Förlust
Publicerat den

Idag var det dags för ännu en match och vi mötte Westervik som låg en placering under oss. Jag var ganska säker på att Erika skulle få stå, men så blev det icke. Jag fick stå även denna match. Jag ångrar därför att jag utövade mina styrkeövningar igår då jag kom till matchen med världens träningsvärk! Nästa gång ska jag inte styrketräna dagen innan en match. Det såg ut som att jag hade skitit på mig eftersom jag inte kunde sitta som jag brukar göra. Jag var så öm i låren och rumpan. Det måste ha sett ganska roligt ut.

Vi kämpade bra, men jag tycker att vi spelade ganska dåligt. Vi försökte att spela ut dem, men gjorde det istället svårt för oss vilket ställde till det. Efter förra helgens match tror jag att vi tog förgivet att vi skulle vinna och då gick det åt helt fel håll.

Målen såg ungefär ut som förra matchens mål. Vid första målet gav en av våra backar bort bollen och vid resten av målen kunde jag antingen inte se någonting eller så tappade backarna sina markeringar. Att vara målvakt är inte så lätt som folk tror. Det är mycket att hålla ordning på och det fungerar inte om man inte får hjälp av resten av laget. Jag gråter dock inte över förlusten, utan jag är mest förbannad över min egen insats eftersom jag vet att jag kan prestera så mycket bättre.

Jag skäms över hur jag spelade idag och jag minns bara att jag greppade bollen en gång och det är alldeles för dåligt. Två fina räddningar stod jag för, men ingenting mer. Resten var bara skit. Björn tyckte att jag skulle ha blivit Nybros bäste spelare, men hade jag blivit det skulle jag inte velat ha titeln eftersom jag inte förtjänade den. Sophia gjorde ett bra jobb som vanligt och förtjänade titeln ännu en gång.

Jag hoppas att det kommer att gå bättre vid nästa match. Jag kommer iaf inte att styrketräna dagen innan, det är en sak som är säker.



Mörbultad
Publicerat den

Efter ett skönt träningspass igår känns det idag som att jag blivit överkörd av en ångvält. Jag är öm i hela kroppen och får ont bara jag rör mig lite försiktigt. Jag visste att jag skulle ha träningsvärk, men inte såhär mycket. Det avskräcker mig dock inte eftersom jag vill fortsätta att träna. Jag har bestämt mig för att endast göra övningarna 1ggn/dag istället för två nu i början så att kroppen hänger med. Det var 2 ½ år sedan som jag tränade hårt sist, så det är nog bättre om jag tar det lite lugnt i början. 

Dagens schema består av att gå och hjälpa till på F14's träning, precis som i onsdags. Jag tänkte ta med mig lite nya övningar som förbereder dem inför spel. Jag och Sophia (en spelare i mitt lag som tränar med dem) har märkt att de är jätteduktiga när de tränar övningar, men när de ska spela går det åt andra håller. Det ser inte alls bra ut. Därför tänkte jag se om jag kan hitta några övningar som hjälper de när de ska spela.

Sen ska jag såklart ladda inför imorgon. Har jag fortfarande träningsvärk så dör jag inte om jag inte får spela. Det hade varit kul om jag fick spela igen, men säsongen har precis börjat och jag vet att jag kommer att få mer speltid. Jag ska ladda den här gången så att jag är bättre förberedd än jag var förra hemmamatchen. Var inte alls beredd på att jag skulle få hoppa in, så jag tänkte ladda den här gången för säkerhets skull.



Inledning
Publicerat den


Eftersom jag slarvat så mycket med motion tidigare tog jag mig i kragen och motionerade redan efter att jag skrev föregående inlägg. När inlägget var postat drog jag på mig kläderna och kl.18:40 började jag min 65 minuter långa promenad. Malin fick göra mig sällskap över mobilen några minuter, sen övergick jag till min MP3. Hade jag inte haft musik hade det nog slutat med att jag setat hemma istället vilket jag är glad över att jag inte gjorde.

Det var skönt att ta en promenad och jag var stolt över mig själv som faktiskt tog initiativ till det nu när jag insett att jag måste gå ner några kilon. På vägen tillbaka kände jag att det började bli kallt om öronen. Jag hade ingen mössa och håret fladdrade eftersom jag gick ganska snabbt. När jag kom hem och skulle dra på mig mina mjukisbyxor för att göra mina övningar insåg jag att låren var iskalla. Jag väntade därför några minuter innan jag gjorde övningarna så att jag inte var svinkall när jag gjorde dem. Då hade de inte gett någon effekt.

När jag återfått kroppstemperaturen i hela kroppen gjorde jag alla övningar och den här gången slarvade jag inte! Det har jag gjort tidigare, så jag är väldigt stolt över mig själv som orkade. Mitt träningspass (promenad + övningar) pågick i 2 timmar och 20 min. Eftersom Björn var i sporthallen under tiden kändes det som att tiden gick ganska fort och jag hade inte tråkigt under tiden då han var borta. Annars brukar jag bara sitta hemma vid datorn, men nu gjorde jag nytta istället. ☺


Såhär såg träningspasset ut:

65 min promenad
90st sit-ups
180st saxen
90st utfall
45st rygglyft
45st fällkniven
2 min plankan
2 min 90 grader

Jag kommer säkert att ha träningsvärk imorgon, men det är det definitivt värt. Jag skulle kunna göra om det 100 gånger bara jag når mitt mål till slut. Nu har jag även satt ett datum. Innan den 1/6-10 ska jag ha gått ner minst 9kg. Målvikten är att gå ner 13kg, men jag kan nöja mig med 9kg fram till den 1/6. När sommaren är slut ska jag ha nått min målvikt. Det känns skönt att inte behöva stressa, utan jag kan ta det i ett lugnt tempo. Det är bättre att jag gör det ordentligt, men långsamt istället för att stressa och samtidigt slarva.

