Snart ger jag upp!
Publicerat den

Den 20:e april fick Dennis och jag veta att jag inte ska gå i Falun och i samband med det registrerade jag mig hos flera bostadsförmedlingar i Västerås. Eftersom vi är i behov av lägenhet ganska snart hörde jag av mig till några av förmedlingarna i hopp om att få hjälp, men vi har blivit nekade av alla.

Vi kan inte få en lägenhet i tid eftersom vi inte har varit registrerade tillräckligt länge och har för låg inkomst. Några av dem går nämligen på hur länge man har varit registrerad och några andra går på inkomst. Oddsen för att vi ska få någon är därför ganska låga.

Jag är inne på Blocket dagligen, men det kommer inte upp någonting som matchar våra önskemål och behov. Det har t.ex. inte kommit in EN ENDA lägenhet som är ledig fr.o.m augusti, utan det läggs endast in lägenheter som skall uthyras omgående eller endast under sommaren.

Det känns därför som att vi lika gärna kan ge upp hos bostadsförmedlingarna eftersom de inte kan hjälpa oss iaf. Vi får helt enkelt leta vidare på Blocket i hopp om att det ska komma upp någonting. Hinner vi inte få en i tid är det sagt att Dennis kan få bo här eftersom det då blir lättare för honom att pendla.

När jag senast var nere hos Dennis var det tal om att hans föräldrar funderade på om de skulle köpa en lägenhet åt oss, men det är oklart. Hans pappa ska försöka se om det är någon som vet vart man kan få tag i en lägenhet. Jag har gjort det jag kan och det finns inte så mycket annat att göra.

Sen hoppas jag även att hans föräldrar bestämmer sig någon gång. De har nu börjat prata om att Dennis åker räkmacka på mig och undrar varför jag ska behöva betala för honom. Jag kommer att ha ungefär samma utgifter oavsett om jag bor själv eller om vi bor tillsammans. Det enda som kostar lite mer är maten, men annars så blir kostnaden densamma. Vad är då problemet?

De tycker att vi ska planera hur vi ska göra om det tar slut, men jag tycker att man tar itu med det då. Vi måste först och främst få tag i en lägenhet. Känns dock som att vi aldrig kommer att få det.

De har även gett förslag om att vi ska söka lägenhet utanför Västerås, men grejen är att Dennis då inte får något inackorderingstillägg.

Jag blir snart tokig!!!



Vilket hyfs!
Publicerat den

Som många kanske vet har Dennis och jag inte fått tag i någon lägenhet än. Vi satte i början av månaden ut en annons på Blocket för att se om det hjälpte och det är 2st som har hört av sig. Den ena var för dyr och den andra slutade höra av sig helt plötsligt.

Igår fick jag ett samtal om en lägenhet, kl.23:53! Vem har mage att ringa så sent? Dessutom så stämde lägenheten inte in på vår beskrivning överhuvudtaget. Vi vill ha en tvåa för max 4800 kr/mån om elen ingår och vi kan tidigast flytta in den 1/8. Denna lägenhet var en 3:a för 5500 kr/mån och det var inflytt nu. Kan folk inte läsa eller!?!

När jag sa att vi försörjer oss på mitt studiebidrag+ lån började hon babbla om varför vi inte sökt hjälp från socialen och varför vi inte sökt bostadsbidrag. För det första så får man ingen hjälp av socialen när man går gymnasiet eftersom det då är föräldrarna som är försörjningsskyldiga och jag har för stod inkomst för att bli berättigad bostadsbidrdag.

Vilket hyfs! :/



Redovisning
Publicerat den

På onsdag har jag redovisning i psykologi A om psykiska sjukdomar. Jag och en annan tjej i klassen har valt att skriva om den paranoida personlighetsstörningen, vilket känns väldigt blandat för min del. Det var visserligen jag som föreslog att vi skulle skriva/prata om det eftersom jag kan en del om det, men på något sätt har jag lite ångest inför det. Att stå inför klassen och berätta om hur mitt liv har påverkats tidigare och hur det påverkas nu.

Det hade inte spelat någon roll vad jag hade pratat om, utan jag hade fått ångest oavsett. Jag kan därför lika gärna prata om detta och kanske få lite högre betyg pga. att jag inte bara står och rabblar fakta, utan egen erfarenhet. Det blir nog lite jobbigare för Alexandra eftersom hon bara har fakta, men jag tror att det kommer att gå bra. I skolan tänker man ju endast på sitt eget betyg, eller hur? Så jag var nog lite ego när jag föreslog att vi skulle välja paranoia.

Den muntliga redovisningen är på onsdag, men den skriftliga uppgiften ska vara inlämnad imorgon. Jag är inte riktigt klar än då jag vill försöka förklara så mycket som möjligt om hur det har påverkat och påverkar mig. Uppgiften ska vara inlämnad imorgon förmiddag, så jag får väl kliva upp lite tidigare för att skicka in den. Jag är nämligen ledig imorgon, så jag kan inte ge min lärare pappret i handen.

Lektionen är inställd imorgon eftersom alla 1:or på skolan ska visa upp vad de har gjort under läsåret och jag behöver nog inte stressa sådär jättemycket, men jag tänkte att jag skulle försöka att ha den inlämnad innan lunch iaf.



Hemma igen :(
Publicerat den


(Visst är bilden fin? Tänk att det är jag som tagit den :D)

 

Då var man hemma igen efter att ha spenderat ett par dagar med Dennis. Jag åkte i onsdags och som ni vet gick det inte särskilt bra eftersom SJ klantade sig ganska rejält. Tack och lov kom jag till slut fram, vilket jag längtat efter hela dagen.

Det märktes att Dennis blev glad över att se mig eftersom han kom mot mig med ett stort leende och gav mig en stor, mysig kram. Jag var såklart glad jag också, men pga. allt krångel med resan var jag trött och eftersom jag inte ätit sen kl.12 (var framme kl.19) hade jag även ont i huvudet plus att jag mådde illa som jag brukar göra när jag är hungrig.

När vi kom fram stod Maarit och lagade mat i köket. Jag var rädd för att det skulle bli någon tråkig maträtt, men det blev tacos! :) Jag åt 2st, vilket räckte gott och väl för att jag skulle bli mätt. Sedan gick Dennis och jag upp på rummet en stund och bara njöt av sällskapet. Vi kramades, såg varandra i ögonen och bara skrattade som vi brukar göra när vi inte setts på ett tag.

Vi gjorde inte sådär jättemycket under torsdag - fredag eftersom Dennis var i skolan. Under lördagen hade vi dock fullt upp eftersom hans bror Marcus konfirmerade sig. Han fyllde även år idag, men hans föräldrar ville inte att släkten skulle behöva komma och hälsa på två dagar i rad så vi firade alltihopa på en gång.

Eftersom både Dennis och jag hatar allt som har med kyrkor att göra (då vi anser det vara religiöst) försökte vi övertala hans föräldrar om att få stanna hemma, men icke! De ansåg detta vara en högtid för Marcus och tyckte därför att det var en självklarhet att följa med. Jag fick såklart stanna hemma om jag ville, men hur kul hade det varit om Dennis setat i kyrkan i över en timme och sen någon timme i stugan för att fika? Hade jag stannat hemma hade jag såklart inte varit med och ätit tårta. Ska man fira någon kan man lika gärna vara med under hela firandet eller strunta i det helt.

