Skriva kontrakt imorgon
Publicerat den

Då var det bestämt: imorgon åker Dennis och jag till Västerås för att skriva på kontrakt för lägenheten. Vi åker strax efter kl.10 trots att vi inte ska vara i Västerås förrän kl.13. Anledningen till att vi åker så tidigt är för att vi ska åka genom Stockholm. Fråga mig inte varför, det är Dennis farfar som kör.

Jag vet inte om vi ska göra mer än att skriva kontrakt, utan det får vi se. Eftersom vi har fixat en borgensman kommer vi även att få med oss papper till denne och det kommer att postas imorgon efter besöket så att hon kan skriva på det och skicka in det så fort som möjligt. Om vi får flytta in på en gång vet jag inte. Det kan hända att vi inte får nycklarna förrän pappret från borgensmannen är inskickat. Jag gråter dock inte om vi får flytta in senare eftersom hyran då blir lite billigare.

Tidigare så har vi varit oroliga över hur vi ska betala hyran fram tills jag får min första utbetalning i slutet på augusti/början på september och idag brast det. Jag är dock lugnare nu då jag har fått låna pengar så att Dennis och jag kan betala halva var. Jag har lånat lite mer än summan för halva hyran, men det är för att vi även ska kunna teckna hemförsäkring. Hemförsäkringen kommer jag dock inte att teckna förrän allting är klart och vi har fått nycklarna. Det känns dumt att fixa det nu ifall det skulle uppstå krångel.

För de som inte har hängt med eller riktigt har förstått så är det en 2 r.o.k på 58 kvm. Den ligger 3 km ifrån skolan och vi får ge 4232kr/mån för den.



Lägenhet i sikte!
Publicerat den

Imorse när Dennis och jag skulle kliva upp ur sängen för att äta frukost ringde telefonen. Det var hyresvärden som jag försökt att få tag i så länge nu. Jag frågade lite grann om lägenheten och villkoren för att vi skulle ta den var att vi får måla om i skåpen och få en spisfläkt. Det var inga som helst problem, så vi har nu bestämt oss för att ta den.

Det enda vi behöver göra nu är att ordna en borgensman eftersom ingen av oss har jobb. Vi ska fråga Dennis pappa om han kan tänka sig att ställa upp, men jag antar att han inte vill det med tanke på att kontraktet kommer att stå på mig. Han tänker nog i de banor som mamma sa:"Tänk om det tar slut". I slutändan kommer det nog bli så att det blir mamma blir vår borgensman, men det lät som att det inte var några problem eftersom jag har fått studielån beviljat och gjort upp en budget över hur stora utgifter vi har och hur mycket vi måste spara varje månad.

Gun ville även träffa oss och frågade om vi kunde komma upp imorgon eller på torsdag. Vi måste alltså ta reda på hur vi tar oss dit, om någon kan skjutsa oss eller om vi får åka tåg igen. Det kostade ca 800kr för oss båda att åka tur och retur förra gången, så det hade varit bäst om någon kunde skjutsa upp oss. Det vi kommer att få göra är att skriva på kontrakt, hämta papper till borgensmannen och sen behöver Dennis få sina papper om inackorderingstillägg påskrivna. Det ska vara inskickat imorgon, så det bästa hade varit om vi kunde åka upp imorgon. Vi får se hur vi löser det, men på något sätt.

Det enda jag är rädd för är hur vi ska betala hyrorna fram till jag får min första utbetalning från CSN. Dennis har precis fått sin lön, visserligen inte så att det täcker hela hyran, men har vi tur kanske vi kan låna av någon tillsvidare. Jag får nämligen strax över 14000:- av CSN i januari, så då kan vi betala tillbaka hela summan i ett svep. Vi får diskutera hur vi ska lösa detta. Vi borde kunna lösa det. Det handlar ändå bara om pengar.




Midsommar och lite till
Publicerat den

Nu var det ett tag sedan jag skrev vilket har berott på att jag är med Dennis större delen av tiden. Jag har därför varken tid eller lust att blogga, men tar mig lite tid nu då jag känner att det har varit tomt ett tag nu. Som många vet klarar jag mig inte utan att skriva av mig.

Det som inträffade senast var midsommar och den tillbringade vi hos mig då Dennis familj planerat att åka ut med båten, vilket vi inte hade någon lust med. Vi åkte redan i tisdags då han har semester i två veckor nu och vi kan ta oss friheten att göra i princip vad vi vill utan att behöva passa tider osv.

Midsommaraftonen blev inte som vi tänkt oss, men det behöver nödvändigtvis inte vara någonting dåligt. Vi började dagen med att följa med mamma och Elias till Borlänge. Det var tänkt att vi skulle storhandla inför dagen, men vi åkte till Kupolen en snabbis för att titta på lite kläder, men också köpa godis på Mumsfilibabba. Eftersom jag lovat mig själv att jag ska skärpa mig med maten och träningen var detta sista gången jag köpte godis. Det känns faktiskt väldigt bra då jag de senaste gångerna jag ätit har tyckt att det inte har varit särskilt gott trots allt. Jag har alltså ångrat mig efter varje gång jag kommit hem med en godispåse. Jag har därför bestämt mig för att det är lika bra att skita i det och försöka att hitta annat som man tycker är gott. Jag rekommenderar t.ex. morötter med Fresh Island-dip. Det är jättegott!

Efter att vi varit på Kupolen och handlat på Ica maxi åkte vi hem. Vi hann inte mer än att packa upp förrän jag tvingade Dennis att hjälpa mig med håret.
Som ni säkert såg i föregående inlägg så färgade jag håret för ett par dagar sedan. Svart och rött. Det kom dock lite svart i det röda, så det ser lite randigt ut ibland. Det har nu gått ett par dagar och jag kan säga att jag varken är nöjd eller missnöjd. Jag står ut med färgen bara jag har en någorlunda bra frisyr och sminkning.

Senare på eftermiddagen åt vi lite kallskuret. Jag åt gustafskorv, skinka, potatis och fruktsallad. Jag tycker nämligen inte om potatissallad, så jag valde en fruktsallad istället. Det var ananas, vindruvor och olika sorters meloner. Efter att jag ätit svullnade magen så pass mycket att jag nästan såg gravid ut. Tack och lov försvann magen över natten, men det ser alltid lite roligt ut att den ska behöva bli så stor efter varje gång man har ätit.

Efter denna måltid gjorde vi inte sådär jättemycket. Jag tror att vi städade på vinden i hopp om att hitta saker till flytten, vilket vi också gjorde. Det står nu några kartonger och påsar inne på rummet som vi kommer att ta med oss när det är dags att gå med flyttlasset.

Framåt kvällen åt vi igen och denna gång var det såklart grillat. På bordet fanns det potatissallad, potatisklyftor, gustafskorv, rostbiff, grillat kött, sill, gräddfil med dill, grekisk sallad och baguetter. När vi alla ätit gick jag, Dennis och Elias ner till hamnen för att spela minigolf. Dennis och jag firade nämligen 4 månader i fredags och vi kände att vi ville göra någonting kul under dagen. Det var visserligen kul att vara i Borlänge också, men inte samma sak.

Minigolfen gick bra och det var väldigt roligt. Jag tror inte att jag blev särskilt sur under någon del av spelet eftersom det både gick så bra, men samtidigt var roligt. Jag var osäker över vem som skulle vinna, men det gjorde jag. Det var dock väldigt jämnt mellan mig och Dennis. Det skiljde 6st slag om jag inte minns fel. Efter att vi lämnat in klubborna och bollarna tog vi en varsin glass :)

Vi gjorde inte sådär jättemycket under midsommarveckan när jag tänker efter. Det är dock ganska skönt att lata sig med tanke på att det kommer att bli fullt upp i höst med skolan, flytta osv. Vad gäller flytten så står det ganska stilla just nu. Vi var ju och tittade på en lägenhet för snart två veckor sedan och trots att den var ganska risig så bestämde vi oss för att vi ville ha den. Direkt efter att vi tittat på den ringde jag till hyresvärden för att ge besked. Jag fick inget svar. Jag provade därför att ringa på torsdagen och fredagen, men det visade sig då att hon var ledig dessa dagar. Pga. detta väntade jag med att ringa igen tills på måndagen, men då fick jag se på hemsidan att de endast jobbade på torsdagen den 23:e, alltså jobbade hon inte då heller.

