Att det alltid ska vara något
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon då jag vaknade runt kl.06 av att jag hade ont i vänster ben samt samma sida av käken. För Er som inte vet har jag under 7-8 års tid haft problem med det sistnämnda. Av vilken anledning vet jag inte, men den sitter iaf glappt vilket gör att jag ibland kan få ont när jag äter någonting segt som kola eller när jag sover.

När jag får ont sträcker det sig ända upp i huvudet, vilket gör att jag får ont när jag gapar samt att jag blir tung i hela huvudet/ansiktet. Värktabletter brukar inte hjälpa, så jag får helt enkelt vänta ut detta och hoppas på att det ska gå över då det inte är särskilt trevligt med denna smärta.

Det var egentligen tänkt att vi skulle åka hem idag då Fredrik ändå ska till Västerås, men pga. att Dennis morföräldrar vill träffa oss kommer vi att stanna kvar ett par dagar extra. De hade nämligen inte tid igår då de redan hade ett inbokat besök och vi får därför ta det nu i veckan.

Pga. att vi stannar ytterligare några dagar har det uppstått ett litet problem. Det är nämligen så att hyran skulle vara betald idag och eftersom jag inte betalade den i fredags när jag fick pengar (hade inte en tanke på det) samt att jag inte tog med mig den kommer den att betalas ett par dagar för sent. Jag kommer därför att ringa till hyresvärden och förvarna om detta så att de inte skickar ut en påminnelse eller någon form av varning.

Att det alltid ska vara någonting. Nu är detta visserligen inget stort problem. Jag är bara rädd för vad som ska hända om vi inte meddelar om detta.

Förutom det här med hyran så är allting bra. Dennis och jag sitter för tillfället i vardagsrummet och tittar på Beck. Det är om en stund dags för frukost och sedan ska vi gå ut med hunden.

Vad som händer senare under dagen är inte bestämt. Jag funderar på om jag inte ska ge järnet vad gäller min uppgift då jag vill ha den klar senast på söndag.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.8: One Republic feat. Timbaland - Apologize



Korvgrillning i skogen
Publicerat den

Bara några minuter efter att ha postat föregående inlägg begav vi oss alla (förutom Marcus) ut i skogen för att grilla korv. För att inte frysa ville Maarit att vi alla skulle gardera oss med varma kläder, men då jag har en tendens till att svettas om jag tar på mig för mycket fick det endast bli ett par vantar och en halsduk utöver jacka och skor. Själv garderade hon sig med både mössa, vantar, halsduk, täckbyxor m.m och trots det var hon den enda som frös - konstigt nog.

För att komma till vindskjulet som vi bestämt oss för att stanna till vid var vi tvungna att pulsa i snön vilket jag inte tyckte var särskilt roligt. Snön var nämligen väldigt djup och trots att jag hade höga skor var det svårt att gå i den. Vi försökte att gå i ett fyrhjulingsspår, men det var inte heller det lättaste. Vi lyckades iaf komma fram välbehållna och torra. Hur lång tid det tog att ta sig till vindskjulet vet jag inte, men jag skulle tippa på att det kanske tog 10-15 min.

När vi var framme vid skjulet gjorde Fredrik upp en eld (som han sedan fick korrigera pga. att stapeln/tornet rasade) samt att alla utom jag drack kaffe. Själv tog jag ett glas med alkoholfri cider trots att jag inte tycker om det. Man får helt enkelt ta det som bjuds.

Under tiden som vi väntade på att elden skulle lugna ned sig så att vi kunde grilla tog vi det lugnt samt tog ett par bilder (några ser Ni ovan). Maarit har lagt ut några av dessa bilder på Facebook och Ni som är vän med mig där har möjlighet att se dem.

Efter att ha tagit ett par bilder var det dags för den stora korvgrillningen. Till en början trodde jag att det handlade om vanlig grillkorv (s.k. Denniskorv), men istället var det tjocka korvar. Eftersom jag blir mätt väldigt snabbt samt att vi bara 2 h innan hade ätit frukost fick jag bara i mig en.

Grillningen höll på en stund då alla utom jag ville ha mer än en korv. När alla var mätta och belåtna satt vi ned en stund och sedan var det dags att bege sig hemåt.

Utflykten varade i ca 2 ½ - 3 h och den var helt okej. Jag kände mig bara allmänt risig, men det är inte meningen att man ska se ut som en beautyqueen när man är ute och grillar mitt bland träd. Det är ändå ingen som kommer att se mig eller ens bry sig. Dennis tyckte iaf att jag såg bra ut, så tur var väl det.

Efter utflykten tog vi det lugnt i ca 3 h och sedan begav vi oss till Dennis farföräldrar för en fika. Vi stannade i kanske 40 min och under den tiden satt vi och pratade samt att Dennis hjälpte sin farfar med sin laptop, som inte gick att starta.

Nu är vi precis hemkomna och sitter i vardagsrummet framför brasan. Det är kallt ute, så nu tänkte vi bara återfå värmen innan vi gör oss klara för kvällen. Förhoppningsvis står det film på schemat, men ingenting bestämt än.




Fullspäckad dag
Publicerat den

Som det ser ut nu kommer utflykten att bli av senare under dagen då Fredrik för närvarande håller på att packa ner korv och tillbehör.

Dennis och jag har precis ätit frukost, så det är ingen idé att bege sig ut än eftersom vi ändå inte kommer orka äta någonting. Skulle det bli så att vi ger oss av relativt snart kommer jag inte att stoppa i mig någonting, utan jag håller mig då till att använda kameran. Det kan vara kul att bevara minnen, precis som jag tidigare nämnt.

Det kommer att bli en fullspäckad dag då vi efter utflykten troligen kommer att besöka Dennis mor- och farföräldrar då de önskat att få träffa oss. Vi kommer att börja med de förstnämnda då vi har fått en inbjudan till middag och till kvällen bär det av till hans farföräldrar.



Hur tänker svenska folket?
Publicerat den

För Er som inte har hängt med har jag under flera veckors tid sett fram emot kvällens deltävling av melodifestivalen då Anders Fernette skulle delta. Nu ansåg dock svenska folket att hans låt var den sämsta för ikväll, vilket jag inte kan hålla med om. Enligt mig var Lasse Stefanz absolut sämst följt av Melody club och Linda Bengtzing. Nu gick hon av någon anledning till final. Förmodligen för att hon så gott som kopierat Lena Ph's outfit och hår från hennes uppträdande år 2004. Tänkte Ni på det?

Det bästa bidraget för kvällen enligt mig var Linda Pritchard med låten alive. Hon platsar definitivt i Eurovision song contest och jag ser en god chans att komma i top-10. Det brukar dock inte gå särskilt bra för Sverige under Eurovision, så någon vinst tror jag inte att det blir om hon går vidare dit.

Det ska bli spännande att se andra chansen sen då många av bidragen som har gått dit borde ha gått till final, om Du frågar mig. Ett av dessa bidrag är t.ex. Linda P's då jag ansåg att hon har varit bäst under hela tävlingen, men det är sedan tidigare känt att svenska folket tänker skruvat.

Om jag hade fått välja ordning på kvällens bidrag hade Julia Alvgard och Linda Pritchard gått direkt till final medan Anders Fernette hade fått med sig Nicke Borg till andra chansen. Nu är det dock inte jag som bestämmer, utan de som röstar/röstat.

Nu ser jag fram emot kommande program då det ska bli roligt att se om fler dåliga bidrag går till final eller om svenska folket röstar fram de bidrag som faktiskt varit bra. Det känns dock som att det är lite sent påtänkt.

Vad tycker Ni andra om årets melodifestival?




Utflykt inställd
Publicerat den

Tack vare att vädret inte blev vad vi hoppats på är utflykten nu inställd och vi ställer in oss på att ta den imorgon istället, om vädret tillåter. Skulle det fortsätta att vara mulet kommer vi förmodligen att åka till Dennis farmor och farfar eller mormor och morfar då de ville träffa oss. Det gäller att passa på när man har tid, så varför inte ta det nu när vi ändå är här?

Det kommer alltså att bli en slapp dag idag och vad som står på schemat är inte bestämt. Som det ser ut nu kommer vi bara att sitta inomhus och uggla, men till kvällen blir det god mat. Alla ska äta sushi och räkor, förutom jag då jag inte äter sushi. Jag kommer alltså endast att hålla mig till räkorna. Jag klagar dock inte.

För att fördriva tiden sitter jag och tittar på kläder på Modehus. Jag har gjort en lista på kläder som jag vill ha både på H&M, Nelly, Bon Prix m.fl. Det är nämligen bestämt att jag ska lägga en del av skadeståndet på kläder eftersom jag anser att det är på tiden att jag unnar mig saker som ökar min självkänsla med tanke på att R sänkte den till botten.

Nu tror Ni säkert att jag kommer att shoppa så att jag spricker och sedan är pengarna slut, men det kommer givetvis inte att hända då jag bestämt att jag endast får unna mig saker (kläder, smink, skor osv.) för 15 % av skadeståndet - resten ska sparas till nödvändigheter. Hur mycket skadeståndssumman ligger på tänker jag inte avslöja, någonsin, då jag inte tycker att Ni har med det att göra.

Under dagen har jag även arbetat med uppgiften och det går framåt. För tillfället har jag tagit en paus då jag känner att hjärnan behöver det. Jag orkar inte sitta och arbeta för länge i följd, utan jag måste låta hjärnan vila och den får därför göra det nu - när vi ändå bara sitter här och är trötta.



Utflykt vankas
Publicerat den

Då det inte händer särskilt mycket här ute kan det hända att det kommer att vara tomt i bloggen ett tag framöver. Jag kommer dock försöka att uppdatera så mycket jag kan.

Denna morgon har inte varit särskilt händelserik. Inte för min del iaf då Dennis har spenderat större delen av förmiddagen ute tillsammans med Marcus och Fredrik. De har bl.a. gjort i ordning släpkärran då den ska besiktas på tisdag. De är för tillfället på väg till soptippen då de ska slänga skräp, så jag sitter ensam i soffan och bloggar samtidigt som jag slänger ett öga på tv:n då och då.

Under tiden som jag varit ensam har jag arbetat med min idrottsuppgift och det har faktiskt gått riktigt bra även om jag inte har kommit så långt som jag själv hade hoppats på. Det går dock framåt och faktiskt snabbare än jag hade räknat med. Om jag fortsätter i det här tempot är jag klar tills deadline (den jag själv satt).

Jag är tyvärr rädd för att jag ska glömma bort vad jag måste ha med för att få MVG, så jag måste komma ihåg att läsa igenom uppgiften när den är klar och checka av i betygsmatrisen om jag har fått med det som behövs. Än så länge har jag koll på läget.



Nu är vi framme
Publicerat den

Dennis och jag är nu framme hos hans föräldrar och ska till att äta vilken sekund som helst. Det har inte hänt särskilt mycket sedan jag skrev sist, så detta inlägg är till för att meddela att vi har kommit fram välbehållna utan några som helst krångel från SJ.

Under morgondagen kommer det att komma upp ett par bilder här då det är tänkt att vi ska ut och grilla. Exakt vart vet jag inte, men jag tänkte att jag iaf skulle capture the moment då jag tycker att det är kul att bevara saker som man har gjort. Skapa minne.



Uttråkad till tusen
Publicerat den

Det är nu tre timmar kvar innan det är dags att ta bussen ner mot stan för att möta Dennis vid centralen. Eftersom jag blev klar med städningen så pass snabbt finns det så gott som ingenting att göra, vilket gör att jag sitter i soffan och känner hur det riktigt kliar i fingrarna.

Då jag inte vill kasta bort min lediga tid arbetar jag för tillfället med min idrottsuppgift och än så länge går det bra, men inte så bra som jag hade hoppats på. Det går dock bättre än jag förväntat mig, då jag tidigare tagit förgivet att det skulle ta 100 år för mig att komma på exakt vad jag ska skriva. Nu vet jag vad jag ska skriva, jag ska bara lyckas formulera det samt få med det som krävs för att få MVG.

För att arbetet inte ska stiga mig åt huvudet (blir rastlös av att sitta stilla för länge) tar jag regelbundna pauser så att hjärnan får varva ner en stund. Det är lätt hänt att man tappar suget om man arbetar med en och samma uppgift under en längre tid, t.ex. 1-2 h i sträck.

Om två timmar tänkte jag stänga av datorn och packa det som är kvar för att sedan titta på tv tills det är dags att gå till bussen. Jag orkar helt enkelt inte sitta och anstränga mig hela tiden trots att jag annars är flitig när det gäller skolarbeten. Jag har trots allt sportlov. Det är nu jag ska vila upp mig så att jag orkar när vi väl kommer tillbaka till skolan.



Så gott som klar
Publicerat den

Dennis är nu i skolan och jag har precis blivit klar med städningen. Det var först tänkt att jag enbart skulle diska, men det slutade med att jag också tog hand om dammsugning, torkning av bord och bänkar samt rengöringen av kattlådan.

Det enda som behöver göras innan det är dags att åka är att packa ner kattmat, klösbräda samt småsaker som smink och borste - annars är jag så gott som klar.

För tillfället sitter jag i soffan och väntar på att håret ska torka. När det har gjort det är det dags att sminka sig samt borsta håret. Om jag kommer att blåsa det vet jag inte då jag inte vill slita på håret. Det är fyra timmar kvar innan jag ska göra mig i ordning för bussen, så jag behöver inte känna mig särskilt stressad när jag tänker efter.

Den tiden som är kvar tänkte jag ägna mig åt skolarbete. Det gäller att passa på när man har tid, istället för att bara sitta bort den. Frågan är nu bara vilken uppgift jag ska ta. Om jag ska prioritera HLR-uppgiften eller den som ska vara klar 12/3. Det visar sig.



Om några timmar åker vi
Publicerat den

Denna dag kommer att se ut så att Dennis är i skolan kl.12:00-16:30. Under den tiden är jag ensam hemma med katterna, men jag kommer inte att ha tid att slappa då jag bl.a. måste städa lägenheten samt packa. Vi åker nämligen till hans föräldrar fram mot kvällen och stannar tills på måndag eller tisdag (katterna följer med, för den som inte uppfattat det). Som jag förstod det skulle Fredrik ändå till Västerås, så vi får då skjuts hem.

Under de dagar som vi kommer att vara där är det tänkt att jag ska försöka att arbeta så mycket jag kan på mina uppgifter. Vi får se hur det går, men jag hoppas att jag kan ta mig i kragen och bli klar någon gång så att jag sedan kan slappna av och njuta av lovet istället för att känna mig stressad av att behöva varje minut till skolarbeten.

Det ska bli spännade att se vad vi kommer att hitta på då vi inte har några aktiviteter inplanerade. Om jag har tur kommer vi att titta på melodifestivalen imorgon kväll, den enda deltävlingen som jag har sett fram emot pga. den anledningen att Anders Fernette ska delta!



Vår 1-årsdag
Publicerat den

Tack vare att det blev så pass sent igår hade jag ingen lust att sitta vid datorn, utan vi gick istället och lade oss så fort vi kommit hem. Denna natt kunde jag även sova - kors! Jag är nu utvilad och pigg, för första gången på länge.

Som Ni redan vet började dagen med att vi båda var i skolan. Dennis hade vanliga lektioner medan jag hade livräddning, som för övrigt gick bra. Jag slutade 30 min före honom, men stannade kvar och väntade då vi skulle gå till banken och sätta in pengar på mitt konto - så att han vet hur det går till.

Efter att vi var klara vid banken gick vi raka vägen hem. Där fördrev vi enbart tiden tills det var dags att dra sig ner mot stan för att kolla på filmen - Min låtsasfru. Trots att den var 2 h lång önskade både Dennis och jag att det skulle finnas med en scen. Vad den skulle handla om tänker jag inte berätta då många av Er säkerligen inte har sett den eftersom det var premiär i förrgår. Filmen var iaf bra och vi var båda nöjda med valet.

Dum som jag är köpte med mig en påse godis som jag såhär i efterhand ångrar. För det första så var det inte gott och för det andra så kändes det onödigt. Onödigt att slösa bort pengar på någonting som man egentligen inte vill ha, enbart för att det är lättillgängligt. I förrgår funderade jag på om jag inte skulle ta med mig såna här chipsskruvar istället och såhär i efterhand känns det som att det hade varit så mycket bättre även om det kanske inte heller är så bra.

Anledningen till att jag ibland ångrar mig när jag har köpt godis beror inte på att jag enbart är rädd för att gå upp i vikt (eftersom jag så gott som kan äta hur mycket godis som helst utan att lägga på mig någonting), utan för att jag är rädd för att mina tänder ska ta skada. Jag är nämligen född med svagare emalj än normalt/vanligt och jag måste därför vara försiktig. Nu har jag trots min svaghet för sötsaker aldrig haft några hål osv, så tänderna har klarat sig bra ändå. Det skadar dock inte att vara försiktig, så jag ska försöka mitt yttersta för att hålla mig borta från framförallt godis, läsk och lättdryck (eftersom jag dricker det så ofta).


Denna gång är jag otroligt motiverad att lyckas då en av mina största farhågor är att bli fet - att gå upp i vikt överhuvudtaget. Inte över 60 kg. Jag vägrar! Så nu tänker jag bestraffa mig själv de gånger som jag skulle bryta mot detta, om jag nu gör det vill säga. Jag ska försöka att inte göra det såklart.

Nog pratat om detta. Filmen var som sagt bra och på vägen hem försökte jag att ta ett par kort, men Dennis var inte särskilt sammarbetsvillig då han inte förstod vitsen med att ta kort ute. Varför kunde vi inte ta en drös hemma istället? Jag lyckades få två stycken bilder precis utanför salongen iaf och ett par hemma, men de flesta såg ut som skräp. Min kamera suger, alltså! Lägger på ljus så att jag ser likblek ut osv. Jag måste seriöst ha en ny. Jag tjatar om det ofta, men den är värdelös.

Då vi inte hade några pengar till buss fick vi gå hem, vilket var uppfriskande och trevligt. Det var inte särskilt kallt heller, så man behövde inte gå och frysa.

När vi kom hem sade Dennis att han var trött och eftersom det brukar ta mig en stund att blogga orkade jag inte sitta uppe, så jag borstade tänderna samt tvättade bort sminket och lade mig i sängen bredvid honom. Sedan somnade vi efter en stund och som jag tidigare nämnt så är jag idag pigg då jag lyckades sova. Wiho!

Trots att dagen inte var särskilt händelserik tyckte jag ändå att den var bra. Synd bara att vi inte hade råd med våra andra planer, men vi får ta det en annan gång när plånboken tillåter.



Ni får allt vänta
Publicerat den

Ni som är nyfikna på hur min och Dennis dag har varit kommer att få vänta tills sent ikväll då vi om 1 h ska börja dra oss mot stan. Filmen börjar kl.20:30 och pågår tills klockan är 22:30, vilket innebär att vi kommer hem bara en timme innan midnatt (det tar oss ca 25 min att gå från stan och hem nu när det är så halt ute).

Då jag är ledig imorgon har jag inga som helt problem att sitta vid datorn en stund för att blogga, så runt midnatt kommer det upp ett inlägg om hur vi har haft det under dagen. Det kommer även att bifogas ett par bilder då någon frågade så snällt om jag inte kan ta några bilder på mig och Dennis. Vi firar 1 år tillsammans en gång så detta vill vi absolut inte glömma även om detta bara är början.



Tänk så bra det gick
Publicerat den


Som väntat gick livräddningen bra, vilket innebär att jag var nervös helt i onödan.

När jag kom in i klassrummet insåg jag varför jag tidigare känt denna nervositet och det berodde på upplevelsen under åk.9. Då var det nämligen så att det endast fanns en docka, vilket gjorde att man fick gå fram en och en samt att man skulle spela teater.

Det första som hände var att man skulle springa fram till dockan och försöka ruska liv i den. Som Ni säkert förstår finns det inget liv i en docka, men man skulle ändå prata med den, kolla andning samt puls. Sedan skulle man ropa på hjälp och påbörja hjärt- och lungräddning.

Anledningen till att jag inte blev godkänd då berodde på att jag vägrade att spela teater. Det kändes så otroligt töntigt. Varför inte bara hålla sig till att lära sig tekniken vad gäller kompressioner samt mun-mot-mun-metoden?

Sedan tyckte jag att det var obehagligt att alla skulle titta på eftersom detta var en human size doll som vägde minst lika mycket som jag gör idag. Det var även en maskin kopplad till dockan som berättade om man tryckte för löst eller för hårt vid kompressionerna. Den lyste rött för mig nästan hela tiden, vilket jag ansåg väldigt jobbigt då jag kände mig värdelös.

Denna gång gick det däremot bra då alla fick en varsin docka samt att vi inte hade tid att titta på varandra då vi utövade HLR i takt med en film. Det kändes bra då jag inte behövde oroa mig för att andra skulle anse att jag gjorde fel, vilket jag nu inte gjorde då jag lyckades utöva allting rätt - d.v.s. använda rätt tryck.

Vi fick även prova på att lägga en person i stabilt sidoläge samt prova på olika tekniker att använda om någon skulle sätta i halsen som resulterar i att denne inte kan andas.

Jag fick även en uppgift som ska göras på datorn, så den tänkte jag göra kika på innan det är dags att dra sig mot bion. Som det ser ut nu kommer vi att gå runt kl.19:30 så att vi hinner köpa någonting. Frågan är bara vad jag vill ha. Om det hade varit enkelt att ta med hade jag lätt velat ha morötter och dip, men det kanske inte är så kul för alla andra att höra mig knaprandes på dessa. Det hörs ju väldigt tydligt när någon tuggar på morötter.



Skadeståndsansökan
Publicerat den

Den 4/2-11 skickade jag in en ansökan om skadestånd till Kronofogden då det känns som att det är dags att driva in pengarna. Tingsrätten hade nämligen skickat in intyg om att domen har vunnit laga kraft den 25/11-10, men trots det skickade Kronofogden aldrig ut någon förfrågan om jag ville ha hjälp med att driva in pengarna så jag tog saken i egna händer och skrev ut en blankett som jag fyllde i, kopierade domen och postade det till kontoret i Gävle.

För någon vecka sedan fick jag hem ett brev där de meddelat att de fått in papprena, men jag fick ingen information om vad som händer nu så det ska bli spännande att se om det händer någonting. Det kommer säkert att ta hundra år. Skulle det ta alldeles för lång tid enligt mig kommer jag att ringa dem och försöka ligga på då jag inte tänker vänta hur länge som helst.
 



Nervös för ingenting
Publicerat den

Om 2 h är det dags att cykla mot skolan och ska jag vara ärlig så börjar jag bli nervös. Vad det är att vara nervös över vet jag faktiskt inte, men jag skulle tro att det beror på att jag är rädd för att göra fel. Att jag inte ska bli godkänd.

För ett par år sedan (när jag gick i åk.9) fick vi prova på livräddning, men pga. att jag hade svårt för att sitta på knä kunde jag inte fullfölja utbildningen - eller vad man ska kalla det. Det ledde till att jag inte blev godkänd, men tack vare att mina knän idag mår mycket bättre kommer det inte att vara några som helst problem.

Trots det finns rädslan att inte bli godkänd, men det är jag säker på att jag kommer att bli med tanke på att jag lärde mig en del sist som jag kommer att ta med mig till denna gång. Förhoppningsvis ser lärarna att jag har grunder till detta.

Urs, vad jag hatar att vara nervös! Speciellt över saker som egentligen är a piece of cake.



Livräddning och 1-årsdag
Publicerat den

Efter en sömnlös natt sitter jag nu i soffan sedan 25 minuter tillbaka och funderar på vad jag ska göra tills Dennis har klivit upp. Jag tänkte nämligen vänta med att äta frukost tills han har vaknat då vi för det första börjar dagen samtidigt (kl.13) och sedan är det vår 1-årsdag idag.

Dagen kommer att se ut så att vi runt kl.11:00 beger oss till stan för att sätta in kontanter på mitt konto. Dennis har aldrig gjort det tidigare, så jag ska visa honom hur det går till. När vi är klara på banken tänkte jag att vi skulle ta oss en sväng till Konserthuset så att jag får äta. Det är pannkakor idag (!).

När jag sedan har ätit klart är det inte många minuter kvar tills det är dags att bege sig till skolan, men innan dess tänkte jag att vi skulle svänga förbi vid bion och hämta ut våra biljetter inför kvällen så att vi inte glömmer det sen. De ska nämligen vara uttagna senast kl.20:00 (enligt bokningen), d.v.s. 30 min innan filmen börjar och jag vet inte om vi orkar vara där så tidigt. Då är det bättre om vi hämtar ut dem när vi ändå är på stan så att vi slipper stressa med det sen.

Vad som gäller för mig idag är livräddning med en klass i åk.1. Anledningen till att jag måste medveka på den beror på att det är det moment som saknas för att jag ska få betyg i Idrott och hälsa A. I Falun läste man nämligen den kursen i åk.1 och åk.2, men så gör man inte på andra skolor vilket innebär att jag har missat detta moment.

När livräddningen är klar kommer jag som sagt att få mitt betyg och eftersom mitt omdöme från Falun var VG (pga. dålig närvaro på slutet) är det förmodligen vad jag också kommer att få i betyg. Nu satsar jag visserligen på MVG i alla ämnen, men eftersom jag läst IdhA på en annan skola än min nuvarande finns det inte så mycket att göra åt saken än att klara livräddningen.

Efter skolan kommer jag att bege mig hemåt och invänta Dennis
(vet inte när han slutar). När han sedan har kommit hem är det dags för mat och fram mot kvällen ska vi som tidigare nämnt på bio. På vägen dit kommer vi såklart att köpa snacks och när jag ändå är inne på det ämnen tänkte jag att jag skulle svara på Jennys fråga:

Anledningen till att jag fortfarande äter sötsaker trots att jag vill slimma kroppen beror på att man nödvändigtvis inte behöver sluta med det man tycker om, utan grejen är att man måste göra sig av med kalorierna man stoppar i sig.

Sedan brukar sötsuget vara på topp kring mensen.



Sötsug
Publicerat den

De senaste timmarna har jag varit sugen på någonting sött, men eftersom det är Dennis som har hand om matpengarna samt att han var för lat för att orka gå till affären var jag tvungen att försöka komma på någonting att koka ihop av livsmedlena i skafferiet.

Efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att jag ville göra muffins, men när jag skulle kontrollera om vi hade alla ingredienser upptäckte jag att sockret är slut. Det slutade med att jag fick koka nyponsoppa, som jag för tillfället sitter och dricker. Det hade dock varit hundra gånger godare med glass och beskvier till, men den turen har man ju inte.

Att det alltid ska komma någonting i vägen när man har bestämt sig för att göra någonting.



En dag kvar. Sen är det sportlov!
Publicerat den

Efter en dag som har gått i raketfart är jag äntligen hemma och sitter nu i vardagsrummet och väntar på att Dennis ska komma hem. Han är i Hälla och byter ut spelet han köpte sist vi var där. Nyckeln till spelet var tydligen redan använd, så han har åkt dit för att byta ut det till ett som fungerar.

Dagen började inte särskilt trevligt då jag på vägen ner från Djärkneberget vurpade med cykeln. Jag åkte på vägen då trotoaren är full i snö, men det visade sig inte vara någon bra idé då vägen istället var täckt av is. Jag som åkte i 5-10 km/h trodde att det inte skulle vara någon fara, men när jag åkte över en isfläck var det kört. Då ramlade jag och lyckades göra illa mig i handflatan (trots att jag hade vantar) samt låret. Smärtan gick dock över när jag kommit till praktiken, så jag tror att det gjorde ont pga. att det var så pass kallt. -14 grader inne i stan. Det brukar vara kallare här ute.

Tack vare vurpan kom jag till praktiken prick kl.08, vilket gjorde att jag inte kunde vara med på morgonmötet. Det gjorde dock ingenting då Jasmina sade att jag inte missat någonting.

Under dagen har jag som vanligt fått vara med på idrottslektionerna som hålls under förmiddagarna, men skillnaden idag mot alla andra dagar var att jag inte behövde göra någonting då lektionen var elevledd. Jasmina och Erik tog hand om prestationerna samt omdömena, vilket innebar att jag endast behövde sitta och titta på.

Efter lunch satt vi i biblioteket en stund och bara tog det lugnt samt att Jasmina var tvungen att svara på mail från föräldrar. När hon var klar med det gick vi in till klassrummet då det var dags för återsamling. De brukar nämligen varje dag kl.13:30 samlas och gå igenom hur dagen har varit. Om de har några funderingar osv.

Samlingen varar i ca 30 min och de senaste gångerna har vi lekt stad, land och vatten. Vi har dock bytt ut vatten mot djur och lagt till ytterligare kategorier. Det är jag som har fått hålla i poängräkningen, medan Jasmina har hållt koll på tiden. Denna klass verkar tycka att detta är roligt då de vid varje samling frågat om vi ska köra detta.

Vid lekens slut berättade jag för klassen att detta är sista gången de ser mig eftersom jag idag gör (edit: gjorde) min sista dag. Många såg då väldigt chockade ut och sade nej! Om jag tolkade det rätt ville (iaf några) ha kvar mig, men eftersom jag måste tillbaka till skolan fungerar det inte.

Eleverna sade att det var trevligt att träffa mig och innan jag gick hem vid 14-tiden ställde de frågor som hur gammal jag är, vad jag läser, vad jag vill bli osv.

Det kändes kul att någon reagerade på att jag inte längre kommer att finnas där eftersom jag då vet att jag gjort ett någorlunda bra intryck på dem. Jag får hoppas att Jasminas utvärdering av mig ser bra ut. Jag fick nämligen inte med mig den nu då hon har så mycket annat att tänka på, så jag kommer att svänga förbi och hämta den hemma hos henne på sportlovet då hon bor i samma område som oss - komiskt nog.

Efter att ha fått tillåtelse att gå ringde jag Dennis en snabbis då vi pratat om att tillsammans åka ut till Hälla. Dum som jag är trodde att bussen han väntade på skulle gå förbi min praktikplats, men den gjorde inte det vilket jag kom på när jag hade kommit halvvägs till stan. Jag blev då tillsagd att åka hem och det är där jag är nu.

Jag har inte hunnit göra så mycket mer än att blogga samt dricka lite lättdryck. Om en stund kommer gubben förmodligen hem och då kommer han säkerligen vara hungrig, vilket innebär att det blir mat.



Sista dagen på praktiken
Publicerat den

Om en halvtimme är det dags att hoppa på cykeln och dra sig mot praktiken. Det är som tidigare nämnt min sista dag, vilket känns skönt då jag vill gå tillbaka till det gamla - d.v.s. skolan. Det har såklart varit roligt under min tid på Kunskapsskolan även om jag inte har fått hålla i några lektioner helt själv, men jag är nöjd eftersom jag kommer att få hålla åk.6's lektioner tisdag v.10. Jag är inte på praktik då, utan jag och två killar i klassen har fått i uppgift att ha lektion tillsammans ute på en skola och jag kom överens med Jasmina om att vi skulle ha hos dem. Personalen verkade positiva till det då de skulle ha tid till att göra annat. De ville t.o.m att vi skulle hålla i lektionerna hela veckan, men det går tyvärr inte.

Det ska bli spännande att se vad eleverna säger när de får veta att det är min sista dag idag. Förmodligen kommer majoriteten inte att bry sig, men det finns en elev som under gårdagen uttryckte att hon ville att jag skulle följa med till Romme under friluftsdagen då hon skulle dit. Hon kommer säkerligen tycka att det är tråkigt, men det är så det är.

Jag har t.o.m fått frågan om varför jag inte kan jobba på Kunskapsskolan, så det verkar som att det är fler som vill ha mig där. Nu planerar jag dock inte att bli lärare.


Natten har varit orolig precis om resten av veckan och det är en anledning till att det ska bli skönt med sportlov. Fatta vad jag tänker sova! Det är det första jag kommer att göra när jag kommer hem idag, efter att ha varit till banken och satt in pengar.

Jag måste även påminna mig själv om att försöka mig på den förbannade hälsokursuppgiften. För tillfället har jag total hjärntorka, så jag funderar på om jag inte ska hoppa över den punkten jag håller på med och gå över till en annan tills hjärnan har vaknat.



Svar på kommentar
Publicerat den


Anonym
om Snart dags att sova, känns det som.:
"du kanske är gravid då är man ju himlans trött=)"


Det är ganska fascinerande att alla tror att jag är gravid så fort jag skriver att jag är trött, grinig osv. Jag kan dock försäkra Er läsare om att jag inte är gravid då jag har varit väldigt noggrann med mina piller den senaste tiden.

För Er som inte vet så var jag gravid år 2008, men det berodde då på att vi inte använde något som helst skydd. Jag har alltså aldrig blivit gravid när jag ätit piller och skulle bli väldigt förvånad om jag lyckats bli det nu.

Jag tror personligen att sömnen beror på att jag bl.a. måste gå upp tidigare än jag gör i vanliga fall, att jag under praktiken har haft fler aktiviteter om dagen än jag annars har när jag är i skolan samt att jag i dagsläge inte äter tillräckligt då jag är inne i en svacka då hungern strejkar.



Vad får det lov att vara?
Publicerat den

För någon timme sedan klev Dennis och jag innanför dörren efter att ha varit en sväng till affären. På vägen dit frågade han vad jag var sugen på och jag svarade någonting med kyckling. Han föreslog då att vi skulle äta nuggets, vilket jag fann komiskt eftersom jag i föregående inlägg skrev att det var just vad jag ville äta.

På tallriken serverades ris med nuggets och bearnaisesås samt sallad, för min del. Som vanligt orkade jag inte äta upp allt och då tog jag ändå bara 4 ½ nuggets och ca 1 ½ dl ris. Dennis  blir alltid orolig för mig när jag inte äter upp (han äter nästan tre gånger mer än mig), men jag kan inte rå för det då jag helt enkelt är liten i maten. Det har jag alltid varit.

Innan vi gick till affären hade vi en diskussion om hur vi ska göra i samband med vår 1-årsdag. Som det ser ut nu kommer vi inte ha råd att både äta på restaurang och gå på bio, så vi måste välja antingen eller och eftersom jag redan har bokat biobiljetter har vi bestämt oss för att strunta i maten. Vi tänkte dock höra med Dennis föräldrar om vi kan gå ut och äta i Trosa under vår vistelse där. Då har han nämligen fått sina matpengar.

Skulle det bli så att vi inte går ut och äter kommer vi att laga mat hemma hos dem. Frågan är bara vad vi ska laga ?

Någon som har några tips på god och lyxig mat samt efterrätt som man kan laga själv, som samtidigt inte kostar alltför mycket?



Snart dags att sova, känns det som.
Publicerat den

Det är för mig fascinerande hur man kan vara så trött efter en relativt slapp dag som har gått fruktansvärt snabbt. Det har varit såhär under så gott som hela praktiken och jag förstår inte hur det kan vara så. Jag är nämligen aldrig såhär trött efter att ha kommit hem från skolan.

För tillfället ligger jag i sängen och har gjort det sedan jag kom hem för 2 ½ h sedan. Kroppen orkar helt enkelt inte stå eller sitta upp, så jag väljer att ta det lugnt i sängen tillsvidare vilket jag känner att jag behöver.

Vad det är som gör en så trött har jag faktiskt ingen som helst aning om, men jag skulle gissa på att det delvis beror på att jag försöker att ta mig till och från praktiken så snabbt jag bara kan. Sedan har jag haft mer att tänka på de senaste veckorna än vad jag annars har i skolan. Jag antar att hjärnan blir trött av allt.

Innan kvällningen är det tänkt att Dennis och jag ska gå till Ica för att handla då vi inte har någonting att äta till frukost, så vi måste bege oss för att köpa bl.a. bröd och eventuellt skinka. Vi får se om vi köper någonting gott till kvällen också, helst nuggets då jag är så himla trött på korv (av alla sorter) och köttbullar. Jag vill gärna ha någonting annat för ovanlighetens skull. Vi får se om Dennis samtycker eller om det blir samma gamla vanliga som följer med hem.



Det får duga
Publicerat den

Tack vare att jag under morgonen hade 10 min på mig att applicera smink, fixa håret, blogga samt klä på mig fick jag koka ihop ett kort inlägg, men jag tycker ändå att jag fick med det viktigaste vilket gör att jag inte behöver ta det en gång till.

Trots att jag fick stressa iväg till praktiken samt att jag vid två tillfällen har fått stå upp mot en elev som uttryckt sin missnöjdhet angående friluftsdagen
har dagen i allmänhet varit bra. Anledningen till att denne elev var missnöjd berodde på att hon hade blivit placerad på en aktivitet som hon inte hade valt - påstod hon. Jag hade nämligen placerat henne på längdskidåkningen och hon påstod att hon inte hade valt det - varken som förstahand-, andrahands- eller tredjehandsval. Jag visste med mig sedan tidigare att hon faktiskt hade kryssat i denna aktivitet, så jag tryckte upp lappen hon lämnat in i ansiktet på henne och bevisade att jag hade rätt. Hon hade kryssat i längdskidåkning som tredjehandsval.

Hon frågade då om det var möjligt att byta till promenad istället, men vi nekade henne eftersom det då hade slutat med att alla ville byta. Hon blev då tjurig och sade att hon kommer att skolka om hon inte fick som hon ville.

Bara någon timme senare letade hon upp oss igen och insisterade på att vi skulle placera henne på någonting annat. Nu uppfattade jag dock inte vilken aktivitet hon hade tänkt sig eftersom hon denna gång påstod att hon inte kunde gå, utan hon var endast kapabel att springa.

Mitt förslag blev då att hon skulle placeras på promenaden, men att hon istället kunde springa. Det dög dock inte och jag förklarade då att det är längdskidorna som gäller och ingenting annat. Hon blev då tjurig ännu en gång och sade att hon skulle skolka. Mitt svar blev då:"Det är din närvaro. Den struntar jag fullständigt i". Efter att jag sagt detta käftade vi en stund. Jag var dock aldrig otrevlig, utan höjde endast rösten för att markera att jag inte var ense med henne samt att det är vad jag säger som gäller. Hon blev då tjurig och gick ännu en gång, svärandes.

När hon var ute ur rummet fick jag beröm av en lärare på skolan som tyckte att det var bra att jag stod på mig då alla inte kan få som de vill. Hade hon fått byta hade alla andra också velat göra det och det hade inte fungerat, så det kändes bra att jag kunde säga ifrån bestämt samtidigt som jag kunde låta bli att vara otrevlig. Kanske inte i hennes ögon da.

Det ska tilläggas att denna tjej är otrevlig överlag. Hon vägrar t.ex. ha idrott med sin klass då hon anser sig vara överlägsen alla andra trots att hon inte är det. Hon kommer alltid med ursäkter om varför hon inte kan medverka på det och det (som Ni säkert märkte nu). Det resulterade i att jag fick nog och sade ifrån. Man kan inte alltid få som man vill. Det är dags att man slutar skämma bort henne och ger henne a piece of life.

Anledningen till att hon blev placerad på längdskidåkningen beror på att det endast var 4st som hade det som förstahandsval. Det är alldeles för några och jag var därför tvungen att fylla ut med fler och hon blev då en av de som blev placerade på aktiviteten.

Förutom det har dagen som sagt varit bra då jag bl.a. fick sluta tidigare då Jasmina skulle på möte kl.15:15.

Jag tänkte passa på att bjuda på en nytagen bild av mig också. Den är tagen idag strax efter lunch. Jag upptäckte nämligen under dagen att man kan se att håret skiftar i brunt/lila/rött. Det är endast inomhus som det kan se något mörkt ut, men när man befinner sig utomhus riktigt lyser det rött om det. Riktigt fint.

Här har Ni en bild som är tagen från personalrummet och färgen ser därmed något mörkare ut, men som Ni ser kan man se skiftningar i lila och rött.



Praktiken lider mot sitt slut
Publicerat den

Efter en orolig natt är det snart dags att dra sig mot praktiken. Detta är min näst sista dag, vilket betyder att jag gör mina sista timmar imorgon. Anledningen till att jag inte kommer att närvara i slutet av veckan beror på att jag på torsdag ska vara i skolan och ha livräddning samt att eleverna ska ut på friluftsdag på fredag. Det är fullt på alla aktiviteter, vilket betyder att jag inte behöver fylla ut och agera lärare/ledare.

Det känns skönt att få återgå till skolan eftersom jag vill få tillbaka mina rutiner. Det känns bättre att vara i skolan och arbeta eftersom jag vill tänka på mina betyg då jag har höga krav på mig själv. Det gör dock ingenting eftersom jag vet att jag lever upp till de någorlunda.

Först och främst är det dock lov, vilket jag får på torsdag - på min och Dennis 1-årsdag. Under gårdagen bokade jag biobiljetter till Min låtsatsfru, så den kommer vi att se strax efter kl.20 - efter att vi har varit på restaurangen för att få oss en bit mat.

Nu har jag dock inte tid att skriva mer då jag måste dra mig mot praktiken om jag ska hinna i tid. Adiós!



Svar på kommentar
Publicerat den

Sara H ([email protected]) om Nya hårfärgen:
"Shit alltså, är inte ditt hår ganska slitet nu med all färgning? Tanke på att du har blekt många ggr och en ganska rejäl färg som röd och svart och sen blekning på det igen 2 ggr typ. Hur är ditt hår nu? Du måste ju ha ganska tjockt hår så det är därför det tål mycket eller?

Jag funderar på att försöka ev bli lite ljusare i håret men vill helst inte bleka det då det sliter på det så mycket. vet inte hur mycket mitt hår pallar mer alltså =/ ?"



Tro det eller ej, men mitt hår är inte ett dugg slitet och då har jag inte klippt det på ett år.

Efter den senaste klippningen (3/3-10) har jag blekt håret tre gånger samt färgat det upprepade gånger - hur många vet jag inte, men jag skulle gissa på ca 10ggr. Trots detta är mitt hår inte ett dugg slitet, utan det både känns och ser fräscht ut.

För ca 5 år sedan blekte samt färgade jag håret ca dubbelt så mycket som jag gjort nu och när jag gick till frissan trodde jag att jag skulle få klippa 5-10cm, men till min chock sade hon att mitt hår knappt var slitet trots att jag inte klippt mig på 1 år. Det resulterade i att hon endast behövde ta 2cm.

Varför mitt hår är så slitstarkt kan jag inte svara på, men jag skulle tro att det beror på dess tjocklek. Enligt frissan är det nämligen tjockt, så det är det enda svar jag kan ge.





Nya hårfärgen
Publicerat den

Håret är nu både torrt samt borstat och jag måste erkänna att jag för första gången på länge är missnöjd med resultatet. Jag hade väntat mig att håret skulle se likadant ut som det gjorde sist jag färgade håret med denna färg - d.v.s. innan jul, men så blev det givetvis inte.

Som Ni ser blev det inte rött, utan det blev brun/lila vilket kanske inte är så konstigt när jag tänker efter. Jag googlade nämligen på hårfärgen jag precis använt och upptäckte att det är en brun/röd nyans. Det kan förklara varför det blir så mörkt när man precis har färgat. Färgen brukar dock blekna efter några tvättar och det är inte förrän då det faktiskt är snyggt.

Nästa gång jag färgar håret kommer jag att välja ett nytt märke samt en ny nyans. Jag vet dock inte vad jag ska välja då jag inte vet vad som är bra. Färgen jag egentligen är ute efter är knallrött, men jag har aldrig lyckats hitta dessa i butik eller så har jag varit för feg att använda dem.

Efter att denna färg har växt ur kommer jag alltså inte att använda den fler gånger, utan det får bli någonting annat. Frågan är bara vad.

Någon som har några tips på bra, permanenta färger? Röda alltså.

Nu får ursäkta att jag är osminkad, men jag hade inte orken att kladda ner ansiktet bara för att ta ett sketet foto.



Dagen lider mot sitt slut
Publicerat den

Dagen har gått väldigt fort och på något sätt känns det som att jag hade kunnat tagit tillvara på min lediga tid, vilket jag såhär i efterhand känner att jag inte har gjort.

Under dagen har jag tittat på Våra bästa år, hängt på internet, vilat, färgat håret, diskat, rengjort kattlådan samt tagit ut skräp. Trots att jag har varit flitig med städning som behövdes ta itu med kändes det som att jag hade kunnat göra mer. Jag vill inte att Dennis ska komma hem och känna att det är stökigt osv. Han ska kunna komma hem och slippa behöva känna sig stressad över att det behöver städas.

Nu är det visserligen inte särskilt mycket kvar som behöver städas (dammsugning samt kartonger som ska kastas), men ändå.

För tillfället sitter jag i soffan och tittar på Family guy i väntan på att mitt hår ska torka. Jag tvättade ur färgen för över en timme sedan, men vill att det ska självtorka så mycket som möjligt innan jag blåser det. När det är torrt tänkte jag att jag skulle ta ett par bilder och bifoga här så att Ni får se hur det blev. Sedan kan det vara roligt att uppdatera med nya bilder.



What's next?
Publicerat den

Efter att ha varit vaken i ca 2 h sitter jag nu i köket och funderar på vad jag ska hitta på härnäst. För tillfället har jag nämligen färg i håret och ska inte skölja ur den förrän kl.16.

Anledningen till att jag färgar håret denna gång är att jag fick hårfärg av mamma när familjen var här i samband med att jag fyllde år. Den har alltså legat i skåpet i en månad nu och eftersom färgen ändå har bleknat rejält tänkte jag att jag skulle använda den, vilket jag också gör. Det är samma färg/nyans som tidigare, så ingenting nytt här.

Ska jag vara ärlig känner jag för att diska, även om det är så grymt tråkigt annars. Det känns nämligen som att det kan behövas. Sedan känns det så otroligt bra när man har varit duktig och städat, speciellt när Dennis inte vet om det och möts av en ren och fräsch lägenhet.

Efter disken blir det att skölja ur färgen och arbeta lite, sen får vi se vad som händer. Kanske borde ta och äta någonting. Har inte gjort det än.



Snacka om att vara lat
Publicerat den

Det är snart lunchtid och jag har än så länge inte gjort någonting vettigt. Dum som jag är har inte ens ätit frukost då jag tycker att vi endast har äckliga råvaror hemma. Jag går alltid med på att köpa mat som jag egentligen inte tycker om bara för att den är billig. Det är en anledning till att jag ibland äter dåligt, som i sin tur leder till att Dennis blir orolig för mig.

Hittills har jag endast setat i soffan och kollat på Våra bästa år samt hängt på internet. Jag har även försökt att skriva på min uppgift, men jag hade total hjärntorka vilket gjorde att det stod helt stilla i hjärnkontoret.

För tillfället ligger jag i sängen och tänkte vila vilken sekund som helst då jag känner mig jättetrött och slut i kroppen efter igår. När jag sedan har slagit upp ögonen igen tänkte jag att jag skulle försöka mig på den förbannade uppgiften så att jag kommer igång någon gång. Jag får helt enkelt låta fingrarna glöda och skulle texten låta konstigt får jag ändra det senare. Jag är nämligen petig med hur jag skriver. Det ska låta bra. Nu får det dock låta som det vill, annars kommer jag aldrig igång.

Nej, nu tänkte jag slå ihop ögonen en stund. Det behövs.



Ledig måndag
Publicerat den

Tack vare att det under dagen är I-valskurser som står på schemat (Matematik B samt Natur och friluftsliv) idag är jag automatiskt ledig då jag inte läser någon av dessa kurser. Det betyder att jag är fri att göra vad jag vill och för att göra nytta kommer jag senare under dagen att arbeta med en uppgift som ligger och släpar sedan tidigare. Det är dock sista inlämningsdatum 12/3 på den, men jag vill ändå ha den klar så snart som möjligt och jag kommer därför att arbeta med den under dagen.

Utöver det har jag ännu inte smidit några planer inför dagen, utan jag tänkte att jag i lugn och ro ska arbeta. Sedan kommer det nog bli så att jag slänger mig i sängen för att vila en stund då jag under gårdagen fick ont i höften. Jag provade nämligen mina nya skor och eftersom jag inte har gått i högklackat på länge var jag tvungen att ta små, korta steg. Det var dock svårt att göra det då Dennis gick så förbaskat snabbt, så jag antar att jag gick väldigt dumt vilket resulterade i att jag fick ont i höften. Det påverkade dessvärre min sömn och jag är därför glad över att jag idag är ledig då jag både är trött och öm. Det gör ont när man går, så det känns bra att jag får vara hemma och vila.

Dennis är för tillfället i skolan och eftersom jag faktiskt är hemma tänkte jag att jag ska försöka ta mig ork att städa lite. Kattlådan kommer iaf att städas samt torkas ur (spolas med vatten) och få ny sand. Sedan får vi se om jag tar itu med dammsugning och disk eller om jag väljer någon av sysslorna. Jag vill inte belasta höften för mycket, utan vi får se hur det går. Lite nytta tänkte jag iaf göra.



Svar på kommentar
Publicerat den

sarah med bebis i magen . om Svar på kommentar:
"ni har bort i västrås nst ett år .. då är det fan illa om ni inte fått nya vänner inte kånst att ni har tråkit hjämt"


Bara för att man har flyttat till en ny stad och bott där i 7 månader betyder det inte automatiskt att man har skaffat/fått nya vänner, precis som jag sagt tidigare.

På 8 år har jag bott i fem olika städer samt gått på sju olika skolor. Ni tycker säkert att jag borde ha knutit många vänskapsband med tanke på detta, men så är/var inte fallet. Under dessa år har jag knutit 11st vänskapsband varav 7st som består än idag.

Över hälften av mina nuvarande vänner har jag träffat via internet och jag förstår inte vad det är som är så fel med det. Dessa vänner har hängt med mig i flera år och de har aldrig svikit mig. Jag har hellre få bra vänner än många halvtaskiga vänner. Det verkar dock som att Ni tycker att jag ska satsa på det sistnämnda.

Anledningen till att vänskaran är så pass liten beror delvis på min uppväxt och mina erfarenheter, men också på att jag aldrig har haft särskilt många vänner. Det har varit så under hela mitt liv och varför ska jag ändra på det nu när jag själv känner att jag inte behöver? Varför ska jag svansa runt efter andra när det är fantasin som är dålig, inte vännerna?

Sedan är jag väldigt osocial som person. Jag har många gånger fått höra att det är jobbigt att jag aldrig är den som hör av mig först, men jag har alltid varit sån. I min värld går jag efter varför ska jag vara så insatt i andras liv när jag har ett eget? Folk är så insatta i vad jag gör och inte gör och varför är det så? Är det verkligen så att Ni inte har något liv, utan att Ni måste hålla koll på alla andra?

Jag kan inte se någonting fel i att jag inte har knutit några vänskapsband på de 7 månader som jag har bott i Västerås. En stor anledning till att jag ännu inte har gjort det beror på att de i min omgivning (och då pratar jag främst om mina klasskamrater och de på skolan eftersom det är där jag är om dagarna) är så mycket yngre än mig samt att de fortfarande är på en låg mognadsnivå. Många av de är fortfarande inne i kiss-och-bajs-åldern, vilket jag bara tycker är tragiskt. T.o.m min lillebror som är -96:a är mer mogen än vad de är. Då kan jag lika gärna åka till mina föräldrar och umgås med honom.

I dagsläge är jag nöjd med de vänner jag har och jag tänker inte gå runt och ragga nya vänner/bekantskaper bara för att Ni tycker att jag ska göra det. Om någon tycker att jag är trevlig så får de komma till mig. Jag tänker då minsann inte svansa.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.7: Agnes - Right here right now



Svar på kommentar
Publicerat den

My om Svar på kommentar:
"Det var så in åt helvete vad folk klagar i denna blogg, om ni får så jävla kli och sitter där hemma och drar egna slutsatser om hur hennes liv är osv osv osv så sluta läs då! blir så jävla irriterad på sånt där! Louise jag diggar din blogg, du är en rak och ärlig människa verkar det som! :)"


Under mina 2 år som bloggerska har det kommit in en hel del negativa kommentarer, klagomål och påhopp. Det spelar ingen roll vad jag skriver, utan det är alltid någon som ska ha en åsikt samt predika om vad jag borde och inte borde göra.

När bloggen startades tyckte jag personligen att det var otroligt jobbigt med alla dessa kommentarer, men med åren har jag inte orkat lägga ned tid och energi på det utan jag raderar helt enkelt de kommentarer jag tycker är onödiga för att sedan glömma det. Piece a cake!

