New years eve
Publicerat den

Kvällen har som väntat varit väldigt lugn. Det var för en sekund tal om att Dennis skulle komma hit, men han valde att avstå av den anledningen att jag inte hade någon som helst lust att närvara vid ett firande/en fest som enbart skulle bestå av alkoholdrickande, uppskjutning av raketer samt härjande på stan - som dessutom skulle pågå i minst sex timmar! Jag sade dock att det inte gjorde någonting om han ville vara där eftersom han hade kunnat gå ensam, men han påstod att det inte var samma sak utan mig. Jag föreslog då att vi kunde svänga förbi en stund (någon timme), men han sade att det kändes dumt att göra så. Han valde därför att spendera kvällen hos Jacob medan jag kurade ner mig i soffan - med en påse godis. Vi skall ses på måndag istället.



Sammanfattning av året
Publicerat den



Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? - Dagen då Dennis och jag separerade.

Höll du några av dina nyårslöften?
- Jag lyckas aldrig hålla mina nyårslöften, men jag skall verkligen försöka året som kommer. Huruvida det kommer att gå är en annan femma.

Blev någon av dina vänner förälder i år?
– Många av dem. Avundsjuk deluxe!

Dog någon som stod dig nära?
– Lyckligtvis inte. Det är en av fördelarna med att ha unga vänner samt unga familjemedlemmar/släktingar.

Vilka länder besökte du?
– Jag har aldrig varit utomlands – än!

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha 2012?
– En ordentlig karl, en egen familj och en bättre relation till min pappa.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
– Bodde ensam samtidigt som jag försörjt mig själv (utan hjälp från mina föräldrar).

Vad var din största framgång 2011?
Min fenomenala prestation i skolan, i åk.2. Jag lyckades åstadkomma högsta betyg i tio av elva ämnen.

Största misstaget?
– Situationen där jag, utan Dennis vetskap, hade kontakt med andra karlar samtidigt som jag träffade en av dem. Vi var iofs inte tillsammans då, men det känns ändå som att jag hade kunnat agera på ett annorlunda sätt.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
– Jag drog på mig en mild förkylning några dagar innan jul, men tillfrisknade relativt snabbt.

Bästa köpet?
– Systemkamera, laptop och Malte.

Vad spenderade du mest pengar på?
– Saker till lägenheten, elektronik och kläder.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
– En person gjorde mig riktigt glad, men vem är det endast jag som vet.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
– What are words med Chris Medina

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
– Jag var relativt glad i början av året, men det förändrades relativt snabbt och övergick till en mindre depression. Det har varit som en enda stor berg- och dalbana, så man skulle nästan kunna säga att jag var ledsnare (vilket konstigt ord) i år än föregående.

Vad önskar du att du gjort mer?
– Varit ärlig mot andra och mig själv

Vad önskar du att du gjort mindre
? – Undanhållit mina tankar och känslor

Hur tillbringade du julen?
– Den tillbringade jag hos min syster och hennes sambo i Kumla. Resten av familjen var givetvis också där.

Blev du kär i år?
– Jag blev aldrig kär eftersom jag var det när året började, så jag måste svara nej på den frågan. 

Favoritprogram på tv?
– Bachelor pad

Bästa boken du läste i år?
– Jag har komiskt nog inte läst någon bok, vad jag kan minnas.  

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
– Jag hade praktik (min första dag) på Kunskapsskolan.  

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
– Beslutsamhet.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
– Den har blivit avsevärt bättre om man jämför med tidigare år. Jag försöker att använda plagg (oftast klänningar) som framhäver mina former istället för att dölja dem.

De bästa nya människorna du träffade?
- Mikael och Marcus

Årets besvikelse?
– Att jag halkat efter i skolan.




Olika typer av våld
Publicerat den

När man arbetar med våld terapeutiskt kan våldet delas in i olika kategorier som kräver olika typer av behandling. Den indelning som Per Isdal gör i sitt arbete är:

Situationsvåld:
Handlar om personer som använder våld i alla typer av situationer. Det kopplas ofta ihop med aggressionsproblematik och behandlingen kan bestå av att arbeta med självkontroll.


Relationsvåld:
Våld inom nära relationer eller andra maktsystem. Oftast har personen som utövar våldet något slags maktövertag. En mycket viktig del av terapiarbetet är att synliggöra våldet eftersom denna typ av våld för det mesta är väldigt skamfyllt. Andra viktiga delar av arbete rör värdesystem, självkontroll och kommunikation.


Funktionsvåld:
Våld som hjälper personer att uppnå positiva resultat av något slag. Det är viktigt att erkänna fördelarna med våldet för att sedan kunna problematisera det. Därefter måste sättet våldet rättfärdigas på utmanas och våldsutövaren får försöka hitta sätt att uppnå sina mål utan våld.


