för det), men det är det värt. 
 
Det var inte tänkt att jag skulle prata om stadsnät vs. ComHem, utan jag ville egentligen bara säga att det idag är tre och en halv vecka kvar innan det är dags att börja städa. Det här blir åttonde gången som jag flyttar, men första gången som jag måste städa. Jag är rädd för att vi skall glömma någonting, men det finns som tur är en checklista på Kvarnvretens hemsida med saker som man måste komma ihåg. Jag skall skriva en egen checklista över ställen som man kanske inte tänker på.