Kan jag inte ens få en lugn stund?
Publicerat den

Den närmsta veckan kommer att bli otroligt tuff, vilket är en anledning till att det har varit så gott som tomt här under dagen. Jag har nämligen haft fullt upp med en av hemstudieuppgifterna samtidigt som jag har försökt att arbeta med naturkunskapen och svenskan. Eftersom inlämningsdatumen är imorgon (NK), på måndag (hemstudie) och senast torsdag (svenska) känner jag mig otroligt stressad och ska jag vara ärlig känns det som att jag inte har tid till någonting annat än skolarbeten. Dennis fick praktiskt taget dra mig ur sängen för att jag skulle äta. Det känns inte ens som att jag har tid till det eftersom det är så otroligt mycket som ska göras. Jag låg t.o.m och grät en skvätt i sängen pga. att det känns som att jag inte kommer att hinna med allting.

Som Ni säkert redan vet åker jag till Smedjebacken över helgen och även det har skapat stress samt ångest hos mig av den anlendningen att jag ska hinna med att göra mig i ordning, diska, packa och fortsätta med mina uppgifter innan jag åker kl.14:15. Hur ska jag hinna med det?

När Dennis och jag är under samma tak gör vi så att vi går och lägger oss samtidigt, men nu när jag åker bort har jag möjligheten att sitta uppe om nätterna för att arbeta med mina uppgifter. Jag måste bara komma på ett sätt att hålla mig vaken samt bibehålla motivationen. Drivkraften är mitt kommande betyg, men motivationen är som bortblåst för tillfället pga. att det är så mycket som ska göras. Det känns som att jag knappt hinner umgås med Dennis eftersom jag måste ägna mig åt skolan, vilket inte alls känns bra.



Jag ser ut som en bikerbrud
Publicerat den

avatars myspace at Gickr.com


När jag under gårdagen satt hemma och väntade på att klockan skulle bli 12:40 så att jag kunde åka till skolan fick jag för mig att gå en sväng till Ica för att hämta ut min jacka.

Det första jag gjorde när jag kom hem var givetvis att prova den och enligt mig satt den bra, men jag påminner för mycket om en så kallad bikerbrud. Förmodligen känns det så pga. att jag aldrig har haft en jacka av detta slag tidigare och att det tar en stund att vänja sig, som med allt annat. Jag är dock väldigt nöjd med mitt köp och kommer att använda denna så mycket som möjligt.

Ps. Ni får ursäkta röran.



Svar på kommentar
Publicerat den




Dessa händelser inträffade inte vid ett övergångsställe, utan de gick som vanligt på trottoaren för att sedan gå ut helt random i gatan. Det var därför jag blev så förvånad, men samtidigt irriterad. Ska man gå över gatan där det inte finns ett övergångsställe kan man iaf se sig för.



Tänk så tokigt det kan bli
Publicerat den

För några dagar sedan kom Dennis och sade att vi måste spara pengar för hela sommaren, d.v.s. tre månader istället för två. Detta skapade panik bland oss båda och som vanligt var det helt i onödan. Jag har nämligen under kvällen gått igenom budgeten och kommit fram till att vi endast behöver spara för två månader som det var sagt från början. Jag kom fram till detta genom att ställa mig själv frågan:

Hur kommer det sig att vi måste spara pengar för tre månader när jag endast går utan studiemedel under två?

Jag valde därför att kolla upp detta och visst stämde det - vi behöver endast spara för två månader. Förmodligen förstod inte Dennis att bidraget jag får i maj är till för att täcka upp kostnaderna i juni.

Trots detta kommer jag fortsätta att söka sommarjobb av den anledningen att det kan vara kul att ägna sig åt någon aktivitet samt unna sig någonting under sommaren. För tillfället har vi endast sparat ihop till mat och räkningar, ingenting mer. Hur kul är det att gå en hel sommar utan att t.ex. kunna unna sig glass, grilla, hälsa på våra familjer osv?



Är folk verkligen så oförsiktiga?
Publicerat den

När jag under gårdagen var påväg till skolan hände någonting som jag aldrig varit med om tidigare. Jag cyklade in i en gammal tant!

Detta hände när jag skulle till att passera bron nere vid arbetsförmedlingen. Sedan ett par meter var jag uppmärksam om tanten och till en början såg det ut som att hon inte skulle gå över, men sedan tittade hon först till vänster (jag kom därifrån) och sedan till höger. Hon klev sedan ut i vägen och eftersom jag då var alldeles för nära cyklade jag rätt in i henne, men eftersom det enligt mig var hennes fel pga. att hon inte var tillräckligt uppmärksam fortsatte jag mot skolan.

Samma sak höll på att hända idag när jag cyklade längre ner på samma gata. Jag hade precis passerad NewYorker när jag såg en kvinna vid trottoaren. Det såg ut som att hon skulle gå över, men istället för att titta åt vänster (jag kom därifrån) tittade hon endast åt höger och klev sedan ut i vägen. Tack vare gårdagens olycka (?) hann jag reagera och fick bromsa. Ett tag funderade jag på om jag inte skulle skrika "Se dig för, kärring!", men det gjorde jag inte.

Det är vid såna här tillfällen som jag blir alldeles förvånad över hur folk kan vara så oförsiktiga. De ska vara väldigt glada över att jag är så pass godhjärtad, för hade jag inte varit det hade jag klivit av cykeln och gett tanten och kvinnan en varsin utskällning. Man kliver inte ut mitt i vägen utan att se sig för ordentligt! Tänk om det inte vore jag som cyklade på vägen, utan att det kom en bil.



Detta trodde jag aldrig att jag klarade
Publicerat den

Som Ni säkert redan vet åker jag på fredag till Smedjebacken för att hälsa på mina föräldrar samt lillebror och de senaste dagarna har jag funderat över vad jag ska gotta mig med när jag väl är där. Dennis och jag brukar nämligen gotta oss varje fredag till en film.

Denna vecka tänkte jag att jag skulle försöka unna mig någonting gott, men som istället är nyttigt. Det var nämligen så att jag i måndags kände mig deppig, vilket resulterade i att jag sprang in på Hemköp för att köpa mig ett par Snickers. Det slutade dock med att jag kom ut med 2st äpplen och en vitamindryck.

Efter att ha klivit utanför dörrarna kände jag mig stolt över mig själv och detta vill jag bevara genom att försöka motstå onyttigheter som jag annars köper - oftast för att det är lättillgängligt samt att det finns ett stor urval (t.ex. chips och godis).

Som det är nu lutar det åt morötter och dip samt en smoothie, men frågan är om jag ska köpa en färdiggjord eller om jag ska försöka baka ihop en hemma hos mina föräldrar trots att de inte har en mixer. Det kan bli svårt, så om jag avstår från smoothien blir det istället en fruktsallad. Det var länge sedan.

Eller Ni kanske har några andra bra förslag?



Svar på kommentar
Publicerat den




Eftersom de flesta ansökningsdatum har gått ut har jag istället gjort så att jag kontaktat företag/butiker via e-mail. Det går också att ta kontakt via telefon eller genom att besöka de personligen.



Att man ska komma på saker i sista stund
Publicerat den


När jag under gårdagskvällen satt och tittade på tv slog det mig att jag inte alls kan ta ledigt idag pga. att jag och min kollega kommit överens om att sätta oss ner och skriva ihop ett ordentligt träningsprogram till vår klient. Detta innebär att jag måste till skolan ändå, men pga. att jag inte vill stressa kommer jag göra så att jag åker ner efter lunch. Under förmiddagen tänker jag ta det lugnt och då menar jag att duscha och göra mig i ordning, äta frukost och arbeta med uppgifter i lugn och ro.

I skrivandets stund ligger jag i sängen och tar det lugnt efter att ha fått sova ut för första gången på länge. För ett par dagar sedan bytte jag täcke, men upptäckte att det var alldeles för kort och nästan för kallt så jag bytte tillbaka till mitt vanliga inatt. Jag bytte dock till ett annat påslakan och då sov jag mycket bättre, så vi får hoppas att det fortsätter såhär. Förmodligen inte.

Denna onsdag kommer att se ut så att jag under förmiddagen är hemma och arbetar för att efter lunch åka till skolan och färdigställa träningsprogrammet. När det är klart åker jag raka vägen till Centralstationen för att hämta ut tågbiljetterna och när det är gjort blir det en tripp till Ica för att hämta ut min nya jacka.

Efter att ha hämtat ut allt som behövs inför helgen är det raka vägen hem för att förhoppningsvis fortsätta med mina uppgifter - helst svenskan. Skulle hjärnkontoret dock inte komma igång under de kommande dagarna blir det sömnlösa nätter i helgen då jag måste bli klar innan torsdag morgon.



Här var det myror i brallorna
Publicerat den

Efter gårdagens upptäckt har jag under eftermiddagen samt kvällen ägnat mig åt att skicka iväg mail till olika företag/butiker och frågat om det finns någon möjlighet till sommarjobb hos dem. Som det är nu har jag kontaktat 9st företag varav jag har fått svar från ett.

Trots antalet mail känns det som att det är lika bra att kontakta så många som möjligt, så jag tänkte att jag skulle gräva fram fler adresser under veckan och skulle det vara så att jag är intresserad av att arbeta någonstans men att jag inte kan hitta någon mailadress får jag helt enkelt ringa eller gå dit.



Då var det tillbaka igen
Publicerat den

Tack vare de senaste dagarnas dåliga arbete väljer jag att ta ledigt resten av veckan. Nu är det visserligen endast en dag kvar innan hemstudiedagarna, men jag kommer inte att infinna mig i skolan imorgon pga. att jag arbetar så mycket bättre hemma. Detta är fördelen med resursdagarna - att man endast måste infinna sig i skolan om man har rester, vilket jag inte har. Det innebär att jag kan stanna hemma med gott samvete.

Anledningen till att det har gått så pass dåligt de senaste dagarna beror på att jag återigen är inne i en period då det är stressigt, d.v.s. många uppgifter på en och samma gång. Denna gång vet jag dock hur jag ska prioritera så det är inte problemet, utan problemet är att jag har fullständig idétorka. Det står helt stilla i hjärnkontoret nu när det absolut inte får göra det och det är så otroligt frustrerande. Jag har dock en tendens att hinna med deadlines ändå, så än är hoppet inte ute.

När veckan började var det tänkt att jag skulle arbeta med förberedelserna inför det nationella provet, men pga. att jag är väldigt petig och vill att språket ska flyta på bra har det tyvärr stått stilla. Det kommer därför bli så att jag kommer att sitta uppe så gott som dygnet runt fram tills torsdag morgon, med start på fredag.

Trots det dåliga skrivandet har jag lyckats att arbeta med PT-uppgiften. Förslag på styrkeprogram samt övningar har tagits fram och vi i gruppen (eller rättare sagt jag och en kollega) har under eftermiddagen befunnit oss på gymmet med vår klient. Där har vi gått igenom dessa övningar samt diskuterat hur han vill att vi lägger upp träningen. Detta innebär att jag iaf har fått någonting gjort istället för att bara sitta av tiden. Det kändes dock som att jag lika gärna hade kunnat stanna hemma.

För tillfället är det även stressigt pga. att vi under gårdagen upptäckte att vi måste spara pengar för tre månader, inte två som vi tidigare hade trott. Detta innebär att vi måste få sommarjobb och skulle vi mot förmodan inte få det måste vi få pengar på annat håll. Antingen genom Dennis sparade pengar eller mitt skadestånd, om det hinner ramla in tills dess.

Under gårdagen mailade jag ett antal företag/butiker som jag kan tänka mig att arbeta i, men då jag vill ha en större chans att få någonting kommer jag att leta vidare. Det kan även hända att jag skriver ut mitt CV (som inte är märkvärdigt överhuvudtaget) och lämnar det personligen istället för att maila. Vi får se hur jag gör, så länge det löser sig.



Svar på kommentar
Publicerat den




Uppenbarligen inte då hon hela tiden skall komma med nedlåtande eller onödiga kommentarer.

Det har hänt upprepade gånger att folk kommit till mig och rent av frågat om hon är dum i huvudet pga. att hon alltid kommer med så onödiga uttalanden (som jag inte tänker yttra mig om här). Jag hoppas bara att hon kan sluta komma med dessa kommentarer då man ska passa sig för vad man säger till mig.



Och jag påstås vara duktig
Publicerat den

Som tidigare nämnt har vi denna vecka resursdagar samt hemstudier vilket innebär att vi har möjlighet att arbeta med släpande samt pågående uppgifter och trots att jag för tillfället har 13st uppgifter stod det under dagen still i huvudet. Av någon anledning har jag svårt för att göra det jag ska i skolan och jag tror att det beror på att min koncentrationsförmåga är på topp när jag är ensam och kan arbeta i lugn och ro.

Det var tänkt att jag denna dag skulle arbeta med förberedelserna inför nationella provet, vilket jag också gjorde (ett tag) tills vår rektor kom och ville höra vad mitt framträdande skulle handla om. Efter att ha framfört vad jag vill få med och förmedla ansåg han att talet inte är tillräckligt starkt för ett högst betyg och eftersom jag satsar på högsta betyg i alla ämnen fick jag alltså skrota min idé och nu är jag tillbaka på ruta ett: panikslagen över vad jag ska berätta om, vilket i sin tur har gjort att jag blivit stressad igen.

För tillfället sitter både Dennis och jag i köket där vi försöker att arbeta med olika uppgifter. Han räknar matte medan jag bloggar samt försöker komma på vad jag ska prata om på provet. Ni kanske kan hjälpa mig? Vi ska prata om någonting som har med språk och kommunikation att göra och då är det tänkt att jag ska prata om det här med tatueringar. Hur det var förr och nu, men jag måste även få in temat på något sätt. Det är det som kommer att bli svårt.

Som det är nu vill jag bara gräva ner mig, men det löser ingenting utan jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och göra så gott jag kan. Jag måste bara komma igång. Det är oftast det som är problemet - jag vet inte hur jag ska börja.



Vilken tur att det finns tid
Publicerat den

Efter en natt som har varit varken bra eller dålig sitter jag nu i soffan och väntar på att håret ska torka så att jag får sminka mig samt åka till skolan. Denna vecka hoppas jag att få mycket gjort då vi må-ons har resursdagar som innebär att man får arbeta med släpande eller pågåenden uppgifter.

Eftersom vi har den muntliga delen av det nationella provet i svenska nästa torsdag är det tänkt att jag ska arbeta på det - skriva pm och manus. Skulle jag mot förmodan bli klar innan veckans slut övergår jag till naturkunskapen då vi ska vara klara med delen av uppgiften tills på fredag.

Mitt mål denna vecka är att jag ska färdigställa två uppgifter och påbörja en tredje, men det beror helt på om fantasin kommer igång och hur mycket jag faktiskt har att skriva på varje uppgift. Förberedelserna inför det nationella är det definitivt störst fokus på och om jag blir klar med det denna vecka är jag mer än nöjd. Då slipper jag känna av den där stressen igen nu när jag blev av med den.

Pga. att det är äcklig mat i skolan (potatisbullar med stekt vitkål och bacon serveras med rårörda lingon) kommer jag förmodligen sitta kvar i klassrummet och arbete eller så kilar jag iväg till Ica och köpar en macka och någon yoghurt. Det brukar jag göra de gånger jag känner att jag absolut inte vill äta på Konserthuset.

Efter (vad jag hoppas på) dagens slit är det dags för ännu ett utvecklingssamtal och jag är övertygad om, eller snarare vet, att det kommer att gå bättre denna gång än sist även om det givetvis gick bra då också.

När utvecklingssamtalet är slut antar jag att jag har slutat för dagen och då bär det av till Centralstationen då det är tänkt att jag ska hämta ut tågbiljetterna inför fredag. Det känns som att det är lika bra att jag tar ut dem i god tid för att slippa glömma bort det. Jag är nämligen en sån som alltid vill förbereda långt i förväg, kanske tidigare än jag behöver.

Om dagen blir som jag tänkt mig kommer jag att komma hem runt kl.16:00-16:30, men jag hinner inte mer än att komma in förrän jag ska gå igen. Dennis och jag bestämde nämligen igår att vi ska ut och gå på spåret här i krokarna 3-4 ggr/vecka (de dagar jag inte har specialidrott), så när han har kommit hem ska vi endast lägga in bättre musik på min MP3 för att sedan bege oss ut.

När vi har kommit hem sen kommer jag att blåsa upp pilatesbollen och styrketräna - precis som jag gjorde hemma hos mina föräldrar. Efter det blir det givetvis dusch och mat för att sedan ta det lugnt.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.12: Anders Johansson - Oslagbar




Svar på kommentar
Publicerat den

sarah med bebis i magen om Ibland blir det inte som man tänkt sig:
"räker det inte med katterna som du hjämt gnäller om ..???? du da ju att du inte skulle ha fler kaninener efttar den som dog i vinner..."


