Jag är med och tävlar...
Publicerat den


Jag deltar i Nikons fototävling och har chansen att vinna ett Nikon 1J1 kit med objektiven 10-30mm och 30-110mm plus en kameraväska. Rösta på min älskade lilla Malte

Klicka på bilden för att komma till bidraget.



Jag är äntligen klar!
Publicerat den

Jag är officiellt klar med allting i skolan. Provet i naturkunskap gick väldigt bra, men det räckte tyvärr inte för att jag skulle nå mina mål i kursen (på grund av att jag missade VG/MVG-provet i genteknik). Jag är dock godkänd och med tanke på min prestation i övriga ämnen är jag nöjd Man kan inte vara bäst i allt oavsett hur gärna man än vill det... Det som återstår innan den stora dagen är att lämna in laptopen, kontrollera slutbetygen med rektorn, hämta ut laptopen (vi får behålla dem) och studentmiddagen. Det börjar närma sig nu!



We've got an offer
Publicerat den

Vi skall på visning! Vi har blivit erbjudna lägenheten på Slättavägen och skall kolla på den på onsdag eftermiddag. Det kan hända att vi inte får den eftersom vi har placering två i kön, men det skadar inte att kolla på den ifall den som har placering ett skulle bestämma sig för att tacka nej.

Vi har lämnat fyra stycken intresseanmälningar hittills - Herrhagen, Centrum och Norslund (x2). Vi skall som sagt kolla på den i Herrhagen och vi kommer att svänga förbi de andra tre för att se hur de ser ut utifrån. Det är lika bra att passa på när vi ändå är i Falun.



We don't want you any more
Publicerat den

Vi har under kvällen haft visning av lägenheten. Det var en kvinna (det känns fel att säga tjej till någon som är äldre än en själv) som kom hit och agerade ögon åt en väninna som inte hade möjlighet att ta sig till Västerås. Hon sade att det skulle vara ett perfekt boende för väninnan och sonen. Hon frågade om hon fick lov att ta ett par bilder med mobilen - inga problem! Det kan vara trevligt att se en del av lägenheten vare sig man har möjlighet att besöka den personligen eller inte.

Det blev en väldigt snabb visning, men jag gjorde Alexandra (som den här kvinnan hette) uppmärksam på lägenhetens skador och poängterade att vi kommer att åtgärda det vi har förstört. Vi kan inget mer göra eftersom det är Kvarnvreten som avgör vilka som skall vara hyresgäster hos dem, men vi håller tummarna för att hon blir erbjuden lägenheten.



Dagens roliga
Publicerat den

Mikael är inne i badrummet, medan jag kikar på tv, när han plötsligt ropar:

"Vi behöver hushållspapper.... och en bebis.... och ett hus"

Jag älskar min karl



Jag älskar dig ♥
Publicerat den

Jag slänger in en bild på mig och min fina



Svar på kommentar
Publicerat den




Jag har haft viktigare saker i tankarna (bland annat skolan och min psykiska hälsa), så det här med sommarschema var ingenting som jag tänkte på i första hand. Jag är dock medveten om det idag, men jag kommer fortsätta
att ringa runt och eventuellt besöka butikerna personligen eftersom det visar att jag vill.



Real housewife of Västerås
Publicerat den

Det är inte varje dag man städar hela lägenheten. Jag hade ingenting att göra i eftermiddags, så det slutade med att jag drog på mig förklädet för att städa. Jag plockade undan i sovrummet, städade badrummet, torkade alla bänkar och bord, hängde in kläder i garderoberna, dammsög och gick igenom resultatbudgeten. Jag kände mig nästan som en hemmafru. Det är bara barnen som saknas Skall man fortsätta dagen med att baka, kanske? Jag måste iallafall fundera över vilken efterrätt det skall bjudas på nästa fredag (studenten). Jag velar fortfarande...



Looking for an apartment?
Publicerat den

Jag pratade precis med Gun, som är ansvarig för uthyrningen på Kvarnvreten, och hon sade att det är okej att flytta ut tidigare om det skulle behövas - förutsatt att det är någon som vill ha lägenheten. Det är stor efterfrågan på bostäder i Västerås och jag är av den anledningen inte orolig över att den inte skall bli uthyrd. Vi skall bara bli erbjudna en lägenhet i Falun. Vi har lämnat en intresseanmälan på lägenheten i Herrhagen, som jag nämnt tidigare, och vi borde få ett besked nästa vecka eftersom sista anmälningsdagen är imorgon.



I will not give up
Publicerat den

Varför skall det vara så svårt att vara ute i god tid? Jag har under förmiddagen varit i kontakt med ett flertal butiker i Borlänge och Falun angående arbete. Det var ingen som hade möjlighet att anställa nu på grund av att sommarschemat är fastställt. Jag ombads att registrera CV på internet om jag inte redan hade gjort det, lämna CV personligen eller återkomma i september. Jag fick positiv respons ifrån tre stycken butiker och en av butiksägarna tackade t.o.m. för att jag ringde Det är tråkigt att man inte visste det här tidigare. Jag får helt enkelt fortsätta att ringa runt och eventuellt besöka butikerna personligen. Jag är inte den som ger upp!



Puke. Vomit. Hurl.
Publicerat den



Det är inte alltid det blir som man har tänkt sig. Det var gårdagen ett exempel på.
Vi åkte hemifrån kl.09:30 som planerat och parkerade utanför mina föräldrars hus i Smedjebacken cirka sjuttio minuter senare. Det blev en väldigt snabb visit i huset av den anledningen att det var sagt att vi (
mamma, pappa, Elias, hans kompis Casper, jag och Mikael) skulle åka till kupolen kl.11. Vi började med att svänga förbi Dressman eftersom pappa och Elias behövde finkläder till studenten. De skall enligt mamma ha hittat någonting passande, men jag hann inte se vad det blev eftersom jag och Mikael gick till H&M för att kika på bikini och foundation. Det blir med andra ord en överraskning

Mikael var inte särskilt intresserad av att strosa omkring på kupolen och vi kom av den anledningen överens om att vid lunchtid dra vidare till Falun för att besöka minneslunden, kika på de områden som vi är intresserade av och ta en sväng på stan - i den ordningen.