Traumavåld:
Handlar om personer som använder våld i vissa speciella situationer. Våldet föregås av dödsångest, panik eller andra starka obehagskänslor som hör ihop med ett tidigare trauma och som triggas i vissa situationer. Detta är den allra minst kontrollerade våldsformen. Behandlingen handlar här om att söka bakåt i tiden för att hitta ett konkret sammanhang bakom våldet. Därefter måste de bakomliggande trauman bearbetas.


En person kan ha problem med våld ur flera kategorier samtidigt.



New years thoughs
Publicerat den

Det ser ut som att det kommer att bli en relativt händelselös vecka. Jag har inga som helst planer (om man räknar bort studierna) av den anledningen att det känns som att majoriteten av de man känner skall bort. Jag kan dessutom inte, eller har rättare sagt inte råd, att åka någonstans så det kommer att bli en lugn hemmakväll för min del - med någonting gott.

Jag hade gärna bjudit hem någon, men det är svårt när de man känner bor på andra orter. Det kan säkerligen bli skönt att vara ensam också.



We're home!
Publicerat den

Då var man återigen hemma efter att ha spenderat tre nätter i Smedjebacken. Det var utan tvekan välbehövligt att komma bort för en sekund, men det är som man säger: borta bra, men hemma bäst!

Det enda som är värt att nämna denna kväll är att mamma har varit på besök - eftersom hon skjutsade hem mig. Vi har bland annat handlat (på ikea och Willys), kikat på tv, färgat mitt hår samt ätit mat. Jag var gullig och bjöd på tacogratäng som tack för allt.


Vad skall man mer säga? It's good to be back!



Balls on fire
Publicerat den

Det var från början sagt att mamma skulle skjutsa hem mig denna eftermiddag, men det blev inte så av den anledningen att hon ville svänga förbi ikea - som för ovanlighetens skull har stängt. Det gjorde dock ingenting eftersom det resulterade i att jag och Elias kunde spendera lite tid tillsammans i form av att kika på innebandyturneringen som anordnades i Bergahallen. En bekant föreslog att jag skulle delta, men det var så fruktansvärt många spelare så det kändes inte som att jag behövdes så jag parkerade mig läktaren. Jag hoppas på att kunna vara med någon gång framöver, för jag saknar verkligen innebandyn. Skall utan tvekan börja igen efter att skolan är slut!



Christmas Evi
Publicerat den



Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att det var sagt att vi (jag, mamma, pappa och lillebror) skulle spendera dagen med min syster, hennes sambo och hushållets alla djur i Kumla. Vi gjorde ingenting särskilt mer än att kika på tv, äta den traditionella julmaten, dela ut klappar samt kela med hundarna - det var nästan så att man inte fick vara ifred en sekund. De skulle antingen sitta i knä, pussas eller leka. Jag klagar dock inte eftersom man kände sig uppskattad och omtyckt. Jag fick också nöjet att prova Ninnis systemkamera då jag har funderat på att införskaffa samma (eller lika, kanske man säger) objektiv som hon har. Det var som väntat väldigt bra, så det kommer med största sannolikhet att ingå i min utrustning snart.



Something's wrong
Publicerat den

Det blev en tidig uppstigning denna morgon av den anledningen att jag under gårdagen bokade en tid på barnmorskemottagningen då jag ville förnya receptet på mina p-piller. Det visade sig dock att jag hade alldeles för högt undertryck (114/95), vilket innebar att man inte hade tillåtelse att skriva ut det utan det blev ett östrogenfritt piller istället - Cerazette. Det är sagt att jag skall konsumera dem i tre månader för att sedan komma tillbaka och undersöka blodtrycket, men om jag skall vara ärlig så kan det hända att jag väljer att inte lösa ut dem (fick e-recept) av den anledningen att det det känns dumt att chansa. Jag vill inte riskera att magsmärtorna och den strålande känslan i huvudet kommer tillbaka. Det har nämligen blivit bättre sedan jag valde att avsluta konsumtionen.

Det skulle vara intressant om man kunde få en förklaring till varför undertrycket har stuckit iväg. Det har varit högt i många år, vilket med största sannolikhet beror på pillerna. Det spelar egentligen ingen roll vad det är som orsakar det. Det skall inte vara såhär högt på någon som är ung, pigg och kry! Skall be läkaren att kolla på det i samband med att jag skall undersöka huvudet.




Learn from your mistakes
Publicerat den

Påminn mig om att aldrig någonsin ta ett dagen efter-piller igen! Jag gjorde nämligen det för snart en vecka sedan och det ångrar jag djupt. Det står på bipacksedeln att man kan drabbas av biverkningar som yrsel, huvudvärk, illamående, smärtor i nedre buken, blödningar, ömhet i brösten, trötthet m.m. Jag var bombsäker på att jag skulle behöva stå ut med någonting av det som jag precis nämnde - och som vanligt hade jag rätt. Den första dagen kände jag ett svagt illamående, men det försvann relativt snabbt och övergick istället i ömma bröst, buksmärtor och en blödning. Kan säga som så att smärtan som kom med pillret är obeskrivlig! Jag brukar ha fruktansvärt ont när jag har mens, men det är ingenting jämfört med det här. Det var nästan så att jag var nära på att ringa till akuten tidigare idag. Det hugger som satan!