Bara för att jag gnällde på katterna tidigare betyder det inte att jag gör det nu då vi har hittat en lösning för hur de ska hålla sig lugna. Det är klart att de fortfarande kan vara jobbiga, men definitivt inte på samma sätt som de varit tidigare.

Anledningen till att jag lovade mig själv att inte skaffa en ny kanin beror på att Holly var så pass speciell och jag visste att jag aldrig skulle hitta någon som henne igen, men sen insåg jag att det är likadant med alla djur. Ska jag då sluta skaffa djur helt bara för att mina tidigare har gått bort? Nej.

Då vi alla i familjen har ett stort intresse av kaniner är det svårt att inte tänka i dessa banor. Min syster har t.ex. varit uppfödare och under 7 år har hon ägt någonstans mellan 50-60 st kaniner. Då kanske du förstår att man fastnar för dessa knyten.

En sak som jag inte förstår är hur du kan få tidigare gnäll till att jag gnäller hela tiden. Har du verkligen ingenting annat att komma med än någonting som har hänt i det förflutna?



Nu är jag inne i en sån där period igen
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning även denna morgon, men denna gång berodde det inte enbart på att jag inte kunde sova utan nu berodde det även på att jag kände mig relativt utvilad. Jag provade nämligen att sova med täcket som får agera filt i vardagsrummet och det gick mycket bättre då jag kunde behålla strumporna på samt att jag slapp ligga och nästan svettas. Därför kommer jag att låta mitt vanliga täcke (som jag använt sen jag började sova i vanlig säng) ligga i soffan istället.

Trots att jag denna natt fick sova någorlunda känner jag mig en aning deppig då det är så mycket jag måste göra (skolan) och jag vet inte riktigt vad jag ska ta itu med först trots att jag har skrivit en lista över vilken dag jag ska jobba med vad. Det är så mycket som behöver bli klart inom en snar framtid. Imorgon ska vi t.ex. ha kommit upp med ett styrkeprogram till vår klient samt att jag måste fortsätta att läsa min bok och skriva ett pm samt manus inför nationella provet. Har man inte gjort detta tills den 7/4 får man IG på det nationella, vilket jag definitivt inte vill ha! Vilken tur att vi har resursdagar må-ons.

Förutom att jag känner mig något stressad över alla uppgifter som jag borde och behöver arbeta med mår jag bra. Jag känner dock att jag skulle vilja röra på mig mer, så under veckan kommer Dennis och jag att lägga in musik på min MP3 så att jag kan börja träna som jag gjorde när jag fortfarande bodde hemma (tog en rask promenad på 60 min till musik samt att jag styrketränade när jag kom hem. Gjorde detta kanske 2-4 ggr/vecka beroende på väder).

Eftersom Dennis och jag inte gjorde någonting igår har han föreslagit att vi ska ta oss en sväng ner på stan i eftermiddag. Vad vi ska göra där har jag ingen aning om, men jag antar att han vill att vi kommer ut.



Ibland blir det inte som man tänkt sig
Publicerat den

Det är nu fyra månader sedan Holly gick bort och i samband med olyckan lovade jag mig själv att det fick vara slut med kaniner, men den senaste veckan har jag kommit underfund med att jag förmodligen kommer att bryta mitt löfte då jag fullkomligt älskar kaniner. Det är även så att jag har funderat över om jag inte ska börja med kaninhoppning då det har varit ett dolt intresse de senaste åren.

Eftersom jag inte har haft någon kunskap om ämnet har det aldrig blivit av, men det känns som att jag nu är beredd att ge det ett försök och jag har därför de senaste dagarna varit på jakt efter en potentiell kaninras. Som det ser ut nu kommer det att bli ännu en dvärgvädur då det känns som att det är den mest lätthanterliga rasen samt att de är i perfekt storlek.

Då 6/7 av mina kaniner har varit blandraskaniner samt tvåfärgade är jag denna gång på jakt efter en helfärgad renras. Det innebär att jag måste hitta en bra och pålitlig uppfödare, vilket kan bli svårt då jag inte är så insatt i detta heller. Jag har dock hittat en uppfödare hemma i Dalarna som har en kull med dvärgvädurar av färgen chinchilla. Det går inte att göra annat än att smälta när man ser dessa knyten.

Dennis har sagt att vi får vänta med kaninhoppningen tills vi har flyttat till hus, men jag ser inget hinder i att införskaffa sig själva kaninen detta år då det går att ägna sig åt hoppningen på närmsta gräsmatta (givetvis avsides från allt spring från barn, hundar osv).

Om jag fick välja skulle jag köpa en av dessa (som jag länkade till), men då det är oklart över hur det kommer att se ut med pengar måste jag avvakta ett tag. Skulle det dock bli så att skadeståndet börjar rulla in innan dessa är leveransklara kommer jag att höra av mig till uppfödaren för information, priser osv.

Det ska bli spännande att se hur det blir. Förhoppningsvis får jag en till fyrbent kompis här hemma.



Ibland hatar jag att vara kvinna
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag inte kunde sova. Denna natt berodde det på att det var alldeles för varmt och eftersom jag av ren vana inte kan sova utan strumpor funderar jag på om jag inte ska byta täcke för att se om det hjälper. Förmodligen är det jag har nu för tjockt, så jag ska ta det som ligger i vardagsrummet istället (det vi använder som filt) i hopp om att det ska bli bättre.

Det var denna dag tänkt att jag skulle arbeta med mitt manus samt PM inför nationella provet i svenska, men pga. den starka mensvärken kan jag inte koncentrera mig och jag kommer därför att avvakta tills imorgon i hopp om att den ska ge med sig annars fokuserar jag på det under resursdagarna.

Pga. det otroligt fina vädret bestämde sig Dennis och jag för att ta oss en promenad. Vi unnade oss även en glass och denna gång fick det bli Twister original för min del då det var länge sedan jag åt den. Jag må säga att den nya är godare.

Efter att vi kommit in och tagit av oss skorna och kläderna bokade jag tågbiljetter. Jag åker nämligen till Smedjebacken på fredag och kommer hem på söndag. Dennis spenderade föregående helg med sin familj, så jag tänkte att det var min tur att spendera tid med min. Nu är mamma visserligen här relativt regelbundet, men pga. katterna kan pappa inte vara här speciellt ofta eller länge, så då löser jag det så att jag kommer hem till dem.



Cornetto enigma choklad och kola
Publicerat den

Efter att ha provat Cornetto Enigma vanilj och hallon kändes det inte mer än rätt att prova resten av serien, eller vad man ska kalla det. Veckans smakprovning blev därför Cornetto Enigma choklad & kola.

I normala fall är jag inte så förtjust i chokladglass då jag tycker att det blir enformigt med samma smak hela tiden, men denna var helt okej tack vare kolasåsen som finns i mitten av glassen. För Er som inte vet det så är kolasås någonting som jag fullkomligt älskar på glass - speciellt paketglass.

Tack vare att det blev lite variation pga. choklad kombinerat med kolasås får denna glass betyget 4/5.




Jag har relativt bra koll ändå
Publicerat den

Trots att det inte blev någon sömn inatt är jag på förvånansvärt bra humör av den anledningen att jag helt enkelt är lycklig! Jag står för första gången i mitt liv på egna ben (och med det menas att jag har eget boende samt att jag kan försörja mig själv utan hjälp), jag har världens mest underbara pojkvän och sambo samt att det går otroligt bra i skolan tack vare att jag har fått en annan syn på framtiden. Det känns äntligen som att det finns någonting att kämpa för. Någonting att leva för.

Förutom bristen på sömn inleddes dagen med en lektion i naturkunskap. Det är enligt mig ett roligt ämne, men trots detta hände det absolut ingenting under de 3 h som vi hade av den anledningen att jag arbetar mycket bättre hemma. Det är nämligen svårt att koncentrera sig pga. att mina klasskamrater ska hålla på med annat hela tiden, t.ex. sitta och skrika åt varandra (istället för att prata), lyssna på jättehög musik m.m. Det är en bidragande orsak till att jag ofta arbetar hemma och får slita arslet av mig istället.

Efter naturkunskapen hade jag och mina kollegor (eller vad vi ska kalla dem) möte med vår klient för att gå igenom konditionshäftet samt kosthäftet som jag satt ihop. Ska jag vara ärlig gick inte mötet som jag tänkt mig då jag målat upp en bild av hur det skulle gå till samt vad jag skulle säga, så när det inte blev så blev jag ganska besviken. Det känns dock som att det kommer att fungera och gör det mot förmodan inte det får vi helt enkelt göra lite justeringar.

När både mötet och lunchen var avslutad var det dags för ännu en lektion och denna gången var det rehabilitering och habilitering. Lektionen inleddes med att städtanten (får man säga så?) hade en föreläsning om funktionshinder. Hennes son har nämligen olika diagnoser, så hon pratade om detta då det är en del av kursen. Dock inte än. Det var ganska rörande att lyssna till hennes berättelse då jag försökte sätta mig in i hur det måste var att ha ett barn med dessa diagnoser - det går verkligen inte.

När föreläsningen var över trodde större delen av klassen att det var dags att gå hem, men så var inte fallet utan vi var tvungna att sitta kvar och arbeta då vi skall börja på ett nytt projekt som handlar om idrottsskador. Vi blev indelade i par och min största farhåga var att jag skulle få arbeta med någon av de "sämre" i klassen (de som inte har samma ambitioner som jag samt de som pysslar med annat istället för att fokusera på det vi ska), men den oturen hade jag tack och lov inte utan jag fick en värdig lagkamrat.

Eftermiddagen gick alltså åt till att lyssna på föreläsningen samt arbeta med idrottsskadan vi blev tilldelad - kronisk inflammation i Iliopsoas. Det gick förvånansvärt bra för oss och förhoppningsvis hinner vi klart nästa vecka trots att det inte är redovisning förrän v.17.

Det sista som hände denna dag var att vi fick ta del av våra omdömen. Som väntat såg det väldigt bra ut och som tidigare nämnt kommer jag att få MVG i idrott och hälsa B samt pedagogiskt ledarskap. Chansen är även stor att jag får MVG i svenska B och engelska B (vilket jag också tror att jag får) då jag visar MVG-kvaliteter i dessa ämnen samt att Helen kommenterat att jag är "fantastiskt duktig på engelska!".

Vi fick även omdöme i specialidrott A samt rehabilitering och habilitering. Vad gäller specialidrotten har vi precis påbörjat MVG-uppgiften (personlig tränare) vilket innebär att jag som det är nu endast visar VG-kvaliteter. Det innebär att jag nu måste visa framfötterna i denna uppgift, men jag tror inte att det ska vara några som helst problem då jag redan har tagit kommandot.

Rehabilitering och habilitering har vi precis påbörjat (förra veckan), vilket innebär att man endast kan visa G-kvaliteter för tillfället och det gör jag.

Som Ni säkert redan märkt är mina omdömen fulla av MVG:n och det beror på att mitt mål är att få högsta betyg i alla ämnen även om jag förmodligen inte kommer att få det - även om det för tillfället ser väldigt bra ut.

Ni får även ursäkta allt prat om detta, men jag är bara så stolt över mig själv!

Tack vare att vi arbeta så flitigt under sista lektionen fick vi sluta en timme tidigare och det innebär att jag har varit hemma i 1 ½ h. Under den tiden har jag lyssnat på Anders Fernettes nya album (som jag har beställt från CDON) samt latat mig. Det kändes som att jag hade gjort mig förtjänt av det.

De kommande dagarna kommer jag att ha fullt upp med skolarbeten, men det gör egentligen ingenting eftersom jag har haft fullt upp enda sedan jag började här i maj förra året. Det känns som att jag har vant mig, liksom.



Att det ska vara så förbannat svårt att sova
Publicerat den

Denna natt har förmodligen varit den värsta på länge då alla dessa faktorer som rubbar sömnen gjort sig påminda. Det första jag märkte av var att det var alldeles för varmt att sova med strumpor, så dem fick jag givetvis ta av mig vilket resulterade i att jag i omgångar frös om fötterna samtidigt som resten av kroppen var för varm. Sedan låg Dennis för nära, det var för ljust i rummet samt att katterna började härja runt kl.03.

När jag legat vaken i ett par timmar bestämde jag mig för att det fick vara nog, så när klockan var 06 tog jag med mig katterna ut ur sovrummet så att Dennis skulle få sova i fred. De fortsatte att härja ett tag, men efter att jag betalat alla räkningar lade de sig för att sova. Ganska typiskt då man hoppats på att de skulle sova i samband med att vi gjorde det, men icke da.

Om 10 minuter ringer väckarklockan, så då tänkte jag klä på mig för att sedan äta frukost så att jag slipper stressa med det sen. Jag har nämligen viktigare saker som måste göras, så jag tänkte ta itu med dessa också.

Dagen i sig kommer inte att se särskilt märkvärdig ut i och med att jag har lektioner som vanligt - naturkunskap på förmiddagen och rehabilitering & habilitering på eftermiddagen. Där emellan kommer vi i gruppen att ha ännu ett möte med vår klient där vi går igenom olika former av träning samt kostråd. Det enda som saknas enligt mig är någon form av styrkeprogram. Vi (eller rättare sagt jag) har som tidigare nämnt satt ihop ett konditionshäfte med olika löpövningar osv.

När klockan slagit 16 är det helg, vilket innebär att det är dags att bege sig hemåt. Det ska bli skönt med ledighet även om det känns som att vi är lediga hela tiden pga. att vi haft det ganska slappt de senaste dagarna och veckorna pga. korta dagar samt att klassen varit iväg på aktiviteter i kursen natur och friluftsliv.

Vi har ännu inga planer för helgen, utan som det ser ut nu kommer jag att arbeta med förberedelser inför nationella provet den 7/4. Jag har inte kommit igång med detta ännu, så det känns som att det är läge för det då jag vill vara på topp och få ett så bra betyg som möjligt.



Wearus
Publicerat den


Som många av Er säkert redan vet har jag de senaste åren haft en tendens att köpa fula kläder av den anledningen att de är billiga och det är inte förrän nu som jag har tagit mig tid och råd att kosta på mig plagg som jag faktiskt tycker är snygga. Därför har jag under kvällen budat hem denna jacka på Tradera då jag anser att den jag har för tillfället är alldeles för kall i och med att tyget är väldigt tunnt samt att det blåser en del ute såhär års.

Har jag tur kommer den i mitten av nästa vecka, lagom tills jag åker till Smedjebacken. Det är nämligen tänkt att jag ska hälsa på familjen då jag inte har varit hemma hos dem sedan i oktober - i samband med rättegången.




Efter år av längtan är det äntligen här!
Publicerat den

De senaste åren har jag gått och väntat på att Anders Fernette (tidigare känd som Johansson) ska komma ut med ett nytt album och nu har det äntligen hänt! Den 9:e denna månad hade hans nya album Run releasedatum, så Ni kan ge er fan på att jag klickade hem det. Nu finns låtarna visserligen på Spotify, men jag tycker att det är så mycket roligare att ha cd-skivor till hands istället för spelningslistor på datorn. Det ger en annan känsla.

Pga. att jag upptäckte detta efter kl.16 kommer jag inte att få hem beställningen förrän på måndag (?), men jag kan hålla mig tills dess. Jag har trots allt stått ut med min längtan i 5 år nu.



Snart drar vi igång
Publicerat den

När jag klev ur sängen denna morgon kändes det fullständigt onödigt att åka till skolan/gymmet eftersom det var min första och sista lektion för dagen tack vare att vi fått lov av Helen att läsa vår engelskabok hemma. Det innebar att jag åkte till gymmet och gjorde min utmaning för att sedan åka hem.

Klockan var 09:15 när jag lämnade lägenheten och eftersom det gick så pass snabbt nere på stan (vi tränar högst upp i Punktgallerian - nJoy) var jag åter hemma kl.10:43. Då tog jag mig en snabb dusch samt tvättade håret innan det var dags att laga mat.

Eftersom Dennis ännu inte börjat vid denna tid fick vi äta tillsammans, vilket kändes mysigt. Hade jag varit ensam hemma hade jag förmodligen bara ätit en smörgås - Ännu en positiv sak med att han fortfarande var hemma.

När maten stod på spisen passade jag på att arbeta med PT-uppgiften (personlig tränare) då vår klient efterfrågat kostrådgivning. Eftersom vi ska ha möte med honom imorgon kändes det som att det var läge att kolla igenom min kostpärm för att se om det går att använda sig av dokument som finns där. Det fanns en hel del, så dessa kommer att skrivas ut eller kopieras imorgon så att han kan få med sig dessa hem. Han kommer även att få med sig ett häfte (ihopsatt av mig) som handlar om kondition. Vad det innebär, vad man ska tänka på, olika program osv.

Utöver detta har jag helt ärligt inte gjort någonting, utan jag väntar helt enkelt till kvällen. Det är då tänkt att jag ska läsa i min engelskabok. Anledningen till att jag inte vill göra det nu under dagen beror på att jag blir så fruktansvärt uttråkad samt trött av att läsa, så därför känns det smidigare att ta det alldelse innan läggdags så att man blir extra trött. Fiffigt, va?