Det är roligt att besöka minneslunden eftersom vaktmästaren har för vana att lämna kvar Kims kramdjur. Det var någon som hade satt blommor och lagt en sten med texten saknar dej vid min plats den här gången. Jag ställde det bara åt sidan och satte ner det femte kramdjuret. Det börjar bli en del nu
Jag ångrar att vi inte stannade längre, men det känns så dumt när man har sällskap (det här var andra gången som någon följde med mig). Jag vill gärna vara ifred när jag besöker minneslunden eftersom det är lättare att sörja, men idag fick Mikael följa med på grund av att han var intresserad av att se hur det ser ut.

När vi kände oss någorlunda klara på minneslunden packade vi in oss i bilen för att svänga förbi de områden som vi ville kika på. Mikael gillade inte Bojsenburg med motiveringen att det såg ut som ett slumområde. Han gillade dock Herrhagen och Kvarnberget
Vi kommer att lämna en intresseanmälan på en 2 r.o.k. på Slättavägen och hålla tummarna för att vi får ett erbjudande på den. Det borde inte vara helt omöjligt eftersom den som har placering tio i kön har 441 poäng (vi har 1856 poäng).

Det blev en vända på stan efter att vi kikat klart på ovanstående områden. Mikael ville se vad Falun har att erbjuda i Centrum. Han sade, efter att ha gått längs torget och i Bergströms galleria, att han kan tänka sig att bosätta sig i Falun. Woho!
Efter att ha strosat på stan i cirka trettio minuter packade vi in oss i bilen igen för att åka tillbaka till Smedjebacken. Jag hade lovat mamma att agera städhjälp. Jag hann dock med mindre än jag hade tänkt mig, men det lilla jag gjorde var en bit på vägen iaf.

På kvällen blev vi bjudna på tacos. Det var som vanligt gott, men Mikael hade oturen att bli matförgiftad. Han parkerade sig inne i badrummet resten av kvällen. Det var hjärtskärande att behöva höra honom spy, men han blev bättre efter två och en halv timmes uppkastning och sex timmars sömn. Hjärtat
Vi fick lov att åka hem till Västerås vid lunchtid idag - efter att ha gett mamma en blomma på morsdag. Mikael skall arbeta imorgon och det kan vara skönt för honom att hinna vila ordentligt efter gårdagen.



The lion sleeps tonight
Publicerat den

Varför skall det vara så svårt att komma till ro? Jag har haft sömnproblem i ett och ett halvt år nu. Det börjar bli en aning frustrerande eftersom jag vilar halva dagarna, men är vaken om nätterna. Jag skulle behöva komma igång med någon fysisk aktivitet. Vilken vet jag dock inte. Jag har haft funderingar på att börja med innebandyn igen, men jag är osäker. Det kan hända att jag börjar motionssimma - eventuellt att jag införskaffar ett gymkort efter att jag har fått jobb. Nu var det inte tänkt att jag skulle babbla på om aktiviteter, utan jag skulle egentligen bara påpeka att jag inte har sovit ett piss inatt! Jag hade aldrig klarat av att plugga idag, men det behöver jag ju inte!

Mikael sitter i vardagsrummet och kollar på Gilmore girls medan jag väntar på att håret skall torka. Vi skall packa in oss i bilen om några minuter. Falun, here we come!



I can't believe I did It!
Publicerat den

Jag är äntligen klar med alla uppgifter! Jag lämnade in den sista kl.22:55 ikväll och vet Ni vad jag gjorde minuten senare? Grät glädjetårar. Det är en enorm lättnad att veta att jag endast har torsdagens prov i naturkunskap kvar innan jag kan säga att jag är hundra procent klar med skolan. Jag har inga uppgifter/kompletteringar kvar och jag är övertygad om att torsdagens prov kommer att gå strålande - som med allt annat.

Jag är så stolt över mig själv!



So close!
Publicerat den

Vilken dag! Det har varit strålande väder ute och det har gått över förväntan i skolan. Jag brukar egentligen bedriva hemstudier på torsdagar, men eftersom vi skulle ha muntlig redovisning av slutprojektet i naturkunskap B hade jag inget annat val än att närvara. Det gjorde dock ingenting eftersom jag kunde slå två flugor i en smäll och ha muntlig redovisning i historia under samma lektion. Jag började med den muntliga redovisningen i historia och det var inte fullt så svårt som jag hade trott. Jag skrev under förmiddagen små kom ihåg-lappar, men det visade sig vara onödigt arbete eftersom min lärare endast ville att jag skulle analysera och reflektera över den senaste skriftliga uppgiften. Jag är duktig på sådant, så det var ingen större ansträngning. Vi diskuterade slutbetyg efter att vi var klara och jag har som väntat nått mitt mål Det har jag gjort i människan socialt och kulturellt, hälsopedagogik samt projektarbete också (fick veta det vid lunch). Jag väntar nu på besked om religion A, projekt och företagande, naturkunskap B och samhällskunskap B.

Jag har ingenting särskilt att säga om den muntliga redovisningen i naturkunskapen mer än att det gick bra. Det känns skönt att ha blivit av med alla muntliga redovisningar. Nu har jag endast två stycken skriftliga uppgifter (skall vara inlämnade senast imorgon) och ett prov kvar. SEN ÄR JAG KLAR!




