Förberedelser
Publicerat den

Då har vi börjat packa och ställa undan saker som vi ska ha när vi flyttar. Förvaltaren för lägenheten har inte ringt än, men vi packar ändå eftersom vi ska flytta oavsett om vi får lägenheten i stan eller inte. Förhoppningsvis får vi den. Jag ska ringa till förvaltaren på måndag om hon inte ringer mig. Jag tror inte att det ska vara några problem att vi får den. Vi avvaktar så länge.

Vi gick igenom vinden igår och garaget idag. Vi har hittat jättemycket saker som vi ska ta med oss. Jag tror inte att vi behöver köpa så mycket saker när vi har flyttat in. Det vi MÅSTE köpa är mat, mikro, större säng och eventuellt lite mer porslin beroende på hur stora köksluckorna är. Annars har vi det allra nödvändigaste.

Det känns jättebra nu när allting är i rörelse angående flytt. Vi var ju och hämtade bokhyllan igår. Den var lite sliten, men fin ändå. Vi kan ju ha den i början, men att vi köper en ny när vi har råd. Man kan ju inte vara för kräsen när man flyttar hemifrån för första gången. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år och har knappt bott hos mamma och pappa sen dess, men det är ju första gången som Björn flyttar. Jag tror inte att han är så kräsen vad gäller saker heller. Inte som det såg ut idag när vi gick igenom alla saker. Han skulle ha massa saker som jag tyckte såg förjävliga ut, men vi tog de ändå. Vi tar emot allting vi kan få.

Nu börjar jag bli nervös och otålig. Jag vill veta om det har tagit sig den här gången. Brösten började ömma idag och jag har även haft lite känningar i livmodern. Jag tror dock att jag kommer att få mens eftersom jag vid min förra graviditet inte hade några symptom förrän 9-11 dagar efter befruktning. Om man ska utgå ifrån det ska jag inte känna någonting förrän den 1/6-4/6. Det är ju några dagar kvar. Jag får avvakta 2-3 veckor och se. Mensen är beräknad runt den 12/6. Skulle den inte dyka upp testar jag mig den 18:e eftersom det då är Björn och mamma fyller år då.

Tack vare det här kommer jag gå och tänka på det de närmsta två veckorna. Jag vill inte inbilla mig någonting igen. Vi kom ju överens om att vi inte skulle lyssna till några symptom eftersom vi blev lurade för ett tag sen. Jag har iaf listat ut att brösten har börjat ömma mellan ägglossning och mens. Det har de aldrig gjort tidigare.

Jaja, vi får vänta två veckor och se. Skulle det vara någonting så tänker jag ändå inte berätta det på en gång, så ni får fortsätta att vara nyfikna =) Jag är bara så rädd att någonting ska gå fel pga. aborten jag gjorde förra sommaren. Det borde dock gå bra eftersom jag gjorde ett naturligt ingrepp utan skrapning. Jag ska försöka att inte oroa mig. Nu koncentrerar vi oss på flytten och ingenting annat.




Äntligen!
Publicerat den

Idag var vi och tittade på ännu en lägenhet. Det var också en tvåa, fast med kokvrå. Tapeterna var lika i hela lägenheten, men det gör ingenting. Man får piffa upp det med lite färg på t.ex. gardiner och sängkläder. Balkongen var JÄTTESTOR(!!!!!) Man skulle kunna bo där ute. Synd att de inte hade varit det utrymmet i kokvrån så att det hade blivit ett kök.

Vatten och värme ingick även i denna lägenhet. Vi trodde att hyran låg på 4499:-, men den låg på ca 2700-2900kr/mån. Björn höll på att tappa hakan. Vi kommer troligtvis att flytta in den 15/6 om det är grönt för förvaltaren/hyresvärden. Hon skulle bara göra en kreditupplysning på oss.

Är det säkert att vi får den kommer vi då att dela på hyran med den nuvarande hyresgästen. Vi betalar alltså ca 1350 kr. Vi får försöka lista ut sen hur vi ska få tag i dem pengarna. Det löser sig. Nu vet vi iaf att vi kommer att klara av hyran, men att vi måste söka pengar för kostnaderna utöver det.