Kommer jag att uppnå mina mål?
Publicerat den

Efter att ha haft strul med skolan de senaste fyra åren känns det som att det äntligen är påväg åt rätt håll vilket jag också fick bekräftat igår genom betygssamtalet i hälsokurserna, men också genom ett mail från min svenska- och engelskalärare.

För tre månader sedan lämnade jag in en egenskriven komedi skriven på engelska och bara någon timme efter samtalet med min metor fick jag ett mail från Helen (som hon heter) att hon har läst min komedi. Den var tydligen väldigt spännande samt att det var ett bra språk, vilket resulterade i att jag fick MVG på uppgiften. Det fick jag på min senaste uppgift också, så det känns faktiskt som att jag har goda chanser att få högsta betyg i denna kurs. Svenskan också, för den delen. Det återstår dock att se. Jag tar inte ut någonting i förskott, utan jag tänker fortsätta att slita precis som jag gjort tidigare.

Nu kanske några av Er ser det som att jag skryter, men så är det givetvis inte utan jag är bara glad över att jag äntligen har hittat glädjen i skolan samt att det går så pass bra för mig efter allt jag varit med om. Att jag äntligen har tagit mig i kragen och att jag är påväg någonstans.



Den mystiska, röda färgen
Publicerat den

För några dagar sedan fick jag en kommentar där det påstods att jag är röd under ögonen på mina bilder. Efter att ha gjort lite research har jag upptäckt att fenomenet sträcker sig ända till -07. Det innebär alltså att det inte beror på min brist på sömn, utan att det är någonting som jag har "lidit" av länge.

Nu är frågan varför det ser ut som att jag är röd under ögonen. Antingen så beror det på sminket eller så beror det på kameran. Detta syns nämligen enbart IRL om jag har eksem runt ögonen, vilket jag inte har haft sedan våren -07.



Äntligen går det åt rätt håll
Publicerat den

Som Ni säkert redan vet har jag den senaste tiden både sovit dåligt samt känt mig stressad pga. det här med skolan. Det har varit väldigt många uppgifter på en och samma gång vilket har gjort att jag har fått arbeta arslet av mig. Såhär i efterhand är jag dock glad över min insats trots konsekvenserna då vi under förmiddagen hade betygssamtal.

Betygssamtalet handlade om våra avslutade idrottsämnen och för mig ser det ut såhär:

* Idrott och hälsa B - MVG
* Pedagogiskt ledarskap - MVG
* Ledarskap i lek och idrott - VG

Enda sedan jag började gymnasiet för fyra år sedan har jag haft väldigt höga krav på mig själv och det är inte förrän nu som det har börjat att ge utdelning. Även om jag kan bli väldigt deppig och stressad över våra uppgifter kvarstår mina krav då jag vet att jag har potential för att uppnå högsta betyg i så gott som alla ämnen vi läser (bortsett från samhällsorienterande ämnen, s.k. SO, då det är så förbannat tråkigt). En stor anledning till det är att jag är intresserad av ämnena samt att jag har vissa förkunskaper tack vare mina tidigare skolor.

När jag kom tillbaka till klassrummet efter betygssamtalet kunde jag inte låta bli att le för mig själv då jag är så förbannat stolt. Stolt över att jag tagit tag i mig själv och min skolgång. Speciellt nu när det är min sista chans.

Det kändes såklart tråkigt att jag inte fick högsta betyg i den sistnämnda kursen, men det berodde till stor del på alla grupparbeten vi gjorde. Det är svårt att visa framfötterna när man arbetar med andra, så jag har full förståelse för att jag fick ett VG. Jag är dock nöjd med det då jag anser att man ska vara nöjd om man blir godkänd i kursen. Om man sedan får ett högre betyg än så är det ett plus i kanten.

Efter detta  ser jag fram emot att få ha betygssamtal i resten av kurserna. Som det ser ut nu är jag och nosar på MVG i SvB och EngB, vilket gör att jag vill prestera bra på nationella proven. Vi kommer att ha det muntliga i svenska inom kort, så jag kommer att förbereda mig för det de kommande dagarna - framförallt på resursdagarna.

Hur det är med specialidrotten vet jag ännu inte, men det återstår att se. Det är 3 månader kvar av året.

Anledningen till att det går så pass bra för mig i skolan nu beror förmodligen på att jag mår bättre än någonsin (om man jämför med tidigare), jag trivs på programmet och skolan samt att ämnena är väldigt roliga.



Det är ett under att mitt hår inte blir slitet
Publicerat den

När jag under eftermiddagen klev innanför dörren visste jag inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att hitta motivationen till att diska. Det är nämligen någonting av det tråkigaste som finns samt att jag får ryggont pga. den låga diskbänken. Jag kände dock att det behövde göras då jag gått och skjutit upp det i flera dagar pga. besök, trötthet m.m.

Trots att det först var tänkt att jag skulle avvakta med att färga håret kändes det på något sätt som att det var lika bra att göra det nu när jag ändå hade två förpackningar ståendes i skåpet. Tanken var då att jag skulle diska under verkningstiden och så fick det bli.

Eftersom jag hade en del rött kvar sedan tidigare förväntade jag mig inte att få samma resultat som på förpackningen, vilket jag heller inte fick. Den nya färgen påminner mycket om den jag hade tidigare, med Wella. Denna gång slapp jag dock den lila/bruna nyansen samt skiftningarna. Det är så jag vill ha det. Det ska vara rött. Ingenting annat!

Som det ser ut nu kommer jag att hålla mig till rött då jag trivs väldigt bra i det samt att mitt hår verkar vara väldigt tåligt (vilket också frisörskor har poängterat). Det känns som att det är bäst att jag håller mig till någonting som får mig att må bra. Någonting som får mig att trivas med mig själv och det gör denna hårfärg. Jag känner mig snygg, för ovanlighetens skull. Det gör jag inte annars.

(PS. Det kan säkert se slitet ut på bilden, men det beror på att jag precis blåst det samt att jag rufsat till det)



Om vi kunde få ta det lugnt någon gång
Publicerat den

Denna tisdag lyckades jag att hålla mig ifrån att åka till gymmet en timme tidigare. Allt tack vare att vi skulle samlas i klassrummet under morgonen för att arbeta med eventuella träningsprogram till vår klient (som vi ska vara personlig tränare åt). Jag lyckades dock ta med mig ombyte helt i onödan då det inte blev något besök till gymmet för min del pga. uppgiften.

Då hälsa och idrott är något av det bästa jag vet ser jag fram emot uppgiften och det var inte förrän under förmiddagen som jag insåg hur mycket. Istället för att sitta i skolan och googla efter träningsprogram m.m. valde jag att istället gå till biblioteket och låna diverse böcker om konditionsträning, styrketräning, stretching m.m. Det var först tänkt att jag endast skulle låna en bok, men det slutade med att jag hade 4st med mig tillbaka varav jag kommer att köpa 3st. 

Efter att jag var klar på biblioteket begav jag mig återigen till skolan där jag satt och arbetade som en tok. Det slutade med att jag skrev hela 5st dokument som handlar om olika sorters konditionstester, saker att tänka på vid konditionsträning samt varför, olika träningszoner osv. En hel del med andra ord och då har vi ännu inte kommit igång, känns det som.

Då det är kurssamtal imorgon förmiddag kommer vi att fortsätta att arbeta med detta och jag hoppas att vi kan komma överens om ett träningsprogram. Förhoppningsvis kan vi sätta ihop flera stycken som vi sedan tar med och redovisar för vår klient på fredag. Då har han möjlighet att själv välja vad som passar honom bäst.

Förutom morgondagens kurssamtal samt arbete ser det relativt lugnt ut resterande dagar av veckan. Det känns dock som att jag borde lägga på ett kol vad gäller mina uppgifter då jag för tillfället har 7st. 2st av dessa har med nationella provet i svenska att göra, så dessa måste betas av först. Jag får dock försöka att inte stressa med tanke på att jag har tid på mig hela nästa vecka då vi har resursdagar må-ons (dagar då man endast sitter och arbetar med släpande samt pågående uppgifter) samt att vi har hemstudiedag tor-fre.



Svar på kommentar
Publicerat den

Sara H  om Svar på kommentar:
"Tycker inte att det gör ont att tatuera sig på sidan :P"


Det är inte tänkt att jag ska ha min så långt ner som du har, utan min ska börja precis under armhålan och sluta precis vid troskanten. Jag kommer alltså att bli tatuerad rätt över revbenen.




Svar på kommentar
Publicerat den


F
om Flitigt var det här:
"Hej! Jag gjorde för en tid sen en abort och har efter det funderat på att göra en tatuering som minne. Googlade lite om det och hamnade på några äldre inlägg ur din blogg. Tänkte kolla om du gjorde någon tatuering eller inte? I så fall vad? Känner att jag behöver lite inspiration :)"


Någon tatuering har ännu inte gjorts då jag inte riktigt har kunnat bestämma mig för vad jag vill ha. Som det ser ut nu kommer jag att tatuera in en av mina dikter på sidan av magen, men det ska tydligen göra väldigt ont att tatuera sig där vilket har gjort att jag försökt hitta något annat ställa att placera den på.

Skulle jag inte tatuera in någon dikt skulle det förmodligen bli en kort text/mening som syftar till Kim (som jag kallar barnet). Antingen "Everything happens for a reason", "I'll find a way to see you again", "Giving up was never an option", "There is a light that never goes out" eller "Everywhere I am there you will be".

Om du har brist på inspiration rekommenderar jag denna sida. Där finns det tonvis med bilder på tatueringar som jag själv blivit inspirerade av, så kika in på den. :)



Flitigt var det här
Publicerat den

Tidigare har jag haft sovmorgon på måndagar, men tack vare att de som läser matte har fått byta tid till eftermiddagar hade vi mentorspasset idag kl.09.

Det brukar inte hända speciellt mycket under de 2 h som passet håller på, men idag kändes det som att det fanns en del att göra - som dessutom var roligt. I julas lämnade vi nämligen in en uppgift i IdhB som vi fick tillbaka idag. Alla i klassen hade kompletteringar, så vi fick arbeta med dessa.

Till en början fruktade jag att jag hade tonvis med kompletteringar, men det visade sig att jag endast behövde ändra några punkter på MVG-delen. Den första punkten jag var tvungen att ändra var träningsprogrammet vi skulle följa v.45-v.4, av den anledningen att jag inte skrivit någonting om varför jag valt dessa övningar, vilket syfte min träning hade, om jag hade några skador osv.

Detta var ingen stor del, vilket innebär att jag blev klar med den. Del nummer 2 kommer jag att arbeta med på onsdag då vi får 3 h till eget arbete då våra lärare ska ha betygssamtal. Förhoppningsvis ligger jag på MVG-nivå, annars tänker jag fråga vad som krävs av mig för att jag ska få det.

Min skoldag slutade egentligen kl.11, men pga. att jag och två klasskamrater ska agera personliga tränare till en lärare på skolan valde jag att stanna kvar och diskutera detta med honom. Vi gick igenom vilka mål han har, om han har några skador osv.

Vi kom överens om att ses på fredag igen och då ska jag och mina "kollegor" ha ett färdigt träningsprogram som vi tillsammans kan gå igenom - förmodligen på gymmet.

Efter att vi var klara med detta kände jag att jag gjort mig förtjänt av att åka hem, så när klockan var 13:07 satte jag mig på cykeln för att åka till H&M och titta på hårfärg.

Nu tycker Ni säkert att jag färgar håret hela tiden, men faktum är att det inte sliter särskilt mycket på mitt hår och jag känner att jag vill prova mig fram för att se om jag hittar någon röd färg som sitter bättre än de jag hittills har provat (har endast provat 2-3st) eller om jag helt enkelt ska färga det brunt.

Färgen jag köpte nu heter Schwarzkopf live color XXL real red 35. Vi får se när jag kommer att använda dem (måste ha 2st pga. mitt hårs längd), men som det ser ut nu kommer jag att avvakta ett par dagar i hopp om att det som är mörkats ska blekas ur lite.



Nu känner jag mig hel igen
Publicerat den

Som Ni säkert redan vet så kom Dennis hem igår kväll. Pga. att de kom iväg senare än det var tänkt kom han inte hem förrän runt kl.20:40. Det gjorde dock ingenting eftersom jag var glad och nöjd över att han kom hem överhuvudtaget.

Det första vi gjorde efter att han tagit av sig skorna var att lägga oss på soffan och kura en stund. Vi hann dock inte ligga där mer än några minter innan Dennis ville äta och strax efter det tyckte han att vi skulle ta oss ett bad, så det fick bli så.

Eftersom vi idag skulle upp tidigt för att gå till skolan hann vi inte göra så mycket mer. Såhär i efterhand gör det ingenting eftersom vi ändå bor under samma tak. Vi har all tid i världen att spendera tid tillsammans.


Det känns skönt att han äntligen är hemma då jag har saknat honom något enormt. Det är alltid tomt och tråkigt utan honom, så denna helg har varit jobbig. Dock inte lika jobbig som innan vi flyttade ihop. Då visste man nämligen inte när man skulle ses igen samt att det då gick längre perioder emellan gångerna man sågs. Nu handlade det tack och lov endast om en helg, men ändå. Jag trivs så bra i hans sällskap.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.11: Avril Lavigne - When you're gone




Det känns så tomt utan dig
Publicerat den

De senaste dagarna har varit bra trots att det inte har hänt speciellt mycket här hemma. Som Ni säkert redan vet har jag haft lillebror Elias här på besök och vi har större delen av tiden ägnat oss åt tv-spel. Det är standard när vi umgås, om jag säger så.

Förutom att spela har vi hängt vid min laptop där vi har googlat efter konstiga namn. Vi tröttnade nämligen på allt spelande, så vi ville roa oss med annat och då fick det bli detta. Till en början var det inte särskilt roligt, men när vi upptäckte namnet Usama Bin Larsson kunde jag inte hålla mig utan då sprutade tårarna! Snacka om dålig humor. Resten av kvällen ägnade vi oss åt att titta på tv.

Denna morgon spenderade vi i lägenheten, men eftersom det inte fanns någonting att göra samt att det var/är så pass fint väder bestämde vi oss för att gå mot centrum.

Väl nere på stan köpte vi oss en varsin glass samt att vi sprang runt i olika butiker för att titta på kläder samt hårfärg. Det var nämligen tänkt att jag skulle köpa Schwarzkopf live color XXL, men det blev inte så då jag inte kunde hitta dem.

Efter att ha hört mig för har jag nu fått reda på att färgerna tydligen ska finnas på H&M (vi var ej in där), så jag funderar på om jag inte ska ta mig en sväng in dit imorgon efter skolan för att se om det stämmer. Jag ska inte färga håret nu, men jag vill se om färgerna finns ute i butik så att man kan kolla på dem och bestämma sig för vad man vill ha sen när det är dags. Jag känner att jag inte vill ge upp den röda färgen riktigt än.

Förutom att springa runt och titta på kläder samt leta efter hårfärg var vi in på leksaksaffären i Skrapan (en galleria). Vi hade ändå ingenting att göra, så jag kände att vi lika gärna kunde gå in där då jag blir glad i hela kroppen av att titta på leksaker. En av anledningarna till det är för att jag ser fram emot att få köpa leksaker till mina (kommande) barn, men också för att det är fascinerande att se vad som har tillkommit sedan man själv var liten.

Detta är vad vi har gjort idag. Inte så mycket med andra ord, men det dög gott och väl eftersom jag hade bra sällskap samt att det var fint väder. Snart är det vår!

Elias åkte hem kl.14:15, vilket innebär att jag har varit ensam i 1 h och 30 min. För tillfället sitter jag hemma i lägenheten och väntar på att Dennis ska komma hem. De åkte för inte så länge sedan, vilket innebär att han kanske är framme i Västerås runt kl.21. Vi får se om jag går och möter honom vid tåget eller om jag sitter här och väntar. Jag har inte riktigt bestämt mig.

Nu är frågan: Vad gör jag tills Dennis har kommit hem?




Vi får helt enkelt ta oss råd
Publicerat den

De senaste månaderna har Dennis och jag inte spenderat särskilt mycket tid tillsammans mer än att vi äter, sover och badar tillsammans samt att vi oftast sitter i samma rum och fipplar med datorerna.

När vi för någon timme sedan sms:ade med varandra föreslog jag att vi ska skapa ett sparkonto där vi varje månad lägger undan en viss summa pengar som vi sedan kan använda på helgerna. Om vi t.ex. känner för att gå på bio, bowla, hyra film osv. Han tyckte att det lät bra, så det är någonting vi kommer att göra. Hur mycket som kommer att läggas undan är dock oklart eftersom vi måste lägga undan pengar till sommaren. Har jag tur kommer skadeståndet att rulla in snart, så jag kanske kan avvara en slant därifrån för att vi ska kunna göra roliga saker tillsammans. Saker som vi båda har intresse av. Det är där skon har klämt tidigare - att vi har haft olika intressen.

