Sista dagen på praktiken
Publicerat den

Den här dagen har jag inte sett fram emot… sista dagen på praktiken. Jag ville absolut inte kliva ur sängen i morse, än mindre kliva utanför dörren. Jag hade dock inget annat val än att pallra mig till butiken.  När jag kom in i lunchrummet var nästan alla medarbetare som arbetade idag samlade. De stod och pratade om någonting, men slutade när de såg att jag kom in och hade med mig en bricka med kärleksmums - som jag bakade igår kväll. Butikschefen tittade på mig och sade att hon ville prata med mig innan jag gick hem. Jag tänkte inte mer på det, utan arbetade på som jag brukar. Det var inte förrän alla medarbetade började fråga vad jag skall göra härnäst som jag blev nervös över vad det var hon ville prata med mig om. Skulle hon komma med kritik eller bara önska mig lycka till i framtiden?


Det började närma sig stängning och samtal med butikschefen. Jag är inte religiös eller så, men det var nästan så att jag bad till Gud att hon skulle erbjuda mig en tjänst. Det gjorde hon dock inte… Hon ville bara att vi skulle boka in en tid då vi kan utvärdera mina veckor i butiken (gå igenom vad jag tycker har varit bra och dåligt, vad jag har saknat, vad som kan förbättras osv.). Jag kan inte beskriva i ord hur besviken jag är på mig själv. Jag måste dock säga att det var väldigt fult gjort av butikschefen att pika om att hon skulle anställa mig och sedan inte göra det. Jag var helt säker på att hon skulle erbjuda mig en deltidstjänst, till att börja med. Jag uppskattar att hon gav mig möjligheten att prova på hur det är att arbeta som butikssäljare, men det är inte okej att ge sina praktikanter falska förhoppningar. Jag försöker att se det från den ljusa sidan: jag har fått erfarenhet i bagaget. 



Bedrägeri och återbetalningsskyldig
Publicerat den

Jag var till arbetsförmedlingen en sväng vid lunch av den anledningen att jag behövde prata med en handläggare om det här med jobbgarantin för ungdomar och studier. Jag pratade med en manlig handläggare och han sade att han inte kunde svara på om jag blir av med utvecklingsersättning om jag blir antagen och tackar ja till någon av kurserna som jag har sökt (det var vad jag ville veta). Han sade att jag har två val: jag kan antingen berätta för arbetsförmedlingen och försäkringskassan att jag studerar och därmed riskera att bli av med bidraget eller strunta i att säga någonting. Hur kan man föreslå någonting sådant? Jag vill inte bli anklagad för bedrägeri och bli återbetalningsskyldig! Han sade också att han inte tycker att distanskurserna är någon bra idé, att han tycker att jag skall utbilda mig till ekonom om jag vill arbeta inom handeln och till projektledare om jag vill arbeta med hälsa… Han poängterade att man är garanterad arbete som ekonom efter examen och att det ger bra betalt. Vad har det med saken att göra? Jag vill inte utbilda mig till ekonom eller projektledare! Jag vill, om jag skall studera, utbilda mig till någonting som jag känner att jag vill arbeta med, någonting som känns meningsfullt. Jag struntar i om det ger bra betalt (mer än en genomsnittlig lön) eller inte bara jag klarar alla nödvändigheter och älskar det jag gör.

Jag blev inte klokare av besöket (det var snarare han som var klok och gjorde det mer komplicerat än det behöver bli)… Det är lika bra att kontakta arbetsförmedlingens kundtjänst. Jag är säker på att de har bättre koll på det här med utvecklingsersättning och studier. Om inte annat kan jag prata med försäkringskassan.




Du har blivit lurad
Publicerat den

Hur orättvist känns inte det här på en skala? Jag stod bredvid en jämngammal kvinna i morse i väntan på att butiken skulle öppna (kan hända att hon var några år yngre. Jag såg henne bara i ögonvrån). Jag var helt säker på att hon var en kund, men det var hon inte… Hon måste ha blivit anställd i dagarna av den anledningen att min handledare sade att det skulle komma en ny idag och det är praktikstopp i december, som innebär att det inte är tillåtet att ha praktikanter! Jag skulle ha varit på Hennes & Mauritz i två veckor till om det inte vore för praktikstoppet.