Jag är dock glad att vi äntligen har fått en lägenhet. Förvaltaren skulle höra av sig till mig imorgon. Hon skulle göra en kreditupplysning. Jag hoppas att jag är ren. Jag stod som medsökande på några räkningar som gick till kronofogden. R stod dock som "ägare" på de, så jag borde ha klarat mig. Det återstår att se. Jag får ju en kopia av kreditupplysningen. Det ska nog gå bra. Annars får väl mamma ta lägenheten i sitt namn som hon gjorde i Falun (då var jag för ung för att stå själv för kontraktet).



Hoppas hoppas!
Publicerat den

Då har man haft ägglossning och jag hoppas verkligen att det tar sig den här gången. Skulle jag ha blivit gravid så plussar jag lagom till Björn och mammas födelsedag. Det hade varit perfekt. Jag tror att det skulle vara den bästa födelsedagen i Björns liv om han fick veta att jag är gravid. Jag hoppas att jag är det, men jag skulle inte bli ledsen om mensen kommer. Vi kommer att få vårat efterlängtade plus någon gång. Förhoppningsvis får vi det innan sommaren är slut. Så länge vi får ett i år så är jag nöjd.

Jag frågade Björn om han är säker på namnen som vi har valt och han vill inte byta ut dem. Han är nöjd med de vi har. Jag är osäker på flicknamnet, men vi gjorde så att vi fick välja ett namn var. Björn valde flicknamn (Melissa) och jag valde pojknamn (Kevin). Jag tror dock att när barnet väl har kommit så spelar namnet ingen roll. Så länge man har fått ett friskt litet barn.

De senaste dagarna har jag haft lite ont i äggstockarna, så jag hoppas att jag blivit gravid. Jag ser fram emot att få köpa alla saker som vi har tittat på; den fina vagnen, sängen och alla kläder.

Nu ska vi koncentrera oss på att få flytta, men jag går ju dagligen och tänker på en liten bebis.



Besvikelse
Publicerat den

Pratade lite med hyresgästen i lägenheten vi tittade på idag. Lägenheten är bortlovad till ett par som inte ens har tittat på den. De ville ha den direkt utan att ens veta hur den ser ut. Förvaltaren har ordnat ny hyresgäst till lägenheten. Det roliga är ett förvaltare bad den nuvarande hyresgästen att hitta någon som ville ha lägenheten. Så blev det ju inte. Mikael, som han heter, blev besviken då han hade tjänat på att vi tagit den. Han sa att det syntes på oss att vi ville ha den. Det enda vi kan göra nu är att vänta och se om de ångrar sig. Chansen är dock väldigt liten med tanke på att lägenheten var så fin.

Vi ska istället tillbaka dit imorgon, men två våningar upp, och titta på en lägenhet. Den är lika stor och kostar precis lika mycket. Får hoppas att den är lika fin som den vi tittade på idag.



Please please
Publicerat den

Nu har vi varit och tittat på lägenheten. Den låg på första våningen vilket jag är positiv till då mina knän kommer orka de få trappsteg de måste ta. Lägenheten var fräsch och rymlig. Tapeterna var väldigt fina. Jag älskade sovrumstapeterna och fondväggen i vardagsrummet. Jättefint! Köket var även fint, men tapeterna var ingen höjdare. Får dock vara glad för att de gula tapeterna inte var någon annanstans i lägenheten. Balkong fattades dock, men det lider vi inte av. Vatten och värme ingick, men inte el. Elen är dock billig, så det gör ingenting att den inte ingår.

Vi får se om vi får den. Jag ringde nämligen förvaltaren idag och hon sa att lägenheten är så gott som uthyrd redan. Hon hade istället en tvåa med kokvrå. Jag vill dock ha ett kök. Hon tog mitt telefonnummer och skulle höra av sig för mer information sen. Vi får hoppas att de ångrar sig angående lägenheten. Vi vill så gärna ha den.