En fundering jag har angående detta är om vi ska göra så att jag får bestämma aktivitet jämna veckor samt att Dennis får bestämma aktivitet udda veckor. Det känns som att det är mer rättvist.

Sparandet kommer att dra igång så fort jag fått mitt CSN denna månad. Jag ser fram emot detta då det ska bli kul att äntligen kunna göra saker tillsammans. När snön har försvunnit finns det så otroligt mycket vi kan göra, så nu längtar jag även till våren samt sommaren.



Daimstrut pear dream
Publicerat den

När Elias och jag befann oss på Ica igår kväll kunde vi inte låta bli att köpa en varsin daimstrut pear dream då jag velat prova den enda sedan jag såg att den kommit ut.

Till en början såg den precis ut som originalet då själva glassen var vit, men efter att ha ätit en stund kände man smaken av päron. Eftersom jag tycker om päronglass kunde jag inte låta bli att tycka om denna också och ska jag vara ärlig kan jag inte svara på vilken jag föredrar - päron eller vanilj. De är båda lika goda.

Detta är en glass som jag definitivt kommer att äta fler gånger, så den får betyg 5/5.



Är det inte nu det ska vara svårt?
Publicerat den

Tro det eller ej, men första natten utan Dennis gick mycket bättre än jag trodde. För första gången sedan mina sömnproblem bröt ut har jag fått en hel natts sömn utan några som helst oroligheter.

Att jag i vanliga fall sover dåligt beror såklart inte på Dennis, utan det beror på så mycket mer. Det kan t.ex. vara att katterna är på mig för mycket, det är för varmt, det är för ljust, Dennis ligger för nära, att jag gått och lagt mig utan att vara trött eller att jag har för mycket i tankarna. Denna natt var alla dessa faktorer borta, så för första gången på länge har jag fått sova en hel natt. Det ska dock bli skönt när Dennis kommer hem imorgon kväll även om han nu skulle kunna vara en faktor (t.ex. att det blir för varmt samt att jag inte får det utrymme jag vill ha pga. att han ligger för nära).

Hur denna natt blir återstår att se. Det ska dock bli skönt när gubben kommer hem igen. Det är alltid så tomt och tråkigt utan honom.



Om det ändå kunde ta och bli vår
Publicerat den

Denna morgon skiner solen, så nu hoppas jag på att en del av snön ska smälta då det vräkte ner igår efter dagar av fint och varmt väder. Det är nu det ska vara vår - inte snöa!

Det blev en mycket tidigare läggning igår än jag trott. Efter att ha spelat Castlevania i dryga halvtimmen stängde vi av för att istället titta på Billy Madison. Vi kände dock hur ögonen började bli tunga, så när det var ca 40 min kvar gick vi och lade oss.

Uppstigning blev det runt kl.09. För tillfället sitter Elias vid Dennis dator och jag sitter givetvis vid min. Om en stund tänkte jag att vi skulle äta frukost eftersom vi aldrig åt någon mat igår.

För en stund sedan fick jag ett sms av Dennis där han berättade att det skulle till att åka skidor. Det blev ingenting igår då de kom fram runt kl.14 - d.v.s. 2 h innan backen stänger. Han och Marcus satt därför och spelade spel större delen av kvällen, precis som jag trodde att de skulle göra.

Enligt Facebook ska det även vara fint väder hos dem, så jag önskar dem en trevlig dag och hoppas att de alla har roligt samt är försiktiga.



Det känns tomt utan dig
Publicerat den

Bara några minuter efter att Dennis klivit utanför dörren sjönk mitt humör då jag visste att jag skulle sakna honom, som jag alltid gör när vi är ifrån varandra om det så gäller minuter eller timmar. Trots min saknad efter honom har dagen i övrigt gått bra, även om han givetvis har funnits i mina tankar konstant.

Dagen vad gäller skolan har gått bra samt varit rolig då vi har haft naturkunskap på schemat samt att vi påbörjat en ny kurs - rehabilitering och habilitering. Den verkar intressant, så det ska bli kul att få fördjupa sig i vad den handlar om. Denna lektion handlade om att vi kortfattat skulle skriva om vad rehabilitering är, hur man utför det, vilka rättigheter man har inom sjukvården m.m.

Pga. all snö valde jag att efter skolan stanna kvar då det kändes onödigt att åka hem i ca 50 min för att sedan ta sig ner på stan för att möta Elias. Jag satt därför i korridoren och läste bloggar en stund innan jag begav mig till centralen. Där satt jag och spelade quadrapop på min telefon, men övergick sedan till korsord då batteriet i min telefon höll på att dö.

Elias har varit här sedan kl.17:47 och vi har på den tiden hunnit handla på Ica samt spela tv-spel. Vi började med att spela Spyro, men övergick sedan till Castlevania (PS3), men pga. att det påminde för mycket om Assassins Creed övergick vi istället till att spela spelet i PS1-version. Vi tycker båda att det är mycket roligare, så det gör vi för tillfället.

Eftersom klockan inte är speciellt mycket kommer det förmodligen bli så att vi tittar på tv senare. Frågan är bara vad man ska se med tanke på att det oftast går skräp på fredagar. Har vi otur får det bli en av våra DVD-filmer.

Om någon timme tänkte jag även slänga iväg ett sms till Dennis och önska honom godnatt då jag inte vet när han tänkt att gå och lägga sig. Jag kan inte tänka mig att de åker skidor sent in på kvällen, utan de sitter förmodligen i stugan och pysslar med någonting. Marcus har nämligen tagit med sig sitt PS3, så de sitter troligen och spelar precis som Elias och jag gör nu.

Vad som händer imorgon är ännu oklart då vi inte har pratat ihop oss, men som det ser ut nu blir det ännu en slapp dag med en del spelande. Om det är fint väder (d.v.s. att det inte snöar) kanske vi tar oss en sväng ner på stan.



Den längsta helgen i mitt liv
Publicerat den

För några minuter sedan klev Dennis på tåget till Stockholm för att bli upphämtad av sina föräldrar inför resan till fjällen. Det känns tråkigt att behöva vara utan honom, men det handlar som tur var bara om en helg och det tror jag att jag kan stå ut med. Speciellt när jag får sällskap av Elias. Då kan jag förhoppningsvis tänka på annat samtidigt som tiden går fortare.

Som det ser ut nu har vi inga som helst planer för helgen mer än att spela tv-spel. Elias kommer nämligen att ta med sig Castlevania till PS3 då jag vill se hur det ser ut. Jag tyckte väldigt bra om spelet till PS1, så det ska bli spännande att se hur den nya versionen ser ut. Förmodligen ungefär som Assassins Creed, vilket inte gillas.



Provsmakning
Publicerat den

För att underlätta läsningen har jag skapat en ny kategori som kommer att innehålla inlägg där jag skriver om livsmedel jag har provsmakat. T.ex. den där glassen jag provade förra veckan.

Det känns nämligen som att det är lättare att skapa en egen kategori för dessa än att lägga det under recept/mat då det inte riktigt är samma sak. Frågan är nu bara om jag ska göra som veckans låt - ett inlägg (d.v.s. en provsmakning) per vecka eller om jag ska göra det hux flux. D.v.s. när jag känner för det.

Vad tycker Ni?



Det sägs att man lär sig av sina misstag
Publicerat den

Det sägs att man lär sig av sina misstag, men uppenbarligen gör inte jag det då jag även denna morgon lyckades åka till gymmet en timme innan lektionsstart. Det känns som att det är dags att lära sig klockan samt att jag måste påminna mig själv (genom påminnelser på telefonen) om att halvtio innebär 09:30 - INTE 08:30! Jag antar att jag är så van att börja skolan kl.08:50 de dagar jag inte har specialidrott att hjärnan har ställt in sig på att det är ungefär den tiden som gäller hela veckan.

Rent generellt har det inte ångrat att jag gjort dessa missar eftersom det har varit skönt att få träna i lugn och ro, men det känns pissigt att kliva upp helt i onödan när man istället hade kunnat ligga och (försökt) sova i ännu en timme.

När jag klev upp imorse funderade jag först på om jag skulle sjukanmälade mig då jag är så pass öm i vaderna att jag har svårt att gå samt att det kändes som att jag hade feber. Jag bestämde mig dock för att åka, vilket jag är glad över såhär i efterhand.

Dagen har spenderats i skolan, så jag tycker inte att jag behöver kommentera det så mycket mer. Resten av dagen bjuder inte på någonting särskilt för min del, men Dennis ska packa inför resan imorgon. Det känns tråkigt att vara ifrån honom, men det kommer någonting bra ur allt så jag försöker att inte tänka så mycket på det. Det handlar ju bara om en helg - det går snabbt. Som tur är kommer jag att ha Elias här på besök, så under tiden som Dennis är borta har jag annat att tänka på och förhoppningsvis springer tiden iväg och han är hemma snabbare.



Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Här var man ledig med jämna mellanrum:
"Inge illa menat men varför är du röd under ögonen på att korten?"


Om du upplever att jag är röd under ögonen kan det bero på att jag inte har sovit ordentligt sedan i november. Det beror alltså på att jag får för lite sömn samt att jag är trött.

Kan tillägga att jag inte är röd under ögonen irl, så jag förstår inte hur du kan få det till att jag är det på bild. Förmodligen är det sminket som påverkar det. Jag vet inte.



Här var man ledig med jämna mellanrum
Publicerat den

Denna vecka har hittills varit bra tack vare alla inlämnade uppgifter, det fina vädret samt dagens ledighet. Även om jag i grund och botten tycker att det kan vara tråkigt att vara hemma en hel dag kan det även vara skönt - skönt att få sova ut och ha sina egna tider. Inte behöva stressa, utan ta allting i sin egen takt.

Dagen har så gott som gått ut på att jag ska få vila ut eftersom jag den senaste tiden har sovit väldigt dåligt. Det blev dock en relativt tidig uppstigning (kl.08:00) då det kändes tomt och tråkigt utan Dennis. Det slutade dock med att jag gick och lade mig i sängen ca 2 ½ h senare. Jag fick sova/vila i lite mer än en timme.

När jag kände mig relativt utvilad pallrade jag mig in i köket för att diska, vilket gick relativt snabbt. Det resulterade i att jag tog mig en dusch då jag inte kände mig speciellt fräsch. Eftersom jag sover med strumpor på kan det hända att jag vaknar upp varm och i sällsynta fall svettig, så det kändes skönt att få svalka sig samt komma ut ren och fin.

Ska jag vara helt ärlig har jag inte gjort speciellt mycket efter det mer än att fundera över vad jag ska blogga om då jag känner att jag har ett stort bloggsug för tillfället. Det är en av anledningarna till att jag vill hålla kategorin recept/mat igång - så att det inte ska damma igen här, utan jag vill ha så mycket som möjligt att skriva om. Jag kanske får försöka ta fler bilder också. Måste dock införskaffa mig en kamera så fort skadeståndet har inkommit.



Cornetto enigma
Publicerat den

Det är nu ett tag sedan jag lade in någonting under kategorin recept/mat, så jag tänkte att jag skulle börja bli bättre på att uppdatera den och jag funderar därför på om jag ska införa en publicering i veckan - precis som med veckans låt.

Nu minns jag inte vilken dag det var, men för några dagar sedan när Dennis och jag var på Ica upptäckte jag att de fått in nya glassar, bl.a. Cornetto enigma som lanserar tre nya smaker: vanilj/hallon, vanilj/choklad och vanilj/hasselnöt. Jag provade den med vanilj/hallon och jag må säga att den var god, men jag föredrar givetvis den vanliga - d.v.s. den med vaniljl/jordgubb.

Vad jag kommer att prova härnäst har jag inte bestämt mig för, men för tillfället lutar det år den nya daimstruten - pear dream.

Glassen som jag provade nu får 4/5 i betyg.



Tänk att ett misstag kan leda till någonting bra
Publicerat den

Denna dag blev inte riktigt som jag tänkt mig då jag av misstag befann mig på gymmet en timme innan lektionen skulle börja. Anledningen till att det blev så berodde helt enkelt på att jag tänkte fel när jag tittade på klockan imorse.

När jag upptäckte detta funderade jag en stund över om jag skulle vänta in resten av klassen eller om jag skulle tjuvstarta och det slutade med att jag bestämde mig för att börja träna utan dem. Såhär i efterhand är jag glad att jag tog detta beslut då det kändes bra att träna i lugn och ro utan att bli uttittad av resten på programmet.

Detta pass valde jag att utföra utmaning nr.17 (som jag nämnt tidigare här i bloggen) - både på löpbandet och på step-upbräda följt av styrka med fokus på mage och lår. Tack vare step-upen är jag nu öm i vaderna och jag är övertygad om att jag kommer att känna mig som en gammal, stel kärring när jag vaknar imorgon. Vilken tur jag har som är ledig da! De som läser natur och frilutsliv ska nämligen till Romme, vilket innebär att vi som inte läser kursen är lediga.

I och med att jag lämnat in mina uppgifter kan jag imorgon ta det lugnt. Jag behöver alltså inte stressa med någonting och det känns så otroligt bra.

Med tanke på att jag den senaste tiden har sovit relativt dåligt tänkte jag försöka att sova ut. Skulle det mot förmodan bli så att jag sover dåligt även denna natt kommer jag att ägna mig åt städning då det var Dennis som städade förra veckan (eller, ja - diskade).

Om jag känner mig rastlös efter städningen blir det förmodligen så att jag förbereder inför uppgiften vi har i specialidrott. Jag och två klasskamrater ska nämligen agera personliga tränare åt en av våra lärare under 9 veckors tid, så jag tänkte förbereda inför det. Vi ska nämligen träffa honom under lunchen på fredag och eftersom jag inte vet hur mycket resten av gruppen kommer att anstränga sig känns det bäst att ta tag i det här själv.

Det är även tänkt att jag ska försöka komma fram till vad Elias och jag kan hitta på i helgen. Dennis ska nämligen åka till fjällen med sin familj, så då passar jag på att umgås med lillbrorsan eftersom han är den enda jag har en relation med av oss syskon.



Såhär duktig har jag aldrig varit
Publicerat den

Efter att ha spenderat större delen av min långhelg åt skolarbeten är den nu över, vilket innebär att det är en ny vecka. Ska jag vara ärlig känns det skönt att vara tillbaka i bänken då jag tycker att det är så tråkigt att sitta hemma hela dagarna. Det känns alltså bra att vara någonstans där man gör nytta. Hemma kan jag lätt tappa fokus, men när jag är i skolan gör jag det jag ska.

Dagen började med att vi samlades i vårat klassrum där vi fick tid att arbeta med ergonomiuppgiften (den som ska/skulle vara inlämnad idag). Pga. att den sista punkten är svår hann jag inte klart innan rasten, utan det slutade med att jag stannade kvar 1 h efter skolan för att färdigställa den. Även denna uppgift slutade på 18st sidor.

I vanliga fall börjar jag inte förrän kl.12:50 på måndagar, men pga. att skolan denna dag anordnat någonting som kallas för framtidsdagen var det bara att pallra sig ner till kl.09. För Er som inte vet vad framtidsdagen är så innebär det att olika personer med olika yrken kommer och föreläser om hur det är att plugga vidare samt att arbeta med det jobbet. Det kom t.ex. en advokat/domare, en från kriminalvården, polis, personligtränare, journalist, datautvecklare m.m. Vi var tvungna att gå på 4st och jag gick på beteendevetare, personlig tränare, advokat/domare och kriminalvårdare. De sistnämnda valde jag pga. det här med rättegången. Jag ville höra hur allting gick till från deras perspektiv och inte från mitt.

För tillfället är jag inte intresserad av de yrken som presenterades idag, men det kan givetvis ändras. Tidigare har jag funderat på att bli personlig tränare, men som det ser ut nu vill jag arbeta med någonting som har med kost eller ledarskap att göra. Exakt vad vet jag inte med tanke på att jag inte vill läsa vidare efter gymnasiet. Får jag inget jobb inom min inriktning kanske jag är så illa tvungen, men det får jag ta då.

Som tidigare nämnt stannade jag kvar efter skolan för att färdigställa uppgiften. Jag tänkte inte säga så mycket om det mer än att det känns så otroligt bra att den och den andra uppgiften (som jag blev klar med i helgen) är klara och inlämnade. Detta innebär att jag är i fas och inte har några som helst uppgifter som jag behöver stressa med, utan jag kan nu äntligen slappna av och inte känna mig stressad.

Tack vare detta kan jag även slappna av bättre. Jag har heller ingen ångest över att jag vilar när jag behöver arbeta eller tvärtom, utan jag kan helt enkelt lata mig på soffan med gott samvete.



Veckans låt
Publicerat den



Veckans låt v.10: Sara Varga - spring för livet

Anledningen till att jag har valt en låt som jag i grund och botten anser suger beror på att det känns som att hon sjunger om precis det jag varit med om i mitt förflutna.