It's been too long
Publicerat den



På lördag skall vi hälsa på mina föräldrar. Vi skulle egentligen ha hälsat på dem nästa vecka i samband med Drakbåtsfestivalen, men vi har valt att ta det den här veckan av den anledningen att vi måste komma igång med att söka arbete och lägenhet. Det var sagt att vi skulle komma på söndag på grund av att de skall till Borlänge på lördag eftermiddag, men det slog mig att vi kan följa med och eventuellt svänga förbi Falun. Jag vill besöka minneslunden medan Mikael vill se de områden som vi har pratat om att söka lägenhet i. De blir att stiga upp tidigt, men det är det värt



Det är roligt när det går bra
Publicerat den

Jag har varit jätteduktig de senaste dagarna! Jag har lämnat in tre stycken skriftliga uppgifter och haft en muntlig redovisning. Det gick strålande på alla och nu återstår det endast två stycken skriftliga uppgifter och två stycken muntliga redovisningar. De muntliga kommer att redovisas imorgon eftermiddag. Jag är övertygad om att det kommer att gå bra och jag hoppas att det är möjligt att få ett besked om slutbetyg - åtminstone i historia eftersom jag kommer att vara klar med kursen i samband med redovisningen. Naturkunskapen kommer jag inte att vara klar med förrän om åtta dagar, men jag håller tummarna för att Maria kan lämna ett preliminärt besked.

Jag har i veckan fått besked om slutbetyg i praktisk marknadsföring A, praktisk marknadsföring B och samhällskunskap A. Jag har nått mina mål i de två sistnämnda och i den förstnämnda nådde jag mitt mål och lite till. Jag är så stolt över mig själv!
Nu längtar jag efter fredag så att jag kan säga att jag är klar med alla uppgifter.



I need a job
Publicerat den

Mikael har under morgonen pratat med sina chefer och de har meddelat honom om att han inte kommer att få vara kvar på firman efter att provanställningen har löpt ut. Han skall enligt dem ha varit tom i blicken, ljugit om sin senaste anställning, fått det att framstå som att han har mer erfarenhet än han i praktiken har, ändrat personlighet efter intervjun på GameStop och klantat sig på uppdrag som han har blivit tilldelad. Jag skulle snarare vilja påstå att det är hans chefer som har klantat sig. Det var innan Mikael började på firman tal om nystartsjobb, men på grund av att han arbetade hos sin pappa i ett halvår innan kontraktet skrevs nekade Arbetsförmedlingen hans ansökan. Den ena chefen hade i samband med det sagt, till en medarbetare, att han borde slå Mikael. Hur kan man stå och säga någonting sådant? Det spelar ingen roll om det är menat som ett skämt. Det är oacceptabelt!

Mikael har berättat att han har blivit nedvärderad när han har arbetat tillsammans med en av cheferna. Mikael har fått positiv feedback och beröm av kunderna, men den här chefen kan uppenbarligen inte glädjas åt det utan måste spydigt vräka ur sig att han hade klarat av att göra samma arbete minst lika bra. Varför lät han Mikael utföra den sortens arbete om han hade kunnat göra det så mycket bättre?

Det har hänt fler saker under de veckor som Mikael har varit på firman, men det är ingenting som behöver nämnas här. Jag kan inte dela med mig av allt, liksom... Jag kan dock säga som så att jag är lättad över situationen. Jag vill såklart att vi skall ha en inkomst, men hur hälsosamt är det att ha ett arbete som man vantrivs med? Han har ingenting emot sina arbetskamrater, utan det är cheferna som är problemet.

Vi har kommit överens om att vi skall köra på det här med Falun, men vi kommer att bo kvar i Västerås tills någon av oss har fått ett arbete. Mikael är berättigad A-kassa, men den räcker inte långt utan det är helt enkelt ett arbete som gäller. Jag kommer att sitta i telefonen större delen av nästa vecka. Jag har gjort en lista över butiker som jag skulle kunna tänka mig att arbeta i och jag håller tummarna för att någon intresserar sig för mig.



Earlier
Publicerat den

Jag brukar göra mig i ordning för skolan vid den här tiden, men idag bestämde jag mig för att gå tidigare. Jag orkade inte gå hem efter att jag var klar på vårdcentralen (kl.09:12) och eftersom butikerna inte öppnade förrän kl.10 pallrade jag mig till skolan för att arbeta med en av de uppgifter som jag vill lämna in ikväll. Kampanjplaneringen får vänta till sena eftermiddagen. Jag kommer att svänga förbi Kvarteret Igor och skulle det mot all förmodan inte finnas någon som har möjlighet att svara på mina frågor får Mikael skjutsa ut mig till Erikslund. Jag ger mig inte. Jag skall bli klar innan deadline!

Hur gick det på vårdcentralen?
Jag blev omhändertagen av samma läkare som undersökte min häl i slutet av februari. Han sade att han kom ihåg det och frågade vad det var jag behövde hjälp med den här gången. Jag förklarade situationen i skolan och det slutade med att vi pratade om mobbingen, misshandeln, relationen till min familj (särskilt pappa), relationen till Mikael, hur jag ser på framtiden osv. Mats, som läkaren heter, sade att det låter som att jag har ångest snarare än depression och det stämde mycket riktigt. Jag fick fylla i två stycken formulär om min hälsa. Det ena formuläret handlade om depression och det andra handlade om depression/ångest. Det första formuläret var för att se om jag är deprimerad och isåfall i vilken grad. Man kunde få 54 poäng som max och jag fick 28 poäng. Det andra formuläret bestod av olika påståenden som man fick ta ställning till. Jag fick 11 poäng på ångest och 8 poäng på depression - därav vi kunde konstatera att det är ångesten som är jobbigast. Det sade jag dock innan jag gjorde undersökningen, så vi blev inte särskilt förvånade över resultatet.

Jag fick beskriva hur de senaste veckorna har varit och Mats sade att det låter som att det är på väg att gå åt rätt håll. Jag behöver tack vare det inte återkomma de närmsta månaderna, utan vi sade att vi skall avvakta och se hur det ser ut efter skolan.




Wohoooo!
Publicerat den

God morgon, allesammans! Jag har sovit jättedåligt inatt, men det gör ingenting eftersom det under gårdagskvällen meddelades att jag fick MVG på projektarbetet och onsdagens muntliga redovisning av Röda Korset. Jag anade att det hade gått bra och det hade det uppenbarligen. Det betyder att jag kommer att få högsta betyg i projektarbete - eventuellt i projekt och företagande eftersom de går hand i hand. Jag har i helgen lämnat in en uppgift, vilket innebär att jag har fem stycken kvar. Jag kan dock bli klar med två, eventuellt tre, stycken idag om jag arbetar på bra.