 

Innan jag åkte till Dennis visste jag att han hade planerat någonting för lördag kväll. Söt som han är hade han planerat att vi skulle grilla nere vid sjön. När vi var klara med att vräka i oss tårta åkte vi till affären och handlade alla varor till min grekiska sallad. Efter det åkte vi hem, gjorde i ordning den och åkte ner till sjön.

När vi kom dit var det ganska kyligt, så Dennis drog igång brasan på en gång. Det tog en stund innan det började brinna, men det tog sig till slut. Vi grillande endast kött eftersom vi inte hade någonting annat. Det var tänkt att vi skulle ha gjort hemmagjorda potatisklyftor om vi grillat hemma hos honom, men eftersom det var så fint väder drog vi ner till sjön istället. Vi fick även vara ifred där, vilket var skönt :)

Dennis var jätteduktig på att grilla kött, vilket jag inte var. Min bit var visserligen tjockare än vad hans var, men iaf. Det var liiiite rosa inuti, men det var inte så farligt. Det slutade dock med att jag fick ta köttbiten som Dennis grillat eftersom han inte ville att jag skulle äta kött som inte var färdigt. Jag var iaf kung på den grekiska salladen! :D Dennis tyckte att den var jättegod.

Vi satt nere vid sjön i 2 ½ timme. Det var jättemysigt trots att det inte blev som Dennis planerat pga. allt firande tidigare under dagen. Han hade tänkt att vi skulle grilla mycket tidigare, men vi får göra det nästa gång istället :) Då får vi vara mer förberedda också. Vi saknade jordgubbar och grädde + lite vattenmelon och någonting mer till köttet. Vi har hela sommaren på oss att grilla och proppa i oss jordgubbar.

Det har inte hänt sådär jättemycket mer eftersom tiden gick så otroligt snabbt den här gången. Lite synd att den skulle behöva göra det, men snart är det sommarlov och då kan vi spendera mycket tid med varandra. Efter det bor vi också tillsammans.

Det är inte bestämt när vi ska ses nästa gång, utan det bestäms när han har fått schema efter hur han kommer att jobba i sommar. Jag tror dock att det blir så att jag åker ner till honom strax efter att vi slutat skolan. Det handlar bara om ett par dagar, vilket vi kan stå ut med.

I slutet av juni kommer vi även att dra upp till Eastwood och pierca oss i läppen!!! :D

Tack för dessa underbara dagar, älskling. ♥ Det har varit mysigt och fantastiskt som alltid. Jag längtar tills vi ses nästa gång. Det är så tomt och tråkigt utan dig. Finns ingen mening med dagarna om du ändå inte är där.


Dennis ♥



Boka möte med advokat
Publicerat den

Det känns som att det äntligen börjar att hända grejer vad gäller den kommande rättegången. För någon månad sedan ringde Karin från polisen och då åklagaren ville ha lite information om hur jag fått vissa blåmärken (som jag tog med mig som bevis och lämnade in på förhöret). Hon sa att om jag inte hör någonting mer från henne så är allting på gång.

Mamma ringde mig för inte så länge sedan och berättade att jag fått brev från min advokat och jag bad henne att öppna det. Jag ombedes att ringa och boka ett möte så att vi kan gå igenom allting. Vi kommer att gå igenom både mitt och R's vittnesmål. Jag ska få ett brev hemskickat av Karin där jag får se exakt vad han har sagt under sitt förhör. Det ska bli spännande att se hur han har nekat till allting, för det har jag fått uppgifter om att han gjort.
Jag tänkte iaf att jag ska ringa så fort jag kommer hem så att det blir av så snart som möjligt.

Jag blev glad när mamma ringde och berättade detta eftersom det då är ett tecken på att allting är på gång. Ska jag vara ärlig så är jag inte ett dugg nervös, utan bara förväntansfull. Jag vill bara få det här överstökat så att man kan avsluta kapitlet.



Sj-puckon!
Publicerat den

Som ni kanske vet åkte jag till Dennis igår, men det blev senare än det var tänkt pga. att SJ är dumma i huvudet!
Jag åkte från Stockholm och skulle kliva av i Vagnhärad, men en minut efter att vi skulle vara framme ropar föraren ut i högtalarna att det är risk för ras och att vi måste åka en annan väg. Det roliga var att felet låg långt efter stationen där jag skulle kliva av. Varför måste vi då byta spår så tidigt och inte senare?

Pga. att vi fick denna information så sent blev jag och andra passagerare väldigt arga. Det fanns t.ex. en kvinna på tåget som skulle hämta sina barn på dagis, vilket inte gick nu när de valde att åka en annan väg. Om de hade gett oss informationen tidigare hade vi kunnat kliva av i Södertälje, men eftersom vi fick informationen EFTER att vi åkt förbi kunde vi inget annat göra än att sitta kvar på tåget.

Efter ett tag fick vi information om att vi skulle få kliva av i Katrineholm (och nu handlade det tydligen bara om signalfel), men när vi väl kom dit blåste tåget bara förbi och efter några minuter fick vi ny information där de sa att vi fick kliva av i Norrköping istället.

Vi var framme runt kl.16:20 och det var sagt att det skulle komma en ersättningsbuss. När vi väntat en stund fick vi reda på att den redan hade gått eftersom den var full. En av passagerarna på mitt tåg ringde då till SJ och de lovade oss vid kl.16:45 att det skulle komma en buss inom 15 min, vilket det inte gjorde. En annan passagerare gick då till informationen där vi blev lovade att det skulle komma ett tåg vid kl.17:33 eftersom allt nu skulle vara i sin ordning. Nu helt plötsligt så hade det bara rasat ner lite sten på spåren! Hur fan ska de ha det?

När vi alla stod och väntade på tågen kom en annan passagerare springande och sa att ersättningsbussen hade kommit (30 min senare än utlovat). Vi åkte ifrån Norrköping en minut innan tåget skulle gå. Vi gjorde rätt i att ta bussen istället för tåget då jag sen fick information av Dennis om att tåget skulle bli sent.

Det tog 1 ½ timme innan jag var framme i Vagnhärad, men jag är glad att jag kom fram. Jag tycker dock att det är skam att det ska behöva vara såhär. Det hade säkert varit smidigare om tåget stått kvar på spåret tills allting var åtgärdat istället för att behöva åka 10 mil längre än nödvändigt. SUCK! Nu är jag dock framme, men både Dennis och jag var irriterade. Jag kom fram nästan 4 timmar senare pga. detta.



Idag åker jag! ☺♥
Publicerat den

Inatt har jag sovit väldigt dåligt vilket beror på att jag under hela tiden har oroat mig för hur mycket klockan har varit (just för att veta hur länge jag får sova). Förutom skolan åker jag till Dennis idag, så jag ville att klockan skulle bli så mycket som möjligt så att jag får åka till skolan för att få det överstökat för att sedan kunna åka.

Jag åker direkt efter skolan och kommer hem på söndag. Det ska bli så underbart att få vara med Dennis igen. Jag har saknat honom jättemycket. ♥

Det blir nog inte så mycket bloggande under tiden jag är där, men jag tror inte att det är någon som klagar iaf. xD



Vad är det för fel?
Publicerat den

Dagen har varit allmänt jobbig, men den blev ännu sämre för ca 2 timmar sen. Mamma och jag pratade lite kort om hur det gick på ungdomsmottagningen: att Karin inte visste vad som är fel. När jag klev utanför dörren för att åka till affären säger hon:"Det kanske är en cysta". Där fick jag panik!

