Hormonprover
Publicerat den

Jag minns inte om jag har nämnt det förut, men jag har länge haft besvär med ömmande bröst och i onsdags var jag till vårdcentralen för att få det undersökt. Jag fick träffa en kvinnlig läkare som gjorde en check up på mina bröst. Hon kunde inte hitta någonting konstigt och har nu skickat en beställning om hormonprover. FSH, prolaktin och östradiol skall kollas, prover som jag ville skulle kollas under fertilitetsutredningen... Ett av proverna (östradiol, skulle jag gissa på) kommer att skickas till Uppsala för analys. Det kommer därför dröja innan jag har fått svar på allt, men det bryr jag mig inte om. Nu blir det i alla fall av! Dock tråkigt att man skall behöva gå omvägar för att saker och ting skall bli gjorda.
 
Proverna kommer tas imorgon förmiddag.



Arbetsgivarintyg
Publicerat den

Efter nästan tre månaders väntan och två samtal med facket har jag äntligen fått hem mina arbetsgivarintyg! Jag blev ganska förvånad när kuvertet ramlade ner i brevinkastet och jag såg att det var flera häften, inte ett papper som jag trodde att det skulle vara. Det har ingen betydelse egentligen. Det viktiga är att jag nu har intygen och kan ansöka om a-kassa  Det får bli en sväng till biblioteket senare idag då vi inte har någon kopiator hemma.



Högskoleansökan
Publicerat den

Jag satt och uppdaterade webbläsaren som en galning igår då slussarna till höstens kurser och program öppnade. Jag visste inte vilken tid man kunde börja lämna in sin ansökan, så jag satt vid datorn i flera timmar innan jag såg att man kunde börja ansöka under eftermiddagen. Smart, Louise   Det är inte så att man behöver ha bråttom precis, men det är lika bra att vara ute i god tid då man kan behöva lite betänketid, kan ångra sig på vägen (har inbillat mig att det kan öka mina chanser i urvalsprocessen om jag är snabb också) osv. Just nu har jag skickat in en ansökan med två utbildningar, men det kan hända att jag kompletterar med någonting mer. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu.
 
Hur ser det ut för Er? Skall Ni söka till högskolan i höst?



Konsultation
Publicerat den

Idag har jag varit på konsultation (eller inför-fotografering-möte som jag ibland kallar det. Haha!) om bebisfotografering. Jag har aldrig fotograferat små barn tidigare, så jag var ganska nervös/osäker och jag tror att mamman kunde ana det. Det gick ganska bra ändå och familjen verkar se fram emot att få sin lille krabat fotograferad  Vi har inte bokat in något datum ännu, utan jag skall leta inspiration och bolla idéer med familjen först för att se vad som känns bra för oss alla.

Jag hade med mig rekvisita till konsultationen som vi provade och mössan med ugglemotivet blev nog en favorit, så den kommer vi troligtvis använda. Jag bara älskar den! 
 Jag måste bara laga den då den ena tofsen inte har blivit fäst ordentligt. Efter att vi kände oss klara knatade jag iväg till busshållplatsen bredvid mitt gamla lägenhetshus (flyttade dit när jag flyttade hemifrån för första gången). Väl framme vid hållplatsen insåg jag att jag precis hade missat bussen och att jag var tvungen att vänta i 20 minuter på nästa, så jag knatade ner mot stan för egen maskin istället (tog 30 minuter). Jag passade på att svänga förbi biblioteket för att kopiera några avtal när jag ändå var i krokarna. De skall postas i dagarna. 
 
Det har väl inte hänt så mycket mer idag. Det var tänkt att jag skulle träna på Friskis kl.17:15, men det fick bli en till vilodag då jag har haft ont i axeln (halvvägs ner till armbågen). När jag stod och diskade slog det mig att jag hade kunnat dansa istället då det inte är lika stor belastning på axeln, så det får jag göra i fortsättningen om axeln gör ont och jag känner att jag ändå vill träna 



Klantigt värre
Publicerat den

Hur smart är man om man ställer sig vid busshållplatsen och upptäcker att man har glömt busskortet, när bussen är bara några meter ifrån en? Vi har busshållplatsen precis utanför lägenheten, men aldrig en chans att jag hade hunnit springa in och hämta det. Det var bara att vänta och gå hem. Jag som var på väg till Friskis för att prova ett nytt pass (jag får helt enkelt prova det passet nästa vecka). Det är tur att de har flera medelpass per dag. Det fick bli ett senare bara  Efter passet valde jag att gå hem (tar 25-30 minuter beroende på tempo) så att jag fick inviga mina nya uteskor. De var sköna om man bortser från att de klämde så pass i hälsarna att jag fick en stor blåsa på varje häl. Det brukar dock nya skor göra i början. Get used to it or get compeed!