Stressa kan jag göra en annan gång
Publicerat den

Efter gårdagens bedrift blev det bestämt att jag skulle ta det lugnt resten av helgen, vilket jag också har gjort. Det hade givetvis varit bra om jag försökt göra klart praktikuppgiften, men med tanke på att vi får tid till det imorgon förmiddag tar jag det då. Jag kommer ändå att bli klar, så varför stressa med det hemma när jag istället kan ta det lugnt?

Eftersom det inte har hänt speciellt mycket idag finns det egentligen ingenting mer att säga än att jag tänker lata mig resten av dagen. Det har jag förtjänat, så nu drar jag min undan en stund.



Det handlar om att tro på sig själv
Publicerat den

Efter att ha kämpat med skolarbeten hela eftermiddagen och kvällen är jag äntligen klar och jag är så stolt över mig själv som lyckades i tid. Ska jag vara ärlig hade jag ställt in mig på att lämna in den efter inlämningsdatumet eftersom jag tvivlade på att jag skulle hinna med allting tills imorgon, men jag är glad över att jag tog mig i kragen och verkligen försökte. Det går bara man vill, vilket jag upprepade gånger har bevisat. Inte endast vad gäller skolan.

Det ska bli spännande att se vad min mentor säger efter att han har läst igenom dokumentet. Uppgiften slutade nämligen på 18st sidor, vilket är en förklaring till varför det har tagit tid. Jag har alltid varit den som skrivit långa uppsatser när vi har haft uppgifter, vilket i sig kan vara bra. Det kan också vara dåligt - i det här fallet stressigt.

Trots att jag lyckats beta av denna kan jag långt ifrån pusta ut. Jag har nämligen en uppgift som ska vara klar på måndag, men med tanke på att jag nu blev klar med denna kan jag fokusera på nästa. Den kommer jag att ta itu med imorgon då vi inte har någonting inplanerat.

Det känns äntligen som att jag är påväg på fötter igen vad gäller motivationen. Tack vare dagens prestation är jag snart i fas och behöver inte stressa ett dugg, utan kan fokusera på det jag ska. Då slipper jag sitta hemma och grubbla i soffan, utan då kan jag ta det lugnt. Slippa känna att jag måste arbeta konstant.



Tänk om jag bara kunde göra allting i tid
Publicerat den

Dagen började med att jag klev upp runt kl.08:15 efter att ha legat och snoozat i sängen i 1 ½ h. Med risk för att somna om valde jag att ligga kvar och kura med katterna, men när jag började känna mig rastlös bestämde jag mig för att kliva upp.

Efter att ha schasat iväg de små liven gick jag in i vardagsrummet och satte mig vid datorn - som alltid. Det var tänkt att jag skulle fortsätta med mina uppgifter, men pga. noll motivation hängde jag istället på internet tills jag kände pressen bita mig i arslet.

För tillfället sitter jag och arbetar med uppgiften i IdhB (eller om det är specialidrott B) eftersom den ska vara inlämnad imorgon. Sista inlämningsdagen blev framflyttat från den 12:e till den 13:e, vilket jag såhär i efterhand är väldigt glad över eftersom jag ännu inte är klar. Förhoppningsvis hinner jag bli klar under dagen och skulle jag mot förmodan inte bli det har jag natten plus en del av morgondagen på mig. Den ska nämligen vara inne senast kl.10:06.

Det känns bra att jag för ovanlighetens skull gör det jag ska istället för att hatta runt med annat. Jag vet att det i längden är bättre att göra klart en uppgift så fort som möjligt, men den senaste tiden har det varit svårt med tanke på att jag har haft noll motivation samt att jag har varit nere - av den anledningen att jag är orolig över det här med skadeståndet samt att jag inte vet vad jag ska prioritera.

Tidigare i veckan gjorde jag någonting som jag aldrig gjort förut - nämligen att skriva ihop en lista över vilken uppgift som ska göras först samt när inlämningsdatumet är. På så sätt får jag en överblick över hur mycket tid jag har på mig osv. Det är tänkt att jag ska fortsätta med detta, men för att det ska vara möjligt måste jag förmodligen köpa en almanacka/filofax.



Att unna sig någon gång ibland skadar inte
Publicerat den

För bara några minuter sedan klev vi innanför dörren efter att ha varit en sväng på affären. Det fick bli lite smått och gott som fick följa med oss hem: mamma scans köttbullar, äpplen, schampo och balsam samt en korsordstidning så att jag har någonting att sysselsätta mig med på kvällarna efter att ha läst ut min engelskabok.

Även klänningen hämtades ut och den har provats. Den såg inte ut som jag hade tänkt mig, men den var helt okej ändå. Jag tror att den kan vara snygg med en klassisk frisyr och ett par häftiga skor, så det ska inköpas när jag har råd.

Då mitt hår ser ut som skräp för tillfället kommer det inte att komma upp några bilder förrän imorgon, så Ni får gott vänta tills dess.



Att det ska vara så svårt att fokusera på rätt sak
Publicerat den

Denna dag har jag varit ledig pga. att de som läser natur och friluftsliv A har varit på vandring.

Det var tänkt att jag skulle arbeta så mycket som möjligt med mina uppgifter, men så blev det givetvis inte eftersom jag har haft fullt upp med den nya bloggen. Det tar tid att kopiera/överföra över 900st inlägg. Jag blev dock klar för bara några minuter sedan, så arbetet kommer att köra igång nu under kvällen och vara i full gång under helgen.

Eftersom det här med bloggen har tagit tid har jag emellanåt behövt ta ett par pauser och under en av dessa har jag provat mina lösögonfransar. Det medföljande limmet var dock det sämsta jag varit med om. Konsistensen var nästan som vatten och eftersom jag inte hade något riktigt lim till fransar kom jag på den brillianta idén att använda Karlssons klister. Det stod nämligen ingenting på tuben om att man inte fick ha det i ögonen. Jag skulle dock inte ha gjort det eftersom mitt högra öga höll på att klibba igen, så för att vara på den säkra sidan har jag nu köpt ett ögonfranslim på Tradera. Skulle det också vara dåligt blir det en sväng till Åhléns då det ska finnas ett bra där.


Det har inte hänt så mycket mer idag. Inte av värde iaf, så nu inväntar jag kvällen då Dennis och jag ska mysa framför tv:n med varsin hamburgertallrik. Jag vill dock inte ha något bröd till min hamburgare, utan jag nöjer mig med att ha stripes och grönsaker som tillbehöver.

Om 3 h stänger Ica och innan dess tänkte vi ta oss en sväng dit då vi bl.a. behöver köpa schampo och balsam. Sedan ska jag hämta ut min ballongklänning som jag har väntat på i en evighet - känns det som. Bilder på den kommer ut när jag har provat den.



Tänk vilka onödiga saker det finns
Publicerat den

Efter att ha legat vaken under större delen av natten bestämde jag mig för att göra morgon kl.08 - då väckarklockan ringde. Jag orkade helt enkelt inte kliva upp ur sängen innan dess trots att jag låg vaken, utan jag försökte pressa mig till att somna om vilket jag givetvis inte lyckades med.

Det första jag gjorde denna morgon var att tvätta håret då jag under natten legat med spray och gelé i håret. När handduken sedan satt i åt jag frukost samt packade väskan - till specialidrotten.

När det var dags att bege sig ut mot cykeln för att åka till gymmet upptäckte jag att min plånbok inte låg där den brukar. Dennis var övertygad om att jag hade tappat den, men jag visste att jag hade tagit med den hem. Jag hade bara förlagt den. Det visade sig att den låg på min dataväska, men under en drös med papper. Inte konstigt att jag inte såg den.

Vid 10-tiden kom jag till Njoy och vår lärare Johan berättade då att vi skulle ha varit i klassrummet på morgon för att gå igenom träningsprogrammet vi ska ha för skolans lärare. Tydligen så visste ingen om detta eftersom vi inte fått någon information, varken på mentorstiden i måndags eller på mailen nu under veckan. Skolan är förjävlig på att ge ut information.

Väl på gymmet blev det väldigt stelt för min del tack vare att jag hade sådan träningsvärk från förra gången samt att jag hade ont i axeln. Det resulterade i att jag endast orkade med halva utmaning 16, ett par gluteus press, ett par leg curl och 12 min på löpbandet. Något annat klarade kroppen inte av, så istället för att försöka pressa mig till någonting som inte går hoppade jag in i duschen istället.

Efter att jag var klar med smink, kläder, hår osv. gick jag, Denise och Rebecka till matsalen för att äta. När vi var klara där gick vi en sväng på stan innan det var dags att gå till högskolan. Vi i åk.2 och åk.3 skulle dit för att gå på olika föreläsningar. Personligen tyckte jag att det var tråkigt då jag inte planerar att läsa vidare, men det kändes som att det kunde vara nyttigt IFALL det slutar med att jag måste läsa vidare ändå.

När klockan var 14 slutade vi och jag begav mig då hemmåt och har inte gjort någonting speciellt (förutom att fixa den nya bloggen) sen jag kom hem.



En del av mig försvinner
Publicerat den

Som Ni säkert redan har märkt så har det varit tomt här i bloggen under dagen och det beror på att jag har haft fullt upp med att kopiera alla inlägg. Det är nämligen så att jag har startat en lösenordsskyddad blogg som endast jag har tillgång till. Anledningen till att det har blivit så beror på att jag känner att jag inte kan dela med mig av precis allt, men att jag samtidigt vill skriva av mig i en blogg eftersom det går så mycket snabbare att skriva på dator än att skriva för hand.

Jag kommer att fortsätta som vanligt i denna blogg bara det att jag överför alla privata eller känsliga tankar till den andra bloggen. Om någon av Er skulle känna att Ni vill ha tillgång till den får Ni säga till och gärna motivera varför.



Man kan inte bli annat än bättre
Publicerat den

För bara några minuter sedan klev jag innanför dörren efter att ha varit i Klöverhallen och haft lektion för Kunskapsskolans åk.9. Tidigare trodde jag att vi skulle ha för åk.8, men så blev det givetvis inte. Det gjorde dock ingenting.

Vi hade två lektioner och planeringen såg ut såhär:

"(1) Presentation - Louise hälsar alla välkomna, presenterar sina kollegor och berättar kortfattat om vad som kommer att ske under lektionen.

(2) Frysningen - Istället för att gå den traditionella vägen och löpa några varv runt planen väljer vi att istället leka en lek som heter Boll-stå. Vi har dock valt att döpa om det för att underlätta för eleverna.


Frysningen går till så att en person utses till kastare. Resterande får springa runt fritt inom ett begränsat område tills kastaren ropar "frys". Då måste alla frysa och stå still - inklusive kastaren. Han eller hon ska nu försöka att träffa sina motståndare med en mjuk boll.

Händerna är fria, vilket innebär att man får slå bort bollen med hjälp av dessa. Skulle bollen däremot nudda den övriga kroppen blir man automatiskt kastarens medhjälpare.

Leken fortsätter förutom det att man nu som kastare har en stillastående medhjälpare att passa till för att göra det lättare att träffa någon med bollen.

Detta fortsätter tills endast ett fåtal återstår.

(3) Indianer och cowboysare - När eleverna känner sig varma kommer vi att dra igång med resterande lekar och först ut är indianer cowboysare, som kommer att presenteras av J.

Leken går ut på att två utses som indianer som ska ta sina motståndare – cowboysarna. Alla medverkande får hålla sig på en speciell bana, som ser ut på detta vis:

Indianerna (märkta i blått) står utanför konerna (märkta i svart). De ska med hjälp av mjuka, skumgummibollar träffa cowboysarna som springer längs en bana (märkt i rött) från bo till bo.


De får dock endast springa när någon av ledarna skriker: ”Indianerna kommer”. Då ska de snabbt springa till motsatt bo, utan att bli träffade av en indian.

Skulle man bli träffad av en boll kliver man utanför konerna och agerar indian. Leken fortsätter tills endast en indian återstår.

(4) Skidskytte - Lek nummer två (räknat efter uppvärmningen) är en stafett som kallas för skidskytte.

Skidskytte kommer att gå till så att eleverna delas in i två lag med lika många i varje. Skulle det bli ojämnt antal får en elev springa en extra runda.

Förste man i led 1 (röd prick) samt led 2 (blå prick) rundar de yttersta konerna (märkt i gult) i riktningen pilarna visar. När de har rundat den tredje konen ska de sätta sig i en rockring (märkt i rosa). Där kommer de att ha tre bollar till förfogande som de ska kasta på tre föremål (märkt i vitt) som står ovanpå en plint (märkt i brunt). Om de träffar alla tre sätter de sig ned vid sitt led. Skulle de däremot missa får de en straffrunda för varje miss.

Får man en miss rundar man de innersta konerna (märkt i grönt) en gång och sätter sig sedan ned vid sitt led. Det lag som är klara först har vunnit. Löpningen vid straffrundorna sker motsols.


(5) Evighetsstafetten – Denna stafett är ett moment som eleverna på Kunskapsskolan tycker är roligt och vi har därför valt att ta med det om det finns tid samt kvarvarande energi.

Stafetten går till så att det ställs upp fyra stycken koner, format som en kvadrat. Eleverna delas in i två lag, som ska jaga varandra.

Ett lag ställer sig vid en kon medan motståndarna ställer sig vid konen mitt emot dem – i diagonal riktning.

Vid signal ska båda lagen springa ett varv runt konerna (motsols) samtidigt som de ska försöka att jaga varandra. När de har sprungit ett varv, men inte fått tag i sin motståndare byter de med den som står på tur i sitt led och detta upprepas tills någon blir tagen.

(6) Sista och avslutande moment är avslappning/nedvarvning och stretching, som F tar hand om. Vad vi kommer att ägna oss åt är inte bestämt, men det blir troligen att de får springa ett antal varv runt planen för att sedan samlas för att stretcha."

Vi lade även till en lek som Ni kan läsa om HÄR.

Såhär i efterhand känns det skönt att vi hade två lektioner på oss att visa vad vi kunde - i ledarrollen. Det var nämligen så att vi i gruppen inte hade kollat igenom planeringen ordentligt innan vilket gjorde att vi sprang runt som yra hönor vid ett flertal tillfällen. Det resulterade i att jag försökte ta kommandot över det hela eftersom det faktiskt var jag som skrev ihop planeringen, men det slutade då med att J ansåg att jag tog över allting när det inte var min lek. Vi hade nämlingen bestämt vem som skulle presentera vilka lekar och när det inte gick som väntat gick jag in och frågade om alla hade förstått.

Pga. detta försökte jag vid andra lektionen diskutera saker och ting med grabbarna innan jag agerade och jag hoppas att de uppskattar det så att de inte kände att jag var den enda som gjorde någonting.

Den lektion gick jättebra tack vare att vi gjorde vissa justeringar. För att t.ex. minimera väntetiden på skidskyttet delade vi in eleverna i tre lag istället för två. Vi samlade dem även på mitten efter/inför varje lek med anledningen att vi ville att alla skulle uppfatta vad som skulle ske.

Efter att båda lektionerna var avklarade satte vi oss ned med vår lärare och han gick igenom vad han tyckte. Han hade inte så mycket att säga förutom att en av grabbarna inte skulle tugga tuggummi, den andra skulle våga använda rösten samt att jag skulle ha idrottskläder på mig nästa gång.

Innan jag åkte imorse tänkte jag ta på mig min mjukisoverall, men eftersom jag hade den på gymmet igår kändes det inte särskilt lockande att ha på sig svettiga och blöta kläder. Nu har jag visserligen andra träningskläder, men det är i ett material som gör att jag får eksem på rumpan - därav jag avstod.

Nu vet vi iaf vad vi ska tänka på tills nästa gång och som tur var handlade det endast om småsaker och jag tycker därför att jag kan vara nöjd med dagen.

För tillfället ligger jag i sängen och tar det lugnt. Jag har nämligen träningsvärk från igår, så det känns som att det är lika bra att jag tar det lugnt ett tag. Nu kan jag passa på att fortsätta med alla "roliga" uppgifter jag har att göra.





Mess in a dress
Publicerat den



För två dagar sedan vann jag tre stycken budgivningar/auktioner på Tradera varav jag fick hem två stycken i brevlådan idag. Det var mina lösögonfransar (lim medföljde) samt klänningen i goth/emo-stil.

Då jag aldrig tidigare har använt lösögonfransar kommer det att dröja ett tag innan det kommer upp några bilder på mig iklädd dessa. Det känns nämligen som att det är bäst att jag övar upprepade gånger hemma innan jag bestämmer mig för att vistas utomhus med dem, med risk för att de ramlar av.

Klänningen får Ni däremot se bild på redan nu då jag inte kunde hålla mig från att prova den så fort jag klivit innanför dörren och tagit av mig skorna.

När jag först tog på mig den kändes det som att jag gjort ett misstag som köpt den, men efter att ha fått igen dragkedjan ordentligt insåg jag att jag passade relativt bra i den ändå. Speciellt upptill.