Det sägs att man lär sig av sina misstag och det har jag fanimej gjort.




Seeing the folks
Publicerat den

Det var tidigare tänkt att jag skulle stanna hemma över julhelgen av den anledningen att jag inte har råd att åka någonstans (pga. att jag inte får några pengar från csn den här månaden), men mamma erbjöd sig att betala resan upp och eventuellt skjutsa hem mig. Jag skall alltså bege mig mot Smedjebacken senare idag. Jag har blandade känslor inför det i och med att jag inte har särskilt goda minnen därifrån samt att jag inte vill springa på R, men det kan samtidigt vara bra att komma bort för en sekund.




In the shadows
Publicerat den




Very funny
Publicerat den

Julavslutningen, som ägde rum tidigare idag, var ingenting annat än klockren! Jag valde att inte närvara föregående läsår, så jag hade ingen som helst aning om vad som väntade. Jag hade hoppats på att vi enbart skulle bli underhållna med musik samt äta tillsammans, men det var givetvis mer än så. Man hade nämligen satt ihop en kabaré (skulle föreställa en idolaudition) som framfördes av våra lärare. Vi fick bland annat se våra hälsa- och idrottslärare dansandes i strumpbyxor och en kort tröja. Snacka om att vi skrattade! Synd att man inte hade en filmkamera med sig.



Cold deluxe
Publicerat den

Jag brukar vanligtvis inte bli sjuk, men av någon anledning har jag lyckats bli förkyld. Det måste ha skett i samband med att jag blev blöt om fötterna när Dennis och jag skulle knata iväg till affären i lördags. Det har inte varit särskilt allvarligt (halsont och täpt näsa), men jag har ändå valt att vara hemma från skolan av den anledningen att jag inte vill smitta mina klasskamrater såhär inpå jul. Det återstår att se om jag kryar på mig lagom till dopparendan!



You can't always get what you want
Publicerat den

De senaste dagarna har varit väldigt händelserika - dock i en negativ benämning. Dennis kom som planerat på besök, men aktiviteterna som vi hade på schemat blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi skulle bland annat svänga förbi vid en förfest samt gå ut på krogen i fredags, men pga. att den som var ansvarig för det förstnämnda var upptagen med annat (och vägrade svara i telefonen!) fick vi promenera från Skallberget till Bjurhovda i onödan. Det var inte särskilt roligt för min del av den anledningen att jag hade pumps, men skall man vara fin får man lida pin. Jag hade dock blivit förvarnad om att vi skulle behöva gå en bit, men det blev en aning (eller rättare sagt mycket) längre än det var tänkt från början. Vi orkade inte vara ute och frysa, så vi bestämde oss för att ta bussen ned på stan och kika förbi Pitchers - en bar/pub. Alexander, som är Dennis före detta klasskamrat (tror jag ?) följde också med. Vi kikade bland annat på NHL-hockey, pratade samt att grabbarna drack några drinkar.

Apropå drinkar så kom en karl i 25-årsåldern fram till mig (bara några sekunder efter att Dennis och Alexander gått för att hämta/köpa någonting att dricka) och frågade om jag hade sällskap. Jag svarade att jag hade det och han undrade då om det var okej att han och hans kompisar satt hos oss. Vi hade nämligen två bänkar för oss själva varav vi använde cirka hälften. Han slog sig ned, i väntan på sina polare, och började sedan prata med mig. Han frågade bland annat vart jag kom ifrån, om jag åker skidor (eftersom Smedjebacken är i närheten av Romme), om jag gillar hockey (var väldigt blyg, så jag försökte att slänga ett öga på tv:n så mycket som möjligt), vad jag sysselsätter mig med om dagarna osv. Han var väldigt trevlig och den första som sett bra ut - av de karlar som kommit fram till mig på det här sättet. Dennis sade att han inte var förvånad över att någon försökte ragga på mig.
Jag blev dock det.

Bara några minuter efter att Pontus, som den här karln hette, begav sig ut på balkongen för att röka (eller om han gjorde någon annan sällskap) kilade vi iväg till andra sidan gatan - där krogen är belägen. Vi hade skrivit upp oss på gästlistan eftersom man då är berättigad gratis inträde om man checkar in (eller vad vi skall kalla det) innan kl.23. Vi hann dock inte, så vi tvingades att betala. Vi hade egentligen inte råd med det, men Alexander ansåg att det var tråkigt om vi skulle behöva gå hem när vi kommit in i entrén och i princip spenderat hela kvällen tillsammans så han var gullig och betalade för en av oss.