Nu kommer jag att somna med ett leende på läpparna. Är så stolt över mig själv som äntligen tagit tag i det här. Den här gången tänker jag hålla i det här. Älskar ju träning. Jag borde få smisk som slarvat tidigare.




Naturdiet
Publicerat den

Idag provade jag Naturdiets päron och kiwismoothie. Jag trodde att den skulle smaka bra, men den var så förbannat äcklig. Den var sur och sliskig vilket resulterade i att jag blev illamående. Jag funderade därför på om jag skulle ta en annan smak, men eftersom smoothien var så äcklig köpte jag istället en shake med chokladsmak. När jag skulle smaka den blev jag lite rädd att även den skulle vara äcklig, men den var faktiskt god. Den smakade som chokladglass, fast i flytande form.

Jag har därför bestämt mig för att jag ska börja med denna shake i januari. Den kommer att pryda vårat kylskåp tills jag nått min målvikt. Björn kommer såklart inte att börja med shakes, utan har får fortsätta som vanligt.

Som ni såg på bilden över min viktuppgång skulle jag se galen ut i bikini, så mitt mål är att komma i en bikini i sommar utan att skämmas över min kropp. Förhoppningsvis hinner jag gå ner tills i sommar eftersom jag tänkte att Björn och jag skulle åka upp när han har sommarlov (en vecka i juli). Vi behöver inte vara uppe hela veckan, men över någon dag iaf. Jag har inte badat ordentligt sen jag var tillsammans med Rasmus, så jag tycker att det är dags nu. Jag har inte visat mig i bikini sen sommaren-06 då jag var på Rookie Camp i Falun. Därför har jag bestämt mig för att jag ska komma i en snygg bikini till i sommar.

Jag tänkte att jag skulle börja med en viktkurva när jag börjar med dieten, eller bantningen. Kalla det vad ni vill. Det borde inte ta så lång tid att gå ner 13kg om man jobbar hårt. Som det ser ut nu kommer jag att träna väldigt mycket. Det kommer dock att vara lätta pass som jag gör hemma. Det enda som är ansträngande är innebandyn, men så ska det vara. Innebandy ska vara jobbigt. Det är hela grejen.




Viktnedgång
Publicerat den

Idag tänkte jag att jag skulle ta en bild på hur mycket jag gått upp i vikt. Eftersom jag inte har några bilder på min kropp tänkte jag att jag skulle ta en bild på mina jeans. Jag lade därför mina minsta favoritjeans och lade dem brevid jeansen jag använder nu. Mina favoritjeans kunde jag ha fram till i maj, sen växte jag ur dem pga. att jag började gå upp i vikt.

Snacka om att jag fick en chock när jag såg bilden! Jag visste att jag gått upp mycket, men inte så mycket. Jag har gått upp 6kg sen jag blev tillsammans med Björn. Inte visste jag att bara några kilon kunde göra så stor skillnad.

Jag pratade med en kompis igår och han sa:"Fan vad smal du har blivit!". Smal? Titta på bilden så får ni se att jag inte har blivit smal. Nu förstår ni säkert varför jag har ångest över min vikt. Jag är nästan lite avundsjuk på karlar som lägger på sig på magen. Varför ska vi kvinnor lägga på sig på lår och rumpa?

Efter att ha sett bilden kom väckarklockan för mig. Jag har nu letat fram några övningar till lår och rumpa som jag tänkte utöva för att se om jag kan få bort lite fett. Jag tycker personligen att det är lättare att få bort fett runt magen, så därför tänkte jag koncentrera mig på att få bort fettet runt rumpan ocn låren eftersom det är där kilon har hamnat (80%).

Jag tänkte först börja med dessa övningar dagligen. För ett tag sedan pratade jag med en kompis som också vill gå ner i vikt och vi bestämde oss då för att skaffa utrustning så att vi kan träna hemma. Just nu har vi inte råd att köpa in några redskap, så jag får klara mig utan. Jag tänkte börja redan idag. Det är bestämt att jag ska göra mina övningar när jag har tråkigt istället för att sätta mig vid datorn. Är jag ensam hemma kan jag gå ut på en promenad eller nåt. 

För ett tag sedan var jag inne i Magdalena Graafs blogg och läste om att hon provat smoothie från Naturdiet och det var tydligen väldigt effektivt eftersom hon var mätt i flera timmar. Jag tänkte därför prova det själv och se om det fungerar. Jag kommer iofs inte att börja med det förrän i januari eftersom vi inte har råd förrän då. Om jag dricker 2st smoothie om dagen kommer det kosta lite över 1000kr/mån. Så nu gäller det att jag ligger i med mina övningar tills jag kan börja med smoothies.




Helgen nästa!
Publicerat den

                         


Idag höll jag i F14's träning. Jag hade med mig lite nya övningar som vi gick igenom och provade. Det gick oväntat bra. Tjejerna förstod och utövade övningarna riktigt bra. Det känns som att det är större diciplin på dem när jag håller i deras träningar. De förstår när jag går igenom övningarna på tavlan och har de några funderingar så har de frågat, vilket är bra. De såg ut som att de hade väldigt roligt även om de var ganska några.

Jag har flera gånger fått höra från deras spelare att de vill ha mig som tränare, men om det blir så vet jag inte. Det blir nog ganska tråkigt i längden att träna ett lag som består av 14st spelare. Hade det varit fler i laget hade jag gärna tagit över som tränare, men just nu är jag lite tveksam.