Jag tycker personligen att det är tragiskt att folk hela tiden ska komma och berätta för mig vad jag ska se för tv-program, vad jag ska äta, hur jag ska uppfostra mina katter, hur jag diskar, hur jag ska ta hand om ekonomin m.m. m.m. m.m. Det spelar ingen roll hur mycket de försöker att ändra på mig, jag kommer alltid att vara den jag är och jag kommer att fortsätta leva mitt liv. För det är det jag gör bäst.

Om det nu är så frustrerande anser jag (precis som du säger) att det inte är någon idé att läsa min blogg. Varför envisa sig med att läsa om man ändå bara stör sig på det jag skriver? Jag förstår inte.

Det känns bra att någon håller med mig i detta och det känns samtidigt roligt att någon kan strunta i alla dessa negativa kommentarer och försöka se vem jag faktiskt är. Utanför bloggen.

Nu ber jag så hemskt mycket om ursäkt, My. Det var tänkt att din kommentar skulle godkännas, men eftersom jag är van med att behöva radera så pass många kommentarer pga. dess innehåll råkade jag av misstag radera denna. Nu ligger den dock uppe här, så jag hoppas att det inte gör någonting. :)



Svar på kommentar
Publicerat den

josse om Svar på kommentar:
"Men ååh! hon menade väl att ni skaffat er nya vänner i Västerås!!"


Bara för att man flyttar till en ny stad och börjar i en ny skola betyder det inte att man automatiskt skaffar/får nya vänner.

Den enda här i Västerås som jag kan tänka mig att umgås med bortsett från Dennis är min handledare, Jasmina, på praktiken.



Västerås flygmuseum
Publicerat den


Som tidigare nämnt nappade Dennis på mitt förslag om att åka till Västerås flygmuseum. Vi åkte hemifrån kl.12:30 och var framme i Hässlö ca 20 minuter senare, som planerat. Det tog dock en stund innan vi hittade till museumet då det inte fanns någon vägbeskrivning, vilket gjorde det svårt att hitta eftersom vi aldrig varit där.

Efter att ha gått genom så gott som hela Hässlö (kändes det som) lyckades vi äntligen hitta rätt. Vi gick in i lokalen, betalade inträdet och kikade på utställningen - eller vad man ska kalla det.

Jag visste först inte om det var tillåtet att ta kort eller inte, men efter att ha sett en gammal man med en systemkamera antog jag att det inte var några problem och började därför att fota. Även om jag inte är särskilt intresserade av flyg kan det vara kul att bevara minnet av att ha varit där. Det blev hela 35st bilder som jag väljer att lägga upp i en slide istället för att bifoga dem en för en.

Vi befann oss på museumet i ca 30-40 min och Dennis påstod sig ha roligt, vilket jag faktiskt tror att han också hade. Det kändes bra att göra någonting samt få ta del av någonting som han tycker om. Det är för mig viktigt att man ställer upp för varandra och tar del av varandras intressen. Visa att man stöttar varandra.

Trots att jag inte var särskilt intresserad av vad som fanns i lokalen tyckte jag ändå att det var kul att få följa med och hitta på någonting med honom. Jag tror att han tycker detsamma.

Efter att vi var klara på museumet gick vi till Hälla. Det blev som väntat Siba, där Dennis köpte ett dataspel till sig samt ett tv-spel till mig (som jag inte bett om) - gullunge. Vi kommer alltså att sitta och nörda fram tills att filmen börjar, kl.21.

Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att gå in på Willys och köpa godis - till filmen. Det blev nästan 1 kg, men då ska vi ha med oss halva påsen till hans föräldrar nästa vecka. Sedan tänker jag givetvis inte äta upp allting själv, utan jag kommer att dela med mig till de som vill ha.

Vi har nu varit hemma i ca 1 h och jag sitter i köket och bloggar samtidigt som jag gräddar pannkakor. Det ska bli mumsigt!

Ja, så har vår dag sett ut hittills. Rolig har den varit iaf. :) Skönt att få komma ut lite.



Svar på kommentar
Publicerat den

anna om Förslag på aktiviteter:
"varför umgås ni inte med era respektive vänner? inte konstigt man tröttnar om man umgås med varandra varje dag"


Hur ska vi kunna umgås med våra vänner när de bor 10-38 mil härifrån? Vi har inte råd att åka runt hur som helst.

Sedan är det ingen som har sagt att vi har tröttnat på varandra, för så är inte fallet. Vi tycker endast att det är frustrerande att vi är lika dåliga på att komma med idéer.



Val av aktivitet
Publicerat den

För snart 2 h sedan klev Dennis upp ur sängen. Vi tog oss då ett uppfriskande bad och har precis ätit frukost. Det blev en kopp yoghurt, en morot och en rostad smörgås med ost för min del. Kanske inte det nyttigaste jag ätit, men mycket bättre än vad jag annars brukar stoppa i magen på morgonen.

Efter att ha pratat ihop oss är det nu bestämt att vi ska åka till flygmuseumet - precis som jag trodde. Bussen härifrån går kl.12:32 och vi kommer att vara framme 23 min senare. Hur långt det är från hållplatsen till själva museumet vet jag inte, men eftersom det ligger på samma gata borde man kunna se det från vägen.

Bussen hem går kl.15:20, vilket innebär att vi har 2 h på oss att se oss omkring och ta bilder. Vi tror dock inte att vi kommer att behöva den tiden, så istället för att virra runt på museumet när vi redan sett allt kommer vi att gå till Hälla då Dennis vill använda sina rikspresentkort. Vi kommer därför att gå till OnOff och Siba.

När vi har kommit hem är det matlagning som gäller - tunnpannkakor. Vi vill ogärna köpa hem någon mat, så vi tar vad vi har och kokar ihop pannkakor då det var länge sedan vi åt det. Det är lika bra att vi använder äggen innan de har gått ut, så detta blir perfekt.

Nu ser jag fram emot dagen då jag tror att den kommer att bli jättebra. Bilder från museumet kommer till kvällen.



Förslag på aktiviteter
Publicerat den

Det blev en tidig morgon för mig då jag vaknade av att katterna var uppe på diskbänken och rotade i disken. Vid den tidpunkten sov jag väldigt bra och relativt tungt (är lättväckt), men eftersom det lät som att de hade sönder någonting sprang jag upp ur sängen för att ta mig en titt.

Katterna syntes inte till, så jag gick in i badrummet istället. De brukar nämligen hålla till där när de har gjort någonting de inte får och givetvis satt Eira mellan badkaret och lådan. Det var dock för sent att skälla på henne nu eftersom jag inte tog henne på bar gärning, men hon avslöjade sig själv iaf.

Efter detta kunde jag inte sova längre då jag hade alldeles för mycket i huvudet. Dennis och jag hade nämligen en diskussion under kvällen angående det här med helger. Att vi hittar på alldeles för lite saker tillsammans och att helgerna inte längre är roliga eftersom man bara sitter av dem.

Tankarna snurrade och det kändes nästan som att det är mitt fel att vi inte gör någonting trots att vi är lika dåliga på att komma med förslag. Under den timmen som jag nu har varit uppe har jag googlat efter aktiviteter och kommit på två stycken som vi skulle kunna göra idag. De kostar visserligen pengar, men summan är inte särskilt stor och det kan därför vara värt det.

Dennis fullkomligt älskar datorer, men han har även ett stort intresse för det militära - flygning. Ett av mina förslag är alltså att vi åker till flygmuseumet här i Västerås och tar oss en titt. Museumet är endast öppet på söndagar mellan kl.12-16, så vi kanske ska passa på ? Inträdesavgiften är 50:- och det tycker han säkert är värt det.

Mitt andra förslag är att vi åker ut till Loppisfynd - en loppmarknad som är öppen sju dagar i veckan. Nu har vi som sagt inte stormvis med pengar, men det kan vara skönt att få komma ut och röra på sig. Jag tycker själv att loppis och marknader är roliga, så detta kanske är en aktivitet anpassad mest för mig.

Under gårdagskvällen kom vi överens om en aktivitet, nämligen filmkväll. Det går två stycken filmer på tv: Hancock och Hitch. Den sistnämnda har jag på VHS, men eftersom vi inte har någon spelare kan vi inte se den och vi väljer därför att se den på tv. Hancock har vi nyligen sett och har därför ingen lust att se den igen.

Till kvällen tänkte jag försöka smöra till mig en påse godis eftersom snacks hör till när det är filmkväll, enligt mig.

Dennis ligger för tillfället och sover, så jag väntar bara på att han ska vakna. Han brukar stiga upp ca 1-1 ½ h efter att jag klivit upp då han tycker att det är tomt utan mig. Han borde alltså vakna om kanske 30 min, men han kommer säkert att sova längre bara för det. xD

Det ska bli spännande att se om han nappar på något av mina förslag. Filmen är vi överens om, men om vi åker till museumet eller går på loppisen är oklart. Vi får helt enkelt se om han känner för något av det. Skulle han göra det blir det nog museumet. Mig spelar det faktiskt ingen roll så länge vi hittar på någonting. :)



Give me something to do
Publicerat den

Dagen har gått väldigt fort och tur är väl det då den har varit tråkig eftersom vi inte har haft någonting att göra. Vi anser som tidigare nämnt att det är svårt att hitta på aktiviteter som vi båda tycker är roliga - som dessutom är gratis.

Vi har dock inte setat och ugglat hela dagen utan vi har tagit itu med tvätten då vi hade tvättid kl.16-19. Medan vi väntade på att tumlaren skulle bli klar tittade vi på The Marriage Ref. Det betyder alltså att vi hittade någonting att göra trots allt. Det kanske inte låter särskilt speciellt att titta på tv tillsammans, men vi är glada över all tid vi får spendera med varandra.

Det är för oss viktigt att man får egen tid (oavsett om man sitter i samma rum eller inte) och det är en anledning till att vi inte hittar på saker tillsammans precis hela tiden. Vi har som sagt helt skilda intressen och vi vill inte tvinga på varandra saker som den andre inte vill eller känner för.

För att vi inte ska växa ifrån varandra gör vi så att vi varje dag lagar mat, äter och badar tillsammans samt att vi går och lägger oss samtidigt. Vi gör även så att vi hittar på någonting under helgen. Oftast brukar vi titta på film, gotta oss och mysa i soffan. Denna helg har det dock inte varit några bra filmer på tv, så det har varit ganska tråkigt här hemma. Jag får iaf ha honom i min närhet, så jag är glad över det. :)

För tillfället sitter Eira och jag i soffan. Hon sover medan jag tittar på Melodifestivalen. Hittills är jag inte särskilt imponerad, men hoppas att det ska bli ändring på det nästa vecka då Anders ska vara med. Gud, vad jag längtar! Jag hoppas verkligen att han kommer ut med ett nytt album snart. Det är f*n på tiden.



Pencilkids Games
Publicerat den

Den senaste tiden har både Dennis och jag upptäckt att helgerna faktiskt är rent ut sagt tråkiga bortsett från att man får sova hur länge man vill. Då vi har skilda intressen är det svårt för oss att hitta på kostnadsfria aktiviteter som passar oss båda och det har därför blivit så att vi slappat hela dagen, helt enkelt.

För att sysselsätta mig med någonting har jag spelat dataspel. Då jag har ett sinne för detaljer älskar jag sök-och-finn-spel och när jag under dagen spelade ett som heter
Aboba the alien upptäckte jag en sida som heter Pencilkids. Nu ser det ut som att spelen är anpassade för barn, men de är enligt mig roliga då man får använda många olika sinnen.

Spelen handlar bl.a. om att man ska ha ett sinne för detaljer, kunna leta, tänka, räkna m.m. För tillfället spelar jag ett spel som heter Monkey go happy som jag upplever roligt.



Ibland är det tråkigt med helg
Publicerat den

För tillfället ligger jag på soffan och slappar med två fina rivmärken i naveln, som för övrigt svider som satan. Eira ville nämligen upp och gosa med mig, så hon hoppade upp i soffan och försökte att gå längs kanten. Hon lyckades dock inte då jag låg för nära, vilket resulterade i att hon snavade och sedan satte klorna rätt i min mage. Det var såklart inte meningen, men jag förstår inte varför hon ska göra det så svårt för sig och försöka gå på kanten när det inte finns något utrymme för det pga. att jag ligger för nära. Varför kunde hon inte gå längs ryggstödet som hon brukar göra? Det fanns gott om plats där.

Nu är det som det är och jag får helt enkelt stå ut med att det svider. Det kunde ha varit värre, så jag får försöka att le och se glad ut.

Då Dennis och jag inte vill sitta av dagen har vi försökt att diskutera vad vi ska hitta på, men vi har inte lyckats komma fram till någonting som låter bra. Att gå ut är inte aktuellt eftersom det är väldigt kallt ute och det finns heller inga roliga tv-spel att spela, så som det ser ut nu kommer vi att sitta vid våra datorer och uggla.

Jag har kikat på internet om det går någon bra film ikväll, men det verkar inte göra det så jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Någonting kommer vi att hitta på iaf, men frågan är bara vad.



Första gången på länge
Publicerat den

För första gången på länge har jag fått sova ut och sitter nu i soffan och äter frukost - yoghurt och morot.

Solen skiner och man får nästan lust att ta sig en promenad, men det ser ut att vara väldigt kallt och jag har sett både på Facebook och i bekantas bloggar att det ska vara väldigt kallt ute så jag tror nog att jag avstår. Det får bli en dag inomhus istället. Vad vi hittar på är dock inte bestämt än, men jag skulle tippa på att det kanske blir lite tv-spelande senare under dagen och att det kanske blir en och annan film till kvällen så att jag får äta mina morötter och dip *blink blink. Jag var alldeles för trött igår, så det blev ingenting.

Vi har även tvättid idag, så det blir en sväng ner till tvättstugan. Det är dock inte än på ett tag, så vi får se vad som händer fram tills dess.



Fredag kväll
Publicerat den

Kvällen har inte varit särskilt händelserik. Dennis och jag har setat vid respektive dator och anledningen till att det har blivit så beror på att det inte går någon bra film på tv samt att jag är trött. Det har varit fullt upp på praktiken vilket ha gjort att jag varit så gott som utmattad om dagarna.

Det var tänkt att jag under kvällen skulle äta någonting gott, men jag har helt enkelt inte haft någon aptit. När vi var till Ica efter att ha beställt varsin kebabtallrik på pizzerian (jag åt kanske 1/4) kunde jag först inte bestämma mig för vilket snack jag skulle ta, så det fick bli morötter och dip som jag såklart inte har orkat göra i ordning pga. att jag känner för att gå och lägga mig istället.

För tillfället tittar jag på Parlamentet och efter det ska jag se utslagningen av Let's dance. Sen får det nog bli sängen alltså.



Mina nya skor
Publicerat den

Efter att ha dragits med trasiga skor och plastpåsar under en relativt lång tid har jag nu äntligen fått nya skor. De kom redan i onsdags, men pga. att jag varit så pass trött om dagarna hämtade jag inte ut dem förrän idag.

Som Ni ser har jag provat skorna och jag är väldigt nöjd. De satt perfekt och jag kommer inte behöva ha sockor i dessa för att de ska passa, utan det kommer att gå bra med endast strumpor vilket känns skönt. Förhoppningsvis är de varma, annars får jag be farmor sticka ett par tunna sockor som jag kan ha på mig eller så får jag köpa tjockare strumpor.

Eftersom jag älskar mockaskor (imitation eller äkta) har jag nu valt att förvara dessa i min garderob istället för att ha de framme på skohyllan. Jag vill nämligen inte att katterna ska riva på dem - som de gjorde med mina förra. De som nu kommer att kastas.

Jag ser fram emot att få använda dessa och jag hoppas att de kommer att hålla länge, precis som mina andra mockaskor.



Då var det helg igen
Publicerat den

Efter en relativt lång och tröttsam vecka är det nu äntligen helg. Dagen har varit bra trots att jag har haft fullt upp med att föra in vilka elever som ska vara på respektive aktivitet. Det tog 1 h och 40 min att göra det, så när jag var klar gick jag till Liz Balettskola (där eleverna har sina danslektioner).

Lektionen idag var elevledd vilket betydde att jag endast behövde observera eftersom Jasmina och Erik tog hand om omdömena. Det var skönt att inte behöva stressa, utan att man fick chansen att titta ordentligt.

Det hände inte så mycket mer under förmiddagen mer än att vi åt - kycklingschnitzel och potatis. Efter att lunchen ramlat ner i magen begav jag mig till rektorns arbetsrum då vi under gårdagen kom överens om att hon skulle hjälpa mig med en av mina uppgifter.

Mötet tog ca 10 min och när vi var klara sprang jag iväg till arbetsrummet/personalrummet för att färdigställa informationen jag precis fått. Det tog mig strax över halvtimmen, sedan var jag klar med hela uppgift 3 vilket kändes otroligt bra då jag tidigare känt mig stressad av att ligga efter. Nu ligger jag äntligen i fas.

Av någon anledning fick jag ett sådant flyt och fingrarna bara glödde. Snacka om lättnad. Nu har jag endast en uppgift kvar som troligen kommer att ta tid eftersom den handlar om arbetsmiljölagen, men jag tror att det kommer att gå bra.

Dagen slutade strax efter kl.15 och jag kom hem för ungefär en halvtimme sedan. Jag har endast hunnit med att äta yoghurt samt sitta vid datorn en stund. Dennis har även kommit hem, vilket känns skönt då det alltid är så tomt och tråkigt utan honom.

Till kvällen bilr det förhoppningsvis någonting gott. Frågan är bara vad. Antingen så får det bli godis eller så unnar jag mig lite morötter och dip eftersom det var så länge sedan jag åt det. Dennis tycker att vi ska äta pizza ikväll, men efter att ha blivit dålig sist vi gjorde det tror jag att jag avstår. Det får nog bli så att jag köper mig någonting på Ica som jag antingen kan värma på eller som jag själv får tillaga. Klockan är inte så mycket än, så jag har tid på mig att fundera ut vad jag vill ha.

Under helgen kommer det inte att hända speciellt mycket, utan det är inte förrän nästa vecka som det kommer att hända grejer.





6 dagar kvar
Publicerat den


När jag loggade in på facebook denna morgon möttes jag av detta ↑ Tänk att det redan har gått 1 år. Det hittills bästa året i mitt liv och jag hoppas att framtiden ser lika ljus ut för oss. Jag älskar dig, gubben.




Långhelg
Publicerat den

Efter ännu en god natts sömn är det snart dags att bege sig ut för en sista dag innan helgen. Då jag är ledig på måndag får jag en extra dags ledighet, vilket känns skönt då jag kan spendera den till att försöka bli klar med mina uppgifter så att jag slipper stressa med dem under lovet.

Jag behöver inte gå igenom vad som ska göras idag eftersom jag gjorde det igår kväll. Vi får hoppas att jag hinner med allting bara, men jag tror inte att det ska vara några som helst problem. Annars får jag helt enkelt stanna kvar en stund idag också. Jag är ju ledig på måndag. ;)

För tillfället sitter jag och äter frukort - en kopp yoghurt och en morot. Kanske inte det godaste då moroten smakade jord, men det slank ner ändå.



Tänk vad trött man kan bli av ingenting
Publicerat den

Tack vare att jag har haft fullt upp under dagen har jag inte hunnit med mer än att vara på praktiken, cykla hem, äta samt diska. Det är inte förrän nu jag förstår hur jobbigt alla lärare måste ha det som inte hinner med allting under arbetstid. Som får arbeta övertid för att sedan komma hem sent och inte ha någon energi kvar.

Nu säger jag inte att jag är trött efter dagen, men det märks att tiden flyger iväg om man har mycket att göra. Jag har t.ex. 2st uppgifter kvar som ska göras under praktiken. Sedan har jag en som ska vara inne om 2 ½ vecka (den jag nämnde i föregående inlägg). Det hade varit skönt om man haft tid över till dessa, men eftersom man slutar så pass sent om dagarna hinner man inte mer än hem och ta hand om hushållet och sedan är det dags att gå till sängs.

Under helgen tänkte jag att jag skulle jobba arslet av mig och förhoppningsvis bli klar med hälsouppgiften. Blir jag inte klar i helgen kommer jag att arbeta med den under lovet och jag har satt som deadline den 6/3 fast sista inlämningsdagen är den 12/3. Det känns smidigast att ha den gjord i tid så att jag inte behöver stressa med den i sista minuten, som en engelskauppgift jag hade för ett tag sedan. Jag lämnade in den på inlämningsdagen. Snacka om stressigt.

Imorgon efter lunchen har jag ett möte med skolans/praktikens rektor då hon ska få hjälpa mig med min uppgift om funktionshinder. Jag hoppas att hon kan ge mig den information jag behöver, men det tror jag.



Övertid
Publicerat den

Dagen har varit riktigt rolig trots att Jasmina och jag blev tvungna att stanna kvar längre. Som jag skrev igår ska Kunskapsskolan (min praktikplats) ha friluftsdag fredag nästa vecka, men pga. att det är stressigt att hinna med allting hade Jasmina inte hunnit med att placera ut eleverna på olika aktiviteter, så det har jag fått göra idag. Skolan består av 20st klasser med ca 20st elever i varje, vilket innebär att det är över 400st elever på skolan. Det tog mig 4h att bli klar, men det återstår fortfarande en del arbete.

Efter dansen imorgon (som för övrigt är elevledd) kommer jag att sätta mig ner och föra in allt på datorn. Jag kladdade nämligen på klasslistorna idag, så jag har jobb framför mig även imorgon.

Utöver det här med friluftsdagen har jag fått vara med och lämna omdöme på åk.8. Det är dans som står på schemat denna och nästa vecka, så det blir mycket omdömen - mycket skrivande. Jag har dock inget emot det så länge jag får med alla. Idag missade jag betydligt mindre än jag gjorde igår (?).

För bara 32 min sedan kom jag hem, vilket innebär att jag stannade kvar till kl.17 när jag egentligen hade fått kunna gå hem kl.16. Jasmina och jag kommer dock väldigt bra överens och vi agerar nästan som kompisar (enligt mig), så det gjorde ingenting. Hon är trevlig, så jag stannade gärna kvar och hjälpte henne vilket hon uppskattade då hon aldrig hade hunnit med detta själv.

Än så länge har jag inte hunnit med mer och vad som återstår för mig ikväll är att diska samt duscha. Vad som händer efter det vet jag inte. Förmodligen mat och arbeta med en av mina uppgifter i hälsokurserna (vilken kurs den nu tillhör?).



Svar på kommentar
Publicerat den

A om Lägenhetsvisning avklarad:
"du vet att de finns en fastighetsbyrå i Västerås som heter Ludvigssons, och de har billiga hyror till sina lägenheter!! Ett tips bara!!"


Det är jag fullt medveten om, men det är sällan som de har lediga lägenheter. Jag har upprepade gånger skickat in intresseanmälningar, men det har aldrig gett något resultat.

De sidor jag för närvarande är registrerad på är Aroseken, Akelius, Bostjärnan samt Mimer. Det händer också att jag håller utkik på Blocket och hos vår nuvarande hyresvärd.



En god natts sömn
Publicerat den

Om ca 25 min är det dags för mig att sticka iväg till praktiken. Jag måste dock erkänna att det hade varit skönare att få stanna hemma och sova ett tag till då sömnen var mycket bättre inatt än den varit de senaste dagarna. Första gången jag kollade på klockan stod den på 05:31. Annars brukar jag lyckas vakna runt kl.01-03, så det gick bättre nu. Antagligen för att jag borstade tänderna och tvättade bort sminket en timme innan vi släkte lampan samt att jag sov med strumpor hela natten.

Vad gäller mina öron har svullnaden gått ner helt, men de är fortfarande ömma. Det gick dock bättre att ligga på dem inatt och jag hoppas att de är helt återställda under dagen eller imorgon. Inget vidare roligt att gå runt med ömma öron hela tiden.

Dagen kommer att se ut ungefär som igår, vilket jag inte har någonting emot. Jag hoppas bara att jag hinner med så många som möjligt med tanke på att det är fler elever denna gång.

Någonting som jag måste komma ihåg under eftermiddagen är att prata med rektorn och be henne om hjälp med en av mina uppgifter, annars blir det svårt för mig att göra den. Vi får hoppas att hon är närvarande idag då hon har varit på möte hela veckan.

Det känns inget vidare att ligga efter i planeringen, men vi har till v.10 på oss att bli klara vilket betyder att jag egentligen inte behöver stressa. Det kommer dock bli så att jag får arbeta under lovet. Jag har nämligen ett annat ämne jag måste jobba med. Det blir nog bra.



God natt, folks!
Publicerat den

Efter en lång och händelserik dag känns det som att det är dags att gå och lägga sig. Pga. att jag blir pigg när jag borstar tänderna samt tvättar bort sminket känns det som att det är lika bra att göra sig i ordning redan nu så att jag hinner bli trött tills det faktiskt är dags att släcka lampan och ögonen - annars riskerar jag att sova dåligt även denna natt vilket jag inte har någon lust med.

Vi får hoppas att sömnen blir bättre nu, annars kanske jag måste börja med Valerina trots att jag (som tidigare nämnt) inte tror på mediciner. Vi får se hur jag gör, men jag kommer att avvakta i ett par dagar och se hur det utvecklar sig. Om det går framåt eller åt andra håller.



Skorna har kommit!
Publicerat den

När jag klivit innanför dörren efter att ha kommit hem från praktiken upptäckte jag att jag fått ett brev från posten. I kuvertet låg en avi, vilket innebär att mina skor har kommit! Jag kommer att hämta ut dem imorgon eftermiddag. Längtar! Det ska bli skönt att slippa gå med plastpåsar om fötterna pga. att det är hål överallt.



Lägenhetsvisning avklarad
Publicerat den

Då var vi precis hemkomna efter lägenhetsvisningen.

Vi anlände vid lägenheten kl.18:36, vilket innebar att vi fick vänta en stund. För att fördriva tiden tog vi oss en sväng runt området och när vi kom tillbaka upptäckte vi att det var fler som hade blivit kallade. Bara någon minut innan hyresvärden kom ramlade det även in fler personer och det slutade med att vi blev ca 10-15st pers.

Byggnaden såg ut som en villa med två våningar, men bestod av 5st lägenheter. Hyresvärden påstod att lägenheten var på 45 kvm, men jag upplevde den som mindre. Jag skulle snarare säga att den är 35-38kvm, men jag kan ha fel. Antingen så har jag växt eller så har mätningen ändrats, för min lägenhet i Falun var mycket större än denna och då var den på 41 kvm - alltså mindre än den vi tittade på nu.