Det märktes klart och tydligt att grabbarna hade roligt. Det kan man dock inte säga att jag hade av den anledningen att det var väldigt mycket folk (som knuffades och medvetet gick in i mig) samt att jag ansåg att jag såg ut som en slampa. Det resulterade i att jag hade svårt att slappna av, men jag sade ingenting förrän det var cirka trettio - sextio minuter kvar till stängning. Jag ville inte förstöra kvällen, så jag försökte att hålla masken och göra det bästa av situationen.

Nästkommande dag låtsades vi att det var julafton (eftersom vi inte kommer att fira den tillsammans i år). Vi började med att äta den traditionella maten för att sedan öppna julklapparna. Dennis fick ett halsband, en kedja och en gratis prenumeration på filmer/spel från LOVEFILM medan jag fick ett usb-minne och en smörgåsgrill - som jag hade önskat mig.


Jag kan inte minnas att vi gjorde någonting särskilt under eftermiddagen, mer än att kika på tv och bara ta det lugnt. På kvällen däremot gick vi på bio - Sherlock Holmes. Jag var dock så fruktansvärt utmattad efter besöket på krogen, så jag lyckades komiskt nog somna efter bara några minuter. Kommer inte ihåg ett smack, så det känns som att man borde se den igen (när den har kommit ut på dvd) då det var jag som föreslog den.

Vi gjorde ingenting särskilt på söndagen av den anledningen att vi inte var på särskilt bra humör. Det hände nämligen någonting under lördagsnatten - som jag inte kommer att nämna här. Vi lyckades dock få ordning på det, så det känns som att man inte behöver vara orolig. Bara att vänta och se hur det slutar.


Det finns inte så mycket mer att säga om helgen mer än att den kändes allmänt värdelös. Man måste dock ha sådana dagar också eftersom livet inte är en dans på rosor. Det krävs toppar och dalar för att man skall fungera som människa, så det är bara att försöka vara bättre förberedd nästa gång. Det var iaf mysigt att ha Dennis här.



Always kiss me goodnight
Publicerat den


Sista dagen på praktiken (period ett) är härmed avslutad. Det känns uppriktigt sagt en aning tråkigt av den anledningen att jag trivs väldigt bra på St. Ilians skola, men det återstår lyckligtvis fem veckor efter årsskiftet så nu skall jag försöka att njuta av ledigheten och komma ikapp med diverse uppgifter - som skulle ha varit klara för sisådär hundra år sedan!

Jag hade ingen som helst lust att kliva upp ur sängen denna morgon av den anledningen att jag ville fortsätta sova samt att jag tyckte att det var en aning deprimerande att det var sista dagen. Jag ändrade dock uppfattning när jag klev in i idrottshallen. Min handledare hade, precis som föregående vecka, tagit med sig sitt barnbarn Isolde. Snacka om att hon lyste upp som en sol när hon fick syn på mig.
Det märks att hon gillar mig. Hon vill nämligen att jag skall följa med henne hem och leka varje gång vi ses. Hon gav mig även en puss (på munnen) och en kram under lunchen.

Det känns som att vi hann med fler aktiviteter denna gång jämfört med senast. Vi hann bland annat med att hänga i ringarna, vara med och dansa, leka kurragömma, rita och läsa böcker i biblioteket. Isolde agerade fröken - som hon så sött kallade det. Hon hade sagostund för mig och två elever. Hon var så otroligt gullig när hon försökte hitta på egna sagor (om björnar, riddare, prinsessor m.m.), så jag kunde inte låta bli att filma henne. Jag kommer dock inte publicera videoklippet här.



Head bang
Publicerat den

Dagen har i det stora hela varit väldigt bra - om man bortser från den enorma tröttheten. Kände mig en aning utmattad när jag vaknade, men det hindrade mig lyckligtvis inte från att prestera på praktiken samt ta hand om övriga ärenden.

Det första som skulle tas om hand var att kontakta sjukvården och boka en tid för undersökning. Jag har nämligen haft en strålande känsla i huvudet varje dag i tretton månader. Det är svårt att svara på när och varför det uppkom, men kan säga som så att det pågick väldigt mycket i slutet av föregående år. Vi hade bland annat införskaffat katterna samtidigt som jag slutat med innebandyn och påbörjat en ny omgång med p-piller. De tre faktorerna har dock eliminerats (d.v.s. att Eira och Engla har sålts, jag har börjat träna samt att jag har avslutat min pillerkonsumtion), men det har inte hjälpt överhuvudtaget. Det har snarare blivit värre och det känns som att det inte kommer att förbättras - iaf inte på egen hand. Jag har därför valt att kontakta vården (skulle ha gjort det tidigare, men ville avvakta och se om det försvann eller om man kunde mildra smärtan med diverse tekniker - t.ex. att börja med kosttillskott, minska stressen, förbättra sömnen osv). Det var dock inte det lättaste av den anledningen att kvinnan i växeln på Västerås lasarett sade att man måste ha en remiss från sin familjeläkare vid sådana komplicerade fall som det här (eftersom en röntgen kan komma att bli aktuell). Hon sade att det är läkarna på Smedjebackens vårdcentral som skall ordna det eftersom jag inte kommer härifrån, men enligt mamma skall man kunna kontakta närmsta vårdcentral - som i det här fallet var Carema care Vallby. Det visade sig, oturligt nog, att jag inte var inskriven där, men jag fick ett telefonnummer till listningsenheten som kunde tala om vart jag skulle vända mig.