När mamma klev ur bilen vid Sibylla för att köpa mat till Elias (och pappa ?) grät jag en skvätt i bilen, men slutade när jag såg att hon kom. Jag fortsatte istället när jag kom hem och jag lyckades bli svart i ansiktet trots att jag använder vattenfast mascara! Har aldrig varit med om att jag gråtit så mycket och så hårt så att sminket runnit ut.

Dennis ringde en stund för att muntra upp mig, men jag kommer nog inte att kunna slappna av förrän jag vet vad som är fel. För att försöka lugna ner mig lite grann försökte jag googla på olika sjukdomar som kan orsaka smärta i livmodern, men jag hittade ingenting som passade in riktigt. Ett tag var jag inne på livmoderhalscancer, men jag blöder ingenting utan har bara ont.

Om det inte går över snart får mamma boka tid hos läkare för provtagning. Jag vägrar låta det här vara ifall det skulle vara någonting allvarligt. Är det t.ex. någonting som påverkar min fertilitet är det bäst att kolla upp det så snart som möjligt. Vill inte att det ska vara någonting som gör att jag inte kan få barn i framtiden.

Är det ingenting ofarligt och ingenting som påverkar min fertilitet skiter jag i det. Då får jag gå och ha ont tills det är dags att sluta med p-pillerna.



Undersökning
Publicerat den

Då var man hemkommen från ungdomsmottagningen. Jag har inte varit där sen i april förra året, så det var väl dags eftersom jag inte är med samma kille längre. Karin tycker att man ska göra en rutinkoll någon gång ibland, så jag tänkte att det var lika bra nu när jag ändå har ont.

Jag fick lämna ett urinprov för att göra ett klamydiatest (det gör man vid varje rutinkoll) och sen gjordes en vanlig gynundersökning. Det såg bra ut och flytningarna jag har luktade ingenting, så det beror nog inte på dem. Jag fick även visa vart jag har ont och jag pekade i höjd med livmodern. Hon vet inte varför jag har ont och frågade om jag inte har urinvägsinfektion, men det hade jag för någon månad sen och det är det definitivt inte. Jag blev då rekommenderad att höra av mig till läkare ifall det inte går över.

Det enda jag kan göra nu är att vänta och se helt enkelt. Får hoppas att smärtan försvinner så småningom, annars vet jag inte vad jag gör.



Vunnen budgivning
Publicerat den

När jag igår var ute på Tradera hittade jag en klänning som intresserade mig. Jag har redan en klänning i samma modell, men med ett annat motiv och färg. Eftersom ingen hade budat på plagget och utropspriset låg på 19:- frågade jag mamma om jag kunde få buda på den, vilket jag fick.

Budgivningen gick ut idag och jag vann, så senare i veckan får jag hem denna klänning (se bild ovan). Jag får ge 19:- + frakt 30:- för den. Inte fy skam.



Hemma idag
Publicerat den

Tack vare magsmärtorna jag drabbades av igår valde jag att stanna hemma idag. När jag vaknade var jag jättevarm och misstänkte att jag eventuellt hade feber. Jag gick dock aldrig upp för att kolla då jag försökte att sova vidare. Väckarklockan ringde vid kl.05 och jag hade ganska svårt att somna om efter det, men jag antar att det gick.

Idag blir det att ta det lugnt och invänta morgondagen då jag ska till ungdomsmottagningen och prata med Karin. Sen har jag lite psykologi jag måste göra eftersom jag idag inte är med på lektionen. Vi ska skriva om en psykisk sjukdom och jag + en tjej i klassen har valt att skriva om paranoia.



Kan inte säga mer än: HAHA!
Publicerat den

När man trodde att hon inte kunde bli mer patetiskt tar hon hem priset. Som ni kanske förstår pratar jag om Dennis ex Nicole.

Dennis fick inatt (via en kompis) reda på att Nicole lagt ut en hög med bilder på honom i sin bilddagbok. Hur hon har mage att göra det förstår jag inte eftersom hon vet att Dennis och jag är tillsammans nu. Dessutom så har hon själv pojkvän.

Dagarna innan bilderna på Dennis lades ut lade hon ut en bild på hon och hennes pojkvän där de kysser varandra, så varför hon lägger ut bilder på Dennis och skriver att hon saknar honom förstår jag inte. Ska jag vara ärlig tycker jag synd om hennes pojkvän som ska behöva stå ut med det där.

Vi har blivit lämnade ifred den senaste tiden, vilket har varit jätteskönt och jag hoppas att det håller i sig eftersom vi inte vill ha någonting med henne att göra. Vi vill bara kunna fokusera på varandra istället för att andra ska komma och lägga sig i (syftar på ex). Det ska därför bli väldigt skönt att få flytta eftersom risken att man stöter på henne är minimal.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget, men jag blir bara så frustrerad att hon inte vill fatta att det är över. Man behandlar inte någon som skit, gör sedan slut, behandlar denne som skit ytterligare och sen försöker göra allt för att få den andre personen tillbaka när man vet att h*n inte vill!



Borttagning av blogg
Publicerat den

För de få som har varit intresserade av att se bilderna som Håkan har tagit på mig kan jag meddela att bloggen nu är borttagen och det finns därför ingen möjlighet att se bilderna längre. Bilderna kommer att stanna på min dator och enda gången jag använder dem är om jag beställer några för att ha dem på väggen. Minnas den lilla tiden som var.

Har insett att det är dags att gå ner lite i vikt. Jag känner att jag har blivit större över låren, vilket jag inte är ett dugg förtjust i. Dennis och jag har kommit överens om att vi ska ändra våra livsstilar när vi har flyttat då vi båda vill bli nyttigare och motionera mer.

Vi har kommit överens om att vi ska ta en promenad om vi sitter hemma och har tråkigt. Varför inte komma ut och röra lite på sig istället för att sitta inne och såsa? Det finns väl ingen mening med det. Inte för oss iaf.

Det ska bli skönt att äntligen komma igång med detta. Jag är en som behöver lite motivation för att kunna fullfölja någonting jag vill börja med och Dennis är min inspirationskälla. Han motiverar mig att vilja ändra på mig. Eftersom han själv vill ändra sin livsstil blir det även lättare för mig. Jag ogillar nämligen att motionera själv i början när man vill komma igång, vilket Dennis också gör. Det är därför perfekt att vi gör det här tillsammans.

När jag bodde med Björn ville han inte hjälpa mig, så det betyder mycket för mig att Dennis vill. Jag har alltså flera saker att se fram emot vad gäller att flytta ihop med Dennis :)♥



Dags att gå till ungdomsmottagningen ?
Publicerat den

I början på eftermiddagen fick jag en stark smärta i livmodern, vilket jag i princip alltid har 1 - 1½ vecka innan mensen ska komma. Vad det beror på har jag ingen aning om och jag har heller inte tagit reda på det.

Märket jag äter heter Trinovum 28 och jag har ätit de vid ett tidigare tillfällle, nämligen år 2007. Jag slutade pga. att smärtan i livmodern blev för mycket för mig. Jag slutade därför med mina piller och ni vet ju hur det gick sen. :/ Efter aborten började jag med Neovletta, men förra året blev jag tvungen att byta tillbaka till Trivonum pga. att jag fick ökade flytningar av de nya märket. Det kändes ofta som att jag kissat på mig fast det i själva verket bara var flytningar.

Smärtan jag känner nu är väldigt jobbig och liknar den jag hade förra gången jag åt märket. Jag funderar därför på om jag ska gå till ungdomsmottagningen och rådgöra med Karin (barnmorskan) och se om hon har några tips på hur man kan få bort smärtan.