Jag har mailat hyresvärden två gånger, lämnat röstmeddelande och mailat deras info för att försöka få någon att ringa mig angående detta eftersom inflyttningsdatumet är den 1/7. Det har dock inte hänt någonting och vi känner att det här kanske inte är så seriöst trots allt. Jag ringde nämligen idag igen och det visade sig att hyresvärden var ledig även idag. Det verkar vara omöjligt att få tag i henne!

Som tur är så hittade vi en lägenhet via Blocket som vi är intresserade av. Det är ett förstahandskontrakt på en 1:a på 45kvm för 4100:- som ligger 1.5km ifrån skolan. Det skulle vara perfekt om vi kunde få den, men Dennis mamma tycker att den är för dyr. Det är dock jag som betalar för lägenheten, så det är faktiskt jag som avgör om den är dyr eller inte. Med tanke på att det är en 1:a så kanske det är lite dyrt, men med tanke på att den ligger så pass nära centrum så kan det vara värt det. Sen måste vi ha en lägenhet snart, så jag kommer nog maila till den här killen så fort jag har fått lite info den och säga att vi vill ha den. Vi har nämligen haft mailkontakt en gång och det låter som att vi kan få den, tack och lov.

Skulle vi inte ta den så finns det en annan som vi har chans att få. Jag fick nämligen ett mail natten till igår från en kille som hade en 1:a på 40kvm. Vi vet dock inte vart den ligger, utan tänkte höra det med honom så fort han har svarat på mitt mail om lite frågor. Den var betydligt billigare (3800:-), så den är ganska lockande. Frågan är bara om det är ett förstahands- eller ett andrahandskontrakt. Är det ett förstahandskontrakt kommer vi nog att ta den istället. Vi har nu alltså tre stycken alternativ, vilket känns jättebra. Har vi tur nu kanske vi äntligen får en!




Färgat håret....... igen.....
Publicerat den

Idag har jag färgat håret, igen. För att få behålla färgen lite längre valde jag att färga håret svart. Jag lät dock luggen och lite till vara rött så att det blir lite lyster i det hela. Det kändes bäst att ha en färgklick i eftersom jag annars är väldigt blek.

Dennis tyckte att resultatet blev jättebra och att jag passar bättre i denna färg än i helrött. Jag var rädd för att han skulle tycka att det blev fult, men ack så fel jag hade. :) Jag vet dock inte vad jag tycker, utan det kan jag nog inte säga förrän jag har vant mig vid detta. Det var så länge sedan jag hade svart hår.

När det röda (det är toning) har gått ur tänkte jag att jag skulle leta reda på en skrikröd färg och lägga i luggen istället. Det är mycket snyggare.



Bråttom bråttom!
Publicerat den

De senaste dagarna har jag varit nervös inför det här med lägenheten. Jag har försökt att få tag i hyresvärden i ett par dagar nu, men utan resultat. Jag försökte därför att ringa idag igen, men som väntat var det ingen som svarade. När jag gick in på hemsidan fick jag se att de har öppet endast torsdag denna vecka och Gun brukar tydligen inte jobba då, så jag vet inte hur jag ska kunna få tag i henne och skriva kontrakt innan den 1/7.

Pga. detta har jag mailat till deras info. Jag har bett någon att ringa mig angående detta så att vi kan få det gjort så snart som möjligt eftersom kontraktet ska skrivas på, hyran ska betalas och nycklarna ska hämtas ut. Dennis ansökan om inackordering ska även snart vara inne, så den måste skrivas på.

Just nu känner jag mig ganska töntig som varit nervös inför detta i flera dagar. Speciellt när det blev såhär. Då får vi helt enkelt vänta tills på torsdag med att ställa alla frågor vi har. Det löser sig på något sätt.

Typiskt!



Nervös inför morgondagen
Publicerat den

De senaste dagarna har jag inte kunnat tänka klart vilket har gjort att jag inte kunnat fokusera och Dennis har sett på mig att någonting är fel. Jag mår inte dåligt eller så, utan jag är mest nervös inför morgondagens samtal angående lägenheten.

Som jag skrev tidigare så var vi i Västerås i onsdags för att titta på en lägenhet och vi har bestämt oss för att vi vill ha den. Vi har dock lite krav, annars får de hyra ut den till någon annan. När vi var där upptäckte vi t.ex. att det inte fanns någon brandvarnare, vilket det är lag på att det ska finnas. Det fanns heller ingen spisfläkt och den nuvarande hyresgästen sa att vi måste be om det för om väggen blir missfärgad pga. os/ånga får vi bekosta det. Jag har ingen lust att göra det och tänker därför kräva att de fixar detta. Annars får vi leta vidare. Vi ska inte behöva bekosta brandvarnare och spisfläkt ur egen ficka.

Sen var det det här med skåpen och garderoberna igen. För att få måla-, tapetsera om och lägga nytt golv kunde man teckna någonting som heter Plusval och då betalar man någon hundring i månaden för det. Vi tänkte fråga om vi kan slippa det om vi bekostar både färgen och arbetet själva. Vi vill nämligen bara måla om i skåpen och det handlar om ett tillfälle. Det känns därför lite dumt att betala för det i 2 år då.

Jag är rädd för att detta inte ska gå, men jag hoppas såklart på det bästa. Vi får se imorgon vad hon säger. Har vi tur går de med på detta utan protest.



Bad hair-day
Publicerat den

Igår satt jag och funderade lite grann över vad jag ska göra med mitt hår. Eftersom det verkar växa väldigt snabbt och färgen samtidigt går ur fort har jag börjat tröttna på att behöva färga om det var och varannan vecka. Dennis och jag pratade därför lite grann om detta då jag inte vill göra någonting som han tycker är fult och vi hade ungefär samma idé om vad som skulle vara snyggt på mig.

Jag tänkte att jag skulle färga svart och rött. Eftersom håret redan är rött kommer jag alltså inte att färga allting svart, utan det som ska vara rött får vara kvar bara det att jag lägger i en lite starkare röd. Det kommer att se ut ungefär såhär. Det mörkbruna kommer att vara svart och det ljusbruna kommer att vara intensivrött. Hela luggen kommer dock att vara röd. Sen blir det lite mer rött på sidan.

En kort beskrivning: Allt hår som är framför örat på denna bild kommer att vara rött och det som är bakom kommer att vara svart.



Hej och hå! ♥
Publicerat den

Dennis och jag brukar i princip alltid lata oss när vi är med varandra, men de senaste tre dagarna har vi faktiskt haft fullt upp. Det är bara idag som det är någorlunda lugnt eftersom han är och jobbar medan jag sitter här och bloggar.

I måndags var det strålande väder och istället för att sitta inne begav vi oss ut på en cykeltur till Trosa för att handla. Det tog ca 20 min att cykla in, vilket inte var sådär jättejobbigt förutom att mina knän knappt orkade. Jag har tidigare pratat om att jag har problem med knäna och när jag anstränger mig så får jag inte alltid ont, utan ibland blir jag så kraftlös pga. att jag slitit ut mina muskler att jag knappt orkar stå. Dennis puttade därför snällt på uppför alla backar. Resten klarade jag själv.

Jag minns inte riktigt vad det var vi egentligen skulle handla, men vi kom ut med en varsin glass och någonting att dricka. Kanske inte det nyttigaste, men vi kände att vi kunde få unna oss lite grann nu när det ändå är sommarlov. Vi har länge velat prova Magnum Gold och jag vet inte riktigt hur jag ska poängsätta den. Jag kan inte säga mer än: Ni som gillar capuccino borde prova denna glass.

