Rottisvakt
Publicerat den

 
Idag har jag varit hundvakt till den här godingen ↑ Han har varit hos oss nästan hela dagen och det har gått strålande. Han har varit väldigt lugn och gosig, nästan som en katt minus knäsittandet  Kaninerna har fått vara i studiorummet under tiden då de är rädda för stora hundar. De kan bli rädda bara jag luktar hund, men de har inte brytt sig om det den här gången. Jag kommer att vara hundvakt fler gånger. När nästa gång blir får vi se. Då kanske jag roar mig med att ta in honom i studion, om det är okej för hans ägare (det tror jag absolut). 



Operationstid
Publicerat den

Nu har jag äntligen fått en tid för titthålsoperationen!  Jag blev smått nervös när jag fick se att tiden är redan om 3 veckor, men det ska bli så skönt att få det gjort. Det värsta med den dagen (får vi hoppas i alla fall) är att jag måste kliva upp strax efter kl.05 då jag ska vara på lasarettet kl.07:30. Två veckor innan operationen, senast nästa vecka med andra ord, ska jag ha tagit blodprover på vårdcentralen så imorgon ska jag ringa om det. Jag har för mig att jag bara kan gå dit utan att boka tid, men det är lika bra att höra sig för. I övrigt så känner jag mig laddad inför operationen, jag som har väntat så länge på den.



Trötthet och höstrusk
Publicerat den

Efter en period med extrem trötthet börjar jag nu känna mig på banan igen  Under de dagar som jag har varit frånvarande har jag fotograferat och varit med på två innebandymatcher, en med division 2 och en med division 4. Ena matchen slutade oavgjort och andra med vinst. Jag spelade långt ifrån så bra som jag vet att jag kan, men med tanke på att jag bara har varit med på tre träningar kanske jag inte ska kritisera mig själv för hårt ännu. Det tar ju tid att komma in i sina rätta takter efter ett så långt uppehåll (4 år). Jag ångrar inte en sekund att jag började träna igen i alla fall. Det är det här jag är bäst på.
 
Idag ska det fotograferas till projektet och imorgon ska jag vara hundvakt till en hund som jag har fotograferat två gånger. Det ska bli roligt  Kaninerna får stå i studiorummet då Malte inte gillar hundar, inte stora i alla fall. 
 



Ömma knän och hängläpp
Publicerat den

Gud, vilken träningsvärk jag hade igår! Jag förstod att jag skulle vara mör i kroppen efter första innebandyträningen, men att det skulle vara så illa att jag hade svårt att gå trodde jag inte  Man skulle nästan kunna tro att jag hade bajsat på mig med den stilen jag hade. Det gick helt okej att vara med på träningen senare på kvällen som tur var. Knäna var dock ganska ömma (ni såg ju på bilden att de var alldeles röda), så idag vilar jag då jag ska vara med på en match imorgon. Det är inte optimalt för en målvakt att träna fyra dagar i rad om man vill ha knäna i behåll... Idag är jag fortfarande öm i kroppen, men det är inte lika illa som det var igår. Jag tror att jag kommer vänja mig ganska snabbt bara jag kommer igång. 
 
Det har varit en väldigt seg dag idag. Jag har varit ganska hängig, men jag har ändå varit en sväng på stan för att hämta ut paket (bl.a. en brudklänning jag ska använda vid en iscensatt bröllopsfotografering) och hämtat ut resebroschyrer för projektet. Resten av dagen har jag spenderat i sängen där jag har kollat på Arrested development. 



Prickig korv
Publicerat den

 
 
Idag har jag varit på möte i Borlänge om ett projekt som jag har fått äran att vara en del av. Jag vet inte om jag får berätta vad det är för sorts projekt, men jag kan säga som så att det innebär att jag ska ta massor av bilder som många av er kanske kommer snubbla över så småningom. Det här är väldigt stort för mig och det ska bli så obeskrivligt roligt att få se den färdiga produkten sen  På sekunden då jag plingade på dörren hos hon som har startat projektet (det är hennes projekt som jag som sagt får vara en del av) ringde min telefon och det visade sig att det var ännu en tränare härifrån Falun som är intresserad av att ha mig i laget. Jag blev inbjuden till deras träning ikväll och som ni ser på bilderna så tackade jag ja. Det gick väldigt bra med tanke på att jag inte har tränat på väldigt länge och inte har varit licensierad på hundra år... Det lilla tipset jag fick var att jag ska våga kliva ut mer från målburen, men annars såg det väldigt bra ut. Jag blir så glad när folk är nöjda med min insats, jag som annars är så självkritisk. Jag kan peka ut ett flertal saker som jag känner att jag borde bli bättre på, men det är egentligen bara bra för då har jag någonting att sträva efter på träningarna. Ingen är ju perfekt. 
 