Jag brukar inte vara vaken vid den här tiden, men idag skall jag till vårdcentralen för att diskutera bland annat stresshantering. Jag mår inte längre dåligt eftersom jag vet att jag kommer att hinna med det som skall göras innan fredag. Det känns därför som att det är onödigt att prata med en läkare om någonting som har försvunnit, men det kan vara bra att diskutera och få råd om vad man skall göra om det i framtiden kommer tillbaka.

Efter att jag har varit på vårdcentralen är det planerat att jag skall ta en vända på stan för att bli klar med kampanjplaneringen. Jag skall intervjua en butikschef eller en butiksägare och ställa frågor angående butikens kampanjer - hur man förbereder dem, hur man marknadsför butiken osv. Jag hoppas att någon har tid att svara eftersom uppgiften skall vara inlämnad imorgon....!



Jag kommer aldrig bli gravid...
Publicerat den

Det är fyra dagar kvar till beräknad mens och som det är nu är jag övertygad om att den kommer. Jag har inga som helst symptom denna månad och det hade jag inte den föregående heller. Jag har inte ens haft pms, vilket i och för sig är skönt. Det hade dock varit roligt med något slags tecken på att kroppen fungerar som den skall. Jag känner till exempel inte av min ägglossning och eftersom jag går på toaletten med släckt lampa (på grund av att jag som paranoid känner mig uttittad när lampan är tänd) kan jag inte avgöra om jag har ägglossningsflytningar. Jag har dock regelbundna flytningar, men hur de ser ut kan jag som sagt inte svara på. 

Jag har till mina allra närmaste vänner sagt att jag är övertygad om att jag inte kan bli gravid. Det känns som att det är lättare att ha den inställningen eftersom man aldrig skall ta det här med fertilitet förgivet. Jag borde kunna bli gravid eftersom aborten gick som den skulle, men man vet aldrig. Det kan ha hänt någonting som har påverkat min fertilitet eller rent av gjort mig steril. Jag har sagt att jag kommer att ha den här inställningen tills den dag jag får ett plus på graviditetstestet. 

Det är dumt att ha den här inställningen, men vad skall man göra? Det finns de som inte kan få barn och risken finns att jag är en av dem även om jag har varit gravid tidigare. Jag hoppas dock på att allting är som det skall - att jag inte har blivit gravid på grund av att vi har haft sex för ofta och/eller på grund av att jag har varit väldigt stressad den senaste tiden. 



Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Helt jävla underbar!
Publicerat den



Jag blir alldeles varm inombords när jag ser den här reklamfilmen



I'm almost there!
Publicerat den

Jävlar i helvete vad jag är stolt över mig själv! Jag blev klar med projektarbetet inatt och det är nu inlämnat i väntan på rättning. Jag vågar inte ta ut någonting i förskott, men det känns som att chanserna är goda att jag uppnår mina mål i kursen. Jag kommer utan tvekan att göra det i samhällskunskap och historia (A-kurserna), men jag håller tummarna för att jag kommer att göra det i fler. Jag har räknat ut att jag kan nå mina mål i alla kurser utom en. Vad det är för betygsgrad jag arbetar mot är det endast jag som vet, men det ser i dagsläget lovande ut.

Det som återstår att göra innan jag kan säga att jag är klar med skolan är sex stycken småuppgifter och fyra stycken muntliga redovisningar. De skall vara inlämnade och framförda senast fredag, vilket innebär att jag måste göra minst en uppgift om dagen. Det är inte helt omöjligt, men om jag skall klara av det måste jag ägna all min tid och energi framför datorn. Det finns inte utrymme för misstag, så det gäller att jag är allert och arbetar lika bra som jag har gjort den senaste veckan. Jag vet att jag klarar det här!



Friday night
Publicerat den

Det har varit en lugn dag med shopping och fredagsmys Vi var en sväng till Erikslunds i eftermiddags på grund att att jag behövde inhandla plackers, men det slutade med att vi handlade saker inför studenten: papperstallrikar, pappersmuggar, serpentiner, ballonger och servetter. Det som återstår inför den stora dagen är att inhandla maten, ordna sittplatser till gästerna (vi blir elva stycken och vi har endast platser till hälften) och välja skor.

Vi passade på att svänga förbi Clas Ohlson och Pickaboo på hemvägen. Jag hade aldrig varit inne på Pickaboo förrän idag. Jag var helt enkelt tvungen att se vad det var för sorts butik. Jag kan säga så mycket som så att det första intrycket inte var särskilt bra. Det såg ut som att det bara såldes skit (om man får uttrycka det så), men jag ändrade genast uppfattning när vi kom in på avdelningen med inredning. Jag hittade tonvis med saker som jag skulle vilja ha i vårat kommande hus!
Jag kommer utan tvekan att åka dit fler gånger - och nästa gång får det gärna följa med någonting hem.

Det har inte hänt så mycket mer idag. Jag har arbetet med projektarbetet och det känns som att det är på god väg att bli klart! Det ser ut som att jag kan komma att bli klar imorgon kväll.



Svar på kommentar
Publicerat den



Det är ingen som har sagt att jag inte äter som man skall*. Det är snarare så att jag äter mindre än beräknat. Enligt beräkningar som har gjorts skall jag som för närvarande inte utövar någon fysisk aktivitet
(mer än att promenera 50 minuter tre gånger i veckan) inta cirka 1850 kalorier per dag. Jag har varit dålig på det här med kost (mängdmässigt framförallt) på grund av att jag väldigt lätt blir mätt samt att jag sällan är hungrig. Det har emellanåt hänt att jag har avstått från att äta på grund av att jag har mått psykiskt dåligt, men humöret kan vara en bieffekt av att jag inte får tillräckligt med näring och det är anledningen till att jag numera väger maten - för att föräkra mig om att jag får i mig tillräckligt i hopp om att jag skall bli piggare och må psykiskt bättre.