Efter att ha blivit tillräckligt informerad kontaktade jag läkarGruppen (som är beläget på Källgatan 10, i centrum). Kvinnan i receptionen kikade i kalendern och sade att det finns en ledig tid onsdagen den elfte januari klockan kvart i nio på morgonen. Hon undrade också vad saken gällde och jag förklarade den strålande känsla i huvudet. Jag poängterade också att det kommer och går (det värker ca 3-5 minuter, flera gånger om dagen) samtidigt som det inte hjälper att ta värktabletter. Hon sade att det lät konstigt, vilket jag också tycker. Jag hoppas verkligen att läkaren på vårdcentralen ordnar en remiss så att vi med röntgen kan konstatera vad det är som är fel. Det värsta som skulle kunna hända är att jag har drabbats av en tumör. Har nämligen haft en tidigare, dock inte i huvudet. 

Eftersom jag inte hade någon som helst aning om var läkarGruppen hade sina lokaler kändes det som att det var en bra idé att söka efter adressen och svänga förbi - så att man inte behöver stressa med det i samband med besöket. Det var ändå tänkt att jag skulle gå till stan för att köpa en julklapp till Dennis (det slutade med att det blev två), så jag passade på att leta efter ingången till vårdcentralen. Det var inga som helst problem att hitta eftersom det låg på samma gata som butiken som säljer/hyr ut balkläder (kan inte namnet på den). Brukar nästan alltid slänga ett öga på den när jag är påväg till skolan.

Det gick väldigt bra att handla julklappar. Det var tänkt att Dennis endast skulle få en sak, men det slutade som tidigare nämnt med att han fick två. Visste inte riktigt vilken variant som är bäst, så jag införskaffade båda eftersom chansen då är större att han blir nöjd. Det hade han säkert blivit ändå, men jag älskar att skämma bort honom och efter det som har varit vill jag göra det lite extra.  Kan avslöja att han kommer att få fyra stycken julklappar totalt, varav han vet vad den ena är (chokladprovning för två i Stockholm. Vi skall eventuellt på den på lovet eller i januari - i samband med min födelsedag).

Bortsett från ovanstående har jag handlat mat (bland annat julmat då Dennis och jag skall fira i helgen), bakat lussebullar, diskat och pluggat. En händelserik dag, med andra ord - precis som de kommande dagarna. Vi skall nämligen ut på krogen imorgon av den anledningen att jag blivit sugen på att shakea ass - pga. all dans på praktiken.

På lördag är det planerat att vi skall fira jul och gå på bio (Sherlock Holmes) och på söndag skall vi plugga! Ser fram emot det.



Svar på kommentar
Publicerat den




Det handlar inte om att se kommentaren ur ett negativt perspektiv. Det är klart att det är roligt och, för det mesta, smickrande att bli uppmärksammad, men när uppmärksamheten kommer från någon som är betydligt yngre än mig känns det en aning obehagligt (varför förklaras i nästa stycke). Kan förstå, som tidigare nämnt, att det är spännande med en äldre kvinna och att många ungdomar som är i tidiga tonåren (eller tonåren överhuvudtaget) kan känna ett behov av att experimentera. Se vad som är acceptabelt, vilka raggningsrepliker som går hem osv. Jag som har växt ifrån det där tycker dock att man skall, om man anser någon vara attraktiv, framföra det på ett annat sätt - t.ex. prata med personen om allmänna saker och sedan lägga fram kommentaren.

En av anledningarna till att jag reagerade på kommentaren var att jag, när jag blev tillsammans med Dennis, fick höra att jag kunde jämföras med en pedofil pga. hans låga ålder (han var 16 år medan jag var 20 år). Skulle aldrig falla mig in att inleda ett förhållande med den här killen, men kunde ändå inte sluta tänka på när min före detta vän sade det här om mig.

Det som skulle kunna misstolkas, om jag fick för mig att säga till en av mina lärare att han ser bra ut, är innebörden av orden. För det första så är jag en av de äldsta eleverna på skolan (förmodligen den äldsta), vilket innebär att jag skulle kunna ha ett förhållande med ett flertal av dem utan att det anses som konstigt - baserat på åldern då. Många av mina lärare är nämligen mellan 25-35 år (med undantag för min mentor som har passerat fyrtiostrecket). Jag vill inte framstå som oprofessionell och pratar därmed inte om mina lärare på det sättet.

