Sj-puckon!
Publicerat den

Som ni kanske vet åkte jag till Dennis igår, men det blev senare än det var tänkt pga. att SJ är dumma i huvudet!
Jag åkte från Stockholm och skulle kliva av i Vagnhärad, men en minut efter att vi skulle vara framme ropar föraren ut i högtalarna att det är risk för ras och att vi måste åka en annan väg. Det roliga var att felet låg långt efter stationen där jag skulle kliva av. Varför måste vi då byta spår så tidigt och inte senare?

Pga. att vi fick denna information så sent blev jag och andra passagerare väldigt arga. Det fanns t.ex. en kvinna på tåget som skulle hämta sina barn på dagis, vilket inte gick nu när de valde att åka en annan väg. Om de hade gett oss informationen tidigare hade vi kunnat kliva av i Södertälje, men eftersom vi fick informationen EFTER att vi åkt förbi kunde vi inget annat göra än att sitta kvar på tåget.

Efter ett tag fick vi information om att vi skulle få kliva av i Katrineholm (och nu handlade det tydligen bara om signalfel), men när vi väl kom dit blåste tåget bara förbi och efter några minuter fick vi ny information där de sa att vi fick kliva av i Norrköping istället.

Vi var framme runt kl.16:20 och det var sagt att det skulle komma en ersättningsbuss. När vi väntat en stund fick vi reda på att den redan hade gått eftersom den var full. En av passagerarna på mitt tåg ringde då till SJ och de lovade oss vid kl.16:45 att det skulle komma en buss inom 15 min, vilket det inte gjorde. En annan passagerare gick då till informationen där vi blev lovade att det skulle komma ett tåg vid kl.17:33 eftersom allt nu skulle vara i sin ordning. Nu helt plötsligt så hade det bara rasat ner lite sten på spåren! Hur fan ska de ha det?

När vi alla stod och väntade på tågen kom en annan passagerare springande och sa att ersättningsbussen hade kommit (30 min senare än utlovat). Vi åkte ifrån Norrköping en minut innan tåget skulle gå. Vi gjorde rätt i att ta bussen istället för tåget då jag sen fick information av Dennis om att tåget skulle bli sent.

Det tog 1 ½ timme innan jag var framme i Vagnhärad, men jag är glad att jag kom fram. Jag tycker dock att det är skam att det ska behöva vara såhär. Det hade säkert varit smidigare om tåget stått kvar på spåret tills allting var åtgärdat istället för att behöva åka 10 mil längre än nödvändigt. SUCK! Nu är jag dock framme, men både Dennis och jag var irriterade. Jag kom fram nästan 4 timmar senare pga. detta.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?