Till salu
Publicerat den

Jag började samla på mig bebissaker för snart 4 år sedan med motiveringen att det är smart och ekonomiskt. Jag gav bort en del till min syster när hon var gravid och jag har nu bestämt mig för att sälja resten. Vad skall jag med massa bebissaker till egentligen? Det är bättre att de får komma till användning än att ligga i en kartong och skräpa i onödan. Jag kommer såklart spara sakerna som jag köpte till Kim och några favoriter, men i övrigt skall sakerna bort! 
 
För att se vad jag har att erbjuda, klicka HÄR.



ClearBlue fertilitetsglidmedel
Publicerat den

 
Clearblue Fertilitetsglidmedel lindrar vaginal torrhet på ett säkert sätt när du försöker bli gravid. Fertilitetsglidmedel lindrar obehaget och ger på samma gång en optimal miljö för spermierna vad avser livskraft och rörlighet. Huvudingredienserna är hyaluronsyra, någon som finns helt naturligt i slidan och i livmoderhalssektretet. Förpackningsstorleken är 6 x applikatorer för engångsbruk.
 
KÄLLA: APOTEA
 



Aloe Vera-juice
Publicerat den

 
Dr Donsbach Aloe Vera juice är framställd ur ren, koncentrerad, kallpressad juice från odlade plantor av Aloe barbadensis. Aloe Barbadensis ser ut som en kaktus med tjocka och hårda blad. Dessa blad är fyllda med en trögflytande gelé som används i Dr Donsbach Aloe Vera juice. När en person intar kosttillskott är det alltid viktigt att komma ihåg att många faktorer påverkar hälsan och välbefinnandet. Det är därför alltid att rekommendera att kosttillskott kombineras med en näringsriktig kost, motion och en i övrigt hälsosam livsstil. 
 
Ingredienser: vatten, antioxidantionsmedel (citronsyra), arom (kamomill), emulgeringsmedel (glycerol), Aloe vera extrakt 200:1, konserveringsmedel (natriumbensoat, kaliumsorbat), maltodextrin, förtjockningsmedel (xantangummi), etanol 0,24 mg/l.
 
Innehåll: Aloe Vera extrakt 200:1  (aloe barbadensis) 13 mg motsvarar torkad Aloe Vera 2500 mg, Maltodextrin 5,5 mg 

Rekommenderat intag: 1 – 2 msk (15-30 ml) på fastande mage (30-45 min före måltid) morgon och kväll.
Omskakas före användning. Bör ej överskridas.
KÄLLA: TOPFORMULA



Vitex Agnus Castus
Publicerat den

 

Lamberts Vitex Agnus Castus är ett örtbaserat kosttillskott för handling av PMS-besvär. Den aktiva substansen utvinns från Vitex agnus-castus, munkpeppar,  välkänd aromatisk buske som växer i Medelhavsområdet och Mellersta Östern. Växten verkar hormonreglerande. Vitex agnus castus hjälper mot bristande menstruation eller smärtsam, kraftig eller långvarig blödning och mot för kort eller för lång cykel. En av de viktigaste örterna för att motverka PMS. Vitex Agnus Castus (även kallat kyskhetsträd) används för behandling av följande PMS-symtom såsom:

  • ömhet i brösten 
  • svullnadskänsla
  • huvudvärk
  • irritabilitet
  • oro och plötslig nedstämdhet

Verkningsmekanism: Det finns en lång erfarenhet av medicinsk behandling med extrakt från Vitex agnus-castus och idag tillhör det en väl dokumenterad behandling mot PMS. Vitex agnus-castus har i kliniska prövningar visat sig sänka prolaktinnivåerna i blodet hos behandlade kvinnor. Detta gör bland annat att kvinnorna upplever mindre bröstspänningar.

Innehåll per tablett: Vitex Agnus Castus 1000mg


Dosering: 1 tablett dagligen med måltid

KÄLLA: VITAMINBUTIKEN

 




Mer till pillerhyllan
Publicerat den

Jag är väldigt skeptisk till kosttillskott som sägs påverka chanserna att bli gravid (det har ju inte gjort någon skillnad för mig), men i dagarna kunde jag inte låta bli att beställa hem tre saker som jag vill prova. Jag provade ju Agnus Castus munkpeppar i droppform i slutet av förra året och har läst att munkpeppar i tablettform skall vara bättre (dels för att det inte smakar apa som dropparna gör), så de har jag beställt tillsammans med Aloe Vera-juice och ClearBlue's fertilitetsglidmedel.



Jag saknar dig ♥
Publicerat den

 
I söndags var det Kims beräknade födelsedag. Jag måste erkänna att jag hade glömt bort det, att det var Mikael som påminde mig då han såg anteckningen i sin kalender (vi har varsin och jag hade av misstag råkat skriva i hans då de ser precis likadana ut). Jag förstod inte alls vad han menade med hur känns det inför imorgon? förrän han förklarade att det var den 19:e. Hur kan man glömma någonting så viktigt?! Jag försöker att inte vara för hård mot mig själv. Jag har trots allt haft det väldigt tufft den senaste tiden och då kan man inte hålla koll på allt (blev arbetslös vid årsskiftet och opererade bort en tumör förra veckan. Räcker det inte med barnlösheten?).
 
