Västeråsbesök
Publicerat den


Då var man hemma igen efter en underbar vecka hos Dennis. Jag vet inte om jag skrivit det tidigare, men lördagen den 24:e var det vår 2-månadersdag. Vi kände att vi ville göra någonting speciellt och det resulterade i att vi valde att göra en dessert: Chokladshake. Den blev inte fullt så bra som jag hade hoppats på eftersom vi beredde den för tidigt. Det slutade då med att vi fick ställa in allting i kylskåpet och då smälte glassen. Chokladsåsen rann därför över, så vi fick skopa bort lite grann och lägga i ny glass.

Dennis familj fick ha lite överseende eftersom det var första gången vi gjorde något liknande. Vi tyckte alla att det var gott och hans lillebror Marcus svepte desserten väldigt snabbt (haha!). Hans pappa däremot verkade inte så förtjust, men han sa att han inte är så mycket för desserter överhuvudtaget.

Efter maten + desserten tog vi det mest lugnt och myste framför tv:n som vi hade planerat att göra. Jag minns inte riktigt om vi tittade på någon speciell film, men vi kurade ner oss under täcket och tittade på tv iaf :)

Vi gjorde inte sådär jättemycket resten av veckan. Jag var med honom i skolan måndag och torsdag. Sen var vi ner till majbrasan en snabbis. Eller ja, man kanske inte ska kalla det brasa eftersom det bara var en glöd kvar när vi kom dit. Ingenting att hurra över. Brasan vi har i Smedjebacken är kanske 10ggr större än vad deras var. Jag är inte så mycket för valborg, så jag lider inte av det. Jag hade ju bra sällskap, så då är jag nöjd.

När det var dags att åka hem blev det även som jag ville; att vi åkte till smb tillsammans så vi kunde följas åt till skolan i Västerås.

Dagen såg ut såhär: Kl.05:05 klev jag upp för att duscha och tvätta håret. Eftersom det skulle ta några minuter sa jag åt Dennis att han kunde sova vidare tills det var dags för mig att sminka mig. När jag sedan gick ner för att väcka honom klev han upp, gick in i köket och gjorde frukost åt oss (söt som han är!). Vi hade inte särskilt mycket tid över till annat, så vi hann endast äta frukost för att sedan gå till tåget.

Tåget gick kl.06:19 och vi var framme i Västerås runt kl.07:40. Vi visste i vilken riktning vi skulle gå när vi kom fram, men jag var osäker över hur lätt/svårt det skulle vara att hitta till skolan. Det var väldigt lätt att hitta till , men som ni vet brukar jag oftast drabbas av otur vilket jag även gjorde denna gång:

Som ni tidigare vet fick jag ett mail av SYV i torsdags och hon sa då att Carola (receptionisten) idag skulle förse mig med papper och sedan visa mig till rätt klassrum. Det visade sig att hon var sjukanmäld och skulle inte infinna sig varken idag eller imorgon. Det slutade med att jag fick träffa rektorn istället.

Jag fick ett häfte med papper att fylla i, men jag fick inget tågkort som SYV sagt att jag skulle få. Rektorn sa att jag får diskutera detta med kommunen (Smedjebacken) och se om de kan betala resan till skolan istället. Jag blev alldeles förvirrad. SYV säger en sak medan rektorn säger en annan. Det betyder alltså att jag inte kan läsa psykologi fram till sommaren. Att betala 600kr/vecka för att gå i skolan två dagar går inte, så jag ska prata med SYV och läraren i psykologi för att se hur vi löser detta. Mina förslag är att antingen läsa kursen helt på distans, läsa den över sommarlovet eller i 3:an då jag har luckor i schemat.

Det var skolan som ville att jag skulle börja nu och då ska inte jag behöva stå för resorna till och från skolan. Jag ska därför höra av mig till SYV imorgon om detta. Jag kan tack vare detta inte åka till skolan på onsdag, så vi får se hur det löser sig.

Efter att jag varit in till rektorn gick jag på lektion. Läraren presenterade mig för att sedan låta mig presentera mig själv lite mer. Jag sa inte så mycket mer än vad han gjorde, utan sa lite kort att jag ska läsa psykologi med dem fram till sommaren för att sedan bli en del av klassen i 2:an.

Under lektionen fick jag sitta och kolla på när klassen hade redovisning av ett arbeta som de gjort. Sen fick jag läsa igenom allting och fick sedan en bok med lite uppgifter. Jag gjorde inte så mycket mer under de 3 timmar vi hade lektion. Ganska slappt.

Efter att Dennis var klar på sin skola och jag på min gick vi en sväng på stan. Han fick lunch i skolmatsalen medan jag inte ätit sen kl.05:30. Vi gick därför till Subway och köpte mig en macka med sallad, tomat, gurka och tonfisk + juice. När jag ätit klart fick Dennis för sig att han var sugen på glass, så vi gick till McDonalds och tog en varsin glass. Sen sprang vi runt lite grann i gallerian för att se oss omkring, men också dra ut på tiden tills vi skulle till tågstationen och åka hem.

Vi har pratat lite grann om när vi ska ses nästa gång och nu lutar det åt nästa vecka. Eftersom det är kristi himmelfärdsdag nästa torsdag så är han ledig torsdag + fredag och funderar därför på att åka hit på onsdag eftermiddag. Vi funderar då på om vi ska pierca oss (om jag kan få loss pengar såklart).





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?