Det blir full rulle framöver då jag kommer träna med två lag ett tag. Just nu känner jag dock att jag vill skriva mig i laget som jag tränade med idag då jag har haft svårt att hitta ett som jag känner mig hemma i och det gör jag verkligen i det här. Jag kommer dock ge det andra laget en chans och känna efter innan jag bestämmer mig, men min magkänsla säger mig att jag redan har hittat det som passar mig bäst  Vad underbart det är när man känner så!
 
(Ni får ursäkta mina dåliga mobilbilder... Jag orkade verkligen inte ta fram systemkameran då jag var så trött när jag kom hem från träningen)



Hurtiga Louise
Publicerat den

Efter en bra och hälsosam dag sitter jag nu hemma med en ansiktsmask och väntar på att Mikael ska komma hem så att vi kan äta. Det blir tacos!  Nu kanske ni tänker att det inte är bra att äta det när man försöker gå ner i vikt, men jag har nästan bara grönsaker på mina plus att problemet för min del är att jag äter väldigt oregelbundet. Det viktigaste just nu är att jag försöker hitta en bra rutin på maten och ta det därifrån. Idag har rutinerna varit bra då jag har ätit var tredje timme. När vi har ätit kvällsmaten så har jag ätit 5st små mål idag.
 
Ikväll har jag jag dansat som planerat och det gick ganska bra om man bortser från att jag är i dålig form då jag inte har tränat på 7 månader... Jag måste bara säga att bara för att man har en stor och fyllig rumpa så innebär det inte automatiskt att man är duktig på att skaka den (jag har nog tänkt så förut). De som stod bakom mig småskrattade säkert lite inombords, men då är det väl så  Efter dansen skulle jag ha åkt buss hem, men jag orkade inte vänta i 10 minuter och valde därför att gå de 3 kilometrarna hem. Hurtigt värre!
 
Det var tänkt att jag skulle dansa varje tisdag, men det kommer tyvärr inte bli så då jag idag blev uppringd av en innebandytränare här i Falun som är i behov av en målvakt. Jag mailade till kansliet i eftermiddags och bad dem att hänvisa mig till ett lag som behöver en målvakt och efter 3,5 timme ringde telefonen, så på fredag ska jag på min första träning på länge  Om det känns bra i kroppen och med laget så blir det innebandyträning på måndagar, tisdagar och fredagar. Först ska jag klara mig igenom fredagsträningen.



Jag vill inte vara tjock längre
Publicerat den

 
Efter snart 3 års latande har jag äntligen bestämt mig för att ta tag i kost och träning så att jag kan gå ner i vikt! Jag verkligen hatar min kropp och orkar inte tycka synd om mig själv längre. Det är ju ändå mitt eget fel att jag sitter i den här sitsen... Jag har idag skrivit ett träningsschema som jag ska försöka följa så länge jag kan, med start redan imorgon. Jag har varit så sugen på att prova dans fuego då det ser så förbannat roligt ut, så det ska jag göra direkt efter barnpasset  Schemat är upplagt så att jag kommer träna 4-5 ggr/vecka (ett schema för jämna veckor och ett för udda veckor) och enbart aktiviteter på Friskis. Det är klart att man ska utnyttja att man tränar gratis! Vad gäller kosten kommer jag undvika sådant som är onyttigt och äta mer regelbundet. Ibland kan jag gå en hel dag utan att äta och det är inte alls bra...
 
Idag väger jag 64.5 kg till mina 165 cm (på bilderna vägde jag kring 68 kg). Målvikten är 52 kg. Jag har ett dokument med delmål sedan tidigare som jag kommer använda mig av. Det handlar inte bara om att jag ska gå ner så och så många kilon samt förlora så och så många centimeter, utan många av delmålen handlar om hur jag ser på mig själv. Ett av dem är att jag ska kunna ha leggings nedanför naveln. Just nu drar jag upp dem så långt jag kan då kärlekshandtagen ser mindre ut av det. Jag skäms något enormt över mina kärlekshandtag. Jag får stå ut med dem ett tag till, men bort ska dem!



