Oregelbunden mens
Publicerat den

Det blir en lång cykel även denna gång... Jag har börjat med ägglossningstester igen nu när jag inte äter några kosttillskott och idag på dag 17 var det nästintill positivt (det var inte lika starkt som det brukar vara när det är positivt. Det blir det väl imorgon, alternativt på onsdag). Det innebär att jag kommar att få mens kring dag 32-34 beroende på när testet blir positivt. Jag brukar ha en cykel på 28-31 dagar, så det känns mindre roligt nu när mensen har gått från att vara regelbunden till att vara oregelbunden (troligtvis p.g.a. hostmedicinen eftersom mensen blev oregelbunden efter att jag provade den). Jag tänkte säga det till vår fertilitetsläkare när vi träffar henne efter semestern. Vi har inte fått en tid ännu, men det står väl inte på förrän vi får hem en kallelse i brevinkastet. Det är inte många veckor kvar till semestertiderna är över. Jag skulle inte bli förvånad om jag får prova pergotime. Jag klagar dock inte. Det kanske ger en extra skjuts och resulterar i ett plus, eller så hjälper det inte ett piss. Vi får se vad hon säger när vi kommer dit.



Journalkopia
Publicerat den

Igår beställde jag hem en kopia på mina journaler från kvinnokliniken. När vi träffade vår fertilitetsläkare i mars fick vi aldrig ta del av några värden. Hon sade bara att allt såg bra ut, men det säger inte så mycket kan jag tycka. Jag vill veta om det ser väldigt bra ut, om det ser halvdant ut eller om någonting är i riskzonen för att vara dåligt. Det skall bli spännande att läsa vad det står.



Känslig livmodertapp
Publicerat den

Det märks att livmodertappen är känslig då mensvärken och blödningen inte ville sluta förrän igår, två dygn efter spolningen. Mikael var orolig över att det inte är normalt att ha ont och blöda efter att ha undersökt livmoder/äggledarna, men efter att ha förklarat för honom att det är fler som har varit med om samma sak blev han lugn (pratade med en på familjeliv igår som hade mensvärk efter sin spolning). Han sade att om smärtan och blödningen fortsätter i någon dag till är det lika bra att kontakta kvinnokliniken för att försäkra sig att allt är som det skall. Jag var dock inte alls orolig eftersom jag vet att min livmodertapp är känslig. 



HSS-spolning
Publicerat den

Då var spolningen gjord! Jag hade svag mensvärk kombinerat med bruna flytningar när jag vaknade igår och jag var rädd att läkaren skulle säga att vi var tvungna att boka om tiden. Det gjorde hon dock som tur var inte. Det gjorde ingenting att jag hade flytningar så länge jag inte blödde innan undersökningen, vilket jag inte gjorde. Hon började med att göra ett vaginalt ultraljud, som inte kändes någonting, där hon upptäckte att jag hade urin i blåsan  Det var bara att springa på toaletten och fortsätta där vi slutade. Det vaginala ultraljudet som hon gjorde när jag kom tillbaka kändes däremot! Hon blev tvungen att öppna livmodertappen, som bara trilskades, och när hon skulle spruta in kontrastvätskan i äggledarna (spolningen) gjorde det ont. Jag var beredd på att det skulle vara obehagligt, men aldrig att det skulle göra ont och att jag skulle börja blöda! Det var dock inte så konstigt med tanke på att mensen precis slutade och att hon som sagt blev tvungen att öppna livmodertappen, som har varit lättblödande. Det var värt varenda sekund av smärta då hon inte kunde hitta någon förklaring till vår barnlöshet. Genomströmningen såg fin ut och spermierna skall därmed kunna ta sig till ägget. Vilken lättnad! Jag fällde några tårar. En sådan befrielse  Jag har varit så orolig över den här undersökningen, men nu är den gjord och med bra resultat. Jag har ingenting att vara orolig över längre och det känns så fruktansvärt bra!  
 
Om jag skulle försöka beskriva känslan av undersökningen skulle jag beskriva den som varm, stickande och tryckande. Det behöver dock inte innebära att det känns likadant för alla, för de finns givetvis de som inte känner ett skvatt. Jag anser däremot att man skall vara beredd på att det kan vara obehagligt eller rent av göra ont så att man inte blir överraskad. Jag blev väldigt blek och läkaren trodde för en sekund att jag skulle svimma... 