Söka till högskolan
Publicerat den

Jag var en riktig arbetsmyra när jag gick på gymnasiet, men p.g.a. att jag hade sådan extrem prestationsångest lovade jag mig själv på studenten att jag aldrig mer skall studera. Ha! Efter att ha varit fri från studier i snart 2 år har jag börjat fundera på om jag inte skall ta och söka till högskolan ändå. Jag har inte kunnat lista ut vad jag vill arbeta med (jag visste ett tag, men intresset försvann) och när jag googlade på utbildningar härom dagen hittade jag en som bara skrek Louise. Kan Ni gissa vad det är för utbildning? Webbutveckling. Ja, seriöst! Många trodde nog att jag skulle välja någonting inom hälsa, men jag känner mig som en hycklare om jag gör det med tanke på att jag är allt annat än hälsosam. Skall jag då sitta där och ge råd om hur andra är/blir hälsosamma när jag själv inte är det? Det är nästan som att en oskuld skulle leda sexualkunskapen... 



Kontaktat facket
Publicerat den

Det är snart 2,5 månad sedan jag slutade på Lidl och jag har fortfarande inte fått mitt arbetsgivarintyg, trots att jag har varit i kontakt med distriktschefen! Idag fick jag nog och kontaktade facket för att be om hjälp. Ärendet har skickats till en ombudsman som kommer att ta kontakt med min inom 2 arbetsdagar. Bra! Jag blir så förbannat trött på det här... Om det inte vore för att jag behöver intyget för att kunna ansöka om a-kassa hade jag inte orkat bry mig, men nu är det ganska viktigt då det handlar om min ekonomi. Mikael skall ju inte behöva stå för allt.



Three of us
Publicerat den

 
 
Vilket vackert vårväder vi har haft de senaste dagarna!  Jag gillar inte strålande solsken när det gäller fotografering, men i lördags trotsade jag vädret och fotograferade i alla fall! Det var sedan länge bestämt att jag skulle fotografera three of us - Maja, Matilda och Moa. Vi har bokat om otaliga gånger p.g.a. vädret och i lördags kände vi bara att nej, nu kör vi! Det var inte det lättaste att hitta en bra plats att vara på, men till slut hamnade vi under en brygga. Det blev bättre bilder än jag hade förväntat mig. Jätteroligt när det blir så! 
 
Vid fotograferingen fanns det två tankar: att jag skulle få några porträttbilder på tjejerna (individuellt) och de skulle få några outfit-bilder. Vi lyckades ganska bra och jag är nöjd med lördagens prestation, från oss alla. Tjejerna var väldigt duktiga och det kändes som att de var nöjda med mig också. De föreslog nämligen att vi skall fotografera igen på torsdag kring lunchtid. Jag skall gå en sväng i stan i veckan för att se om jag kan hitta en bra plats vi kan vara på, som inte ligger i solen. 
 
Här har Ni en bild på Maja, som var först ut av de tre. Jag älskar bilden även om det är några vita områden i den (det vita är vatten och himmel).


Vad tycker Ni? 
(för att se större bild, klicka här)




Före och efter
Publicerat den

 
 
(Klicka på bilden för att se större)
 



Standardinlägg menstruation
Publicerat den

Vi är på: 27:e försöket
Senaste mensens första dag: 6/3
Senaste menscykeln: 28 dagar
Beräknad icke-mens (BIM): 2/4



Rekvisita
Publicerat den

Det blev en sväng till Borlänge idag också, dock utan sällskap. Jag var på jakt efter rekvisita till kommande bebisfotograferingar och eftersom jag hade en rabattkupong á 50 kr på Kappahl tänkte jag att jag skulle utnyttja den. Jag hittade tre gulliga mössor som jag bara var tvungen att ha, likadant på H&M. Det följde med andra ord med sex mössor hem som är ämnade för newborn (0-3 mån, dock stora i storleken). Bebisarna kommer bli så gulliga i dem!  Ester blir nog först att prova, sen skall jag fotografera en 12-veckors bara familjen har blivit frisk från magsjuka.. 
 