Jag har varit på dåligt humör hela dagen, men det är ingenting som har påverkat mina rutiner och min prestation i butiken. Jag kan dock ha varit indirekt otrevlig mot den nya genom att undvika ögonkontakt och undvika att prata med henne, men utöver det har jag arbetat på som alla andra dagar. Det är min sista dag imorgon och jag har gruvat mig över det i tre veckor, men nu känns det som en lättnad. Det är tråkigt att jag inte kommer att få vara kvar, men om medarbetarna och chefen skall komma med bortförklaringar till varför de inte kan anställa mig är det lika bra. Jag vill arbeta inom ett företag där man är ärliga mot varandra, där man uppskattar varandra. Jag hade kunnat vara trevligare mot vad hon nu heter, men jag känner mig bara så utnyttjad och lurad! Hur kan man säga till sin praktikant att man inte har råd att anställa och så anställer man någon dagen innan denne slutar? Jag förstår inte… Jag anser att jag förtjänar att bli anställd, jag som har slitit och varit så duktig! Någon är väldigt besviken *vink vink*




Slitsam dag
Publicerat den

Jag tycker att det är roligt att ha många bollar i luften, men det är tråkigt när man skall behöva vara hemifrån i nästan 12 timmar p.g.a. det. Jag började dagen med att gå till praktiken (det är min sista vecka…). Jag klev utanför dörren kl.09:20 och var på plats en halvtimme senare. Det kom in en leverans på morgonen, som det brukar göra på måndagar (leveranser kommer på mån-, tis- och torsdagar). Jag älskar leveranser av den anledningen att majoriteten av lådorna som kommer in på lagret innehåller barnkläder, som innebär att jag har mycket att göra. Jag är hellre överröst med arbetsuppgifter än att sitta och vänta på att någonting skall hända…


Jag stod i provrummet en stund innan jag gick igenom rean på barnavdelningen. Vi är numera inne på säsong 6 och skall därmed rea ut säsong 4. Jag har utgått ifrån en lista, precis som på damavdelningen, där det står vilka varor som skall sättas ned i pris och vad de skall kosta. Det är hur många varor som helst som skall vara med på rean (mestadels vinterkläder, skjortor och långkalsonger). Det var t.o.m. en kund, en gammal dam, som kom och frågade vad det var för fel på långkalsongerna på pojksektionen eftersom de var så billiga (10:-). Jag sade att det inte var några som helst fel på dem, utan att de hade blivit nedsatta i pris p.g.a. att de tillhör en föregående säsong. Ett fynd, tyckte hon.


Det har varit en helt vanlig dag på praktiken. Jag blev dock tvungen att smita iväg några minuter tidigare än vanligt av den anledningen att Mattias som är gymvärdsansvarig på Friskis&Svettis ville komplettera några saker med mig. Han skickade ett sms vid lunch där han skrev att han glömde gå igenom några saker med mig senast och undrade om jag kunde svänga förbi i början av veckan. Jag svarade att jag kunde komma förbi ikväll och det blev bestämt att jag skulle komma dit kl.18:00. Jag trodde att han bara ville komplettera vad det nu var han hade glömt (påpeka att gymvärdarna måste dra sina träningskort innan varje pass och visa vart material till maskinerna finns), men icke. Jag blev ombedd att hålla i dagens pass. Det gick bra även om jag höll på att glömma det första man skall göra när man kommer till gymmet: kontrollera att det finns papper på rullarna och sprit i flaskorna. Jag måste komma ihåg det nästa gång eftersom jag skall arbeta ensam. 

Jag älskar att vara på praktiken och på Friskis&Svettis, men det är tröttsamt att vara hemifrån i nästan 12 timmar. Mikael blev orolig över att det hade hänt någonting och ringde runt kl.19. Jag hade glömt att berätta att jag skulle komma hem senare ♥ Jag har bara varit hemma i några minuter och jag känner att jag skulle behöva äta någonting, men det är ingen idé då det kommer att förstöra min sömn (jag kan inte äta sent). Det kanske är lika bra att hoppa i säng direkt? Det är nackdelen med att komma hem sent, man hinner inte mer än att kliva innanför dörren innan det är dags att gå och lägga sig... Man kan bara hoppas att jag får rikligt med sömn inatt. Det kan behövas efter 2 år med sömnproblem.