Om du blir irriterad över det som skrivs tycker jag att du skall sluta läsa!



One of my favorite songs
Publicerat den



Stone sour - Hesitate




Are you insane?
Publicerat den

Skall man bli smickrad eller äcklad när en elev i åk.8 säger att man har en sexig rumpa? Det var likadant första dagen på praktiken (då det var en elev i åk.9 som flirtade med mig genom att säga att jag hade fint namn, prata varje gång vi dansade samt att han bad sina klasskamrater att byta plats med honom så att han fick dansa med mig). Kan förstå att det är spännande med en äldre kvinna, men någon måtta får det vara ? Det skulle aldrig falla mig in att gå och säga till någon av mina lärare att han ser bra ut eftersom det kan misstolkas. Nu ser jag dock inte på mina lärare på det sättet, men Ni förstår säkerligen vad jag menar.



Sankta lucia
Publicerat den

Det har varit en relativt lugn dag av den anledningen att idrottslektionerna uteblev - i samband med att det är lucia. Det var tänkt att eleverna skulle få kika på film (Kalle Anka och hans vänner) istället, men eftersom Erika inte lyckades få till ljudet på den bestämde vi oss för att hänga gubbe samt kika på ett par klipp på YouTube. Kan dock inte påstå att det var särskilt roligt då det i princip enbart var människor som gjorde illa sig (blev sparkade in i väggar, slagna m.m).

Efter att ha haft två lektioner samt sjuttio minuters lunch bar det av till idrottshallen för luciashow. Trollbacksskolans åk.2 (eller om det var Norra Vallbyskolan - minns inte riktigt) gick det traditionella tåget samt framförde en hel rad med sånger - många som man kände igen, men som man aldrig framförde när man själv var med i luciatåget i (åk.6). Det var gulligt och en aning komiskt av den anledningen att flickan som stod bredvid lucian inte kunde vara stilla samt att en flicka på andra sidan inte kunde låta bli att sjunga halsen av sig - och fel ord dessutom!

Bortsett från den händelselösa praktikdagen (jämfört med tidigare dagar då vi har dansat) har jag försökt att bli klar med en av de släpande uppgifterna i samhällskunskap B. Det har faktiskt gått relativt bra, men skulle behöva lite hjälp (skall bland annat ta reda på vilka allianser som fanns under mellankrigstiden). Dennis har lovat att agera lärare när han kommer på fredag, vilket uppskattas. Han har nämligen fått veta att han kommer att få mvg i kursen (han är så duktig! ).

Jag har också dansat för första gången på månader! Det kändes som väntat väldigt bra, även om det var en aning ovant. Brukar i vanliga fall få strålande resultat, men lyckades inte med det den här gången vilket är förståeligt i och med att man måste komma in i det igen.

Skall försöka att dansa/motionera varannan dag och komma igång med kosten också. Kommer dock inte att börja hundraprocentigt förrän efter årsskiftet av den anledningen att jag måste få unna mig lite julgodis. Sen blir det att väga samt notera det jag äter (har också hängt en lista på kylskåpet med livsmedel som jag måste öka samt minska intaget av), träna regelbundet och bygga upp någon form av rutin. Jag tror att det behövs. Det märks nämligen att både kropp och skäl mår bättre av att leva sunt. Kan också erkänna att kombinationen är ett måste för mig de kommande månaderna (och åren ?) av den anledningen att jag har en tendens att gå upp i vikt då jag inte konsumerar p-piller - dock enbart om jag är väldigt inaktiv och äter det som faller mig i smaken. Det handlar inte om tonvis med kilon, men vill inte riskera att bli större än såhär (54 kg).  Kan poängtera direkt att konsumtionen av p-piller har upphört pga. fysiska och psykiska biverkningar. Ingenting annat.




He almost killed me
Publicerat den


Kan inte göra annat än att bli upprörd och en aning förbannad. Hur i hela fridens namn kan man vara så hjärtlös att man nästan har ihjäl sin flickvän? Jag är fruktansvärt tacksam över att jag aldrig behövde uppleva samma sak som Emma (blev slagen blodig en gång av den anledningen att han blev nekad min nakna kropp. Han försökte också, upprepade gånger, att strypa mig m.m. - läs här!). Kan inte sätta mig in i hur det måste kännas att inte kunna prata eller röra sig ordentligt tack vare någon som man älskat. Det är vid såna här tillfällen som man skall vara glad över att man klarade sig lindrigt undan.

Någonting annat som upprör är bristen på kunskap kring det här med kvinnomisshandel. Läste bland annat en artikel på Aftonbladet där det redovisades att var tredje sköterska/läkare anser att det är kvinnans fel att hon blir utsatt för våld. Kan säga som så att det, i majoriteten av fallen, är mannen som har problem och inte tvärtom.