Jag sade för snart två till tre år sedan att jag ville bli dietist, men om du hade hängt med eller frågat mig så hade du idag varit medveten om att jag vill arbeta med någonting som har med ledarskap att göra. Det är någonting som jag verkligen brinner för.


* Definiera skall. Alla fungerar olika!



Dietist XP
Publicerat den



Jag har glömt att berätta att jag har börjat väga min mat. Jag orkar vanligtvis inte med dagarna utan att vila en eller två gånger och jag misstänker att det har att göra med att jag inte får i mig tillräckligt med näring. Jag har varit väldigt dålig på det här med kost så länge jag kan minnas och det här är ett sätt för mig att se hur många kalorier jag får i mig av RDI. Jag fick i mig cirka 1700 kalorier igår, vilket är lagom.

Jag väger mat respektive dryck med en hushållsvåg och för in antalet gram i Dietist XP. Jag använder gratisversionen som endast registrerar kalorier och kolhydrater. Det hade varit roligt att ha betalversionen, men eftersom den kostar 3800:- väljer jag att avstå. Jag vill endast se på ett ungefär hur många kalorier jag får i mig av RDI och då fungerar gratisversionen helt okej. Jag skall dock se om jag inte kan hitta ett annat program eftersom Dietist XP inte stämmer riktigt. Jag drack till exempel ett glas nyponsoppa igår eftermiddag och enligt programmet innehöll det 1140 kalorier medan det på förpackningen står 45 kalorier per 100 gram (jag drack 297 gram).

Det här blir min tredje dag med vägning och det går hittills bra
Jag har inte ätit några onyttigheter. Jag har inte ens druckit juice eller ätit yoghurt - som jag annars brukar pimpla! Nyponsoppa dricker jag dock fortfarande, men inte i lika stor utsträckning.

Programmen hittar Ni HÄR.



Det går framåt
Publicerat den

Jag är på gott humör idag Jag borde dock vara utmattad eftersom jag endast fick fyra och en halv timmes sömn på grund av att jag satt med projektarbetet till strax efter midnatt. Mikaels väckarklocka ringde runt kl.06 och eftersom tvättstugan var bokad kl.07-10 var det ingen idé att somna om. Jag parkerade mig i köket, som jag brukar göra varje morgon, och kikade runt på internet i väntan på att få springa ner och lägga in i maskinerna. Efter att det var gjort började jag med en uppgift i praktiskt marknadsföring. Jag blev till min förvåning klar med den (och det var snabbt!) och jag arbeter numera med en uppgift i naturkunskap B. När den är klar (beräknas att vara inlämnad inom en timme, förutsatt att jag arbetar i samma takt som tidigare) kommer jag att fokusera på projektarbetet och slutprojektet i naturkunskap - eftersom deadline är på söndag.



Svar på kommentar
Publicerat den




Jag är medveten om det, men det skadar inte att försöka. Det kan hända att jag får arbete på Stadium - om jag har tur. Jag har erfarenhet tack vare att jag praktiserat i en sportbutik och haft en provanställning som säljare (dock telefonsäljare, men det kan vara en fördel att ha provat på säljarrollen i någon form) Jag har tänkt på det här med matvarubutiker och registrerade under gårdagen en prenumeration på Citygross. Jag kommer att bli kontaktad via mail när det finns lediga tjänster i Falun. Jag skall se om det är möjligt att göra likadant på andra matvarubutiker - annars får jag kontakta de personligen.

Jag är fortfarande intresserad av att studera till butikssäljare och det om någonting borde kvalificera en till någon av de butiker som jag har nämnt i ett föregående inlägg. Jag har inte kollat om utbildningen finns i Falun, utan jag skall göra det senare. Den borde dock göra det eftersom den går via Komvux.

EDIT kl.10:12: Utbildningen finns i Falun!



Step one - check!
Publicerat den

Mikael har under dagen registrerat sig på Kopparstaden. Han har angett mig som medsökande och uppgifterna kopierades automatiskt till min profil. Det var sagt att jag skulle ordna det annars, men nu behövs inte det. Smidigt! Vi har börjat kika på lägenheter för att få en hum om vilket område vi vill bo i. Det finns i dagsläget tre stycken kandidater: Herrhagen, Bojsenburg och Kvarnberget. Mikael är väldigt sugen på det sistnämnda eftersom det är i utkanten av centrum, lägenheterna är stora samtidigt som de är prisvärda. Jag har endast ett krav när det gäller lägenhet och det är att den inte ligger i Bjursås, Grycksbo, Svärdsjö eller Vika.

Jag har ägnat dagen åt att söka arbeten, registrera spontanansökningar och leta efter butiker som jag kan tänka mig att arbeta i (de skall kontaktas via mail och telefon). Jag planerar att kontakta Gallerix, Kuckelikana, Babyproffsen och Stadium. Mikael skall prata med sin chef i veckan och efter att han har gjort det skall han börja kika efter arbeten. Han hoppas på att han skall lyckas hitta någonting. Det är jag övertygad om att han kommer att göra. Det handlar bara om att leta på rätt ställe.



I'm coming home!
Publicerat den

Det verkar som att vi äntligen har kommit överens om vart vi skall/vill bosätta oss! Mikael säger att det märks att jag vill tillbaka till Falun och efter att ha visat bilder på Herrhagen (området som jag bodde i) kan han tänka sig att söka arbete i eller utanför staden. Vi skall hälsa på mina föräldrar första lördagen i juni eftersom det är marknad den helgen. Vi kommer att passa på att svänga förbi minneslunden och de områden som jag har lagt som förslag. Han vill att vi skall bo i en mindre stad och i ett barnvänligt område. Jag håller tummarna för att han fastnar för Herrhagen eftersom det är trevliga människor som bor där, det är ett lugn och mysigt område, det finns en lekpark längre ned på gatan (om jag inte minns fel), det finns en matvarubutik i närheten, det är nära till stan samtidigt som det är nära till skogen. Perfekt! Jag vill inte ta ut händelserna i förskott, men det känns som om att vi kommer att köra på det här. Det enda som återstår att göra är att registrera Mikael på Kopparstaden så att vi kan sätta honom som medsökande under mitt konto, prata med hans chef och kika efter arbeten.