I tisdags tog vi ännu en cykeltur, men denna gång var vi istället ute efter att köpa jordgubbar, melon och grädde. Jag hade varit sugen på det i två dagar och nu började även Dennis känna att han ville ha, så vi satte oss på cyklarna ännu en gång för att få våra efterlängtade jordgubbar. När vi kom hem och skulle duka upp kom vi på att vi glömt att köpa någonting att dricka och fick därför ta vatten. Jag led dock inte så mycket av det eftersom jag inte ens drack upp vattnet i min mugg. Det var så pass mycket vätska i melonen iaf, så det behövdes inte.

Nu kanske ni tror att vi var ute och cyklade igår också, men icke sa Nicke! Vi åkte nämligen till Västerås då jag i måndags fick ett samtal från ett fastighetsbolag angående lägenhet. Jag lämnade tidigare in tre stycken intresseanmälningar hos dem och de ringde därför och ville prata om det. Gun, som hon heter, frågade vad vi var ute efter och hon föreslog då en av de jag anmält intresse på: en 2:a på 58kvm med inglasad balkong. Vi åkte därför till Västerås igår för att titta på den.

När vi var framme i Västerås var vi hungriga, så vi gick först till Subway och delade på en macka med kyckling. Vi tyckte båda att det var gott och Dennis verkade överraskad. Det var mycket godare än han hade föreställt sig. När vi ätit klart begav vi oss för att leta reda på byggnaden där lägenheten låg. Det tog oss kanske 20-30min att hitta dit eftersom det låg 3km ifrån skolan. Vi hittade dock till slut och området var ganska okej. Mycket barn, men vad hade man förväntat sig?

Lägenheten var inte städad när vi kom dit, men det gjorde ingenting eftersom han som bor där nu ändå ska beställa flyttstäd sen. Jag fick en känsla av att lägenheten var mindre än 58kvm, men jag kan ha fel. Den såg i allmänhet ganska bra ut förutom att det var en fettfläck på tapeten i sovrummet. Den kommer dock inte synas när man ställer sängen i vägen. Sen var alla skåp och garderober väldigt ofräscha/slitna. Jag har varit inne på fastighetsbolagets hemsida och läst att om vi tecknar någonting som heter Plusval (kostar kanske 200kr/mån) så får vi lägga nytt golv, tapetsera- och måla om bäst vi vill. Vi kommer nog inte att göra det på en gång, men sen blir det nog av. Jag vill inte att det ser ut sådär under hela tiden vi bor där. Det ser inte fräscht ut.

Jag har idag försökt att få tag i hyresvärden för att ge besked om att vi vill ha lägenheten, men när jag ringde kom jag på att hon inte jobbar på torsdagar och fredagar. Jag får därför prata med henne på måndag. När hon ringde i början på veckan sa hon att det var bäst att vi tittade på den så snart som möjligt för att kunna ge ett besked och nu har vi ju gjort det, så det är väldigt stor chans att vi får den. Jag vill ändå ringa och prata med henne för att få bekräftat att vi får den.

Det skulle vara skönt att få en lägenhet efter allt slit.



Provsvar
Publicerat den

I torsdags skrev jag att Dennis och jag eventuellt skulle gå till barnmorskemottagningen och prata med Karin angående mitt provsvar, men vi valde att låta bli då jag tyckte att det var lika bra att vänta till denna vecka eftersom hon troligen behövde tillgång till min journal vilkte hon inte har på barnmorskemottagningen.

Karin var upptagen när jag ringde till ungdomsmottagningen idag, men hon ringde efter en stund upp och berättade att allting såg bra ut. Provet hade inte visat någonting. Jag vet dock att någonting är fel eftersom jag fortfarande har samma smärta och nu har det även uppstått andra komplikationer. Det kommer därför bli så att jag söker läkarvård så fort jag har kommit hem. Jag tänker be läkarna att skicka en remiss till Falun så att jag får göra ett VUL (vaginalt ultraljud) i hopp om att de kanske hittar någonting då.

När jag bodde i Stockholm drabbades jag av denna smärta och det visade sig då att livmodertappen blödde och jag fick då en akuttid till sjukhuset där det gjordes ett VUL. Det kanske är så att jag drabbats av samma sak igen och jag kommer då att medicineras med en salva i underlivet. BLÄÄÄÄÄÄÄ!  (jag tog inte medicinen sist).

Vi får se hur det blir. Jag kommer iaf att söka läkarvård när jag kommit hem.



Hit och dit ♥
Publicerat den

I torsdags efter skolan åkte Dennis till mig och var framme på kvällen. Eftersom det var fint väder gick jag för att möta honom. Han kom fram tidigare än mig trots att han var försenad och han tänkte då att han skulle försöka smyga sig på mig eftersom han såg en skymt av mig när bussen svängde in mot OKQ8, men det lyckades han inte med eftersom jag sprang över gräset och fick syn på honom. :)♥

Vi hann inte göra sådär jättemycket under de få dagar vi skulle vara hemma hos mig. I torsdags tog vi det bara lugnt, men i fredags hade vi lite att göra däremot. Strax efter kl.12 åkte vi upp till Ludvika eftersom vi hade tid på Eastwood Tattoo kl.13 för piercing i läppen. Jag piercade mig på samma sida som förra gången; vänster sida om underläppen. Dennis piercade snakebite (en på varje sida av underläppen).

Eftersom jag piercat mig i läppen tidigare fick jag sätta mig i stolen först. Jag tänkte att det kunde vara bra för Dennis att se hur det går till. Mona sa att det kunde kännas lite mer denna gång med tanke på att jag piercade mig exakt där min förra satt. Jag hade ett ärr där, så det kunde kännas mer, vilket det också gjorde. Det gjorde dock inte ont.

När jag var klar fick Dennis sätta sig i stolen. Det tog en liten stund innan Mona "stack hål" på honom eftersom hon var tvungen att markera ut vart båda piercingarna skulle sitta. Först satt den ena pricken högre upp än den andra, men efter att ha fixat det var det dags. Det gick väldigt bra och han tyckte inte att det gjorde ont. Han valde även två koner istället för två kulor.

Efter att vi var klara på Eastwood gick vi till Hillängskiosken då Mona rekommenderat oss mycket glass och isvatten under läkningstiden. Vi var ute efter varsin mjukglass, men maskinen höll på att göra i ordning vaniljen så vi tog en varsin våffla med 2st kulor istället. Jag tog saltlakrist och Dennis tog pecannöt kola och vanilj.

Sara kom även och hämtade oss strax efter att vi ätit upp. Vi skulle nämligen till Kupolen en sväng. Peter åkte dock inte med pga. att han hade annat han var tvungen att göra. Det gick lika bra ändå :) Det första vi gjorde när vi kom till Kupolen
var att gå in på Jack & Jones. Dennis var nämligen ute efter att par nya jeans. Han gick igenom i princip varenda par, men hittade ingenting. Då föreslog jag ett par som han inte hade tittat på och han nappade direkt. Han gick och provade dem vilket slutade med att han även köpte dem :) Vi gick i lite andra butiker då han även var ute efter ett nytt skärp, men han hittade inget.

Vi gick sen till Guldfynd då Sara var ute efter ett smyckeskrin. Hon hittade ett som hon tyckte var fint, men jag pekade på ett annat och hon fastnade för det. Hon tog dock en annan färg, men jag är glad att jag kunde hjälpa de båda att hitta det de ville ha. ♥

Efter allt spring bestämde vi oss för att gå och äta, vilket vi gjorde på restaurangen på plan 2. Vi åt alla en varsin kebabtallrik. Sara åt dock med ris istället för pommes. När vi ätit upp gick vi till H&M en sväng då hon ville titta på ett par nya underkläder. De fick hon dock välja själva och hon hittade ett par som var väldigt fina. Jag skulle själv behöva lite nya kläder överhuvudtaget, men det tar jag när Dennis och jag har flyttat.