Informationsträff
Publicerat den

Idag har jag varit på informationsträff på Friskis&Svettis. Det visades en Powerpoint på projektorn med information om hur verksamheten fungerar och hur det går till när man blir instruktör. Det tar nästan ett år innan man är licensierad och processen börjar med att man går på det här mötet, lämnar in en intresseanmälan och blir kallad till intervju eller en praktisk uttagning beroende på om man är intresserad av att bli gym-, spinning- eller jympainstruktör. Jag är intresserad av att bli både gym- och jympainstruktör, men om jag var tvungen att välja en skulle det utan tvekan bli jympainstruktör med inriktning på medel och boxning (jag har instruerat boxning förut, men aldrig i en idrottsförening).  

Jag är kallad till intervju om en och en halv vecka, torsdagen den 6/12. Jag skall träffa de som rekryterar gyminstruktörer och gå igenom min intresseanmälan. Jag kommer att få svara på ett antal frågor (vad jag har för idrottslig bakgrund, varför jag anser mig vara bättre än alla andra som är intresserade, hur jag skulle instruera osv) och instruera i tre stycken övningar. Jag har inte valt ut några ännu, utan det gör jag när det börjar dra ihop sig. När jag kommer att bli kallad till den praktiska uttagningen för jympainstruktörer är inte fastställt ännu (alla som har lämnat in en intresseanmälan blir kallade samma dag).

Om det går bra på intervjun och/eller den praktiska uttagningen kommer jag att bli antagen och skickad på utbildning. Jag minns inte vad de sade om utbildningen mer än att det är två steg och att det skiljer sig något beroende på om man vill bli gym- eller jympainstruktör.  Jag tycker hur som helst att det skall bli spännande och jag håller tummarna för att jag blir licensierad instruktör, med inriktning på boxning. 




Dan före dan, före dan, före......
Publicerat den

Kan Ni tänka Er att det är en månad kvar till julafton? Det blir vår första jul tillsammans, någonting som vi båda ser fram emot Det är dock tråkigt att vi inte har råd att köpa några julklappar till varandra, inte som det är nu i alla fall… Jag har hittat några saker som jag skulle vilja ge Mikael, men det får bli när vi har en bättre ekonomi eller om jag på något sätt kan ordna pengar. Om det blir så att han inte heller kan ordna pengar till julklappar har jag en sak som jag skulle vilja beställa till oss båda, en gemensak julklapp som inte kostar skjortan. Jag tänker inte avslöja vad det är riktigt än, men jag kan säga som så att det är någonting som jag tycker att vi behöver och som vi kan ha väldigt roligt av.

Vad skall Ni köpa till Era partners?




Pricetags
Publicerat den

Hur rolig har inte den här dagen varit da? När jag kom till praktiken i morse gav chefen mig ett häfte innehållande beskrivning, artikelnummer, färgkoder, ordinarie pris och reducerat pris. Jag fick i uppgift att gå igenom damavdelningen, hitta varorna och märka dem med rätt pricetags (79,50:-, 99:-, 149:-, 199:- och 299:-). Jag märker reavaror i princip varje dag, men bara med pricetags som det står 30- eller 50 % på och inte med de som det står pris på.

Det är inte särskilt svårt att trycka fast tags då man gör det med en pistol, som jag kallar det. Det kluriga är att hitta varorna som skall märkas… Jag hade problem i början (idag), men när jag kom igång och hittade det mesta utan att behöva fråga mina kollegor blev det hela väldigt roligt. Det var så roligt att jag inte ville gå hem när det var dags att stänga butiken! Jag får se det från den ljusa sidan: jag blev aldrig klar och måste fortsätta imorgon. Woho! 


Jag älskar min praktikplats och det kommer att bli väldigt känslosamt när det, om exakt en vecka, är min sista dag. Jag blir ledsen bara av tanken… Jag skulle så gärna vilja vara kvar, men det känns som att chanserna är minimala. Det är andra, medarbetare som är hemma och är mammalediga, som har förtur och det är inte säkert att de kan anställa mig när de har kommit tillbaka. Jag håller i alla fall tummarna. Det sägs ju att hoppet är det sista som överger människan och jag försöker att leva så gott jag kan efter det. Positive thoughts, Louise! Positive thoughts.