Halleluja för mens!
Publicerat den

Det måste ha varit ett inbillat eller falskt plus då mensen kom idag, 8 dagar senare än beräknat. Jag är väldigt lättad, men också väldigt stressad och orolig över att blödningen inte skall hinna gå över innan jag skall till kvinnokliniken på måndag. Den borde göra det med tanke på att jag bara blöder i två, max tre dagar (det förstnämnda är vanligast). Jag är dock förberedd på att jag måste boka om tiden. Det skulle kännas förjävligt om jag blev tvungen att göra det eftersom jag har väntat i hundra år på den, som dessutom skapades särskilt för mig. Om det blir så att blödningen inte hinner sluta innan besöket och de inte kan ordna en ny tid åt mig den här cykeln vänder vi oss till IVF-kliniken när de har öppnat efter semestern. Jag orkar inte vänta hur länge som helst...



Svagt plus
Publicerat den

Det verkar inte som att det blir någon spolning på måndag. Jag har ännu inte fått mens och graviditetstesterna är svåra att tolka. Jag har testat varje dag i fyra dagar nu och dagens första test var svagt positivt. Det var blankt under verkningstiden (3-5 minuter), men några timmar senare kunde man se en svag skugga (man skall inte läsa av testet efter att det har gått mer än 10 minuter). Det var inte tänkt att jag skulle kolla på det alls, men jag kände att det var lika bra att göra det innan jag kastade det och tur var väl det. Om det visar ett svagt plus borde man vara gravid, tycker man. Jag vågar dock inte ropa hej än då jag under kvällen har fått en ljusbrun flytning som jag brukar få när mensen är på väg. Jag har läst att man kan ha en sådan flytning i början av en graviditet, men eftersom jag brukar ha det i samband med mensen känns det mer troligt att jag kommer att börja blöda vilken dag som helst. Det skulle vara bäst om jag började blöda idag eller imorgon, annars blir inte spolningen av. Jag pratade med personalen på kvinnoklinken igår och de sade att om jag inte har fått mens senast imorgon måste vi omboka spolningen och det finns inga tider de närmsta veckorna. Typiskt, va?! Om mensen inte hinner komma i tid blir det att vända sig till IVF-kliniken så snart semestern är över (de har semesterstängt t.o.m. 28/7). 
 
Jag kommer att testa igen imorgon. Den här gången med morgonurin då jag inte gjorde det idag. 



Bisolvonhelvete
Publicerat den

Jag tror att jag har listat ut varför mensen är sen: hostmedicinen! Jag provade ju Bisolvon det här försöket och jag läste precis på Familjeliv att den kan göra så att mensen krånglar. Det förklarar varför den inte vill komma och varför graviditetstesterna är negativa... Typiskt!



BIM+4
Publicerat den

Vi var bortresta i helgen då Mikaels äldste bror gifte sig. Jag hade beräknad mens i fredags (bröllopet var i lördags) och jag var bergsäker på att mensen skulle komma bara för att vi inte var hemma, men det gjorde den inte. Jag har inte haft några tecken på att den är på väg och jag har inga riktiga graviditetssymptom, tycker jag inte i alla fall. Jag tog ett graviditetstest i söndags när vi kom hem (hade inte kissat på 12 timmar p.g.a. resan hem) och det var negativt. Jag har dock inte gett upp hoppet då jag testade negativt på dag 31 och plussade på dag 33 när jag var gravid med Kim. Idag är jag på dag 32 och har med andra ord inte testat på två dagar. Om mensen inte har kommit på torsdag tar jag ett nytt test och då blir det digitalt. Jag har bara med färgindikator hemma. 
 
En sak som oroar mig är att mensen inte skall komma alls och att jag inte är gravid. Hur gör vi med spolningen då? Jag kanske får kontakta kvinnokliniken och fråga senare i veckan om ingenting har hänt. Då kanske de kan börja med att göra ett vanligt ultraljud och om de inte kan se någonting fortsätter de med spolningen. Det är typiskt att det skall bli så här när man äntligen har fått en tid!