I normala fall skulle jag nog inte köpa en klänning i detta stuk då jag för det första inte vet när jag ska använda den (maskerader kanske?) samt att jag är rädd för att folk ska ha förutfattade meningar om mig. Jag har dock bestämt mig för att strunta i det, utan det är jag som ska trivas i kläderna. Vad spelar det då för roll vad alla andra tycker?



Jag skulle lätt kunna träna ihjäl mig
Publicerat den

Dagen började med att jag i sista minuten upptäckte att mina cykelnycklar inte låg där de brukar. Det resulterade i att jag blev stressad och ringde till Dennis för att muttra en stund innan jag bestämde mig för att ta bussen. Jag hade givetvis kunnat gå, men pga. att det är tisdag och jag har specielidrott så fungerar det inte för min axel. Den klarar nämligen inte av att bära en väska i mer än 5 minuter (min skadade axel).

När jag satt på bussen kände jag mig trött och grinig, men när en far klev på med sin son blev jag genast mycket gladare. Det var nämligen så att bussen var full och efter ett tag frågade pojken (som inte kan ha varit mer än 3 år) varför han inte kunde sitta någonstans. Jag sade då att han kunde få ta min sittplats, vilket de båda uppskattade. För min del gjorde det ingenting om jag fick stå, men den stackars lilla pojken slungades runt i bussen när den svängde vilket gjorde att jag kände mig skyldig att ge upp min plats. Han behövde den mer.

Efter detta var humöret så gott som på topp, vilket gjorde att jag även presterade bättre i skolan.

På tisdagar och torsdagar brukar vi vistas på gymmet, men pga. att vi tydligen skulle påbörja en uppgift som handlar om att prova nya saker och anta utmaningar samlades vi istället i klassrummet. Vår lärare visade en lista på dessa utmaningar och det blev sagt att vi skulle välja en, men då jag strävar mot ett högt betyg i alla ämnen kände jag att jag ville ta fler. Det slutade därför med att jag antog tre stycken. Två löpningsutmaningar och en styrkeutmaning.

Då programmets ettor också ska arbeta med detta tränade jag tillsammans med en av dessa och hon tyckte att jag var sjuk som orkade träna så mycket, vilket min lärare även höll med om. Jag berättade då att jag inte har tränat på 6 veckor och att jag nu vill komma igång. Hon skämtade och sade att jag alltså kompenserar för alla dessa veckors lathet genom att träna arslet av mig på 2 h, vilket kanske stämde till viss del.

Den första utmaningen såg ut så att man skulle springa på löpband med så hög hastighet som möjligt under 5 minuter för att sedan vila i 3 min - och med vila menas att fortsätta på bandet, men i en lägre hastighet. Jag sänkte med 50 %.

Efter att ha vistats på bandet i 8 min skulle man upprepa detta ytterligare tre gånger för att sedan anteckna det kortaste sträckan man sprang under dessa omgångar. Min kortaste slutade på 1.08 km.

Den andra utmaningen såg ut såhär:

Max. pushups 2 min
Max. situps 2 min
Max. flitterkicks 2 min
Max. squats 2 min

Den gick alltså ut på att man fick 2 min på sig på varje "station" - d.v.s. 2 min på sig att göra så många armhävningar som möjligt, 2 min på sig att göra så många situps som möjligt osv. När man gjort alla dessa fyra hade man gjort en omgång. Man skulle göra två.

Efter det antog jag ännu en utmaning som ägde rum på löpbandet. Den såg ut såhär:

- 1 min sprint / 1 min vila
- 1 min sprint / 50 sek vila
- 1 min sprint / 40 sek vila
- 1 min sprint / 30 sek vila
- 1 min sprint / 20 sek vila
- 1 min sprint / 10 sek vila
- 1 min sprint / 20 sek vila
- 1 min sprint / 30 sek vila
- 1 min sprint / 40 sek vila
- 1 min sprint / 50 sek vila
- 1 min sprint / 1 min vila

Alla dessa utmaningar tog sammanlagt en timme och då har jag inte räknat med några pauser emellan dessa, utan enbart de minutrar jag varit igång med träningen.

Efter att jag var klar på gymmet begav jag mig in i omklädningsrummet för att duscha samt fixa håret och sminka mig. Det tog mig 20 min innan jag var klar och beredd att gå till matsalen. Jag upptäckte dock på vägen att jag förmodligen inte skulle hinna stå i kö samt äta på 15 min, så jag gick istället till Ica för att köpa en yoghurt och en risifrutti XL.

Efter lunchen var det dags för lektion i engelska. Det första vi gjorde var att leka en lek. Helen skrev upp punkter på tavlan som vi sedan skulle svara på. En punkt kunde t.ex. vara att skriva ett namn medan en annan punkt kunde vara att skriva en ålder. När vi fyllt i alla tio punkter fick vi reda på att detta var vår nya identitet och vi skulle sedan gå runt till övriga i klassen och jämföra. Höra vilka de hade blivit.

När vi var klara med detta fick vi veta att vi ska läsa en bok och majoriteten av klassen gick därför till biblioteket. Jag däremot stannade kvar och arbetade med diverse uppgifter jag har att göra. Jag stannade t.o.m. kvar i skolan 1 ½ h efter att jag slutat - bara för att vänta på Dennis.

Klockan var 16:20 när han meddelade att han slutat för dagen, så jag gick för att möta honom och vi begav oss sedan till biblioteket eftersom det ändå är på hemvägen.

När vi kom hem började vi med maten då Dennis var hungrig. Det fick bli hamburgare med bröd. Det tillreddes fyra stycken (två var), men jag orkade bara 3/4 av den första, så den andra ligger i en låda i kylskåpet.

Ja, det har inte hänt så mycket mer idag då vi kom hem sent (för en timme sedan). För tillfället sitter jag i soffan med ett täcke och försöker att få upp värmen samtidigt som jag hänger på internet. Jag ska lämna omdöme på Tradera. Jag har nämligen fått varor idag. ;)



Svar på kommentar
Publicerat den

Timotej om Kvinnomisshandel:
"Jag tycker att du borde skriva var du hittat dina texter."


Eftersom Du kommenterat ett inlägg under kategorin brott & straff antar jag att det är artiklarna jag har skrivit om/publicerat Du pratar om ?

Kvinnomisshandel hittade jag HÄR.

Sex av tio brott klaras inte upp hittade jag på en sida som jag tyvärr inte kan återfinna idag, så den enda hänvisning jag kan ge är till en artikel som handlar om ungefär samma sak. Det är dock inte fullt samma innehåll - HÄR.

Resterande artiklar har hänvisning/källförteckning någonstans i inläggen (tidningsartikel och Katarina överlevde misshandeln).

Övriga inlägg under denna kategori är skrivna av mig och handlar om mitt liv - d.v.s. situationer som jag upplevt samt tankar som uppstått på vägen.




Var kom denna energi ifrån?
Publicerat den

Trots att jag inte blev underrättad om att vi hade sovmorgon kändes det bra att vara i skolan och arbeta. Hade jag stannat hemma hade jag säkerligen pysslat med annat så på något sätt är jag glad att jag tog mig dit, satte mig ner och började att arbeta istället för att hänga på internet.

Vi drog även igång med naturkunskapen idag - som väntat. Det ska bli spännande att läsa den då jag under högstadiet tyckte att biologi var ett roligt ämne. Biologi ingår ju i naturkunskap, så det ska bli roligt. Vi fick t.o.m. en läxa till nästa vecka: välja ett djur att skriva en uppsats om. Jag kommer att välja kanin eftersom jag har erfarenhet av det sedan tidigare då både jag och familjen har haft ett flertal. Syrran är även uppfödare, så jag kanske väljer att använda henne som källa.

Förutom introduktionen till kursen har jag under eftermiddagen arbetat med planeringen inför idrottslektionerna som jag, Johan och Fredrik ska hålla i på onsdag. Det blev framflyttat en dag då ett par elever i åk.9 skulle ha ledarskap imorgon, vilket gjorde att vi fick byta dag. Det gör dock ingenting för mig eftersom vi skulle haft klättring på onsdag morgon, som vi nu missar. Jag var inte så sugen på det, så nu slipper jag det. För närvarande.

Till min förvåning har jag under dagen arbetat väldigt bra, så nu ligger jag på soffan och tar det lugnt. Det tycker jag att jag har förtjänat.



Sovmorgon utan sovmorgon. Lyckat, va?
Publicerat den

För bara några minuter sedan anlände jag till skolan och strax efter att jag satt mig ner vid ett av borden kommer en av mina lärare fram till mig och berättar att vi inte börjar förrän kl.10. Det känns väldigt roligt att man får information om detta i tid. Jag kollade nämligen igenom min skolmail flera gånger innan jag åkte till skolan och jag hade inte fått någonting om detta, så jag antog att vi skulle gå som vanligt.

Eftersom jag har uppgifter att arbeta med lider jag inte så mycket av detta eftersom jag nu kan ägna mig en timme åt arbeten. Hade jag varit hemma hade jag förmodligen bara setat på internet och hängt, så det kanske var tur att jag åkte hit ändå.




Om en halvtimme hoppar jag på cykeln
Publicerat den

Efter fem veckors praktik samt en veckas lov är det nu dags att återgå till skolan, vilket känns bra. Folk kanske tror att jag är galen som tycker om att gå i skolan, men jag trivs på programmet och jag presterar bättre än någonsin vilket gör det hela så mycket roligare.

Då ingen av mina klasskamrater blev klara med MaB i tid drog kursen ut på tiden, men jag tror att alla är klara nu då nationellaprovet var innan praktiken. Om det nu visar sig att de faktiskt är klara kommer vi att börja med en ny kurs som tar fart idag. Skulle det dröja ytterligare någon/några veckor är jag ledig på måndagar. Det återstår att se när jag kommer till skolan idag.

Skulle det visa sig att jag är ledig måste jag ändå stanna kvar då jag, Johan och Fredrik ska ha en lektion i ledarskap under veckan. Det är tänkt att det ska bli av imorgon, men pga. att Jasmina är i Falun måste jag få tag i hennes vikarie och med henne/honom komma överens om vilken dag samt vilken tid det blir. Förmodligen imorgon eller på torsdag då vi kan ta det på specialidrotten. Då missar vi inget viktigt.

När jag kommer till skolan blir det alltså att gå igenom planeringen då vi måste grovskriva den innan den ska lämnas in. Det känns dumt att lämna in en planering i efterhand, så vi måste fila på den innan vi ska ut och ha vår lektion.



Veckans låt
Publicerat den


Veckans låt v.9: Linda Pritchard - Alive




Det ska bli skönt med lite rutiner
Publicerat den

Eftersom det är sista dagen på lovet har vi passat på att ta det lugnt - ordentligt! Dennis har setat vid datorn sedan han gick upp (bortsett från när vi åt samt när vi handlade), vilket inte har haft någonting emot då jag ändå har varit för trött för att orka göra någonting.

Pga. tröttheten har jag legat på soffan och bara hängt på internet - mestadels på Tradera då jag känner ett sug av att buda hem kläder. På något sätt är det spännande att hänga med i en auktion samt vänta på att plagget ska komma hem så att man får använda det. Det blev dock inga fler plagg för mig, utan jag nöjde mig med två klänningar samt ett par lösögonfransar - som jag fick ge 57:- för.

När jag kände mig nöjd med budgivningarna gick Dennis och jag till Ica då jag skulle träffa Jasmina för att få min närvarorapport samt mitt omdöme från praktiken. Som väntat såg det väldigt bra ut, vilket kändes bra då jag vet att jag gjorde vad jag skulle.

Efter att jag fått mina papper gick vi in på Ica för att köpa chokladpudding samt skinka. Utöver det har det inte hänt speciellt mycket, om jag ska vara ärlig.

Då jag den senaste tiden har varit väldigt stressad inför det här med skoluppgifter har jag bestämt mig för att strunta i dem idag och försöka ta itu med dem när jag är i skolan istället. Jag har en tendens till att jobba på bättre när jag är där. Det händer även att jag jobbar bra hemma, men det är då oftast när jag är ute i sista minuten vilket jag inte är nu.

Under dagen har jag kommit på ännu en fördel med att återgå till skolan - gymmet! Eftersom vi måste checka in före kl.15 har jag under praktiken inte haft någon möjlighet att gymma, men nu när vi återgår till skolan kan jag gymma 2-3 ggr/vecka, så det ska jag ta vara på. Både Dennis och jag tycker att det är dags att börja träna igen, så det ser jag fram emot.



Dresses make me go nuts
Publicerat den

Den senaste tiden har jag börjat intressera mig mer för kläder, vilket har resulterat i att jag budat hem två stycken klänningar på Tradera det senaste dygnet.

Trots att jag har många klänningar i garderoben för tillfället vill jag utöka samlingen då det är det snyggaste och sexigaste plagget enligt mig. Man kan ha det oavsett årstid och tillfälle, vilket gör att det är det ultimata plagget för mig.

Den första klänningen jag vann var en ballongklänning, som jag fick ge 91:- för. Det var först och främst dragkedjan som tilltalade mig. Jag kan se mig själv i den klänningen - med neddragen dragkedja, men med ett linne under så att man inte visar hela härligheten.

Den andra klänningen jag vann var en phazeklänning med goth/emo-stil som jag fick ge 141:- för. Det som tilltalade mig på denna var materialet samt snörningen fram. Den ser nästan ut att vara i lackimitation och jag har alltid velat ha ett sånt plagg, men som inte skriker goth/emo och då tyckte jag att denna passade perfekt. Det ska bli spännade att se om jag fortfarande tycker så efter att ha fått hem den.

För tillfället håller jag utkik efter fler bra budgivningar och håller i skrivandets stund ögonen på en klänning med bälte. Den ser dock ut att vara en top egentligen, så den kommer troligen att användas tillsammans med jeans eller leggings om jag skulle vinna den. Jag har ännu inte budat, utan jag brukar vänta in i sista minuten för att vara säker på att ingen budar över mig.

Efter att ha rensat min garderob för att tag sedan funderar jag på om jag inte själv ska lägga ut ett par plagg för auktion/budgivning. Jag är dock osäker över om någon ens skulle vilja köpa dem, så jag avvaktar ett tag och ser om jag publiserar dem i framtiden. Förmodligen när jag rensat garderoben nästa gång.



Är det bara jag som tycker att det är roligt?
Publicerat den

Efter en fullspäckad gårdag samt en god natts sömn sitter jag nu i soffan och tittar på ett avsnitt av Simpsons. Då Dennis blev långdragen i sängen gjorde jag en fuling och åt frukost utan honom då jag kände att jag inte längre orkade vänta. Jag var inne och pussade på honom vid ett tillfälle i hopp om att han skulle kliva upp, men han låg istället kvar och jag gick då ut i köket och gjorde i ordning frukost. Denna morgon fick det bli 3st skorpor, ett äpple och en kopp yoghurt.

Dagen kommer inte att bjuda på någonting speciellt. Det enda jag har inplanerat är att träffa Jasmina en snabbis vid Ica då hon ska överlämna mitt omdöme från praktiken. Sedan tänkte jag arbeta med en av mina uppgifter eftersom jag inte höll min deadline. Jag kommer dock inte att arbeta med den förrän till eftermiddagen - fram mot kvällen då jag känner att jag såhär på morgonkvisten/tidiga eftermiddagen behöver ta det lugnt och inte anstränga hjärnan för mycket. Då känner jag mig bara stressad.

Detta är sista dagen på lovet, vilket innebär att vi återgår till skolan imorgon. På ett sätt känns det tråkigt eftersom jag då har tider jag måste passa samt att jag inte kan sova hur länge jag vill (de nätter jag faktiskt får sova), men samtidigt känns det skönt att få komma hemifrån och göra nytta. Det kan bli rastlöst att sitta hemma för många dagar i följd.



Snacka om flopp!
Publicerat den

Kvällen har jag spenderat i soffan där jag har tittat på Melodifestivalens andra chansen. Hela programmet har varit en enda stor besvikelse då inte ett enda bidrag som jag tyckt om hamnat i final.

Från dagens program ansåg jag att Jenny Silver och Linda Pritchard skulle gå till final, men inte fasen gjorde dem det utan det kommer istället att bli ännu två kassa låtar.

Nästa vecka är det final i Globen och det ska då bli spännande att se vem som får representera Sverige i Eurovision song contest. Det skulle inte förvåna mig om det skulle bli Swingfly, The Playtones eller Linda Bengtzing bara för att jag tycker att deras bidrag sög.

Vi får hoppas att nästa års melodifestival är bättre annars kommer jag att sluta titta på programmet.

Utöver tv-tittandet har jag inte gjort någonting. Bara legat i soffan och slappat. Dennis sitter för tillfället vid datorn och spelar, vilket han gör dagligen. Jag har dock ingenting emot det då jag inte har några förslag på aktiviteter vi kan ägna oss åt.

Eftersom vi under dagen har varit på IKEA samt handlat tycker jag att han kan få sitta där. Har jag tur kanske han stänger av om någon timme och sätter sig bredvid mig i soffan. Kanske tittar på någon film eller tv-serie beroende på vad som går på tv samt äter någonting. Han har en tendens att vara hungrig sent på kvällen.



