Coccidios
Publicerat den


Idag fick Ninni tag i veterinären och de fick en tid imorgon. Tyvärr ska hon inte ta med sig Holly, utan det blir Theos mamma Fia som får gå till veterinären eftersom hon är hårdast drabbad. Jag hoppas att de ställer en bra diagnos så att det inte är någonting allvarligt. De misstänkte att det eventuellt kunde vara Coccidios och då måste de medicineras. Förhoppningsvis klarar de sig, men risken är stor att de stryker med som Theo och Lavendel gjorde.

Jag läste lite grann om Coccidios och jag misstänker att det eventuellt kan ha varit orsaken till att mina kaniner dog förra året, men jag är inte säker. Bakterien kan inte leva om det är varmare än 27°C, men de kan överleva upp till -50°C. Det kan förklara varför de dog på vintern istället för på sommaren. De hade dock inte alla symptom för Coccidios, men de kan ha haft det iaf. Symptomen brukar vara diarré, uppblåst mage, dåligt intag av mat och dryck samt kraftlöshet. Mina kaniner hade inga symptom från början, utan det var dagen de dog som vi upptäckte att de varken åt eller drack. Dagarna innan åt och drack de som vanligt.

Vi får se vad veterinären säger imorgon och skulle det vara Coccidios får jag nog leta efter en ny kanin. Jag håller tummarna för att Holly ska klara sig, men jag är rädd att hon inte kommer att göra det. Skulle hon inte överleva blir det en ny kanin, men inte nu. Då köper jag en när vi flyttat till en större lägenhet. Vi har inte plats för en innekanin i den här lägenheten. Det skulle vara i sovrummet, men kaniner härjar så jävligt på nätterna (dock inte Holly) så vi vill inte ha några kaniner i sovrummet. Jag tänkte att djuren skulle få ett eget rum när vi flyttar till nästa lägenhet. De får ta den framtida barnkammaren så länge.

Nu håller jag tummarna för att det ska gå bra imorgon och skulle Holly behöva medicineras så skulle tydligen mamma stå för kostnaden. Nu får vi avvakta några dagar och se om de klarar sig.






Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?