PS! Hjärtat sade igår att han vill att jag säger hans namn oftare. Det händer aldrig eftersom han inte gillar sitt namn. Han föredrar att man säger Micke, men jag vill inte kalla honom det eftersom det inte är det han heter
Han har gått med på att jag kallar honom vid tilltalsnamn (det är så mycket finare!) och han kommer hädanefter att heta Mikael här i bloggen.



It looks like we're heading south
Publicerat den

Vi har pratat vidare om bostadsort och hjärtat har föreslagit Jönköping eller Karlstad medan jag har föreslagit Falun eller Örebro. Jag kan inte påstå att jag vill bo i Örebro, men jag föreslog det eftersom vi kom överens om att vi skall försöka att bosätta oss någonstans mellan Halland och Dalarna. Jag vill gärna att vi bestämmer oss så snart som möjligt eftersom det är bra att veta vart vi skall ta vägen på ett ungefär om han inte får vara kvar efter att provanställningen har löpt ut. Han vill i och för sig inte vara kvar, men det är smidigast om han är det tills vi har hittat någonting annat iaf. Han skall diskutera saken med sin chef i veckan. Jag har iallafall sökt arbete i Sala, Västerås, Borlänge och Falun.



Where are we going to live?
Publicerat den

Det ser i dagsläget ut som att vi kommer att säga upp lägenheten och bosätta oss någon annanstans. Hjärtat sade för någon dag sedan att han inte vill bo kvar i Pettersberg och han avslöjade under morgonen att han blir illa behandlad på jobbet. Hans provanställning löper ut tre dagar innan studenten och skulle det vara så att de inte vill att han skall vara kvar kommer han att se sig omkring efter ett nytt arbete. Jag har sagt att jag är villig  att flytta i princip vart som helst så länge det är i eller söderom Dalarna. Ett förslag är att vi söker arbete och lägenhet i Falun  - eftersom jag har stått i bostadskö hos Kopparstaden i snart tre år. Jag har tretton gånger så höga poäng jämfört med när jag senast fick lägenhet...



Please, hire me!
Publicerat den



Jag har länge haft ångest inför det här med att arbeta. Jag skulle inte ha någonting emot att ha ett arbete (snarare tvärtom), men jag har varit och är rädd för att ingen skall vilja anställa mig på grund av att jag endast har en gymnasieutbildning. Det verkar dock som att det inte är alla arbetsgivare som har utbildning som krav. Jag hittade ett sådant arbete under förmiddagen och det klickade direkt när jag läste beskrivningen: Vill du jobba på en av världens största gymkedjor? Curves i Västerås söker träningscoacher med energi! Vi ser helst kvinnliga sökande då de som tränar här är kvinnor. Vi söker dig som motiveras av att se andra lyckas. Det är meriterande om du har träningsbakgrund.

Det är en deltidstjänst som innebär försäljning av medlemskap, stå i receptionen, cirkelcoachning (cirkelträning) och övriga förekommande uppgifter på ett gym. Jag är som gjord för den här tjänsten! Jag har i snart två år haft funderingar på att arbeta på ett gym - antingen som instruktör eller receptionist. Jag har skickat in en ansökan och det enda som återstår nu är att vänta. Det stod inget sista ansökningsdatum i annonsen, så jag förmodar att de kallar till intervju på löpande band. Jag hoppas att de kommer att kontakta mig. Jag skulle bli sååååå glad!

Jag vill. Jag vill. JAG VILL!



I don't have to, but I'll do it anyway
Publicerat den

Jag var inte vaken särskilt länge inatt (kl.01:30) på grund av att jag kände att jag behövde sova. Jag hade dock ångest över projektarbetet eftersom jag var osäker över om jag skulle hinna med det som är kvar innan deadline, men min lärare skrev på facebook tidigare under morgonen att det är okej att lämna in rapporten nästa vecka. Jag har siktat in mig på att den skall vara klar och inlämnad den här veckan, men att det kan dröja till söndag eftersom jag vill vara säker på att all viktig information tas med. Det är lätt hänt att man glömmer någonting om man stressar.

Jag kan avslöja att jag börjar må bättre också
Jag må ha tonvis med saker att göra, men jag har gjort en prioriteringslista och om jag bara följer den så kommer jag att hinna med allting!



Once again
Publicerat den

Jag har arbetat med projektet i princip hela dagen och jag planerar att fortsätta med det inatt respektive imorgon eftersom det är deadline kl.23:59. Jag har kämpat mig igenom den jobbigaste delen(rapportskrivningen om LCHF) och har den mindre delen kvar (rapportskrivningen om GI-metoden och slutsatser). Det skall bli så skönt att lämna den här uppgiften bakom sig. Jag behöver verkligen konsentrera mig på de övriga arton (!).



Awake at night
Publicerat den

Klockan har precis passerat midnatt och här sitter jag! Hjärtat sover sött medan jag skriver på projektarbetet. Jag bad min handledare om råd i eftermiddags och nu känns det som att jag äntligen har kommit igång med diskussionen. Det tråkiga är att jag måste vara vaken i princip hela nätterna tills det att jag har lämnat in rapporten - jag kommer inte att hinna med deadline annars. En annan tråkig sak är att min lärare i religion A och samhällskunskap A sade att alla uppgifter skall vara inlämnade senast om två veckor eftersom betygen skall vara satta den 30/5. Det innebär att jag har en vecka mindre på mig än jag trodde. Ångest deluxe! Jag hoppas verkligen att jag kommer att hinna med alla nitton (!) uppgifter. Det ser i dagsläget mörkt ut, men jag skall göra ett helhjärtat försök. Det värsta som kan hända är att jag struntar i tre stycken uppgifter och ett prov - resultatet blir icke godkänt i samhällskunskap B. Det är tur att jag studerar hemifrån, säger jag bara.... Urk.



