Insemination
Publicerat den

Vi pratade om ekonomin igår när vi stod i köket och lagade mat. Vi halkade in på det här med vad vi skall göra med pengarna på sparkontot om jag inte blir gravid och Mikael sade då att vi kan lägga dem på insemination. Det borde dock vara gratis med tanke på att man blir beviljad tre gratis IVF-försök när man genomgår en fertilitetsutredning via landstinget. Då borde insemination också vara gratis, kan man tycka. Det känns hur som helst skönt att veta att han ser det som ett alternativ eftersom jag inte vill genomgå IVF i första taget. Jag kan överväga det när vi har provat allt som går, inklusive insemination. Vi tänkte ta upp det här med vår fertilitetsläkare när vi träffar henne nästa gång, vilket borde bli inom de närmsta veckorna.



Hur skall jag någonsin...
Publicerat den

Hur skall jag någonsin kunna bli gravid om vi aldrig har samlag?! Idag är jag på dag 16 (hade ägglossning igår/idag) och vi har bara haft samlag tre gånger, senaste gången var natten till i söndags. Det kommer vi ingenvart på! Jag har försökt prata med Mikael och förklara att vi måste bättra oss om vi skall ha en chans, men han svarar bara att han inte vill prestera på beställning. Jag förstår resonemanget då man vill att samlaget skall vara spontant och njutningsfullt, men när man försöker skaffa barn kan man inte enbart gå på lust utan man får gott ställa upp kring ägglossningen (de första två veckorna är det viktigt att ha regelbundet samlag). Han verkar dock inte förstå och det gör mig så irriterad! Det är i situationer som denna som jag faktiskt vill sälja bebissakerna och bara skita i allt... 



Klarar det inte
Publicerat den

Jag har varit inne på om jag inte skall ta och sälja mina bebissaker (ej Kims), men igår när jag skulle ta kort på allting bröt jag ihop. Jag känner att jag inte vill ge upp ännu även om det är på tiden att jag försöker fokusera på någonting annat. Jag orkar inte försöka hur länge som helst och det är inte meningen att jag skall behöva gråta dag ut och dag in för att jag inte blir gravid. Då kan jag lika gärna strunta i barnmakeriet och göra någonting annat med mitt liv. Frågan är bara vad.



Jag har blivit moster
Publicerat den

De senaste tre dagarna har jag mått väldig dåligt av den anledningen att min syster fick barn i torsdags eftermiddag, en son. Jag tycker att det är så förbannat orättvist, men jag missunnar henne inte den lilla parveln eftersom hon också hade problem att bli gravida (hennes man hade dålig rörlighet på sina spermier). Hon blev gravid på 17:e försöket, som vi var på i maj... Jag har inte gratulerat henne ännu och jag har valt att inte att följa med när mina föräldrar åker för att hälsa på. Jag klarar det inte... Han kommer bara påminna mig om hur långt ifrån jag själv är från att få barn, hur jävla misslyckad jag känner mig som själv aldrig blir gravid. Hur länge skall man orka se på när andra lever ens dröm?



I would die for that
Publicerat den




Hur går vi vidare?
Publicerat den

Om tre veckor, som tidigast, kommer vi att träffa vår fertilitetsläkare för att diskutera hur vi går vidare. Det känns tråkigt att det skall behöva gå flera veckor mellan besöken, men det känns i alla fall skönt att vi kommer någonvart. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända härnäst. Jag skulle gissa på att jag kommer att få prova Pergotime, alternativt att det görs en laparoskopi för att utesluta att jag har endometrios. Det är bara att vänta och se. Jag kommer att kräva att få se vår journal då de inte har skickat hem någon fast jag beställde en kopia för en månad sedan (dåligt!) och kräva att de gör fler undersökningar/tar fler prover. Någonting säger mig att allt inte är som det skall, men att de är för snåla för att kolla upp det.



Strongstart
Publicerat den

Det här försöket kommer jag att prova ett kosttillskott som är anpassat för kvinnor som är ofrivilligt barnlösa, StrongStart för kvinnor. Det är ett unikt fertilitetsbefrämjande kosttillskott för kvinnor med infertilitetsproblem. Ofta har näringsbrister inverkan på fertiliteten både hos män och kvinnor. Intag av optimala doser av vitaminer och mineraler kan öka chanserna för graviditet.
 
StrongStart för kvinnor innehåller optimala nivåer av alla viktiga mikronäringsämnen som forskning visat kan befrämja kvnnors fertilitet och motverka infertilitetsproblem orsakade av näringsbrister. Kosttillskottet innehåller mikronäringsämnen som kroppen behöver både före och under graviditeten.

Programmet består av en multinutrient tablett per dag plus en omega 3 kapsel. Otillräckligt intag av mikronäringsämnen hos kvinnor har kopplats till en rad hälsoproblem, inklusive nedsatt immunförsvar, blodbrist, trötthet och låg födelsevikt.
 