Distanskurser, ändring
Publicerat den

Jag har gjort några ändringar i min ansökan till högskola/universitet. Jag har bl.a. tagit bort hälsopedagogiken av den anledningen att det känns som att det är bättre att jag söker någonting som jag inte har läst (jag läste hälsopedagogik på gymnasiet). Jag är väldigt intresserad av kurser som har med hälsa och idrott att göra, men kurser som handlar om våld i nära relationer och fotografering är också av intresse. Om det går som jag vill kommer jag att bli antagen till de första fem kurserna. Det borde jag bli med tanke på att jag än så länge är behörig till alla som har varit under handläggning. Jag försöker dock att inte ta ut någonting i förskott. Antagningsbeskedet kommer den 12/12.
 



Vad händer sen?
Publicerat den

Jag har två veckor kvar på praktiken (det skall bli så äckligt jävla skönt att inte behöva ställa klockan nästa månad), men vad händer sen? Jag är inskriven på ungdomsslussen t.o.m. den 20/12 och jag har hört att man har möjlighet att skriva in sig fler gånger om det skulle behövas, men jag är osäker över om jag kan göra det direkt efter årsskiftet eller om jag måste börja på Academedia (samma sorts aktivitet som Mikael hade innan han blev anställd på GameStop. Han fick dock inte anställningen genom sin aktivitet). Jag skall prata med ungdomsslussen respektive arbetsförmedlingen när det börjar närma sig utskrivning och höra hur det är tänkt. Om jag fick välja skulle jag stanna kvar på ungdomsslussen och gå ut på praktik igen. Jag har fått ett förslag om plats, som har med hälsa att göra. Jag kan tänka mig att kontakta företaget om jag blir nekad plats på de företag som jag har mina ögon på; Sportys lekland på regementet och Stadium. Kan hända att jag kommer på fler ställen som jag vill vara på, men det är de här som jag är intresserade av i första hand. 



Gymvärd
Publicerat den

Vilken dag det har varit! Jag fick ett sms sent igår kväll av gymvärdsansvarige på Friskis&Svettis. Han bad om ursäkt över att han inte har hört av sig förrän nu och undrade om jag fortfarande är intresserad av att bli gymvärd (jag skickade in en intresseanmälan i början av oktober). Han föreslog att jag skulle komma förbi imorgon och köra ett pass med honom kl.17-19. Vi kom överens om att ses i cafeterian kl.16:30. När jag kom dit pratade vi om vad jag har gjort inom hälsa och idrott, kollade igenom en pärm med viktiga papper, kollade igenom lokalerna, gick igenom förråden och började arbeta. Mina arbetsuppgifter kommer att vara att underhålla med material (sprit i flaskorna och påfyllning av papper), sortera vikter, torka av maskinerna, kontrollera maskinerna, reparera trasiga delar, plocka undan material som ligger på golvet, vattna blommor m.m. Det kanske inte är de roligaste arbetsuppgifterna, men jag är positiv till det med tanke på att jag har fått in en fot i branschen och kan, om det går bra, ta det ett steg längre. Nästa söndag är det t.ex. informationsträff för alla som är intresserade av att bli instruktörer. Det behövs fler och jag som länge har drömt om att bli instruktör eller personlig tränare skall utan tvekan gå! Här går vi all in på Friskis.



Hur kan de inte ha råd?
Publicerat den

Det verkar inte som att det blir någon anställning på H&M (jag räknade inte med det heller). Jag arbetade på nedervåningen en stund idag och började prata med en kollega om det här med vad jag skall göra när praktiken är slut. Jag sade att jag inte vet säkert, men att det ser ut som att jag måste praktisera igen och att det med största sannolikhet blir någonting som har med ledarskap inom idrott att göra med tanke på att jag läste det på gymnasiet. Jag sade att jag också är intresserad av att vara kvar på H&M, men att jag förstår om det inte finns behov av fler medarbetare. Hon svarade att det finns behov, men att företaget inte har råd att anställa. Hur kan ett företag som går med en sådan enorm vinst påstå att de inte har råd (jag menar i det stora hela, inte bara butiken i Falun)? Jag förstår inte det...
 