Project
Publicerat den

Det hände ingenting särskilt under gårdagen. Jag var upptagen med att skriva på projektet - som skall vara inlämnat senast fredag! Det känns inte som att jag kommer att hinna innan deadline eftersom jag har hundratusentals saker att göra, men jag skall försöka. Jag var duktig som skrev cirka elva hundra ord igår kväll. Jag kan eventuellt bli klar precis på klockslaget, men det förutsätter att jag skriver minst lika mycket eller mer varje dag. Jobbigt det där...

I eftermiddag skall jag till skolan för avstämning av den föregående veckan. Jag hoppas att det går relativt snabbt eftersom jag behöver allt tid jag kan få till att plugga. Jag skulle behöva arbeta med andra uppgifter, men projektet är av högsta prioritet just nu eftersom man måste ha godkänt i det.



Dagens roliga
Publicerat den

Hjärtat öppnar kylskåpet för att ta fram en buljongtärning till dagens middag.
Han tittar på mig och frågar:

"Vet du hur man gör kalvbuljong?"
- Mikael

"Nej" - Jag
"Man styckar kalven och maler ner den i små bitar!" - Mikael

Vilka fantasier den där karln har...



Birthday cake
Publicerat den


INGREDIENSER


1 paket köpt tårtbotten
3 dl Arla vispgrädde
1 paket jordgubb- eller chokladfromage (ett lager)
4-5 portioner Ekströms Vaniljkräm
150-200g krossad ananas

DEKORATION

1 paket svenska jordgubbar
3 st kiwi
Resterande vispgrädde


GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa grädde, fromage och vaniljkräm i varsin bunke. Låt stå i kylskåpet.
2. Skiva jordgubbar och kiwi.
3. Lägg bottenlagret på en tallrik och häll på vaniljkrämen.
4. Sprid krossad ananas jämt på krämen och lägg på det andra lagret av tårtbotten.
5. Ta fram fromagen och fördela jämt på det andra lagret.
6. Lägg på sista brödet och ta fram grädden. Fördela grädden jämt på tårtans topp och kanter.
7. Lägg på jordgubbarna och kiwin på tårtan.
8. Ställ i kylskåpet i minst en halvtimme innan servering.



Outdoors
Publicerat den

Jag pratade tidigare under dagen om att jag planerade en liten utflykt. Det skulle egentligen vara en överraskning, men eftersom hjärtat inte har mått hundra procent bra den här veckan avslöjade jag vid lunchtid att vi skulle ha en picknick på Djärkneberget. Jag sade att vi kunde stanna hemma om han hellre ville det, men han sade att det kunde vara skönt att komma ut en stund - särskilt när det var sådant vackert väder ute Jag ville att vi skulle ta med oss någonting ordentligt att äta eftersom vi inte hade ätit någonting annat än tårta, men han sade att man inte skall bli mätt när man är på picknick så det fick bli kladdkakemuffins och ballerinakakor. Det blev dock ingen muffins för min del eftersom jag blir dålig (illamående och, i värsta fall, magknip) av bakverk som innehåller kakao eller blockchoklad.

Det blev ingen långvarig picknick av den anledningen att hjärtat tyckte att det var en aning kyligt ute. Han hade endast capribyxor och ett linne på sig (det marinblåa som han fick av mig). Det var strålande solsken, men det blåste en aning. Det kan hända att vi satt på ett dumt ställe, men det hade säkerligen inte spelat någon roll. Han hade utan tvekan velat gå hem samma tid oavsett om vi hade setat på berget, på gräsmattan eller i skogen. Vi var hemifrån i cirka tjugo minuter, skulle jag chansa på.

Jag har varit på dåligt humör ikväll på grund av att ingenting blev som jag hade planerat. Hjärtat fick ingen frukost på sängen, vi hade en väldigt kortvarig picknick, vi åt ingen mat under hela dagen m.m. Jag har känt mig så värdelös och misslyckad, men hjärtat påstår att han har haft en bra dag - vilket är huvudsaken. Det är hans födelsedag och säger han att den har varit bra har den varit bra, eller?



Happy birthday
Publicerat den

Grattis på 24-årsdagen, älskade Hjärtat sitter för närvarande och spelar medan jag väntar på att håret skall torka så att jag kan knata iväg till affären och inhandla det sista som återstår inför vår lilla utflykt. Jag kommer inte att avslöja vad det är vi skall göra eftersom hjärtat brukar vara härinne och kika emellanåt, men jag kan säga som så att det är tur att det är fint väder ute!

Hjärtat valde att kliva upp för två timmar sedan. Jag hade gärna sovit en stund till eftersom det blev en sen kväll igår, men jag gjorde honom sällskap i vardagsrummet så att han inte skulle känna sig ensam. Han skulle egentligen ha blivit överraskad med frukost på sängen, men han sade att han inte ville äta i sovrummet eftersom man tenderar att smula ned - särskilt i sängen. Han gjorde i ordning tre stycken smörgåsar med jordnötssmär och en kopp kaffe.

När han hade smällt i sig den något icke-lyxiga frukosten var det dags för presentöppning. Han hade tre stycken paket som väntade - ett litet, ett medelstort och ett stort. Det lilla paketet innehöll choklad, det medelstora innehöll tre stycken linnen (han hade önskat sig ett och fick tre) och en tavla innehållande tre stycken bilder på Mirandanallar (eller tatty teddy som de heter på engelska). Det var en nalle respektive en text på vardera bild. Den första bilden säger "Din nyckel öppnade mitt hjärta", den andra bilden "Om jag fick en blomma för varje gång du gör mig glad skulle jag ha en trädgård att vandra i förevigt" och den tredje bilden "Lycka är att vakna vid din sida". Han fick en födelsedagspresent i förskott för någon månad sedan också. Han önskade sig en kalender (han fick denna) och eftersom jag inte ville ge honom en när i princip halva året hade gått så fick han den direkt.