Efter att ha sett oss omkring valde vi att skriva på en intresseanmälan trots att vi egentligen inte tycker att den passar oss (delvis pga. att köket var för stort samt att själva rummet var för litet. Vi hade inte fått plats med vår soffa, utan hade endast fått plats med databordet, tv-bänken och sängen. Ingenting mer). Anledningen till att vi gjorde det beror på att vi känner att vi måste hitta en lägenhet som är billigare än den vi har nu. Den är alldeles för dyr.

Det som kommer att hända nu är att hyresvärden kommer att gå igenom listan på intresseanmälningar och sedan höra av sig till dem som skrivit under. Vi fick ingen information om hur det kommer att gå till, utan han sade att han helt enkelt får välja ut någon som får hyra den. Jag tror inte att vi kommer att få den med tanke på hur vi försörjer oss m.m.

Vi försöker dock att hålla hoppet uppe och fortsätta att söka vidare hos Mimer samt att jag är ute på Blocket flera gånger om dagen i hopp om att det ska komma ut någonting.



Onsdag
Publicerat den

Efter en lång dag på praktiken är jag nu hemma och har precis ätit en tårtbit samt druckit ett glas juice så att jag ska piggna till inför lägenhetsvisningen som vi ska på kl.19. Vi kommer att åka ifrån lägenheten om ca 1 h och går sedan från stan till visningen. Det är inte alltför långt därifrån, så vi ska hinna hitta dit på ca 15 min. Jag vet nästan exakt vart det är någonstans. Dock inte vilken byggnad.

Praktiken idag har varit bra då jag har haft fullt upp med att bedöma åk.9's danskunskaper samt att jag har fått sortera blanketterna för friluftsdagen som infaller den 25:e. Under morgondagen kommer jag antagligen att få dela in vart alla ska vara, vilket känns blandat då jag inte vet hur jag ska lägga upp det. Förhoppningsvis kan Jasmina och jag hjälpas åt då jag inte vet hur de har tänkt att det ska vara.

Dagen har inte varit särskilt speciell egentligen, utan nu sitter jag i köket och väntar på att klockan ska gå så att vi får åka och titta på lägenheten.



Svullnaden håller på att gå ned
Publicerat den

Även denna natt har varit orolig och det har delvis berott på att jag inte har sovit med några strumpor, att jag inte var trött när vi gick och lade oss (blir pigg när jag bortar tänderna) samt att öronen ömmade så pass mycket. Det var svårt att ligga på dem utan att få ont. Jag är nämlign en av dem som inte kan sova på mage eller rygg, utan måste ligga på sidan. Det var dock svårt nu.

Trots det sov jag bättre denna natt och hoppas att svullnaden ska ha gått ned tills imorgon så att det kan bli ännu bättre. Öronen är fortfarande röda samt svällda, dock inte lika mycket som igår (se bild ovan).

För tillfället väntar jag på min frukost. Då vi inte har någon mjölk att göra gröt på, ingen saft att göra kräm på samt att brödet är slut var det svårt för mig att välja vad jag skulle stoppa i magen. Till en början funderade jag på om jag skulle äta en tårtbit, men jag bestämde mig för att koka nyponsoppa - som för närvarande står och svalnar. Det får alltså bli nyponsoppa och knäckebröd i brist på annat. Vi får gå och köpa något bröd samt lite fil senare så att jag kan äta fil och flingor någon dag.



Vilken miss
Publicerat den

Klockan är snart 20:30 och det känns som att jag är redo för sängen då ögonen håller på att slå igen. Det blev nämligen inte särskilt mycket sömn inatt (ca 1 ½ h) och vad det berodde på kan jag inte svara på, men jag skulle tippa på att tårtan kan ha varit en bidragande orsak. Hädanefter blir det inget mer socker innan läggdags - eller ingen mat eller dryck för den delen.

Som Ni säkert har förstått vid det här laget så är jag ute på praktik och kommer att vara det fram till sportlovet. När jag får lov vet jag inte riktigt än, men som det ser ut nu blir det på min och Dennis 1-årsdag - torsdagen den 24:e, pga. att jag ska ha livräddning i skolan den dagen samt att eleverna på min praktikplats har friluftsdag på fredagen. Det är oklart om jag kommer att vara med på den, men med tanke på antalet anställda lärare så ska jag inte behövas.

Under dagen har jag som tidigare nämnt lyckats förfrysa mina öron, men utöver det har jag fått vara med på idrotten - som alla andra dagar. De kommande två veckorna är det dans som står på schemat, så vi befann oss på Liz balettskola under förmiddagen där åk.6 fick dansa afrikans dans. Jasmina instruerade medan jag skulle försöka betygssätta varje elev. Pga. att grupperna är så pass stora hann jag endast med 52/83st på 90 min. Det betyder alltså att jag har fått ägna ca 1 ½ min åt de elever som jag lyckades betygssätta. Som tur var stod alla på rad och smart som jag var började bakifrån, vilket gjorde att Jasmina såg de längst fram som jag inte hann med att bedömma. Vi kommer därför att sätta oss ned senare och gå igenom hur det gick för dessa.

Resten av dagen var ganska händelselös. Jag satt i korridoren och pratade med ett par elever angående skolans miljö vad gäller ljus, luftkonditionering osv. Istället för att endast föra in statistik från enkäten kände jag att det kunde vara roligt att höra tankarna bakom svaren. Det var dock inte tänk att vi skulle komma in på det här med min uppgift, men jag hade laptopen med mig och de undrade då vad jag pysslade med så jag förklarade uppgiften och de började då berätta vad de tyckte vilket jag upplevde användbart.

Efter att ha pratat med dessa elever satte jag av tiden (över 1 h) då jag under dagen blev klar med uppgiften. När klockan sedan blev 16:30  cyklade jag till Dennis skola för att möta honom så att vi kunde ta sällskap hem.



Svar på kommentar
Publicerat den

Jenny om This is why:
"Det enda sättet som finns är för dig att träna dom områden du vill "få bort" Det kan du inte banta bort!
Bantar du bort det, kommer då få tillbaka det men håller du en jämn träning 2-3 ggr i veckan eller mer så kommer du att ha din "dröm" kropp. Annars glöm de"



Att banta finns inte med på kartan för min del och jag förstår inte vad folk har fått det ifrån (?). Eftersom jag älskar att träna samt att jag har ett intresse för kost försöker jag att utnyttja det dels för att bli mer hälsosam och få en finare kropp (ur mitt perspektiv), men också för att jag vill lära mig mer inom ämnet då jag under de senaste åren haft funderingar på att bli antingen dietist eller personlig tränare. Hur skulle det då se ut om jag bantade? Nej, jag vet bättre än så.



Dennis lilla troll
Publicerat den

Imorse när jag skulle cykla till praktiken var det ca 15 grader kallt och dum som jag var hade satt upp håret i en svans och kunde därför inte ha mössa på mig. Redan efter att ha cyklat i 5 min kände jag kylan och när jag befann mig i stan var öronen bortdomnade och det kändes nästan som att de hade svullnat.

När jag var framme vid praktiken och precis hängt av mig kläderna började värmen att stiga ut i kroppen och det slutade då med att det gjorde ont i hela huvudet pga. att blodet pumpades ut. Öronen var varma och det stack i dem.

Efter morgonmötet upptäckte jag att öronen svullnat och var dubbelt så stora än vad de egentligen ska vara, så en timme innan jag åkte hem ringde jag till mamma (som jobbat inom sjukvården) och frågade om jag dragit på mig någon köldskada, men hon trodde inte att jag hade gjort det utan att öronen reagerat på att gå från jättekalla till varma.

Jag ser nu ut som ett troll och det ska bli spännande att se om jag får sova inatt eftersom de är väldigt ömma. Det ska dock inte vara några problem eftersom örat på min "favoritsida" har gått ned nästan helt.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anna-Maria om Why I'm doing this:
"Tyvärr Lollo så måste jag nog hålla med ovanstående, varför satsa efter att väga så lite? när du vet att du kommer få ett BMI som visar att du är underviktig?
Allt i livet handlar inte om att ha ett välvårdat yttre, utan allt handlar om att man ska må bra psykiskt, okej att man kanske tycker att man är tjock osv, men man måste lära sig att leva med att man faktiskt är född till att se ut som man gör.

Du kommer inte att må bättre av att väga så lite, tro mig!"



Du säger att livet handlar om att man ska må bra psykiskt och det är precis det jag strävar efter. Jag har aldrig tyckt om min kropp och det är anledningen till att jag vill göra det här - för att känna att jag duger som jag är, men från mina egna ögon. Det spelar ingen roll hur många gånger någon annan säger till mig att jag är fin. Jag måste känna det själv också.

Jag tycker inte att jag är tjock, men min största rädsla/farhåga är att jag ska bli det. Att jag ska acceptera att jag ser ut som jag gör och att det sedan ska gå överstyr som resulterar i att jag äter som en gris och blir fet.

Det händer ofta att jag blir deppig när jag har ätit någonting onyttigt och det beror inte på att jag har ångest över att ha ätit det, utan det är pga. ämnena som finns i det jag stoppar i mig. Att blodsockret går upp som en raket, men ner som en rutschkana (dålig liknelse kanske?). Jag måste alltså hitta bättre och nyttigare saker att stoppa i mig som kan hålla blodsockret och humöret på en jämn nivå. Sedan älskar jag att träna och om jag äter nyttigt samt tränar regelbundet kommer det resultera i att jag går ner i vikt. Eller hur?



This is why
Publicerat den

Eftersom många av Er inte har någon aning om hur jag ser ut tänkte jag att jag skulle bifoga bilder som togs nu imorse innan frukost i hopp om att Ni ska ha större förståelse för vad jag menar med att vikten sitter på fel ställe.

Största anledningen till att jag vill gå ner i vikt beror på att jag under många år har mått psykiskt dåligt över att se mig själv i spegeln och det är det jag vill ändra på. Jag vill känna mig kvinnlig, vilket jag aldrig har gjort.



Nu kanske Ni tror att jag är missnöjd med hela min kropp, men så är det givetvis inte utan jag älskar min platta mage (som Ni kan se i profil ovan ↑) samt att jag älskar mina vader, speciellt när jag har pumps. Det är en anledning till att jag föredrar att gå i klänning - eftersom jag tycker att mina vader är så pass fina. Sedan känner jag mig mer kvinnlig.


Här ser Ni två stycken bilder och vi kan börja med den ovan. Vad jag är missnöjd med här är kärlekshandtagen då jag tycker att de ger en (för mig) okvinnlig form då fläsket på sidorna väller över när jag har på mig byxor - ännu en anledning till att jag föredrar klänning. Sedan ogillar jag formen på låren då de enligt mig är för toppiga. Det sägs att kvinnor inte ska ha något mellanrum mellan låren när de står upp med fötterna ihop och det är någonting som jag vill ha kvar efter att ha gått ner i vikt. Det jag alltså är missnöjd över är sidorna av låren. Där de är som bredast. Jag vill få bort någon cm från den ytan. Jag är trött på att se ut som ett päron. Det klär mig inte.

På bilden nedan ser Ni mig i profil och som Ni ser har jag en väldigt fyllig rumpa som jag vill tighta till så att den blir mindre, men också fastare. För tillfället är det endast fläsk som dallrar. Sedan vill jag inte att låren ska puta framåt, men jag har sett att de gör det på många så jag tror inte at det är någonting jag kan ändra på.



Nu har Ni fått en överblick om vad det är jag är missnöjd med. Det handlar inte om att jag ska gå ner jättemycket i vikt och se ut som en sticka, utan jag har mina så kallade problemområden som jag vill ska bli mindre - inte mycket mindre, men hälsosamt och fint mindre.

Igår kväll började jag med min träningdagbok igen, men jag började även att skriva matdagbok. Tack vare att jag har ett bra minne ska inte anteckningsboken behövas, men jag kommer ändå att köpa en ifall jag skulle glömma av något mått eller antal osv.

Tack vare att jag bestämt mig för att föra anteckningar över hur jag tränar och vad jag stoppar i mig känns det som att jag redan blivit bättre. Den senaste tiden har min frukost nämligen bestått av skit - rent ut sagt. Igår åt jag t.ex. 2st muffins till frukost vilket kanske inte är det bästa, men idag bestämde jag mig för att äta någonting nyttigt och gjorde därför i ordning en skål gröt. Jag kände mig så stolt efter att ha tryckt i mig den. :)



Svar på kommentar
Publicerat den

Jenny om Tack, gubben.:
"Du gnäller på din vikt, din kropp osv. Om du vill ha resultat sluta med godis bakelser pizza osv. Börja träna och ät mer grönt!!"


Varför tror du att jag tänker börja med tränings- och matdagbok? xD



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Why I'm doing this:

"men varför skriver du då att målviken är 48 kilo om du inte vill bli underviktig?
är det inte bättre du slutar väga dej och äter bättre och tränar och ser till hur kroppen ser ut istället för att vara besatt av en siffra på vågen?"



Det är fascinerande hur folk kan missuppfatta så mycket av det jag säger. Jag sa aldrig att jag inte ville bli underviktig, utan jag uttryckte mig om att det inte är mitt mål. Det är stor skillnad på det. Anledningen till att jag har skrivit att målvikten är 48kg beror på att jag tror att vågen kommer att stanna på det när jag är nöjd vilket jag också har försökt att förklara tidigare (dock inte idag). Det handlar alltså inte om att jag tänker pressa mig efter en siffra, utan jag kommer att stanna när jag anser att kroppsformen är som jag vill ha den - vilket jag misstänker är runt 48kg.

Du säger att jag ska sluta väga mig, men hur ska jag kunna göra det när jag inte ens gör det? Vi har ingen våg i hushållet och de få gånger som jag faktiskt kan få för mig att väga mig är när Dennis och jag är på besök hos hans föräldrar, vilket inte är särskilt ofta.

När jag bodde hos mina föräldrar vägde jag mig flera gånger i veckan och då hade jag kunnat förstå dig, men att säga att jag ska sluta väga mig när jag inte ens har tillgång till en våg är enligt mig komiskt. Du kanske skulle ha tagit reda på om jag hade en våg eller inte innan du öppnade munnen.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym
om Alla hjärtans dag:
"fast det du säger är grekisk sallad är inte grekisk sallad..i grekisk sallad är det ju gurka tomat oliver fetaost rödlök och grön paprika och olivoja"


För oss är det grekisk sallad i och med att dressingen heter grekisk dressing samt att jag inte äter fetaost, rödlök och grön paprika. Då blir det alltså inte särskilt mycket kvar i salladen. Am I right?

Sedan undrar jag vad det spelar Dig för roll att jag kallar det som jag gör? Hur blir Du lidande av det?



Why I'm doing this
Publicerat den

Nu har jag inte vägt mig på 2 månader, men om jag fick gissa så skulle jag tro att jag i dagsläge väger ca 56-57kg (vägde 55kg sist jag stod på en våg). Målvikten är 48kg, trots att jag då kommer att räknas som underviktig - med ett bmi på 17.6 (har i dagsläge ca 20.2)

Mitt mål är inte att bli underviktig, utan jag vill känna mig hälsosam och vara nöjd med mig själv. Som det är nu har jag kilona på helt fel ställen och kommer därför att försöka så gott jag kan för att de ska försvinna.

Dennis tycker att jag är fin som jag är nu, men det viktigaste är inte att han är nöjd utan att jag är det och för tillfället äcklas jag bara av mig själv vilket jag också har gjort de senaste 6 åren. Vill ha ett slut på det någon gång. Kunna stå framför spegeln och känna att jag duger, ur mina egna ögon.

Innan frukosten imorgon kommer jag att ta ett foto av hur jag ser ut nu (kroppsligt) så att Ni får se vad jag menar med att kilona sitter på hel ställe.



Tränings- och matdagbok
Publicerat den

När jag gick på Innebandyprogrammet i Falun förde jag tränings- och matdagbok. Det var både roligt och givande då man fick en överblick om vad man faktiskt stoppade i sig. Om man var hälsosam eller inte. Jag använde mig även av ett kostprogram vid namn Dietist XP, som räknar ut Kcal man stoppar i sig varje dag. Man får sedan ett cirkeldiagram på hur många procent kolhydrater, protein och fett man stoppat i sig samt att man får tips om vad man borde äta mer eller mindre av.

Då jag vill gå ner i vikt och slimma kroppen har jag bestämt mig för att återuppta detta en gång för alla. Sist jag försökte skriva matdagbok slarvade jag, så för att lyckas bättre denna gång är det både tränings- och matdagbok som gäller.

Under min tid på hälsa- och idrottsprogrammet här i Västerås har jag registrerat min träning på en sida som heter Funbeat och det kommer jag att fortsätta med. Jag har dock slarvat under praktiken då jag inte registrerat någonting, utan jag tänkte att jag skulle ta ur fingret ur arslet (fint uttryck, va?) och bli bättre nu.

För att inte glömma eventuell träning samt kost kommer jag att köpa en anteckningsbok som är lätt att ta med sig. Jag tror att detta kommer att fungera, men jag tror och hoppas på att jag ska hitta fler aktiviteter som jag kan utöva nu när jag inte längre tränar innebandy.

Under många år har jag drömt om att bli dansare och förra veckan när jag och min handledare var till en danslokal kände jag glädjen av att få röra på mig till musik, så om det går bra på dansen under denna vecka (jag ska vara med istället för att iaktta) kan det hända att jag börjar dansa. Det skulle vara otroligt roligt.



Tack, gubben.
Publicerat den

När Dennis kom hem från skolan hade han med sig en ask Aladdin samt ett kort till mig. Jag hade en svag aning om att han skulle köpa någonting, så det var väl tur att jag bestämde mig för att köpa någonting till honom också så att han inte blev utan.

Vi har precis blivit klara med maten och jag har ätit en bit tårta också. Det är trots allt alla hjärtans dag, så jag tyckte att vi kunde få unna oss en tårta. Får se hur många dagar det tar oss att äta upp den.

Tack så mycket för chokladen och kortet, älskling.



Snart så!
Publicerat den

Potatisgratängen står nu i ugnen och Dennis kommer vilken sekund som helst. Det ska bli spännande att se vad han säger när han ser allt fint jag har köpt till honom. :)



Alla hjärtans dag
Publicerat den

Eftersom det är alla hjärtans dag idag fick jag för en stund sedan för mig att köpa någonting till Dennis trots att jag lovat att inte göra det. Han tycker nämligen att jag skämmer bort honom för mycket, vilket jag inte håller med honom om.

Det hade känts så fel att låta honom gå utan. Ungefär som att låta bli att köpa julklappar till sina nära och kära. Jag tog därför en sväng till Ica för en stund sedan och i påsen med mig hem låg en nalle, en operatårta, choklad och en bukett med vita rosor. Anledningen till att det fick bli vita berodde på att de röda såg så skabbiga ut, så jag valde vitt istället. Jättefina.

Dennis kommer hem om ca 2 h och jag har då planerat att vi ska äta hemmagjord potatisgratäng med kokkorv (i brist på annat) och grekisk sallad. Jag glömde dock att köpa majs, så vi måste svänga förbi Ica och köpa det. Annars är salladen inget god. Det ska vara sallad, gurka, tomat, majs och dressing. Mums!

Vi får se vad han säger när han kommer hem, men jag är övertygad om att han kommer att säga:"Men, gumman da! Inte behövde du köpa någonting". Så säger han alltid när han får någonting av mig. *höhö*



Gymvisit
Publicerat den

Trots att jag inte fick den sömn jag hade hoppats på har dagen hittills varit bra. Den började dock inte som jag tänkt mig då jag efter att ha kommit till Drottninggatan upptäckt att jag glömt min plånbok hemma, vilket resulterade i att jag var tvungen att vända för att hämta den. Jag hade nämligen bestämt mig för att gå en sväng till gymmet efter skolan, men för att kunna göra det måste man ha med sig sitt medlemskort - som jag såklart glömde hemma.

Efter att ha hämtat plånboken gick jag till närmsta busshållplats i väntan på att bussen skulle komma. Jag hade nämligen inte hunnit till skolan i tid om jag hade gått som planerat.

När jag kom till skolan fick jag veta att vi inte skulle redovisa våra uppgifter, vilket var tur för mig eftersom jag ligger en uppgift efter. Nu ligger jag dock i fas eftersom det inte är några fler träffar innan sportlovet tack vare att jag är ledig nästa måndag. Anledningen till det är att det är MaB samt natur och friluftsliv på schemat. Jag läser ingen av de kurserna och är därmed ledig.

Eftersom vi inte hade några redovisningar under lektionen idag tog vi oss tid att göra annat, nämligen att gå igenom vår studieplan. Min mentor och jag räknade ut att jag måste välja till kurser som ger sammanlagt 450 poäng för att jag ska få 2500 poäng i slutbetyg. Jag har då valt specialidrott C (200p), Naturkunskap B som jag redan läst 50 % av (100p), Historia A (100p) och organisation & ledarskap (50p).

Jag blev sedan utdragen ur klassrummet av en lärare på skolan som ville höra hur allting går för mig. Om jag trivs i klassen, om jag upplevt någon utrfysning av antingen mig eller andra klasskamrater osv. Jag tycker dock att det fungerar bra även om det såklart är 3st som är utanför (jag är en av dem. Har dock valt det själv).

När vi var klara med studieplanen delade en av våra lärare ut geléhjärtan och sedan fick vi gå hem. Istället för att gå raka vägen hem bestämde jag mig för att gå en sväng till gymmet då jag kände ett behov av att röra på mig. Det var dock inte lika roligt som jag trodde då jag ännu inte har någon musik i min MP4 samt att jag inte hade någon planering med mig. Det är så mycket roligare om man har förutbestämt sedan innan vad man ska göra, så det kommer jag att göra nästa gång - som blir på måndag.

Trots att det var tråkigt tror jag att det ändå var givande, så vi får hoppas att jag känner mig bättre senare under dagen. Jag har precis ätit kokkorv, riven morot smat sallad och är mätt, vilket gör att jag för tillfället inte känner någonting.

När jag kom hem (runt kl.13:15) möttes jag av ett brev från Kronofogden. De meddelade att min ansökan om skadestånd har mottagits, men jag fick ingen information om vad som händer härnäst. Jag antar att jag får reda på det så småningom, annars ringer jag och pratar med dem.

Efter det har det inte hänt så mycket, utan nu sitter jag i köket och lyssnar på musik samtidigt som jag funderar på om jag inte ska ta mig en muffins.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.6: Daughtry - Open up your eyes



Weekend
Publicerat den

Klockan är snart 18:30, men det känns som att den är så mycket mer och då har vi ändå inte gjort någonting vettigt av dagen.

Det första vi gjorde under dagen var att städa. Det var egentligen min tur att diska, men eftersom jag var så deppig igår erbjöd sig Dennis att ta hand om det. Jag tog istället hand om dammsugningen, kattlådan och smutstvätten.

Efter att städningen var klar satte vi oss vid tv:n och spelade Mario Cart samt provade andra multiplayer-spel. Vi lyckades dock inte hitta några som var roliga då vi redan har spelat de som är värda att spela. Förhoppningsvis kan jag lära mig att använda sticksen på PS-dosan så att vi kan spela några roliga spel på PS. Nu spelade vi på en emulator på datorn, som är kopplad till tv:n.

Mitt uppe i spelandet blev Dennis hungrig och vi bestämde oss därför att äta kokkorv med bröd. När vi ätit klart bestämde jag mig för att baka då jag inte hade någonting vettigt för mig samt att jag var sugen på någonting sött. Då Dennis förbrukat allt oboypulver valde jag att istället göra vanliga samt kokosmuffins, vilket verkade uppskattat då han har ätit ca 10st på bara några timmar. Jag får baka mer ofta.

Utöver det har det inte hänt så mycket mer än att jag nu lyckats få i ringen i läppen. På första försöket! Vad jag gjorde annorlunda jämfört med igår var att jag valde att hålla kulan i vänstra handen istället för den högra samt att jag försökte att inte ta i så mycket. Då gick det.



Deltävling 2
Publicerat den

Tack vare att jag haft min mobil avstängd de senaste dagarna lyckades jag missa gårdagens deltävling av melodifestivalen. Lyckligtvis var det inte den delen jag hade sett fram emot, utan det är deltävling 4 som går den 26:e.

Nu under morgonen har jag försökt att fiska fram bidragen för att lyssna på låtarna som gick vidare till final och andra chansen, men hittade endast bidragen som åkte ut vilket kändes surt. Reprisen av programmet går ikväll runt kl.23:30, men det har jag ingen som helst lust att se eftersom jag ska till skolan imorgon.

Jag får väl helt enkelt vänta tills finalen.



Det går fort när man har roligt
Publicerat den

Efter en dag på stan känns det som att det snart är dags för att lägga sig i sängen för att sova. Dagen har gått otroligt fort och det känns som att vi inte har hunnit med att göra någonting fast vi har varit på stan.

Under förmiddagen och tidigt in på eftermiddagen satt jag i sängen och grät. Delvis pga. att jag inte fick i den förbannade ringen, men också för att jag kände mig stressad över engelskauppgiften (som jag nu lyckligtvis blev klar med) samt att jag hade ångest över att jag är inaktiv för tillfället. Som jag skrivit tidigare blir jag deppig av att inte utöva någon form av fysisk aktivitet och det är en bidragande orsak till att jag vill ha ett hemmagym. Då kan jag träna när jag vill.

Jag känner mig även som en fet ko som skulle behöva gå på svält ett tag, men så korkad är jag inte utan jag får helt enkelt försöka att äta bättre samtidigt som jag rör på mig mer. Den senaste veckan (förutom igår) cyklade jag till och från praktiken och det kommer jag att fortsätta med så länge snön inte ställer till det.

På måndag slutar jag kl.11:50 och efter det tänkte jag passa på att ta mig en sväng till gymmet. Det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan sen så att jag får träna 2 ggr/vecka samt att jag antingen cyklar eller går när jag ska ta mig dit och hem.

Efter att engelskan blev klar kände jag mig på bättre humör och vi begav oss därför till stan. Vi hade först planerat att endast gå till H&M, men vi hamnade på andra ställen också. Det var dock där vi började då jag ville köpa någonting för presentkortet jag fick i födelsedagspresent.