Har jag otur måste jag byta märke igen. Det blir då mitt femte märke och jag har inte lyckats hitta ett märke utan jobbiga biverkningar. De första två märkena gjorde att jag producerade en bröstmjölksliknande vätska ur brösten, det tredje framkallade smärta i livmodern och det fjärde ökade flytningar. Det känns inte som att jag är ämnad för p-piller, men jag kan inte tänka mig att ha något annat skydd heller.

När jag diskuterade preventivmedel med barnmorskan (vid aborten) frågade jag om jag kunde få sätta in en p-stav, men de avrådde från det eftersom jag brukar ha sån mensvärk när jag blöder. Innan jag började med p-piller hade jag nämligen så ont vid mens att jag var tvungen att stanna hemma från skolan. Jag hade så ont att jag knappt kunde stå.

Eftersom mensen kan bli oregelbunden vid användning av p-stav avrådde de från det och rekommenderade att jag endast skulle hålla mig till p-piller pga. att mensen då oftast är väldigt kort.

Jag ska iaf prata med Karin och se vad man kan göra åt saken. Det börjar nämligen bli väldigt jobbigt. :/



Bildblogg
Publicerat den

Jag vet inte hur många det är som funderat över hur det går med fotograferandet och det har stått stilla i 3 månader. Håkan har inte hört av sig till mig och jag vill inte att han ska känna sig tvingad att fota mig om jag frågar. Jag tycker personligen att jag är väldigt svår att fota pga. min vikt och jag har väldigt svårt för att ta direktiv och få till den rätta känslan i bilderna.

Under en period har jag funderat över om jag ska ta bort bloggen med alla bilder och jag tror att jag har bestämt mig nu. Den ska bort. Den är ändå lösenordsskyddad, så det är i princip ingen som kan kolla på bilderna. Alla bilder som jag har finns lagrade i min mail, så de försvinner inte iaf.


Det var kul så länge det varade.



Traderarn
Publicerat den

Stax innan Dennis och jag blev tillsammans budade jag mycket på kläder på Tradera, vilket faktiskt var väldigt roligt. Speciellt när man vann plaggen. Jag har vunnit sammanlagt fem stycken budgivningar: 4st klänningar och en bolero. En av klänningarna kunde jag dock inte ha då den var för stor. Säljaren måste ha ljugit om storleken.

Jag har nu börjat få suget att buda på lite nya kläder då jag är i behov av en ny garderob. Det är dock ganska snålt om pengar just nu och jag får vänta tills nästa månad innan jag kan köpa kläder. Det är sagt att jag och mamma ska åka till Kupolen i början på juni, men jag kanske väljer att buda på Tradera istället för att få så billiga plagg som möjligt.

Jag har lovat Dennis att vi ska spara pengar varje månad så att vi kan köpa kläder på mellandagsrean, så jag ser fram emot det då vi båda är i behov av nya kläder. Dennis har sett alla mina klädesplagg förutom ETT. Det är inte bra. Jag tänkte därför att vi skulle lägga undan minst 1000kr/mån fr.o.m augusti så att vi kan köpa så mycket som möjligt.

Vi får hoppas att Dennis inte är som pappa: fullkomligt hatar att gå i klädesbutiker. Jag tycker att det är jätteroligt bara man har pengar och eftersom vi måste köpa ganska mycket så blir vi i stan och butikerna väldigt mycket och länge.

Syftet med inlägget var väl att säga att jag blivit "beroende" av Tradera igen. Jag budar dock inte på någonting då jag är pank, men hade jag haft pengar hade jag budat arslet av mig. Ser dock inget dåligt med det då jag faktiskt är i ett desperat behov av kläder. Äger inte ens en full tvättmaskin.



Vill vara med Dennis! ♥
Publicerat den

Trots att det är strålande väder sitter jag på altanen och har tråkigt! Dennis sökte för inte så länge sedan sommarjobb och fick ett mail i torsdags där de frågade om han kunde komma in och jobba idag, så han är där just nu och kommer inte hem förrän kl.15-16. Jag sitter därför här och undrar vad jag ska göra av dagen.

Holly sitter ute i hagen på gräsmattan, så jag slänger ett öga på henne då och då för säkerhets skull. Har tidigare haft en kanin som smitit när han varit i hagen. Det var dock pappas fel, men som tur var fick jag tag i honom igen.

Jag får väl sitta här och fortsätta att längta tills nästa vecka eftersom jag åker till Dennis efter skolan på onsdag. Det var tänkt att jag skulle komma på fredag, men det kändes som att vi skulle få så lite tid med varandra så jag smörade för mamma och hon gick då med på att låta mig åka på onsdag. Anledningen till att jag måste fråga mamma är pga. att det är hon som betalar resan. Jag har som många vet ingen inkomst än.

Vi får hålla tummarna för att det blir bra väder när jag är där nere så att vi slipper sitta inne som vi tidigare har gjort. Det har visserligen varit snö i princip alla gånger jag varit hos honom och de gånger han har varit här har det bara regnat, vilket inte har varit någon höjdare. Nu verkar det dock bli lite bättre väder och Dennis har planerat att vi ska grilla nere vid sjön om vädret tillåter. ♥ Äta lite gott, bara njuta av vädret och framför allt sällskapet.


Pga. min längtan efter barn har Dennis och jag diskuterat ämnet ganska mycket den senaste tiden och vi hade vår senaste diskussion om detta igår kväll. Vi planerar som sagt ingenting, men det skadar inte att diskutera det så att man vet vart vi båda står.

Både Dennis och jag vill ha barn snart, men vi känner båda att det är bäst att lägga så mycket fokus som möjligt på skolan och allt vad flytten hör till. Så fort vi har fått en lägenhet är det mycket som ska planeras och det är mycket som ska köpas. Vi ska sedan flytta in och göra oss hemmastadda och strax efter det börjar skolan, om vi hinner få en lägenhet innan den börjar förstås. Efter det ska jag börja spela innebandy också och jag vill försöka lägga så stor energi på det som möjligt eftersom jag flyttar till Västerås och börjar på skolan just för att få utöva min idrott. Ville jag inte spela innebandy hade jag valt ett annat program.

Jag har berättat för Dennis att jag vill ha barn innan jag fyller 23 år och det är väl ganska lagom eftersom hans i princip enda krav är att han vill hinna fylla 17-18 år först, vilket han då har hunnit göra. Då har vi även hunnit vara tillsammans lite längre och bott ihop ett tag.

Mina p-piller tar slut i december i år och trots att jag är sugen på barn tänker jag gå till ungdomsmottagningen för att få en ny kartong som avser 13 månader. Den kostar visserligen 400:-, men det är bättre att lägga ut dem än att bli gravid och få barn under skoltiden. Jag skulle inte ha några problem med det eftersom det mesta går att lösa, men eftersom jag går ett idrottsprogram skulle det såklart ställa till med saker. Jag väljer därför att gå på förnuft och knapra vidare på mina piller.

Eftersom det kan ta tid innan p-pillerhormonerna går ur kroppen tänkte jag att jag skulle sluta strax efter sommaren -11 om Dennis då är med på det. Jag planerar ingenting, utan dagdrömmer endast om det. Det är ingen idé att planera för mycket, vilket vi båda är överens om. Just nu koncentrerar vi oss på att få flytta och börja i våra nya skolor. Jag ska även ordna allt som har med innebandyn att göra.