Det känns som att det är dags att man utbildar och informerar personalen tillräckligt, så att de kan erbjuda de utsatta rätt sorts hjälp. De får det nämligen inte idag av den anledningen att många inom vården väljer att inte dokumentera skadorna samt fråga hur de har uppstått - eftersom de anser att det inte är relevant.




Waist of time
Publicerat den

Snacka om värdelös helg! Det har inte hänt ett piss, om man får uttrycka sig så. Skulle egentligen ha behövt ägna mig åt diverse uppgifter, men koncentrationsförmågan har svikit totalt av den anledningen att tankarna har varit någon annanstans. Det känns dock en aning bättre såhär på kvällen och kommer med största sannolikhet att kännas betydligt bättre på fredag eftersom Dennis kommer hit. Vi skall bland att ta en sväng på stan, ha filmkväll hemma i soffan samt se på Sherlock Holmes (på bio). Kan hända att vi får för oss att göra någonting mer, men detta är vad vi har planerat.



Freaky friday
Publicerat den

Den första praktikveckan har varit förvånansvärt rolig av den anledningen att arbetsuppgifterna har varit relativt enkla samt att dagarna har varit väldigt korta - cirka tre och en halv timme. Denna dag bestod som vanligt av dans. Dock inte med eleverna, utan med min handledares treåriga barnbarn Isolde - som jag förövrigt fick agera barnvakt åt. Vi försökte dansa i den mån vi kunde (med tanke på att det kan vara svårt att hänga med i den åldern i och med att det går snabbt), gungade i ringarna som finns i idrottshallen, spelade på mobilen (där man skall färglägga olika figurer) samt lekte olika lekar. Isolde hade så roligt att hon frågade sin pappa (som också arbetar på skolan) om jag fick följa med henne hem och leka. Gullunge. Svårt att föreställa sig att man kunde ha haft en jämngammal dotter/son om situationen hade varit annorlunda.

Det enda som har varit jobbigt slash irriterande denna fredag var lunchen. Det serverades nämligen glass med chokladsås (till efterrätt of course!), men man var tydligen tvungen att hämta sin glass samtidigt som man hämtade mat - vilket jag inte hade någon som helst aning om.
Det är enligt mig smidigare att ta det senare så att man är försäkrad om att man verkligen orkar. Jag blev hur som helst tillsagd om detta av två lärare (eller om de var så kallade mattanter) och eftersom jag är den som inte vill gå emot regler bestämde jag mig för att ställa ned muggen och återgå till bordet. Min handledare frågade då om jag inte ville ha glass och jag förklarade då vad som hänt. Hon gick då till serveringen och kom tillbaka med två muggar - en till mig och en till henne...



Feel the feet
Publicerat den

Det har varit en relativt lugn dag. Det enda som har varit jobbigt, så att säga, är värken i fötterna efter att ha dansat samt varit utan skor under tre timmar. Man riktigt känner hur det ömmar på undersidan precis nedanför tårna. Det är dock ingenting som man inte kan stå ut med. Det är som med det mesta - det går över eller löser sig. Det skall bli spännande att se vilka aktiviteter som står på schemat när vi kommer tillbaka efter lovet. Min handledare sade under gårdagen (till eleverna) att jag eventuellt kommer att hålla i en eller flera lektioner - looking forward to that!

Någonting annat som skall bli spännande och framförallt roligt är känslan av att inte behöva stressa när det kommer till skolarbetet. Har lyckats avverka två stycken uppgifter denna vecka, vilket innebär att det endast återstår släpande uppgifter i marknadsföringen och samhällskunskapen (hade tidigare i hälsopedagogik också). Skall försöka bli klar med så mycket som möjligt innan avslutningen om två veckor. Man skall inte behöva studera under loven och målet är därför att vara i fas senast vecka femtioett. Det återstår dock att se om det verkligen blir så, men motivationen är i princip på topp vilket är en bra förutsättning.



You will always be a part of me
Publicerat den

När dina steg har tystnat
Finns ändå ekot kvar.

När dina ögon slocknat
Vi alla minnen har.

Vi spar dem i vårt hjärta.
Tar fram dem då och då.

Så kommer du för alltid
Att vara här ändå. ♥



Praktiken påbörjad
Publicerat den

Första dagen på praktiken är härmed avslutad! Det gick som väntat väldigt bra och det var inte särskilt ansträngade - även om jag fick vara delaktig i form av att agera danspartner. Det skall bli spännande att se vad de kommande veckorna har att bjuda på.



Svar på kommentar
Publicerat den




Det var ingen som sade att han inte fick. Han föreslog att vi kunde svänga förbi en snabbis, vilket jag faktiskt gick med på. Han kände dock att det inte var någon idé eftersom han märkte att jag egentligen inte ville. Hade inte hindrat honom om han sagt att han kunde gå ensam, men nu valde han att inte göra det.



