Kämpa, Holly.
Publicerat den

Idag skrev jag till syrran på msn och bad henne att ta en bild på Holly så att jag får se hur hon ser ut. Det var länge sedan jag såg henne och jag saknar henne jättemycket. Då säger Ninni att det inte är så mycket att ta kort på eftersom hon blivit så smal. Man kan tydligen känna hennes ryggrad och de misstänker att hon har mask. Jag har sagt att jag kan betala om hon skulle behöva gå till veterinären och få mediciner. Jag vill verkligen behålla henne eftersom jag är väldigt fäst vid henne. Jag fick henne på min 19-årsdag och det är den finaste present jag någonsin fått.

Om hon skulle dö så är det min tredje kanin som dör på 1 år. Då har alla dött på exakt samma sätt. Förra vintern dog nämligen två av mina kaniner. Första kaninen som dog var Lavendel, som jag endast haft i 6 ½ vecka. Hon blev endast 14 ½ vecka. Jag köpte henne eftersom jag ville att Theo skulle få lite sällskap, men så blev det tyvärr inte. Theo, som jag hade sen födseln, dog när han var 2 ½ år gammal. Han var med mig under tiden då jag hade det som mest jobbigt så hans bortgång tog hårt på mig. De dog båda troligen av mask eller någon annan åkomma som gjorde att de inte kunde ta upp näringen ur maten. Jag misstänker att Lavendel hade mask redan när jag köpte henne eftersom hon var så himla liten och smal. Hon vägde knappt någonting.

Både bodde ute så jag tror att om jag hade haft någon av kaninerna inne så hade iaf den ena överlevt. Jag hade nästan alltid Theo ute, men det här var första gången som han fick vara utomhus hos mina föräldrar. Innan bodde jag ju först i Falun och sen i Stockholm, så det här var första gången som han fick vara ute hos dem på vintern. Mamma misstänkte att de eventuellt dog av gift eftersom det brukade vara mycket fåglar på altanen. Hon trodde då att de dog pga. att fåglarna bajjade vid deras burar. Lavendel dog den 5/11-08 och Theo dog den 10/12-08.

Det var ingen av oss som misstänkte att de var sjuka. De såg ut att må bra och de åt som de skulle, men en dag upptäckte syrran att de båda var väldigt magra. Vi visste inte vad det var eftersom båda dog på exakt samma sätt med bara fyra veckors mellanrum. Lavendel dog i Ninnis famn, men Theo dog ute i buren. Han ligger nu begravd hemma hos mina föräldrar. Jag har nu tre kaniner som ligger där: Hampus (som dog -05 av ålder. 9 år gammal), Theo och Lavendel. Jag vill inte ha en till kanin i den graven. Överlever hon så kommer vi att åka och hämta henne så fort Björn har fått sitt körkort. Då kommer jag att vårda henne med mitt liv för jag vill verkligen inte förlora henne. ♥





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?