Jag måste erkänna att jag är något besviken av den anledningen att jag har gett allt jag har kunnat (med de kunskaper jag har) de senaste veckorna, men syftet med praktiken var att samla på sig erfarenhet... inte att bli anställd. Nej! Jag är glad över att jag har sökt några distanskurser. Jag trodde inte att jag skulle säga det efter att jag gick in i väggen i våras, men jag tycker att det skall bli roligt att studera igen. Jag har saknat den teoretiska delen av hälsa.



Minneslunden
Publicerat den

Jag var till minneslunden en sväng idag innan jag hälsade på mamma på sjukhuset. Jag förstår inte varför jag har väntat såhär länge med att gå dit, men nu är det gjort och det känns hur bra som helst! Jag önskar bara att jag hade kunnat stanna längre. Det är inte det roligaste att gå till en kyrkogård, ensam, när det är mörkt och när det är svårt att fotografera. Jag vill gärna ha med mig några bilder från varje besök, men det gick tyvärr inte idag. Jag tänkte att jag skulle försöka gå dit efter att praktiken är avslutad. Hur roligt är det att gå dit på en helg när man är halvdöd (jag är jättetrött och sover hellre om helgerna)? Det känns bättre att ta det en dag då man har energi till det.
 
Jag måste bara säga att jag är så tacksam för att personen som sköter kyrkogården har låtit Kims kramdjur, som jag har tagit med de senaste 3 åren, sitta kvar Det betyder jättemycket.



Njurbäckeninflammation
Publicerat den

Kommer Ni ihåg att jag var hemma från praktiken p.g.a. magsmärtor i slutet av oktober? Jag sade att jag trodde att jag hade ett medfött problem, men det har jag inte. Jag fick idag veta att jag hade njurbäckeninflammation som 5-åring (jag minns att jag hade svåra smärtor i underlivet, men jag trodde att det var en svår urinvägsinfektion). Om man har njurbäckeninflammation måste man snabbt behandlas med antibiotika, annars kan bakterierna nå njurarna. Jag vet inte vad som hände, om jag fick behandling för sent eller om jag inte fick någon alls, men jag fick hur som helst skada på mina njurar. Låt oss säga att de skall arbeta 50 % var. Hos mig arbetar den ena 55 % och den andra 40 % (mamma får rätta mig om jag säger fel). Resultatet av det är att jag inte kan tömma blåsan som man skall och att jag, oftast, inte kan uträtta båda behoven på samma toalettbesök. Jag måste vänta några minuter emellan. Jättejobbigt! 
 
Jag har i alla år varit medveten om att njurarna inte fungerar som de skall, men det dröjde hela 17 år innan jag fick veta exaktvad som har gett upphov till problemet... Bra, va? 



Gamestop
Publicerat den

Mikael har fått jobb! Han har slitit som en gnu för att få en anställning på det här företaget och nu har han fått det. Han börjar nästa tisdag och kommer att vara på Kupolen de första två dagarna. Det är tänkt att han skall vara på Kupolen halva veckan och i Bergströms galleria (i Falun) halva veckan. Hans arbetsdagar kommer att vara väldigt korta såhär i början (kl.13-17), men efter årsskiftet kommer han att få fler timmar och fler dagar.
 
Mikael kunde inte vara gladare och jag kunde inte vara mer stolt över honom Han förtjänar det här. Jag önskar att jag också kunde få vad jag förtjänar, eller det kanske jag har...? Jag tycker hur som helst att det skall bli skönt med en riktig inkomst och inte bara bidrag från socialen och försäkringskassan. Det bästa vore om vi hade haft jobb båda två, men jag tror tyvärr att jag måste ut på praktik fler gånger. 
 
Grattis hjärtat! 