Här var det fullt
Publicerat den

En timme efter att föregående inlägg postats satt jag i soffan och åt frukost. Eftersom både kylen, frysen och skafferiet var så gott som urlänsade fanns det inte så mycket annat att välja på än rostat bröd med skinka. Det är inte det godaste att äta till frukost, men det dög helt klart.

När frukosten legat i magen en stund ringde telefonen. Klockan var då ca 12:15. Det var mamma som berättade att hon och Elias stod ute på parkeringen och väntade på oss. Hon tyckte att vi skulle åka till IKEA direkt istället för att de skulle komma in, vänta en stund för att sedan åka. Vi hade ingenting emot det, utan klädde på oss och begav oss ut på parkeringen.

Efter att ha klivit in i bilen frågade jag vad Elias tyckte om håret och han sade att han tycker att jag ska färga håret i samma färg som jag hade för ett år sedan. Enligt honom passade jag väldigt bra i det, men då jag inte vill skada håret för mycket kommer jag att i fortsättningen hålla mig ifrån färger som antingen sliter på håret eller som går ur snabbt - som resulterar i att man får lägga i ny färg var och varannan vecka.

Mamma höll med mig när jag sade att det är lika bra att färga håret brunt, så det är någonting jag kommer att göra när det mörka mitt på huvudet har bleknat. När jag sedan fått bort det mesta av de röda pigmenten funderar jag på om jag ska färga ljusa slingor då jag länge har velat prova det, men jag avstår nog det då utväxten kommer att se förjävlig ut.

Det blev en snabbvisit på IKEA då mamma inte skulle ha särskilt mycket. Det blev bl.a. doftljus, en lampa, en kudde och en spagettislev till oss då vi inte har någon. Om jag inte misstar mig köpte hon mer, men jag kommer inte ihåg allt vilket jag inte heller behöver göra egentligen.

Efter att vi var klara på IKEA åkte vi raka vägen till Willys. Istället för att åka till butiken ute vid Erikslund tog vi den vid Hälla nu när vi ändå var där. Eftersom vi endast varit där en gång tidigare tog den en stund för oss att hitta det mesta som stod på listan, men vi lyckades.

När vi är och handlar är det Dennis som får köra vagnen medan jag packar i varorna. Denna gång fyllde vi/jag vagnen strax över hälften och vi trodde då att hela matbufferten skulle gå åt, men det gjorde den inte vilket är bra då vi har pengar kvar om vi skulle behöva fylla på med t.ex. mjölk m.m.

Efter att vi var klara åkte vi hem där vi packade in varorna i kylen, frysen och skafferiet. Sedan ställde sig Dennis och diskade medan mamma och jag gjorde i ordning maten. Hon stekte köttfärsen medan jag förberedde grönsakerna.

Då det var länge sedan vi alla åt tacos tog jag en extra. Jag brukar nämligen bara orka en i vanliga fall (äter då stort bröd), men denna gång tyckte Dennis att jag skulle ta en till vilket jag också gjorde. Jag orkade dock inte äta upp hela, utan jag lämnade en liten bit som jag sedan kastade. Det var ingen idé att spara på den.

När maten legat i magen i kanske 30 min åkte mamma och Elias hem. Då tittade jag på tv en stund, men tröttnade snabbt vilket resulterade i att jag lade mig på soffan och vilade/sov i 1 ½ h. Trots att jag fick sova relativt bra inatt var jag trött, så jag passade på att utnyttja det.

Jag har inte gjort särskilt mycket sedan jag vaknade, utan jag har hängt på internet. Denna helg har jag avskrivit mig skolarbeten då jag känner att jag måste få tänka på annat och bara slappna av, så jag får helt enkelt arbeta arslet av mig nästa vecka.

Nu när jag ändå är igång tänkte jag tacka mamma för sopkvasten, spagettisleven och skjutsen till Willys samt besöket.

När jag får träffa mamma igen vet jag inte då vi inte har bestämt någonting. Elias däremot kanske jag träffar den 18-20:e denna månad då Dennis ska följa med sina föräldrar till fjällen. Jag fick följa med om jag ville, men det kändes lönlöst att åka med när jag varken åker snowboard eller skidor. De ska nämligen åka skidor under två dagar och det kanske inte är speciellt roligt för mig att bara sitta och titta på. Sedan måste katterna tas omhand också då de inte kunde följa med. Pga. detta har jag valt att stanna hemma.



Han kunde inte motstå att följa med. Lillgrabben.
Publicerat den

Att något så simpelt som att stänga ögonen och sova ska vara så svårt. Denna natt har jag dock fått sova, så nu sitter jag utvilad i soffan och väntar på att mamma och Elias ska komma på besök. De åker runt kl.10:30-11:00 och är här runt kl.11:40-12:10 beroende på när de åker.

Någon frukost har jag ännu inte ätit eftersom det brukar ta en stund för mig att bli hungrig efter att jag klivit upp ur sängen. Jag funderar dock på om jag inte ska dra med mig Dennis ut i köket och göra i ordning någonting. Det är lika bra att vi är mätta och belåtna innan folket kommer. De kommer nämligen att bjuda på mat som serveras runt kl.14-15 och jag har ingen lust att vara mätt efter frukosten vid den tiden. Det bjuds nämligen på tacos!

Dagen kommer att börja med en trip till IKEA. Mamma skulle nämligen ha småsaker till hushållet, sedan tänkte jag smöra till mig en ugnsform som vi kan laga lasagne i. För tillfället har vi endast en oval glasform som vi knappt kan laga någonting i då den är så pass låg. Sedan ska vi leta efter en sopskyffel som vi kan använda i badrummet. Eira och Engla skvätter sanden över hela golvet och jag har ingen lust att dra fram dammsugaren 700 ggr/dag.

När vi är klara på IKEA blir det en trip till Willys då vi måste storhandla. Både kylen, frysen och skafferiet är tomt, så vi måste fylla på en hel del. Om det inte vore för att det är svårt att få med sig alla varor på bussen hade vi kunnat storhandla själva. Nu känns det dock bättre och smidigare att få hjälp med detta. Det är lättare att lassa in matkassar i ett bagageutrymme än att först släpa in de i bussen samt bära på de från busshållplatsen och hem. Det är visserligen inget långt avstånd, men kassarna brukar oftast vara tunga och har man otur går handtagen sönder (vi har varit med om det tidigare). 

Efter att vi är klara med detta är det raka vägen hem. Där kommer vi först att packa upp alla varor och efter det är det dags att tillaga tacosen. Det ska bli mumsigt!



Ruggugglan själv
Publicerat den


Dryga halvtimmen efter att jag postat föregående inlägg kände vi oss klara och begav oss därför ner mot stan. Dennis tyckte att vi kunde ta klippningen först eftersom vi ändå klev av bussen precis utanför studion, så det fick bli så.

När jag klev in i salongen hade jag förväntat mig att vi skulle få sitta och vänta en längre stund eftersom det kan bli smockfullt i en salong med drop-in, men redan efter 2-5 min kom det fram en frisörska som bad mig sätta mig i stolen så att vi kunde köra igång.

Som Ni säkert läste i föregående inlägg kände jag en nervositet inför besöket, men som vanligt helt i onödan. Det toppades nämligen bara någon enstaka cm, så jag har större delen av längden kvar vilket känns väldigt bra eftersom jag då vet att jag kan fortsätta spara.

Innan frissan började att klippa blåste hon samt plattade mitt hår då det fortfarande var fuktigt efter tvätten. Jag må säga att jag är rykande het i spikrakt hår. Det var äckligt jävla snyggt! Jag vill dock ha volym på det eftersom jag trivs bra i det samt att det blir mer liv i håret.

Med mig till salongen hade jag en bild (samma bild som jag bifogade här i bloggen tidigare), men jag hade räknat med vissa olikheter då jag aldrig tidigare fått exakt som på bilden jag tagit med mig. Denna gång fick jag dock det och jag är otroligt nöjd, vilket också Dennis är. Äntligen har jag lite attityd på skallen.

En sak som jag kom att tänka på under tiden jag satt i stolen var att jag kanske får ge upp det här med rött hår. Det är nu 1 ½ vecka sedan som jag lade i ny färg och den har redan gått ur. Endast hårbotten har bevarat färgen, vilket enligt frissan beror på att håret är slitet. Så slitet kan det dock inte ha varit eftersom hon knappt tog bort någonting.

Med tanke på att jag färgade så pass mycket förra året känns det som att håret behöver vila. Sedan har jag kollat på gamla bilder från när jag var brunett och har insett att jag passar väldigt bra som det, så när det röda har växt ut någorlunda tänker jag bli brunett. Då behöver jag inte oroa mig för att jag måste färga om det var och varannan vecka, utan jag kan färga det en gång och låta håret vara ett tag. Det känns bekvämare så.

Klippningen kostade 260:- på drop-in, vilket inte är fy skam med tanke på att jag fick precis det jag var ute efter. Jag kommer definitivt att fortsätta gå dit då jag är väldigt nöjd med frisyren samt frissan.

Efter att ha betalat gick vi till GAME då Dennis ville ha ett nytt dataspel, vilket han också fick. Han spelar det i skrivandets stund. Vi gick sedan till Skopunkten då han behöver ett par nya skor då hans enda par var skapligt trasiga. Han fick alltså med sig ett spel samt ett par skor från stadsvisiten.

Nu har vi precis kommit hem och jag har försökt att ta bilder på håret, men det blir så förbannat fult. Frisyren är grymt fin IRL, men den ser förjävlig ut på bild av någon anledning.



Ska vi slå vad om att jag kommer hem snaggad?
Publicerat den

Efter att ha duschat samt tvättat håret har jag bara sminkningen kvar innan det är dags att bege sig mot stan. Av någon anledning är jag nervös och jag tror att det beror på att jag är rädd för att frissan ska säga att mitt hår är väldigt slitet vilket resulterar i att jag får ta av 1 dm. Nu tror jag såklart inte att det kommer att bli så, men rädslan finns där eftersom jag så gärna vill spara ut håret och ha min drömlängd inom något år. 

Som tur är växer mitt hår väldigt snabbt, så om jag får klippa av mig mer än jag har räknat med kommer det i grunden inte göra speciellt mycket eftersom jag snart kommer att ha min nuvarande längd igen. Mitt hår har nämligen växt ca 12-15 cm sedan jag klippte mig sist (1 år sedan igår).

Det ska bli spännande att se hur den nya frisyren blir. Förhoppningsvis blir det precis som jag har tänkt mig, eller iaf i närheten. Jag kommer dock att få stylea håret en del, så när vi ändå är nere på stan kommer jag att köpa hem mer spray samt en tub med gelé. Vax är bara äckligt och gör håret flottigt, så det skippar vi.

Bild på nya fågelboet kommer upp senare under dagen då jag inte har någon aning om hur länge vi kommer att strosa på stan samt att jag inte vet hur lång tid klippningen kommer att ta. Jag lovar dock att jag ska slänga upp en någorlunda bra bild senare.

Nej, nu ska jag sminka mig så att vi kan bege oss någon gång!



Nu får du allt komma ut med ett nytt album
Publicerat den

Som 13-åring upptäckte jag vilken genre som tilltalar mig mest inom musiken och det är helt klart rock/punk, men trots detta tillhör min favoritartist en annan genre - nämligen pop!

Min absoluta favoritartist är Anders Fernette, tidigare känd som Anders Johansson. Jag upptäckte honom när han deltog i Fame Factory och har älskat honom (musikmässigt) enda sedan dess.

Hittills har han släppt 3st album varav jag har alla. Nu väntar jag på att han ska komma ut med ett nytt då jag känner att samlingen börjar damma igen. Förhoppningsvis kommer han ut med Run (som han deltog med i melodifestivalen) på singel. Då kommer jag att köpa den direkt!

Anledningen till att jag fastnade för Anders berodde på att han hade en sån vacker klang i rösten. Sedan känner jag en sån glädje när jag lyssnar på hans låtar. Det spelar ingen roll vad texten handlar om. De gör mig alla glad och lycklig.

Klicka på bilden för att höra låten Run samt klicka HÄR för att komma till min spellista innehållande hans låtar som går att komma åt på Spotify.

Jag kan inte sluta lyssna på hans senaste låt. Det har gått i högtalarna enda sedan jag kom hem igår. Lyssna på den Du också om Du inte redan har hört den.



Efter 1 år är det dags att kapa håret
Publicerat den

Trots att det känns skönt att vara hemma har jag under natten sovit dåligt - som vanligt. Det har kommit till den punkten då jag börjar inse att jag kanske inte kan påverka detta själv och Dennis tycker därför att jag ska börja med Valerina nu när jag ändå har det i städskåpet. Vi får se hur det blir, men jag kommer att avvakta helgen ut för säkerhets skull. Det kan hända att jag nu sov dåligt pga. att jag vant mig med sängen vi hade hos Dennis föräldrar och att det blev ovant när man kom hem.

Tack vare att jag glömt att stänga av alarmet på mobilen blev jag väck kl.05:30. Nu låg jag visserligen halvvaken vid den tidpunkten, men det var efter det som jag insåg att jag aldrig skulle kunna somna om. Trots detta låg jag kvar i sängen i 2 ½ h innan jag kände mig tvungen att kliva upp. Det finns ingen vits med att ligga rastlös i sängen och hålla tummarna för att man ska somna. Det fungerar inte.

Klockan var 08:18 när jag valde att stiga upp och ett par minuter senare kom även Dennis. Han hade tydligen svårt att sova efter att jag klivit upp. Han hade nämligen vänt sig om och skulle precis till att hålla om mig när han upptäckte att min del av sängen var tom. Gubben da.


Vi har snart varit uppe i 2 h och jag har hunnit äta frukost (2st makrillsmörgåsar) och tittar för tillfället på tv. Om ett par minuter börjar våra bästa år som jag inte får missa. När avsnittet är slut tänkte jag duscha samt tvätta håret eftersom jag som tidigare nämnt kommer att klippa mig idag. Vi kommer att bege oss mot stan efter lunch. Vilken ordning vi tar allting i är oklart, men det känns bäst att gå på stan först och ta klippningen sist då jag vill kunna komma hem och visa frisyren i bästa skick istället för att håret ska blåsa bort när vi är på stan. xD



Imorgon kommer jag att se ut som ett skatbo
Publicerat den

För att minska stressen har jag under dagen bara legat på soffan och slappat av den anledningen att kroppen ska få slappna av samt tänka på annat. Det fungerar inte för mig att ligga och tänka på de förbannade uppgifterna hela tiden, så jag har försökt att koppla bort de idag trots att jag innerst inne vet att jag egentligen borde fila på dem.

När jag slappar brukar det se ut så att jag ligger på soffan och hänger på internet, vilket jag givetvis även gjorde denna gång. Det är dock inte det enda jag pysslat med idag, utan jag har även skrivit en lång inköpslista på vad som ska handlas när vi åker till Willys på lördag. Besöket av mamma och Elias kommer nämligen att flyttas fram en dag då han inte kunde imorgon (?).

Pga. att besökt blir uppskjutet kommer Dennis och jag att ta oss en tur på stan imorgon istället samt att jag även kommer att klippa mig då. Det innebär att jag imorgon eftermiddag kommer att ha en helt ny frisyr. Snacka om att jag är peppad! Jag är även nervös, men det är trots allt bara hår - inte hela världen. Skulle jag bli missnöjd är det bara att låta det växa och sedan klippa en ny frisyr när det är möjligt.



Hårresande
Publicerat den

Då få kom med synpunkter angående det här med mitt hår har jag inte kunnat jämföra statistiken för vad andra tycker att jag ska/borde ha, så för att ta ett beslut har jag istället kollat igenom mina bilder och använt mig av uteslutningsmetoden. Det slutade med att jag bestämde mig för denna.

Tanken är att jag ska behålla längden så mycket som möjligt, men ändå få liv i det genom volym och då är denna perfekt. Jag har dessutom funderat på denna frisyr under 1 ½ års tid, så nu gör jag slag i saken för att se om detta är någonting som passar mig.

Eftersom vi imorgon får besök av mamma och Elias är risken stor att jag inte hinner klippa mig innan stängnng, så vi har ställt in oss på att gå till frissan på lördag. Det är ändå tänkt att vi ska ner på stan då Dennis måste ha nya skor.

Det ska bli spännande att se resultatet. Såhär ser håret/jag ut nu:





Det bästa med att åka bort är när man kommer hem
Publicerat den

Efter att ha spenderat sex dagar hemma hos Dennis föräldrar är vi äntligen hemma. Missförstå mig rätt nu - det har varit skönt att få komma bort och hälsa på dem, men det bästa med att åka bort är känslan man har när man kommit hem. Det är precis som ordspråket säger: borta bra, men hemma bäst.

De dagar som vi har varit borta har varit bra om man bortser från att jag har känt mig stressad och haft ångest. Trots att det känns bättre kan jag känna hur pressen biter mig i nacken, men jag ska försöka att inte låta det ta över. Jag mår inte bra av att stressa för mycket.