Beslutsångest
Publicerat den

Igår ringde jag till socialen för att se om de kunde hjälpa oss med vår bostad, men det visade sig att vi båda var tvungna att vara inskrivna på arbetsförmedlingen i minst en månad först. Björn är inskriven för länge sen, men inte jag. Vi gick alltså dit för att ordna det direkt. Medan vi fyllde i alla uppgifter fick jag ett samtal om en lägenhet. Det var en 2:a på 63kvm. Lägenheten var nyrenoverad och det ingick el, vatten, disk- och tvättmaskin. Den låg tyvärr på ett ställe som Björns mamma hatar, så Björn vill inte bo där. Jag hade gärna tagit den eftersom den bara kostar 4039 kr/mån. Det är ett väldigt bra pris med tanke på allting som ingår. Jaja, man kan inte alltid få som man vill. Vi får hoppas på att det ingår någonting i lägenheten som vi ska titta på idag Ingår det ingenting så skulle vi tjäna ca 700:- på att ta den som vi fick samtal om igår. Vi får se hur det går idag. Nu är det iaf bestämt att vi ska hämta möblerna på fredag. När under dagen är inte bestämt, men nu är det klart att vi ska hämta dem. Sen har vi lite möbler här som vi kan få av Björns mamma.

Vi var på Ö&B igår igen för att kolla upp resten som behövs till lägenheten. Sammanlagt så kommer det vi tittade att gå på ca 3500:-. Det är dock billigt med tanke på att vi ska köpa en hel del. Vi kommer ju att köpa allting nytt, i princip.

Jag har även gjort min adressändring nu även om jag kommer att behöva göra en ny snart. Jag kommer att vara skriven i Nybro fr.o.m 2009/06/01.



Bokad visning
Publicerat den

På tisdag ska vi på ännu en visning. Det blir en 2:a inne i centrum. Då har vi nära till precis allt. Är väldigt bra om man behöver springa till affären eller liknande. Den är 65kvm stor och kostar 4499 kr/mån. Ska bli spännande att se vad det är för något. Får hoppas att den är finare och fräschare än den vi tittade på igår.



Missnöje
Publicerat den

Idag var vi och tittade på lägenheten. Den låg i ett område som var ganska okej. Inte jättefint och inte fult. Lägenheten låg på våningen högst upp (jätteroligt med tanke på att jag har problem med knäna). När man kom in i lägenheten såg den ganska okej ut, men när man såg sig omkring blev man inte imponerad. Det var fettfläckar på väggarna och tapeten var trasig. Köket var fint, men spisen behövde bytas ut då den såg väldigt gammal och risig ut. Den matchade heller inte köksinredningen. Vi tyckte även att den var alldeles för liten. Hade man bott själv hade det varit en sak, men om man bor två är det alldeles för litet.

Jag var inne på Blocket idag och hittade 2st tvåor. De ligger i centrum, på samma gata för att vara exakt. Båda är 65 kvm och hyran ligger på 4499 kr/mån. Jag har mailat om båda lägenheterna och hoppas på att vi får svar inom kort. Skulle vi inte få det har vi en lägenhet som vi ev. skulle kunna få. Det är en tvåa för 3500 kr/mån. Jag vet inte hur stor den var, men vi skulle höra av oss till förvaltaren nästa vecka för att få lite mer information om den. Vi får hoppas att vi får en lägenhet snart. Jag längtar tills vi får vårat eget hem.

På måndag kommer jag att ringa socialen angående lite frågor som vi har angående bidrag. Förhoppningsvis kommer vi inte att behöva bidrag från de under en längre tid då både jag och Björn har sökt jobb. Vi har sökt till Ica och Media Markt. Utöver de har jag sökt till Lindex, Coop och Dressmann.

Sen har vi tingat en tredelad bokhylla. Även den är hittat på Blocket. Vi får köpa den för ynka 100:-. Nu ska vi bara försöka att hitta lite mer möbler som vi kan få för ett billigt pris. Mamma har erbjudit oss sin gula hörnsoffa. Den är inte jättesnygg, men man kan ha den till en början tills man hittat någonting som är finare eller har råd att köpa en ny.