En liten kanin
Publicerat den

Jag måste bara visa vad jag hittade på H&M idag! Om man går in på vårat lager och förbi ett hörn till höger har vi ett par vagnar som vi brukar ha strumpor, barnunderkläder och accessoarer i. Jag gick förbi en av vagnarna idag när jag skulle på toaletten och såg den här underbaringen! ↓ Jag kunde inte motstå den så jag sprang till kassan och köpte en, för 49,50:-. Vi har inte satt ut dem i butiken ännu (babyavdelningen), men om Ni kikar in emellanåt och är snabba skall Ni nog hinna få en Ni också. Jag är övertygad om att dem kommer att gå åt som smör! 
 
(ignorera prislappen i pannan!)



Varför mamma är inlagd på sjukhus
Publicerat den

Nu skall Ni få veta hur det står till med mamma, varför hon är inlagd på sjukhus. Jag vet inte om jag får avslöja exakt vad det är som har hänt, men jag kan säga som så att hon har genomgått en operation som kommer att förändra hennes liv till det bättre (därav hon fick en blomma av oss). Hon var velat göra det här länge och idag var det dags. Hon var ensam under själva ingreppet, men fick besök av mig och Mikael en timme efter att hon vaknat. Hon var väldigt trött och hade ont i såret. Jag blev något tårögd när jag såg henne och jag fick kämpa för att inte gråta. Lilla mamma Det är skönt att veta att hon bara kommer att ha ont såhär i början, att smärtan är värt det i slutändan.
 
Hon kommer att vara inlagd till på onsdag om det har gått bra. Det verkade som att det hade gjort det, men jag skall hälsa på henne imorgon iallafall (vi hann bara  hälsa på henne i några minuter idag p.g.a. att jag kom hem sent från praktiken). Det kan vara skönt med annat sällskap än de man delar rum med. 



Dålig service
Publicerat den

Vilken dålig service vi har fått idag! Det började med att Mikael var och tränade på Friskis&Svettis. Han hade inget mellanmål med sig så han köpte en Gainomax recovery med smak av Cappuchino. Den smakade konstigt och det visade sig att den hade gått ut... Han fick som tur var byta till en, med smak av blåbär, med ett bättre bäst-före-datum. Skall man inte se till att alla varor i kylen är fräscha och ät-/drickbara? Vad hade hänt om han hade blivit sjuk eller liknande?!
 
Efter träningen åkte han iväg till Arken zoo för att köpa hö till kaninerna. Han var osäker över vilken sorts hö som var bäst så han frågade en kvinnlig medarbetare vad det är för skillnad på delikatesshö och hö. Hon svarade att det inte är någon skillnad alls, hö som hö, varpå han sade att det såklart är skillad. Kolla bara på innehållsförteckningen! Hon påstod att det inte finns någon innehållsförteckning på påsarna, men han bevisade motsatsen. Hon gnällde då över att bonden som höet kommer ifrån är noggrann och började skryta om att Arken zoo har bättre priser än Granngården, som vi köper maten hos. Jag blev nästintill förbannad när jag fick höra det här. Det verkar inte som att de har någon som helst koll på foder eller vet vad service är. De skall vara jävligt glada för att vi köper sågspån hos dem (det är billigast där), annars hade vi garanterat slutat handla hos dem. 
 
När jag slutat på praktiken kom Mikael till stan för att hämta mig så vi kunde åka till sjukhuset och hälsa på mamma (vad som har hänt skall Ni få veta i ett annat inlägg). Vi svängde förbi Blomsterriket först för att köpa en blomma. Jag kikade runt, hittade en som jag tyckte var fin och gick mot kassan för att betala. Blomman kostade 37:- och vi betalade med en femhundring. Vi fick inget kvitto tillbaka och jag litade på medarbetaren, men när vi klev utanför dörren kontrollräknade Mikael pengarna för säkerhetsskull och han upptäckte att vi hade fått tillbaka 90:- för lite. Det var bara att vända på klacken och gå in igen. Vårat kvitto låg ihopknöcklat på kassadisken, tack och lov, så vi tog det och gick till den andra kassan där en annan medarbetare stod. Hon kollade på kvittot, gav oss våra pengar och bad om ursäkt. Herregud! Kan folk inte räkna och brukar man inte fråga om kunden vill ha kvitto?