När vi sen har gjort oss hemmastadda, varit tillsammans och bott ihop ett tag kan vi diskutera det här igen. Vi känner dock att det är bäst att fokusera på det viktigaste just nu, vilket jag ändå tycker är ganska bra. Man har ju hört folk som rekommenderat att man iaf ska ha gått ut skolan, så jag väljer att lyssna på det den här gången eftersom det nu faktiskt är min sista chans och jag vill inte kasta bort den.

Det kan hända att jag kommer att skriva ganska mycket om ämnet här i bloggen iaf eftersom jag vill få ut mina tankar och känslor, så ni får ha överseende om ni tycker att det är tjatigt. Kom ihåg, det är bara en tanke. Ingenting som händer än på ett tag.



Tidningsartikel
Publicerat den

Igår hade vi besök av två män från NLT (Nya Ludvika tidning) som ville få lite information om översvämningen som drabbade oss i torsdags. De kom strax efter kl.14 och stannade inte länge. Imorse när mamma var inne på Dalarnas tidningar upptäckte hon att de redan lagt ut artikeln och jag tänkte därför att jag skulle länka till den. För att komma till artikeln, klicka på bilden. 



Bye bye diary
Publicerat den

För ett par dagar sedan låg jag på mitt rum och skrev i min dagbok. Jag upptäckte då att jag börjar få svårt att formulera och uttrycka mig med penna, så jag har nu valt att lägga av med mitt dagboksskrivande och ägna mig åt bloggen istället. Det känns som att jag kan få ut mina tankar och känslor bättre här. Jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och ta alla spydiga kommentarer. Jag börjar bli ganska van ändå, så vad spelar det för roll?

Det känns lite blandat att "behöva" sluta med dagboksskrivandet eftersom jag har skrivit i 9 år nu (jag började 2001, men har sparat mina dagböcker från 2003 till 2010). Jag kommer dock att ha kvar alla böcker trots att jag lägger av. Det kan vara roligt att i framtiden kunna gå tillbaka och se vad som har hänt i ens liv. Jag har dock inte så många tidpunkter i livet som har varit bra, men det kan ändå vara skönt att få komma ihåg vissa saker. Saker som i framtiden kan göra mig starkare och få mig att orka kämpa vidare.



Aj, min kropp! och tidningen
Publicerat den

God morgon, gott folk! Eller god kanske jag inte ska säga, men morgon iaf.

Det blev väldigt sent igår då jag var tvungen att bära upp alla mina saker från källaren, upp på entréplan för att sedan bära upp det på övervåningen. Efter det tog jag mig en paus så att jag kunde äta och pratade därefter med Dennis. Han är ledig från skolan idag, men det kändes ändå ganska dumt att sitta framför datorn till klockan var strax efter 01:30.

Jag har sovit väldigt dåligt av olika anledningar. Om jag inte minns fel höll jag på att somna strax efter kl.02, men Holly väckte mig då hon blev rädd för någonting och stampade som en galning. Jag fick då nog och tog madrassen och lade den i tv-rummet utanför, där det inte fanns någon som helst plats egentligen. Det var dessutom väldigt varmt och då brukar jag få svårt att sova. Inte hjälpte det att madrassen var kortare än mig och då är jag 1.65 m. Jag vaknade därför upp och hade ont i hela kroppen.

Det känns jättetryggt med tanke på att tidningen kommer hit strax efter kl.14 och vill ha information om gårdagens översvämning. Pappa är hemma, men eftersom han var på jobbet när allting hände blir det jag som får prata med dem. Har jag otur blir även jag med på bild och om så är fallet hoppas jag på att den blir bra så att inte hela Smedjebacken-Ludvika behöver skämmas över hur jag ser ut xD Många har nog sett på Bilddagboken att jag kan se väldigt grinig ut på bild. Speciellt när någon annan tar den.



Svullet gräs
Publicerat den

Idag var det strålande väder fram till strax efter kl.19 då det bröt ut ett enormt regnoväder. Vi hade oturen att drabbas av översvämning i huset och det slutade med att jag fick flytta upp på övervåningen eftersom jag bor i källaren tills jag har flyttat. Jag får nu bo i min systers gamla rum tills jag flyttat. Det känns nämligen onödigt ifall det skulle hända samma sak igen.

Elias och jag bestämde oss för att ta kort på ovädret och när vi gick ut på fältet bakom huset såg jag att gräset hade svullnat och tyckte att det såg så förbannat roligt ut att jag var tvungen att filma.




Lösning (?) hjärnspöken
Publicerat den

Igår kväll satt jag och funderade lite grann över mina hjärnspöken. Jag tror faktiskt inte att jag kan få de att försvinna helt, så därför satt jag och funderade över vad jag kan göra för att tona ner de och kom på några saker:

Som jag nämnde igår har vi planerat att köpa två kattungar, men det blir inte av förrän till årsskiftet och jag måste därför hitta någonting annat tills dess. När jag satt och funderade så slog det mig att jag nog kommer att "glömma bort" dessa tankar lite grann när vi kommer igång med flytten.

I juli ska vi åka till Ikea och då är det mycket som ska köpas in och får vi en lägenhet snart så blir det mycket packande och planerade vilket kanske "skrämmer bort" mina hjärnspöken för en stund. När vi har flyttat har vi såklart annat att tänka på då vi i slutet på augusti - början på september ska åka till Ikea igen och köpa nya möbler.

Strax efter det börjar vi skolan och då har vi såklart fullt upp med annat. Jag hoppas därför att vi får en lägenhet snart så att vi kan börja processen inför flytten. Jag tror att det skulle hjälpa en del.



Hjärnspöken
Publicerat den

Jag har i ett par dagar pratat om hjärnspöken på Facebook, men aldrig riktigt talat om vad det gäller. Jag tänkte därför att jag skulle göra det så att det får komma ut någon gång.

Den senaste tiden har jag känt en längtan efter barn och jag vet inte vad jag ska ta mig till för att tankarna ska försvinna. Dessa tankar drabbar mig alltid under våren och försvinner i slutet av sommaren. Det har varit så sen jag var 17 år och det verkar inte vilja försvinna.

Jag har tidigare sagt att man alltid ska följa sitt hjärta, men denna gång känner jag att det är bäst att gå på förnuft. Det känns jobbigt att behöva göra det, men jag antar att det lönar sig i slutändan.

Nästan alla drabbas av denna längtan någon gång, men att den ska komma vid sämsta möjliga tillfälle är minst sagt irriterande. Igår var det så jobbigt att jag blev tvungen att prata med Dennis och berätta hur jag känner och tänker. Anledningen till att det var och är jobbigt beror just på att hjärtat säger en sak medan hjärnan säger en annan. Tänk om de kunde samarbeta någon gång?!

Under vårat samtal berättade Dennis att tanken också har slagit honom. Om han hade varit några år äldre hade han inte tvekat en sekund, men eftersom han faktiskt är yngre än mig känner han att han iaf vill fylla 17-18 år. Vi har sedan diskuterat det här med skolan.
Det här är min sista chans att gå klart och jag känner därför att jag verkligen måste sköta mig så att det inte blir något krångel. Det är lättare för Dennis eftersom han har 5 år på sig att gå klart, men jag måste verkligen göra det nu. Om någonting kommer ivägen är det kört. Det sägs dock att allting går att lösa, men ibland tvivlar jag starkt på det.

Med tanke på vad barn faktiskt innebär diskuterade vi det mer ingående och Dennis tycker att det känns bra om vi har gått klart skolan och om någon har jobb. Han kommer att söka jobb så fort vi har flyttat (då han vill bidra så jag slipper betala det mesta med mitt studielån) och jag tänkte att jag skulle göra det till i början av 3:an så att jag inte tar mig vatten över huvudet med tanke på att det var så länge sedan jag gick i skola på heltid.