Det börjar iaf att gå framåt med alltihopa. Det känns väldigt bra =)




Visning
Publicerat den

Då har man bokat visning för lägenhet. På fredag kl.14:00 ska vi åka och titta på ettan. Vi kommer nog att ställa en hel del frågor om den och vad som ingår vs. vad man får stå för själv. Jag vill t.ex. inte bo i en lägenhet där man inte får ha djur eftersom jag tänkte ta med mig Holly. Sen skulle vi köpa en kaninunge av min syster.

Vi tänkte även titta på tvåan på måndag för att få en bild av vad de erbjuder och vilken vi vill ha. Det är lättare att bestämma sig om man har fått se båda. Ska bli spännande! =)




Klarläggning
Publicerat den


Idag när jag loggade in i min blogg såg jag att jag fått en kommentar angående min abort. Jag vill bara klarlägga här och nu att jag valde att genomgå den pga. speciella skäl. Om jag ska vara ärlig så hade det ingenting med ekonomin att göra, vilket de som känner mig vet om. Jag valde att göra abort då den blivande fadern misshandlade mig regelbundet. Vi bodde tillsammans och hans slog mig nästan dagligen. Jag ville inte att mitt barn skulle få uppleva samma sak som jag fick gå igenom. Därför valde jag att avsluta mitt barns liv då jag ansåg mig göra "henne" en tjänst. Jag tycker inte att barnet hade fått ett värdigt liv hos mig eftersom jag hade blivit tvungen att ansöka om ensam vårdnad och besöksförbud. Jag anser att det inte är någon bra start i livet. Ett barn ska vara älskat och önskat av båda föräldrarna. För oss var det inte så.

Jag vet att jag sa att jag gjorde min abort pga. ekonomin, men jag vågade inte erkänna min situation då jag inte ville att andra skulle tycka synd om mig. Jag skulle få så många frågor om varför jag ville ha barn med någon som behandlade mig så illa. Jag kan klargöra det på en gång: jag kände mig inte älskad och behövd i vårat förhållande och jag var så desperat efter någon som skulle älska mig för den jag var. Någon som behövde mig. Då kom jag på tanken om barn. Jag vet att det var väldigt omoget av mig att tänka så, men när man befinner sig i ett sånt förhållande tänker man annorlunda. Man har svårt att lämna mannen då man är rädd för vad han ska göra mot både en själv och ens nära och kära om man lämnar honom. Det är åtta månader sedan jag lämnade honom och jag är fortfarande rädd för vad han ska göra. Jag vet vad han är kapabel till och jag vill inte uppleva det igen. Ingen ska behöva göra det. Därför valde jag detta öde för mitt barn.

Jag ville inte vara bunden till honom efter allt han utsatt mig för. Efter det han gjort så förtjänade han inga barn. Han sa att jag var hans allt, hans själsfrände, men det var bara skitsnack (!!!!) för man slår inte någon man älskar. Jag ångrar att jag inte lämnade honom tidigare, men jag är ändå glad över att jag lyckades göra det. Det är svårt att ta sig loss ur jobbiga förhållanden, speciellt såna som innehåller våld. Jag fick uppleva 1 års misshandel och barnet hade gått samma öde om jag behållit det. Jag hade nämligen stannat kvar hos honom om jag behållt det och Gud vet vad han hade kunnat göra med både mig och vårat barn. Jag får hjärtklappning bara jag tänker på det.

Jag hoppas att ni inte dömer mig efter vad jag gjort. Jag vet att det var dumt av mig att bli planerat gravid för att sedan göra abort, men jag försökte ta mitt ansvar och gjorde vad jag ansåg var bäst för mitt barn.