Sara skjutsade sedan hem oss och jag tror inte att vi gjorde så mycket mer den kvällen. Jag packade lite grann bara eftersom Dennis och jag åkte hit (hem till honom) igår. Vi åkte dock inte hit direkt, utan vi gick på Trosa marknad en stund först. Dennis hittade det där skärpet som han var ute efter och sen fick vi vår efterlängtade mjukglass som vi ville ha redan igår. *Gott!*


Dennis ♥



Provsvar
Publicerat den

Nu fungerar äntligen min telefon igen då jag idag fick ett nytt SIM-kort med samma nummer. När jag satte i kortet i telefonen fick jag se att jag hade 3st röstmeddelanden från tidigare i veckan. Två av dem handlade om lägenhet och det tredje var från Karin angående mina provsvar från undersökningen.

Förra veckan fick jag veta att klamydiatestet var negativt, men att det andra fick jag inte veta direkt utan hon ville att jag skulle ringa upp henne på ungdomsmottagningen. Eftersom hon bara jobbar på ungdomsmottagningen tisdagar och onsdagar tänkte jag att jag skulle gå till barnmorskemottagningen eftersom hon jobbar där under resten av veckan. Dennis får då följa med mig så får vi se om jag kan få provsvaret. Jag vet inte om hon har det i huvudet eller om hon måste ha min  journal.

Vi går iaf dit imorgon innan vi sticker till bussen. Håller tummarna för att det bara är den där bakterien som jag drabbades av -08.



Svar på kommentar
Publicerat den

Linnea om Linnéa om Besviken!:

"Hahaahhahaa, hur ska hon säga till dig då? du har ju blockat henne överallt :S så tänk lite tala sen;) Men dennis älskar inte dig! han driver med dig idijot!"


Jaha, så det är såklart du som avgör om Dennis älskar mig eller inte. *lol*



Svar på kommentar
Publicerat den

Linnea om Besviken!:

"Du skriver inte ut saker om Emma är det uppfattat din äckliga fula jävel?! Du är så omogen din fjant! ska sabba mellan dig och din kille ;) vänta du bara! Emma är inte så glad på dig kan jag säga ! Man gör inte så som du gjort !"

Denna kommentar är inte godkänd.

Om Emma är upprörd över detta tycker jag att hon ska komma och säga det själv istället för att skicka en av sina kompisar att göra det. Det kanske inte var så snällt av mig att skriva om det i bloggen, men det hon gjorde tycker jag är värre. Är man riktiga vänner så gör man inte så och tydligen så hade jag inte så högt värde i hennes ögon.

Bara för att man är osams har man ingen rätt att agera hur som helst och det ser väldigt dumt ut att springa till någon man tycker illa om. Någon som man sagt är dum i huvudet och har spottat över och säga att hon hoppas på att det ska ta slut mellan mig och Dennis så att han kan gå tillbaka till henne. Det kommer aldrig att hända för han hatar henne högst av allt på jorden och då är han en person som annars inte kan hata folk. Så det säger en del.

Om du tycker att jag är omogen som skrev inlägget så tycker jag att du är omogen som tänker försöka förstöra mellan mig och Dennis. Jag skrev vad hon gjort och att jag är besviken på henne. Du tänker förstöra ett helt förhållande. Vad är värst?

Jag är besviken på henne, men inte tänker jag gå och förstöra för henne och Simon för det!!!



Kul med Dennis :)♥
Publicerat den

Jag vet inte riktigt hur jag ska inleda detta inlägg eftersom jag som sagt är på ganska dåligt humör, men Dennis kommer ikväll vilket jag ser fram emot. Det är nu 1 ½ vecka sedan vi träffades sist och det har känts tomt och tråkigt som det alltid gör när vi är ifrån varandra.

Om det är fint väder står jag om 9 timmar och väntar på honom ute vid OKQ8. Det är tänkt att Dennis och jag för ovanlighetens skull ska gå från bussen hem till mig. Alla andra gånger har det varit så dåligt väder att vi har varit tvungna att åka bild.

Denna gång har jag faktiskt smidigt lite planer över vad vi ska göra under de dagar som vi är här. Han kommer som sagt ikväll och vi är här tills på lördag morgon då vi åker hem till honom. Han ska nämligen jobba på söndag och måste vara hemma tills dess.

Det första vi ska göra är att pierca oss i läppen, vilket vi gör imorgon kl.13. Vi har sedan två alternativ på saker vi kan göra. Om det blir fint väder ska vi gå och ta oss en glass för att sedan åka hem och spela minigolf. Blir det dåligt väder ska vi följa med Sara och Peter till Borlänge. Peter ska köpa en studentpresent till Sara, vilket passar bra eftersom Dennis är i behov av ett par nya jeans.

Fint väder = Glass och minigolf
Dåligt väder = Borlänge med Sara och Peter

Vi hinner inte göra så mycket mer eftersom vi åker till Dennis kl.08:25 på lördag. Jag håller tummarna för att det blir bra väder när vi är hos honom eftersom vi då har tänkt att vi ska grilla. Vi tänker dock vara mer förberedda än vi var förra gången. Det var jättemysigt då, men vi åkte och grillade alldeles för sent och skulle ha köpt in allting dagen innan istället för i sista minuten.

Nej, nu får det ta och blir kväll så att jag får träffa honom någon gång. Jag har längtat efter honom så otroligt mycket. Det gör jag iofs varje gång, men iaf. ♥



Men, vad det ska vara jobbigt!
Publicerat den

Eftersom jag inte kan hålla mig borta från att blogga tänkte jag bara lägga ett snabbt inlägg nu på morgonen. Solen skiner och jag borde vara på bra humör eftersom Dennis kommer idag, men jag mår i själva verket ganska dåligt. Det är inte psykiskt som det så många gånger brukar vara, utan nu sitter det i kroppen.

För ett tag sedan pratade jag om att jag hade ont i livmodern strax innan mensen och smärtan har hållt i sig även nu efteråt. Jag vet inte om jag kan säga att jag hade min mens för en vecka sedan eftersom jag i princip bara hade bruna flytningar i två dagar och aldrig riktigt blödde, så om det var mens eller inte kan jag tyvärr inte svara på.

Tidigare när jag haft denna smärta har den uppstått 1-1½ vecka innan mens, så varför jag har ont nu vet jag inte. Karin tog prover när jag var på ungdomsmottagningen sist, men eftersom min telefon pajjade i måndags har hon inte kunnat få tag i min och ge mig provsvar.

Ursäkta informationen, men nu för någon timme sedan upptäckte jag en cremefärgad flytning när jag gick på toa och jag tror inte att jag har stött på den sen jag var gravid. Det känns därför som att det kanske är en idé att ta ett graviditetstest. Jag tror inte att jag är gravid eftersom jag då hade märkt det vid det här laget och då hade jag nog inte blödit/haft flytning förra veckan. Jag äter dessutom p-piller och har aldrig blivit gravid tidigare under en p-pillerkur, så flytningen kan bero på en bakterie. Drabbades av det i slutet på -08 och fick då äta mediciner. Får se om jag får mitt SIM-kort snart så att jag kan få provsvar från Karin.



Besviken!
Publicerat den

Det känns som att jag nu har fått bekräftat vilka mina riktiga vänner är. Sara är nog den enda vännen som jag verkligen inte kan vara osams med. Vi har varit osams en gång, vad jag vet, och det var i samband med att jag blev tillsammans med Dennis. Hon var upprörd över vår åldersskillnad.

Jag har under ett par år varit kompis med en tjej som är 1 år äldre än mig och för kanske en vecka sedan (eller lite mer) blev vi osams då hon tyckte att jag var spydig mot henne, vilket jag inte var. Jag erkänner att jag kan låta väldigt arg m.m. fast jag inte är det, så man ska inte ta åt sig av vad jag skriver på internet.

