Snart ger jag upp!
Publicerat den

Den 20:e april fick Dennis och jag veta att jag inte ska gå i Falun och i samband med det registrerade jag mig hos flera bostadsförmedlingar i Västerås. Eftersom vi är i behov av lägenhet ganska snart hörde jag av mig till några av förmedlingarna i hopp om att få hjälp, men vi har blivit nekade av alla.

Vi kan inte få en lägenhet i tid eftersom vi inte har varit registrerade tillräckligt länge och har för låg inkomst. Några av dem går nämligen på hur länge man har varit registrerad och några andra går på inkomst. Oddsen för att vi ska få någon är därför ganska låga.

Jag är inne på Blocket dagligen, men det kommer inte upp någonting som matchar våra önskemål och behov. Det har t.ex. inte kommit in EN ENDA lägenhet som är ledig fr.o.m augusti, utan det läggs endast in lägenheter som skall uthyras omgående eller endast under sommaren.

Det känns därför som att vi lika gärna kan ge upp hos bostadsförmedlingarna eftersom de inte kan hjälpa oss iaf. Vi får helt enkelt leta vidare på Blocket i hopp om att det ska komma upp någonting. Hinner vi inte få en i tid är det sagt att Dennis kan få bo här eftersom det då blir lättare för honom att pendla.

När jag senast var nere hos Dennis var det tal om att hans föräldrar funderade på om de skulle köpa en lägenhet åt oss, men det är oklart. Hans pappa ska försöka se om det är någon som vet vart man kan få tag i en lägenhet. Jag har gjort det jag kan och det finns inte så mycket annat att göra.

Sen hoppas jag även att hans föräldrar bestämmer sig någon gång. De har nu börjat prata om att Dennis åker räkmacka på mig och undrar varför jag ska behöva betala för honom. Jag kommer att ha ungefär samma utgifter oavsett om jag bor själv eller om vi bor tillsammans. Det enda som kostar lite mer är maten, men annars så blir kostnaden densamma. Vad är då problemet?

De tycker att vi ska planera hur vi ska göra om det tar slut, men jag tycker att man tar itu med det då. Vi måste först och främst få tag i en lägenhet. Känns dock som att vi aldrig kommer att få det.

De har även gett förslag om att vi ska söka lägenhet utanför Västerås, men grejen är att Dennis då inte får något inackorderingstillägg.

Jag blir snart tokig!!!





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?