SAFE Scandinavian Academy For Fitness Education
Publicerat den

För någon dag sedan hittade jag en utbildning jag ville gå och skickade ett mail till deras kundservice då jag ville veta mer. Jag fick då lite information om vilka steg utbildningen har och vilka förkunskaper man måste ha. Man behöver t.ex. inte ha någon gymnasieutbildning för att få utbilda sig till personlig tränare hos dem, vilket jag tycker är bra för min del. Det enda som är jobbigt är att utbildningen kostar 50 900:-. Hur jag ska få tag i de pengarna har jag ingen aning om.

Jag har möte med arbetsförmedlingen idag kl.13, så jag får väl fråga dem om de kan betala utbildningen eftersom jag har så svårt att få ett jobb. Annars får jag helt enkelt hålla tummarna för att rättegången blir av snart och jag får lite pengar. Tror dock inte att jag får det, men man kan ju hoppas.

Såhär ser stegen ut:

"Steg 1 är Teoriblocket
på 7 dagar (11 250:-) med anatomi, fysiologi, träningslära, biomekanik och L-ABC/akut omhändertagande. Om man har läst detta tidigare så kan man skicka in kopior på sina intyg och tillgodogöra sig teoriblocket.

"Steg 2 är styrketräningsinstruktör
på 6 + 1 (provdag) dagar (13 250:- + licensavgift 1 400:-). Där får du lära dig om alla maskiner och fria vikter vad det gäller inställningar, teknik, utförande osv. Ni har även föreläsningar i programkonstruktion, instruktörsrollen, instruktion och pedagogik, mer träningslära och grundläggande kost.

Efter det är det två prov, ett praktiskt och ett teoretiskt som båda ska vara godkända innan man kliver på steg 3. Du är nu SAFE licensierad styrketräningsinstruktör.

"Steg 3 är Personlig tränare
delen på 12 dagar (25 000:- + licensavgift 1 400:-). Här går man in på själva rollen som personlig tränare. Här har du förläsningar inom motivation, kommunikation, skador och träning, alternativ träning, core, manuell stretch, testmetodik, träningsplanering, konditionsträning, kost för olika målgrupper, gravida och seniorer och träning, PT som yrke samt praktisk träning. Ni får även fallbeskrivningar att jobba med under utbildningens gång.

Efter denna del följer även två prov, ett praktiskt och ett teoretiskt. Med godkänt på båda så är du SAFE licensierad Personlig tränare."

Vad gäller steg 1 har jag redan läst anatomi och fysiologi samt träningslära. Jag måste alltså visa upp mitt betygsdokument så slipper jag läsa det monumentet. Jag behöver då bara läsa biomekanik och L-ABC/akut omhändertagande. Sen har jag redan läst och fått betyg i en kostkurs, men kommer att läsa monumentet iaf eftersom ämnet är väldigt roligt. ☺

Jag tycker iaf att utbildningen verkar rolig. Jag tycker att det är bra att man får två licenser. En som styrketräningsinstruktör och en som personlig tränare. Det är tänkt att jag ska ta båda två. Vad jag gör efter det har jag ingen aning om. Jag vill ju gå dietistprogrammet i Göteborg, men jag måste inte göra det om jag t.ex. får ett jobb. Tänkte att jag eventuellt skulle försöka få jobb på Nautilus eller friskis och svettis. Först måste jag få tag i lite pengar.

Komvux kommer jag att läsa på ändå eftersom denna utbildning är så pass kort och eftersom jag läser komvuxstudierna hemifrån. Jag tänkte skicka in ansökan idag så att vi kan lägga upp en studieplan.

 

 




Carro med bebis i magen ♥

Det är ju inge svårt att få jobb på friskis eller svettis. Det behöver man inte ens ha nå utbildning till. Men man får inge pengar för de, man får ett träningskort gratis där man kan träna över hela världen med.



URL: http://norbergcaroline.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?