Sen har jag själv haft träning och det gick väl sådär. Det kunde ha gått bättre, men det kunde även ha gått sämre. Under "matchen" gick det åt skogen. Det första målet blev till på en retur pga. att jag satt konstigt. Andra målet satt jag också konstigt. Hade jag försökt att flytta på mig hade jag fått ont i högra benet och det hade varit onödigt med tanke på att det "bara" var träning. Det blev fler mål och samma sak där: pissmål. Jag var ganska säker på att jag skulle få stå över den här gången, men tydligen så ska jag vara med på matchen på lördag. Jag vet dock inte om jag ska stå eller inte utan det får vi veta på lördag.

Jag dör inte om jag får sitta på bänken eftersom jag fick spela förra matchen. Det ska bli spännande att se om vi kan ta fjärde vinsten på raken. Det skulle vara grymt kul.




Aj!
Publicerat den

Jag började igår känna av smärtor i revbenen på vänster sida (snett under vänster bröst). Imorse när jag vaknade gjorde det ordentligt ont och jag är väldigt öm. Vi försökte komma fram till vad jag har gjort och när jag tänkte tillbaka på helgen klickade det till. Jag minns att jag slängde mig efter bollen på matchen, så jag måste ha slagit i revbenen och det är därför jag har ont.

Det gör ont när jag kommer åt det, så jag har ganska svårt att hitta en skön sovställning. Förra veckan gjorde jag illa höftbenet när jag landade illa på träningen och nu gjorde jag illa revbenet. Jag fick dock inget blåmärke över revbenen som jag fick med höftbenet. Blåmärket är fortfarande kvar. Det är gul/lila, men det är påväg att försvinna. Det är inte lika stort som det var i måndags.

Ikväll har jag träning och jag hoppas att det kommer att gå bra så att jag inte har ont och måste kliva av. Jag tror dock inte att det ska vara någon fara. Man får helt enkelt ha revbenen i åtanke och vara försiktig.




Match mot SSG IF
Publicerat den

Idag var det dags för ännu en innebandymatch. Den här gången var det borta mot Stenåsa-Sandby-Gårdby IF (SSG IF). Eftersom de leder serien trodde vi att det skulle bli en tuff och jobbig match, vilket det blev. Jag tycker dock att det gick bättre än förväntat.

Jag visste sedan i onsdags att jag skulle stå och försökte därför att vara på så bra humör som möjligt. Jag lovade Kinnander att jag inte skulle säga det till någon, vilket jag inte gjorde (förrän nu, men matchen är ju redan spelad). Jag var lite trött, men det påverkade inte matchen speciellt mycket. Det gick ganska bra för mig, men jag hade dock lite otur med första målet. Jag var på bollen med axeln, men tyvärr lyckades den studsa in i mål. De andra målen var miss från både mig och backarna. Vi hann inte riktigt med.

Matchen var väldigt spännande eftersom det var väldigt jämnt. Efter första perioden stod det 2-1 till SSG. Efter andra perioden stod det 2-3 till oss och matchen slutade 3-4. Vi vann alltså med ett mål. Alla var väldigt glada över segern och det var sedan skönt att få åka hem.

Jag tycker att vi alla gjorde ett bra jobb som lyckades slå detta lag. De var väldigt duktiga, men jag märkte redan i andra perioden att de började bli trötta. Vi tog det lugnt och försökte att trötta ut de ännu mer, vilket vi lyckades med till viss del.



Våldtäckt vs. misshandel
Publicerat den


Idag när Björn och jag tittade på Smålandsnytt pratade de om en rättegång. En 51-årig man i Kalmar hade dömts till 4 års fängelse för våldtäckt på en kvinna. Våldtäckten ägde rum i september. Jag fick då en chock! Då är en våldtäckt alltså mer allvarligt än misshandel (eller så går det snabbare i storstäder). Jag blev både våldtagen (tvingad till sex och gick jag inte med på det eller gjorde motstånd fick jag stryk. Det hände inte ofta, men det förekom) och misshandlad, men inte har det blivit någon rättegång än. Det är 10 månader sedan jag anmälde honom och då var han på förhör för bara någon vecka sedan. Jag förstår inte varför det tar sån tid. Ska man behöva bli ihjälslagen för att det ska hända någonting hos polisen?

Jag vill bara kunna lägga allting bakom mig. Därför är det jättejobbigt när det inte händer någonting. När jag anmälde honom sa de att kvinnomisshandel är allvarligt, speciellt om kvinnan inte var myndig när misshandeln började. Jag var 17 år när allting började, men inte har det gjort någon skillnad. Det tar lika lång tid för det. Jag börjar nästan bli rädd att de kommer att lägga ner utredningen. Skulle de göra det vet jag inte vad jag gör. Då kommer jag att gå under.

Det är jättejobbigt att bara gå och vänta. Man vet liksom inte vad som händer eftersom man inte blir ett dugg uppdaterad. T.o.m min mamma vet mer om utredningen än vad jag gör och då är det illa. Jag tycker att polisen i Ludvika har gjort ett dåligt jobb såhär långt. Det tog TRE MÅNADER från det att jag anmälde honom till att jag fick komma på förhör. Det tog alltså 9 månader för dem att kalla in honom på förhör.

Ska det gå i den här takten kommer det inte att bli någon rättegång förrän i på sin höjd slutet av 2010. Så lång tid ska det inte behöva ta. Då kan mitt fall inte vara så allvarligt som de påstod att det var. Visst, jag kan väl förstå att de har mycket att göra om de har över 30st fall att ta hand om på en gång, men då ser man till att man har tillräckligt med personal till det.