Innan vi klev in i butiken tog jag förgivet att jag skulle få max 2st plagg, men jag lyckades få med mig 3st hem och hade jag haft 24:- på kortet hade jag fått med mig en kjol utöver de plagg som jag köpte. Den kostade endast 49,50:- (artikelnummer 97-3650
), så jag funderar på om jag inte ska svänga in och köpa den någon dag. Jag får helt enkelt föra över pengar på kortet eller vänta med att köpa den tills senare. Jag kanske inte behöver en kjol såhär års.

Efter att ha strosat runt på H&M i kanske 1 h betalade jag och vi gick sedan vidare till McDonalds då Dennis var hungrig. Det slutade med att vi tog oss några cheeseburgare (jag tog 2st) och delade på en läsk. Sedan bar det av till Carlings samt Kjell & Company. Dennis hittade dock ingenting han ville ha, så vi gick till Hemköp för att köpa kattmat och efter det gick vi hem.

När vi kom hem provade jag kläderna samt att jag fick hjälp med att ta kort på plaggen. Korten blev dock inte särskilt bra eftersom min kamera suger. Jag måste seriöst köpa en ny!

Efter att ha provat kläderna blev jag trött och bestämde mig för att vila på soffan. När jag vaknat tyckte Dennis att det var dags för mat och vi åt upp det som var kvar från igår. Alltså tacos idag igen. *mums*

Maten ligger nu i magen och jag roade mig med att klippa min lugg för en stund sedan. Jag tyckte att det såg ut som att den nästan var lika lång som håret, vilket såg förjävligt ut. Det resulterade i att jag bestämde mig för att klippa den och den slutar nu vid toppen av min nästipp. Jag är jättenöjd!



Hemmagym
Publicerat den

Under dagen har jag försiktigt tänkt på vad jag ska göra med mitt skadestånd och jag tror att jag har bestämt mig för att skapa ett hemma gym. Jag tycker nämligen att det är tråkigt att gå till vanlig gym och tror att det skulle kännas bättre för mig att kunna utföra min träning hemma. Nu är det visserligen dyrare att göra detta, men det ska kännas bra också och jag tror ändå att detta är det som är det bästa alternativet för mig.

För tillfället har jag en pilatesboll, ett hopprep, en yogamatta och ett par hantlar. Jag kommer att utöka med en Total Core

En Ab Cirle Pro

Och en Ab DOer Twist

Dessa maskiner tränar de områden som jag anser vara värst på min kropp: magen, kärlekshandtagen samt låren och rumpan. Jag har en bekant som har använt sig av Ab DOer Twist och enligt henne fungerar den. Man måste bara ta sig tid att använda den, så jag tänkte att jag skulle göra ett försök med alla dessa maskiner. Det kan vara värst det.



HM
Publicerat den

För inte så länge sedan klev Dennis och jag innanför dörren efter att ha varit en sväng på stan. Vi hamnade först på H&M då jag ville utnyttja mitt presentkort, vilket jag också gjorde. Det tog dock ett tag innan jag kunde bestämma mig för vad jag ville ha, men jag lyckades till slut.

Det första plagget jag roffade åt mig var en blus som Dennis tyckte var fin - en röd. Plagg nummer två blev en svart klänning i ungefär samma stuk och sist men inte minst en cardigan.

Kläderna är provade och min favorit är helt klart klänningen då jag fullkomligt älskar att visa benen av den anledningen att jag tycker att jag får snygga vader/smalben av att gå i högklackat. Jag känner mig även mer kvinnlig av att gå i klänning och kjol. Anser nämligen att jag ser ut som ett fläskberg i byxor.

Här kommer kläderna:


Klänning 50:-


Blus 75:-



Cardigan 149:-



Shakespeare in love
Publicerat den

Efter att ha kämpat som ett djur med min engelskauppgift, Shakespeare in love, är den äntligen klar! Eftersom jag inte klarade deadline (10/2) kunde jag inte lämna in den på webben, utan har istället mailat den till min lärare och jag hoppas att det är okej. Jag tror inte att jag är den enda som har legat efter med den, men nu är den iaf klar och jag är nöjd.

En uppgift mindre att tänka på.



Ring ring
Publicerat den

För Er som inte vet eller har märkt det så föddes jag med skomakartummar. Det har många gånger varit jobbigt då jag t.ex. haft svårt för att sms:a, hålla i tunna saker som synålar, använda dosor med sticks m.m.

Efter att ha kollat igenom gamla foton har jag insett att jag passar mycket bättre i ring (i läppen) och under morgonen försökte jag att byta ut staven, men eftersom kulan till ringen är så pass liten hade både Dennis och jag problem med att sätta i den. Vi började med att prova att sätta ihop ringen då jag inte hade den i munnen och Dennis lyckades, men vi misslyckades båda när det kom till att försöka sätta i den när jag väl hade den i munnen.

Dennis har föreslagit att jag ska ta med ringen till Magic Lines (piercing-/tatueringstudio här i Västerås), men jag har ingen lust att behöva gå till en studio varje gång jag känner för att byta från stav till ring utan jag vill klara av det själv. Det är dock för pillrigt, så jag antar att jag kommer att få träna måååååååånga gånger innan jag kommer att lyckas med det.

Det är vid såna här tillfällen som jag önskar att jag var som alla andra som har normala tummar. Nu säger jag inte att mina är onormala, men pga. deras storlek har jag svårt för att genomföra vissa grejer. Som det här! En så enkel sak som att sätta i en ring i läppen är en kamp för mig.



Besöka stan
Publicerat den

Denna morgon skiner solen vackert, så Dennis och jag kommer att ta oss en sväng ner till H&M. Jag tänkte nämligen använda presentkortet jag fick av hans föräldrar då jag känner att jag vill ha en gardigan. Det ligger endast en långärmad tröja i min garderob, så det behövs fyllas på med fler.

Vi måste även köpa kattmat då den snart är slut, så det kommer att bli en visit till Hemköp också. Det kan hända att vi ramlar in på fler butiker om Dennis känner för det. Oftast när vi är nere på stan vill han t.ex. gå in på GAME, så vi kommer säkert att hamna där en snabbis.

Vad som kommer att hända utöver det kan jag inte svara på eftersom klockan bara är 09, utan vi får vänta och se. Förmodligen kommer jag att diska samt att arbeta med min engelska. Jag är inne på slutet nu, så den är snart klar. Sista inlämningsdagen har dock gått ut, men vi brukar få göra så att vi istället får maila vår uppgift till läraren. Detta är den första uppgiften som jag inte lämnat in i tid och vi är dessutom ute på praktik, så jag tror inte att det är superbråttom. Jag ska dock försöka bli klar med den nu i helgen.



Nya skor
Publicerat den


För någon vecka sedan gick mina skor sönder vilket har resulterat i att mina fötter har varit blöta så gott som varje dag sedan dess. Det har gått så långt att jag igår fick gå med plastpåsar på fötterna för att hålla dem torra. Det är nämligen så att limmet har lossnat på den vänstra skon (limmade ihop det med Karlssons Klister, men det släppte lika snabbt) medan det är ett hål på 1 dm på den vänstra hälen. Man kan se mina strumpor om man kikar in i hålet.

Mamma har nu erbjudit sig att köpa ett par nya skor till mig och efter att ha sett mig omkring har jag bestämt mig för dessa (bild ovan). Min erfarenhet av mockaskor är att det är det slitstarkaste materialet (förutom gummistövlar?), men att det inte är särskilt vattentätt om man utsätter sig för att gå i vattenpölar samt slask.

Våren-04 köpte jag ett par svarta mockaskor med klackar som jag skulle ha på mig på skolavslutningen (7:an). Paret äger jag än idag och den enda skråman som finns på de är att ca 1 cm av tyget på tån har lossnat, annars är de i perfekt skick. Jag har t.ex. bara behövt klacka om de två gånger under de 6 ½ år som jag har haft de. Jag anser därför att mockaskor är bäst och därför väljer jag dessa. Får hoppas att klackarna inte har ihjäl mig nu när det är så mycket snö bara. Det ska nog gå bra. Jag har gått i klackar under vintern tidigare.

Tack, mamma.





Ljuva fredag
Publicerat den

Efter att ha lämnat bloggen så gott som tom igår tänkte jag att jag skulle försöka vara mer flitig att blogga under dagen och helgen även om det är vardagarna som är mest händelserika för min del.

Anledningen till att det inte blev några inlägg igår beror på att dagen nästan var en kopia av onsdagen: Det var boxning som stod på menyn under förmiddagen, men dagarna skilde sig åt då jag under gårdagen inte hade någon som höll koll på mig under passet utan jag fick ensam hålla i mina grupper vilket gick väldigt bra. Både jag och eleverna hade väldigt roligt. T.o.m åk.7 frågade under förmiddagen idag varför de var tvungna att dansa. De ville ju boxas!

Under eftermiddagen åkte jag, Jasmina och Linda till Liz balettskola för att hämta nycklar till lokalen då skolan ska ha sina lektioner där nästa vecka. Det är nämligen dans som står på schemat och eftersom det inte fungerar att dansa i friidrottshallen har de fått turen att hyra/låna en lokal.

Efter visiten kunde vi inte annat än att skratta då ägaren varit otrevlig när vi kom dit. Hon trodde nämligen att vi var elever och när Jasmina förklarade att hon var lärare sade ägaren att vi såg ut som 14 år, men att vi skulle ta det som en komplimang. Hur ska man ta det som en komplimang? Vi är vuxna kvinnor som tydligen ser ut som små tjejer som precis kommit in i tonåren. Är det bra? xD

Som jag förstod det så är ägaren väldigt rädd om sin lokal samt utrustningen som finns i den. Hon visade t.ex. hur man skulle göra med stereon och efter ett tag började hon att förklara för Jasmina hur hon skulle hålla i sina danslektioner! Hon påstod även att det skulle kosta 20 000:- att byta ut låset om nyckeln tappades bort. What!? Ett sketet lås kan inte kosta så mycket.

Efter att ha hämtat nycklarna fick vi åka hem för dagen, men jag valde att möta Dennis vid Hemköp då vi skulle köpa bl.a. plackers (som de inte hade. Det fick bli tandtråd istället) samt läsk. Jag var även sugen på godis, men ville inte fråga då jag tyckte att han inte skulle behöva betala för det. Vi gick därför till Ica efter att ha varit hemma en stund och jag fick betala det för egna pengar *jippi*.

Denna dag, fredag, har varit helt okej. Morgonen började dock helt åt helvete då min cykel var full i snö. Jag försökte då att borsta bort det, men det var inte speciellt lätt då det hade frusit. Trots det försökte jag att cykla, men jag kom till korsningen Pettersbergsgatan/Drottninggatan insåg jag att det inte skulle gå pga. all snö vilket resulterade i att jag vände.

Efter att ha lämnat cykeln vid cykelstället gick jag mot busshållplatsen då jag visste att det snart skulle komma en buss. När jag gått halvvägs över vägen stannade den vid hållplatsen, men eftersom jag inte kunde koden till sms-biljetten (vuxen) hann jag inte med den, utan fick stå i 15 min och vänta på nästa. Detta resulterade i att jag kom 30 min för sent till praktiken. Jag var dock inte den enda som kom senare pga. snön, vilket kändes bra (missförstå mig rätt).

Vad har jag då fått göra under dagen? Jo, under förmiddagen skulle jag försöka att betygssätta ca 90st elever i dans, men det gick givetvis inte utan jag satte betyg/omdöme på de som jag tyckte var mindre bra samt de jag tyckte var väldigt bra. Resten skulle vi gå igenom i början på nästa vecka.

Under eftermiddagen hände det så gott som ingenting även om jag inte slutade förrän kl.16. Efter det tog jag sällskap med Jasmina till Östra ringvägen och strax efter att jag passerat övergångsstället kom bussen jag tänkt åka med. Jag hann med den och 10 min senare mötte jag Dennis vid Ica här hemma. Vi skulle nämligen köpa det sista till tacosen ikväll. Det är nämligen korterbjudande på tacotillbehör: ta 3 betala för 2, så vi fick kryddan gratis.

När vi handlat klart gick jag till posten då jag tydligen fått ett paket. Det var från Dennis mamma som skickat ett en födelsedagspresent till mig - ett presentkort på 300:- på H&M samt ett varsitt kramdjur till mig och Dennis. Ett gulligt kort slank med också. Tack.

För tillfället sitter jag i soffan och funderar på om jag ska diska klart det jag inte orkade ta hand om igår eller om vi ska börja med maten. Jag börjar bli hungrig då jag inte åt tillräckligt under dagen. Det serverades nämligen kycklinggryta och makaroner. MAKARONER!



No words
Publicerat den

Jag har ingenting att säga idag. Jag återkommer imorgon.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Lägenhetsvisning:
"tänk på att katterna kan bli mer rastlösa om du flyttar till mindre lägenhet......."


Om dagarna när vi är borta har de endast tillgång till ca 1/3 av lägenheten (ca 20 kvm) och det har fungerat väldigt bra. De gånger de har varit rastlösa har varit om nätterna - när de inte har fått sova med oss, vilket de har fått göra den senaste veckan.

Eftersom de är vana vid att ha ett begränsat område tror jag inte att 45 kvm skulle vara ett problem så länge vi håller de sysselsatta med hjälp av kattunneln samt att vi leker med de innan läggdags.

Det är klart att de kan bli rastlösa ändå, men jag tänker inte stå och betala 5000kr/mån i hyra för en lägenhet på 58 kvm bara för att katterna ska få ha så stor lekyta som möjligt. Vi får helt enkelt hjälpa och se till att de håller sig sysselsatta.



Lägenhetsvisning
Publicerat den


Under dagen hittade jag en lägenhet på Blocket som jag fann intressant. Det var en 1 r.o.k på 45 kvm för 4100kr/mån. Jag mailade därför till annonsören och frågade om den fortfarande är ledig och jag fick då till svar att vi är välkomna på visning onsdagen den 16/2 kl.19.

Det ska bli spännande att se hur den ser ut och om möjligheten finns att vi kan säga upp vår lägenhet hos Kvarnvreten omgående och flytta till denna istället slår jag till direkt. Nu är det dock inte säkert att vi får den bara för att vi ska på visning. Det kanske ska dit fler, det vet ju inte jag.

Jag håller dock tummarna för att vi är de första som ska kika på den och att den är fräschare än den vi har nu. Är den det ringer jag till Kvarnvreten direkt och frågar om vi kan säga upp denna omgående pga. flytt. Då måste vi försöka få flytthjälp också, men det borde inte vara några problem.



Ledarskap
Publicerat den

Dagen började i katastrof då två elever i 9:an skulle ha egen lektion. Det var egentligen tänkt att de skulle leda åk.6, men eftersom de igår hade nationella prov blev det framflyttat till idag istället och de fick därför ha sin egen årskurs.

Anledningen till att det gick så pass dåligt tänker jag inte ta upp, men det slutade med att min handledare fick bryta mitt i deras lektion för att sedan ta över och styra upp allting. Då det är två lektioner per dag var det tänkt att grabbarna skulle ha båda (vilket de inte visste), men det slutade med att vi tog kommando över den andra/sista.

Redan innan det första passet var slut gick Gustav (vikarie) och jag tillbaka till skolan för att hämta boxningshandskar och mitsar så att vi kunde ha ett pass i boxning. Under lektionen gjorde vi så att vi delade in eleverna (ca 40 pers.) i två grupper där Jasmina tog en grupp och jag tog en grupp. Gustav följde med mig, men det var jag som instruerade eleverna medan han fyllde på med information om jag glömt någonting.

Jasmina och jag hade liknande upplägg, men inte riktigt samma idé om utförande. Jag hade nämligen gjort så att jag skapat två grupper varav den ena fick ha mitsar samt den andra fick ha handskar. De som blivit tilldelade mitsar fick ställa sig i en ring medan de med handskar fick ställa sig i ringen.

Det gick sedan till så att boxarna skulle köra ett varv med raka slag för att sedan vid nästa varv köra diagonala slag osv. Vi körde fyra stycken olika slag samt ett varv med höga knän. Det var sedan dags för byte och vi körde om från början. När alla sedan var klara med det delade vi in alla i fyra grupper och de fick sedan ställa sig på led. Det var nämligen tänkt att de skulle köra en form av stafett där den första i leden skulle utföra 5st upphopp för att sedan springa fram till en person längre fram (med mitsar) och sedan slå 8st slag för att sedan springa tillbaka och byta med nästa.

Vi prickade in tiden riktigt bra, för när vi var klara med alla aktiviteter var det 5 min kvar av lektionen och Gustav fick då hålla i nedvarvningen och stretchningen.

Lektionen gick otroligt bra och det var väldigt roligt. Vi ska ha boxning imorgon igen och vi kör då efter samma koncept. Jag hoppas att det kommer att gå bra, för det var verkligen uppskattat av både oss lärare och elever.

Efter idrotten gick vi åt och för att sedan ha lektion med 7B. De fick en uppgift där de skulle diskutera vad självförtroende, självkänsla och självtillit är för någonting. Det var ingen som visste vad de två sistnämnda var för någonting, så jag fick nöjet att förklara det. De förstod sedan innebörden av det, vilket kändes bra. Då gick informationen fram.

När deras lektion var klar fortsatte jag med min uppgift och när klockan var 15:05 fick jag tillåtelse att åka hem då Jasmina ändå skulle ha möte. Jag cyklade därför hem så  fort jag kunde och jag har endast hunnit så långt.

Om en stund tänkte jag att Dennis och jag skulle äta någonting och sedan får vi se vad jag gör. Som det ser ut nu kommer jag att vila en stund innan jag fortsätter med alla uppgifter jag har.



Dag 30
Publicerat den

Mitt liv då och nu


Denna lista har gått ut på att Ni ska få större förståelse för vem jag är och vad jag har varit med om, så som avslutning på denna lista tänkte jag att jag skulle beskriva mitt liv i helhet.

Detta inlägg kommer att bli långt och om Ni inte har tålamod att läsa hela rekommenderar jag att Ni inte läser det alls.


Det första riktiga minnet jag har från barndomen är diskussionen angående giftermål som jag hade med mamma och farmor. De hade nämligen frågat vem jag skulle gifta mig med i vuxet tillstånd och eftersom jag endast hade en manlig vän vid den tidpunkten angav jag honom. Det var min barndomsvän Mattias som är 1 år yngre än mig. De frågade sedan vad jag skulle göra om han inte ville och mitt svar blev:"Då drar jag dit honom". Jag var kanske 5 år när jag sade detta, så riktigt stor koll på innebörden av giftermål hade jag såklart inte.

Vad som hände följande år minns jag inte i dagsläge, utan jag tänkte att jag istället skulle berätta för Er hur jag hade det under skoltiden: min första skola hette Stegelbacken och var en skola där elever från lekis till åk.6 gick. Den finns kvar än idag och ligger mellan biblioteket och Shell i Smedjebacken. Man kan se den från punkten där kanoterna paddlas under Drakbåtsfestivalen.

Första dagen i lekis hade jag under en lång tid sett fram emot och till en början trivdes jag ganska bra, men med tiden övergick det till att jag emellanåt gruvade mig för att gå dit. Anledningen till det var att det en dag började en ny kille vid namn Marcus i klassen. Jag reflekterade inte särskilt mycket över det tills det kom till den punkten att han började ge sig på mig.

Min första riktiga kompis under denna tiden hette Joakim och när Marcus fick reda på detta började han att reta mig. Det var enligt honom inte normalt att två människor av olika kön var vänner. Med tiden övergick hans retande över till vad jag då ansåg vara personangrepp. Jag minns t.ex. att jag en vecka hade min favorittröja på mig två dagar i rad, vilket resulterade i att jag fick höra hur äcklig och fattig jag var. Han drog sedan sönder tröjan, kastade en plastlåda (som man förvarar leksaker i) rätt i ansiktet på mig samt drog mig i håret.

När jag började på lekis (som det hette på den tiden) trodde jag att det skulle vara roligt och att alla skulle vara snälla. Att det skulle vara en harmonisk miljö även om många av barnen kanske hade överskottsenergi. Jag hade dock fel. Vad jag inte visste då var att småbarn kan vara riktigt elaka.

Första tiden av skolan (d.v.s. lågstadiet) var relativt lugn då Marcus flyttat till Ludvika. Jag trodde då att jag skulle bli lämnat ifred, men så blev det givetvis inte. Istället för att elever på Stegelbacken retade mig började elever på Röda Bergaskolan att ge sig på mig. Jag hade nämligen varit kompis med en jämngammal tjej där vid namn Louella och tack vare att hennes kompis Hanna påstått att jag snackat skit om Louella blev vi osams. Det resulterade i att hon och några av hennes klasskamrater trackasserade samt hotade mig över telefonen och ibland hotade de mig även när jag vistades utomhus.

När jag gick i 6:an ryktades det om att hon skulle byta skola och börja i min parallellklass, klassrummet mitt emot. Det var då mobbningen tog fart på riktigt. Hon skickade vid ett flertal tillfällen hotfulla och nedlåtande pm till mig på Skunk, vilket resulterade i att vi fick prata med en lärare i mobbningsgruppen (separat). Det hjälpte inte ett dugg och ett tag kunde vi stå och skrika åt varandra på skolgården. Det var inte barntillåtna ord som kom ur munnen på oss, kan jag tala om. Man ska passa sig för att öppna käften mot mig.

Under låg- och mellanstadiet brukade jag umgås med relativt många i klassen, men när jag tänker efter såhär i efterhand kan jag inte klassa någon av de som vänner. Det beror bl.a. på att de utsatte mig för saker som jag klart och tydligt sagt nej till. Vänner utsätter en inte för dessa saker.

Det är klart att jag är glad över att jag hade någon att umgås med under skoltiden eftersom jag anser att det är extra viktigt att man har vänner under de första 10 åren, men vissa av dessa personer hade jag gärna sluppit.

När vi alla gått ut 6:an och skulle till att börja i 7:an splittraders så gott som alla i klassen och jag hamnade endast med en tjej som gått med oss sedan 2:an. Jag hade visserligen turen att vara bekant med de flesta ur min nya klass, så jag trodde och hoppades på att högstadiet skulle bli bättre. Jag blev dragen vid näsan även denna gång då mobbingen blev värre än någonsin. Det "roliga" var att det först och främst var mina klasskamrater som mobbade mig - bara killar. Det hände att de tafsade på mig, fällde krokben när jag skulle gå ner för trappen, tog till våld (som att nypas, hålla fast en och slåss).

Jag minns även att parallellklassen var jävlig mot mig, så gott som varje dag. Det var ökennamn, utfrysning samt att en gammal klasskamrat från förra skolan gjort "reklam" för mig då hon på väggen satt ett foto av mig, skrivit "vill du ha mig? Kom och ta mig!" följt av vårat hemnummer.

Jag hade det såhär under hela året. Det var alltid någon som spred rykten om mig och det var alltid någon som gav sig på mig. Nu hade jag oturen att det inte endast var de i min klass som mobbade mig, utan när jag för något år sedan tittade i den gamla skolkatalogen så kunde jag hitta flera stycken i VARJE KLASSHELA SKOLAN som vid upprepade tillfällen mobbat mig - bortsett från en 9:a som inte sagt ett ljud, vilket kan bero på att några av de kände mig sedan tidigare och visste att jag var trevlig.

I dagsläge vet jag inte varför de agerade som de gjorde och jag har flera gånger frågat mig själv om det är mitt eget fel att de behandlade mig på det viset eftersom det handlade om så pass många. Jag försöker dock att se det som att de såg mig som annorlunda, att de var avundsjuka eller att de var så korkade som trodde på allting som sades.

Med tiden blev det för mycket för mig och det slutade med att jag skolkade väldigt mycket samt att jag slutade att äta, vilket resulterade i att jag hade konstant huvudvärk varje dag under 7 veckor. Jag fick då äta järntabletter i två månader för att bli bättre.

Då detta blev för mycket för mig valde jag att till 8:an byta till en skola i Ludvika, Lorensberga. Det kändes skönt att få komma bort från alla hemska människor och bara starta om på nytt, men en del av mig fruktade givetvis att det skulle bli likadant där. På den nya skolan.

Det kändes pirrigt och nervöst att komma till en ny skola samt en ny klass - igen. Jag hade nästan ställt in mig på att bli utfryst, men jag hade turen att få tre vänner: Sara, Cecilia och Emma. Redan första dagen i skolan sade Sara och Cissie hej till mig och det värmde i hjärtat att veta att någon faktiskt såg mig.

Bara en månad efter att jag börjat på skolan träffade jag min första riktiga kärlek - Rasmus. Vi träffades via elevensval då vi båda valt idrott. Han gick då i 9:an och var alltså 1 år äldre än mig. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att vi hade träffats om vi valt olika ämnen. Vi pratade med varandra för första gången på min pappas födelsedag -04 i samband med att jag under idrottlektionen (vi spelade innebandy) fått en armbåge i ansiktet som resulterade i näsblod. Rasmus samt en kille i hans parallellklass kom fram till mig och frågade hur det gick.

Efter det började vi att prata och det var på den vägen det hela började. Vi började att prata på bl.a. Lunar samt msn och efter ett tag pratade vi om att träffas utanför skolan. Han följde med mig hem en dag efter sin prao (som det på den tiden kallades) eftersom vi båda skulle ha innebandyträning. Han hade bara någon vecka innan bytt till samma klubb som mig, så då passade det perfekt.

Innan träningen åkte vi hem till mig och vi pratade i timmar. Det var otroligt lätt att prata med honom och jag kände mig väldigt trygg. Framåt kvällningen var det dags att gå till Bergahallen och enligt Rasmus så kysste han mig då för första gången. Jag minns det dock inte.

Vi hann inte göra så mycket under den dagen pga. våra träningar, men jag minns att hans kusin dagen efter hört från honom att han skaffat flickvän. Det betydde alltså att vi blev tillsammans denna dag, 14/10-04.

Eftersom vi träffades genom att vi gick på samma skola träffades vi väldigt ofta - närmare bestämt varje dag under 8 månaders tid - tills det var dags för honom att börja på gymnasiet.

Sommaren-05 åkte vi på vår första semester tillsammans och den ägde rum i Hemavan med hans föräldrar. Hans pappa hade nämligen genom jobbet fått hyra en stuga där, så vi blev erbjudna att följa med vilket vi också gjorde. Resan var både bra och dålig, men i det stora hela var det skönt att få komma bort lite.