Elfte försöket
Publicerat den

Jag förstår inte vad det är som är fel. Jag har både regelbunden mens och ägglossning, men det vill sig inte! Jag har läst på om saker som kan påverka fertiliteten negativt hos kvinnor och jag uppvisar inga symptom. Det skulle kunna vara någonting i alla fall, men jag börjar tro att det är Mikaels spermier som är något slöa. Hans utlösning är väldigt liten jämfört med andra karlar som jag har varit med så det kan säkert vara så att hans produktion inte är på topp. Jag hoppas att kosttillskotten vi skall börja med vid årsskiftet kommer att hjälpa. Jag vill inte behöva utredas (kommer att söka hjälp i sommar om ingenting har hänt), men om vi måste så är det så. Det skall inte behöva ta såhär lång tid bara, tycker jag (särskilt inte för någon som har varit gravid tidigare, på första försöket!).
 
Mensen kom idag också... Elfte försöket inleds när den har försvunnit. 
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)




Du gör mig lycklig ♥
Publicerat den

Vad härligt det är att vakna, bli omfamnad av karln och höra honom säga:"Åh, vad jag älskar dig! Du är det bästa i mitt liv. Du gör mig så lycklig"  Kan man få en bättre start på morgonen?
 



Jag kommer aldrig bli mamma, eller hur?
Publicerat den

Skall det någonsin bli vår tur att plussa och bli föräldrar? Karlns storebror var här på besökt i lördags och när vi satt inne i köket i väntan på maten berättade han att hans sambo är gravid i v.10. Jag tycker såklart att det är jätterolig och jag är glad för deras skull, men jag kan inte låta bli att vara avundsjuk och något bitter. Varför blir aldrig jag gravid? Vad har jag gjort för att förtjäna det här?! 
 
Jag börjar seriöst tro att jag inte kan bli gravid. Jag har haft den inställningen från start för att inte skapa för höga förhoppningar och nu har det gått så långt att jag sakta, men säkert har accepterat att jag aldrig kommer att bli mamma. Jag har inte fått det bekräftat, men det känns inte som att det behövs. Om jag kunde bli gravid så hade jag varit det nu... 
 
Nej, det känns som att det inte är någon idé längre. Jag vill inte försöka mer, inte för att jag inte vill ha barn (för det vill jag!), utan för att minsta all självklander. Jag går och klandrar mig själv för att jag inte har blivit gravid ännu. Det skulle lika gärna kunna vara fel på karln, eller så är det inte fel på någon av oss, men i och med att jag har varit gravid en gång tidigare och försökt med en (utan resultat) innan honom så känns det som att det är p.g.a. mig som det inte händer någonting. Jag vill och vågar inte utredas så vi får se hur det blir. Vi skall iallafall börja med kosttillskott som skall vara bra för spermiekvaliteten och ägglossningen efter nyår. Har jag inte blivit gravid innan sommaren så söker vi antingen hjälp eller så får det vara. Då vill jag inte mer, aldrig (så känner jag idag). Bebissakerna som jag har hemma just nu kommer att säljas och ges bort, bl.a. till karlns bror. Vad är det för vits med att ha bebissaker hemma om de inte kommer till användning?
 
 

Det här inlägget är publicerat i efterhand
(2013-09-15)

 



Besök från Halmstad
Publicerat den

Det är inte varje dag, eller rättare sagt aldrig, man får besök av någon i Mikaels familj. Ikväll har en av hans bröder varit här. Han skjutsade sin flickvän till en släkting i Hallstahammar och passade på att svänga förbi när han var i närheten (han är ifrån Halmstad). Han kom någon gång mellan kl.19-20. Jag stod i köket och lagade mat medan karlarna satte sig vid köksbordet och pratade. Vi förflyttades oss in i vardagsrummet och kollade på tv medan potatisgratängen stod i ugnen. Jag minns inte vad vi kollade på (säkert något skitprogram), men det var bättre än ingenting. Jag hatar den där pinsamma tystnaden som kan uppstå när man inte har setts på ett tag eller när man inte vet vad man skall säga... 
 