Man blir fan tokig när man går ovetandes om detta.



Ny design
Publicerat den

Finns det någon som är duktig på att designa bloggar? Jag skulle vilja ha hjälp med att designa min blogg. Jag vet hur på ett ungefär hur jag vill ha den, men jag måste få lite hjälp att finslipa det. Jag har satt ihop en header, men eftersom jag inte har photoshop kan jag inte få rätt format på den.

Jag är trött på att ladda ner designer på internet och vill nu ha en egen design. Därför frågar jag er läsare: Är det någon som vill hjälpa mig med min design? Jag kommer såklart att hänvisa till vem det är som har gjort den.



Veterinärbesök
Publicerat den

Idag var mamma till veterinären med Fia och det gick tydligen bättre än väntat. Torkel (som veterinären heter) kunde inte hitta några allvarliga fel på henne, utan han tyckte endast att hon var mager. I augusti fick de ett annat foder än vad de är vana vid och i september började de bli magra. De ska därför byta tillbaka till fodret de hade innan och går de upp i vikt så har vi ju svaret på varför de magrade av.

Det känns skönt att äntligen ha fått ett svar på vad det kan vara. Jag behöver därför inte vara lika rädd att jag ska mista Holly. Nu ska hon ut på "gödning" så hon får lägga på sig lite sen ska vi åka och hämta henne. Det ska bli skönt att äntligen få hem henne. Det är så tomt utan henne.




Coccidios
Publicerat den


Idag fick Ninni tag i veterinären och de fick en tid imorgon. Tyvärr ska hon inte ta med sig Holly, utan det blir Theos mamma Fia som får gå till veterinären eftersom hon är hårdast drabbad. Jag hoppas att de ställer en bra diagnos så att det inte är någonting allvarligt. De misstänkte att det eventuellt kunde vara Coccidios och då måste de medicineras. Förhoppningsvis klarar de sig, men risken är stor att de stryker med som Theo och Lavendel gjorde.

Jag läste lite grann om Coccidios och jag misstänker att det eventuellt kan ha varit orsaken till att mina kaniner dog förra året, men jag är inte säker. Bakterien kan inte leva om det är varmare än 27°C, men de kan överleva upp till -50°C. Det kan förklara varför de dog på vintern istället för på sommaren. De hade dock inte alla symptom för Coccidios, men de kan ha haft det iaf. Symptomen brukar vara diarré, uppblåst mage, dåligt intag av mat och dryck samt kraftlöshet. Mina kaniner hade inga symptom från början, utan det var dagen de dog som vi upptäckte att de varken åt eller drack. Dagarna innan åt och drack de som vanligt.

Vi får se vad veterinären säger imorgon och skulle det vara Coccidios får jag nog leta efter en ny kanin. Jag håller tummarna för att Holly ska klara sig, men jag är rädd att hon inte kommer att göra det. Skulle hon inte överleva blir det en ny kanin, men inte nu. Då köper jag en när vi flyttat till en större lägenhet. Vi har inte plats för en innekanin i den här lägenheten. Det skulle vara i sovrummet, men kaniner härjar så jävligt på nätterna (dock inte Holly) så vi vill inte ha några kaniner i sovrummet. Jag tänkte att djuren skulle få ett eget rum när vi flyttar till nästa lägenhet. De får ta den framtida barnkammaren så länge.

Nu håller jag tummarna för att det ska gå bra imorgon och skulle Holly behöva medicineras så skulle tydligen mamma stå för kostnaden. Nu får vi avvakta några dagar och se om de klarar sig.




Kämpa, Holly.
Publicerat den

Idag skrev jag till syrran på msn och bad henne att ta en bild på Holly så att jag får se hur hon ser ut. Det var länge sedan jag såg henne och jag saknar henne jättemycket. Då säger Ninni att det inte är så mycket att ta kort på eftersom hon blivit så smal. Man kan tydligen känna hennes ryggrad och de misstänker att hon har mask. Jag har sagt att jag kan betala om hon skulle behöva gå till veterinären och få mediciner. Jag vill verkligen behålla henne eftersom jag är väldigt fäst vid henne. Jag fick henne på min 19-årsdag och det är den finaste present jag någonsin fått.

Om hon skulle dö så är det min tredje kanin som dör på 1 år. Då har alla dött på exakt samma sätt. Förra vintern dog nämligen två av mina kaniner. Första kaninen som dog var Lavendel, som jag endast haft i 6 ½ vecka. Hon blev endast 14 ½ vecka. Jag köpte henne eftersom jag ville att Theo skulle få lite sällskap, men så blev det tyvärr inte. Theo, som jag hade sen födseln, dog när han var 2 ½ år gammal. Han var med mig under tiden då jag hade det som mest jobbigt så hans bortgång tog hårt på mig. De dog båda troligen av mask eller någon annan åkomma som gjorde att de inte kunde ta upp näringen ur maten. Jag misstänker att Lavendel hade mask redan när jag köpte henne eftersom hon var så himla liten och smal. Hon vägde knappt någonting.

Både bodde ute så jag tror att om jag hade haft någon av kaninerna inne så hade iaf den ena överlevt. Jag hade nästan alltid Theo ute, men det här var första gången som han fick vara utomhus hos mina föräldrar. Innan bodde jag ju först i Falun och sen i Stockholm, så det här var första gången som han fick vara ute hos dem på vintern. Mamma misstänkte att de eventuellt dog av gift eftersom det brukade vara mycket fåglar på altanen. Hon trodde då att de dog pga. att fåglarna bajjade vid deras burar. Lavendel dog den 5/11-08 och Theo dog den 10/12-08.