När skolan sedan drog igång var vi fortfarande tillsammans och vi träffades ungefär lika ofta som vi tidigare hade gjort. Tiden gick och vi hade helt plötsligt varit tillsammans i 1 år. Ett halvår senare gick jag ut 9:an och skulle flytta i samband med gymnasiet då programmet inte fanns på hemorten. Dagen då jag fick intagningsbeskedet minns jag som igår:

I juli-06 var jag på ett innebandyläger i Falun, Rookie Camp. Jag hade då ännu inte fått mitt intagningsbesked, men när mina föräldrar skulle hämta mig på avslutningsdagen hade de med sig ett brev till mig från intagningskansliet i Falun. Där stod det att jag hade blivit antagen till Innebandyprogrammet på Lugnetgymnasiet i Falun. Tårarna bara rann då jag var så otroligt lycklig. Jag hade egentligen ingen rätt att gå där, så lyckan var total.

Anledningen till att jag egentligen inte skulle få gå där beror på att VBU och innebandyprogrammet inte har något avtal. Det betyder alltså att de från Smedjebacken och Ludvika som söker till programmet nekas plats- om de inte har speciella skäl. Jag hade turen att ha det och underlaget för det var mobbningen. Kommunen godkände min ansökan och jag fick då alltså gå där.


Första dagen i skolan skjutsade pappa upp mig och hans satt i korridoren medan jag var i aulan samt hade information i klassrummet. Nu fick han inte vänta särskilt länge, men jag är fortfarande glad över att han tog mig dit. Jag var så otroligt nervös även om jag visste att det skulle gå bra. Att komma till en stad där ingen kände eller ens hört talas om mig var rena drömmen, trodde jag. Det blev dock samma sak här: utfrysning.

Två veckor efter att skolan börjat flyttade jag även hemifrån för första gången - till egen lägenhet. Det är någonting som jag helhjärtat kan rekommendera till Er som överväger att överge föräldrarna och starta ett eget liv. Det är befriande att få ta eget ansvar och endast behöva ta hänsyn till sig själv. Ha sina egna rutiner och vanor.


Jag trives väldigt bra på skolan och programmet, men hatade min klass. Jag minns t.ex. att de ignorerade mig när jag var i skolan, men att de frågade efter mig när jag inte var där. Vad är det för jävla sätt? Jag försökte därför att klara mig själv under detta år, men det blev till slut jobbigt vilket ledde till att jag var hemma en del.

Förutom stämningen i klassen så trivdes jag väldigt bra i Falun då jag varje dag i ett helt år fick träna. Det var rena drömmen. Efter ett tag fick jag även en förfrågan av min lärare om jag kunde vara med och träna med dem. Hon var nämligen elitseriespelare i Falun och de var på jakt efter en målvakt som kunde hoppa in när någon av deras inte kunde. Jag fick vid ett flertal tillfällen under året vara med och träna - det var super! Något av det roligaste jag gjort. De ville även att jag skulle vara med på uttagningsmatchen för det nya laget, men jag var då hemma hos mina föräldrar och hade inte hunnit upp i tid, så jag var tvungen att tacka nej.


Rasmus och jag hade det fortsatt bra trots att vi endast kunde träffas på helger och vi valde att förlova oss efter 1 år och 11 månader - på hans initiativ. Jag var överlycklig, men lyckan blev kort. Redan efter 4 månader som förlovade märkte jag att han betedde sig konstigt och det visade sig att han tyckte att vi växt ifrån varandra pga. att vi inte kunde ses lika ofta som tidigare (vi träffades varje helg). Vi pratade ut och jag förklarade för honom att om vi tagit oss såhär långt så kan vi klara allt. Han valde därför att stanna hos mig.

En månad senare, onsdagen den 14/3-07, åkte jag hem till mina föräldrar och tur var väl det. Rasmus och jag pratade nämligen på msn den kvällen och även då märkte jag att någonting var fel. Han pratade konstigt och ville inte riktigt vara rak på sak, men jag förstod direkt att han tänkte göra slut. Jag sade till honom:"Du gör fan inte slut med mig på msn!" så jag bad pappa om skjuts så att han kunde göra slut face to face.

Jag minns den dagen som igår. Aldrig har jag varit så ledsen samt gråtit så mycket som jag gjorde då. T.o.m hans mamma var förkrossad. Hon frågade mig:"Hur ska vi klara oss igenom det här?" och kramade om mig. Jag vet att hans föräldrar tyckte bra om mig, vilket jag också gjorde. Jag kunde dock inte tvinga Rasmus att vara tillsammans med mig om han inte ville det.

När vi pratade ut den kvällen sade han att han - tack vare att jag flyttat och för att vi inte kunde ses lika ofta som tidigare - blivit kär i en tjej i sin klass. Jag fick i efterhand veta att hon inte ville ha honom, så han blev dragen vid näsan. Nu vet jag dock inte om detta var hela sanningen till varför han ville göra slut, men ska jag vara helt ärlig så vill jag inte veta anledningen heller.

Mitt förhållande med Rasmus varade i 2 år och 5 månader varav vi var förlovade i 6 månader. Än idag tycker jag att vi hade det väldigt bra och jag hyser ingen agg mot honom trots att han av någon anledning hatar mig. Jag antar att hans nuvarande fästmö lurat i honom någonting. Det är livets gång, helt enkelt. Ingenting vi kan göra åt saken.

Efter uppbrottet återfick jag kontakten med R, som jag lärde känna genom ett ex sommaren -04 (killen innan Rasmus). Vi utvecklade endast en vänrelation delvis pga. att han då hade flickvän samt som även jag var upptagen.

Anledningen till att R och jag fick så bra kontakt efter så många år (3 år) berodde till stor del på att jag kände att jag behövde prata med någon. Det tog nämligen hårt på mig när Rasmus lämnade mig och jag hade svårt att smälta det vilket resulterade i att R fick bli min kastvägg. Bara en vecka senare bestämde vi oss för att träffas och inledde därefter ett förhållande. Jag visste innerst inne att jag hade ett förhållande med honom enbart för att komma över Rasmus, men jag erkände det inte för mig själv utan inbillade mig att jag hade äkta känslor för honom.

När skolåret började närma sig sitt slut bestämde jag mig för att söka till ett annat program. Delvis för att mina knän inte orkade med regelbunden träning (jag tränade 6-10ggr/vecka), men också för att kunna flytta ihop med R så att jag kunde hålla koll på honom. Av någon anledning litade jag inte riktigt på honom och ville därför ha uppsikt över vad han gjorde.

Efter att ha varit tillsammans i 3 månader flyttade vi ihop och till en början var allting bra, men vid sensommaren (strax efter att jag börjat på en designskola i Stockholm) märkte jag att han betedde sig konstigt. Han misskötte t.ex. vår hund då han kastade in henne i väggen när hon gjorde någonting han inte tillät. Som t.ex. att tugga på hans skor eller göra sina behov inne (hon var inte rumsren). Han gjorde dock ingenting för att visa henne vad man fick göra samt inte fick göra och han försökte inte heller att få henne rumsren, utan det var mitt ansvar. Jag som inte hade någon hundvana sedan tidigare. Han hade det dock.

Bara någon vecka efter att ha köpt Ronja fick jag besked om att jag kommit in på en designskolan i Stockholm. Jag valde att tacka ja med tanke på att jag faktiskt kommit in. Det kändes inte relevant att tacka nej nu när jag hade chansen att få gå någonting som förhoppningsvis var roligt.

Strax efter att jag börjat skolan upptäckte vi att det inte fungerade att ha en valp i lägenheten och vi valde därför att sälja henne. Jag ansåg att hon skulle få det bättre hos någon som hade tid för henne, eftersom vi inte längre var hemma om dagarna. Vi sålde henne till en barnfamilj som hade tidigare erfarenheter av hennes ras (alaskan husky/bordercollie) och bara efter några dagar ringde frun i huset och berättade att de dagen efter de köpt henne fått åka in till djursjukhuset då hon blivit dålig. Det visade sig då att hon hade mask, parasiter samt inre blödningar.

Jag hade avmaskat henne tre gånger på två månader och trodde att det skulle fungera, vilket det uppenbarligen inte gjorde. Hur hon kunde ha parasiter och inre blödningar kan jag dock inte svara på, men jag har en aning om att det kan ha berott på R's vanvård.

Efter att ha sålt Ronja och istället köpt katter (då jag absolut ville ha husdjur) kändes det som att hans humör mot djur hade blivit bättre och det hade det, men istället blev han aggressiv mot mig och det slutade illa. För Er som inte hängt med mig särskilt länge kan jag avslöja att jag blev misshandlad av honom. Det handlade inte om en eller två gånger, utan om flera gånger i veckan under 1 års tid. Många gånger skyllde han sitt agerande på mig och med tiden trodde jag på honom, vilket var anledningen till att jag kände att jag inte kunde ta mig därifrån.

Mitt uppe i skiten flyttade vi tillbaka till Smedjebacken och i samma veva blev jag gravid. Till en början var vi båda väldigt glada, men efter ett tag började jag tveka om det verkligen var rätt att sätta ett barn till världen under dessa omständigheter. I 10 veckor övervägde jag om jag skulle behålla det lilla knytet eller göra abort och det slutade med att jag lät barnet somna in trots att mitt hjärta sade åt mig att behålla. Jag kände dock att jag var tvungen att gå på förstånd.

Aborten minns jag som om det var igår och då är det 2 ½ år sedan jag genomgick den. Pga. att jag gått så pass långt i graviditeten var jag tvungen att föda ut barnet/fostret och jag har fått mycket skit för det. Jag såg dock inga andra alternativ än att låta det somna in. Att behålla barnet hade inte fungerat då jag fruktade för att R skulle utsätta h*n för det han utsatte mig för. Jag är övertygad om att varken jag eller barnet hade levt idag om jag valt att behålla. Jag kände därför att jag ville ta saken i egna händer innan han gjorde det.

För att graviditeten skulle bli mer verklig för mig valde jag att ge barnet ett namn - Kim. Ni kan läsa om henne under kategorin med samma namn.

Bara någon månad efter aborten valde jag att lämna R och strax efter det träffade jag en kille i Umeå, vid namn Billy. Vi träffades genom Mötesplatsen och innan vi träffades irl pirrade det i magen och det kändes som att livet var inne på rätt spår igen. Vi bestämde oss för att träffas i slutet av oktober-08. På tåget samt bussen upp (tog 9 ½ h) var jag otroligt nervös och det höll i sig även när jag kom fram. Jag var väldigt avvaktande samt försiktig då jag inte visste vad jag hade att vänta med tanke på att vi inte kände varandra sedan tidigare samt att jag blivit varnad för honom.

Den första visiten varade i 9 dagar (om jag inte minns fel) och när vi varit tillsammans i en vecka fick han för sig att gå till sin bästa vän, Elin, som bodde gatan bredvid. De var enligt honom bästa vänner, men jag visste även att de tidigare haft ett intimt förhållande vilket gjorde att jag var 100% övertygad om att han gick dit för att sätta på henne - inte för att prata.

Efter att vi varit tillsammans i 2 månader (julafton) kröp det fram att det också var så. Det var dock inte han själv som kom ut med det, utan det var hon - och två andra tjejer. Några dagar senare erkände han det hela på ett community (apberget), men raderade sedan inlägget när alla kastade skit på honom för vad han hade gjort.

Tack vare Rasmus svek, misshandeln och detta försvann min tillit till män och när jag sedan träffade Björn var jag osäker över vad jag själv ville och det resulterade i att vi fick en tuff start. Bl.a. för att jag inte var tillräckligt attraherad av honom samt att jag tyckte att han var för barnslig, men trots det övertalade han mig att kasta mina p-piller redan innan vi blivit tillsammans.

I dagsläge förstår jag inte hur jag kunde vara så korkad och den enda förklaring jag har för mitt agerande är att jag fortfarande saknade Kim, vilket han drog nytta av.

Vid den här tidpunkten bodde jag hos mina föräldrar i Smedjebacken, vilket betyder att R bara bodde 5 min ifrån. Detta gjorde att jag kände mig otrygg och det slutade med att jag flyttade in hos Björn och hans familj i Nybro, Kalmar län.

Efter att ha bott där i ett par veckor fick vi en lägenhet mitt i centrum. Vi hade egentligen inte råd med den, så vi gick till soc. för att ansöka om bidrag. Jag förklarade varför jag hade flyttat: att jag inte kunde flytta tillbaka pga. att jag då hade kunnat riskera mitt eget liv samt att jag nu inte hade någon inkomst.

En utredning gjordes, men vi fick snabbt ett avslag då soc. tyckte att jag skulle flytta tillbaka till mina föräldrar eller kontakta myndigheten i Smedjebacken istället. Vad de inte förstod var att det inte var bra för mig att bo där. Att jag var tvungen att komma bort. Vi hade dock turen att Björn kom in på en utbildning som han sedan tog studielån för och det var så vi försörjde oss.

Under tiden som jag bodde i Nybro hade jag inget arbete, men hade en provanställning på Tre Media Öst AB som telefonförsäljare av rakhyvlar. Det fungerade dock inte för mig bl.a. för att mitt psyke inte klarade av att dagligen få höra att jag var dum i huvudet, att jag kunde dra åt helvete osv. samt att mina knän inte klarade av att sitta stilla så pass mycket som man var tvungen att göra.

Efter att ha varit sambos i 6 månader åkte jag till Dalarna för att gå på en arbetsintervju i Falun (McDonalds), men bara några minuter efter att mamma och jag satt oss i bilen ångrade jag mig. Jag kände nämligen att jag inte ville svika honom genom att flytta, så jag valde därför att åka tillbaka till Nybro.

Björn och jag hade bestämt att jag inte skulle komma hem förrän den 20:e, men jag valde att åka hem dagen innan då jag kände att jag var tvungen. Han visste ingenting, utan jag hade bara satt mig på tåget och åkt. När jag var framme efter några timmars tågresa ringde jag till Björns mamma för att meddela om att jag var hemma samt att jag hade tänkt överraska honom. Jag var även klar och tydlig med att hon inte fick berätta detta för honom.

När han hade gått till innebandyträningen smet jag in i lägenheten och gjorde i ordning den. Jag hade dukat upp med tårta, dyr choklad, rosor, tända ljus, vår låt m.m. för att be om ursäkt för att jag inte gått på anställningsintervjun.

När han sedan kom hem efter träningen var han förbannad och smällde igen dörren. Det visade sig att hans mamma hade berättat för honom att jag kommit hem. Till en början pratade han inte ens med mig, utan gick raka vägen in i sovrummet för att hänga av sig sina innebandysaker. Vi satte oss sedan i soffan för att prata och det framkom då att han inte tyckte att det fungerade längre.

Vi hade ett långt samtal om detta och han påstod att han ville få lite svängrum då han var tvungen att lära sig att älska sig själv innan han kunde älska någon annan. Eftersom jag inte hade några pengar fick jag stanna kvar i lägenheten ett par dagar och sedan ordnade mamma så att jag kunde komma hem till dem.

Väl hemma kröp det sedan fram att han dagen innan han gjorde slut med mig inlett ett förhållande med en annan. De hade dock inte träffats IRL än, så man kanske inte kan se det som otrohet. Jag tyckte dock att det var dåligt gjort. Kunde han inte ha sagt det direkt istället för att ljuga mig rätt upp i ansiktet? Jag har blivit dumpad tidigare. Vad var problemet?

Innan jag flyttade tillbaka till Smedjebacken erbjöd sig Björn att hjälpa mig ekonomiskt då han påstod sig ha dåligt samvete för att ha slängt ut mig ur lägenheten, men istället för att hjälpa mig kom han och bad om att jag skulle hjälpa honom! Han krävde t.ex. att jag skulle betala hans elräkningar och det slutade med att mamma fick göra det (2st). Sedan försökte han få mig att betala hans telefonräkning på 2200:-, men jag vägrade eftersom jag endast hade ringt för ca 30:-. Varför skulle JAG betala för att HAN ringt mobilsamtal till sin nya flickvän?

Efter detta var det relativt lugnt, men när jag sedan träffade en kille i Falun (killen innan Dennis) ringde Björn till mig och sade att han inte tyckte att jag skulle träffa Niklas. Han ansåg att det var bättre att jag var för mig själv ett tag, men det roliga var att han egentligen var svartsjuk. Han hade nämligen under en innebandycup skickat puttenuttiga sms till mig. Vid den tidpunkten hade flickvännen flyttat in i vår gamla lägenhet med honom, så när han sms:ade med mig satt hon där helt ensam och ovetandes.

Jag förklarade för honom att han var tvungen att berätta för henne vad han sagt till mig, men han sade att hon inte behövde veta. Han skulle radera alla sms. Det var alltså samma visa nu som mot mig och jag förklarade att jag tyckte att det var dåligt gjort av honom. Sedan ville jag inte prata med honom längre och jag tror inte att vi hade någon kontakt efter det heller.

Det slutade iaf med att jag träffade Niklas vid två tillfällen, men det kröp sedan fram att han bara ville få mig i säng. Vi fick kontakt via Bilddagboken tack vare att han sett en av bilderna Håkan tagit på mig, så jag antar att han ville ha någonting att skryta med.

Eftersom jag verkligen tyckte om honom kändes det tungt och jag vände mig till Dennis för att prata ut och det var tack vare detta som vi började komma närmare varandra. Det här med Dennis tycker jag inte att jag behöver ta upp en gång till eftersom jag redan har gjort det 2ggr här i bloggen, så jag lämnar det.

Som Ni säkert redan har förstått har jag under mina 21 år varit med om mycket. Mitt liv har varit en enda stor röra och det har alltid varit något skit på gång, men av någon anledning har jag lyckats ta mig igenom alla hinder. När jag tänker efter måste jag i grund och botten vara en stark person trots att jag ofta känner mig svag och lättpåverkad. Jag får ofta höra att jag är en inspirationskälla, men ska jag vara ärlig kan jag inte förstå de som säger det. Jag har klarat mig igenom allt detta just för att jag har varit tvungen. För att vi själva kan påverka framtiden.

För att summera det kort har jag under mina 21 år blivit mobbad i 8 år, misshandlad, förlorat mitt barn (det är så jag ser det), blivit bedragen, utvecklat social fobi samt paranoia, gått till psykolog, gjort en polisanmälan samt varit på rättegång. Det skulle inte förvåna mig om jag har glömt någonting, men vad jag försöker att säga är att jag under mitt 21-åriga liv varit med om mycket och det är ganska fascinerande när jag tänker efter. Inte att jag har så många livserfarenheter, utan att jag faktiskt tagit mig styrkan samt varit envis. Sagt åt mig själv att: jag klarar det här, vilket jag också har gjort. Jag har även fått stöd av familjen och det kan vara en bidragande orsak till att jag haft denna inre kraft. Denna glöd att förändra mitt liv.

Under större delen av livet har jag mått dåligt och det var inte förrän runt min 20-årsdag som jag började att må bra. Verkligen må bra. Det kändes som att det var då det riktiga livet började. Som om det jag varit med om innan bara var uppvärmning, eller hur jag ska förklara.

I dagsläge mår jag mycket bättre även om jag såklart kan vara deppig ibland. Jag känner dock att jag inte har någonting att oroa mig för längre eftersom jag har tagit tag i mitt liv. Min framtid. Jag får äntligen gå klart gymnasiet, jag har eget boende, kan försörja mig själv samt har en sambo som behandlar mig som jag vil bli behandlad. Baserat på där vi är idag så kan det inte bli särskilt mycket bättre, utan det är nu jag lever.

Det ska bli spännande att se vad de kommande åren har att bjuda på.

Här hade Ni alltså mitt liv i helhet och då försökte jag ändå att hålla det kort!




Här går det undan
Publicerat den

Tack vare en god natts sömn har jag under dagen haft ett förvånansvärt bra humör, vilket resulterade i att det kändes som att dagen flög iväg. Det sägs ju att det går fort när man har roligt och för det mesta så stämmer det.

Under morgonen befann jag mig i friidrottshallen med åk.6 och det var boxersize som stod på schemat. Förutom alla skador gick det relativt bra och de flesta verkade ha roligt. Även jag hade det då jag fick gå runt och hjälpa eleverna om de gjorde någonting fel eller om jag ansåg att de kunde förbättra någonting. Jag blev även tillfrågad om tips på hur man slår ett bra uppercut-slag.

Dagens största insats från min sida måste ändå ha varit när jag hjälpte en kille till omklädningsrummet under den sista lektionen (det är 2st/dag). Han hade under uppvärmningen blivit sparkad så hårt på sidan av knäskålen att han hade problem att gå och behövde därför hjälp med att ta sig till sin telefon för att kunna ringa till sin mamma. Det kändes bra att kunna bidra med någonting och jag hoppas att det var uppskattat både av eleverna, men också av mina "kollegor".

När vi var klara i friidrottshallen gick vi tillbaka till skolan för att äta. Efter att vi ätit klart gick vi upp till min handledares klass och lektionen började med att de fick svara på en enkät som jag själv satt ihop. Förra veckans uppgift handlade nämligen om den fysiska samt psykiska arbetsmiljön och för att få en klar bild om vad skolans elever samt anställda själva tycker om detta ansåg jag att en enkät vore bäst för att kunna sammanställa det som är kvar.

Efter att klassen svarat på frågorna gick jag till personalrummet för att sammanställa svaren och det tog så gott som hela eftermiddagen att göra det, men det var så pass roligt att det inte gjorde någonting. Tiden gick snabbt och jag hann precis bli klar innan det var dags att gå hem.

Jasmina (min handledare) och jag tog sällskap till stan då hon skulle till en kiropraktor. Klockan var då ca 16:15 och när jag var framme vid byggnaden där Dennis och jag går i skola svängde jag av för att möta honom. Vi hade bara några minuter tidigare bestämt att vi skulle ta sällskap hem, så jag åkte dit för att vänta på honom.

Strax efter att vi klivit innanför dörren var det dags för att äta och det blev julskinka och rödbetssallad. Vi orkade inte gå till Ica och köpa potatis, så detta fick duga. Det har inte hänt särskilt mycket efter det. För tillfället funderar jag på om jag inte ska lägga mig ner på soffan och vila ögonen en stund för att sedan fortsätta med engelskan.



Dag 29
Publicerat den


Meningen bakom mitt bloggnamn


Under så gott som hela min uppväxt har jag blivit kallad för Hedblom istället för Louise, så för att vänner och bekanta lätt ska hitta till min blogg valde jag att namnge den efter mitt efternamn eftersom det är lätt att komma ihåg. Enkelt, va?



Hela natten lång
Publicerat den

Efter att ha varit uppe i 20 min och redan hunnit med att både klä på mig, tvätta håret och äta frukost (julskinka) är det snart dags för mig att blåsa håret oc sminka mig för att sedan cykla iväg till praktiken i den härliga snön *ironi*.

Natten till idag har varit en av de bästa nätterna på länge då jag fick sova relativt bra. Jag tror att det berodde till stor del på att jag bytte nattlinne. Om nätterna brukar jag nämligen sova i det gråa nattlinnet jag köpte på mellandagsrean, men det är så komplicerat att sova i det då den har inbyggda kupor utan byglar. När jag sover brukar kuporna nämligen hamna ur kurs (eller hur man ska förklara), så jag får ligga halva nätterna och korrigera dem.

Inatt bytte jag ut mitt nattlinne mot ett träningslinne som jag brukade sova med innan jag köpte det gråa. Det visade sig att jag gjorde rätt val då jag kände att jag kunde vrida och vända på mig hur mycket jag ville utan att behöva sätta någonting på plats.

Nu behöver det såklart inte enbart bero på att jag bytte nattlinne, utan det kan också bero på att jag låg närmare Dennis eller att jag åt ordentligt några timmar innan läggdags.

Gud, vad jag pratar mycket om sömn här i bloggen. Det har dock blivit så då det är det enda problemet nu utöver att jag känner mig stressad med mina uppgifter. Jag kommer att sitta uppe med den idag om jag så ska behöva vara uppe hela natten. Jag måste seriöst bli klar någon gång.

Nu tackar jag för mig och avslutar detta inlägg då jag måste blåsa håret samt sminka mig så att jag inte behöver stressa iväg sen.



Natti natt
Publicerat den

Efter en relativt händelselös dag är det snart dags att gå och lägga sig då jag börjar bli trött. Eftersom jag brukar bli pigg efter att ha bortat tänderna samt tvättat bort sminket tänkte jag passa på att göra det nu så att jag hinner bli trött innan det är dags att lägga sig till ro. Vi får hoppas att jag får sova med tanke på att jag under dagen slumrade till under 2 h.

Det finns inte så mycket att säga om dagen mer än att jag försökt att arbeta på engelskan, men misslyckades totalt då jag inte har någon som helst fantasi. Jag har dock lovat mig själv att uppgiften ska vara klar innan kl.23:59 den 10/2 om jag så ska behöva sitta uppe hela nätterna. Samma gäller resten av de uppgifter jag har kvar.



Julmat
Publicerat den


För bara några minuter sedan klev vi innanför dörren efter att ha tagit en trip till Ica för att köpa bl.a. någonting att dricka, sminkborttagningsmedel och deodorant. Vi köpte även med oss andra nödvändigheter som t.ex. grönsaker.

Dennis och jag tar det för tillfället lugnt i väntan på att ugnen ska värmas upp ordentligt. Vi ska nämligen äta julmat idag och det innebär alltså att vi håller på att göra i ordning skinkan.

I julas tog mina föräldrar med sig en skinka på 2,5 kg, men vad de inte visste var att vi redan hade en vilket resulterade i att vi fick en till övers och det är den vi ska äta nu. Vi ser ingen vits med att låta den ligga i frysen till julen-11, så vi ska mumsa på den de närmsta dagarna.

För Er som inte vet är julmat något av det godaste jag vet, så de närmsta dagarna kommer min mage att må bra och förhoppningsvis kommer jag även att sova bättre. Jag tror nämligen att jag kommit på varför jag har drabbats av sömnbrist: jag äter för lite! Innan jul åt jag ca 3-5 ggr/dag medan jag i dagsläge äter ca 1-2 ggr/dag. Varför det har blivit så vet jag inte, utan jag kan ha perioder då jag äter som en gris och perioder där jag knappt äter någonting.

Nu kan givetvis sömnbristen bero på att jag inte är lika aktiv som jag var tidigare, att jag tänker för mycket, det är för varmt eller att katterna härjar. Det kan alltså bero på mycket, men jag tror att detta är den största anledningen (bortsett från aktivitet/inaktivitet) till att jag sover som jag gör.