Här går det undan...
Publicerat den

Igår när vi var ute och kikade på Blocket hittade vi en annons om två lägenheter. Eftersom väntetiden på Nybro Bostads AB verkar vara väldigt lång bestämde vi oss för att försöka få en lägenhet på något annat sätt. Vi mailade därför fastighetsägaren för dessa lägenheter för att se om lägenheterna möjligtvis fanns kvar. Vi hade tur då vi fick ett samtal om lägenheterna idag. Han hade två lägenheter till uthyrning. En 1:a på 42kvm som kostar 2590 kr/mån och en 2:a på 60kvm som kostar 3723 kr/mån. Eftersom vår ekonomi är halvtaskig så är 1:an vårat enda alternativ. En 1:a räcker gott och väl till oss så länge vi inte har barn. Det kommer nog med största sannolikhet bli så att vi får gå till socialen och söka bidrag till mat, men det skäms jag inte över. Det är för trångt här i huset och vi behöver komma ut, få ett eget ställe. Vi kommer att klara det på ett och annat sätt. Vi lämnade båda in en ansökan till Ica Kvantum idag. Socialbidraget är alltså en tillfällig lösning tills vi eller någon av oss har hittat ett jobb. Jag ska ju börja studera sen när jag känner att jag är redo för det igen.

Idag var vi på Ö&B och tittade på saker som kan vara bra att ha när vi flyttar. Det blev mycket köksartiklar. Eller nästan bara köksartiklar. Sånt är lättast att köpa in då det inte tar så mycket plats. Möbler kommer vi troligtvis att köpa på Blocket och på Second Hand-butiken här i Nybro. Jag hittade ett jättefint vitrinskåp för 175kr sist vi var där, men vi kunde inte köpa det då vi inte hade någon möjlighet att transportera hem det. Vi hade inte råd med leverans.

Holly ska även bo hos oss. Det ska bli mysigt. Jag saknar henne väldigt mycket, min lilla bebis. Hon är ute nu i sommar hos mina föräldrar, men kommer att vara hos oss fr.o.m i vinter då hon ska vara innekanin. Jag hoppas på att Björn får körkort snart så att vi kan åka upp och hämta henne. Det är så tomt utan henne.




Föredetta Kulla
Publicerat den

Då har man bott i Nybro i lite mer än en vecka. Det har gått ganska bra förutom att det är lite stressande med allting som vi planerar. Det har blivit så mycket på en gång att man inte riktigt kunnat bestämma sig för vad man ska ta först. Det jobbiga är att allt vi vill göra kostar pengar. Pengar som vi för närvarande inte har. Det finns tack och lov hjälp man kan få tills man kommit på fötter. Jag vet dock inte hur lång tid det kommer att ta eftersom det är snålt med jobb här nere. Jag har dessutom ingen utbildning, så för mig kan det bli svårt att få jobb. Vi får hoppas på att Björn eventuellt kan få någonting. Jag vill så gärna flytta till en egen lägenhet då det är smidigare för oss alla. Då slipper hans bror klaga på oss och vi har ett ställe som bara är vårat. Då behöver vi endast ta hänsyn till varandra istället för hela hans familj. Det blir så mycket lättare. Sen blir det lite mer avskiljt för oss vilket jag tror att vi behöver. Sen slipper vi dessutom all rök från när hans föräldrar röker (INNE!!!). Då kanske jag kan slappna av och då slutar kroppen att göra uppror.

Någonting är det ju som är fel eftersom min menstruationscykel har fått fnatt. Cykeln i mars/april låg på 44 dagar och nu låg den på 27. När jag åt p-piller låg den på 26-27 dagar och när jag inte har ätit p-piller har den normalt sett legat på 29-30 dagar. Jag förstår inte riktigt vad det är som gör att den har blivit såhär. Den första cykeln kan ha fått fnatt pga. medicinerna jag åt. Jag vet inte om den är påväg att bli regelbunden nu eftersom den låg på vad den gjort tidigare. Jag är osäker, men det är bara att vänta en månad och se när/om den dyker upp igen.