Det var ingen av oss som misstänkte att de var sjuka. De såg ut att må bra och de åt som de skulle, men en dag upptäckte syrran att de båda var väldigt magra. Vi visste inte vad det var eftersom båda dog på exakt samma sätt med bara fyra veckors mellanrum. Lavendel dog i Ninnis famn, men Theo dog ute i buren. Han ligger nu begravd hemma hos mina föräldrar. Jag har nu tre kaniner som ligger där: Hampus (som dog -05 av ålder. 9 år gammal), Theo och Lavendel. Jag vill inte ha en till kanin i den graven. Överlever hon så kommer vi att åka och hämta henne så fort Björn har fått sitt körkort. Då kommer jag att vårda henne med mitt liv för jag vill verkligen inte förlora henne. ♥



SAFE Scandinavian Academy For Fitness Education
Publicerat den

För någon dag sedan hittade jag en utbildning jag ville gå och skickade ett mail till deras kundservice då jag ville veta mer. Jag fick då lite information om vilka steg utbildningen har och vilka förkunskaper man måste ha. Man behöver t.ex. inte ha någon gymnasieutbildning för att få utbilda sig till personlig tränare hos dem, vilket jag tycker är bra för min del. Det enda som är jobbigt är att utbildningen kostar 50 900:-. Hur jag ska få tag i de pengarna har jag ingen aning om.

Jag har möte med arbetsförmedlingen idag kl.13, så jag får väl fråga dem om de kan betala utbildningen eftersom jag har så svårt att få ett jobb. Annars får jag helt enkelt hålla tummarna för att rättegången blir av snart och jag får lite pengar. Tror dock inte att jag får det, men man kan ju hoppas.

Såhär ser stegen ut:

"Steg 1 är Teoriblocket
på 7 dagar (11 250:-) med anatomi, fysiologi, träningslära, biomekanik och L-ABC/akut omhändertagande. Om man har läst detta tidigare så kan man skicka in kopior på sina intyg och tillgodogöra sig teoriblocket.

"Steg 2 är styrketräningsinstruktör
på 6 + 1 (provdag) dagar (13 250:- + licensavgift 1 400:-). Där får du lära dig om alla maskiner och fria vikter vad det gäller inställningar, teknik, utförande osv. Ni har även föreläsningar i programkonstruktion, instruktörsrollen, instruktion och pedagogik, mer träningslära och grundläggande kost.

Efter det är det två prov, ett praktiskt och ett teoretiskt som båda ska vara godkända innan man kliver på steg 3. Du är nu SAFE licensierad styrketräningsinstruktör.

"Steg 3 är Personlig tränare
delen på 12 dagar (25 000:- + licensavgift 1 400:-). Här går man in på själva rollen som personlig tränare. Här har du förläsningar inom motivation, kommunikation, skador och träning, alternativ träning, core, manuell stretch, testmetodik, träningsplanering, konditionsträning, kost för olika målgrupper, gravida och seniorer och träning, PT som yrke samt praktisk träning. Ni får även fallbeskrivningar att jobba med under utbildningens gång.

Efter denna del följer även två prov, ett praktiskt och ett teoretiskt. Med godkänt på båda så är du SAFE licensierad Personlig tränare."

Vad gäller steg 1 har jag redan läst anatomi och fysiologi samt träningslära. Jag måste alltså visa upp mitt betygsdokument så slipper jag läsa det monumentet. Jag behöver då bara läsa biomekanik och L-ABC/akut omhändertagande. Sen har jag redan läst och fått betyg i en kostkurs, men kommer att läsa monumentet iaf eftersom ämnet är väldigt roligt. ☺

Jag tycker iaf att utbildningen verkar rolig. Jag tycker att det är bra att man får två licenser. En som styrketräningsinstruktör och en som personlig tränare. Det är tänkt att jag ska ta båda två. Vad jag gör efter det har jag ingen aning om. Jag vill ju gå dietistprogrammet i Göteborg, men jag måste inte göra det om jag t.ex. får ett jobb. Tänkte att jag eventuellt skulle försöka få jobb på Nautilus eller friskis och svettis. Först måste jag få tag i lite pengar.

Komvux kommer jag att läsa på ändå eftersom denna utbildning är så pass kort och eftersom jag läser komvuxstudierna hemifrån. Jag tänkte skicka in ansökan idag så att vi kan lägga upp en studieplan.

 

 




Träna
Publicerat den

Nu har jag bestämt mig för att jag ska börja träna på gym. När jag har fått mitt första studiebidrag från komvux tänkte jag att jag skulle köpa ett årskort på Nautilus så att jag kan träna bort kilona som jag har lagt på mig den senaste tiden. Många kan tycka att jag som har ett BMI på 23,1 har en bra vikt, men jag ser ut att ha ett högre BMI än vad jag egentligen har. Dessutom trivs jag inte i den vikt jag har nu, men jag tänker inte träna bort hela mig som vissa tror att jag tänker göra. Jag tänker gå ner ca 10kg, sen är det stopp. Jag kommer såklart att äta bra och regelbundet. Ungefär som jag gjorde i Falun. Jag tänker inte göra som mamma: träna flera gånger i veckan och äta så pass dåligt att man svimmar. Bara för att man vill gå ner i vikt. Det kan ni ju glömma.