Idag fick vi se att hon varit inne på Dennis ex's bilddagbok och kommenterat två stycken bilder. En bild på dem där hon har skrivit att de är söta tillsammans och en annan där hon skrivit att han med största sannolikhet kommer att komma tillbaka till henne. Sen avslutade hon med:"Man kan ju hoppas iaf". Det var inte de exakta orden eftersom jag inte tänker gå in i hennes bilddagbok igen och kolla, men det var ungefär vad hon sa.

Bara för att man är osams har man ingen som helst rätt att göra sådär. Jag vet att jag blir upprörd över mycket, men det där är bara dålig stil. Hon har själv spottat och svurit över hans ex och så gör hon sådär. Allt för att reta mig, liksom. Jag är så otroligt besviken!



Bild från Saras student
Publicerat den

Eftersom jag idag inte har någonting vettigt att skriva kan jag lika gärna bjuda på en bild så att det inte dammar igen här. Bilden är tagen på Saras student. Det är inte jag som är fotograf, utan någon i hennes släkt. Osäker på vem. Jag fullkomligt älskar den här bilden på oss iaf :)♥  Jag stör mig dock på att jag ser så fet ut i ansiktet trots att jag bara väger 55kg.



Nytt SIM-kort
Publicerat den

För en liten stund sedan fick jag ett mail av Halebop där de meddelade mig att de nu skickat ut ett nytt SIM-kort, men med samma nummer. Det kommer att ta upp till tre arbetsdagar innan det kommer och jag antar att jag har det senast fredag vilket blir perfekt eftersom jag och Dennis åker hem till honom på lördag. Det kan vara bra om jag har en telefon, liksom.

Innan jag fick mailet beställde jag ett nytt kort, så jag hoppas att de inte skickar med det jag beställde och det de lovat mig nu. Jag gråter väl inte om jag har ett extra, men det känns lite onödigt.

Det känns bra att jag får behålla mitt nummer, men jag går miste om alla kontakter i adressboken och alla söta sms från Dennis :( Jag kommer alltså att fråga några av Er efter Era telefonnummer.



Äckliga j*vla telefon!
Publicerat den

Jag vet inte om det är fel på min telefon, mitt SIM-kort eller om halebop har några störningar. Mitt SIM-kort slutade nämligen att fungera igår och av någon anledning så krånglar även min telefon. Jag är ganska säker på att det har ett samband.

Igår laddade jag min telefon och när den var klar stod det "Ingen nätaccess" i displayen. Jag hade ingen mottagning och kunde inte heller gå in i menyn.
Pappa tog ur kortet för att se om man då kunde gå in i menyn, vilket man också kunde. Det fungerar dock inte när SIM-kortet sitter i. Jag provade därför att ta ur både batteriet och SIM-kortet för att sedan sätta tillbaka det. Det hjälpte inte heller.För att vara på den säkra sidan satte jag i kortet i en telefon som inte är operatörlåst och den uppmanar mig då att sätta i mitt SIM-kort. What the fuck!?!

Eftersom Halebop inte har någon kundtjänst via telefon har jag mailat dem och frågat om de kan gå in och kolla vad det är för fel. Skulle det inte gå att fixa har jag rätt till ett nytt, gratis. Jag behöver dock ha det här numret av olika anledningar, så det är väldigt viktigt att det blir fixat. Är det dock inte möjligt så får jag väl ta ett nytt kort ändå.

Mamma erbjöd sig att låna ut sin 3-mobil, men jag fullkomligt hatar 3 och det var därför inget alternativ. Då är jag istället utan telefon ett tag i väntan på ett nytt kort.

Jag hoppas att jag kan få ett svar snart så att jag vet om det är någon idé att beställa ett nytt eller om jag ska vänta på att de fixar det, om det går såklart.

Att det alltid ska vara någonting som krånglar!



Ingen idé
Publicerat den

Det är ingen idé att jag skriver om hur det går med bostad för så fort jag har postat ett inlägg ångrar sig Dennis pappa. Han har nu kommit med ett annat förslag, så jag struntar i att skriva om hur det går förrän vi faktiskt har fått tag i någonting.

(Bild på mig och Dennis från vårat första möte)



Bort med bostadsrätten
Publicerat den

Dennis pratade med sin pappa för en liten stund sedan angående det här med att köpa lägenhet. Fredrik är rädd för att det ska ta slut mellan mig och Dennis under skoltiden och tycker därför att vi ska stå för halva kostnaden var. Om lägenheten t.ex. kostar 50 000:- har han föreslagit att de betalar 25 000:- och att min familj betalar 25 000:-. På så sätt är det ingen som har rätt att kasta ut någon, utan båda har rätt att bo kvar.

Eftersom varken jag eller min familj kan fixa fram så mycket pengar kan vi slopa den idén och satsa på att försöka få tag i en hyresrätt istället. Jag hoppas att jag får svar angående lägenheten jag mailade om för någon timme sen. Det enda jag är orolig över är att hon vill hyra ut den på en gång. Om så är fallet vet jag inte riktigt hur vi ska lösa det, men vi får se. Först måste jag få svar.



Ta bort annonsfan!
Publicerat den

Då blev det ändrade planer vad gäller bostad. För några dagar sedan upptäckte vi en lägenhet på Blocket som skulle säljas för 28 000:- och jag mailade därför till säljaren. Tidigare idag tänkte jag att jag skulle se om jag fått något svar, men inkorgen var tom och lägenheten var borta. Att det ska vara så förbannat svårt att ta bort en annons om objektet är sålt eller uthyrt! Vi har varit med om det angående flera lägenheter och jag börjar bli trött på det nu.

Dennis och jag har pratat igenom lite grann hur vi ska lösa detta. Jag har under någon timme googlat lite grann och hittat 4st eventuella lägenheter. Det är 3st bostadsrätter och en hyresrätt. Jag har mailat angående hyresrätten och hoppas på att få ett snabbt svar. Skulle den mot förmodan vara uthyrd (annonsen lades ut för 1 ½ timme sedan) får vi prata med Fredrik och se vad han tycker om bostadsrätterna jag hittade.

Jag försöker att behålla lugnet. Det har faktiskt varit lite lättare sen vi fick veta att hans föräldrar kan tänka sig att köpa en bostadsrätt till oss om den kostar högst 50 000:-.

Som tur är har vi 2 månader på oss att fixa detta, så vi behöver egentligen inte känna oss stressade. Det skulle dock kännas bra om man kunde få någonting så snart som möjligt så att man inte behöver drabbas av panik när det börjar närma sig skolan.



Bild
Publicerat den

Bjuder på en bild av Håkan som togs på mig och Sara under hennes studentfirande i fredags kväll.

Under firandet åt vi smörgåstårta, såg på när Sara öppnade sina presenter (hon fick ett halsband av mig), spelade kubb, åt dessert och på slutet satt vi samlade i en ring och sjön medan hennes kusin Veronica spelade gitarr. Sara och jag var lika flummiga som vanligt. Jag lyckades dra till med ett riktigt fult smile på en bild, men hon har som tur är inte lagt ut den någonstans. ÄN! xD Det var iaf roligt. Det är det alltid med Sara :) Kan inte fatta att vi har varit bästa kompisar i snart 6 år. Herregud, vad tiden flyger förbi!

Gumman, det skulle vara kul om man kunde få se bilderna från resten av kvällen. De som togs med din digitalkamera :) Bilderna som jag tog finns på min BDB för de som är nyfikna. Man måste dock vara vän med mig: SourcesOfLife

Grattis till studenten, gumman.



Fuskat
Publicerat den

För ett tag sedan lovade jag mig själv att jag skulle bli mer nyttig, men jag kan redan nu säga att jag har slarvat lite grann. Det handlar dock inte om så mycket, men fusk som fusk. Just nu sitter jag med en påse ostbågar och godis. Det är visserligen mest choklad, men det är fortfarande onyttigt.

Jag är besviken på mig själv och tänkte att jag skulle göra någonting åt saken nu. Mamma har köpt batteri vilket gör att jag äntligen kan ta mig en promenad. Jag blir nämligen motiverad av musik och batterierna i min MP3 är slut.