Vi har bestämt oss för att ändra våra vanor för att se om det blir bättre. Vi ska t.ex. motionera varje dag om det så är en kvällspromenad. Sen har vi sagt att vi ska ändra våra kostvanor. Jag har t.ex. slutat med socker för att se om det hjälper. Jag gör det även då jag är född med svagare tänder än normalt.

Jag kommer att fortsätta med folsyran eftersom min barnmorska rekommenderar det. Vi får hoppas att det tar sig innan sommaren är slut. Jag har ingen lust att behöva göra en utredning eller äta en massa hälsoskit för att försöka öka fertiliteten. Jag hoppas iaf att det har tagit sig innan 31 Augusti eftersom vi vill ha ett barn som kommer någon gång under årets första sex månader. Vi får försöka som vanligt och hoppas på att vi snart får ett litet plus på stickan.

Nu tycker jag att vi koncentrerar oss på att få en lägenhet då jag tror att chansen att vi får det först är större. Vi har redan börjat kolla på möbler och tillbehör som behövs när man flyttar in. Nu får vi hålla tummarna för att vi får en av de 24 lägenheter som vi har sökt.



One step at the time <3
Publicerat den

Nu känns allting mycket lättare när man har lärt sig att acceptera läget som det är. Det är mycket som vi vill göra, men man kan inte ta allting på en gång. Man måste ta en sak i taget vilket kan vara svårt ibland. Det känns skönt att vi har bestämt vilken ordning vi ska ta allting i.

I måndags var jag på möte med rektor, kurator och SYV. Vi diskuterade mina betyg ett tag och hur jag har haft det i skolan under tiden på Högbergsskolan. Jag berättade att jag har haft väldigt svårt att arbeta pga. att det har varit så mycket runt omkring. Vi bestämde oss därför att jag ska ta det lugnt tills jag känner att jag har läkt inombords. Jag kommer att, när jag känner att jag är redo, börja plugga på komvux. SYV sa att jag kan få ett slutbetyg via dem, så vi satsar på det. Vi kom alla överens om att det är dumt att gå i skolan om jag känner att jag inte klarar av det pga. påfrestningar i vardagen.

Jag vet att jag kan prestera om jag mår bra, men just nu är det för mycket. Jag har t.ex. träffat på Richard tre gånger på kort tid vilket är väldigt jobbigt. Jag är ständigt rädd att han ska göra någonting, speciellt nu när Björn är här. R har ju hotat att han ska skada honom om han ser oss tillsammans. Han har gjort det nu några gånger, men har inte gjort någonting. Jag funderar nästan på om polisen har kontaktat honom. Det är lika bra att han håller sig lugn och inte förvärrar situationen. Det är nog jobbigt som det är.

Jag vill bara få det överstökat nu. Jag var på förhör den 17/3 och har inte hört någonting från polisen sedan dess. Eftersom jag fick vänta 3 månader på att komma på förhör är jag inte förvånad över att det tar tid. Jag har nog hunnit flytta innan de kontaktar mig nästa gång, men då är det så. Just nu vill jag bara komma härifrån.

Björn och jag pratade med hans föräldrar för några dagar sedan. Eftersom det är jobbigt för mig att bo här har vi frågat om vi kan få bo hos dem tills vi har fått egen lägenhet. Det är ju bara en tillfällig lösning, så vi hoppas på att vi kommer att få ett positivt svar. Vi har sökt uppåt en 20st lägenheter nere i Nybro och vi tycker ju att vi borde få en. Det ska bli skönt att flytta till ett nytt ställe. Jag vet att jag inte har några vänner eller bekanta där nere förutom hans familj, men jag överlever. Just nu flyttar jag inte för att få vänner, utan för att få lugn och ro. Komma bort från allting. Det är för många hemska minnen här uppe. Jag vill komma till en ny plats och skapa nya minnen.

Nu känns det inte som en berg- och dalbana längre. Nu känns det som att allting bara går uppåt. Allting blir bara bättre. Jag vet att det kommer att ta tid innan allting känns riktigt bra, men jag känner att jag mår bättre för varje dag som går. Nu tar vi en sak i taget och ser vart vi hamnar.