Härlig avslutning på veckan
Publicerat den

Vilken underbar kväll vi hade igår  Vi kunde inte bestämma oss för om vi skulle ta bussen och vara inne i stan 105 minuter innan filmen började eller om vi skulle cykla in i spöregnet en stund innan. Vi valde att ta bussen med förhoppningen att det skulle sluta regna så att vi kunde gå hem, alternativt att det fick bli taxi. Eftersom vi hade ganska mycket tid till att göra vad vi ville innan vi skulle infinna oss i biosalongen gick vi till min favoritpizzeria och åt. Jag älskar deras kyckling med bröd (egenbakat pita med kyckling- och grönsaksfyllning) så jag tog en sån medan Mikael tog en hamburgertallrik. Det var väldigt gott!  Efter maten knatade vi iväg till bion för att hämta ut biljetterna och när det var gjort gick vi till Hemmakväll för att köpa någonting gott till filmen. Det blev godis och en varsin läsk.
 
Filmen i sig var väldigt bra om man bortser från slutet. Det måste seriöst ha varit det dåligaste slutet någonsin! När lamporna tändes i salongen kunde jag inte hålla mig och utbrast Vad var det där för jävla slut?! varpå folk skrattade. Det verkade som att fler höll med mig. Jag var så besviken över slutet att jag surade hela vägen hem (det regnade inte längre så vi gick)  Ni som har sett eller kommer se filmen förstår nog vad jag menar...



Söndagsmys
Publicerat den

 
Jag fick ett infall härom veckan och sprang ner på affären för att köpa hårfärg. Jag har inte kunnat bestämma mig för om jag ska fortsätta vara rödhårig eller om jag ska bli svarthårig, så det fick bli en kombination av båda plus att luggen klipptes (idag är halva luggen röd och halva svart). Vad tycker ni?  Det här känns mer jag på något sätt. 
 
Håret har ingenting med inlägget att göra egentligen. Jag tänkte bara att det kan vara kul för er att se hur jag ser ut nu då det var länge sedan jag lade ut en bild på mig själv... Det måste bli ett slut på alla bildlösa inlägg. Jag kanske skulle ta och börja fotografera lite bilder till bloggen, jag som är så flitig med att publicera bilder på hemsidan  Vad jag tänkte säga var att jag inte har gjort någonting särskilt idag då vi låg i sängen till kl.12:15. Mikael spelade tv-spel med ett par kompisar hela natten och jag kunde såklart inte somna förrän han kom och lade sig kl.06:50. Han har lovat att gottgöra mig genom att ta ut mig på bio ikväll. Det var först tänkt att vi skulle se The maze runner, men han har insisterat på att vi ska se en film som jag har valt och då blir det Gone girl. Någon som har sett den? Lite Hemmakvällgodis på det så blir det perfekt  Imorgon ska det städas. Köket ser ut som ett bombnedslag och studiorummet likså. Jag har inte fotograferat någonting därinne ännu då rummet har fått agera förråd ett tag, men nu ska det äntligen få komma till användning på det sätt som det var tänkt från början. Lite höstbilder på Millie i en av korgarna jag köpte i onsdags får bli de första bilderna. Vi får se hur det går, hon som inte vill sitta stilla. 



Höstens alla färger
Publicerat den

 
Jag har varit så himla trött idag! Jag har länge haft problem med sömnen och kan absolut inte sova om jag inte är trött, men ibland händer det att jag lägger mig i sängen ändå. Det var precis det jag gjorde inatt. Jag lade mig i sängen kl.01:20 då jag tyckte att det var sent och två timmar senare kände jag mig tvungen att kliva upp en stund, för det gick verkligen inte att sova. Efter att bl.a. ha gått på toaletten gick jag och lade mig igen och fick då sova i sju timmar. Det är inte tillräckligt med sömn för mig då det kan ta någon timme innan jag kommer till ro kombinerat med att jag sover väldigt ytligt. Jag var så obeskrivligt seg när jag vaknade och hade lätt kunnat ligga i sängen hela dagen om det inte vore för att jag hade planer för dagen. På det så har jag haft fruktansvärd mensvärk. Ett tag så kände jag mig illamående och svimfärdig, men det gick bra efter att ha legat på mage i sängen en stund med värmedynan på fullt ös. Kan inte kallelsen till titthålsoperationen komma snart?!
 