Hate being apart
Publicerat den

Kan inte säga annat än att helgen har varit underbar. Det var dock synd att den skulle behöva passera så fruktansvärt fort - speciellt när vi inte kommer att ses på två veckor! Det är tur att det snart är lov, säger jag bara. Då kan vi spendera mer tid tillsammans utan att känna stress över att det snart är dags att återgå till skolan.

Vi har faktiskt inte gjort någonting särskilt de senaste dagarna, utan vi har fokuserat på att bara ta det lugnt och njuta av varandras sällskap. Det var tänkt att vi skulle ut på krogen i fredags för att dansa (eftersom det inte blev av senast), men vi valde att stanna i lägenheten av den anledningen att vi inte var överens när det kom till att fira en bekant från Dennis före detta skola (a.k.a. förfest - som vi blev inbjudna till genom en av hans kompisar). Han är den som gärna är social samt träffar nya människor medan jag är raka motsatsen. Har inget direkt behov av att umgås med andra - särskilt inte människor som man tidigare aldrig har träffat. Det känns bara allmänt obekvämt.
Det enda som inte upplevs som ett stressmoment är att umgås med de som står mig närmast. Det skall dock helst vara en person åt gången. Hur det kommer sig är svårt att svara på eftersom det har varit så i över ett decennium, men skulle gissa på att det beror på att jag känner mig mer trygg med en person än med flera.

Det känns som att det var lika bra att planerna blev ändrade av den anledningen att vi inte hade orkat dansa. Vi klämde nämligen i oss tacos - mer än vad vi egentligen behövde, så man orkade nästan inte kliva ur soffan. Det hade sett skapligt roligt ut med två tokstollar som stelt försöker dansa med magarna i vädret.
Det var trevligare och framförallt ljusår mysigare att vara hemma och njuta av den goda maten samt det goda sällskapet.

Nästkommande dag valde vi att spendera i vardagsrummet av den anledningen att Dennis tyckte att vi skulle fortsätta med tv-spelet (Tomb Raider - underworld). Det var som vanligt väldigt roligt, men vi kände att vi behövde en paus framåt kvällen så det blev bullbak - lussebullar! Kan hända att vi kikade på en och annan film. Minns inte riktigt eftersom vi fokuserade på att bara njuta av varandra.

Det hände ingenting särskilt på söndagen, utan vi fortsatte att spela tv-spel. Vi kände dock att vi behövde ägna en stund åt studierna, så vi tog varsin laptop (har två stycken - en egen och en lånedator från skolan) och arbetade på uppgifter som skulle ha varit klara för dagar/veckor sedan. Dennis blev klar med sin historia medan jag endast kom halvvägs med den sista uppgiften i organisation och ledarskap. Den är lyckligtvis väldigt enkel, vilket innebär att jag kan beta av den nästa gång jag arbetar med den.
Efter det är jag klar med kursen! Kan med hundra procent säkerhet säga att det blir ett väl godkänt eftersom jag fått vg+ på alla uppgifter utom en (fick vg på den).

Dennis stannade precis som senast kvar en extra dag. Han behövde dock inte kliva upp lika tidigt, vilket kändes bra eftersom det innebar att han fick mer sömn. Det kan man tyvärr inte påstå när det kom till mig. Försökte somna om efter att han hade gått/åkt, men det gick inte eftersom det kändes så fruktansvärt tomt. Man fick visserligen mer utrymme, men det var inte samma sak. Hade hellre legat och trängts med honom.


Avslutar med att säga att jag har varit bloggerska i tre år idag!



I'm getting there!
Publicerat den

De senaste dagarna har varit väldigt händelserika - om man ser till studierna. Jag har nämligen lyckats avverka tre stycken uppgifter och en redovisning på bara två dagar, vilket innebär att den tidigare stora högen blivit mindre. Det återstår dock tretton stycken uppgifter (hade sexton i slutet av föregående vecka), men det skall inte vara några som helst problem att hinna med de innan årsskiftet om jag arbetar på i den här takten.

Det känns som att motivationen äntligen har kommit tillbaka (i samma utsträckning som tidigare), vilket med största sannolikhet beror på att mina föräldrar ordnat ett köksbord åt mig. Det har varit väldigt frustrerande att behöva arbeta i sovrummet av den anledningen att man känner sig en aning insträngd samt att det är svårt att anteckna då datorbordet är i det minsta laget. Det är dessutom betydligt lättare att koncentrera sig när man vistas i köket. Hur det kommer sig kan jag inte svara på, men både Dennis och jag har konstaterat att studierna går som bäst när jag får vara vid köksbordet.

Apropå Dennis. Han kommer faktiskt hit imorgon då vi skall spendera helgen tillsammans. Vi har dock inte planerat dagarna i lika stor utsträckning som senast han var här. Det är tänkt att vi skall ut och dansa på fredag, men mer än så har vi inte diskterat utan det återstår att se.