Vi har haft tur med vädret i flera dagar nu, så det ska inte vara några problem att ta sig en promenad. Tidigare så hindrades jag av snön, men nu finns det ingenting förutom brist på motivation som hindrar mig.

Jag får försöka att lyssna på texten till låten som jag lade ut idag och verkligen ta in att jag klarar det!



Svar på kommentar
Publicerat den

Eftersom jag inte vet hur man ordnar frågeformulär får jag istället fortsätta att svara på frågorna såhär. Jag hoppas att det inte blir för jobbigt för alla. Dagens fråga:

Anonym
om Kommunikation:

"Det är bra tänkt av dig/er, tror att det är viktigt att båda känner sig 100% redo för att skaffa barn, klokt! Är du vädligt bebissugen?? Idag betyder inte att om man förlovar sig ska man gifta sig inom 1 år, det är ju rätt gammalt ^^"

Jag måste erkänna att jag är väldigt bebissugen, men förnuftet säger ifrån eftersom Dennis är så pass ung. Det är även bra om vi båda går klart skolan, speciellt jag eftersom det här är min sista chans eftersom jag sen är för gammal. En annan sak som vi också har pratat om är det här med jobb. Man vill ju kunna försörja sin familj, kunna ge den en trygg vardag med mat på bordet, tak över huvudet, tid och kärlek. Vi vill definitivt inte gå på socialbidrag, så att någon av oss har jobb är också ganska viktigt.

Vi ser nog alla olika på det här med förlovning, men jag är inte den som säger att man ska gifta sig inom 1 år. Det är helt upp till paret när de känner att de vill gifta sig och jag vill inte göra det så tätt inpå. För mig känns det bra om man t.ex. har varit förlovade i några år innan man gifter sig. Det är lätt att bryta en förlovning, men mycket jobbigare och svårare att bryta ett äktenskap så därför gör det ingenting om det går några år emellan.



Kommunikation
Publicerat den

Eftersom Dennis och jag pratar om allt hade vi igår ett långt samtal angående framtiden. Jag minns inte riktigt hur vi kom in på ämnet, men vi började att prata om barn, förlovning och giftermål.

Om Dennis hade varit ett par år äldre hade han inte tvekat utan då hade han velat ha barn redan nu, men eftersom han faktiskt är väldigt ung har vi bestämt oss för att vänta tills han iaf har fyllt 18 år. Jag har inga problem att vänta tills dess eftersom han blir myndig nästa år. Då har vi hunnit bo tillsammans ett tag och kan då avgöra om vi verkligen är säkra eller om vi ska vänta lite till. Bestämmer vi oss för att skaffa barn efter att han fyllt kommer barnet automatiskt efter studenten eftersom han fyller sent på året. Vi har inte sagt så mycket mer, utan vi kommer säkerligen att diskutera det här vid årsskiftet -11/12 om vi fortfarande känner samma sak då som nu. Det får vi se då. Vi vet iaf att vi båda vill ha barn, men av olika anledningar känner vi att det är bäst att vänta.

När vi kom in på det här vad gäller förlovning brast det för mig när han sa att han även vill vänta med det tills vi gått ur skolan. Anledningen till att jag blev ledsen var för att jag de senaste dagarna funderat lite grann över om vi ska förlova oss. Jag har inte sagt att vi ska göra det nu, utan jag hade tänkt spara pengar i hemlighet så att vi eventuellt kunde förlova oss på vår 1-årsdag. När han sa att han ville vänta gick mina planer åt skogen och jag blev därför ledsen. Detta kanske inte är någonting att bli ledsen över, men allting känns verkligen rätt med Dennis och jag var rädd för att vi inte låg på samma plan.

Under samtalets gång kröp det fram att han sa att han ville vänta för att han var rädd för att jag skulle nobba honom om han nämnde detta. Någonstans känner han att han vill förlova sig, men han trodde att jag tillhör den "traditionella" gruppen som tycker att man ska, eller rättare sagt borde, gifta sig inom 1 år efter förlovningen. Jag berättade då att det inte spelar någon roll för mig hur länge man är förlovade innan man gifter sig. Jag har även sagt till honom att jag inte vill skrida till altaret förrän jag är mellan 25-30 år. Allt annat är tidigt för min del. Han blev då genast mycket lugnare och berättade att han funderat lite grann på om vi ska förlova oss, men att han var rädd för att jag ska vilja gifta mig strax efter det vilket han tycker att han är för ung för (vilket jag också håller med om).
Sen det här med hans ålder; om hans ålder hade haft någon betydelse hade jag inte blivit tillsammans med honom från första början.

Vi pratade om detta ganska länge, men vi var tvungna att avbryta vid kl.01:30 eftersom Dennis skulle jobba idag och behövde sova. Vi har inte bestsämt någonting angående detta, utan vi har mest pratat igenom det för att se så att vi båda är på samma plan vilket vi verkar vara :)♥ Tack, älskling. Det känns så skönt att jag kan prata med dig om allt. Att du faktiskt lyssnar på mig och inte avbryter. Att du tar dig tid och förstår mig.


Dennis ♥



Bostadsrätt
Publicerat den

Som det låter just nu finns det en god chans att vi får en lägenhet inom kort. Dennis pappa har sagt att han kan köpa en lägenhet åt oss om den kostar mindre än 50 000:-. Går den över det priset får vi lägga till det själva. För ett par dagar sedan hittade vi en jättefin lägenhet för 75 000:- (Elias tycker att insidan av lägenheten ser ut som ett hus), men vi har ingen lust att lägga till 25 000:- själva. Vad ska vi få de ifrån, liksom?

Igår när jag var inne på Blocket och kikade på bostadsrätter lade jag märke till att det är en tjej som säljer sin 1:a på 40kvm för 28 000:-, med en hyra på 3339 kr/mån. Det passar oss perfekt eftersom vi skulle leta efter en bostad med så liten hyra som möjligt. Jag har mailat om denna och frågat om man eventuellt skulle kunna få se några bilder, då det endast ligger en kort text.

Vi har inte visat detta för Dennis pappa, utan det är tänkt att vi ska göra det ikväll. Dennis och jag har inte råd med någon hyra förrän i slutet av augusti, men eftersom den är så pass billig gör det ingenting om han köper den nu. Han får då betala max 28 000:- för själva lägenheten och sen ska det till hyra för 1/7-31/7 och 1/8-31/8. Han får alltså betala totalt 34 678:-. Han sparar alltså 15 000:-, så jag tror inte att det ska vara några problem. Vi måste dock få veta om lägenheten finns kvar. Det är prio ett.

Om den inte skulle finnas kvar har mamma ringt till soc och frågat om de kan hjälpa oss. Hon har förklarat det här med rättegången och att jag flyttar till Västerås för att studera och komma bort härifrån. De frågade då om vi behöver hjälp med den ekonomiska biten och mamma berättade då att jag har studielån, så det handlar inte om att de ska hjälpa oss ekonomiskt, utan de behöver bara hjälpa oss att få tag i en lägenhet. Soc har nämligen förtur när det gäller bostäder. Mamma skulle prata med chefen (?) på måndag och se vad h*n säger. Om det är möjligt att man kan få hjälp av dem.

Det ser ljusare ut nu än någonsin iaf, vilket känns väldigt bra. Tidigare har jag varit väldigt stressad och lite deprimerad över att vi inte har fått tag i någonting. Nu känns det som att det börjar vända och jag hoppas att det håller i sig och att vi får tag i någonting. Det skulle vara toppen.



Tystnadsplikt
Publicerat den

Just nu cirkulerar mitt liv mycket runt det här med rättegången. Jag har ännu inte fått något datum för när den kommer att äga rum, men det känns som att det inte är lång tid kvar nu. Det är några saker som min advokat har bett mig att göra innan midsommar, så jag tänkte att jag skulle göra det så snart som möjligt för att åklagaren ska kunna boka datum.