Jag hade tänkt att jag skulle träna varje gång Björn har aktiviteter i sporthallen. Han är där i princip varje dag och istället för att sitta vid datorn och jäsa tänkte jag gå till Nautilus. Jag kommer alltså att vara där på vardagar, men vila på helger. Jag kommer såklart inte att vara på gymmet varje gång, utan jag kommer att variera mellan gymmet och badet. Jag tänkte även variera mellan de olika muskelgrupperna. Jag vet att man helst ska träna hela kroppen och inte bara en del, men ibland kan det vara svårt att ta just HEEELA kroppen. Därför tänkte jag ta t.ex. underkroppen varannan dag och överkroppen varannan dag. Vi får se hur jag gör. Det är ett tag kvar.

Många säger att jag troligtvis kommer att tröttna om jag tränar 7 gånger i veckan, men jag vet att det kommer att bli tvärtom. När jag gick i Falun tränade jag 6-10 ggr/vecka och jag tyckte att det var för lite. Jag mår bra när jag tränar och därför vill jag träna så ofta som möjligt. Det är jätteroligt att träna och jag har riktigt längtat efter att få göra saker jag tycker om. Nu har jag börjat med innebandyn och tänkte därför fylla på med gym + bad.

När jag tränar kan jag släppa allt jobbigt som varit, men jag tränar inte bara för att det ger tröst utan för att jag mår bra både fysiskt och psykiskt. Dessutom är det roligt.



Utbildning
Publicerat den

Nu har jag börjat fundera över det här med universitet. Idag var jag inne och tittade på vilka olika utbildningar det finns i Göteborg. Jag ska ju läsa dietistprogrammet där (eftersom utbildningen bara finns på tre orter i Sverige: Umeå, Uppsala och Göteborg), men jag vill även bli personlig tränare. Jag upptäckte att det finns en personlig tränar-utbildning på samma skola. Den utbildningen omfattar endast 11 dagar, så det går tydligen väldigt snabbt att gå den utbildningen vilket är bra.

Björn tyckte att jag endast skulle gå den utbildningen så att vi slipper flytta till Göteborg. Det roliga är att jag vill gå båda utbildningarna. Jag vill kombinera dietist med personlig tränare. Man får läsa lite grann om kost på personlig tränare-utbildningen, men inte i den utsträckning som jag vill. Därför vill jag gå båda utbildningarna.

Dietistprogrammet omfattar 3 år, vilket inte gör någonting för mig. Hur vi löser det med boende kan vi ta när det är aktuellt och vi sett att jag kommit in. Först ska jag läsa på komvux och få ett slutbetyg så att jag är behörig till utbildningarna jag vill gå.

Jag är väldigt motiverad till att gå båda utbildningarna och det ska bli väldigt roligt. Jag riktigt längtar. ☺



Brunett
Publicerat den

I fredags kom Malin och jag tänkte att jag inte kunde se ut hur som helst, så jag övertalade Björn att köpa hårfärg till mig. Jag sitter alltså här som brunett istället för rödtott. Jag trivs väldigt bra i den här färgen förutom att en flaska inte räckte till hela håret så jag har fortfarande lite rött kvar, men jag ska köpa en till flaska på fredag så att jag kan täcka över det som är kvar. Nu ser jag iaf ganska normal ut för ovanlighetens skull. Annars hade jag röd/rosa hår med ljusbrun utväxt. Hur snyggt är det på en skala? Då ä det bättre att färga håret brunt och låta det växa ut från det istället för att man har röd/rosa hår och ska låta ens vanliga hårfärg växa fram. Man kan ju inte se ut hur som helst.




Skola
Publicerat den

Många frågar mig varför jag hoppat av skolan och såhär är det:

När jag började åk.1 -06/07 började jag på idrottsprogrammet med inriktning innebandy i Falun. Jag gick hela året och fick betyg, men eftersom jag tränade så pass mycket slet jag ut mina knän (jag är målvakt) och har nu problem med brosket. Efter 1 år med 6-10 träningspass i veckan hade jag ingen ork kvar i knäna för att fullfölja de sista två åren och därför slutade jag. Knäna var så pass utslitna och jag skulle helst inte träna så mycket. Jag fick betyg från det året och har iaf fått 700 poäng som jag sen inte behöver läsa på komvux.

Sommaren -07/08 flyttade jag till Stockholm för att bli sambo med R och började på industriprogrammet med inriktning textildesign och mode. Jag fick inte så mycket info om programmet som jag hade hoppats på. När jag började trodde jag att man skulle få lära sig allt från scratch, men så var det inte. Alla utom jag kunde sy och när jag gått 8 månader kände jag att det inte var någon idé att gå på en linje som krävde skickligheter som jag inte hade. Det var även i början av detta skolår som misshandeln började.

Vi flyttade sedan tillbaka till Smedjebacken i mars -08 och i september började jag på samhällsprogrammet med inriktning ekonomi. Eftersom jag precis tagit mig ur misshandelsförhållandet hade jag ingen motivation kvar och jag kunde inte koncentrera mig eftersom jag var rädd att stöta på honom. Risken var väldigt stor eftersom han jobbade bara någon minut från skolan och bodde 5 minuter ifrån vårat hus. Jag kunde därför inte koncentrera mig alls pga. rädsla och depression.

Just nu skulle jag gärna gå i skola, men jag är fortfarande kvar i stadiet där jag inte har någon koncentrationsförmåga i skolbänken. Därför tänkte jag läsa på distans/hemifrån eftersom jag känner mig trygg och kan skräddarsy mitt eget schema. Vi hade mycket eget arbete i kostkursen när jag gick i Falun och det fungerade jättebra att arbeta hemma. Det slutade med att jag fick MVG i kursen, så jag vet att det kommer att gå bättre att arbeta hemifrån än att sitta i en skolbänk. Vi fungerar alla olika. Man får göra det bästa av saken helt enkelt.