Under dagen ramlade naturläkemedlet som mamma köpt åt mig ner i brevlådan och jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska börja ta det redan nu eller om jag ska vänta. Det har nämligen känts som att det gått framåt för varje natt, så jag tänkte avvakta någon dag till och se hur det utvecklas. Blir det sämre får jag börja med dem trots att jag inte tror på mediciner i grund och botten.

Nej, nog om det. Nu nalkas det julmat!



Dag 28
Publicerat den

Varför jag började blogga


Min blogg har funnit i över 2 år och nu minns jag inte den exakta anledningen till varför den startades, men ett svagt minne säger mig att jag började att blogga då jag kände att jag inte kunde öppna mig ordentligt i mina dagböcker.

När jag ser tillbaka på vad jag har skrivit har jag så gott som endast skrivit om min kärlek till mina pojkvänner (Rasmus och R), en liten del av turbulensen med R och ingenting mer. Jag vet inte varför resten av mina tankar och känslor inte fastnade på papper, men det slutade iaf med att jag skapade denna och det har flytit på sedan dess.



Skolarbete
Publicerat den

Efter en kort skoldag är jag nu hemma och ska strax fortsätta med min engelskauppgift. Dum  som jag är arbetade ingenting på den igår, så jag får försöka att ta igen det under dagen. Dennis kommer inte hem förrän runt kl.17, så jag tänkte att jag skulle försöka arbeta på den tills dess. Göra lite nytta.

Under dagen lär det inte hända speciellt mycket. Vi har ingenting planerat, så det kommer troligen sluta med att vi båda pysslar med skolarbeten. Jag med engelskan och han med sin matte.

Jag har inte så mycket mer att bjuda på i detta inlägg då dagen fortfarande är ung. Vi får se vad dagen har att bjuda på.



Ny vecka
Publicerat den

Det blev en senare uppstigning idag än vanligt vilket beror på att det idag är måndag och vi då vistas i skolan. Natten har varit bra och trots att jag sovit oroligt så var sömnen bättre natten till idag än natten till igår. Jag vågar dock inte hoppas på att det ska bli bättre för varje natt, utan försöker att ta det som det kommer.

Som jag skrev i tidigare inlägg planerade Dennis och jag att gå på bio igår kväll, vilket vi också gjorde. Det var skönt att få ta sig en promenad och göra någonting tillsammans för ovanlighetens skull. Annars brukar vi ha sån brist på idéer att vi sitter vid respektive dator och glor.

Vi gick hemifrån runt kl.19 och kom till stan ca 25 min senare. Då gick vi raka vägen till Hemköp för att köpa godis samt en varsin dricka. Efter att vi var klara där gick vi till SF då vi kände att det var lika bra att vara där några minuter innan insläpp.

Under tiden vi väntade på att få visa upp våra biljetter så att vi kunde gå in och sätta oss tittade vi på tv:n som visar kommande filmer. Jag upptäckte då att den nya Pirates of the caribean har premiär den 18/5. Dennis visste inte att det hade gjorts en fjärde, så han blev glatt överraskad och vill se den. Har man sett de första tre kan man lika gärna se den fjärde, så den kommer vi att gå på vid premiären.

Filmen som vi såg igår kväll var som väntat bra och det hördes många skratt i salongen. Nu ska jag inte säga för mycket, men med tanke slutet kan jag ana en fjärde film. Jag kan dock vara helt ute och cykla, så det är bara att avvakta och se om jag har rätt eller inte. Förmodligen inte.

Både Dennis och jag tyckte att filmen var bra, så jag kan rekommendera den till Er som älskar komedier och som ännu inte har sett den. Det är helt klart värt pengarna. Eller ja, nu gick jag ju gratis *blink blink*

Efter filmen gick vi raka vägen hem för att gå och sova. Klockan var nämligen 22:30 när vi klev innanför dörren och jag var tvungen att leka med katterna, borsta tänderna samt tvätta bort sminket. Det innebar att vi inte kom i säng förrän kl.23.

Sammanfattningsvis så var kvällen bra och jag tycker att vi får gå på bio snart igen. :)



Picture of me
Publicerat den


Det är nu en timme kvar innan det är dags att klä på sig och gå och jag är klar med allt som ska göras idag, förutom kattlådan. Den tar jag strax innan vi går, så vad jag ska pyssla med den tid som är kvar vet jag inte.

För tillfället sitter jag och funderar över om jag ska våga pierca mig eller inte. Är rädd för att det ska bli för mycket, så det kommer sluta med att jag har beslutsångest igen vilket jag verkar drabbas av rätt ofta nu för tiden. Vill inte göra någonting som jag sedan ångrar, även om en piercing är en rätt liten grej.

Bara för att jag har tråkigt bjuder jag på en bild från tidigare idag. Som Ni ser är håret samt sminket fixat, så jag är redo för kvällen. Bio!



Recept engelska mörkakor
Publicerat den

Kakorna är nu klara samt smakade. De kanske inte ser speciellt goda ut, men de smakar precis som hallongrottar - fast utan sylten. Dennis tyckte att det var gott, så jag kommer att baka detta fler gånger. Nästa gång kommer jag dock att ha sylt på dessa så att det blir exakt som hallongrottor, men med en annan form.





Ingredienser

4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
175 gr margarin eller smör

* Lägg mjölet i en hög på bakbordet tillsammans med socker och vaniljsocker.
* Hacka matfettet i mjölblandningen.
* Arbeta ihop degen. Låt den vila kallt en stund.

* Dela degen i 2 delar.
* Havla ut dem och skär 2 runda kakor, ca 20cm i diameter.
* Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper
* Grädda mitt i ugnen ca 5 min, 200 grader.

* Ta ut plåten och skär de halvgräddade kakorna i trekantiga bitar
* Sätt in plåten och grädda ytterligare 5 min
* Låt kakorna svalna på plåten.


Själv hade jag så bråttom när jag gick igenom receptet att jag inte uppfattade att man skulle ställa in kakorna i ugnen igen efter att de blivit skurna. De blev dock bra trots det och jag har nu lärt mig att inte ha lika bråttom nästa gång samt ta mig tid att verkligen läsa igenom vad det står så att man inte missar någonting.



Engelska mörkakor
Publicerat den

Det är ca 2 h kvar innan det är dags att börja dra sig mot stan för att gå på bio. För att fördriva tiden har jag bakat engelska mörkakor och funderar på om jag inte ska slänga in några muffins också, men är ännu osäker.

Degen till dessa kakor var svår att arbeta med då den blev torr, ramlade ihop och var svår att kavla ut, men det visste jag redan då det är samma deg som till hallongrottor. Jag gjorde dock mitt bästa och förhoppningsvis blev det bra. Det ska bli spännande att smaka när de har svalnat.



Meet the parents - little fockers
Publicerat den

Efter att varmt bad väntar jag nu på att håret ska torka så att jag kan göra mig i ordning. Vi har nämligen bestämt aktivitet för kvällen: vi ska gå på bio!

För en stund sedan gick jag in på SF's hemsida på skoj för att se vilka filmer som går just nu och jag upptäckte då att sista föreställningen av Meet the parents - little fockers går ikväll, så jag föreslog att vi skulle se den. Dennis samtyckte, så biljetterna är nu bokade och kl.20:15 sitter vi i salongen.

Promenaden som jag tidigare pratat om kommer vi att ta på vägen till och från bion (tar ca 45 min tur och retur). Vi måste dock ta oss en sväng till någon affär och köpa godis innan då jag tycker att det är så förbannat dyrt att köpa det där.

Vi får se vad vi hittar på tills det är dags att bege sig till stan, men nu ser jag fram emot kvällen då det var länge sedan vi hittade på någonting som inte involverat att sitta på arslet hemma i soffan. Jag tror och hoppas att filmen är bra. Har någon av Er sett den?



Baka, baka liten kaka
Publicerat den

Frukosten ligger i magen sedan en timme tillbaka och jag har precis vikt tvätten samt lagt/hängt in den i garderoben. Om en stund kommer Dennis och jag att ta ett bad och efter det tänkte jag att jag skulle baka.

Under morgonen har jag kikat i kokboken jag fick av min farmor i födelsedagspresent och det finns ett antal kakor som jag skulle kunna baka idag. Som det ser ut nu blir det antingen engelska mörkakor, schackrutor, brysselkex eller kokoskakor/kokostoppar (behöver då mer kokos). Det kan hända att jag slänger in en och annan muffins också. Som det ser ut nu blir det endast engelska mörkakor och muffins och sedan får vi se om jag fyller på med något mer.

Efter bakningen är det tänkt att Dennis och jag ska hitta på någonting. Eftersom det är så pass fint väder tycker jag att vi borde ta tillvara på det, så vi får se om vi går någonstans och isåfall vart. Annars kommer vi att sitta inne och spela en stund tills det är dags för Dennis att arbeta med matte. Då tänkte jag arbeta med min engelska.



Dag 27
Publicerat den

Den här månaden


Eftersom det endast har gått dryga veckan på denna månad är det svårt för mig att göra någon utvärdering på hur den har varit, så istället tänkte jag berätta vad som kommer att hända de kommande veckorna som är kvar.

Det som sker närmast i tid är alla hjärtans dag. Vi har ingenting planerat då, men om jag hade haft pengar hade jag slagit till stort och lagat någon god middag, köpt en present samt två buketter med rosor varav den ena hade strötts ut över lägenheten, hyrt en film samt att jag hade köpt någonting gott till den. Det hade även funnits andra planer med i det hela, men vad tänker jag inte avslöja.

Tio dagar efter alla hjärtans dag (d.v.s. den 24:e) har Dennis och jag varit tillsammans i 1 år. Det kommer att firas genom att vi först kommer att äta på en restaurang i stan som i valde ut redan i somras samt att vi kommer att gå på bio. Vi kommer att se Min låtsasfru med Adam Sandler. Det är den enda sevärda filmen som går då och det är som tur är en komedi - den enda genren som jag faktiskt gillar helhjärtat.

Dagarna efter vår 1-årsdag har vi båda sportlov och hur vi kommer att spendera veckan är inte klart ännu. Dennis funderar på om han inte ska åka till sina föräldrar, så vi får se vad jag kommer att hitta på. Även om vi fullkomlig hatar att vara ifrån varandra kan det vara nyttigt. Vi har t.ex. inte varit ifrån varandra på 6 ½ månad. Nu lider vi givetvis inte av det, men Ni kanske förstår hur jag tänker? Det kan vara skönt att få komma bort och göra någonting annat för ovanlighetens skull. Sedan kan det vara nyttigt att få sakna varandra lite ?



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.5: Anders Johansson - Marry me



Söndag morgon
Publicerat den

Det blev ännu en tidig helgdagsmorgon, men trots det så har jag under natten sovit bättre och jag tror att det delvis beror på att Eira och Engla höll sig borta från mitt ansikte samt att jag tog ner de från sängen när jag tyckte att de inte skötte sig. Jag ska inte säga att det känns som att det är påväg att bli bättre, men det var skönt att få sova någorlunda.

Dagen bjuder på hushållssysslor som att vika tvätt, diska, kasta kartonger som vi inte behöver samt att göra rent kattlådan. Dennis tycker även att vi ska hitta på någonting han och jag. Han har föreslagit att vi ska spela tv-spel medan jag har föreslagit att vi även ska ta en promenad, vilket han inte protesterade till. Det blir alltså en dag där vi hittar på någonting tillsammans. Det är så svårt annars när man inte har några pengar. Sedan har jag så otroligt dålig fantasi och kommer aldrig med några förslag på gratis aktiviteter.

För tillfället ligger Dennis och sover medan jag sitter här. Jag misstänker att han kommer att kliva upp inom den närmsta timmen då han oftast brukar ha svårt för att sova när jag inte längre ligger bredvid honom. När han väl har klivit upp blir det frukost och jag funderar på om vi ska lyxa till det och äta vitlöksbröd istället för vanligt, tråkigt rostbröd.

Det kan hända även hända att jag under dagen ställer mig vid spisen och bakar då äggen snart går ut. Har jag tur kanske jag hittar någonting gott i kokboken jag fick av min farmor, annars slänger jag ihop några muffins. Enkelt och gott.




Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Tippat:
"inte tänkt på att du sover dåligt pga att du rör dig för lite? förut tränade du ju innebandy... nu gör du ingenting? och då kanske inte kroppen blir lika trött. en liten tanke bara."


Hur har du fått för dig att jag inte tränar alls? Jag har specialidrott på schemat och tränar därför 2-3ggr/vecka genom skolan. Jag har även bytt ut bussen mot gång eller cykling när jag vill ta mig någonstans.

Vi får se hur det fungerar, men som det ser ut nu kan det bli ett årskort i simhallen när jag fått mitt skadestånd. Inte för att sömnen ska bli bättre, utan för att jag vill röra på mig mer. Innebandy är inte kul längre och jag känner att jag vill utföra en aktivitet som jag själv kan bestämma tiderna på. Som jag inte känner någon press inom.



Tippat
Publicerat den


Då var första deltävlingen av melodifestivalen avklarad och i det stora hela gick det som väntat - så gott som tvärtemot vad jag tippat på. Svenska folket har konstig smak xD

Som väntat gick Danny till final, men trots att jag tyckte att Jenny Silvers låt var den som hade mest känsla av melodifestival gick hon endast vidare till andra chansen och får där sällskap av Pernilla som förövrigt sög. Det gjorde även Swingfly som kommer att göra Danny sällskap i finalen. Jag hoppas nu att Jenny tar sig till final i slutändan då hon förtjänar en plats där.

Egentligen är jag nöjd så länge Anders tar sig till final, men jag tar ingenting förgivet eftersom jag inte har hört låten. Det lär jag inte få göra förrän några dagar innan delfinalen, men jag älskar alla hans låtar vilket gör att jag är säker på att jag kommer att älska den här också.

Bifogar Dannys bidrag. Swingfly förtjänar inte en plats i finalen och därmed ingen i min blogg heller.





Svar på kommentar
Publicerat den

Emma om Svar på kommentar:
"Samma med det, det enda dom lär sig är ju att dom inte får va på bänken när ägarna är hemma, men att det är fritt fram när dom är själv. Funkar inte Fy spray? Till tapeten tänkte ja."


Efter att ha frågat om råd på Familjeliv fick jag nys om denna spray och har läst lite om den, men inte lyckats hitta information om vad man kan spruta på.

Jag har även blivit tipsad om att späda ut alsolsprit med vatten och spraya på de områden som vi vill att katterna ska låta bli. Har hört att det ska vara bättre. Jag är dock tveksam till att spruta vätska på en tapet. Fungerar det verkligen utan att ge fläckar?



Lördag
Publicerat den

Under dagen har det inte hänt speciellt mycket. Strax efter att jag klev upp arbetade jag på engelskan och har idag skrivit ca 200 ord. Det kan tyckas vara lite, men om jag skriver i den takten tills på torsdag blir jag klar med uppgiften och kan lämna in den med gott samvete vilket känns bra.

Vid lunchtid vilade jag på soffan eftersom jag sov så dåligt inatt, samt alla andra nätter. Mamma såg ett av mina tidigare inlägg och rekommenderade ett naturläkemedel som hon själv provat (om jag förstått det rätt), så hon har köpt detta till mig och det kommer med posten någon gång nästa vecka.

Vad det är för medel vet jag inte och eftersom jag egentligen inte tror på mediciner är jag tveksam till att använda det, men fortsätter det såhär kan det kanske vara värt det? Man ska ta dessa i minst 2-4 veckor, så vi får se om sömnen blir bättre lagom till praktiken är slut och skolan börjar igen.

Det har inte hänt så mycket under dagen mer än att Dennis och jag precis ätit samt att vi för tillfället väntar på att torktumlarna i tvättstugan ska bli klara så att vi kan hämta vår tvätt och boka en ny tid. Nackdelen med att bo i denna byggnad är att man endast kan tvätta en gång varannan vecka - om man har tur. Det är nämligen över 60st lägenheter i detta hus, så man måste vara snabb om man ska få en tid i tvättstugan.

Om 2 h börjar melodifestivalen och det är oklart om jag får sällskap i soffan, men jag kommer att titta iaf. Nu har jag visserligen lyssnat på kvällens alla bidrag på SVT's hemsida, men det är skillnad på att lyssna på en låt och se ett framträdande.

När deltävlingen är slut antar jag att det blir någon timmes tv-tittande följt av tandborstning. Vad som händer imorgon vet jag inte, men jag tänkte att jag skulle arbeta ytterligare med engelskan och försöka att skriva dubbelt så mycket än jag gjorde idag. Det kan hända att jag drar med Dennis ut på en promenad så att vi inte sitter i lägenheten och ugglar.

(Slänger in en bild på mig och Dennis från julafton. Tycker det är så tråkigt med för många inlägg på raken som inte har några bilder.)



Svar på kommentar
Publicerat den

Madde om Svar på kommentar:
"Köp en sån sprayflaska man har när man stryker och ha vatten blandat med citron i. Det hjälper. Vår minsta kisse har börjat vara på bänkarna sen vi flyttade och då sprutar jag på henne för då lär de sig att de får vatten på sig om de är på bänken. Och de flesta katter gillar inte vatten. Sen kan ni ju kasterera dem också. Även om man har dem inne kan det vara ett bra alternativ då de blir lugnare. Vi ska kastrera vår lilla nu i veckan och hoppas på en lugnare katt då hon är ÖVERJÄVLIG just nu."


För ett par veckor sedan köpte vi en sprayflaska på Willys, men när vi kom hem upptäckte vi att handtaget som man trycker på för att det ska komma vatten hade ramlat av och vi hade alltså köpt den i onödan.

Den senaste tiden har jag haft funderingar på att köpa en ny, men vid ett flertal tillfällen har jag tvekat då Eira och Engla älskar vatten (precis som Sally och Salma gjorde - katterna jag hade med Björn). Det skadar dock inte att prova. Det finns ju ingenting som säger att de kommer att ogilla att leka i badkaret med vattnet som är kvar efter att man duschat/badat bara för att man sprutar vatten på dem när de är på möbler som de inte ska vara på.



Svar på kommentar
Publicerat den

Emma om Svar på kommentar:
"Ett tips, strunta i om dom är på bänken eller inte. annars kommer ni bli galen å de kommer aldrig att funka. Tänk på att alla dom timmar ni Inte är hemma å vaktar på dom så är dom säkerligen på bänken, och förstår då inte varför dom vissa gånger inte får. ni blir bara stressad över de där."


Det är inte bänken jag oroar mig mest för, utan det är tapeten. De har rivit upp 8st revor i hallen varav en är på 35cm. Har vi otur kommer vi att åka på att betala för det och jag vill därför inte att de river upp mer.

När vi kommer hem från skolan ligger Engla alltid på byrån, så vi plockar bara ner henne därifrån och lägger henne i deras korg. De gånger jag ser att de är uppe på diskbänken, köksbordet eller byråerna i hallen tar jag ner dem och gör som jag nyss nämnde.

Det är klart att de alltid kommer att vara på dessa möbler till och från, men jag vill absolut inte se fler revor i tapeterna. Det är därför jag är så orolig om nätterna när jag hör att de pysslar med någonting.



Deltävling 1
Publicerat den

Årets första deltävling av melodifestivalen drar igång ikväll kl.20 och trots att jag inte är särskilt förtjust i något av kvällens bidrag tänker jag se programmet. Det känns mycket roligare att se alla deltävlingar så att man kan se och jämföra vilka bidrag man själv ansåg skulle ha tagit en plats i finalen eller inte.

Om jag får gissa hur det kommer att gå ikväll så går Jenny Silver och Danny till final. Vilka som går till andra chansen är dock svårt att säga. Jag skulle tippa på att det blir Jonas Matsson, Dilba eller Le Kid som går dit.

Det är kul att tävlingen äntligen drar igång, men det är deltävling nr.4 som man inte får missa då Anders Fernette ska delta! Det är dock hela tre veckor kvar tills dess, men den tiden kommer nog att gå snabbt. :)

För Er som vill få en sneak-peak av kvällens bidrag hittar det här.



Dag 26
Publicerat den

Någonting jag lärt mig den senaste månaden


De gånger jag har tagit som mest lärdom är när jag har begått misstag och eftersom det har gått bra den senaste månaden (och det senaste året, för den delen) är det svårt för mig att ge ett direkt svar.

Det enda jag kan komma på är att jag har lärt mig att man helst inte ska vara för öppen med sina tankar och känlsor då det kan bita en i häcken. Vad jag menar med det tänker jag inte gå in på.



Svar på kommentar
Publicerat den

Carro om Bortkastad tid att sova:

"De är väl bara slänga ut katterna utanför dörren och stänga så du får sova?
Vilka problem du har som GÅR att lösa : )"



Anledningen till att jag inte kastar ut dem när de stör min sömn beror på att jag är rädd för att Engla ska börja skrika igen samt att de börjar riva på tapeten. De har skött sig otroligt bra sedan vi började leka med de innan läggdags samt att de får sova med oss och jag vill inte att det ska ändras.

Innan vi lät de sova med oss låg jag vaken så gott som hela nätterna då jag kände att jag var tvungen att lokalisera de ljud som de förde. Om det var uppe på diskbänken, om de var vi fönstret, om de rev på tapeten osv. Jag kommer alltid att ha rubbad sömn verkar det som, så det spelar nog inte så stor roll om de sover med oss eller inte.

Är de med oss i sovrummet vet jag iaf att de inte håller på med jävulsskap, sen om det är värt att offra sin sömn för vet jag inte. Jag får se om jag kan komma på andra knep för att få sova.



Bortkastad tid att sova
Publicerat den

Eftersom jag i veckan sovit dåligt var det tänkt att jag i helgen skulle få sova ut, men sömnen är fortfarande väldigt dålig och det känns inte som att det ens är någon idé att gå och lägga mig när jag ändå bara får 2-4 h sömn per natt.

Anledningen till att jag inte kan sova beror på att det är alldeles för ljust i rummet, vilket beror på att dörren mellan köket och sovrummet är öppen. Det är även svårt att sova när katterna får göra oss sällskap om nätterna eftersom de gärna vill ligga mitt i ansiktet på mig. Jag har provat att flytta på både mig och dem, men det hjälper inte. Synd att jag var tvungen att dra på mig den där bötern, annars hade vi köpt klösbrädan och då kanske de hade valt att sova i den istället (den skulle stå i sovrummet).

Nu är det som det är och jag kan inte göra speciellt mycket åt det. Jag har tidigare haft problem med sömnen, så jag antar att jag är tillbaka i det mönstret. Det känns skönt att det inträffar nu under praktiken eftersom skolan då inte blir lidande.

Trots att jag vaknade runt kl.04-05 valde jag att ligga kvar i sängen och klev upp för bara en timme sedan. För tillfället försöker jag att arbeta på engelskan då jag måste bli klar med den innan torsdag. Än så länge går det bra då jag under veckan skrev upp punkter om vad som kommer att hända i komedin. När jag har skrivit klart dessa punkter är det dags för nya, men jag har en liten bit kvar och jag fokuserar därför på den till att börja med.

Under dagen kommer det inte att hända så mycket. Jag tänkte att jag skulle arbeta på komedin så gott som hela dagen, förutom ikväll då jag vill mysa lite med Dennis. Vi köpte chips igår som vi sparat tills idag. Får se om vi tittar på någon film. Freaky Friday är så gott som den enda filmen som går, men vi har båda sett den upprepade gånger så vi får se.




Bagare/konditor
Publicerat den


Under de senaste 10 åren har mitt största intresse varit idrott, men jag har ett annat stort intresse: bakning. De senaste åren har jag bakat upprepade gånger, bl.a. gräddtårtor, marsipantårtor, bullar, muffins samt kakor. Jag känner att det är någonting jag skulle kunna pyssla med resten av mitt liv.

Enda sedan år 2007 har jag velat bli dietist, men det känns inte särskilt lockande att läsa på universitet/högskola i 3 år. Dessutom får de flesta dietister arbeta inom sjukvården vilket jag känner att jag inte vill göra. Jag har därför funderat på andra utbildningar och hittat en bagareutbildning i Göteborg som jag jättegärna skulle vilja gå.

Det enda som krävs för att bli behörig är att man har gått ut grundskolan (högstadiet = 9:an). Det är alltså inget krav på att man ska ha gått ut gymnasiet, vilket känns bra. Nu tänker jag givetvis inte hoppa av skolan pga. att jag hittat denna utbildning, utan vad jag menar är att jag inte behöver läsa speciella kurser för att bli behörig. Om jag ska utbilda mig till dietist måste jag bl.a. läsa och ha lägsta betyg godkänt i MaB, NkB och ShA. Matten har jag tragglat med tre gånger nu och det fungerar inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker. Det fastnar inte.

Denna utbildning känns perfekt för mig och nu längtar jag därför till studenten så att jag kan söka till denna.

På bilden ovan ser Ni vad jag vill pyssla med. TÅRTOR!



Inskickade papper
Publicerat den

Då var ansökan om skadestånd inskickat till kronofogden. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan de hör av sig angående detta. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att de kommer kunna göra så mycket, utan det blir nog så att jag kommer att få kontakta brottsoffermyndigheten.

För mig spelar det ingen roll vilken myndighet jag får mina pengar genom, men jag ser helst att jag får dem via kronofogden eftersom det då är R som har fått punga ut med dem. Får jag pengarna via brottsoffermyndigheten är det staten som betalar och jag tycker inte att staten ska behöva betala för hans gärningar, utan det ska han själv stå för.



Dag 25
Publicerat den


Bästa minnet från förra året



Det bästa minnet från år 2010 måste ändå vara dagen då Dennis och jag blev tillsammans.

Det var onsdagen den 24/2 och vi hade sedan 2 ½ vecka bestämt oss för att träffas. Anledningen till att vi var tvungna att vänta berodde på att han gick i skolan. Vi väntade därför till hans sportlov då vi båda ville spendera längre tid tillsammans än en helg. Det hela var dock en chansning. Tänk om det inte hade gått så bra som det faktiskt gjorde?

Medan Dennis var i skolan den dagen hann jag städa delar av huset, bl.a. mitt rum. Jag har alltid gjort så inför en träff med någon då jag inte vill framstå som en slarver då jag i grund och botten är relativt petig med hur det ser ut runt omkring mig.