I eftermiddags hade jag två fotograferingar - en med en tjej härifrån Falun och en med Mikael. Jag är så fruktansvärt nöjd över resultatet, särskilt bilderna på Mikael (favoritbilden ser ni ovan). Jag har velat fotografera honom länge, men han har inte varit så motiverad till det då han känner att han är i dålig form just nu. Han är fin som han är, tycker jag  Höstens färger är så vackra och jag ska försöka passa på att fotografera så mycket jag kan innan löven faller av träden. I vinter kommer jag nog fotografera inomhus då jag ska prova mig på studiofotografering. Bakgrunden jag har idag ska bytas ut mot en i annat material (tyg mot papper).
 
Nu ska jag fortsätta med redigeringen av dagens bilder. Håll utkik på hemsidan och facebooksidan om ni är nyfikna 



Det är inte lätt alla gånger...
Publicerat den

Hur svårt ska det behöva vara att beskriva sina känslor? Hur svårt ska det behöva vara att bara öppna sig och blotta sitt innersta? Jag är en ganska sluten person och pratar väldigt sällan om hur jag mår, vad jag tycker och vad jag verkligen vill. Det grundar sig i att jag är uppvuxen i en familj där man inte pratar om detta, där man löser sina problem genom att försöka förtränga dem. Det var nästan så att det var skamfullt att prata om sina känslor, åtminstone var det så det kändes och den känslan har hållt i sig genom åren. Jag vill så gärna bara blotta mig och säga som det är, men det är någonting som tar emot. Härom veckan struntade jag dock i det och var brutalt ärlig. Jag gav blanka fan i om det sårade någon, för om det inte kommer ut är det jag som tar skada i slutändan. Man ska vara försiktig med vad man säger och hur man säger det, men ibland är det inte så tokigt att bara vräka ur sig saker som behöver komma ut. 
 
Hur går det då med allting? Jag vill säga att det går bra, men det gör det inte... Jag har levt i ett enda stort virrvarr de senaste månaderna. Jag har börjat ifrågasätta nästan allt: var jag vill bo, vad jag vill bli/arbeta med, vem jag vill vara, vem jag vill vara med (om jag ens vill vara med någon), om jag vill behålla mina så kallade vänner osv. Vad har jag då kommit fram till? Nada! Det har hänt att jag har ångrat mig när jag väl har tagit ett beslut och det har resulterat i att jag har blivit mer osäker. Just nu känner jag att jag måste göra det som krävs för att jag ska må bra, what ever it takes. 
 
Jag är fortfarande arbetslös, studierna går inget vidare (inte matten i alla fall) och förhållandet med Mikael har varit rena berg-och-dalbanan. Det är ingen hemlighet att vi har haft det kämpigt, men någonstans tror jag att vi klarar oss igenom det mesta bara vi pratar med varandra och finns där för varandra. Kommunikationen har inte varit den bästa, men det är någonting som vi är villiga att jobba på. Jag har också övergett alla tankar på att försöka bli gravid och har i veckan fått preventivmedel av barnmorska som jag kommer att börja med vid årsskiftet. Det här är ingenting som någon av oss vill, men om förhållandet ändå inte är helt hundra just nu kanske det är lika bra att vara på den säkra sidan tills vi har fått ordning på det. Jag vill inte behöva överväga att göra en till abort (nu tror jag inte att jag någonsin kommer bli gravid igen, men man vet ju aldrig).
 
I slutet av september var jag till kvinnokliniken för att diskutera mina starka menssmärtor och jag har nu äntligen blivit beviljad laparoskopi (titthålsoperation)! Innan årsskiftet ska den ha blivit av. Jag är nervös, men samtidigt ska det bli så skönt att få svar på om jag har endometrios eller inte. Jag misstänker att jag har det, men det är bara att vänta och se. Kan hända att jag har tur och bara har svår dysmenorré. Det är inte så bara egentligen i och med att det gör förjävla ont, men det påverkar i alla fall inte fertiliten. Nej. Ett par veckor till, sen vet jag.