Huvudingredienser:
Folsyra - Detta är för att minska risken för neuralrörsdefekter samt för att folsyra också tros spela en viktig roll för att öka chanserna att kunna bli gravid.
B-vitaminer - Komplettering och intag av B-vitaminer har varit förenat med en minskad risk för ovulatoriska infertilitetsproblem.
C-vitamin och Selen - Antioxidantstatus har visat sig kunna vara kopplade till lutealfasfel och därför rekommenderas att intaget av antioxidanter bör ökas genom extra tillskott för att optimera chanserna att bli gravid.
Järn - En stor studie visade att den totala icke-hem-järnintaget, främst konsumerade som tillskott, förknippades med minskad risk för infertilitetsproblem hos kvinnor.
Krom - Detta kan vara viktigt för kvinnor som försöker bli gravida som lider av polycystiskt ovariesyndrom 
eftersom detta ofta åtföljs av rubbad blodsockerbalans.

Omega 3-fettsyror - Ett minimum intag av 200 mg per dag av DHA under graviditeten slogs fast vid ett europeiskt forsknings konferens att moderns omega 3 intag kan minska risken för tidig förlossning.

Näringsvärde: Innehåll per tablett: Vitamin D 10 mikrogram, E-vitamin 20mg, vitamin K 70μg, Vitamin C 70 mg, 10 mg Tiamin, riboflavin 10mg, Niacin 20mg, Vitamin B6 10 mg, Folsyra 400μg, vitamin B12 6μg, biotin 150 mikrogram, pantotensyra 5 mg, Kalcium 75mg, Magnesium 150mg, Järn 17mg, Zink 15mg, koppar 1 mg, mangan 2 mg, Selen 100μg, krom 200μg, 150 mikrogram jod, Kolin 5mg bitartrate, Inositol 5mg, Omega 3 kapslar: Innehåll per kapsel: fiskoljakoncentrat 1100mg och ger Omega 3 fettsyror 700mg varav: Eikosapentaensyra (EPA) 360 mg, dokosahexaensyra (DHA) 240mg.


Övriga Ingredienser: 
Vitamin & Mineral Tablett innehåller dikalciumfosfat, cellulosa, magnesiumoxid, tablettdrageringen (hypromellos, Färger: titandioxid och järnoxider), stearinsyra, kiseldioxid, Tvärbunden cellulosagummi, magnesiumstearat. Omega 3-kapslar innehåller gelatin och glycerin.

Dosanvisning: Ta en multivitamin och mineral tablett per dag, plus en Omega 3 kapsel. Kosttillskotten bör helst tas tillsammans med en måltid eller strax efter en måltid. Överskrid inte det rekommenderade intaget. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost.

Doser per förpackning: 30 tabletter, 30 kapslar (1 månads förbrukning)






Endometrios
Publicerat den

Mikael kollade på ett program på tv tidigare idag där man diskuterade ofrivillig barnlöshet (kan det ha varit Doctors, tro?). Ett par berättade att de hade försökt i 4 år och att man misstänkte att kvinnan hade endometrios då hon hade väldigt stark mensvärk. Jag har ingen aning om vad som sades i programmet, men det verkade som att de gick igenom vilka symptom man har vid endometrios osv. Mikael misstänker att jag kan ha det eftersom jag brukar ha besvär med stark mensvärk (har haft det i snart 10 år) och han tycker därför att jag skall be om att få det undersökt. Jag tänker dock inte be snällt... Om man vill bli tagen på allvar och om någonting skall bli gjort ordentligt måste man stå på sig. Jag kommer med andra ord kräva att de utför en laparoskopi och gör de inte det kommer jag att vända mig någon annanstans för jag tänker inte acceptera att de inte gör allt de kan för att komma fram till vad det är som gör att vi är barnlösa. Dagens sjukvård är så mesig... Om det inte hittas någonting på grundundersökningarna så går man inte vidare. Det vägrar jag acceptera. Jag har varit gravid förut och då skall jag kunna bli det igen, tycker man. Det måste finnas en förklaring till varför det inte vill sig nu. 



Hur länge skall man orka?
Publicerat den

Jag förstod att det inte skulle bli något plus det här försöket, att spolningen inte skulle ge någonting! Jag hatar att jag skall behöva ha mens månad ut och månad in, hatar att jag verkar ha rätt vad gäller vår (min...) förmåga att få barn. Vi kommer aldrig bli en familj, så är det bara. Det sjunker in mer och mer för varje dag och jag halkar djupare ner i den depression som jag har kämpat med i över 10 år. Just nu mår jag så dåligt (mestadels över det här) att jag känner att jag inte orkar leva längre. Jag orkar inte med denna eviga besvikelse, denna eviga känsla av att vara värdelös som människa och kvinna. Vad har jag gjort för att förtjäna att få min högsta dröm, mitt mål med livet, slaget i spillror? 
 
Jag har några ess kvar i skjortärmen, men efter att ha provat dem kommer jag att ge upp. Verkligen ge upp! Om jag inte har blivit gravid innan årsskiftet kommer jag att sälja alla bebissaker, förutom Kims förstås. De kommer jag aldrig göra mig av med  Jag klarar inte av att ha dem om de inte kommer att komma till användning. Då är det bättre att någon som faktiskt kan få barn tar över dem.