Där har ni en förklaring till varför min så kallade skolgång ser ut som den gör. Jag hade gått kvar i Falun om det inte vore för R. Hade jag inte träffat honom så hade jag med största sannolikhet gått kvar och gjort det bästa av situationen, så jag är lite besviken på mig själv som gav upp min dröm om innebandygymnasiet för honom. Det får jag ju ångra nu. Jag kan dock inte göra så mycket annat än att försöka ta mig upp på fötter igen och det får jag göra via komvux. Sen drar jag till Göteborg och utbildar mig till dietist/personligtränare och sen vill jag öppna ett gym kombinerat med en dietistklinik. Först måste jag läsa på komvux.



Dagens match
Publicerat den

Idag kl.16:00 hade vi match mot Craftstaden i OG-hallen. Innan matchen fick jag veta att Erika skulle stå och jag hade därför inte hela målvaktsstället på mig. När klockan stod på 16:27 i första perioden hade bortalaget redan gjort 4st mål och jag fick därför byta av Erika som tyvärr hade lite otur med höga och klumpiga bollar (som brukar vara svåra att ta). Jag tycker att det gick ganska bra, men jag tycker att det var dåligt med skott på mig.

Jag släppte in ett mål, men jag gråter inte över det. Jag tyckte att jag stod där jag skulle. Det var backen som skulle ta andra stolpen. Jag kan liksom inte ta två stolpar på en gång eftersom jag inte är bred som en sumo *fniss*.

Det var oväntat att jag skulle få stå, men det var väldigt roligt. Jag lurade även bortalaget lite genom att låtsas dra iväg ett långt utkast, men att jag i själva verket lade ett kort. Publiken bara skrattade. Jag kan tänka mig att det såg roligt ut.

Jag har ingen aning om när nästa match är, utan nu koncentrerar jag mig på träningen på måndag.

Ps. Erika, jag tycker inte att du ska vara ledsen. Det är en lagsport och vi gör det här tillsammans. Går det dåligt ska hela laget ta på sig det och inte bara en person. Du ska inte ta för hårt på det här. Jag vet att du var lite trött och nervös inför matchen, men du gjorde vad du kunde och jag tycker att du ska vara nöjd med det. Det är inte alltid det fungerar ute på planen, men då får man ta sig i kragen och ta revansch nästa gång. Nu är det en ny vecka och vi har en ny match framför oss. Därför tycker jag att vi blickar framåt och koncentrerar oss på det som komma skall. ☺ Glöm inte: det är en lagsport. Vi gör det här tillsammans. ♥



Trosfråga
Publicerat den

Fick just en kommentar där någon frågade om jag har samma trosor varje dag. *fniss* Kan säga att så är inte fallet. För ett tag sedan var jag på Lindex och de hade då ett erbjudande: Ta 3, betala för 2. Jag tog då tre likadana eftersom jag tyckte att de var så snygga :) Så nej, jag har inte samma trosor varje dag. Kan tilläggas att varje par tvättas varje vecka, så att ingen kommer och frågar det också. Har fler trosor som också är dubbletter, men dessa är bäst att ha på sig när man tar kort. Annars ser man hela rumpan, vilket jag inte vill.


Här kan ni se vilka trosor som går under det erbjudandet: http://www.lindex.com/se/shop/underklader-trosor-bas-3-for-2/




Filmkväll
Publicerat den


För ett tag sedan började jag prata med en tjej från Sundsvall. Hon hittade mig på Familjeliv då jag hade skrivit i ett forum. Hon och hennes sambo bodde för tillfället i Lenhovda, men hade bestämt sig för att flytta till Nybro. Hon lade märke till att jag också bodde i Nybro och skrev till mig då hon ville ha någon att umgås med på dagarna. Jag tipsade lite om lägenheter och de flyttade in i en lägenhet i Nybro den 1/10. Det tar ca 30 sekunder att gå hem till dem eftersom de bor runt hörnet. Therese och Besnik heter dem och är -89:a respektive 87:a (eller -86:a, minns inte riktigt).

De bjöd över oss igår på filmkväll. Björn och "Bess" åkte iväg med bilen en sväng och Tess och jag passade på att prata lite. Vi pratade mest om barn, mitt förflutna osv. Hon var jättelätt att prata med och hon förstod verkligen.

När Björn och Bess kom tillbaka tittade vi på Rush Hour 3. Jag skrattade så mycket så jag fick ont i magen. Vi pratade lite under filmens gång, så jag skrattade inte endast åt filmen. De hade dukat upp med chips och dip, men jag kände inte för att äta det eftersom jag var så öm i magen. Jag drack endast lite läsk.

Vi gick hem strax efter kl.2 och gick direkt i säng. Kvällen var super och vi hade båda jättetrevligt. Jag känner på mig att vi kommer att bli jättebra vänner allihopa. =)

De kommer över en sväng till oss idag, men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Det är tänkt att vi ska visa de runt lite på stan osv. Hittade en jättesnygg jacka i en butik precis nedanför där vi bor. När jag tittade på prislappen fick jag en chock. Jag trodde att den kunde kosta ca 700:-, men den kostade 2000:-. Den må vara snygg, men aldrig att jag skiter ut 2000:- för en sketen jacka.




Målvaktstränare
Publicerat den

Igår var jag och tittade på Björns seriepremiär. Det gick väldigt bra och de var jätteduktiga under hela matchen. Synd bara att Björn inte fick spela så mycket, men han hade överseende eftersom han precis har blivit frisk från en hemsk förkyldning. Han fick spela lite grann och var väldigt nöjd eftersom han gjorde en assist.

