Väntetider
Publicerat den

Jag blir så äckligt jävla förbannad på landstingets väntetider! Jag fick min mens igår och jag ringde därför kvinnokliniken i eftermiddags för att höra om det fanns någon tid för spolning de kommande dagarna. Det fanns till min förvåning en tid den 29/5, men eftersom jag har kommit för långt i cykeln kunde vi inte boka in mig. Man brukar göra spolningen kring dag 12-13 och jag är då på dag 18. Jag förstår inte hur det kan vara så dåligt med tider - för en undersökning som tar bara några enstaka minuter! Skall det vara på det här viset har jag väl inget annat val än att skita ut 2000:- och göra spolningen på IVF-kliniken istället. 
 
När jag avslutade samtalet med sköterskan grät jag i ren frustration. Hon skulle bara veta hur det känns att behöva vänta en evighet på någonting som man ser som ens sista hopp... Hon var i alla fall gullig som antecknade att det här var andra gången jag ringde och sade att de skall försöka lösa det till nästa cykel. Om jag har förstått det rätt skall man inte behöva vänta i mer än 90 dagar på att få en tid inom specialistvården (vårdgarantin). Jag skall med andra ord vara garanterad en tid nästa cykel, men jag tvivlar starkt på att jag kommer att få en. 



... och där försvann allt hopp
Publicerat den

Igår var mensen beräknad och eftersom jag fortfarande inte hade sett en skymt av den under förmiddagen knatade jag iväg till apoteket för att köpa ett graviditetstest. På vägen kände jag att det kom någonting i trosorna och jag förstod direkt att det var den ljusbruna flytningen. När jag skulle kliva innanför dörren till apoteket kom mensvärken från ingenstans också. Det är så jävla typiskt! Jag som nästan vågade hoppas på att det hade tagit sig det här försöket. Hur jävla naiv är inte jag?! På måndag blir det att ringa till kvinnokliniken och höra om det finns en ledig tid för spolning. Jag är så äckligt jävla trött på att behöva vänta! 



Bokläsning
Publicerat den

Hur kan en bok vara så intressant när det inte framgår någon ny information? Det är en vecka sedan fertilitetsboken kom i min ägo och på bara en läsning har jag kommit halvvägs. Det känns lugnande att läsa om hur det är att vara ofrivilligt barnlös (om alla behandlingsmetoder osv.) även om det stundvis är något deprimerande. Jag försöker dock vara positiv och jag vill tro att vi i slutändan kommer att få vårat efterlängtade plus, vår efterlängtade familj. Det viktigaste just nu är att få en tid för spolningen, sen får vi se vad som händer.
 
Ni som är skeptiska till det som står på internet bör beställa den här boken. Jag älskar den! 



IVF-kliniken
Publicerat den

Jag skickade ett mail till IVF-kliniken här i Falun igår och frågade om det går bra att göra spolningen där eftersom det är väldigt dåligt med tider på lasarettet. Det kostar 3200:- att göra en fertilitetsutredning hos dem, men jag är bara intresserad av att göra spolningen och det skulle då kosta 2000:-. Det är i mina ögon överdrivet dyrt och jag har därmed inget annat val än att vänta på att det skall komma en ledig tid på kvinnokliniken. 
 
Idag (dag 22) är det 6-9 dagar kvar till mensen är beräknad och jag kan ringa kvinnokliniken igen. Jag tycker att jag borde kunna få en tid med tanke på att jag har väntat i snart 7 veckor. Jag har väntat nästan lika länge på spolningen som vi väntade på att få starta utredningen. Det är inte okej...