Vi har alltså varken bestämt eller planerat någonting, utan vi tar det som det kommer helt enkelt. För mig känns det bäst att försöka gå klart skolan och skulle det dyka upp en eventuell graviditet under skoltiden blir det så att barnet kommer efter studenten.

Just nu vill jag inte tänka så mycket på barn överhuvudtaget eftersom jag vet att det ändå inte skulle fungera. Därför vill jag få bort dessa tankar ur huvudet och för att hjälpa det på traven har jag gett förslaget att vi ska köpa två stycken kattungar. Dennis tyckte att det lät som en bra idé och vi har därför sagt att vi ska köpa katterna lagom till min födelsedag. Då får de agera bebisar så länge.

Att ha denna längtan är jobbig för mig, men det känns faktiskt bra att förnuftet för en gångs skull säger ifrån och att jag kan hålla mig till det.

Nu när jag har gått igenom detta lite grann vet jag vad många av er tänker så jag får väl säga det också: Som många kanske vet så har jag planerat barn med två stycken, men ingen av gångerna har jag gjort det av rätt anledning. Anledningen till att jag planerade barn med R var för att jag inte kände mig älskad av honom. Jag var för svag för att ta mig ur förhållandet just då och var beredd att göra allt för att känna mig älskad på annat håll, men fortfarande vara honom trogen.

Andra gången var med Björn och anledningen där var att jag skämdes över mitt liv, mina val, och ville skapa mig ett liv som jag så länge drömt om. "Kärleken" mellan oss var komplicerad, så de enda förutsättningarna vi hade var eget boende. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att jag älskade Björn helhjärtat. Kanske inte alls. Tidigare har jag haft en tendens att inbilla mig känslor som inte finns där. Som tur är har jag tränat bort det och kan nu avgöra när känslorna faktiskt är äkta.

Denna gång känns allt rätt och jag vet inte hur många som har märkt av det, men jag är lyckligare än någonsin!♥
Många kanske tycker att jag skriver samma sak om alla killar jag haft, men det är skillnad på att försöka skriva ner en känsla och faktiskt visa den. Tror inte att det är så många som tänker på det.

Jag hoppas att alla barntankar går över snart, men det är som med allt annat: Den som lever får se!



Stress, panik och GAH!
Publicerat den

Nu börjar det dra ihop sig för sommar och ska jag vara ärlig så är jag ganska stressad över det. Dennis och jag har kollat på lägenheter i princip överallt och det känns som att det är omöjligt att få en. Vi hade en på gång, men den var alldeles för dyr och vi var därför tvungna att tacka nej.

Igår mailade jag till BostadVästerås angående studentlägenheter och vi kan tydligen inte få någon hos dem eftersom de prioriterar högskoleelever. De kunde eventuellt hjälpa oss i slutet av augusti eller september, men då är det för sent. Det blir därför så att vi får hålla utkik på Blocket. Jag är sedan ett par veckor ute på sidan flera gånger om dagen, men nu känns det som att jag får hålla koll flera gånger i timmen.

Jag hoppas verkligen att vi får någonting då ingen av oss orkar kliva upp mitt i natten för att åka till skolan. Dennis har nog jobbiga dagar med resor som det är nu och han ska inte behöva ha det mer. Jag är ledig resten av veckan, så har jag tur kanske det ploppar upp någonting. Då ringer jag direkt istället för att maila som jag tidigare har gjort.



Wonderful ♥
Publicerat den

Som jag nämnt tidigare kom Dennis i onsdags och stannade tills idag. Han åkte hem för snart en timme sen och sitter alltså på bussen nu.

Det har varit lika underbart och mysigt att vara med honom som det alltid brukar vara. Det regnade onsdag, tordag och fredag, vilket resulterade i tv-spel, så när det var fint väder igår utnyttjade vi det till fullo. Vi började dagen med att gå ner till Heros och kolla på Agilityn av vattenhundar. Tydligen så är Smedjebacken en av de orter i Sverige som har flest av dessa hundar. Hur det kommer sig vet jag inte eftersom jag tycker att alla ser likadana ut. Det fanns bara svarta och vit/bruna, vilket jag tyckte var ganska tråkigt. Det blir så opersonligt om alla ska se likadana ut. Man vill ju ha en hund som inte ser ut som alla andra.

 

När vi tröttnat på att kolla på hundar tog vi oss en sväng förbi hembygdsgården. Jag hade hoppats på att det skulle finnas lite får där, men det gjorde det inte. Vi hittade inget intressant mer än en skylt där det stod "Pärthyvel" ? Jag tyckte att det såg och lät så fruktansvärt fult att jag inte kunde gå därifrån utan att ta ett kort på skylten.


Efter vår lilla promenad genom hembygdsgården bestämde vi oss för att gå ner till hamnen och köpa oss en varsin glass med tanke på det fina vädret. Vi tog oss varsin solero, pineapple. Den var god, men det störde mig lite grann att det var riktiga ananasbitar och fruktkött i den. Det var visserligen gott, men bitarna var alldeles för stora för min smak. Man hade lika gärna kunnat gå till affären och köpt en burk ananas.

Pga. det fina vädret bestämde vi oss för att stanna ute och gick då till hamnen. Vi satte oss på en brygga och bara tittade ut över sjön. Efter ett tag fick jag för mig att vi skulle gå till Ica och köpa oss en varsin flaska läsk och lite kex. Kexen skulle vi såklart äta själva, men också använda till att mata änderna. Vi hittade dock endast en and, men den fick mat iaf.

Resten av kvällen tillbringade vi på altanen med Elias. Vi spelade kort i någon timme, åt lite glass osv. Jättemysigt :) Det var lite synd att det skulle regna de andra dagarna då jag hade tänkt att vi skulle gå till Söppenmyren och se om fåren blivit utsläppta i den stora hagen än. Vi får ta det nästa gång han är här. Då vet jag iaf att de är utsläppta. Då kan vi ta en promenad, ha en lite picknick och mata fåren.

De senaste dagarna har inte varit så händelserika, men det har varit otroligt mysigt ändå. Nu ser jag fram emot att få åka ner till Dennis igen, vilket jag kommer att göra efter den 25:e. Det är alltså inte så lång tid kvar :)


Dennis ♥



Imorgon kommer Dennis
Publicerat den

Nu har Dennis och jag äntligen bestämt när vi ska ses nästa gång. Han kommer redan imorgon, vilket känns toppen då ingen av oss ville vänta till den 28:e. Det blir alltså skola och åka hem för att packa inför resan.

När jag kliver upp imorgon blir det att städa för fulla muggar. Jag brukar alltid göra det några dagar innan han kommer hit, men jag har inte hunnit göra det eftersom vi bestämde detta för ett par timmar sedan. När han sa att han hade råd att åka hit blev jag så glad att jag började gråta. Jag har saknat honom så oerhört mycket och blev så glad när jag fick beskedet.

Han kommer att stanna tills på söndag och vi har inte diskuterat vad vi ska göra under tiden han är här. Vi har pratat lite grann om att ta promenader, men då måste vi hitta en annan väg vi kan gå. Vi brukar annars gå längs hamnen, men nu håller de på att gräva upp där och jag har därför ingen lust att gå förbi. Det ser nämligen förjävligt ut och vi brukar alltid ta kort när vi är ute och går. Vem vill ta kort på stora lerhögar? Inte jag iaf. Så vi får hitta något annat ställe att gå på.