Det känns som att det är lika bra att försöka vara så snabb som möjligt så att det blir av någon gång. Jag har väntat så länge. Jag vill helst ha klart allting innan skolan börjar, men jag är övertygad om att det inte blir så snart. Det blir väl till hösten någon gång. Innan snön har kommit.

Jag hade gärna pratat om vad som händer just nu, men för att inte påverka rättegången har jag blivit ombedd av min advokat att låta bli. Det känns som att det är säkrast, så ni som är intresserade av vad som händer angående detta får tyvärr inte veta någonting mer förrän EFTER rättegången.

Pga. att det är så mycket med detta har jag i princip glömt allt annat, vilket faktiskt känns ganska bra. Nu kan jag fokusera på det här, speciellt eftersom det verkar gå snabbt nu. Tror inte att det är så mycket som ska göras för att det skall bokas ett datum.

Är glad att det här äntligen blir av så att man kan lägga det bakom sig och leva vidare sen.



Möte avklarat
Publicerat den

Idag hade jag mitt första möte med min advokat. Av säkerhetsskäl tänker jag inte prata om vad vi tog upp, utan jag kommer att hålla det för mig själv tills rättegången är avklarad. Jag vill nämligen inte säga eller skriva någonting som påverkar förloppet eller hans dom.

Jag kan iaf säga så mycket som att det gick ganska bra. Fick reda på en del saker som både chockade mig och gjorde mig besviken, men vad det handlade om kan jag berätta vid ett senare tillfälle. Vill inte riskera att resultatet av rättgången påverkas.



Svar på kommentar
Publicerat den

Svarar på ännu en kommentar:

"Men var det inte så att han höll på med det till att bli pilot och gjorde testerna då ni hade ett samtal om det och då ni inte ville bo långt ifrån varandra? det handlade väl inte om avstånd och hur jobbigt det skulle bli om han gick där han ville gå, är man verkligen kära så klarar man väl det annars är man ju bara i behov att inte släppa någon ur ens syn. Tycker bara att han borde ha fått följa det han verkligen ville göra för det handlade nu helt om att han även hade en stor dröm om att bli pilot/flygteknik"

Dennis höll inte på att bli pilot, utan man var tvungen att genomgå och bli godkänd i vissa tester för att bli antagen till programmet. Han klarade inte testerna och kom därför inte in. Han kom däremot in på IT som han sökt i Västerås och bestämde sig då för att gå där.



Svar på kommentar
Publicerat den


Jag tänkte bara att jag skulle svara på en kommentar:

Undrande om Bara krångel!
"Men var det inte så att han ville bli pilot ifrån början? Varför stoppa dessa planer som han hade då?"

Mycket riktigt. Dennis ville bli pilot, men eftersom han inte klarade testerna blev han inte antagen till programmet. Han sökte även ett program inom flygteknik, men han har inte hört ett knyst från den skolan och bestämde sig därför för att gå på IT i Västerås eftersom de ville anta honom. Han är väldigt intresserad av datorer och har en plan om att starta eget, så då passar programmet honom bra. Han är inskriven och de har bestämt när han ska börja, som jag skrev i föregående inlägg.

Det är inte jag som stoppar hans planer, utan det är han själv som har bestämt att han vill och ska gå i Västerås. Det är anledningen till att jag också ska gå där. Hade han bestämt sig för någonting annat hade jag hamnat någon annanstans. Vart vet jag dock inte. Så anledningen till att jag ville flytta till Västerås var för att Dennis också skulle göra det.

Detta är alltså Dennis eget beslut. Ingen som har gjort det åt honom.



Bara krångel!
Publicerat den

Just nu känns allting bara så meningslöst och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det känns som att det går åt skogen vad man än gör. Hur mycket man än försöker så räcker det liksom inte till.

I mitten av april fick Dennis veta att han inte kommit in i Arvidsjaur eftersom han inte klarade testerna och att det därför skulle bli Västerås istället. Hans föräldrar lovade då att stå för kostnaderna, men eftersom vi nu har bestämt oss för att flytta ihop behöver de inte göra det eftersom jag står för största delen av försörjningen. Dennis får såklart inackorderingstillägg och studiebidrag, men ingenting annat.

Igår kväll hade Dennis ett samtal om detta med sina föräldrar vilket har gjort mig väldigt förvirrad och det känns som att allting kommer att skita sig. Fredrik föreslog till en början att han skulle köpa en lägenhet åt oss, men eftersom familjen bara har en inkomst skulle det bli svårt.

Det pratades då om att han skulle försöka få tag i en hyresrätt, men att någon i antingen deras familj eller min familj måste gå i borgen för oss. Hur han kom på någonting sådant förstår jag inte riktigt eftersom studielån anses vara en giltig inkomst när man söker lägenhet. Vi har dessutom inga betalningsanmärkningar och då behövs det ingen borgensman.

Om han fixar en lägenhet till oss vill han att vi intygar skriftligt att vi kommer att klara ansvaret det innebär att ha en lägenhet. Jag har gjort en ekonomiskt översikt som jag tänkte skicka till honom sen så att han ser vilka ungefärliga utgifter vi kommer att ha.

Det är även mycket snack angående pengar just nu och hans föräldrar tycker inte att han ska åka räkmacka på mig. Dennis har inte bett mig att betala någonting för honom, utan jag har erbjudit mig frivilligt. Det var sagt att hans föräldrar skulle betala halva hyran, men nu vill de endast bidra med 1500 kr/mån. Det låter dock som att de inte vill betala någonting alls eftersom de påstårs sig inte ha råd. Jag har då sagt till Dennis att de slipper betala för honom om det ska vara så jobbigt. Jag tvingar dem inte.

De tycker att vi ska göra upp en plan över hur vi löser allting om det skulle ta slut mellan oss. Jag tänker göra allt som krävs för att det ska fortsätta gå bra för oss, men skulle det mot förmodan hända har jag sagt till Dennis att han givetvis får bo kvar i lägenheten (om vi får tag i en som står på mig). Då får han bara betala det han kan. Hans föräldrar är nämligen rädda för att jag ska kasta ut honom och att de då ska behöva betala allting.

De påstår att han tar av mina pengar som jag sen måste betala tillbaka (eftersom det är ett lån), vilket han inte gör. Jag har samma utgifter oavsett om jag bor själv eller med honom. Det enda som blir att kosta lite mer är maten, men det har de sagt att de ska betala. Annars finns Dennis bidrag från CSN.

Varför kan de inte bara acceptera att han vill och ska flytta till Västerås? Programmet han ska gå finns i en stad som ligger närmare hemmet, men han vill inte gå där. Hans föräldrar tycker dock att det är bättre att han gör det eftersom han då kan bo hemma och de slipper betala någonting. Grejen är den att Dennis VILL gå i Västerås och han har redan blivit inskriven i skolan och bestämt datum för när han ska påbörja sina studier (eftersom han missat lite från programmets åk.1 ska han börja tidigare och läsa in det).

Jag vet att de inte är så förtjusta i att han flyttar, men kan de inte bara acceptera det? Dennis måste få bestämma själv vart och vad han vill gå.
Mina föräldrar har inte haft någonting att säga till om angående vad jag har gått i skolan, utan det har jag bestämt själv och de har fått acceptera det bäst de velat.

Dennis sökte tidigare till ett program och hans föräldrar försöker nu få honom att gå det istället eftersom det ger mer betalt när han börjat jobba. Det är väl ändå inte så man ska tänka när man går på gymnasiet? Är det inte bättre att man går någonting som är KUL?

Det känns som att det är bäst att vi alla sätter oss och pratar om det här när jag åker till Dennis nästa gång. Mina föräldrar har ingenting emot detta, så här finns det ingenting att diskutera. Det är endast hans föräldrar som verkar vara emot det. Vi får helt enkelt förklara hur vi tänker och försöka komma fram till en lösning.

Har vi tur kommer det ut en lägenhet på Blocket snart som är ledig fr.o.m augusti. Då slipper hans pappa stå på ett kontrakt åt oss och vi får sköta det här själva så de slipper vara oroliga. Får hoppas att det kommer upp någonting snart bara.