Jag passade på att kolla på löparskor innan jag skulle åka hem också (det känns dumt att ha inneskor utomhus). Efter att ha provat två par fick det bli ett par rosa Adidas. Jag som hatar rosa... De var dock väldigt bekväma och inte så fasansfullt dyra. Skor är ju inte billigt och vill man ha bra sådana, i alla fall som är kopplade till träning, får man betala lite mer. De här kostade 200:- mer än de jag först kollade på, men de verkar bättre och är mer bekväma. Jag tror att de kommer hålla längre också förutsatt att jag inte går som en apa  Jag tror att jag inviger skorna redan imorgon om vädret tillåter. Jag har ändå ingenting planerat.
 



Förändring förnöjer
Publicerat den

Kan Ni gissa vad jag gjorde igår? Jag klippte mig! Efter att ha sparat håret i 4 år kände jag att det var dags att göra någonting med det, så jag blev korthårig. Jag hade ingen aning om vad jag ville ha för frisyr när jag bokade min tid (bokade den bara 2 timmar innan jag skulle vara där), så jag var ganska stressad innan jag skulle ta bussen och bege mig in mot stan. Det blev en page i alla fall, som senast när jag skolade om från långt till kort. Jag trivs bra i det och jag vågade inte prova någonting nytt med risk för att ångra mig med tanke på att håret ändå var väldigt långt. Jag var först inne på att ha kort på ena sidan (dock ej rakat som många brukar ha) och längre på andra, men jag var tveksam till om jag skulle passa i det så jag körde på säkra kort. Vilken fegis, va? 
 
Det bästa med att ha blivit korthårig är att det inte är platt och tråkigt (jag som har en stor näsa behöver volym och jag vill ogärna använda tänger), det är lätt och luftigt, det går åt mindre schampo och balsam, det behöver inte vara uppsatt när jag skall sova, det är inte i vägen när jag ligger i soffan, jag behöver inte kasta det bakpå ryggen när jag skall ta på mig jackan, det fastnar inte i dragkedjan osv. Jag ser bara fördelar, bortsett från att jag inte kan göra lika mycket med det som med långt. Det är dock en smäll jag är villig att ta. Jag är nöjd med håret  
 
Efter klippningen hämtade Jessica mig vid Folkets hus då vi hade bestämt att vi skulle åka till Borlänge. Hon skulle handla hundmat, men hennes mamma gjorde det så vi åkte raka vägen till hennes syster (som jag lekte mest med när vi var små). Vi träffades alla tre i måndags och precis som då blev det en hel del prat, fika och bebismys. Det var mysigt och jobbigt på samma gång. Där gick jag vaggandes på en bebis, med världens mensvärk, och visste att jag med största sannolikhet aldrig kommer få egna barn. Just nu försöker jag inte tänka så mycket på barn, utan fokusera på fotograferandet.
 



Skall man behöva tjata?
Publicerat den

Jag satt och tänkte på det här med fertilitetsutredningen igår, att jag anser att de inte har gjort det de har kunnat. Jag har nu fått det bekräftat av andra barnlösa och blivit uppmanad att kontakta kvinnokliniken på måndag och kräva att de tar fler prover. Det skall inte spela någon roll att jag har regelbunden mens, det är inte automatiskt ett tecken på att allt är som det skall (de har struntat i att ta alla blodprover p.g.a att det verkar som att jag har ägglossning. De har aldrig kontrollerat om jag har det och hur äggen i så fall ser ut). 
 
Jag är ganska säker på att mina hormoner inte är som de skall då mina bröst ömmar dagligen, genom hela cykeln och har gjort det i några år (de gjorde inte det innan aborten). I normala fall brukar man få ömmande bröst kring ägglossningen och strax innan mens, men inte hos mig. Det är ganska besvärligt och jag vill veta vad det beror på, om det kan vara det som gör att jag inte blir gravid.