Jag hoppas att det kommer att bli bra väder också så att man eventuellt kan grilla, om vi har råd förstås. Familjen har redan invigt grillen (om jag inte minns fel), men då var jag hos Dennis så jag kunde inte medverka eller hur man säger. Jag hoppas även på att det kommer att gå någon bra film, annars får vi gå till Ica och hyra någon.

Snart tänkte jag att jag skulle gå och lägga mig så att det blir onsdag någon gång. Blir nog lite dagboksskrivande. Jag har varit väldigt dålig på det den senaste tiden och har lovat mig själv att skriva dagligen när Dennis och jag har flyttat.




(I brist på rubrik)
Publicerat den


Idag var jag i skolan för andra gången. Det kändes ganska bra förutom att jag var tvungen att vänta så länge mellan tågen. På morgonen kommer jag till skolan kl.07:45 och jag börjar dagen kl.09. Jag slutar kl.12 och tåget går inte förrän kl.14:15. Denna väntan är extremt tråkig, men har man t.ex. läxor eller ett prov (som idag) kan den tiden vara ganska effektiv till att plugga.

Som sagt så hade klassen idag prov och även jag försökte mig på det. Man var tvungen att ha minst 35 poäng för att få godkänt och jag fyllde i så att jag kunde få 21 poäng. Det blev alltså ett IG för mig, men min lärare tar hänsyn till att jag precis har hoppat in i kursen och inte har hunnit läsa så mycket än. Han tyckte dock att provet gick bra och att jag verkar hänga med, vilket känns skönt.

När jag började förra veckan fick jag i uppgift att läsa 7st kapitel och göra alla uppgifter till dessa (17st). I lördags hade jag gjort 3st och igår pinade jag mig själv att göra ytterligare 12st. Det kändes bäst att ha klart så många uppgifter som möjligt inför provet med tanke på att vi idag gick in på ett nytt kapitel. Uppgifterna kommer jag att lämna in på måndag och de kommer att räknas med i betyget.

Idag fick jag även lite "kontakt" med några i klassen. När jag satt i korridoren och väntade på att dagen skulle börja kom en kille in och satte sig i soffan mittemot bordet jag satt vid. Han frågade då om det var jag som hette/var Louise, vilket jag bekräftade. Vi började sedan prata lite grann om skolan, våra ursprung, våra idrotter och allt som hör till. Jag väntade mig inte att någon skulle komma fram och börja prata med mig, men tack vare det vågade jag ta för mig lite grann när vi skulle gå in på lektion. Istället för att sätta mig i ett hörn för mig själv satte jag mig vid ett bord fullt med folk. Det kändes bra eftersom jag tidigare har haft väldigt svårt för att vara bland folk. Har alltid varit den som setat och tryckt för mig själv i ett hörn, men nu är det slut med det. Jag tänker inte vara den tysta, utfrysta tjejen längre.

Nu tänker jag byta ämne lite grann: Det var väldigt länge sedan jag tränade innebandy nu och Mathilda skrev till mig på msn och tyckte att jag kunde vara med på dagens träning. Jag tänkte att jag skulle göra ett försök, vilket jag såhär i efterhand känner att jag lika gärna kunde ha struntat i. De första 15 minutrarna gick bra, sen rasade allting samman. Min koncentrationsförmåga låg på noll och största anledningen till det är att jag är orolig över det här med lägenhet. Min största fruktan just nu är att Dennis och jag inte ska få en lägenhet i tid till skolan börjar. Eftersom jag har flyttat så många gånger tidigare känns det som att det är min plikt att fixa detta och skulle jag misslyckas kommer jag att känna mig som en dålig flickvän. :( Vi gör allt vi kan för tillfället: lämnar intresseanmälningar och mailar. Jag är inne på t.ex. Blocket flera gånger om dagen i hopp om att någonting nytt ska komma ut. Vi får hoppas att det löser sig så att det inte uppstår problem sen. Kan tala om att träningen gick så dåligt att jag efter ett tag reste mig upp och gick hem, utan att säga någonting. Jag var dock inte den enda som gjorde det.

Jag har pratat lite grann med Dennis också (Hihi!♥) och diskuterat när vi ska ses nästa gång. Mamma sa att jag inte kan åka ner till honom förrän den 28/5, men vi känner att vi inte orkar vänta så länge. Vi är därför inne på om han ska komma hit på onsdag eftersom det är kristi himmelfärdsdag på torsdag och fredag blir en ledig dag automatiskt eftersom det är en klämdag. Om han har råd eller kan få låna kommer han att boka biljetterna imorgon. Jag hoppas verkligen att det går eftersom jag saknar honom jättemycket. Det är visserligen bara en vecka sedan vi sågs sist, men jag fullkomligt älskar att vara med honom och det är därför tråkigt, tomt och jobbigt att vara ifrån honom. ♥


Dennis ♥



Uthämtat kort och beslut från CSN
Publicerat den

 


Nu känns det som att det börjar gå framåt med allt vad gäller skola och flytt. Pendlarkortet är uthämtat så nu kan jag åka till skolan på måndag. Tidigare idag fick jag även mitt beslut från CSN. Jag har blivit beviljad studiebidrag + lån för åk.2 (kan endast söka för ett läsår i taget) och jag har även fått ett utdrag över hur mycket jag får varje månad och när det utbetalas till mitt konto.

Eftersom man alltid betalar hyran i förskott behöver Dennis och jag hjälp första månaden då jag får min första utbetalning runt den 30/8. Vi behöver en lägenhet senast den 16/8 eftersom Dennis börjar skolan då. Jag börjar inte förrän den 23/8, men det känns bäst att försöka få någonting till den 1/8 så att man hinner anpassa sig till lägenheten och bekanta sig lite med staden innan skolan börjar.

Vi har ännu inte blivit erbjudna någon bostad, utan vi anmäler intresse för fullt och är inne på Blocket flera gånger om dagen i hopp om att någonting passande ska komma upp. Det är bara en hittills som har nappat på annonsen vi lade ut (om att vi söker) och den lägenheten var alldeles för dyr och kanske lite stor för vår del.

Jag är lite orolig över att vi inte ska hinna få tag i någonting i tid, men vi har tack och lov ett tag på oss att försöka fixa det här. :)



Skola på måndag
Publicerat den


Jag har nu fått besked om att jag kan åka till skolan på måndag. :) Ansökan om pendlarkortet fick de in idag och den är påskriven, så det enda som fattas för mig nu är att åka till resecentrum och hämta ut det. Det kommer jag att göra imorgon eftermiddag eftersom det inte är någon brådska med tanke på att jag bara går i skolan på måndagar och onsdagar. Så imorgon sätter jag mig på bussen till Ludvika för att hämta ut mitt pendlarkort.

På måndag kommer det eventuellt att hända lite andra saker. Som många kanske vet så har jag spelat innebandy i ett par år och bara för att jag flyttar så tänker jag inte lägga av, utan jag har hört av mig till ett division 1- lag i Västerås. De berättade att de alltid är intresserade av spelare, så jag ska med största sannolikhet träffa tränaren på måndag efter skolan.

Västeås vann division 1 och fick kvala till elitserien, men tog sig tyvärr inte upp. Jag är nöjd så länge jag får spela högre än division 2, sen om det är divsion 1 eller elit spelar ingen roll :) Det ska iaf bli väldigt spännande!