När jag satt på läktaren och tittade på träningen som var innan matchen kom Mats Borg fram till mig och bad mig att vara målvaktstränare för F14. Jag tackade ja och sprang direkt till Björns pappa och bad om papper och penna. På bara några minuter hann jag skriva ett helt papper fullt med tips och övningar.

Jag sitter för tillfället och ritar övningar för fullt. Det känns jätteroligt och jag märkte på Mikaela att hon verkligen vill och det ska därför bli kul att jobba med henne. Jag gav henne en övning redan igår som hon kunde göra hemma. Hon kommer att få fler övningar av mig under resans gång, men jag tänkte att hon kunde få en lätt övning till att börja med.

Det ska bli spännande och jag hoppas att allting kommer att gå bra för henne.



Varför har du inget jobb?
Publicerat den

För er som undrar varför jag inte skaffar ett jobb innan Björn och jag skaffar barn så beror det först och främst på att jag inte har något slutbetyg och har därför väldigt svårt att få jobb. Jag har sökt uppåt 70st jobb det här året och har bara fått ett. Jag tänker dock aldrig arbeta som telefonförsäljare igen. Mitt psyke klarar inte av att ringa till folk och försöka pracka på de saker samtidigt som de säger att jag kan dra åt helvete. Jag vägrar ta det.

För det andra så kommer jag att börja plugga på komvux i januari då jag känner att jag måste ha ett slutbetyg. Ju snabbare jag får ett slutbetyg desto snabbare kan jag börja plugga på universitetet.

Jag skulle gärna börja jobba, men i dagens samhälle är det svårt att få jobb. Jag har försökt att ringa runt, men det är ingen som behöver folk. Jag har sökt några jobb den senaste tiden, men har fått avslag på alla. Idag sökte jag t.ex. ett jobb på Bauhaus, men det handlar om endast 10 timmar/vecka. Jag sökte även ett jobb på Ur&Penn, men jag tror inte att jag får det eftersom jag inte har någon erfarenhet av den branschen. Jag har även sökt ett jobb på ett café. Där har jag lite mer erfarenhet.


Det skadar inte att söka iaf.



Förbannade knäskydd
Publicerat den

Träningen idag gick väl okej. Det kunde ha gått bättre, men det kunde även ha gått sämre. Fram till vi skulle göra straffar gick det bra, sen gick det lite utför. Jag har inte tagit straffar på nästan 3 år, så det kändes väldigt konstigt. Jag räddade dock fler än jag trodde att jag skulle göra, vilket är ett plus. När vi skulle spela gick det inte alls bra. Knäskydden ville inte sitta stilla även om jag drog upp de så långt jag bara kunde. Jag blir väldigt seg i knäna när de är så och jag blir ganska orörlig. Det slutade med att jag släppte in klassiska fjuttbollar. Första målet tar jag på mig eftersom jag hade bollen i knät och i princip drog med mig stolpen. Bollen trillade då ur knät och in i mål. Backarna släppte sin markering, men jag tar ändå på mig det.

Jag måste köpa nya skydd i vilket fall som helst. Det fungerar inte med de jag har. De har gjort sitt för länge sen. Jag får vara glad över att det inte kostar så mycket att köpa nya. Det är byxorna som skaver i plånboken.

Sen upptäckte jag lite saker på träningen som jag borde träna på, så det ska bli spännande och se hur jag kan förbättra det :)



Ny design
Publicerat den

Jag tycker nu att min blogg börjar bli ganska tråkig till utseendet och jag vill därför ha en ny design. Eftersom jag är amatör på Photoshop så kan jag tyvärr inte göra designen själv och undrar därför om det finns någon där ute som vill göra en design till min blogg?

Jag tycker personligen att bakgrunden är tråkig eftersom den är grå och färglös. Jag vill ha någonting som piggar upp lite. Det ska vara kul att vara inne i min blogg. Det enda som jag tycker om för tillfället är hur inläggen är daterade. Sen älskar jag mönstret som sticker ut ur headern. Jag vill därför ha något liknande, men motivet i headern är lite tråkigt och jag vill ha lite mer färg i bloggen.

Finns det någon som vill skapa en ny design till mig?




Bedrövligt
Publicerat den

Kvällen var bedrövlig och när jag var påväg hem var jag både irriterad, förbannad och besviken. Efter alla mina år borde jag kunna bättre, men det verkar inte som att någon vill se det. Jag vet inte om jag ska rycka upp mig och försöka ändå eller om det är dags att lägga av. Jag får fortsätta ett tag till och se hur det känns, annars får det vara slut på det här. Då skiter jag i det. Björn tycker att det är bedrövligt att jag inte får en chans att visa vad jag kan och det håller jag med om, men vad kan jag göra mer än att kämpa? Ingenting. Tiden får utvisa hur det blir. Efter att jag bestämt mig kommer jag aldrig att återgå till det som var. Då är det slut för gott.




Fortsatt spel
Publicerat den

Idag fick jag ett samtal av vår tränare där han berättade att jag får träna och spela trots allt. Han hade ringt till Paul, som är ansvarig för damlaget, och det är okej att jag fortsätter som tidigare. Så länge jag betalar en liten del av medlemsavgiften så är det lugnt. Vi ska därför betala någon hundralapp så fort Björn fått sitt studiemedel.

Imorgon är det match inne i Kalmar och jag ska följa med på den. Det är oklart vem som kommer att stå, men det visar sig när vi kommer dit. Matchen är kl.19:30 och vi har samling kl.18:00. Får hoppas att det går bra. Det är första seriematchen för säsongen.