Som Ni säkert märkt har det varit relativt tomt i bloggen och det beror på att det inte har hänt speciellt mycket under dessa dagar. Det enda nämnvärda är att vi var ut i skogen och grillade samt att vi träffade Dennis far- och morföräldrar. Utöver det har vi endast setat i huset och latat oss samt att jag har försökt att arbeta med min uppgift.

Första gången Eira och Engla följde med oss till Dennis föräldrar var de uppmärksamma och sprang gärna och gömde sig när Zeke (hunden) kom. Nu har de vant sig vid honom och Engla sprang ofta och strök sig mot honom samt letade efter honom när han inte var i synhåll. Det går alltså utmärkt att ha sällskap av en hund, så om vi har kvar dem när vi flyttar till hus kanske vi får för oss att skaffa en hund också. Dennis vill nämligen ha det.

Efter en timmes färd med bil respektive en timmes färd med tåg är vi nu hemma. Det första vi gjorde när vi klev innanför dörren var att släppa ut katterna, sedan begav vi oss till Ica då vi var tvungna att köpa någonting att stoppa i magen. Skafferiet var nämligen tomt.

När vi kom till affären upptäckte vi att de höll på att göra om, vilket resulterade i att man inte kunde köpa varken smör, grönsaker eller kött. Vi som pratat om att äta tacos. Det gick givetvis inte, så vi får nöja oss med spagetti och köttfärssås på burk. Det är visserligen gott, men förjävligt enligt mig att de inte bara kan flytta på varorna om de måste hålla på och göra om hyllorna.

Nu har vi iaf fått med oss fruksot samt mat för dagen hem. Vi tänkte smöra för mamma och fråga om vi kan åka till Willys imorgon så att vi får storhandla. Jag tror dock inte att det ska vara några problem då hon är ledig.



Svar på kommentar
Publicerat den

Hanna om Vad duktig jag är!:
"Du kanske har fibromyalgi?"


Efter att ha sökt på information om sjukdomen kan jag försäkra Er om att jag inte har den då jag inte har några som helst symptom för den mer än att jag har värk i fötterna - när värken väl inträffar.

Enligt sjukvårdsrådgivningen och andra källor jag varit inne på kännetecknas sjukdomen av en molande, svidande och/eller en brännande smärta som sprider sig till alla kroppens delar. Även till inre organ.

Många som lever med sjukdomen kan uppleva att musklerna lättare tröttas ut, problem med magbesvär samt huvudvärk och stelhet. Jag lider inte av något av ovanstående symptom, utan den värk jag har känns precis som växtvärk och går över inom ramen av 1 h efter att jag har tagit en Ipren eller Ibumetin.

Smärtan/ömheten inträffar ca 1-3 ggr/år. Oftast när jag har varit ordentligt inaktiv under en längre tid eller när jag har fått för lite utrymme för benen när jag sover.



Vad duktig jag är!
Publicerat den

Som tidigare nämnt har Dennis och jag de senaste dagarna fått sova i en säng med måttet 90x200cm, vilket har lett till att jag fått ont i höften. Denna morgon slapp jag lyckligtvis det, men istället är jag öm från knäna och ner i tårna. Jag vet inte om det är växtvärm, men jag brukar drabbas av detta när jag inte får sträcka ut benen ordentligt.

Eftersom jag i grund och botten inte tror på mediciner hade jag ingen lust att ta någon värktablett, men det slutade med att jag gjorde det ändå eftersom det nu är 5 h sedan jag klev upp. Det ska inte ta en hel dag för kroppen att slå ut värken med sin egen smärtlindring, så jag har nu fuskat lite.

För ca 2 h sedan tog jag ett par bilder på mig själv som jag tänkte lägga ut här så att Ni (förhoppningsvis) kan komma med synpunkter om vad jag ska göra med mitt hår. Jag upptäckte dock när jag satte mig vid datorn igen att kamerasladden är borta. Jag har vänt upp och ned på min väska tre gånger, letat i köket, sovrummet, vardagsrummet (där jag senast minns att jag hade den), men jag kan inte hitta den.

Pga. att jag antingen förlagt den eller att någon lagt undan den sjönk mitt humör, så istället för att vara glad som jag varit hela förmiddagen blev jag istället grinig. Jag kände dock att jag inte vill vara på dåligt humör när Dennis kommer hem, så istället för att sitta och grubbla tog jag mig en 30 min lång promenad med Zeke.

Som tidigare nämnt mår jag bra av att vara fysiskt aktiv, så för att inte sjunka ner i ett dåligt humör valde jag att göra någonting som jag tycker är kul: röra på mig! Snacka om att jag kände mig stolt. I vanliga fall brukar jag lägga mig i sängen och deppa när jag känner mig nere, men nu tog jag tag i saken och gjorde någonting åt det. Guldstjärna till mig.



Det känns bättre
Publicerat den

Trots en natt med dålig sömn mår jag idag bättre. Av vilken anledning vet jag inte, men jag skulle tro att det beror på att det kändes bra att få ur mig allting under gårdagskvällen samt att ingen slängde skit på mig för mina känslor.

Även om humöret är på topp känner jag fortfarande ångest över uppgiften, men jag försöker att inte stressa med den eftersom jag vet att det bara gör att jag mår dåligt. Det är bättre att jag försöker att ta det i min takt och få den gjord ordentligt än att jag stressar med den och att den då blir slarvigt gjord.

Än så länge har jag inte arbetat någonting på den (idag alltså) eftersom jag vill vakna till samt göra mig i ordning i lugn och ro innan jag påbörjar någonting som kan skapa stress och oro.

Som tidigare nämn har jag huset för mig själv, vilket innebär att jag kan ta allting i min egen takt utan att någon försöker att pressa mig. Dennis har nämligen en tendens till att säga att det bara är att göra uppgiften, men hur lätt är det att arbeta med en uppgift när man inte vet hur man ska skriva? Jag satsar på MVG och då kan man inte skriva hur som helst, utan jag måste tänka på hur jag formulerar mig samt att jag måste få med allt som krävs för min betygsambition.

Nu tänker jag inte stå och tjata om min uppgift hela tiden eftersom jag siktar på att bli klar med den så snart som möjligt. Helst innan söndag kväll, men absolut sista dagen är 12/3 så jag behöver egentligen inte stressa. Jag vill dock ha klar denna så att jag kan gå vidare med nästa.

Klockan är nu 11:30 och jag har endast hunnit med att gå ut med Zeke, äta frukost, tvätta håret samt titta på våra bästa år. Nu sitter jag med handduken i håret och ska snart till att borsta det samt sminka mig. Sedan tänkte jag fortsätta med uppgiften så att jag inte fastnar. Det vill jag verkligen inte.

Om ca 3 h kommer Dennis hem vilket ska bli skönt då jag alltid saknar honom när vi är ifrån varandra. Det spelar ingen roll om det så handlar om minuter eller timmar. Det är alltid lika tomt utan honom.



Det går framåt
Publicerat den

Efter en dag fylld av ångest är det snart dags att släcka lampan och ögonen. Dennis ska nämligen upp tidigt imorgon då han ska åka till sin f.d. skola och hälsa på. Det innebär att jag kommer att ha huset för mig själv - eller hur man ska säga. Jag har dock ingenting emot det då jag för närvarande känner att jag kan behöva en dag för mig själv.

Anledningen till att jag känner att det kan vara bra för mig att få vara ensam en dag beror på att jag då får möjligheten att slappna av i lugn och ro samt ta allting i min takt utan att behöva känna mig stressad av någon annan.

Väckarklockan är ställd på kl.05:30, vilket innebär att jag efter Dennis uppstigning får ha sängen för mig själv. Det är då tänkt att jag ska försöka få mig ett par timmars sömn så att jag orkar med dagen. Det händer visserligen ingenting speciellt, men jag är inte sugen på att vara så seg och degig som jag har varit den senaste tiden.

Större delen av dagen kommer att gå åt till skolarbete och förhoppningsvis kommer jag en bra bit på vägen och har jag tur är den färdig innan (min) deadline på söndag.

Idag (tisdag) har jag skrivit hela 500 ord, vilket i sig inte är särskilt mycket. Jag har dock en tendens att fastna när jag är deppig och har jag tur lyckas jag skriva 100 ord, så jag är nöjd med dagens prestation och hoppas på att göra ett bättre jobb imorgon.



Om jag ändå visste hur man slappnar av
Publicerat den

Förutom det som händer och inte händer här i huset mår jag ..... ja, jag vet inte riktigt hur jag mår om jag ska vara ärlig.

Den senaste tiden har jag som Ni säkert redan vet sovit otroligt dåligt och det verkar inte bli bättre trots att jag försöker eliminera de faktorer som rubbar sömnen. Tack vare att jag inte känner mig utvilad när jag kliver upp på morgonen är jag så pass trött under dagen att jag inte orkar göra annat än att ligga i sängen, lösa korsord eller sitta vid datorn.

Någonting annat som både Dennis och jag har märkt av är att jag ofta är deppig eller nere. Det finns många anledningar till att jag mår som jag gör och den ena är att jag får ångest oavsett vad jag äter. Innerst inne vet jag att jag är normalviktig, men rädslan att bli fet har så gott som tagit över. Jag vill verkligen inte gå upp i vikt, utan jag vill få den kropp jag alltid har drömt om. Det är visserligen inte möjligt, men jag vill komma så långt inpå som det bara går.

En annan anledning till att jag är deppig beror på att jag inte idrottar. Dennis har märkt en stor skillnad på när jag idrottar samt när jag inte gör det. Enligt honom syns det att jag mår bra när jag får vara fysiskt aktiv, så han har beodrat mig att börja med en fysisk aktivitet när jag har fått mitt skadestånd.

Eftersom jag har tröttnat på lagsporter pga. prestationsångest har jag bestämt mig för att satsa på en individuell sport och det enda jag kan tänka mig för närvarande är antingen simning eller badminton. Det känns dock som att simning är det bästa alternativet eftersom jag då kan bestämma mina tider själv. Helårskortet på Lögarängsbadet kostar 1950:-, så jag kommer att investera i ett sånt när pengarna börjar rulla in.

På tal om pengar har jag de senaste dagarna haft stor ångest över det här med skadeståndet. Vad i h*lvete ska jag göra med så mycket pengar? Det är så mycket som jag skulle vilja spendera dem på, men eftersom jag vill tänka smart får jag lugna ner mig och spendera dem på saker som får mig att må bra. Det är därför jag får dem - för att han utsatte mig för våld och kränkning som gjorde att jag mådde dåligt.

Det som skulle få mig att må bättre just nu är ett vackrare utseende. Som många av Er säkert vet har jag under hela mitt liv äcklats av mig själv vilket jag fortfarande gör. Det finns några saker som jag skulle vilja ändra på och det är:

* Mina former - Vill tighta till dem. Dels för att jag ska få en finare kroppsform, men också för att jag ska ha lättare för att köpa kläder.

* Mina bröst - Enda sedan jag kom in i puberteten (11 år) har jag känt mig som en karl upptill och har nu under 3 års tid funderat på en bröstförstoring. Det är dock ingenting som jag kommer att genomgå de närmsta 10 åren då jag bestämt mig för att jag vill vänta med detta tills jag har skaffat barn. Vem vet - jag kanske accepterar mitt utseende längre fram och då har jag gått igenom en operation helt i onödan.

* Mitt hår - Något av det finaste jag vet på en kvinna är långt hår och då menar jag långt! Pga. att jag lätt tröttnar på mitt hår har det alltid slutat med att jag klippt kort när jag väl har fått en någorlunda längd på det. För närvarande håller jag på att spara ut det, men pga. att det är så pass rakt och tråkigt vill jag ha en snygg frisyr. Jag vet dock inte vad som är typiskt mig i hårväg. Mitt drömhår ser ut så att det är långt (1 dm under brösten), knallrött hår med lockar/korkskruvar. Jag kan också tänka mig ett stort hår med mycket volym.

* Mina ögonbryn - I samband med att jag började på högstadiet började jag även att plocka ögonbrynen. Jag har dock aldrig lyckats få en snygg form på dem, vilket har gjort att jag vid två tillfällen har rakat bort dem för att sedan låta de växa ut ordentligt. Formen blev bättre, men långt ifrån vad jag önskar ha vilket har gjort att jag i dagsläge slutat plocka ovansidan av dem i hopp om att de ska växa ut så pass bra att jag sedan kan forma de ungefär som jag vill ha dem. Jag är trött på att ha bryn som ser ut att tillhöra en liten flicka.

* Min klädstil - Som jag tidigare nämnt här i bloggen har jag under hela mitt liv köpt medelmåttiga eller rent av fula kläder av den anledningen att de är billiga. Nu är jag dock trött på det och längtar efter att få hitta min stil. Köpa kläder som jag tycker är snygga. Som jag trivs i.

* Piercing - När jag var 11 år piercade jag mig för första gången och enda sedan dess har jag varit otroligt fascinerad av piercingar. Allt som allt har jag haft 8st
(båda öronen samt båda ögonbrynen, två stycken i läppen, näsan och naveln), men 6st som mest på en och samma gång (båda öronen, ögonbrynet, naveln, näsan och läppen). Som det är i dagsläge är jag grymt sugen på att utöka (har 4st), men har avstått då jag är rädd för att jag inte ska få jobb om jag har för många piercingar i ansiktet. Sedan är jag rädd för att det ska bli fult. Fördelen med piercingar är dock att man kan ta ur dem om man skulle ångra sig.

Det största problemet är dock inte det jag nämnt ovan, utan det är stressen att ha saker jag måste göra samtidigt som jag känner att jag måste samt vill ta det lugnt. Som Ni säkert märkt har jag under en längre tid tjatat om en uppgift och det är den som utlöser depressionen. Det går inte en sekund utan att jag känner ångest över att jag måste sitta vid datorn och arbeta när jag i själva verket känner att jag behöver sova eller låta hjärnan varva ner en stund. Kanske ta hand om hushållsarbete samt umgås med Dennis. Jag känner mig alltså tvingad att sitta och arbeta konstant trots att jag skulle behöva eller vilja göra annat.

Att känna press eller stress brukar oftast ha motsatt effekt på mig. Känner jag att jag måste göra någonting händer det ofta att jag bara sitter och stirrar rakt ut eftersom jag inte kan koncentrera mig. Känner jag dock att jag vill göra vad det nu är går det bra. Det handlar alltså om att jag själv ska vilja och känna glädjen, vilket jag inte gör nu.

Som Ni säkert märkt är detta i grunden inga stora problem, men jag har hellre ett stort problem och känner stress inför en sak än flera. Det jagar bara upp mig och jag vet då inte vad jag ska prioritera och det slutar då med att jag vill lägga mig i ett hörn och ruttna.

Nu är ovanstående punkter egentligen inga problem. De är snarare faktorer. Som tur är kan jag ta itu med alla dessa, så vad jag känner mig stressad över vet jag egentligen inte. Jag antar att det är frustrerande att inte veta vad man ska prioritera först.



Vad roliga vi är.
Publicerat den

Som Ni säkert märkte så var det relativt tomt här igår och det beror på att jag helt enkelt inte hade någon lust att skriva då jag hade andra saker i tankarna.

För Er som är nyfikna på hur gårdagen såg ut så blev det en tidig uppstigning då vi är ovana att sova i en säng med måttet 90x200. Det var alltså trångt vilket gjorde att jag fick ont i vänster ben (som tidigare) och det slutade då med att vi kände för att vi lika gärna kunde kliva upp.

Efter frukost gick vi ut med Zeke - familjens finska lapphund. Klockan var då 08:30 och promenaden tog kanske 10-15 min.

Resten av dagen var ganska händelselös då vi alla satt vid respektive dator. Dennis spelade spel med sin bror medan jag satt och googlade efter hårfärg och frisyrer. Jag ska nämligen toppa håret när vi har kommit hem (onsdag eller torsdag). Om det mot förmodan är väldigt slitet kommer jag att klippa frisyr, men jag kan inte bestämma mig för vad jag vill ha. Dagen gick därför åt att leta efter eventuella frisyrer som jag kan tänka mig.

Kandidaterna finns på Bilddagboken och trots ca 50st besökare under gårdagen är det endast två stycken som har kommit med synpunkter, så det skulle vara uppskattat om Ni ville hjälpa mig. Är Ni nyfikna på bilderna söker Ni efter Louise Hedblom eller SourcesOfLife. Ni måste vara medlemmar och inloggade för att kunna se mina bilder.

Efter att jag var klar med frisyrsökandet ringde det på dörren. Det var då Dennis mormor och morfar som kom på besök. De stannade endast en timme, men under den timmen hann vi prata samt fika lite.

När de sedan hade åkt begav vi oss (Dennis och jag) upp på rummet för att spela Spiro the dragon, ett spel som jag älskat sedan det kom ut på demo på PS1.

Där har Ni gårdagen. Inte speciellt spännande, eller hur?