Ansökning pendlarkort
Publicerat den


Idag fick jag ett mail från VBU angående pendlarkort. De berättade att jag kan ansöka om ett hos dem och får jag ett godkännande kan jag hämta ut kortet på Ludvika resecentrum. Jag har därför skrivit ut en ansökan och fyllt i den.

När mamma kommer hem ska jag därför posta både ansökan om pendlarkort och gymnasieansökan jag fick av rektorn när jag var i skolan i måndags. Jag måste tydligen skicka in en ansökan trots att de skrivit in mig. Antar att det är för att CSN ska kunna se att jag går på skolan eller nåt.

Frågan är nu bara hur lång tid det tar innan jag får besked om pendlarkort. Jag har pratat med läraren i psykologi och jag får arbeta hemma så länge. Jag fick nämligen med mig en bok hem i måndags med lite uppgifter, så jag får läsa kapitlen och sedan svara på frågorna. Klassen ska ändå ha prov på måndag, så jag måste inte vara där även om det kan vara bra.



Hur tar jag mig till skolan?
Publicerat den

Nu har det uppstått ännu ett problem vad gäller resorna till skolan. Det var sagt att jag skulle få ett tågkort av skolan, men igår kväll fick jag ett mail av SYV där hon skrev att jag får fixa det själv. Jag ringde därför till Västmanlands lokaltrafik idag och frågade hur jag ska be mig åt för att få ett tågkort. De sa att det inte är möjligt eftersom jag pendlar mellan två olika län. Jag måste därför ta kontakt med kommunen och få de att betala resorna.

Jag vet inte hur lång tid detta kommer att ta, men det känns ganska meningslöst att börja skolan nu om det ändå ska börja med krångel. Om jag ska kunna läsa psykologi fram till sommaren måste jag kunna ta mig till skolan också. Jag funderar på om jag inte ska prata med SYV och läraren imorgon om detta. Det känns nästan bättre att läsa kursen en annan gång. Under bättre förutsättningar, liksom.

Jag har mailat kommunen angående tågkort och har de inte hört av sig imorgon eftermiddag tänkte jag att jag skulle ringa. Vi måste få ordning på det här snart med tanke på att jag bara har 6 veckor på mig att läsa hela kursen.



Västeråsbesök
Publicerat den


Då var man hemma igen efter en underbar vecka hos Dennis. Jag vet inte om jag skrivit det tidigare, men lördagen den 24:e var det vår 2-månadersdag. Vi kände att vi ville göra någonting speciellt och det resulterade i att vi valde att göra en dessert: Chokladshake. Den blev inte fullt så bra som jag hade hoppats på eftersom vi beredde den för tidigt. Det slutade då med att vi fick ställa in allting i kylskåpet och då smälte glassen. Chokladsåsen rann därför över, så vi fick skopa bort lite grann och lägga i ny glass.

Dennis familj fick ha lite överseende eftersom det var första gången vi gjorde något liknande. Vi tyckte alla att det var gott och hans lillebror Marcus svepte desserten väldigt snabbt (haha!). Hans pappa däremot verkade inte så förtjust, men han sa att han inte är så mycket för desserter överhuvudtaget.

Efter maten + desserten tog vi det mest lugnt och myste framför tv:n som vi hade planerat att göra. Jag minns inte riktigt om vi tittade på någon speciell film, men vi kurade ner oss under täcket och tittade på tv iaf :)

Vi gjorde inte sådär jättemycket resten av veckan. Jag var med honom i skolan måndag och torsdag. Sen var vi ner till majbrasan en snabbis. Eller ja, man kanske inte ska kalla det brasa eftersom det bara var en glöd kvar när vi kom dit. Ingenting att hurra över. Brasan vi har i Smedjebacken är kanske 10ggr större än vad deras var. Jag är inte så mycket för valborg, så jag lider inte av det. Jag hade ju bra sällskap, så då är jag nöjd.

När det var dags att åka hem blev det även som jag ville; att vi åkte till smb tillsammans så vi kunde följas åt till skolan i Västerås.

Dagen såg ut såhär: Kl.05:05 klev jag upp för att duscha och tvätta håret. Eftersom det skulle ta några minuter sa jag åt Dennis att han kunde sova vidare tills det var dags för mig att sminka mig. När jag sedan gick ner för att väcka honom klev han upp, gick in i köket och gjorde frukost åt oss (söt som han är!). Vi hade inte särskilt mycket tid över till annat, så vi hann endast äta frukost för att sedan gå till tåget.

Tåget gick kl.06:19 och vi var framme i Västerås runt kl.07:40. Vi visste i vilken riktning vi skulle gå när vi kom fram, men jag var osäker över hur lätt/svårt det skulle vara att hitta till skolan. Det var väldigt lätt att hitta till , men som ni vet brukar jag oftast drabbas av otur vilket jag även gjorde denna gång:

Som ni tidigare vet fick jag ett mail av SYV i torsdags och hon sa då att Carola (receptionisten) idag skulle förse mig med papper och sedan visa mig till rätt klassrum. Det visade sig att hon var sjukanmäld och skulle inte infinna sig varken idag eller imorgon. Det slutade med att jag fick träffa rektorn istället.

Jag fick ett häfte med papper att fylla i, men jag fick inget tågkort som SYV sagt att jag skulle få. Rektorn sa att jag får diskutera detta med kommunen (Smedjebacken) och se om de kan betala resan till skolan istället. Jag blev alldeles förvirrad. SYV säger en sak medan rektorn säger en annan. Det betyder alltså att jag inte kan läsa psykologi fram till sommaren. Att betala 600kr/vecka för att gå i skolan två dagar går inte, så jag ska prata med SYV och läraren i psykologi för att se hur vi löser detta. Mina förslag är att antingen läsa kursen helt på distans, läsa den över sommarlovet eller i 3:an då jag har luckor i schemat.

Det var skolan som ville att jag skulle börja nu och då ska inte jag behöva stå för resorna till och från skolan. Jag ska därför höra av mig till SYV imorgon om detta. Jag kan tack vare detta inte åka till skolan på onsdag, så vi får se hur det löser sig.

Efter att jag varit in till rektorn gick jag på lektion. Läraren presenterade mig för att sedan låta mig presentera mig själv lite mer. Jag sa inte så mycket mer än vad han gjorde, utan sa lite kort att jag ska läsa psykologi med dem fram till sommaren för att sedan bli en del av klassen i 2:an.

Under lektionen fick jag sitta och kolla på när klassen hade redovisning av ett arbeta som de gjort. Sen fick jag läsa igenom allting och fick sedan en bok med lite uppgifter. Jag gjorde inte så mycket mer under de 3 timmar vi hade lektion. Ganska slappt.

Efter att Dennis var klar på sin skola och jag på min gick vi en sväng på stan. Han fick lunch i skolmatsalen medan jag inte ätit sen kl.05:30. Vi gick därför till Subway och köpte mig en macka med sallad, tomat, gurka och tonfisk + juice. När jag ätit klart fick Dennis för sig att han var sugen på glass, så vi gick till McDonalds och tog en varsin glass. Sen sprang vi runt lite grann i gallerian för att se oss omkring, men också dra ut på tiden tills vi skulle till tågstationen och åka hem.

Vi har pratat lite grann om när vi ska ses nästa gång och nu lutar det åt nästa vecka. Eftersom det är kristi himmelfärdsdag nästa torsdag så är han ledig torsdag + fredag och funderar därför på att åka hit på onsdag eftermiddag. Vi funderar då på om vi ska pierca oss (om jag kan få loss pengar såklart).