Brev från åklagarmyndigheter
Publicerat den

Nu känns det som att det verkligen är på gång! Förra veckan fick jag brev från min advokat där han uppmanade mig att boka tid och som jag skrivit tidigare så ska jag dit imorgon.

Idag när jag gick ut för att hämta posten såg jag att jag fått två stycken brev. Båda var från åklagarmyndigheten i Falun. Som ni kanske förstår så tänker jag kräva skadestånd i det här ärendet och jag har alltid funderat över hur man gör det. Jag hade tänkt att fråga min advokat imorgon, men det behövs nog inte eftersom ett av breven handlade om just skadestånd. Jag fick en lapp att fylla i. Det stod att jag måste fylla i vissa uppgifter som t.ex. vad jag vill ha skadestånd för, vilka belopp och hur vi har beräknat summans storlek. Hur mycket jag kommer att kräva tänker jag inte ta upp här och om jag skulle bli berättigad kommer jag inte heller att berätta hur mycket.

Det står även att jag ska bifoga eventuella kvitton och andra handlingar som visar att jag haft kostnader till följd av brottet. Jag var endast till läkaren en gång (med fingret) och det var när vi bodde i Stockholm. Eftersom jag var 17 år behövde jag inte betala någonting. Polisen har dock journalen för detta.

Jag har även blivit uppmanad att skicka in detta så snart som möjligt. Vilken tur att jag ska till advokaten imorgon. Då kanske jag kan skicka i det efter att jag varit hos honom.

I det andra brevet stod det att det föreligger tillräckliga skäl för att åtala R. Om det är någon som inte vet vad som menas med åtal kan jag berätta vad jag läste i pappret jag fick:

"Att åtal väck betyder att åklagaren begär att domstolen dömer den misstänkte för brottet. Det är sedan domstolen som efter en rättegång bedömer om brottet är bevisat och vilket straffet skall bli. Domstolen kommer att skicka ut en kallelse till rättegången till den som har åtalats och som skall vittna i målet. Också den som drabbats av brottet (målsägande) kommer att kallas till rättegången om åklagaren har begärt att målsäganden skall förhöras där."

Jag läste också att lite grann om förhör och då stod det:"Du har tidigare fått lämna uppgifter till polisen, antingen när du gjorde din anmälan eller vid ett särskilt förhör. De uppgifter som du lämnade då får normalt sett inte läsas upp i en rättegång och därför måste ett muntligt förhör hållas med dig vid rättegången."

Imorgon tänkte jag prata med min advokat om detta och fråga om man skulle kunna få tillstånd att ha med mina uppgifter under rättgången eftersom jag inte kommer ihåg t.ex. datum för dagboksinläggen och vissa detaljer. Eller om man eventuellt skulle kunna få läsa igenom utredningen (mitt förhör bl.a.) och få tillbaka min dagbok.

Det känns som att det verkligen är på gång nu och det känns fan toppen!

Det gör ingenting att jag skriver om detta offentligt eftersom det ändå stod i pappret att R kommer att få reda på detta. Han kommer alltså få reda på att jag kräver skadestånd osv, så då behöver jag inte smyga med det.



Köpings IBF damer division 1
Publicerat den

Tidigare kontaktade jag Västerås damer i divsion 1 och frågade om de var intresserade av en till målvakt, vilket de sa att de var. Jag och tränaren hade lite kontakt via mail, men när det kom till att bestämma när jag skulle få komma dit och visa upp mig hörde han inte längre av sig. Jag provade därför att höra av mig till honom igen förra veckan, utan något svar.

Igår tröttnade jag på detta och hörde istället av mig till Köpings IBF i division 1 och jag fick detta svar av tränaren:

"Hej Louise!
Vad kul att du hör av dig till oss, vi behöver faktiskt en mv till, vi har två st nu men precis som
du säger så händer det ju att någon är borta ibland. Vi är nog inte främmande till att använda
tre st mv på träningen heller men det kan vi ta längre fram, jag kan ringa dig ikväll så kan vi
prata vidare.
Mvh  Kjellis Köld    Tränare Kibf Dam"

Vi får se vad han säger ikväll, men har jag tur kanske jag får börja träna med dem istället. Resan in till Köping tar bara ca 20 min med tåget + resväg till hallen (som jag inte vet vart den ligger).

Det låter alltså som att jag får som jag vill! :) Håller tummarna för att samtalet går bra ikväll.



Tidningsartikel
Publicerat den

När mamma kom hem från jobbet idag sträckte hon fram ett papper till mig. Jag fick då läsa detta:


"Åtalas för grod kvinnofridskränkning

Grov kvinnofridskränkning är rubriceringen för den 23-årige man från Smedjebacken som åtalats vid Falu tingsrätt.

Det hela tog sin början 2007 då mannen vid två tillfällen tog tag i sin sambos käke och klämde till vilket förorsakade smärta och ömhet.

Vid flera tillfällen mellan 2007 och 2008 drog mannen sin sambo i håret, utdelade örfilar och sparkar samt tog stryptag. Och 2008 dunkade han sambons huvud i golvet.

Var och en av gärningarna har utgjort ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet."

 

Artikeln kan du läsa HÄR!




Bokat tid
Publicerat den

För någon dag sedan skrev jag att jag fått brev från min advokat där han uppmanat mig att boka tid så att vi kan gå igenom polisutredningen mot R. Jag ringde för ett par minuter sen och ska dit redan på fredag. Ska jag vara ärlig trodde jag att det skulle ta någon eller några veckor, så att jag får komma dit redan i veckan är jättebra. Då kanske vi får den här skiten överstökad någon gång.



En gång för alla!
Publicerat den

Nu har jag bestämt mig en gång för alla att jag ska ta itu med det här med min vikt. Det är inte så att jag tycker att jag är fet eller liknande, men vem vill inte gå ner ett par kilo och känna sig mer hälsosam?

Jag har en förmåga att kunna behålla vikten ganska bra när jag äter p-piller, men när jag slutar med dem sticker kilona iväg. Jag har därför bestämt mig för att jag ska börja leva mer hälsosamt redan nu så att man slipper gå upp så mycket när man väl känner att man inte vill äta p-piller något mer. Jag vill liksom inte ha det som ett knep för att vara "smal".

Dennis känner även han att han vill bli mer hälsosam, så vi har lovat att peppa och stötta varandra i detta vilket känns jättebra. Jag kommer att börja röra på mig mer och äta bättre redan nu och så fortsätter vi så när vi har flyttat sen.

Det är många som inte förstår varför jag vill gå ner i vikt, så därför lägger jag ut lite bilder i hopp om att folk ska förstå att det handlar om vissa delar av kroppen. Inte att jag tycker att jag är fet och måste banta!






(ni får ursäkta trosorna, men jag tyckte inte att det var lämpligt att ha ett par där man kan se rumpan)


Nu kanske ni ser att det är låren och rumpan jag vill få bort lite fett runt. Det är klart att man vill trimma kroppen i allmänhet, men det är där jag tänker börja. Sen tänkte jag ta itu med resten av kroppen och bygga lite muskler. Eftersom muskler väger mer än fett är jag alltså inte så "fixerad" vid hur många kilon jag går ner, utan det är hur formen ser ut efter viktnedgången/trimningen.

En av anledningarna till att jag vill gå ner lite grann är pga. att när jag gick upp 10kg förra året (från 54kg till 64kg - jag gick dock ner allting igen i november -09) gick jag också upp 3st byxstorlekar, vilket jag inte tycker är acceptabelt. Speciellt inte på tre månaders tid. Jag äger endast ett par jeans som jag kan ha (strl 34 - då alla andra är för stora) och jag vill gärna kunna använda dem i fortsättningen. Jag är rädd för att jag ska tappa kontrollen igen och tänkte därför vara mer petig denna gång.


Startvikt: 54.9kg
Målvikt: 48kg (vad jag tror att jag kommer att väga när jag är klar)
BMI: 20.2