Jag var till minneslunden i söndags i alla fall. Det kändes bra att vara där och Kim fick en extra stor nalle eftersom jag hade varit så dumt och glömt bort hennes dag. Väl på minneslunden kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Det kan jag aldrig när jag är där... 

Jag är inte religiös och jag tror inte på ett liv efter döden, men av någon anledning har jag inbillat mig att Kim kan höra mina tankar när jag är nära. Jag brukar säga till henne att jag saknar henne, att jag älskar henne. Det gjorde jag dock inte i söndags. Då bad jag henne att förlåta mig, att inte straffa mig för det jag har gjort. Det känns ibland som att barnlösheten är ett sätt att straffa mig för att jag valde att göra abort (jag är abortmotståndare och gick emot mina egna principer). Jag förstår att det är ganska osannolikt att det är så, men när man inte blir gravid efter år av försök och läkarna säger att allt är som det skall vill man ju hitta en förklaring till varför man aldrig lyckas. Det här är min förklaring. Jag har träffat andra som är i samma situation och förklaringen känns därmed väldigt logisk även om kuratorn på kvinnokliniken (samtalet inför aborten) garanterade att jag utan problem skulle bli gravid igen. Jag känner mig väldigt lurad... Om jag bara visste då att jag skulle komma att befinna mig i den här situationen hade jag valt en annan väg 
 
 



Friggs immun
Publicerat den

 
- Uppfriskande smak av fläder och svarta vinbär med en ton av ingefära
- Innehåller vitamin D, C och B12 samt zink och selen
- Hjälper immunförsvaret att fungera normalt

Ingredienser: Surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumvätekarbonat), vitaminer (askorbinsyra, cyanakobalamin, kolekalciferol) fyllnadsmedel (sorbitol) arom (fläder, svarta vinbär), fläderbärsextrakt (Sambucos nigra), ingefärsextrakt ( Zingiber officinale ruscoe ), färgämne (rödbetspulver), mineraler (zinkcitrat, natriumselenit) , sötningsmedel (sackarinat).

Innehåll per dagsdos: vitamin D 5 µg (100 %), vitamin C 1000 mg (1250 %), vitamin B12 2,5 µg (100 %), zink 10 mg (100 %), selen 55 µg (100 %), fläderbärsextrakt 100 mg och ingefärsextrakt 50 mg.

Dosering: 1 tablett dagligen löses i ett glas vatten. Rekommenderad dos bör ej överskridas. 



Tranbärsbrus
Publicerat den

 

Jag har ju glömt att berätta vad Friggs immun och tranbärsbrus är för någonting (ursäkta)! Jag tänkte börja med att presentera Tranbärsbrus, som jag har köpt på Hälsokraft för 99 kronor.
 
Tranbär innehåller naturliga ämnen som försvårar för bakterier att fästa på kroppens inre slemhinnor, för att istället sköljas ut med urinen. De röda hälsobären har under decennier använts inom folkmedicinen. 

Innehåll per tablett 1000 mg tranbärsextrakt 25:1, Vaccinium macrocarpon L: citronsyra, natriumvätekarbonat, maltodextrin, acesulfam K, inulin, sackarin, sorbitol och dimetylpolysiloxan E 900.
 
Dosering: 1 tablett 1-2 gånger dagligen. 1 tablett löses upp i ett glas vatten och intas direkt. Rekommenderat intag bör ej överskridas. 



Standardinlägg menstruation
Publicerat den

Vi är på: 25:e försöket
Senaste mensens första dag: 7/1
Senaste menscykeln: 30 dagar
Beräknad icke-mens (BIM): 5/2



Ett till år har gått
Publicerat den

Det händer inte så mycket på barnfronten som Ni kanske förstår med tanke på att det har varit ganska dött här i bloggen de senaste månaderna. Vi har inte kommit till skott med att ta blodprover inför IVF ännu eftersom jag inte är redo för det. Det känns dock som att det är lika bra så att man vet att man är på väg någonstans. Det är trots allt
1 års väntetid från det att vi har tagit proverna och remissen har kommit in. Jag har lovat mig själv att vi skall ta ett beslut kring det här snart då det är ganska energikrävande att inte veta vart man är på väg
 
Vi har försökt i 2 år så snart mensen behagar att komma (BIM idag). Jag började få innan-mensen-flytningar igår, om än väldigt sparsamma, och mensvärken har börjat smyga sig på idag. Den är dock hanterbar och jag tror att blödningen inte kommer starta förrän imorgon. Då är det tänkt att jag skall börja med friggs immun och tranbärsbrus fram till ägglossningen. Friggs immun skall hjälpa immunförsvaret att fungera normalt och tranbärsbrus verkar som så att tranbären försvårar för bakterier att fästa i kroppens inre slemhinnor (bakterierna sköljs ut med urinen). Efter ägglossningen blir det ProgesterAll igen.