Nej, nu skall jag borsta håret och äta frukost så att vi kan äta tårta. Hjärtat vägrar inviga tårtan innan jag har fått i mig någonting ordentligt.
Gullig han är



Bake a cake
Publicerat den


Det kommer att bli en sen kväll denna lördag av den anledningen att det är hjärtats födelsedag imorgon. Jag har precis tagit av mig förklädet efter att ha bakat gräddtårta och kladdkakemuffins. Det var tänkt att jag skulle baka kanelbullar också, men det hoppade jag över på grund av att vi inte har någon kavel. Jag hade ingen lust att behöva använda en glasburk som jag gjorde när jag lagade hemmagjorda piroger för någon månad sedan.


Det som återstår inför morgondagen är att inhandla det sista inför min överraskning (en utflykt!) samt bestämma vad hjärtat skall få för frukost. Han skall få frukost på sängen.
Jag har sagt att jag skall göra ett försök att brygga kaffe, men sen da? Jag vill ge honom någonting riktigt gott!

Jag har andra saker att göra denna kväll. Jag måste bland annat skriva klart en uppgift i historia (den skall vara inlämnad imorgon). Jag har cirka trettio procent kvar, vilket innebär att jag borde hinna innan deadline - som är kl.23:59 imorgon. När den uppgiften är inlämnad måste jag sätta fart med projektarbetet. Jag har diskussionsdelen kvar och det skriftliga arbetet skall vara inlämnat på fredag! Det skall planeras en muntlig redovisning, dessutom. Gud, vad jag har att göra....

Det blir nog bra i slutändan!



Get well soon
Publicerat den

Jag ber om ursäkt för min frånvaro. Det har varit väldigt jobbigt de senaste två dagarna av den anledningen att hjärtat har varit hemma från jobbet på grund av att han har mått psykiskt dåligt. Han har under en längre period haft så kallade hjärnspöken och han har nu lyckats inbilla sig saker som att han inte är värd mig, att jag inte kan älska honom eftersom alla andra är så mycket bättre, att han inte har någonting att komma med jämfört med alla andra, att man inte skall skaffa barn med någon som honom m.m. Jag har ingenting emot att han har sina dåliga dagar (det har vi alla!), men det är väldigt jobbigt att se honom så dyster Det här är ingenting som kommer att påverka vårat förhållande, men jag kan inte låta bli att vara rädd för att hjärnspökena skall resultera i att han lämnar mig. Han säger att jag inte har någonting att vara orolig för (han älskar mig idag, imorgon och föralltid), men det är svårt när man har blivit så otroligt fäst vid någon. Jag älsker verkligen den här karl

Det som har varit allra jobbigast är att hjärtat har varit som en zombie samtidigt som jag inte har fått någonting gjort. Jag planerade att arbeta med minst tre stycken uppgifter, men jag har inte ens lyckats arbeta med en! Jag har en hel del att göra framöver!



Dagens roliga
Publicerat den

Jag var på väg till affären för att inhandla det som saknades till dagens middag (pasta och skinksås). Jag hade cirka hundra meter kvar när en man går mot mig och säger:

"Ursäkta! Heter du Maria" - Okänd man
"Nej, det gör jag inte" - Jag
"Nehe. Du ser nämligen ut som en av mina kompisar. Vad heter du?" - Okänd man
"Jag heter Louise" - Jag
"Du är väldigt fin, Louise. Bor du här?" - Okänd man
"Ja. Jag bor i nummer 16" - Jag
"Bor du ensam eller tillsammans med någon pojkvän?" - Okänd man
"Jag har pojkvän" - Jag
"Hur gammal är du?" - Okänd man
"Jag är 22 år" - Jag
"Jaha. Du är väldigt snygg iaf" - Okänd man

Jag sade ingenting efter det, utan knatade vidare mot affären. Jag är övertygad om att den här karln drog en vit lögn. Han är säkerligen ingen kompis som heter Maria, utan det var bergis en öppningsreplik. Det är roligt när man får höra att man är fin iaf
Det räcker i och för sig när hjärtat säger det, men Ni förstår förmodligen vad jag menar.



Nightmare
Publicerat den

Den första riktiga hemstudiedagen har gått segt. Jag hade problem med motivationen tills det att hjärtat kom hem på grund av att jag behövde diskutera en mardröm som jag hade inatt. Den har cirkulerat i huvudet enda sedan jag vaknade och eftersom det är någonting som utan tvekan skulle kunna hända ville jag prata med hjärtat och försäkra mig om att det inte gör det. Han hade hunnit iväg till jobbet när jag vaknade och eftersom han inte har möjlighet att svara varken på sms eller samtal hade jag inget annat val än att vänta. Det känns betydligt bättre nu efter att vi har pratat och drömmen bör inte hindra det fortsatta pluggandet. Den närmsta veckan är projektarbetet och en uppgift i historia av högsta prioritet.



You should be proud of me. I know I am.
Publicerat den

Jag är så jävla stolt över mig själv! Det känns som att jag äntligen har kommit igång med skolarbetet och det kan vara ett resultat av gårdagens möte. Jag har under de senaste veckorna varit hemma väldigt mycket och de är ingenting som jag är stolt över. Jag har rent av haft ångest över det och det har gjort att jag har haft svårt att koncentrera mig. Det känns dock betydligt bättre nu när jag har fått klartecken från bland annat rektorn om att det är okej att jag studerar hemifrån. Jag lämnade i eftermiddags, till min förvåning, in två stycken uppgifter. Det händer i vanliga fall inte... Jag har även påbörjat två andra uppgifter som dessutom är av högsta prioritet - den ena skall vara inlämnad senast söndag och den andra skall vara inlämnad senast nästa fredag.

Det känns i dagsläget som att det inte är helt omöjligt att komma på banan och lämna in alla uppgifter i tid. Jag skall dock försöka att inte ta ut någonting i förskott, utan det är hårt arbete som gäller de närmsta veckorna. Jag är inne på slutspurten nu och om jag fortsätter såhär så kommer jag att stå som segrare!