Det bjöds på hemmagjord potatisgratäng, fläskfilé och sallad med grekisk dressing till middag och det bjöds på kanelbullar och wienerbröd till fika. Jag hittade ett billigt 2-pack med glassbullar på CityGross när vi var och handlade, men de åt vi upp innan Roger kom. Jag fick såklart ont i magen av min (kan vara känslig mot grädde ibland)... Den var god iallafall 
 
När klockan började närma sig tio begav vi oss in till stan för att köpa godis på Hemmakväll (jag åt ingenting, men Mikael ville ha) och efter det åkte Roger hem. Han tackade för maten och vi tackade för besöket. Vi får se när vi ses nästa gång. Kan hända att vi åker ner till Halmstad och firar jul, om ingenting annat kommer i vägen (t.ex. jobb eller krångel med bilen).



Sökt kurser
Publicerat den

Jag trodde aldrig att jag skulle göra det, men jag har sökt några kurser på högskola/universitet! Jag har sökt kost och prestation, hälsopedagogik 1 och hälsopedagogik 2. Jag var först osäker över om jag får läsa de två sistnämnda av den anledningen att det står såhär i kursplanen:"Kursen kan ej ingå i examen tillsammans med kurserna Pedagogik med profilering mot hälsopedagogik I, 30 hp (S1099F och Z1076F), Hälsopedagogik, 15 hp (S1049F, Z1076F och UE2012), Pedagogik med profilering mot vårdpedagogik (UE144F), Vårdpedagogik (S1067F), Genus i vård, hälsa och lärande, 7,5 hp (Z2057F, UE133F och UE4004) eller motsvarande". Jag har dock konstaterat att det inte gör någonting att jag har läst den gymnasiala kursen som heter hälsopedagogik med tanke på att den inte har samma kurskod och inte samma högskolepoäng som anges ovan. Jag har skickat ett mail till universitetet och bett de att kontakta mig för säkerhets skull. Det kan vara bra att veta om jag kan ha kvar kurserna i min ansökan eller om jag måste ta bort dem (det tvivlar jag på). Hur bra är det att ha dem på plats ett och två om jag inte kan läsa dem?
 
Först var jag inne på att söka någon utbildning som reservplan om jag inte får arbete eller om jag av någon anledning blir nekad praktik, men jag är inte redo för det ännu och har därmed sökt några distanskurser på halvfart. Jag började med att söka till kursen äldres hälsa och idrottsmedicin och idrottsrehabilitering. Jag fick dock ta bort dem av den anledningen att jag, efter att ha luskat på internet, upptäckte att man måste ha studerat på sjuksköterskeprogrammet för att få läsa kurserna. Kan de inte skriva det på sidan direkt så att man inte gör som jag; söker dem, upptäcker att det är särskilda förkunskapskrav och tvingas ta bort dem... Jag var inne på att söka till Friskvårdskonsult också, men den utbildningen måste man bekosta själv och jag har inte råd att betala 58 875:- för en utbildning som inte är CSN-berättigad. Jag har mina ögon på en annan utbildning, men den startar inte förrän hösten -13.
 
Nej, det får bli några kurser till att börja med. 



Fyra veckor kvar
Publicerat den

Jag blir nästan ledsen när jag tänker på att mer än halva praktikperioden har gått. Jag har exakt fyra veckor kvar och jag har inte den blekaste aning om vad jag skall göra om jag inte blir anställd. Ett alternativ är att praktisera igen, men jag kan inte göra det hur länge som helst... Jag måste ha ett jobb! Det är bara att hålla tummarna för att jag får vara kvar på H&M eller att Mikael har turen att bli erbjuden ett jobb som ger sådan bra lön att vi klarar oss utan problemJag skall prata med arbetsförmedlingen och se om de kan skicka mig på en kassautbildning. Jag tror att det är det som behövs för att jag skall vara mer attraktiv på arbetsmarknaden. Jag anser att jag har rätt personlighet och rätt inställning, men jag måste ha mer i bagaget. 
 
Jag har två till tre veckor på mig att bestämma mig för vad jag skall göra efter praktikens slut. Om jag inte får vara kvar tänkte jag praktisera en gång till (kan hända att det blir fler, men jag siktar in mig på en). Jag har mina ögon på ett ställe vid regementet, men frågan är om de är villiga att ta emot mig. Det borde de göra med tanke på att jag har erfarenhet inom den branschen. Nej, nu skall jag slita extra hårt den tid som är kvar så får vi se vad som händer sen.