Strax innan det var dags att åka ut till OKQ8 för att möta honom fick jag ett sms där han berättade att han skulle bli ca 30min sen pga. förseningar på vägen. Under den tiden hann jag packa sportbagen då han under kvällen skulle få följa med mig på min innebandyträning.

Bara några minuter innan kl.20 åkte mamma och jag ut för att möta honom. Till en början kändes det bra och jag såg fram emot det, men när jag såg att bussen svängde in mot områden kom nervositeten och jag skämtade med mamma och sade:"Nej, nu skiter vi i det här och åker hem!".

Jag klev ur bilen och väntade på att bussen skulle stanna samt att han skulle kliva av. I det ögonblick jag såg honom kändes det fantastiskt och på något sätt försvann en del av min nervositet då han bländade mig med sin skönhet.

Vi satte oss i bilen och på vägen hem började jag att prata samt skratta nervöst. Jag visste nämligen inte hur jag skulle bete mig för att han skulle tycka om mig, men efter ett tag bestämde jag mig för att bara vara mig själv.

När vi kommit hem gick jag ner i mitt sovrum för att byta om och strax efter det gick vi till Bergahallen. Vi hann alltså bara hem för att lämna hans ryggsäck och sedan var vi tvungna att dra oss till träningen. Om jag ska vara ärlig så var det en av de bästa träningarna i hela mitt liv då jag var väldigt stabil och jag önskar att jag alltid haft den kämpaglöd som jag hade då.

Redan innan träningen hade jag bestämt mig för att göra mitt bästa då jag inte ville göra bort mig. Jag ville bevisa att jag faktiskt är duktig, vilket han också tyckte. Efter träningen gick vi hem och på vägen från hallen frös mitt hår till is. Jag duschade aldrig där, utan tänkte göra det hemma. Det betyder alltså att jag inte hade istappar i håret, utan svettappar. *fräscht*

Väl hemma satte sig Dennis i vardagsrummet med min mamma medan jag duschade. När jag var ren och fräsch igen var det dags att äta och vi gick därför in i köket. Dennis bestämde sig för att han ville ha smörgåsar medan jag kände att jag ville ha gröt. Jag ställde mig vid spisen och några minuter senare kände jag två armar runt min midja samt en haka på min axel. Aldrig hade jag trott att han skulle agera som han gjorde. Jag tog förgivet att han skulle äta upp sina smörgåsar, men istället lade han de på bordet och gick fram till mig för att gosa lite. Det var otroligt mysigt och trots att vi knappt pratat med varandra under kvällen kändes det bra.

Sedan gick vi in i vardagsrummet för att äta och när vi båda var klara (runt kl.22) lade han sina armar om mig och kysste mig för första gången. Det var himmelskt och det kändes så himla rätt. Det hände inte så mycket mer den kvällen, utan vi kurade i soffan innan vi gick och lade oss.

Nu stannade Dennis i visserligen i ytterligare ett par dagar, men det är oftast den första dagen som man minns bäst. Tänk att det snart är 1 år sedan vi träffades!



Fredagsmys och kronofodgen
Publicerat den

Det blev en tidigare uppstigning denna morgon då jag tänkte att jag skulle kolla läget vad gäller cykeln innan jag tar mig till praktiken. Den står för tillfället utomhus på gården och jag tänkte att jag skulle ta mig en titt och se om det går att använda den eller om vi absolut måste köpa olja innan det är möjligt. Det är nämligen så att kedjan är snustorr och genomrostig, så vi måste smörja den. Använder jag den nu är jag rädd för att den ska gå av eftersom det knarrar. Jag tänkte iaf att jag skulle prova att använda den. Fungerar det inte får Dennis och jag åka till biltema imorgon och fixa olja.

Denna vecka har gått fort, men jag kanske inte ska säga det nu såhär på morgon då jag inte vet hur dagen kommer att se ut. Om den kommer att vara lika seg som förra veckan. Nu fick jag visserligen sluta tidigt förra fredagen, men torsdagen kändes som en av de längsta dagarna i mitt liv.

För några dagar sedan bestämde Dennis sig för att vi ska ha myskväll idag, så när han har slutat skolan blir det en sväng till affären för att köpa någonting gott. Vi måste även köpa kuvert och frimärken då jag ska skicka in min ansökan om skadestånd till kronofogden, så att jag kan få igång denna soppa någon gång och få mina pengar.

Det var tänkt att jag skulle skicka in papprena förra veckan, men jag visste inte hur jag skulle fylla i det här med räntan. R kommer nämligen att få betala ränta på beloppet, så jag kommer att få mer pengar än det belopp som är utsatt.

Efter att ha tagit kontakt med kronofogden vet jag nu hur jag ska fylla i denna punkt och det är anledningen till att jag idag kommer att skicka in det. Jag vill ha mina pengar så att allt är avklarat. Då behöver jag aldrig mer tänka på det här eller honom.



Utskällning
Publicerat den

Strax efter kl.20 igår kväll ringde telefonen och det visade sig att det var ComHem. De har tidigare velat erbjuda mig deras tjänst "ta 3 betala för 2", men sist blev det bara krångel då säljaren sänkte hastigheten på vårat bredband och förlängde bindningstiden på våran telefon utan att ha informerat oss om detta när han ringde. Jag sade därför att jag inte är intresserad denna gång heller.

Hon ville erbjuda oss kanalpaket large, men eftersom vi endast tittar på 3:an och 6:an tyckte vi att det var onödigt att betala för ett paket med över 70st kanaler. Nu skulle det visserligen kosta 30:-/mån de första tre månaderna och sedan skulle det vara gratis, men av erfarenhet så vet jag att detta erbjudande inte stämmer. R och jag tecknade nämligen det och vi fick varje månad ge en avgift för alla våra tjänster vilket innebär att den tredje inte alls var gratis.

Jag förklarade för henne att vi är nöjda som det är och hon frågar då hur jag kan veta det när jag inte har provat. Boxen skulle tydligen ge bättre bild. Det slutade med att jag efter 10 min fick nog och istället var otrevlig.

Varje gång jag sa att jag inte är intresserad sade hon:"men...." och körde hela visan en gång till. Jag sade då klart och tydligt att det inte spelar någon roll hur många gånger hon frågar, jag kommer ändå att säga nej. Det är mina pengar det handlar om och jag tycker dessutom att det utbudet av kanaler vi har nu är bra. Bilden är bra och det finns ingenting jag vill förbättra eller utöka.

Jag sade att vi kan prata i timmar och hon kan dra sin historia hur många gånger hon vill. Det är fortfarande ett nej.

När telefonförsäljare ringer brukar jag i normala fall vara trevlig, men hon försökte verkligen pracka på mig detta trots att jag upprepade gånger sade nej. Detta var alltså första gången som jag faktiskt blivit riktigt irriterad och sagt ifrån. Det kändes bra, men jag tyckte att det var onödigt av henne att puscha det så långt. Ett nej är alltid ett nej.



Dag 24
Publicerat den


Framtiden för mig



Om jag fick välja hur framtiden skulle se ut så skulle den börja med att jag får ett deltidsjobb som jag trivs med för att sedan ta studenten (med goda betyg - d.v.s. de betyg jag satsat på i respektive kurs). Jag behöver då alltså inte ta av mitt skadestånd för att vi ska kunna klara oss tills någon får jobb. 

Tiden går och efter ett tag blir Dennis erbjuden ett av sina drömjobb (IT, militär eller gruvarbetare). Vi flyttar till ett stort, gult hus med vita knutar som ligger lite avsides samtidigt som det är nära till det nödvändigaste - som t.ex. matbutik och kanske någon kiosk. Gården är stor och det finns plats för både trädgårdsarbete, utemöbler, lekplats m.m.

Huset kommer att inredas av mig och jag kommer att hålla mig till neutrala färger som vitt, svart, beige, brunt och grått. Under många år har jag tyckt om stilrena och klassisk inredning som Shabby Chic - lite gammalt stuk (se bild ovan), men Dennis är inte särskilt förtjust i det. Iaf inte i vardagsrum då han tycker att det blir för ljust - som jag förstått det. Jag tror dock att vi kommer att kunna kompromissa och komma överens om någonting som vi båda tycker är fint.

När vi flyttar till huset har vi ett barn sedan tidigare och ett andra på väg. De kommer att få varsitt rum, ett gemensamt lekrum där de bl.a. kan sitta och rita, spela musik m.m. samt ett tv-rum inrett i disney-tema. Det kommer även att finnas en biosalong i källaren där hela familjen får vistas - speciellt vid fredagsmyset.

Dennis kommer att ha ett stort rum där han kan bygga med sina datorer medan jag har ett rum för mina scrapbooks. Vid den här tiden har jag blivit så pass duktig att jag startat en internetbutik där jag säljer egengjorda album på beställning.

Ekonomin är god och vi har råd med allt nödvändigt, men vi kan också unna oss saker samtidigt som vi har pengar till sparande.

Dennis trivs på sitt jobb samtidigt som jag trivs med att vara mammaledig. När ledigheten är slut och barnen placerats på dagis är det dags för mig att ta mig ut på marknaden- antingen genom att börja studera eller genom att skaffa ett jobb.

Om jag fick välja vilket yrke jag ville så hade jag blivit konditor. Bakning är någonting som jag alltid har gillat och de senaste åren har jag ägnat mig mer och mer tid till det. Jag sökte faktiskt till livsmedelsprogrammet i Borlänge när jag sökte till gymnasiet för första gången. Det var dock mitt andrahandsval. Hade jag inte varit intresserad av idrott hade jag tagit det som förstahandsval och då hade jag hamnat i Borlänge istället för på alla andra ställen.

Hade situationen varit så att Dennis tjänat så pass bra att jag inte behövde ett jobb hade jag valt att vara hemmafru på heltid. Det är inte det att jag inte vill arbeta, men det hade känts bra att kunna spendera mycket tid med barnen, hålla hushållet rent samt ha maten klar på bordet när familjen kommer hem.

Strax efter att vårat andra barn anlänt kommer vi att gifta oss borgerligt. Jag kommer att ha en axellös klänning som jag valt ut sen flera år tillbaka. Ceremonin kommer att äga rum i en park - vart vet jag givetvis inte då jag inte vet vart vi kommer att bo.

Med åren kommer vi att få ytterligare två underbara barn och vi kommer alltså att vara en familj á sex stycken personer. Med oss kommer det även att finnas husdjur som ungarna så snällt bett om. Troligen en kanin och ett marsvin. Jag som hatar marsvin. xD

Observera att detta inte är en planering av framtiden, utan det är såhär den hade sett ut om jag fick välja!

Framtiden för mig är ljus även om jag vet att den inte kommer att se ut som jag tänkt mig. Jag känner dock att det bara kan bli bättre med tanke på vad jag varit med om de senaste åren. Det ska bli spännande att se hur mycket av detta som kommer att slå in eller om det blir tvärtom.

Det är skrämmande att inte veta vad som komma skall, men ändå spännande på något sätt.

Det enda som jag vet gällande framtiden är att Dennis och jag kommer att flytta till antingen Stockholm eller Göteborg om vi fortfarande är tillsammans efter studenten. Majoriteten av arbetena verkar finnas där och därför tänkte vi flytta till de trakterna.

Vi har även andra planer vad gäller framtiden, men de tänker jag inte ta upp nu utan det kommer sen när det blir aktuellt.



Dennis ♥
Publicerat den




Böter
Publicerat den

Som jag tidigare skrivit så åker jag buss på ungdomsbiljett fast jag egentligen ska åka på vuxen och det fick jag ångra idag.

Precis när jag satt mig tillrätta kommer en kontrollant fram, ber om biljetten och jag visar då upp min telefon. Hon tittar då på mig och frågar hur gammal jag är. Jag som inte har hjärta att ljuga säger som det är och kontrollanten tillkallar en av sina kollegor.

Hon förklarade då att jag åkt på fel biljett och jag frågade då om jag skulle beställa en vuxenbiljett istället, men det var för sent. Kollegan skriver därför en faktura, eller rättare sagt en böter, till mig som låg på 542:-.

Tack vare detta blir inte bara Dennis och jag lidande utan även katterna. Eftersom vi måste spara så mycket pengar som möjligt (därav jag åkt på ungdom) så kommer vi nu inte att ha råd med klösbrädan som vi tänkte köpa. Nu är de visserligen inte i jättestort behov av den, men det hade varit kul att kunna unna dem en sån. Det får dock vänta tills en annan gång.

Jag förstod nästan att detta skulle hända och det blir därför ingen mer buss för min del då jag tycker att det är för dyrt. Dennis kommer istället att göra i ordning min cykel så att jag kan cykla till praktiken och sedan till skolan. Det är så pass bra väder nu att det inte är några problem längre.

Förövrigt så har jag bestämt mig för att börja leta sommarjobb redan nu, så i helgen tänkte jag att jag skulle maila runt till olika företag och höra mig för. Jag har insett att det kommer att bli väldigt kämpigt i sommar och det har jag ingen lust med med tanke på hur det har varit de senaste somrarna. Jag vill bespara mig det eländet denna gång, så här ska mailas! Får jag inget svar innan april så kommer jag att börja ringa runt samt skicka ut mitt CV via brev eller besöka företaget personligen.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Nätterna blir bättre:
"varför en diskmaskin? stekpannor ska ju helst inte dickas i maskin! det är väl bättre ni diskar den direkt efter ni använt den och ställer in i ett skåp:)"


Vår stekpanna är i teflon, så det är inga problem att diska den för hand. Anledningen till att vi vill ha en diskmaskin är för att det skulle underlätta för oss på många plan. Diskbänken är t.ex. för låg (den högsta punkten slutar vid min höft och jag är 1.65m) vilket gör att man får stå och huka sig. Det ger i sin tur ryggont, vilket inte är särskilt trevligt.

Katterna är även uppe på diskbänken varje kväll när vi sover och slickar i disken. Inte endast i stekpannan. Ofta har vi inte tid att diska pga. att vi slutar skolan så sent, måste arbeta med skoluppgifter osv. eller så orkar vi helt enkelt inte (mest pga. bänkens höjd). Vi känner därför att det hade varit lättare med en maskin som tagit hand om detta åt oss, men nu har vi inte råd med det så vi får helt enkelt bli bättre på att diska.



New stuff
Publicerat den




Erikslund
Publicerat den

Dagen har gått snabbt, vilket jag tror berott på att jag fick vara mer delaktig på praktiken än jag varit tidigare. Jag fick vara med och instruera samt plocka med material under idrottslektionerna, vilket gick bra. När klockan var 11:30 var jag uppe i varv och kände att jag ville göra någonting, men då var det dags för lunch. Efter lunchen fick jag vara med under en lektion där vi diskuterade ämnet idrott. Jag gjorde anteckningar på tavlan om det som sades samt ställde frågor.

Dagen slutade relativt tidigt (kl.14) då jag fick tillåtelse att gå av min handledare. Runt lunchtid hade Dennis och jag bestämt att vi skulle mötas vid stationen just vid denna tid för att åka ut till Erikslund, så när jag var klar för dagen gick jag för att möta honom.

Anledningen till att det blev en trip dit berodde på att jag ville åka till Ö&B för att se om klösbrädan kommit in i lager än. Den skulle ha gjort det redan igår, men när jag kom dit och frågade så sade de att den eventuellt skulle komma imorgon då de får en leverans då. Vi kommer därför att åka in i helgen för att se om den kommit. Har den inte gjort det köper jag den billigare brädan med två våningar.

Utöver Ö&B var vi inne på Biltema då Dennis ville ha saker till sin dator. När vi var klara där blev det en sväng i på Willys då vi behövde köpa hem småsaker (mat).

Vi har nu varit hemma i 50min och har precis ätit. Nu sitter vi vid respektive dator och smälter maten nu när det är reklam på tv. Vi tittar på lyxfällan. Dagens avsnitt handlar om en familj här i Västerås.



Dag 23
Publicerat den

Om jag fick en önskan


Om jag fick en önskan där jag kunde önska mig vad som helst i hela världen så hade det blivit att jag i mitt förlutna hade tänkt annorlunda. Som jag skrivit tidigare så har jag tagit så många dumma beslut samt gjort många misstag som jag önskar att jag aldrig hade behövt gå igenom.

Det är klart att det förflutna delvis har gjort en till den man är idag, men jag önskar att jag slapp gå igenom allt lidande. Jag kan lägga handen på hjärtat och säga att ingen där ute hade velat byta liv med mig, för det liv jag har levt tills idag har varit (för mig) kaotiskt. Det har varit otroligt tufft och jag har fällt många tårar över allt som hänt. 

Det var nog inte såhär mina föräldrar hade tänkt sig att jag skulle bli - och inte jag heller för den delen. Nu säger jag inte att jag ångrar den jag är, utan jag ångrar den jag har varit. De beslut jag tagit.

Jag försöker dock att blicka framåt och jag har lärt mig av det förflutna. I framtiden kan jag bara göra det så mycket bättre och verkligen ha mina tidigare "erfarenheter" i åtanke innan jag gör någonting.



Nätterna blir bättre
Publicerat den


Trots gårdagens dröm känns det som att sömnen börjar gå framåt. Natten har varit helt okej och jag har hittat boven till varför jag tycker att det är så varmt när jag vaknar. Det är inte elementets fel, utan mina strumpors! Jag brukar nämligen sova med strumpor på eftersom jag inte vill frysa, så jag brukar ta på mig dem när jag lägger mig och under nätterna blir det så varmt att jag får ta av mig dem. Inatt provade jag att sova utan redan från början och det fungerade jättebra. Det var nästan så att det var lite småkyligt när jag vaknade.

Katterna har varit duktiga även denna natt, så jag är nu inte längre orolig över att de ska förstöra tapeterna längre. De har dock börjat att hoppa upp på diskbänken istället - och slickar i stekpannan. Det hade därför varit perfekt med en diskmaskin, men den lyxen har vi inte. Jag kommer därför att diska när jag kommit hem från Erikslund. Jag ska nämligen åka dit efter praktiken och kolla om klösbrädan har kommit in i lager igen.

Under dagen och resten av veckan tänkte jag försöka bli klar med den förbannade Engelskan någon gång. Jag ligger fortfarande ljusår efter i planeringen då den skulle varit inlämnad den 29/12-10. Absolut sista inlämningsdagen är torsdag nästa vecka, så jag får lägga på ett kol. Nu vet jag iaf på ett ungefär vad jag ska skriva om. Jag måste bara få ner det på pappret också, så att det låter bra.

Dagen blir förmodligen kort då onsdagar och torsdagar brukar vara det, så vi får se när jag slutar. Förhoppningsvis slutar jag innan kl.14 och jag sticker då till Erikslund direkt för att sedan åka hem och arbeta. Här ska fingrarna glöda.

Nej, nu måste jag blåsa håret och sminka mig om jag ska hinna med bussen. Adiós!



Svar på kommentar
Publicerat den

Cissi om Långpromenader i kylan:
"Så du tycker inte min fråga borde besvaras? Det var ju en följdfråga till den första? :S"


Jag tyckte helt enkelt att kommentaren var för lång samt att den innehöll alldeles för många frågor. Det hade blivit en enda stor gröt om jag hade försökt att svara på dessa, så om du vill ha svar i fortsättningen råder jag dig att antingen ställa en fråga i taget eller göra mellanrum mellan varje fråga för att det ska bli lättare för mig.

Det kan bli jobbigt att läsa en text som inte innehåller några mellanrum, utan ser ut som en stor klump. Jag uppfattade inte riktigt att det handlade om följdfrågor, så jag ber om ursäkt för det.



Dag 22
Publicerat den

Det här får mig att gråta


Det finns många saker som får mig att gråta, men det som får mig att fullkomligt bryta ihop är tanken på hur mina föräldrar ser på mig. Hur mycket smärta jag måste ha åsamkat dem.

Jag har under mitt liv tagit många beslut som inte varit helt rätt samt gjort många misstag som inte enbart påverkat mig, utan även de i min omgivning. Många har varit oroliga för mig samt mått dåligt över hur jag har betett mig (syftar då främst på det här med R) och på något sätt är jag rädd för att mina föräldrar ska ångra att de skaffade mig. Att de känner att jag dragit skam över familjen/släkten.

Det finns ett inlägg om detta i bloggen sedan tidigare, men jag orkar helt enkelt inte leta reda på det då jag inte minns vilken månad det postades. Denna tanke slog mig i slutet av sommaren om jag inte minns fel och jag har redan pratat med familjen om detta. De har förklarat för mig att vi alla gör misstag. Det är det som gör oss mänskliga. De kommer att älska mig oavsett, vilket känns bra. Jag hoppas bara att de en dag kan känna sig stolta över mig.



Mardrömmen
Publicerat den

I föregående inlägg skrev jag kort om att jag under natten/morgonen haft en mardröm och jag tänkte att jag skulle dela med mig av den:

Drömmen utspelade sig på min nya skola som jag antar var ett universitet eller en högskola då byggnaden var gigantisk samt att Dennis f.d. klasskamrater Henrik och Jacob nu gick i min klass. Eftersom det var min första dag hade han erbjudit sig att följa med mig för att försäkra sig om att jag skulle hitta rätt sal i tid.

När vi kom fram träffade vi på Henrik och Jacob i korridoren och vi började som väntat att prata med dem. Strax innan vår lektion skulle börja var Dennis tvungen att gå hem. Till en början tänkte jag inte så mycket på det, men när han gav mig en halvdaskig hejdå-puss började jag misstänka att någonting var fel.

Till en början lät jag det vara eftersom han under tiden med oss på skolan hade varit väldigt pussjuk och kramgo, men efter ett par minuter kände jag att var var tvungen att prata med honom. Jag sprang genom hela skolan och ut på skolgården för att sedan stoppa honom. Han stannade och sade då att han för tillfället inte ville prata med mig då jag förmodligen inte ville höra vad han hade att säga.

Jag förstod direkt vad det var han försökte säga, så jag frågade:"Är det slut?". Han sade då att han var trött på att behöva betala allting för mig och att det kanske var bäst att vi gick skilda vägar.

När jag kom tillbaka till skolan berättade detta för Henrik och Jacob blev de alldeles ställda. Ingen av oss förstod någonting.

Vid nästa lektion loggade jag in på msn och upptäckte att Dennis var online. Han hade då bytt namn till KKKK och hade nu en bild på en f.d. kompis till mig (Jeanette). Jag förstod då att det inte endast handlade om pengar, utan om att jag kanske hade träffat någon annan.

När jag vaknade imorse var jag väldigt chockad och Dennis fick lov att trösta mig en stund innan jag klev upp. Innan han vaknade av att jag grät låg jag och funderade över hur vi skulle lösa det här med lägenheten. Vem som skulle få ta vad osv. Sen kom jag på att det hela var en dröm. Det kändes bara så verkligt.

Det hade varit fascinerande att få veta varför jag drömde detta, men det skulle kunna vara en form av flaschback då det var ungefär såhär det gick till när Björn lämnade mig. Han påstod att det berodde på det ena när det egentligen berodde på det andra.

Jag har under dagen inte kunnat sluta tänka på detta och ett tag kände jag för att bara ta bussen någonstans (förmodligen till Erikslund för att köpa klösbrädan) och inte höra av mig till Dennis. Det kändes som att jag behövde vara för mig själv en stund och tänka, men efter att ha pratat med honom om detta så struntade jag i det och gjorde honom sällskap hem istället. Nu känns det mycket bättre, men jag är fortfarande rädd. Mardrömmar har slagit in tidigare.





Hemma (!)
Publicerat den


Efter den längsta dagen på praktiken hittills är jag nu äntligen (!) hemma. Dagen har gått otroligt segt och jag har flera gånger i timmen kollat på klockan samt räknat ner tiden för hemgång.

Förmiddagen gick väldigt bra då jag fick vara med och hjälpa till när åk.6 hade idrott i friidrottshallen. Det var höjdhopp, längdhopp, tresteg samt kula som stod på schemat. Eleverna fick dock inte använda sig av en riktig stötningskula då de är alldeles för tunga när man är nybörjare, så de fick använda sig av en boll i hårdplast som var fylld med sand istället.

Under hela eftermiddagen (från kl.12:30) satt jag i personalrummet och arbetade med veckans uppgift som består att skriva om skolans arbetsmiljö både på det fysiska, men också psykiska planet. Det kändes otroligt segt då jag fick sitta där i 4 h. Det är nämligen aldrig någon som säger åt mig vad jag ska göra, så jag tänkte att vi skulle diskutera det så att jag inte hamnar i personalrummet och ser ut som ett frågetecken varje eftermiddag.

När klockan var 16:30 fick jag sluta för dagen och jag tog då sällskap hem med Dennis. Vi klev innanför dörren runt kl.17 och ska strax till att äta. Innan vi kan göra det får vi dock besök av en snubbe som ska sälja ett datorchassi till Dennis.

Dagen i helhet har inte varit särskilt bra då jag sov dåligt även inatt (som jag tidigare nämnt) och jag har inte kunnat sluta tänka på den där förbannade drömmen - som jag kommer att berätta om snart. Jag har även haft ont i huvudet trots att jag både ätit frukost samt lunch. Jag antar att det gått för långt emellan måltiderna samt att jag ätit för sällan. Endast vid två tillfällen idag - kl.06:30 och kl.11:30.



Tears
Publicerat den

Efter ännu en orolig, men okej natt sitter jag i soffan och väntar nu på att få åka till praktiken. Tack vare mamma som erbjudit sig att ta hand om mina resor behöver jag inte gå, så om 30min ska jag gå ut till bussen för att dra mig mot stan. Därifrån tänkte jag dock gå den lilla biten som är kvar (1.5km). Bussen dit brukar ändå alltid vara sen och väntetiden är 10-15min och då kan jag lika gärna gå eftersom det tar lika lång tid.

Katterna har varit duktiga även denna gång och nu låg de inte på mig som de gjorde sist, utan låg snällt och fint nedanför mina fötter. Sedan var det inte lika varmt även om det såklart kunde ha varit svalare. Vi får skaffa en rullgardin snart så att elemetet slutar att dra upp värmen så förbannat.

Det känns som att sömnen denna natt har varit bättre eftersom jag hade en dröm. Tack vare den klev jag upp 8min innan väckarklockan ringde, med anlendningen att jag inte längre ville ligga kvar. Det var alltså en mardröm, vilket gjorde att Dennis fick trösta mig en stund.

För tillfället sitter jag i soffan och ska strax äta frukost. Nu är jag visserligen inte hungrig, men äter jag inte nu kommer jag att vara död när jag kommer hem.